Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Garmin Vivoactive test-oversigt: Se eksperternes vurdering

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel bliver der givet et overblik over modeller fra Vivo-serien, der er kendt for at være tynde letvægtsure fra det populære brand Garmin. 

Alle ure er blevet testet af flere eksperter, der har anmeldt urene i forhold til funktioner, design og brugervenlighed. Ekspertkilderne tæller alt lige fra TomsGuide til Wareable, TechAdvisor og Techradar. Disse ekspertkilder beskriver, hvad forbrugerne skal være opmærksomme på, når det kommer til de forskellige modeller.

I denne artikel bliver funktioner og specifikationer gennemgået med fokus på at give forbrugerne et overblik over de forskellige ure.

Denne Gamin Vivoactive test indeholder:
🔸 Gennemgang af Garmin Vivoactive ure
🔸 Gennemgang af alternativer til Garmin Vivoactive
🔸 Guide: Køb det rigtige Garmin Vivosmart ur
🔸 Guide: Optimer din træning med et Garmin Vivosmart ur
🔸 Guide: Bliv en hurtigere løber
🔸 Viden om kost og motion
🔸 Gennemgang af testkilder  

Vær opmærksom på, at Forbrugsguiden ikke selv tester de forskellige modeller. Denne artikel er baseret på andre ekspertkilders tests, hvor Forbrugsguiden samler resultaterne af disse. På denne måde kan forbrugeren nemt og hurtigt få et overblik over urenes forskellige funktioner.

Garmin Vivoactive Test 2021 – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du de Garmin Vivoactive ure der klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række ekspert tests og viser dig her alle de bedste modeller, ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige Garmin Vivoactive ure, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Garmin Vivoactive 4

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
8.7 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin ZDnet.com
4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Wareable.com

Garmin Vivoactive 4

.
Garmin Vivoactive 4 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, der alle er begejstrede for dette ur.

Alle ekspertkilder har givet modellen en god anmeldelse, da de mener, at modellen er fantastisk til sport, samt at uret fungerer til det meste og kommer med et hav af funktioner.

Selvom eksperterne generelt er imponerede over Garmin Vivoactive 4, nævner de kort, at modellens hjertemåler ikke er helt optimal ved en høj intensitet, og at det er forholdsvis dyrt.

Eksperterne: Sportsfokuseret ur med masser af egenskaber 

Ifølge de fire ekspertkilder er Garmin Vivoactive 4 et ur, der er ”meget sportsfokuseret”.

Mens eksperterne fra Wareable.com skriver, at ”smartwatch-funktionerne stort set er forblevet de samme som hos forgængeren, er der sket meget på sundheds- og fitnessfronten”, hvilket de er imponerede over. De er desuden også glade for urets ”fantastiske skærm”.

Eksperterne fra Trustedreviews.com bakker op om denne udtalelse og forklarer, at Garmin Vivoactive 4 er en af ”de bedste fitness-trackere på markedet”.

De mener, at højdepunkterne ved denne model blandt andet er GPS’en, den indbyggede musikafspiller samt muligheden for at bruge uret til stort set alle sportsgrene.

Expertreviews.co.uk og ZDnet.com er enige i dette og hæfter sig ved, at uret ”kommer med fremragende fitness-trackere”, der er ”meget avancerede”. Til gengæld mener de også, at uret er dyrt, samt at appen kunne være bedre.

Elegant smartwatch med puls- og aktivitetsmåler 

Garmin Vivoactive 4 er et smartwatch med et elegant design, der på samme tid er et sportur og en aktivitetsmåler.

Uret er vandtæt og kan derfor bruges til mange forskellige sportsgrene såsom løb, cykling, fitness, golf, svømning og meget mere. Derfor kommer modellen også med et hav af funktioner som for eksempel en pulsmåler og en aktivitetsmåler.

Urets optiske pulsmåler indeholder blandt andet en iltmætningssensor, pulsmåling under vand ved svømning og en pulsalarm. Pulsalarmen kan bruges til træning, hvis man ønsker besked, når man kommer over en specifik pulsværdi.

Derudover er Garmin Vivoactive 4 forsynet med en aktivitetsmåler med registrering af stress og Body Battery.

Aktivitetsmåleren registrerer alt, hvad man laver såsom antal skridt, kalorieforbrug, etager samt meget mere og sender herefter data videre til appen Garmin Connect. Når man sover, kan man desuden sætte uret op til at overvåge ens søvn og puls.

Man kan også registrere stress med Garmin Vivoactive 4 samt gøre brug af funktionen Body Battery. Denne funktion måler det samlede energiniveau i kroppen hele døgnet og beregnes ud fra alle dagens samlede informationer.

Mange praktiske funktioner

Garmin Vivoactive 4 er et ur, der er forsynet med mange praktiske funktioner. Uret kommer blandt andet med et touchdisplay med Gorilla Glas, Garmin Pay for kontaktløs betaling samt en batterilevetid på op til 8 dage i smartwatch-tilstand.

Som en ny funktion er Garmin Vivoactive 4 ligeledes udstyret med en registrering af åndedræt og anti-stress øvelser, så man kan holde øje med statistikker og sit åndedræt både nat og dag.

Der er ydermere mulighed for at blive guidet igennem sin træning, da uret kommer med træningsinspiration inden for flere sportsgrene. Disse workouts kan downloades via Garmin Connect-appen.

Sidst men ikke mindst kommer Garmin Vivoactive 4 med en indbygget musikafspiller samt flere sikkerhedsfunktioner.

Den indbyggede musikafspiller er kompatibel med både Deezer, Spotify og MP3-filer, så man kan have musik med på farten.

Uret sørger desuden for at give mulighed for at registrere uheld. Her er der nemlig en funktion, der kan mærke, hvis man er ude for et uheld, hvorefter der bliver sendt en besked samt en position til specifikke kontakter. Man kan også tilkalde hjælp, hvis der er brug for det ved at trykke på en bestemt knap.

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 4:
Kan bruges til de fleste sportsgrene
Pulsmåler og aktivitetsmåler
Body Battery
Flere sikkerhedsfunktioner
Indbygget musikafspiller
Vandtæt

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 4 uret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Vivoactive 3

4.5 ud af 5 stjerner hos PCmag.com
5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.com
4 ud af 5 stjerner hos Techradar.com
4 ud af 5 stjerner hos Wareable.com
3.5 ud af 5 stjerner hos TomsGuide.com

garmin-vivoactive-3-løbeur

.
Vivoactive 3 er fra Garmins Vivo-serie og er en af de mest avancerede ure fra denne serie. Dette er ekspertkilderne enige i, da Techradar blandt andet beskriver sportsuret som værende ’et avanceret og fantastisk ur, der er bygget til hverdag såvel som til fitness’. De andre eksperter, der har testet Garmin Vivoactive 3, tæller Wareable, TomsGuide, PCMag og Expertreviews.

Alle eksperter er enige i, at Garmin Vivoactive 3 er et ur, der er værd at investere i, hvis man ønsker et ur med flere funktioner. De fem ekspertkilder giver derfor denne model en høj score, hvoraf Expertreviews giver modellen den højeste score.

Garmin Vivoactive 3 er et GPS-ur til håndleddet med flere muligheder. Det vejer intet mindre end 43 gram, hvorfor det ikke vil genere ved dyrkning af sport. Uret betegnes som et multiur, da det kan bruges af både amatører og atleter. Desuden udnævner Cnet.com uret til, at være det bedste sportsur, som de ’nogensinde har testet’ indtil nu.

Robust og solidt design 

Garmin Vivoactive 3 er et standhaftigt og robust ur, der ikke bliver beskadiget så nemt. Eksperterne mener, at det solide og robuste design er en fordel, da man herved ikke behøver at være så bekymret for uret, mens man er i gang med en aktivitet. Wareable.com nævner urets vægt som værende den største fordel, da det herved ikke vil genere.

Modellens robuste design kommer fra et modstandsdygtigt glas, der kan holde til lidt af hvert. Desuden er der mulighed for at tage uret med i bad, da det også er vandtæt. Remmen er produceret af silikone, hvorfor det ikke vil gnave i håndleddet.

Som noget helt nyt, er der mulighed for at vende uret 180 grader. Det betyder, at knappen har mulighed for at sidde på enten højre og venstre side, hvorfor uret både kan placeres på det venstre eller højre håndled.

Vivoactive 3 kommer med en touchscreen, hvor der kan findes en scrollbar i urets venstre side. Her er der mulighed for at finde de forskellige kategorier ved at køre dem op og ned.

Flere anvendelsesmuligheder 

MedGarmin Vivoactive 3 får man et alsidigt og multifunktionelt sportsur, hvor man kan finde en masse informationer om ens aktivitet. Modellen er blandt andet udstyret med en pulsmåler, en indbygget GPS samt en aktivitetstracker.

Wareable.com og Techradar.com forklarer, at der kan findes 15 forskellige funktioner på uret, der er installeret i forvejen. De mener, at dette er det bedste ved uret, da man derfor har mulighed for at bruge modellen til flere sportsgrene såsom løb, cykling, roning, snowboarding m.m.

Med hjælp fra urets pulsmåler kan man måle sin puls direkte gennem håndleddet. Man behøver derfor ikke benytte sig af en brystrem for at måle sin puls.

Endvidere kan uret registrere søvnrytmen, hvis man har det på om natten. Søvnrytmen synkroniseres direkte over til en applikation, hvor man kan få et overblik over sin søvn. Dog er TomsGuide.com ikke videre imponeret over denne funktion, da de oplevede, at den ikke var præcis i dens målinger.

Track aktivitet og forbedringer via appen 

Hvis man ønsker at tracke sin aktivitet og forbedringer, så har man mulighed for gratis at downloade appen til Garmin Vivoactive 3 med både Android og iOs. Denne applikation sørger for, at man får et grundigt overblik over dagens aktivitet, så man kan se, hvordan det går.

Desuden kommer Vivoactive 3 med en Bluetooth-funktion. Her har man mulighed for at parre en telefon med sportsuret. Yderligere er der mulighed for at installere en række widgets på uret, hvis man ønsker at modtage SMS’er, opkald, information om vejret m.m.

Uret kommer også med et genopladeligt batteri, der kan holde i flere dage uden brug af GPS. Modellen kan holde i 7 dage uden GPS og i 13 timer ved brug af GPS. Især eksperterne fra Expertreviews.com er begejstrede for urets genopladelige batteri, da de ikke behøvede at oplade det hele tiden.

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 3:
Indbygget pulsmåler
Indbygget GPS
Aktivitetstracker
Robust og solidt design
Genopladeligt batteri
Multisportur

Her kan du se en gennemgang af Garmin Vivoactive 3 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Vivoactive 4s

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Smartwatchseries.com
7 ud af 10 stjerner hos det svenske magasin Mobil.se

Garmin Vivoactive 4s

.
Både Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com og Mobil.se har testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s. 

I alle tre anmeldelser har uret fået en god bedømmelse, da eksperterne mener, at modellen er et robust, klassisk og flot ur, der er fyldt med mange gode funktioner til fitness. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Garmin Vivoactive 4s ikke er forsynet med en mikrofon samt har en forholdsvis kort batterilevetid.

Eksperterne: Smart ur spækket med funktioner 

Ifølge de tre ekspertkilder er Garmin Vivoactive 4s et ur, der passer til forbrugere, som ønsker et funktionsrigt og smart ur.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Expertreviews.co.uk, at Garmin Vivoactive 4s ”er deres nye favorit fitnessorienterede smartwatch”, da det er ”spækket med praktiske funktioner”. De er især vilde med urets ”fremragende fitness-trackere” og ”attraktive design”.

Dette er eksperterne fra Mobil.se enige i og forklarer, at Garmin Vivoactive 4s er ”funktionsspækket” og kommer i et ”smidigt format”, der gør, at det er pænt og stilrent at have på håndleddet.

Eksperterne fra Smartwatchseries.com hæfter sig også ved urets ”stilrene og klassiske design”, men bemærker også at det er et ”letvægtsur”, der ydermere er forsynet med en ”animeret træningscoach”, hvilket de mener er en fordel.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Garmin Vivoactive 4s mangler en smule dybde, når det kommer til analyserne for løb.

GPS-smartwatch med mange fitness-trackere 

Med Garmin Vivoactive 4s får man et GPS-smartwatch, hvor man kan holde øje med sit helbred hele døgnet rundt.

Man kan blandt andet spore ens vejrtrækning, søvn, stress, puls, hydrering, menstruationscyklus, puls samt meget mere. Desuden kommer Garmin Vivoactive 4s med funktioner såsom Body Battery energiovervågning og Pulse Ox Sensor, der måler blodets iltmætning.

Derudover er der mulighed for at registrere alle de måder, man bevæger sig på takket være de 20 forudinstallerede applikationer til GPS og indendørssport som for eksempel løb, yoga, svømning med mere.

Man kan også gøre brug af de animerede træningsprogrammer, som man kan følge direkte på urskiven eller få sin egen personlige træner gratis på ens håndled. På den måde kan man få hjælp til at træne sit løb, hvis man gerne vil løbe hurtigere eller længere.

Garmin Vivoactive 4s har en batterilevetid på op til 7 dage i smartwatch-tilstand og i op til 5 timer i GPS- og musiktilstand.

Ur med musik, notifikationer og sikkerhedsfunktioner 

Garmin Vivoactive 4s giver mulighed for nemt at downloade sange til uret herunder playlister fra Deezer eller Spotify. Man kan oprette forbindelse mellem ur og høretelefoner og herefter tage musikken med på farten.

Endvidere kan man gøre brug af Garmin Pay kontaktløs betaling samt modtage SMS-beskeder, e-mails med mere direkte på uret, hvis det parres med en smartphone. Man kan også besvare SMS-beskeder med en Android-telefon.

Sidst men ikke mindst kommer Garmin Vivoactive 4s med flere sikkerhedsfunktioner. Hvis uret parres med en smartphone kan ens position sendes til specifikke kontakter enten manuelt eller automatisk, hvis der sker et uheld.

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 4s:
Måler et hav af forskellige parametre
Indbygget musik
Flere sporings- og sikkerhedsfunktioner
Smart-notifikationer
Animerede træningsprogrammer
Gratis personlig løbetræner

Her kan du se en video om, hvordan du kommer i gang med at bruge dit nye Garmin Vivoactive 4s ur. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Vivoactive 3 Music

8 ud af 10 stjerner hos Runningshoesguru.com
4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Argos.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos Wareable.com

Garmin Vivoactive 3 Music

.
Garmin Vivoactive 3 Music er et GPS-ur, der sidder på håndleddet. Uret er fyldt med flere forskellige funktioner og vejer ikke mere end blot 39 gram. 

Vivoactive 3 Music er blevet re-designet både, når det kommer til funktioner, designet og brugerfladen i forhold til den tidligere model Vivoactive HR. Garmin Vivoactive 3 Music er et fleksibelt multifunktionsur, der kan anvendes af både atleter og amatører.

Modellen er blevet testet og anmeldt af to ekspertkilder: Runningshoesguru.com og Wareable.com. Desuden har vi inddraget brugeranmeldelser fra den britiske side Argos.co.uk.

Garmin Vivoactive 3 Music har fået tilføjet musik, hvorfor man nu har mulighed for at lagre musik direkte på selve uret. Desuden kan man tilkoble Bluetooth-høretelefoner.

På grund af urets indbyggede hukommelse kan man lagre helt op til 500 forskellige sange. Eksperterne fra Wareable.com og Runningshoesguru.com er vilde med denne funktion, som de siger fungerer upåklageligt.

Brugervenligt sportsur med indbygget pulsmåler 

Garmin Vivoactive 3 Music kommer med en touchscreen, der er lavet med fokus på at være brugervenlig. Der kan findes en scrollbar på venstre side af uret, hvorfor man nemt og hurtigt kan finde de forskellige kategorier.

Desuden er glasset fremstillet i modstandsdygtigt glas, der kan holde til meget mere end andre modeller.

Som noget helt nyt kan man med Vivoactive 3 Music vende uret 180 grader, så knappen både kan sidde på højre eller venstre side. Det vil sige, at man selv kan beslutte, om man vil benytte sportsuret på enten højre eller venstre håndled. Urremmen er med QuickFit, hvorfor man kan tilpasse størrelsen.

Endvidere kommer Vivoactive 3 Music med en indbygget pulsmåler i håndleddet. Denne pulsmåler kan måle ens puls direkte gennem blodbanerne i håndleddet, hvorfor man ikke skal benytte sig af en brystrem.

Multisportur med søvnregistrering 

Med Garmin Vivoactive Music 3 er der 15 præ-installerede sportsaktiviteter herunder løb, cykling, golf, svømning og fitness. Der er derfor mulighed for at anvende uret til flere former for sportsgrene.

Endvidere er der mulighed for at registrere ens søvnrytme med uret. På denne måde kan man måle sin søvn, hvis man sørger for at sove med uret på. Søvnrytmen bliver synkroniseret pr. automatik til Garmin Connect-applikationen, hvor man kan få et overblik over søvnen.

Med Garmin Connect-applikationen er der yderligere mulighed for at samle alle andre data og informationer. Det vil sige, at man bedre kan få et overblik over sin aktivitet. Man har også mulighed for at dele oplysningerne med andre.

Kontaktløs betaling med Garmin og smart notifikationer 

Udover at være et multisportur med flere anvendelsesmuligheder, så er Garmin Vivoactive 3 Music også et ur, der tilbyder funktionen Garmin Pay. Denne funktion går ud på, at man kan benytte sig af en kontaktløs betaling helt ligesom kontaktløse betalingskort. Der er mulighed for, at benytte sig af Garmin Pay i enkelte butikker.

Desuden er Garmin Vivoactive 3 Music også en smartwatch, hvor man får flere widgets, der allerede er installeret på uret. Hvis man tilslutter uret til Bluetooth, har man mulighed for at få opkald, SMS’er, information om vejr m.m. via uret.

Sidst men ikke mindst har Garmin Vivoactive 3 Music også en live tracking-funktion, der giver venner og familie mulighed for at følge med i ens løbetur eller cykeltur. Man skal blot have uret på og tage sin telefon med.

Generelt er brugerne imponerede over Vivoactive 3 Music på grund af dens præcise aktivitetstracker og mange funktioner. Dog mener de to ekspertkilder, at selvom funktionerne er i orden, så mangler designet noget, da de ikke mener, at det er i særlig høj kvalitet i forhold til andre modeller.

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 3 Music:
Indbygget pulsmåler
Mulighed for at anvende Garmin Pay
Musikfunktion
Live tracking-funktion
Multisportur
Søvnregistrering

Her kan du se en kort video om hvordan man loader og afspiller musik på Garmin Vivoactive 3 Music pulsuret. Videoen er produceret af Garmin:


Alternativer til Garmin Vivoactive


Garmin Fenix 5  

4.5 ud af 5 stjerner hos TomsGuide.com
5 ud af 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com
4.5 ud af 5 stjerner hos Wareable.com
5 ud af 5 stjerner hos Stuff.tv
90 % ud af 100 % hos Wiredforadventure.com

Garmin Fenix 5 pulsur

.
Uret Garmin Fenix 5 er testet af fem forskellige eksperter, der alle er enige i, at modellen er en af de mest funktionelle og alsidige modeller på markedet. Alle eksperter giver uret en god bedømmelse, hvor både Outdoorgearlab.com og Stuff.tv giver den højeste karakter. 

Den eneste ulempe ved uret, som eksperterne lægger stor vægt på, er, at det er en ret dyr model. Man skal derfor være sikker på, at man vil investere i et ur med så høj en pris.

Garmin Fenix 5 er en nyere model fra Garmin, og er forsynet med både pulsmåler, aktivitetstracker og GPS-funktion. Man har mulighed for at anvende denne model uanset om man elsker at løbe, svømme, cykle, spille golf m.m.

Alle fem ekspertkilder blev imponerede over Garmin Fenix 5 i deres tests, da de afprøvede uret til et væld af sportsgrene, hvor det fungerede upåklageligt. Flere eksperter forklarede, at uret både kan bruges til brugere, der kun dyrker en sportsgren, men også flere forskellige sportsgrene.

Flere anvendelsesmuligheder og god batterilevetid 

Med sportsuret Garmin Fenix 5 kan flere atleter benytte sig af denne model lige meget, om de cykler, svømmer, ror eller løber. Wareable.com nævner flere gange, at uret kan bruges af flere forskellige atleter, hvorfor de mener, at det er et af de mest alsidige ur på markedet.

Ligeledes er Garmin Fenix 5 forsynet med en skærm, der er endnu bedre end de foregående modellers skærm. Garmin Fenix 5 er nemlig forsynet med en skærm med både flere pixel og farver, hvilket sørger for en bedre brugerflade.

Med en batterilevetid på op til 24 timer med en tændt GPS-funktion, skal man ikke oplade uret hele tiden.

Desuden er urets batterilevetid på op til 336 timer uden GPS-funktionen. Hvis man slår UltraTrac til, så er der desuden mulighed for at forlænge batterilevetiden med op til 60 timer. TomsGuide.com er begejstrede for Garmin Fenix 5, da de er helt vilde med urets batterilevetid.

Indbygget pulsmåler 

Uret har en diameter på 47 millimeter, hvorfor man har mulighed for at justere remmen, så det passer til ens håndled. Endvidere er Garmin Fenix 5 udstyret med en indbygget pulsmålet i håndleddet, der kan måle pulsen både, når man sover og er vågen, så længe man har uret på.

Hvis man ønsker at måle sin aktivitet generelt gennem dagen, så er der også mulighed for dette. Med Garmin Fenix 5 kan der måles forbrændte kalorier, skridt og hastighed. Hvis man sidder stille i for lang tid, så vil uret også komme med en påmindelse om dette.

Smartnotifikationer og for-installerede widgets

Ved køb af Garmin Fenix 5 får man et ur, der er forsynet med teknologier og funktioner, der kan optimere ens træning. Man kan nemlig måle alt lige fra restitution og fremgang, hvorfor man hurtigt kan tracke, om man forbedrer sig samt hvad den nuværende status er.

Desuden kommer Garmin Fenix 5 med for-installerede widgets, hvor man kan finde et overblik over alle relevante aktiviteter og informationer.

Ved at forbinde modellen via Bluetooth med sin mobiltelefon, er der mulighed for at modtage push-beskeder og notifikationer. Man kan herved læse SMS-beskeder, se hvem der ringer samt få information om vejret, hvorfor man ikke behøver at tage telefonen op af tasken hele tiden.

Eksperterne udtaler, at Garmin Fenix 5 er et ur, der især er brugbart for ’seriøse atleter’, der mangler et sportsur med mange af de bedste teknologier. Dog mener Stuff.tv ikke, at denne model er brugbar for nybegyndere eller motionister, der løber eller cykler nogle gange hver uge.

Udvalgte fordele ved Garmin Fenix 5:
Indbygget pulsmåler og GPS-funktion
Aktivitetstracker
For-installerede widgets
God batterilevetid
Kan anvendes til flere aktiviteter
Måling af fremgang og restitution

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Forerunner 235 

4.5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com
4 ud af 5 stjerner hos TechAdvisor.co.uk
4.5 ud af 5 stjerner hos TomsGuide.com
4 ud af 5 stjerner hos Wareable.com
4 ud af 5 stjerner hos Cnet.com

Garmin Forerunner 235 løbeur

 

.
Sportsuret Garmin Forerunner 235 er efterfølgeren til Garmin Forerunner 225, hvor der er mulighed for at finde både en indbygget pulsmåler, aktivitetstracker og søvnregistrering. Desuden kan denne model bruges til flere sportsaktiviteter såsom fitness, cykling, løb m.m.

Garmin Forerunner 235 er testet og anmeldt af fem ekspertkilder, der betegner uret som værende et ’imponerende ur med mange funktioner’. De har bedømt uret på forskellige parametre og herefter givet det en karakter. Alle fem eksperter har givet uret en god bedømmelse, da de er begejstrede for denne nyere model.

Cnet.com udnævner sportsuret til at være et ur med ’nogle af de bedste funktioner for både amatører og professionelle atleter’. Der er bred enighed blandt eksperterne i forhold til denne udmelding, hvor TechAdvisor.co.uk yderligere forklarer, at Garmin Forerunner 235 er et enkelt ur med fokus på brugervenlighed.

Indbygget pulsmåler og GPS-funktion 

Ved køb af Garmin Forerunner 235 får man et ur med en indbygget GPS-funktion samt en indbygget pulsmåler. På grund af den indbyggede pulsmåler behøver man ikke at anskaffe sig en brystrem, da pulsmåleren vil måle ens puls direkte gennem håndleddet.

Yderligere kan man med Garmin Forerunner 235 anvende den indbyggede GPS-funktion og GLONASS-sensor, der måler både hastighed og distance ved aktivitet. Der er mulighed for både at benytte GPS-funktionen både indenfor og udenfor, hvorfor man ikke behøver gøre brug af andre sensorer ved målinger indenfor.

Eksperterne fra TomsGuide.com er især vilde med den indbyggede GPS-funktion og pulsmåler. De mener, at disse funktioner gør uret alsidigt, da denne model samler en masse funktioner i et ur, hvorfor man ikke behøver en masse andre produkter til at måle ens aktivitet.

Med Garmin Forerunner 235 kan man også finde en skridttæller, en kalorieforbrænder og distancetæller, hvis man generelt ønsker at holde øje med, hvor aktiv man er i løbet af en dag.

Få overblik over aktivitet og personlige data 

Med Garmin Forerunner 235 er der mulighed for at personliggøre uret, hvis man ønsker dette. Man har nemlig mulighed for at udskifte billedet på baggrunden. Uret er forsynet med en stor display-skærm, hvorfor man nemt kan se, hvad der står på uret ved aktivitet.

Hvis man har brug for at få et overblik over sin daglige aktivitet, kan man downloade Garmin Connect-applikationen til sin mobiltelefon. Der er mulighed for at benytte sig af denne applikation med både iOs og Android.

Dog er flere af eksperterne enige i, at denne applikation er en smule forvirrende, hvor Wareable.com beskriver applikationen som værende ’ikke brugervenlig’.

Søvnregistrering og Bluetooth 

Garmin Forerunner 235 har en masse funktioner, der kan opfylde selv seriøse atleters behov. Med Bluetooth-funktionen er der endda mulighed for at parre uret med sin mobiltelefon, hvorfor man har mulighed for at styre sin musik direkte via uret.

Desuden er Garmin Forerunner 235 forsynet med en søvnregistrering, hvorfor man kan holde øje med ens søvn i forhold til den dybe søvn, antal opvågninger m.m. Man skal blot huske at sove med uret på. Techradar.com beskriver denne funktion som ’ikke optimal’, da de oplevede, at målingerne ikke var præcise.

Udvalgte fordele ved Garmin Forerunner 235: 
Indbygget GPS og pulsmåler
Søvnregistrering
Aktivitetstracker
Bluetooth-funktion
Få overblik over data og aktivitet med Garmin Connect-applikationen
Personligt billede og baggrund

Her kan du se en gennemgang af Garmin Forerunner 235 pulsuret. Videoen er produceret af den danske løbeshop, Løberen: 


Guide: Køb det rigtige Garmin Vivosmart ur 

Du vil begynde at tracke din hastighed, distance og forbrændte kalorier, men med så mange forskellige sportsure på markedet kan det være svært at finde ud af, hvilket ur du skal vælge. Her er alt, hvad du behøver at vide om Garmin Vivosmart ure og sportsure generelt, samt hvordan du vælger det bedste for dig.

Et almindeligt fitness-ur tilbyder de mest grundlæggende data såsom en skridttæller, kalorieberegner og distancemåler. Mere avancerede fitness-ure kan også overvåge din søvn og registrere din puls.

De har ofte en fremragende batterilevetid og er lette og nemme at bruge. Hvis du er en begynderløber, så er et almindeligt fitness-ur som regel nok for dig i forhold til de specifikke funktioner. Derfor skal du blot finde et Garmin Vivosmart ur, der besidder disse funktioner.

Udover at give dig alt, hvad et almindeligt fitness-ur har at tilbyde, bruger GPS-ure en global positioneringsteknologi til præcist at registrere din rute, så du senere kan analysere dit tempo, kadence og stigning for at optimere din træning.

Hvis du er i gang med længere afstande eller i et bakket terræn, så er GPS-ure ideelle, da de kan registrere stigninger og bakker, hvilket giver dig mere præcise data end et helt almindeligt fitness-ur.

Nyere GPS-ure er ofte forsynet med GLONASS, hvilket er den russiske version af GPS, der sørger for mere nøjagtige data og registreringer i hele Europa. 

Skal mit Garmin Vivosmart ur have en pulsmåler? 

pulsEvnen til at måle din puls, enten gennem en indbygget pulsmåler på dit håndled eller en ekstern brystrem, ses som det næste niveau med hensyn til sportsure.

At kunne måle din puls samt hjerteslag per minut under træningen muliggør, at man kan lave en meget mere skræddersyet træningsplan ved hjælp af pulszoner for at øge fedtforbrændingen, hastigheden, styrken og udholdenheden.

Hjertefrekvensmonitorer kan også estimere din VO2-max, dit maksimale iltforbrug og din restitution. Mens disse ure normalt er dyrere, tilbyder mange mærker deres mest populære modeller både med og uden hjertefrekvensskærm og pulsmåler for at imødekomme forskellige budgetter.

Hvis du ønsker at være i stand til at måle din puls med dit sportsur, så skal du finde et Garmin Vivosmart ur, hvor dette er en mulighed.

Ekstra funktioner 

Hver funktion på dit sportsur er konstrueret til at optimere og personliggøre din træning, hvorfor du altid bør overveje hvilke funktioner, der er vigtige for dig.

Ekstra funktioner kan omfatte:
🌀 Realtidsinformation fra din smartphone omhandlende pulszoner m.m.
🌀 Online aktivitet, der giver dig mulighed for at uploade og dele dine data med træningsapps
🌀 Konkurrencefunktioner, der gør det muligt at konkurrence mod dig selv eller virtuelle partnere
🌀 Beregning af restitutionstid

Der findes sportsure og Garmin Smartwatch ure med mange funktioner og så findes der modeller med færre funktioner. Det handler derfor om at finde ud af, hvilke funktioner du har behov for.

Hvor meget skal jeg bruge? 

Garmin Forerunner 735XT pulsGarmin Smartwatch ure kan variere i prisen. Derfor er det en fordel, at du klarlægger dit behov, så du ikke ender med et alt for dyrt eller alt for billigt ur med funktioner, som du slet ikke har brug for. De billigste sportsure kommer med begrænsede funktioner – nogle gange uden GPS. Disse modeller er som regel gode til at tracke tempo, afstand og kalorier.

Sportsure i mellemkategorien kommer som regel med ovenstående funktioner samt GPS, pulsmåler og indbygget accelerometer, så man har mulighed for at tracke præcise data.

Ure i den højeste prisskala kommer med alle tænkelige funktioner såsom et indbygget kompas, en lodret oscillation samt meget mere. Ure på dette prisniveau vil tilbyde VO2-max og endda kunne beregne dine stressniveauer.


Optimer din træning med et Vivosmart ur

garmin-vivoactive-3-løbeurAt gøre brug af et Garmin Vivosmart ur kan hjælpe dig med at blive hurtigere og løbe længere. Sandheden er, at et sportsur gør meget mere end at fortælle dig, hvor langt og hvor hurtigt du løber, cykler eller svømmer. Brug det rigtigt, og det kan være din helt egen digitale træningscoach samt en hjælpende hånd til at nå dine mål. Vi har fundet 4 gode råd, der kan hjælpe dig med at optimere din træning med et Garmin Vivosmart ur.

1. Gør brug af pulsmåleren
De fleste lidt dyrere sportsure har en pulsmåler, der hjælper dig med at træne mere effektivt. Uanset om du vil forbrænde fedt, opbygge en bedre aerob base eller arbejde på din anaerobe tærskel, vil du forbedre din form ved at holde øje med din puls og din pulszone, så du kan finjustere din træning, som var du en professionel atlet.

2. Træn jævnligt med en lavere puls
Betydningen af ​​at overvåge din puls, når det kommer til udholdenhedstræning er enorm. I stedet for at træne til du er helt død hver gang, skal du sørge for at træne mindst en gang om ugen med en lavere puls. Ved hjælp af et Garmin Vivosmart ur har du mulighed for at holde øje med din puls og sørge for, at den ikke kommer for langt op. Denne type træning opfordrer kroppen til at forbrænde fedt.

Logbogen3. Lav en træningsdagbog
Selvom de fleste sportsure leveres med deres egne apps til at holde styr på din ydeevne over tid, er det vigtigt at sætte din statistik i kontekst. Brug en notesblok til at lave en simpel træningskalender og noter vigtige oplysninger ned: hvilepuls, dagens planlagte træning, hvad du faktisk lavede, og hvordan du havde det. Du kan finde alle disse oplysninger ved at bruge dit Garmin Vivosmart ur.

4. Find din form
Kom i form først og løb herefter hurtigere er et godt mantra for begynderløbere, der søger at forbedre tempo og udholdenhed. Den gode nyhed er, at der nu findes ure, der giver dig feedback om, hvordan det går. Du kan blandt andet finde disse funktioner hos Garmin Vivosmart ure, hvilket kan hjælpe dig med at løbe mere effektivt samt forbedre din form.


Bliv en hurtigere løber 

kvinde der løberUsain Bolt får løb til at se nemt ud. Men vi vil give dig en lille hemmelighed: Løb er slet ikke så nemt, som det ser ud til, medmindre du er i meget god form. Vi giver dig derfor nogle gode tips til, hvordan du bliver en hurtigere løber.

Prøv intervaltræning
Skift mellem perioder med høj og lav intensitet. På denne måde kan du træne for at blive hurtigere – og det forbrænder også flere kalorier på mindre tid.

Gør løbebåndet til din ven
Løbebåndet kan hjælpe dig med at løbe hurtigere, da det letter på benene. Det er nemlig som regel nemmere at løbe på et løbebånd end at løbe udenfor. Desuden har du mulighed for at justere tempoet op og ned, hvilket også kan bruges ved intervaltræning.

Stræk ud hver dag
Det er vigtigt at strække ud hver dag, da dette kan forhindre skader. Dog er det også fordelagtigt at strække ud, da leddene bliver mere fleksible, hvilket er en fordel, hvis du ønsker at blive en hurtigere løber.

Udskift dine løbesko
Vi siger ikke, at du skal løbe uden sko, men find lette løbesko, der efterligner din fods naturlige bevægelse og forbedrer dine skridt. Prøv et par letvægtssko for at se, om den mindre vægt betyder hurtigere ben.

coreTræn din core
En stærkere core giver løbere mulighed for at have flere kræfter, når de løber.  Den bedste del? 15 minutters coretræning et par dage om ugen er nok til at hjælpe dig med at optimere dit løb.

Ændre hvordan du trækker vejret
At lære at trække vejret, mens du løber hurtigt, kræver træning. Brug både din næse og mund under indånding og udånding for at få den maksimale mængde ilt til musklerne.


Kost & motion

Kost & motion

Et effektivt løb afhænger af mere end bare din træning. For at forbedre din hastighed og ydeevne skal du også overveje, hvad du putter i munden. De rigtige fødevarer på det rigtige tidspunkt kan øge dit løbs ydeevne enormt. Plus, du vil reducere risikoen for skader og sygdom. Den bedste mad, enhver løber skal medtage i hans eller hendes madplan, er:

1. Bananer
Hvis du har brug for hurtige kulhydrater før dit løb, skal du indtage en banan. Denne frugt indeholder en sund dosis kalium. Dette er især vigtigt for lange løbeture (eller cykelture), hvor du sandsynligvis sveder meget og dermed taber værdifulde mineraler.

Broccoli2. Broccoli
Denne grøntsag er fuld af vitamin C. Ifølge undersøgelser kan dette medvirke til at reducere risikoen for, eller endda forhindre ømme muskler efter en intens træning. Broccoli er også en god kilde til kalcium, folsyre og vitamin K, som styrker vores knogler.

3. Havregryn
Havregryn er den perfekte morgenmad, når du vil løbe bagefter. Det giver dig masser af kulhydrater og er høj i fiber. Derudover har havre et lavt glykæmisk indeks. Det betyder, at det får dit blodsukkerniveau til at stige langsomt, hvilket giver energi over en længere periode.

4. Yoghurt
Yoghurt er den perfekte kombination af kulhydrater og proteiner. Hvis yoghurt spises lige efter et løb, kan det beskytte dine muskler. En ekstra fordel ved yoghurt er, at det indeholder levende mælkesyrebakterier. Disse stimulerer din tarmflora og øger dit immunsystem.

Mørk chokolade5. Mørk chokolade
Som en flittig løber har du lov til at forkæle dig selv en gang imellem. Mørk chokolade (med mindst 70% kakao) er den perfekte synd, fordi du ikke behøver at føle dig skyldig bagefter. Det kan sænke dit blodtryk og kolesteroltal.

6. Kartofler
Kartofler er en værdifuld kaliumkilde, der gør dem vigtige for enhver løbers kost. Desuden kan en stor søde kartoffel dække dit samlede daglige behov for A-vitamin. Dette vitamin virker som en antioxidant, forbedrer dit syn, styrker dit knoglevæv og øger dit immunsystem.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Garmin Vivoactive ure er bedst i tests?

Garmin Vivoactive 4, Garmin Vivoactive 3 og Garmin Vivoactive 4s

🤓 Hvordan er Garmin Vivoactive urene blevet testet?

Garmin Vivoactive urene er blevet vurderet ud fra hvor præcise deres aktivitetsmålinger er. Ydermere er de blevet bedømt på deres brugervenlighed, batterilevetid og indbyggede funktioner, samt deres potentiale som smartwatch.

🤔 Hvordan vælger man den rigtige model?

Det kan være en fordel at starte med at definere, hvilke features der er vigtigst for dig. De fleste modeller kommer med features så som pulsmåler og kaloriemåler. Overvejer du en model der også kan bruges som smartwatch, er det en god idé at undersøge skærmens kvalitet lidt nærmere. Ydermere kan batterilevetiden er værd at undersøge.


Gennemgang af testkilder

Argos.co.uk 🇬🇧 
Argos er en del af Sainsburys og sælger et væld af forskellige forbrugerprodukter i Storbritannien. Hos Argos.co.uk kan du læse brugeranmeldelser for Garmin Vivoactive 3 Music her.


Cnet.com 🇺🇸 
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin online, der leverer nyheder indenfor teknologiens verden. De anmelder også produkter heriblandt Garmin Forerunner 235. Læs anmeldelsen her.


DigitalTrends.com 🇺🇸 
DigitalTrends.com er en amerikansk teknologiside online, der videregiver information fra teknologiens verden. De anmelder også teknologiprodukter såsom Garmin Vivoactive HR. Læs anmeldelsen her.


Expertreviews.com 🇬🇧 
Expertreviews.com er et britisk testmagasin, der udfører uafhængige tests af elektroniske produkter. De har anmeldt Garmin Vivoactive 3, hvor du kan læse anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4 og Garmin Vivoactive 4s, som begge har fået 5 ud af 5 stjerner.

Læs hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4 her.
Læs hele anmeldelsen af Garmin Vivoactive 4s her.


Outdoorgearlab.com 🇺🇸 
Onlinesiden Outdoorgearlab.com lægger vægt på udendørslivet, samt hvordan udendørslivet bliver lettere for forbrugerne. Derfor anmelder de også forskellige produkter såsom Garmin Fenix 5. Læs anmeldelsen her.


PCmag.com 🇬🇧 
Computermagasinet Pcmag.com leverer nyheder indenfor computerverdenen heriblandt anmeldelser og tests. De har testet Garmin Vivoactive 3, hvor du kan læse anmeldelsen her.


Productreview.com.au 🇦🇺
Productreview.com.au er Australiens første og mest omfattende forbrugerudtalelsesside, der blev lanceret i 2003. Her kan du finde brugeranmeldelser af blandt andet Garmin Vivoactive her.


Runningshoesguru.com 🇺🇸 
Runningshoesguru.com er en online side, der hjælper løbere – både begyndere og eksperter – i at finde det bedste løbeudstyr. De anmelder også produkter heriblandt Garmin Vivoactive 3 Music. Læs anmeldelsen her.


Stuff.tv 🇬🇧 
Det britiske magasin Stuff.tv er rettet mod mænd. De skriver desuden også anmeldelser af produkter heriblandt Garmin Fenix 5. Læs anmeldelsen her.


Techadvisor.co.uk 🇬🇧 
Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der skriver om alt indenfor teknologi. De skriver også anmeldelser af teknologiprodukter såsom Garmin Forerunner 235. Læs anmeldelsen her.


TechGearLab.com 🇺🇸 
Techgearlab.com er en international teknologiside, der tester forskellige forbrugerprodukter på det teknologiske område. De har anmeldt Garmin Vivoactive HR, hvor du kan læse anmeldelsen her.


Techradar.com 🇺🇸 
Teknologisiden Techradar.com har fokus på forbrugerprodukter indenfor teknologi. De anmelder også forbrugerprodukter såsom Garmin Forerunner 235 og Garmin Vivoactive 3. Læs anmeldelserne her og her.


TomsGuide.com 🇺🇸 
TomsGuide.com er en international webside, der hjælper forbrugerne med at vælge de bedste produkter i form af tests og anmeldelser. De har anmeldt Garmin Vivoactive 3, Garmin Fenix 5 og Garmin Forerunner 235. Læs anmeldelserne her, her og her.


Trustedreviews.com 🇺🇸 
Trustedreviews.com er en international test-side, der laver ekspertundersøgelser og tests af elektroniske forbrugerprodukter. De har anmeldt Garmin Vivoactive, hvor du kan læse anmeldelsen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, som har fået 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Wareable.com 🇺🇸 
Onlinesiden Wareable.com har til formål at levere artikler og tests af teknikenheder, du kan have på kroppen. De har anmeldt Garmin Forerunner 235, Garmin Fenix 5, Garmin Vivoactive, Garmin Vivoactive HR, Garmin Vivoactive 3 Music og Garmin Vivoactive 3. Læs anmeldelserne her, her, her, her, her og her.

Wareable.com har ligeledes testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, som har fået 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Wearaction.com 🇺🇸 
Wearaction.com er en online side med fokus på alt, hvad der har med fitness at gøre. De anmelder diverse fitnessprodukter heriblandt Garmin Vivoactive HR. Læs anmeldelsen her.


Wiredforadventure.com 🇺🇸 
Wiredforadventure.com er et online rejsemagasin med fokus på rejser og eventyr. Desuden anmelder de også forbrugerprodukter heriblandt Garmin Fenix 5. Læs anmeldelsen her.


Mobil.se 🇸🇪
Mobil.se er et svensk magasin, der beskæftiger sig med emner inden for mobiltelefoni. Derudover tester og anmelder Mobil.se også et hav af elektroniske produkter som for eksempel smartwatches og fitnessure. Her har Mobil.se testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4s, som de har givet 7 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Smartwatchseries.com 🇺🇸
Det amerikanske magasin Smartwatchseries.com er en platform, der giver overblik over forskellige smartwatches på markedet i form af specifikationer, funktioner og sammenligninger. Derudover tester og anmelder de forskellige ure. Her har de testet Garmin Vivoactive 4s, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


ZDnet.com 🇺🇸
Det amerikanske teknikmagasin ZDnet.com beskæftiger sig med emner inden for IT, teknologi og elektronik. De leverer nyheder, analyser og anmeldelser af forskellige produkter. Her har de testet Garmin Vivoactive 4, som de har givet 8,7 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Øvrige relevante artikler  

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en Garmin pulsur test, hvor vi samler alle de Garmin pulsure der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Denne artikel kunne  være relevant at læse, hvis du stadig er i tvivl om hvorvidt at dit ur skal være et Vivoactive ur.

Du kan også læse vores generelle pulsur test hvori vi har samlet testvindende pulsure fra en lang række producenter. I denne artikel får du overblikket over alle de mest anmelderroste modeller, uanset producent. En lignende artikel er vores løbeur test, hvor vi har samlet alle de bedste løbeure på markedet. Her finder du både ure med og uden pulsmåler.

Til slut vil vi nævne vores Garmin Smartwatch artikel, hvor vi har samlet alle eksperternes favoritter, når det kommer til Smartwatches fra Garmin. Som i alle andre artikler, får du også her prissammenligning og oversigt over de tests vi har undersøgt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme