Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Oversigt over de bedste Garmin pulsure ifølge eksperterne

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Garmin pulsur testvinder guide 2021: – Der findes mange forskellige pulsure på markedet, og en af de producenter, der er førende i branchen, er Garmin. Denne artikel handler netop om testvindende pulsure fra Garmin.

I denne artikel gennemgår vi en række eksperters vurderinger af ti forskellige Garmin pulsure gennem forskellige tests, hvorved vi finder frem til, hvad der gør modellerne anbefalelsesværdige.

Til dette formål har vi set nærmere på tests fra forskellige ekspertkilder, heriblandt forskellige teknologimagasiner og træningsmagasiner.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Garmin pulsur test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Garmin pulsure
🔸 Viden omkring pulsen og pulsmåling
🔸 Information om hvordan man bliver en bedre løber
🔸 Guide til at spise rigtigt i forhold til løbetræningen
🔸 Viden om fedtforbrænding og løb
🔸 Guide til de bedste træningsøvelser til løbere
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige vurderinger, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Garmin pulsur test 2021 – Her er de 12 bedste

I nedenstående sektion finder du de Garmin pulsure der klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række ekspert tests og viser dig her alle de bedste modeller, ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige pulsure, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Garmin Vivoactive 4

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
8.7 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin ZDnet.com
4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Wareable.com

Garmin Vivoactive 4

.
Garmin Vivoactive 4 er blevet testet og anmeldt af både britiske og amerikanske ekspertkilder, hvilket inkluderer Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com og Wareable.com. Ekspertkilderne er glade for uret, som de alle har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at uret fungerede godt i deres test af forskellige sportsgrene samt til dagligdagsbrug på grund af dets mange avancerede funktioner. Dog er eksperterne mindre vilde med, at Garmin Vivoactive 4 er et forholdsvis dyrt ur.

Eksperterne: Praktisk ur med fokus på sport 

Både de amerikanske og britiske eksperter er enige i, at Garmin Vivoactive 4 er et ur, som har ”fokus på sport”. Dette mener de er en fordel, da uret ikke mindst kan bruges i dagligdagen, men også til et hav af forskellige sportsgrene.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Wareable.com, at der er ”sket meget på sundheds- og fitnessfronten”, når det kommer til denne model.

Dette er eksperterne fra Trustedreviews.com enige i og hæfter sig ved, at Garmin Vivoactive 4 er en ”af de bedste fitness-trackere på markedet”, som de har testet. De er især glade for urets GPS og musikafspiller.

Eksperterne fra Expertreviews.co.uk og ZDnet.com har også testet Garmin Vivoactive 4 og bemærker, at denne model er udstyret ”med fremragende og avancerede fitness-trackere”. De slutter dog deres anmeldelse af med at skrive, at appen til uret ikke er den bedste på markedet.

Velegnet til sport og dagligdagsbrug

Med Garmin Vivoactive 4 får man et smartwatch, der på en og samme tid kan bruges til forskellige former for sportsgrene samt til dagligt brug. Uret kan bruges til de fleste sportsgrene, da det endda er vandtæt.

Til dagligt brug kommer uret med smarte funktioner som for eksempel en pulsmåler og en aktivitetsmåler.

Mens pulsmåleren måler ens puls via håndleddet og kommer med både iltmætningssensor, pulsmåling under vand ved svømning og pulsalarm, sørger aktivitetsmåleren for at registrere alt lige fra antal skridt til kalorieforbrug, etager samt meget mere.

Desuden er der også mulighed for at holde øje med ens søvn. Alt dette bliver sendt videre til Garmin Connect-appen, hvor man kan få et overblik over sine daglige data.

Der er ligeledes mulighed for at bruge Body Battery-funktionen eller holde øje med data ved registrering af stress.

Brugbare funktioner

Garmin Vivoactive 4 kommer med flere brugbare funktioner og betjenes via urets touchdisplay med Gorilla Glas. Batterilevetiden er desuden på op til 8 dage, hvis man kun bruger uret i smartwatch-tilstand.

Derudover kommer Garmin Vivoactive 4 med træningsworkouts, så man kan få hjælp og inspiration til sin træning, hvis dette ønskes. Det er især en fordel, hvis man ikke altid har lyst til at lave det samme eller mangler hjælp til at komme i gang.

Man kan også høre musik med Garmin Vivoactive 4 takket være den indbyggede musikafspiller, der er kompatibel med Deezer, Spotify og MP3-filer.

Sidst men ikke mindst kommer Garmin Vivoactive 4 med sikkerhedsfunktioner i form af, at man kan give pårørende eller andre kontakter manuelt eller automatisk besked, hvis man er ude for et uheld på eksempelvis løbe- eller cykelturen.

Fordele ved Garmin Vivoactive 4:
⚡ Velegnet til sport og daglig brug
⚡ Pulsmåler og aktivitetsmåler
⚡ Indbygget musikafspiller
⚡ Touchdisplay med Gorilla Glas
⚡ Batterilevetid på op til 8 dage

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 4 uret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Vivoactive 3

✅ 5 stjerner ud af 5 hos Expertreviews.co.uk
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Wareable.com
✅ 3 stjerner ud af 5 hos Digitaltrends.com
✅ 4 stjerner ud af 6 hos Mobilsiden.dk

garmin-vivoactive-3-smartwatch

.
Pulsuret Garmin Vivoactive 3 er blevet testet af fem forskellige ekspertkilder, som tæller teknologisiderne Techradar.com, Wareable.com og Digitaltrends.com, testsiden Expertreviews.co.uk samt den danske Mobilsiden.dk. Alle fem testkilder giver Garmin Vivoactive 3 en rigtig god score i toppen af deres skalaer, og det konkluderes, at her er tale om et rigtig godt og velfungerende pulsur, som lever op til de høje forventninger, der kommer med Garmin som producent.

Også til hverdagsbrug

Mange pulsure har mere fokus på målinger end udseende, men med Garmin Vivoactive 3 så fremhæver eksperterne faktisk, at her er tale om et pulsur, der er så pænt, at man sagtens kan bruge det til hverdag også – og ikke nødvendigvis kun til løbeturen.

Herudover har Garmin Vivoactive 3 haft fokus på at imødese de personlige behov – uret har nemlig en personlig urskive, som kan tilpasses efter, hvad forbrugeren ønsker. Garmin Vivoactive 3 har en rem af silikone og sidder rart og behageligt rundt om håndleddet.

Herudover roses Garmin Vivoactive 3 for at være overskuelig og skærmen letlæselig, og så er den beskyttet af det stærke Corning Gorilla Glas, så man ikke behøver frygte, at der sker uret noget, selv når det går lidt vildt for sig. Garmin Vivoactive 3 er netop skabt til at være robust, og man kan sågar tage bad med uret på. Garmin Vivoactive 3 er herudover skabt til at være let at anvende i brug, så man hurtigt og nemt kan holde styr på den daglige aktivitet og hurtigt få overblik over de indkomne notifikationer.

Foretager mange målinger

Garmin Vivoactive 3 kan bæres nat og dag, hvor det holder øje med ens bevægelse og aktivitetsmønster, så længe man bærer uret på sit håndled – det tæller også om natten. Garmin Vivoactive 3 fungerer som en personlig helbredsassistent og giver gode informationer omkring helbredet og det personlige aktivitetsmønster – pulsmåleren kan endda fortælle en, hvornår man er mest stresset.garmin-vivoactive-3-løbeur

Eksperterne har afprøvet de mange funktioner på uret, og de konkluderer, at stort set alle funktionerne fungerer godt på Garmin Vivoactive 3 – denne alsidighed er en af grundene til de gode omtaler. Garmin Vivoactive 3 er herudover et meget alsidigt pulsur, som kan holde styr på rigtig mange data.

Modellen er blandt andet udstyret med aktivitets-tracker, pulsmåler og indbygget GPS. GPS’en har 15 præinstallerede funktioner, som kan holde styr på både høj-intensitets-aktiviteter og rolige aktiviteter fra yoga til snowboarding.

Gamin Connect app

Garmin Vivoactive 3 er skabt til, at man kan være ude og træne længe, for det er udstyret med et genopladeligt og langtidsholdbart batteri. Faktisk kan batteriet på Garmin Vivoactive 3 holde op til syv dage. Bruger man GPS-funktionerne, er batterilevetiden dog noget mindre – omkring 13 timer.

Garmin Vivoactive 3 fungerer også i samarbejde med en app på telefonen, og her er tale om Garmin Connect til både Android og iOS. App’en er især fordelagtig, hvis man ønsker et godt oveblik over sin aktivitet og træning – man skal blot downloade Garmin Connect til Garmin Vivoactive 3.

Garmin Connect er gratis og samler og analyserer alle data, og der sker en automatisk overførsel fra ur til telefon. Ønsker man ikke at tage sin telefon med sig på turen, er det heller ikke nødvendigt med Garmin Vivoactive 3, for på dette pulsur kan man også modtage beskeder og mails direkte, når det er forbundet til telefonen. Man parrer telefon og Garmin Vivoactive 3 via Bluetooth.

Fordele ved Garmin Vivoactive 3:
⚡ Flot udseende og med udskiftelig urskive
⚡ Kan fortælle hvor stresset kroppen er
⚡ Kommer med blandt andet aktivitets-tracker, pulsmåler og GPS-funktioner
⚡ Batterilevetid op til syv dage
⚡ Mulighed for at downloade Garmin Connect app

Her kan du se en gennemgang af Garmin Vivoactive 3 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Vivoactive 4s

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Smartwatchseries.com
7 ud af 10 stjerner hos det svenske magasin Mobil.se

Garmin Vivoactive 4s

.
Garmin Vivoactive 4s er blevet testet af både britiske, amerikanske og svenske eksperter, hvilket inkluderer Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com og Mobil.se. Disse eksperter har givet uret henholdsvis 5 ud af 5 stjerner, 4 ud af 5 stjerner og 7 ud af 10 stjerner.

