Bluetooth højtaler test – Her er de bedste Bluetooth speakere – Testvinder Guide

3

I denne Bluetooth højtaler test ser vi nærmere på de bedste Bluetooth-højtalere på markedet netop nu. De er særdeles populære, blandt de yngre generationer er det traditionelle stereoanlæg på vej ud til fordel for at ”anlæg” med smartphonen som kerne og Bluetooth-høttalere som lydgivere. Det gør i praksis hele løsningen mobil, og det er nok en af de primære årsager til populariteten.

Bluetooth-højtalere fås i alle prisklasser og kvaliteter, men de fleste billige plastikhøjtalere kan langt fra løfte arven fra det stationære HiFi-anlæg. Det kan derimod flere af de bedre produkter på markedet, og det er dem, vi sætter fokus på her. Det betyder naturligvis også, at prisen følger med op. En god højtaler koster en del, og prisen bliver ikke lavere af, at der som regel er stor fokus på et ekstra kompakt design.

Denne artikel indeholder:
– Gennemgang af de bedste og mest testvindende bluetooth højtalere på markedet nu
– Gennemgang af de kilder vi har anvendt for at finde de bedste bluetooth højtalere

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bang & Olufsen BeoPlay A1

6 ud af 6 stjerner hos Computerworld.dk
✅ Anbefalet af Aftonbladet.se
✅ 9 ud af 10 stjerner hos M3
✅ 9 ud af 10 stjerner i Mobil.nu
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk

bang-olufsen-beoplay-a1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.889,00 Kr. 0,00 Kr. 1.889,00 Kr. Læs mere
2.096,73 Kr. 0,00 Kr. 2.096,73 Kr. Læs mere

 

Som alt andet fra danske Bang & Olufsen er der lagt stor vægt på designet af BeoPlay A1. Højtaleren er designet af den danske møbeldesigner Cecilie Manz, og temaet er lækker aluminiumsoverflade med laserskårne huller, kombineret med rustikt håndtag/ophæng i læder. Den større model A2 er faktisk solgt i mere end 200.000 eksemplarer, og er dermed det mest solgte B&O-produkt nogensinde. Så det er ikke så underligt, at der følges op med en A1’er. Og anmelderne er også begejstrede for det nye produkt.

Det nye ved A1 er størrelsen, idet den med en diameter på blot 13 centimeter og en højde på knap 5 centimeter er den hidtil mindste højttaler fra dette mærke. Den cirkelrunde højttaler ser derfor ikke ud af meget, men den overrasker i meget høj grad, når lyden sluttes til. Alle testpanelerne er imponerede over den meget rene lyd, hvor ikke mindst bassen er i særklasse. Det skyldes dels den indbyggede 3-tommers basenhed, som er specialudviklet til netop A1, men også højttalerens konstruktion, som på smart vis udnytter bordfladen som ekstra basforstærker.

Avanceret elektronik sikrer perfekt lyd
I et interview afslører B&O’s chefdesigner på projektet, at en af hemmelighederne ved den gode lyd er avanceret digital behandling af lyden, kombineret med overvågning af højttalerenhederne. Det betyder i praksis, at elektronikken løbende korrigerer og kompenserer for de ulineariteter og andre begrænsninger, der er i de små højttalerenheder, så lyden til enhver tid er perfekt og uforvrænget.

Selv om BeoPlay A1 er ganske lille at se på, kan den yde imponerende 2 x 140 Watt i henholdsvis bas- og diskantenhed, og det skyldes blandt andet det velvoksne indbyggede batteri på 2200 mAh. I praksis giver dette en driftstid på op imod 24 timer på en enkelt opladning, hvilket også er en af de punkter, flere af testpanelerne bemærker. Det er mere end dobbelt så lang tid som de fleste andre trådløse højttalere i klassen.

beoplay-a1

Designet med henblik på brug som mødehøjttaler
Den lille BeoPlay A1 kan dog mere end afspille musik. Den har nemlig indbygget mikrofon, og kan dermed også bruges som håndfri speakerphone. Også her bemærker flere af testpanelerne den geniale konstruktion med mikrofonplacering og en let buet bund, som bevirker, at mikrofonen virker optimalt i alle retninger. Enheden kan dermed stilles midt på bordet i mødelokalet, og eventuelle fjerndeltagere kan problemfrit høre alle stemmer rundt om bordet.

BeoPlay A1 er i bund og grund en monohøjttaler, men den indbyggede elektronik giver alligevel en vis rumlighed i lyden. Rigtig stereo kræver dog køb af to højttalere, men så er stereobilledet til gengæld helt optimalt. Der fås i øvrigt en app til både IOS og Android, hvor man blandt andet får en equalizer til rådighed, samt mulighed for at vælge mellem forskellige forprogrammerede lydbilleder.

Fordele ved BeoPlay A1:
🔵 Lækkert design til lav pris efter B&O-standard
🔵 Imponerende ydelse i forhold til størrelsen
🔵 Meget lang driftstid på en opladning
🔵 Avanceret digital lydbehandling sikrer forvrængningsfri lyd
🔵 Også velfungerende som speakerphone ved eksempelvis møder
🔵 Smart app til både IOS og Android


Marshall Stanmore

Testvinder hos Lydogbillede.dk
✅ Topkarakter hos Meremobil.dk
✅ Topkarakter hos Ekstra Bladet
✅ Topkarakter hos Teknisk Ukeblad i Norge
✅ Topkarakter hos Ljudochbild.se
✅ Topkarakter hos Bestbuy.com
✅ Editor’s Choice hos PCmag i England
✅ Spitzenklasse hos Hifitest.de

 marshall-stanmore

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.835,00 Kr. 0,00 Kr. 1.835,00 Kr. Læs mere
1.880,00 Kr. 0,00 Kr. 1.880,00 Kr. Læs mere
1.918,00 Kr. 0,00 Kr. 1.918,00 Kr. Læs mere
2.090,00 Kr. 0,00 Kr. 2.090,00 Kr. Læs mere
2.099,00 Kr. 0,00 Kr. 2.099,00 Kr. Læs mere

 

Det legendariske mærke Marshall er normalt mest kendt fra den professionelle rock-scene, hvor de gennem årtier har været førende leverandør af blandt andet guitarforstærkere, højttalere og lignende udstyr. På det seneste har de dog åbnet op for salg til almindelige forbrugere, hvor blandt andet flere forskellige Bluetooth-højttalere nu er i handelen. En af de mindste modeller er Marshall Stanmore, og netop denne model har i den grad taget anmelderne med storm på det seneste. Der er dog ikke tale om en transportabel højttaler som vanligt, men derimod en flytbar stationær enhed, som til gengæld fejer stort set alle andre trådløse højttalere af banen, når det kommer til lydtrykket.

I alle de tests vi har set, er anmelderne meget overraskede over lydtrykket fra Stanmore-højttaleren, selv om den med sine dimensioner på 35 x 19 x 19 centimeter hører til blandt de relativt store modeller i klassen. Den kan spille kontinuerligt med 85 Watt uden forvrængning af lyden, og flere af anmelderne nævner den ligefrem som oplagt festhøjttaler eller direkte erstatning for et solidt, gammeldags stueanlæg.

Det alternative design imponerer og scorer topkarakterer
Som noget helt unikt har Marshall – i tråd med egen historie og tradition – valgt at udforme højttaleren som en klassisk guitarforstærker. Selv den medfølgende ledning til jackstik-forbindelse er udformet som en spiralledning, der minder meget om de ledninger, der traditionelt har været brugt til elguitarer.

Derudover er designet holdt i vintagestil med stærk inspiration fra rockens guldalder i 1960’erne og 70’erne. Kabinettet er betrukket med kunstlæder, og frontstoffet er præcist som man ville forvente fra datidens højttalere. Også kontrollerne til volumen, bas og diskant er klassiske manuelle potentiometre med store drejeknapper, ligesom power-knappen er en stor forgyldt vippekontakt. Det er gennemført på alle fronter, og flere af anmelderne giver absolutte topkarakterer for designet.

marshall-stanmore-hojtaler

Dedikeret rock-højttaler med flair for andre genrer
Designet afslører næsten på forhånd, at denne trådløse højttaler er målrettet mod rockfans, og det er da også den konklusion, de fleste testpaneler kommer frem til. Basenheden er perfekt til at gengive rockens trommer og basgange, og diskanten supplerer perfekt, når der rives i guitarerne. I praksis viser det sig dog, at højttaleren også er udmærket til blandt andet elektronisk musik og flere andre genrer.

Marshall Stanmore høster også topkarakterer i de fleste tests, når det kommer til byggekvaliteten. Konstruktionen er meget solid, og vægten sniger sig da også helt op på godt 5 kilo. En anden parameter, der trækker meget op i anmeldelser og tests, er det meget righoldige udvalg af tilslutningsmuligheder. Der er både Bluetooth i ekstra høj digital kvalitet, RCA/phono-bøsninger, optisk digital indgang samt mulighed for almindelig jackstik-tilslutning.

Hvis du ønsker at læse en endnu mere dybdegående marshall stanmore test, kan du klikke på linket.

Fordele ved Marshall Stanmore:
🔵 Et legendarisk mærke fra rockens storhedstid
🔵 Spændende og meget gennemført design i vintage-stil
🔵 Kan spille meget højt, og potentielt bruges som festhøjttaler
🔵 Afstemt klangmæssigt perfekt efter rockmusik
🔵 Meget solid konstruktion
🔵 Usædvanligt mange tilslutningsmuligheder

Du kan se en video anmeldelse af Stanmore højtaleren her:


Bose SoundLink Mini II

5 ud af 5 stjerner hos Bestbuy.com
✅ Editors choice hos Pcmag.com
✅ 9 ud af 10 stjerner i Mobil.nu

bose-soundlink-mini-ii

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.590,00 Kr. 0,00 Kr. 1.590,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

 

Bose er nok mest kendt for Hifi-højttalere i den lidt dyrere ende, men den nye Bluetooth-højttaler SoundLink Mini II har et meget fair prisniveau. Faktisk hører den til i den billige ende i klassen. Modellen er en forbedret udgave af den tidligere SoundLink Mini. Designet er dog fortsat det samme lækre og solide aluminiumskabinet, som med sine mål på blot cirka 18 x 5 x 5 centimeter let kan holdes i én hånd.

På trods af de små dimensioner, vejer Bose SoundLink Mini II dog alligevel 670 gram, og det vidner om et kompakt kvalitetsprodukt, hvilket flere af anmelderne også nævner. Årsagen er blandt andet et større batteri, som nu har en kapacitet på 10 timers musikafspilning, hvilket vil kunne stille de fleste tilfreds. Opladningen foregår meget bekvemt i den medfølgende ladestander eller alternativt med et almindeligt USB-kabel.

Avancerede voice-funktioner til Bluetooth-parring
Selv om der kan være forskellige alternative tilslutningsmuligheder til trådløse højttalere, er det langt overvejende Bluetooth-forbindelsen, der benyttes, og her brillerer Bose SoundLink Mini II ifølge flere af anmeldelserne. Selve parringen med musikkilden kan i nogle tilfælde volde lidt besvær, men med denne model kan det klares på sekunder. En indbygget voice (behagelig kvindestemme) informerer om både batteriniveau og detaljer omkring den trådløse tilslutning. Med denne højttaler er det endvidere muligt at forbinde to forskellige kilder simultant.

En af de øvrige nyheder i den nye Bose SoundLink Mini II er en indbygget mikrofon, som gør det muligt at bruge enheden til egentlige konference-opkald eller som håndfri speakerphone. Det er selvfølgelig ikke en primær funktion for en Bluetooth-højttaler, men den er rar at have, og belaster tilsyneladende ikke prisen.

bose_soundlink_mini_speaker

Rigtig god lyd med alle musikgenrer
Den primære funktion for en trådløs højttaler er naturligvis at levere god lyd, og her lever Bose op til sit ry, og leverer fantastisk lydkvalitet til pengene. Flere af testpanelerne bemærker dog, at den indbyggede signalprocessor håndterer basfrekvenserne lidt forskelligt, alt efter volumenindstillingen. Men det konkluderes samtidigt, at det er en nødvendighed, hvis en højttaler som Bose SoundLink Mini II skal kunne levere en velfunderet bas på trods af den lille størrelse. Vurderingen er generelt, at modellen outperformer de fleste andre trådløse højttalere med tilsvarende dimensioner, når det handler om overbevisende bas.

Selv ved høje lydtryk spiller Bose SoundLink Mini II rent og uden forvrængning i hele lydspektret, og den klarer uden problemer alle musikgenrer. Modellen gengiver alle lydgenrer næsten perfekt, og spiller rigeligt højt til en almindelig stue. Samtidig gør de små dimensioner denne højttaler til en perfekt rejsepartner. Skal der for alvor spilles op til fest i større lokaler, er den lille Bose SoundLink Mini II dog ikke det bedste valg.

Fordele ved Bose SoundLink Mini II:

🔵 Velkendt og afprøvet design med flere forbedringer
🔵 God og solid konstruktion
🔵 Batterilevetid på 10 timer og nem opladning med ladestander eller USB
🔵 Smarte voice-funktioner letter blandt andet parring
🔵 Indbygget mikrofon til speakerphone-brug
🔵 Utrolig stor bas i forhold til den kompakte størrelse
🔵 Velegnet til alle musikgenrer


Libratone Zipp Mini

8 ud af 10 stjerner i Mobil.nu
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
✅ Testvinder hos tyske Chip.de

libratone-zipp-mini-bluetooth-hojtaler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.614,00 Kr. 0,00 Kr. 1.614,00 Kr. Læs mere
1.614,00 Kr. 0,00 Kr. 1.614,00 Kr. Læs mere
1.837,00 Kr. 0,00 Kr. 1.837,00 Kr. Læs mere

 

Som navnet også antyder, er Libratone Zipp Mini en miniudgave af den populære Libratone Zipp, men den nye udgave er lidt mindre, og kommer dermed ned i mellemprislejet. Kender du ikke allerede højttaleren, skal det nævnes, at ”Zipp”-delen i navnet relaterer til højttalerstoffet, som på smarteste vis kan lynes af. Det er muligt at købe stoffet i forskellige farver, således at man kan vælge sine favoritfarver og skifte mellem den med et snuptag.

Med Libratone Zipp Mini får du en lille ”termoflaske” med en højde på 22 centimeter og en diameter på 10 centimeter. Det er måske lige stort nok til at putte i den tætpakkede taske, men den er fin til at flytte rundt i hjemmet, tage med ud på terrassen eller medbringe i sommerhuset. Og i kraft af størrelsen er der til gengæld blevet plads til et sæt gedigne højttalerenheder med separat bas og diskant. Det skinner igennem på lyden, som ifølge anmelderne er præcis og naturtro i hele spekteret. En yderligere fordel er den runde udformning, som udstråler lyden ens i alle retninger – 360 grader.

Mange funktioner til prisen
Batterikapaciteten ligger nogenlunde på niveau med konkurrenterne i prisklassen – omkring 10 timers spilletid på en opladning. Men den lille sag overrasker, idet Libratone også har fået plads til ægte multirums-funktioner. Det betyder, at du fra din smartphone kan styre op til 16 højttalere, der er placeret i husets forskellige rum.

Til formålet kan du downloade en særlig app (fås både til IOS og Android), som giver dig fuld kontrol med den enkelte højttaler, både med hensyn til højttalerens og lytternes placering, samt justere lydbilledet på hver lokation. De enkelte højttalere forbindes let til det samlede setup via husets WiFi. Det er en funktionalitet, som ellers normalt kun ses på langt dyrere modeller.

libratone-zipp

Gode effektressourcer og betjening direkte på enheden
På trods af den forholdsvis beskedne størrelse yder Libratone Zipp Mini 60 Watt med sine indbyggede klasse-D forstærkere. Libratone er selv lidt forsigtige, og anbefaler enheden til mindre rum, men af anmeldelserne fremgår det, at den lille højttaler i praksis nok kan klare lidt mere end som så. Det hjælper naturligvis med, at det smarte design også inkluderer en håndledsstrop i læder. Som oftest vil man være tilbøjelig til at tage den med rundt både ud og inde. Så kan man altid have den stående lige i nærheden, og så er der absolut ingen problemer med at opnå et rigeligt lydtryk uanset humør.

Du kan naturligvis streame trådløst til Libratone Zipp Mini som en normal Bluetooth-højttaler, men modellen understøtter også eksempelvis Spotify Connect, så den kan afspille musik selvstændigt. Det kan dog styres fra mobilen, og derudover er der i toppen af højttaleren et touch-felt til manuel direkte betjening.

Fordele ved Libratone Zipp Mini:
🔵 Mange muligheder for designtilpasninger via udskifteligt stof
🔵 Nem at flytte og hænge op ved hjælp af læderstroppen
🔵 Gode højttalerenheder og 360 graders lydudstråling
🔵 Multirumsfunktion med op til 16 tilsluttede højttalere
🔵 Understøtter både WiFi, Bluetooth og selvstændig streaming
🔵 Kraftige klasse-D forstærkere med 60 Watt ydelse

Du kan her se en video, hvor de forskellige funktioner og lydkvalitet gennemgåes:


Marshall Kilburn

10 ud af 10 stjerner hos Tek.no
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk (6 stjerner for kvaliteten)

marshall_kilburn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.529,00 Kr. 0,00 Kr. 1.529,00 Kr. Læs mere
1.590,00 Kr. 0,00 Kr. 1.590,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

 

Tidligere i gennemgangen behandlede vi den lidt mere stationære Marshall Stanmore, men Marshall har på det seneste også lanceret en regulær bærbar model med indbygget batteri, nemlig Marshall Kilburn, som på mange måder minder om Stanmore. Designet er baseret på guitarforstærkere i vintagestil, og er gennemført i alle detaljer på en måde, som virkelig lokker stjernerne frem hos anmelderne.

Da Marshall Kilburn er en ægte bærbar model, er den forsynet med en bærestrop, der er meget behagelig i brug. Det er også nødvendigt, da højttaleren med sine tre kilo er en anelse tungere end gennemsnittet for klassen. Det skyldes blandt andet den indbyggede oplader, hvor konkurrenterne typisk har laderen som en separat enhed. Modellen er dog også udstyret med et særdeles solidt batteri, der leverer musik på mellemstyrke i hele 18 timer på en opladning, og mellemstyrke er faktisk en hel del på Marshall Kilburn.

Ekstremt lydniveau fejer alle konkurrenter af banen
Marshall er først og fremmest kendt for professionelt rockudstyr med ekstreme effektudladninger, og det kommer i den grad til udtryk med Marshall Kilburn, hvis man skal tro anmelderne. Det er meget imponerede over det enorme lydtryk, der kan skabes med en batteridrevet højttaler, der trods alt kun måler 24 x 14 x 14 centimeter.

Lydtrykket ved fuld volumen er så kraftigt, at eksempelvis redaktionen på det norske teknikmagasin Tek.no mener at kunne føle lydtrykket på afstand – ganske uhørt for en transportabel Bluetooth-højttaler. Ikke desto mindre spiller enheden rent ved selv høje lydstyrker, hvor konkurrenterne typisk må give fortabt.

marshall-kilburn-hojtaler-bluetooth

Først og fremmest designet til rockmusik
Både design og ydelse indikerer rockmusik, og det er da også det segment Marshall Kilburn først og fremmest sigter efter. Den er perfekt til basgange, guitarsoloer og tunge trommepassager, mens stille delikat musik ikke er modellens spidskompetence.

Højttaleren har en stor basenhed monteret i midten, samt to diskanter på hver sin side af bassen. Det genererer et udmærket stereobillede for en enkelthøjttaler, hvis den står en smule på afstand. Helt optimalt er det ikke i alle situationer, men det gælder i øvrigt for alle enkelthøjttalere, hvor Kilburn faktisk klarer sig bedre end gennemsnittet.


Sony SRS-X77

6 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
✅ 6 ud af 6 stjerner hos Ljudochbild.se
✅ 6 ud af 6 stjerner hos  Lydogbilde.no

 sony-srs-x77

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere

 

Ved første øjekast kan Sony SRS-X77 måske virke en anelse gammeldags i designet, men ved gennemlæsning af anmeldelsen fra eksempelvis magasinet Lydogbillede.dk må man erkende, at der nok er tale om en ”ulv i fåreklæder”. Højttaleren er ikke helt billig, selv om den umiddelbart virker ret kompakt med dimensioner på blot 30 x 13 x 6 centimeter.

Det kompakte design går dog på ingen måde ud over bassen, som faktisk er i stand til at sætte underlaget i bevægelse. Så væk med nøglebundter og løse mønter, hvis musikken skal være høj. Det kan den nemlig sagtens, og den afspiller uden problemer alle musikgenrer, præcis som de skal lyde.

Mange ekstra funktioner i forhold til andre højttalere i klassen
Sony SRS-X77 understøtter naturligvis Bluetooth, men benytter den særlige LDAP-protokol. Det er ikke noget man som bruger behøver tænke på i praksis, men måske hører man det. For denne protokol får flere data med over end normale Bluetooth-forbindelser. I det hele taget har Sony benyttet en del lydforbedrende tricks i denne model, som tilsammen giver et særdeles godt resultat.

Ud over almindelig Bluetooth kan modellen desuden tilsluttes Wi-Fi, og er endda forsynet med en udfoldelig antenne til eventuel forbedring af signalmodtagelsen. Højttaleren udmærker sig også ved at understøtte både Google Cast, Spotify Connect og AirPlay, og der er betjeningsknapper direkte på enheden.

sony-srs-x77-hojtaler

Multirumsfunktion og integration med andre produkter fra Sony
Sony SRS-X77 kan bruges præcist som den er, men har faktisk også en multirums-funktion, som for eksempel gør det muligt at koble enheden sammen med andre nyere Sony-produkter, og ad den vej få lyd i flere rum.

Både højttaleren og de avancerede funktioner kan styres fra mobiltelefonen via Sonys app, hvor det også er muligt at vælge forskellige forudindstillede lydprofiler for enheden. Den eneste anke der faktisk fremføres mod Sony SRS-X77, er kabinettets blanke overflader, som kan have en tendens til at afsløre eventuelle fedtede fingre.

Fordele ved Sony SRS-X77:
🔵 Kompakt design med masser af lyd
🔵 Perfekt gengivelse af alle musikgenrer
🔵 LDAP-protokol for endnu bedre Bluetooth-overførsel
🔵 Mulighed for Wi-Fi-tilslutning og ekstra antenne
🔵 Understøtter Google Cast, Spotify og AirPlay
🔵 Betjeningsknapper direkte på højttaleren
🔵 Avanceret app til styring, og integrerbar med multirumsfunktioner


Marshall Stockwell

8 ud af 10 stjerner hos M3
✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos Techaeris.com

marshall-stockwell

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.179,00 Kr. 0,00 Kr. 1.179,00 Kr. Læs mere
1.179,00 Kr. 0,00 Kr. 1.179,00 Kr. Læs mere
1.390,00 Kr. 0,00 Kr. 1.390,00 Kr. Læs mere
1.555,00 Kr. 0,00 Kr. 1.555,00 Kr. Læs mere

 

Vi har allerede i artiklen gennemgået et par Bluetooth-højttalere fra Marshall, men Stockwell-modellen kommer vi ikke udenom heller. Marshall har traditionelt udelukkende beskæftiget sig med udstyr til den professionelle musikindustri, og det bærer de øvrige gennemgåede modeller også præg af i kraft af meget solide udførelser og kraftoverskud. I modsætning til de tidligere gennemgåede modeller er Marshall Stockwell dog en mere ”fuldblods-bærbar” model med en vægt på kun 1,2 kilo, der er mere sammenlignelig med andre trådløse højttalere i klassen.

Som sine brødre kan Marshall Stockwell dog spille endog rigtig højt, hvilket kom noget bag på redaktionen hos magasinet M3, da de i sommeren 2016 testede den relativt lille (efter Marshall-standard) højttaler på 26 x 14 x 4 centimeter. Den trådløse højttaler fra Marshall er ikke billig, men leverer til gengæld et lydbillede med god tyngde og naturlighed, selv ved høj volumen.

Lækkert design og lang batteritid
En af de ting der yderligere overraskede testpanelet var den lange batterilevetid. Specifikationerne opgiver en levetid på helt op til 25 timer, men det afhænger naturligvis af, hvor højt musikken spiller. I en praktisk test opnåede redaktionen 21 timer, og det er stadig markant mere end de fleste andre højttalere i klassen kan præstere.

Generelt er der roser til designet, der som de andre modeller fra Marshall læner sig op ad det klassiske design for guitarforstærkere fra rockens storhedstid i 60’erne og 70’erne. Det giver sig blandt andet udslag i rigtige drejeknapper til kontrol af volumen, bas og diskant. En særlig detalje ved netop Stockwell-modellen er dog, at betjeningspanelet kan sænkes ned i kabinettet under transport, så potentiometrene beskyttes.

marshall_stockwell_speaker

Fordele ved Marshall Stockwell:
🔵 Lav vægt på blot 1,2 kilo
🔵 Usædvanlig kraftig lyd i forhold til størrelsen
🔵 Ekstra lang batterilevetid
🔵 Klassisk retro-design i gennemført stil
🔵 Manuelle betjeningsknapper på højttaleren
🔵 Særlig beskyttelsesfunktion til transport

 


Libratone Too

✅ Topscorer hos Chip.de

Libratone Too bluetooth hojttaler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
881,00 Kr. 0,00 Kr. 881,00 Kr. Læs mere
940,00 Kr. 0,00 Kr. 940,00 Kr. Læs mere

 

Danske Libertone har her skabt en kompakt bluetooth højttaler der måler måler 21 x 6,5 x 5,9 cm og vejer 588 gram. Den er rørformet, og er opbygget således at den giver 360 graders lydspredning.

Denne model har ifølge producenten en batterilevetid på ca. 12 timer pr. opladning, ved afspilning ved normal lydstyrke.

Libratone hojtaler ved stranden

Den har en række nyttige funktioner, som eksempelvis mulighed for trådløs parting med andre Libratone højttalere, samt mulighed for at tilkoble to telefoner til enheden på samme tid.

Det er også værd at bemærke at denne model er vandafvisende, så man skal ikke være bange for at den bliver våd. Den kan både klare regn, samt at få spildt en drink ud over sig.

I anmeldesen hos Chip.de skriver anmelderne at den holder bluetooth signalet klart, med en afstand til telefonen på op til 13 meter, og den klarer også at modtage signal gennem en lukket dør. Ifølge deres test, så holdte batterilevetiden i mere end 20 timer, hvilket altså er markant længere end de 12 timer som producenten lover at den minimum holder.

Udvalgte fordele ved Libratone Too:

🔵 360 graders lydspredning
🔵 Mulighed for at tilkoble flere telefoner
🔵 Kan parres med andre libratone højttalere
🔵 Vandafvisende
🔵 Kraftige højttalere giver god lyd
🔵 Lille og kompakt

Du kan se en præsentationsvideo fra producenten her:


Libratone One Click

✅ 5 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
✅ 3,8 ud af 5 stjerner hos Recordere.dk

Libratone Click One bluetooth

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
1.095,00 Kr. 0,00 Kr. 1.095,00 Kr. Læs mere

 

Dette er endnu en anmelderrost trådløs bluetooth højttaler fra danske Libratone.

Denne model har Libratone et justerbart design, hvilket gør at du kan tilpasse den til de forskellige sitautioner hvor den skal bruges. Se mere om denne funktion i videoen.

One Click har en 3″ woofer, 1″ tweeter og to passive drivere til 360° lyd, hvilket giver en rigtig god lyd. Magasinet Lydogbillede.dk skriver også at den klarer sig bedre end de fleste, når det kommer til lydkvaliteten. De skriver at man glemmer at der er tale om en forholdsvis billig højttaler, fordi lyden er så imponerende.

De skriver dog også samtidig at Libratone Click ikke er nogen decideret ”party højttaler”, hvilket de forklarer at ingen rejsehøjttalere på markedet kan anses som.

Men den beholder sin gode lyd op til sin grænse ved 88 dB, hvilket betyder at den sagtens kan spille op til fest, uden problemer.

Man skal være klar over at denne højttaler ikke kan sammenlignes med stationære dyrehøjttalere. Hvis man vælge at købe denne højttaler, så får man en rejsehøjtaler som leverer topkvalitet indenfor sin kategori. Som en af test anmelderne skrev, så lavede han den fejl at slukke for sine Pioneer VSX-1131 AV-recievere og hans Sony studie højttalere, inden at testede Libratone Click, hvilket man ikke bør gøre da lyden naturligvis er i en anden kategori ved sådanne stationære højttalere.

Libratone-One-Click bluetooth hoejtaler

Når det kommer til designet, så beskriver kritkerne som værende ” Meget pæn og minimalistisk i sit udtryk”. Den er desuden også vandafvisende, hvilket man være en stor fordel hvis den bruges udendørs eller til fest, hvor den kan risikere at få spildt drikkevarer ud over sig.

Installation af Libratone Click beskrives som at værende meget simpel, da man blot skal tænde for den, og så er det bare at finde dens bluetooth navn på sin telefon, tablet eller computer, så er man i gang.
Der er mulighed for at parre højttaleren med to telefoner af gangen, og du har også mulighed for at slutte flere Libratone højttalere til en telefon, hvis du eksempelvis har brug for en højttaler i hver ende af lokalet.

Ifølge producenten holder den batterilevetid op til 12 timer på en opladning, hvilket anmelderne også er enige i.

Til sidst bør det også nævnes at der findes en App til Libratone, som blandt andet giver mulighed for at lave “Soundspaces”, hvilket forsimplet betyder ”flere lydzoner”.

Udvalgte fordele ved Libratone One Click:

🔵 Vandafvisende
🔵 Får ros for dens gode lyd
🔵 360 graders lydspredning
🔵 Mulighed for at tilkoble flere telefoner
🔵 Kan parres med andre libratone højttalere
🔵 Justerbart design

Du kan se en præsentationsvideoen af højttaleren her:


Bluetooth højtaler test – Disse kilder har vi gennemgået:

BeoPlay A1

Aftonbladet: En af Aftonbladet journalister har skrevet omkring hans oplevelse med Beoplay i en lille artikel. Du kan læse han mening om højtaleren her.

M3: Sveriges store gadget side M3 er kendt for at anmelde det nye teknik. De har også anmeldt Beoplay, i en test hvor hele 12 forskellige trådløse højtalere blev testet. Du kan læse testen her.

Lydogbillede.dk: Lydogbillede.dk er Danmarks største testside inden for musik udstyr. De har lavet en lang og meget gennemarbejdet test af Beoplay, som du kan læse lige her.

Computerworld.dk: Danmarks største online computermagasin har også haft Beoplay til test. Også her var de meget begejstret for den lille trådløse højtaler fra B&O. Du kan læse testen her.

Mobil.nu: Mobil.nu har lavet en lille test af højtaleren, hvor de i alt har testet 6 forskellige bluetooh højtalere. Læs hele testen her.


Marshall Stanmore

Meremobil.dk: Hos Meremobil.dk har de lavet en god omfattende test af Marshall Stanmore højtaleren, som de kalder den ultimative rock’n’roll højtaler. Du kan læse hele testen her.

Lydogbillede.dk: Hos Lydogbillede.dk gennemgår man i en test Marshall Stanmore højtaleren, som de giver 6 stjerner for dens kvalitetsindtryk, og de giver den stemplet ”Specielt Anbefalet”. Du kan læse hele testen her.

Ekstrabladet.dk: Danmarks største onlineavis har også kigget nærmere på højtaleren, som de er meget begejstret for, både kvalitet af materialer og lyd. De skriver blandt andet at den har autentisk design og tillidsvækkende kvalitet. Du kan læse testen her.

TU.no: Det store norske teknik magasin tu.no har også kigget nærmere på højtaleren. Du kan læse hele deres gennemgang af Stanmore højtaleren her.

Ljudochbild.se: Svenske ljudochbild.se har lavet en test af Marshall Stanmore højtaleren, hvor den både får topkarakter og bliver ”Specielt anbefalet”. Du kan læse hele testen her.

Pcmag: Engelske Pcmag har lavet en lille gennemgang af højtaleren på deres hjemmeside. Også her scorer den topkarakter. Du kan læse artiklen her.

Hifitest.de: Tyske Hifitest.de har også haft Marshall Stanmore til test, og her giver de den kommentarende ”Spitzenklasse” med på vejen. Du kan læse hele artiklen her.

Bestbuy.com: Amerikanske Bestbuy.com har samlet en lang række brugeranmeldelser af produktet på deres hjemmeside. Du kan læse de mere end 400 brugeranmeldelser på deres hjemmeside her.


Bose SoundLink Mini II

Pcmag: Engelske Pcmag har også haft Bose SoundLink Mini II til test. Du kan læse deres gennemgang af højtaleren ved at klikke her.

Bestbuy.com: Amerikanske Bestbuy.com har samlet mere end 4500 brugeranmeldelser af Bose højtaleren på deres hjemmeside. Du kan læse hvad brugerne mener om denne bluetooth højtaler ved at klikke her.


Sono Play 1

Computerworld.dk: Sonos Bluetooth højtaler har været under loopen hos Computerworld, som har foretaget en god test af produktet, hvor de vælger at give den 6 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Lydogbillede.dk: Også Lydogbillede.dk har testet højtaleren, og også her får den 6 stjerner og bliver ”Specielt Anbefalet” af testmagasinet. Du kan læse testen her.

Whathifi.com: Det store amerikanske teknikmagasin whathifi.com har kigget nærmere på Sono Play højtaleren i deres test på deres hjemmeside. Du kan læse hele testen her.


Sonos Play 5

Mobilsiden.dk: Mobilsiden.dk har lavet en test af Sonos Play 5, som de skriver har en fantastisk lyd og et stille ydre. Den bliver også belønnet med topkarakter af testpanelet. Du kan læse hele testen her.

Whathifi.com: Amerikanske Whathifi.com har også lavet en grundig test af produktet, og også her ender de med at give højtaleren topkarakter. Du kan læse testen her.

Lydogbillede.dk: Hos Lydogbillede.dk har man også gennemtestet produktet og også her får den topkarakter og bliver ”Specielt Anbefalet”. Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.


Libratone Zipp Mini

Lydogbillede.dk: Danmarks største testmagasin indenfor lyd har haft Libratone højtaleren under loopen, hvilket har resulteret i topkarakter, hvor den blandt andet får 6 ud af 6 stjerner for dens funktionalitet.
Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Mobil.nu: Også Mobil.nu har gennemgået højtaleren og er også begejstret for den lille og flotte højtaler. Du kan læse deres vurdering her.

Chip.de: Det store tyskeonline magasin har i 2017 gennemgået en lang række bluetooth højttalere, og givet dem karakterer efter hvor godt de klarer sig på forskellige fronter. Her blev Libratone Zipp Mini kåret til den bedste af alle. Du kan se opgørelsen her.


Marshall Kilburn

Tek.no: Det norske teknikmagasin Tek.no har testet Marshall Killburn højtaleren. De har skrevet en omfattende og god gennemgang af produktet, og ender med at give det 10 ud af 10 point. Du kan læse hele deres test her.

Lydogbillede.dk: Lydogbillede har også gennemgået Killburn højtaleren, og også her får den rosende ord med på vejen. Læs hele vurderingen af højtaleren her.


Sony SRS-X77

Lydogbillede.dk: Hos Lydogbillede.dk er man svært begejstret for denne bluetooth højtaler fra Sony, som bliver belønnet med 6 ud af 6 stjerner af testpanelet. Den får også status som ”Specielt Anbefalet” på deres hjemmeside. Du kan læse hele artiklen her.


Marshall Stockwell

M3: Den store svenske teknikside M3 har set nærmere på Marshall Stockwell og testet både kvalitet af lyden og materialer. Du kan læse hele deres test her.

Techaeris.com: Det amerikanske teknikmagasin har også haft højtaleren til test. Her har man gennemgået alt fra lyd, design, batteritid, pris og meget mere. Du kan læse testen her.


Philips BT6000

M3: Svenske M3 har testet denne bluetooth højtaler fra Philips. Her gennemgår de lydkvaliteten og det overordnet indtryk af højtaleren. Du kan læse testen her.

Lydogbillede.dk: Også hos Lydogbillede har man gennemgået højtaleren og skrevet om de plusser og minusser der er ved denne højtaler. Du kan læse deres holdning her.


Libratone Too

Chip.de: Tyske chip.de har lavet en artikel hvor de gennemgår 10 forskellige Bluetooth højttalere. Her er det Libratone der klarer sig bedste. Første pladsen går til Libratone Mini, imens Libratone Too bliver placeret på anden pladsen. Læs hele testen her.


Libratone One Click

Lydogbillede.dk: Magasinet Lydogbillede.dk har lavet en meget dybdegående test af Libratone One Click, hvor en af magasinets eksperter testen højttaleren fra ende til anden. Læs hele testen her.

Recordere.dk: Den danske elektronik hjemmeside recordere.dk har også haft Libratone One Click til test. I testen bliver der gået i detaljer omkring lydkvaliteten, design og meget mere. Du kan læse hele testen her.