Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Test-oversigt: De bedste Garmin løbeure ifølge anmeldelser og eksperter

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Garmin er en af de førende producenter af løbeure på markedet, og i denne artikel vil vi gennemgå de bedste løbeure fra dette mærke.

Et løbeur vil både kunne fungere som et almindeligt ur, og så vil det kunne måle og vurdere ens træning, idet det vil kunne måle forskellige aktiviteter inden for sport.

I denne artikel om Garmin løbeure vil vi således gennemgå ni forskellige Garmin ure, som alle har modtaget stor ros i eksperttests. Vi vil først bringe lidt information om, hvad hvert enkelt løbeur kan, og derefter ser vi nærmere på de eksperttests, som hvert ur har været med i for at se på fordele og ulemper ved hver model.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne Garmin løbeur test finder du:
🔸 Overblik over de bedste Garmin løbeure
🔸 Information om hvad man skal være opmærksom på, når man køber et løbeur
🔸 Guide til at forbedre sin løbeteknik
🔸 Guide til at blive en hurtigere løber
🔸 Viden omkring mad og løb
🔸 Information omkring puls og pulsmåling
🔸 Ti gode grunde til at være aktiv
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige vurderinger, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Garmin løbeur test 2021 – De 13 bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Garmin løbeure, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række anerkendte tests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Garmin fēnix 6

Testvinder hos magasinet pocket-lint.com
Testvinder hos techeksperterne fra techradar.com
4,5/5 stjerner hos magasinet wareable.com

Garmin fēnix 6

 

Det her Smartwatch er den perfekte tilføjelse til en travl og aktiv hverdag. Det har et komfortabelt design til dit håndled med nem adgang til funktioner såsom: Håndleddets puls, aktivitetsprofiler, mætning af blodets oxygen mm.

Hos techeksperterne på Techradar.com bliver uret anbefalet og får 4,5/5 stjerner. De roser særligt uret for at være det bedste til udendørs løb på grund af sit solide design.

Du kan se, hvordan din hverdag forløber ved hjælp af særlige diagrammer og grafer. Med satellit navigation samt tracking funktioner kombineret med et kompas i tre akser og barometrisk altimeter, får du en rigtig god vejledning selv på de steder, hvor der ikke er registreret veje. Det er et Smartwatch til de teknologi-interesserede, som får et kick ud af at tracke hverdagen og få den bedste sparringspartner på en sund livsstil. 

GPS ud over det sædvanlige

Med det her Smartwatch behøver du ikke være bange for at fare vild. Den har indbygget satellit navigation, så du får et mere præcist billede på din rute. Derudover er den tilkoblet et kompas i tre akser, så du altid kan finde en retning i selv de mest øde egne. Det barometriske altimeter afgør præcist, hvordan din rute varierer i højde, så du får et blik på din aktivitet. Der er ikke noget med, at du mangler nogle kilometer på din aktivitetslog, fordi GPS’en ikke havde rækkevidde til midt i skoven. Her er helt præcise målinger af antal kilometer. Med den tilknyttede app, Wi-Fi og bluetooth er du helt sikker på, at kunne læse dine data på en letforståelig måde. Det er let tilgængeligt, og det er måske netop ideen med et Smartwatch. At gøre din data læselig og tilgængelig, så du som bruger kan optimere din sundhed.

Måling af blodoxygen

Udover at måle hjertefrekvensen, måler det her Smartwatch altså også dit blodoxygen. Det er en rigtig god ting at kunne måle på, hvis du eksempelvis er maratonløber og ønsker at presse din krop til det yderste. 

Det bliver målt via de små blodårer i håndleddet, og på den måde er du hele tiden sikret, at din krop kan følge med. Derudover måler det her Smartwatch også din søvn, hvilket er en god indikator for dit overordnede velbefindende. Den måler også forbrændingen af kalorier og dit stressniveau. Det er på alle måder et redskab, der kan forbedre din sundhed og hjælpe dig med at slå dine egne rekorder. Den ekstra lange batterilevetid gør den velegnet til en travl hverdag og giver længere, uafbrudte dataindsamlinger. Uret desuden er vandtæt, og det er næsten en nødvendighed til de funktioner, det skal omfavne i hverdagen. Sportspræstationer i øsende regnvejr, triatlon og lignende er altså ikke ude af billedet med Garmin fēnix 6.

Garmin fēnix 6 vs. markedet

Garmin fēnix 6 adskiller sig ikke særlig meget fra Garmin fēnix 5, og det er dét, som trækker ned i de fleste anmeldelser. Men hvis det er den eneste kritik, så er det ret godt helt overordnet set. De nævner også det lidt klodsede design, men med den lidt mindre størrelse end andre Smartwatch sidder det godt på håndleddet. De mange ekstra funktioner, både den forbedrede GPS med både satellit og kompas samt pulsmåler, gør det her Smartwatch til et valg for den teknologi-interesserede og den kvalitetsbevidste. Garmin fēnix 6 er generelt et Smartwatch, som brugere og anmeldere er tilfredse med.

Garmin fēnix 6 – Specifikationer:
🔴 Urremmens bredde: 22 mm
🔴 Etuiets bredde: 47 mm
🔴 Displayets opløsning: 260 x 260 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Hjertefrekvens sensor: Ja
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Andre sporingsdata: Distance, hastighed, kalorier forbrændt, aktivitet, trin taget, etager bestiget, blodoxygen-mætning, stressniveau
🔴 Batterilevetid: Op til 36 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 48 dage uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer i smartwatch tilstand
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 App: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin fēnix 6
Solidt og robust design
Lang batterilevetid
Præcis aktivitets tracking
Gode anmeldelser


Garmin Forerunner 245 Music 

5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Stuff.tv 
4,5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Tomsguide.com 
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
8 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wired.com 
8 ud af 10 stjerner hos det amerikanske sportsmagasin Runningshoesguru.com

Garmin Forerunner 245 Music

.
5 forskellige hold eksperter har testet Garmin Forerunner 245 Music, og disse inkluderer sportsmagasinet Runningshoesguru.com, teknologimagasinerne Stuff.tv, Tomsguide.com og Wired.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk.

I disse tests har eksperterne set nærmere på blandt andet design, funktioner, batteri, præcision og anvendelighed, og alle er de meget imponerede.

Opgraderet version, hvor musik er i fokus

Garmin Forerunner 245 Music er efterfølgeren til et af Garmins mest solgte smartwatches, nemlig Garmin Forerunner 235. Her findes alt det, man har brug for – hvad enten man er dedikeret løber eller blot motionist.

Denne model har oplevet en opgradering siden forgængeren, hvilket betyder, at her for eksempel findes plads til op til 500 sange, en forbedret pulsmåling, nye iltmætnings- og akklimatiserings-målinger, energiovervågning, GPS-koordinator samt meget mere.

Det store fokus ligger dog på musik med den store, indbyggede plads til sange og spillelister.

Let ur med god batteritid

Garmin Forerunner 245 Music har stadig flere af de gode funktioner, som Garmin Forerunner 235 besad, som for eksempel en god brugergrænseflade med en let styring af menuer og punkter samt en lav vægt på kun 38,5 gram.

Desuden er uret vandtæt, det kan registrere søvn, der findes GPS og kaloriemåler, og der kan foretages målinger ved svømning. Batterilevetiden er tillige god og ligger på 168 timer uden GPS og 24 timer med GPS.

Batteriet kan holde i op til 6 timer, hvis man anvender modellen til at lytte til musik på. Herudover er der tale om et moderne smartwatch, der både kommer med Bluetooth og Wi-Fi.

Et af de bedste løbeure på markedet, ifølge eksperterne

Flere eksperter har testet Garmin Forerunner 245 Music, og alle er de meget imponerede. Teknologimagasinet Stuff.tv forklarer, at her er tale om et virkelig godt løbeur til den forbruger, der fokuserer meget på musik i forbindelse med løbeturen.

Det fremhæves netop, at denne model har en høj indbygget plads til sange, og herudover nævnes det også, at batterilevetiden er velfungerende og displayet lyst, så det er let at se i både sol og regn.

Stuff.tv påpeger dog et par minusser, som blandt andet går på, at det kan være svært at finde rundt i menuerne, og så er knapperne noget forvirrende.

Testmagasinet Expertreviews.co.uk har også testet uret og er tillige meget begejstrede. De kalder uret for ”alt det, som en løber har brug for” og for en værdig arvtager efter Garmin Forerunner 235.

I anmeldelsen fokuseres der især på de præcise og detaljerede målinger, samt muligheden for kunne lytte til musik under løberuten. Expertreviews.co.uk roser desuden den gode navigation og det langtidsholdbare batteri.

Også teknologimagasinet Tomsguide.com er meget tilfredse og kalder modellen for ”det bedste løbeur, man kan købe”. Det forklares, at i dette ur findes alt det, man har brug for på løbeturen, og eksperterne roser endvidere det lyse og farverige display, den høje musik-kapacitet og den lange batterilevetid.

Tomsguide.com anbefaler især dette smartwatch til den forbruger, der ser musik og løb som tæt forbundet. Eksperterne påpeger dog også nogle ulemper – for eksempel at menuerne er svære at finde rundt i. 

Garmin Forerunner 245 Music – specifikationer: 
🔴 Urets størrelse: 42,3 x 42,3 x 12,2 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 38,5 gram
🔴 Displayets opløsning: 240 x 240 pixels
🔴 Vandtæt: Ja, ned til 5 meter
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 24 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 168 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 6 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Forerunner 245 Music: 
Værdig arvtager efter forgængeren
Forbedret udgave med nye, gode funktioner
Let ur
Høj musik-kapacitet
Godt batteri

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Forerunner 235. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin Vivoactive 4

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
8,7 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin ZDnet.com 
4,5 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Tomsguide.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wareable.com 
Anbefalet hos det amerikanske teknologimagasin Androidauthority.com

Garmin Vivoactive 4

.
6 forskellige ekspertkilder har testet Garmin Vivoactive 4 i tests, hvor der er blevet set nærmere på blandt andet design, batteri, funktioner, anvendelighed, funktionalitet og håndterbarhed.

Eksperterne inkluderer testmagasinerne Expertreviews.co.uk og Trustedreviews.com samt teknologimagasinerne ZDnet.com, Tomsguide.com, Wareable.com og Androidauthority.com.

Alle ekspertpanelerne er meget begejstrede, og derfor modtager dette smartwatch rigtig gode anmeldelser over hele linjen.

Flot makker til træningen

Garmin Vivoactive 4 er skabt med fokus på design, således at det vil se godt ud på armen – både på arbejdet, under træning, og når man sover. Produktet er nemlig designet til at blive båret hele dagen under både aktivitet og inaktivitet, og det er et avanceret smartwatch, der både kan måle puls og diverse aktiviteter.

Her findes tillige animerede instruktioner for at opfordre til aktivitet ved både løb, kredsløbstræning og styrketræning, og denne funktion har som formål at gøre det lettere og mere overskueligt at komme i gang med træningen.

Uret kan også måle stress, væskebalance og menstruationscyklus for at give et komplet overblik over den daglige sundhed. Garmin Coach-funktionen bidrager yderligere til at nå de individuelle mål.

Musik til løbeturen

Garmin Vivoactive 4 har også fokus på musik, og her findes mulighed for at downlade sange, således at man kan lytte til musik under løbeturen.

Uret kan forbindes til Spotify eller andre musikstreaming-tjenester, og herudover er det muligt at etablere kommunikation med andre enheder (også den tilhørende app) via Bluetooth eller Wi-Fi. Dette smartwatch er også skabt med en indbygget GPS til løberen i det fri samt Garmin Pay – dette betyder, at man kan anvende uret direkte til at betale med.

Batteritiden ligger på 20 timer med GPS og 192 timer uden. Hører man musik via modellen, er batterilevetiden på maksimum 6 timer.

Næsten perfekt træningsmakker, ifølge eksperterne

Flere hold eksperter har testet Garmin Vivoactive 4, og alle er de meget imponerede. Testmagasinet Expertreviews.co.uk er en af de ekspertkilder, der har foretaget en vurdering, og de forklarer, at dette smartwatch er et sublimt sportsur, som hurtigt kan gå hen at blive en regulær brugerfavorit.

Det bemærkes, at der ikke er tale om en revolution, når det kommer til indholdet, men de mange mindre forbedringer er nok til, at det føles frisk og spændende.

Expertreviews.co.uk fremhæver også modellens evne til at foretage rigtig gode målinger, og så kommer det i et rigtig flot design. Ydermere påpeges det, at displayet er velskabt og letlæseligt, og så er prisen heller ikke så høj.

Dog findes der nogle minusser ifølge eksperterne, idet de savner mere dybdegående analyser, og så kan man heller ikke komme udenom, at uret ikke er så nytænkende.

Teknologimagasinet Wareable.com har ligeledes testet Garmin Vivoactive 4 og bemærker især, at der har været et stort fokus på fitness-delen under tilblivelsen af dette løbeur. De forklarer, at modellen generelt et rigtig velfungerende og kommer til en fornuftig pris, hvilket vil gøre det svært at finde et bedre løbeur til samme pris.

Wareable.com bemærker yderligere, at skærmen fungerer rigtig godt, og så er de nye animerede workouts en spændende ny tilføjelse.

Det findes desuden virkelig mange funktioner, men der er dog også ulemper: Her skriver eksperterne, at nogle af målingerne dræner batteriet meget hurtigt, og så opleves der lidt problemer med målingen af hjerterytmen af og til.

Teknologimagasinet Tomsguide.com har også skrevet en anmeldelse og udråber uret til at være et af de allerbedste på markedet – de kalder nemlig slet og ret løbeuret for ”en næsten perfekt træningsmakker”.

Det forklares med, at det er meget velskabt og fuldendt, og at der er blevet føjet mange mindre detaljer til i forhold til forgængeren. Herudover roser Tomsguide.com modellen for at have en høj indbygget musik-kapacitet og en god brugervenlighed – løbeuret kan nemlig betjenes via kun få knapper.

Der findes dog også nogle minusser ifølge eksperterne, der her påpeger forbigående problemer med synkroniseringen, og så føles installationen af den tilhørende app besværlig. 

Garmin Vivoactive 4 – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 45,1 x 45,1 x 12,8 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 50,5 gram
🔴 Displayets opløsning: 260 x 260 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 20 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 192 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 6 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 4:
Flot ur, der kan bæres hele dagen
Holder styr på den daglige sundhed
Opfordrer til aktivitet
Høj musik-kapacitet
Tilhørende app, Garmin Pay, Bluetooth og Wi-Fi

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 4 serien. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin Venu

4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
9,3 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin ZDnet.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wareable.com

Garmin Venu

.
4 forskellige ekspertpaneler fra henholdsvis teknologimagasinerne ZDnet.com og Wareable.com samt testmagasinerne Expertreviews.co.uk og Trustedreviews.com har afprøvet og testet Garmin Venu.

Eksperterne baserer deres anmeldelser på parametre som design, batteri, funktioner, anvendelighed og præcision, og i alle 4 anmeldelser modtager løbeuret rigtig god kritik.

Unikt ur med AMOLED-skærm

Garmin Venu kan rigtig mange ting, men et af de aspekter, som er mest øjnefaldende, er den indbyggede AMOLED-skærm. Dette giver udslag i et langt smukkere display i forhold til ure uden AMOLED.

Den nytænkende skærm komplementers af et stilfuldt design med en elegant og enkel udformning, og uret kan anvendes dagen lang.

Løbeuret er nemlig skabt til at blive båret både nat og dag, hvor det konstant foretager sundheds-målinger omkring søvn, aktivitet, inaktivitet og puls. Det er dog også i høj grad skabt til træning, hvor der kan foretages målinger under for eksempel både løb, cykling, svømning og yoga med mere.

Musik og Garmin Pay

Garmin Venu hører til de moderne højteknologiske løbeure, idet det både kan foretage kommunikation med andre enheder (for eksempel den tilhørende app) via Bluetooth og Wi-Fi.

Den moderne teknologi gør det også muligt at gøre musik til en stor del af produktets karakteristika – man kan nemlig downloade musik, man kan høre under træningen. Det gør dermed både telefon eller musikafspiller overflødige.

Når man bærer dette smartwatch, er pengepung og kreditkort tillige overflødige, idet her også er indbygget Garmin Pay – det betyder, at man kan anvende uret direkte som betalingskilde. Batteritiden ligger i øvrigt på 192 timer uden GPS, 20 timer med GPS og op til 6 timer med musik.

Spændende nyt med AMOLED-skærm, ifølge eksperterne

Eksperterne er alle meget imponerede over Garmin Venu, og i flere af anmeldelserne fokuseres der især på den nytænkende AMOLED-skærm, som ikke er set før hos Garmin.

Testmagasinet Expertreviews.co.uk hører til disse eksperter, for de forklarer, at den nye skærmtype bringer nyt liv til løbeuret. Der fortælles, at skærmen nu er levende og altid på, og det gør en stor forskel.

De britiske eksperter fremhæver dog mere end blot AMOLED-skærmen, idet de også er imponerede over de mange målingsfunktioner, samt muligheden for at kunne lytte til musik under træningen.

Dog påpeges der også nogle minusser, der især går på, at batterilevetiden ikke er den bedste, og så savnes der flere funktioner og en forbedret app store.

Testmagasinet Trustedreviews.com har ligeledes testet Garmin Venu, og her lægges også høj vægt på den nye AMOLED-skærm, som resulterer i et levende udtryk samt et godt og veloplyst display.

Generelt er testmagasinet meget tilfredse med modellen, og de kalder den for ”det bedste fitness-ur på markedet”.

Dette begrunder de med, at her findes et godt batteri, et attraktivt design og gode evner som træningskammerat. Dog er det en ulempe, at prisen er rimelig høj, og så kan det godt minde lidt for meget om Garmin Vivoactive 4.

Teknologimagasinet Wareable.com er også fremme med de helt store roser og kalder dette smartwatch for ”det perfekte apparat til den seriøse sportsudøver”.

Det fremhæves, at med denne model har Garmin foretaget mange nye tiltag i forhold til tidligere – her nævnes især AMOLED-skærmen, som højner oplevelsen visuelt.

Udseende og skærm til trods er her dog stadig fokus på sport og målinger, hvilke er rigtig gode, og derfor føles uret som værende langt foran flere af konkurrenterne.

Wareable.com konkluderer, at hvis man søger efter et løbeur, der både kommer med et flot design og kan overvåge sundheden og hjælpe med diverse aktivitets-mål, så er dette det perfekte produkt.

Der findes dog stadig lidt småproblemer, påpeges det, idet brugervenligheden ikke er den bedste, og så føles uret af og til lidt som blot et godt basis-sportsur. 

Garmin Venu – specifikationer: 
🔴 Urets størrelse: 43,2 x 43,2 x 12,4 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 46 gram
🔴 Displayets opløsning: 390 x 390 pixels (AMOLED-skærm)
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 20 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 192 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 6 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Venu:
Nytænkende AMOLED-skærm
Måler den daglige sundhed
Mulighed for mange målinger
Kan anvendes til at lytte til musik under sport
Garmin Pay

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Venu. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin Vivoactive 4s

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Smartwatchseries.com 
7 ud af 10 stjerner hos det svenske mobilmagasin Mobil.se 
God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasin Arstechnica.com 
Anbefalet hos den amerikanske avis NYmag.com

Garmin Vivoactive 4s

.
5 forskellige ekspertkilder har afprøvet, vurderet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s. Det drejer sig om henholdsvis testmagasinet Expertreviews.co.uk, teknologimagasinerne Smartwatchseries.com og Arstechnica.com, mobilmagasinet Mobil.se samt avisen NYmag.com.

Eksperterne har set nærmere på parametre såsom præcision, funktionalitet, funktioner, batteri, anvendelighed og design, og efter endt test konkluderes det, at alle er meget begejstrede.

Både til træning og hverdag

Garmin Vivoactive 4s er et løbeur med mange anvendelsesmuligheder, idet uret både kan bæres som almindeligt armbåndsur i løbet af hverdagen og fungere som træningsmakker ved forskellige former for træning og aktivitet.

Her kan dette smartwatch foretage dybdegående målinger inden for blandt andet fitness, løb og svømning, mens pulsen også måles løbende. Desuden opererer modellen tillige ved at kunne måle den daglige sundhed.

Dermed kan man følge med i kroppens tilstand og tilpashed. Ydermere er produktet designet til at have en høj brugervenlighed, således at det er let for alle typer af forbrugere (også nybegyndere) at navigere mellem menuer og finde frem til de ønskede målinger og funktioner.

Smart-ur med højteknologisk indmad

Garmin Vivoactive 4s vil tiltale den teknik-glade forbruger, da dette moderne løbeur også er et smartwatch, som kommer med den nyeste teknologi. Dette indbefatter blandt andet en tilhørende app, hvor man kan få flere informationer omkring sin aktivitet, bevægelser og træning, samt muligheden for at kommunikere via Bluetooth og Wi-Fi.

Den moderne teknologi inkluderer også betalingsformen Garmin Pay, der fungerer lidt ligesom Apple Pay – her kan man nemlig betale direkte via uret, så både kreditkort og pengepung bliver overflødige.

Yderligere findes der et stort fokus på musik, idet modellen har en høj kapacitet for musiklagring, og så er det muligt at kommunikere med diverse musik-streamingtjenester såsom Spotify.

Læg mærke til at batterilevetiden er en smule lavere her end hos flere af konkurrenterne – det kan holde omkring 7 døgn uden GPS (for andre modeller ligger denne tid på 8 dage eller over), omkring 14 timer med GPS og op til 5 timer med musik.

Træningsur i særklasse, ifølge eksperterne

Garmin Vivoactive 4s er blevet testet og anmeldt af 5 hold eksperter, der som nævnt alle er meget tilfredse med apparatets kunnen.

Især testmagasinet Expertreviews.co.uk er meget imponerede og kalder det ”et smartwatch i særklasse”. Dette begrundes med, at uret kommer med særdeles gode evner inden for fitness-målinger, har et meget attraktivt design, et letlæseligt display plus en fornuftig pris.

Til trods for den gode vurdering (5 stjerner ud af 5) finder Expertreviews.co.uk dog også nogle minusser – blandt andet at der mangler lidt, hvad angår mere dybdegående analyser, og så er her ikke tale om et revolutionerende ur.

Avisen NYmag.com giver også en god anmeldelse til dette produkt, og de lægger især vægt på den gode kombination af GPS og fitness-målinger.

Eksperterne ønskede et ur, der kunne holde styr på den daglige motion, aktivitet og søvn, og til disse formål er Garmin Vivoactive 4s rigtig god, konkluderes det.

God musikfunktion 

Herudover fremhæves muligheden for at kunne lytte til musik også, plus flere af de gode funktioner – blandt andet er NYmag.com meget interesserede i Body Battery-funktionen: Denne kan fortælle forbrugeren – baseret på den daglige aktivitet – hvor ”opladet” ens krop er på en skala fra 0-100 (ligesom et batteri).

De svenske eksperter fra Mobil.se er også generelt positivt indstillede over for løbeuret og kommenterer, at hvis man er Garmin-fan, så går man ikke galt i byen med denne model. Dette begrundes med, at det minder en del om andre Garmin-varianter, og så er det en kompetent træningsmakker.

Designet er godt og kompakt, og så har uret også et godt format og en god stabilitet. Mobil.se nævner dog nogle minusser, og de går især på batteriet, som halter lidt angående levetid. 

Garmin Vivoactive 4s – specifikationer: 
🔴 Urets størrelse: 40 x 40 x 12,7 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40 gram
🔴 Displayets opløsning: 218 x 218 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 170 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 5 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 4s: 
Måler både den daglige aktivitet og træning
Let og simpelt
Med pulsmåler
Garmin Pay
Moderne og højteknologisk smartwatch

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 4 serien. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin 735 XT

4,5 ud af 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
Vurderingen ”Excellent” hos magasinet Pcmag.com

Garmin Forerunner 735XT pulsur 

.
Tre forskellige ekspertkilder har testet løbeuret Garmin 735 XT, og disse kilder tæller teknologisiden Techradar.com, gadget-websiden Wareable.com samt computer-/teknikmagasinet Pcmag.com. Hver af de tre kilder har testet dette løbeur ud fra parametre såsom design, funktioner, præcision og batteri, og alle er de meget imponerede over denne model. Derfor modtager Garmin 735 XT rigtig gode scorer over hele linjen.

Let multi-sportsur

Garmin 735 XT vil være et godt valg, hvis man ønsker et løbeur, som både kommer i et flot og enkelt design og et ur, der har en let vægt.

Denne model vejer nemlig kun 40 gram, og så er designet diskret og så pænt, at man sagtens kan bære det både under løb men også i hverdagen.

Garmin 735 XT er dog ikke enkelt, når det gælder funktioner og kunnen, for denne model kan foretage rigtig mange målinger – derfor er her tale om et helt multi-sportsur.

Dette løbeur kan nemlig blandt andet måle puls, tid, distance og kalorieforbrug, og det gælder ved mange typer af aktivitet. Modellen er desuden vandtæt og kan derfor også anvendes til for eksempel svømning.

Eksperterne: Elite-model i god prisklasse

Garmin Forerunner 735XT pulsGarmin 735 XT er blevet testet af flere ekspertkilder, som blandt andet tæller Techradar.com. Techradar.com giver modellen en klar topscore, og denne score begrundes med, at her ifølge eksperterne er tale om et ur i den absolutte topklasse – og al kvaliteten taget i betragtning, så kommer modellen faktisk også i en overkommelig prisklasse.

Herudover roses modellen for at have en lang batterilevetid og en meget præcis GPS.

Dog findes der ifølge Techradar.com også ulemper ved denne model, idet der kan være lidt ustabilitet omkring flere af målingerne af og til – og så synes eksperterne også, at modellen kan føles lidt plastikagtig.

Eksperterne: Moderne ur og godt batteri

Også gadget-siden Wareable.com og computer-/teknikmagasinet Pcmag.com har testet denne model, og eksperterne herfra er ligeledes imponerede over dette løbeur.

Eksperterne fremhæver, at Garmin 735 XT opfylder alle de krav og forventninger, som selv en garvet triatlet kan have til et løbeur, og så har denne model et virkelig godt batteri, som giver en lang levetid.

Her er også tale om et moderne ur med en let kommunikation med den tilhørende app, men der kan dog forekomme lidt problemer med app’en af og til. Eksperterne fra Pcmag.com mener også, at denne model kan være en smule ukomfortabel at have om håndleddet, når man sover.

Garmin 735 XT – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 45 x 45 x 11,7 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40,2 gram
🔴 Displayets opløsning: 215 x 180 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 264 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin 735 XT:
Letvægts ur
Multisports-ur
Vandtæt
Lang batterilevetid
Meget præcis GPS-måling

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin 735 XT. Videoen er lavet af Garmin:


Garmin Instinct

4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
Anbefalet hos USA’s største løbeside Dcrainmaker.com

 Garmin Instinct

.
To forskellige ekspertkilder har testet løbeuret Garmin Instinct, og her er tale om den amerikanske gadget-side Wareable.com samt den store, amerikanske løbeside Dcrainmaker.com.

Begge ekspertkilder har testet denne model i en alene-test, hvor kun denne model er blevet vurderet, og dette er sket på baggrund af tests inden for blandt andet design, funktioner, præcision og batterilevetid.

Garmin Instinct klarer sig dog rigtig godt i begge tests, og det giver udslag i høje scorer og flotte kommentarer.

Et robust løbeur

Garmin Instinct kommer i et stærkt og robust design, som betyder, at man ikke behøver at være forsigtig, når man foretager sig aktiviteter udendørs.

Modellen er nemlig skabt til hård træning, og derfor kan det modstå både stød, vand og varme, og uret er også skabt til, at man ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt uret løber tør for strøm, for denne model kommer med en batterilevetid på 16 timer, når man anvender GPS’en – det er en del.

Her er også tale om et løbeur, der både kan foretage de mere gængse målinger såsom distance, kalorier og tid men også mere avancerede, idet uret kommer med 28 forskellige profiler, som tillader en bred variation af aktiviteter.

Eksperterne: Hårdført ur

Garmin Instinct

En af Garmin Instinct’s testkilder er den amerikanske gadget-side Wareable.com, som giver modellen en virkelig høj score på 4,5 ud af 5 stjerner.

Eksperterne er dermed meget imponerede over denne model, og det er de fortrinsvis på grund af modellens ekstremt hårdføre ydre, som virkelig gør modellen bygget til eventyr. Det fremhæves også, at her er tale om en simpel og enkel model med utrolig mange forskellige funktioner.

Blandt andet nævnes modellens gode tracking-evner som utrolig velfungerende, og også den høje batterilevetid nævnes som en stor fordel.

Det nævnes dog også, at det kan tage sin tid at sætte sig ind i alle modellens funktioner, og så er modellen måske ikke det flotteste løbeur på markedet.

Eksperterne: Skepsis blev gjort til skamme

Den anden testkilde, der har anmeldt Garmin Instinct, er den store, amerikanske løbeside Dcrainmaker.com.

Eksperterne herfra var på forhånd noget skeptiske omkring denne model og regnede ikke med den store præstation. Men efter flere forskellige tests af forskellige sider af uret skriver eksperterne, at denne skepsis blev gjort godt og grundigt til skamme, for denne model er meget velfungerende, leverer solide præstationer og har mange gode funktioner.

Dog mener eksperterne, at Garmin Instinct stadig har lidt småfejl hist og her, men til pengene får man rigtig meget.

Garmin Instinct – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 45 x 45 x 15,3 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 52 gram
🔴 Displayets opløsning: 128 x 128 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 16 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 336 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Instinct:
Robust løbeur
Meget hårdfør model, der er skabt til udfordrende aktiviteter
Kan anvendes både i varme og vand samt klare stød
28 unikke profiler
God batterilevetid – 16 timer med GPS’en tændt

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin Instinct. Videoen er lavet af Clever Training:


Garmin Fenix 5s

9 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wired.com
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
5 ud af 5 stjerner hos det britiske løbemagasin Runultra.co.uk

 

.
Der findes tre forskellige modeller i den populære Garmin Fenix 5-serie, og her er der tale om modellen Garmin Fenix 5s, der er lillebror i serien.

Modellen er blevet testet af tre forskellige ekspertkilder, som tæller teknologimagasinet Wired.com, gadget-siden Wareable.com samt løbemagasinet Runultra.co.uk, og ud fra fastsatte parametre har eksperterne vurderet modellen og derefter givet en samlet score.

Garmin Fenix 5s klarer sig virkelig godt igennem alles tests, og det resulterer i absolutte topkarakterer.

Fenix 5-model

Garmin Fenix 5s hører som nævnt til i den populære Garmin Fenix 5-serie, og denne model er det mindste løbeur i serien – det betyder blandt andet, at denne model har en lavere vægt end de andre modeller på 67 gram, hvilket er forholdsvist let.

Her er tale om en model, som måler pulsen ved håndleddet i al den tid, man bærer uret, og uret er også beregnet til at blive båret hele døgnet – modellen fungerer nemlig lidt som en personlige sundhedsassistent og kan give informationer omkring søvn og stress.

Garmin Fenix 5s kan desuden anvendes til mange typer af aktivitet som både løb, gang, cykling, triatlon, svømning, klatring og skisport – og med eller uden GPS – og så er her tale om et meget alsidigt løbeur.

Der findes desuden en tilhørende app, som gør modellen endnu mere alsidig og kan give flere informationer omkring ens bevægelser og aktivitet.

Eksperterne: Brugervenlig model

Ifølge eksperterne fra teknologimagasinet Wired.com er Garmin Fenix 5s et utrolig avanceret ur med mulighed for rigtig mange målinger – dette til trods så er modellen også meget brugervenlig, og det er let at finde ud af alle funktionerne.

Wired.com skriver også, at denne model er utrolig behagelig at have rundt om håndleddet, og så er det robust, når man kommer i gang med aktiviteterne. Modellen foretager gode og nøjagtige målinger, men man skal være opmærksom på, at her ikke er tale om et billigt løbeur.

Eksperterne: Imponerende model

Garmin Fenix 5s imponerer alle eksperterne, og det gælder også Runultra.co.uk og Wareable.com. Eksperterne skriver, at her er tale om noget nær det perfekte løbeur, og selv om man er semi-professionel, så vil denne model imponere med nøjagtige målinger og de mange funktioner.

Modellen kan nemlig desuden foretage dybe analyser af aktiviteterne, hvilket giver endnu mere forståelse af ens træning. Men ligesom Wired.com så nævner de øvrige eksperter også, at her er tale om et noget dyrt løbeur.

Garmin Fenix 5s – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 42 x 42 x 14,5 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 67 gram
🔴 Displayets opløsning: 218 x 218 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 216 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Fenix 5s:
Lillebror i Germin Fenix-serien
Kan måle stress og søvn
Kan foretage målinger ved mange typer af aktiviteter
Fortager nøjagtige målinger
Løbeur med virkelig mange funktioner

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5s. Videoen er lavet af GPS6:


Garmin Fenix 5x

4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
4,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com

 Garmin Fenix 5x

.
Garmin Fenix 5x er en af modellerne i den populære Garmin Fenix 5-serie, og denne model er seriens storebror.

Modellen er blevet testet af tre forskellige ekspertkilder, der tæller teknologisiden Techradar.com, testsiden Trustedreviews.com samt gadget-siden Wareable.com, og efter endt test vurderer alle tre ekspertkilder, at her er tale om et virkelig imponerende løbeur. Det giver udslag i virkelig høje scorer.

Fenix 5-seriens storebror

Garmin Fenix 5x hører som nævnt til i Garmin Fenix 5-serien, og med denne model er her tale om den største og mest avancerede model.

Derfor er denne model også lidt kraftigere rent størrelsesmæssigt og vejer lidt mere – vægten ligger på 98 gram, der også er i den høje ende for løbeure. Den større størrelse betyder dog også, at skærmens opløsning er en del bedre med 240 x 240 pixels.

Garmin Fenix 5x er rent brugsmæssigt et multi-sportsur, der både kan anvendes til for eksempel løb, svømning, triatlon, roning, vandring, klatring og skiløb, og modellen kan foretage rigtig mange typer af målinger.

Batterilevetiden er desuden også en af de forbedrede dele på denne model, for med GPS’en tændt kan modellen holde op til 20 timer – det er en del.

Eksperterne: Et stort ur på alle områder

Garmin Fenix 5xTechradar.com er meget imponerede over Garmin Fenix 5x, og dermed modtager modellen også en klar topscore.

Techradar.com skriver, at denne model er stort på alle tænkelige områder, idet det både er fysisk stort og robust, og så findes der stort set uendelige muligheder for målinger med dette løbeur. Eksperterne fremhæver desuden både udseende og batterilevetid, men her er dermed også tale om et meget dyrt ur, som faktisk kan virke en smule overvældende, da det kan så meget.

Eksperterne: Det bedste ur på markedet

Både Trustedreviews.com og Wareable.com er enige med Techradar.com i, at Garmin Fenix 5x er noget af et ur, og det vil kunne indfri alle de tænkelige ønsker og krav, man kunne have til et løbeur.

Wareable.com skriver endda, at dette løbeur er det bedste på markedet, og hvis man er meget seriøs omkring sin træning og ønsker det bedste af det bedste, så vil denne model helt klart være den model, man skal anskaffe sig – hvis man har budgettet til det.

Det betyder også, at Garmin Fenix 5x ikke er uret for alle typer af atleter, for prisen gør, at man kommer af med mange penge – har man derfor ikke brug for et ur, der kan stort set alting, så bør man vælge en model, der passer bedre til ens behov.

Garmin Fenix 5x – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 51 x 51 x 17,5 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 98 gram
🔴 Displayets opløsning: 240 x 240 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 20 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 288 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja

Fordele ved Garmin Fenix 5x:
Kommer i Fenix 5-serien og er seriens største ur
Kraftigt, robust og stort ur
Lang batterilevetid
Kan foretage målinger i forbindelse med mange forskellige aktiviteter
Ifølge eksperterne det bedste løbeur på markedet

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5x. Videoen er lavet af Active JR:


Garmin Vivomove HR Sport

4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
4 ud af 5 stjerner hos den britiske teknologiside Techadvisor.co.uk

Garmin Vivomove HR Sport 

.
Tre forskellige ekspertkilder har testet modellen Garmin Vivomove HR Sport, og det tæller teknologisiderne Techradar.com og Techadvisor.co.uk samt gadget-siden Wareable.com. Alle kilderne har testet modellen i en alene-test, hvor kun denne model har været i fokus.

Modellen er blevet testet på parametre såsom design, funktioner, præcision og batteri, og alle eksperterne er meget imponerede over modellen.

Simpel model til overkommelig pris

Garmin Vivomove HR Sport hører ikke til de mest avancerede løbeure på markedet, og derfor kan man få denne model til en god pris.

Modellen er skabt til at kunne foretage de mere enkle målinger, og det betyder blandt andet, at der ikke findes GPS i denne model. Det kan eventuelt begrænse brugen for nogle typer af forbrugere, som ofte befinder sig i naturen under aktivitet.

Her er desuden tale om en model, der er designet til både at blive anvendt som løbeur, aktivitetsmåler og almindeligt ur, og der findes en pulsmåling i håndleddet. Garmin Vivomove HR Sport kan desuden kommunikere med den tilhørende app.

Eksperterne: Flot design
Garmin Vivomove HR Sport
Garmin Vivomove HR Sport er blevet testet af tre hold eksperter, som blandt andet tæller den amerikanske teknologiside Techradar.com.

Eksperterne fra Techradar.com giver modellen en flot score og baserer blandt andet dette på, at de synes, at dette løbeur er virkelig flot i designet og skiller sig dermed positivt ud fra mængden. Techradar.com fremhæver også, at denne model er rigtig god til at foretage målinger indendørs, og så vurderes det desuden, at batterilevetiden er ganske god.

Techradar.com har dog også nogle ulemper ved modellen, og her fremhæves det især, at denne model ikke har en indbygget GPS-funktion.

Desuden skal man være opmærksom på, at dette løbeur generelt ikke har så mange funktioner som andre testede modeller, og derfor vil graden af tilfredshed med denne model afhænge af personlige præferencer.

Eksperterne: Godt ur uden mange funktioner

Garmin Vivomove HR Sport er også blevet testet af Wareable.com og Techadvisor.co.uk, som begge tilslutter sig Techradar.com’s overordnede kritik af modellen – nemlig at denne model ikke kommer med en GPS-funktion, hvilket vil begrænse brugen af uret en del.

Det nævnes, at dette ur nærmere er en form for hybrid-ur, men inden for rammerne er her dog tale om et meget velfungerende ur, der foretager præcise pulsmålinger og har et pænt design. Også batterilevetiden får roser med på vejen.

Er man seriøs sportsudøver, vil denne model dog næppe være nok, da den simpelthen ikke er avanceret nok.

Garmin Vivomove HR Sport – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 43 x 43 x 13 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40 gram
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Nej
🔴 Med pulsmåler: Ja
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 120 timer med brug som smart-watch
🔴 Batterilevetid: Op til 336 timer uden brug som smart-watch
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Vivomove HR Sport:
Simpel model til god pris
Uden GPS
Flot design
Både løbe- og dagligdagsur
Kan kommunikere med tilhørende app

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivomove HR Sport. Videoen er lavet af GPS6:


Garmin Vivoactive 3

5 stjerner ud af 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk
4 stjerner ud af 5 hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
4 stjerner ud af 5 hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
3 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Digitaltrends.com
4 stjerner ud af 6 hos Mobilsiden.dk

garmin-vivoactive-3-løbeur

.
Fem forskellige ekspertkilder har testet løbeuret Garmin Vivoactive 3, og disse tæller teknologisiderne Techradar.com, Wareable.com og Digitaltrends.com, testsiden Expertreviews.co.uk samt den danske Mobilsiden.dk.

Alle fem testkilder roser Garmin Vivoactive 3 højt og giver modellen flotte scorer, der ligger i toppen af de respektive skalaer.

Til hverdag og aktivitet

Garmin Vivoactive er både et løbe- og hverdagsur, der kommer med en rem af silikone, så det sidder rart og behageligt rundt om håndleddet.

Modellen er overskuelig og med en letlæselig skærm, som er meget robust – man kan også sagtens tage bad med uret på – og så holder uret styr på både den daglige hverdagsaktivitet og træning.

Dette løbeur fungerer nemlig også som en personlig helbredsassistent og bringer informationer omkring helbredet og det personlige aktivitetsmønster. Pulsmåleren kan endda fortælle en, hvornår man er mest stresset.

Her er også tale om et ur, der kan foretage mange forskellige målinger fra yoga til skisport, og der findes herudover en indbygget GPS. Der er desuden mulighed for at kommunikere med den tilhørende app.

Eksperterne: Godt multi-sportsur

Garmin Vivoactive 3 er blandt andet blevet testet af Expertreviews.co.uk, som kalder modellen et meget velfungerende multi-sportsur.

Eksperterne fremhæver, at modellen både kommer med GPS og kan måle pulsen hele dagen, og så er uret meget let og dermed behageligt at bære.

Også batterilevetiden modtager ros. Dog synes Expertreviews.co.uk, at modellen er lidt dyr og ikke det kønneste ur på markedet.

Eksperterne: Præcist og avanceret løbeur
garmin-vivoactive-3-smartwatch
Også Techradar.com har testet modellen, og de skriver, at her er tale om et meget avanceret løbeur, som virkelig kan meget – og især GPS og pulsmåler er meget præcise og velfungerende.

Garmin Vivoactive 3 er desuden blevet testet af blandt andet Digitaltrends.com, og de hæfter sig især ved funktionen Garmin Pay, som er en moderne betalingsfunktion, der er meget smart at have i et ur.

Digitaltrends.com skriver herudover, at modellen har rigtig gode sensorer, og så fungerer notifikationerne særdeles godt – dog kan de være lette at overse. Det samme gælder vibrationsalarmerne, som er en smule til den svage side.

Garmin Vivoactive 3 – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 43,4 x 43,4 x 11,7 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 43 gram
🔴 Displayets opløsning: 240 x 240 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 13 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 168 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Vivoactive 3:
Flot ur med behagelige remme
Kan anvendes hele dagen hver dag
Kommer med blandt andet aktivitets-tracker, pulsmåler og GPS-funktioner
Fungerer som personlig helbredsassistent
Kan kommunikere med tilhørende app

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 3. Videoen er lavet af Garmin:


Garmin Forerunner 35

Kåret til ”Godt køb” hos Aktivtraening.dk
4,5 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Digitaltrends.com
3,5 stjerner ud af 5 hos den amerikanske gadget-side Wareable.com

Garmin Forerunner 35 løbeuret

.
Tre forskellige ekspertkilder har testet modellen Garmin Forerunner 35. Det tæller de to internationale teknologi-sider Digitaltrends.com og Wearable.com samt det danske træningsmagasin Aktivtraening.dk.

Alle eksperterne har afprøvet Garmin Forerunner 35’s forskellige aspekter, og herefter er der givet en samlet score baseret på præstation. Eksperterne er generelt virkelig glade for denne model, og derfor modtager den høje scorer.

Ideel til løb eller cykling

Garmin Forerunner 35 vil være et rigtig godt valg, hvis man enten har cykling eller løb som foretrukken træningsform. Her er tale om et simpelt design med en blød rem og en firkantet og lidt dominerende skærm, men uret er let og skabt til ikke at genere – derfor kan man bære modellen hele døgnet.

En af dette løbeures primære funktioner er pulsmålingen, og derfor kan uret også oplyse om flere forskellige aspekter angående forbrugerens aktivitet og bevægelse – modellen har desuden også GPS-funktion.

Garmin Forerunner 35 har herudover en motiverende funktion og kan således sætte specifikke mål for forbrugeren og måle skridt og antal forbrændte kalorier samt bevægelsesdistance. Denne model er desuden meget moderne og kan kommunikere med den tilhørende app.

Eksperterne: Løbeuret, du har ventet på

Garmin Forerunner 35 pulsureEksperterne fra teknologisiden Digitaltrends.com er meget imponerede over Garmin Forerunner 35, og de kalder lige ud denne model for det løbeur, som seriøse løbere har ventet på længe. Eksperterne begrunder dette udsagn med, at de synes, at denne model først og fremmest kommer i et rigtig flot design og med en lav vægt, som gør uret behageligt at have på.

Eksperterne er også imponerede over alle de gode funktioner, som modellen har, og især er Smart-notifikationerne og vibrationsalarmerne særdeles velfungerende.

Eksperterne er så glade for denne model, at de kun har en enkelt reel ulempe ved uret, og det går på, at der kun findes én scroll-knap.

Eksperterne: Præcist løbeur

Garmin Forerunner 35 er også blevet testet af Aktivtraening.dk og Wareable.com, og eksperterne herfra er enige i Digitaltrends.com’s anmeldelse af modellen. Det fremhæves desuden også af eksperterne, at denne model kommer med en meget velfungerende pulsmåler og GPS.

Pulsmåleren måler pulsen både nat og dag – den foretager meget præcise registreringer og kan analysere både vaner og mønstre.

Eksperterne skriver desuden, at det vil afhænge af ens foretrukne aktivitet, om man bliver helt tilfreds med modellen, for det vurderes, at Garmin Forerunner 35 er bedst til cykling og især løbetræning men knap så god til svømning.

Garmin Forerunner 35 – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 35,5 x 40,7 x 13,3 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 37 gram
🔴 Displayets opløsning: 128 x 128 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 13 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 216 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Forerunner 35:
Let og robust ur
Især velegnet til løb og cykling
Pulsmåling som den centrale funktion
Motivations-funktion
Kan kobles sammen med tilhørende app

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin Forerunner 35. Videoen er lavet af Garmin:


Garmin Forerunner 30

✅ 4 stjerner ud af 5 hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos magasinet Stuff.tv
✅ 5 stjerner ud af 5 hos teknologisiden Alphr.com

Garmin-Forerunner-30

.
Løbeuret Garmin Forerunner 30 er blevet testet af tre forskellige hold eksperter, som alle har fokus på teknologi og den teknologiske udvikling omkring forbrugerprodukter.

Eksperterne tæller nemlig teknologisiderne Techradar.com, Stuff.tv og Alphr.com, og alle ekspertkilderne giver Garmin Forerunner 30 klare topkarakterer.

Enkel model

Hvis man leder efter et mere simpelt og enkelt løbeur, vil Garmin Forerunner 30 være et godt valg – det betyder dermed også, at denne model kan fås til en overkommelig pris.

Modellen er skabt til at kunne fungere som et klassisk løbeur uden meget avancerede funktioner, men dog har modellen stadig en indbygget GPS-funktion samt muligheden for også at måle distance, tid, hastighed og kalorier.

Dette løbeur er også et pulsur, og det måler pulsen via pulsmåleren i håndleddet, mens man løber – derfor behøver man ikke et brystbælte. Man kan med fordel bære modellen hele døgnet for at registrere yderligere data, og det tæller også registrering af søvnen. Garmin Forerunner 30 kommer også med den smarte Garmin Connect app.

Eksperterne: God lillebror

Garmin-forerunner-30-pulsurEksperterne fra Techradar.com skriver, at Garmin Forerunner 30 er et velfungerende løbeur, som dog er en noget mindre avanceret version af storebroren Garmin Forerunner 35. Men selv om løbeuret mangler nogle af de mere moderne funktioner, så er modellen stadig velabalanceret og fungerer godt i brug, for det er solidt og foretager gode målinger.

Modellen fremhæves som let i brug og med intuitive menuer, og så er den tilhørende app meget velfungerende.

Techradar.com nævner dog også nogle ulemper ved dette løbeur, og det går blandt andet på, at de ikke synes, at her er tale om den pæneste model på markedet. Derudover mangler der en touch-skærm.

Eksperterne: Solidt budget-valg

Stuff.tv har blandt andet også testet Garmin Forerunner 30, og de skriver, at her er tale om et af de billigste løbeure fra Garmin, men til gengæld er her tale om et solidt budget-valg, som især er velegnet til forbrugere, der primært løber.

Eksperterne fremhæver, at denne model er utrolig let at anvende og finde ud af, og så er skærmen klar og letlæselig. GPS’en fungerer desuden rigtig godt og præcist, og så er prisen et klart plus.

Til gengæld bemærker eksperterne, at Garmin Forerunner 30 ikke har det flotteste design, og så har nogle af målingssensorerne problemer af og til.

Garmin Forerunner 30 – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 35,5 x 40,7 x 13,3 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 37,3 gram
🔴 Displayets opløsning: 128 x 128 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 8 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 120 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Forerunner 30:
Enkelt løbeur til fordelagtig pris
Kan foretage de vigtigste målinger, inklusiv pulsmåling
Let at anvende
Med mulighed for Garmin Connect
Fin batterilevetid

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Garmin Forerunner 235. Videoen er lavet af Garmin:


Det skal du overveje, inden du køber et løbeur 

Det skal du overveje, inden du koeber et loebeurDer findes rigtig mange løbeure på markedet, hvilket kan gøre det svært at finde ud af, hvilken model der passer bedst til ens egne behov. Ofte er de moderne ure skabt som pulsur, så du kan basere din træning på din krops puls. Et Garmin pulsur er i øjeblikket det mest efterspurgte mærke i verden, når det kommer til valg af pulsure. Garmin sidder på over 50% af hele verdens salg.

Baseret på en tidligere artikel omkring Garmin Smartwatch gennemgår vi hver af de faktorer, man bør overveje, før man anskaffer sin valgte model:

Pris: Tænk over hvad dit budget er. Jo flere funktioner man ønsker, jo dyrere vil uret også være.

Størrelse og vægt: Selv om det virker som om, at der kun er små forskelle mellem løbeurenes vægt, så vil selv 20-30 gram kunne gøre en forskel, når man løber – og for den sags skyld også hvis man vil anvende løbeuret hele døgnet. Det er individuelt, om man synes, at vægten er en faktor, men med et letvægtsur vil man stort set ikke kunne bemærke, at man har det på.

Design og komfort: Løbeure kommer i meget forskellige designs, og det er igen en individuel sag, om man går op i udseendet. Hvis man dog vil bære uret hele døgnet, så kan designet være en væsentlig faktor. Det samme kælder komfort, så man bør vælge en model, der sidder godt rundt om håndleddet og ikke generer.

Pulsmåling: De fleste løbeure kommer i dag med muligheden for at måle pulsen i håndleddet. Det betyder, at man så ikke behøver at anvende en brystrem til måling af pulsen, og dette vil ofte spare forbrugeren for en del besvær. At kunne måle pulsen under træning vil ofte være en essentiel del af træningsmålingerne for de flestes vedkommende.

GPS: Mange løbeure kommer også med en indbygget GPS, og hvis man foretager sine aktiviteter udendørs, vil en GPS være en rigtig smart funktion. GPS’erne kan foretage mange målinger og bidrage med mange informationer omkring træningen.

BatteriBatteri: Hvis man vælger et løbeur med pulsmåler, så bør man også se nærmere på urets batterilevetid, og ofte er det skrevet særskilt, så både batterilevetiden med og uden GPS’en slået til er nævnt. Et løbeur vil typisk kunne holde mange dage, hvis man ikke anvender GPS, men kun få timer med GPS. Nogle af de kraftige løbeure kan holde op til omkring 20 timer med GPS’en tændt.

Aktiviteter: De fleste løbeure vil kunne måle tid, distance, kalorier og skridt, men overvej også hvilke aktiviteter uret skal kunne måle. Nogle kan kun anvendes til løb, hvor andre kan anvendes til både løb, cykling, svømning, vandsport, klatring, yoga, skisport med mere.

Teknologi: Mange moderne løbeure kommer med Bluetooth og kan kommunikere med telefonen via en app, hvor man kan se flere informationer omkring sin træning. På nogle modeller kan man også få beskeder og opkald og endda anvende betalingssystemer. Jo mere teknologi, jo mere vil uret typisk koste, så overvej hvad du personligt har brug for.

Mange af de ovenstående faktorer kan være svære at kunne afprøve i praksis, som for eksempel komfort og batteri samt hvor velfungerende og præcise målingerne bliver. Derfor kan det være en fordel at nærstudere eksperttests, hvor eksperterne netop har afprøvet disse ting.

Nederst i denne artikel linker vi til de eksperttests, som vi kort har gennemgået tidligere i denne artikel, og her kan man læse anmeldelserne i den fulde version.


Guide: Gør din løbeteknik bedre og bliv en bedre løber

Det lyder enkelt nok bare at binde skoene og løbe derudad, men ens individuelle løbeteknik er faktisk afgørende for, hvordan man løber, og om man får en let eller besværlig løbetur. Baseret på ekspertviden fra Aktivtraening.dk og Shape.com guider vi her til, hvordan du optimerer din løbeteknik:

Forfoden først: Mange har tendens til at lade hælene ramme jorden først før resten af fødderne, men dette er dårligt for kroppen – denne belastning kan nemlig føre til knæ- og rygsmerter. I stedet bør man lande på den forreste del af foden først, hvilket påvirker led og knogler langt bedre. Løb højt med vægten lænet let fremover, hvilket vil give et lettere løb.

De rigtige loebeskoDe rigtige løbesko: Det lyder modstridende, men eksperterne fraråder faktisk, at man investerer i løbesko, der er for behagelige at have på. Hvis skoene afgiver for meget støtte, vil de muskler, der understøtter svangen, holde op med at gøre deres arbejde, og det vil resultere i en svagere fod.

Længere men ikke hurtigere løb: Hvis man er i startfasen af sin løbetræning, bør man satse på at løbe længere og ikke hurtigere på løbeturen. Hurtigløb gør nemlig ikke altid kroppen mest effektiv, så sats i stedet på at øge længden af løbeturen. Det kan kun gøres med en lavere fart, og sørg for at finde netop det tempo der passer til dig. På længere sigt vil dette faktisk både øge hvor hurtigt og hvor langt, man kan løbe.

Intervaltræning: Når man skifter mellem høj og lav intensitet, så kaldes det intervaltræning. Intervalløb er med til at forbedre løbeteknikken og kondien og kan ændres og tilpasses efter egne behov.

Mål din træning: Invester i et løbeur og ”track” din træning. Med et løbeur kan du bedre se informationer omkring din løbetræning, og det kan både være en motiverende og lærerig faktor i løbetræningen.


Guide: Sådan bliver du en hurtigere løber

Selv om eksperterne skriver, at man bør satse på længere og ikke hurtigere løb, så er der stadig rigtig mange, der gerne vil kunne løbe hurtigere. Baseret på artikler fra Runnersworld.com og Greatist.com giver vi her nogle tips til, hvordan man bliver en hurtigere løber:

Blid start: Rom blev ikke bygget på én dag, og det samme er gældende angående løbetræningen – er man er nybegynder, så skal man have en god portion tålmodighed og helst starte med at løbe, hvor der er helt fladt. For eksempel på en vej eller på løbebanerne på et løbestadion, hvis der findes et sådant i nærheden.

optimer dit loebIntervaltræning: Ligesom det forbedrer ens løbeteknik, så forbedrer intervaltræningen også ens løbehastighed. Skift derfor mellem høj og lav intensitet, når du løber. Det er grobunden for en forbedring af kondien, og som en bonus så forbrænder kroppen også rigtig mange kalorier ved intervalløbet.

Kuperet terræn: Hvis man ikke er nybegynder, men i stedet en trænet løber, så kan man med fordel tilføje en kuperet løberute som supplement til den normale, flade træningsrute. Løb dog ikke i bakket terræn hver dag, men måske en gang om ugen. En løbetur med meget op og ned opbygger ny ben- og lungestyrke. Hold et fast, jævnt tempo og lad være med pludselig at sprinte op på toppen.

Kortere sprint: Sprint er dog en god måde at forbedre kondien og hastigheden på, men her skal være tale om kortere sprintdistancer. Sprint forbedrer også ens accelerations-teknik. Start ud med de korte sprintdistancer – for eksempel omkring 12 meter og øg efterhånden. Når man er øvet inden for sprintdisciplinen, så vil man kunne sprinte op til 200 meter ad gangen.

God holdning: Kroppens holdning påvirker også ens løb – hold så vidt muligt overkroppen afslappet men rank og lad foden lande under hoften eller løb med vægten lænet let fremover. Sving armene frem og tilbage og ikke til siden.

Løbebåndet som supplement: Selv om man sværger til at løbe i naturen, så kan løbebåndet være et godt alternativ til udendørsløb. Moderne løbebånd kan nemlig hæve og sænke tempoet samt stejlheden og give flere muligheder for at påvirke løbet, end naturen kan. Det kan også gøre det lettere at intervaltræne.

Husk udstrækning: Stræk ud efter træning. Det gør, at musklerne bedre kan slappe af og ikke bliver lige så ømme senere på dagen eller dagen efter. Det kan også være nødvendigt at strække ud under løbeturen.

SjipningSjipning: Find din indre bokser frem og kombiner løbetræningen med et sjippetov. Det gør fødderne hurtigere og forbedrer kondien.

Beklædning: Både tøj og sko påvirker løbetræningen. Et par lette sko får fødderne til at bevæge sig hurtigere og mere ubesværet.

Vejrtræning: Rigtig vejrtrækning er også vigtig at mestre, hvis man vil løbe hurtigere. Brug både næse og mund for at få mest mulig luft ned i lungerne.

Træn også musklerne: Stærke muskler gør det lettere at løbe længere og hurtigere, så derfor bør man kombinere sin løbetræning med styrketræning af og til.

Yoga og fleksibilitet: En øget smidighed giver en bedre fleksibilitet, som kan gøre dig hurtigere. Inkorporer derfor også smidighedstræning som for eksempel yoga i din træningsrutine.

Mistet løbetid: Har du været syg eller stresset og dermed ikke fået løbet i et stykke tid, så lad være med at stresse over det også. Drop ideen om at nå op på et bestemt antal kilometer om ugen. Eksperterne skriver, at det at forsøge at løbe rigtig meget, når man er vant til kun at løbe moderat, er den direkte vej til skader.

Sov godt og nok: Uden hvile kan kroppen ikke restituere ordentligt. Otte timer hver nat passer til de flestes behov, for det er under den uafbrudte, lange nattesøvn, at kroppen fornyer cellerne og reparerer småskader, så man igen kan præstere optimalt.

Spis på den rigtige måde: Den mad og drikke, man indtager i forbindelse med løb, er også afgørende for ens træning og præstation. I det følgende afsnit går vi i dybden med, hvordan man bedst skal spise i forhold til løbetræningen.


Sådan bør du spise i forhold til løbetræningen

Succes med træning og det, man indtager, hænger nøje sammen. Man skal indtage energi for at kunne løbe ordentligt, men det er ikke ligegyldigt, hvordan eller hvad man spiser, når man skal løbe. Baseret på ekspertviden fra Bbcgoodfood.com og Runnersworld.com guider vi her til, hvordan du bør spise i forhold til din løbetræning:

mad i fryserenHold igen med mad inden løbeturen

Hver krop reagerer forskelligt på kombinationen af mad og træning. Ofte vil det dog være en dårlig ide at spise, lige inden man skal ud at løbe. Som udgangspunkt vurderer eksperterne, at man bør vente to-fire timer med at løbe, efter man har indtaget et stort måltid, for kroppen har brug for tid til at fordøje maden. Hvis man nøjes med en mindre snack, så kan man begynde løbeturen efter omkring en halv time.

Hvis du er morgenløber

Mange løbere vælger at starte dagen med løbetræningen, og der kan morgenmaden godt være et problem. Ideelt set bør man spise morgenmad et par timer inden træningen, men i en travl hverdagsmorgen vil det næppe være realistisk. Denne morgenmad bør ideelt set bestå af for eksempel havre eller fuldkorn samt gerne æg eller måske en smoothie.

Hvis man dermed ikke har tid til at vente så længe med at løbe, så kan man i stedet nøjes med at spise en let morgenmad bestående af frugt, knækbrød eller en energibar, da det er vigtigt, at man ikke løber på tom mave. Kroppen har nemlig brug for energi for, at man kan præstere under sin løbetræning. Spis gerne denne lettere morgenmad en halv time inden løbeturen, hvilket er mere realistisk på de travle morgener.

Vand er vigtigt
Vand er vigtigt
Hvis man oplever, at man ikke kan spise inden morgenløbeturen, så bør man ikke tvinge sin krop til at spise. Men for at kunne foretage en sund løbetur, så bør kroppen altid være velhydreret – det vil sige, at kroppen har nok væske i sig. Bæl ikke en hel flaske umiddelbart inden løbeturen, men drik mindre slurke over en længere periode.

Når man skal ud at løbe, så er det også en god ide at tage væske med på turen – især hvis man skal løbe langt. Væske regulerer nemlig også kropstemperaturen, fjerner affald fra kroppen og er med til at reparere beskadigede celler, så generelt set er en god væskebalance grundlaget for et godt velbefindende.

Spis efter træningen

Intens løbetræning tærer på kroppen, og derfor er det vigtigt at tilføje ny energi til kroppen efter løb. Eksperterne anbefaler, at man senest 20 minutter efter løbeturen spiser en proteinrig snack (for eksempel en proteinbar), som også kan reparere eventuelle muskelskader hurtigere – på den måde vil man hurtigere være klar til at løbe igen.

Spis i forhold til træningen

Hvis man kun skal løbe let eller ud på en gåtur, så vil det være en god ide at indtage mad, der er rig på protein. Hvis man derimod skal ud på en mere fysisk krævende løbetur, så bør man spise mad med flere kulhydrater.

Man bør desuden undgå sukker inden løbeturen, men lad også være med at indtage fødevarer med et højt antal af fibre, fedt, krydderi, kaffe og alkohol.

Skal man ud på en længere løbetur, så er næring inden turen et absolut must, hvis man ikke skal gå ned efter kort tid.

Hvordan man generelt spiser påvirker også ens træning, og som tommelfingerregel bør 55 procent af det daglige indtag komme fra kulhydrater, 25 procent fra protein og 20 procent fra fedt.


Vigtig viden om puls, maksimalpuls og hvilepuls

Hvis man gerne vil forbedre sin kondi igennem løbetræning, så skal man sætte sig ind i, hvordan ens puls fungerer, og man skal lære at forstå, hvad maksimal- og hvilepuls er. Baseret på ekspertviden fra Aktivtraening.dk og Iform.dk guider vi her til, hvad pulsen betyder for træningen.

Maksimalpuls og hvilepuls – kend dine pulstal  
Maksimalpuls og hvilepuls – kend dine pulstal
Eksperterne skriver, at det er essentielt for træningen at kende sine pulstal. Det gælder især to forskellige tal, og det drejer sig om den såkaldte maksimalpuls og hvilepuls. Oversat betyder det helt præcist henholdsvis, hvor mange pulsslag per minut ens hjerte slår, når man er allerhårdest presset, og hvor mange pulsslag per minut ens hjerte slår, når man er helt i hvile.

Det er om morgenen, at man bedst finder sin hvilepuls, og denne findes let: Man skal blot tænde for pulsmåleren, mens man stadig ligger afslappet i sengen. Lad den måle i tre-fem minutter, og herefter vises hvilepulsen. For at finde den helt nøjagtige hvilepuls, så bør man foretage målingen her morgen i tre-fire dage i træk og derefter tage gennemsnittet. Tallene kan nemlig godt variere en smule.

Det er lidt mere besværligt at måle sin maksimalpuls. Man kan gøre det på to måder – nemlig både ved at regne eller teste sig frem til resultatet.

Hvis man ønsker at regne på det, så ser formlen sådan her ud:

220 – (din alder) = maksimalpuls.

Eksempel: Hvis din alder er 50 år, så er maksimalpulsen (220-50) 170.

Det skal nævnes, at denne formel et bygget på ren statistik, og derfor anbefales den især til nybegyndere.

Er man i stedet i forvejen veltrænet og udfører motion regelmæssigt, så kan man få et mere nøjagtigt resultat angående maksimumpulsen ved at regne sig frem til resultatet: Man skal gøre følgende, når det gælder løb (vær opmærksom på, at der gælder andre tests for andre discipliner, for eksempel cykling).

Trin 1: Start med at varme op

Trin 2:  Løb herefter for fuld kraft i to minutter.

Trin 3: Hold så pause i et minut.

Trin 4: Løb igen for fuld kraft i to minutter.

Trin 5: Hold igen pause i et minut.

Trin 6: Løb igen for fuld kraft i to minutter.

Trin 7: Herefter kan maksimumpulsen måles

Når man så har begge værdier (hvilepuls og maksimumpuls), så kan man benytte dem som træningsredskab.

Hertil skriver eksperterne, at man så skal dele sin puls op i forskellige zoner, og inden for hver pulszone kan man træne sin udholdenhed eller hurtighed, hvor man træner med en valgt procent af sin ydeevne.

Hver zone har en øvre og nedre grænse, og man skal bruge en formel, der hedder Karvonens formel for at regne værdierne ud:

Karvonens formel ser sådan ud:

(Din maksimumpuls – din hvilepuls) x intensitet i procent + din hvilepuls = din træningspuls

Eksempel: En person ønsker at træne med en puls, der er på 60-70 procent af hans eller hendes ydeevne, og personen har en maksimumpuls på 170 og en hvilepuls på 50. Så ser regnestykket således ud:

(170 – 50) x 0,6 + 50 = 122.

(170 – 50) x 0,7 + 50 = 134.

Dermed skal personen forsøge at holde pulsen imellem 122 og 134.

Eksperterne anbefaler, at man ikke træner på mere end 50-60 procent af ydeevnen, hvis man er nybegynder. Som man forbedrer sin kondi over længere tid, så kan man skrue op til 60-80 procent for at udfordre og udvikle formen. Et niveau på over 80 procent er for dem, der virkelig ønsker en hård intensitet, og som har trænet sig op længe.


Derfor skal du være aktiv – hele livet

Der findes flere gode grunde til at holde sin krop aktiv og i bevægelse, og det falder nogle mere naturligt end andre. Motion og bevægelse er dog vigtigt for både krop og hjerne. Her finder du 10 væsentlige grunde til at føre et aktivt liv:

Motion foerer til bedre soevn

Motion fører til bedre søvn:  Eksperter har fundet ud af, at personer, der udfører regelmæssig motion, sover bedre. Bedre søvn betyder, at kroppen får mere tid til at restituere, hvorved både affaldsstoffer fjernes mere effektivt, cellerne fornys bedre, og kroppen bedre kan reparere småskader. Det vil føre til, at man både vil vågne op mere frisk og med en sundere krop.

Øget produktivitet: Undersøgelser viser, at personer som spenderede mindst 2,5 timer på motion om ugen, blev langt mere produktive på jobbet.

Mindsket chance for at udvikle diabetes: Motion øger kroppens immunforsvar og værn mod sygdomme som diabetes.

Bevæg dig og lev længere: Lidt motion er bedre end ingen motion. Helt ned til et kvarters motion om dagen kan have en positiv effekt på, hvor længe man lever.

Lavere hvilepuls: Jo hurtigere pulsen slår, jo hårdere skal kroppen arbejde. Regelmæssig motion sænker hvilepulsen, og så behøver hjertet ikke arbejde på overtid. Høj hvilepuls er også forbundet med en højere risiko for at udvikle alvorlige sygdomme.

Færre sygedage: Motion øger som nævnt kroppens værn mod bakterier og virus, og derfor vil en vel-motioneret krop have lettere ved at bekæmpe sygdomme. Personer, der motionerer, vil derfor ofte opleve at blive mindre smittet.

syg

Værn mod migræne: Der findes ikke noget egentligt middel imod migræne, men undersøgelser viser dog, at regelmæssig motion kan hjælpe med til at forebygge migræne.

Mindsker depressionen: Motion hjælper med til at reducere både depression, stress og angst, idet der under motionen frigives stoffer i kroppen, som er med til at regulere humøret. Lider man af mild til moderat depression, viser undersøgelser, at motion kan være lige så effektiv mod depressionssymptomerne som medicin.

Mindre chance for slagtilfælde: Eksperterne skriver, at helt op til 80 procent af alle slagtilfælde kan undgås. Motion sænker blodtryk og reducerer overflødig vægt, hvilket igen sænker chancen for at blive ramt af et slagtilfælde.

Vægtreducerende: Flere og flere bliver overvægtige, og her er kost og motion i samspil den bedste kur. Det anbefales, at man som voksen i hvert fald er aktiv 30 minutter om dagen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Garmin løbeure har fået de bedste bedømmelser i tests?

Garmin Forerunner 245 Music, Garmin Vivoactive 4, Garmin Vivoactive 4s, Garmin 735 XT, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivoactive 3 og Garmin Forerunner 35

🤓 Hvordan er Garmin løbeurene blevet testet?

Garmin løbeurene er blevet vurderet ud fra hvor præcise deres aktivitetsmålinger er. Ydermere er de blevet bedømt på deres brugervenlighed, batterilevetid og indbyggede funktioner, samt deres potentiale som smartwatch.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige model?

Det kan være en fordel at starte med at definere, hvilke features der er vigtigst for dig. De fleste modeller kommer med features så som pulsmåler og kaloriemåler. Overvejer du en model der også kan bruges som smartwatch, er det en god idé at undersøge skærmens kvalitet lidt nærmere. Ydermere kan batterilevetiden er værd at undersøge.


Anvendte kilder til Garmin Løbeure

Aktivtraening.dk 🇩🇰

Aktivtraening.dk er et dansk træningsmagasin, hvor forskellige aspekter af sundhed behandles. Det tæller både motion, kost og velvære, og der skrives løbende artikler, nyheder og tests af forskellige sundheds-relaterede produkter. Her er der tale om en test af forskellige løbeure. Læs mere om testen her.


Alphr.com 🇬🇧

Alphr.com er en international internetportal, der fokuserer på den teknologiske udvikling og de forandringer, den medfører. Her har siden testet løbeuret Garmin Forerunner 30. Læs mere om testen her.


Berlingske Tidende 🇩🇰

Berlingske Tidende er en af de tre store morgenaviser i Danmark sammen med Jyllands Posten og Politiken. Berlingske Tidende er grundlagt i 1749 og er faktisk den ældste, nulevende avis i Danmark. Avisen udkommer hver dag og har hovedfokus på ind- og udland, samt business, kultur og debat. Herudover har Berlingske Tidende også et stort tilknyttet online-univers. Her har Berlingske Tidende testet flere løbeure, og det tæller blandt andet modellen Garmin Forerunner 235. Læs mere om testen her.


Dcrainmaker.com 🇺🇸

Dcrainmaker.com er en amerikansk webside med fokus på løb og forskellige aspekter af løbetræning. Det tæller også den teknologi, der kan benyttes i forbindelse med træningen. I den forbindelse har Dcrainmaker.com her testet løbeuret Garmin Instinct. Læs mere om testen her.


Digitaltrends.com 🇺🇸

På den amerikanske teknologiside Digitaltrends.com bringes der både viden og information til forbrugerne omkring de mange valgmuligheder i den digitale verden. Digitaltrends.com gør dette igennem en lang række artikler, nyheder, guides, tests og videoer, og her er tale om en bred vifte af forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet forskellige løbeure, og de har set på aspekter som design, komfort, funktionalitet og anvendelse.

Læs mere her om testen af Garmin Vivoactive 3.

Læs mere her om testen af Garmin Forerunner 35.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af hvidevarer. Her er der tale om en test af løbeuret Garmin Vivoactive 3, som eksperterne vurderer inden for design, funktioner, ydeevne og anvendelighed. Læs mere om testen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Forerunner 245 Music, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Venu, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4s, kan du klikke på dette link.


Iform.dk 🇩🇰

Iform.dk er et dansk træningsmagasin, som både udkommer i trykt version og har en stor online-portal. Iform.dk har primært fokus på kvinder, som gerne vil opretholde en sund og aktiv hverdag. Iform.dk byder derfor både på artikler, nyheder, tips, guides og opskrifter. Her har Iform.dk testet forskellige løbeure, som blandt andet tæller løbeuret Garmin Forerunner 235. Læs mere om testen her.


Mobilsiden.dk 🇩🇰

Dansk online mobilside, som både skriver om alt til mobiltelefonen, men de beskæftiger sig også med andre mobile enheder. Her udføres af og til forskellige tests og vurderinger, og her er der tale om en test af løbeuret Garmin Vivoactive 3. Læs mere om testen her.


Pcmag.com 🇬🇧

Pcmag.com er et internationalt magasin med fokus på computerverdenen og teknologi generelt. Magasinet skriver både om de nyeste trends inden for computer og spil, men også emner der vedrører den teknologiske udvikling. Her er der tale om en test af løbeuret Garmin 735 XT. Læs mere om testen her.


Runultra.co.uk 🇬🇧

Runultra.co.uk er en britisk webside med fokus på løb og løbetræning. Derfor tester de britiske eksperter også af og til elektronik og elektroniske forbrugerprodukter, som kan benyttes i forbindelse med løb. Her gælder det en test af løbeuret Garmin Fenix 5s. Læs mere om testen her.


Stuff.tv 🇬🇧

Stuff.tv er et britisk magasin rettet mod mænd. Stuff.tv har dertil også et tilhørende online-univers. Stuff.tv skriver blandt andet anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter, og her har Stuff.tv testet modellen Garmin Forerunner 30. Læs mere om testen her.

Eksperterne har også set nærmere på uret Garmin Forerunner 245 Music. Ønsker du at læse hele testen, kan den findes her.


Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der beskæftiger sig med emner inden for teknologi og teknik. Techadvisor.co.uk skriver blandt andet guidende artikler for at råde og hjælpe forbrugerne, og dertil kommer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Det gælder her en test af løbeuret Garmin Vivomove HR Sport. Læs mere om testen her.


Techradar.com 🇺🇸

Teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om anmeldelser af en række forskellige løbeure.

Læs mere her om testen af Garmin 735 XT.

Læs mere her om testen af Garmin 5x

Læs mere her om testen af Vivomove HR Sport.

Læs mere her om testen af Garmin Vivoactive 3.

Læs mere her om testen af Garmin Forerunner 30.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com er en international testside, som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er løbeuret Garmin Fenix 5x blevet testet og vurderet i forhold til design, komfort, funktionalitet, funktioner og anvendelse. Læs mere om testen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Venu, kan du klikke på dette link.


Wareable.com 🇬🇧

Wareable.com er en gadget-webside, der har til formål at skrive nyheder, artikler, guides og tests af alle de teknikenheder, man kan bære på kroppen. Det tæller især løbeure og andre teknologiske armbåndsprodukter. Her er der tale om forskellige tests af løbeure.

Læs mere her om testen af Garmin 735 XT.

Læs mere her om testen af Garmin Instinct.

Læs mere her om testen af Garmin Fenix 5s.

Læs mere her om testen af Garmin Fenix 5x.

Læs mere her om testen af Vivomove HR Sport.

Læs mere her om testen af Garmin Vivoactive 3.

Læs mere her om testen af Garmin Forerunner 35.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Venu, kan du klikke her.


Wired.com 🇺🇸

Wired.com er et amerikansk magasin, der fokuserer på IT, tele, kommunikation, data og teknik. Wired.com udkommer både på tryk og har et online-univers, og hovedfokus ligger på, hvordan den fremadgående teknologi påvirker kultur, økonomi og politik. Wired.com skriver også om emner, der er mere ligetil og deriblandt også tests. Wired.com har nemlig her testet løbeuret Garmin Fenix 5s. Læs mere om testen her.

Eksperterne har også testet Garmin Forerunner 245 Music. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.


Androidauthority.com 🇺🇸

Androidauthority.com er en amerikansk blog, der fokuserer på Android-styresystemet og publicerer gode råd, anmeldelser, guider og nyheder om forskellige produkter. Hertil foretages også tests af forskellige løbeure, og her gælder det en test af uret Garmin Vivoactive 4. Du kan læse hele testen hos Androidauthority.com.


Arstechnica.com 🇺🇸

Arstechnica.com er et amerikansk teknologimagasin med fokus på nyheder om IT og anmeldelser af elektroniske produkter. Arstechnica.com foretager også test af diverse gadgets, og her gælder det uret Garmin Vivoactive 4s. Testen kan læses i sin helhed hos Arstechnica.com.


Mobil.se 🇸🇪

Mobil.se er et svensk magasin med fokus på mobiltelefoner og andre mobile gadgets. De svenske eksperter tester løbende nye produkter, og her er uret Garmin Vivoactive 4s blevet analyseret, vurderet og anmeldt. Læs hele anmeldelsen hos Mobil.se.


NYmag.com 🇺🇸

NYmag.com er en amerikansk avis, der bringer nyheder om politik, kultur og livsstil med særligt fokus på New York. Avisen skriver også anmeldelser af produkter. Her har NYmag.com testet uret Garmin Vivoactive 4s. Hvis du ønsker at læse anmeldelsen i sin helhed, kan den findes på hjemmesiden hos NYmag.com.


Runningshoesguru.com 🇺🇸

Runningshoesguru.com er et amerikansk sportsmagasin, der laver købsguider og prissammenligninger af løbesko. Derfor er magasinet også meget optaget af de elementer, der bidrager til bedre løb – som for eksempel gode løbeure. Her har Runningshoesguru.com testet uret Garmin Forerunner 245 Music. Læs hele anmeldelsen hos Runningshoesguru.com.


Smartwatchseries.com 🇺🇸

Smartwatchseries.com er et amerikansk teknologimagasin, der hovedsagelig beskæftiger sig med anmeldelser og sammenligninger af smartwatches. Dette betyder, at magasinet ofte foretager tests af nye ure, og her gælder det modellen Garmin Vivoactive 4s. Ønsker du at læse mere om testen, kan den findes hos Smartwatchseries.com.


Tomsguide.com 🇺🇸

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, som guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor foretager Tomsguide.com en række tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter, hvorefter der skrives en anmeldelse og vurdering af produkterne. Her har Tomsguide.com testet forskellige ure:

Læs mere om anmeldelsen af Garmin Forerunner 245 Music her.

Læs mere om anmeldelse af Garmin Vivoactive 4 her.


ZDnet.com 🇺🇸

ZDnet.com er et amerikansk teknologimagasin, der både skriver om nyheder, bringer information, laver guides og foretager tests af diverse elektroniske produkter og gadgets. Her har eksperterne set nærmere på forskellige ure:

Læs mere om testen af Garmin Vivoactive 4 her hos ZDnet.com.

Læs mere om testen af Garmin Venu her hos ZDnet.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme