Electrolux støvsuger test – find de bedste Electrolux støvsugere her

0

I denne artikel ser vi nærmere på de bedste støvsugere fra mærket Electrolux. Støvsugerne har alle været igennem flere tests, og efter nøje gennemgang har eksperterne vurderet, at netop disse Electrolux-støvsugere er de bedste.

Udover Electrolux-støvsugerne har vi også medtaget et par andre testvindende støvsugere fra andre mærker for at vise, hvilke alternativer til Electrolux som er værd at overveje.

Vi har gennemgået forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den støvsuger, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt diverse aviser som Søndagsavisen og svenske Expressen samt SVT Plus. Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne electrolux støvsuger test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste Electrolux-støvsugere samt et par fra andre mærker
🔸 Råd og tips til en bedre støvsugning og til, hvordan du undgår allergi i hjemmet
🔸 Guide til at bruge de rigtige mundstykker, når du støvsuger
🔸 Information om Electrolux
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bemærk også: Som en del af EU’s økodesign- og energimærkningsordninger kom der i 2014 nye energikrav til støvsugere, hvor det blev pålagt støvsugere maksimalt at have en effekt på 1600 watt. Pr. 1 september 2017 sænkes kravet yderligere til 900 watt. Hertil forlyder det, at støvsugerne skal være energimærkede, og både filtreringskapacitet og lydniveau skal oplyses på etiketten.


Electrolux ZUOQUATTRO

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos forbrugerrådet Tænk

Electrolux ZUOQUATTRO

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.802,00 Kr. 0,00 Kr. 2.802,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske og det svenske forbrugerråd er enige om, at Electrolux ZUOQUATTRO udmærker sig særdeles godt hele vejen igennem deres tests, for denne støvsuger er særdeles god til det, som en støvsuger er skabt til – at fjerne støv og skidt fra alle overflader. Maskinen ligger hen mod den dyre ende af prisskalaen, men til gengæld får man en kraftfuld støvsuger, hvor holdbarheden er rigtig god, og man får et regulært kvalitetsprodukt. Electrolux ZUOQUATTRO klarer sig rigtig godt på de fleste testområder, så som forbruger kan man være sikker på at få støvfrie og rene gulve og tæpper.

God til fjernelse af dyrehår
Der medfølger flere forskellige mundstykker og en elektrobørste med Electrolux ZUOQUATTRO, og især elektrobørsten gør en stor forskel, hvis man har dyr i huset. Hunde og katte har rigtig meget pels, og det kan ikke undgås, at alle de små hår lægger sig alle vegne i huset. Elektrobørsten fungerer rigtig godt til netop dyrehår og sørger for, at både hår og støv fjernes fra tæpperne. Maskinen er også god på det hårde gulv, hvor der ikke ligger tæpper, som for eksempel køkkengulve, og når der støvsuges helt inde mod væggen, er det meget lidt, Electrolux ZUOQUATTRO ikke får suget op.

Støjsvag og god støv-emission
Udover den gode sugeevne, så fremhver eksperterne især, at Electrolux ZUOQUATTRO er meget støjsvag. Her slår den langt de fleste andre modeller, hvilket betyder, at du kan støvsuge dit hus eller lejlighed uden at jage både børn og dyr væk. Maskinen har desuden en effektiv støv-emission, hvilket betyder, at den er rigtig god til ikke at slippe støvpartikler ud igen, når der støvsuges. Det sikrer, at den mængde støv og skidt, den suger op, bliver i posen og ikke ender tilbage på gulvet og forurener indeklimaet. Electrolux ZUOQUATTRO kan klare en god gang rengøring uden at skifte pose, for støvposen kan indeholde 5 liter.

God håndterbarhed
Electrolux ZUOQUATTRO har en rækkevidde på 12 meter, hvilket betyder, at du ikke skal skifte stikkontakt hele tiden. Støvsugeren ligger i den tunge ende på næsten 8,3 kg, men den større vægt betyder også bedre balance. Maskinen har et rigtig godt greb og gode knapper, og indikatorerne er meget brugervenlige. Maskinen er miljøvenlig i energiklasse A og har dermed et lavt energiforbrug, til trods for at motoren er meget stærk.

Der medfølger 4 mundstykker og en elektrobørste, hvilket gør Electrolux ZUOQUATTROs anvendelsesmulighederne rigtig gode. De forskellige mundstykker gør, at støvsugningen bliver optimal på forskellige overflader – også i møbler.

Udvalgte fordele ved Electrolux ZUOQUATTRO:

🔵 God til både tæpper og hårdt gulv
🔵 Elektrobørste fjerner let dyrehår
🔵 Lavt udslip af støvpartikler under støvsugning
🔵 Støjsvag model
🔵 God brugervenlighed 

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Electrolux ZUOQUATTRO: 


Electrolux ZUOGREEN+

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos Søndagsavisen
✅ Testvinder hos den svenske avis Expressen
✅ Testvinder hos svenske SVT Plus

Electrolux ZUOGREEN+

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux ZUOGREEN+ er både blevet topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön samt blevet testvinder i flere tests. Fælles for vurderingerne af Electrolux ZUOGREEN+ er, at denne model klarer sig godt på alle testede parametre, og eksperterne fremhæver især, at modellen er god til at fjerne støv fra hårde gulve, og så er den meget støjsvag samtidig.

Fantastisk på gulv
Electrolux ZUOGREEN+ er blevet testet både på hårdt gulv og på tæpper, og modellen er klart en af de tunge drenge, når det gælder evnen til at rengøre de hårde gulve som køkkengulve og parketgulve. Motoren er stærk, hvilket gør sugeevnen rigtig skarp. Dette er blevet klarlagt af svenske SVT Plus, som i en test fandt ud af, hvilke støvsugere der havde den stærkeste sugeevne. Det blev afgjort ved at måle afstanden i millimeter mellem støvsugerrøret og det, der skal suges op. Her er Electrolux ZUOGREEN+ en klar testvinder, da den kunne klare en afstand på knap 40 millimeter – til sammenligning er det næsten en centimeter mere end testens dårligste. At Electrolux ZUOGREEN+ er så god på hårde gulve er især på grund af udformningen på mundstykket, som gør maskinen ekstra effektiv.

Vægge og kanter
Electrolux ZUOGREEN+s vægt er i den høje ende af vægtskalaen, men den tungere pondus gør også, at modellen bevæger sig stabilt og let henover gulvet, og den er meget let at bakke med. At den er let at manøvrere med – plus den stærke sugeevne – gør også, at maskinen er så smidig, at den er god til at nå helt ind til paneler, vægge og kanter, hvor den suger nullermænd, støv og rester fra husholdningen. Mange støvsugere har problemer her, og ingen af SVT Plus-testens maskiner formår at suge det hele op, men Electrolux ZUOGREEN+ kommer tættest på.

Grøn maskine
Electrolux ZUOGREEN+ er, som navnet antyder, en meget ”grøn” og miljøvenlig støvsuger. Dens partikeludslip er meget lille, energiforbruget er lavt, og den har et energimærke i klassen A. Desuden roses Electrolux ZUOGREEN+ for at være meget støjsvag, og det fremhæves også, at maskinen er meget let at anvende, og brugervenligheden er i top. Der medfølger 5 forskellige mundstykker, som hver især passer til hver deres overflade. De forskellige mundstykker sikrer, at støvsugningen bliver optimal.

Udvalgte fordele ved Electrolux ZUOGREEN+:

🔵 Virkelig god til hårde gulve
🔵 Har stærk suge-kraft
🔵 God til vægge og kanter
🔵 Utrolig lydløs
🔵 Grøn og miljøbevidst


Electrolux SP1CLASSIC

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux SP1CLASSIC

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
889,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
1.032,00 Kr. 0,00 Kr. 1.032,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux har modeller i forskellige klasser – både hvad angår priser og størrelse. SP1CLASSIC er en af mærkets mindre modeller med en lille motor på 650 watt, hvor de fleste andre støvsugere er på omkring 800 watt. Til trods for den mindre størrelse har det danske forbrugerråd Tænk kåret modellen til testvinder, da den excellerer på de områder, hvor en støvsuger skal fungere – at suge støv og skidt op. Også det svenske forbrugerråd Råd & Rön er glade for modellen, og den opnår også gode resultater i deres test, og de fremhæver ligesom Tænk Electrolux SP1CLASSICs sugeevner.

Gør hvad en støvsuger skal
Som eksperterne analyserer, så er Electrolux SP1CLASSIC en lille maskine med stor kraft. Electrolux SP1CLASSIC er blevet testet inden for støvsugning af både gulve og tæpper, og som en af de få maskiner, så udmærker denne model sig særdeles godt inden for begge områder.

Ligesom de andre modeller er Electrolux SP1CLASSIC udstyret med støvpose til opsamling af støv, og denne models pose kan indeholde 2,3 L. Det er ikke en af de mest rummelige poser, men det er stadig en god medium-størrelse. Selvom posen ikke er stor, så er maskinen stadig så effektiv, at selv en godt fyldt pose ikke forringer motorens sugeevne.

Smidig ved støvsugning af revner
Eksperterne har ved flere af de dyrere modeller konstateret at til trods for deres store kvalitet, så kan de have svært ved at støvsuge revner og sprækker. Men det gælder ikke for Electrolux SP1CLASSIC. Denne model udmærker sig nemlig særligt ved at bruge sin smidighed til at klare opgaven at suge støv og skidt op af revner og sprækker, hvor det ellers kan være svært at komme til.

Lille model til lille pris
Electrolux SP1CLASSIC er på mange både en lillebror i Electrolux-familien. Den fylder nemlig ikke så meget som mange af de andre, vejer tilsvarende mindre (6 kg), og prisen er et stykke under mange af de andre modeller. Den er dog lige så robust som de andre familiemedlemmer, og den holder tæt, når du støvsuger, så partikeludslippet forbliver lavt. Som de andre maskiner har den også en velfungerende kabelrulle, så der er styr på ledningen, og der medfølger 4 mundstykker for bedre variationsmuligheder, heriblandt parketmundstykke, polstringsmundstykke og møbelmundstykke. For en bedre brugervenlighed og større renlighed er det muligt at fjerne udblæsningsfiltret og vaske det.

Udvalgte fordele ved Electrolux SP1CLASSIC:

🔵 Rigtig god til hårde gulve
🔵 Rigtig god til tæpper
🔵 Prisvenlig model
🔵 God til revner og sprækker
🔵 Fylder mindre end andre modeller


Electrolux SP1GREEN

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux SP1GREEN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux SP1GREEN er også blevet testet hos eksperterne hos både det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön, og begge steder er der bred enighed om, at Electrolux SP1GREEN er en rigtig god støvsuger med god funktionalitet og præcision. Kort sagt et rigtig godt kvalitetsprodukt, som også ligger i den lavere ende af prisskalaen.

God all-round model
Electrolux SP1GREEN er endnu en af de øko-venlige støvsugere fra Electrolux. Endnu engang beviser Electrolux, at de ligger tungt på markedet inden for støvsugere, for med Electrolux SP1GREEN har de lanceret endnu en støvsuger, der giver forbrugeren valuta for relativt små penge.

Modellen er blevet ført gennem adskillige tests, og eksperterne bemærker, at støvsugeren fungerer rigtig godt både på hårdt gulv og på tæpper. Den har en god sugeevne, der sørger for, at når maskinen glider henover gulv og tæpper, så opsamler den stort set al støvet og efterlader overfladen ren og jævn.

Når ud til små revner
Udover at fjerne støv fra gulv og tæpper, så er Electrolux SP1GREEN også rigtig god, når det gælder den til tider svære opgave at rense revner og sprækker. Her ender der tit mere end blot støv fra for eksempel rester fra husholdning eller børnenes leg, men Electrolux SP1GREEN sørger for at gøre selv besværlige revner rene igen. Modellen er også miljøvenlig og er i energiklassen A samtidig med, at den sørger for at holde et minimalt udslip af partikler under støvsugningen. Det giver et renere resultat og gør indeklimaet bedre. Det er også muligt at fjerne udblæsningsfiltret og vaske det, hvilket sikrer, at gammelt støv og snavs ikke bliver siddende i filtret.

God kvalitet
Electrolux SP1GREEN er et rigtig godt kvalitetsprodukt med god holdbarhed, og 4 medfølgende mundstykker gør resultatet af din støvsugning bedre. Selv standardmundstykket sørger for, at støv og skidt bliver fjernet, og det er rigtig godt, hvis man som forbruger ikke er specielt velbevandret i, hvordan man bruger de forskellige mundstykker og hvorfor.

Maskinen vejer 6 kilo og har en medium-stor støvpose og en velfungerende kabelrulle. Til trods for at maskinen fysisk set ikke er så stor som flere af de andre testede modeller, så har den stadig samme rækkevidde som de fleste andre (omkring 12 meter), hvilket gør, at du lettere kan komme rundt med støvsugeren, især i større rum. 

Udvalgte fordele ved Electrolux SP1GREEN:

🔵 Prisvenlig model
🔵 God til både hårde og bløde overflader
🔵 God til at rengøre revner og sprækker
🔵 God kvalitet med stor holdbarhed
🔵 Lavt partikeludslip


Electrolux ZUOORIGWR+

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Vinder af Red Dot Design prisen

Electrolux ZUOORIGWR+ stoevsuger

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux ZUOORIGWR+ er ligeledes en populær støvsuger hos både det danske og svenske forbrugerråd, og den har tilmed vundet en designpris ved Red Dot Design Awards, der er en international produktdesign-konkurrence. Forbrugerrådenes eksperter har i deres tests set på både sugeevne, brugervenlighed og miljø, og Electrolux ZUOORIGWR+ får en flot placering i toppen i begge tests, og det er især dens suge-evner og holdbarhed, der fremhæves.

Effektiv og skrap
De fleste har både hårde overflader og gulvtæpper i deres hjem, og derfor er det vigtigt at få en støvsuger, der kan klare begge opgaver rigtig godt. Det kan Electrolux ZUOORIGWR+, som både får gode karakterer, når det gælder de hårde gulve, men også på tæpper. Den suger støv og skidt ned i støvposen, der kan rumme 2,5 L, hvilket er en medium-størrelse. Selv når posen bliver fyldt, går der rigtig lang tid, før den begynder at blive mindre effektiv. Husk dog gerne at tømme posen, når den er lidt over halvt fyldt. Både for at sikre optimal suge-evne hos maskinen men også for at holde maskinen ren og fri for støv, der kan give støvallergi til familien.

God til hjørner
Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger rigtig præcist og jævnt, og den er også rigtig god helt inde ved vægge, paneler og hjørner. De forskellige mundstykker kan godt efterlade nogle centimeter ikke-rengjorte, da mundstykkerne i sig selv fylder en smule, men denne model er god til at komme helt ind mod væggen, så du ikke efterlader din stue med støvede kanter langs væggene. Partikel-udslippet er også lavt hos Electrolux ZUOORIGWR+, som ikke lukker mange partikler ud under støvsugningen.

Holdbarhed i top
Eksperterne roser også Electrolux ZUOORIGWR+ for holdbarheden, og modellens motor er også meget stærk og nærmest uopslidelig. Støvsugeren er behagelig at bruge, og den larmer stort set ikke. Filtrene er en vigtig del af at gøre støvsugningen miljøvenlig, for de sørger for at fjerne meget små partikler fra luften. Skiftning af diverse filtre kan godt volde besvær, men modellen er konstrueret således, at især skiftning af udblæsningsfiltret er superlet. Desuden er filtret vaskbart. Maskinen er miljøvenlig i energiklasse A og har taget højde for støvsugning af forskellige overflader med 4 medfølgende mundstykker, der giver en korrekt og effektiv støvsugning.

Udvalgte fordele ved Electrolux ZUOORIGWR+

🔵 Stærk holdbarhed
🔵 Effektiv, selv med halvfyldt pose
🔵 God til at støvsuge helt ind ved væg og hjørner
🔵 Let at skifte udblæsningsfilter
🔵 Prisvindende design


Andre testvindere

I det ovenstående har vi gennemgået en række Electrolux-støvsugere, som alle enten er testvindere, og/eller har fået topkarakterer i diverse tests. Der er mange andre gode støvsugere på markedet, og derfor vil vi i dette afsnit gennemgå yderligere et par støvsugere fra andre mærker, som også har udmærket sig i tests.

Formålet er at være så nuancerede som muligt og give et bedre overblik over, hvilke alternativer til Electrolux, der findes på markedet.

Vi gennemgår de alternative støvsugere på samme måde, hvilket giver dig en bedre mulighed for at sammenligne og finde den støvsuger, der passer bedst til netop dig.


Miele Complete C3 Ecoline

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Gode forbrugeranmeldelser

Miele Complete C3 Ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
1.950,00 Kr. 0,00 Kr. 1.950,00 Kr. Læs mere

 

Miele har lanceret en hel række af støvsugere under serienavnet C3. C3-støvsugerne har udmærket sig bl.a. hos det danske forbrugerråd Tænk ved at have rigtig gode suge-evner, plus at deres filtre er rigtig gode til at tilbageholde selv små partikler. Forbrugere, der har købt denne model på det tyske Amazon, har også vist sig at være enormt tilfredse med modellen, da 11 ud af 12 købere har givet den 5 stjerner.

Stærk basis
C3-seriens basismodel, Miele Complete Ecoline, er nok en basismodel, men den er utrolig robust og har gode filtre, blandet andet HEPA-filter. HEPA står for High Efficiency Particulate Air og er et særdeles effektivt filter, når man skal holde selv meget små partikler ude.

Motoren er stærk, hvilket gør, at maskinen kan suge selv de små støvkorn. Selv basismundstykket er rigtig godt og giver en god støvsugning, hvor støv og skidt ender i støvposen, der kan rumme hele 4,5 liter. Det er flere liter mere end de gængse medium-størrelse poser, man finder hos en del af de andre testvindende støvsugere. Det sikrer en bedre og mere effektiv støvsugning, hvor posen ikke behøver bliver skiftet lige så ofte.

Gode funktioner
Der er taget højde for komforten hos brugeren hos dette Miele-produkt. Støvsugeren har nemlig en række praktiske funktioner – blandt andet har den en holder til støvsugerrør på siden af ”kroppen”, så du ikke skal lægge røret på gulvet, hver gang du holder pause. Desuden er ledningsoprullet meget praktisk, for du skal kun trykke på knappen én gang, da Miele Complete Ecoline har en indbygget auto-oprulningsfunktion, som automatisk ruller ledningen sammen ved en enkelt tryk.

Let at bruge
Udover de praktiske funktioner er modellen også let at bruge, og du kan komme vidt omkring med en bevægelsesradius på omkring 11 meter. Maskinen er let at vedligeholde, og det er også let at skifte filtre – både motorfiltre og udblæsningsfiltre. Filtrene er som nævnt rigtig gode, så partikeludslippet på denne model er selvsagt meget lavt. Også energiforbruget er lavt, hvilket helt igennem gør Miele Complete Ecoline basismodel meget miljøvenlig. Modellen er at finde i den tunge ende af vægtskalaen med en vægt på over 8 kilo, men til gengæld sikrer den høje vægt også, at maskinen kører jævnt henover gulvet og giver en god stabilitet, når du går grundigt til værks. 

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Ecoline

🔵 Suger godt og stærkt
🔵 Har gode filtre
🔵 Stor støvpose på 4,5 liter
🔵 Gode funktioner, der gør arbejdet lettere
🔵 Let at vedligeholde og gøre ren


Philips FC8721/09

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Philips FC8721/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.277,00 Kr. 0,00 Kr. 1.277,00 Kr. Læs mere
1.502,00 Kr. 0,00 Kr. 1.502,00 Kr. Læs mere
1.584,00 Kr. 0,00 Kr. 1.584,00 Kr. Læs mere
1.599,95 Kr. 0,00 Kr. 1.599,95 Kr. Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere

 

Det hollandske mærke Philips er kendt for at levere kvalitetsprodukter inden for en bred vifte af forbrugerprodukter, som fjernsyn, elektriske pærer, telefoner, barbermaskiner, krøllejern og elkedler. Philips fabrikerer også støvsugere, og heriblandt findes modellen Philips FC8721/09. Denne model har også været medtaget i både Tænk og Råd & Röns tests af støvsugere, og eksperterne fra begge instanser er enige om, at Philips FC8721/09 er en af de klare favoritter, da den fungerer meget optimalt på flere punkter.

God til alle overflader
Philips FC8721/09 beviser, at et produkt godt kan være prisvenligt og samtidig fungere rigtig godt. Uanset om det er hårde gulve eller bløde tæpper, modellen er blevet testet på, så fungerer den upåklageligt og samler støv og snavs op hurtigt og funktionelt. Mange familier har indtil flere kæledyr som hunde og katte, men dyr kommer hurtigt til at svine og efterlade hår over det hele. Med Philips FC8721/09 er det imidlertid ikke et problem, for modellen fanger hårene rigtig godt – selv på tæpper og møbler, hvor det kan være svært at nå ned.

Modellen scorer gode point over hele linjen, og ikke mindst når det gælder revner og støvsugning helt inde ved væggen. Smidighed og kraft er afgørende her, og det besidder Philips FC8721/09 til topkarakter.

God kapacitet
Philips FC8721/09 er en kraftig støvsuger, der opererer med stor effektivitet. Ikke mindst den store støvpose, der kan rumme 3,5 liter støv og skidt, er en afgørende faktor her. En stor pose kan nemlig optage mere snavs, og jo længere tid, der går, før posen bliver fyldt, jo mere effektivt fungerer støvsugeren. Alt imens den arbejder, giver den også brugeren et behageligt arbejdsklima, for Philips FC8721/09 larmer nemlig ikke ret meget, og så er den miljøvenlig og i energiklasse A.

Ikke til at slide op
Philips FC8721/09 viser tydeligt, at Philips-produkter er kvalitetsprodukter, for modellens holdbarhed vurderes til at være rigtig god. Det samme er motoren og filtrene. Philips FC8721/09 har indbygget det anerkendte HEPA-udblæsningsfilter, som adskiller meget små partikler fra luften og sikrer et bedre klima, og derudover er maskinen let at vedligeholde. Det kan være svært at finde måden, hvorpå man bedst skifter filtre, men at skifte udblæsningsfiltret på denne model er meget brugervenligt, og derfor kan selv en nybegynder være med.

Modellens ledningsoprul fungerer også rigtig godt, og med Philips FC8721/09 vil du kunne bevæge dig i en radius af omkring 11 meter, hvilket betyder, at rækkeviden er lang. Der medfølger 3 mundstykker, som hver passer til specifikke opgaver.

Udvalgte fordele ved Philips FC8721/09

🔵 God på alle overflader
🔵 Fanger langt de fleste dyrehår på tæpper
🔵 God til revner og ved væggen
🔵 Stor kapacitet med rummelig støvpose
🔵 Let at vedligeholde og med indbygget HEPA-filter


Tips til en bedre støvsugning – gør du det rigtigt?

Det er de færreste, der ligefrem elsker at trække støvsugeren frem fra skabet og bruge timer på at gøre gulve og tæpper blanke og støvfri. For de fleste er det en kedelig og nødvendig del af hverdagen, og du tænker sikkert ikke over teknikker eller mønstre, når du bevæger støvsugeren – men det burde du måske. Side2.no har givet deres bud på, hvordan du får den mest effektive støvsugning.

1) Støvsug i flere retninger: Støvsuger man kun i én retning, får man ikke alt støvet med. Støvsug gerne i en M-form eller et W. Alternativt kan man først støvsuge frem og tilbage, men bagefter skal det også være på kryds og tværs.

2) Brug det rigtige tilbehør: Brug ikke kun standard-mundstykket, når der støvsuges. Se hvilke andre mundstykker, der følger med støvsugeren, og læg mærke til hvordan de forskellige mundstykker passer til forskellige formål – for eksempel er der ofte ét til tæpper og ét til møbler med videre.

3) Fjern de store ting: Det er ikke meningen, at man skal støvsuge legetøj, mønter og lignende op, når man støvsuger. De kan ødelægge maskinen, så fjern dem inden støvsugningen går i gang.

4) Skift støvposen: Mange støvposer kan indeholde op til flere liter støv og snavs. Det er selvsagt rigtig meget, men derfor bør man alligevel ikke vente med at skifte posen, til den er fuld. Bliver støvposen for fuld, forringes maskinens sugeevne nemlig betragteligt, og man får et mindre effektivt resultat, når man støvsuger. Skift gerne posen når den er 2/3 fuld.

5) Tør overflader af først: Står man foran den store hovedrengøring, så husk endelig at tørre støv af overfladerne i huset, inden der støvsuges. Der ligger ofte en del støv på overfladerne, og man risikerer at drysse meget af dette støv ned på gulvet, når man svinger kluden. Så venter man med at aftørre overfladerne til efter støvsugningen, risikerer man at skulle støvsuge to gange.


Brug det rigtige mundstykke, når du støvsuger

Når man køber en ny støvsuger, følger der ofte en del forskellige mundstykker med. Måske de ligner hinanden, eller måske du bare ikke ved, hvad de kan. Men der er mening med galskaben, for hvert mundstykke har faktisk en speciel funktion.

Whiteaway har lavet en grundig guide til brug af det rigtige mundstykke for at effektivisere din støvsugning.

1) Mundstykker til hårde gulve: Det såkaldte ”parketmundstykke” er den bedste løsning, når der skal støvsuges hårde underlag som for eksempel flisegulv eller trægulv. Det, der gør dette mundstykke specielt, er, at det er udstyret med meget stive hår på undersiden, hvilket vil give en ekstra effektiv rengøring.

2) Mundstykker til tæpper: Der findes to forskellige mundstykker, der fungerer rigtig godt, når der skal støvsuges tæpper. Det ene kaldes et ”turbomundstykke” og det andet et ”motoriseret mundstykke”. Turbomundstykket har roterende børster, der sikrer en effektiv opsamling af støv og snavs, som der hurtigt kan gemme sig meget af i et gulvtæppe. Er der kæledyr i hjemmet, så kan man med fordel anvende turbomundstykket, for det er særlig godt til at opsamle dyrehår. Det motoriserede mundstykke har en motor indbygget i selve mundstykket, som effektiviserer rengøringen, da motoren giver mundstykket en ekstra stærk sugeevne. Ligesom med turbomundstykket så er det motoriserede mundstykke rigtig godt til husstande med dyr.

3) Kombinationsmundstykket: Ligesom med parketmundstykket er kombinationsmundstykket udstyret med meget stive hår, hvilket gør det oplagt at bruge til hårde gulve, men også til gulvtæpper. Det smarte ved dette mundstykke er, at ved et tryk på en knap på oversiden kan man hæve eller sænke hårene alt efter behov.

4) Specialistmundstykker: Har man mere specielle behov, så skal specialistmundstykkerne tages i brug. Her findes møbelbørster og møbelmundstykker, som er skabt til at støvsuge møbler. De er begge smalle, så de lettere kan manøvreres ind i huller og sprækker i møblerne samtidig med, at de er skabt til at være skånsomme og blide mod betrækket og stoffet. Der findes yderligere et fugemundstykke, som har en lang, tynd form skabt til at støvsuge i fuger og revner og andre steder, hvor det er svært at komme til med et almindeligt mundstykke.


6 tips til at forebygge allergi i hjemmet

De fleste har hørt, at der findes husstøvmider overalt i vores hjem. De fleste ved også, at de kan give allergi, men desværre er der ikke mange, der tænker over det i hverdagen. Hvis man først får husstøvmideallergi, kan det få ubehagelige konsekvenser for ens helbred og livskvalitet. Der findes desværre mange former for allergi, som vi kan redde os i hjemmet. Neutral har række gode tips til at forebygge allergierne:

1) Luft ud: Luft gerne ud i hjemmet med gennemtræk så ofte som muligt. Gerne et par gange daglig, hvor du lader vinduerne stå åbne i 5-10 minutter.

2) Husk støvsugningen: Støv lægger sig allevegne, og det er praktisk talt umuligt at undgå støv. Husk derfor at støvsuge ofte, og glem ikke hjørner, revner og møbler.

3) Gør rent uden kemi: Kemikalier kan give os allergi. Brug derfor helst Svanemærkede rengøringsmidler, som sikrer, at familien ikke udsættes for farlig kemi, når der gøres rent.

4) Brug få midler: Man behøver ikke et hav af rengøringsmidler. Disse 4 er nok: universalrengøringsmiddel, opvaskemiddel, sæbespåner og eddike.

5) Pas på støvmiderne: Jo højere luftfugtighed i hjemmet, jo bedre levevilkår for husstøvmider. Sørg derfor for at holde indeklimaet tørt og ikke for koldt.

6) Fjern dyrehår: Mange udvikler desværre allergi over for vores kæledyr. Kæledyrene smider hår over det hele, så vær grundig, når dyrehårene fra møbler, tøj og gulv fjernes.


Om Electrolux

Svenske Electrolux blev grundlagt i 1910, og siden stiftelsen har mærket bredt sig ud over Sveriges grænser og er blevet verdenskendt, blandt andet med flere fabrikker i Europa, hvor kvalitetsprodukterne bliver produceret.

Denne artikel handler om støvsugere, men Electrolux producerer også mange andre produkter, blandt andet køleskabe, frysere, opvaskemaskiner, ovne, emhætter, vaskemaskiner og tørretumblere. Electrolux sælger både til privatpersoner og virksomheder, som for eksempel storkøkkener, og efterhånden er virksomheden blevet så stor inden for hvidevarer-branchen, at de har opkøbt en række af konkurrerende mærker som AEG, Voss og Zanussi.

Electrolux’s første salgssucces var en støvsuger, og sidenhen er netop støvsuger-området blevet et af de områder, hvor Electrolux både fokuserer og er førende.

Electrolux er i dag en stor aktør på den europæiske handels- og forbrugerscene med et stort antal ansatte (omkring 60.000), og derfor er virksomheden også opmærksom på bæredygtighed og miljø. Læs mere om Electrolux’s værdier og grundlag på den internationale hjemmeside her eller besøg den danske side, hvor du kan læse meget mere om alle mærkets støvsugere her.


Disse kilder har vi anvendt i Electrolux støvsuger testen:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰testkilder
Det danske forbrugerråd. Her udføres adskillige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Testene er ofte omfattende og meget grundige. Her er der tale om en test af ikke mindre end 64 støvsugere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker.

Der kåres 10 vindere, som får mærket ”bedst i test”. Der kigges først på støvsugernes evne til at rengøre hårde gulve og gulvtæpper, samt hvor godt de fjerner dyrehår og snavs i revner. Dernæst ses også på brugervenlighed, holdbarhed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd, og ligesom det danske udfører de en masse tests af produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet hele 92 forskellige støvsugere i alle prisklasser og mærker. Eksperterne ser både på sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Søndagsavisen 🇩🇰
Den danske ugeavis Søndagsavisen bliver omdelt med posten og skriver om både nyheder, forbrug, livsstil, tests, undersøgelser med mere. Her bringer avisen en test af 7 forskellige støvsugere fra et tysk laboratorium. 6 af de 7 støvsugere findes på det danske marked og er dermed medtaget her. Der testes sugeevne, brugervenlighed, holdbarhed, støjniveau og energiforbrug. Læs mere her. 

Expressen 🇸🇪
Expressen er en svensk avis, der udkommer hver aften. Den har over 1 million læsere hver dag og skriver både om nyheder, sport og underholdning. Avisen har også et stort nyhedssite, hvor indholdet er blandet. I denne test af støvsugere er der testet 7 af slagsen, hvor der både ses på støvsugernes sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og håndterbarhed. Læs mere her.

SVT Plus 🇸🇪
SVT står for Sveriges Television og er den nationale public service-udbyder i Sverige. De største kanaler er SVT1 og SVT2, og SVT har en markedsandel på knap 37 procent, hvilket gør dem til Sveriges største tv-station. SVT Plus er en del af SVT, og Plus fokuserer på hverdagsforbrug og forbrugertemaer. Her bringer de en test af 4 forskellige støvsugere fra forskellige mærker, hvor støvsugernes testes inden for lydniveau, anvendelighed og sugeevne. Læs mere her.

Øvrige relevante tests ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ud over denne Electrolux støvsuger test, så har Forbrugsguiden også gennemgået en række andre støvsugere fra andre populære producenter.

Du kan blandt andet læse vores Miele støvsuger test, hvor vi har set nærmere på mærket Miele og hvilke af deres modeller der er blevet bedst bedømt af eksperterne i diverse tests.

I artiklen får du fuldt overblik de bedste modeller fra Miele, desuden har vi også samlet et overblik over priserne på de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Vi har ligeledes udarbejdet en Nilfisk støvsuger test, hvor vi har specifikt fokus på støvsugerne fra Nilfisk. I denne artikel har vi gennemgået de forskellige ekspert tests som har bedømt Nilfisk støvsugere, og viser dig hvordan de forskellige modeller har klaret sig i diverse ekspert tests.

I denne artikel sammenligner vi naturligvis også priser på de forskellige modeller, så du nemt kan finde den billigste forhandler.

Hvis du ikke har nogen bestemt mærke præference, når det gælder støvsugere, så kan de ligeledes anbefales at læse vores generelle støvsuger test. I denne artikel gennemgår vi en lang række tests af støvsugere fra forskellige mærker, og samlet alle resultaterne ét sted.

Vi sammenligner naturligvis også priserne på de forskellige støvsugere i denne artikel, samt giver dig en lang række gode råd til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger.

Hvis du i stedet er typen som helst vil undgå at bruge din tid på at støvsuge, så anbefaler vi at du læser vores robotstøvsuger test. I robotstøvsuger testen har vi samlet de robotstøvsugere på markedet, der bliver bedst bedømt af forskellige eksperter på området.

I denne artikel finder du naturligvis også prissammenligning af produkterne, samt en række gode råd som du bør tænke over, når du skal købe ny robotstøvsuger.