Alle tre ekspertkilder har givet uret gode anmeldelser og forklarer, at denne model ikke mindst er forsynet med et flot design, men også mange gode egenskaber til sport og daglig brug. Selvom de er glade for uret, nævner et par af eksperterne også, at Garmin Vivoactive 4s ikke er udstyret med en mikrofon, hvilket de er skuffede over.

Eksperterne: Funktionsrigt ur med stilrent design 

Alle tre ekspertkilder giver Garmin Vivoactive 4s mange rosende ord med på vejen, da de mener, at uret er velegnet til både dagligt brug og til træning på grund af dets mange brugbare og smarte egenskaber.

Expertreviews.co.uk hæfter sig blandt andet ved, at Garmin Vivoactive 4s ”er deres nye favorit smartwatch”, når det kommer til fitness. Dette er ikke kun på grund af urets ”fremragende fitness-trackere”, men også dets ”attraktive design”.

Mobil.se er enige i dette og skriver, at Garmin Vivoactive 4s er ”spækket med funktioner”, mens det samtidigt er ”pænt” og ”stilrent”. Eksperterne fra Smartwatchseries.com bemærker især også urets design og er vilde med, at uret ikke vejer særlig meget.

Selvom eksperterne er glade for Garmin Vivoactive 4s, mener de stadig, at uret ikke er det bedste sammenlignet med andre modeller, når det kommer til løbeanalyser.

Fungerer til det meste 

Garmin Vivoactive 4s er en GPS-smartwatch, der fungerer til det meste – uanset om man ønsker at bruge uret til hverdag eller til træning.

Uret giver nemlig mulighed for, at man kan få et overblik over ens sundhed og velvære, da det registrerer alt lige fra ens vejrtrækning til søvn, stress, puls, hydrering, menstruationscyklus, puls og meget mere.

Udover at registrere diverse helbredsdata sørger Garmin Vivoactive 4s også for, at man kan få en personlig træner direkte på ens håndled. Dette er en fordel, hvis man mangler motivation eller inspiration til ens træning.

Man skal dog være opmærksom på urets batterilevetid, da det kan holde i op til 7 dage i smartwatch-tilstand og i op til 5 timer i GPS- og musiktilstand.

Endvidere kommer Garmin Vivoactive 4s med 20 forudinstallerede applikationer til GPS og indendørssport.

Tag uret med på farten 

Med Garmin Vivoactive 4s er der mulighed for at tage uret med på farten. Man kan nemlig både høre musik takket være den indbyggede musikafspiller, der fungerer med Spotify og Deezer samt føle sig sikker med hjælp fra de forskellige sporings- og sikkerhedsfunktioner.

Disse funktioner sørger for, at bestemte kontakter får manuelt eller automatisk besked, hvis man er ude for et uheld på eksempelvis en løbetur.

Derudover kommer Garmin Vivoactive 4s med både Garmin Pay kontaktløs betaling og smart-notifikationer. Disse notifikationer gør det muligt for brugeren, at modtage både SMS-beskeder og e-mails via uret.

Fordele ved Garmin Vivoactive 4s:
⚡ Modtag e-mails og SMS-beskeder via uret
⚡ Indbygget musikafspiller
⚡ Animerede træningsprogrammer
⚡ Gratis træner direkte på uret
⚡ Fitness-trackere og helbredsdata

Her kan du se en video om, hvordan du kommer i gang med at bruge dit nye Garmin Vivoactive 4s ur. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Forerunner 35

✅ Kåret til ”Godt køb” hos Aktivtraening.dk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Digitaltrends.com
✅ 3,5 stjerner ud af 5 hos Wareable.com

Garmin Forerunner 35 løbeuret

.
Garmin Forerunner 35 er blevet testet af tre forskellige ekspertkilder. Her er tale om de to internationale teknologi-sider Digitaltrends.com og Wareable.com samt det danske træningsmagasin Aktivtraening.dk. Eksperterne har alle afprøvet Garmin Forerunner 35’s forskellige aspekter, og konklusionen lyder, at her er tale om en rigtig god og solid model, der leverer, hvad man forventer af et pulsur.

God til løb eller cykling

Ifølge eksperterne er Garmin Forerunner 35 et godt pulsur, men de skriver også, at denne model har nogle begrænsninger, idet det afhænger af typen af aktivitet, om man bliver helt tilfreds med dette pulsur. Ifølge eksperterne fungerer Garmin Forerunner 35 bedst til løb eller cykling, og til disse formål har det gode måleegenskaber. Uret er knap så godt, hvis ønsker man at anvende det til svømning, og det tæller både målinger i svømmebassinet eller havet.

Udseendet er der forskellige meninger om iblandt eksperterne, men alt i alt er det simpelt i designet med en blød rem og en firkantet og lidt dominerende skærm. Man føler helt, at man helt glemmer, at man har uret på, idet det også er rart at bære, og som en bonus er det meget let og generer ikke.Garmin Forerunner 35 pulsure

Primære funktion er pulsmåling

Eksperterne skriver, at Garmin Forerunner 35’s primære funktion er pulsmålingen, og dette fungerer også rigtig godt. Modellen kan dog også oplyse om flere forskellige aspekter angående forbrugerens aktivitet og bevægelse samt modellen har GPS-funktion.

Når det kommer til pulsmålingen, så registrerer Garmin Forerunner 35 pulsen både dag og nat og endda meget præcist, og modellen arbejder hele tiden og analyserer både rutiner og søvnmønstre samt også aktiviteterne i løbet af dagen.

Garmin Forerunner 35 har også en motiverende funktion og kan således sætte specifikke mål for forbrugeren og måle skridt og antal forbrændte kalorier samt bevægelsesdistance. Man kan hertil vælge imellem en lang række af forskellige aktivitetsmuligheder – man kan også slå notifikationer til, således at Garmin Forerunner 35 selv giver besked, når man har siddet for længe ned.

Garmin Connect for flere data

Som så mange andre pulsure har Garmin Forerunner 35 også en tilhørende app, som kan downloades. Her er tale om den gratis Garmin Connect-app, som man kan overføre sine data fra uret til. App’en kan give langt grundigere analyser og data, og hvis man er interesseret i sin træning, kan man se både blandt andet bevægelsesmønstre- og vaner samt aktiviteter. Man tilkobler Garmin Forerunner 35 til sin smartphone via Bluetooth.

For at kunne anvendes på hele løbe- eller cykelturen har Garmin Forerunner 35 et stærkt og kraftigt batteri, som er skabt til at have en lang holdbarhed. I praksis betyder det, at Garmin Forerunner 35 kan leve op til ni dage, men man bør dog være opmærksom på, at hvis man anvender GPS-funktionen, så har batteriet en noget kortere levetid på cirka 11 timer. Det er dog ganske pænt.

Fordele ved Garmin Forerunner 35:
⚡ Simpelt, robust og meget let ur
⚡ Velegnet til løb og cykling
⚡ Pulsmåling er den centrale funktion
⚡ Motiverer forbrugeren til mere aktivitet
⚡ Kan kobles sammen med Garmin Connect app for flere informationer omkring træningen

Her kan du se en gennemgang af Garmin Forerunner 35 pulsuret. Videoen er produceret af den danske løbeshop, Løberen: 


Garmin Forerunner 645 Music

✅ 3 stjerner ud af 5 hos Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com
✅ 3,5 stjerner ud af 5 hos Digitaltrends.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Wareable.com

Garmin Forerunner 645 Music

.
Garmin Forerunner 645 Music er blevet testet af fire forskellige ekspertkilder, som alle har den digitale udvikling som omdrejningspunkt. Her er tale om både Techradar.com, Trustedreviews.com, Digitaltrends.com samt Wareable.com, og fælles for alle ekspertkilderne er, at de er rigtig godt tilfredse med Garmin Forerunner 645 Music. Eksperternes fokus har især været på denne models musik-muligheder.

Modellen til den ivrige atlet

Garmin Forerunner 645 Music er skabt til at passe til den kræsne sportsudøver, som foretrækker ét pulsur, som kan foretage rigtig mange målinger. Det betyder, at Garmin Forerunner 645 Music både kan assistere ved løb og cykling, men også blandt andet svømning, styrketræning, trappetræning, yoga eller roning.

Garmin Forerunner 645 Music er særdeles velegnet til udendørs aktiviteter, og også hvor der er koldt – for eksempel til skiløb, snowboarding eller langrend. Garmin Forerunner 645 Music har selvfølgelig også basisfunktioner såsom skridttæller, pulsmåler, distance og kalorieforbrug. Eksperterne noterer sig også, at her er tale om rigtig mange muligheder for målinger, og at målingerne fungerer rigtig fint.

Fokus på musikken

Garmin Forerunner 645 Music har fået sit navn af en grund, og det betyder, at denne model har en indbygget musikafspiller. På den måde slipper man for at have sin telefon med på løbeturen eller i træningscentret, da man kan lytte til musik via et headset med Bluetooth.

Garmin Forerunner 645 Music kan indeholde op til 500 sange, som man blot lægger ind på uret via computeren. Eksperterne har også set nærmere på musik-funktionen, og de er imponerede over, at der endelig kommer et pulsur, hvor man ikke behøver at have telefonen i nærheden.

Moderne pulsur

garmin-forerunner-645-musicEt af nøgleordene for Garmin Forerunner 645 Music er omfavnelsen af den moderne teknologi. Derfor er modellen også udstyret med Garmin Pay, som betyder, at man kan anvende kontaktløs betaling, så man kan betale for for eksempel proviant på løbeturen via uret. Hertil kommer, at denne model har et flot design og en lav vægt på 42,2 gram.

Her er tale om en blød rem, som kan udskiftes samt en rund urskive, og læg især mærke til at denne model har knapper og ikke touch. Eksperterne noterer sig dog, at spændet på uret allerede efter få uger virkede lidt slidt.

Garmin Forerunner 645 Music har desuden en batterilevetid på op til 186 timer, hvis man ikke benytter sig af GPS’en. Eksperterne har afprøvet batterilevetiden, og de fremhæver, at denne er rigtig god for et pulsur med så mange funktioner. I deres test kunne uret leve op til omkring syv dage.

Generelt har eksperterne ikke ret mange negative kommentarer til Garmin Forerunner 645 Music, men de bemærker dog, at her er tale om et forholdsvist dyrt ur, som passer til den atlet, som virkelig er aktiv.

Fordele ved Garmin Forerunner 645 Music:
⚡ Fordelagtig for den aktive atlet
⚡ Kan foretage mange målinger som løb, cykling, svømning, roning, skisport og styrketræning
⚡ Indbygget musikafspiller
⚡ Behøver ikke have telefonen i nærheden
⚡ Lav vægt

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin 645 Music pulsuret. Videoen er produceret af Garmin:

https://www.youtube.com/watch?v=cWe40bzIAgA


Garmin Forerunner 235

✅ Testvinder hos Iform.dk
✅ Testvinder hos Berlingske Tidende

Garmin Forerunner 235 løbeur

.
Producenten Garmin har efterhånden lanceret mange forskellige pulsure, som har fået gode omtaler af eksperter. Dermed har de en solid erfaring i produktionen af netop pulsure, og med Garmin Forerunner 235 opnår endnu et Garmin-pulsur en god kritik.

To anerkendte danske ekspertkilder – her er tale om træningsmagasinet Iform.dk samt den store avis Berlingske Tidende – har testet og afprøvet Garmin Forerunner 235, og begge kilder er meget imponerede over modellen. Faktisk så imponerede at de begge kårer Garmin Forerunner 235 til testvinder i deres respektive tests.

Godt ur lige i midten af prisskalaen

Pulsure kommer i mange forskellige prisklasser, og Garmin Forerunner 235 er et af de ure, der ligger nogenlunde i midten – det hører hverken til blandt de billigste pulsure, men heller ikke blandt de allerdyreste. Eksperterne roser modellen i høje vendinger og konkluderer, at dette ur er meget solidt og robust, så her er tale om god kvalitet til en god pris. Garmin Forerunner 235 er velegnet til den forbruger, som har brug for et solidt pulsur, men som ikke vil investere i det allerdyreste.

Garmin Forerunner 235 hører også til blandt de Garmin-pulsure, som er resultatet af Garmins opgraderede teknologi. Udslaget ses i, at denne model således har oplevet forbedringer på alle fronter. Eksperterne noterer sig her blandt andet den lidt større og mere brugervenlige skærm, samt remmens nye udformning med huller, som tillader, at huden lettere ånder undervejs i træningen.

Motiverende pulsur

Man får mest ud af Garmin Forerunner 235, hvis man bærer uret hele dagen og ikke kun under træning – som et plus har det et neutralt design, hvilket gør, at man sagtens kan have uret på til daglig på for eksempel arbejde.

Modellen virker ved, at den hele tiden måler og registrerer de personlige data, men hvis man også bærer det, når man ikke træner, så fungerer denne model som en hjælpsom og motiverende partner. Den oplyser nemlig om ens aktivitet, og hvis man for eksempel har siddet stille i for lang tid, så gør modellen opmærksom på det. Garmin Forerunner 235 måler således også ”hverdags-motion” via blandt andet skridttælleren, således at al motion medregnes i forbrugerens aktivitet.

Garmin Forerunner 235 sensor

Gennemgående kvalitetsprodukt

Eksperterne noterer, at Garmin Forerunner 235 på alle måder udstråler kvalitet. Udover præcise målinger og gode muligheder, så fremhæver eksperterne også små ting såsom, at denne model virkelig er hurtig om at starte op, og GPS’en er også meget hurtig til at finde positionen. Også pulsmålingen tændes med det samme, og den er indbygget og måler en præcis puls i håndleddet. Derved slipper man for et traditionelt pulsbælte til kroppen, som kan genere og irritere.

Garmin Forerunner 235 har desuden en batterilevetid på op til ni dage, men hvis man har GPS’en tændt, bruges strømmen noget hurtigere, hvilket er uundgåeligt med et pulsur. Med GPS’en tændt får man dog stadig 11 timers batterilevetid, hvilket er pænt.

Fordele ved Garmin Forerunner 235:
⚡ Opgraderet Garmin-pulsur til fin pris
⚡ Flot og neutralt design med åndbare huller i remmen
⚡ Motiverer forbrugeren
⚡ Hurtig opstart
⚡ God pulsmåler

Her kan du se en gennemgang af Garmin Forerunner 235 pulsuret. Videoen er produceret af den danske løbeshop, Løberen: 


Garmin Forerunner 30

✅ 4 stjerner ud af 5 hos Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Stuff.tv
✅ 5 stjerner ud af 5 hos Alphr.com

Garmin-Forerunner-30

.
Garmin Forerunner 30 er blevet testet af tre kilder, som alle har fokus på den teknologiske udvikling hos moderne forbrugerprodukter. Garmin Forerunner 30 er således blevet testet af teknologisiderne Techradar.com og Alphr.com samt mandemagasinet Stuff.tv, og alle ekspertkilderne giver Garmin Forerunner 30 topkarakterer.

Simpel modelGarmin-forerunner-30-pulsur

Garmin Forerunner 30 er et af de mest enkle og simple pulsure fra Garmin, og det gør også, at her er tale om et ur til en overkommelig pris. Garmin Forerunner 30 er skabt til at fungere som et klassisk pulsur uden avancerede funktioner, men uret har dog stadig indbygget GPS-funktion.

Denne model måler pulsen, mens man løber via pulsmåleren i håndleddet, så derfor behøver man ikke et brystbælte. Ud over måling af puls, så måler Garmin Forerunner 30 også distance, tid, hastighed og kalorier.

Eksperterne har afprøvet uret, og de noterer sig, at uret godt nok ikke er det mest avancerede på markedet og mangler nogle funktioner, som andre Garmin pulsure har, men til gengæld er det solidt og godt i brug – også selv om det heller ikke er det mest moderigtige.

Let at bruge

Man kan med fordel bære Garmin Forerunner 30 hele døgnet for at registrere yderligere data, og det tæller også registrering af søvnen. Garmin Forerunner 30 er ikke udstyret med avancerede indstillinger, og derfor er det let at finde rundt i de menuer, som findes. Her kan man også foretage personlige indstillinger, hvis man ønsker det. Blandt andet kan man tilpasse skærmvisningen og gemme de data, man ønsker.

Eksperterne lægger også mærke til, at skærmen fungerer rigtig godt, og uret føles i det hele taget meget intuitivt i brug. Dog savner de lidt en touch-skærm.

Med Garmin Connect

Nok er Garmin Forerunner 30 er simpelt ur, men man kan også anvende Garmins digitale univers kaldet Garmin Connect med Garmin Forerunner 30. Her samles alle ens registrerede data på en personlig konto, og her kan man se flere detaljer omkring ens aktivitet. Hvis man slutter denne model til sin telefon via Bluetooth, kan man også modtage opkald og sms’er på uret, mens man træner.

Garmin Forerunner 30 har ikke den længste batterilevetid på markedet, men uden GPS kan den holde i op til 120 timer. Eksperterne har afprøvet batterilevetiden, og de er ganske godt tilfredse med den, selv om denne model langt fra har det bedste batteri på markedet

Fordele ved Garmin Forerunner 30:
Simpelt pulsur til god pris
Kan foretage basis-målinger
Let i brug
Kan tilkobles til Garmin Connect
Ganske fin batterilevetid

Her kan du se en introduktionsvideo af Garmin Forerunner 30 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin 735 XT

4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
Vurderingen ”Excellent” hos computermagasinet Pcmag.com

 Garmin Forerunner 735XT pulsur

.
Modellen Garmin 735 XT er blevet testet af 3 hold eksperter. Det drejer sig om teknologisiden Techradar.com, gadget-websiden Wareable.com samt computermagasinet Pcmag.com.

Modellen er blevet testet ud fra specifikke parametre, og alle 3 hold eksperter er meget begejstrede for modellen. Derfor giver de absolutte topkarakterer og udtalelser til dette pulsur.

Flot og enkelt ur

Garmin 735 XT er et pænt pulsur i et elegant og diskret design, som gør det velegnet til brug i hverdagen også. Som et plus er her tale om et letvægts-ur med en vægt på kun 40 gram.

Her er også tale om et pulsur, der er et helt multi-sports-ur, for modellen kan rigtig mange ting. Det inkluderer blandt andet muligheden for håndledsbaseret pulsmåling og et stort antal af mulige målinger såsom tid, distance, personlige alarmer, kalorieforbrug med mere – Garmin 735 XT er også vandtæt og kan dermed også anvendes i vand til for eksempel målinger af svømme-discipliner.

Et triatlon-ur i topklasse, ifølge eksperterne

Garmin Forerunner 735XT pulsGarmin 735 XT er blandt andet blevet testet af teknologieksperterne fra Techradar.com, som giver modellen næsten topkarakter. De forklarer, at her er tale om et triatlon-ur i den absolutte topklasse, som endda har fået en fornuftig pris.

Eksperterne fremhæver flere ting ved dette pulsur, og det inkluderer blandt andet den lange batterilevetid, en meget præcis GPS-måler og gode funktioner som smart-watch. Designet er slankt og flot, og så mener eksperterne desuden, at man sagtens kan bære det til hverdag også.

Techradar.com har dog også nogle minusser ved modellen, og de går på, at uret af og til kan føles lidt plastikagtigt, og så findes der fra tid til anden problemer med nogle af fitness-målingerne og måling af hjertefrekvens.

Opfylder alle kravene, ifølge eksperterne

Garmin 735 XT er også blevet testet af gadget-siden Wareable.com samt computermagasinet Pcmag.com, og også her modtager dette pulsur stor ros. Både Wareable.com og Pcmag.com forklarer for eksempel, at her er tale om et pulsur, der opfylder alle de krav og forventninger, man som triatlet kan have til sit ur.

Ydermere så bemærker eksperterne også, at modellen har et rigtig stærkt batteri, og så er det smart, at man kan parre uret med den tilhørende app for flere funktioner. Dog er eksperterne ikke helt tilfredse med denne app endnu, som behøver mere raffinering, og så forklarer Wareable.com også, at der kan opstå problemer med kommunikationen via Bluetooth af og til.

Pcmag.com har herudover et par kritiske bemærkninger til modellen til trods for den gode karakter, idet de synes, at Garmin 735 XT er noget dyrt og ukomfortabelt at bære, når man sover.

Udvalgte fordele ved Garmin 735 XT:
⚡ Elegant og flot pulsur
⚡ Multisports-ur
⚡ Kan anvendes i vand
⚡ Ur med lav vægt
⚡ Lang batterilevetid

Garmin 735 XT – specifikationer:
🌀 Urets størrelse: 45 x 45 x 11,7 millimeter (L x B x H)
🌀 Vægt: 40,2 gram
🌀 Displayets opløsning: 215 x 180 pixels
🌀 Vandtæt: Ja, ned til 10 meter
🌀 Med GPS: Ja
🌀 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🌀 Med kaloriemåler: Ja
🌀 Med stopur: Ja
🌀 Med skridttæller: Ja
🌀 Med registrering af søvn: Ja
🌀 Måling ved svømning: Ja
🌀 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🌀 Batterilevetid: Op til 264 timer uden GPS
🌀 Bluetooth: Ja
🌀 Wi-Fi: Nej

Her kan du se en introduktionsvideo af Garmin 735 XT. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Instinct

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
✅ Anbefalet hos USA’s største løbeside Dcrainmaker.com

Garmin Instinct

.
Modellen Garmin Instinct er blevet undersøgt og vurderet af 2 forskellige ekspertkilder. Her er tale om gadget-siden Wareable.com samt den store, amerikanske løbeside Dcrainmaker.com.

Eksperterne har begge testet modellen i solotests, hvor der kun fokuseres på denne model, og dette pulsur klarer sig så godt gennem testene, at det stort set udelukkende får rosende ord med på vejen.

Hårdfør og skabt til udelivet

Garmin Instinct vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker et solidt og robust pulsur til aktiviteter udendørs. Uret er skabt til at kunne overleve både vand, varme og stød, og man kan både foretage normale målinger (for eksempel distance, aktivitet, kalorier og skridt) og mere avancerede – og det gælder både omkring løb, cykling, svømning med mere. Man kan nemlig vælge imellem 28 sportsprofiler, som har hver deres aktivitet.

Garmin Instinct er også skabt til at kunne holde længe uden opladning, og batterilevetiden ligger da også på 14 dage – og 16 timer, hvis man anvender GPS.

Virkelig robust pulsur, ifølge eksperterne

Garmin InstinctGarmin Instinct er blandt andet blevet testet af gadget-siden Wareable.com, som giver modellen en absolut topkarakter. Eksperterne forklarer, at her først og fremmest er tale om et ultra-holdbart og robust pulsur, som er bygget til eventyr.

Modellen er simpel og enkel, men alligevel tager det noget tid at få sat sig ind i alle urets funktioner. Men når det er gjort, så findes der et væld af forskellige funktioner, som er meget velfungerende.

Eksperterne fremhæver her især de gode tracking-evner udendørs. Wareable.com kommenterer også, at Garmin Instinct er både let og har en lang batterilevetid, men modellen scorer ikke mange points på udseende.

Overraskende godt, ifølge eksperterne

Garmin Instinct er også blevet testet af den store, amerikanske løbeside Dcrainmaker.com, og eksperterne herfra var først noget skeptiske vedrørende denne model, som de ikke havde den store tro på. Men efter at have testet flere af urets funktioner såsom højdemåler, barometer og kompas blev denne mening ændret, for denne model leverer en rigtig solid præstation. Dcrainmaker.com mener stadig, at Garmin Instinct har nogle særheder og småfejl af og til, men til prisen er her rigtig god valuta for pengene.

Udvalgte fordele ved Garmin Instinct:
⚡ Pænt pulsur
⚡ Robust model
⚡ Kan anvendes både i varme og vand samt klare stød
⚡ 28 profiler
⚡ Lang batterilevetid

Garmin Instinct – specifikationer:
🌀 Urets størrelse: 45 x 45 x 15,3 millimeter (L x B x H)
🌀 Vægt: 52 gram
🌀 Displayets opløsning: 128 x 128 pixels
🌀 Vandtæt: Ja
🌀 Med GPS: Ja
🌀 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🌀 Med kaloriemåler: Ja
🌀 Med stopur: Ja
🌀 Med skridttæller: Ja
🌀 Med registrering af søvn: Ja
🌀 Måling ved svømning: Ja
🌀 Måling ved cykling: Ja
🌀 Batterilevetid: Op til 16 timer med GPS
🌀 Batterilevetid: Op til 336 timer uden GPS
🌀 Bluetooth: Ja
🌀 Wi-Fi: Nej


Garmin Fenix 5s

✅ 9 ud af 10 stjerner hos teknologimagasinet Wired.com
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske løbemagasin Runultra.co.uk

.
Modellen Garmin Fenix 5s hører til den populære Garmin Fenix 5-serie, og denne version af pulsuret er blevet testet af 3 forskellige ekspertkilder.

Disse kilder inkluderer både teknologimagasinet Wired.com, gadget-siden Wareable.com samt løbemagasinet Runultra.co.uk, og eksperterne har testet pulsuret på en række specifikke parametre såsom funktioner, design, batterilevetid, brugervenlighed og muligheder.

Alle 3 hold eksperter er meget begejstrede for modellen, og derfor modtager dette pulsur lutter topkarakterer.

Model i Fenix 5-serien

Garmin Fenix 5s er et flot og stilfuldt pulsur i et elegant design og med en god, lav vægt på kun 67 gram. Modellen måler pulsen ved håndleddet, og det er muligt at måle pulsen hele døgnet. Garmin Fenix 5s kan foretage mange målinger, hvor også stress og søvn – ud over aktiviteterne – måles.

Dette pulsur kan blandt andet anvendes til at foretage målinger ved løb, gang, cykling, triatlon, svømning, klatring og skisport – og med eller uden GPS – og dermed er her tale om et meget alsidigt pulsur.

Modellen kommer desuden med en lang batterilevetid på 216 timer, og hvis man anvender GPS’en, så kan pulsuret holde omkring 14 timer. Der findes også en smart batteri-besparingsfunktion, hvis det kniber med strømniveauet.

Dette pulsur vil desuden være et godt valg for den forbruger, der holder meget af moderne teknologi, for det kan både kommunikere med telefonen og den tilhørende app.

Komfortabelt og robust pulsur, ifølge eksperterne

Garmin Fenix 5S begge

Garmin Fenix 5s er blandt andet blevet testet af teknologimagasinet Wired.com, som giver modellen en meget høj score. Den gives, idet eksperterne mener, at her er tale om et meget behageligt pulsur, som også er meget robust i brug.

Modellen roses desuden for sin høje brugervenlighed, idet dette ur er meget let at anvende trods alle de mange funktioner. Wired.com kommenterer herudover, at Garmin Fenix 5s har en meget nøjagtig navigation og pulsmåling, og også batterilevetiden er god.

Der nævnes ikke mange minusser ved denne model, men dog mener eksperterne, at dette pulsur har en noget høj pris.

Imponerende pulsur, ifølge eksperterne

Garmin Fenix 5s er også blevet testet af det britiske løbemagasin Runultra.co.uk, som mener, at denne model er noget nær et perfekt pulsur. Dette udsagn er eksperterne fra gadget-siden Wareable.com enige i, idet de synes, at det er imponerende, hvor meget denne model kan – også set ud fra et professionelt synspunkt.

En af de store fordele ved dette ur er modellens evne til at kunne foretage meget dybe analyser af de målte data. Til gengæld er et af de største minusser ifølge også disse eksperter urets pris, for her er tale om et noget dyrt pulsur.

Udvalgte fordele ved Garmin Fenix 5s:
⚡ Elegant ur med let pulsmåling i håndleddet
⚡ Måler også stress og søvn
⚡ Kan foretage målinger ved mange typer af aktiviteter
⚡ God batterilevetid
⚡ Moderne og højteknologisk pulsur

Garmin Fenix 5s – specifikationer:
🌀 Urets størrelse: 42 x 42 x 14,5 millimeter (L x B x H)
🌀 Vægt: 67 gram
🌀 Displayets opløsning: 218 x 218 pixels
🌀 Vandtæt: Ja, ned til 10 meter
🌀 Med GPS: Ja
🌀 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🌀 Med kaloriemåler: Ja
🌀 Med stopur: Ja
🌀 Med skridttæller: Ja
🌀 Med registrering af søvn: Ja
🌀 Måling ved cykling: Kan tilkøbes
🌀 Måling ved svømning: Ja
🌀 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🌀 Batterilevetid: Op til 216 timer uden GPS
🌀 Bluetooth: Ja
🌀 Wi-Fi: Nej


Garmin Fenix 5x

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com

Garmin Fenix 5x

.
Modellen Garmin Fenix 5x hører til i den populære Garmin Fenix 5-serie, og her er der tale om 5x-versionen. Denne model har været testet af 3 ekspertkilder, der har henholdsvis teknologi, forbrugertests og gadgets som fokuspunkt.

Alle ekspertkilderne er meget begejstrede for dette pulsur, og det belønnes med absolutte topkarakterer.

Kraftig model

Garmin Fenix 5x er storebror til modellen Garmin Fenix 5s, og det ses ved, at begge ure er meget holdbare og kommer med mulighed for at måle mange aktiviteter – Garmin Fenix 5x er bare lidt større rent fysisk og vejer derfor også mere, men til gengæld kommer dette pulsur med en bedre opløsning på skærmen.

Også batterilevetiden er forbedret i denne model, idet dette pulsur kan holde op til 288 timer uden brug af GPS og op til 20 timer med GPS’en tændt, hvilket er rigtig meget.

Derudover er Garmin Fenix 5x også et flot og stilfuldt pulsur, som er et decideret multi-sports-ur, da det er designet til at blive brugt til at foretage mange forskellige målinger ved mange forskellige aktiviteter som for eksempel løb, svømning, triatlon, roning, vandring, klatring og skiløb.

Et ordentligt bæst på den gode måde, ifølge eksperterne

Garmin Fenix 5xGarmin Fenix 5x er blandt andet blevet testet af eksperterne fra teknologisiden Techradar.com, som giver modellen en klar topscore. Dette forklares med, at denne model er et rent bæst af et pulsur, idet uret både er stort og robust, men der findes også uendelig mange muligheder for målinger i denne model.

Også batterilevetiden fremhæves som særdeles god af eksperterne, og udseendet får ligeledes roser med på vejen. Techradar.com nævner da også, at et pulsur som dette derfor kommer i en noget høj prisklasse, og så findes der så mange muligheder i uret, at det næsten bliver for overvældende.

Det bedste man kan købe for penge, ifølge eksperterne

Garmin Fenix 5x er også blevet testet af Trustedreviews.com og Wareable.com. Begge testkilder tilslutter sig Techradar.com’s vurdering, idet de er enige i, at her er tale om noget af et ur, som vil opfylde alle de ønsker, man kunne have.

Wareable.com forklarer yderligere, at denne model er det måske bedste pulsur, man overhovedet kan købe, men derfor skal man ikke bare gå ud og købe det med det samme – man skal overveje, om det passer til ens behov, idet det er utrolig dyrt og måske lidt for stort rent fysisk til manges smag.

Hvis man dog er meget seriøs omkring sine udendørsaktiviteter og ønsker et pulsur, der stort set ikke kan gå i stykker, så vil Garmin Fenix 5x være det klart bedste valg.

Udvalgte fordele ved Garmin Fenix 5x:
⚡ Flot og elegant ur
⚡ Lidt større og kraftigere end de andre modeller i Fenix 5-serien
⚡ Lang batterilevetid
⚡ Robust multi-sports-ur
⚡ Kan foretage målinger i forbindelse med mange forskellige aktiviteter

Garmin Fenix 5x – specifikationer:
🌀 Urets størrelse: 51 x 51 x 17,5 millimeter (L x B x H)
🌀 Vægt: 98 gram
🌀 Displayets opløsning: 240 x 240 pixels
🌀 Vandtæt: Ja
🌀 Med GPS: Ja
🌀 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🌀 Med kaloriemåler: Ja
🌀 Med stopur: Ja
🌀 Med skridttæller: Ja
🌀 Med registrering af søvn: Ja
🌀 Måling ved svømning: Ja
🌀 Batterilevetid: Op til 20 timer med GPS
🌀 Batterilevetid: Op til 288 timer uden GPS
🌀 Bluetooth: Ja
🌀 Wi-Fi: Ja


Garmin Vivomove HR Sport

✅ 4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den britiske teknologiside Techadvisor.co.uk

Garmin Vivomove HR Sport

.
Modellen Garmin Vivomove HR Sport er blevet testet af 3 ekspertkilder, som alle har vurderet modellen i en solotest, hvor der har været fuldt fokus på kun denne model. Ekspertkilderne inkluderer teknologisiderne Techradar.com og Techadvisor.co.uk samt gadget-siden Wareable.com, og alle giver de topkarakterer til dette pulsur.

Godt pulsur til god pris

Garmin Vivomove HR Sport vil være et godt valg, hvis man ikke ønsker sig det allermest avancerede pulsur på markedet, for denne model er bedst til de mere enkle målinger – læg også mærke til at denne model ikke kommer med GPS, hvilket mange andre pulsure gør. Det kan begrænse brugen for nogle.

Garmin Vivomove HR Sport er designet til både at blive anvendt som almindeligt ur og samtidig måle den daglige aktivitet. Uret måler pulsen i håndleddet, og man kan benytte uret til at se sammenhænge i sin træning også. Garmin Vivomove HR Sport kommer med Bluetooth og kan kommunikere med den tilhørende app.

Model i flot udseende, ifølge eksperterne

Garmin Vivomove HR SportGarmin Vivomove HR Sport er blandt andet blevet testet af teknologisiden Techradar.com, som giver modellen en god anmeldelse. Det første, eksperterne lægger mærke til, er modellens flotte udseende, som er et af højdepunkterne ved modellen. Det vurderes også, at dette pulsur kan foretage gode målinger ved indendørs træning, og så er batterilevetiden fin.

Dog bemærker eksperterne, at Garmin Vivomove HR Sport har den klare ulempe, at det ikke kommer med GPS og heller ikke har så mange funktioner. Der kan også være lidt problemer med at se skærmen ordentligt, hvis solen skinner.

Godt hybrid-ur, ifølge eksperterne

Eksperterne fra Wareable.com forklarer, at de synes, at Garmin Vivomove HR Sport er et godt hybrid-ur, der dog ikke har de samme funktioner, som andre pulsure har. Men samtidig er uret flot i designet og foretager en god pulsmåling.

Er man seriøs atlet, vil denne model dog højst sandsynligt ikke være nok – især den manglende GPS er udslagsgivende her.

Også den britiske teknologiside Techadvisor.co.uk har testet Garmin Vivomove HR Sport, og eksperterne herfra er enige i de øvrige eksperters vurderinger – at modellen er et flot hybrid-ur, som måler pulsen godt og har en fin batterilevetid, men der mangler funktioner og GPS for at denne model kan være på højde med de mere avancerede modeller.

Udvalgte fordele ved Garmin Vivomove HR Sport:
⚡ Enkel og mere prisvenlig model
⚡ Model uden GPS
⚡ Kan anvendes både som dagligdags-ur og pulsur
⚡ Intelligent ur, der kan vise sammenhænge i den personlige træning
⚡ Kan kommunikere med tilhørende app

Garmin Vivomove HR Sport – specifikationer:
🌀 Urets størrelse: 43 x 43 x 11,6 millimeter (L x B x H)
🌀 Vægt: 40 gram
🌀 Vandtæt: Ja
🌀 Med GPS: Nej
🌀 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🌀 Med kaloriemåler: Ja
🌀 Med stopur: Ja
🌀 Med skridttæller: Ja
🌀 Med registrering af søvn: Ja
🌀 Måling ved svømning: Ja
🌀 Batterilevetid: Op til 120 timer med brug som smart-watch
🌀 Batterilevetid: Op til 336 timer uden brug som smart-watch
🌀 Bluetooth: Ja
🌀 Wi-Fi: Nej

Her kan du se en introduktionsvideo af Garmin Vivomove HR Sport. Videoen er produceret af GPS6: 


Det bør du vide om din puls ❤

Løb er ikke bare løb, og inden man trækker i løbeskoene for første gang, så er der forskellige ting, man lige bør sætte sig ind i først – især omkring pulsen, hvis man ønsker at forbedre sin kondi.

Maksimalpuls og hvilepuls

Aktivtraening.dk skriver, at man skal kende sine pulstal, før man kan få glæde af pulstræningen. Det er især to forskellige tal, man bør kende, og det drejer sig om den såkaldte maksimalpuls og hvilepuls. Altså hvor mange pulsslag per minut, ens hjerte slår, når man er allerhårdest presset, og når man er helt i hvile.

pulsMan finder sin hvilepuls om morgenen ved at tænde for pulsmåleren, når man ligger afslappet i sengen. Lad den måle i tre-fem minutter, og herefter viser uret hvilepulsen. For at finde den helt nøjagtige hvilepuls bør man foretage målingen hver morgen i tre-fire dage i træk og derefter tage gennemsnittet.

Det er lidt mere udfordrende at måle sin maksimalpuls. Man kan både regne og teste sig frem til resultatet, og hvis man ønsker at regne på det, så ser formlen sådan her ud:

220 – (din alder) = maksimalpuls.

Eksempel: Hvis din alder er 50 år, så er maksimalpulsen (220-50) 170.

Formlen bygger på ren statistik, og den anbefales til nybegyndere. Er man i stedet en i forvejen aktiv atlet, så kan man også teste sig frem til sin maksimumpuls, hvor man bliver presset til det yderste. Man skal gøre følgende, når det gælder løb (der gælder andre tests for for eksempel cykling)

🔸 Trin 1: Start med at varme op

🔸 Trin 2: Løb herefter for fuld kraft i to minutter

🔸 Trin 3: Hold så pause i et minut

🔸 Trin 4: Løb igen for fuld kraft i to minutter

🔸 Trin 5: Hold igen pause i et minut

🔸 Trin 6: Løb igen for fuld kraft i to minutter

🔸 Trin 7: Herefter kan maksimumpulsen måles

Når man så har begge værdier (hvilepuls og maksimumpuls), kan man benytte dem som træningsredskab. Aktivtraening.dk skriver, at man så skal dele sin puls op i forskellige zoner, og inden for hver pulszone kan man træne sin udholdenhed eller hurtighed, hvor man træner med en valgt procent af sin ydeevne.

Hver zone har en øvre og nedre grænse, og man skal bruge en formel, der hedder Karvonens formel for at regne værdierne ud.

Karvonens formel ser sådan ud:

(Din maksimumpuls – din hvilepuls) x intensitet i procent + din hvilepuls = din træningspuls

Eksempel: En person ønsker at træne med en puls, der er på 60-70 procent af hans eller hendes ydeevne, og personen har en maksimumpuls på 170 og en hvilepuls på 50. Så ser regnestykket således ud:

(170 – 50) x 0,6 + 50 = 122.

(170 – 50) x 0,7 + 50 = 134

Dermed skal personen forsøge at holde pulsen imellem 122 og 134.

Iform.dk anbefaler, at hvis man er nybegynder, så bør man ikke træne på mere end 50-60 procent af ydeevnen. Når man bliver mere trænet, så kan man skrue op til 60-80 procent for at udfordre og udvikle formen, og et niveau på over 80 procent er for dem, der virkelig ønsker en hård intensitet, og som har trænet sig op.

Træn dig til bedre puls 🏃‍

Sundhedsguiden.dk skriver, at jo bedre form man kommer i, jo lavere bliver hvilepulsen også, idet hjertet så ikke behøver at slå så mange gange for at kunne pumpe blodet rundt i kroppen.

Derimod kan maksimalpulsen ikke trænes bedre, for den er man født med.kvinde der løber

Sundhedsguiden.dk skriver også, at hvis man ønsker at tabe sig, så er det en god ide at træne med en høj puls, idet kalorieforbrændingen i de efterfølgende timer så bliver højere. Læg også mærke til at jo længere tid, man løber, des højere vil pulsen blive – især for en nybegynder.

Selv om man løber med samme hastighed over længere tid, så vil kroppen efter et stykke tid have opbrugt kulhydratdepoterne, og derfor må den i stedet benytte sig af fedtdepoterne for at få den nødvendige energi. Og det kræver mere af kroppen at tage energi fra fedt i forhold til kulhydrater, og derfor tvinges hjertet til at pumpe hurtigere. Det fører til, at pulsen stiger.


Sådan bliver du en hurtigere løber 🏃‍

Man kan hurtigt blive irriteret over, at man aldrig synes, at man kan løbe hurtigere end forrige løbetur. Hvis man gerne vil kunne øge tempoet, så guider vi her baseret på artikler fra Runnersworld.com og Greatist.com til nogle tips og tricks, der kan gøre processen lettere:

💡 Start ikke for hårdt ud: Hvis man er nybegynder, så skal man have god tålmodighed og helst starte med at løbe, hvor det er fladt. De gammeldags stadion-løbebaner er perfekte til de nye løbere for at forbedre kondien.

💡 Intervaltræning: Skift mellem høj og lav intensitet, når du løber. Det er grobunden for en forbedring af kondien, og så forbrænder kroppen også rigtig mange kalorier.

💡 Bakket terræn: Hvis man er trænet løber, så kan en løbetur i et kuperet terræn udfordre den normale, flade træningsrute. Løb ikke i bakket terræn hver dag, men måske en gang om ugen. En løbetur med meget op og ned opbygger ny ben- og lungestyrke. Hold et fast, jævnt tempo og forsøg ikke at sprinte op på toppen.

💡 Kort sprint: Ved at foretage sprint af og til når man løber, så forbedrer man sin accelerationsteknik. Start med at sprinte 12 meter og øg efterhånden. Gerne op til 200 meter, når man er øvet.

💡 En god holdning: Hold overkroppen afslappet men rank og lad foden lande under hoften. Sving armene frem og tilbage og ikke til siden.

💡 Tæl dine skridt: De mest effektive løbere tager 180 skridt per minut, når de løber, og deres skridt er lette, korte og hurtige. Find det antal, der passer dig bedst og forbedr det hen ad vejen.

💡 Benyt også løbebåndet: Et løbebånd kan være et godt alternativ til at løbe i naturen. Moderne løbebånd kan hjælpe med at hæve og sænke tempoet samt stejlheden. Det kan gøre det lettere at intervaltræne.

💡 Stræk ud: Husk at strække ud efter træning, så musklerne bedre kan slappe af og ikke bliver lige så ømme.

💡 Sjip: Gør ligesom bokserne og kombiner løbetræningen med et sjippetov. Det gør fødderne hurtigere og forbedrer kondien.

💡 Lette sko: Et par lette sko får fødderne til at bevæge sig hurtigere og mere ubesværet.

💡 Træk vejret: Vejrtrækningen er også vigtig, hvis man vil løbe hurtigere. Brug både næse og mund for at få mest mulig luft ned i lungerne.

💡 Styrketræning: Glem ikke styrketræningen, for stærkere muskler gør det lettere at løbe længere og hurtigere.

💡 Yoga: En øget smidighed giver en bedre fleksibilitet, som kan gøre dig hurtigere.

💡 Kig ikke ned i jorden: Fokuser på, hvad der er foran dig 10-20 meter fremme. Hvis man ikke er fokuseret, når man løber, så spilder man energi.

💡 Hold energien oppe: Hvis man planlægger at løbe længere og presse sig selv mere, så bør man huske at oplade energidepoterne samt tage mad og drikke med på turen. Desuden er det vigtigt at holde kroppen velhydreret hele dagen. Når man har løbet omkring 20 minutter, bør man drikke og spise for at holde energien oppe, og dette skal fortsætte med jævne mellemrum.

💡 Forsøg ikke at indhente mistet løbetid: Har man været syg eller stresset og dermed ikke fået løbet i nogle dage, så lad være med at stresse over det også. Drop ideen om at nå op på et bestemt antal kilometer om ugen. Eksperterne skriver, at det at forsøge at løbe rigtig meget, når man er vant til kun at løbe moderat, er den direkte vej til skader.


Guide: Sådan skal du spise, før du løber

Det kan være tillokkende lige at indtage lidt sødt, inden man løber, for at kroppen får mere energi, men det er ikke en god ide. Eksperter fra Bbcgoodfood.com forklarer, at hvis man foretager sig let løb eller tager en gåtur, så vil det være en god ide at indtage mad, der er rig på protein. Hvis man derimod satser på en mere fysisk krævende løbetur, så bør man spise mad med flere kulhydrater.

Spis ikke lige inden løbeturen

Bbcgoodfood.com skriver, at det er meget individuelt, hvordan ens krop reagerer på mad og træning. Men som udgangspunkt bør man vente to-fire timer med at løbe, efter man har indtaget et stort måltid. Kroppen skal nemlig have god tid til at fordøje maden. Hvis man kun har spist en mindre snack, så kan man begynde løbeturen efter omkring en halv time.

Mange foretrækker at løbe om morgenen, og her anbefaler eksperterne, at man spiser morgenmad et par timer inden løbeturen. Morgenmaden bør desuden bestå af for eksempel havre eller fuldkorn samt gerne æg eller en smoothie. Hvis man ikke kan vente et par timer med at løbe om morgenen, så kan man nøjes med at spise lidt frugt, knækbrød eller en energibar – det er bare vigtigt ikke at løbe på tom mave, da kroppen har brug for energi, når den skal præstere.

På den anden side bør man som nævnt undgå sukker inden løbeturen, men vent også med at indtage fødevarer med et højt antal af fibre, fedt eller krydderi. Drop også for meget kaffe og alkohol inden løbeturen.

Husk vandet 💦

Runnersworld.com supplerer, at det ikke er skadeligt, hvis man dropper maden helt inden en mindre løbetur, for mange kan have svært ved at spise især om morgen inden løbeturen. Men det understreges, at kroppen helst skal være velhydreret, så sørg for at få godt med væske. Skal man ud på en længere løbetur, så er næring inden turen et absolut must, hvis man ikke skal gå ned efter kort tid.drik-vand

Vand er ikke kun vigtigt, lige inden man skal løbe og under løbeturen. Væske regulerer kropstemperaturen, fjerner affald fra kroppen og er med til at reparere beskadigede celler, og en god væskebalance er grundlaget for et godt velbefindende – som en bonus kan en velhydreret krop være med til at mindske den pludselige trang til at spise noget sødt, som de fleste oplever fra tid til anden. Derfor bør man gerne drikke et par liter vand om dagen.

Også næringsindtaget i løbet af hele dagen har betydning for, hvor godt man har det, og dermed hvor godt man kan præstere. Som tommelfingerregel bør 55 procent af det daglige indtag komme fra kulhydrater, 25 procent fra protein og 20 procent fra fedt.

Herudover er det også vigtigt at spise rigtigt efter træningen. Her anbefaler Runnersworld.com, at man senest 20 minutter efter løbeturen spiser en proteinrig snack (for eksempel en proteinbar) for at reparere eventuelle muskelskader hurtigere – på den måde vil man hurtigere være klar til at løbe igen.


Fedtforbrænding og løb

De fleste ved, at fedt på kroppen ikke er godt, og at det handler om at forbrænde fedtet hurtigste muligt. Rekordjagt.dk forklarer, at fedt ikke er lige så let at komme af med under løb som for eksempel sukker. Det kræver nemlig mere ilt af kroppen for at forbrænde et gram fedt end et gram sukker, og når kroppen forbrænder fedt i stedet for sukker under løb, så bliver den såkaldte løbeøkonomi forringet, hvilket også forringer løbepræstationen.

fedtforbrænding og løbRekordjagt.dk skriver yderligere, at fedt faktisk omsættes op til 14 gange langsommere end kulhydrater hos selv trænede løbere, og for at illustrere det forklares det, at det svarer til, at hvis en person på 75 kilo skulle løbe maraton med udelukkende fedt som energi, så ville det for den allerbedste løber tage knap fem timer, hvilket er markant længere end normalt.

Mange løber fordi de gerne vil forbrænde fedt og tabe sig. Rekordjagt.dk skriver hertil, at hvis man gerne vil effektivere sin løbetræning, så man forbrænder mest muligt fedt, så peger teorier på, at man skal træne med en intensitet, der er let til moderat, som er den mest effektive intensitet for fedtforbrænding.


Bedste træningsøvelser for løbere

Hvis man ønsker at forbedre sin løbetræning, så skal man også huske at fokusere på andre træningsområder for at opnå det bedste resultat. Det tæller især styrketræning- og smidighedsøvelser, idet disse former for træning er med til at gøre musklerne stærkere og mere smidige, få en bedre teknik og undgå flere skader. Svenske Topphalsa.se har samlet nogle gode træningsøvelser, som kan være med til at forbedre præstationen på løbeturen:

💪 Knæstabilitet: Stå på ét ben med det andet fremstrakt. Bøj så langt ned i knæet på benet, du står på, som muligt. I starten vil det ikke være ret meget. Stræk benet ud igen og gentag øvelsen.

💪 Hoftestabilitet: Læg dig ned på ryggen med fødderne i gulvet. Rul over på siden og hold knæene bøjede. Løft herefter knæet op og ned.

💪 Benbøj med hop: Gå ned i knæ og hop derefter op i luften.

💪 Rumpe-løft: Lig på maven på en bænk eller et bord med hoften ved kanten. Løft herefter benene op ved knæene og sænk dem igen.

💪 Stående cirkel: Stå på ét ben med en genstand i hånden (gerne en vandflaske), og løft det andet ben op. Flyt genstanden fra den ene til den anden hånd under benet, der er løftet og derefter op over hovedet.

💪 Avanceret planke: Start med at indtage planke-positionen. Læg en genstand foran dig og tag den i den ene hånd. Løft den op i luften, mens kroppen vrides op i en sideplanke. Hold positionen der og gør det samme med den anden side.


Hvad gør benene trætte efter løb?

trætte benDe fleste har nok oplevet, hvordan benene værker og sitrer efter en løbetur, hvorefter de kommer til at føles helt stive. Forskning.no skriver, at mange tror, at der er tale om mælkesyre i benene, men det er ikke nødvendigvis helt sandt.

Forskning.no skriver, at når man træner med en høj intensitet, så benytter kroppen sig af en reservemotor for at opretholde et fungerende energiniveau. Dette kaldes anaerob energiomsætning, og når dette sker, så bliver musklerne tunge efter træningen, hvorefter de føles stive, og det kan være svært at løbe overhovedet.

Mælkesyre er et biprodukt af denne energiomsætning, men der hersker nu tvivl om, hvorvidt det er mælkesyren, som gør benene trætte. En professor fra Forskning.no forklarer nemlig, at musklerne både kan stivne, når der forekommer lave og høje koncentrationer af mælkesyre.

Forskerne skriver, at de stive ben er et resultat af en kompleks proces i kroppen, som tager udgangspunkt i, hvordan kroppen omsætter energi. Muskelcellerne anvender ilt til at omdanne den indtagne næring til drivkraft for cellerne, men når man anstrenger sig virkelig meget og for eksempel løber med en meget høj hastighed, så kan hjertet ikke pumpe nok iltholdigt blod ud til muskelcellerne.

Kroppen har så to måder at løse dette problem på. Den ene er den omtalte anaerobe energiomsætning, hvor der produceres mælkesyre, mens den anden måde er at nedbryde stoffet kreatinfosfat, som normalt er lagret i musklerne. Når kreatinfosfat bliver delt op i kreatin og fosfat, så kan fosfatet give ubalancer i cellerne. Og denne ubalance kan være en af hovedgrundene til, at musklerne bliver stive.

En anden mulig forklaring på de ømme og stive ben kan også være, at når man træner, så pumpes kalium ind og ud af cellerne. Men træner man meget hårdt, så går denne proces meget stærkt, og så kan der opstå kalium-ophobninger uden for cellerne, og dette kan muligvis være grunden til de stive ben.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Garmin pulsure er bedst i tests?

Garmin Vivoactive 4, Garmin Vivoactive 3, Garmin Vivoactive 4s, Garmin Forerunner 35, Garmin Fenix 5, Garmin Forerunner 235, Garmin Forerunner 30, Garmin 735 XT og Garmin Fenix 5s

🤓 Hvordan er Garmin pulsurene blevet testet?

Garmin pulsurene er blevet vurderet ud fra hvor præcise deres aktivitetsmålinger er. Ydermere er de blevet bedømt på deres brugervenlighed, batterilevetid og indbyggede funktioner, samt deres potentiale som smartwatch.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige model?

Det kan være en fordel at starte med at definere, hvilke features der er vigtigst for dig. De fleste modeller kommer med features så som pulsmåler og kaloriemåler. Overvejer du en model der også kan bruges som smartwatch, er det en god idé at undersøge skærmens kvalitet lidt nærmere. Ydermere kan batterilevetiden er værd at undersøge.


Garmin pulsur test – Disse kilder har vi anvendt til at skrive denne artikel:

Alphr.com 🇺🇸testkilder

Alphr.com er en international internetportal, der fokuserer på den teknologiske udvikling og de forandringer, den medfører. Her har siden testet pulsuret Garmin Forerunner 30. Læs mere om testen her.

Aftenposten.no 🇳🇴

Norges største avis baseret på oplag med et stort net-univers også. Avisen udgives to gange dagligt og fokuserer hovedsagelig på nyhedsstof. Forbruger-området prioriteres også, og her har avisen testet forskellige pulsure. Du kan læse mere om testen her.

Aktivtraening.dk 🇩🇰

Aktivtraening.dk er et dansk træningsmagasin, hvor forskellige aspekter af sundhed behandles. Det tæller både motion, kost og velvære, og der skrives løbende artikler, nyheder og tests af forskellige sundheds-relaterede produkter. Her er der tale om tests af forskellige pulsure. Læs mere om Garmin Forerunner 225 her, Garmin Forerunner 630 her, Garmin Fenix 3 Sapphire her og Garmin Forerunner 920XT her.

Aktivtraening.dk har også udgivet en hel artikel, hvor de kårer de bedste løbeure med GPS. Denne artikel finder du her. I denne artikel kan du blandt andet læse om Garmin Fenix 5 og Garmin Forerunner 35.

Berlingske Tidende 🇩🇰

Berlingske Tidende er en af de tre store morgenaviser i Danmark sammen med Jyllands Posten og Politiken. Berlingske Tidende er grundlagt i 1749 og er faktisk den ældste, nulevende avis i Danmark. Avisen udkommer hver dag og har hovedfokus på ind- og udland samt business, kultur og debat. Herudover har Berlingske Tidende også et stort tilknyttet online-univers. Her har Berlingske Tidende testet flere pulsure. Læs mere om testen her.

Digitaltrends.com 🇺🇸

På den amerikanske teknologiside Digitaltrends.com bringes der både viden og information til forbrugerne omkring de mange valgmuligheder i den digitale verden. Digitaltrends.com gør dette igennem en lang række artikler, nyheder, guides, tests og videoer, og her er tale om en bred vifte af forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet forskellige pulsure, og de har set på aspekter som design, komfort, funktionalitet og anvendelse. Læs mere om testen af Garmin Vivoactive 3 her, om testen af Garmin Forerunner 35 her og om testen af Garmin Forerunner 645 Music her.

Dn.no 🇳🇴

Dn.no er en norsk avis og står for ”Dagens Næringsliv”. Dn.no er den tredjestørste avis i Norge og specialiserer sig især i business, økonomi, politik og erhverv. Avisen har også en stor onlineside, og Dn.no har her testet pulsuret Garmin Forerunner 630. Læs mere om testen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af hvidevarer. Her er der tale om en test af pulsuret Garmin Vivoactive 3, som eksperterne vurderer inden for design, funktioner, ydeevne og anvendelighed. Læs mere om testen her.

Garmin Vivoactive 4 og Garmin Vivoactive 4s er ligeledes blevet testet og anmeldt af de britiske eksperter fra Expertreviews.co.uk. De har givet de to ure 5 ud af 5 stjerner.

Læs hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4 her.
Læs hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4s her.

Iform.dk 🇩🇰

Iform.dk er et dansk træningsmagasin, som både udkommer i trykt version og har en stor online-portal. Iform.dk har primært fokus på kvinder, som gerne vil opretholde en sund og aktiv hverdag. Iform.dk byder derfor både på artikler, nyheder, tips, guides og opskrifter. Her har Iform.dk testet forskellige pulsure. Læs mere om testen her.

Klikk.no 🇳🇴

Den norske forbrugerside Klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test har Klikk.no testet forskellige pulsure. Du kan læse mere om testen af Garmin Forerunner 630 her.

Loeberne.dk 🇩🇰

Loeberne.dk er en dansk online-side med fokus på løb. Loeberne.dk specialiserer sig specifikt inden for løbegenren og tilbyder forbrugerne et sted, hvor de kan få viden om løb, træning, kost, løbe-udstyr med mere. Læs mere om testen af Garmin Forerunner 225 her.

Mobil.se 🇸🇪

Mobil.se er et svensk magasin med fokus på mobil kommunikation. Mobil.se har også en online-side, hvor der skrives alt om mobiltelefoner, tablets, computere med mere. Mobil.se foretager også tests, og her har Mobil.se testet pulsuret Garmin Fenix 3 Sapphire. Læs mere her.

Mobil.se har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s, som de har givet 7 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Mobilsiden.dk 🇩🇰

Dansk online mobilside, som både skriver om alt til mobiltelefonen, men de beskæftiger sig også med andre mobile enheder. Her udføres af og til forskellige tests og vurderinger, og her er der tale om en test af pulsuret Garmin Vivoactive 3. Læs mere om testen her.

Outdoorgearlab.com 🇺🇸

Onlineside med fokus på udendørslivet og de remedier, der kan gøre udendørslivet lettere og mere praktisk. Siden udfører tests engang imellem, og her er der tale om en test af forskellige produkter til både camping og hiking. Det inkluderer en anmeldelse af pulsuret Garmin Fenix 5. Læs mere om testen her.

P4.no 🇳🇴

P4.no er en norsk radiokanal fra 1993, der både byder på underholdende programværter, nyheder og musik. P4.no har mere end en million lyttere hver dag, og det gør P4.no til Norges største kommercielle radiokanal. Her har P4.no testet pulsuret Garmin Forerunner 630. Læs mere om testen her.

Techradar.com 🇬🇧

Teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om anmeldelser af en række forskellige pulsure. Læs mere om Garmin Vivoactive 3 her, Garmin Forerunner 225 her, Garmin Forerunner 920XT her, Garmin Forerunner 645 Music her og Garmin Forerunner 30 her.

Her har Techradar.com testet forskellige pulsure:

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin 735 XT, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Fenix 5x, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivomove HR Sport, kan du klikke på dette link.

Tek.no 🇳🇴

Norges største onlineside for forbrugerteknologi med mere end 900.000 læsere om ugen. Her findes både nyheder, artikler, guides og tests. Læs mere om testen af Garmin Forerunner 920XT her.

Test.no 🇳🇴

Test.no er en norsk testside, som samler og opsummerer forskellige tests, således at man som forbruger kan finde de bedste produkter inden for forskellige områder. Test.no har fokus på mange aspekter af forbrugerprodukter. Her har Test.no testet pulsuret Garmin Fenix 3 Sapphire.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en international testside, som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er forskellige pulsure blevet testet og vurderet i forhold til design, komfort, funktionalitet, funktioner og anvendelse. Læs mere om testen af Garmin Fenix 5 her og Garmin Forerunner 645 Music her.

Her har Trustedreviews.com testet pulsuret Fenix 5x. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, som de har givet en score på 4,5 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk gadget- og teknologi-magasin, som har fokus på nyheder, anmeldelser, guides og artikler inden for teknologien. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter som telefoner, computere, lyd, spil og fitness. Her har T3.com testet pulsuret Garmin Forerunner 225. Læs mere om testen her.

Stuff.tv 🇬🇧

Stuff.tv er et britisk magasin rettet mod mænd. Stuff.tv har dertil også et tilhørende online-univers. Stuff.tv skriver blandt andet anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter, og her har Stuff.tv testet modellen Garmin Forerunner 30. Læs mere om testen her.

Wareable.com 🇺🇸

Onlineside der har til formål at skrive nyheder, artikler, guides og tests af alle de teknikenheder, man kan bære på kroppen. Det tæller især fitnessure og andre teknologiske armbåndsprodukter. Her er der tale om forskellige tests af pulsure. Læs mere om Garmin Vivoactive 3 her, Garmin Forerunner 35 her, Garmin Fenix 5 her og Garmin Forerunner 645 Music her.

Her har Wareable.com testet flere forskellige pulsure:

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin 735 XT, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Instinct, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Fenix 5s, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Fenix 5x, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivomove HR Sport, kan du klikke på dette link.

Wareable.com har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, som de har givet en score på 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wired.com 🇺🇸

Wired.com er et amerikansk magasin med fokus på IT, kommunikation, data og teknik i forhold til fremtidens kultur, økonomi og politik. Magasinet udkommer både i en trykt version plus har et online-univers. Wired.com bringer også tests af elektroniske produkter. Her gælder det en test af pulsuret Garmin Fenix 5s. Du kan læse mere hos Wired her.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der skriver om emner vedrørende teknologi og teknik. Techadvisor.co.uk har blandt andet fokus på at guide, råde og vejlede forbrugerne, og i denne sammenhæng har de britiske eksperter således testet pulsuret Garmin Vivomove HR Sport. Læs hele artiklen hos Techadvisor her

Dcrainmaker.com 🇺🇸

Dcrainmaker.com er en stor, amerikansk løbe-webside, der dækker forskellige aspekter af løb og løbetræning. Det inkluderer også den teknologi, der kan benyttes i forbindelse med træningen for at forbedre udbyttet. I den forbindelse har Dcrainmaker.com her testet pulsuret Garmin Instinct. Du kan læse hele artiklen her.

Pcmag.com 🇺🇸

Pcmag.com er et computermagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for computer- og teknologiverdenen. Det gælder både nyheder, konsoller, spil og øvrig teknologi, og hertil udføres blandt andet guides og tests af forskellige produkter. Her har Pcmag.com testet pulsuret Garmin 735 XT. Læs mere her.

Runultra.co.uk 🇬🇧

Runultra.co.uk er en britisk løbe-webside, der beskæftiger sig med alle sider af løbedisciplinen. Det inkluderer også tests af apparater og elektronik, der kan benyttes i forbindelse med løb, og her har de britiske eksperter testet pulsuret Garmin Fenix 5s. Du kan læse hele deres test her.

Smartwatchseries.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin Smartwatchseries.com beskæftiger sig med alt lige fra sammenligninger af forskellige smartwatches til anmeldelser. Her har de testet Garmin Vivoactive 4s, som de har givet en score på 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

ZDnet.com 🇺🇸

Det amerikanske teknikmagasin ZDnet.com skriver om alt inden for IT, teknologi og elektronik. Derudover laver de anmeldelser af produkter inden for disse emner, hvor de her har testet Garmin Vivoactive 4. Du kan læse hele anmeldelsen her.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Garmin Fenix 5

✅ Testvinder hos Aktivtraening.dk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Wareable.com
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com
✅ Testvinder hos Outdoorgearlab.com

Garmin Fenix 5 pulsur

Pulsuret Garmin Fenix 5 er blevet testet og vurderet af fire forskellige testkilder både fra Danmark og udland. Det drejer sig om eksperter fra teknologi-siden Wareable.com, friluftlivs-siden Outdoorgearlab.com og testsiden Trustedreviews.com samt det danske træningsmagasin Aktivtraening.dk. På trods af landegrænser når eksperterne alle den konklusion, at Garmin Fenix 5 er et rigtig godt pulsur, som endda hører til blandt de allerbedste.

Et pulsur i topklasse

Eksperterne forklarer, at man med Garmin Fenix 5 hurtigt fornemmer, at her er tale om et pulsur, som er i den allerhøjeste kvalitetsklasse på markedet. Først lægges mærke til udseende, for Garmin Fenix 5 har et rigtig flot og professionelt design med en udskiftelig rem og en rund urskive med knapper i siden. Den udskiftelige rem gør også, at man så kan anvende uret til både træning og hverdag.

Hører man til den meget kræsne type af atleter, som har brug en bred palet af muligheder og funktioner, så vil Garmin Fenix 5 være et oplagt valg. Ifølge eksperter er Garmin Fenix 5 måske det bedste pulsur på markedet overhovedet – og det afspejles naturligvis også i prisen, som er højere end mange andre pulsure. Men er man villig til at betale en større sum, får man til gengæld også et pulsur i Garmin Fenix 5, som kan stort set alt, hvad man kan ønske sig, når det kommer til målinger, registreringer og funktioner angående træningen.

Til rigtig mange sportsgrene

Garmin Fenix 5 er skabt til den forbruger, som dyrker mange forskellige sportsgrene, og som ønsker at kunne måle alle former for træning og bevægelse og følge med i tider, distance, hjertefrekvens, puls, afstande og meget mere. Garmin Fenix 5 kan nemlig måle aktiviteter og enheder inden for mange former for sport lige fra joggingturen, løb, svømning, cykling, gang, golf og klatring til vilde aktiviteter som bjergbestigning og skydiving. Dette er muligt via en barometrisk højdemåler og et tre-akset kompas, som arbejder sammen med GPS’en for at skabe korrekte målinger.

Garmin Fenix 5’s GPS er et intelligent pulsur, og det gør også, at det selv tænker over batterilevetiden. Et pulsur vil altid have en begrænset batterilevetid, mens GPS’en er slået til, men Garmin Fenix 5 har den smarte batteri-sparefunktion, at den automatisk tænder GPS’en, når det vurderes, at den skal bruges – og den slukker også automatisk efter endt aktivitet.

Batterilevetid på op til 14 dage

Som forventet af et avanceret pulsur som Garmin Fenix 5 kan denne model også kommunikere med telefonen via Garmins kendte Garmin Connect-app. Det fungerer let ved, at man downloader denne app til sin smartphone, og den giver adgang til en lang række af flere mulige målinger, dataindsamlinger og viden. Parringen af telefon og pulsur foretages via Bluetooth.Garmin Fenix 5 pulsur

Batterilevetiden er et af de mest grundlæggende aspekter, når det kommer til pulsure. Garmin Fenix 5 er ud over batteri-sparefunktionen udstyret med et kraftigt batteri, således at man ikke løber tør for strøm midt i en aktivitet. I standby kan uret holde op til 14 dage, og ifølge eksperterne kan modellen med GPS’en tændt holde i op til 14 timer. Bemærk at 14 timer er højt sammenlignet med andre pulsure.

Fordele ved Garmin Fenix 5:
⚡ Det måske bedste pulsur på markedet, ifølge eksperterne
⚡ Meget avanceret pulsur
⚡ Kan måle rigtig mange sportsgrene – alt fra løb og cykling til golf og skydiving
⚡ GPS samt barometrisk højdemåler
⚡ Få flere data via Garmin Connect app’en

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme