Glattejern Test – Find de bedste glattejern – Testvinder Guide

4

I denne glattejern test kigger vi nærmere på hvilke forskellige modeller af glattejern, der er kåret til testvindere ud fra eksperternes vurderinger. Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde det glattejern, der passer bedst, til dine behov og ønsker.

Denne glattejern test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste glattejern
🔸 Gennemgang af, hvad eksperterne mener om de forskellige glattejern
🔸 Gode råd til hvad du skal være opmærksom på, når du bruger dit glattejern
🔸 Gode råd til hvordan du får mest muligt ud af dit glattejern
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


GHD IV Styler

✅ Testvinder hos svenske Bäst-i-test
✅ Anbefalet af Femina
✅ Topscorer hos britiske Good Housekeeping Institute

GHD IV Styler glattejern

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
898,00 Kr. 0,00 Kr. 898,00 Kr. Læs mere
929,00 Kr. 0,00 Kr. 929,00 Kr. Læs mere
1.100,00 Kr. 0,00 Kr. 1.100,00 Kr. Læs mere
1.149,00 Kr. 0,00 Kr. 1.149,00 Kr. Læs mere
1.429,00 Kr. 0,00 Kr. 1.429,00 Kr. Læs mere
1.874,00 Kr. 0,00 Kr. 1.874,00 Kr. Læs mere
92.800,00 Kr. 0,00 Kr. 92.800,00 Kr. Læs mere

 

Dette glattejern er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerplatform Bäst i test, det danske livsstilsmagasin Femina, det tyske forbrugermagasin Test og det britiske forbrugermagasin Good Housekeeping Institute. Her har eksperterne kigget nærmere på glattejernets funktioner og brugervenlighed. De er alle enige om, at GDH IV Styler glattejernet er et kvalitetsglattejern, som er anbefalelsesværdigt.

Mere end bare et glattejern

Modelnavnet ”Styler” må siges at komme til sin ret, ud fra hvad eksperterne mener om produktet. Glattejernets varmelegeme består af to keramiske plader, som sikrer en jævn opvarmning. Denne funktion gør, at det er nemt og effektivt at bruge glattejernet til både glatning af håret eller til at lave fine slangekrøller. Det svenske forbrugermagasinet Bäst i test fremhæver blandt andet, at denne funktion giver et resultat af perfekt skinnende glat eller krøllet hår, som holder hele dagen.

Ligger godt i hånden

GHD er et anerkendt mærke blandt professionelle frisører og stylister i hele verden. Grunden til dette skyldes produktets brugervenlighed og funktionelle design. GHD IV Styler er et af de mest solgte GHD glattejern på verdensplan. Femina hæfter sig ved, at det er et glattejern, som ligger godt i hånden, og som desuden kommer med en lang ledning. Glattejernet kommer ligeledes med en indbygget ”sleep-mode”-funktion, som sikrer, at glattejernet slukker af sig selv efter 30 minutter. Man skal derfor ikke bekymre sig om, om man har husket at slukke glattejernet, når man forlader hjemmet. GHD IV Styler har desuden indbygget universal-adapter, hvilket betyder, at du kan bruge det i hele verden, uanset hvilken spænding der er i stikkontakten.

Et af de billigste GHD-glattejern

Dette GHD IV Styler glattejern er det billigste GHD glattejern på markedet. Prisen er dog stadig i den høje ende, hvis man sammenligner det med andre mærker. Femina fremhæver, at det er et glattejern i god kvalitet, som tilbyder, de funktioner du har brug for i det daglige. Hvis du har et ønske om at eje et GHD glattejern med standardfunktioner, men gerne vil spare penge, så er GHD IV Styler et godt bud på dette.

Udvalgte fordele ved GHD IV Styler:
🔵 
Indbygget sleep-mode funktion
🔵 Avancerede keramiske varmeplader
🔵 Kan opvarmes op til 185 grader
🔵 Lang ledning og lækkert design


GHD Platinum

✅ ”Bedste køb” hos britiske The Independent
✅ Anbefalet af britiske Daily Mail
✅ Anbefalet af den britiske skøndhedsblog Bags of Beauty

GHD Platinum

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere
161.400,00 Kr. 0,00 Kr. 161.400,00 Kr. Læs mere

 

GHD Platinum glattejernet er blevet testet og anmeldt af tre forskellige skønhedseksperter fra henholdsvis den danske skønhedsblog Pudderdåserne, den britiske skønhedsblog Bags of beauty og den britiske skønhedsblog Becky Bedbug. De er alle enige om, at GHD Platinum glattejernet er et kvalitetsprodukt med innovative funktioner. Også det britiske magasin The Independent og Daily Mail, samt skønhedsmagasinet Allure, giver GHD Platinum rosende ord med på vejen.

Tri-zone opvarmningsteknologi

Et af de parametre som går igen blandt eksperternes vurderinger af glattejernet, er dets evne til at glatte og style håret med en innovativ teknologi, som skåner håret. Glattejernets keramiske plader er helt glatte, hvilket giver en mere glidende glatning eller styling. Den indbyggede opvarmningsteknologi hedder Tri-zone, og er en teknologi, som sørger for en jævn og ensartet varmefordeling på pladerne. Denne teknologi giver mulighed for op til 50% færre knækkede hår samt 20% mere glans ved styling.

Håret sidder ikke fast

Dette glattejern får stor ros for sit funktionelle design. Den måde glattejernet er designet på, gør at man ikke er nødsaget til at klemme hårdt omkring håret. Det betyder, at man får et mere ensartet resultat samtidigt med, at man undgår, at hårstråene sætter sig fast i pladerne. De keramiske plader på GHD Platinum er nogle af de glatteste plader, der findes. Disse glatte plader er med til at give en skånsom og effektiv glatning, som ikke knækker eller ødelægger håret under glatningen. Anmelderen fra skønhedsmagasinet Allure fremhæver, at hendes hår føltes mere skinnende efter at have glattet det med GHD Platinum.

Lav glat hår eller krøller

Det funktionelle design giver de bedste betingelser for at benytte glattejernet som et stylingredskab. Om du ønsker glat hår eller bølgende krøller, så kan GHD Platinum klare det for dig med sit ergonomiske design, innovative opvarmningsteknologi og sin 2,7 meter drejeledning. Glattejernet har én enkelt temperaturindstilling på 185 grader. GHD har nemlig fundet ud af, at den bedste temperatur til at style håret med er på 185 grader. Denne ene temperaturindstilling er med til at skåne håret, da der ikke er mulighed for at skrue mere op for graderne end de 185 grader. Glattejernet er opvarmet og klar til brug på bare 20 sekunder, og slukker af sig selv efter 30 minutter. Glattejernet har desuden automatisk spændingstilpasning, så det kan bruges overalt i verden, uanset hvilken spænding der er i stikkontakten.

Udvalgte fordele ved GHD Platinum:
🔵 Innovativ Tri-zone opvarmningsteknologi
🔵 Jævn temperatur på 185 grader
🔵 Ergonomisk og funktionelt design
🔵 Indbygget sleep-mode funktion

Nedenfor kan du se en kort præsentation af GHD Platinums funktioner:


Remington ProLuxe Straightener S9100

✅ Topscorer hos Bäst-i-test
✅ Anbefalet af Kvindeguiden

 

Remington ProLuxe Straightener S9100

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
378,00 Kr. 0,00 Kr. 378,00 Kr. Læs mere
562,00 Kr. 0,00 Kr. 562,00 Kr. Læs mere
562,00 Kr. 0,00 Kr. 562,00 Kr. Læs mere
834,00 Kr. 0,00 Kr. 834,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

 

Glattejernet fra Remington er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerplatform Bäst i test og det danske onlinemagasin Kvindeguiden. Her får glattejernet blandt andet stor ros for dens keramiske plader, som henvender sig godt til langt og tykt hår. Den svenske forbrugerplatform giver også en rigtig flot anmeldelse med på vejen. Her scorer glattejernet 4,5 ud af 5 stjerner.

En glatning der holder i op til 24 timer

Remington ProLuxe Straightener S9100 er en model, som tilbyder glatning af håret i høj kvalitet. Med dens innovative opvarmningsteknologi kaldet ’OPTIheat-teknologi’ sørger glattejernet for, at give en hurtig og effektiv glatning af håret. Denne teknologi fordeler varmen på de keramiske overflader, så du kan glatte dig til et salonresultat, der holder i op til 24 timer.

Brede keramiske plader

Rigtig mange glattejern har en forholdsvis lille bredde på pladernes overflade. Remington ProLuxe Straightener S9100 har mere bredde på dens keramiske glatteoverflader, hvilket er en stor fordel, hvis man har tykt og langt hår. Den brede overflade giver en hurtigere og mere effektiv glatning af håret, og sparer dig desuden tid. Bredden er også en fordel, hvis du ønsker at lave krøller, da bredden giver fine og bløde krøller fremfor de klassiske proptrækkerkrøller.

9 temperaturindstillinger

De mange medfølgende temperaturindstillinger giver dig mulighed for at finde lige præcis den indstilling, der passer bedst til dit hår. Du kan indstille temperaturen på 9 forskellige stadier mellem 150-230 grader. Bäst i test hæfter sig ved, at knapperne til temperaturindstillingerne sidder en smule akavet, hvilket kan være problematisk, hvis man vil ændre temperaturen under brug. Trods dette ene kritikpunkt får dette glattejern rosende ord over hele linjen, da det giver et langvarigt og flot resultat.

Udvalgte fordele ved Remington ProLuxe Straightener S9100:
🔵 OPTIheat-teknologi som giver en jævn opvarmning
🔵 Resultat der holder i op til 24 timer
🔵 Brede keramiske plader
🔵 9 temperaturindstillinger og ledning på 3 meter


GHD V Gold Mini Styler

✅ Topscorer hos tyske Testsieger

Glattejern GHD V Gold Mini Styler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.049,00 Kr. 0,00 Kr. 1.049,00 Kr. Læs mere
1.195,00 Kr. 0,00 Kr. 1.195,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere
1.549,00 Kr. 0,00 Kr. 1.549,00 Kr. Læs mere
119.875,00 Kr. 0,00 Kr. 119.875,00 Kr. Læs mere

 

Den tyske forbrugerplatform Testsieger har testet og anmeldt glattejernet med modelnavnet GHD V Gold Mini Styler. Her får det en god placering for dets effektivitet og gode ydeevne trods dens lille størrelse. I vurderingen af glattejernet ender det med en samlet ”meget godt”-placering hos det tyske Testsieger, hvilket svarer til en topplacering.

Lille, men effektiv

Dette glattejern har en lidt anden størrelse end mange af dens konkurrenter. Det er et glattejern, der egner sig perfekt til kort eller mellemlangt hår, da dens lille størrelse gør det nemmere at style håret. Selve håndtaget på GHD V Gold Mini Styler er, som vi kender det fra de almindelige størrelser. Pladerne og snuden på glattejernet er mindre end et almindeligt glattejern, hvilket gør det nemmere at benytte i kortere hår. Glattejernet har en indbygget spændingsformer, som gør det muligt at bruge det overalt i verden. Det egner sig derfor også rigtigt godt som rejseglattejern. Trods dens lille størrelse giver glattejernet stadig et effektivt resultat.

Særlig belægning

GHD V Gold Mini Styler får blandt andet stor ros for dens keramiske plader. Disse plader er belagt med en særlig nano-silver belægning, som er med til at give et ekstra glansfuldt og skinnende hår. Testsieger fremhæver det effektive resultat, man får, når man benytter sig af GHD V Gold Mini Styler. Dens innovative belægning sørger for, at håret bliver glat og glansfuldt, samtidigt med at det giver et langtidsholdbart resultat og skåner håret.

Forbedret isolering

De fleste glattejern kommer med ret høje temperaturindstillinger, hvilket giver en risiko for at brænde sig under brug. Derfor forbedres og optimeres der hele tiden på isoleringen af de forskellige glattejern, for netop at undgå forbrændinger. Isoleringen på GHD V Gold Mini Styler er også blevet forbedret, hvilket har gjort det lettere og mindre varmt på ydersiden. Det betyder, at det er nemmere at lave krøller, da man ikke skal være bekymret for at brænde sig, hvis man holder på ydersiden af glattedelen. Glattejernet har én temperaturindstilling og kan opvarmes til 150 grader. Glattejernet har desuden automatisk spændingstilpasning, så det kan bruges overalt i verden, uanset hvilken spænding der er i stikkontakten.

Udvalgte fordele ved GHD V Gold Mini Styler:

🔵 Perfekt størrelse til kortere hår eller til at tage med på rejsen
🔵 Innovativ nano-silver belægning
🔵 God isolering
🔵 Sleep-mode funktion efter 30 minutter

Nedenfor kan du se en kort præsentation af GHD V Gold Mini Styler:


GHD V Gold Classic Styler

✅ Topscorer hos tyske Testfazit
✅ Anbefalet af amerikanske HerCampus.com
✅ Anbefalet af danske Pudderdåserne.dk

GHD V Gold Classic Styler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
998,00 Kr. 0,00 Kr. 998,00 Kr. Læs mere
1.349,00 Kr. 0,00 Kr. 1.349,00 Kr. Læs mere
1.349,00 Kr. 0,00 Kr. 1.349,00 Kr. Læs mere
1.370,00 Kr. 0,00 Kr. 1.370,00 Kr. Læs mere
2.156,00 Kr. 0,00 Kr. 2.156,00 Kr. Læs mere
119.875,00 Kr. 0,00 Kr. 119.875,00 Kr. Læs mere

 

GHD V Gold Classic Styler er blevet testet og anmeldt af den tyske forbrugerplatform Testfazit, den amerikanske kvindeblog HerCampus.com samt den danske skønhedsblog Pudderdåserne. Hos testpanelet er der bred enighed om, at GHD V Gold Classic Styler er et effektivt og klassisk GHD glattejern, som tilbyder en god og solid styling af håret.

Opvarmes på kun 20 sekunder

Glattejernets hurtige opvarmningsteknologi får stor ros af testpanelet. Den amerikanske kvindeblog fremhæver blandt andet, at de blev positivt overrasket over, hvor hurtigt glattejernet var klar til brug. Glattejernet tændes på en enkelt knap, hvorefter den bipper et par gange, når glattejernet er tilstrækkeligt opvarmet. Også dette GHD glattejern har én enkelt temperaturindstilling på 185 grader.

Keramiske vippeplader

GHD V Gold Classic Styler kommer med en særlig funktion, som gør dette glattejern til det perfekte to-i-ét stylingredskab. Glattejernets keramiske plader kan vippe fra side til side, når der kommer tryk på, hvilket gør den effektiv til at skabe naturlige og flotte frisurer. Især hvis man bruger glattejernet til at lave krøller med, er denne vippefunktion rigtig smart, da det giver et mere naturligt udtryk.

Medfølgende beskyttelseshætte

Ved alle modeller medfølger en beskyttelseshætte af hård plast, som man kan påføre glattejernet, selvom det stadigt er varmt. Det giver mulighed for at tage glattejernet med på farten, uden at man skal vente på at det køler af. Derudover, så har glattejernet en universal strømspændings omformer, som tilpasser sig den lokale strømspænding, lige meget hvor i verden, at du sætter dit glattejern i stikkontakten.

Udvalgte fordele ved GHD V Gold Classic Styler:
🔵 Keramiske vippeplader
🔵 Klar til brug efter 20 sekunder
🔵 Medfølgende beskyttelseshætte
🔵 Indbygget sleep-mode funktion som slukker glattejernet efter 30 minutter


Braun Satin Hair 7 ST710

✅ Topscorer hos tyske Testfazit
✅ Topscorer hos tyske Testsieger

 

Braun Satin Hair 7 ST710 glattejern

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
426,00 Kr. 0,00 Kr. 426,00 Kr. Læs mere
455,00 Kr. 0,00 Kr. 455,00 Kr. Læs mere

 

De to tyske forbrugerplatforme Testfazit og Testsieger har begge testet og anmeldt glattejernet fra Braun Satin Hair 7 ST710. Her er der bred enighed om, at det er et glattejern, der giver en effektiv glatning til alle slags hårtyper. Glattejernet får ros af testpanelet for at give håret glans og blødhed ved glatning, også selvom håret er langt, tykt eller tørt.

Effektiv ion-teknologi

Glattejernets plader har en belægning med aktive ioner, som er med til at genoprette fugtbalancen i dit hår. Denne ion-teknologi giver dig en skånsom og effektiv glatning, som samtidigt modvirker knækkede hår. Ion-teknologien er ligeledes med til at bekæmpe kruset hår, og giver i stedet et glat og glansfuldt resultat.

Keramiske plader med mange funktioner

Pladerne på glattejernet får stor ros af testpanelet. Det skyldes blandt andet, at pladernes belægning er meget glat, hvilket giver en let og glidende glatning, som er med til at skåne håret. De keramiske plader har ligeledes en vippefunktion, som gør, at du ikke behøver at klemme særligt meget under glatningen, da pladerne følger håret naturligt. Varmen fordeles effektivt og jævnt på hele pladen, og det er med til at sikre en hurtig glatning.

Smart design

Dette glattejern har indbygget sleep-mode funktion efter 30 minutter, og har en hurtig opvarmningstid på maks. 70 sekunder alt efter temperaturindstillingen. Det er muligt at indstille temperaturen mellem 130-200 grader. Snuden på glattejernet er lavet i et materiale, som gør det muligt at holde hænderne på, hvilket er med til, at stabilisere glatningen eller stylingen.

Udvalgte fordele ved Braun Satin Hair 7 ST710:
🔵 Ion-teknologi som giver et glansfuldt resultat
🔵 Vippefunktion i de keramiske plader
🔵 Jævn varmefordeling
🔵 Temperaturindstilling efter hårtype


Remington S9500

✅ Topscorer hos tyske Testfazit
✅ Topscorer hos Tyske Testsieger
✅ Topscorer hos britiske Good Housekeeping Institute

Remington S9500 glattejern

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
277,00 Kr. 0,00 Kr. 277,00 Kr. Læs mere
449,00 Kr. 0,00 Kr. 449,00 Kr. Læs mere

 

Remington S9500 er blevet testet og anmeldt af de to tyske forbrugerplatforme Testfazit og Testsieger samt det britiske forbrugermagasin Good Housekeeping Institute. Her får glattejernet ros af testpanelet for at være gennemtænkt og godt designet.

Keramisk belægning med ægte perlestøv

Dette glattejern tilbyder innovative plader med et dobbeltlag af keramisk belægning med ægte perlestøv. Denne belægning er med til at skåne håret ekstra meget under glatning. Det ekstra lag af perlestøv er med til at undgå, at man ødelægger og slider på håret. Temperaturindstillingerne går fra 150-235 grader, hvilket er ret højt. Derfor er dobbeltlaget en ekstra god beskyttelse til håret, hvis du indstiller glattejernet på de høje temperaturer.

5 gange længere holdbarhed

Glattejernet fra Remington S9500 tilbyder et resultat, som holder 5 gange længere end andre glattejern. Dette skyldes blandt andet dens ion-teknologi, som giver håret glans, dens innovative belægning samt glattejernets mange temperaturindstillinger. Har du farvet hår eller slidt hår, anbefales det, at du undgår at bruge temperaturindstillinger på over 200 grader, da det kan beskadige hårets fibre yderligere.

Ekstra funktioner

I pakken medfølger der en varmebeskyttende opbevaringspose, som du kan bruge, hvis du skal have glattejernet med på farten. Selve pladerne er længere end normalt, hvilket giver et hurtigere resultat. På glattejernet sidder der et digitalt display, hvorpå du kan styre de forskellige indstillinger.

Udvalgte fordele ved Remington S9500:
🔵 Dobbeltbelægning med ægte perlestøv
🔵 Ion-teknologi som giver et holdbart resultat
🔵 Temperaturindstillinger på mellem 150-235 grader
🔵 Lange plader


Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger dit glattejern

Hvis du er en af de mange, der ikke er velsignet med helt glat hår fra naturens side, så kan et godt glattejern være din redning til mange gode hårdage. Her er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, inden man investerer i et glattejern. Politiken nævner blandt andet, at det er en god idé at investere i et kvalitetsglattejern med keramiske plader fra starten af, så man ikke ødelægger håret, da keramiske plader både er mere effektive og skånsomme mod håret.

Det er også en god idé at vælge et glattejern, der passer til ens hårtype og behov. Der findes glattejern med forskellige udformninger og bredder, som egner sig godt til specifikke formål. Den danske Hair-blog har udarbejdet en guide til, hvordan du vælger det rigtige glattejern ud fra behov. Hvis du har et kraftigt og langt hår, vil et glattejern med brede plader være ideelt. Hvis du ønsker at bruge glattejernet til at lave krøller med, bør du vælge et glattejern med mellemstore varmeplader på 2-2,5 cm.


5 gode råd til at beskytte håret ved brug af glattejern

Daglig brug af et glattejern er hårdt ved dit hår. Derfor er det en god idé, at du altid husker at bruge hårplejeprodukter og varmebeskyttelse, så dit hår forbliver glansfuldt og sundt. På baggrund af 3 forskellige hårspecialister fra Redken, kvindemagasinet Marie Claire og kvindemagasinet Mama Mia Australien, har vi udarbejdet 5 gode råd til, hvordan du beskytter dit hår optimalt, selvom du bruger glattejern:

1) Lav et skjold

ghd-varmebeskytterVarmebeskyttende hårprodukter er en af de vigtigste ting, man skal huske, når man benytter sig af redskaber til håret, der afgiver varme. Det er et hårprodukt, der blandt andet findes i cremeform og sprayform, og som både kan påføres i tørt eller vådt hår. Dette produkt skal du altid huske at putte i dit hår, inden du styler det med et glattejern. Varmebeskyttelsen danner et skjold omkring hårstråene, så det ikke tager skade under glatningen. Du kan finde et stort udvalg af varmebeskyttende hårprodukter her.

2) Skru ned for varmen

Mange glattejern tilbyder temperaturindstillinger på langt over 200 grader. Dette er dog ikke altid en fordel. Undgå som huskeregel altid temperaturindstillinger på over 200 grader, da de høje temperaturer vil gå ind og ødelægge hårstråenes struktur. Har du farvet og slidt hår, er det en god idé at skrue endnu længere ned for temperaturindstillingen. De fleste hårtyper kan uden problem glattes og styles ved omkring 170-185 grader.

3) Giv dit hår fugt

Den daglige styling slider på hårstråene. Det er derfor en god idé at give dit hår fugt 1-2 gange om ugen med en god hårmaske. Der findes mange forskellige hårmasker, som alle kan noget forskelligt. En god idé er at købe en hårmaske, der indeholder fugtende ingredienser såsom kokosolie eller arganolie.

4) Jævnlig klipning

Lige meget hvor meget du plejer og beskytter dit hår, så vil dit hår med tiden blive slidt. Derfor er det en god idé at blive klippet jævnligt hos en frisør. En simpel lille studsning af spidserne hver 6. uge vil gøre underværker på sigt, og får dit hår til at fremstå sundt og velplejet.

5) Giv dit hår fri

Sundt haarHold pause med diverse stylingredskaber i ny og næ. Den konstante børstning, styling, vaskning og glatning, slider alt sammen på håret. Derfor er det en god idé at give dit hår fred for en længere periode en gang imellem. Du kan eventuelt gøre det til en vane at have minimum én naturlig hårdag om ugen uden brug af glattejern eller føntørrer. Det vil spare dig tid og knækkede spidser.


Brug aldrig glattejernet i vådt hår

Brug altid glattejern i tørt hår. At anvende et glattejern i vådt hår, kan medføre store skader på dit hår. Ifølge en stor test foretaget af The National Center for Biotechnologi Information, så kan høje temperaturer skade både tørt og vådt hår, men skaderne på vådt hår er større og mere strukturerede. Højst sandsynligt på grund af den meget hurtige fordampning af vand, som der sker i vådt hår, hvis du anvender et glattejern. I samme test blev effekten af varmebeskyttelsesspray i både ”tør” og ”våd” form også testet. En våd spray er et produkt uden alkohol, mens en tør spray indeholder alkohol. Resultaterne viser, at der som sådan ikke er nogen forskel på at bruge varmebeskyttende produkter i tør eller våd form, men at begge type produkterne til gengæld reducerer varmeskader på håret ved gentagende glatning.

Der findes mange produkter, der kan beskytte håret mod varmen fra et glattejern. Det kan dog være en jungle at finde det produkt, der passer bedst til ens hårtype. Pudderdåserne anbefaler, at man vælger et varmebeskyttende produkt med høj koncentration af alkohol, da det fordamper hurtigt ved glatning, hvilket kan have en positiv effekt.


Få det bedste ud af dit glattejern

Et glattejern kan meget mere end at glatte dit hår. Det kan bruges som et redskab til at skabe fint naturligt fald, store flotte krøller eller et glat og glansfuldt hår. Nedenfor bringer vi 3 gode råd til at få det bedste ud af dit glattejern på baggrund af eksperterne fra kvindemagasinet The Good Housekeeping og modemagasinet Teen Vogue:

1) Del håret op

Ved at dele håret op i 3-4 sektioner, undgår du at glatte på det samme hår om og om igen. Denne metode er med til at forhindre slid. Når du anvender denne metode med at dele håret op i sektioner, vil det tage kortere tid at glatte håret igennem, da du har et bedre overblik over, hvor langt du er kommet med glatningen.

2) Rengør dit glattejern

De færreste tænker på at gøre glattejernet rent efter brug, især hvis det stadigt er varmt. Det er dog en god idé at indføre jævnlig rengøring af glattejernet, da der samles en masse rester fra forskellige produkter, som du har brugt i håret på andre tidspunkter. Du kan rengøre dit glattejern ved at aftørre pladerne med en opvredet klud i varmt vand.

3) Brug det som et strygejern

glattejern som strygejernHvis du har travlt, og hurtigt skal ud af døren, og opdager på vejen ud, at din skjorte er blevet krøllet bestemte steder, så kan du faktisk bruge dit glattejern som et strygejern til at udjævne diverse krøller på tøjet. Undgå dog at klemme tøjet i for langt tid, da det ellers vil lave mærker nøjagtigt som et almindeligt strygejern.


Glattejern Test – Disse kilder har vi brugt:testkilder

Bäst i test 🇸🇪
Det svenske forbrugersite Bäst i test bringer anmeldelser, tests og sammenligninger af diverse forbrugerprodukter. De bringer blandt andet en anmeldelse af den testvindende GHD IV Styler på deres forbrugersite, som du kan læse her. De har ligeledes skrevet en anmeldelse af Remington ProLuxe Straightener S9100, som du kan læse her. 


Femina 🇩🇰
Det danske kvindemagasin Femina bringer nyheder indenfor skønhed, velvære og mode. De tester og anmelder også diverse produkter til kvinder, som de skriver om på deres onlinesite. Femina har testet og anmeldt GHD IV Styler. Du kan læse hele artiklen her. 


Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det amerikanske kvindemagasin Good Housekeeping Institute bringer artikler indenfor kvindelige interesseområder såsom sundhed, mad og produktanmeldelser. Testpanelet fra Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt GHD IV Styler glattejernet. Du kan læse mere om denne test her. De har også testet og anmeldt Remington S9500 glattejernet, og denne test kan du læse her.


The Independent 🇬🇧
Den britiske avis The Independent udgiver nyheder fra ind- og udland. De bringer også artikler omkring diverse anmeldelser af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. The Independent har skrevet en artikel om GHD Platinum, som du kan læse her.


Daily Mail 🇬🇧
Den britiske online nyhedsavis Daily Mail udgiver dagligt nyheder fra ind- og udland. Daily Mail bringer også nyheder og artikler indenfor forbrugerområdet, og har blandt andet bragt en anmeldelse af GHD Platinum, som du kan læse her.


Bags of Beauty 🇺🇸
Bags of Beauty er en britisk skønhedsblog, som bringer indlæg indenfor skønhed og velvære. Bloggen tester og anmelder også produkter henvendt til kvinder. Bags of Beauty har anmeldt GHD Platinum, og denne anmeldelse kan du læse her.


Becky Bedbug 🇺🇸
Bloggeren Becky som står bag den britiske livsstilsblog Becky Bedbug, har testet og anmeldt GHD Platinum. Denne anmeldelse kan du læse i sin fulde længde lige her. 


Pudderdåserne 🇩🇰
Den danske skønhedsblog Pudderdåserne har testet og anmeldt GHD Platinum glattejernet og GHD V Gold Classic Styler glattejernet. Du kan læse den fulde anmeldelse af GHD Platinum glattejernet her. Du kan ligeledes læse hele anmeldelsen af GHD V Gold Classic Styler lige her 


Allure 🇺🇸
Den amerikanske skønhedsplatform Allure bringer nyheder, skønhedstips og anmeldelser af produkter henvendt til kvinder. De har testet og anmeldt GHD Platinum, og denne anmeldelse kan du læse i sin fulde længde her. 


Kvindeguiden 🇩🇰
Det danske livsstilsmagasin Kvindeguiden skriver artikler om bolig, mode, skønhed og livsstil. De har testet og anmeldt Remington ProLuxe Straightener S9100, og denne artikel kan du læse i sin fulde længde her.


Testsieger 🇩🇪
Det tyske Testsieger er en onlineplatform med over 400.000 forskellige anmeldelser af blandt andet elektronik. De har testet og anmeldt GHD V Gold Mini Styler. Denne test kan du læse her. Også Braun Satin Hair 7 ST710 glattejernet samt Remington S9500 er blevet testet og anmeldt af Testsieger. Du kan læse anmeldelsen af glattejernet fra Braun her og anmeldelsen af glattejernet fra Remington her.


Testfazit 🇩🇪
Den tyske forbrugerplatform Testfazit bringer anmeldelser og testresultater af forskellige produkter til den almindelige forbruger. De har bragt en anmeldelse af GHD V Gold Classic Styler, som du kan læse her. Også Braun Satin Hair 7 ST710 og Remington S9500 er blevet anmeldt af Testfazit. Du kan læse anmeldelsen af glattejernet fra Braun her og anmeldelsen af glattejernet fra Remington her.


Test.de 🇩🇪
Det tyske Test.de er en onllineplatform med anmeldelser og testresultater af diverse produkter til den almindelige forbruger. De har anmeldt og testet GHD IV Styler, og denne artikel kan du læse i sin fulde længde her.


HerCampus.com 🇺🇸
Dette amerikanske onlinemagasin Her Campus bringer nyheder, artikler og gode råd, indenfor livsstil, som primært henvender sig til kvindelige amerikanske studerende. Her Campus har testet og anmeldt GHD V Gold Classic Styler. Denne anmeldelse kan du læse her.


Øvrige relevante tests
Som et alternativ til glattejern, så findes der også glattebørster. Denne type børster vinder stadig stigende popularitet i Danmark, da de er nemme at anvende og forholdsvis billige at købe.

For at gøre det nemmere at danne sig et overblik over glattebørster, og hvad de kan, så har vi udgivet denne glattebørste test, hvor vi ser nærmere på hvilke modeller som eksperterne synes bedst om. I artiklen har vi også sammenlignet priserne på produkterne, så du nemt at kan få et overblik over hvilke forhandlere der sælger produkterne billigst.

Et andet alternativ er krøllejernet, som er nyttigt hvis der skal lidt ekstra liv og bevægelse i dit hår. Vi har ligeledes udarbejdet en krøllejern test, som har til formål at give dig det bedst mulige overblik over hvilke modeller som eksperterne synes bedst om.

I testen finder du også prissammenligning på de forskellige produkter, samt en lang række gode råd til hvordan du får mest ud af dit krøllejern.