Garmin Smartwatch Test-guide – Her er eksperternes favoritter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel bliver der givet et overblik over smartwatches fra Garmin, som er et populært mærke indenfor fitnessure. 

Produkter fra Garmin er verdensførende, især når det kommer til fitness- og pulsure. Ure fra Garmin er til forbrugeren, der ønsker et ur med navigations- samt kommunikationsfunktioner.

Alle modeller er blevet testet af flere forskellige eksperter, der har vurderet og anmeldt urene i forhold til funktioner, brugervenlighed, kvalitet med mere. Disse eksperter tæller alt lige fra PcMag til Wareable, TechAdvisor og Expertreviews. Eksperterne forklarer, hvad man skal være opmærksom på ved de forskellige modeller fra Garmin, samt hvilke fordele og ulemper, der er ved urene.

I denne artikel bliver urenes specifikationer gennemgået med fokus på at give forbrugerne et overblik over modellernes funktioner.

Denne Garmin Smartwatch artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af ure fra Garmin
🔸 Guide: Det skal du overveje, inden du køber et Garmin Smartwatch
🔸 Guide: Sådan motiverer du dig selv
🔸 Information om styrkeøvelser til løbere
🔸 Information om pulstræning
🔸 Overblik over hvorfor du skal holde dig i form
🔸 Præsentation af virksomheden Garmin
🔸 Gennemgang af testkilder  

Vær opmærksom på, at Forbrugsguiden ikke selv tester urene fra Garmin. Denne artikel er baseret på andre ekspertkilders tests og anmeldelser, hvor Forbrugsguiden samler resultaterne af disse tests. På denne måde kan forbrugeren nemt og hurtigt få et overblik over urenes funktioner.


Garmin Fenix 6 Pro – Topscorer blandt forbrugerne 

4,5 stjerner ud af 5 mulige hos Wearable.com 
5 stjerner ud af 5 mulige hos Expertreviews.co.uk 
4,5 stjerner ud af 5 mulige hos Techradar.com 
5 stjerner ud af 5 mulige hos Pocket-lint.com
Garmin fenix 6 Pro

Dette Garmin Fenix 6 pro smartwatch er blevet gennemtestet og anmeldt hos 4 store testmagasiner. Hos samtlige eksperter har det levet op til de meget store forventninger, som der altid er, når Garmin producerer pulsure i denne kategori. Dette ur går direkte ind i kategorien for de allerbedste sportsure, der findes på markedet lige nu. Hos samtlige anmeldere har uret fået 4,5 eller 5 stjerner ud af de 5 mulige stjerner. Det bevidner om et ur af absolut højeste kvalitet, der lever op til de mange store forventninger der er, og skal være, til et produkt i denne prisklasse.

I den store test hos Expertreviews giver eksperterne dette Garmin Fenix 6 pro ur hele 5 ud af 5 stjerner. Samtidig kårer de uret til ”Bedste køb”, hvilket bevidner om, at dette ur blev den absolutte og meget fortjente testvinder af den store test. Eksperterne bider særligt mærke i de smarte funktioner, der skal hjælpe dig med at optimere din træning. Specielt ser de det nye og smarte PacePro værktøj, der er indbygget i uret som en god mulighed til at hjælpe både nybegyndere og rutinerede løbere igennem et mere effektivt og optimeret træningsprogram. Derudover er eksperterne hos Expertreviews meget begejstrede for den ekstremt præcise tracking af diverse typer af aktiviteter samt det smarte indbyggede kort, der kan hjælpe med at vise vej på dine træningsture. De ser også gode muligheder for at urets samarbejde med musik applikationen Spotify kan blive en stor succes for dette lækre og elegante sportsur, der med sikkerhed kan hjælpe dig til mere effektive træninger og vise dig, præcis hvor du står lige nu ved at have en utrolig præcis tracking af dine træninger. 

En god træningsmakker

Et af de mest benyttede funktioner ved træningsure i disse år, er de indbyggede nye og smarte træningsmakkere, der hjælper med at sørge for, at din træning bliver så effektiv som mulig. De smarte funktioner er både med til at give dig mellemtider, så du kan holde øje med din nuværende tilstand under træningen, og så vejleder de dig alt efter om du bør løbe hurtigere, langsommere eller længere alt efter, hvilke mål som du har indstillet uret til at skulle hjælpe med at indfri. Med det nye Garmin Fenix 6 pro ur kan du være sikker på, at du altid får stabil og god vejledning under ethvert tidspunkt i løbet af din træning og på den måde kan du være sikker på, at du altid vil få mest muligt ud af dine træninger og aktiviteter. 

Mange træningsfunktioner

Et af de steder, hvor Garmins sportsure skiller sig ud på markedet, er deres muligheder for at tracke adskillige forskellige typer af træninger. Med dette Garmin Fenix 6 pro ur får du muligheder for at tracke stort set alle de træningstyper, som du kan komme i tanke om. Det gælder f.eks. både de mest almindelige træningsformer som løb, cykling og svømning, men også mere specielle og niche sportsgrene som roning, golf og orienteringsløb. 

Garmin Fenix 6 pro vs markedet

Dette ur fra Garmin er et af de absolut bedste træningsure på markedet. Både når det kommer til teknologi og funktioner samt brugervenlighed, ligger dette ur blandt de allerbedste på markedet. Prismæssigt ligger det blandt de dyreste, hvilket er helt naturligt, når man ser på det produkt, man får.

Udvalgte fordele ved Garmin Fenix 6 pro
🔴 Mange funktioner og muligheder
🔴 47 mm skærm
🔴 Lækker silikonerem
🔴 32 gb plads til f.eks. musik
🔴 Meget præcis tracking af dine træninger
🔴 Vandtæt til 100 meter.


Garmin Forerunner 245 Music 

5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Stuff.tv 
4,5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Tomsguide.com 
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
8 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wired.com 
8 ud af 10 stjerner hos det amerikanske sportsmagasin Runningshoesguru.com

Garmin Forerunner 245 Music

.
Garmin Forerunner 245 Music er blevet testet af 5 forskellige hold eksperter, der inkluderer teknologimagasinerne Stuff.tv, Tomsguide.com og Wired.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk og sportsmagasinet Runningshoesguru.com.

Her er der blevet set nærmere på urets design, funktioner, batteri, præcision og anvendelighed, og alle eksperterne er meget imponerede.

Ny og opgraderet version med fokus på musik

Garmin Forerunner 245 Music er efterfølgeren til det populære Garmin Forerunner 235, som er et af Garmins mest solgte smartwatches.

I dette ur findes alt det, man har brug for – enten som dedikeret løber eller som motionist.

Denne model er blevet opgraderet endnu mere siden forgængeren, og det betyder, at her blandt andet findes op til 500 sange i uret, forbedret pulsmåler i håndleddet, nye målinger i forbindelse med iltmætning og akklimatisering, energiovervågning, GPS-koordinator og meget mere. Her er et specielt fokus på musik med indbygget plads til sange og spillelister.

Let og moderne ur

Garmin Forerunner 245 Music bibeholder stadig de mange gode funktioner som forgængeren, og det betyder blandt andet et brugervenligt interface med en let styring af menuer og punkter samt en lav vægt på kun 38,5 gram.

Herudover er uret vandtæt, der findes GPS og kaloriemåler, søvnen registreres, og så kan det foretage målinger ved svømning. Batterilevetiden ligger på maksimum 24 timer med GPS og 168 timer uden.

Hvis man anvender apparatet til at lytte til musik, kan batteriet holde i op til 6 timer. Herudover er der tale om et meget teknologisk smartwatch, der både har Bluetooth og Wi-Fi i sig.

God løbemakker til musikentusiasten, ifølge eksperterne

Garmin Forerunner 245 Music er blevet testet af flere eksperter, der er meget imponerede over uret.

Blandt andet begrunder Stuff.tv deres gode anmeldelse med, at her er tale om et virkelig godt løbeur til den forbruger, der går meget op i musik i forbindelse med løbeturen.

Det fremhæves, at modellen har en rigtig høj indbygget plads til musik, og så påpeges der også en god batterilevetid og et lyst display, som er let at se i al slags vejr. Dog synes Stuff.tv, at det kan være svært at bevæge sig rundt i menuerne, og så er knapperne noget forvirrende i brug.

Også Tomsguide.com er begejstrede for produktet og kalder det ”det bedste løbeur, man kan købe”.

Eksperterne skriver, at her findes alt det, man har brug for på løbeturen, og dette smartwatch anbefales især til den forbruger, der ser musik og løb som tæt forbundet.

Eksperterne roser desuden det lyse og farverige display, den gode musik-kapacitet, den høje batterilevetid og de mange træningsmålinger. Dog synes Tomsguide.com, at menuerne er svære at finde rundt i.

Expertreviews.com har ligeledes testet modellen og er meget glade. De kalder uret for ”alt det, som en løber har brug for” og for en værdig arvtager efter Garmin Forerunner 235.

Der fokuseres især i anmeldelsen på de præcise og detaljerede målinger, muligheden for musik, en god navigation og et godt batteri.

Garmin Forerunner 245 Music – specifikationer: 
🔴 Urets størrelse: 42,3 x 42,3 x 12,2 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 38,5 gram
🔴 Displayets opløsning: 240 x 240 pixels
🔴 Vandtæt: Ja, ned til 5 meter
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 24 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 168 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 6 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Forerunner 245 Music: 
Forbedret udgave med nye funktioner
Lav vægt
Fokus på musik
Fin batterilevetid
Brugervenligt ur 

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Forerunner 235. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin Forerunner 945 – Til seriøse atleter

Kåret til det bedste Garmin ur for seriøse atleter hos Techradar.com 
5 ud af 5 mulige stjerner hos Pocket-lint.com 
4,5 ud af 5 mulige stjerner hos Wearable.com 
10 ud af 10 mulige point hos Digitaltrends.com
Garmin Forerunner 945

Dette lækre sportsur er blevet gennemtestet hos 4 af de mest anerkendte testmagasiner i verden. Resultatet af de mange test og anmeldelser peger alle i retning af, at dette Garmin Forerunner 945 er et sportsur i absolut aller højeste kategori. Med topkarakter i test hos både Techradar, Pocket-lint og Digitaltrends kan du være sikker på, at du ikke vil blive skuffet over dette fantastiske sportsur. 

Eksperterne hos Techradar kårer dette Garmin Forerunner 945 til det bedste Garmin ur for seriøse atleter. Det gør de, fordi uret har utrolig mange tracking funktioner, men især på grund af den imponerende præcise tracking, som uret leverer af dine træninger. Med diverse forskellige og avancerede teknologier, der arbejder sammen på kryds og tværs ender dette sportsur med at have det måske mest præcise tracking udstyr af dine træninger. Det går uret til det perfekte ur for den seriøse atlet. Derudover ligger eksperterne hos Techradar enorm stor værdi i det meget brugbare farvekort, der gør det nemt og overskueligt at bruge gps’en i uret til at indkode en rute i uret og herefter bruge uret som en normal gps under træningen. Alt dette gør, at Garmins Forerunner 945 bliver kåret som det bedste sportsur fra Garmin til seriøse atleter og løbere, der ønsker at have den mest præcise tracking af deres træninger samt den bedste oplevelse med uret under træningen.

Detaljeret oplysninger om din træning

Et Garmin Forerunner 945 ur har så mange forskellige målefunktioner, at du nærmest kan få alle de oplysninger om din træning, som du kunne drømme om. Alle oplysninger samles i din Garmin Connect app, hvor du kan få grafer og statistikker om din træning. Her kan du se alverdens data om både hver enkelt træning, dine samlede træningsmængder pr. uge eller pr. måned. Dataene inkluderer grafer om bl.a. højdeprofil, hastighed og intensiteten på din træning ud fra din puls og hjerterytme. Derudover kan du se på et kort, hvor din rute er gået hen i verden. 

Garmin Forerunner 945 vs markedet

Dette Garmin Forerunner 945 er et af spydspidserne på markedet indenfor sportsure. Det har måske den mest præcise tracking af dine træninger, hvilket gør det til et sikkert hit iblandt blandt andet løbere og cykelryttere og motionister. Uret har en relativ stor mængde plads til data på selve uret. Det betyder, at det kan bruge helt op til 16 gb data på kortet, hvilket er mere end rigeligt for langt de fleste. Derudover har det 4 gb data til brug for musik på selve uret, hvilket betyder, at du kan have adskillige sange, albums eller podcasts liggende på uret, så du slipper for altid at have din mobil med dig under træningen.

Udvalgte fordele ved Garmin Forerunner 945
🔴 Meget præcis tracking af dine træninger
🔴 Meget præcis GPS
🔴 Sublim måling af din hjerterytme under træning
🔴 Meget brugbar kortfunktion
🔴 Tracking af mange sportsgrene
🔴 Fås med lækker silikonerem
🔴 Vandtæt
🔴 Kåret til det bedste Garmin ur for seriøse atleter hos Techradar.com
🔴 10/10 point hos Digitaltrends.com


Garmin Venu 

4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
9,3 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin ZDnet.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wareable.com

Garmin Venu

.
Garmin Venu er blevet afprøvet, vurderet og anmeldt af 4 forskellige ekspertpaneler fra henholdsvis testmagasinerne Expertreviews.co.uk og Trustedreviews.com samt teknologimagasinerne ZDnet.com og Wareable.com.

Eksperterne har baseret deres anmeldelser på kriterier som design, funktioner, batteri, præcision og anvendelighed, og alle anmeldelser munder ud i høje scorer.

Unikt AMOLED-ur

Garmin Venu kan fremhæves for mange aspekter, men et af de mest iøjnefaldende er modellens indbyggede AMOLED-skærm, som giver nyt liv til indhold og skærm. Det resulterer i et langt smukkere display end på ure uden AMOLED, og det ledsages af et stilfuldt design.

Udformningen er nemlig elegant og enkel, og det kan anvendes hele dagen. Uret er også skabt til at blive båret både nat og dag, hvor det løbende måler din sundhed via søvn, aktivitet og puls.

Træning er dog den mest oplagte funktion, hvor det kan foretage målinger under både løb, svømning, yoga, cykling med mere.

Musik og betaling i uret

Garmin Venu hører desuden til de moderne løbeure, der både kan kommunikere med andre enheder (for eksempel den tilhørende app) via Bluetooth og Wi-Fi.

Musik er en stor del af urets karakteristika, for man kan downloade musik til apparatet, som man kan lytte til under træningen – dermed behøver man ikke telefon eller musikafspiller.

Man behøver heller ikke tage kreditkort eller penge med, når man bærer dette smartwatch, for der er indbygget Garmin Pay, som man kan anvende som betalingskilde.

Batteritiden ligger i øvrigt på 20 timer med GPS, 6 timer med musik og 192 timer uden GPS og musik.

Spændende nyt fra Garmin med AMOLED-skærm, ifølge eksperterne

Garmin Venu høster høj ros fra alle eksperterne, og flere af disse fokuserer især på urets AMOLED-skærm, som er en nyhed fra Garmin.

Expertreviews.co.uk for eksempel lægger stor vægt på den nye skærm, som giver nyt liv til løbeuret. Skærmen er nu levende og altid på, og det gør en stor forskel.

De britiske eksperter fremhæver også urets imponerede sports-målinger og de gode muligheder for at kunne lytte til musik under løbeturen. Dog mener de ikke, at batterilevetiden er den bedste, og de savner flere funktioner og en bedre app store.

Wareable.com kalder dette smartwatch for det perfekte apparat til den seriøse sportsudøver og fremhæver, at Garmin har foretaget mange nye tiltag i forhold til andre Garmin-ure – her nævnes især AMOLED-skærmen, som højner oplevelsen visuelt.

Her er dog stadig fokus på sport, og uret føles langt foran flere af konkurrenterne.

Leder du efter en model, der både er flot i designet, kan overvåge sundheden og hjælpe med diverse aktivitets-mål, så er dette produktet for dig, forklarer Wareable.com. Der findes dog stadig nogle småproblemer, da brugervenligheden ikke er den bedste, og så føles uret af og til lidt som blot et godt basis-sportsur.

Trustedreviews.com har ligeledes testet Garmin Venu, og også de er meget interesserede i den nye AMOLED-skærm, der giver et levende indtryk og et godt og veloplyst display.

Herudover kalder de modellen for ”det bedste fitness-ur på markedet” og fremhæver både den gode batterilevetid, det flotte design og de gode evner som træningskammerat. Dog synes de, at prisen er lidt høj, og så minder det lidt for meget om Garmin Vivoactive 4.

Garmin Venu – specifikationer: 
🔴 Urets størrelse: 43,2 x 43,2 x 12,4 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 46 gram
🔴 Displayets opløsning: 390 x 390 pixels (AMOLED-skærm)
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 20 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 192 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 6 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Venu: 
AMOLED-skærm
Måler den daglige sundhed
Kan foretage mange målinger
Mulighed for at lytte til musik
Fungerer med Garmin Pay 

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Venu. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin Forerunner – Bedste ur for begyndere

Kåret til det bedste ur for begyndere hos Techradar.com 
Næstbedst i stor test hos Pricerunner.dk 
5 ud af 5 mulige stjerner hos Expertreviews.co.uk 
4,5 ud af 5 stjerner hos Pocket-lint.com
Garmin Forerunner

Dette Garmin Forerunner 45 L sportsur er blevet testet uddybende hos flere af de førende testvirksomheder inden for teknologi. Det betyder blandt andet en flot 2. plads hos Pricerunner, 5 ud af 5 mulige stjerner hos Expertreviews og flotte 4,5 ud af 5 mulige stjerner hos Pocket-lint. Derudover har det fået det utrolig flotte prædikat ”bedste sportsur for nybegyndere” hos Techradar. Alt sammen flotte testresultater og anmeldelser, der peger i retning af, at det ur i den grad lever op til sine forventninger og på mange måder overgår disse forventninger, når man tager prisen i betragtning. Når man kigger på denne relativt lave pris, så bør det slet ikke være muligt, at ligge så flot i diverse testresultater. Det tyder altså på, at selv når Garmin laver sportsure i den lavere prisklasse, så er de spækket med kvalitet og funktioner, der gør dem i stand til at konkurrere med ure i langt højere prisklasser. 

Eksperterne hos Expertreviews giver Garmins Forerunner 45 utrolige 5 stjerner ud af 5 mulige. Det gør de blandt andet med flotte ord som urets meget præcise gps målinger samt utrolig præcise målinger af hjerterytmen under træning. Om uret skriver de blandt andet ”at nybegynder løbere og tilbudsjægere ikke behøver at kigge længere end til dette utrolige fuldt udstyret ur”. De mener altså, at uret er skræddersyet til folk, der er nye i løbeskoene eller personer, der ikke har behov for at flække sparegrisen, når der skal købes et nyt og godt sportsur. Derudover sætter Expertreviews prædikatet ”Bedste lavpris løbeur ” på dette ur, hvilket vidner om, at det er et super ur til prisen, og at man virkelig får noget for pengene med dette Garmin Forerunner 45 ur.

Perfekt både til træning og hverdag

Selvom mange sportsure produceres til at tracke træninger og aktiviteter, så er dette Garmin ur også perfekt til hverdagsbrug. Hvis du ønsker at have overblik over dine skridt eller dit samlede kaloriebrug for dagen, så er dette ur helt perfekt til dig. Bruges uret ikke med dets GPS funktion, der bruges, når der trackes træninger, har uret en batterilevetid på helt op til 7 dage. Det vil sige, at bruger du uret til hverdag til at måle dine skridt og samlede antal forbrændte kalorier, så kan du nøjes med at oplade dette ur en gang om ugen cirka. 

Selvom uret for mange kan være en god ting at bruge til hverdag for at få et overblik over ens samlede skridt, hjerterytme og kalorieforbrug, så er dette ur selvfølgelig lavet og produceret til brug, når der trænes. Derfor har det en utrolig præcis GPS, der gør det muligt at tracke dine træning meget nøjagtig. Derudover har uret en masse forskellige teknologier og funktioner, der giver dig en masse oplysninger om dine træninger. Alle data og tal for dine træninger kan findes med et godt og brugervenligt overblik i din Garmin Connect app. 

Garmin Forerunner vs markedet

Dette Garmin Forerunner 45 er et af de billigste sportsure i Garmins katalog. Det betyder dog ikke, at du med dette ur behøver at gå fuldstændig på kompromis med kvalitet og funktioner. Uret har ikke samme antal muligheder og funktioner, som de noget dyrere modeller, men til gengæld har det de mest brugte og basale funktioner, som for mange er mere end rigeligt. Det betyder, at du til en forholdsvis billig pris kan få utrolig meget for pengene, hvis du vælger at gå med lige nøjagtig dette ur fra Garmin. 

Udvalgte fordele ved Garmin Forerunner 
🔴God pris
🔴 De mest brugte funktioner
🔴 Pålidelig GPS
🔴 Op til 7 dages batterilevetid uden brug af GPS
🔴 Op til 13 timers batterilevetid med brug af GPS
🔴 Lav vægt på bare 36 gram
🔴 Indbygget og præcis pulsmåler
🔴 Lækker sportsrem


Garmin Vivoactive 4s 

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Smartwatchseries.com 
7 ud af 10 stjerner hos det svenske mobilmagasin Mobil.se 
God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasin Arstechnica.com 
Anbefalet hos den amerikanske avis NYmag.com

Garmin Vivoactive 4s

.
Garmin Vivoactive 4s har været med i test hos 5 forskellige kilder. Her er tale om testmagasinet Expertreviews.co.uk, teknologimagasinerne Smartwatchseries.com og Arstechnica.com, mobilmagasinet Mobil.se og avisen NYmag.com.

Eksperterne har testet uret på parametre såsom funktionalitet, funktioner, præcision, design, batteri og anvendelighed, og alle er meget begejstrede.

Til hverdag og træning

Garmin Vivoactive 4s vil være et godt valg for den forbruger, der både ønsker en måde at kunne måle den daglige sundhed på samt muligheden for at få dybere informationer omkring ens aktivitet og motion.

Dette smartwatch kan nemlig foretage målinger inden for blandt andet løb og svømning, og derudover måler den løbende pulsen.

Her er også tale om et ur, der har fokus på brugervenlighed, således at det er let at anvende, og det er tillige nemt at navigere mellem menuer.

Moderne smart-ur

Eftersom her er tale om et moderne og nytænkende smartwatch, så findes der også en tilhørende app, hvor man kan få flere informationer omkring ens aktivitet samt muligheden for at kommunikere via Bluetooth og Wi-Fi.

Dette inkluderer også Garmin Pay – en betalingsmulighed à la Apple Pay, hvor man kan betale direkte via uret.

Her er yderligere fokus på musik på modellen, som kan indeholde mange sange, og herudover findes der mulighed for at kommunikere med forskellige musik-streamingtjenester.

Batterilevetiden er en smule lavere på denne model end flere af konkurrenterne, men uden GPS kan det stadig holde omkring 7 døgn, med GPS i cirka et halvt døgn og 5 timer med musik.

Velfungerende træningsur, ifølge eksperterne

Garmin Vivoactive 4s modtager gode anmeldelser fra alle anmelderne, og blandt andet skriver Expertreviews.co.uk, at her er tale om et smartwatch i særklasse.

Eksperterne forklarer, at uret kommer med helt fantastiske evner inden for fitness-målinger, og så har det et rigtig flot design.

Ydermere roses det for at have en god og overkommelig pris og et letlæseligt display.

Der mangler lidt, hvad angår mere dybdegående analyser, og så er her ikke tale om et revolutionerende ur.

De svenske eksperter fra Mobil.se er også generelt positivt indstillede over for apparatet og roser det for at have et godt format og en god stabilitet.

Er man Garmin-fan, går man ikke galt i byen med denne model, nævnes det, for uret er en kompetent træningsmakker – og i et godt og kompakt design. Dog mener Mobil.se, at især batterilevetiden halter lidt.

NYmag.com fokuserer i deres anmeldelse især på produktets gode kombination af GPS og fitness-målinger, som vurderes til at være virkelig velfungerende.

Eksperterne ønskede et ur, der kunne holde styr på den daglige motion, aktivitet og søvn, og til disse formål er Garmin Vivoactive 4s rigtig god, konkluderes det.

Det fremhæves også som smart, at man kan høre musik via uret, og så er eksperterne især optagede af Body Battery-funktionen – denne kan fortælle forbrugeren, hvor ”opladet” ens krop er på en skala fra 0-100 (ligesom et batteri) baseret på den daglige aktivitet.

Garmin Vivoactive 4s – specifikationer: 
🔴 Urets størrelse: 40 x 40 x 12,7 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40 gram
🔴 Displayets opløsning: 218 x 218 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 170 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 5 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 4s: 
Enkelt og let
Mange målinger
Pulsmåler
Garmin Pay
Høj brugervenlighed 

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 4 serien. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin Vivoactive 3

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos PCmag.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Wareable.com
✅ 3.5 ud af 5 stjerner hos TomsGuide.com

garmin-vivoactive-3-løbeur

.
Sportsuret Garmin Vivoactive 3 er blevet anmeldt og testet af flere eksperter såsom PCMag, Expertreviews, TomsGuide, Techradar og Wareable.

Alle fem eksperter giver Garmin Vivoactive 3 en god bedømmelse, da modellen får en topscore hos alle eksperter.

Det er et håndledsbaseret GPS-ur med flere forskellige funktioner. Uret vejer kun 43 gram, hvorfor man ikke vil bemærke, når man har uret på. Vivoactive 3 er kendt for at være et alsidigt multifunktionsur, der henvender sig til nybegyndere og atleter uanset behov. Eksperterne fra Cnet.com siger blandt andet, at Garmin Vivoactive 3 er det bedste fitnessur, som de ’nogensinde har testet’.

Sportsur med robust design 

Med Vivoactive 3 får man et ur med en touchscreen. På venstre side af uret kan der findes en ny scrollbar, hvor man kan køre menuerne op og ned.

Uret er produceret med et modstandsdygtigt glas, hvilket betyder, at denne model kan holde til mere end tidligere modeller. Sportsuret er lavet med fokus på at være robust, hvorfor det også kan tages med i bad. Urremmen er fremstillet af silikone, hvorfor det sidder behageligt på håndleddet.

Som en helt ny funktion kan uret vendes 180 grader, så knappen kan sidde på enten venstre eller højre side, hvorfor man kan have uret på begge arme afhængig af præference.

Eksperterne forklarer, at Garmin Vivoactive 3 er designet på en smart og praktisk måde, der gør det til et fantastisk ur for løbere og andre motionister. De er især vilde med urets lette vægt, der betyder, at man slet ikke vil ligge mærke til, at man har et ur rundt om håndleddet.

Model med mange funktioner 

Garmin Vivoactive 3 er et alsidigt sportsur, der kan holde styr på et væld af data. Uret er forsynet med en pulsmåler, en indbygget GPS og en aktivitetstracker. Desuden har modellen hele 15 for-installerede funktioner, hvorfor man kan gøre brug af dette ur til et væld af forskellige aktiviteter såsom løb, yoga, cykling og snesport, hvilket eksperterne fra Techradar.com og Wareable.com mener, er noget af det bedste ved denne model.

Sportsurets pulsmåler gør brug af håndleddet til at måle brugerens aktivitet, hvorfor man ikke skal sætte en anden form for måler fast andre steder på kroppen. Garmin Vivoactive 3 vil holde styr på brugerens aktivitet på alle tidspunkter, man har uret på. Pulsmåleren kan også vise, hvis brugeren er stresset.

Det kan også registrere ens søvnrytme, hvis man sover med uret på. Selve søvnrytmen bliver synkroniseret pr. automatik over til en app. Her kan man hurtigt få et overblik over opvågninger, dyb søvn m.m. TomsGuide.com er dog ikke imponerede over denne funktion, da de ikke mener, at den er særlig præcis.

Få et overblik over den målte data 

Vil man have et overblik over sin aktivitet, så kan man downloade en app til Garmin Vivoactive 3. Appen er gratis og kan både downloades til iOs og Android. Den analyserer og samler al data fra uret, der automatisk bliver overført.

Uret har desuden en Bluetooth-funktion, hvor man kan parre sin telefon med uret. Da Vivoactive 3 er et smartwatch kan man få forskellige widgets på uret såsom opkald, SMS-beskeder, kalender, vejret og meget mere.

Endvidere har sportsuret et genopladeligt batteri, der kan holde på strømmen i op til 7 dage. Hvis man gør brug af GPS, så kan batteriet dog kun holde i omkring 13 timer. Expertreviews.com er vilde med modellens genopladelige batteri, da det kan holde i mange timer, hvorfor man ikke skal oplade det konstant.

Eksperterne kan ikke finde mange ulemper ved Garmin Vivoactive 3. Dog er de næsten alle sammen enige om, at uret er i den lidt dyre ende på prisskalaen.

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 3:
Pulsmåler og aktivitetstracker
Indbygget GPS
Robust og funktionelt design
Genopladeligt batteri
App med overblik over data
Registrering af søvnrytme
15 for-installerede funktioner

Her kan du se en gennemgang af Garmin Vivoactive 3 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Instinct

4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
Anbefalet hos USA’s største løbeside Dcrainmaker.com

 Garmin Instinct

.
Garmin Instinct har været inkluderet i 2 forskellige eksperttests, hvor uret er blevet undersøgt, vurderet og testet, og derefter er der blevet skrevet en samlet anmeldelse af modellen.

Her er tale om tests udført af henholdsvis gadget-siden Wareable.com samt den store, amerikanske løbeside Dcrainmaker.com, som begge har haft fuldt fokus på netop denne model, idet her er tale om 2 solo-tests.

Garmin Instinct modtager meget ros og begejstrer eksperterne meget, hvilket giver udslag i høje scorer.

Hårdfør model skabt til eventyr

Hvis man er udendørs-entusiast og foretager sin sport og træning udendørs ofte uden at tage så meget hensyn til sit udstyr, så vil Garmin Instinct være et godt valg som smart watch. Denne model er nemlig designet til at være yderst hårdfør og dermed skabt til at kunne holde til lidt af hvert.

Dette robuste smart watch er bygget til at kunne overleve både varme, vand og hårde stød, og det gælder under alle forhold.

Her er desuden tale om et smart watch, der kan foretage mange forskellige målinger som blandt andet pulsmåling og måling af distance, tid, kalorier, skridt og aktivitet, og dette kan gøres inden for mange forskellige aktiviteter – denne model tilbyder nemlig et valg imellem 28 unikke sportsprofiler, som har hver deres fokus.

Garmin Instinct er desuden skabt til at kunne holde længe uden opladning, og batterilevetiden ligger da også på 14 dage – og 16 timer, hvis man anvender GPS.

Holdbart smart watch med mange funktioner, ifølge eksperterne

En af Garmin Instincts testkilder er gadget-siden Wareable.com, som giver modellen meget ros og en høj karakter. Dette begrundes med, at eksperterne synes, at dette ur er utrolig holdbart og robust, og man kan roligt vælge denne model, hvis man er en sand eventyrer. Dette smart watch er designet til at være simpelt og enkelt, men eksperterne mener, at det alligevel tager noget tid at lære alle urets funktioner at kende.

Men eksperterne råder til, at man alligevel gør det, for uret byder på rigtig mange funktioner, som oven i købet vurderes til at være rigtig gode.

Især fremhæver Wareable.com modellens gode udendørs tracking-evner samt en virkelig lang batterilevetid. Wareable.com har dog også nogle minusser angående dette smart watch, men de går mest på udseendet, som de synes er mindre kønt.

Overrasker positivt, ifølge eksperterne

Garmin Instinct er også blevet testet af den store, amerikanske løbeside Dcrainmaker.com, og inden testen af modellen var disse eksperter en smule skeptiske. De havde nemlig ikke den store tiltro til urets kunnen.

Efter endt test konkluderer Dcrainmaker.com dog, at uret virkelig overrasker positivt, idet der findes mange gode funktioner – blandt andet fremhæves dette smart watchs kompas, barometer og højdemåler.

Eksperterne vurderer, at modellen stadig har lidt småfejl hist og her, men alt i alt leverer Garmin Instinct god kvalitet til pengene.

Garmin Instinct – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 45 x 45 x 15,3 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 52 gram
🔴 Displayets opløsning: 128 x 128 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Måling ved svømning: Ja
🔴 Måling ved cykling: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 16 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 336 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Udvalgte fordele ved Garmin Instinct:
Pænt og enkelt smart watch
Hårdfør model, der er designet til eventyr
Kan klare både vand, varme og stød
28 forskellige profiler
Model med lang batterilevetid – 16 timer med GPS

 


Garmin Vivomove HR Sport

4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
4 ud af 5 stjerner hos den britiske teknologiside Techadvisor.co.uk

Garmin Vivomove HR Sport

.
Garmin Vivomove HR Sport har været inkluderet i 3 forskellige eksperttests, som er udført af henholdsvis teknologisiderne Techradar.com og Techadvisor.co.uk samt gadget-siden Wareable.com. Alle testene er udført som solo-tests, hvor den fulde opmærksomhed har været kun på denne model.

Garmin Vivomove HR Sport er blevet testet på forskellige parametre såsom design, vægt, funktioner, batterilevetid og anvendelighed, og herefter er der blevet givet en samlet score – og alle eksperterne vurderer, at her er tale om et meget velfungerende smart watch.

Godt ur til fornuftig pris – dog uden GPS

Garmin Vivomove HR Sport vil være fordelagtigt for den forbruger, der ikke ønsker sig et meget avanceret smart watch, og som ønsker et ur til en god pris – for eksempel hvis man er førstegangskøbende inden for smart watches.

Denne model er nemlig bedst til at foretage de lidt simplere målinger i forhold til andre modeller, og her skal man også være opmærksom på, at dette ur ikke kommer med GPS. Mange smart watches kommer nemlig med GPS, og det kan være en begrænsning uden.

Garmin Vivomove HR Sport er designet til at blive båret både til hverdag og under træning, og der findes en pulsmåler i håndleddet samt muligheden for at kunne se sammenhænge i sin træning.

Selv om dette ur er mere simpelt end andre ure, så kommer modellen stadig med Bluetooth, som gør, at man kan kommunikere og overføre information til den tilhørende app.

God til indendørs træning – men GPS mangler, ifølge eksperterne

Teknologisiden Techradar.com er en af de kilder, der har testet Garmin Vivomove HR Sport, og generelt set er de rigtig godt tilfredse med dette smart watch.

Det nævnes, at modellen kommer i et flot design, som er et af de klare højdepunkter, og så er uret meget nøjagtigt og præcist ved målinger indendørs – batterilevetiden vurderes også til at være god.

Dog er den manglende GPS et af de klare minusser ved modellen, ifølge eksperterne, som også savner lidt flere funktioner: I sammenligning med andre smart watches, der skal anvendes i forbindelse med træning, så halter Garmin Vivomove HR Sport nemlig lidt her.

Der kan desuden også være lidt problemer med at se skærmen ordentligt, hvis solen skinner.

God til begrænsede formål, ifølge eksperterne

Garmin Vivomove HR Sport er også blevet testet af blandt andet gadget-siden Wareable.com, som også giver modellen en god anmeldelse. Gadget-eksperterne kommenterer, at dette smart watch fungerer fint ud fra, hvad uret kan, og så er her tale om en flot model og en meget præcis pulsmåling.

Men ifølge Wareable.com kan man ikke komme uden om, at dette ur i sammenligning med andre modeller har nogle mangler, og især GPS-funktionen er savnet. Det konkluderes, at hvis man er en seriøs atlet, vil dette smart watch dog højst sandsynligt ikke være nok til ens krav.

Garmin Vivomove HR Sport er også blevet testet af den britiske teknologiside Techadvisor.co.uk, som i vid udstrækning er enige med de øvrige eksperter – de mener nemlig, at her er tale om et flot smart watch med en god pulsmåler og en fornuftig batterilevetid, men fraværet af en GPS er ikke til at overse.

Garmin Vivomove HR Sport – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 43 x 43 x 11,6 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40 gram
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Nej
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Måling ved svømning: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 120 timer med brug af smart-watch-funktioner
🔴 Batterilevetid: Op til 336 timer uden brug af smart-watch-funktioner
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Udvalgte fordele ved Garmin Vivomove HR Sport:
Enkel model uden GPS
Prisvenligt ur
Kan anvendes både som dagligdags-ur og som smart watch
Kan vise sammenhænge i den personlige træning
Præcis pulsmåling og god batterilevetid

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivomove HR Sport. Videoen er produceret af GPS6:


Garmin Vivoactive 4 

5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
8,7 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin ZDnet.com 
4,5 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Tomsguide.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wareable.com 
Anbefalet hos det amerikanske teknologimagasin Androidauthority.com

Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 er blevet testet af 6 forskellige ekspertkilder, hvor der er blevet set nærmere på blandt andet design, funktioner, funktionalitet, batteri, anvendelighed og håndterbarhed.

Eksperterne, der tæller teknologimagasinerne ZDnet.com, Tomsguide.com, Wareable.com og Androidauthority.com samt testmagasinerne Expertreviews.co.uk og Trustedreviews.com, er alle meget begejstrede, og derfor modtager dette smartwatch rigtig gode anmeldelser.

Flot træningsmakker

Garmin Vivoactive 4 er designet til at se pænt ud på håndleddet, således at det kan bæres hele dagen – både på arbejde, under træning og under søvn.

Her er tale om et avanceret smartwatch, der både kan måle puls og diverse aktiviteter. For at opfordre til træning findes der animerede instruktioner til både løb, kredsløbstræning og styrketræning, hvilket gør det lettere og mere overskueligt at træne.

For et komplet overblik over den daglige sundhed kan uret også måle stress, væske og menstruationscyklus, og Garmin Coach-funktionen bidrager yderligere til at nå de individuelle mål.

Musik til arbejdet

Garmin Vivoactive 4 kommer med muligheden for at hente sange, således at man kan lytte til musik under løb og træning. Uret kan derfor også forbindes til Spotify eller andre streaming-tjenester, og man kan kommunikere med andre enheder (og den tilhørende app) via enten Bluetooth eller Wi-Fi.

Dette smartwatch er yderligere udstyret med GPS og muligheden for Garmin Pay – dermed kan man bruge det til at betale med.

Der findes desuden en fin batterilevetid på 20 timer med GPS’en tændt og 192 timer uden. Lytter man til musik, ligger batterilevetiden på 6 timer.  

Fantastisk sportsur, ifølge eksperterne

Garmin Vivoactive 4 er blevet testet af flere hold eksperter, som alle er meget begejstrede. Blandt andet kalder Expertreviews.co.uk dette smartwatch for et fantastisk sportsur, som let kan blive en brugerfavorit.

Her er måske ikke tale om revolutionerende indhold, men de mindre forbedringer er nok til, at uret føles nyt og spændende, forklares det.

Expertreviews.co.uk fremhæver især de virkelig gode målinger og det attraktive design. Det nævnes også, at displayet er letlæseligt, og så er prisen heller ikke slem. Dog savnes der mere dybdegående analyser på de målte data, og så er uret som nævnt ikke det mest nytænkende på markedet.

Tomsguide.com kalder modellen for en ”næsten perfekt træningsmakker” og udråber det til at være et af de allerbedste på markedet. Det begrundes med, at uret føles helskabt og fuldendt, og at der er blevet tilføjet mange mindre detaljer i forhold til forgængeren.

Herudover roses apparatet for at komme i 2 størrelser, have en høj indbygget musik-kapacitet og kunne betjenes med kun få knapper. Dog oplever eksperterne problemer med synkroniseringen af og til, og så er installationen af den tilhørende app noget besværlig.

Også Wareable.com har testet Garmin Vivoactive 4 og bemærker især, at fitness-delen er i højsædet. De fremhæver modellen som god og mener, at det vil være svært at finde et bedre ur til samme pris.

Skærmen fungerer rigtig godt, og nye animerede workouts føles som en spændende ny tilføjelse. Herudover roses de virkelig mange funktioner, mens der dog opleves lidt problemer med målingen af hjerterytmen, og nogle målinger dræner hurtigt batteriet.

Garmin Vivoactive 4 – specifikationer: 
🔴 Urets størrelse: 45,1 x 45,1 x 12,8 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 50,5 gram
🔴 Displayets opløsning: 260 x 260 pixels
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 20 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 192 timer uden GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 6 timer med musik
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tilhørende app: Ja

Udvalgte fordele ved Garmin Vivoactive 4: 
Elegant og flot ur
Opfordrer til træning
Holder styr på den daglige sundhed
Mulighed for at lytte til musik
Moderne ur med tilhørende app, Bluetooth og Wi-Fi 

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Vivoactive 4 serien. Videoen er produceret af Garmin:


Garmin Fenix 5 

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos TomsGuide.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos Wareable.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Stuff.tv
✅ 90 % ud af 100 % hos Wiredforadventure.com

Garmin Fenix 5 pulsur

 

.
Garmin Fenix 5 er blevet testet af fem ekspertkilder. Eksperterne er enige i, at denne model er et af de bedste løbeure på markedet. Uret får en høj score hos alle og får endda den højeste score hos to af ekspertkilderne. 

Sportsuret er en af de nyere modeller fra Garmin. Denne model er udstyret med en optisk pulsmåler, en udskiftelig rem, GPS, aktivitetstracker samt andre funktioner. Med dette sportsur er der mulighed for at have en motivationsfaktor på armen lige meget, om man løber, cykler, svømmer, klatrer, spiller golf eller andet.

Eksperterne er vilde med Garmin Fenix 5 på grund af, at uret kan anvendes til nærmest alle typer sport og aktiviteter. Dette betyder, at denne model både er god til brugere, der kun dyrker én sportsgren, men at uret også kan anvendes af brugere, der er vilde med både at cykle, svømme og løbe. Dog ligger eksperterne ikke skjul på, at det er et dyrt ur, hvilket er en af de eneste ulemper, som de kan finde ved denne model.

Multisportur med lang batterilevetid 

Garmin Fenix 5 er et sportsur, der kan bruges af mange atleter til forskellige sportsgrene. Uanset om man svømmer, ror, laver indendørs træning eller triatlon, så kan man benytte sig af denne model. At uret kan bruges til så mange forskellige sportsgrene, er eksperterne fra Wareable.com imponerede over, da de mener, at det er det bedste ved uret.

Endvidere er det suppleret med en bedre skærm end den tidligere model Fenix 3, da denne model har fået flere pixel og flere farver, hvilket giver en bedre brugeroplevelse.

Fenix 5 har en batterilevetid på op til 24 timer, hvis GPS-funktionen er tændt. Hvis GPS-funktionen er slukket, så kan man anvende uret i op til 336 timer uden opladning. Der kan desuden slås en tilstand til ved navn UltraTrac, hvilket forlænger batterilevetiden med op til 60 timer. Batterilevetiden er eksperterne fra TomsGuide.com især vilde med.

Optisk pulsmåler i håndleddet 

Med Garmin Fenix 5 får man et ur med en diameter på 47 millimeter, hvilket betyder, at det passer til stort set de fleste håndled. Desuden er uret forsynet med en optisk pulsmåler ved håndleddet. Med en håndledsbaseret pulsmåling kan pulsen både blive målt dag og nat, så længe uret sidder på håndleddet. Der kan desuden trackes alt lige fra søvn til aktivitet og stress.

Der er også mulighed for at tracke sin aktivitet i hverdagen med dette ur. Det kan nemlig måle alt lige fra skridt til distance, hastighed og forbrændte kalorier. Yderligere vil uret sige til, hvis man har siddet stille for længe. Fenix 5 kan derfor både anvendes under aktivitet eller i hverdagen, hvis man ønsker at se, hvor aktiv man generelt er på en dag.

Udstyret med de nyeste teknologier 

Uret er udstyret med de nyeste teknologier, der hjælper med at optimere træningen. Det fortæller blandt andet om ens fremgang, restitution samt træthed. Ved at anvende en ekstern pulsmåler får man ligeledes information vedrørende ens løbedynamik, hvilket kan hjælpe med at optimere løbetræningen.

Endvidere kommer det med flere for-installerede widgets. Derfor kan man eksempelvis samle alle sine oplysninger og aktiviteter, hvor man kan se og få overblik over en samlet status.

Med Garmin Fenix 5 kan man forbindelse sin enhed med uret via Bluetooth. Det er derfor muligt at få forskellige notifikationer såsom SMS-beskeder, opkald og andre beskeder via uret fra ens telefon. Man har også mulighed for at personliggøre uret, da man kan ændre på alt lige fra højdemåleren til kadencemåleren og urvisningen.

Stuff.tv kalder uret for ’et fantastisk ur for triatleter og andre seriøse atleter’. Dog mener de ikke, at denne model er for motionister, der blot elsker at løbe et par gange om ugen.

Udvalgte fordele ved Garmin Fenix 5:
Optisk pulsmåler ved håndleddet
Indbygget GPS-funktion
God batterilevetid
Multisportur
Udstyret med flere nye teknologier
Kan forbindes via Bluetooth
Aktivitetstracker

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5 pulsuret. Videoen er produceret af Garmin: 


Forord

Mens smartphones i dag har apps, du kan bruge, når du løber, viser et sportsur alle de informationer, man har brug for som løber, direkte på håndleddet. Ved hjælp fra et sportsur er man ikke blot fri for besværet med en telefon i lommen, men man får også en enhed med længere batterilevetid og mere nøjagtige data. Hvis du overvejer at anskaffe dig et sportsur, så læs med videre nedenfor, da de næste afsnit vil give dig guides og informationer om sportsure, løb samt meget mere.


Guide: Det skal du overveje, inden du køber et Garmin Smartwatch

garmin-fenix-3-sapphire-pulsurNår du er på udkig efter et sportsur, så skal du spørge dig selv, hvilke data du kigger efter, når du løber? Hvad er dit budget? Hvad håber du på at få ud af dit ur?

De funktioner, som du skal overveje, om du har brug for eller ej, inden du køber et Garmin Smartwatch, er:

GPS – Vil du have et ur, der viser afstand og tempo (både nuværende og gennemsnit), så skal du købe et Garmin Smartwatch med en GPS-funktion. Denne funktion kan være praktisk, hvis du vil holde dig opdateret vedrørende din form og forbedringer.

Pris – Et Garmin Smartwatch kan findes i flere forskellige prisklasser. Jo mere avanceret uret er, jo dyrere er det som regel. Du skal derfor først og fremmest overveje, hvor meget du vil betale for uret, før du begynder at kigge efter et.

Størrelse/vægt – Mens nogle brugere går meget op i urets størrelse og vægt, så er det noget, som andre ikke tænker over. Det er muligt at finde både et mindre eller et større Garmin Smartwatch. Du skal derfor overveje, om urets størrelse og vægt har en betydning for dig. Vægten kan være en egenskab, som du skal være opmærksom på, da et letvægtsur fra Garmin er fordelagtigt, når du dyrker motion, da du ikke vil bemærke det på håndleddet.

Pulsmåler – Det er i dag muligt at finde et Garmin Smartwatch med en optisk pulsmåler. Det vil sige, at pulsmåleren er indbygget i selve uret, hvorfor du ikke skal benytte dig af en brystrem. Hvis du vil have mulighed for at holde øje med din puls, men ikke ønsker at have noget ekstra på kroppen end uret, så skal du vælge et ur med en indbygget pulsmåler.

Aktivitetsmåler – Aktivitetsmåleren er en funktion, der kan måle daglige skridt, distance, forbrændte kalorier og søvnrytme. På denne måde kan du gøre brug af uret under motion og i dagligdagen. Vær opmærksom på, om det specifikke Garmin Smartwatch har disse funktioner, da de også kan være fordelagtige til at få et overblik over, hvor aktiv du er i hverdagen.


Sådan kan du motivere dig selv 

Løb

Hos de fleste kommer og går motivationen, når det kommer til at være aktiv. Du er måske lige kommet godt i gang, men så får du travlt og glemmer alt om motionen. Selvom man gerne vil fortsætte med at være aktiv, så skal de fleste have en eller anden form for motivation for at blive ved med at dyrke motion. Hvis du har brug for hjælp til at motivere dig selv, så findes der gode råd til, hvordan du kan motivere dig selv.

Faste træningsdage
Sørg for at have nogle ugentlige faste træningsdage, hvor du bliver nødt til at få løbeskoene på eller tage op i træningscenteret. Hvis du planlægger ugen om søndagen, så er du allerede forberedt på, hvornår du skal motionere.

På denne måde er det lettere for dig at komme ud af døren, da du herved ikke skal tage en beslutning om at være aktiv – du skal bare gøre det, fordi det er planlagt i kalenderen. Hvis du dyrker motion om morgenen, så sørg for at lægge alt dit træningstøj frem dagen før, så du hurtigt kan komme i tøjet direkte fra morgenstunden.

Lav træningsaftaler
Har du svært ved at komme afsted alene? Så lav træningsaftaler med et familiemedlem eller en ven. Aftal dage og tidspunkter med din træningsmakker i forvejen, da dette gør det nemmere at overholde. Hvis du har en aftale med en anden, så vil du have sværere ved at aflyse, da du herved vil få mere dårlig samvittighed, hvis du ikke kommer ud af døren.

målSæt realistiske mål
At træne bare for at træne kan for nogle være demotiverende. Sæt derfor nogle realistiske mål for dig selv såsom at tage på i muskler, at tabe fedt, at løbe hurtigere eller længere. Dette kan være motiverende for mange, da du herved får noget at træne efter.

Dyrk motion til og fra arbejde
Hvis du har en god afstand til og fra dit arbejde eller din skole, så brug tiden til at dyrke motion. I stedet for at tvinge dig selv afsted inden eller efter arbejde, hvorfor så ikke bruge tiden på at løbe eller cykle, hvis du alligevel blot skal sidde i et tog, en bus eller en bil?

Køb nyt træningstøj
At købe nyt træningstøj kan være den største motivation, da mange på denne måde får mere lyst til at komme ud af døren og vise deres nye og smarte træningstøj frem. Det kan også give dig mere selvtillid og få dig til at få det bedre, hvis du ser smartere ud, end når du har dit gamle og aflagte træningstøj på.

Tag naturskønne og spændende steder hen
Hvis du altid løber eller cykler de samme steder, så tag nogle nye steder hen. Bor du i nærheden af en skov, en strand eller en sø, så omlæg din rute og prøv noget nyt. Bare det at komme et nyt sted hen kan give mere motivation, da du vil glæde dig mere til at komme ud af døren og opleve noget nyt, mens du dyrker motion.

Skriv noter om din træning
Ved at måle din fremgang, så skriv dine tanker ned hver gang, du har været ude og træne. Skriv ned hvordan du havde det, hvor langt du løb og hvor hurtig du var om det. Ved at tage et kig på dine gamle noter en gang imellem, kan du se, hvor meget bedre og hurtigere du bliver. At se fremskridt kan være motiverende. Vi glemmer det bare ofte, hvis vi ikke skriver det ned eller måler det.


Styrkeøvelser til løbere

Styrkeøvelser til løbereHvis du elsker at løbe, så er det samtidig fordelagtigt, hvis du laver styrkeøvelser for benene. At lave styrkeøvelser for benene kan nemlig gøre dig til en bedre løber. Jo stærkere ben du har, jo bedre mulighed har du for at løbe både hurtigere og længere. Desuden minimerer du også risiko for skader i benene ved at lave diverse benstyrkeøvelser.

Hvorfor skal jeg lave styrkeøvelser for benene? 

Som nævnt ovenfor er der flere grunde til, hvorfor du skal lave styrkeøvelser for benene. Disse grunde er blandt andet:

1. Du vil ende med at løbe hurtigere end før
2. Det bliver nemmere at løbe længere
3. Du minimerer risikoen for skader i benene og resten af kroppen
4. Det bliver nemmere at løbe op af stejle bakker
5. Du vil generelt blive stærkere i kroppen

Disse styrkeøvelser kan du lave for benene 

Styrkeøvelser til løbereDer er flere forskellige styrkeøvelser, som du kan lave for benene. Det anbefales, at du laver disse styrkeøvelser omkring 2-3 gange om ugen. Dog skal du aldrig lave de samme øvelser to dage i træk, da benene skal have en pause. Når du er færdig med at lave en runde med alle øvelserne, så skal du holde en kort pause. Herefter skal du starte forfra, hvis du har kræfter i benene til at komme igennem 2-3 runder. Du kan gå i gang med at lave disse styrkeøvelser for benene:

1. Stående lunges
2. Walking lunges
3. Squats
4. Lægløft
5. Wall sits
6. Hofteløft

Du kan se flere styrkeøvelser for benene samt forklaringer vedrørende de forskellige øvelser på Iform.dk.


Sådan laver du pulstræning 

pulsEr du på udkig efter en metode, der kan gøre træningen sjovere samt give dig mere motivation? Så er et pulsur et godt redskab, da det kan hjælpe dig med at komme i gang med pulstræning. Lige meget hvilken træningsform du benytter dig af, så kan pulstræning være med til at få dig i bedre form.

Hvad er mine pulstal?

Før du kan begynde at træne efter din puls, så skal du både kende din hvilepuls samt din maksimalpuls. Det vil sige, at du skal finde ud af, hvor mange pulsslag dit hjerte laver hvert minut, når det bliver presset, og når det ikke bliver presset.

Sådan finder du din hvilepuls

Når du skal finde din hvilepuls, så skal du først og fremmest benytte dig af et pulsbælte eller et pulsur. Det er bedst at måle din hvilepuls om morgenen, hvor du er mest afslappet. Her skal du tjekke din puls i omkring 3 til 5 minutter. Du skal være helt afslappet samt ikke bevæge dig rundt, når du måler din hvilepuls. For at finde det mest akkurate tal, skal du helst lave målingen et par gange.

Sådan finder du din maksimalpuls

For at finde din maksimalpuls, så skal du gøre brug af følgende formel: 

220 – din alder = din maksimalpuls.

Det betyder, at hvis du er 20 år gammel, vil din maksimalpuls være 200.

Da denne formel kan benyttes af alle, vil du ikke finde et helt præcist tal. Derfor er denne formel bedst til nybegyndere, der endnu ikke kender nogle af deres pulstal. Hvis du er en seriøs atlet, så skal du ikke benytte dig af denne metode. I stedet skal du benytte dig ved at teste dig selv i form af intervalløb eller lignende.

Sådan gør du brug af din maksimal- og hvilepuls 

pulsEfter du har fundet din maksimal- og hvilepuls, så har du mulighed for at træne efter din puls. Ifølge træningssiden Aktivtraening.dk så skal du dele din puls op i zoner. Indenfor hver zone skal der både trænes ydeevne og udholdenhed. Her træner du med en specifik procentdel af ydeevnen. Disse zoner er intervaller, der både har en nedre og en øvre grænse. Disse grænser kan udregnes med hjælp fra Karvonens formel:

(din maksimalpuls – din hvilepuls) x intensitet i procent + din hvilepuls = din træningspuls 

Hvis din maksimalpuls er på 185 og din hvilepuls er på 65, og hvis du vil træne med en puls på 70 af din ydeevne, skal du regne det sådan her ud:

(185 – 65) x 0,7 + 60 = 144 

Det betyder, at din puls skal holdes på cirka 144, hvis dine tal ser således ud.


Derfor skal du holde dig i form: 10 sundhedsfacts  

kvinde der løberDu skal ikke blot holde dig i form for at se pæn ud i spejlet. Der er nemlig mange gode grunde til, hvorfor du skal holde dig i form, når det kommer til din sundhed og dit helbred. Vi har derfor fundet 10 sundhedsfacts ved at dyrke regelmæssig motion.

1. Du sover bedre
Personer, der dyrker regelmæssig motion, sover bedre end personer, der aldrig dyrker motion ifølge en undersøgelse fra National Sleep Foundation.

2. Du er mere produktiv
Du tror måske, at du får lavet mindre, hvis du bruger flere timer om ugen på at dyrke motion. Dette er dog ikke helt sandt, da en undersøgelse fandt ud af, at personer, der brugte 2.5 time eller mere på at dyrke motion hver uge, blev langt mere produktive både på og udenfor arbejdet.

3. Reducerer chancen for at få diabetes
I en 2014-undersøgelse havde kvinder, der dyrkede motion i 150 minutter om ugen samt udførte 60 minutter styrketræning om ugen, en lavere risiko for at udvikle type 2-diabetes end de mest inaktive kvinder i undersøgelsen.

4. Lev længere
Regelmæssig motion har gentagne gange været forbundet med en længere levetid. Den bedste nyhed er, at selv 15 minutters motion om dagen kan gøre en stor forskel.

5. Sænk din hvilepuls
Jo mere du træner, desto stærkere bliver du – men ikke kun på måder, du kan se. Da hjertet bliver mere effektivt til at pumpe blodet rundt i kroppen, kan din hvilepuls falde. Og det er en god ting, da en højere hvilepuls er forbundet med alvorlige sygdomme.

syg6. Bliv syg mindre
Du kan takke dine løbesko næste gang, at du er den eneste på kontoret, der ikke fanger den sygdom, andre er blevet smittet af. Regelmæssig motion synes at øge immunsystemet, hvilket betyder, at du vil blive mindre syg end inaktive personer.

7. Få færre migræner
Enhver, der er bekendt med migræne, ved, at det kan være svært at finde noget, der hjælper. Men en undersøgelse fra 2011 har vist, at regelmæssig motion virker lige så godt som medicin ved at reducere og fjerne migrænen, før den begynder.

8. Reducerer depressionssymptomer
Motion er ikke en komplet kur, men det kan hjælpe med at lette nogle af symptomerne på psykisk sygdom. Hos personer med diagnosticeret depression kan de kemikalier, der frigives, når du er aktiv, hjælpe med at løfte humøret og reducere angst. Blandt mennesker med mild til moderat depression kan motion fungere lige så godt som nogle former for medicin ifølge flere undersøgelser.

9. Reducer risikoen for slagtilfælde
Ifølge National Stroke Association kan op til 80 procent af slagtilfælde undgås. Sænkning af blodtryk og tab af overskydende vægt kan helt sikkert hjælpe, men at motionere mere gør en forskel helt alene. I en 2013-undersøgelse var inaktivitet nemlig forbundet med en 20 procent øget risiko for slagtilfælde.

10. Forhindrer vægtøgning
Motion kan forhindre vægtøgning, da du herved kan spise mere i forhold til, hvis du ikke bevægede dig hver dag eller flere dage om ugen. Dette er gode nyheder af flere grunde, der ikke har noget at gøre med, hvordan du ser ud i badetøj. Overvægt kan nemlig bidrage til både hjertesygdomme, type 2-diabetes, nogle kræftformer, højt blodtryk og slagtilfælde.


Om Garmin 

Garmin logo
Det hele begyndte for Garmin i 1989, hvor Gary Burrell og Dr. Min Keo fik en god idé. I dag er denne gode idé blevet til en global markedsleder indenfor navigations- og kommunikationsprodukter.

Garmin producerer alt lige fra sports- og fitnessudstyr til radio- og telekommunikation, GPS-tracking, navigation til fly, bil og outdoor samt meget mere. Garmin bliver ved med at ekspandere til nye områder med ny teknologi.

Hos Garmin kører de efter princippet ’vertikal integration’, hvilket betyder, at de både designer, fremstiller og sælger deres egne produkter. På denne måde har de en bedre kontrol, når det kommer til både kvalitet og service.

Deres mål er at designe brugervenlige kvalitetsprodukter med et enestående design, der bliver ved med at indeholde nyskabende funktioner, der kan hjælpe deres brugere i hverdagen.

I dag har Garmin 50 kontorer i hele verdenen samt 11.400 medarbejdere.

 

Er du interesseret i andre mærker af smartwatches, så tjek de bedste Huawei watches ud.


Gennemgang af testkilder 

Alphr.com 🇺🇸 
Den internationale internetportal Alphr.com har især fokus på teknologi. Desuden anmelder og tester de produkter såsom sportsure. De har blandt andet testet Garmin Forerunner 630. Læs hele anmeldelsen her.


Bestgpstech.com 🇺🇸 
Bestgpstech.com er en webside med fokus på fitness og teknologi. De tester produkter ved at afprøve dem i deres hverdag, hvorefter de videregiver resultaterne til deres læsere. Bestgpstech.com har blandt andet testet Garmin Forerunner 630. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Cnet.com 🇺🇸 
Det amerikanske teknologimagasin, Cnet.com, beskæftiger sig med alt indenfor den teknologiske verden. De leverer både nyheder, guides, tests og anmeldelser. De har blandt andet anmeldt Garmin Forerunner 235.


Dcrainmaker.com 🇺🇸
Dcrainmaker.com er en stor, amerikansk løbe-webside, der dækker forskellige aspekter af løb og løbetræning. Det inkluderer også den teknologi, der kan benyttes i forbindelse med træningen for at forbedre udbyttet. I den forbindelse har Dcrainmaker.com her testet pulsuret Garmin Instinct.  Du finder hele artiklen her.


DigitalTrends.com 🇺🇸 
Den amerikanske teknologiside DigitalTrends.com viderebringer både nyheder, viden og information til deres læsere. Desuden anmelder de diverse produkter heriblandt sportsure. De har blandt andet testet Garmin Forerunner 35 og Garmin Vivoactive HR. Læs anmeldelserne her og her.


Expertreviews.com 🇬🇧 
Det britiske testmagasin Expertreviews.com laver tests af diverse elektronikprodukter i hjemmet. De anmelder alt lige fra fjernsyn til computere og sportsure. De har blandt andet anmeldt Garmin Vivoactive 3. Vil du vide mere, kan du læse hele anmeldelsen her.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Forerunner 245 Music, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Venu, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4s, kan du klikke på dette link.


Outdoorgearlab.com 🇺🇸 
Onlinesiden Outdoorgearlab.com fokuserer på udendørslivet og de produkter, som man kan bruge udenfor. Desuden anmelder de produkter såsom sportsure. De har blandt andet testet Garmin Forerunner 35 og Garmin Fenix 5. Læs anmeldelserne her og her.


PCmag.com 🇬🇧 
Computermagasinet PCmag.com leverer artikler indenfor computerverdenen. Desuden tester de et væld af forskellige produkter. De har blandt andet testet urene Garmin Vivoactive 3 og Garmin Forerunner 35. Læs anmeldelserne her og her.

Pcmag.com har også testet pulsuret Garmin 735 XT. Du kan læse mere på PCmags hjemmeside her.


Runultra.co.uk 🇬🇧
Runultra.co.uk er en britisk løbe-webside, der beskæftiger sig med alle sider af løbedisciplinen. Det inkluderer også tests af apparater og elektronik, der kan benyttes i forbindelse med løb, og her har de britiske eksperter testet pulsuret Garmin Fenix 5s. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Stuff.tv 🇬🇧
Det britiske Stuff.tv er et magasin med mænd som målgruppe. De leverer diverse manderelateret indhold, men de anmelder blandt andet også sportsure. De har anmeldt Garmin Fenix 5, og du kan læse anmeldelsen her.

Eksperterne har også set nærmere på uret Garmin Forerunner 245 Music. Ønsker du at læse hele testen, kan den findes her.


Techadvisor.co.uk 🇬🇧 
Den britiske teknologiside Techadvisor.co.uk skriver om alt vedrørende teknologi heriblandt anmeldelser af diverse produkter. De har blandt andet anmeldt Garmin Forerunner 235. Læs hele anmeldelsen her. 

Techadvisor.co.uk har også testet pulsuret Garmin Vivomove HR Sport. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


TechGearLab.com 🇺🇸
Teknologisiden TechGearLab.com fokuserer på at teste og anmelde diverse forbrugerprodukter indenfor elektronik og teknologi. De har blandt andet anmeldt Garmin Vivoactive HR. Læs hele anmeldelsen her.


Techradar.com 🇺🇸 
Teknologisiden Techradar.com har fokus på forbrugerprodukter indenfor teknologiens verden. Desuden anmelder de diverse produkter såsom Garmin Forerunner 235 og Garmin Vivoactive 3. Læs anmeldelserne her og her. 

Techradar.com har også testet pulsurene Garmin 735 XT og Garmin Vivomove HR Sport.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin 735 XT, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivomove HR Sport, kan du klikke på dette link.


TomsGuide.com 🇺🇸
Den internationale side TomsGuide.com hjælper brugerne med at få information om diverse forbrugerprodukter. Derudover tester de produkter såsom Garmin Forerunner 235, Garmin Vivoactive 3 og Garmin Fenix 5. Læs anmeldelserne her, her og her.

Læs desuden anmeldelsen af Garmin Forerunner 245 Music og Garmin Vivoactive 4 her og her.


Wareable.com 🇺🇸 
Wareable.com har til formål at levere nyheder, artikler og anmeldelser om teknologi, man kan have på. De har blandt andet anmeldt Garmin Forerunner 235, Garmin Vivoactive 3, Garmin Forerunner 630, Garmin Fenix 5 og Garmin Vivoactive HR. Læs anmeldelserne her, her, her, her og her.

Wareable.com har desuden testet 6 andre pulsure:

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin 735 XT, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Instinct, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Fenix 5s, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivomove HR Sport, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke her.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Venu, kan du klikke her.


Wearaction.com 🇺🇸 
Wearaction.com er en side, der har fokus på alt, hvad der har med fitness at gøre. Derfor anmelder de også fitnessprodukter såsom sportsure. De har blandt andet anmeldt Garmin Vivoactive HR. Læs hele anmeldelsen her.


Wired.com 🇺🇸
Wired.com er et amerikansk magasin med fokus på IT, kommunikation, data og teknik i forhold til fremtidens kultur, økonomi og politik. Magasinet udkommer både i en trykt version samt har et online-univers. Wired.com bringer også tests af elektroniske produkter. Her gælder det en test af pulsuret Garmin Fenix 5s. Du finder hele testen på Wireds hjemmeside her.

Eksperterne har også testet Garmin Forerunner 245 Music. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.


Wiredforadventure.com 🇺🇸
Wiredforadventure.com har fokus på alt, hvad der har med eventyr og rejser at gøre. Desuden anmelder siden også forbrugerprodukter heriblandt Garmin Fenix 5. Læs hele anmeldelsen her.


Androidauthority.com 🇺🇸
Androidauthority.com er en amerikansk blog, der fokuserer på Android-styresystemet og publicerer gode råd, anmeldelser, guider og nyheder om forskellige produkter. Hertil foretages også tests af forskellige løbeure, og her gælder det en test af uret Garmin Vivoactive 4. Du kan læse hele testen hos Androidauthority.com.


Arstechnica.com 🇺🇸
Arstechnica.com er et amerikansk teknologimagasin med fokus på nyheder om IT og anmeldelser af elektroniske produkter. Arstechnica.com foretager også test af diverse gadgets, og her gælder det uret Garmin Vivoactive 4s. Testen kan læses i sin helhed hos Arstechnica.com.


Mobil.se 🇸🇪
Mobil.se er et svensk magasin med fokus på mobiltelefoner og andre mobile gadgets. De svenske eksperter tester løbende nye produkter, og her er uret Garmin Vivoactive 4s blevet analyseret, vurderet og anmeldt. Læs hele anmeldelsen hos Mobil.se.


NYmag.com 🇺🇸
NYmag.com er en amerikansk avis, der bringer nyheder om politik, kultur og livsstil med særligt fokus på New York. Avisen skriver også anmeldelser af produkter. Her har NYmag.com testet uret Garmin Vivoactive 4s. Hvis du ønsker at læse anmeldelsen i sin helhed, kan den findes på hjemmesiden hos NYmag.com.


Runningshoesguru.com 🇺🇸
Runningshoesguru.com er et amerikansk sportsmagasin, der laver købsguider og prissammenligninger af løbesko. Derfor er magasinet også meget optaget af de elementer, der bidrager til bedre løb – som for eksempel gode løbeure. Her har Runningshoesguru.com testet uret Garmin Forerunner 245 Music. Læs hele anmeldelsen hos Runningshoesguru.com.


Smartwatchseries.com 🇺🇸
Smartwatchseries.com er et amerikansk teknologimagasin, der hovedsagelig beskæftiger sig med anmeldelser og sammenligninger af smartwatches. Dette betyder, at magasinet ofte foretager tests af nye ure, og her gælder det modellen Garmin Vivoactive 4s. Ønsker du at læse mere om testen, kan den findes hos Smartwatchseries.com.


Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet flere forskellige ure:

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Vivoactive 4, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Garmin Venu, kan du klikke på dette link.


ZDnet.com 🇺🇸
ZDnet.com er et amerikansk teknologimagasin, der både skriver om nyheder, bringer information, laver guides og foretager tests af diverse elektroniske produkter og gadgets. Her har eksperterne set nærmere på forskellige ure:

Læs mere om testen af Garmin Vivoactive 4 her hos ZDnet.com.

Læs mere om testen af Garmin Venu her hos ZDnet.com. 

FAQ

Hvilket Garmin Smartwatch er godt?
Garmin har lavet flere gode smartwatches, men et af deres absolut bedste ure er modellen Garmin Fenix 6 Pro, som er blevet kåret som topscorer blandt forbrugerne. Uret bliver rost for at være den perfekte træningsmakker, da den indeholder mange gode og praktiske træningsfunktioner, som gør træningen mere effektiv.
Hvordan vælger jeg et godt smartwatch?
Når du skal vælge en smartwatch, så er det vigtigt, at du tænker over, hvilke egenskaber du har behov for, at uret skal indeholde. Smartwatches fås med utroligt mange forskellige egenskaber og funktioner, hvormed du bør vælge et ur, som passer til dig og dine aktiviteter.
Hvor lang tid holder et Garmin smartwatch batteri?
Det varierer fra model til model, hvor lang tid et Garmin smartwatch batteri kan holde pr. opladning, men generelt kan de fleste af brandets ure holde i 3-5 dage imellem hver opladning. Dog afhænger batterilevetiden naturligvis også af, hvor meget du bruger uret imellem opladningerne.
Er det pengene værd at købe et Garmin smartwatch?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe et Garmin smartwatch – specielt hvis du træner meget, og godt kunne tænke dig en pålidelig træningsmakker. Med et Garmin smartwatch bliver det meget nemmere at holde øje med, hvor meget du yder, hvormed du nemmere kan optimere din træning.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Garmin Forerunner 35 

✅ 9 ud af 10 stjerner hos DigitalTrends.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos PcMag.com

Garmin Forerunner 35

.
Garmin Forerunner 35 er blevet testet og anmeldt af tre forskellige ekspertkilder, der alle er begejstrede for denne model. De har hver især givet sportsuret så høje karakterer, at det ligger i toppen af karakterskalaen.

Garmin Forerunner 35 er en af de nyere modeller på markedet og vejer ikke mere end blot 37 gram, hvorfor man ikke vil bemærke, når man har uret på. Desuden er uret vandtæt ned til 50 meter. Forerunner 35 måler ens daglige aktiviteter og tracker, hvor meget man bevæger sig hver dag. Man kan både bruge uret til løb indendørs og udendørs, cykling, fitness eller blot hvis man skal ud og gå en tur. Desuden har uret pulsmåling i håndleddet, hvorfor man ikke behøver at investere eller gøre brug af et pulsbælte.

Det, eksperterne bemærker mest ved Garmin Forerunner 35, er, urets smarte letvægtsdesign og prisen. Alle tre eksperter er vilde med uret, som de beskriver, kan købes til en god pris i forhold til dets funktioner.

Registrerer puls både dag og nat 

Med Forerunner 35 er der lagt vægt på pulsmålingen, der kan findes i håndleddet. Dette ur måler derfor blot pulsen, når man har det på, hvorfor man ikke behøver at investere i et ekstra pulsbælte. Pulsmåleren registrerer både pulsen dag og nat. Desuden analyserer den også søvnrytmen, aktiviteter i løbet af dagen m.m.

Pulsmåleren er, som nævnt, indbygget i håndleddet, hvorfor man ikke vil ligge mærke til den. Den vil blot være placeret som en funktion i uret, hvorfor du ikke vil skulle have en ekstra måler placeret andre steder på kroppen.

Både DigitalTrends.com og PCmag.com forklarer, at pulsmåleren er en berigende funktion til et mere budgetvenligt ur fra Garmin. De mener begge, at pulsmåleren er meget præcis, hvilket blot er en fordel for brugeren.

Desuden kan det sætte mål for brugeren, hvilket kan give en motivation, når det kommer til at motionere. Den måler både forbrændte kalorier, distance, daglige skridt samt meget andet.

Velegnet til cykling og løb 

Med Forerunner 35 er der mulighed for at vælge et hav af aktivitetsmuligheder. Man kan blandt andet slå notifikationer til, hvorfor uret selv vil fortælle, hvis man ikke har bevæget sig i en længere periode, hvilket kan hjælpe en med at bevæge sig.

Desuden kommer uret også med en GPS-funktion, der kan være brugbar for brugere, der ønsker at måle distance eller gøre brug af live tracking.

Hvis man eksempelvis træner på et løbebånd indenfor og ikke har mulighed for at finde et GPS-signal, så vil uret automatisk lagre alle informationer vedrørende løbestilen. Derefter kan accelerometeret udregne hastigheden samt distancen, selvom man ikke løber udenfor.

Ifølge de tre eksperter, så er dette ur mest anvendeligt til både cykling og løb, selvom man også kan bruge det til andre sportsgrene. Dog forklarer PCmag.com, at man ikke kan bruge uret til svømning, hvilket de ærgrede sig over.

Download Garmins tilhørende applikation 

Som mange andre ure har Garmin Forerunner 35 en applikation, som man gratis kan downloade, hvis man ønsker at få et overblik over sine aktiviteter. Med applikationen har man mulighed for at uploade sine data fra uret, hvor man kan se et væld af analyser over sine søvnmønstre, aktivitet m.m. Uret skal tilkobles via Bluetooth.

Modellen er ligeledes kendt for et stærkt og holdbart batteri, der uden brug af GPS-funktionen, kan holde i op til 9 dage. Med GPS-funktionen tændt kan batteriet holde i op til 9 timer.

Eksperterne fra Outdoorgearlab.com er vilde med Garmin Forerunner 35, som de mener, er et sportsur til en god pris med alle de funktioner, man har brug for som motionist.

Udvalgte fordele ved Garmin Forerunner 35:
Lang batterilevetid
Velegnet til cykling og løb
Indbygget pulsmåler
Indbygget GPS-funktion
Letvægtsur på 37 gram
Måler distance, kalorier og skridt
Applikation med overblik og analyser

Her kan du se en gennemgang af Garmin Forerunner 35 pulsuret. Videoen er produceret af den danske løbeshop, Løberen: 


Garmin 735 XT

4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske teknologiside Techradar.com
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
Vurderingen ”Excellent” hos computermagasinet Pcmag.com

Garmin Forerunner 735XT pulsur

 

Garmin 735 XT har været inkluderet i 3 forskellige eksperttests. Her er tale om tests udført af henholdsvis teknologisiden Techradar.com, gadget-websiden Wareable.com og computermagasinet Pcmag.com, og i alle eksperttestene er denne model blevet testet ud fra specifikke parametre – herefter er der blevet givet en endelig score.

Garmin 735 XT klarer sig virkelig godt i alle tests, og det resulterer i topkarakterer hos både Techradar.com, Wareable.com og Pcmag.com.

Multi-smart watch

Garmin 735 XT vil være et godt valg, hvis man som forbruger leder efter et både pænt og let ur, der kan foretage rigtig mange målinger.

Denne model kommer nemlig i et elegant og diskret design, som gør, at man også sagtens kan bære det generelt i hverdagen. Herudover er her også tale om et letvægtsur, idet uret kun vejer 40 gram.

Garmin 735 XT er designet til den forbruger, der forventer sig meget af sit smart watch, og modellen kan blandt andet foretage håndledsbaseret pulsmåling og måle både tid, distance, kalorier samt sætte personlige alarmer. Man kan både benytte uret til lands, til vands og i luften, idet dette smart watch er vandtæt.

Smart watch i topklasse, ifølge eksperterne

Teknologisiden Techradar.com hører til de kilder, der har testet modellen Garmin 735 XT, og eksperterne herfra er meget begejstrede.

De forklarer, at dette smart watch kommer i en absolut topklasse, og så får man en rigtig høj kvalitet til prisen. Eksperterne fremhæver, at denne model vil være særdeles fordelagtig til triatleter, som udøver flere typer af sportsgrene, og så har uret både en meget præcis GPS samt en lang batterilevetid.

Techradar.com nævner desuden, at dette smart watch både er slankt og flot at se på, så det vil ikke være et problem at bære det til hverdag også.

Dog mener eksperterne, at til trods for den gode kvalitet så kan uret af og til føles lidt plastikagtigt, og derudover kan der opstå problemer med målingen af hjertefrekvens fra tid til anden.

Ur, man kan stille mange krav til, ifølge eksperterne

Også gadget-siden Wareable.com og computermagasinet Pcmag.com har testet Garmin 735 XT, og de er begge meget begejstrede for denne model.

Eksperterne fremhæver, at dette ur let vil kunne møde de mange krav og forventninger, sportsudøvere må have til deres nye smart watch. Der lægges ligeledes mærke til det meget stærke batteri, som gør, at man kan bevæge sig langt omkring, og herudover fremhæves muligheden for at kommunikere med en app, så man kan få mere ud af sine målinger.

Dog synes eksperterne fra Wareable.com, at app’en er lidt mangelfuld, og der kan opstå problemer af og til med at kunne kommunikere med Bluetooth. Pcmag.com giver generelt modellen en god anmeldelse men nævner dog også, at denne model kan være ukomfortabel at bære om natten.

Garmin 735 XT – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 45 x 45 x 11,7 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 40,2 gram
🔴 Displayets opløsning: 215 x 180 pixels
🔴 Vandtæt: Ja, ned til 10 meter
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Måling ved svømning: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 264 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Udvalgte fordele ved Garmin 735 XT:
Flot og diskret smart watch
Multisports-ur
Letvægtsur
Præcis måling af GPS
Model med lang batterilevetid

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin 735 XT. Videoen er produceret af Garmin: 


Garmin Fenix 5s

9 ud af 10 stjerner hos teknologimagasinet Wired.com
4,5 ud af 5 stjerner hos den amerikanske gadget-side Wareable.com
5 ud af 5 stjerner hos det britiske løbemagasin Runultra.co.uk

.
Garmin Fenix 5s har været inkluderet i 3 forskellige eksperttests, og disse er udført af henholdsvis teknologimagasinet Wired.com, gadget-siden Wareable.com samt løbemagasinet Runultra.co.uk.

I disse tests er denne model blevet udsat for en række prøvelser angående blandt andet funktioner, design, batterilevetid og brugervenlighed, hvorefter der er blevet givet en samlet score. Garmin Fenix 5s klarer sig utrolig godt igennem alle 3 tests, og det resulterer i meget høje scorer fra eksperterne.

Læg i øvrigt mærke til at Garmin Fenix 5s er en af modellerne i den populære Garmin Fenix 5-serie, og er en af de mindre modeller i denne serie.

Fenix 5 smart watch med mange muligheder

Garmin Fenix 5s kommer som nævnt fra den populære Garmin Fenix 5-serie, og dette ur imponerer da også eksperterne i høj grad. Her er tale om et elegant og flot smart watch med en lav vægt på 67 gram, således at uret ikke vil komme til at tynge ned.

Modellen er designet til at blive båret hele dagen – og ikke kun ved sport – idet uret også kan fungere som en slags sundhedsassistent og give information omkring stress og søvn.

Garmin Fenix 5s måler pulsen i håndleddet og kan foretage mange målinger som tid, distance, kalorier med videre inden for en lang række sportsgrene såsom både løb, gang, cykling, triatlon, svømning, klatring og skisport.

Man kan anvende uret med og uden GPS, og selv med GPS’en tændt, har denne model en lang batterilevetid – 14 timer med GPS og 216 timer uden. Hvis man er ved at løbe tør for strøm, findes der dog også en smart batteribesparingsfunktion. Garmin Fenix 5s er desuden også et moderne ur, og man kan kommunikere med den tilhørende app på sin smartphone.

Brugervenligt og robust smart watch, ifølge eksperterne

Teknologimagasinet Wired.com hører til en af de ekspertkilder, der har testet Garmin Fenix 5s. Wired.com giver imponerende 9 ud af 10 stjerner, og dette begrundes blandt andet med, at eksperterne vurderer, at denne model er utrolig behagelig at bære, og så er den meget hårdfør og robust under anvendelsen.

Eksperterne kommenterer også, at dette smart watch er meget brugervenligt, for uret er meget let at anvende, selv om det kommer med mange forskellige funktioner.

Wired.com kommer i deres anmeldelse også ind på, at denne model er meget nøje i sine målinger, og det gælder især for pulsmåling og navigation. Herudover roses uret for en lang batterilevetid, og der nævnes ikke mange minusser – dog synes eksperterne, at dette smart watch er noget dyrt.

Kan udføre dybe analyser, ifølge eksperterne

Garmin Fenix 5s er også blevet testet af det britiske løbemagasin Runultra.co.uk samt gadget-siden Wareable.com, som begge er meget begejstrede for uret. De forklarer, at denne model er noget nær det perfekte smart watch, og så er det imponerende, hvor meget uret kan. Det vurderes, at selv med professionelle øjne er denne model meget avanceret. Eksperterne forklarer desuden, at noget af det, som også gør Garmin Fenix 5s unikt og anbefalelsesværdigt, er urets evne til at kunne foretage dybe og omfattende analyser af de målte data. Fordi uret kan så meget, så er her også tale om et noget dyrt smart watch, ifølge eksperterne.

Garmin Fenix 5s – specifikationer:
🔴 Urets størrelse: 42 x 42 x 14,5 millimeter (L x B x H)
🔴 Vægt: 67 gram
🔴 Displayets opløsning: 218 x 218 pixels
🔴 Vandtæt: Ja, ned til 10 meter
🔴 Med GPS: Ja
🔴 Med pulsmåler: Ja, i håndleddet
🔴 Med kaloriemåler: Ja
🔴 Med stopur: Ja
🔴 Med skridttæller: Ja
🔴 Med registrering af søvn: Ja
🔴 Måling ved cykling: Kan tilkøbes
🔴 Måling ved svømning: Ja
🔴 Batterilevetid: Op til 14 timer med GPS
🔴 Batterilevetid: Op til 216 timer uden GPS
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Nej

Udvalgte fordele ved Garmin Fenix 5s:
Ur i den populære Garmin Fenix 5-serie
Let model
Kan foretage målinger ved mange typer af aktiviteter
Måler også stress og søvn
Brugervenligt smart watch

Her kan du se en præsentationsvideo af Garmin Fenix 5s. Videoen er produceret af Garmin:

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme