Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Løbeur test-guide: Vores analyse af de bedste løbeure baseret på test og anmeldelser

Løb er en af de mest populære motionsformer, og derfor er det heller ikke overraskende, at løbeure er et hot emne. Det er mere et spørgsmål om at finde det bedste til lige præcis det, du skal bruge det til – og det er ikke nødvendigvis en nem opgave.

For at hjælpe dig lidt på vej har vi gennemgået tests fra hele Skandinavien for at skabe en liste over testvindende løbeure. Så læs med og bliv guidet gennem de vigtigste funktioner at overveje, så du kan finde et godt løbeur allerede i dag.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste løbeure i test-guiden 2024:

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

award

Garmin Vivoactive 4 » 2.799 Kr. hos Inphone.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

allround løbeur med gps og musikafspiller

Garmin Vivoactive 4
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

review4.5 /5

close
review Bedste køb
reviewAnmeldt 4.5 ud af 5 hos Trusted Reviews
reviewAnmeldt 4 ud af 5 hos Tom's Guide
reviewAnmeldt 4.3 ud af 5 hos Android authority

star4.5 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Garmin Vivoactive 4 præsenterer sig som en god mulighed for dig, der ikke kun dyrker en række forskellige sportsgrene, men også ønsker et tilbehør, der passer til din hverdag. For det første er dens fleksibilitet tydelig med funktioner som GPS, håndledsbaseret pulsmåling – både på land og i vand – og en omfattende aktivitetstracker. Derudover er vi særligt imponerede over touchskærmen, der er forstærket med Gorilla Glass, som sikrer god holdbarhed. Dens musikafspiller, der er kompatibel med MP3, Deezer og Spotify, er en god tilføjelse til dig, der nyder musik under træningen eller den daglige pendling. Men selvom nogle eksperter har forbehold over for appens brugerflade, mener vi, at de mange sporingsfunktioner og træningsprogrammer, kombineret med en prisværdig batteritid, overskygger den lille ulempe.

Endelig mener vi, at det, der får Garmin Vivoactive 4 til at skille sig ud, er dens sømløse blanding af sportsspecifikke funktioner og hverdagsbrug, hvilket gør det til et løbeur, der er værd at overveje for den moderne bruger.

Fordele

 • pros Pulsmåler
 • pros Skræddersyede træningsprogrammer
 • pros GPS
 • pros Musikafspiller
 • pros Aktivitetsmåler

Ulemper

 • cons App-udbuddet kunne være bedre

Specifikationer

 • Batteritid: 8 dage
 • Bluetooth: 4.0
 • Opbevaring: 3,5 GB
 • Skærmstørrelse: 1,3 "
 • Skærm teknologi: MIP
 • GPS: Yes
 • Materiale: Fiberforstærket polymer, rustfrit stål
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Dimensioner: 45,1 x 45,1 x 12,8 mm
 • Vægt: 51 g

Garmin Vivoactive 4 kommer med funktioner som smarte notifikationer for opkald og sms og indeholder desuden skræddersyede træningsprogrammer, samt mere end 20 forudindlæste GPS- og indendørs sportsapps.

Både Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com, Tomsguide.com, Wareable.com og Androidauthority.com har testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, som de alle har givet en høj score i deres anmeldelser.

Eksperterne finder både fordele og ulemper ved Garmin Vivoactive 4 og nævner de avancerede funktioner som værende det største plus. Til gengæld mener eksperterne også, at løbeuret har en forholdsvis høj pris.


Anmeldelse: Produktanalyse af Garmin Vivoactive 4

Flere praktiske funktioner
Garmin Vivoactive 4 er et fleksibelt løbeur, der er velegnet til flere typer af sportsgrene. Det kan også bruges i hverdagen takket være dets mange praktiske funktioner.

Uret kommer blandt andet med en GPS samt en håndledsbaseret pulsmåler, som kan måle pulsen lige meget, om du er på land eller i vandet. Derudover har løbeuret en aktivitetsmåler, der tracker ens skridt, kalorier, etager, søvn og meget mere.

Den indsamlede data kan findes i appen Garmin Connect, så du kan få et overblik over netop det, du ønsker.

Ur med musikafspiller og træningsprogrammer
Betjeningen af Garmin Vivoactive 4 foregår via et touchdisplay med Gorilla Glas, der er ekstra holdbart. Endvidere kommer uret med en musikafspiller, hvor det er muligt at høre musik via Bluetooth. Uret er kompatibelt med både MP3-filer, Deezer og Spotify.

Selve batteritiden er på omkring 8 dage uden brug af GPS, mens den er på cirka 6 timer ved brug af enten GPS’en eller musikafspilleren. Samtidigt er Garmin Vivoactive 4 forsynet med træningsprogrammer, så du kan få skræddersyede programmer alt efter dine ønsker og behov.

Læs mere om Garmin Vivoactive 4
award

Sportsbuddy Veryfit Kids » 319 Kr. hos Billigsport lige nu (samarbejde med Pricerunner)

bedste løbeur til børn med skridttæller og alarmer

Sportsbuddy Veryfit Kids
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Sportsbuddy Veryfit Kids er ét af de bedste sportsure til børn, da det er slankt, vandtæt og holdbart. Det er ikke udstyret med alt for mange funktioner, men det indeholder dog det vigtigste: skridttæller, kalorietæller og mulighed for at opsætte mål og alarmer.

Fordele

 • pros Hurtig opladningstid
 • pros Indstil op til 10 påmindelser til forskellige opgaver
 • pros Slankt, vandtæt og holdbart design
 • pros Fremstillet af ikke-irriterende materialer

Ulemper

 • cons Kunne med fordel fungere med "Find my device"-funktionen 

Specifikationer

 • Batteritid: 7 dage
 • Opbevaring: ?
 • Skærmstørrelse: 0,87 "
 • Skærm teknologi: LED
 • Materiale: ?
 • Kompatibel med Android/IOS: ?
 • Dimensioner: 8 x 15 x 45 mm
 • Vægt: 17 g

Det kan nogle gange være svært at motivere et barn til en bestemt opgave. Men hvis du udstyrer barnet med en gadget – som eksempelvis aktivitetsuret fra Sportbuddy – og udfordrer barnet til at opnå nogle bestemte mål, bliver alting en del sjovere.

Med Sportsbuddy Veryfit Kids kan du give dit barn mulighed for at øge sin daglige aktivitet, samtidig med at I begge kan holde jer opdaterede på barnets fremskridt og udvikling. Det er langt fra lige så avanceret som andre smartwatches til voksne, men det giver et underholdende boost til hverdagen.


Anmeldelse: Produktanalyse af Sportsbuddy Veryfit Kids

Følg med i skridt og kalorier
Med Sportsbuddy Veryfit Kids får du et simpelt løbeur, der kan tracke dit barns daglige skridt og forbrænding af kalorier. På den måde kan I sammen finde ud af, om barnet får nok motion i løbet af dagen, og om det generelt set lever et sundt og velafbalanceret liv.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bevæger sig i mindst 60 minutter om dagen, og det kan I opnå på en motiverende måde ved at fastsætte bestemte mål for barnet. Sportsbuddy Veryfit Kids kan nemlig kobles til en app, hvor I i fællesskab nemt kan sætte mål. Undervejs vil uret motivere barnet, og når et mål er nået, dukker der en pokal op på urets skærm.

Hvis det derimod er vigtigt for jer at skabe en mere rutinepræget dagligdag, kan I indstille alarmer. De kan eksempelvis minde barnet om, at det skal huske at gå på toilettet eller udføre 5 sprællemænd.

Design til et aktivt barn
Der er vist ikke nogen tvivl om, at børn kan være vilde og voldsomme med deres lemmer. Det ved producenten Sportsbuddy også, og derfor er Veryfit Kids designet slankt, vandtæt og holdbart. Det betyder, at barnet sagtens kan tumle rundt i alt slags vejr, da de holdbare materialer kan modstå lidt af hvert.

Du skal heller ikke være bekymret for, at uret taber strøm fra det ene øjeblik til det andet. På bare én opladning kan batteriet i Sportsbuddy Veryfit Kids holde i op til 7 dage. Der er dermed taget højde for langt de fleste nuancer, når det kommer til børn – det eneste, man måske kunne ønske sig fra uret, er en “Find my device”-funktion, som andre lignende løbeure er udstyret med.

Læs mere om Sportsbuddy Veryfit Kids
award

Garmin Venu » 2.969 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

allround løbeur med musik og gps-funktion

Garmin Venu
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

review4.0 /5

close
reviewAnmeldt 4 ud af 5 hos Expert Reviews
reviewAnmeldt 4 ud af 5 hos Trusted Reviews

Forbrugsguidens vurdering

Garmin Venu henvender sig til en bred brugerskare, fra den almindelige person til den dedikerede atlet, takket være dens alsidige aktivitetssporingsfunktioner. For dig, der nyder musik under træningen, er den indbyggede musikafspiller en nyttig tilføjelse. Desuden fremhæver inkluderingen af Garmin Pay, at Garmin forsøger at være mere end bare en fitness-enhed, der skal integreres problemfrit i de daglige rutiner. Det er værd at bemærke, at batteritiden, selvom den er god med 5 dage uden GPS eller musik, er lidt kortere sammenlignet med nogle andre Garmin-modeller. Batteritiden på 6 timer ved brug af GPS eller musik er i overensstemmelse med intensiv brug af funktionerne. Men nogle vil måske synes, at prisen er lidt høj, især når man sammenligner med lignende modeller som Garmin Vivoactive 4.

Efter vores mening tilbyder Garmin Venu en blanding af nyttige funktioner til dig, der prioriterer både funktionalitet og æstetik.

Fordele

 • pros Indbygget Garmin Pay
 • pros Puls- og GPS-sporing
 • pros Velegnet til dagligdagsbrug
 • pros Musikafspiller
 • pros Kan anvendes til mange sportsgrene

Ulemper

 • cons Kortere batteritid end andre Garmin-ure

Specifikationer

 • Batteritid: 6 dage
 • Bluetooth: 5.0
 • Opbevaring: 3,5 GB
 • Skærmstørrelse: 1,2 "
 • Skærm teknologi: OLED
 • GPS: Yes
 • Materiale: Stainless steel
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Dimensioner: 43,2 x 12,5 mm
 • Vægt: 46 g

Både Expertreviews.co.uk, Trustedreviews.com, ZDnet.com og Wareable.com har testet og anmeldt Garmin Venu. De fire ekspertkilder er glade for løbeuret, som de alle har givet en høj score. Alle eksperter finder både fordele og ulemper ved Garmin Venu, hvor de nævner de gode funktioner som værende den største fordel. Dog er eksperterne mindre glade for, at uret har en høj pris.


Anmeldelse: Produktanalyse af Garmin Venu

Indbygget AMOLED-skærm
Garmin Venu er et løbeur, som kommer med en spændende AMOLED-skærm. Skærmen sikrer, at uret bliver mere levende at se på, mens det på samme tid er nemt altid at kigge på skærmen uanset lysforholdet. Derudover vil skærmen altid være tændt under brug.

Dette ur kan anvendes til mange sportsgrene såsom løb, svømning, cykling, yoga, styrketræning m.m. samt i dagligdagen. Uanset om man ønsker at registrere ens aktivitet om dagen eller søvn om natten, er der mulighed for det. Uret kommer også med en håndledsbaseret pulsmåler samt en GPS.

Indbygget musikafspiller
Med Garmin Venu er der mulighed for at høre musik, mens man træner takket være den indbyggede musikafspiller. Desuden kan uret kommunikere med andre enheder med hjælp fra Bluetooth og Wi-Fi.

Endvidere er Garmin Venu forsynet med Garmin Pay, hvorfor man kan bruge uret som betalingskilde fremfor at tage penge eller et kreditkort med på farten. Sidst men ikke mindst har Garmin Venu en batterilevetid på cirka 6 timer ved brug af GPS eller musik samt omkring 5 dage uden brug af GPS eller musik.

Læs mere om Garmin Venu
award

Garmin Instinct » 1.919 Kr. hos Bendixen-thisted lige nu (samarbejde med Pricerunner)

holdbart løbeur med gps og lang batteritid

Garmin Instinct
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

review4.3 /5

close
review Bedste valg
reviewAnmeldt 4 ud af 5 hos Expert Reviews

star4.7 /5

close

Forbrugsguidens vurdering

Garmin Instinct skiller sig ud med sin robuste tilpasningsevne, der er skræddersyet til udendørs eventyr, kombineret med sine multifunktionelle egenskaber. Det er perfekt til personer, der ønsker et pålideligt fitnessur, og det skifter nemt mellem eventyrlige udflugter og almindelige daglige opgaver. Væsentlige funktioner som en optisk pulsmåler, præcise GPS-funktioner og en prisværdig batteritid, der rækker op til 14 dage, øger urets værdi. Derudover er dens alsidighed understreget af 28 forskellige sportsprofiler og omfattende sundhedsmålinger. Selvom designet fortjener ros, virker det måske mindre strømlinet end nogle af konkurrenterne. Men med en forstærket skærm og et kabinet, der viser Garmins dedikation til holdbarhed, er det stadig et tiltalende valg.

Alt i alt betragter vi Garmin Instinct som en ideel partner for udendørsentusiaster, der søger et holdbart ur, der udmærker sig på tværs af forskellige aktiviteter.

Fordele

 • pros Robust og stærkt løbeur
 • pros Meget hårdfør model
 • pros Er resistent over for både vand, varme og stød
 • pros Med 28 unikke profiler
 • pros Lang batteritid – 16 timer med GPS’en tændt

Ulemper

 • cons Designet kunne være mere ligetil

Specifikationer

 • Bluetooth: 4.2
 • Batteritid: 14 dage
 • Opbevaring: 0,3 GB
 • Skærmstørrelse: 0,9 "
 • Skærm teknologi: MIP
 • GPS: Yes
 • Materiale: Fiberforstærket polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Dimensioner: 45 x 45 x 15,3 mm
 • Vægt: 52 g

To forskellige ekspertkilder har i denne omgang foretaget tests af løbeuret Garmin Instinct, og disse ekspertkilder tæller den amerikanske gadget-side Wareable.com og den amerikanske løbeside Dcrainmaker.com.

Begge kilder har kun haft fokus på dette ene løbeur i regulære alene-tests, og for at finde frem til hvor godt uret fungerer, er modellen blevet testet på forskellige parametre såsom ydeevner, præcision, design og batteritid. Herefter er der blevet givet en samlet vurdering af uret, og Garmin Instinct imponerer eksperterne i høj grad. Derfor modtager modellen høje karakterer og flotte kommentarer.


Anmeldelse: Produktanalyse af Garmin Instinct

Robust model til eventyreren
Hvis man hører til de eventyrlystne forbrugere, der ofte kommer ud i mere eller mindre ekstreme situationer under træningen – og dermed stiller store krav til deres løbeurs holdbarhed – så vil Garmin Instinct være et særdeles godt valg. Denne model behøver man nemlig ikke være forsigtig med, for det er designet til at være ekstra stærkt og robust. Dette løbeur er resistent over for både varme, vand og stød.

Herudover er modellen skabt med en lang batteritid, så man ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt uret løber tør for strøm – her er nemlig tale om en batteritid på 16 timer, når man anvender GPS’en, og det er en del sammenlignet med konkurrerende modeller.

Herudover er Garmin Instinct også et avanceret løbeur, der kan måle både de gængse målinger såsom distance, kalorier og tid men også mere avancerede, idet uret kommer med 28 forskellige profiler, som tillader en bred variation af aktiviteter.

Læs mere om Garmin Instinct

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 4 bedste løbeure

Garmin Vivoactive 4
Sportsbuddy Veryfit Kids
Garmin Venu
Garmin Instinct

Kundeanmeldelser

Batteritid

Bluetooth

no-specif

Opbevaring

question-specif

Skærmstørrelse

Skærm teknologi

GPS

no-specif

Materiale

question-specif

Kompatibel med Android/IOS

check-specif
question-specif
check-specif
check-specif

Dimensioner

Vægt

Hvad du skal overveje, før du køber løbeur

Sporingsfunktioner

Forskellige løbeure kommer med en række funktioner, der imødekommer forskellige fitnessbehov. Ved at overveje de tilgængelige funktioner, før du køber et løbeur, kan du sikre dig, at du vælger en enhed, der opfylder dine fitnessbehov, passer til dine personlige præferencer og dit budget, er kompatibel med dine andre enheder og giver en god brugeroplevelse. Hvis du kan lide at lytte til musik, mens du træner, bør du måske kigge efter et ur med indbyggede musikfunktioner. Løbeure kan spore forskellige aktiviteter, såsom skridt, kalorieforbrænding, med skræddersyede træningsprogrammer og tilbagelagt distance. Nogle enheder kommer også med ekstra funktioner som overvågning af søvnmønstre, der hjælper dig med at forstå din søvnkvalitet og foretage de nødvendige justeringer for at forbedre din hvile. I sidste ende afhænger de mest nyttige funktioner af dine individuelle behov og fitnessmål.

Batteritid

Et batteris energilagringskapacitet måles i milliampere-timer (mAh), og en højere mAh-værdi indikerer generelt en længere batteritid. Løbeure bruger forskellige typer batterier, f.eks. lithium-ion, lithium-polymer eller almindelige knapcellebatterier. Lithium-ion- og lithium-polymer-batterier kan genoplades og har generelt længere batteritid, mens almindelige knapcellebatterier skal udskiftes. De fleste fitness-trackere har en batteritid på 7 til 10 dage, når de er fuldt opladet, men den kan falde til mindre end 24 timer, når man bruger GPS-funktioner. Nogle fitness-trackere kan dog holde i 30 dage eller mere på en enkel opladning, afhængigt af deres batterikapacitet og de funktioner, de tilbyder. For dig, der planlægger at bruge avancerede funktioner som GPS, pulsmåling og musikafspilning, kan det være nødvendigt med en højere mAh-klassificering for at sikre tilstrækkelig batteritid. Nogle fitnessure kan have batterikapaciteter fra 100mAh til over 500mAh, afhængigt af mærke, model og funktioner. Men for dig, der ikke har brug for avancerede funktioner eller foretrækker et mindre og lettere ur, kan en lavere mAh-klassificering være tilstrækkelig. Derudover prioriterer du måske andre faktorer, såsom design og komfort, over batteritid.

Yderligere funktioner

Ud over de grundlæggende funktioner til sporing af løb tilbyder nogle ure forskellige ekstra funktioner, der kan øge enhedens værdi og bekvemmelighed, men som også kan øge prisen, og som du derfor bør overveje, inden du køber et løbeur. Hvis du f.eks. planlægger at bruge uret til svømning eller andre vandbaserede aktiviteter, er det vigtigt at tjekke, hvor vandtæt det er. Mens nogle løbeure kun er vandtætte ned til en vis dybde, kan andre bruges til svømning og anden vandsport.

Hvis du sætter pris på bekvemmeligheden ved mobilbetalinger, er det værd at tjekke, om uret har mobilbetalingsfunktioner, der er kompatible med din foretrukne platform.
Smartwatch-funktioner som at modtage notifikationer, foretage opkald og styre musikafspilning er også tilgængelige på nogle fitnessure. Du bør dog overveje, om funktionerne er nødvendige for dig, eller om du foretrækker et mere grundlæggende fitness-fokuseret apparat.

Det er værd at bemærke, at nogle løbeure kan være kompatible med tredjepartsapps, der tilbyder ekstra funktioner som specialiserede træningsrutiner eller ernæringssporing. Sørg for at tjekke, om uret er kompatibelt med de apps, du foretrækker at bruge.

Endelig skal du overveje, om uret giver mulighed for at tilpasse urskiver, remme og andre funktioner, så det passer til din stil og dine præferencer.

Pris

Prisvenlige ure, der koster mellem 500-1000 kr., har vigtige fitness-tracking-funktioner, hvilket gør dem ideelle til dig, der prioriterer funktionalitet uden at betale en høj pris. På den anden side har high-end ure, som kan koste over 5000 kr., ikke kun avancerede funktioner som GPS, pulsmåling og mulighed for mobilbetaling, men de har også en overlegen materialekvalitet. Så mens budgetbevidste personer kan finde de grundlæggende trackere tilstrækkelige til deres behov, kan dig, der søger en omfattende pakke af funktioner, overveje at investere i en premium løsning.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Bruger- og ekspertanmeldelser kan give værdifuld indsigt i fitnessurets ydeevne, funktioner og brugeroplevelse. Ved at tage anmeldelser i betragtning kan du træffe en mere informeret beslutning om, hvilken enhed der bedst opfylder dine behov og præferencer, og undgå almindelige fejl eller problemer, som andre brugere har oplevet. Brugeranmeldelser giver erfaringer fra den virkelige verden fra folk, der har brugt produktet. Det kan give værdifuld indsigt i enhedens ydeevne, brugervenlighed og holdbarhed. Ekspertanmeldelser giver detaljerede vurderinger af enhedens funktioner, fordele og ulemper og kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning baseret på enhedens styrker og svagheder.

Vores artikel indeholder bruger- og ekspertanmeldelser som hjælp til din købsbeslutning.

Hvad er et løbeur?

Et løbeur er en elektronisk enhed, der bruges til at måle og spore data relateret til løbetræning, har funktioner som GPS-sporing, kompatibilitet med smartphones og meget mere.

Gode råd til valg af løbeur

Vi har i denne artikel fundet de allerbedste løbeure frem. Så vælger du en af de nævnte modeller, går du ikke helt galt i byen. Selvfølgelig skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvor meget plads, der er i budgettet. Du får flest funktioner og mest præcision med topmodellerne, men træner du mere på hobbyplan, kan et ur som eksempelvis Polar M400 sagtens være fuldt tilfredsstillende.

Multisportsfunktion understøttes ikke af alle løbeure, så vær også opmærksom på, hvilke sportsgrene uret skal kunne understøtte optimalt. Alle de nævnte ure fungerer optimalt til løb, men visse modeller understøtter også cykling og svømning og eventuelt også flere andre sportsgrene. Ikke alle ure er vandtætte, så til svømmebrug skal den feature naturligvis være på plads.

Pulsmåling

Pulsmåling er essentiel, hvis du træner seriøst, og alle de gennemgåede modeller understøtter dette i en eller anden form. Du får mest præcision med et pulsbælte, men dette understøttes ikke af alle ure, og er også en lidt dyrere løsning. Kan du nøjes med en lidt mere upræcis måling, kan du vælge et ur med pulsmåling direkte på armen. Det er billigere og nemmere i det daglige.

GPS

Alle løbeure har i dag indbygget GPS i en eller anden form, men der kan være forskel på præcision og hvor hurtigt GPS’en er til at opfange signalet, når der tændes for funktionen. Flere af de gennemgåede modeller får dog rigtig gode anmeldelser på netop registreringshastighed og præcision. Så du kan med fordel vælge en af disse, hvis GPS-funktionaliteten er vigtig for dig.

Databehandling

Der er også stor forskel på, hvor gode de forskellige modeller er til efterbehandling af data. På de fleste modeller fungerer det bedst, hvis du uploader til producentens egen hjemmeside, men visse modeller kan også understøtte andre platforme.

Design, vægt og størrelse

Skal du kun bruge uret i forbindelse med sport, kan du se lidt stort på både vægt og komfort og måske også design, men skal uret bruges hele døgnet, er det naturligvis væsentlige parametre. I sidstnævnte tilfælde bør du også overveje et ur med mulighed for overvågning af aktivitet og søvn. Det er interessante parametre, som giver dig mulighed for at optimere din dagligdag yderligere.

Connectivity

Hvis du kommunikerer meget online via eksempelvis sms og Facebook, bør du overveje et løbeur, der integrerer disse funktioner i samarbejde med smartphonen. Tilbringer du meget tid med træning, kan det være en stor fordel.

Et sidste råd er, at du for enhver pris skal undgå at blive slave af dit nye avancerede ur. Uret er tænkt som et hjælpemiddel, men hvis du hele tiden tjekker din hastighed og andre data, kan det ødelægge glæden ved sport og motion. Giv dig selv frihed til at nyde kroppen og bevægelserne, og brug primært uret intensivt, når du i perioder vil presse lidt ekstra ud af træningen eller analysere dine bedrifter nærmere. Er du tilbøjelig til at overtræne, kan du i øvrigt vælge et ur, der rådgiver om behovet for restitution. Den feature tilbyder flere af topmodellerne.

Dette rette type ur

Fandt du ikke det rette løbeur i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre tests, du måske vil finde interessante.

Skab dig et overblik over markedets andre testvindende ure med vores generelle pulsur og GPS ur test. I disse tests finder du en gennemgang af de modeller, der har fået de bedste bedømmelser.

Når det kommer til løbeure, er der dog særligt én producent, der altid gør sig positivt bemærket blandt eksperter såvel som forbrugere. Her er der selvfølgelig tale om det amerikanske kvalitetsmærke, Garmin.

Derfor finder du her hos Forbrugsguiden en række producent-specifikke artikler om de populære ure. Her kan du læse vores Garmin ur test, vores Garmin løbeure test, vores Garmin Smartwatch test og vores Garmin pulsur test.

Er der en bestemt Garmin model, du ønsker at vide mere om, kan du med fordel læse vores linje-specifikke Garmin tests. Se fx vores dybdegående tests af Garmin Vivofit 3 og Garmin Vivoactive.

FAQ

Hvilket løbeur er det bedste i 2021?

Et af de absolut bedste sportsure i 2021 er modellen Sportsbuddy Veryfit Sport, som er blevet erklæret som bedste løbeur til prisen af Forbrugsguiden. Løbeuret bliver blandt andet rost for, at det er et super solidt ur, som kan holde til langt de fleste strabadser og udfordringer.

Hvor mange penge bør jeg bruge på et løbeur?

Hvor mange penge du bør bruge på et løbeur, det kommer helt an på, hvor stort dit budget er. Du kan finde løbeure til en relativ overkommelig pris, som indeholder nogle gode og praktiske funktioner. Ønsker du dog nogle mere avancerede indstillingsmuligheder, så bør du gå efter en højere prisklasse.

Er et løbeur pengene værd?

Ja, et løbeur kan sagtens være pengene værd. Med en løbeur bliver det nemmere for dig at holde øje med, hvor meget du presser dig selv under din træning, såvel som hvilke distancer du løber. Dermed bliver det nemmere for dig at se, hvilke parametre du kan forbedre dig på.

Er det nødvendigt at have et løbeur?

Nej, det er ikke nødvendigt at have et løbeur, selvom du løbetræner. Et løbeur kan dog være et smart redskab at have, da den kan være med til at give dig et overblik over din træning, da den blandt andet måler din puls, distancer og flere andre parametre.

Test og anmeldelser af løbeure anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Løberne.dk

Løberne.dk udkommer både som trykt magasin og i en online udgave, og fokus er naturligvis løb. Her kan du få både inspiration og viden om løb og relaterede emner, og ret naturligt har magasinet også testet en del løbeure gennem tiden. Her fandt vi blandt andet tests af Garmin Forerunner 225, som du kan finde ved at klikke her.  Også Polar V800 er blevet testet af magasinet. Denne test finder du via dette link.

Aftenposten

Den norske avis Aftenposten tester ofte forskellige forbrugerprodukter i deres avis. De har blandt andet også testet Garmin Forerunner 920XT uret, som vi har brugt som reference i denne artikel. Du kan læse deres artikel her.

Også Polar 800V har været til test hos Aftenposten. Du kan læse hele deres test af uret her.

Klikk.no

Det store norske onlinemagasin Klikk.no har ligeledes foretaget en række test af løbeure. Blandt andet er Garmin Forerunner 630 blevet testet i deres store test, hvor i alt 8 forskellige ure blev testet. Du kan læse hele testen her.

I en anden test har de fået en norsk mester i løb, Karoline Finne, til at teste en række løbeure. I testen blev  vinderen det billigste ur i hele testen, nemlig Polar M400. Denne test kan du læse mere om her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en britisk side som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser.

Her er forskellige løbeure blevet testet og vurderet i forhold til design, komfort, funktionalitet, funktioner og anvendelse.

Den britiske testside har også haft Polar M600 til test, som bliver belønnet med 4 ud af 5 stjerner. Hele denne test finder du via dette link.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4 og Garmin Venu.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Venu her.

Digitaltrends.com

Det store amerikanske teknikmagasin Digitaltrends har millioner af læsere hvert år. De skriver både om nyheder indenfor teknik og gadgets, men har også samtidig en lang række eksperter tilknyttet som tester nye produkter på markedet.

Digitaltrends.com laver disse tests igennem en lang række artikler, nyheder, guides, tests og videoer.

Eksperterne har blandt andet testet forskellige fitness- og løbeure, hvor de har set på aspekter som design, komfort, funktionalitet og anvendelse.

Vi har brugt et par referencer fra dem i vores løbeur test, da Digitaltrends anses for at være et af de bedste og mest troværdige magasiner på sit område.

Du kan læse deres test af Garmin Vivoactive 3, som de har givet 3 ud af 5 stjerner, hvilket er den laveste bedømmelse af alle de testkilder vi har anvendt. Du kan læse hvorfor eksperterne fra Digitaltrends ikke giver uret topkarakter her.

De har også haft Garmin Forerunner til test, som de var betydeligt mere begejsret for. Dette løbeur får karaktereren 4,5 ud af 5 stjerner. Læs mere her.

Digitaltrends.com har ligeledes testet og anmeldt Polar M430, som de har givet 3,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techradar.com

Techradar er en amerikansk teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Techradar.com er en af verdens største og mest anerkendte teknologisider.

Vi har i denne artikel inkluderet anmeldelser af en række forskellige løbeure.

Eksperterne fra Techradar har blandt andet testet Garmin Vivoactice 3, som de belønner med 4 ud af 5 stjerner. Hele anmeldelsen af Vivoactive kan du finde på deres hjemmeside her.

Også Suunto Spartan Sport Wrist HR har teknikeksperterne fra Techradar haft til test, hvor de anmelder uret og beskriver både positive og negative ting ved dette løbeur. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Også et løbeur fra Polar, deres model M600 er blevet testet af Techradar. Også her har testpanelet lavet en meget detaljeret test af uret, hvor de opridser både fordele og ulemper ved dette løbeur. Hele testen finder du via dette link.

Techradar.com har yderligere testet to løbeure:

Læs mere her om testen af Garmin 735 XT.

Læs mere her om testen af Garmin Vivomove HR Sport.

Techradar.com har ligeledes testet og anmeldt Polar Vantage V og Polar M430.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Polar Vantage V, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Polar M430, kan du klikke ind her.

Wareable.com

Det amerikanske onlinemagasin der har til formål at skrive nyheder, artikler, guides og tests af alle de teknikenheder, man kan bære på kroppen.

Det tæller især fitnessure og andre teknologiske armbåndsprodukter. Her er der tale om forskellige tests af løbeure.

I denne artikel har vi undersøgt deres anmeldelse af Garmin Vivoactive 3, som du kan læse mere om her. Indenfor Garmin ure har de ligeledes testet Garmin Forerunner 35, som de giver 3,5 ud af 5 stjerner. Denne anmeldelse kan du læse her.

De har også udarbejdet en meget detaljeret og dybdegående artikel om Suunto Spartan Sport Wrist HR, som du kan læse via dette link.

Også det populære Polar M600 er blevet bedømt af teknikeksperterne fra Wereable. I denne test gennemgåes alle detaljer ved uret, og vurderingen ender på 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele denne anmeldelse på deres hjemmeside her.

Wareable.com har yderligere testet fire løbeure:

Læs mere her om testen af Garmin 735 XT.

Læs mere her om testen af Garmin Instinct.

Læs mere her om testen af Garmin Fenix 5s.

Læs mere her om testen af Garmin Vivomove HR Sport.

Wareable.com har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, Garmin Venu og Polar M430.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Garmin Venu, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Polar M430, kan du klikke ind her.

Mobilsiden.dk

Dansk online mobilside, som både skriver om alt til mobiltelefonen, men de beskæftiger sig også med andre mobile enheder.

Her udføres af og til forskellige tests og vurderinger, og her er der tale om en test af et løbeur fra Garmin.

Læs mere på Mobilsiden her.

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com er en onlineside med fokus på udendørslivet og de remedier, der kan gøre udendørslivet lettere og mere praktisk. Siden udfører tests engang imellem, og her er der tale om en test af forskellige produkter til både camping og hiking. Det inkluderer en anmeldelse af et løbeur fra Garmin.

Du kan læse hele artiklen hos Outdoorgearlab.com her.

Du kan læse anmeldelsen af Garmin Fenix 6 Pro her.

Expertreviews.co.uk

Dette britiske testmagasin udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af hvidevarer.

Her er der tale om en test af et løbeur fra Garmin, som eksperterne vurderer inden for design, funktioner, ydeevne og anvendelighed.

Læs mere på deres hjemmeside her.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Garmin Forerunner 245 Music, Garmin Vivoactive 4, Garmin Venu, Polar M430 og Garmin Vivoactive 4s.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Forerunner 245 Music her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Venu her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Polar M430 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4s her.

Du kan læse anmeldelsen af Garmin Fenix 6 Pro her.

Dcrainmaker.com

Dcrainmaker.com er en amerikansk webside med fokus på løb og forskellige aspekter af løbetræning. Det tæller også den teknologi, der kan benyttes i forbindelse med træningen. I den forbindelse har Dcrainmaker.com her testet løbeuret Garmin Instinct. Læs mere om testen her.

DCrainmaker.com har ligeledes testet og anmeldt Polar Vantage V, som har fået en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Pcmag.com

Pcmag.com er et internationalt magasin med fokus på computerverdenen og teknologi generelt. Magasinet skriver både om de nyeste trends inden for computer og spil, men også emner der vedrører den teknologiske udvikling. Her er der tale om en test af løbeuret Garmin 735 XT. Læs mere om testen her.

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der beskæftiger sig med emner inden for teknologi og teknik. Techadvisor.co.uk skriver blandt andet guidende artikler for at råde og hjælpe forbrugerne, og dertil kommer også test af forskellige forbrugerprodukter. Det gælder her en test af løbeuret Garmin Vivomove HR Sport. Læs mere om testen her.

Techadvisor.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Polar M430, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wired.com

Wired.com er et amerikansk magasin, der fokuserer på IT, tele, kommunikation, data og teknik. Wired.com udkommer både på tryk og har et online-univers, og hovedfokus ligger på, hvordan den fremadgående teknologi påvirker kultur, økonomi og politik. Wired.com skriver også om emner, der er mere ligetil og deriblandt også tests. Wired.com har således her testet løbeuret Garmin Fenix 5s. Læs mere om testen her.

Wired.com har ligeledes testet og anmeldt Garmin Forerunner 245 Music, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Androidauthority.com

Det amerikanske teknikmagasin Androidauthority.com beskæftiger sig med tips, nyheder og anmeldelser af Android-produkter samt andre elektroniske produkter og gadgets. I denne omgang har de testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Arstechnica.com

Arstechnica.com er et amerikansk magasin, der leverer nyheder, anmeldelser og analyser inden for emnerne IT og teknologi. Her har de testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s, som har fået en god anmeldelse. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Mobil.se

Det svenske magasin Mobil.se beskæftiger sig primært med artikler og nyheder, der omhandler mobiltelefoner. Udover dette tester og anmelder de også andre elektroniske produkter som for eksempel løbeure. Her har de testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s, som de har givet 7 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

NYmag.com

NYmag.com er en amerikansk avis, der leverer nyheder og artikler fra både indland og udland. De fokuserer på en bred vifte af emner såsom politik, kultur, økonomi, underholdning og meget mere. Derudover laver de tests og anmeldelser af forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Runningshoesguru.com

Runningshoesguru.com er et amerikansk sportsmagasin, der henvender sig til løbere på alle niveauer. De skriver artikler, guides, tips og tricks samt anmeldelser af forskellige løbeprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Garmin Forerunner 245 Music, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Smartwatchseries.com

Det amerikanske magasin Smartwatchseries.com fokuserer primært på smartwatches. De leverer artikler om urenes specifikationer samt funktioner og sammenligner også forskellige modeller. Her har de testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Stuff.tv

Det amerikanske tech-magasin Stuff.tv beskæftiger sig med områderne: gadgets, teknik og elektronik. Udover dette tester de også forskellige teknologiprodukter. Her har de testet Garmin Forerunner 245 Music, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen på deres hjemmeside her.

Tomsguide.com

Tomsguide.com er et amerikansk tech-magasin, der guider forbrugere til at foretage det bedste valg, når det kommer til forbrugerprodukter inden for teknologiens verden. Derfor tester og anmelder de forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt Garmin Forerunner 245 Music og Garmin Vivoactive 4.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Garmin Forerunner 245 Music, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke ind her.

T3.com

T3.com er et britisk tech-magasin, der primært beskæftiger sig med områder inden for teknologiens verden. På siden er der både artikler, guides, tips og tricks m.m. Udover dette tester de også forskellige forbrugerprodukter som for eksempel løbeure. I denne omgang har de testet og anmeldt Polar Vantage V, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Du kan læse anmeldelsen af Garmin Fenix 6 Pro her.

Wired.co.uk

Det britiske tech-magasin Wired.co.uk fokuserer på en bred vifte af områder såsom design, arkitektur, kultur, økonomi, politik og filosofi. Udover dette tester og anmelder de også forbrugerprodukter. I denne omgang har de lavet en stor test af løbeure, hvor Polar Vantage V er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

ZDnet.com

Det amerikanske tech-magasin ZDnet.com beskæftiger sig med artikler, analyser og nyheder inden for emner såsom IT, teknologi og elektronik. De laver også anmeldelser af forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt Polar Vantage V, Garmin Vivoactive 4 og Garmin Venu.

Du kan læse hele anmeldelsen af Polar Vantage V her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4 her.

Du kan læse hele anmeldelsen af Garmin Venu her.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme