Løbeur Test 2019 – Find de bedste løbeure ifølge eksperterne

0

Løbeur testvinder guide 2019: – Løb hører til blandt de mest populære motions- og sportsgrene, og derfor kan det heller ikke overraske, at markedet bugner af løbeure. De fås i alle prisklasser, og det kan være svært at vide hvilken der er bedst.

I denne løbeur test ser vi nærmere på hvilke modeller der har vundet test. Vi har gennemlæst en lang række test fra hele Skandinavien, og giver dig dermed her den ultimative liste over de testvindende løbeur.

Efter gennemgangen giver vi en række tips til, hvilke funktioner du bør lægge mest vægt på, når du skal vælge det rigtige løbeur. Afslutningsvis gennemgår vi de kilder, der er anvendt i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende løbeure fra forskellige magasiner og blade
🔸 Gode råd til valg af løbeur
🔸 Gennemgang af alle testkilder der er anvendt i denne artikel

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Løbeur Test 2019 – De 13 bedste løbeure ifølge eksperterne

I nedenstående sektion følger en gennemgang af de løbeure på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Vi har undersøgt mere end 15 forskellige tests, og samlet de bedste resultater her på siden. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke tests de forskellige løbeure er blevet bedømt i.


Garmin Vivoactive 3

✅ 5 stjerner ud af 5 hos britiske Expertreviews.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos britiske Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos amerikanske Wearable.com
✅ 3 stjerner ud af 5 hos amerikanske Digitaltrends.com
✅ 4 stjerner ud af 6 hos Mobilsiden.dk

garmin-vivoactive-3-smartwatch

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.479,00 Kr. 0,00 Kr. 1.479,00 Kr. Læs mere
1.549,00 Kr. 0,00 Kr. 1.549,00 Kr. Læs mere

 

Løbeuret Garmin Vivoactive 3 er blevet testet af en lang række eksperter, og det tæller blandt andet det danske Mobilsiden.dk, teknologisiden Digitaltrends.com samt testsiden Expertreviews.com.

Hver af de i alt fem testkilder giver Garmin Vivoactive 3 en rigtig god score i toppen af deres respektive skalaer, så her er tale om et rigtig godt og velfungerende løbeur, som lever op til de høje forventninger, der kommer med Garmin som producent.

Vælg dit eget design

Garmin Vivoactive 3 er skabt til at imødese de personlige behov, og derfor har modellen både et stilfuldt udseende samt en personlig urskive, som kan tilpasses forbrugerens ønsker. Skærmen er designet til at være letlæselig, og så er den beskyttet af det stærke Corning Gorilla Glas.

Garmin Vivoactive 3 er netop skabt til at være robust, og man kan sågar tage bad med uret på. Remmen er af silikone og sidder rart og behageligt rundt om håndleddet. Garmin Vivoactive 3 er herudover skabt til at være let at anvende i brug, så man hurtigt og nemt kan holde styr på den daglige aktivitet og hurtigt få overblik over de indkomne notifikationer.

Eksperterne fremhæver her også, at Garmin Vivoactive 3 faktisk virker som et løbeur, som ikke nødvendigvis kun skal bruges til løbeturen – det kan snildt bruges i hverdagslivet også.

Mange anvendelsesmuligheder

Garmin Vivoactive 3 er et meget alsidigt løbeur, som kan holde styr på rigtig mange data for forbrugeren. Modellen er udstyret med aktivitets-tracker, pulsmåler og indbygget GPS, og GPS’en har 15 præinstallerede funktioner, som kan holde styr på både høj-intensitets- og rolige aktiviteter fra yoga til snowboarding.

Pulsmåleren anvender håndleddet til at holde styr på forbrugerens aktivitet, så her er ikke brug for andre ledninger eller målere sat fast på kroppen. Så længe man bærer uret – også om natten – vil Garmin Vivoactive 3 holde øje med aktiviteten og give helbredsmæssige informationer omkring den personlige aktivitet. garmin-vivoactive-3-løbeur

Pulsmåleren kan også hjælpe med at vise, hvornår man er mest stresset. Testpanelet vurderer her, at stort set alle funktionerne fungerer godt på Garmin Vivoactive 3, og denne alsidighed er en af grundene til de gode omtaler.

Hold styr på data med app

Ønsker man et godt oveblik over sin aktivitet og træning, er det muligt at downloade en tilhørende app til Garmin Vivoactive 3.

Her er tale om Garmin Connect til både Android og iOS, så man vil kunne tilknytte de fleste smartphones til løbeuret. App’en er gratis og samler og analyserer alle data, og der sker en automatisk overførsel fra ur til telefon.

Ønsker man ikke at tage sin telefon eller computer med sig, når man skal bevæge sig, er det heller ikke nødvendigt med Garmin Vivoactive 3, for dette løbeur kan man også bruge til at tale sammen med mobiltelefonen, således at man modtager beskeder og mails direkte på uret.

Man parrer telefon og Garmin Vivoactive 3 via Bluetooth. Garmin Vivoactive 3 har endvidere et genopladeligt batteri, som kan holde op til syv dage – bruger man GPS-funktionerne, er batterilevetiden dog noget mindre – omkring 13 timer.

Fordele ved Garmin Vivoactive 3:

🔵 Flot løbeur som også kan bruges som et almindeligt hverdags-ur
🔵 Udskiftelig urskive
🔵 Har aktivitets-tracker, pulsmåler og GPS-funktioner
🔵 Hold styr på data med tilhørende app
🔵 Batterilevetid på syv dage – 13 timer hvis man bruger GPS-funktioner

Du kan her se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 3:

https://www.youtube.com/watch?v=sCLFl2SQoCY

Suunto Spartan Sport Wrist HR

✅ Godt køb hos Aktivtraening.dk
✅ 3,5 stjerner ud af 5 hos Wearable.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Techradar.com

Suunto Spartan Sport Wrist HR løbeur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere
3.261,00 Kr. 0,00 Kr. 3.261,00 Kr. Læs mere

 

Suunto Spartan Sport Wrist HR er blevet testet af tre forskellige ekspertkilder, som alle er godt tilfredse med modellen. Suunto Spartan Sport Wrist HR opnår scorer i den bedste halvdel, og modellen beviser da også, at her er tale om et solidt og robust løbeur – tilmed er Suunto Spartan Sport Wrist HR en prisvenlig model, som giver meget værdi for pengene.

Simpelt og godtSuunto Spartan Sport Wrist HR

Eksperterne roser Suunto Spartan Sport Wrist HR for mange aspekter, og især pulsmålerens præcision fremhæves som særdeles god. Dermed vil Suunto Spartan Sport Wrist HR være et godt valg for den forbruger, som foretrækker et lidt billigere løbeur med et simpelt design og en god pulsmåler, som kan sige meget om forbrugerens hjerterytme, stressniveau og bevægelse.

Designet er nemlig ikke så smart som på mange andre ure, men holdes til den simple side med en blød rem (findes både i neutrale farver som sort og mere friske farver som turkis), og en enkelt farveskærm med touch samt knapper på siderne.

Holder styr på aktiviteterne på en simpel måde

Suunto Spartan Sport Wrist HR har rigtig mange funktioner, når det kommer til at holde styr på forskellige aktiviteter, men er man meget professionel, når det kommer til sport og aktiviteter, kan denne model være lidt for u-avanceret.

For den gængse forbruger, der bare gerne vil holde styr på aktivitetsniveauet, er Suunto Spartan Sport Wrist HR derimod et godt valg.

Suunto Spartan Sport Wrist HR giver både mulighed for intervalfunktioner med tid og distance, pulsmåling på håndleddet, kalorieberegning, skidttæller og GPS, samt dette ur kan tåle en tur under bruseren eller i havet – Suunto Spartan Sport Wrist HR er nemlig vandtæt ned til 100 meter. Det er desuden muligt at sætte flere forskellige alarmer til.

Godt batteri

Suunto Spartan Sport Wrist HR har også en tilhørende app med notifikationer, og det er muligt at forbinde modellen via Bluetooth.

Suunto Spartan Sport Wrist HR er designet til at blive taget med på turen og gerne over længere tid, for modellen har en batterilevetid på op til 240 timer, hvis man ikke benytter GPS. Benytter man GPS-funktionen, så er batterilevetiden på op til 12 timer.

Fordele ved Suunto Spartan Sport Wrist HR:

🔵 Simpel og prisvenligt løbeur
🔵 Meget præcis pulsmåler
🔵 Mulighed for mange forskellige målinger
🔵 Vandtæt ned til 100 meter
🔵 God batterilevetid på op til 100 timer

Du kan her se en lille præsentationsvideo fra Suunto:

https://www.youtube.com/watch?v=Crebs6LXjAM

Polar M600

✅ 4 stjerner ud af 5 hos Wearable.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com

Polar M600 løbeur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.650,00 Kr. 0,00 Kr. 1.650,00 Kr. Læs mere
1.809,00 Kr. 0,00 Kr. 1.809,00 Kr. Læs mere
2.799,00 Kr. 0,00 Kr. 2.799,00 Kr. Læs mere

 

Polar M600 er blevet testet og vurderet af tre forskellige testkilder, som tæller de anerkendte Wearable.com, Techradar.com samt Trustedreviews.com.

Eksperterne fra alle tre kilder er enige om, at Polar M600 er et rigtig velfungerende løbeur, og derfor giver de modellen den samme høje karakter.

Flot at se på og alsidig i brug

Eksperterne har først set på Polar M600’s umiddelbare udseende, og her konkluderer de, at Polar M600 – ulig mange af konkurrenterne – faktisk ser hæderligt ud og sagtens kan benyttes til hverdagsbrug også. Polar M600 er da også skabt til både at registrere de små som større aktiviteter, som sker i løbet af dagen.

Man kan med fordel lave sin egen aktivitetsprofil – og hertil kan man også kommunikere med mobiltelefonen, således at man kan besvare opkald eller lytte til musik. Man kan både parre Polar M600 med Android og iOS.

Måler aktiviteter og sundhedPolar M600 ur

Polar M600’s primære funktion er at fungere som en slags personlig træner for forbrugeren. Mens man bærer uret, måles pulsen konstant, og man kan skifte mellem flere slags profiler – blandt andet inden for løb og gang.

For at kunne hjælpe forbrugeren til en så god form som muligt giver Polar M600 feedback på aktiviteterne og kommer med tips til at forbedre træningen eller aktiviteterne – man kan endda overvåge sin søvnrytme.

Den indbyggede GPS giver adgang til at kunne se ens bevægelser og ruter, og ønsker man træning i vand, er Polar M600 vandtæt ned til 10 meter.

App’en er et must

Som med så mange andre løbeure kan man downloade en tilhørende app til Polar M600. Eksperterne skriver her, at af og til er disse apps en smule overflødige, men her med Polar M600 er app’en (kaldet Polar Flow) et absolut must for at få mest ud af uret.

Polar Flow er nemlig utrolig velfungerende og giver adgang til mange data, analyser, programmer og statistik, og den sørger for altid at opdatere sig i forhold til aktiviteten på selve uret. Polar M600 er Bluetooth-baseret og kan fungere via Wi-Fi.

Herudover er Polar M600 udstyret med et kraftigt batteri, som ifølge eksperterne snildt kan holde et par dage, hvis man ikke bruger GPS’en. Gør man det, og lytter man til musik samtidig via uret, får man en batterilevetid på omkring seks-syv timer. 

Fordele ved Polar M600:
🔵 Pænt design
🔵 Kan også anvendes til at lytte til musik eller besvare telefonopkald
🔵 Fungerer som personlig træner i både store og små aktiviteter
🔵 Unik Polar Flow app
🔵 Benytter både Bluetooth og Wi-Fi

Du kan her se Polars egen præsentationsvideo af uret:

https://www.youtube.com/watch?v=pLAo0zCt5qk

Garmin Forerunner 35

✅ Kåret til ”Godt køb” hos Aktivtraening.dk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Digitaltrends.com
✅ 3,5 stjerner ud af 5 hos Wearable.com

Garmin Forerunner 35 løbeuret

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
945,00 Kr. 0,00 Kr. 945,00 Kr. Læs mere
952,00 Kr. 0,00 Kr. 952,00 Kr. Læs mere
1.157,00 Kr. 0,00 Kr. 1.157,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Forerunner 35 er blevet testet af tre forskellige testkilder, som alle er godt tilfredse med modellen.

Garmin Forerunner 35 får nemlig generelt gode scorer af eksperterne, og Garmin Forerunner 35 er et solidt løbeur, som gør, hvad man forventer af et løbeur.

Mest til løbere og cyklister

Ifølge eksperterne afgør typen af aktivitet, om man får det maksimale ud af Garmin Forerunner 35 og bliver glad for modellen.

Eksperterne skriver her, at hvis man mest er til løb eller cykling, så fungerer Garmin Forerunner 35 rigtig godt med gode måleegenskaber, men ønsker man at anvende uret til målinger i svømmebassinet eller havet, så er uret knap så godt.

Er man netop løber eller cyklist, vil man glæde sig over, at uret er rart at have på, og så er det meget let at bære. Udseendet er der forskellige meninger om iblandt eksperterne, men alt i alt er det simpelt i designet med en blød rem og en firkantet og lidt dominerende skærm.

Pulsmåling i fokus

Garmin Forerunner 35’s primære funktion er pulsmålingen, som registrerer pulsen både dag og nat. Uret er dog ikke blot en passiv genstand, for den både analyserer rutiner, søvnmønstre samt aktiviteterne i løber af dagen.

Garmin Forerunner 35 kan sætte specifikke mål for forbrugeren og dermed motivere til mere bevægelse og måle skridt, antal forbrændte kalorier samt bevægelsesdistance.

Man kan hertil vælge imellem en lang række af forskellige aktivitetsmuligheder – man kan også slå notifikationer til, således at Garmin Forerunner 35 selv giver besked, når man har siddet for længe ned. Garmin Forerunner 35 har også en GPS-funktion. Garmin Forerunner 35

Få mere ud af Garmin Forerunner 35 med app’en

Garmin Forerunner 35 har som så mange andre løbeure en tilhørende app, som kan downloades. Her er tale om den gratis Garmin Connect-app, som man kan uploade sine data fra uret til. App’en sørger så for yderligere analyser, som man kan bruge til at få bedre overblik over sin træning, bevægelse og aktiviteter samt se sine bevægelsesvaner. Man tilkobler Garmin Forerunner 35 til smartphone eller tablet via Bluetooth.

Garmin Forerunner 35 har endvidere et stærkt batteri, som uden brug af GPS kan holde op til ni dage, og med anvendelse af GPS kan modellen leve 11 timer, hvilket er ganske pænt.

Fordele ved Garmin Forerunner 35:
🔵 Letvægts løbeur i simpelt design
🔵 Især velegnet til løb og cykling
🔵 Fokus på pulsmåling
🔵 Hjælper forbrugeren til bedre bevægelse
🔵 Tilhørende app

Du kan her se en præsentations video af uret fra Garmin:

https://www.youtube.com/watch?v=qlxaABILojs

Garmin Fenix 5

✅ Testvinder hos Aktivtraening.dk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Wearable.com
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com
✅ Testvinder hos Outdoorgearlab.com

Garmin Fenix 5 pulsur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.827,00 Kr. 0,00 Kr. 2.827,00 Kr. Læs mere
3.277,00 Kr. 0,00 Kr. 3.277,00 Kr. Læs mere
4.195,00 Kr. 0,00 Kr. 4.195,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Fenix 5 er blevet testet af fire forskellige testkilder – både fra Danmark og internationalt – og på trods af landegrænser er eksperterne enige om, at Garmin Fenix 5 er et rigtig godt løbeur, som hører til blandt de bedste. Uret får rigtig gode scorer i den absolutte top og kåres endda til testvinder to ud af fire steder. 

Det bedste af det bedste

Garmin Fenix 5 vil være det oplagte valg for den meget kræsne atlet, som har brug for en bred palet af muligheder og funktioner.

Garmin Fenix 5 er ifølge eksperter måske det bedste fitness-ur på markedet overhovedet – og det kommer selvfølgelig med en noget højere pris også.

Men er man villig til at betale en stor sum, får man også et løbeur, som kan stort set alt, hvad man kan ønske sig, når det kommer til målinger, registreringer og funktioner angående træningen.

Selve udseendet er flot og professionelt med en udskiftelig rem (så uret passer til formålet) og en rund urskive med knapper i siden.

Til alle typer aktivitet og sport

Garmin Fenix 5 er skabt til den forbruger, som dyrker mange forskellige sportsgrene. Uret giver nemlig muligheden for at måle aktiviteter og enheder inden for mange former for sport lige fra joggingturen, løb, gang, klatring, svømning, cykling, golf og endda bjergbestigning og skydiving.

Man kan således stort set måle alle former for træning og bevægelse og følge med i tider, distance, hjertefrekvens, afstande og meget mere. Dette er muligt via en barometrisk højdemåler og et tre-akset kompas, som arbejder sammen med GPS’en for at skabe korrekte målinger.

Garmin Fenix 5’s GPS har yderligere den funktion, at GPS’en automatisk tændes, når Garmin Fenix 5 vurderer, at denne skal bruges – og den slukker også automatisk efter endt aktivitet. Dette sparer markant på batteriet.

Kan anvendes i mange timerGarmin Fenix 5 løbeur

Netop batterilevetiden er også et vigtigt aspekt, når det kommer til et løbeur. Garmin Fenix 5 er netop udstyret med et kraftigt batteri, således at man ikke løber tør midt i en aktivitet.

I standby kan uret holde op til 14 dage og med GPS’en tændt i op til 24 timer – i praksis er dette tal dog noget mindre ifølge eksperterne, som målte 14 timer. Men læg mærke til at 14 timer stadig er meget højt sammenlignet med andre løbeure.

Udover selve urets mange målingsfunktioner kan man yderligere downloade den tilhørende Garmin Connect-app til sin smartphone, som giver adgang til en lang række af flere mulige målinger, dataindsamlinger og viden. Garmin Fenix 5 forbindes til telefonen via Bluetooth.

Fordele ved Garmin Fenix 5:
🔵 Måske det bedste løbeur på markedet ifølge eksperter
🔵 Dyrt men avanceret fitness-ur
🔵 Kan måle rigtig mange sportsgrene fra løbeturen til golf og skydiving
🔵 GPS samt barometrisk højdemåler
🔵 Lang batterilevetid

Du kan her se en lille præsentation af uret. Videoen er produceret af Garmin:

https://www.youtube.com/watch?v=BFXTQyX2maI

Garmin Forerunner 630

5 ud af 5 stjerner hos Aktivtræning.dk
Anbefalet af Dn.no
✅ Testvinder hos Klikk.no
✅ Anbefalet af P4.no

garmin-forerunner-630

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.679,00 Kr. 0,00 Kr. 2.679,00 Kr. Læs mere
2.781,00 Kr. 0,00 Kr. 2.781,00 Kr. Læs mere

 

Da Norges P4 i februar 2016 havde Garmin Forerunner 630 til test, kom den første overskrift ganske enkelt til at hedde ”Wow!”. Redaktionen var mildest talt begejstrede for denne topmodel fra Garmin, der har alt, hvad man som sportsudøver kan ønske sig af en løbeur. Det bakkes op af blandt andet det danske magasin Aktivtræning.dk, der dog mener, at urets mange funktioner måske næsten vil være overkill for den jævne motionist.

At prisen ligger i den høje ende, lægger ingen af anmelderne skjul på, men der er på den anden side ingen tvivl om, at man bestemt også får rigtig meget for pengene. Fravælger man pulsbæltet, bliver uret en del billigere, men det er næsten en skam, da man dermed også må undvære de centrale pulsfunktioner.

Avanceret, men samtidig enkel i brug

En af de ting, der især imponerer anmeldere og testpaneler, er den utrolig enkle håndtering af de mange funktioner. Garmin har nemlig også på den front givet Forerunner 630 en stor opdatering i forhold til tidligere modeller, og brugerfladen er nu mere brugervenlig og ”Apple-agtig”, som det udtrykkes i Aktivtræning.dk. Brugervenligheden og den store trykfølsomme skærm gør den daglige betjening super komfortabel.

Der er også gode karakterer til Garmins prioritering af informationsniveauet. Selv om uret kan måle og lave statistikker på et hav af ting, kan du sagtens holde skærmen enkel og forbedre overblikket med kun de vigtigste udlæsninger. Alt er nemt at tilgå, men du kan nøjes med at bruge og aflæse de funktioner, der er vigtige for dig.

garmin-forerunner-630-lobeur

Ubeskriveligt mange funktioner i Garmin Forerunner 630

Dette løbeur har så mange funktioner, at vi i denne korte gennemgang kun kan nævne et lille udsnit. Du får naturligvis alt tænkeligt indenfor gængse løbefunktioner, herunder også en meget nøjagtig pulsmåling via pulsbælte. Her kan du blandt andet også måle max VO2 og tærskelpuls. Uret kan også understøtte andre sportsgrene som blandt andet cykling og langrend, og nærmer sig dermed en egentlig multisports-funktionalitet.

Garmin Forerunner 630 kan også connecte trådløst til computer eller smartphone og automatisk overføre dine data til yderligere analyse. Du kan også via uret styre din playliste på smartphonen, få notifikationer fra Facebook og meget mere. Der er også både søvn- og aktivitetstracker indbygget i det kompakte ur, som faktisk blot vejer 44 gram, men alligevel er vandtæt ned til 50 meter.

Fordele ved Garmin Forerunner 630:

🔵 Enkel og let tilgængelig brugerflade
🔵 Stor touch-screen
🔵 Meget lav vægt på 44 gram
🔵 Vandtæt ned til 50 meter
🔵 Alle tænkelige funktioner og multisports-funktionalitet
🔵 Indbygget søvn- og aktivitetstracker
🔵 Meget nøjagtig pulsmåling

Se videoen om Garmin Forerunner 630: 

https://www.youtube.com/watch?v=pe1fuKU8M_E

Garmin Forerunner 235

Testvinder hos Iform.dk
Testvinder hos Berlingske Tidende

Garmin Forerunner 235 løbeur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.495,00 Kr. 0,00 Kr. 1.495,00 Kr. Læs mere
1.532,00 Kr. 0,00 Kr. 1.532,00 Kr. Læs mere
1.547,00 Kr. 0,00 Kr. 1.547,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Forerunner 235 ligger prismæssigt i den høje ende af middelklassen for løbeure, men så får du også et gedigent løbeur fra en af de førende producenter. Denne model blev da også sikker testvinder hos både Berlingske Tidende og magasinet I Form, da de i foråret/sommeren 2016 testede en række af de mest populære løbeure.

Garmin har opgraderet hele produktprogrammet af løbeure, og Garmin Forerunner 235 er et af resultaterne. Blandt andet er skærmen blevet større, og det giver ekstra point fra testpersonerne, der også sætter pris på selve ur-remmen, der med sin bløde og hullede udformning gør det lettere for armen at ånde under anstrengelserne.

Motiverende løbeur, der også kan bruges i hverdagen

Det bliver mere og mere almindeligt at bruge løbeuret til både træning og fritid. Dels sender det signaler om en aktiv livsstil, og dels har de bedre ure har også en række funktioner, som med fordel kan bruges i dagligdagen. Det gælder også for Garmin Forerunner 235, der blandt andet har indbygget skridttæller og aktivitetstracker, så dagligdagens ”motion” også tælles med i regnskabet. Der er også en indbygget motivator, der opfordrer til bevægelse, hvis man har siddet stille i lænestolen eller på kontorstolen i længere tid end godt er.

Selve designet er også tilpas neutralt til, at man sagtens kan bruge uret i hverdagen. Et par af testdeltagerne bemærker, at uret måske kan virke en anelse ”plastikagtigt” ved første øjekast. Men ved nærmere bekendtskab viser det sig dog, at der på alle måder er tale om et kvalitetsprodukt.

garmin-forerunner-235-lobeur

Indbygget pulsmåler i uret, så du slipper for et pulsbælte

Hurtig opstart og indbygget pulsmåler

En af de fordele, der er med til at sikre Garmin Forerunner 235 placeringen som testvinder, er ifølge testpanelerne blandt andet den hurtige opstart. GPS’en finder eksempelvis positionen på få øjeblikke, så man slipper for at stå at trippe, før løbeturen kan påbegyndes.

Pulsmålingen er også klar med det samme, da den er indbygget. De fleste betragter indbygget pulsmåler som et stor plus, da det både er nemmere og billigere end at skulle bruge separat pulsbælte. Eneste ulempe er dog, at pulsmålingen ikke er 100 % nøjagtig ved høj intensitet. Dette er dog et problem ved alle løbeure med indbygget pulsmåler. Så det relaterer ikke specifikt til denne model, men er blot en faktor man bør tage højde for, når der skal vælges mellem indbygget eller ekstern pulsmåler.

Fordele ved Garmin Forerunner 235:

🔵 Opgraderet model med ekstra stor skærm
🔵 Blød urrem med huller for optimal åndbarhed
🔵 Indbygget skridttæller og aktivitetstracker
🔵 Neutralt design, der også kan bruges i dagligdagen
🔵 Hurtig GPS-tracking og pulsmåling lige ved hånden

Se videoen om Garmin Forerunner 235:

https://www.youtube.com/watch?v=hID3pGSHn3U

Polar V800

9 ud af 10 stjerner hos Aftenposten.no
5 ud af 6 stjerner hos Aktivtræning
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Loeberne.dk

polar-v800-loebeur-test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.675,00 Kr. 0,00 Kr. 2.675,00 Kr. Læs mere
2.789,00 Kr. 0,00 Kr. 2.789,00 Kr. Læs mere

 

Finske Polar har med V800 lanceret en topmodel, som ikke bare er skarp på funktionsniveau, men som også har et design, man kan være bekendt at bære til både hverdag og fest. Det er i hvert fald bedømmelsen i flere af de testresultater, vi har skævet til i denne gennemgang. Uret er ikke helt billigt, men det byder til gengæld på alt, hvad du får brug for, både under løb, cykling og svømning (idet modellen er vandtæt). Det er således også et oplagt valg, hvis du dyrker eksempelvis triatlon.

Det der især gør Polar V800 attraktivt rent designmæssigt, er de lidt mindre dimensioner. Det er et bevidst valg fra Polars side, men prisen er selvfølgelig et lidt mindre display, som i visse tilfælde kan være en ulempe, når der trænes for fulde omdrejninger. Til gengæld lønner det sig i det daglige, hvor uret fremtræder diskret, og ikke ”blærer” sig unødvendigt med det sportslige.

Lynhurtig og præcis GPS med hukommelsesfunktion

En af de ting, der er med til at bringe Polar V800 til tops i diverse tests er den indbyggede GPS, der i test vurderes som værende lynhurtig. Den finder signalet på sekunder, og holder det selv i øde områder. GPS’en er desuden særlig hurtig, hvis den skal tune ind fra positioner, hvor den har været før – meget praktisk, hvis du for eksempel typisk starter løbeturen hjemmefra.

Uret er meget robust i sin opbygning, og det kan kræve lidt tilvænning at have det på armen 24/7. Ikke desto mindre er det dog netop tanken fra Polar, som derfor også har integreret en række aktivitetsfunktioner, således at du også får registreret kalorieforbruget under hverdagsaktiviteter. Det gælder også, når du sover: Polar V800 holder også øje med din søvn og søvnkvalitet, og kan også give råd vedrørende behov for yderligere restitution.

polar-v800-bedste-loebeur-test

Intuitiv forbindelse med computer og smartphone

I skrivende stund kan Polar V800 kun kobles op med softwaren på Polars hjemmeside, men det er ved at blive ændret, så der også bliver kompatibilitet med Endomondo med mere. En stærk feature er den opgraderbare firmware, som gør det muligt at opgradere uret, efterhånden som Polar forbedrer funktionerne.

En vigtig feature er desuden Bluetooth Smart, som gør modellen kompatibel med tredjeparts-produkter som eksempelvis pulsmålere. Det er også muligt at tilkoble kadance- og senere endda Watt-målere, hvilket gør denne model særdeles bredspektret.

Fordele ved Polar V800:

🔵 Lækkert diskret design – også til hverdagsbrug
🔵 Multiports-funktioner til blandt andet løb, cykling og svømning
🔵 Vandtæt og robust konstruktion
🔵 Lynhurtig og præcis GPS med hukommelsesfunktion
🔵 Aktivitetsfunktioner inklusive søvn-overvågning
🔵 Opgraderbar firmware og Bluetooth-forbindelse

Se en anmeldelse af Polar V800 her:

https://www.youtube.com/watch?v=suxLM87ghKk

Garmin Fenix 3 Sapphire

Testvinder hos Iform.dk
Testvinder hos Test.no
✅ 5,5 stjerner ud af 6 stjerner hos Aktivtræning.dk
✅ Anbefalet hos Mobil.se

garmin-fenix-3-sapphire-loebeur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.085,00 Kr. 0,00 Kr. 3.085,00 Kr. Læs mere
3.085,00 Kr. 0,00 Kr. 3.085,00 Kr. Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere

 

Udtryk som ”vildt lækkert” og ”vildt funktionelt” blev flittigt brugt, da Aktivtræning i 2015 testede løbeuret Garmin Fenix 3 Sapphire, der er tredje version af den populære topmodel fra Garmin. Samme begejstring går igen i en række andre anmeldelser, og alle er enige om, at der skal topkarakterer til, når dette veludrustede løbeur skal vurderes.

Den eneste anke er måske prisen, som ligger helt i top. Men skal du have det bedste af det bedste, er Fenix 3 Sapphire nok det mest oplagte valg. Modellen har alle de funktioner du kan drømme om, både til løb men også klatring, skiløb og andre sportsgrene understøttes specifikt af urets overflødighedshorn af funktionalitet.

Med dette ur har Garmin også åbnet op for download af tredjeparts-applikationer direkte til uret, og open souce-modellen tiltrækker erfaringsmæssigt mange dygtige programmører. Eksperterne forventer derfor, at der den kommende tid vil blive udviklet et hav af special-apps, så selv de mest nørdede og individuelle ønsker vil kunne imødekommes.

Solidt og tungt, men ikke kun forbeholdt mænd

Garmin Fenix 3 Sapphire beskrives af nogle anmeldere som et maskulint ur, ikke mindst på grund af størrelsen og en solid vægt på hele 86 gram. Vægten er selvsagt ikke blevet mindre af, at uret blandt andet er udstyret med metallænke, urkasse i stål samt robust safirglas.

Der er dog delte meninger om det maskuline, for eksempelvis det danske magasin I Form fremhæver netop denne model som den bedste på markedet til kvinder, der gerne vil have flot design på armen. Uret fås da også i en række velafstemte farvevarianter, og vil man gerne have vægten lidt ned, fås der også en urrem i plast. Også Aktiv Træning bakker op om designvurderingen, og tøver ikke med at kalde Garmin Fenix 3 Sapphire for ”det flotteste sportsur på markedet”.

garmin-fenix-3-sapphire

Indbygget pulsmåler i uret, så du slipper for at have et pulsbælte på.

Enkel brugerflade på trods af mange funktioner

Hører man til de lidt teknikforskrækkede, kunne man måske frygte, at det ekstreme udvalg af funktioner vil gøre den daglige brug helt uoverskuelig. Men det er bestemt ikke tilfældet med Fenix 3 Sapphire. Garmin har sin egen vellykkede menu-struktur, som går igen i alle deres nyere modeller. Det er brugervenligt og intuitivt, og man kan let nøjes med at arbejde med de foretrukne funktioner. Sådan må det også næsten være, for alle vil opleve, at en lang række funktioner aldrig kommer i brug.

Det er næsten en selvfølge, at modellen har indbygget pulsmåler, men det kan naturligvis også tilsluttes pulsbælte, hvis du ønsker den ultimative præcision. Derudover får du også indbyggede sensorer som termometer, kompas, højdemåler og meget andet, samt naturligvis en overlegen GPS, som også brillerer med en række nye praktiske funktioner.

Fordele ved Garmin Fenix 3 Sapphire:

🔵 Markedets mest funktionelle sportsur
🔵 Robust vandtæt konstruktion med urkasse i stål og safirglas
🔵 Open source med mulighed for download af tredjeparts apps
🔵 Flot design, der kan bruges af begge køn
🔵 Intuitiv og overskuelig brugerflade
🔵 Indbygget pulsmåler, men mulighed for at tilslutte pulsbælte

Se videoen om Garmin Fenix 3 Sapphire her:

https://www.youtube.com/watch?v=PNFlxNa4sLk

Garmin Forerunner 920XT

10 ud af 10 stjerner hos Aftenposten.no
10 ud af 10 stjerner hos Tek.no
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Aktivtræning
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com

garmin-forerunner-920xt-testvinder

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.209,00 Kr. 0,00 Kr. 2.209,00 Kr. Læs mere
3.413,00 Kr. 0,00 Kr. 3.413,00 Kr. Læs mere

 

Med Forerunner 920XT sigter Garmin helt specifikt på triatleterne, idet uret er optimeret til de tre discipliner løb, cykling og svømning. Selv om du kun skulle dyrke en eller to af de nævnte sportsgrene, er uret dog stadig et rigtig godt bud på den optimale løsning, hvilket de mange topkarakterer da også peger på. Dette løbeur hører uden tvivl til i den dyre ende af skalaen, men du får rigtig meget funktionalitet for pengene.

En af de ting, der i særlig grad imponerer testpanelerne er GPS’en, som faktisk ud over den almindelige GPS kobler simultant op til den russiske pendant til GPS. I praksis betyder det, at formentlig er markedets hurtigste til at koble op og finde signalet. Den dobbelte satellitnavigation sikrer derudover en overlegen præcision, både med hensyn til positionering og opmåling af distancer.garmin-forerunner-920

Rigtig mange funktioner, men alligevel utrolig simpelt i brug

Testpanelet på det norske magasin Tek.no er en smule utilfredse med, at uret ikke kan brygge kaffe, men derudover vurderer de, at Garmin Forerunner 920XT stort set kan alt andet. Denne opgraderede model har alle funktionerne fra forgængeren, men der er desuden kommet en mængde nye til.

Et enkelt eksempel er Bluetooth-delen, som forbinder løbeuret med din smartphone. Det giver dig blandt andet mulighed for at se sms’er og opkald direkte på uret, ligesom datastrømmen også flyder den modsatte vej, så andre eksempelvis kan følge din træning og resultaterne live. Det giver også mulighed for at overføre data fra uret til de forskellige fitness- og helbredsapps, der findes til de fleste smartphones i dag.

Elsker du smarte features og avancerede funktioner, vil du elske Garmin Forerunner 920XT, og du bliver ikke færdig med at udforske mulighederne foreløbigt. Er du på den

anden side mest interesseret i den grundlæggende funktionalitet, er denne model også for dig. Brugervenligheden er helt i top, og du kan sagtens nøjes med blot at vælge eksempelvis ”løb”, og så klarer uret resten. Alle relevante data vises på skærmen, og alt logges til eventuel senere analyse.

garmin-920xt

Garmin Forerunner 920XT til både sport og fritid

Den nye model er kommet ned i vægt, og vejer nu kun 61 gram. Det betyder, at uret nu er i en vægtklasse, hvor det kan bæres døgnet rundt og bruges som almindeligt ur også. Dels signalerer det aktiv livsstil, men du får så også mulighed for at gøre brug af de smarte funktioner, som lader dig overvåge aktivitet, søvn, kalorieforbrug og meget andet.

Til dagligt brug vises uret med store letlæselige tal, og du kan i øvrigt få skærmen til at se ud, som du ønsker det. Det er nemlig muligt at downloade forskellige urskiver. Når du er derhjemme, opretter uret også forbindelse til hjemmets WiFi. Det betyder, at data overføres endnu hurtigere, og du hele tiden har adgang til alle dine data på både ur, computer, telefon og i de forskellige internetbaserede tjenester i skyen.

Fordele ved Garmin Forerunner 920XT:

🔵 Optimeret til løb, cykling og svømning – perfekt til triatleter
🔵 Bedre nøjagtighed med simultan opkobling til to satellitsystemer
🔵 Live datastrøm til og fra smartphone via Bluetooth
🔵 Vælg frit mellem avanceret eller enkel betjening
🔵 Overvågning og registrering af søvn, aktivitet og kalorieforbrug
🔵 Understøtter også WiFi

Se videoen om Garmin Forerunner 920XT her:

https://www.youtube.com/watch?v=l_abOauUZUM

Garmin 735 XT

4,5 ud af 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
Vurderingen ”Excellent” hos magasinet Pcmag.com

Garmin Forerunner 735XT pulsur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.834,00 Kr. 0,00 Kr. 1.834,00 Kr. Læs mere
2.129,00 Kr. 0,00 Kr. 2.129,00 Kr. Læs mere
2.495,00 Kr. 0,00 Kr. 2.495,00 Kr. Læs mere
2.829,00 Kr. 0,00 Kr. 2.829,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere
2.990,00 Kr. 0,00 Kr. 2.990,00 Kr. Læs mere

 

Tre forskellige ekspertkilder har foretaget tests af løbeuret Garmin 735 XT, og her er tale om henholdsvis teknologisiden Techradar.com, gadget-websiden Wareable.com samt computer/teknikmagasinet Pcmag.com.

Alle tre kilder har testet denne model ud fra aspekter såsom præstationsevner, funktioner, design og batteri, og efter endt test konkluderer alle tre kilder, at denne model imponerer stort. Derfor modtager Garmin 735 XT rigtig gode scorer over hele linjen.

Multi-sportsur med lav vægt

Garmin 735 XT vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker et løbeur, der både har en lav vægt og har et simpelt og pænt design. Dette løbeur er nemlig et letvægts-løbeur, idet det kommer med en vægt på kun 40 gram, og så er designet så diskret og pænt, at man ikke kun behøver at bære det under træningen, men også kan anvende det i hverdagen.

Selv om her er tale om et enkelt og simpelt ur udvendigt, så forholder det sig anderledes, når det kommer til det indvendige: Denne model kan nemlig foretage rigtig mange former for målinger – derfor er her tale om et helt multi-sportsur.

Garmin 735 XT kan nemlig både måle blandt andet puls, tid, distance og kalorier, og det er i forbindelse med mange typer af aktiviteter. Modellen er desuden vandtæt og kan derfor også anvendes til for eksempel svømning.

Garmin Forerunner 735XT Eksperterne: Velfungerende triatlon-ur med lang batterilevetid

Garmin 735 XT er blandt andet blevet testet af gadget-siden Wareable.com, som er meget imponerede over modellen med en score på 4,5 stjerner ud af 5. Noget af det, som Wareable.com især fremhæver ved dette løbeur, er, at her er tale om et velfungerende ur, der indfrier alle de forventninger, som også seriøse atleter kan have.

Eksperterne skriver desuden, at denne model især er fordelagtig for triatleter, som dyrker både løb, cykling og svømning. Også eksperterne fra computer/teknikmagasinet Pcmag.com har testet Garmin 735 XT, og eksperterne herfra er ligeledes imponerede over dette løbeur. Noget af det, som især fremhæves ved modellen, er den meget lange batterilevetid, som gør, at man kan tage langt omkring uden at bekymre sig om, om uret går ud.

Til trods for de gode anmeldelser nævner både Wareable.com og Pcmag.com også ulemper ved uret, og de går især på, at uret af og til har problemer med at kommunikere med app’en, og så kan uret være en smule ukomfortabelt at have om håndleddet, når man sover.

Eksperterne: Løbeur i topklasse

Også eksperterne fra teknologisiden Techradar.com har testet Garmin 735 XT, og her scorer modellen igen en topkarakter på 4,5 stjerner ud af 5. Denne score begrundes med, at her ifølge eksperterne er tale om et ur i den absolutte topklasse – og al kvaliteten taget i betragtning, så kommer modellen også i en overkommelig prisklasse.

Eksperterne roser desuden modellen for at have en lang batterilevetid samt en GPS, der måler meget præcist. Techradar.com nævner dog også ulemper ved Garmin 735 XT, og ulemperne går mest på, at der kan forekomme lidt ustabilitet omkring flere af målingerne af og til, og så kan dette løbeur føles lidt plastikagtigt.

Garmin 735 XT – specifikationer:

🔴 Urets størrelse: 45 x 45 x 11,7 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40,2 gram
🔴 Displayets opløsning: 215 x 180 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 264 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin 735 XT:

🔵 Meget let ur
🔵 Ur til multisport
🔵 Vandtæt model
🔵 Lang batterilevetid
🔵 Præcis GPS-måling

Se videoen om Garmin 735 XT her:

https://www.youtube.com/watch?v=kGKektIyEnw&t=1s

Garmin Instinct

4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
Anbefalet hos USA’s største løbeside Dcrainmaker.com

Garmin Instinct

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.564,00 Kr. 0,00 Kr. 1.564,00 Kr. Læs mere
1.989,00 Kr. 0,00 Kr. 1.989,00 Kr. Læs mere
2.061,00 Kr. 0,00 Kr. 2.061,00 Kr. Læs mere

 

To forskellige ekspertkilder har i denne omgang foretaget tests af løbeuret Garmin Instinct, og disse ekspertkilder tæller den amerikanske gadget-side Wareable.com og den amerikanske løbeside Dcrainmaker.com.

Begge kilder har kun haft fokus på dette ene løbeur i regulære alene-tests, og for at finde frem til hvor godt uret fungerer, er modellen blevet testet på forskellige parametre såsom ydeevner, præcision, design og batterilevetid.

Herefter er der blevet givet en samlet vurdering af uret, og Garmin Instinct imponerer eksperterne i høj grad. Derfor modtager denne model høje karakterer og flotte kommentarer.

Robust model til eventyreren

Hvis man hører til de eventyrlystne forbrugere, der ofte kommer ud i mere eller mindre ekstreme situationer under træningen – og dermed stiller store krav til deres løbeurs holdbarhed – så vil Garmin Instinct være et særdeles godt valg.

Denne model behøver man nemlig ikke være forsigtig med, for det er designet til at være ekstra stærkt og robust. Dette løbeur er resistent over for både varme, vand og stød.

Herudover er modellen skabt med en lang batterilevetid, så man ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt uret løber tør for strøm – her er nemlig tale om en batterilevetid på 16 timer, når man anvender GPS’en, og det er en del sammenlignet med konkurrerende modeller.

Herudover er Garmin Instinct også et avanceret løbeur, der kan måle både de gængse målinger såsom distance, kalorier og tid men også mere avancerede, idet uret kommer med 28 forskellige profiler, som tillader en bred variation af aktiviteter.

Garmin InstinctEksperterne: Skepsis blev manet i jorden

Garmin Instinct er blandt andet blevet testet af den store, amerikanske løbeside Dcrainmaker.com, som i sin konklusion på anmeldelsen af modellen kommer frem til, at dette løbeur er anbefalelsesværdigt. Dette overrasker dog eksperterne selv, idet de var noget skeptiske over for modellen inden testen, og de regnede ikke med den store præstation fra Garmin Instincts side.

Efter at have testet uret på flere aspekter er denne skepsis dog blevet manet i jorden, skriver eksperterne selv, for de vurderer, at uret faktisk er meget velfungerende, leverer solide præstationer og har mange gode funktioner.

Dermed er her tale om et rigtig godt løbeur, der dog også har lidt småfejl hist og her – men til pengene får man rigtig meget kvalitet.

Eksperterne: Robust løbeur

Den amerikanske gadget-side Wareable.com har også testet Garmin Instinct, og disse eksperter er meget imponerede over modellen, som de giver en virkelig høj score på 4,5 ud af 5 stjerner.

Dette begrundes med, at eksperterne er meget imponerede over denne models ydeevner, og især over urets ekstremt hårdføre ydre som virkelig gør uret bygget til den eventyrlystne forbruger.

Eksperterne er samtidig imponerede over løbeurets gode tracking-evner, mens den lange batterilevetid nævnes som en stor fordel, når man er ude.

Eksperterne skriver herudover, at dette løbeur både er simpelt og enkelt, men uret har stadig utrolig mange forskellige funktioner. Det nævnes dog også, at det kan tage sin tid at sætte sig ind i alle modellens funktioner, og så er uret måske ikke det flotteste løbeur på markedet.

Garmin Instinct – specifikationer:

🔴 Urets størrelse: 45 x 45 x 15,3 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 52 gram
🔴 Displayets opløsning: 128 x 128 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 16 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 336 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Instinct:

🔵 Robust og stærkt løbeur
🔵 Meget hårdfør model
🔵 Er resistent over for både vand, varme og stød
🔵 Med 28 unikke profiler
🔵 Lang batterilevetid – 16 timer med GPS’en tændt

Se videoen om Garmin Instinct her:

https://www.youtube.com/watch?v=QkF0GoHwDss&t=7s

Garmin Fenix 5s

9 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wired.com
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
5 ud af 5 stjerner hos det britiske løbemagasin Runultra.co.uk

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.782,00 Kr. 0,00 Kr. 2.782,00 Kr. Læs mere
3.280,00 Kr. 0,00 Kr. 3.280,00 Kr. Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Tre forskellige ekspertkilder har testet løbeuret Garmin Fenix 5s, og disse tæller teknologimagasinet Wired.com, gadget-siden Wareable.com og løbemagasinet Runultra.co.uk.

Ud fra specifikke parametre såsom ydeevner, funktioner, præcision, design og batterilevetid har eksperterne vurderet modellen, og derefter er der givet en samlet score. Garmin Fenix 5s imponerer eksperterne stort, og det resulterer i absolutte topkarakterer.

Der findes i alt tre forskellige modeller i den populære Garmin Fenix 5-serie, og her er der tale om modellen Garmin Fenix 5s, der er lillebror i serien.

Model i Fenix 5-serien

Garmin Fenix 5s hører som nævnt til i den populære Garmin Fenix 5-serie, som består af flere udgaver, og denne model er det mindste løbeur af alle modellerne. Det gælder for det første fysisk, hvor dette løbeur har lavere vægt på kun 67 gram, hvilket er forholdsvist let.

Derudover er uret en smule mindre end de andre modeller, men det betyder også, at prisen er mere overkommelig. Dermed ikke sagt, at Garmin Fenix 5s er et u-avanceret ur, for uret kan stadig rigtig meget – blandt andet måler dette løbeur pulsen ved håndleddet konstant, og modellen er faktisk beregnet til at blive båret hele døgnet.

Uret fungerer nemlig lidt som en personlig sundhedsassistent og kan give informationer omkring søvn og stress.

Herudover kan Garmin Fenix 5s naturligvis også anvendes til adskillige former for aktivitet såsom både løb, gang, cykling, triatlon, svømning, klatring og skisport, for en lang række af data registreres.

Der findes også en tilhørende app til dette løbeur, der giver adgang til flere informationer omkring ens bevægelser og aktivitet.

Eksperterne: Avanceret men brugervenlig

Garmin Fenix 5s er blandt andet blevet testet af teknologimagasinet Wired.com, som giver modellen en meget høj score med ni stjerner ud af ti mulige. Dette begrundes med, at her er tale om et meget avanceret ur med muligheden for at kunne foretage rigtig mange målinger.

Selv om her er tale om en avanceret model, så er dette løbeur også utrolig brugervenligt, og det fungerer let at finde ud af alle urets funktioner.

Herudover roser Wired.com også uret for at være behageligt at have rundt om håndleddet, og så er det robust i brug, mens det samtidig foretager gode og nøjagtige målinger. Man skal dog være opmærksom på, at Garmin Fenix 5s ikke er et helt billigt løbeur, selv om det er lillebror i Garmin Fenix 5-serien.

Eksperterne: Imponerende løbeur

Garmin Fenix 5s er desuden blevet testet af eksperterne fra løbemagasinet Runultra.co.uk og gadget-siden Wareable.com, og også her høster modellen rigtig god kritik.

Eksperterne herfra skriver, at dette løbeur er tæt på at være det perfekte løbeur, og selv om man er semi-professionel, så vil denne model imponere med nøjagtige målinger og de mange funktioner.

Modellen roses også for evnen til at kunne registrere mange data og foretage dybe analyser af aktiviteterne.

Ligesom Wired.com så nævner Runultra.co.uk og Wareable.com også, at her er tale om et noget dyrt løbeur.

Garmin Fenix 5s – specifikationer:

🔴 Urets størrelse: 42 x 42 x 14,5 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 67 gram
🔴 Displayets opløsning: 218 x 218 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 216 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Fenix 5s:

🔵 Model i den populære Germin Fenix-serie
🔵 Kan fungere som personlig sundhedsassistent ved at måle stress og søvn
🔵 Kan foretage målinger ved mange typer af aktiviteter
🔵 Muligt at registrere mange data og foretage dybe analyser
🔵 Avanceret men brugervenligt

Se videoen om Garmin Fenix 5s her:

https://www.youtube.com/watch?v=Y0KQv9OvMbk&t=29s

Garmin Vivomove HR Sport

4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
4 ud af 5 stjerner hos den britiske teknologiside Techadvisor.co.uk

Garmin Vivomove HR Sport

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.242,00 Kr. 0,00 Kr. 1.242,00 Kr. Læs mere
1.247,00 Kr. 0,00 Kr. 1.247,00 Kr. Læs mere
1.258,00 Kr. 0,00 Kr. 1.258,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

 

Tre forskellige ekspertkilder har foretaget tests af løbeuret Garmin Vivomove HR Sport, og disse kilder tæller teknologisiderne Techradar.com og Techadvisor.co.uk samt gadget-siden Wareable.com.

Alle ekspertkildere har haft fuldt fokus på kun Garmin Vivomove HR Sport, da modellen har været testet i tre alene-tests, og her er modellen blevet vurderet ud fra parametre såsom ydeevner, funktioner, design og batteri.

Eksperterne er meget imponerede over dette løbeur, og det resulterer i en vurdering, der hedder 4 stjerner ud af 5 hos alle eksperterne.

Enkelt løbeur til fornuftig pris

Hvis man for eksempel er nybegynder eller bare ønsker sig et mere simpelt løbeur uden mange avancerede funktioner, så vil Garmin Vivomove HR Sport være et godt bud på et velfungerende løbeur. Det betyder også, at denne model kommer til en overkommelig pris.

Garmin Vivomove HR Sport er designet til at kunne foretage mere enkle målinger, og det medfører blandt andet også, at der ikke findes en GPS. Det skal man være opmærksom på, da en fraværende GPS kan begrænse brugen for nogle typer af forbrugere.

Det, som denne model især er fordelagtig til, er at blive anvendt som simpelt løbeur, aktivitetsmåler og almindeligt ur, og der findes herudover en pulsmåler i håndleddet. Garmin Vivomove HR Sport kan desuden kommunikere med den tilhørende app.

Garmin Vivomove HR SportEksperterne: Flot design og god batterilevetid

Garmin Vivomove HR Sport er blandt andet blevet testet af den amerikanske teknologiside Techradar.com, som giver modellen en flot karakter på fire stjerner ud af fem. Det er en høj score, som begrundes med, at eksperterne noterer sig, at dette ur kommer i et virkelig flot design, der skiller sig ud fra mængden, da mange løbeure ikke er kønne at se på.

Techradar.com noterer sig desuden, at Garmin Vivomove HR Sport er meget velfungerende, når det gælder målinger indendørs, og derudover har modellen også en god, lang batterilevetid.

Dog kommenterer eksperterne den fraværende GPS, som er en af de største ulemper ved uret, og så gør eksperterne også opmærksom på, at dette løbeur generelt ikke har så mange funktioner som flere af de andre testede modeller, og derfor vil graden af tilfredshed med denne model afhænge af personlige præferencer.

Eksperterne: Velfungerende men simpelt løbeur

Gadget-siden Wareable.com og teknologisiden Techadvisor.co.uk har ligeledes testet Garmin Vivomove HR Sport og givet denne model samme score – fire stjerner ud af fem.

De kalder dette løbeur for en form for hybrid-ur, men inden for rammerne er her dog tale om et meget velfungerende ur, der foretager præcise pulsmålinger samt har et pænt design. Også batterilevetiden roses.

Ligesom Techradar.com så er både Wareable.com og Techadvisor.co.uk også enige om, at fraværet af en GPS er en klar ulempe, og det nævnes derfor, at hvis man er seriøst atlet, så vil denne model ikke være avanceret nok.

Garmin Vivomove HR Sport – specifikationer:

🔴 Urets størrelse: 43 x 43 x 13 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40 gram
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Nej
🔴 Med pulsmåler: Ja
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 120 timer med brug som smart-watch
🔴 Batterilevetid: Op til 336 timer uden brug som smart-watch
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Fordele ved Garmin Vivomove HR Sport:

🔵 Enkel model uden mange avancerede funktioner – også uden GPS
🔵 God pris
🔵 Pænt design
🔵 Kan anvendes både til træning og i dagligdagen
🔵 Kan kommunikere med tilhørende app

Se videoen om Garmin Vivomove HR Sport her:

https://www.youtube.com/watch?v=J4TCijk-I0Y

Gode råd til valg af løbeur 🏃

Vi har i denne artikel fundet de allerbedste løbeure frem. Så vælger du en af de nævnte modeller, går du ikke helt galt i byen. Selvfølgelig skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvor meget plads, der er i budgettet. Du får flest funktioner og mest præcision med topmodellerne, men træner du mere på hobbyplan, kan et ur som eksempelvis Polar M400 sagtens være fuldt tilfredsstillende.

Multisportsfunktion understøttes ikke af alle løbeure, så vær også opmærksom på, hvilke sportsgrene uret skal kunne understøtte optimalt. Alle de nævnte ure fungerer optimalt til løb, men visse modeller understøtter også cykling og svømning og eventuelt også flere andre sportsgrene. Ikke alle ure er vandtætte, så til svømmebrug skal den feature naturligvis være på plads.

Pulsmåling

Pulsmåling er essentiel, hvis du træner seriøst, og alle de gennemgåede modeller understøtter dette i en eller anden form. Du får mest præcision med et pulsbælte, men dette understøttes ikke af alle ure, og er også en lidt dyrere løsning. Kan du nøjes med en lidt mere upræcis måling, kan du vælge et ur med pulsmåling direkte på armen. Det er billigere og nemmere i det daglige.

GPS

Alle løbeure har i dag indbygget GPS i en eller anden form, men der kan være forskel på præcision og hvor hurtigt GPS’en er til at opfange signalet, når der tændes for funktionen. Flere af de gennemgåede modeller får dog rigtig gode anmeldelser på netop registreringshastighed og præcision. Så du kan med fordel vælge en af disse, hvis GPS-funktionaliteten er vigtig for dig.

Databehandling

Der er også stor forskel på, hvor gode de forskellige modeller er til efterbehandling af data. På de fleste modeller fungerer det bedst, hvis du uploader til producentens egen hjemmeside, men visse modeller kan også understøtte andre platforme.

Design, vægt og størrelse

Skal du kun bruge uret i forbindelse med sport, kan du se lidt stort på både vægt og komfort og måske også design, men skal uret bruges hele døgnet, er det naturligvis væsentlige parametre. I sidstnævnte tilfælde bør du også overveje et ur med mulighed for overvågning af aktivitet og søvn. Det er interessante parametre, som giver dig mulighed for at optimere din dagligdag yderligere.

Connectivity

Hvis du kommunikerer meget online via eksempelvis sms og Facebook, bør du overveje et løbeur, der integrerer disse funktioner i samarbejde med smartphonen. Tilbringer du meget tid med træning, kan det være en stor fordel.

Et sidste råd er, at du for enhver pris skal undgå at blive slave af dit nye avancerede ur. Uret er tænkt som et hjælpemiddel, men hvis du hele tiden tjekker din hastighed og andre data, kan det ødelægge glæden ved sport og motion. Giv dig selv frihed til at nyde kroppen og bevægelserne, og brug primært uret intensivt, når du i perioder vil presse lidt ekstra ud af træningen eller analysere dine bedrifter nærmere. Er du tilbøjelig til at overtræne, kan du i øvrigt vælge et ur, der rådgiver om behovet for restitution. Den feature tilbyder flere af topmodellerne.


Løbeur Test – Disse kilder har vi gennemgået 🔎

For at gøre vurderingen så præcis som mulig, har vi gjort brug af en lang række kilder. Hvis du selv har lyst til at dykke dybere ned i de forskellige tests og analyser, finder du herunder en liste med et udpluk af anvendte kilder samt links til disse.

Aktiv Træning 🇩🇰

Aktiv Træning er et populært sportsmagasin, som både findes i Danmark og Norge. Magasinet har foretaget en lang række tests af forskellige løbeure, hvilket vi har anvendt som kilder i denne test af løbeure.

Du kan blandt andet læse deres Garmin Forerunner 225 test via dette link. Også Garmin Forerunner 630 kan du læse om her.

Vi henviser også til deres test af Garmin Fenix 3 Saphire og deres test af Garmin Forerunner 920XT. Disse to artikler finder du her og her.

Også en række løbeure fra Polar har været testet af deres testpanel. Du finder testen af Polar V800 her og testen af Polar M400 her.

Aktiv Træning har også udgivet en hel artikel, hvor de kårer de bedste løbeure med GPS. Denne artikel finder du her. I denne artikel kan du blandt andet læse om Suunto Spartan Sport Wrist HR, Garmin Fenix 5 og Garmin Forerunner 35.

I Form 🇩🇰

Det store livsstilsmagasin I Form henvender sig mest til kvinder, og med denne vinkel testede magasinet i 2016 en række af de mest populære løbeure. Testen blev offentliggjort i blad nr. 4/2016, men du kan se en PDF-udgave af testen her.

Løberne.dk 🇩🇰

Løberne.dk udkommer både som trykt magasin og i en online udgave, og fokus er naturligvis løb. Her kan du få både inspiration og viden om løb og relaterede emner, og ret naturligt har magasinet også testet en del løbeure gennem tiden. Her fandt vi blandt andet tests af Garmin Forerunner 225, som du kan finde ved at klikke her.  Også Polar V800 er blevet testet af magasinet. Denne test finder du via dette link.

Aftenposten 🇳🇴

Den norske avis Aftenposten tester ofte forskellige forbrugerprodukter i deres avis. De har blandt andet også testet Garmin Forerunner 920XT uret, som vi har brugt som reference i denne artikel. Du kan læse deres artikel her.

Også Polar 800V har været til test hos Aftenposten. Du kan læse hele deres test af uret her.

Klikk.no 🇳🇴

Det store norske onlinemagasin Klikk.no har ligeledes foretaget en række test af løbeure. Blandt andet er Garmin Forerunner 630 blevet testet i deres store test, hvor i alt 8 forskellige ure blev testet. Du kan læse hele testen her.

I en anden test har de fået en norsk mester i løb, Karoline Finne, til at teste en række løbeure. I testen blev  vinderen det billigste ur i hele testen, nemlig Polar M400. Denne test kan du læse mere om her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en britisk side som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser.

Her er forskellige løbeure blevet testet og vurderet i forhold til design, komfort, funktionalitet, funktioner og anvendelse.

I vores løbeur test har vi anvendt to anmeldelser fra Trustedreviews. Du kan læse om deres anmeldese af Garmin Fenix 5, som de giver 4,5 ud af 5 stjerner. Hele anmeldelsen er tilgængelig her.

Den britiske testside har også haft Polar M600 til test, som bliver belønnet med 4 ud af 5 stjerner. Hele denne test finder du via dette link.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Det store amerikanske teknikmagasin Digitaltrends har millioner af læsere hvert år. De skriver både om nyheder indenfor teknik og gadgets, men har også samtidig en lang række eksperter tilknyttet som tester nye produkter på markedet.

Digitaltrends.com laver disse tests igennem en lang række artikler, nyheder, guides, tests og videoer.

Eksperterne har blandt andet testet forskellige fitness- og løbeure, hvor de har set på aspekter som design, komfort, funktionalitet og anvendelse.

Vi har brugt et par referencer fra dem i vores løbeur test, da Digitaltrends anses for at være et af de bedste og mest troværdige magasiner på sit område.

Du kan læse deres test af Garmin Vivoactive 3, som de har givet 3 ud af 5 stjerner, hvilket er den laveste bedømmelse af alle de testkilder vi har anvendt. Du kan læse hvorfor eksperterne fra Digitaltrends ikke giver uret topkarakter her.

De har også haft Garmin Forerunner til test, som de var betydeligt mere begejsret for. Dette løbeur får karaktereren 4,5 ud af 5 stjerner. Læs mere her.

Techradar.com 🇺🇸
Techradar er en amerikansk teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Techradar.com er en af verdens største og mest anerkendte teknologisider.

Vi har i denne artikel inkluderet anmeldelser af en række forskellige løbeure.

Eksperterne fra Techradar har blandt andet testet Garmin Vivoactice 3, som de belønner med 4 ud af 5 stjerner. Hele anmeldelsen af Vivoactive kan du finde på deres hjemmeside her.

Også Suunto Spartan Sport Wrist HR har teknikeksperterne fra Techradar haft til test, hvor de anmelder uret og beskriver både positive og negative ting ved dette løbeur. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Også et løbeur fra Polar, deres model M600 er blevet testet af Techradar. Også her har testpanelet lavet en meget detaljeret test af uret, hvor de opridser både fordele og ulemper ved dette løbeur. Hele testen finder du via dette link.

Techradar.com har yderligere testet to løbeure:

Læs mere her om testen af Garmin 735 XT.

Læs mere her om testen af Garmin Vivomove HR Sport.

Wareable.com 🇺🇸
Det amerikanske onlinemagasin der har til formål at skrive nyheder, artikler, guides og tests af alle de teknikenheder, man kan bære på kroppen.

Det tæller især fitnessure og andre teknologiske armbåndsprodukter. Her er der tale om forskellige tests af løbeure.

I denne artikel har vi undersøgt deres anmeldelse af Garmin Vivoactive 3, som du kan læse mere om her. Indenfor Garmin ure har de ligeledes testet Garmin Forerunner 35, som de giver 3,5 ud af 5 stjerner. Denne anmeldelse kan du læse her.

Også det stilfulde Garmin Fenix 5 er blevet anmeldt hos Werable. Dette ur er anmelderne meget begejstret over, og belønner det med 4,5 ud af 5 stjerner. Anmeldelsen af Fenix 5 finder du via dette link.

De har også udarbejdet en meget detaljeret og dybdegående artikel om Suunto Spartan Sport Wrist HR, som du kan læse via dette link.

Også det populære Polar M600 er blevet bedømt af teknikeksperterne fra Wereable. I denne test gennemgåes alle detaljer ved uret, og vurderingen ender på 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele denne anmeldelse på deres hjemmeside her.

Wareable.com har yderligere testet fire løbeure:

Læs mere her om testen af Garmin 735 XT.

Læs mere her om testen af Garmin Instinct.

Læs mere her om testen af Garmin Fenix 5s.

Læs mere her om testen af Garmin Vivomove HR Sport.

Mobilsiden.dk 🇩🇰
Dansk online mobilside, som både skriver om alt til mobiltelefonen, men de beskæftiger sig også med andre mobile enheder.

Her udføres af og til forskellige tests og vurderinger, og her er der tale om en test af et løbeur fra Garmin.

Læs mere på Mobilsiden her.

Outdoorgearlab.com 🇺🇸
Outdoorgearlab.com er en onlineside med fokus på udendørslivet og de remedier, der kan gøre udendørslivet lettere og mere praktisk. Siden udfører tests engang imellem, og her er der tale om en test af forskellige produkter til både camping og hiking. Det inkluderer en anmeldelse af et løbeur fra Garmin.

Du kan læse hele artiklen hos Outdoorgearlab.com her.

Expertreviews.com 🇬🇧
Dette britiske testmagasin udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af hvidevarer.

Her er der tale om en test af et løbeur fra Garmin, som eksperterne vurderer inden for design, funktioner, ydeevne og anvendelighed.

Læs mere på deres hjemmeside her.

Dcrainmaker.com 🇺🇸
Dcrainmaker.com er en amerikansk webside med fokus på løb og forskellige aspekter af løbetræning. Det tæller også den teknologi, der kan benyttes i forbindelse med træningen. I den forbindelse har Dcrainmaker.com her testet løbeuret Garmin Instinct. Læs mere om testen her.

Pcmag.com 🇬🇧
Pcmag.com er et internationalt magasin med fokus på computerverdenen og teknologi generelt. Magasinet skriver både om de nyeste trends inden for computer og spil, men også emner der vedrører den teknologiske udvikling. Her er der tale om en test af løbeuret Garmin 735 XT. Læs mere om testen her.

Runultra.co.uk 🇬🇧
Runultra.co.uk er en britisk webside med fokus på løb og løbetræning. Derfor tester de britiske eksperter også af og til elektronik og elektroniske forbrugerprodukter, som kan benyttes i forbindelse med løb. Her gælder det en test af løbeuret Garmin Fenix 5s. Læs mere om testen her.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧
Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der beskæftiger sig med emner inden for teknologi og teknik. Techadvisor.co.uk skriver blandt andet guidende artikler for at råde og hjælpe forbrugerne, og dertil kommer også test af forskellige forbrugerprodukter. Det gælder her en test af løbeuret Garmin Vivomove HR Sport. Læs mere om testen her.

Wired.com 🇺🇸
Wired.com er et amerikansk magasin, der fokuserer på IT, tele, kommunikation, data og teknik. Wired.com udkommer både på tryk og har et online-univers, og hovedfokus ligger på, hvordan den fremadgående teknologi påvirker kultur, økonomi og politik. Wired.com skriver også om emner, der er mere ligetil og deriblandt også tests. Wired.com har således her testet løbeuret Garmin Fenix 5s. Læs mere om testen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse