Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Mobiltelefon test-oversigt: De bedste mobiltelefoner på markedet

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

En mobiltelefon er blevet en essentiel del af vores hverdag. Det er som at tage bukser på om morgenen eller at drikke kaffen, når du står op. Vi bruger den til at finde vej, til at betale med, til at tjekke vejret, til at snakke med familie og venner og til at holde os orienterede om verdenen omkring os.

I dag er der mange forskellige udgaver af mobiltelefoner, og du kan nemt fare vild i junglen, når du skal finde din kommende mobiltelefon. Hvis du er i tvivl og ikke ved, hvilken mobiltelefon der passer til dit behov – så skal du læse med i vores ekspertvurdering.

Vi har fundet et bredt udvalg af 5G mobiltelefon, billig smartphones og de bedste mobiltelefoner til prisen. Vi guider dig med udgangspunkt i mobiltelefon tests, hvor vi har fundet et bredt udvalg af mobiltelefoner, der opfylder forskellige krav og behov.

Det skal du overveje, før du køber en ny mobiltelefon:

green-elmBudget: En mobiltelefon kan koste alt fra 200-12.000 kr. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor mange penge, du vil bruge på en ny mobiltelefon. Jo mere du betaler, jo mere hukommelse, bedre kamera og federe design får du også. Måske er det ikke vigtigt for dig, og du kan nøjes med mindre.
green-elmHvad er dit behov? Du skal vide, om kamera, skærm, operativsystem eller lignende er vigtigst for dig. Det vil hjælpe dig til at finde ud af dine egne behov, og hvad der er vigtigst for dig i din kommende mobiltelefon.
green-elmHukommelse: Hvor meget plads skal der være på din telefon? Har du behov for at gemme mange billeder, eller vil du opbevare det i ”skyen”?
green-elmSystem: Hvilket system har du nu? Hvis du har iPhone, kan du ikke bare flytte alt dit indhold til Android eller omvendt. Mange vil gerne blive ved det samme system, så det er nemt, når du får en ny telefon.

Vores test-artikel indeholder:

green-elmOverblik over 10 praktiske og effektive mobiltelefoner.
green-elmIndblik i forbrugere og eksperters meninger om modellerne.
green-elmInformation om samt fordele og ulemper ved hver mobil.
green-elmKøbsguide til hvordan du vælger den bedste mobil.
green-elmOverblik over praktisk tilbehør til din mobil.
green-elmEn guide til Android vs. iOS-styresystemer.
green-elmKort FAQ med relevante spørgsmål.

Bemærk at Forbrugsguiden.dk ikke selv tester produkterne. Vi indsamler i stedet resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de velfungerende modeller, du kan få.

 


Apple iPhone 12 Pro 5G mobiltelefon – hårdfør skærm og 5G-forbindelse

Redaktionens valg

 • 9/10 hos The Verge
 • 4,5/5 hos Tom’s guide
 • 4/5 på Amazon

Anmelderen fra The Verge er meget begejstret for Apples iPhone 12 Pro. De roser kameraet, præstationsevnen, video, og at 5G er hurtigt. De nævner dog også, at batterilevetiden ikke er så god, og at 5G kan minimere batterilevetiden betydeligt. 

Anmelderen hos Tom’s Guide skriver: “The iPhone 12 Pro delivers amazing camera and video quality, 5G and crazy fast performance in a sleeker new design, though the battery life could be better”. Anmelderen skriver også, at 5G ikke er så udbredt endnu, så du måske ikke kan nyde fordelene ved at have det. Når du bruger det, har det også stor betydning for, hvor hurtigt batteriet går dødt på din iPhone 12 Pro.

Om Apple iPhone 12 Pro 5G

Apple iPhone Pro 5G er et af de nyeste skud på stammen fra Apple. 12 Pro er i et endnu federe og mere skinnende design end før. Hvis du er vild med Apples designs, så skal du ikke holde dig tilbage fra at gøre 12 Pro’eren en del af din samling.

Du kan tage billeder med teleobjektiv og portrætbilleder i nattilstand, hvilket er nogle af de nye og optimerede funktioner i kameraet. Du skal vælge iPhone 12 Pro for det fantastiske kamera og designet. Det er den primære forskel på iPhone 12 og iPhone 12 Pro. 

12 Pro har desuden en optimeret skærm med ceramic shield, som gør skærmen mere hårdfør og holdbar. Den er beskyttet fire gange bedre, hvis du taber den end med de foregående modeller.

iPhone 12 Pro gør sig markant ved at have 3 kameraer. Nattilstanden er forbedret markant, så du kan tage billeder om aftenen og i svag belysning. Det giver dig muligheden for at tage portrætbilleder i nattilstand. Du får næsten et professionelt kamera med Deep Fusion, som analyserer pixel for pixel, så du får de bedste indstillinger. 

iPhone 12 Pro har en kerne med Bionic A14, som er den hurtigste chip i en smartphone. Det betyder, at din smartphone er hurtig og kan have flere apps kørende på samme tid.

Fordele

 •     Fantastisk kamera
 •     Hurtigt 5G
 •     Holdbart keramisk display
 •     God ydeevne
Ulemper

 • Ingen oplader i kassen
 • Mangler 120 Hz display

Udvalgte Specifikationer

green-elm6.1″ Super Retina XDR OLED (2532×1170)
green-elm5G
green-elmDual SIM
green-elmApple A14 Bionic Hexa-core
green-elm6GB RAM
green-elm128GB Flash
green-elmDual Camera System: 12Mpixel f/1.6 + 12Mpixel f/2.4 with 4x Optical Zoom + 12Mpixel f/2.0
green-elmApple ProRAW
green-elmIP68 dust/water-resistant
green-elmiOS 14, 2815 mAh battery
green-elmWireless MagSafe- & Qi-Charging, 187 gram

Xiaomi Redmi 9T mobiltelefon – ergonomisk design

Bedst til prisen

 • 3,5/5 hos Techradar
 • 5/5 hos Expertreviews
 • 4,6/5 hos Amazon

Anmelderen fra Techradar skriver: ”Xiaomi Redmi Note 9T er en anstændig telefon til prisen. Den er temmelig snappy i brug”. Den bliver rost for at have et flot design, der ligger godt i hånden, og du får 5G -kompatibilitet på et budget. Anmelderen nævner, at displayet dog ikke er så lyst, og at kameraet ikke er det bedste på markedet, men det må du forvente prisen taget i betragtning. 

Expertreviews udnævner Xiaomi Redmi 9T til at være den billigste og bedste smartphone med 5G. De er meget begejstrede prisen taget i betragtning, at mobiltelefonen har 5G netværk. Anmelderen er meget tilfredse med ydeevnen og skriver, at det er en rigtig god telefon til prisen.

Prisvenlig mobil med hurtig opladning og 4 kameraer

Redmi 9T er en prisvenlig telefon – en af de billigste i oversigten. Den er til dig, som ikke vil gå på kompromis med en god telefon, men som samtidig ikke vil betale en formue for et brand eller de nyeste features. 

Kamerafunktionen er optimeret med i alt 4 kameraer, der giver dig fantastiske billeder og video. På bagsiden har den et 48 MP hovedkamera, et 8MP vidvinkelkamera, 2MP makrokamera og 2MP kamera med dybdesensor. Du kan scanne dokumenter med telefonen, hvilket er en smart funktion.

Telefonen har et godt batteri på 5020 mAh, så du kan bruge den så meget, som det er nødvendigt på en dag. Der medfølger en hurtigoplader, så du kan nemt og effektivt oplade den igen, når det bliver nødvendigt. 

Fordele

 • Føles godt i hånden
 • Overkommelig 5G enhed
 • Anstændigt triple cam
 • God ydeevne
Ulemper

 • Ikke det bedste kamera

Udvalgte Specifikationer

green-elmdual-SIM, 4G LTE
green-elm128 GB
green-elmmicroSD slot
green-elm6.53″
green-elm2340 x 1080 pixels
green-elmRAM 4 GB
green-elm4x bagkameraer
green-elmAndroid
green-elmOceangrøn

Apple iPhone 13 Pro Max 5G mobiltelefon – med forbedret kamera

Bedste premiumvalg

 

 

Der er endnu ikke mange, der har nået at anmelde Apples nyeste skud på stammen, simpelthen af den grund, at den er en af de nyeste mobiltelefoner på markedet.

13 Pro Max er dog optimeret på flere punkter. Hvis du ønsker det nyeste af det nyeste, så er 13 Pro Max for dig. Den er dyr, men du vil sikkert betale prisen, hvis du elsker nye smartphones med fede features og optimerede designs.

Om Apple iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Max Pro vil give dig en ny oplevelse. Den er optimeret på alle mulige måder: Den er hurtigere, har bedre kameraer, og skærmen er endnu bedre. 

Skærmen har en adaptiv opdateringsfrekvens på op til 120 Hz. Det betyder, at den skifter ekstremt hurtigt mellem apps. Den kan opdatere fra 10 til 120 gange i sekundet.

Displayet er i ceramic shield, så den er holdbar, og den er IP68 certificeret, så den skal kunne nedsænkes i 6 meters vand i 30 minutter uden at tage skade.

Kameraet er også optimeret ved at fange et motiv til perfektion, også selvom lyset ikke er optimalt. Du kan tage billeder ned til 2 cm, hvor objektivet og autofokus spiller godt sammen med ultra-vidvinkel. 

Du kan redigere i dybdeskarpheden på din video, efter du har taget den. Du kan tilføje effekter til videoen, som er nye for Apples produkter. Den har desuden A15 Bionic chip og 5G-forbindelse.

Fordele

 •     Vand- og støvafvisende
 •     120 Hz opdateringshastighed
 •     Forbedret kameraydelse i svagt lys
Ulemper

 • Lidt tung
 • Ingen understøttelse af micro SD kort
 • Ingen oplader medfølger
 • Høj pris

  Udvalgte Specifikationer

green-elm6.7″ Super Retina XDR OLED with ProMotion
green-elm5G
green-elmDual SIM
green-elm512GB Flash
green-elm238 gram

Xiaomi Mi 11 Lite 5G mobiltelefon – smart design med fine features

Godt valg til prisen

 • 4/5 hos Techradar
 • 4/5 hos Techadvisor
 • 4,1/5 på Amazon

 

Anmelderen fra Techradar roser mobiltelefonens design og en 90 Hz skærm: ”Xiaomi Mi 11 Lite er en af de bedste telefoner til rådighed for pengene”. 

Anmelderen fra Techadvisor istemmer: ”Et lovende display og et forbløffende tyndt design”. Telefonen er ifølge anmeldelsen en effektiv all-round’er, der er hurtigere end mindre elegante telefoner, du kan få fingrene i.

Let og tynd mobil med tredobbelt kamera

Xiaomi Mi 11 Lite er meget tynd og let, hvilket gør, at den er komfortabel at have med dig og holde ved.

Den har en højtydende processor, hvilket gør den hurtig, og en 6,55” AMOLED skærm.

Telefonen har et tredobbelt kamera, som giver dig flotte billeder i naturlige farver. Du kan også tage billeder i dårligt lys med nattilstand.

Fordele

 • Slankt, stilfuldt design
 • God værdi
 • Funktionsfyldt
 • God ydeevne
Ulemper

 • MIUI er ikke så intuitivt
 • Ultravid kamera kan ikke så meget 

Udvalgte Specifikationer

green-elm5G
green-elmSnapdragon 780G Octa-core
green-elm128GB
green-elmDual speakers
green-elmWi-Fi 6
green-elm4250mAh battery

Samsung Galaxy S21 Plus mobiltelefon – med 5G og et godt kamera

Bedste kamera

 • 4/5 hos Techradar
 • 4/5 hos Tom’s guide
 • 4,6/5 på Amazon

 

Galaxy S21 Plus er en optimering af Galaxy S21. Anmelderen fra Techradar roser telefonen og skriver, at det er en: ”fremragende telefon”. Anmelderen mener dog, at den ikke tilbyder så meget mere end den billigere Galaxy S21 udover en større skærm. Det kan dog også være værd at give lidt ekstra for en større skærm. 

Forbrugerne på Amazon giver telefonen rigtig gode anmeldelser. En af dem skriver: ”Insanely fast processor, great vivid and CLEAR 120 hz screen”.

Stort display med hurtig processor og effektivt kamera

Samsung er den førende producent af Android telefoner. De lavede skærmene større for flere år tilbage, som vi kender dem i dag. De har taget mange chancer, og det har ført til en masse gode funktioner i deres mobiltelefoner.

Samsung Galaxy S21 fokuserer på den store skærm, som er 6,7” og med 120 Hz. Det betyder, at du super effektivt kan skifte mellem apps.

Den har 5G netværk, så den er klar, når netværket bliver tilgængeligt for dig.

Kameraet har 64 MP og har 30 x zoom, så du kan fange objekter langt væk. Du kan også filme i 8K, som giver dig en skarphed. Du får god plads i hukommelsen til de billeder og film, du tager.

Batteriet holder 24+ timer, og du kan lade det op med en lynoplader, som tager 30 minutter.

Fordele

 • Kraftfuldt kamera
 • Fantastisk ydeevne
 • Smukt design
 • 120 Hz AMOLED skærm
Ulemper

 • Ingen micro SD 
 • Ingen oplader medfølge

Udvalgte Specifikationer

green-elm5G
green-elmDobbelt SIM kort
green-elmFingeraftrykslæser på skærmen

OnePlus Nord 2 5G mobiltelefon – god performance med avancerede funktioner

Bedste performance

 • 4/5 hos Techradar
 • 4/5 hos Techadvisor
 • 4,3/5 på Amazon

 

Anmelderen fra Techradar skriver om OnePlus Nord 2: ”OnePlus Nord 2 er en spændende tilføjelse til mellemklassen med nogle avancerede specifikationer og en fantastisk oplevelse”. Anmelderen tilføjer, at telefonen er i topklassen i segmentet. Den har 50 MP hovedkamera, hurtig opladning og 6,43 1080 x 2400 display med 90 Hz. 

Anmelderen fra Techadvisor stemmer i og skriver, at mobiltelefonen har et godt hovedkamera og gode specifikationer til en god pris. Hvis du ikke vil betale en formue for en telefon, men gerne vil have en, der er optimeret på mange måder, er OnePlus måske et godt valg for dig.

Mobil med kraftfuld chip og hurtig opladning

OnePlus Nord 2 har en kraftfuldt chip fra anerkendte MediaTek. Det er MediaTeks mest kraftfulde chip nogensinde. Der er god sammenhæng mellem software og hardware. Chippen er grundlaget for det kraftfulde hovedkamera på 50MP.

Den har en tredobbelt kameralinse og en billedstabilisator. Kameraet kan genkende op til 22 motiver, så den automatisk indstiller til den mest optimale indstilling. Du får også nattilstand, så du kan tage billeder, selv når mørket bryder frem.

Telefonen kommer med 65W opladningsteknologi, så du kan oplade telefonen på 15 minutter til en hel dag. Udover det store batteri på 4500 mAH betyder det, at du nemt kan bruge din telefon uden afbrydelser.

Fordele

 • Flagship processor
 • Hurtig opladning
 • Godt kamera
 • God ydeevne
Ulemper

 • Kunne være tyndere
 • Ingen IP certificering

Udvalgte Specifikationer

green-elm6.55″ AMOLED DotDisplay
green-elmSlim arc side fingerprint sensor
green-elm5G
green-elmSnapdragon 780G Octa-core
green-elm128GB
green-elmWi-Fi 6
green-elm4250mAh battery
green-elm159 gram

Samsung Galaxy Z Flip 3 mobiltelefon – kompakt mobil med stort display

Bedste foldbare model

 • 3,5/5 hos Techradar
 • 8,1/10 hos Cnet
 • 4,4/5 på Amazon

 

Med en lavere pris, 120Hz opdateringshastighedsskærm og en forbedret cover screen, kunne Samsungs nye smartphone være den mest “normale” foldbare model, skriver anmelderen fra Techradar. 

En af forbrugerne på Amazon roser telefonen, fordi den nemmere kan passe i en lomme eller lille taske. Nogle telefoner er så store, at de ikke kan være i en lomme, og derfor lavede Samsung deres foldbare model.

Kompakt, sammenklappelig mobiltelefon

Samsung Galaxy Z Flip har en 6,7” AMOLED skærm. Den kan foldes sammen, så den fylder mindre i lommen.

Den har indbygget fingeraftrykssensor på telefonens kant, et 3300 mAh batteri, og kameraets dobbelte linse består af 12 MP linse med autofokus og vidvinkellinse.

Mobiltelefonen er ideel til dig, der gerne vil have en telefon, der kan passe i lommen, men ikke gå på kompromis med skærmens størrelse og kvalitet.

Fordele

 • Forbedret holdbarhed
 • Større display
 • Attraktivt design
 • Fantastisk hoveddisplay
Ulemper

 • Ingen støvbestandighed
 • Intet teleobjektiv

Udvalgte specifikationer

green-elmSkærm: 6,7″ Dynamisk AMOLED (2636 x 1080)
green-elmBagkamera: 12 MP + 12 MP
green-elmFrontkamera: 10 MP
green-elmChipsæt: Qualcomm SM8150 Snapdragon 855+
green-elmBatteri: 3 300 mAh

Apple iPhone 13 mini mobiltelefon – lille model med godt kamera

Bedste kompakte valg

Apple iPhone 13 mini er en smartphone til dig, der er træt af for store telefoner, der ikke kan være i lommen.

Apple har lavet en udgave af 13’eren, som er mindre end deres andre telefoner. Det gør den nem at tage med, når du skal afsted og ikke har store lommer eller tasker.

Hårdfør skærm og dobbelt kamera-system

Telefonen Apple iPhone 13 mini er udstyret med 5,4” Super Retina XDR OLED skærm, som er 28 % lysere end før – også i sollys. Du kan se flere kontraster og nuancer. Skærmen bruger mindre batteri end nogen af Apple’s andre telefoner. 

Telefonen har ceramic shield på skærmen, så den er mere holdbar, hvis du skulle risikere at tabe den. Den har et dobbelt kamerasystem og en større sensor i vidvinkelkameraet. Du får skarpe skud med den optiske billedstabilisering og sensorforskydning, selv når du bevæger dig.

Telefonen er oplagt til dig, der gerne vil investere i et Apple produkt, men som samtidig gerne vil have en telefon, du nemt kan have med dig overalt. 

Fordele

 • Smukke farver
 • 1200 nits lysstyrke
 • Imponerende kamerakvalitet
 • IP68 støv- og vandtæt
Ulemper

 • Ingen oplader medfølger
 • Ingen sekundær opbevaring

Udvalgte Specifikationer

green-elm5.4 “Super Retina XDR OLED
green-elm5G
green-elmDual SIM
green-elmApple A15 Bionic Hexa-core
green-elm128GB
green-elmDual Camera System
green-elmIP68 certificeret
green-elmTrådløs MagSafe- & Qi-Charging
green-elm140 grams

Samsung Galaxy A52 mobiltelefon – stilfuld mobil med godt batteri

Bedste batterilevetid

 • 8,5/10 hos Cnet
 • 3,5/5 hos UK PCmag
 • 4,5/5 på Amazon

 

Anmelderen fra Cnet skriver om Samsung Galaxy A52: “Samsung’s new 5G smartphone balances smart compromises with quality features to keep its low price of $500”. Den har et godt batteri, godt kamera og god sikkerhed. 

Forbrugerne på Amazon er også begejstrede for mobiltelefonen. En af de tilfredse forbrugere skriver: ”Excellent phone at an amazing price”. Flere roser modellen for at være billig i forhold til telefonens værdi og funktioner.

Vand- og støvtæt stilfuld mobil med detaljeret skærm

Med Samsung Galaxy A52 får du en stilfuld mobil, der har en sAMOLED skærm, som giver detaljer og farver på højt niveau. Den har fem kameraer og optisk billedstabilisering, som giver dig bedre billedkvalitet.

Batteriet et 4500 mAh batteri, så du skal ikke bekymre dig, om din mobil går tør for strøm. Den har også 25W hurtigopladning, så du kan oplade din telefon til 50 % på 30 minutter.

Den er IP67 vand- og støvtæt, så hvis du taber telefonen i vand, burde den ikke tage skade. Skærmen er 6,5” og med 120 Hz får du lynhurtige skift mellem apps.

Fordele

 • 120 Hz display med høj opdateringshastighed
 • Godt hovedkamera med IOS
 • Batteritid hele dagen
 • Holdbar
Ulemper

 • Langsommere fingeraftrykssensor
 • Makro kamera er middelmådigt

Udvalgte Specifikationer

green-elm6,5″ FHD+ 120 Hz sAMOLED-skærm
green-elmBagkamera: 64+12+5+5 MP, OIS
green-elmFrontkamera: 32 MP
green-elm4500 mAh batteri, 25 W hurtigopladning
green-elmIP67 vand- og støvtæthedsklassificering
green-elmOcta-core processor + 6 Gb RAM

Xiaomi Mi 11 5G mobiltelefon – praktisk, komplet pakkeløsning

Bedste “all-round”-model

 • 4/5 hos Techradar
 • 5/5 hos Expertreviews
 • 4,3/5 på Amazon

 

Anmelderen fra Expertreviews er meget begejstret for produktet og skriver: “It’s pretty obvious, but the Xiaomi Mi 11 is almost the complete package”. Der er ikke nogen grund til at spendere ekstra penge på Apple eller Samsung, hvis du har brug for en smart mobiltelefon. De roser display-farverne og den generelle værdi af telefonen.

Kraftfuldt kamera og god skærm

Xiaomi har en kraftfuldt kamera på 108 MP, dobbelte højttalere fra Harman Kardon og Snapdragon 888-processor. Skærmen har meget flotte farver og nuancer.

Mi 11 har forbedret lys og mindre overeksponering, og hvis du tager billeder om natten, har det tre kameraer til at hjælpe dig. Du kan også tage selfies i mørke med gode resultater.

XDu får en telefon til en rigtig god pris med mange af de samme features som ved de dyrere mobiltelefoner.

Fordele

 • Godt display
 • Hurtig ydeevne
 • Top Fotografering Stilstand
Ulemper

 • Intet telefoto kamera
 • Batteritiden kunne være bedre

Udvalgte Specifikationer

green-elmBatteri: 4600 mAh
green-elmUnderstøtter 55W hurtig opladning

Hvilken mobiltelefon skal jeg vælge?

Det er en stor beslutning, når du skal finde en ny mobiltelefon. Det er som regel dyrt, og du bruger din telefon til mange ting i løbet af dagen, så det er vigtigt, at det kan blive din trofaste ven.

Din nye mobiltelefon skal gerne matche dit behov, og vi guider dig til, hvilken smartphone du skal vælge:

green-elmOvervej styresystemet. Du kan få iOS, Android og Windows som de mest kendte. Måske har du allerede en favorit og gerne vil gå med den. Eller er du villig til at lære et nyt styresystem at kende?
Det skal du overveje, da det kan tage lidt tid at blive fortrolig med et nyt styresystem.
Nogle sværger til Apple andre til Android. iOS er et meget brugervenligt system, hvor sikkerheden er i top, og systemet fungerer godt med Apples andre produkter. Android har til gengæld større frihed, og du kan nemmere skræddersy dine indstillinger. iOS er et belastet system, forstået på den måde at det ofte går udover batteriet, hvor Androids batteri generelt set lever længere.
green-elmProcessor: Processoren er vigtig, da den har stor betydning for, hvor effektiv din telefon er i hverdagen. Den har betydning for, hvor hurtigt telefonen arbejder og reagerer.
Med en god processor kan du have flere apps kørende på én gang, uden at telefonen bliver langsom.
Redigerer du video, samtidig med at du spiller et spil online og chatter med vennerne? Så skal du have en god processor. Dual Core processor er den almindelige processor, hvor Quad Core kan klare tungere programmer og spil, og den er ofte i nyere modeller.
green-elmSkærm: Skærme kommer i mange størrelser og opløsninger.
En skærm på over 4 tommer kan være en god idé. Skærmen skal passe til dit behov. Vil du gerne læse på din skærm, se film osv., så skal du overveje en skarp skærm på mindst 4 tommer og 480×800 pixel. Det kan endda også være en god idé med en 5”.
Hvis du mest bruger din telefon til at kommunikere med andre, kan du vælge en 4,7” eksempelvis.
green-elmSkærmkvalitet: De fleste nye mobiltelefoner vil have en god skærm, men de bedste vil have en meget høj opløsning.
Hvis du skal bruge din mobil til VR, skal du overveje en med meget høj opløsning. Det kan blandt andet være 4K.
green-elmBatteri: Batterilevetiden har stor betydning, hvis du bruger din telefon meget. Der er ikke noget værre at stå et sted, og din telefon løber tør for strøm.
De fleste nye smartphones kan klare en dag på én opladning. Telefonen skal som regel i opladeren hver dag.
Du måler batteriets størrelse i mAh. Større telefoner har også større batteri, men deres større skærm kan også kræve mere batteri. En telefon under 5” vil ofte have 3000 mAh, mens en større sagtens kan have 3500 mAh
Kilder:  Wupti.com og Telia.dk

 

Hvilket mobiltelefontilbehør skal jeg have?

Det er meget forskelligt, hvor meget tilbehør du gerne vil have til din smartphone. Nogle ting er dog mere nødvendige end andre. De mest typiske er:

green-elmOplader: Ikke alle telefoner kommer med en oplader. Det skal du være opmærksom på, at du får brug for. Uanset hvad skal du bruge en oplader for at bruge din telefon.
green-elmCover: Mange bruger et cover til at beskytte deres telefon. Det kan give et personligt touch, samtidig med at det beskytter telefonens skærm og bagside.
green-elmPanserglas: De fleste vil gerne beskytte deres telefon yderligere med panserglas. Det kan være afgørende for, om din skærm går i stykker eller ej, hvis du skulle tabe telefonen.

Hvad er forskellen på Android og iOS?

Det kan blive en ophedet debat, hvis du begynder at diskutere Android eller iOS med andre. Mange sværger til det ene eller det andet system. Måske ved du ikke, hvor du står, eller du er åben over for et andet system end det, du har nu. Læs med og bliv klogere på fordele og ulemper ved de to største styresystemer, iOS og Android.

iOS

iOS er et meget brugervenligt system, som er nemt at finde rundt i. Det er nemt at organisere dine apps, og designet er simpelt og lækkert. Meddelelser kan være mindre påtrængende, du kan vælge standardbrowser eller email apps, og du kan nemt forbinde din telefon med dine andre Apple produkter.

Ulemperne kan være at få sprog i ”translate app’en”, få tredjeparts-apps der understøtter App Clips, CarKey har begrænset køretøjskompatibilitet, og mange funktioner kræver Apple produkter eller abonnement.

Android

Android har gode muligheder for sikkerhed og app-beskyttelse. Det har praktiske medier, smart hjemmekontrol, mange hardware muligheder og 5G support.

Ulemper kan være, at brugersystemet er mere komplekst og ikke så intuitivt som iOS. Der er mindre synergi med desktop.

Ofte handler det også om, at du vælger ud fra, hvad familie og venner har for et system. Måske ringer I sammen på FaceTime, og så giver det mening at fortsætte med Apple.

Kilde: Pcmag.com

Andre relevante tests og artikler

Når du skal have en ny mobiltelefon, kan det også være oplagt at gå på jagt efter nye høretelefoner. Særligt hvis du løber, er det vigtigt med nogle gode høretelefoner til løb, som ikke falder ud. Du kan i samme ombæring lede efter de bedste løbeure, hvor du også kan forbinde dem med din telefon, så du kan holde øje med, hvordan du forbedrer dig og udvikler dig.

Er du også på udkig efter andet smart udstyr, kan du overveje en bluetooth højtaler, som vil give dig virkelig god lyd. Du kan afspille fra din smartphone ved at forbinde dem.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er en af de største hjemmesider, hvor du kan købe produkter og anmelde dem efterfølgende.

Brugerne på Amazon har anmeldt Apple iPhone 12 Pro.

Du kan se anmeldelsen her

Xiaomi Redmi T9 har også modtaget brugerbedømmelser på Amazon fra mere end 145 kunder.

Du kan se anmeldelsen her

Xiaomi Mi 11 Lite er bedømt af mere end 100 kunder.

Du kan se anmeldelsen her

Samsung Galaxy S21 Plus er anmeldt på Amazon af mere end 7460 kunder.

Du kan se anmeldelsen her

One Plus Nord 2 er anmeldt af over 1000 kunder.

Du kan se anmeldelsen her

Samsung Galaxy Z Flip har også fået brugerbedømmelser på Amazon.

Du kan se anmeldelsen her

Samsung A52 har Amazon anmeldelser fra mere end 100 kunder.

Du kan se anmeldelsen her

Xiaomi Mi 11 har modtaget brugerbedømmelser fra mere end 40 kunder.

Du kan se anmeldelsen her

Tomsguide.com

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at tage de bedste valg inden for teknologiens verden.

Tom’s guide anmelder iPhone 12 Pro.

Anmeldelsen er udført den: 21. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

Udover iPhone 12 Pro har Tom’s guide også testet Samsung Galaxy S21 Plus.

Anmeldelsen er udført den: 10. august 2021
Du kan se anmeldelsen her

Udover Samsung Galaxy S21 Plus har Tom’s guide også testet Samsung Galaxy Z Flip 3.

Anmeldelsen er udført den: 9. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

Expertreviews.co.uk

Det anerkendte, britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet.

De har anmeldt Xiaomi Redmit Note 9T.

Anmeldelsen er udført den: 28. januar 2021
Du kan se anmeldelsen her

De har også anmeldt Xiaomi Mi 11.

Anmeldelsen er udført den: 15. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

The Verge

The Verge er en amerikansk blog om teknologi af Vox Media, som dækker nye gadgets og elektronik.

The Verge har anmeldt iPhone 12 Pro. De anmelder den på: design, 5G, kamera og batteri.

Anmeldelsen er udført den: 20. oktober 2020
Du kan se anmeldelsen her

Techradar

Techradar guider dig til hvilke produkter, du skal købe, når det handler om elektronik og tech.

De har anmeldt Xiaomi Redmit Note T9.

Anmeldelsen er udført den: 11. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

De har også anmeldt Xiaomi Mi 11.

Anmeldelsen er udført den: 15. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

Siden har også anmeldt Samsung Galaxy S21 Plus.

Anmeldelsen er udført den: 5. juli 2021
Du kan se anmeldelsen her

Eksperterne har også anmeldt OnePlus Nord 2.

Anmeldelsen er udført den: 28. juli 2021
Du kan se anmeldelsen her

Xiaomi Mi 11 er også anmeldt.

Anmeldelsen er udført den: 15. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

Techadvisor

Techadvisor er ejet af IDG, som er verdens førende teknologi media, data og marketing virksomhed.

Techadvisor har anmeldt Xiaomi Mi11 Lite. Den er anmeldt på baggrund af design, display og lyd, software og funktioner, performance, batteri, kamera og pris.

Anmeldelsen er udført den: 17. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her

Techadvisor har også anmeldt OnePlus Nord 2. Den er anmeldt på baggrund af samme parametre.

Anmeldelsen er udført den: 6. august 2021
Du kan se anmeldelsen her

Cnet

Cnet er en af de førende hjemmesider inden for tech anmeldelser, nyheder, videoer og fora.

Cnet har anmeldt Samsung Galaxy Z Flip 3.

Anmeldelsen er udført den: 25. august 2021
Du kan se anmeldelsen her

Cnet har også anmeldt Samsung Galaxy A52.

Anmeldelsen er udført den: 23. juli 2021
Du kan se anmeldelsen her

UK PCmag

Uk PCmag er den britiske variant af PCmag, som er en anerkendt side, der handler om elektronik i alle afskygninger.

UK PCmag har anmeldt Samsung Galaxy A52.

Anmeldelsen er udført den: 30. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her

Andre kilder

Telia

Telia er et mærke, der tilbyder mobilabonnementer og sælger mobiltelefoner.

De skriver også artikler, hvor vi har brugt ”KØBSGUIDE: ALT HVAD SKAL DU VIDE FOR AT VÆLGE DIN NYE MOBIL”.

Du kan se artiklen her

Wupti

Wupti er en internetside, hvor de forhandler mobiler og andre ting.

Vi har anvendt artiklen ”Hvilken mobil skal jeg vælge?”.

Du kan se artiklen her

PCmag

PCmag er et magasin og en hjemmeside, hvor de skriver om og anmelder elektronik.

We have used the article “Android vs. iOS: Which Mobile OS Is Best? ” written by Michael Muchmore.

The article was published on: October 2, 2020
You can see the article here

 


FAQ

Hvilken mobiltelefon er bedst?
Det kommer an på dit behov, og hvad du foretrækker. Der er mange telefoner, der har vundet bedst i test, men det kommer an på, hvad du ønsker.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg vælger en mobiltelefon?
Du skal overveje dit budget og dit behov, og hvad der er vigtigst for dig i din nye telefon.
Hvad koster en mobiltelefon?
Mobiltelefoner kan koste fra 200-12.000 kr. Det er også muligt at købe dem brugt.

This page has been reviewed by: Elin Klausen 10/10

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme