Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Router test-oversigt: En grundig vurdering af de bedste routere baseret på tests og anmeldelser

Sløj og ustabil forbindelse er aldrig fedt – og problemet er tit forbundet med routeren. I denne artikel gennemgår vi derfor vores bud på de 8 bedste routere, baseret på en række eksterne eksperttests.

Vi guider dig gennem de vigtigste faktorer, du skal overveje, inden du køber en ny router. Derudover præsenterer vi både fordele og ulemper ved hver model, så du kan træffe det bedst mulige valg for netop dit behov. Vi afslutter med tips til at optimere din internetforbindelse.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

  1. award

    Google Nest WiFi router » 2.099 Kr. hos Punkt1 lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    router med indbygget assistent

    Google Nest WiFi router
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    review4.3 /5

    close
    review Redaktørens valg
    reviewAnmeldt 4.5 ud af 5 hos Tech Radar
    reviewAnmeldt 4.5 ud af 5 hos Android authority
    reviewAnmeldt 4 ud af 5 hos PCMag
    review Redaktørens valg
    reviewAnmeldt 4 ud af 5 hos Digital trends

    star4.5 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Google Nest WiFi’s mesh-systemarkitektur sikrer omfattende dækning i hele dit hjem, eliminerer døde zoner og tilbyder uafbrudt forbindelse. Med hastigheder, der varierer fra 1901-2300 Mbps, og støtte til den nyeste 802.11 AC-standard, tilbyder routeren Dual-Band kapaciteter på både 2.4 og 5 GHz, hvilket opfylder alle dine internetbehov.

    Vi mener, at dens brugervenlighed er en væsentlig fordel, som gør det nemt at tilpasse og opsætte. Integrationen med Google Assistant tilføjer et lag af bekvemmelighed, hvilket bringer smart assistance ind i din dagligdag. Desuden forbedrer de høje sikkerhedsstandarder, herunder WPA3, din online sikkerhed. Det er dog vigtigt at bemærke, at der muligvis ikke vil være bemærkelsesværdige ydelsesændringer, hvis du opgraderer fra dens forgænger. Det er ikke nødvendigvis en ulempe, men en logisk konsekvens af dens allerede avancerede teknologi.

    Fordele

    • pros Stilfuldt design
    • pros Smart højttaler medfølger
    • pros Enkel installation og opsætning
    • pros Simpelt kontrolpanel

    Ulemper

    • cons Ingen bemærkelsesværdige performance forbedringer

    Specifikationer

    • Trådløs hastighed (maks.): 2200 Mbps Mbps
    • Trådløs sikkerhed: WPA3
    • Wifi standard: IEEE 802.11a/b/g/n/ac
    • Antal porte: 2

    Google Nest WiFi er blevet testet af 6 forskellige hold eksperter, der inkluderer teknologimagasinerne Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com, Theverge.com, Pcmag.com og Digitaltrends.com.

    De har alle set nærmere på blandt andet ydeevner, dækkeevner, stabilitet, hastighed, brugervenlighed og funktioner, hvorefter en endelig bedømmelse er blevet givet. De er alle enige om, at her er tale om en fremragende router, der virkelig imponerer, når det kommer til kvalitet og ydeevne.


    Mere om Google Nest WiFi router

    Stilfuld og effektiv

    Google Nest WiFi vil være et godt valg for dig, der ønsker en stabil og moderne trådløs router, som samtidig er meget stilfuld.

    Modellen er stærk nok til at levere forbindelse til alle i hjemmet, og derfor kan der både arbejdes, surfes, streames og spilles på samme tid. Desuden er brugervenligheden høj, og du kan let sætte netværket op efter egne ønsker.

    Routeren er dertil en såkaldt mesh-router, der opererer ved at have én router med direkte forbindelse til husets modem og derudover en række af satellit-moduler, som er placeret rundt omkring i huset (kaldet ”points”).

    Det giver den bedst mulige dækning af hele hjemmet. Mesh-systemer har den fordel, at de generelt kan levere stærk internet-trafik uden nedetid.

    Google Nest WiFi er designet til at yde en konstant og stabil forbindelse – derfor findes en trådløs hastighed på 1901-2300 Mbps, og der understøttes den hurtigste moderne standard, nemlig 802.11 AC. Produktet fungerer trådløst (men kan også anvendes med kabler) og tilbyder Dual-Band med både 2,4 og 5 GHz.

    Routeren er som nævnt meget moderne, og derfor kan den også kommunikere med Googles digitale hjælper, Google Assistant.

    Via kunstig intelligens kan de levere diverse services – for eksempel svare på forskellige spørgsmål, hjælpe med musik og ruteplanlægning eller fortælle om vejrudsigten.

    Yderligere findes der en tilhørende app, Google Home App, og så er sikkerheden høj med WPA3 i tilslutningen.

    Fremragende, ifølge eksperterne

    Google Nest WiFi er blevet testet af flere hold eksperter. Blandt andet skriver Cnet.com, at her er tale om en fremragende opgradering af forgængeren, som allerede imponerede med en hurtig forbindelse og en nem installation.

    Den nye version bidrager yderligere med en endnu hurtigere hastighed, høj brugervenlighed, god stabilitet, muligheden for Google Assistant samt et flot design.

    Techradar.com er enige i rosen og fremhæver det meget stilfulde design, en særdeles høj brugervenlighed og den lette anvendelse. Routeren, brugerfladen og styringen er enkel i brug, og så gives der en generel høj ydeevne.

    Eksperterne er dog allermest imponerede over apparatets evne til at passe ind i et smart hjem, og her nævnes især Google Assistant, som højner niveauet markant.

    Dog påpeges det, at hvis du allerede har forgængeren derhjemme, så er det måske ikke nødvendigt at opgradere.

    Tomsguide.com kårer Google Nest WiFi til testvinder i deres test af routere, og det begrundes med, at de synes, at her er tale om det bedste mesh-system på markedet. Ydevnen er nemlig fantastisk, og det samme er rækkevidden, og så er brugervenligheden høj.

    Dertil kommer muligheden for Google Assistant, som er en stor bonus. Er du teknologi-nørd, vil du dog muligvis opleve, at den er lidt for simpel.

    Smart mesh-system, ifølge eksperterne

    Google Nest WiFi er tillige blevet testet af Theverge.com, der kalder den for den ”smarteste mesh-router”. Især er eksperterne imponerede over de mange funktioner og den høje hastighed, og så er den let at sætte op og bruge.

    Theverge.com nævner ligeledes Google Assistant som et stort plus, hvilket gør modellen til mere end blot en router. Der findes dog også nogle minusser ved modellen – for eksempel er det den primære router, der leverer den klart hurtigste hastighed. Når du anvender de øvrige ”points”, vil hastigheden være lavere.

    Pcmag.com har også testet Google Nest WiFi og forklarer, at den yder en god forbindelse til alle hjørner af hjemmet, og så er den både brugervenlig, stabil og solid.

    Designet får yderligere positive ord med på vejen, og det samme gør muligheden for Google Assistant, som kan svare på alle tænkelige spørgsmål.

    Dog savnes der USB-porte, og eksperterne finder det irriterende, at man skal have en separat app til de helt avancerede indstillinger.

    Digitaltrends.com kalder routeren for ”et mesh-system helt uden problemer”, idet den præsterer godt over hele linjen.

    Af de største fordele fremhæves det flotte design, at den er let at sætte op, er god til at dække døde zoner, og så har den en god rækkevidde samt en høj stabilitet. Dog savnes der flere Ethernet-porte, og det påpeges, at prisen er noget høj.

    Læs mere om Google Nest WiFi router
  2. award

    Asus ZenWifi XT8 » 2.532 Kr. hos happii.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    router anbefalet af internationale medier

    Asus ZenWifi XT8
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    star4.4 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Konklusionen er, at Asus ZenWifi skiller sig ud med sine imponerende funktioner og fordele, hvilket gør den til et overbevisende valg for dig, der har brug for en pålidelig og hurtig internetforbindelse. Med seks antenner, tri-band routing og en maksimal overførselshastighed på 6.000 Mbps dækker den over 450 m2, hvilket sikrer en omfattende forbindelse i hele dit hus og måske endda din have. En bemærkelsesværdig fordel er desuden den nemme og overskuelige opsætning, som kan klares på ca. 10 minutter. Dens brugervenlighed gør, at de fleste kan installere den uden problemer.

    Vi erkender dog, at rækkevidden kan være ret kort til nogle større hjem. Det er ikke en fejl i designet, men snarere en overvejelse om praktisk anvendelighed og effektivitet i hjem af standardstørrelse. Hvis det er nødvendigt, kan du udvide dækningen ved at købe ekstra routere og skræddersy systemet til dine specifikke behov. Asus ZenWifi’s højhastighedsydelse bliver tydelig næsten med det samme efter opsætningen. Du vil bemærke en betydelig forbedring af internetforbindelsen og hastigheden, hvilket generelt forbedrer din onlineoplevelse. Desuden tilbyder Asus AiProtection Pro robuste anti-malware- og forældrekontrolfunktioner, der scanner alle data og blokerer almindelige angreb. Det sikrer forbedret sikkerhed for hele din familie.

    Fordele

    • pros Fantastisk performance
    • pros Beskytter imod malware
    • pros God forældrekontrol

    Ulemper

    • cons Kort rækkevidde

    Specifikationer

    • Trådløs hastighed (maks.): 6600 Mbps
    • Trådløs sikkerhed: ?
    • Wifi standard: Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax), tri-band 2.4GHz and 2x 5.0GHz
    • Antal porte: 6

    Asus ZenWifi XT8 er et tri-band wi-fi 6 ax mesh-system, som kan få internetforbindelsen ud i hele hjemmet – selv de kroge, som normalt er kendt for dårligt internet, kan få en opgradering. Routeren leverer en høj hastighed og en stabil forbindelse, så du også kan forbinde flere enheder samtidig, uden det går ud over kvaliteten af forbindelsen.


    Mere om Asus ZenWifi XT8

    Nem og stabil opsætning 

    Begge routere kommer med 6 antenner, tri-band routing, en maksimal overførselshastighed på 6.000 Mbps. Routerne har en rækkevidde på over 450 m2, så du kan være sikker på forbindelsen når rundt i hele huset, og måske også haven, hvis du er heldig.

    Hvis rækkevidden ikke er nok til dit hjem, så har du mulighed for tilkøbe flere routere, så du kan udvide rækkevidden, så den er tilpasset præcis dit hjem. Det tager kun små 10 minutter fra du sætter routerne til, til hele systemet er oppe og køre. Opsætningen er desuden overskuelig og brugervenlig, så du burde kunne klare det selv uden problemer.

    Høj hastighed på ingen tid

    Det tager ikke mange minutter eller sekunder at se en forbedring af din internetforbindelse og hastighed. Så snart du har sat din Asus ZenWifi op, så vil du altså kunne se en klar forbedring.

    Det canadiske testmagasin, CGMagazine, har også testet og bedømt Asus ZenWifi, og fremhæver, at de øjeblikkeligt kunne se en klar forbedring i internettets rækkevidde, stabilitet og ikke mindst hastighed. De vurderer desuden, at Asus ZenWifi 2-pak burde være mere end nok til at tilfredsstille det almindelige hjem eller kontor, da systemet er simpelt og tilbyder det, de fleste har brug for. Så hvis du har en teenager i huset eller selv gamer, så kan du trygt købe Asus ZenWifi. I CGMagazines test var forbindelsen både god og stabil, selv i det mest grafiske spil.

    Gode sikkerhedsfunktioner 

    I modsætning til andre mesh-systemer, kommer Asus ZenWifi med et abonnement på Asus AiProtection Pro, så længe routere holder. Det er en pakke af anti-malware og dertil forældrekontrolværktøjer. Det scanner alle indgående og udgående data, og sørger selvfølgelig for at blokere almindelige angreb, så du kan have informationer og kodeord for dig selv. Det er med til at give dine enheder en masse ekstra beskyttelse, så hele familien kan føle sig trygge.

    Hvidt og diskret design 

    Asus ZenWifi er ikke bare en almindelig router. Den er lavet i et lækkert, hvidt og diskret design, som nemt vil falde ind med de fleste hjems indretning. En router kan normalt skære lidt i øjnene, og for nogle familiemedlemmer er det måske ikke det, som står øverst på listen over flotte og nødvendige ting i hjemmet. Du kan derfor nemmere lokke resten af familien til at investere i et mesh system, hvis det også ser lidt lækkert ud. De har også en fin størrelse på 16 x 16 x 7,5 cm, så de kan nemt placeres på en hylde eller en reol.

    Asus ZenWifi vs. markedet

    Asus ZenWifi tilbyder mange funktioner som adskiller den fra andre mesh-routersystemer på markedet. Den nemme installation, den gode rækkevidde og høje hastighed er med til at gøre den til en af de bedste på markedet. Den tilbyder desuden AiProtection Pro, som kan være med til at gøre dine enheder endnu mere sikre og tilbyder en endnu højere værdi for pengene.

    Gå til den billigste forhandler
  3. award

    Google WiFi router

    brugervenligt mesh system

    star4.6 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    I opsummering af Google WiFi mener vi, at det repræsenterer en frisk tilgang til hjemmenetværk, der adskiller sig fra traditionelle routere. Systemet, som fås i pakker med enten én eller tre mesh-enheder, er designet til at integrere problemfrit med dit eksisterende modem og internetudbyder, hvilket tilbyder en transformerende erstatning for din gamle router.

    Nøglefunktionerne i Google WiFi inkluderer dets Dual-Band WiFi-kapaciteter og forbedret sikkerhed – et vidnesbyrd om dets modernitet. Dets mesh-teknologi, som involverer flere små routere, der arbejder sammen, sikrer desuden robust stabilitet og omfattende dækning i hvert rum i dit hjem. Desuden markerer dets karakteristiske design, kendetegnet ved små, runde enheder, et brud med routernes traditionelle kasselignende udseende. Det er dog vigtigt at anerkende systemets begrænsede hardwarekontrol. Det er ikke en fejl, men et bevidst designvalg, der fremhæver enkelhed og brugervenlighed frem for kompleks tilpasning. Google WiFi er ikke det mest avancerede hvad angår detaljerede indstillinger og mangler USB-porte, hvilket kan være en overvejelse for mere teknisk kyndige brugere. Ikke desto mindre opvejes begrænsningen i vores øjne af den overkommelige pris sammenlignet med andre mesh-systemer og dets exceptionelt stærke WiFi-dækning.

    Fordele

    • pros Nemmeste og mest praktiske router
    • pros Helt netværk
    • pros Kommer i forskellige pakker
    • pros Mesh-system
    • pros Brugervenlig og enkel model
    • pros Meget let i brug og stabil, ifølge eksperterne

    Ulemper

    • cons Begrænset hardware kontrol, lavere bedømmelse af AC

    Specifikationer

    • Trådløs hastighed (maks.): 1167 Mbps
    • Trådløs sikkerhed: WPA2-PSK
    • Wifi standard: 802.11ac
    • Antal porte: 2

    Modellen Google WiFi er blevet inddraget, testet og vurderet af 5 forskellige ekspertpaneler, som alle har nogenlunde den samme opfattelse af Google WiFi – nemlig at der er tale om en velfungerende router, der har rigtig mange plusser.

    Eksperterne inkluderer testsiderne Expertreviews.co.uk og Tomsguide.com, teknologisiderne Cnet.com og Techradar.com samt computersiden Pcworld.com og viser stor begejstring inden for en stor spredning af interesseområder.


    Mere om Google WiFi router

    Nyt slags system

    Google WiFi er ikke som en almindelig router, men det er et netværk, der kan erstatte den gamle router, og som fungerer sammen med det eksisterende modem og i samspil med den eksisterende internetudbyder.

    Google WiFi kommer i forskellige pakker med enten 1 eller 3 mesh-pakker (som du skal vælge, ud fra hvor stort dit hjem er), og begge tilbyder de Dual-Band WiFi og en øget sikkerhed. Mesh er et trådløst system, som består af flere små routere, som arbejder sammen om at sikre bedre stabilitet.

    Google WiFi er også skabt til at give dækning i alle rum i hjemmet. Den har desuden et anderledes udseende end de traditionelle routere, idet her er tale om små, runde objekter i stedet for en kasse.

    God måde at få dækning i hele huset, ifølge eksperterne

    Google WiFi får topkarakterer af alle 5 ekspertkilder, som har anmeldt modellen. Hos Cnet.com begrundes det blandt andet med, at Google WiFi er en rigtig god måde at få dækning i hele hjemmet på – WiFi-dækningen er nemlig utrolig stærk med modellen. Hastigheden er ifølge eksperterne også rigtig høj, og så er brugervenligheden høj.

    Eksperterne forklarer nemlig, at Google WiFi er meget let at anvende, og så fungerer det overraskende let at sætte modellen op. Også prisen får ros, for det kommenteres, at Google WiFi er en del billigere end andre Mesh-systemer på markedet.

    Simpel model, ifølge eksperterne

    Netop Google WiFi’s enkle facon fanger flere af eksperternes opmærksomhed, og for eksempel Techradar.com forklarer, at Google WiFi er det simpleste og mest lettilgængelige Mesh-system på markedet.

    Faktisk synes de også, at Google WiFi er det mest brugervenlige Mesh-system overhovedet, og det – samt at modellen er meget stabil – overtrumfer, at Google WiFi måske ikke er det mest kraftfulde eller præcise system. Også designet får positive kommentarer med på vejen, for hvor normale routere er grimme, så pynter Google WiFi nærmest.

    På minussiden findes der også et par kommentarer fra eksperterne, og der nævnes blandt andet, at det er påkrævet med en Google Konto, samt at man har en smartphone eller tablet til at få sat modellen op.

    Herudover nævnes det også, at Google WiFi ikke er den mest avancerede router på markedet, og man kan ikke foretage mange indstillinger. Der mangler også USB-porte på modellen, ifølge eksperterne, og så kan signalet være en smule kort.

    Gå til den billigste forhandler
  4. Asus RT-AC86U » 1.867 Kr. hos Geekd lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    gaming router med app

    Asus RT-AC86U
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    star4.4 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Roset for sit omfattende funktionssæt skiller Asus RT–AC86U sig ud med sin imponerende Wi-Fi-hastighed på 2917 Mbps, MU-MIMO-teknologi og NitroQAM-teknologi, hvilket sikrer et stabilt netværk med minimal latenstid, ideelt til online gaming og aktiviteter med højt båndbreddebehov. Vi mener, at dens evne til at give hver enhed sin egen dedikerede Wi-Fi-forbindelse gennem MU-MIMO-teknologi markant forbedrer brugeroplevelsen, idet den opretholder netværkseffektiviteten, selv med flere tilsluttede enheder. Yderligere forstærker dens Range Boost-teknologi og AiRadar Wi-Fi-signalet for at øge klarheden og styrken.

    ASUS Router App tilføjer bekvemmelighed ved at tillade fjernstyring af netværket, og ASUS AiMesh-funktionen er en bemærkelsesværdig fordel, der gør det muligt at integrere flere ASUS-routere i et samlet Mesh-netværk for udvidet dækning. Det er dog vigtigt at bemærke, at Asus RT–AC86U er i den dyrere ende. Denne pris er et spejl af dens avancerede kapaciteter og teknologier, hvilket gør den til en værdifuld investering for dem, der søger en højtydende, funktionsspækket hjemmenetværksløsning.

    Fordele

    • pros Oplagt til spil online
    • pros Kan skabe et samlet Mesh-netværk
    • pros Kan håndteres med hjælp fra en mobilapp
    • pros MU-MIMO-teknologi
    • pros Range Boost-teknologi

    Ulemper

    • cons Lidt dyr

    Asus RT–AC86U er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, som alle er meget begejstrede for routeren. Her er tale om tests, der er udført af forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com og Pcmag.com.

    Eksperterne er især begejstrede for Asus RT–AC86U på baggrund af, at der er mulighed for at tilpasse stort set alle funktioner og indstillinger, samt at dens 5GHz-performance ’er fantastisk’.

    Selvom eksperterne generelt er vilde med routeren, bemærker de, at den kan være svær at placere ordentligt, da den skal stå oprejst. De mener heller ikke, at designet ikke er for alle og enhver.


    Mere om Asus RT-AC86U

    Eksperterne: Solid router med nem opsætning

    Ifølge de fire eksperter er Asus RT–AC86U en god hjemmerouter, der kan bruges til lidt af hvert. Eksempelvis forklarer eksperterne fra Cnet.com, at Asus RT–AC86U er ’en af de bedste allround-routere med alle de nyeste funktioner’.

    Flere af ekspertkilderne er især vilde med, at den er forsynet med ’ekstra sikkerhed for alle ens enheder’. De mener ydermere, at ’routeren maksimerer båndbredden og holder ens hjemmenetværk jævnt og stabilt’.

    Dette er eksperterne fra Techradar.com enige i og nævner også, at Asus RT–AC86U ’kan købes til en god pris’.

    Eksperterne forklarer ydermere, at der er mulighed for at tilpasse mange indstillinger, hvilket især Cnet.com og Tomsguide.com er begejstrede for.

    Pcmag.com er ligeledes imponerede over dette, men betegner ’dens solide performance’ som værende den største fordel.

    Der findes ikke mange minusser ved Asus RT–AC86U, men et par af eksperterne nævner, at routeren er forsynet med et komplekst firmware, samt at der kan opstå problemer med filoverførselshastighederne.

    Router velegnet til gaming

    Med Asus RT–AC86U får man en router, der er velegnet til gaming. Den er nemlig både forsynet med en hurtig Wi-Fi-hastighed på 2917 Mbps, MU-MIMO-teknologi samt funktioner, der øger spillelysten, hvilket inkluderer WTFast og Adaptive QoS.

    Derudover kommer Asus RT–AC86U med NitroQAM-teknologi, hvilket er en teknologi, der sikrer den trådløse hastighed på 2917 Mbps.

    Dette sørger for, at netværket er stabilt, samt at der er mulighed for at spille online med ingen eller blot lidt ventetid.

    Som nævnt ovenfor kommer Asus RT–AC86U også med MU-MIMO-teknologi. MU-MIMO-teknologien giver hver kompatible enhed sin egen dedikerede Wi-Fi-tilkobling med fuld hastighed, så man har mulighed for at koble flere enheder til på samme tid uden, at det påvirker netværket.

    Router med app, Range Boost-teknologi og AiMesh

    Asus RT–AC86U er udstyret med ASUS’ innovative antennedesign samt den nye Range Boost-teknologi, der øger både den trådløse rækkevidde samt signalstabiliteten.

    AiRadar fokuserer desuden også på Wi-Fi-signalet på ens enheder, hvilket gør netværket både klarere og stærkere.

    Der er desuden mulighed for at styre netværket fra hvor som helst med ASUS Router App. Her har man fuld kontrol over netværket, så man ikke behøver at tænde sin computer for at gøre dette. Sidst men ikke mindst kommer Asus RT–AC86U med ASUS AiMesh, der er en routerfunktion, der gør, at man er i stand til at kombinere flere ASUS-routere for at få et samlet Mesh-netværk.

    Hvis man har to eller flere routere, der er kompatible med AiMesh, er der mulighed for at få dem til at arbejde sammen som en enkelt enhed.

    Gå til den billigste forhandler
  5. TP-Link Archer C2300  » 1.822 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    router med 3 antenner

    TP-Link Archer C2300 
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    star4.4 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    I konklusion er TP-Link Archer C2300 en robust router, ideel til hjemmebrug med intensiv streaming og 4K gaming. Med sit klassiske design og tre antenner tilbyder den en kraftfuld Dual Band forbindelse med hastigheder op til 2300 Mbps, hvilket sikrer en hurtig internetoplevelse.

    Vi mener, at dens 1.8 GHz Dual Core og MU-MIMO teknologi er afgørende for at glatte trafikken ud, især når mange enheder bruges samtidigt til streaming, spil eller videochat. En stærk fokus på sikkerhed er også en væsentlig fordel, med et avanceret system til at beskytte både netværket og tilsluttede enheder mod angreb. Det er dog vigtigt at bemærke, at TP-Link Archer C2300 har en gennemsnitlig filoverførselshastighed. Dette er ikke en stor ulempe, men snarere en forventet afvejning i en router designet primært til højhastigheds internetforbindelse og sikkerhed. Mens den måske ikke er fremragende til filoverførsler, opvejes dette af dens samlede ydeevne, især i mindre hjem eller miljøer med færre enheder.

    Fordele

    • pros Model med 3 antenner
    • pros Kan bruges til 4K, høj hastighed med 2300 Mbps
    • pros Glidende trafik med MU MIMO

    Ulemper

    • cons Middel filoverførselshastighed

    Modellen TP-Link Archer C2300 har været medtaget i 3 forskellige eksperttests, som er udført af 3 forskellige ekspertkilder, der alle har teknologi som fokuspunkt. Det drejer sig om Cnet.com, Tomsguide.com samt Techspot.com, og alle er de begejstrede for TP-Link Archer C2300. TP-Link Archer C2300 klarer sig nemlig godt i eksperternes test, og det belønnes med absolutte topkarakterer.


    Mere om TP-Link Archer C2300 

    Model med 3 antenner

    TP-Link Archer C2300 har det klassiske, flade, aflange og mørke router-design, som også har 3 antenner, der sidder bag på modellen. TP-Link Archer C2300 er designet til hjemmet, hvor der streames meget, og hvor der anvendes 4K – også til spil. Derfor er TP-Link Archer C2300 en meget kraftfuld router med Dual Band og 2300 Mbps, og det betyder, at internetforbindelsen bliver meget hurtig.

    TP-Link Archer C2300 har også 1,8 GHz Dual Core og MU MIMO, som sikrer, at trafikken bliver så gnidningsfri som mulig – også når man anvender mange enheder samtidig til streaming, spil eller videochat.

    TP-Link Archer C2300 har også et stort fokus på sikkerhed, idet modellen kommer med et avanceret sikkerhedssystem, som både holder netværk og enheder sikre og fri for angreb.

    Fin dækning og mange funktioner, ifølge eksperterne

    TP-Link Archer C2300 får meget høje karakterer, og blandt andet Cnet.com begrunder dette med, at TP-Link Archer C2300 er en velfungerende router, som har rigtig mange funktioner og mulighed for indstillinger.

    Cnet.com forklarer desuden, at modellens dækning er god, men ikke til meget store hjem med mange enheder. Især 5 GHz fungerer rigtig godt på TP-Link Archer C2300, og så er her tale om en lille og let router, som kan hænges op på væggen.

    Cnet.com kommenterer også, at her er tale om en model med fokus på sikkerhed, og at modellens sikkerhedssystem fungerer rigtig godt.

    Bedst til mindre hjem uden for mange enheder samtidig, ifølge eksperterne

    Tomsguide.com og Techspot.com er enige med Cnet.com på mange punkter, og Tomsguide.com fremhæver desuden, at TP-Link Archer C2300 er en forholdsvis prisvenlig model, og Techspot.com forklarer, at her dermed er tale om en router, der både leverer en hurtig ydelse, er billig og sikker.

    På minussiden nævnes det, at TP-Link Archer C2300s 2,4 GHz ikke har den bedste dækning, og undertiden er det en smule ustabilt. TP-Link Archer C2300 kommer også kun med 3 antenner, og eksperterne kunne godt have ønsket sig flere.

    TP-Link Archer C2300 vil være bedst til mindre hjem uden for mange enheder, der skal anvendes samtidig, for selv om TP-Link Archer C2300 leverer en god ydevene generelt, så vil den næppe kunne klare alt for meget arbejde ad gangen.

    Gå til den billigste forhandler
  6. ASUS RT-AC88U » 1.380 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    højt rangeret router med topmoderne wifi-teknologi

    ASUS RT-AC88U
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    review4 /5

    star4.4 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Med lynhurtig hastighed og imponerende rækkevidde er ASUS RT-AC88U en kraftfuld router, der leverer præstationer, som de fleste brugere ikke engang kan udnytte. Routerens rå design med 4 antenner giver et robust udtryk, mens opsætningen er nem og ligetil – på trods af at den er avanceret. En af de funktioner, vi særligt sætter pris på, er TurboQAM, der øger hastigheden, så du får den bedst mulige ydeevne.

    Dog savner vi muligheden for at montere routeren på væggen, og vi mener, at prisen er lidt høj, især hvis du ikke har behov for alle de avancerede funktioner.

    Fordele

    • pros Model målrettet den erfarne bruger
    • pros Med det nyeste chipset fra Broadcom
    • pros Høj hastighed, Råt design med 4 antenner
    • pros En stærk router, der kan det hele, ifølge eksperterne

    Ulemper

    • cons Ligger I den dyre ende
    • cons Egenskaberne er unødvendige for de fleste

    Modellen ASUS RT-AC88U er blevet testet af hele 5 forskellige testpaneler, som alle er meget begejstrede. Her er tale om test, der er udført af testsiderne Trustedreviews.com, Tomsguide.com samt Expertreviews.co.uk, der har forbrugertests som omdrejningspunkt.

    Herudover har også teknologisiderne Techradar.com og Cnet.com testet ASUS RT-AC88U. ASUS RT-AC88U klarer sig rigtig godt i alle tests, og det belønnes med absolutte topkarakterer.


    Mere om ASUS RT-AC88U

    Til den krævende forbruger

    ASUS RT-AC88U er, ligesom sin populære forgænger ASUS RT-AC88U, en router, der hører til i den kategori, som vil passe til den krævende og erfarne bruger.

    ASUS RT-AC88U er trådløs og inkorporerer Broadcoms nye chipset, som sikrer en høj hastighed. Modellen er også udstyret med TurboQAM, som øger hastigheden endnu mere, idet det højner hastigheden på hver af routerens 3 data-streams til 200 Mbps.

    Denne router er designet til at stå lige op og har en lige og slank profil med et karbonfiber udtryk. Sammen med de 3 antenner får modellen et råt udseende.

    En router, der kan det hele, ifølge eksperterne

    Eksperterne fra Techradar.com forklarer, at med ASUS RT-AC88U har man med en meget stærk router at gøre. Modellen er nok i den noget høje ende af prisskalaen, men de synes, at prisen er retfærdig, idet modellens ydeevne, rækkevidde og alsidighed er helt i topklasse. Hastigheden er nemlig også virkelig hurtig på denne model, og så er det faktisk heller ikke så besværligt at sætte modellen op.

    Eksperterne er generelt enige i Techradar.coms plussider angående ASUS RT-AC88U, og Cnet.com kommenterer, at de synes, at ASUS RT-AC88U er en topmoderne router, der simpelthen har det hele. Især WiFi-teknologien er særligt forbedret i forhold til tidligere, og så præsterer den godt på alle testede parametre. Også designet får ros med fra især Tomsguide.com, som synes, at her er tale om et meget velgennemtænkt design.

    Meget få minusser, ifølge eksperterne

    På minussiden er eksperterne enige om, at man ikke kan komme udenom, at ASUS RT-AC88U er en noget dyr model, og så har den måske lige lovlig mange funktioner i forhold til, hvad den gængse forbruger vil have brug for.

    Det fremhæves også af eksperterne, at det kan irritere, at man ikke kan hænge modellen op på væggen, og eftersom modellen har den allernyeste teknologi, så er det ikke alle brugere, der vil få det maksimale ud af modellen.

    Gå til den billigste forhandler
  7. Netgear Orbi RBK853 » 6.495 Kr. hos Dustin Home lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    hurtig tri-band mesh-router anbefalet af eksperter

    Netgear Orbi RBK853
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    Forbrugsguidens vurdering

    Vi anbefaler Netgear Orbi RBK853 til dig, der ønsker en stabil og hurtig router med bred dækning. Med Tri-band Mesh-teknologien og to satellitter får du en imponerende rækkevidde på op til 370 kvadratmeter, hvilket gør den ideel til større hjem. Appen er desuden meget brugervenlig, men mangler nogle avancerede funktioner. Selvom den kun har få Ethernet-porte og er i den lidt højere prisklasse, så tilbyder den stadigvæk en stærk og pålidelig ydelse.

    Fordele

    • pros Forholdsvis stor rækkevidde
    • pros Der medfølger to satellitter
    • pros Kommer med Tri-band Mesh-teknologi
    • pros Kan opsættes med hjælp fra en mobil enhed
    • pros Kraftig og hurtig router ifølge eksperterne

    Ulemper

    • cons En smule forvirring I forbindelse med installering
    • cons Få netværks porte

    De fire ekspertkilder Techradar.com, Tomsguide.com, Dinside.no og Aftonbladet.se har testet og anmeldt Netgear Orbi RBK853. Eksperterne er vilde med routeren, som de alle har givet en god anmeldelse.

    Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at det er et godt valg, hvis man er på udkig efter en stabil router med et stilrent design.

    Til gengæld er eksperterne mindre vilde med routerens få Ethernet-porte samt mobilappen, der ikke kommer med mange funktioner.


    Mere om Netgear Orbi RBK853

    Eksperterne: En af de hurtigste og mest kraftfulde routere

    Netgear Orbi RBK853 er blevet testet af de fire ekspertkilder, der alle er enige i, at routeren er et godt valg til de fleste forbrugere.

    Her forklarer Techradar.com, at routeren passer til dem, der ’kan lide udseendet på den originale Netgear Orbi, men blev afskrækket af den høje pris og de funktioner, man aldrig ville bruge’. De skriver ydermere, at dette er en router, der er ’velegnet til mindre boliger og tilbyder en brugeroplevelse, som mange andre billige routere mangler’.

    Dette giver eksperterne fra Tomsguide.com også udtryk for og forklarer, at Netgear Orbi RBK853 er en af ’de mest kraftfulde og hurtigste routere’, som de nogensinde har testet.

    Eksperterne fra Dinside.no og Aftonbladet.se bemærker som noget af det første, at routeren også kommer med ’en enkel app’, samt at den kan ’dække store områder’.

    En af de største ulemper ved Netgear Orbi RBK853 er, ifølge eksperterne, at routeren koster en del, samt at det kan være tidskrævende at komme i gang med den.

    Router med to enheder

    Netgear Orbi RBK853 er ikke en enkel enhed, men hele to forskellige enheder.

    Routeren er hovedenheden, men der findes også to mindre enheder, der sørger for at udvide netværkets rækkevidde. Dette gøres ved, at placere disse enheder, også kaldet satellitter, et stykke væk fra routeren.

    Med disse to enheder får man et Tri-band-internet, der giver en rækkevidde på omkring 370 kvadratmeter.

    Derudover er Netgear Orbi RBK853 forholdsvis nem at komme i gang med. Alle indstillinger kan sættes op via en tablet eller mobiltelefon. Routeren bruger kun et enkelt Wi-Fi-navn, hvorfor den er klar på under et par minutter.

    Router med Tri-band Mesh-teknologi og praktisk netværksopkobling

    Netgear Orbi RBK853 anvender den effektive og stabile Tri-band Mesh-teknologi. Dette sikrer et tredje bånd, der sørger for en hurtigere og mere stabil hastighed mellem Orbi-enhederne – også selvom der er flere koblet på samtidigt.

    Der er derfor mulighed for at koble hele familien på samtidigt, hvorfor routeren er velegnet til større familier. Det vil sige, at man både kan koble fjernsyn, computere og spillekonsoller på uden, at det påvirker netværkshastigheden.

    Gå til den billigste forhandler
  8. ASUS ROG Rapture GT-AX11000 » 2.854 Kr. hos Komplett.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    bedste gaming router ifølge pcmag.com

    ASUS ROG Rapture GT-AX11000
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    Forbrugsguidens vurdering

    Asus ROG Rapture er en af de bedste spille-routere på markedet, og det er der flere grunde til. For det første er hastigheden høj, og med et tri-band design og masser af funktioner, der er skræddersyet til gamere, er det en oplagt router til dig, der bruger meget tid på at spille. Med den stabile forbindelse undgår du lag under dine spil, mens du nemt sætter routeren op via appen eller webkonsollen.

    Dog er der et par ting, vi finder mindre tilfredsstillende. Routeren er stor, og dens filoverførselshastighed er gennemsnitlig. Samtidig ville det også være rart, hvis prisen var lidt lavere, så flere kunne få glæde af alle de smarte funktioner.

    Fordele

    • pros Designet til gamere
    • pros En High-en tri-band router
    • pros God og stabil forbindelse under spil
    • pros En af de hurtigst testede routere af PCmag.com
    • pros Et hav a gamer-venlige egenskaber

    Ulemper

    • cons Høj pris
    • cons Stort fodaftryk
    • cons Middel filoverførselshastighed

    Denne Asus ROG Repture er en af de hurtigste routere på markedet og tilbyder et hav af gamer-venlige funktioner. Denne routere primært til gamere, da den optimerer dit netværk, så du endelig kan blive for at grafikken i dit spil lagger. Både hardcore gamere og almindelige gamere er afhængige af, at internetforbindelsen kan følge med, ellers hjælper det ikke at investerer mange penge i hardware. Internettet er grundstenen og det sørger denne Asus ROG Rapture for.


    Mere om ASUS ROG Rapture GT-AX11000

    Den helt store kanon  

    Asus ROG Repture er ikke kun en stor kanon med sine 24  x 24  x 7 cm og dens særlige design. Den er udstyret med hele otte antenner, som man kan justere eller fjerne efter behov. Det er væsentligt mere end, hvad den almindelige router kan tilbyde. Ikke nok med det, så er den proppet med forskellige funktioner og udstyr, som gør livet som gamere meget mere komfortabelt. Asus ROG Reptures er også designet til opgaven, og er i stil med Asus Republic of Gamers. Det vil altså sandsynligvis passe godt ind med det udstyr, som du allerede har i hjemmet.

    Nem styring fra web console og app

    Det er nemt at få overblik over de forskellige indstillinger og muligheder som Asus ROG Repture kan tilbyde f.eks. via deres app. Der kan du holde øje med upload og download hastighed og meget andet. Stort set alt hvad hjertet begærer kan du holde øje med her. Det er også her, hvor man nemt og enkelt kan opsætte ens router. Man kan i den forbindelse vælge hvilket mode, som man ønsker, at den skal indstilles til. Du kan desuden også tilgå dine firewall indstillinger.

    Hvad der også er nævneværdigt er, at man kan tilkoble Alexa til routeren, så man med stemmeaktivering kan tilgå gæstenetværket, sætte internettet på pause og meget andet. Der er utroligt mange muligheder og funktioner på din router, som du kan tilgå via din web console eller app.

    God og høj hastighed 

    Asus ROG Repture er en router som ikke går ned på udstyr og som tidligere sagt, så tilbyder den en rigtig god og høj hastighed, som er perfekt til gaming. Det britiske testmagasin PCmag.com har testet Asus ROG Repture godt og grundigt, og de har selvfølelig også testet internethastigheden. Routeren klarede sig formidabelt igennem testene. Faktisk klarede den sig så godt, at den på visse område var den hurtigste router som de havde testet.

    Det er vigtigt, at hastigheden er høj og stabil, da det er alt afgørende for en gamer. Særligt hvis man spiller online og deltager i konkurrencer, så skal man på intet tidspunkt gå ned på lige præcis dette.

    Asus ROG Rapture vs. markedet

    Man kan hurtigt spotte, at denne Asus ROG Repture router ikke er lige som alle andre. Den særligt design viser allerede fra start, at den er skabt til at tilbyde noget endnu bedre end den almindelige router. Den er måske et lille overkill til den almindelig familie, men for den seriøse gamer, så giver den uden tvivl en høj værdi for pengene. Det er en high-end router, og det viser prisen også, men den tilbyder også en maksimal ydeevne.

    Gå til den billigste forhandler

Hvad du skal overveje, før du køber router

Forbindelsesmuligheder

En routers forbindelse er selvfølgelig et af de vigtigste aspekter, når det kommer til dit netværk, og der findes overordnet set to typer: trådløse og kablede. Trådløse routere bruger antenner til at etablere trådløse forbindelser, hvilket gør dem til et ideelt valg for husstande med flere enheder som pc’er, smartphones, tablets og spillekonsoller, der kræver internetadgang. De giver fleksibilitet til at forbinde flere enheder uden kabelrod. På den anden side giver kablede routere internetforbindelse via Ethernet-kabler. De er særligt velegnede til områder med færre enheder, eller hvor stabilitet og hastighed har høj prioritet. Kablede forbindelser tilbyder typisk hurtigere dataoverførselshastigheder og lavere latenstid sammenlignet med trådløse forbindelser, en faktor, der kan være afgørende for applikationer som onlinespil eller streaming i høj opløsning. De fleste routere er udstyret med flere LAN-porte og en USB-port, hvilket imødekommer den gennemsnitlige brugers behov. Derudover kan en routers ydeevne påvirkes af de tilsluttede enheders kapacitet, med variationer i hastighed og latenstid afhængigt af den specifikke hardware og brugsscenariet.

WiFi-standarder

Wi-Fi-teknologien har udviklet sig gennem forskellige standarder og kulmineret i den seneste Wi-Fi 6. Standarden opererer på både 2,4 GHz- og 5 GHz-frekvensbånd og kombinerer den udvidede rækkevidde fra førstnævnte med den højere hastighed fra sidstnævnte. Routere klassificeres som single-band eller dual-band, hvor single-band-routere opererer på én frekvens, og dual-band-routere håndterer begge, hvilket giver større fleksibilitet og ydeevne. Wi-Fi 6, især i forbindelse med 5G-teknologi, repræsenterer det ypperste inden for trådløse netværk og understøtter hastigheder på op til 10 Gbps, ca. 30-40% hurtigere end Wi-Fi 5. Kombinationen er ideel til applikationer med høj efterspørgsel – fra hurtige filoverførsler til HD-streaming, og giver dig en robust og hurtig forbindelse.

Rækkevidde

En routers rækkevidde, eller hvor langt dens signal kan nå, påvirkes af flere faktorer, herunder routerens hardware, bygningens struktur og den Wi-Fi-standard, den bruger. Generelt er routere, der opererer på 2,4 GHz-båndet, kendt for deres bredere rækkevidde, der typisk dækker omkring 45 meter indendørs og 90 meter udendørs. Det gør dem velegnede til større hjem eller rum, hvor routeren skal kunne transmittere gennem vægge og gulve. I modsætning hertil har routere, der bruger 5 GHz-båndet, især ældre modeller som dem, der overholder 802.11a-standarden, en kortere rækkevidde, ofte omkring en tredjedel af 2,4 GHz-båndets rækkevidde. Den kortere rækkevidde skyldes den højere frekvens’ mindre evne til at trænge igennem faste genstande som vægge. Moderne routere, især dem, der overholder 802.11n- og 802.11ac-standarderne, kan dog bruge både 2,4 GHz- og 5 GHz-båndene, hvilket forbedrer deres rækkevidde og ydeevne.

Pris

Priserne på routere varierer fra 1.000 til 3.000 kr. eller mere, hvilket afspejler deres funktioner og muligheder. Routere til omkring 1.000 kr. tilbyder typisk grundlæggende funktionalitet med ældre Wi-Fi-standarder, der passer til små hjem og almindelig internetbrug. I modsætning hertil har routere til over 2.000 kr. mere avancerede funktioner som den nyeste Wi-Fi 6-understøttelse, dual- eller tri-band-funktioner, forbedret sikkerhed og større rækkevidde og hastighed, hvilket er ideelt til større hjem med behov for høj båndbredde som gaming og 4K-streaming. High-end routere har også ofte brugervenlige funktioner som avanceret forældrekontrol og nem administration via mobilapps.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Brugeranmeldelser giver indsigt i en routers ydeevne, pålidelighed og brugervenlighed fra den virkelige verden og fremhæver fordele og ulemper, som måske ikke fremgår af produktspecifikationerne alene. Førstehåndserfaringerne kan f.eks. sige noget om, hvordan en router fungerer under forskellige forhold, dens opsætningsproces og langsigtede holdbarhed. Ekspertanmeldelser giver på den anden side et mere teknisk perspektiv. De indeholder ofte detaljerede analyser af hastighed, rækkevidde, sikkerhedsfunktioner og kompatibilitet med forskellige enheder og standarder. Den professionelle vurdering hjælper med at forstå de tekniske fordele og potentielle begrænsninger ved en router.

Det bør du overveje, inden du køber ny router

Der findes rigtig mange forskellige routere på markedet, og derfor kan det være svært at vælge imellem de mange forskellige muligheder, hvis man ønsker at opgradere sit hjemmenetværk.

Baseret på råd og tips fra Cnet.com, Makeuseof.com og Lifewire.com guider vi her til, hvad man bør overveje, inden man anskaffer sig en ny router:

Pris: Routere kommer i mange prisklasser lige fra et par hundrede kroner til flere tusinde. Både ens budget og behov spiller ind, når det kommer til prisen.

Eksperterne anbefaler, at hvis man blot er en normal gennemsnitsforbruger, så behøver man ikke investere i en meget dyr router med mange funktioner og indstillinger. Det er både på grund af, at teknologien hele tiden udvikler sig, og routere bliver hurtigt forældede, og så kan man ikke få glæde af en super-router, hvis ens internetudbyder ikke kan matche hastigheden.

WiFi-router: Før i tiden anvendte man et Ethernet kabel for at få internettet op at køre, men i dag anvendes en trådløs forbindelse oftere og oftere. Hvis man vælger en WiFi-router, vil man oftere få en hurtigere forbindelse.

Læg mærke til at når man anskaffer en WiFi-router, så skal man på forhånd gøre sig nogle tanker om, hvad man skal anvende forbindelsen til – er det til at streame film, spille computer eller arbejde.

Hastighed: Routere arbejder ofte ud fra Mbps, som står for Megabits per second, og moderne og hurtige routere anvender over 1000 Mbps. En meget høj Mbps er dog ikke en garanti for hurtigt internet, for det kan ikke højne forbindelsen fra udbyderen, hvis den ikke er højere.

Læg også mærke til, at der ofte findes et tal ved siden af Mbps, som hedder 802.11. 802.11 er nemlig den globale standard for WiFi. Efter dette tal findes der et bogstav, og her er enten tale om a, b, g, n eller ac. Den nyeste og bedste standard er ac, så man bør gå efter en router med 802.11ac.

Gigabit: Det er ved at blive mere almindeligt med fibernet og en højere standard inden for hjemmenetværk, men det betyder ikke, at man har brug for en router med Gigabit. Mange netværk kan slet ikke køre Gigabit endnu, så en router, der kan nå op på Gigabit, vil nærmere være en router for fremtiden.

Single-Band eller Dual-Band: Trådløse routere arbejder på 2 forskellige frekvenser – nemlig på 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4 GHz er en form for standard og anvendes af mange forskellige enheder, mens 5 GHz er nyere, stærkere og mere moderne og giver en hurtigere forbindelse. En router med Dual-Band tilbyder både 2,4 og 5 GHz og anvender ofte dem begge samtidig.

Valget mellem Single-Band og Dual-Band er ifølge eksperterne et let valg – hvis man har brug for hurtigt internet og bor et tætbefolket sted, så vil Dual-Band være det bedste valg, men hvis man kan nøjes med langsommere internet og bor et sted, hvor der ikke bor mange andre mennesker, så kan Single-Band være nok.

Rækkevidde: Placeringen af routeren er meget vigtigt for rækkevidden, og hvis man har et hjem på mange kvadratmeter, har man brug for en router med en større rækkevidde, end hvis man for eksempel bor i en etværelses lejlighed. Man bør placere routeren et centralt sted i hjemmet og et stykke væk fra andre gadgets eller enheder, der kan forstyrre modellen.

Det bedste signal fås ved at hænge routeren op eller sætte den højt oppe på en hylde. Der kan dog godt opstå døde områder i hjemmet, hvor forbindelsen er dårlig, og ofte vil de dyrere routere have en længere rækkevidde end de billigere. Man kan også anskaffe to billigere routere og koble dem sammen for at opnå en bedre rækkevidde.

USB-porte: Ikke alle forbrugere vil have brug for en router med USB-porte. USB-porte i routere anvendes ofte til at kunne dele en printer på netværket eller for eksempel data, der fysisk blev klikket ind i routeren via USB. Hvis man ikke har behov for dette, så behøver man ikke en router med USB.

Smart Routers: Ud over mere traditionelle routere, som man selv skal sætte nøje op, så findes der også en ny generation af routere, som kaldes Smart Routers. En Smart Router er ofte hurtigere og mere kraftfuld end en almindelig router, og så gør de opsætning og kontrol meget lettere. En Smart Router giver også flere smarte valg, og man kan for eksempel selv foretage prioriteringer for forbindelsen.

MU MIMO: Hvis mange i husstanden benytter sig af netværket, så det belastes meget, så kan det være en god ide at investere i en router med det såkaldte MU MIMO. MU MIMO optimerer nemlig trafikken i forhold til de forskellige behov og tjenester, så alle forbindelserne bliver så fejlfri som muligt.

Sikkerhed: Routeren er indgangen til netværket i hjemmet, og derfor er det også det første led i forsvaret mod trusler udefra og til at holde netværket beskyttet. De fleste routere har både brugernavn og kodeord til at logge ind, og det er en god ide at skifte administrator-kodeordet.

Hvis netværket ikke er sikkert, så kan udefrakommende se med og stjæle både kodeord og private oplysninger som eventuelt kreditkortoplysninger. Hvis muligt så anvend 5 GHz, da det er mere sikkert. Nogle routere kommer med integrerede sikkerhedssystemer for en øget sikkerhed.

Udseende og design: De fleste routere vil blive placeret et sted i hjemmet, hvor de er synlige. Hvis man går op i design og stil, så kan det være en god ide at tage routerens udseende med i overvejelserne. Routere kommer også i forskellige størrelser og forme.

Guide: Sådan får du den bedste internetforbindelse

Film med forsinkelser, hakkende videosamtaler eller langsomme online spil kan være meget irriterende. Hvis man ønsker at streame, videochatte eller spille spil online, så har man brug for en god internetforbindelse, som er stabil og hurtig – især hvis der er flere, der anvender netværket.

Baseret på tips og guides fra 2 Cnet.com-artikler om henholdsvis routerens signal og en generel guide om hjemmenetværk samt en artikel fra Pcmag.com om måder, hvorpå man kan forøge WiFi-signalet, så råder vi her til, hvordan man får den bedste internetforbindelse i hjemmet.

Hvis du ønsker at kunne se med visuelt angående, hvordan man optimerer sin internetforbindelse, så kan du også se med på denne YouTube-video, hvor eksperterne gennemgår processerne:

Routerens placering: Ofte er routere ikke kønne, og derfor forsøger mange at skjule dem, men ifølge eksperterne er det ikke en god ide. For det første kan det forringe signalet, hvis antennerne ikke har frit rum, og for det andet så findes der små ventiler på siden af routeren, som tillader, at varm luft kan slippe ud, og at kølig luft kan komme ind og køle maskineriet ned. Kort sagt så forhindrer ventilerne, at routeren overopheder.

Gemmer man routeren nede i en skuffe, i en udhulet bog eller i en kurv, så kan luften ikke passere frit, og man risikerer netop overophedning. Eksperterne foreslår, at hvis man absolut ikke vil se på sin router, så kan man i stedet gennem den bag et billede, eller sætte den ind på en reol.

Rækkevidde: Et af de mest normale problemer, hvis man oplever en dårlig internetforbindelse i hjemmet, er distance. En router har kun en bestemt rækkevidde, og hvis man er uden for den, så kan enheden ikke opfange signalet fra routeren, og så virker internetforbindelsen ikke.

Man kan også opholde sig inden for rækkevidden men stadig ude i periferien, og så vil man opleve et dårligt signal, som dog kan virke – enheden vil bare arbejde meget langsomt og have svært ved at vise indhold. Har man mange døre, hjørner eller vægge, så kan rækkevidden også hurtigt blive et problem.

Husk at antennerne er placeret på routeren af en grund, så hvis man har en router med eksterne antenner, så ret dem så vertikalt som muligt. Man kan hente programmer og apps, der kan hjælpe til at fortælle en, hvor de svage punkter i hjemmet findes.

Hvis man ønsker en større rækkevidde på ens router, så kan man også købe en rækkevidde-forlænger (kaldet en Wifi forstærker), som forstærker signalet, så det kan nå længere ud. Det er især fordelagtigt, hvis man bor i et stort hus.

Interferens: Hvis man bor i et befolkningstæt område, så kan interferens også blive et problem, hvor signaler fra andre trådløse netværk kan have en negativ påvirkning på internetforbindelsen.

For mange enheder tilknyttet: En internetforbindelse vil kun kunne servicere et bestemt antal enheder, så hvis der er mange, der er tilkoblet ens netværk, så kan forbindelsen også blive sløvet ned. Husk at her også kan være tale om ubudne gæster, hvis man ikke har et kodeord til sit trådløse netværk, eller hvis sikkerheden ikke er i orden, så de ubudne gæster alligevel har fundet en vej ind.

Eksperterne anbefaler, at man vælger et stærkt kodeord med mange forskellige kombinationer af bogstaver og tal, så det ikke er let at gætte, og så bør man også vælge WPA 2 i tilslutningen i stedet for den ældre WPA, som ikke er lige så stærk.

Firmware: Routerens firmware kan også være problemet, hvis det er forældet, og her er den simple løsning blot at opdatere det. Mange modeller har en opdater-knap, som man blot skal trykke på. Eksperterne anbefaler desuden, at man løbende holder sin router opdateret, hvilket både sikrer en højere effektivitet, bedre forbindelse og højere sikkerhed.

Frekvens: Se efter på routeren om den er konfigureret til at yde maksimalt. Hvis man har en Dual-Band router, så bør man vælge 5 GHz i stedet for 2,4 GHz, da det giver en bedre forbindelse. 5 GHz har også den fordel, at det sikrer mindre interferens med andre trådløse netværk.

Kontrol over brug af internetforbindelse: Hvis man gerne vil streame en film, og en anden i hjemmet er i gang med en downloade en stor fil, så kan downloading af filen godt ”stjæle” al internetforbindelsen, så streamingen bliver hakkende og i dårlig kvalitet.

Moderne routere kommer med muligheden for at prioritere, hvilke opgaver der skal have førsteprioritet, og hvilke som godt kan vente. Selvfølgelig vil det så tage længere tid at hente filen, men så bliver streamingen til gengæld også bedre.

Gå efter den nyeste teknologi: Hvis man simpelthen har en gammel router, så kan man ikke forvente at kunne få den allerbedste internetforbindelse. Ofte tænker mange, at hvis det ikke er i stykker, hvorfor så fikse det, men med moderne teknologi forholder det sig andeledes, ifølge eksperterne.

Eksperterne forklarer nemlig, at hvis ens router er flere år gammel, så er frekvenserne og hastighederne ofte for langsomme til, hvad der er muligt i dag. En ny router er også lig med en mere sikker router.

Antennerne: Hvis man har en router med eksterne antenner, som sidder fast bag på routeren, så kan det være en god ide at anskaffe sig en mere, hvis man for eksempel kun har 3 – eller hvis de eksisterende er ved at blive gamle.

Mesh system: Hvis man er meget optaget af routerens rækkevidde, så kan man investere i et helt Mesh WiFi-system i stedet for en almindelig router, for de er netop designet til at dække hvert et hjørne af hjemmet.

Mesh systemerne er bygget op ved at have en hoved-router og en række mindre routere i form af satellit-moduler, som placeres rundt om i huset. Mesh systemerne har ofte en tilhørende app til telefonen også med guides, råd og muligheder for indstillinger.

Sådan tester du din internetforbindelse

En langsom internetforbindelse kan være rigtig irriterende, og mange ved ikke, at man faktisk selv kan teste den hjemmefra forholdsvis let.

Hvis man har problemer med en langsom internetforbindelse, så læs også gerne med i forrige afsnit, hvor vi gennemgik måder, hvorpå man kan optimere sin internetforbindelse.

I dette afsnit guider vi til, hvordan man selv kan teste sin internetforbindelse baseret på råd og vejledning fra Linksys.com, Pcmag.com og Pcworld.com.

Trin 1: For at opnå det mest præcise resultat bør man anvende en ledningsbaseret forbindelse til computeren og dermed ikke en trådløs, da der let kan opstå interferens med en trådløs forbindelse, som kan give et misvisende resultat.

Sørg for kun at have tilkoblet én computer under forsøget, så andre enheder heller ikke kan komme i vejen. Sørg også for at sikre at computeren ikke er i gang med at downloade noget i baggrunden under testen. Sørg endelig for at holde alle programmer og apps lukkede.

Trin 2: Der findes mange online udbydere af gratis internetforbindelses-tests, så vælg din foretrukne og hold kun browseren åben.

Inde på testsiderne vil der være en simpel ”Start test” knap, og når man har klikket på den, så måler siden både computerens download-hastighed og upload-hastighed. Afhængig af forbindelsen vil det tage alt mellem sekunder til minutter.

Trin 3: Hvis man forventer at få det resultat, som internetudbyderen lover, så kan man let blive skuffet. Tallene fra internetudbyderne er nemlig maksimum-hastigheder, og eksperterne forklarer, at stort set ingen hjemmenetværk vil kunne opnå topresultater.

Men er hastigheden meget lavere end den, man betaler for, så bør man gøre noget. Der kan være problemer hos udbyderen men også hos en selv.

Trin 4: Hvis problemet lader til at ligge hos en selv, så kan man starte med at tage samme test fra en anden computer – er resultatet bedre her, så vil problemet ligge hos en selv og ikke hos udbyderen. Men har den anden computer også problemer med hastigheden, så kan man prøve at anvende et andet Ethernet-kabel mellem computer og router og så tage testen igen. Tænd og sluk også gerne for routeren og tjek, at den har de nyeste firmware-opdateringer.

Prøv eventuelt også at foretage testen på forskellige tidspunkter på dagen, for internetforbindelser er ikke altid lige stabile på alle tidspunkter af dagen – især ikke om aftenen. Man kan også forsøge at flytte lidt rundt på routerens fysiske placering.

Eksperterne anbefaler, at hvis man stadig ikke kan få forbedret forbindelsen selv, så bør man kontakte sin internetudbyder for hjælp.

Sådan testes routere

Når ekspertkilderne tester forbrugerprodukter, så anvender de specifikke nedslagspunkter og aspekter, som de anvender til at vurdere produkterne. Selv om en router måske ikke er et forbrugerprodukt på samme måde som en vaskemaskine, så fungerer eksperternes tests på samme måde. Her forklarer Pcmag.com og Cnet.com, hvordan de tester netop routere:

Til at starte med så frakobles alle andre routere i eksperternes nærhed, således at miljøet er så ”rent” som muligt, så der ikke opstår interferens. Herefter opdaterer eksperterne routernes firmware til de nyeste versioner, hvorefter de installeres efter producentens instruktioner. Testen foregår i et laboratorium, som er skabt til at simulere et rigtigt hjem.

Rækkevidde

Herefter skal routernes rækkevidde testes, og det gøres ved at starte helt tæt på, hvor routeren og enheden, der skal måle forbindelsen, står tæt på hinanden med kun et par meters afstand. Her testes i et par minutter og et par gange for at måle hastigheden.

Herefter fjernes enheden længere væk fra routeren, så afstanden bliver knap 10 meter fra hinanden, og samme målinger foretages. Dual-Band routere testes både på 2,4 GHz og 5 GHz. Er her ikke tale om en trådløs forbindelse, så kobles enheden til routeren med et kabel, hvorefter der måles.

Hvis en router har en Range Extender, så testes denne også, og det gøres ved at teste på samme måde med forskellige afstande – her er tale om først 10 meter, så 15 meter og 25 meter og helt op til 30 meter.

For at få et bredere perspektiv så anvender eksperterne ofte også forskellige typer enheder – for eksempel traditionelle computere, Mac-computere og andre WiFi-enheder såsom smartphones og tablets.

Stabilitet

Stabilitet er også et af de målte parametre, og her måles WiFi-signalet uafbrudt i 48 timer for at se, om det forbliver tilsluttet – klarer det 48-timers testen, så får routeren et ”excellent signal” stempel. Herudover ser eksperterne også på brugervenlighed og opsætning og mulighederne for, at forbrugerne selv kan foretage indstillinger og programmeringer.

FAQ

Hvilke routere er gode at købe til hjemmet?

Hvis du søger en god router til dit hjem, så bør du tage et kig på modellerne Google Nest WiFi, Asus ZenWifi XT8 og Asus RT-AC86U. Modellerne har scoret nogle fine resultater i en række tests, og bliver stærkt anbefalet.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en router?

Når du skal købe en router, så bør du først og fremmest tjekke, at routeren kan tilkobles den internetforbindelse, som du har. Dertil bør du ligeledes være opmærksom på, at routeren er i stand til at køre den internethastighed, som du betaler for hos din internetudbyder.

Skal jeg bruge både et modem og en router?

Nej, selvom du før i tiden skulle bruge både et modem og en router, så behøver du ikke have det i dag. Det skyldes, at du i de moderne modeller samler både modem og router i én samlet maskine. På den måde slipper du altså for at købe begge dele.

Hvordan kan jeg se, om min router er ved at gå i stykker?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din router er ved at gå i stykker, kan du kigge på transferlyset. Hvis lyset blinker med intervaller eller konstant lyser, så er din router i orden. Lyser lyset dog ikke, kan det indikere, at routeren er ved at gå i stykker.

Test og anmeldelser af routere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Cnet.com

Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, som beskæftiger sig med en bred vifte af aspekter inden for den teknologiske verden. Her er både tale om nyheder, guides, artikler, tests, forums og videoer. Her har Cnet.comtestet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT – AC68U, kan du læse mere her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google WiFi, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af TP-Link Archer C2300, kan du se den her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Læs hele ekspertanmeldelsen af ASUS RT-AC88U her.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com er en amerikansk teknologi-side, hvis hovedformål er at guide og navigere forbrugerne gennem den digitale verden. Digitaltrends.com skriver både om nyheder, guides, artikler og laver videoer til formålet, og de tester forskellige elektroniske forbrugerprodukter som fjernsyn, computere, telefoner med mere. Her har Digitaltrends.com testet 2 forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet 2 forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen Asus RT – AC68U, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen Google WiFi, kan du klikke på dette link.

Pcmag.com

Pcmag.com er et computersmagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for computer-verdenen. Det gælder både nyheder, konsoller og spil, og hertil udføres blandt andet guides og tests af forskellige produkter. Her har Pcmag.com testet forskellige routere:

Pcmag.com har ligeledes testet de to routere Asus RT-AC86U, som de har givet gode anmeldelser. Ønsker du at læse de to anmeldelser, kan du klikke ind her på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Læs hele ekspertanmeldelsen af ASUS RT-AC88U her.

Læs hele anmeldelsen af ASUS ROG Rapture GT-AX11000 her.

Pcworld.com

Pcworld.com er et internationalt computermagasin, som beskæftiger sig med alt inden for computer- og teknologiverdenen. Det inkluderer blandt andet artikler, nyheder, information, tests og guides. Her har Pcworld.com testet routeren Google WiFi. Du kan læse hele artiklen hos Pcworld her.

Techradar.com 

Techradar.com er en international teknologi-webside, som drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen Asus RT – AC68U, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen Google WiFi, kan du klikke på dette link.

Eksperterne fra det amerikanske teknikmagasin Techradar.com har også testet og anmeldt de tre routere ASUS RT-AC86U, Netgear Orbi RBK23. Du kan læse de anmeldelser her og her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke på dette link.

Techspot.com

Techspot.com er en international teknologi-webside, som har et fokus på den teknologiske verden. Techspot.com udfører også forskellige forbrugertests af elektroniske produkter, og det inkluderer også tests af tilbehør til computeren. Her har Techspot.com testet routeren TP-Link Archer C2300. Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge Techspot her.

Tomsguide.com

Tomsguide.com er en international webside, som guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor foretager Tomsguide.com en række tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter, hvorefter der skrives en anmeldelse og vurdering af produkterne. Her har Tomsguide.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT – AC68U, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Google WiFi, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen TP-Link Archer C2300, kan du klikke på dette link.

Tomsguide.com har ligeledes testet og anmeldt Netgear Orbi RBK23. Læs anmeldelserne  her.

Ønsker du at læse mere om testen af Google Nest WiFi, kan du klikke her.

Læs hele anmeldelsen af ASUS ROG Rapture GT-AX11000 her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet forskellige routere:

Ønsker du at læse mere om testen af Asus RT – AC68U, kan du klikke her.

Aftonbladet.se

Aftonbladet.se er en svensk avis, der leverer artikler om nyheder og underholdning hver eneste dag. Avisen laver også anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter, hvor de her har testet forskellige routere. De har blandt andet testet Netgear Orbi RBK23, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele testen ved at klikke på dette link.

Dinside.no

Den norske avis Dinside.no tester løbende forskellige produkter. De skriver også artikler om et hav af emner såsom bolig, økonomi, teknologi, motor m.m. Her har de testet routeren Netgear Orbi RBK23, som de har givet 5 ud af 6 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af routeren, kan du klikke ind på deres hjemmeside her.

Theverge.com

Theverge.com er en nyhedswebside med fokus på teknologi. Theverge.com dækker emner inden for teknologi, videnskab, kunst og kultur. Her skrives nyheder, artikler, guides og anmeldelser, og i denne omgang gælder det en test af routeren Google Nest WiFi. Læs anmeldelsen i sin helhed hos Theverge.com.

IGN.com

Læs hele ekspertanmeldelsen af ASUS RT-AC88U her.

TechGearLab.com

Læs hele ekspertanmeldelsen af ASUS RT-AC88U her.

GamesRadar.com

Læs hele anmeldelsen af ASUS ROG Rapture GT-AX11000 her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Find alle brugeranmeldelser af ASUS RT-AC88U her.

Find alle brugeranmeldelser af Google Nets Wi-Fi her.

Find alle brugeranmeldelser af ASUS ZenWiFi her.

Find alle brugeranmeldelser af Google Wi-Fi her.

Find alle brugeranmeldelser af ASUS-RT A86U her.

Find alle brugeranmeldelser af ASUS-RT A88U her.

Google Shopping

Find alle brugeranmeldelser af Google Nets Wi-Fi her.

Find alle brugeranmeldelser af TP-Link Archer C2300 her.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme