Garmin pulsur test – find de bedste Garmin pulsure (Testvinder guide 2018)

0

Der findes mange forskellige pulsure på markedet, og en af de producenter, der er førende i branchen, er Garmin. Denne artikel handler netop om testvindende pulsure fra Garmin.

I denne artikel gennemgår vi en række eksperters vurderinger af ti forskellige Garmin pulsure gennem forskellige tests, hvorved vi finder frem til, hvad der gør modellerne anbefalelsesværdige.

Til dette formål har vi set nærmere på tests fra forskellige ekspertkilder, heriblandt forskellige teknologimagasiner og træningsmagasiner.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Garmin pulsur test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste Garmin pulsure
🔸 Viden omkring pulsen og pulsmåling
🔸 Information om hvordan man bliver en bedre løber
🔸 Guide til at spise rigtigt i forhold til løbetræningen
🔸 Viden om fedtforbrænding og løb
🔸 Guide til de bedste træningsøvelser til løbere
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige vurderinger, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Garmin Vivoactive 3

✅ 5 stjerner ud af 5 hos Expertreviews.co.uk
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Wareable.com
✅ 3 stjerner ud af 5 hos Digitaltrends.com
✅ 4 stjerner ud af 6 hos Mobilsiden.dk

garmin-vivoactive-3-smartwatch

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.926,00 Kr. 0,00 Kr. 1.926,00 Kr. Læs mere
2.190,00 Kr. 0,00 Kr. 2.190,00 Kr. Læs mere
2.200,00 Kr. 0,00 Kr. 2.200,00 Kr. Læs mere
2.939,00 Kr. 0,00 Kr. 2.939,00 Kr. Læs mere

 

Pulsuret Garmin Vivoactive 3 er blevet testet af fem forskellige ekspertkilder, som tæller teknologisiderne Techradar.com, Wareable.com og Digitaltrends.com, testsiden Expertreviews.co.uk samt den danske Mobilsiden.dk. Alle fem testkilder giver Garmin Vivoactive 3 en rigtig god score i toppen af deres skalaer, og det konkluderes, at her er tale om et rigtig godt og velfungerende pulsur, som lever op til de høje forventninger, der kommer med Garmin som producent.

Også til hverdagsbrug

Mange pulsure har mere fokus på målinger end udseende, men med Garmin Vivoactive 3 så fremhæver eksperterne faktisk, at her er tale om et pulsur, der er så pænt, at man sagtens kan bruge det til hverdag også – og ikke nødvendigvis kun til løbeturen.

Herudover har Garmin Vivoactive 3 haft fokus på at imødese de personlige behov – uret har nemlig en personlig urskive, som kan tilpasses efter, hvad forbrugeren ønsker. Garmin Vivoactive 3 har en rem af silikone og sidder rart og behageligt rundt om håndleddet.

Herudover roses Garmin Vivoactive 3 for at være overskuelig og skærmen letlæselig, og så er den beskyttet af det stærke Corning Gorilla Glas, så man ikke behøver frygte, at der sker uret noget, selv når det går lidt vildt for sig. Garmin Vivoactive 3 er netop skabt til at være robust, og man kan sågar tage bad med uret på. Garmin Vivoactive 3 er herudover skabt til at være let at anvende i brug, så man hurtigt og nemt kan holde styr på den daglige aktivitet og hurtigt få overblik over de indkomne notifikationer.

Foretager mange målinger

Garmin Vivoactive 3 kan bæres nat og dag, hvor det holder øje med ens bevægelse og aktivitetsmønster, så længe man bærer uret på sit håndled – det tæller også om natten. Garmin Vivoactive 3 fungerer som en personlig helbredsassistent og giver gode informationer omkring helbredet og det personlige aktivitetsmønster – pulsmåleren kan endda fortælle en, hvornår man er mest stresset.garmin-vivoactive-3-løbeur

Eksperterne har afprøvet de mange funktioner på uret, og de konkluderer, at stort set alle funktionerne fungerer godt på Garmin Vivoactive 3 – denne alsidighed er en af grundene til de gode omtaler. Garmin Vivoactive 3 er herudover et meget alsidigt pulsur, som kan holde styr på rigtig mange data.

Modellen er blandt andet udstyret med aktivitets-tracker, pulsmåler og indbygget GPS. GPS’en har 15 præinstallerede funktioner, som kan holde styr på både høj-intensitets-aktiviteter og rolige aktiviteter fra yoga til snowboarding.

Gamin Connect app

Garmin Vivoactive 3 er skabt til, at man kan være ude og træne længe, for det er udstyret med et genopladeligt og langtidsholdbart batteri. Faktisk kan batteriet på Garmin Vivoactive 3 holde op til syv dage. Bruger man GPS-funktionerne, er batterilevetiden dog noget mindre – omkring 13 timer.

Garmin Vivoactive 3 fungerer også i samarbejde med en app på telefonen, og her er tale om Garmin Connect til både Android og iOS. App’en er især fordelagtig, hvis man ønsker et godt oveblik over sin aktivitet og træning – man skal blot downloade Garmin Connect til Garmin Vivoactive 3.

Garmin Connect er gratis og samler og analyserer alle data, og der sker en automatisk overførsel fra ur til telefon. Ønsker man ikke at tage sin telefon med sig på turen, er det heller ikke nødvendigt med Garmin Vivoactive 3, for på dette pulsur kan man også modtage beskeder og mails direkte, når det er forbundet til telefonen. Man parrer telefon og Garmin Vivoactive 3 via Bluetooth.

Fordele ved Garmin Vivoactive 3:
⚡ Flot udseende og med udskiftelig urskive
⚡ Kan fortælle hvor stresset kroppen er
⚡ Kommer med blandt andet aktivitets-tracker, pulsmåler og GPS-funktioner
⚡ Batterilevetid op til syv dage
⚡ Mulighed for at downloade Garmin Connect app

Her kan du se en gennemgang af Garmin Vivoactive 3 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 

https://www.youtube.com/watch?v=sCLFl2SQoCY&t=12s

Garmin Forerunner 35

✅ Kåret til ”Godt køb” hos Aktivtraening.dk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Digitaltrends.com
✅ 3,5 stjerner ud af 5 hos Wareable.com

Garmin Forerunner 35 løbeuret

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
1.133,00 Kr. 0,00 Kr. 1.133,00 Kr. Læs mere
1.217,00 Kr. 0,00 Kr. 1.217,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Forerunner 35 er blevet testet af tre forskellige ekspertkilder. Her er tale om de to internationale teknologi-sider Digitaltrends.com og Wareable.com samt det danske træningsmagasin Aktivtraening.dk. Eksperterne har alle afprøvet Garmin Forerunner 35’s forskellige aspekter, og konklusionen lyder, at her er tale om en rigtig god og solid model, der leverer, hvad man forventer af et pulsur.

God til løb eller cykling

Ifølge eksperterne er Garmin Forerunner 35 et godt pulsur, men de skriver også, at denne model har nogle begrænsninger, idet det afhænger af typen af aktivitet, om man bliver helt tilfreds med dette pulsur. Ifølge eksperterne fungerer Garmin Forerunner 35 bedst til løb eller cykling, og til disse formål har det gode måleegenskaber. Uret er knap så godt, hvis ønsker man at anvende det til svømning, og det tæller både målinger i svømmebassinet eller havet.

Udseendet er der forskellige meninger om iblandt eksperterne, men alt i alt er det simpelt i designet med en blød rem og en firkantet og lidt dominerende skærm. Man føler helt, at man helt glemmer, at man har uret på, idet det også er rart at bære, og som en bonus er det meget let og generer ikke.Garmin Forerunner 35 pulsure

Primære funktion er pulsmåling

Eksperterne skriver, at Garmin Forerunner 35’s primære funktion er pulsmålingen, og dette fungerer også rigtig godt. Modellen kan dog også oplyse om flere forskellige aspekter angående forbrugerens aktivitet og bevægelse samt modellen har GPS-funktion.

Når det kommer til pulsmålingen, så registrerer Garmin Forerunner 35 pulsen både dag og nat og endda meget præcist, og modellen arbejder hele tiden og analyserer både rutiner og søvnmønstre samt også aktiviteterne i løbet af dagen.

Garmin Forerunner 35 har også en motiverende funktion og kan således sætte specifikke mål for forbrugeren og måle skridt og antal forbrændte kalorier samt bevægelsesdistance. Man kan hertil vælge imellem en lang række af forskellige aktivitetsmuligheder – man kan også slå notifikationer til, således at Garmin Forerunner 35 selv giver besked, når man har siddet for længe ned.

Garmin Connect for flere data

Som så mange andre pulsure har Garmin Forerunner 35 også en tilhørende app, som kan downloades. Her er tale om den gratis Garmin Connect-app, som man kan overføre sine data fra uret til. App’en kan give langt grundigere analyser og data, og hvis man er interesseret i sin træning, kan man se både blandt andet bevægelsesmønstre- og vaner samt aktiviteter. Man tilkobler Garmin Forerunner 35 til sin smartphone via Bluetooth.

For at kunne anvendes på hele løbe- eller cykelturen har Garmin Forerunner 35 et stærkt og kraftigt batteri, som er skabt til at have en lang holdbarhed. I praksis betyder det, at Garmin Forerunner 35 kan leve op til ni dage, men man bør dog være opmærksom på, at hvis man anvender GPS-funktionen, så har batteriet en noget kortere levetid på cirka 11 timer. Det er dog ganske pænt.

Fordele ved Garmin Forerunner 35:
⚡ Simpelt, robust og meget let ur
⚡ Velegnet til løb og cykling
⚡ Pulsmåling er den centrale funktion
⚡ Motiverer forbrugeren til mere aktivitet
⚡ Kan kobles sammen med Garmin Connect app for flere informationer omkring træningen

Her kan du se en gennemgang af Garmin Forerunner 35 pulsuret. Videoen er produceret af den danske løbeshop, Løberen: 

https://www.youtube.com/watch?v=k0broHTnhrU

Garmin Fenix 5

✅ Testvinder hos Aktivtraening.dk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Wareable.com
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com
✅ Testvinder hos Outdoorgearlab.com

Garmin Fenix 5 pulsur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.505,00 Kr. 0,00 Kr. 3.505,00 Kr. Læs mere
4.190,00 Kr. 0,00 Kr. 4.190,00 Kr. Læs mere
4.195,00 Kr. 0,00 Kr. 4.195,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Pulsuret Garmin Fenix 5 er blevet testet og vurderet af fire forskellige testkilder både fra Danmark og udland. Det drejer sig om eksperter fra teknologi-siden Wareable.com, friluftlivs-siden Outdoorgearlab.com og testsiden Trustedreviews.com samt det danske træningsmagasin Aktivtraening.dk. På trods af landegrænser når eksperterne alle den konklusion, at Garmin Fenix 5 er et rigtig godt pulsur, som endda hører til blandt de allerbedste.

Et pulsur i topklasse

Eksperterne forklarer, at man med Garmin Fenix 5 hurtigt fornemmer, at her er tale om et pulsur, som er i den allerhøjeste kvalitetsklasse på markedet. Først lægges mærke til udseende, for Garmin Fenix 5 har et rigtig flot og professionelt design med en udskiftelig rem og en rund urskive med knapper i siden. Den udskiftelige rem gør også, at man så kan anvende uret til både træning og hverdag.

Hører man til den meget kræsne type af atleter, som har brug en bred palet af muligheder og funktioner, så vil Garmin Fenix 5 være et oplagt valg. Ifølge eksperter er Garmin Fenix 5 måske det bedste pulsur på markedet overhovedet – og det afspejles naturligvis også i prisen, som er højere end mange andre pulsure. Men er man villig til at betale en større sum, får man til gengæld også et pulsur i Garmin Fenix 5, som kan stort set alt, hvad man kan ønske sig, når det kommer til målinger, registreringer og funktioner angående træningen.

Til rigtig mange sportsgrene

Garmin Fenix 5 er skabt til den forbruger, som dyrker mange forskellige sportsgrene, og som ønsker at kunne måle alle former for træning og bevægelse og følge med i tider, distance, hjertefrekvens, puls, afstande og meget mere. Garmin Fenix 5 kan nemlig måle aktiviteter og enheder inden for mange former for sport lige fra joggingturen, løb, svømning, cykling, gang, golf og klatring til vilde aktiviteter som bjergbestigning og skydiving. Dette er muligt via en barometrisk højdemåler og et tre-akset kompas, som arbejder sammen med GPS’en for at skabe korrekte målinger.

Garmin Fenix 5’s GPS er et intelligent pulsur, og det gør også, at det selv tænker over batterilevetiden. Et pulsur vil altid have en begrænset batterilevetid, mens GPS’en er slået til, men Garmin Fenix 5 har den smarte batteri-sparefunktion, at den automatisk tænder GPS’en, når det vurderes, at den skal bruges – og den slukker også automatisk efter endt aktivitet.

Batterilevetid på op til 14 dage

Som forventet af et avanceret pulsur som Garmin Fenix 5 kan denne model også kommunikere med telefonen via Garmins kendte Garmin Connect-app. Det fungerer let ved, at man downloader denne app til sin smartphone, og den giver adgang til en lang række af flere mulige målinger, dataindsamlinger og viden. Parringen af telefon og pulsur foretages via Bluetooth.Garmin Fenix 5 pulsur

Batterilevetiden er et af de mest grundlæggende aspekter, når det kommer til pulsure. Garmin Fenix 5 er ud over batteri-sparefunktionen udstyret med et kraftigt batteri, således at man ikke løber tør for strøm midt i en aktivitet. I standby kan uret holde op til 14 dage, og ifølge eksperterne kan modellen med GPS’en tændt holde i op til 14 timer. Bemærk at 14 timer er højt sammenlignet med andre pulsure.

Fordele ved Garmin Fenix 5:
⚡ Det måske bedste pulsur på markedet, ifølge eksperterne
⚡ Meget avanceret pulsur
⚡ Kan måle rigtig mange sportsgrene – alt fra løb og cykling til golf og skydiving
⚡ GPS samt barometrisk højdemåler
⚡ Få flere data via Garmin Connect app’en

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 

https://www.youtube.com/watch?v=x2_PezLgM8s

Garmin Forerunner 645 Music

✅ 3 stjerner ud af 5 hos Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com
✅ 3,5 stjerner ud af 5 hos Digitaltrends.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Wareable.com

Garmin Forerunner 645 Music

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.989,00 Kr. 0,00 Kr. 2.989,00 Kr. Læs mere
3.000,00 Kr. 0,00 Kr. 3.000,00 Kr. Læs mere
3.300,00 Kr. 0,00 Kr. 3.300,00 Kr. Læs mere
4.195,00 Kr. 0,00 Kr. 4.195,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Forerunner 645 Music er blevet testet af fire forskellige ekspertkilder, som alle har den digitale udvikling som omdrejningspunkt. Her er tale om både Techradar.com, Trustedreviews.com, Digitaltrends.com samt Wareable.com, og fælles for alle ekspertkilderne er, at de er rigtig godt tilfredse med Garmin Forerunner 645 Music. Eksperternes fokus har især været på denne models musik-muligheder.

Modellen til den ivrige atlet

Garmin Forerunner 645 Music er skabt til at passe til den kræsne sportsudøver, som foretrækker ét pulsur, som kan foretage rigtig mange målinger. Det betyder, at Garmin Forerunner 645 Music både kan assistere ved løb og cykling, men også blandt andet svømning, styrketræning, trappetræning, yoga eller roning.

Garmin Forerunner 645 Music er særdeles velegnet til udendørs aktiviteter, og også hvor der er koldt – for eksempel til skiløb, snowboarding eller langrend. Garmin Forerunner 645 Music har selvfølgelig også basisfunktioner såsom skridttæller, pulsmåler, distance og kalorieforbrug. Eksperterne noterer sig også, at her er tale om rigtig mange muligheder for målinger, og at målingerne fungerer rigtig fint.

Fokus på musikken

Garmin Forerunner 645 Music har fået sit navn af en grund, og det betyder, at denne model har en indbygget musikafspiller. På den måde slipper man for at have sin telefon med på løbeturen eller i træningscentret, da man kan lytte til musik via et headset med Bluetooth.

Garmin Forerunner 645 Music kan indeholde op til 500 sange, som man blot lægger ind på uret via computeren. Eksperterne har også set nærmere på musik-funktionen, og de er imponerede over, at der endelig kommer et pulsur, hvor man ikke behøver at have telefonen i nærheden.

Moderne pulsur

garmin-forerunner-645-musicEt af nøgleordene for Garmin Forerunner 645 Music er omfavnelsen af den moderne teknologi. Derfor er modellen også udstyret med Garmin Pay, som betyder, at man kan anvende kontaktløs betaling, så man kan betale for for eksempel proviant på løbeturen via uret. Hertil kommer, at denne model har et flot design og en lav vægt på 42,2 gram.

Her er tale om en blød rem, som kan udskiftes samt en rund urskive, og læg især mærke til at denne model har knapper og ikke touch. Eksperterne noterer sig dog, at spændet på uret allerede efter få uger virkede lidt slidt.

Garmin Forerunner 645 Music har desuden en batterilevetid på op til 186 timer, hvis man ikke benytter sig af GPS’en. Eksperterne har afprøvet batterilevetiden, og de fremhæver, at denne er rigtig god for et pulsur med så mange funktioner. I deres test kunne uret leve op til omkring syv dage.

Generelt har eksperterne ikke ret mange negative kommentarer til Garmin Forerunner 645 Music, men de bemærker dog, at her er tale om et forholdsvist dyrt ur, som passer til den atlet, som virkelig er aktiv.

Fordele ved Garmin Forerunner 645 Music:
⚡ Fordelagtig for den aktive atlet
⚡ Kan foretage mange målinger som løb, cykling, svømning, roning, skisport og styrketræning
⚡ Indbygget musikafspiller
⚡ Behøver ikke have telefonen i nærheden
⚡ Lav vægt

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin 645 Music pulsuret. Videoen er produceret af Garmin:

https://www.youtube.com/watch?v=cWe40bzIAgA

Garmin Forerunner 630

✅ 5 stjerner ud af 5 hos Aktivtraening.dk
✅ Anbefalet af Dn.no
✅ Testvinder hos Klikk.no
✅ Anbefalet af P4.no

garmin-forerunner-630

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.495,00 Kr. 0,00 Kr. 1.495,00 Kr. Læs mere

 

Fire forskellige hold ekspertkilder fra henholdsvis Danmark og Norge har testet og afprøvet pulsuret Garmin Forerunner 630. Her er tale om de tre norske eksperter: forbrugersiden Klikk.no, radiokanalen P4.no samt avisen Dn.no samt det danske træningsmagasin Aktivtraening.dk.

Både danske og norske eksperter lægger mærke til Garmin Forerunner 630’s store kvaliteter under deres forskellige tests, og eftersom modellen klarer sig godt på stort set alle testede parametre, så modtager modellen absolutte topkarakterer.

Dyrt men avanceret pulsur

Eksperterne lægger ikke skjul på, at de virkelig er imponerede over Garmin Forerunner 630, og derfor deler de rigtig mange roser ud til modellen. Her er dog tale om et lidt dyrt pulsur, men til gengæld kommer denne model også med rigtig mange funktioner – det kommenteres, at uret måske er en smule for avanceret til den almene motionist.

Med Garmin Forerunner 630 får man selvfølgelig de gængse funktioner som pulsmåler, afstand og distance, og især modellens pulsmåler er meget nøjagtig ifølge eksperterne. Derfor kan man hele tiden holde øje med, hvordan ens kondi og stressniveau reelt ser ud. Garmin Forerunner 630 er velegnet til flere typer af atleter – det gælder både den motionist, som bare ønsker lidt men præcis statistik over aktivitet men også den mere seriøse atlet, som har brug for flere informationer.

Brugervenligt ur

Et avanceret pulsur kan godt være noget svært at finde ud af, men eksperterne imponeres også over Garmin Forerunner 630’s brugervenlig. Her findes selvfølgelig rigtig mange funktioner at vælge imellem, men eksperterne skriver, at i praksis så er denne model let og brugervenlig – både når det kommer til skærm og menuer.

Modellen kan måle rigtig mange ting og aspekter, men hvis man ønsker det, kan man holde skærmen meget enkel og kun fokusere på de målinger, som er vigtige for en selv.

Til både løb, cykling og skisport

Eftersom her er tale om et avanceret og noget dyrt pulsur, så kan Garmin Forerunner 630 også anvendes til flere forskellige typer af sportsgrene. Det tæller de mere traditionelle som løb, cykling og svømning, men man kan også anvende denne model til de mere særegne som langrend og samle data og statistik her.

garmin-forerunner-630-pulsure

Både hvis man ønsker at anvende Garmin Forerunner 630 i helt våde omgivelser såsom i svømmebassinet eller havet, eller hvis man bruger det i sneen, vil man også kunne glæde sig over, at modellen er vandtæt ned til 50 meter. Garmin Forerunner 630 er dertil også en af de moderne pulsure, som kan kommunikere med computer eller telefon trådløst. Når man h

ar koblet enhederne sammen, kan modellen automatisk overføre data til computeren, hvor yderligere analyser kan foretages.

Herudover demonstrerer Garmin Forerunner 630 en rigtig god holdbarhed, når det kommer til batterilevetid. Det viser sig ved at kunne leve i op til fire uger uden brug af GPS og 16 timer med GPS’en tændt. Det er rigtig godt for et pulsur.

Fordele ved Garmin Forerunner 630:
⚡ Kvalitets-pulsur som også er lidt dyrt
⚡ Præcise målinger til både motionisten og den seriøse atlet
⚡ Overskueligt og brugervenligt ur
⚡ Vandtæt ned til 50 meter
⚡ God batterilevetid

Her kan du se en introduktionsvideo til Garmin Forerunner 630 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin:

https://www.youtube.com/watch?v=HGQ5MY9yKPs

Garmin Forerunner 235

✅ Testvinder hos Iform.dk
✅ Testvinder hos Berlingske Tidende

Garmin Forerunner 235 løbeur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.449,00 Kr. 0,00 Kr. 1.449,00 Kr. Læs mere
1.656,00 Kr. 0,00 Kr. 1.656,00 Kr. Læs mere
1.730,00 Kr. 0,00 Kr. 1.730,00 Kr. Læs mere
2.490,00 Kr. 0,00 Kr. 2.490,00 Kr. Læs mere

 

Producenten Garmin har efterhånden lanceret mange forskellige pulsure, som har fået gode omtaler af eksperter. Dermed har de en solid erfaring i produktionen af netop pulsure, og med Garmin Forerunner 235 opnår endnu et Garmin-pulsur en god kritik.

To anerkendte danske ekspertkilder – her er tale om træningsmagasinet Iform.dk samt den store avis Berlingske Tidende – har testet og afprøvet Garmin Forerunner 235, og begge kilder er meget imponerede over modellen. Faktisk så imponerede at de begge kårer Garmin Forerunner 235 til testvinder i deres respektive tests.

Godt ur lige i midten af prisskalaen

Pulsure kommer i mange forskellige prisklasser, og Garmin Forerunner 235 er et af de ure, der ligger nogenlunde i midten – det hører hverken til blandt de billigste pulsure, men heller ikke blandt de allerdyreste. Eksperterne roser modellen i høje vendinger og konkluderer, at dette ur er meget solidt og robust, så her er tale om god kvalitet til en god pris. Garmin Forerunner 235 er velegnet til den forbruger, som har brug for et solidt pulsur, men som ikke vil investere i det allerdyreste.

Garmin Forerunner 235 hører også til blandt de Garmin-pulsure, som er resultatet af Garmins opgraderede teknologi. Udslaget ses i, at denne model således har oplevet forbedringer på alle fronter. Eksperterne noterer sig her blandt andet den lidt større og mere brugervenlige skærm, samt remmens nye udformning med huller, som tillader, at huden lettere ånder undervejs i træningen.

Motiverende pulsur

Man får mest ud af Garmin Forerunner 235, hvis man bærer uret hele dagen og ikke kun under træning – som et plus har det et neutralt design, hvilket gør, at man sagtens kan have uret på til daglig på for eksempel arbejde.

Modellen virker ved, at den hele tiden måler og registrerer de personlige data, men hvis man også bærer det, når man ikke træner, så fungerer denne model som en hjælpsom og motiverende partner. Den oplyser nemlig om ens aktivitet, og hvis man for eksempel har siddet stille i for lang tid, så gør modellen opmærksom på det. Garmin Forerunner 235 måler således også ”hverdags-motion” via blandt andet skridttælleren, således at al motion medregnes i forbrugerens aktivitet.

Garmin Forerunner 235 sensor

Gennemgående kvalitetsprodukt

Eksperterne noterer, at Garmin Forerunner 235 på alle måder udstråler kvalitet. Udover præcise målinger og gode muligheder, så fremhæver eksperterne også små ting såsom, at denne model virkelig er hurtig om at starte op, og GPS’en er også meget hurtig til at finde positionen. Også pulsmålingen tændes med det samme, og den er indbygget og måler en præcis puls i håndleddet. Derved slipper man for et traditionelt pulsbælte til kroppen, som kan genere og irritere.

Garmin Forerunner 235 har desuden en batterilevetid på op til ni dage, men hvis man har GPS’en tændt, bruges strømmen noget hurtigere, hvilket er uundgåeligt med et pulsur. Med GPS’en tændt får man dog stadig 11 timers batterilevetid, hvilket er pænt.

Fordele ved Garmin Forerunner 235:
⚡ Opgraderet Garmin-pulsur til fin pris
⚡ Flot og neutralt design med åndbare huller i remmen
⚡ Motiverer forbrugeren
⚡ Hurtig opstart
⚡ God pulsmåler

Her kan du se en gennemgang af Garmin Forerunner 235 pulsuret. Videoen er produceret af den danske løbeshop, Løberen: 

https://www.youtube.com/watch?v=PvdbbmD8kUo

Garmin Fenix 3 Sapphire

✅ Testvinder hos Iform.dk
✅ Testvinder hos Test.no
✅ 5,5 stjerner ud af 6 hos Aktivtraening.dk
✅ Anbefalet hos Mobil.se

garmin-fenix-3-sapphire-pulsur

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.075,00 Kr. 0,00 Kr. 3.075,00 Kr. Læs mere
3.766,00 Kr. 0,00 Kr. 3.766,00 Kr. Læs mere
3.767,00 Kr. 0,00 Kr. 3.767,00 Kr. Læs mere

 

Eksperter fra de skandinaviske lande har afprøvet og testet pulsuret Garmin Fenix 3 Sapphire. Her er tale om fire eksperter fra Danmark, Norge og Sverige: træningsmagasinerne Iform.dk og Aktivtraening.dk fra Danmark, testsiden Test.no fra Norge og mobilsiden Mobil.se fra Sverige.

Eksperterne har vurderet Garmin Fenix 3 Sapphire ud fra forskellige aspekter såsom design, funktioner, præcision og batterilevetid, og generelt set klarer Garmin Fenix 3 Sapphire sig virkelig godt. Flere steder bliver modellen endda kåret som testvinder.

Pulsur i absolut topklasse

Med Garmin Fenix 3 Sapphire er her tale om en tredjegenerations-model fra den populære Garmin Fenix-serie, og derfor nyder denne model godt af erfaringerne fra forgængerne. Ifølge eksperterne har Garmin Fenix 3 Sapphire alle de funktioner, man kan få brug for – og lidt til. For eksempel kan Garmin Fenix 3 Sapphire bruges til almindelige discipliner som løb, gang og cykling, hvor modellen kan måle forskellige data, men Garmin Fenix 3 Sapphire kan også måle data, når det kommer til special-sportsgrene som skiløb eller klatring.

Eksperterne har testet Garmin Fenix 3 Sapphire’s funktioner af, og de kommer frem til, at her er tale om et pulsur i den absolutte topklasse. Derfor ligger Garmin Fenix 3 Sapphire også i toppen af prisklassen, men til gengæld får man også rigtig meget for pengene – både når det gælder kvalitet og funktionalitet.

Mange målinger – god pulsmåling

Som forventet af et dyrt og avanceret pulsur, så har Garmin Fenix 3 Sapphire mange forskellige muligheder for målinger med avanceret brug. Det noteres, at Garmin Fenix 3 Sapphire først og fremmest har en rigtig god pulsfunktion, som sikrer, at man kan overvåge sin kondition og tilstand meget nøjagtigt, og det er meget vigtigt, hvis man ønsker præcise målinger.garmin-fenix-3-sapphire

Garmin Fenix 3 Sapphire måler pulsen i håndleddet, og det gør de gammeldags pulsbælter omkring overkroppen overflødige med denne model. Ud over pulsmålinger kan Garmin Fenix 3 Sapphire også foretage målinger inden for distance og længde, samt modellen har GPS. Hertil kommer specialfunktioner som termometer, kompas og højdemåler.

Flot ur

Ud over de rigtig mange funktioner og præcise målinger, så har Garmin Fenix 3 Sapphire også et rigtig flot design. Eksperterne skriver her, at der med Garmin Fenix 3 Sapphire nok er tale om det flotteste pulsur på markedet.

Ydermere så er Garmin Fenix 3 Sapphire designet således, at det både vil passe til mænd og kvinder. Man kan få modellen i flere forskellige farvevarianter, hvilket betyder, at man også kan anvende uret i dagligdagen, hvor mere neutralitet kan være påkrævet. På trods af at her er tale om et avanceret ur, så forsikrer eksperterne dog, at uret er meget brugervenligt og let at finde ud af, så selv de teknikforskrækkede også kan være med.

Garmin Fenix 3 Sapphire har desuden en batterilevetid på tre uger uden GPS og naturligvis en kortere batterilevetid med GPS’en slået til. Her er tale om 20 timer.

Fordele ved Garmin Fenix 3 Sapphire:
Pulsur i den absolutte top
Anvendelig til mange forskellige sportsgrene
God og nøjagtig pulsfunktion
Specialfunktioner som termometer, kompas og højdemåler
Brugervenlig model

Her kan du se en gennemgang af de mange funktioner på Garmin Fenix 3 Sapphire pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 

https://www.youtube.com/watch?v=9HF0TdpcNiw

Garmin Forerunner 920XT

✅ 10 stjerner ud af 10 hos Aftenposten.no
✅ 10 stjerner ud af 10 hos Tek.no
✅ 5 stjerner ud af 6 hos Aktivtraening.dk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 hos Techradar.com

garmin-forerunner-920xt-testvinder

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.209,00 Kr. 0,00 Kr. 2.209,00 Kr. Læs mere
2.990,00 Kr. 0,00 Kr. 2.990,00 Kr. Læs mere

 

Fire forskellige ekspertkilder har haft Garmin Forerunner 920XT til undersøgelse, hvor de har testet modellen på forskellige parametre.

Uafhængigt af hinanden har alle fire ekspertkilder vurderet, at Garmin Forerunner 920XT præsterer utrolig godt på stort set alle testede parametre. Derfor bliver Garmin Forerunner 920XT belønnet med absolutte topkarakterer, og det bemærkes, at dette kvalitets-pulsur især er velegnet til triatleter – folk, der dyrker enten løb, cykling eller svømning.

Fordelagtig til triatleten

Eksperterne er fra start af meget imponerede over Garmin Forerunner 920XT og urets mange kvaliteter. Det bemærkes, at her derfor heller ikke er tale om et helt prisvenligt ur, men til gengæld får man meget funktionalitet for pengene.

Efter testen af uret kommer eksperterne frem til, at denne model især er velegnet til den atlet, som primært beskæftiger sig med triatlon-disciplinerne løb, cykling og svømning. Her måler uret nemlig meget præcist og også hurtigt. Netop hurtighed er et andet nøgleord for Garmin Forerunner 920XT, idet eksperterne noterer sig, at modellens indbyggede GPS er meget hurtig til at kunne finde signal og opretholde en rigtig god præcision. Garmin Forerunner 920XT vejer desuden kun 61 gram og er dermed let nok til at kunne blive båret døgnet rundt.

Modellen, der ”kan klare alting”Garmin Forerunner 920XT ur

Garmin Forerunner 920XT kan ifølge eksperterne klare stort set alting – faktisk er modellen så velbygget, at de norske eksperter fra Tek.no med et glimt i øjet skriver, at de er skuffede over, at den ikke også kan brygge kaffe. Men til trods for at Garmin Forerunner 920XT er meget avanceret og kan rigtig mange ting, så behøver man ikke gå langt uden om modellen, selv hvis man ikke har meget forstand på teknologi.

Eksperterne skriver nemlig, at uret er meget brugervenligt, og så er det meget let at finde ud af. Man behøver heller ikke benytte sig af de mange moderne funktioner, hvis man ikke har lyst, for man kan sagtens nøjes med at benytte sig af de simple funktioner. Garmin Forerunner 920XT kan nemlig også registrere den almindelige aktivitet, søvn, kalorieforbrug, distance og puls, hvis man blot er interesseret i dette.

Let at tilkoble til telefon og computer

Som forventet af et avanceret pulsur kan man også tilkoble Garmin Forerunner 920XT til computer og telefon og kommunikere med hinanden. Eksperterne har afprøvet dette, som fungerer via Bluetooth, og de fremhæver også, at dette er meget let og smart. Når man har lavet denne tilkobling, kan man nemlig sende beskeder eller få opkald via uret, og man kan også følge med i sine data live. Hertil kommer, at man også kan downloade forskellige sundheds-apps samt downloade forskellige urskiver til tilpasning af individuel smag.

Ud over Bluetooth kan man også slutte Garmin Forerunner 920XT til wi-fi derhjemme, hvorved data overføres endnu hurtigere.

Garmin Forerunner 920XT har desuden en batterilevetid på 30 dage, hvis man ikke benytter sig af GPS. Med GPS’en tændt er batterilevetiden på 12 timer, hvilket også er udmærket for et pulsur af denne kaliber.

Fordele ved Garmin Forerunner 920XT:
Pulsur af meget høj kvalitet
Ideel til disciplinerne løb, cykling og svømning
Avancerede funktioner og nøjagtig GPS
Kan kobles til telefon/computer via Bluetooth
Understøtter også wi-fi

Her kan du se en gennemgang af de mange funktioner på Garmin Forerunner 920XT pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 

https://www.youtube.com/watch?v=l_abOauUZUM

Garmin Forerunner 30

✅ 4 stjerner ud af 5 hos Techradar.com
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Stuff.tv
✅ 5 stjerner ud af 5 hos Alphr.com

Garmin-Forerunner-30

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
794,00 Kr. 0,00 Kr. 794,00 Kr. Læs mere
1.300,00 Kr. 0,00 Kr. 1.300,00 Kr. Læs mere

 

Garmin Forerunner 30 er blevet testet af tre kilder, som alle har fokus på den teknologiske udvikling hos moderne forbrugerprodukter. Garmin Forerunner 30 er således blevet testet af teknologisiderne Techradar.com og Alphr.com samt mandemagasinet Stuff.tv, og alle ekspertkilderne giver Garmin Forerunner 30 topkarakterer.

Simpel modelGarmin-forerunner-30-pulsur

Garmin Forerunner 30 er et af de mest enkle og simple pulsure fra Garmin, og det gør også, at her er tale om et ur til en overkommelig pris. Garmin Forerunner 30 er skabt til at fungere som et klassisk pulsur uden avancerede funktioner, men uret har dog stadig indbygget GPS-funktion.

Denne model måler pulsen, mens man løber via pulsmåleren i håndleddet, så derfor behøver man ikke et brystbælte. Ud over måling af puls, så måler Garmin Forerunner 30 også distance, tid, hastighed og kalorier.

Eksperterne har afprøvet uret, og de noterer sig, at uret godt nok ikke er det mest avancerede på markedet og mangler nogle funktioner, som andre Garmin pulsure har, men til gengæld er det solidt og godt i brug – også selv om det heller ikke er det mest moderigtige.

Let at bruge

Man kan med fordel bære Garmin Forerunner 30 hele døgnet for at registrere yderligere data, og det tæller også registrering af søvnen. Garmin Forerunner 30 er ikke udstyret med avancerede indstillinger, og derfor er det let at finde rundt i de menuer, som findes. Her kan man også foretage personlige indstillinger, hvis man ønsker det. Blandt andet kan man tilpasse skærmvisningen og gemme de data, man ønsker.

Eksperterne lægger også mærke til, at skærmen fungerer rigtig godt, og uret føles i det hele taget meget intuitivt i brug. Dog savner de lidt en touch-skærm.

Med Garmin Connect

Nok er Garmin Forerunner 30 er simpelt ur, men man kan også anvende Garmins digitale univers kaldet Garmin Connect med Garmin Forerunner 30. Her samles alle ens registrerede data på en personlig konto, og her kan man se flere detaljer omkring ens aktivitet. Hvis man slutter denne model til sin telefon via Bluetooth, kan man også modtage opkald og sms’er på uret, mens man træner.

Garmin Forerunner 30 har ikke den længste batterilevetid på markedet, men uden GPS kan den holde i op til 120 timer. Eksperterne har afprøvet batterilevetiden, og de er ganske godt tilfredse med den, selv om denne model langt fra har det bedste batteri på markedet

Fordele ved Garmin Forerunner 30:
Simpelt pulsur til god pris
Kan foretage basis-målinger
Let i brug
Kan tilkobles til Garmin Connect
Ganske fin batterilevetid

Her kan du se en introduktionsvideo af Garmin Forerunner 30 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 

https://www.youtube.com/watch?v=AC2CNBXpN8U

Det bør du vide om din puls ❤

Løb er ikke bare løb, og inden man trækker i løbeskoene for første gang, så er der forskellige ting, man lige bør sætte sig ind i først – især omkring pulsen, hvis man ønsker at forbedre sin kondi.

Maksimalpuls og hvilepuls

Aktivtraening.dk skriver, at man skal kende sine pulstal, før man kan få glæde af pulstræningen. Det er især to forskellige tal, man bør kende, og det drejer sig om den såkaldte maksimalpuls og hvilepuls. Altså hvor mange pulsslag per minut, ens hjerte slår, når man er allerhårdest presset, og når man er helt i hvile.

pulsMan finder sin hvilepuls om morgenen ved at tænde for pulsmåleren, når man ligger afslappet i sengen. Lad den måle i tre-fem minutter, og herefter viser uret hvilepulsen. For at finde den helt nøjagtige hvilepuls bør man foretage målingen hver morgen i tre-fire dage i træk og derefter tage gennemsnittet.

Det er lidt mere udfordrende at måle sin maksimalpuls. Man kan både regne og teste sig frem til resultatet, og hvis man ønsker at regne på det, så ser formlen sådan her ud:

220 – (din alder) = maksimalpuls.

Eksempel: Hvis din alder er 50 år, så er maksimalpulsen (220-50) 170.

Formlen bygger på ren statistik, og den anbefales til nybegyndere. Er man i stedet en i forvejen aktiv atlet, så kan man også teste sig frem til sin maksimumpuls, hvor man bliver presset til det yderste. Man skal gøre følgende, når det gælder løb (der gælder andre tests for for eksempel cykling)

🔸 Trin 1: Start med at varme op

🔸 Trin 2: Løb herefter for fuld kraft i to minutter

🔸 Trin 3: Hold så pause i et minut

🔸 Trin 4: Løb igen for fuld kraft i to minutter

🔸 Trin 5: Hold igen pause i et minut

🔸 Trin 6: Løb igen for fuld kraft i to minutter

🔸 Trin 7: Herefter kan maksimumpulsen måles

Når man så har begge værdier (hvilepuls og maksimumpuls), kan man benytte dem som træningsredskab. Aktivtraening.dk skriver, at man så skal dele sin puls op i forskellige zoner, og inden for hver pulszone kan man træne sin udholdenhed eller hurtighed, hvor man træner med en valgt procent af sin ydeevne.

Hver zone har en øvre og nedre grænse, og man skal bruge en formel, der hedder Karvonens formel for at regne værdierne ud.

Karvonens formel ser sådan ud:

(Din maksimumpuls – din hvilepuls) x intensitet i procent + din hvilepuls = din træningspuls

Eksempel: En person ønsker at træne med en puls, der er på 60-70 procent af hans eller hendes ydeevne, og personen har en maksimumpuls på 170 og en hvilepuls på 50. Så ser regnestykket således ud:

(170 – 50) x 0,6 + 50 = 122.

(170 – 50) x 0,7 + 50 = 134

Dermed skal personen forsøge at holde pulsen imellem 122 og 134.

Iform.dk anbefaler, at hvis man er nybegynder, så bør man ikke træne på mere end 50-60 procent af ydeevnen. Når man bliver mere trænet, så kan man skrue op til 60-80 procent for at udfordre og udvikle formen, og et niveau på over 80 procent er for dem, der virkelig ønsker en hård intensitet, og som har trænet sig op.

Træn dig til bedre puls 🏃‍

Sundhedsguiden.dk skriver, at jo bedre form man kommer i, jo lavere bliver hvilepulsen også, idet hjertet så ikke behøver at slå så mange gange for at kunne pumpe blodet rundt i kroppen.

Derimod kan maksimalpulsen ikke trænes bedre, for den er man født med.kvinde der løber

Sundhedsguiden.dk skriver også, at hvis man ønsker at tabe sig, så er det en god ide at træne med en høj puls, idet kalorieforbrændingen i de efterfølgende timer så bliver højere. Læg også mærke til at jo længere tid, man løber, des højere vil pulsen blive – især for en nybegynder.

Selv om man løber med samme hastighed over længere tid, så vil kroppen efter et stykke tid have opbrugt kulhydratdepoterne, og derfor må den i stedet benytte sig af fedtdepoterne for at få den nødvendige energi. Og det kræver mere af kroppen at tage energi fra fedt i forhold til kulhydrater, og derfor tvinges hjertet til at pumpe hurtigere. Det fører til, at pulsen stiger.


Sådan bliver du en hurtigere løber 🏃‍

Man kan hurtigt blive irriteret over, at man aldrig synes, at man kan løbe hurtigere end forrige løbetur. Hvis man gerne vil kunne øge tempoet, så guider vi her baseret på artikler fra Runnersworld.com og Greatist.com til nogle tips og tricks, der kan gøre processen lettere:

💡 Start ikke for hårdt ud: Hvis man er nybegynder, så skal man have god tålmodighed og helst starte med at løbe, hvor det er fladt. De gammeldags stadion-løbebaner er perfekte til de nye løbere for at forbedre kondien.

💡 Intervaltræning: Skift mellem høj og lav intensitet, når du løber. Det er grobunden for en forbedring af kondien, og så forbrænder kroppen også rigtig mange kalorier.

💡 Bakket terræn: Hvis man er trænet løber, så kan en løbetur i et kuperet terræn udfordre den normale, flade træningsrute. Løb ikke i bakket terræn hver dag, men måske en gang om ugen. En løbetur med meget op og ned opbygger ny ben- og lungestyrke. Hold et fast, jævnt tempo og forsøg ikke at sprinte op på toppen.

💡 Kort sprint: Ved at foretage sprint af og til når man løber, så forbedrer man sin accelerationsteknik. Start med at sprinte 12 meter og øg efterhånden. Gerne op til 200 meter, når man er øvet.

💡 En god holdning: Hold overkroppen afslappet men rank og lad foden lande under hoften. Sving armene frem og tilbage og ikke til siden.

💡 Tæl dine skridt: De mest effektive løbere tager 180 skridt per minut, når de løber, og deres skridt er lette, korte og hurtige. Find det antal, der passer dig bedst og forbedr det hen ad vejen.

💡 Benyt også løbebåndet: Et løbebånd kan være et godt alternativ til at løbe i naturen. Moderne løbebånd kan hjælpe med at hæve og sænke tempoet samt stejlheden. Det kan gøre det lettere at intervaltræne.

💡 Stræk ud: Husk at strække ud efter træning, så musklerne bedre kan slappe af og ikke bliver lige så ømme.

💡 Sjip: Gør ligesom bokserne og kombiner løbetræningen med et sjippetov. Det gør fødderne hurtigere og forbedrer kondien.

💡 Lette sko: Et par lette sko får fødderne til at bevæge sig hurtigere og mere ubesværet.

💡 Træk vejret: Vejrtrækningen er også vigtig, hvis man vil løbe hurtigere. Brug både næse og mund for at få mest mulig luft ned i lungerne.

💡 Styrketræning: Glem ikke styrketræningen, for stærkere muskler gør det lettere at løbe længere og hurtigere.

💡 Yoga: En øget smidighed giver en bedre fleksibilitet, som kan gøre dig hurtigere.

💡 Kig ikke ned i jorden: Fokuser på, hvad der er foran dig 10-20 meter fremme. Hvis man ikke er fokuseret, når man løber, så spilder man energi.

💡 Hold energien oppe: Hvis man planlægger at løbe længere og presse sig selv mere, så bør man huske at oplade energidepoterne samt tage mad og drikke med på turen. Desuden er det vigtigt at holde kroppen velhydreret hele dagen. Når man har løbet omkring 20 minutter, bør man drikke og spise for at holde energien oppe, og dette skal fortsætte med jævne mellemrum.

💡 Forsøg ikke at indhente mistet løbetid: Har man været syg eller stresset og dermed ikke fået løbet i nogle dage, så lad være med at stresse over det også. Drop ideen om at nå op på et bestemt antal kilometer om ugen. Eksperterne skriver, at det at forsøge at løbe rigtig meget, når man er vant til kun at løbe moderat, er den direkte vej til skader.


Guide: Sådan skal du spise, før du løber

Det kan være tillokkende lige at indtage lidt sødt, inden man løber, for at kroppen får mere energi, men det er ikke en god ide. Eksperter fra Bbcgoodfood.com forklarer, at hvis man foretager sig let løb eller tager en gåtur, så vil det være en god ide at indtage mad, der er rig på protein. Hvis man derimod satser på en mere fysisk krævende løbetur, så bør man spise mad med flere kulhydrater.

Spis ikke lige inden løbeturen

Bbcgoodfood.com skriver, at det er meget individuelt, hvordan ens krop reagerer på mad og træning. Men som udgangspunkt bør man vente to-fire timer med at løbe, efter man har indtaget et stort måltid. Kroppen skal nemlig have god tid til at fordøje maden. Hvis man kun har spist en mindre snack, så kan man begynde løbeturen efter omkring en halv time.

Mange foretrækker at løbe om morgenen, og her anbefaler eksperterne, at man spiser morgenmad et par timer inden løbeturen. Morgenmaden bør desuden bestå af for eksempel havre eller fuldkorn samt gerne æg eller en smoothie. Hvis man ikke kan vente et par timer med at løbe om morgenen, så kan man nøjes med at spise lidt frugt, knækbrød eller en energibar – det er bare vigtigt ikke at løbe på tom mave, da kroppen har brug for energi, når den skal præstere.

På den anden side bør man som nævnt undgå sukker inden løbeturen, men vent også med at indtage fødevarer med et højt antal af fibre, fedt eller krydderi. Drop også for meget kaffe og alkohol inden løbeturen.

Husk vandet 💦

Runnersworld.com supplerer, at det ikke er skadeligt, hvis man dropper maden helt inden en mindre løbetur, for mange kan have svært ved at spise især om morgen inden løbeturen. Men det understreges, at kroppen helst skal være velhydreret, så sørg for at få godt med væske. Skal man ud på en længere løbetur, så er næring inden turen et absolut must, hvis man ikke skal gå ned efter kort tid.drik-vand

Vand er ikke kun vigtigt, lige inden man skal løbe og under løbeturen. Væske regulerer kropstemperaturen, fjerner affald fra kroppen og er med til at reparere beskadigede celler, og en god væskebalance er grundlaget for et godt velbefindende – som en bonus kan en velhydreret krop være med til at mindske den pludselige trang til at spise noget sødt, som de fleste oplever fra tid til anden. Derfor bør man gerne drikke et par liter vand om dagen.

Også næringsindtaget i løbet af hele dagen har betydning for, hvor godt man har det, og dermed hvor godt man kan præstere. Som tommelfingerregel bør 55 procent af det daglige indtag komme fra kulhydrater, 25 procent fra protein og 20 procent fra fedt.

Herudover er det også vigtigt at spise rigtigt efter træningen. Her anbefaler Runnersworld.com, at man senest 20 minutter efter løbeturen spiser en proteinrig snack (for eksempel en proteinbar) for at reparere eventuelle muskelskader hurtigere – på den måde vil man hurtigere være klar til at løbe igen.


Fedtforbrænding og løb

De fleste ved, at fedt på kroppen ikke er godt, og at det handler om at forbrænde fedtet hurtigste muligt. Rekordjagt.dk forklarer, at fedt ikke er lige så let at komme af med under løb som for eksempel sukker. Det kræver nemlig mere ilt af kroppen for at forbrænde et gram fedt end et gram sukker, og når kroppen forbrænder fedt i stedet for sukker under løb, så bliver den såkaldte løbeøkonomi forringet, hvilket også forringer løbepræstationen.

fedtforbrænding og løbRekordjagt.dk skriver yderligere, at fedt faktisk omsættes op til 14 gange langsommere end kulhydrater hos selv trænede løbere, og for at illustrere det forklares det, at det svarer til, at hvis en person på 75 kilo skulle løbe maraton med udelukkende fedt som energi, så ville det for den allerbedste løber tage knap fem timer, hvilket er markant længere end normalt.

Mange løber fordi de gerne vil forbrænde fedt og tabe sig. Rekordjagt.dk skriver hertil, at hvis man gerne vil effektivere sin løbetræning, så man forbrænder mest muligt fedt, så peger teorier på, at man skal træne med en intensitet, der er let til moderat, som er den mest effektive intensitet for fedtforbrænding.


Bedste træningsøvelser for løbere

Hvis man ønsker at forbedre sin løbetræning, så skal man også huske at fokusere på andre træningsområder for at opnå det bedste resultat. Det tæller især styrketræning- og smidighedsøvelser, idet disse former for træning er med til at gøre musklerne stærkere og mere smidige, få en bedre teknik og undgå flere skader. Svenske Topphalsa.se har samlet nogle gode træningsøvelser, som kan være med til at forbedre præstationen på løbeturen:

💪 Knæstabilitet: Stå på ét ben med det andet fremstrakt. Bøj så langt ned i knæet på benet, du står på, som muligt. I starten vil det ikke være ret meget. Stræk benet ud igen og gentag øvelsen.

💪 Hoftestabilitet: Læg dig ned på ryggen med fødderne i gulvet. Rul over på siden og hold knæene bøjede. Løft herefter knæet op og ned.

💪 Benbøj med hop: Gå ned i knæ og hop derefter op i luften.

💪 Rumpe-løft: Lig på maven på en bænk eller et bord med hoften ved kanten. Løft herefter benene op ved knæene og sænk dem igen.

💪 Stående cirkel: Stå på ét ben med en genstand i hånden (gerne en vandflaske), og løft det andet ben op. Flyt genstanden fra den ene til den anden hånd under benet, der er løftet og derefter op over hovedet.

💪 Avanceret planke: Start med at indtage planke-positionen. Læg en genstand foran dig og tag den i den ene hånd. Løft den op i luften, mens kroppen vrides op i en sideplanke. Hold positionen der og gør det samme med den anden side.


Hvad gør benene trætte efter løb?

trætte benDe fleste har nok oplevet, hvordan benene værker og sitrer efter en løbetur, hvorefter de kommer til at føles helt stive. Forskning.no skriver, at mange tror, at der er tale om mælkesyre i benene, men det er ikke nødvendigvis helt sandt.

Forskning.no skriver, at når man træner med en høj intensitet, så benytter kroppen sig af en reservemotor for at opretholde et fungerende energiniveau. Dette kaldes anaerob energiomsætning, og når dette sker, så bliver musklerne tunge efter træningen, hvorefter de føles stive, og det kan være svært at løbe overhovedet.

Mælkesyre er et biprodukt af denne energiomsætning, men der hersker nu tvivl om, hvorvidt det er mælkesyren, som gør benene trætte. En professor fra Forskning.no forklarer nemlig, at musklerne både kan stivne, når der forekommer lave og høje koncentrationer af mælkesyre.

Forskerne skriver, at de stive ben er et resultat af en kompleks proces i kroppen, som tager udgangspunkt i, hvordan kroppen omsætter energi. Muskelcellerne anvender ilt til at omdanne den indtagne næring til drivkraft for cellerne, men når man anstrenger sig virkelig meget og for eksempel løber med en meget høj hastighed, så kan hjertet ikke pumpe nok iltholdigt blod ud til muskelcellerne.

Kroppen har så to måder at løse dette problem på. Den ene er den omtalte anaerobe energiomsætning, hvor der produceres mælkesyre, mens den anden måde er at nedbryde stoffet kreatinfosfat, som normalt er lagret i musklerne. Når kreatinfosfat bliver delt op i kreatin og fosfat, så kan fosfatet give ubalancer i cellerne. Og denne ubalance kan være en af hovedgrundene til, at musklerne bliver stive.

En anden mulig forklaring på de ømme og stive ben kan også være, at når man træner, så pumpes kalium ind og ud af cellerne. Men træner man meget hårdt, så går denne proces meget stærkt, og så kan der opstå kalium-ophobninger uden for cellerne, og dette kan muligvis være grunden til de stive ben.


Garmin pulsur test – Disse kilder har vi anvendt til at skrive denne artikel:

Alphr.com 🇺🇸testkilder

Alphr.com er en international internetportal, der fokuserer på den teknologiske udvikling og de forandringer, den medfører. Her har siden testet pulsuret Garmin Forerunner 30. Læs mere om testen her.

Aftenposten.no 🇳🇴

Norges største avis baseret på oplag med et stort net-univers også. Avisen udgives to gange dagligt og fokuserer hovedsagelig på nyhedsstof. Forbruger-området prioriteres også, og her har avisen testet forskellige pulsure. Du kan læse mere om testen her.

Aktivtraening.dk 🇩🇰

Aktivtraening.dk er et dansk træningsmagasin, hvor forskellige aspekter af sundhed behandles. Det tæller både motion, kost og velvære, og der skrives løbende artikler, nyheder og tests af forskellige sundheds-relaterede produkter. Her er der tale om tests af forskellige pulsure. Læs mere om Garmin Forerunner 225 her, Garmin Forerunner 630 her, Garmin Fenix 3 Sapphire her og Garmin Forerunner 920XT her.

Aktivtraening.dk har også udgivet en hel artikel, hvor de kårer de bedste løbeure med GPS. Denne artikel finder du her. I denne artikel kan du blandt andet læse om Garmin Fenix 5 og Garmin Forerunner 35.

Berlingske Tidende 🇩🇰

Berlingske Tidende er en af de tre store morgenaviser i Danmark sammen med Jyllands Posten og Politiken. Berlingske Tidende er grundlagt i 1749 og er faktisk den ældste, nulevende avis i Danmark. Avisen udkommer hver dag og har hovedfokus på ind- og udland samt business, kultur og debat. Herudover har Berlingske Tidende også et stort tilknyttet online-univers. Her har Berlingske Tidende testet flere pulsure. Læs mere om testen her.

Digitaltrends.com 🇺🇸

På den amerikanske teknologiside Digitaltrends.com bringes der både viden og information til forbrugerne omkring de mange valgmuligheder i den digitale verden. Digitaltrends.com gør dette igennem en lang række artikler, nyheder, guides, tests og videoer, og her er tale om en bred vifte af forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet forskellige pulsure, og de har set på aspekter som design, komfort, funktionalitet og anvendelse. Læs mere om testen af Garmin Vivoactive 3 her, om testen af Garmin Forerunner 35 her og om testen af Garmin Forerunner 645 Music her.

Dn.no 🇳🇴

Dn.no er en norsk avis og står for ”Dagens Næringsliv”. Dn.no er den tredjestørste avis i Norge og specialiserer sig især i business, økonomi, politik og erhverv. Avisen har også en stor onlineside, og Dn.no har her testet pulsuret Garmin Forerunner 630. Læs mere om testen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk er en britisk testside, som udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af hvidevarer. Her er der tale om en test af pulsuret Garmin Vivoactive 3, som eksperterne vurderer inden for design, funktioner, ydeevne og anvendelighed. Læs mere om testen her.

Iform.dk 🇩🇰

Iform.dk er et dansk træningsmagasin, som både udkommer i trykt version og har en stor online-portal. Iform.dk har primært fokus på kvinder, som gerne vil opretholde en sund og aktiv hverdag. Iform.dk byder derfor både på artikler, nyheder, tips, guides og opskrifter. Her har Iform.dk testet forskellige pulsure. Læs mere om testen her.

Klikk.no 🇳🇴

Den norske forbrugerside Klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test har Klikk.no testet forskellige pulsure. Du kan læse mere om testen af Garmin Forerunner 630 her.

Loeberne.dk 🇩🇰

Loeberne.dk er en dansk online-side med fokus på løb. Loeberne.dk specialiserer sig specifikt inden for løbegenren og tilbyder forbrugerne et sted, hvor de kan få viden om løb, træning, kost, løbe-udstyr med mere. Læs mere om testen af Garmin Forerunner 225 her.

Mobil.se 🇸🇪

Mobil.se er et svensk magasin med fokus på mobil kommunikation. Mobil.se har også en online-side, hvor der skrives alt om mobiltelefoner, tablets, computere med mere. Mobil.se foretager også tests, og her har Mobil.se testet pulsuret Garmin Fenix 3 Sapphire. Læs mere her.

Mobilsiden.dk 🇩🇰

Dansk online mobilside, som både skriver om alt til mobiltelefonen, men de beskæftiger sig også med andre mobile enheder. Her udføres af og til forskellige tests og vurderinger, og her er der tale om en test af pulsuret Garmin Vivoactive 3. Læs mere om testen her.

Outdoorgearlab.com 🇺🇸

Onlineside med fokus på udendørslivet og de remedier, der kan gøre udendørslivet lettere og mere praktisk. Siden udfører tests engang imellem, og her er der tale om en test af forskellige produkter til både camping og hiking. Det inkluderer en anmeldelse af pulsuret Garmin Fenix 5. Læs mere om testen her.

P4.no 🇳🇴

P4.no er en norsk radiokanal fra 1993, der både byder på underholdende programværter, nyheder og musik. P4.no har mere end en million lyttere hver dag, og det gør P4.no til Norges største kommercielle radiokanal. Her har P4.no testet pulsuret Garmin Forerunner 630. Læs mere om testen her.

Techradar.com 🇬🇧

Teknologiside med et bredt fokus på forbrugerprodukter inden for den teknologiske verden. Siden har eksperter, som skriver artikler og nyheder om teknologi-relaterede emner, og Techradar.com udfører også forskellige tests. Her er der tale om anmeldelser af en række forskellige pulsure. Læs mere om Garmin Vivoactive 3 her, Garmin Forerunner 225 her, Garmin Forerunner 920XT her, Garmin Forerunner 645 Music her og Garmin Forerunner 30 her.

Tek.no 🇳🇴

Norges største onlineside for forbrugerteknologi med mere end 900.000 læsere om ugen. Her findes både nyheder, artikler, guides og tests. Læs mere om testen af Garmin Forerunner 920XT her.

Test.no 🇳🇴

Test.no er en norsk testside, som samler og opsummerer forskellige tests, således at man som forbruger kan finde de bedste produkter inden for forskellige områder. Test.no har fokus på mange aspekter af forbrugerprodukter. Her har Test.no testet pulsuret Garmin Fenix 3 Sapphire.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en international testside, som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er forskellige pulsure blevet testet og vurderet i forhold til design, komfort, funktionalitet, funktioner og anvendelse. Læs mere om testen af Garmin Fenix 5 her og Garmin Forerunner 645 Music her.

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk gadget- og teknologi-magasin, som har fokus på nyheder, anmeldelser, guides og artikler inden for teknologien. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter som telefoner, computere, lyd, spil og fitness. Her har T3.com testet pulsuret Garmin Forerunner 225. Læs mere om testen her.

Stuff.tv 🇬🇧

Stuff.tv er et britisk magasin rettet mod mænd. Stuff.tv har dertil også et tilhørende online-univers. Stuff.tv skriver blandt andet anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter, og her har Stuff.tv testet modellen Garmin Forerunner 30. Læs mere om testen her.

Wareable.com 🇺🇸

Onlineside der har til formål at skrive nyheder, artikler, guides og tests af alle de teknikenheder, man kan bære på kroppen. Det tæller især fitnessure og andre teknologiske armbåndsprodukter. Her er der tale om forskellige tests af pulsure. Læs mere om Garmin Vivoactive 3 her, Garmin Forerunner 35 her, Garmin Fenix 5 her og Garmin Forerunner 645 Music her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse