Løbeur test – Find de bedste løbeure – Testvinder guide

0

Løb hører til blandt de mest populære motions- og sportsgrene, og derfor kan det heller ikke overraske, at markedet bugner af løbeure. De fås i alle prisklasser, og det kan være svært at vide hvilken der er bedst.

I denne løbeur test ser vi nærmere på hvilke modeller der har vundet test. Vi har gennemlæst en lang række test fra hele Skandinavien, og giver dig dermed her den ultimative liste over de testvindende løbeur.

Efter gennemgangen giver vi en række tips til, hvilke funktioner du bør lægge mest vægt på, når du skal vælge det rigtige løbeur. Afslutningsvis gennemgår vi de kilder, der er anvendt i artiklen.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Garmin Forerunner 630

5 ud af 5 stjerner hos Aktivtræning.dk
Anbefalet af Dn.no
✅ Testvinder hos Klikk.no
✅ Anbefalet af P4.no

garmin-forerunner-630

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.795,00 Kr. 0,00 Kr. 1.795,00 Kr. Læs mere

 

Da Norges P4 i februar 2016 havde Garmin Forerunner 630 til test, kom den første overskrift ganske enkelt til at hedde ”Wow!”. Redaktionen var mildest talt begejstrede for denne topmodel fra Garmin, der har alt, hvad man som sportsudøver kan ønske sig af en løbeur. Det bakkes op af blandt andet det danske magasin Aktivtræning.dk, der dog mener, at urets mange funktioner måske næsten vil være overkill for den jævne motionist.

At prisen ligger i den høje ende, lægger ingen af anmelderne skjul på, men der er på den anden side ingen tvivl om, at man bestemt også får rigtig meget for pengene. Fravælger man pulsbæltet, bliver uret en del billigere, men det er næsten en skam, da man dermed også må undvære de centrale pulsfunktioner.

Avanceret, men samtidig enkel i brug

En af de ting, der især imponerer anmeldere og testpaneler, er den utrolig enkle håndtering af de mange funktioner. Garmin har nemlig også på den front givet Forerunner 630 en stor opdatering i forhold til tidligere modeller, og brugerfladen er nu mere brugervenlig og ”Apple-agtig”, som det udtrykkes i Aktivtræning.dk. Brugervenligheden og den store trykfølsomme skærm gør den daglige betjening super komfortabel.

Der er også gode karakterer til Garmins prioritering af informationsniveauet. Selv om uret kan måle og lave statistikker på et hav af ting, kan du sagtens holde skærmen enkel og forbedre overblikket med kun de vigtigste udlæsninger. Alt er nemt at tilgå, men du kan nøjes med at bruge og aflæse de funktioner, der er vigtige for dig.

garmin-forerunner-630-lobeur

Ubeskriveligt mange funktioner i Garmin Forerunner 630

Dette løbeur har så mange funktioner, at vi i denne korte gennemgang kun kan nævne et lille udsnit. Du får naturligvis alt tænkeligt indenfor gængse løbefunktioner, herunder også en meget nøjagtig pulsmåling via pulsbælte. Her kan du blandt andet også måle max VO2 og tærskelpuls. Uret kan også understøtte andre sportsgrene som blandt andet cykling og langrend, og nærmer sig dermed en egentlig multisports-funktionalitet.

Garmin Forerunner 630 kan også connecte trådløst til computer eller smartphone og automatisk overføre dine data til yderligere analyse. Du kan også via uret styre din playliste på smartphonen, få notifikationer fra Facebook og meget mere. Der er også både søvn- og aktivitetstracker indbygget i det kompakte ur, som faktisk blot vejer 44 gram, men alligevel er vandtæt ned til 50 meter.

Fordele ved Garmin Forerunner 630:

🔵 Enkel og let tilgængelig brugerflade
🔵 Stor touch-screen
🔵 Meget lav vægt på 44 gram
🔵 Vandtæt ned til 50 meter
🔵 Alle tænkelige funktioner og multisports-funktionalitet
🔵 Indbygget søvn- og aktivitetstracker
🔵 Meget nøjagtig pulsmåling

Se videoen om Garmin Forerunner 630: 


Garmin Forerunner 235

Testvinder hos Iform.dk
Testvinder hos Berlingske Tidende

garmin-forerunner-235

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.630,00 Kr. 0,00 Kr. 1.630,00 Kr. Læs mere
1.795,00 Kr. 0,00 Kr. 1.795,00 Kr. Læs mere
2.295,00 Kr. 0,00 Kr. 2.295,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Forerunner 235 ligger prismæssigt i den høje ende af middelklassen for løbeure, men så får du også et gedigent løbeur fra en af de førende producenter. Denne model blev da også sikker testvinder hos både Berlingske Tidende og magasinet I Form, da de i foråret/sommeren 2016 testede en række af de mest populære løbeure.

Garmin har opgraderet hele produktprogrammet af løbeure, og Garmin Forerunner 235 er et af resultaterne. Blandt andet er skærmen blevet større, og det giver ekstra point fra testpersonerne, der også sætter pris på selve ur-remmen, der med sin bløde og hullede udformning gør det lettere for armen at ånde under anstrengelserne.

Motiverende løbeur, der også kan bruges i hverdagen

Det bliver mere og mere almindeligt at bruge løbeuret til både træning og fritid. Dels sender det signaler om en aktiv livsstil, og dels har de bedre ure har også en række funktioner, som med fordel kan bruges i dagligdagen. Det gælder også for Garmin Forerunner 235, der blandt andet har indbygget skridttæller og aktivitetstracker, så dagligdagens ”motion” også tælles med i regnskabet. Der er også en indbygget motivator, der opfordrer til bevægelse, hvis man har siddet stille i lænestolen eller på kontorstolen i længere tid end godt er.

Selve designet er også tilpas neutralt til, at man sagtens kan bruge uret i hverdagen. Et par af testdeltagerne bemærker, at uret måske kan virke en anelse ”plastikagtigt” ved første øjekast. Men ved nærmere bekendtskab viser det sig dog, at der på alle måder er tale om et kvalitetsprodukt.

garmin-forerunner-235-lobeur

Indbygget pulsmåler i uret, så du slipper for et pulsbælte

Hurtig opstart og indbygget pulsmåler

En af de fordele, der er med til at sikre Garmin Forerunner 235 placeringen som testvinder, er ifølge testpanelerne blandt andet den hurtige opstart. GPS’en finder eksempelvis positionen på få øjeblikke, så man slipper for at stå at trippe, før løbeturen kan påbegyndes.

Pulsmålingen er også klar med det samme, da den er indbygget. De fleste betragter indbygget pulsmåler som et stor plus, da det både er nemmere og billigere end at skulle bruge separat pulsbælte. Eneste ulempe er dog, at pulsmålingen ikke er 100 % nøjagtig ved høj intensitet. Dette er dog et problem ved alle løbeure med indbygget pulsmåler. Så det relaterer ikke specifikt til denne model, men er blot en faktor man bør tage højde for, når der skal vælges mellem indbygget eller ekstern pulsmåler.

Fordele ved Garmin Forerunner 235:

🔵 Opgraderet model med ekstra stor skærm
🔵 Blød urrem med huller for optimal åndbarhed
🔵 Indbygget skridttæller og aktivitetstracker
🔵 Neutralt design, der også kan bruges i dagligdagen
🔵 Hurtig GPS-tracking og pulsmåling lige ved hånden

Se videoen om Garmin Forerunner 235:


Polar V800

9 ud af 10 stjerner hos Aftenposten.no
5 ud af 6 stjerner hos Aktivtræning
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Loeberne.dk

polar-v800-loebeur-test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.729,00 Kr. 0,00 Kr. 2.729,00 Kr. Læs mere
2.795,00 Kr. 0,00 Kr. 2.795,00 Kr. Læs mere

 

Finske Polar har med V800 lanceret en topmodel, som ikke bare er skarp på funktionsniveau, men som også har et design, man kan være bekendt at bære til både hverdag og fest. Det er i hvert fald bedømmelsen i flere af de testresultater, vi har skævet til i denne gennemgang. Uret er ikke helt billigt, men det byder til gengæld på alt, hvad du får brug for, både under løb, cykling og svømning (idet modellen er vandtæt). Det er således også et oplagt valg, hvis du dyrker eksempelvis triatlon.

Det der især gør Polar V800 attraktivt rent designmæssigt, er de lidt mindre dimensioner. Det er et bevidst valg fra Polars side, men prisen er selvfølgelig et lidt mindre display, som i visse tilfælde kan være en ulempe, når der trænes for fulde omdrejninger. Til gengæld lønner det sig i det daglige, hvor uret fremtræder diskret, og ikke ”blærer” sig unødvendigt med det sportslige.

Lynhurtig og præcis GPS med hukommelsesfunktion

En af de ting, der er med til at bringe Polar V800 til tops i diverse tests er den indbyggede GPS, der i test vurderes som værende lynhurtig. Den finder signalet på sekunder, og holder det selv i øde områder. GPS’en er desuden særlig hurtig, hvis den skal tune ind fra positioner, hvor den har været før – meget praktisk, hvis du for eksempel typisk starter løbeturen hjemmefra.

Uret er meget robust i sin opbygning, og det kan kræve lidt tilvænning at have det på armen 24/7. Ikke desto mindre er det dog netop tanken fra Polar, som derfor også har integreret en række aktivitetsfunktioner, således at du også får registreret kalorieforbruget under hverdagsaktiviteter. Det gælder også, når du sover: Polar V800 holder også øje med din søvn og søvnkvalitet, og kan også give råd vedrørende behov for yderligere restitution.

polar-v800-bedste-loebeur-test

Intuitiv forbindelse med computer og smartphone

I skrivende stund kan Polar V800 kun kobles op med softwaren på Polars hjemmeside, men det er ved at blive ændret, så der også bliver kompatibilitet med Endomondo med mere. En stærk feature er den opgraderbare firmware, som gør det muligt at opgradere uret, efterhånden som Polar forbedrer funktionerne.

En vigtig feature er desuden Bluetooth Smart, som gør modellen kompatibel med tredjeparts-produkter som eksempelvis pulsmålere. Det er også muligt at tilkoble kadance- og senere endda Watt-målere, hvilket gør denne model særdeles bredspektret.

Fordele ved Polar V800:

🔵 Lækkert diskret design – også til hverdagsbrug
🔵 Multiports-funktioner til blandt andet løb, cykling og svømning
🔵 Vandtæt og robust konstruktion
🔵 Lynhurtig og præcis GPS med hukommelsesfunktion
🔵 Aktivitetsfunktioner inklusive søvn-overvågning
🔵 Opgraderbar firmware og Bluetooth-forbindelse

Se en anmeldelse af Polar V800 her:


Garmin Forerunner 225

5 ud af 5 stjerner hos Løberne.dk
5 ud af 5 stjerner hos Aktivtræning.dk
✅ 5 ud af 5 stjerner hos T3.com
✅ Anbefalet af Techradar.com

garmin-forerunner-225

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.400,00 Kr. 0,00 Kr. 2.400,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Forerunner 225 er et løbeur i mellemprisklassen. Designet er rundt og moderne, idet Garmin dog har valgt at holde fast i det gennemprøvede design fra tidligere modeller. Displayets farver er afdæmpede, men tydelige.

Allerede ved udpakningen bemærkes den lave vægt på 54 gram af flere anmeldere. Vægten er især en vigtig faktor ved langdistanceløb, men lav vægt gør også den daglige brug mere bekvem. Der er også roser til den umiddelbare brugervenlighed. Selv uden at åbne manualen kan man let komme i gang med brugen, idet de intuitive funktioner er nærmest selvforklarende, hvis man har det mindste kendskab til standardfunktionaliteten i et løbeur.

En af de ting, der også tæller på positivsiden i bedømmelserne, er urets hurtige opstart. Søgning efter GPS starter med det samme, og signalet findes relativt hurtigt. Der behøver med andre ord ikke være langt fra tanke til handling, hvis du pludselig får lyst til at tage en hurtig løbetur.

Men som på alle andre løbeure er GPS-funktionaliteten den helt store strømsluger, og er den slået til, er driftstiden på en opladning omkring 10 timer, hvilket dog burde være rigeligt til selv en marathon iført gummistøvler. Den indbyggede intelligens registrerer selv, når du ikke løber, og slår da automatisk GPS’en fra. I almindelig ur-tilstand får du nemlig op til en måneds driftstid på en opladning.

Velfungerende og bekvem optisk pulsmåling

Pulsmåling er et absolut must, hvis man vil træne seriøst, og det understøtter Garmin Forerunner 225 naturligvis også. Pulsmålingen foregår på denne model optisk, hvilket erstatter de besværlige pulsmålerbånd, som ellers skal fastgøres på kroppen. Det betyder dog i praksis, at uret skal sidde godt fast om håndleddet, og her er der stor forskel på komforten. En anmelder bemærker, at den specielle silikonekant på Garmin Forerunner 225 gør det mere behageligt at bære denne model end gennemsnittet.

Anmelderne vurderer umiddelbart, at pulsmålingen på denne model fungerer ret præcist. Det er ikke nogen selvfølge, men faktisk ret vigtigt, hvis man vil træne seriøst. Pulsen er meget individuel, og kender man sine grænser, er det muligt at køre en meget hård træning, som giver maksimale resultater, uden at det går ud over restitutionen og udtrætter uhensigtsmæssigt.

garmin_forerunner_225_lobeur

Mange smarte og nyttige funktioner

Garmin Forerunner 225 styres med 5 knapper på siden af uret, som hver har sit særlige funktionsområde. Anmelderne har ros til urets menu-opbygning, som er blevet endnu nemmere at finde rundt i end tidligere. Garmin har sin egen brugerflade, men den er generelt intuitiv og overskuelig, og anbefales som udmærket til selv de teknikforskrækkede.

Slutter man uret til computeren ved hjælp af det medfølgende kabel, er der rigtig mange smarte funktioner tilgængelige. Det kræver, at man først opretter en konto hos Garmin, men så får man til gengæld også adgang til at downloade et hav af færdige træningsprogrammer, som kan tilpasses efter ønske og overføres til uret. På computeren kan du naturligvis også analysere dine løbedata fra uret.

Fordele ved Garmin Forerunner 225:

🔵 Velafprøvet design med letlæselig visning
🔵 Lav vægt på 54 gram
🔵 Intuitiv brugerflade gør næsten manualen overflødig
🔵 Hurtig opstart og GPS-connect
🔵 Optisk pulsmåling direkte på håndleddet
🔵 Mulighed for kabel-tilslutning til computer

Se videoen om Forerunner 225:


Garmin Fenix 3 Sapphire

Testvinder hos Iform.dk
Testvinder hos Test.no
✅ 5,5 stjerner ud af 6 stjerner hos Aktivtræning.dk
✅ Anbefalet hos Mobil.se

garmin-fenix-3-sapphire-loebeur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.817,00 Kr. 0,00 Kr. 2.817,00 Kr. Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Udtryk som ”vildt lækkert” og ”vildt funktionelt” blev flittigt brugt, da Aktivtræning i 2015 testede løbeuret Garmin Fenix 3 Sapphire, der er tredje version af den populære topmodel fra Garmin. Samme begejstring går igen i en række andre anmeldelser, og alle er enige om, at der skal topkarakterer til, når dette veludrustede løbeur skal vurderes.

Den eneste anke er måske prisen, som ligger helt i top. Men skal du have det bedste af det bedste, er Fenix 3 Sapphire nok det mest oplagte valg. Modellen har alle de funktioner du kan drømme om, både til løb men også klatring, skiløb og andre sportsgrene understøttes specifikt af urets overflødighedshorn af funktionalitet.

Med dette ur har Garmin også åbnet op for download af tredjeparts-applikationer direkte til uret, og open souce-modellen tiltrækker erfaringsmæssigt mange dygtige programmører. Eksperterne forventer derfor, at der den kommende tid vil blive udviklet et hav af special-apps, så selv de mest nørdede og individuelle ønsker vil kunne imødekommes.

Solidt og tungt, men ikke kun forbeholdt mænd

Garmin Fenix 3 Sapphire beskrives af nogle anmeldere som et maskulint ur, ikke mindst på grund af størrelsen og en solid vægt på hele 86 gram. Vægten er selvsagt ikke blevet mindre af, at uret blandt andet er udstyret med metallænke, urkasse i stål samt robust safirglas.

Der er dog delte meninger om det maskuline, for eksempelvis det danske magasin I Form fremhæver netop denne model som den bedste på markedet til kvinder, der gerne vil have flot design på armen. Uret fås da også i en række velafstemte farvevarianter, og vil man gerne have vægten lidt ned, fås der også en urrem i plast. Også Aktiv Træning bakker op om designvurderingen, og tøver ikke med at kalde Garmin Fenix 3 Sapphire for ”det flotteste sportsur på markedet”.

garmin-fenix-3-sapphire

Indbygget pulsmåler i uret, så du slipper for at have et pulsbælte på.

Enkel brugerflade på trods af mange funktioner

Hører man til de lidt teknikforskrækkede, kunne man måske frygte, at det ekstreme udvalg af funktioner vil gøre den daglige brug helt uoverskuelig. Men det er bestemt ikke tilfældet med Fenix 3 Sapphire. Garmin har sin egen vellykkede menu-struktur, som går igen i alle deres nyere modeller. Det er brugervenligt og intuitivt, og man kan let nøjes med at arbejde med de foretrukne funktioner. Sådan må det også næsten være, for alle vil opleve, at en lang række funktioner aldrig kommer i brug.

Det er næsten en selvfølge, at modellen har indbygget pulsmåler, men det kan naturligvis også tilsluttes pulsbælte, hvis du ønsker den ultimative præcision. Derudover får du også indbyggede sensorer som termometer, kompas, højdemåler og meget andet, samt naturligvis en overlegen GPS, som også brillerer med en række nye praktiske funktioner.

Fordele ved Garmin Fenix 3 Sapphire:

🔵 Markedets mest funktionelle sportsur
🔵 Robust vandtæt konstruktion med urkasse i stål og safirglas
🔵 Open source med mulighed for download af tredjeparts apps
🔵 Flot design, der kan bruges af begge køn
🔵 Intuitiv og overskuelig brugerflade
🔵 Indbygget pulsmåler, men mulighed for at tilslutte pulsbælte

Se videoen om Garmin Fenix 3 Sapphire her:


Garmin Forerunner 920XT

10 ud af 10 stjerner hos Aftenposten.no
10 ud af 10 stjerner hos Tek.no
✅ 5 ud af 6 stjerner hos Aktivtræning
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com

garmin-forerunner-920xt-testvinder

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.116,00 Kr. 0,00 Kr. 3.116,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere

 

Med Forerunner 920XT sigter Garmin helt specifikt på triatleterne, idet uret er optimeret til de tre discipliner løb, cykling og svømning. Selv om du kun skulle dyrke en eller to af de nævnte sportsgrene, er uret dog stadig et rigtig godt bud på den optimale løsning, hvilket de mange topkarakterer da også peger på. Dette løbeur hører uden tvivl til i den dyre ende af skalaen, men du får rigtig meget funktionalitet for pengene.

En af de ting, der i særlig grad imponerer testpanelerne er GPS’en, som faktisk ud over den almindelige GPS kobler simultant op til den russiske pendant til GPS. I praksis betyder det, at formentlig er markedets hurtigste til at koble op og finde signalet. Den dobbelte satellitnavigation sikrer derudover en overlegen præcision, både med hensyn til positionering og opmåling af distancer.garmin-forerunner-920

Rigtig mange funktioner, men alligevel utrolig simpelt i brug

Testpanelet på det norske magasin Tek.no er en smule utilfredse med, at uret ikke kan brygge kaffe, men derudover vurderer de, at Garmin Forerunner 920XT stort set kan alt andet. Denne opgraderede model har alle funktionerne fra forgængeren, men der er desuden kommet en mængde nye til.

Et enkelt eksempel er Bluetooth-delen, som forbinder løbeuret med din smartphone. Det giver dig blandt andet mulighed for at se sms’er og opkald direkte på uret, ligesom datastrømmen også flyder den modsatte vej, så andre eksempelvis kan følge din træning og resultaterne live. Det giver også mulighed for at overføre data fra uret til de forskellige fitness- og helbredsapps, der findes til de fleste smartphones i dag.

Elsker du smarte features og avancerede funktioner, vil du elske Garmin Forerunner 920XT, og du bliver ikke færdig med at udforske mulighederne foreløbigt. Er du på den

anden side mest interesseret i den grundlæggende funktionalitet, er denne model også for dig. Brugervenligheden er helt i top, og du kan sagtens nøjes med blot at vælge eksempelvis ”løb”, og så klarer uret resten. Alle relevante data vises på skærmen, og alt logges til eventuel senere analyse.

garmin-920xt

Garmin Forerunner 920XT til både sport og fritid

Den nye model er kommet ned i vægt, og vejer nu kun 61 gram. Det betyder, at uret nu er i en vægtklasse, hvor det kan bæres døgnet rundt og bruges som almindeligt ur også. Dels signalerer det aktiv livsstil, men du får så også mulighed for at gøre brug af de smarte funktioner, som lader dig overvåge aktivitet, søvn, kalorieforbrug og meget andet.

Til dagligt brug vises uret med store letlæselige tal, og du kan i øvrigt få skærmen til at se ud, som du ønsker det. Det er nemlig muligt at downloade forskellige urskiver. Når du er derhjemme, opretter uret også forbindelse til hjemmets WiFi. Det betyder, at data overføres endnu hurtigere, og du hele tiden har adgang til alle dine data på både ur, computer, telefon og i de forskellige internetbaserede tjenester i skyen.

Fordele ved Garmin Forerunner 920XT:

🔵 Optimeret til løb, cykling og svømning – perfekt til triatleter
🔵 Bedre nøjagtighed med simultan opkobling til to satellitsystemer
🔵 Live datastrøm til og fra smartphone via Bluetooth
🔵 Vælg frit mellem avanceret eller enkel betjening
🔵 Overvågning og registrering af søvn, aktivitet og kalorieforbrug
🔵 Understøtter også WiFi

Se videoen om Garmin Forerunner 920XT her:


Polar M400

Testvinder hos Klikk.no
Anbefalet hos Aktivtræning.dk
✅ Bedst til prisen i Berlingske Tidende
✅ 8 ud af 10 stjerner hos Tek.no

polar-m400

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.389,00 Kr. 0,00 Kr. 1.389,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere
1.795,00 Kr. 0,00 Kr. 1.795,00 Kr. Læs mere

 

De løbeure vi hidtil har gennemgået, har været relativt dyre. Kan du imidlertid nøjes med lidt færre funktioner end topmodellerne, er Polar M400 et rigtig godt valg, som til en noget mere overkommelig pris giver rigtig meget valuta for pengene. Flere af anmelderne tøver da heller ikke med at udnævne denne model til markedets bedste GPS-ur i forhold til prisen.

Polar M400 er lillebror til topmodellen M800, og derfor har den arvet rigtig mange af de lækre funktioner fra den langt dyrere topmodel. Fokus er dog først og fremmest på løb (og en smule cykling), så hvis du primært skal bruge uret som løbeur, vil langt de fleste med denne model få alle de funktioner, de nogensinde vil få brug for. Hos Aktiv Træning vurderer man, at M400 faktisk har et næsten uhørt stort antal funktioner for klassen.

Præcis GPS og gode knapper

En af de ting, der især overrasker positivt i test af uret, er GPS’en, der til trods for prisen virker både hurtig og super præcis, uanset om der løbes i by, skov eller på bane. Der er også positive kommentarer til urets knapper, der er godt placeret, og giver god feedback. Disse knap-egenskaber er uhyre vigtige, når man skal betjene uret under løb.

Har man et spinkelt håndled, kan de helt store løbeure virke meget voldsomme i størrelsen, og her får Polar M400 ros for at være mere moderat. Uret der fås i flere farver, er nemlig forholdsvis slankt og let, og remmen er også ekstra blød.

polar-m400-loebeur

Avanceret aktivitetsmåling og søvnovervågning

Det overrasker lidt, at et ur i denne prisklasse har så mange funktioner, og modellen byder således også på både overvågning af aktivitet og søvn, hvis du vælger at bære det hele tiden. En af de specielle features der særligt fremhæves, er i øvrigt funktionen ”Running estimator”, der lige som bilens GPS estimerer ankomsttidspunktet. En smart feature som kan animere til at give den en ekstra skalle og ”overraske” uret.

Både aktiviteter og præstationer logges naturligvis, og kan overføres til Polars træningssite, hvor du kan analysere dem nærmere. Det er angiveligt også muligt at uploade data til andre platforme, men funktionaliteten er mest optimal med Polars egne værktøjer.

Fordele ved Polar M400:

🔵 Meget attraktiv pris og et godt køb
🔵 Rigtig mange funktioner for klassen
🔵 Moderat størrelse og behagelig at bære
🔵 Hurtig og præcis GPS
🔵 Mulighed for overvågning af aktivitet og søvn
🔵 Mulighed for at uploade og analysere resultaterne

Se videoen om Polar M400 her:


Gode råd til valg af løbeur

Vi har i denne artikel fundet de allerbedste løbeure frem. Så vælger du en af de nævnte modeller, går du ikke helt galt i byen. Selvfølgelig skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvor meget plads, der er i budgettet. Du får flest funktioner og mest præcision med topmodellerne, men træner du mere på hobbyplan, kan et ur som eksempelvis Polar M400 sagtens være fuldt tilfredsstillende.

Multisportsfunktion understøttes ikke af alle løbeure, så vær også opmærksom på, hvilke sportsgrene uret skal kunne understøtte optimalt. Alle de nævnte ure fungerer optimalt til løb, men visse modeller understøtter også cykling og svømning og eventuelt også flere andre sportsgrene. Ikke alle ure er vandtætte, så til svømmebrug skal den feature naturligvis være på plads.

Pulsmåling

Pulsmåling er essentiel, hvis du træner seriøst, og alle de gennemgåede modeller understøtter dette i en eller anden form. Du får mest præcision med et pulsbælte, men dette understøttes ikke af alle ure, og er også en lidt dyrere løsning. Kan du nøjes med en lidt mere upræcis måling, kan du vælge et ur med pulsmåling direkte på armen. Det er billigere og nemmere i det daglige.

GPS

Alle løbeure har i dag indbygget GPS i en eller anden form, men der kan være forskel på præcision og hvor hurtigt GPS’en er til at opfange signalet, når der tændes for funktionen. Flere af de gennemgåede modeller får dog rigtig gode anmeldelser på netop registreringshastighed og præcision. Så du kan med fordel vælge en af disse, hvis GPS-funktionaliteten er vigtig for dig.

Databehandling

Der er også stor forskel på, hvor gode de forskellige modeller er til efterbehandling af data. På de fleste modeller fungerer det bedst, hvis du uploader til producentens egen hjemmeside, men visse modeller kan også understøtte andre platforme.

Design, vægt og størrelse

Skal du kun bruge uret i forbindelse med sport, kan du se lidt stort på både vægt og komfort og måske også design, men skal uret bruges hele døgnet, er det naturligvis væsentlige parametre. I sidstnævnte tilfælde bør du også overveje et ur med mulighed for overvågning af aktivitet og søvn. Det er interessante parametre, som giver dig mulighed for at optimere din dagligdag yderligere.

Connectivity

Hvis du kommunikerer meget online via eksempelvis sms og Facebook, bør du overveje et løbeur, der integrerer disse funktioner i samarbejde med smartphonen. Tilbringer du meget tid med træning, kan det være en stor fordel.

Et sidste råd er, at du for enhver pris skal undgå at blive slave af dit nye avancerede ur. Uret er tænkt som et hjælpemiddel, men hvis du hele tiden tjekker din hastighed og andre data, kan det ødelægge glæden ved sport og motion. Giv dig selv frihed til at nyde kroppen og bevægelserne, og brug primært uret intensivt, når du i perioder vil presse lidt ekstra ud af træningen eller analysere dine bedrifter nærmere. Er du tilbøjelig til at overtræne, kan du i øvrigt vælge et ur, der rådgiver om behovet for restitution. Den feature tilbyder flere af topmodellerne.


Løbeur Test – Disse kilder har vi gennemgået:

For at gøre vurderingen så præcis som mulig, har vi gjort brug af en lang række kilder. Hvis du selv har lyst til at dykke dybere ned i de forskellige tests og analyser, finder du herunder en liste med et udpluk af anvendte kilder samt links til disse.

Aktiv Træning
Det danske magasin Aktiv Træning er meget populært som trykt medie. Men en del af artiklerne kan også ganske gratis læses på magasinets hjemmeside. Her kan du således finde tests af blandt andet Garmin Forerunner 225, Garmin Forerunner 630, Garmin Fenix 3 Saphire, Garmin Forerunner 920XT, Polar V800 og Polar M400.

I Form
Det kendte livsstilsmagasin I Form henvender sig mest til kvinder, og med denne vinkel testede magasinet i 2016 en række af de mest populære løbeure. Testen blev offentliggjort i blad nr. 4/2016, men du kan se en PDF-udgave af testen her.

Løberne.dk
Løberne.dk udkommer både som trykt magasin og i en online udgave, og fokus er naturligvis løb. Her kan du få både inspiration og viden om løb og relaterede emner, og ret naturligt har magasinet også testet en del løbeure gennem tiden. Her fandt vi blandt andet tests af Garmin Forerunner 225 og Polar V800.

Øvrige kilder
Vi har brugt rigtig lang tid på research. Så det vil føre for vidt at nævne samtlige kilder. Men vi har eksempelvis også hentet informationer fra den norske avis Aftenposten, som blandt andet har testet Garmin Forerunner 920XT og Polar V800. Fra Norge har vi også hentet input fra blandt andet onlinemagasinerne Klik.no, der har haft Garmin Forerunner 630 og Polar M400 på testbænken.