Mobiltelefon test-guide: De bedste mobiltelefoner ifølge test og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I dag er der mange forskellige udgaver af mobiltelefoner, og du kan nemt fare vild i junglen, når du skal finde din kommende mobiltelefon. Hvis du er i tvivl og ikke ved, hvilken mobiltelefon der passer til dit behov – så skal du læse med i vores ekspertvurdering.

Vi har fundet et bredt udvalg af 5G mobiltelefon, billig smartphones og de bedste mobiltelefoner til prisen. Vi guider dig med udgangspunkt i mobiltelefon tests, hvor vi har fundet et bredt udvalg af mobiltelefoner, der opfylder forskellige krav og behov.

Hvad du skal overveje, når du køber en mobiltelefon?

Kamera:
En god mobiltelefon skal selvfølgelig have et godt kamera, så du let kan fange de specielle øjeblikke. Mange nyere smartphones kommer med flere forskellige kameraer, som kan bruges til forskellige formål, alt efter hvor de er placeret på mobiltelefonen. Et ultra-wide kamera er godt, hvis du vil fange landskabet eller arkitektur, f.eks. når du er på ferie. Mobiltelefoner med makrokameraer er bedre til at tage nærbilleder, som f.eks. selfies eller protrætter.

Du skal også huske på, at din mobiltelefon skal kunne optage nogle gode videoer. 4K-videoer er af super høj kvalitet, men de fylder også en del på din mobiltelefon. Langt de fleste vil være tilfredse med en mobiltelefon, som kan tage billeder i FullHD. Du kan også tjekke om blitzen er, som du vil have den. Hvis du ofte tager billeder i mørke eller med dårligt lys, så kan du overveje at finde en mobiltelefon med en LED-blitz med to toner.

Skærm:
Når du skal se, om skærmen er god på en given mobiltelefon, så skal du tjekke opløsningen. Jo bedre opløsning og pixels, desto bedre billed vil du få, med skarpere tekst, billeder osv. Større skærme har en tendens til at have en højere opløsning for at holde en god PPI (pixel per inch).

Men størrelse er ikke alt – typen af skærmteknologi kan også gøre en forskel. OLED-skærme giver f.eks. mulighed for mere levende farver og dybere sorte nuancer, hvilket også kan spare batterilevetid. Nogle OLED-skærme har tilmed over 1 milliard farver. Derudover har nogle mobiltelefoner skærme med en højere opdateringsfrekvens målt i Hz (90, 120 Hz), hvilket giver mere glidende bevægelser på skærmen, når du spiller spil, ser videoer eller bare scroller på din foretrukne sociale medier.

Den sidste ting at overveje er skærmens design. Nogle af dem er flade, andre er lidt buede, mens nogle har en notch eller et frontkamera, som kan tage lidt af skærmen. Vi mener generelt, at jo mere strømlignet den er, jo bedre en helhedsoplevelse får du med din mobiltelefon.

Batteri:
Din mobiltelefons batteri måles i milliampere-timer eller mAh, hvilket angiver, hvor meget energi der kan lagres og bruges over tid. Efterhånden som teknologien forbedres, kan mobiltelefoner rumme flere mAh og give længere batteritid mellem opladninger – der findes nogle mobiltelefoner med 5000+ mAh som f.eks. OnePlus 10 Pro.

Derudover er der kommet nye opladningsmetoder til, såsom hurtig opladning, trådløs opladning og endda omvendt trådløs opladning, hvor du kan oplade en anden enhed med din egen mobiltelefon. Det gør det endnu nemmere at holde din mobiltelefon opladet, når du er på farten. De bedste mobiltelefoner behøver i dag ikke mere end 20 minutter for at lade op til 50 %. Mange forbrugere vil være tilfredse med en hel dags batterilevetid, så de kan oplade mobiltelefonen natten over, men de seneste år er der kommet modeller på markedet, som kan holde i op til to dage – f.eks.

Huawei Honor 70. Hvis du gerne vil have en mobiltelefon, der holder strømmen i ekstra lang tid, så anbefaler vi at du kigger efter en model med minimum 4000+ mAh for Android og 3500+ for iPhone. Forskellen skyldes, at iPhones styresystem, iOS, er mere effektivt end Android. Et godt tip er at købe en oplader, som passer sammen med det antal watt, din mobiltelefon kan oplades med – så får du optimal opladning hver gang.

Pris:
Når det kommer til mobiltelefoner, kan prisen være en stor og afgørende faktor. Først og fremmest skal du beslutte dig for et budget, for mobiltelefoner fås i næsten alle prisklasser. De billigere mobiltelefoner koster helt ned til 3.000 kr.

De har typisk de fornødne funktioner, så du kan lave opkald, sms’e, tage billeder og videoer, samt gå på nettet. Til gengæld har de ofte dårligere specifikationer end de dyrere modeller – altså mindre skærmopløsning, mindre godt kamera, osv.

De dyrere mobiltelefoner koster til gengæld omkring 13.000 kr og har ofte avanceret teknologi og de nyeste funktioner. Og så er der selvfølgelig en hel masse modeller, som ligger midt imellem. I løbet af de senere år er de mobiltelefoner, som ligger i mellemprisklassen blevet særligt populærer, fordi man får en rigtig god mobiltelefon uden at skulle sprænge banken. Hvis du ikke behøver alle de nyeste funktioner, såsom I-klassificering, 5G-mobilnetværk og videooptagelser i 4K, så anbefaler vi, at du ser på en af de billigere modeller.

Forbruger- og ekspertanmeldelser:
Før du køber en mobiltelefon, er det altid en god idé at læse forbruger- og ekspertanmeldelser for at blive klogere på produkterne. Forbrugeranmeldelser giver dig et unikt indblik i, hvordan en mobiltelefon føles og virker i praksis, om den er brugervenlig og helt små detaljer som om den ligger godt i lommen.

Eksperter kan gå mere ind i de teksniske detaljer og sammenligne specifikationerne på en mobiltelefon med en anden, eller vurdere hvordan en nyere version er bedre end en ældre. På den baggrund er det større chance for, at du finder den bedste mobiltelefon til dig.

arrow-more

Bemærk at Forbrugsguiden.dk ikke selv tester produkterne. Vi indsamler i stedet resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de velfungerende modeller, du kan få.


Apple iPhone 14 Pro 128GB – Mobiltelefon med den nye Dynamic Island-funktion

Bedste mobil i test

  • 4,5 ud af 5 på amazon.co,uk
  • Testvinder på pocket-lint.com
  • 4,5 ud af 5 på tomsguide.com
  • 4,5 ud af 5 på trustedreviews.com
  • 9 ud af 10 på digitaltrends.com

Det bedste ved den nye Apple iPhone 14 Pro er dens LTPO Super Retina XDR OLED-skærm. Denne skærm har forbedret farvenøjagtighed, større kontrastforhold og en højere maksimal lysstyrke, hvilket gør den bedre en traditionelle LCD-skærme. Derudover gør iPhone 14 Pro’s mere kompakte størrelse den til et godt valg for folk, der ønsker en eksklusiv mobiltelefon med alle de nyeste funktioner, uden at den fylder for meget i lommen.

 • LTPO Super Retina XDR OLED-skærm
 • Apple A16 Bionic (4 nm) CPU
 • 48 MP bagkamera med OIS

En detaljeret gennemgang af Apple iPhone 14 Pro 128GB

Super godt og alsidigt kamera
iPhone 14 Pro er en eksklusiv smartphone, der tilbyder de nyeste funktioner og super ydeevne. Den har en hexa-core-processor, 5-core med den seneste GPU fra Apple og 128 GB intern lagerplads (op til 1 TB) samt et 48 MP bagkamera med sensorisk optisk billedstabilisering.

Telefonen understøtter også trådløs- (15W) og hurtig opladning, der kan lade din mobiltelefon op på 30 minutter. Den er tilgængelig i fire forskellige farver: hvid, sort, guld og lilla. Skærmen med den nye Dynamic Island, som erstatter den klassiske notch på skærmen, er noget de fleste vil kunne lide. Især når man tænker på at skærmen kommer med en lysstyrke på 2000 nits og 120 Hz opdateringshastighed, som vil gøre hele brugeroplevelsen mere flydende.

Klarer lidt af hvert
Enheden har en IP68-klassificering, hvilket betyder, at den er modstandsdygtig over for vand og støv. Mobiltelefonen kan klare 30 minutter, så længe den ikke er under 6 meter dybt vand. På trods af disse kvalifikationer, så anbefaler vi dig ikke at udsætte din mobiltelefon for disse forhold. Dimensionerne på iPhone 14 Pro er 147,5 x 71,5 x 7,9 mm, og den vejer 206 gram. Oven i det er iPhone 14 Pro-modellen 5G-kompatibel, hvilket kan sikre dig lynhurtigt internet. Sidst men ikke mindst understøtter denne mobiltelefon Apple Pay, der er Visa, MasterCard, AMEX certificeret.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Apple iPhone 14 Pro 128GB?

iPhone 14 Pro har fået 4,5 stjerner ud af 5 på amazon.co.uk, hvor forbrugerne roser telefonens ydeevne, kamera og design. Mobiltelefonen fik også høje karakterer af eksperter på digitaltrends.com.

De efterlod følgende kommentar: “iPhone 14 Pro’s fremragende ydeevne, enkle og kraftfulde software, alsidige kamera og design af høj kvalitet gør det til en ubesværet oplevelse at være ejer.” Oven i købet er 14 Pro kronet som testvinder på pocket-lint.com, hvor deres eksperter sagde at “med iPhone 14 Pro får du Apples sædvanlige høje niveau af håndværk, design og finish, men i år får du noget lidt ekstra: Dynamic Island.”

Fordele

 • Always-on-skærm
 • Stereohøjttalere
 • Solid kvalitet
 • SOS-nødfunktion
 • Langvarig softwareunderstøttelse
Ulemper

 • Ingen USB-C

Forbrugsguidens vurdering

Apple iPhone 14 Pro 128 GB er en super god mobiltelefon. Den har en super god always-on-skærm, klare stereohøjttalere og langvarig softwareunderstøttelse. Dens konstruktion er også virkelig god, og den har endda en SOS-nødfunktion via satellit.

Selvom batterilevetiden er kortere end Pro Max-modellen, og den stadig bruger Lightning-stick i stedet for USB-C, har Apple iPhone 14 Pro 128 GB et godt kamera. Alt taget i betragtning, så vil vi anbefale denne mobiltelefon til enhver.

Specifikationer
 Skærm: 6,1″ LTPO Super Retina XDR OLED, 120 Hz
Batteri: 3200 mAh
Lagring: (128 GB)
Kamera: 128 GB Triple – 48MP (bred), 12MP (tele), 12MP (ultravid), 12MP (ultravid), 12MP (frontkamera)
RAM-hukommelse: 6 GB
CPU: Apple A16 Bionic
GPU: Apple GPU (5-core grafik)
OS: iOS 16


Samsung Galaxy S22 128GB – Flot og kompakt mobiltelefon drevet med nyeste CPU og GPU

Bedste Android mobil til prisen

  • 4,3 ud af 5 på amazon.com
  • 89 ud af 100 på notebookcheck.net
  • 4 ud af 5 på tomsguide.com
  • 4 ud af 5 på trustedreviews.com
  • 8 ud af 10 på androidauthority.com

Galaxy S22 er nyeste skud på stammen fra Samsung. Den kommer med en skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens. Det betyder, at billedet på skærmen opdateres med en hastighed på 120 gange i sekundet, hvilket er dobbelt så hurtigt som de fleste andre smartphones på markedet. Dette giver en meget mere jævn og problemfri visuel oplevelse, især når du ser videoer eller spiller spil.

 • Skærm med 120 Hz opdateringshastighed
 • Corning Gorilla Glass Victus+
 • Mulighed for 8K-videoer

En detaljeret gennemgang af Samsung Galaxy S22 128GB

Videooptagelser i høj opløsning
Samsung Galaxy S22 er en eksklusiv mobiltelefon, der tilbyder nogle af de bedste funktioner, der findes. Den har en 50.0 MP kameraopløsning, som er i stand til at tage fantastiske billeder selv i et miljø med dårligt lys. Den har også 8GB RAM og den bedste CPU og GPU tilgængelig, som vil hjælpe den til at klare ethvert program eller tjeneste.

Den har også et 10.0MP frontkamera, som er praktisk til selfies eller videoopkald, og en af de mest interessante funktioner er Dual videoopkald, som vil give dig mulighed for at bruge front- og bagkameraer sammentidigt. Hvis du er interesseret i at lave videoer i den allerbedste kvalitet, så understøtter denne mobiltelefon også 8K-optagelser, hvilket man kun finder på de allerbedste modeller i dag.

Solid beskyttelse
Telefonen kører på Android 12 med Samsungs eget ONE UI og har en 6,1″ AMOLED-skærm med en opløsning på 1080×2340 pixels, der også understøtter 120hz, som er dækket af Corning Gorilla Glass Victus+, hvilket betragtes som et af de stærkeste glas på markedet.

Telefonen leveres med en Armor aluminiumsramme, som gør mobiltelefonen ekstra robust. Den er vand- og støvtæt med en IP68-klassificering, hvilket også betyder, at den kan klare at være på 1,5 m dybt vand i op til 30 minutter uden at tage skade. Den understøtter også 5G-netværk og har Bluetooth 5.2-funktioner. Der er også mulighed for hurtig- og omvendt opladning, og så er mobiltelefonen udstyret med et batteri på 3700 mAh. Endelig er denne mobiltelefon tilgængelig med 128 og 256 GB lagerhukommelse.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Samsung Galaxy S22 128GB?

Samsung Galaxy S22 har en brugerbedømmelse på 4,3 ud af 5 på Amazon baseret på 250+ anmeldelser. Folk kan godt lide, at denne mobiltelefon er lille nok, til at man let kan betjene den med én hånd. GSM Arena udtalte i deres YouTube video-anmeldelse, at man får stort set det, man bør forvente, når det kommer til Samsungs bedste mobiltelefon.

Ryan Haines, ekspert på androidauthority.com, gav denne Samsung mobiltelefon 8 ud af 10 og udtalte: “Vi kan sidde her og diskutere, om en 6,1-tommers telefon virkelig tæller som en af de bedste mobiltelefoner fra Samsung, men jeg vil sige, at Galaxy S22 kan bære det. Den er nem at bruge med én hånd og er omhyggeligt designet, så næsten alt er inden for en tommelfingers rækkevidde …” 

Fordele

 • Dynamic AMOLED 2X, 1300 nits
 • Snapdragon 8 Gen 1 CPU
 • Super godt kamera
 • Kompakt og elegant design
 • Pansret aluminiumsramme
Ulemper

 • Lidt kort batterilevetid
 • Kan blive en smule varm, hvis man spiller krævende spil

Forbrugsguidens vurdering

Vi kan rigtig godt lide Samsung Galaxy S22, da den er kompakt og robust. Dertil har denne mobiltelefon også et elegant design, en smuk AMOLED-skærm med 1300 nits maksimal lysstyrke og en god ydeevne takket være den nyeste Snapdragon-processor.

Kameraerne er også super gode. Batteritiden kunne dog være bedre, og mobiltelefonen kan blive lidt varm, når man spiller i længere tid. Men på trods af disse ulemper kommer Samsung Galaxy S22 med et super godt kamera, og den har fået gode anmeldelser på baggrund af dens design og holdbarhed, hvilket gør den til en af de bedste kompakte Android mobiltelefoner på markedet.

Specifikationer
Display: 6.1 Dynamic AMOLED 2X, 120Hz
Batteri: 3700 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: 128 GB Triple – 50MP (bredt), 10MP (tele), 12MP (Ultrawide), 10MP (frontkamera)
RAM-hukommelse: 8 GB
CPU: Exynos 2200 / Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 (afhængigt af en region)
GPU: Xclipse 920 / Adreno 730 (afhængigt af region)
OS: Android 12, One UI 4.1.1


Apple iPhone 14 Pro Max 1TB – Bedste skærm og kamera nogensinde i en Apple-mobiltelefon

Bedste mobil fra Apple

  • 4,7 ud af 5 på google shopping
  • 90 ud af 100 på notebookcheck.net
  • 5 ud af 5 på tomsguide.com
  • 4,5 ud af 5 på pcmag.com
  • 10 ud af 10 på digitaltrends.com

iPhone 14 Pro Max er til dem, der vil have det absolut bedste fra Apple. Mobiltelefonen kan optage i 4K på både det bag- og frontkameraet, hvilket gør den oplagt til at fange livets små og store øjeblikke.

 • 4K-optagelse på bag- og frontkameraet
 • 50% opladning på 30min
 • SOS i nødstilfælde via satellit

En detaljeret gennemgang af Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Masser af lagerplads
iPhone 14 Pro Max 1TB er en mobiltelefon, der er designet med fokus på power og ydeevne. Den er udstyret med Hexa Core-processor og 1 TB intern hukommelse, hvilket gør, at du kan lagre en masse billeder, videoer og andre tungere filer på din mobiltelefon.

iPhone 14 Pro Max har både hurtig opladning, som gør at du kan lade din telefon op til 50% på 30 minutter, mens den klarer trådløs opladning med 15 W. Og takket være det vandafvisende og stødsikre design kan iPhone 14 Pro Max klare alt, hvad du kaster efter den, omend vi råder dig til at passe godt på den alligevel.

Innovativ mobiltelefon
iPhone 14 Pro Max har hele fire bagudvendte kameraer og en opløsning på 48,0 MP. Den indeholder også optisk billedstabilisering (OIS), der hjælper med at reducere slørethed i fotos og videoer. Og for dem, der er bekymret for sikkerheden, er iPhone 14 Pro Max udstyret med en SOS-funktion via satellit, der kan aktiveres i nødstilfælde.

Sidst men ikke mindst kommer 14 Pro Max med en fantastisk 6,7″ LTPO Super Retina XDR OLED-skærm med 2000 nits. Det betyder, at du stadig kan se detaljerne på din skærm, selv i kraftigt dagslys. Mobiltelefonen har også den innovative Dynamic Island-funktion, som de fleste uden tvivl vil synes er en ekstra fed funktion.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Apple iPhone 14 Pro Max 1TB?

iPhone 14 Pro Max 1TB har scoret højt hos forbrugere og eksperter. På Google shopping har mobiltelefonen en 4,7 ud af 5 bedømmelse baseret på 800+ brugeranmeldelser. Forbrugerne har rost mobiltelefonen for dens gode funktioner og design. Særligt mobiltelefonens kamera og ydeevne er værdsat.

Derudover har eksperterne på tomsguide.com givet mobiltelefonen den maksimale bedømmelse på 5 ud af 5. De udtalte: “Samlet set er iPhone 14 Pro Max et bæst af en telefon, der er kraftfuld og samtidig er en fornøjelse at bruge. Det er den bedste mobiltelefon, du kan købe, punktum.”

Fordele

 • Lynhurtig A16 Bionic-chip
 • Meget lysstærk og smuk skærm med Always-On
 • 48MP kameraet er det bedste hidtil
 • Rigtig god batterilevetid
 • Action video-tilstand er imponerende
Ulemper

 • Frontkameraet kræver god belysning
 • Manglen på fysisk SIM-kort føles som en ulempe

Forbrugsguidens vurdering

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB er en fantastisk mobiltelefon, der kommer med nogle imponerende funktioner. Dens A16 Bionic-chip gør den til en af de hurtigste mobiltelefoner på markedet, og dens skærm med Always-On-funktion vil helt sikkert imponere dig.

Kameraet på 48 MP er det bedste hidtil. Frontkameraet er dog kun godt i skarpt lys, og manglen på fysisk SIM-kort føles som en ulempe. Til gengæld har den kamera med action-tilstand bagpå, som den kreative sjæl vil sætte pris på, samt en god batterilevetid og et effektivt iOS-styresystem, som er noget af det bedste man kan få for pengene. I betragtning af mobiltelefonens overordnede udseende og funktioner er iPhone 14 Pro Max 1TB en utrolig god mobiltelefon, som ville være et godt valg for alle, der leder efter det bedste af det bedste.

Specifikationer
Skærm: 6.7 LTPO Super Retina XDR OLED, 120 Hz
Batteri: 4323 mAh
Lagring: 4.8323 1TB
Kamera: 48MP (bred), 12MP (tele), 12MP (Ultrawide), TOF 3D LiDAR-scanner (dybde), 12MP (frontkamera)
RAM-hukommelse: 6 GB
CPU: Apple A16 Bionic (4 nm)
GPU: Apple GPU (5-kernet grafik)
OS: iOS 16


OnePlus 10 Pro 5G – Mobiltelefon til dig der elsker en farverig skærm

Bedste mobil fra OnePlus

  • 4,3 ud af 5 på amazon.com
  • 8 ud af 10 på cnet.com
  • 5 ud af 5 på tomsguide.com
  • 4 ud af 5 på techradar.com
  • 8,5 ud af 10 på phonearena.com

Oneplus 10 Pro in hand

OnePlus 10 Pro 5G er den spændende mobiltelefon med en skærm med 1 milliard farver. Denne Android er til dem, der vil have en mobiltelefon med et hurtigt styresystem, der kan tilbyde lynhurtige spil, streaming og internetbrowsing.

 • 1B farver skærm
 • 50MP Ultrawide-kamera
 • 5000 mAh batteri

En detaljeret gennemgang af OnePlus 10 Pro 5G

Hurtig opladning
OnePlus 10 Pro 5G er en eksklusiv mobiltelefon, der tilbyder nogle af de bedste funktioner på markedet. Mobiltelefonen har 12 GB RAM og 256 GB intern lagerplads, hvilket gør den oplagt til forbrugere, der har brug for meget lagringsplads.

Den har også et batteri på 5000 mAh med 80 W hurtig opladning, der kan nå 100% på kun 32 minutter. OnePlus 10 Pro 5G er en af de nyeste mobiltelefoner med 5G-forbindelse, hvilket gør den oplagt til gamere og streamingfans, der ønsker den bedst mulige oplevelse. Den har også stereohøjttalere, der giver en super god lydkvalitet uden forvrængning.

Ultrawide kamera med høj megapixel
Den leveres med et 50 MP ultrawide kamera, hvilket er sjældent selv i de bedste mobiltelefoner. Bagkameraet er på 48MP med en Laser Auto Focus-funktion, der med sikkerhed vil gøre dine billeder virkelig skarpe.

Mobiltelefonen kommer også med 3,3 x optisk zoom, som gør, at du kan tage detaljerede billeder på afstand. Derudover er Hasselblad Color Calibration, Dual-LED dual-tone flash, HDR, og Panorama blot nogle af de funktioner, som denne lynhurtige mobiltelefons kamera tilbyder

Hvad siger forbrugere og eksperterne om OnePlus 10 Pro 5G?

OnePlus 10 Pro 5G har generelt en høj bedømmelse på de fleste anmeldelsessider. Mobiltelefonen scorer 4,3 ud af 5 på amazon.com, hvor forbrugere skriver, at det er en god mobiltelefon i forhold til prisen. Forbrugerne er generelt glade for telefonens kamera og design, men synes, at styresystemet kunne være bedre. I UnboxTherapy’s YouTube-video har Lewis Hilsenteger udtalt, at mobiltelefonens kamera og 8K-optagelser er helt utrolig godt, og det er svært at forstå hvordan en mobiltelefon kan fotografere og optage så godt. Det er virkelig en stor fordel ved denne mobiltelefon.

Oneplus 10 Pro bagside

Fordele

 • 50mp ultrawide kamera
 • Hurtig opladning (oplader inkluderet)
 • Kraftig Snapdragon 8 Gen 1-processor
 • Høj ydeevne med god termisk styring
 • Fin haptik og dejlig lyd
 • Cover og panserglas medfølger
Ulemper

 • Ingen officiel IP-klassificering for ulåst version
 • Nogle mennesker vil måske foretrække andre kameradesigns

Forbrugsguidens vurdering

OnePlus 10 Pro 5G er en glimrende mobiltelefon, der tilbyder god ydeevne, og termisk styring. Den har en kraftfuld Snapdragon 8 Gen 1 processor, samt et sjovt ultrawide kamera. Den har dog ikke en officiel IP-klassificering for den ulåste version, og nogle vil måske foretrække et andet kameradesign.

Til gengæld har den god touch-funktion med god haptik, samt en rigtig fin lydkvalitet. Derudover kommer den med hurtig opladningsfunktion, og opladeren er tilmed inkluderet i købet. Når alt kommer til alt, så mener vi at OnePlus 10 Pro 5G er den mobiltelefon, hvor du får mest for pengene. Især når man tager dens Android 12 styresystem og hurtige processor med i overvejelserne.

Specifikationer
Skærm: 6.7 LTPO2 Fluid AMOLED, 1B farver, 120Hz
Batteri: 5000 mAh
Lagring: 256 GB
Kamera: 48MP (bred), 8MP (tele), 50MP (Ultrawide), 32MP (Frontkamera)
RAM-hukommelse: 12 GB
CPU: Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
OS: Android 12, OxygenOS 12.1


Xiaomi 12 Lite – Mobiltelefon med sjove farver

Bedste mobil i budgetklassen

  • 4,5 ud af 5 på amazon.com
  • 4,5 ud af 5 på techadvisor.com
  • 89 ud af 100 på notebookcheck.com
  • 4 ud af 5 på t3.com

Xiaomi 12 Lite er en mobiltelefon, der kører på styresystemet Android 12 med MIUI 13. Den nye OS-version fra Xiaomi er fuld af sjove widgets, temaer osv. som gør mobiltelefonen endnu sjovere at bruge. 12 lite er oplagt til folk, der ønsker en all-round mobiltelefon, der kan lidt af hvert.

 • Android 12 med MIUI 13 OS
 • 67W opladning
 • Fingeraftrykssensor under skærmen

En detaljeret gennemgang af Xiaomi 12 Lite

108MP kamera
Xiaomi 12 Lite er en mobiltelefon, der kører på Android 12-styresystemet. Den er udstyret med tre kameraer på bagsiden og et frontkamera. Hovedkameraets opløsning er 108.0MP, hvilket er ganske imponerende i den prisklasse.

Udover det, har Xiaomi 12 lite ultrawide- og makrokameraer, som er praktiske i forskellige situationer. Skærmstørrelsen er 6,55 tommer med en opløsning på 1080×2400, Dolby Vision og 120 Hz opdateringshastighed som sikrer, at skærm-oplevelsen opleves lige så flydende og glat som de dyrere konkurrenter.

Let og farverig
Den har 8 GB ram og en octa-core processor, hvilket vil gøre gaming og multitasking super let. Vægten på mobiltelefonen er 173 gram, hvilket gør den til en af de letteste mobiltelefoner i sin kategori. Mobiltelefonen har ikke et jackstick, men den har en USB type C port, så du skal bruge en lille adapter, hvis ikke du har Bluetooth hovedtelefoner.

En af de unikke funktioner ved Xiaomi 12 lite er, at den har en fingeraftrykssensor under skærmen, hvilket sikrer, at kun du kan bruge den. Batteriet er på 4300 mAh, og den understøtter hurtig opladning på 67W, hvilket vil oplade din enhed 50% på bare 13 minutter. Sidst, men ikke mindst, kommer Xiaomi i 3 forskellige farver: Sort, Lite Green, Lite Pink.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Xiaomi 12 Lite?

Både eksperter og forbrugere er vilde med Xiaomi 12 Lite på grund af dens flotte design og gode ydeevne og funktioner. Den har en bedømmelse på 4,5 ud af 5 på amazon.de, hvor forbrugerne nævner dens gode pris, det komfortable letvægtsdesign og det gode kamera, som nogle af dens stærkeste punkter.

Eksperter på techadvisor.com giver også Xiaomi en god bedømmelse på 4,5 ud af 5 og siger: “Xiaomi har gjort det godt med 12 Lite. Et behageligt letvægtsdesign er ledsaget af god ydeevne, batterilevetid og overraskende gode kameraer. Det er en god all-rounder og får dig til at undre dig over, hvorfor du skulle bruge en formue på en anden mobiltelefon?”.

Fordele

 • Fix og let design.
 • Solid konstruktion
 • Stor AMOLED-skærm med høj opdateringshastighed
 • WiFi 6
 • 5G-understøttelse
Ulemper

 • Ingen trådløs opladning
 • Plastikramme

Forbrugsguidens vurdering

Xiaomi 12 Lite har tynde kanter og en stor AMOLED-skærm med en høj opdateringshastighed, hvilket gør den oplagt til at se videoer eller spille spil. Ulemperne ved denne mobiltelefon er, at plastikrammen føles lidt billig, og så har den ingen mulighed for trådløs opladning.

Til gengæld skal du ikke bekymre dig om tilslutningsmuligheder, da denne mobiltelefon både understøtter 5G-mobilnetværk og WiFi 6. Alt i alt tilbyder denne mobiltelefon en solid ydeevne i et let design, uden at du behøver at sprænge banken. Det er derfor, at vi mener, at dette er den bedste prisvenlige mobiltelefon.

Specifikationer
Skærm: 6.55 AMOLED, 68B farver, 120Hz
Batteri: 4300 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: 108MP (bred), 2MP (makro), 8MP (ultrabred), 32MP (frontkamera)
RAM-hukommelse: 8 GB
CPU: Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G
GPU: Adreno 642L
OS: Android 12, MIUI 13


Huawei Honor 70 – Mobiltelefon med et tiltalende udseende

Bedste mobil fra Honor

  • 4 ud af 5 på trustedreviews.com
  • 4,5 ud af 5 på techadvisor.com
  • 8 ud af 10 på zdnet.com
  • 4 ud af 5 på expertreviews.co.uk

Huawei Honor 70 kan oplades til 60% på blot 20 minutter. Den er derfor oplagt til folk, der altid er på farten og har brug for at kunne oplade deres mobiltelefon hurtigt. Mobiltelefonen er også meget elegant og prisvenlig, hvilket gør den til det et attraktivt valg for mange mennesker, der er på udkig efter en ny mobiltelefon.

 • Kan oplades til 60% på 20 min
 • 50MP Ultrawide-kamera med AF
 • OLED-skærm

En detaljeret gennemgang af Huawei Honor 70

Multi-core power
Huawei Honor 70 128 GB giver dig gode funktioner i forhold til prisen. Den leveres med et hovedkamera på 54 MP, der giver dig gode resultater under forskellige lysforhold, og et 50MP ultrawide-kamera med AF er iddelt til gruppebilleder. Mobiltelefonens OLED-skærm, der er 6,67 tommer, har en tæthed på 395 pixel pr. tomme, hvilket giver dig et detaljeret billede. Drivkraften bag alle disse pixels er en octa-core-processor og et Adreno-grafikkort dækket af 8 GB RAM.

Spændende design
Honor understøtter 5G- og 4G-netværk, så du behøver ikke at bekymre dig om internethastigheden. Batterikapaciteten er også imponerende med 4800 mAh, hvilket gør den ideel til lange dage ude eller på rejser, hvor man ikke har adgang til opladning. Skulle du alligevel være løbet tør for strøm, så kan du hurtigt lade den op med hurtig- og omvendt opladning på 5W. Oven i det er der en 5.2 Bluetooth-forbindelse og USB On-The-Go. Endelig er designet på Honor 70 noget, der virkelig skiller sig ud, især fordi den kommer i 4 forskellige farver: Midnight Black, Emerald Green, Iceland Frost og Crystal Silver.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Huawei Honor 70?

De vigtigste funktioner i Huawei Honor 70, er blandt andet kameraet, ydeevnen og batteritiden. Telefonen fik 4,5 ud af 5 stjerner på Google shopping, mens at eksperter på trustedreviews.com påpegede, at: “Honor 70 er en stærk smartphone i mellemklassen, som har en super god skærm og et godt hovedkamera. Nogle forbrugere vil måske blive afskrækket af det faktum, at der ikke er nogen IP-klassificering eller telesensor, men overordnet set er dette stadig en god telefon til pengene.” UnboxTherapy har også kommenteret, at den dynamiske mulighed for at vælge mellem to opdateringshastigheder er meget praktisk.

Fordele

 • Slankt og let design, med buet skærm.
 • 6,67-tommer FHD+ skærm, 120 Hz
 • To dages batterilevetid
 • Godt prissat
 • Dual-sim
Ulemper

 • Ingen trådløs opladning
 • Plastikramme

Forbrugsguidens vurdering

Huawei Honor 70 kommer med nogle imponerende funktioner. Den 6,67 tommer store FHD+ skærm er rigtig god, og den har tilmed en opdateringshastighed på 120 Hz. En anden god ting ved denne telefon er dens pris, da vi mener, at den er relativt lavt prissat i forhold til dens kvaliteter.

Der er dog to ulemper, der skal nævnes. For det første har telefonen ikke et telekamera, hvilket er skuffende i betragtning af hvor gode resten af specifikationerne er, og for det andet har telefonen ikke en IP-klassificering, hvilket betyder, at den ikke er lige så vandtæt som andre mobiltelefoner på markedet. På trods af disse ulemper har Huawei Honor 70 et slankt og let design samt en buet skærm, som gør, at vi mener, at denne mobiltelefon har det bedste design på markedet.

Specifikationer
Skærm: 6.67 OLED, 120Hz
Batteri: 4800 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: 54MP (bred), 50MP (ultrabred), 2MP (dybde), 32MP (frontkamera)
RAM-hukommelse: 8 GB
CPU: Qualcomm SM7325-AE Snapdragon 778G+ 5G
GPU: Adreno 642L
OS: Android 12, Magic UI 6.1


Apple iPhone 13 – Mobiltelefon med klar OLED-skærm i kompakt design

Bedste lille mobil

  • 4,6 ud af 5 på Google Shopping
  • 4,5 ud af 5 på tomsguide.com
  • 9 ud af 10 på cnet.com
  • 4,5 ud af 5 på techradar.com
  • 4,5 ud af 5 på pcmag.com

Apple iPhone 13 128 GB er en mobiltelefon, der har et kraftfuldt batteri, der ligger godt i lommen. Det bedste salgsargument for denne mobiltelefon er Ceramic Shield-glasset, som beskytter telefonen mod ridser og revner. Den er oplagt til folk, der er på udkig efter en holdbar telefon.

 • Ceramic Shield-glas
 • Full HD 240fps optagelse
 • 6 forskellige farver at vælge imellem

En detaljeret gennemgang af Apple iPhone 13

Høj PPI
Den nye Apple iPhone 13 har en 6,1 tommer retina-skærm med en opløsning på 2532×1170, der giver en imponerende tæthed på 460 pixel pr. tomme, hvilket ikke findes bedre i den prisklasse. Enheden har også to 12 MP kameraer på bagsiden, hvoraf det ene er ultrawide, hvilket giver rigtig gode billeder – og det bliver kun bedre, når det går gennem Apples softwareoptimering med branchens førende hexa-core processor. Det ene 12MP frontkamera har spændende funktioner som 4K-videooptagelse og HDR. 4 GB RAM og Apples 4-core GPU i kombination med iOS 15 vil gøre det let for mobiltelefonen at multitaske.

Holdbar i mange år fremover
Mobiltelefonen er også vandafvisende og har en batterikapacitet på 3240 mAh, der kan oplades til 50% på 30 minutter, og så har den trådløs opladning på 7,5W. Mobiltelefonen kommer også med iPhones Face-ID, så du er sikker på, at ingen andre end dig selv kan låse den op.

Sidst men ikke mindst vejer iPhone 13 kun 174 g, hvilket gør den til en af de letteste mobiltelefoner på markedet. Mobiltelefonen fås i øvrigt i 6 forskellige farver: Starlight, Midnight, Blue, Pink, Red og Green. Antallet af farvemuligheder er også større end hos de konkurrerende mobiltelefoner.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Apple iPhone 13?

Forbrugernes vurderinger af Apple iPhone 13 er glimrende. Mobiltelefonen har en samlet Google shopping score på 4,6 ud af 5. Ekspertanmeldelserne på cnet.com vurderer også mobiltelefonen højt med en score på 9 ud af 10. Testresultater viser, at kameraets kvalitet og iOS’ets brugervenlighed er blandt de bedste i deres klasse.

Derudover har Marques Brownlee i sin YouTube-video påpeget, at denne version af iPhone kommer med større kamerasensorer, og det primære kamera har sensor-shift-stabilisering, som tidligere kun var muligt at finde i Pro Max-modeller. Det vil gøre at denne model kan tage super gode billeder i selv dårlige lysforhold, hvilket gør iPhone 13 til er en af de bedste mobiltelefoner på markedet.

Fordele

 • Kameraet gør det nemt for alle at tage gode billeder
 • Forbedret ydeevne i nattilstand
 • Lynhurtig A15 bionic-chip med AI-boost
 • Samme pris, men dobbelt så meget lagerplads
 • Cinematic Mode er sjov at lege med
Ulemper

 • Større notch tager lidt af skærmen
 • 60 Hz-skærm

Forbrugsguidens vurdering

Apple iPhone 13 128 GB er en super god mobiltelefon, der kommer med en masse fordele, såsom kameraet, med Night- og Cinematic Mode, som gør det sjovt og muligt at tage billeder i høj kvalitet. Den lynhurtige A15 bionic-chip med AI boost er noget alle vil bemærke, når de bruger mobiltelefonen til dagligt. Den har dog en større notch, som tager lidt af skærmen, og den leveres stadig med en 60 Hz-skærm. Men på trods af disse ulemper gør mobiltelefonens dimensioner og design den til den bedste kompakte iPhone på markedet, som ikke fylder for meget i lommen.

Specifikationer
Skærm: 6.1 Super Retina XDR OLED
Batteri: 3240 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: 12MP (bred), 12MP (ultrabred), 12MP (frontkamera)
RAM-hukommelse: 8 GB
CPU: Apple A15 Bionic
GPU: Apple GPU (4-kernet grafik)
OS: iOS 15


Apple iPhone 13 Pro Max 5G mobiltelefon – med forbedret kamera

Der er endnu ikke mange, der har nået at anmelde Apples nyeste skud på stammen, simpelthen af den grund, at den er en af de nyeste mobiltelefoner på markedet.

13 Pro Max er dog optimeret på flere punkter. Hvis du ønsker det nyeste af det nyeste, så er 13 Pro Max for dig. Den er dyr, men du vil sikkert betale prisen, hvis du elsker nye smartphones med fede features og optimerede designs.

Om Apple iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Max Pro vil give dig en ny oplevelse. Den er optimeret på alle mulige måder: Den er hurtigere, har bedre kameraer, og skærmen er endnu bedre. 

Skærmen har en adaptiv opdateringsfrekvens på op til 120 Hz. Det betyder, at den skifter ekstremt hurtigt mellem apps. Den kan opdatere fra 10 til 120 gange i sekundet.

Displayet er i ceramic shield, så den er holdbar, og den er IP68 certificeret, så den skal kunne nedsænkes i 6 meters vand i 30 minutter uden at tage skade.

Kameraet er også optimeret ved at fange et motiv til perfektion, også selvom lyset ikke er optimalt. Du kan tage billeder ned til 2 cm, hvor objektivet og autofokus spiller godt sammen med ultra-vidvinkel. 

Du kan redigere i dybdeskarpheden på din video, efter du har taget den. Du kan tilføje effekter til videoen, som er nye for Apples produkter. Den har desuden A15 Bionic chip og 5G-forbindelse.

Fordele

 •     Vand- og støvafvisende
 •     120 Hz opdateringshastighed
 •     Forbedret kameraydelse i svagt lys
Ulemper

 • Lidt tung
 • Ingen understøttelse af micro SD kort
 • Ingen oplader medfølger
 • Høj pris

Udvalgte Specifikationer
6.7″ Super Retina XDR OLED with ProMotion
5G
Dual SIM
512GB Flash
238 gram


OnePlus Nord 2 5G mobiltelefon – god performance med avancerede funktioner

 • 4/5 hos Techradar
 • 4/5 hos Techadvisor
 • 4,3/5 på Amazon

 

Anmelderen fra Techradar skriver om OnePlus Nord 2: ”OnePlus Nord 2 er en spændende tilføjelse til mellemklassen med nogle avancerede specifikationer og en fantastisk oplevelse”. Anmelderen tilføjer, at telefonen er i topklassen i segmentet. Den har 50 MP hovedkamera, hurtig opladning og 6,43 1080 x 2400 display med 90 Hz. 

Anmelderen fra Techadvisor stemmer i og skriver, at mobiltelefonen har et godt hovedkamera og gode specifikationer til en god pris. Hvis du ikke vil betale en formue for en telefon, men gerne vil have en, der er optimeret på mange måder, er OnePlus måske et godt valg for dig.

Mobil med kraftfuld chip og hurtig opladning

OnePlus Nord 2 har en kraftfuldt chip fra anerkendte MediaTek. Det er MediaTeks mest kraftfulde chip nogensinde. Der er god sammenhæng mellem software og hardware. Chippen er grundlaget for det kraftfulde hovedkamera på 50MP.

Den har en tredobbelt kameralinse og en billedstabilisator. Kameraet kan genkende op til 22 motiver, så den automatisk indstiller til den mest optimale indstilling. Du får også nattilstand, så du kan tage billeder, selv når mørket bryder frem.

Telefonen kommer med 65W opladningsteknologi, så du kan oplade telefonen på 15 minutter til en hel dag. Udover det store batteri på 4500 mAH betyder det, at du nemt kan bruge din telefon uden afbrydelser.

Fordele

 • Flagship processor
 • Hurtig opladning
 • Godt kamera
 • God ydeevne
Ulemper

 • Kunne være tyndere
 • Ingen IP certificering
 Udvalgte Specifikationer
6.55″ AMOLED DotDisplay
Slim arc side fingerprint sensor
5G
Snapdragon 780G Octa-core
128GB
Wi-Fi 6
4250mAh battery
159 gram

Apple iPhone 13 mini mobiltelefon – lille model med godt kamera

Apple iPhone 13 mini er en smartphone til dig, der er træt af for store telefoner, der ikke kan være i lommen.

Apple har lavet en udgave af 13’eren, som er mindre end deres andre telefoner. Det gør den nem at tage med, når du skal afsted og ikke har store lommer eller tasker.

Hårdfør skærm og dobbelt kamera-system

Telefonen Apple iPhone 13 mini er udstyret med 5,4” Super Retina XDR OLED skærm, som er 28 % lysere end før – også i sollys. Du kan se flere kontraster og nuancer. Skærmen bruger mindre batteri end nogen af Apple’s andre telefoner. 

Telefonen har ceramic shield på skærmen, så den er mere holdbar, hvis du skulle risikere at tabe den. Den har et dobbelt kamerasystem og en større sensor i vidvinkelkameraet. Du får skarpe skud med den optiske billedstabilisering og sensorforskydning, selv når du bevæger dig.

Telefonen er oplagt til dig, der gerne vil investere i et Apple produkt, men som samtidig gerne vil have en telefon, du nemt kan have med dig overalt. 

Fordele

 • Smukke farver
 • 1200 nits lysstyrke
 • Imponerende kamerakvalitet
 • IP68 støv- og vandtæt
Ulemper

 • Ingen oplader medfølger
 • Ingen sekundær opbevaring

Udvalgte Specifikationer

green-elm5.4 “Super Retina XDR OLED
green-elm5G
green-elmDual SIM
green-elmApple A15 Bionic Hexa-core
green-elm128GB
green-elmDual Camera System
green-elmIP68 certificeret
green-elmTrådløs MagSafe- & Qi-Charging
green-elm140 grams

Samsung Galaxy A52 mobiltelefon – stilfuld mobil med godt batteri

 • 8,5/10 hos Cnet
 • 3,5/5 hos UK PCmag
 • 4,5/5 på Amazon

 

Anmelderen fra Cnet skriver om Samsung Galaxy A52: “Samsung’s new 5G smartphone balances smart compromises with quality features to keep its low price of $500”. Den har et godt batteri, godt kamera og god sikkerhed. 

Forbrugerne på Amazon er også begejstrede for mobiltelefonen. En af de tilfredse forbrugere skriver: ”Excellent phone at an amazing price”. Flere roser modellen for at være billig i forhold til telefonens værdi og funktioner.

Vand- og støvtæt stilfuld mobil med detaljeret skærm

Med Samsung Galaxy A52 får du en stilfuld mobil, der har en sAMOLED skærm, som giver detaljer og farver på højt niveau. Den har fem kameraer og optisk billedstabilisering, som giver dig bedre billedkvalitet.

Batteriet et 4500 mAh batteri, så du skal ikke bekymre dig, om din mobil går tør for strøm. Den har også 25W hurtigopladning, så du kan oplade din telefon til 50 % på 30 minutter.

Den er IP67 vand- og støvtæt, så hvis du taber telefonen i vand, burde den ikke tage skade. Skærmen er 6,5” og med 120 Hz får du lynhurtige skift mellem apps.

Fordele

 • 120 Hz display med høj opdateringshastighed
 • Godt hovedkamera med IOS
 • Batteritid hele dagen
 • Holdbar
Ulemper

 • Langsommere fingeraftrykssensor
 • Makro kamera er middelmådigt

Udvalgte Specifikationer

green-elm6,5″ FHD+ 120 Hz sAMOLED-skærm
green-elmBagkamera: 64+12+5+5 MP, OIS
green-elmFrontkamera: 32 MP
green-elm4500 mAh batteri, 25 W hurtigopladning
green-elmIP67 vand- og støvtæthedsklassificering
green-elmOcta-core processor + 6 Gb RAM

Xiaomi Mi 11 5G mobiltelefon – praktisk, komplet pakkeløsning

 • 4/5 hos Techradar
 • 5/5 hos Expertreviews
 • 4,3/5 på Amazon

 

Anmelderen fra Expertreviews er meget begejstret for produktet og skriver: “It’s pretty obvious, but the Xiaomi Mi 11 is almost the complete package”. Der er ikke nogen grund til at spendere ekstra penge på Apple eller Samsung, hvis du har brug for en smart mobiltelefon. De roser display-farverne og den generelle værdi af telefonen.

Kraftfuldt kamera og god skærm

Xiaomi har en kraftfuldt kamera på 108 MP, dobbelte højttalere fra Harman Kardon og Snapdragon 888-processor. Skærmen har meget flotte farver og nuancer.

Mi 11 har forbedret lys og mindre overeksponering, og hvis du tager billeder om natten, har det tre kameraer til at hjælpe dig. Du kan også tage selfies i mørke med gode resultater.

XDu får en telefon til en rigtig god pris med mange af de samme features som ved de dyrere mobiltelefoner.

Fordele

 • Godt display
 • Hurtig ydeevne
 • Top Fotografering Stilstand
Ulemper

 • Intet telefoto kamera
 • Batteritiden kunne være bedre

Udvalgte Specifikationer

green-elmBatteri: 4600 mAh
green-elmUnderstøtter 55W hurtig opladning

Hvilken mobil skal jeg vælge?

Det er en stor beslutning, når du skal finde en ny mobiltelefon. Det er som regel dyrt, og du bruger din telefon til mange ting i løbet af dagen, så det er vigtigt, at det kan blive din trofaste ven.

Din nye mobiltelefon skal gerne matche dit behov, og vi guider dig til, hvilken smartphone du skal vælge:

green-elmOvervej styresystemet. Du kan få iOS, Android og Windows som de mest kendte. Måske har du allerede en favorit og gerne vil gå med den. Eller er du villig til at lære et nyt styresystem at kende?
Det skal du overveje, da det kan tage lidt tid at blive fortrolig med et nyt styresystem.
Nogle sværger til Apple andre til Android. iOS er et meget brugervenligt system, hvor sikkerheden er i top, og systemet fungerer godt med Apples andre produkter. Android har til gengæld større frihed, og du kan nemmere skræddersy dine indstillinger. iOS er et belastet system, forstået på den måde at det ofte går udover batteriet, hvor Androids batteri generelt set lever længere.
green-elmProcessor: Processoren er vigtig, da den har stor betydning for, hvor effektiv din telefon er i hverdagen. Den har betydning for, hvor hurtigt telefonen arbejder og reagerer.
Med en god processor kan du have flere apps kørende på én gang, uden at telefonen bliver langsom.
Redigerer du video, samtidig med at du spiller et spil online og chatter med vennerne? Så skal du have en god processor. Dual Core processor er den almindelige processor, hvor Quad Core kan klare tungere programmer og spil, og den er ofte i nyere modeller.
green-elmSkærm: Skærme kommer i mange størrelser og opløsninger.
En skærm på over 4 tommer kan være en god idé. Skærmen skal passe til dit behov. Vil du gerne læse på din skærm, se film osv., så skal du overveje en skarp skærm på mindst 4 tommer og 480×800 pixel. Det kan endda også være en god idé med en 5”.
Hvis du mest bruger din telefon til at kommunikere med andre, kan du vælge en 4,7” eksempelvis.
green-elmSkærmkvalitet: De fleste nye mobiltelefoner vil have en god skærm, men de bedste vil have en meget høj opløsning.
Hvis du skal bruge din mobil til VR, skal du overveje en med meget høj opløsning. Det kan blandt andet være 4K.
green-elmBatteri: Batterilevetiden har stor betydning, hvis du bruger din telefon meget. Der er ikke noget værre at stå et sted, og din telefon løber tør for strøm.
De fleste nye smartphones kan klare en dag på én opladning. Telefonen skal som regel i opladeren hver dag.
Du måler batteriets størrelse i mAh. Større telefoner har også større batteri, men deres større skærm kan også kræve mere batteri. En telefon under 5” vil ofte have 3000 mAh, mens en større sagtens kan have 3500 mAh
Kilder:  Wupti.com og Telia.dk

 

Hvilket mobiltelefontilbehør skal jeg have?

Det er meget forskelligt, hvor meget tilbehør du gerne vil have til din smartphone. Nogle ting er dog mere nødvendige end andre. De mest typiske er:

green-elmOplader: Ikke alle telefoner kommer med en oplader. Det skal du være opmærksom på, at du får brug for. Uanset hvad skal du bruge en oplader for at bruge din telefon.
green-elmCover: Mange bruger et cover til at beskytte deres telefon. Det kan give et personligt touch, samtidig med at det beskytter telefonens skærm og bagside.
green-elmPanserglas: De fleste vil gerne beskytte deres telefon yderligere med panserglas. Det kan være afgørende for, om din skærm går i stykker eller ej, hvis du skulle tabe telefonen.

Hvad er forskellen på Android og iOS?

Det kan blive en ophedet debat, hvis du begynder at diskutere Android eller iOS med andre. Mange sværger til det ene eller det andet system. Måske ved du ikke, hvor du står, eller du er åben over for et andet system end det, du har nu. Læs med og bliv klogere på fordele og ulemper ved de to største styresystemer, iOS og Android.

iOS

iOS er et meget brugervenligt system, som er nemt at finde rundt i. Det er nemt at organisere dine apps, og designet er simpelt og lækkert. Meddelelser kan være mindre påtrængende, du kan vælge standardbrowser eller email apps, og du kan nemt forbinde din telefon med dine andre Apple produkter.

Ulemperne kan være at få sprog i ”translate app’en”, få tredjeparts-apps der understøtter App Clips, CarKey har begrænset køretøjskompatibilitet, og mange funktioner kræver Apple produkter eller abonnement.

Android

Android har gode muligheder for sikkerhed og app-beskyttelse. Det har praktiske medier, smart hjemmekontrol, mange hardware muligheder og 5G support.

Ulemper kan være, at brugersystemet er mere komplekst og ikke så intuitivt som iOS. Der er mindre synergi med desktop.

Ofte handler det også om, at du vælger ud fra, hvad familie og venner har for et system. Måske ringer I sammen på FaceTime, og så giver det mening at fortsætte med Apple.

Kilde: Pcmag.com

Flere mobiler kan i dag reducere blåt lys, så man nemmere kan falde i søvn om aftenen. Det kan dog stadig anbefales at investere i et par blue light briller, hvis man vil være helt sikker på at eliminere denne form for lys. Hvis du overvejer at investere i et par blue light briller, så overvej også om du har problemer med synet. Du kan ofte få en god pris hvis du køber blue light briller og læsebriller samtidigt.

Ikke alle mobiltelefoner er de bedste til at holde strøm, hvilket gør at en powerbank ofte kan være et godt køb. De er både gode til at opladning af en mobiltelefon på farten og til lagring af energi til senere brug. Du kan finde powerbanks med mange forskellige udgange og kapaciteter, så du kan sikre dig, at du har den rigtige, der passer til dine behov. Du kan læse mere om vores test-guide her

Andre relevante tests og artikler

Når du skal have en ny mobiltelefon, kan det også være oplagt at gå på jagt efter nye høretelefoner. Særligt hvis du løber, er det vigtigt med nogle gode høretelefoner til løb, som ikke falder ud. Du kan i samme ombæring lede efter de bedste løbeure, hvor du også kan forbinde dem med din telefon, så du kan holde øje med, hvordan du forbedrer dig og udvikler dig.

Er du også på udkig efter andet smart udstyr, kan du overveje en bluetooth højtaler, som vil give dig virkelig god lyd. Du kan afspille fra din smartphone ved at forbinde dem.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Apple iPhone 14 Pro 128GB – Du kan se anmeldelserne her.

Samsung Galaxy S22 128GB – Du kan se anmeldelserne her.

OnePlus 10 Pro 5G – Du kan se anmeldelserne her.

Tomsguide.com

Apple iPhone 14 Pro 128 GB 

Testdato: 22/09/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Samsung Galaxy S22 128 GB 

Testdato: 02/10/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB  

Testdato: 29/09/2022

Du kan se anmeldelsen her.

OnePlus 10 Pro 5G 

Testdato: 04/08/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 13 

Testdato: 28/09/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Google Shopping

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB – Du kan se anmeldelserne her.

Apple iPhone 13 – Du kan se anmeldelserne her.

T3

Xiaomi 12 Lite 

Testdato:11/07/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Techradar

OnePlus 10 Pro 5G

Testdato: 14/04/2022

Du kan se anmeldelsen her

Apple iPhone 13

Testdato: 16/09/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Techadvisor

Xiaomi 12 Lite 

Testdato: 09/07/2022

Du kan se anmeldelsen her

Huawei Honor 70  

Testdato: 07/09/2022

Du kan se anmeldelsen her

Cnet

Apple iPhone 13

Testdato: 19/11/2021

Du kan se anmeldelsen her.

DigitalTrends

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Testdato: 04/10/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 14 Pro 128 GB

Testdato: 05/10/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Phonearena

OnePlus 10 Pro 5G 

Testdato:15/06/2022

Du kan se anmeldelsen her

Notebookcheck

Xiaomi 12 Lite 

Testdato: 21/09/2022

Du kan se anmeldelsen her

Samsung Galaxy S22 128 GB 

Testdato: 05/03/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Testdato: 22/09/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Zdnet

Huawei Honor 70

Testdato: 20/09/2022

Du kan se anmeldelsen her

Androidauthority

Samsung Galaxy S22 128 GB 

Testdato: 20/06/2022

Du kan se anmeldelsen her.

PCmag

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Testdato: 21/09/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 13

Testdato: 28/09/2021

Du kan se anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et fremtrædende britisk anmeldelsessite, som foretager uvildige vurderinger af husholdningsartikler. De har testet Huawei Honor 70 ud fra dens egenskaber og generelle præstation.

Huawei Honor 70

Testdato:12/10/2022

Du kan se anmeldelsen her

Trustedreviews

Huawei Honor 70

Testdato: 02/09/2022

Du kan se anmeldelsen her

Apple iPhone 14 Pro 128 GB

Testdato: 04/10/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Samsung Galaxy S22 128 GB

Testdato: 23/08/2022

Du kan se anmeldelsen her.

 


FAQ

Hvad er den bedste telefon?
Det kommer an på dit behov, og hvad du foretrækker. Der er mange telefoner, der har vundet bedst i test, men det kommer an på, hvad du ønsker.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg vælger en mobiltelefon?
Du skal overveje dit budget og dit behov, og hvad der er vigtigst for dig i din nye telefon.
Hvad koster en mobiltelefon?
Mobiltelefoner kan koste fra 1500-12.000 kr. Det er også muligt at købe dem brugt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme