Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

Glattejern test-oversigt: De bedste glattejern på markedet

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

4

 

Uanset om du er til helt glat hår, et let buk i enderne eller krøller, kan du opnå det med et godt glattejern. Det rette glattejern for dig vil derfor være ét, der passer til din hårtype og ønsker til stylingen.

Ifølge beauty-eksperten Helle Wedderkopp er noget af det, du skal være opmærksom på, at du vælger dit nye glattejern:

 • Kort hår: Har du kort hår, skal du vælge et lidt mindre og smallere glattejern, så du kan få fat i håret uden at brænde fingrene.
 • Mellemlangt hår: Har du mellemlangt hår, kan du spare tid med et lidt bredere glattejern, men det skal ikke være alt for bred.
 • Tykt, langt hår: Du sparer tid, hvis du vælger et bred glattejern, hvis du er langhåret. Så kan du have mere hår gennem jernet på én gang.
 • Behov: Skal du kun bruge et glattejern til fest -eller en gang i ugen ville du sagtens kunne blive glad for en billigere model. Skal du derimod bruge det hver dag – og skal de kunne lave både glat hår, krøller m.m. kan du have fordel af at ofre lidt mere på dit glattejern.

I denne glattejern test-oversigt kigger vi nærmere på forskellige modeller af glattejern, der er populære hos forbrugere og eksperter. Vi præsenterer dig for testresultater samt fordele og ulemper ved de enkelte glattejern, så du kan finde det, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Når du har fundet dit nye glattejern, kan du læse Helle Wedderkopps trin for trin guide til, hvordan du styler dit hår med det nyindkøbte glattejern. Hun fortæller om, hvordan du får et flot resultat, mens du samtidig passer på håret, så det holder sig sundt.

Du kan også læse en række god råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du bruger dit glattejern, og hvordan du får mest muligt ud af dit glattejern.


GHD IV Styler – Bedst i test

Forbrugsguidens Anbefaling

✅ Testvinder hos svenske Bäst-i-test
✅ Anbefalet af Femina
✅ Topscorer hos britiske Good Housekeeping Institute
GHD IV Styler

.
Dette glattejern er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerplatform Bäst i test, det danske livsstilsmagasin Femina, det tyske forbrugermagasin Test og det britiske forbrugermagasin Good Housekeeping Institute. Her har eksperterne kigget nærmere på glattejernets funktioner og brugervenlighed. De er alle enige om, at GDH IV Styler glattejernet er et kvalitetsglattejern, som er anbefalelsesværdigt.

Mere end bare et glattejern

Modelnavnet ”Styler” må siges at komme til sin ret, ud fra hvad eksperterne mener om produktet. Glattejernets varmelegeme består af to keramiske plader, som sikrer en jævn opvarmning. Denne funktion gør, at det er nemt og effektivt at bruge glattejernet til både glatning af håret eller til at lave fine slangekrøller. Det svenske forbrugermagasinet Bäst i test fremhæver blandt andet, at denne funktion giver et resultat af perfekt skinnende glat eller krøllet hår, som holder hele dagen.

Ligger godt i hånden

GHD er et anerkendt mærke blandt professionelle frisører og stylister i hele verden. Grunden til dette skyldes produktets brugervenlighed og funktionelle design. GHD IV Styler er et af de mest solgte GHD glattejern på verdensplan. Femina hæfter sig ved, at det er et glattejern, som ligger godt i hånden, og som desuden kommer med en lang ledning. Glattejernet kommer ligeledes med en indbygget ”sleep-mode”-funktion, som sikrer, at glattejernet slukker af sig selv efter 30 minutter. Man skal derfor ikke bekymre sig om, om man har husket at slukke glattejernet, når man forlader hjemmet. GHD IV Styler har desuden indbygget universal-adapter, hvilket betyder, at du kan bruge det i hele verden, uanset hvilken spænding der er i stikkontakten.

Et af de billigste GHD-glattejern

Dette GHD IV Styler glattejern er det billigste GHD glattejern på markedet. Prisen er dog stadig i den høje ende, hvis man sammenligner det med andre mærker. Femina fremhæver, at det er et glattejern i god kvalitet, som tilbyder, de funktioner du har brug for i det daglige. Hvis du har et ønske om at eje et GHD glattejern med standardfunktioner, men gerne vil spare penge, så er GHD IV Styler et godt bud på dette.

Fordele

 • Rejsevenlig
 • Opvarmes hurtigt
 • Meget simpel at bruge
 • Langvarig
 • Automatisk dvaletilstand
 • Hvis den er uden opsyn i 30 minutter
Ulemper

 • Kun én temperaturindstilling
 • Ikke den bedste mulighed til følsomme hårtyper

Cloud Nine Micro Iron – Bedste glattejern til prisen

Bedst til prisen

Bedst i test på pricerunner.dk
4.5 ud af 5 stjerner på det britiske magasin hairday.co.uk
4,5 ud af 5 stjerner med over 300 anmeldelser på amazon.co.uk
Cloud Nine Micro Iron - Bedst i test!

.
Det her er glattejernet til dig, der gerne vil kunne styles på rejsen eller dig, der har kort hår. Med dens perfekte lille størrelse kan du nemt komme tæt ind til det korte hår, og det er ikke nogen overraskelse, at den har fået så flotte anmeldelser. 

Pricerunner.dk vurderer den bedst i test, mens den får høje pointscoringer på både hairday.co.uk og amazon.co.uk, der i øvrigt har over 300 samlede anmeldelser. Det kan vist roligt siges, at dette er et populært, lille glattejern. Hos Pricerunner beskriver eksperterne Cloud Nine Micro Iron sådan: ”Cloud Nine Micro Iron bliver både varm og køler af på et øjeblik, og håret føles rigtig lækkert efter brug”.

Lille og letanvendelig

Det kan godt være, at dette er en lille en af slagsen, men det er ikke altid størrelsen, der gør et glattejern rigtig godt, men rettere gørelsen, hvor Cloud Nine Micro Iron på mange punkter brillerer. 

Det er med sin lille størrelse, at dette glattejern er utrolig let at bruge og især til pandehår eller kort hår. Derudover laver det også utrolig fine krøller og er perfekt til dine spidser, hvis de også skal tæmmes. 

Dette mini glattejern er ikke kun let at bruge pga. sin størrelse, men dets keramiske plader gør også, at det glider let gennem håret. 

Hurtig nedkøling og perfekt til de små krøller

Dette er glattejernet til dig, der sætter pris på at kunne styles på rejsen eller on-the-go, fordi den også har en utrolig hurtig nedkøling. 

De fleste af forbrugerne på amazon.co.uk er enstemmige i, at Cloud NIne Micro Iron er et fantastisk glattejern, der passer fint til kort hår, spidser, lave krøller og pandehår, og selvom det er lille i størrelsen, er det ikke noget problem. 

Cloud Nine Micro Iron vs. Markedet

Dette er glattejernet til dig, der ikke har behov for det helt store udstyr, men du har bare brug for at få sat dit korte hår, dit pandehår, dine spidser eller lave små krøller nemt og hurtigt. Det er et perfekt glattejern til dig, der enten rejser meget eller bare sætter pris på gode hårdage, når du er ude at rejse. 

I forhold til andre glattejern på markedet er det et mini glattejern, vi har med at gøre her, hvilket betyder, at dets funktioner er begrænset. Men ud fra de anmeldelser den har fået både fra eksperter og forbrugere, matcher det godt med den funktion, som forbrugerne søger, når de køber et mini glattejern.

Udvalgte specifikationer
🔴 Type: Mini glattejern
🔴 Auto-sluk funktion: 30 min
🔴 Plader: Keramisk
🔴 Opvarmningstid: 20 sec
🔴 Varmeindstillinger: 1
🔴 Maks. temperatur: 85 °C
🔴 Vægt: 562 g
🔴 Strømkilder: Ledning
🔴 Ledningslængde: 260.0 cm

Fordele

 • Meget kompakt
 • Præcis styling
 • Bedst til glatning af kort hår
 • Perfekt til rejser
Ulemper

 • For lille
 • Hvis du har store hænder
 • Du kan ikke justere temperaturen

GHD Platinum – bedst i test der ikke overopheder dit hår

Bedste Premium Valg

✅ ”Bedste køb” hos britiske The Independent
✅ Anbefalet af britiske Daily Mail
✅ Anbefalet af den britiske skøndhedsblog Bags of Beauty
GHD Platinum

.
GHD Platinum glattejernet er blevet testet og anmeldt af tre forskellige skønhedseksperter fra henholdsvis den danske skønhedsblog Pudderdåserne, den britiske skønhedsblog Bags of beauty og den britiske skønhedsblog Becky Bedbug. De er alle enige om, at GHD Platinum glattejernet er et kvalitetsprodukt med innovative funktioner. Også det britiske magasin The Independent og Daily Mail, samt skønhedsmagasinet Allure, giver GHD Platinum rosende ord med på vejen.

Tri-zone opvarmningsteknologi

Et af de parametre som går igen blandt eksperternes vurderinger af glattejernet, er dets evne til at glatte og style håret med en innovativ teknologi, som skåner håret. Glattejernets keramiske plader er helt glatte, hvilket giver en mere glidende glatning eller styling. Den indbyggede opvarmningsteknologi hedder Tri-zone, og er en teknologi, som sørger for en jævn og ensartet varmefordeling på pladerne. Denne teknologi giver mulighed for op til 50% færre knækkede hår samt 20% mere glans ved styling.

Håret sidder ikke fast

Dette glattejern får stor ros for sit funktionelle design. Den måde glattejernet er designet på, gør at man ikke er nødsaget til at klemme hårdt omkring håret. Det betyder, at man får et mere ensartet resultat samtidigt med, at man undgår, at hårstråene sætter sig fast i pladerne. De keramiske plader på GHD Platinum er nogle af de glatteste plader, der findes. Disse glatte plader er med til at give en skånsom og effektiv glatning, som ikke knækker eller ødelægger håret under glatningen. Anmelderen fra skønhedsmagasinet Allure fremhæver, at hendes hår føltes mere skinnende efter at have glattet det med GHD Platinum.

Lav glat hår eller krøller

Det funktionelle design giver de bedste betingelser for at benytte glattejernet som et stylingredskab. Om du ønsker glat hår eller bølgende krøller, så kan GHD Platinum klare det for dig med sit ergonomiske design, innovative opvarmningsteknologi og sin 2,7 meter drejeledning. Glattejernet har én enkelt temperaturindstilling på 185 grader. GHD har nemlig fundet ud af, at den bedste temperatur til at style håret med er på 185 grader. Denne ene temperaturindstilling er med til at skåne håret, da der ikke er mulighed for at skrue mere op for graderne end de 185 grader. Glattejernet er opvarmet og klar til brug på bare 20 sekunder, og slukker af sig selv efter 30 minutter. Glattejernet har desuden automatisk spændingstilpasning, så det kan bruges overalt i verden, uanset hvilken spænding der er i stikkontakten.

Fordele

 • Hurtige stylingstider
 • Skaber skinnende hår
 • Overopheder ikke dit hår
 • Luksuriøst design
Ulemper

 • Relativt dyr
 • Nogle forbrugere klagede over holdbarheden

Nedenfor kan du se en kort præsentation af GHD Platinums funktioner:


Remington ProLuxe Straightener S9100 – Bedste budgetvalg

Bedste Budget Valg

✅ Topscorer hos Bäst-i-test
✅ Anbefalet af Kvindeguiden

Remington ProLuxe Straightener S9100

.
Glattejernet fra Remington er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerplatform Bäst i test og det danske onlinemagasin Kvindeguiden. Her får glattejernet blandt andet stor ros for dens keramiske plader, som henvender sig godt til langt og tykt hår. Den svenske forbrugerplatform giver også en rigtig flot anmeldelse med på vejen. Her scorer glattejernet 4,5 ud af 5 stjerner.

En glatning der holder i op til 24 timer

Remington ProLuxe Straightener S9100 er en model, som tilbyder glatning af håret i høj kvalitet. Med dens innovative opvarmningsteknologi kaldet ’OPTIheat-teknologi’ sørger glattejernet for, at give en hurtig og effektiv glatning af håret. Denne teknologi fordeler varmen på de keramiske overflader, så du kan glatte dig til et salonresultat, der holder i op til 24 timer.

Brede keramiske plader

Rigtig mange glattejern har en forholdsvis lille bredde på pladernes overflade. Remington ProLuxe Straightener S9100 har mere bredde på dens keramiske glatteoverflader, hvilket er en stor fordel, hvis man har tykt og langt hår. Den brede overflade giver en hurtigere og mere effektiv glatning af håret, og sparer dig desuden tid. Bredden er også en fordel, hvis du ønsker at lave krøller, da bredden giver fine og bløde krøller fremfor de klassiske proptrækkerkrøller.

9 temperaturindstillinger

De mange medfølgende temperaturindstillinger giver dig mulighed for at finde lige præcis den indstilling, der passer bedst til dit hår. Du kan indstille temperaturen på 9 forskellige stadier mellem 150-230 grader. Bäst i test hæfter sig ved, at knapperne til temperaturindstillingerne sidder en smule akavet, hvilket kan være problematisk, hvis man vil ændre temperaturen under brug. Trods dette ene kritikpunkt får dette glattejern rosende ord over hele linjen, da det giver et langvarigt og flot resultat.

Fordele

 • Opvarmes meget hurtigt
 • Stor skærm viser temperaturen tydeligt
 • Variable temperaturindstillinger
 • Smukt design
Ulemper

 • Ikke den højeste byggekvalitet
 • Har ofte brug for at gå over det samme område flere gange

GHD V Gold Mini Styler – lille glattejern som er god til rejsen

✅ Topscorer hos tyske Testsieger

Glattejern GHD V Gold Mini Styler

.
Den tyske forbrugerplatform Testsieger har testet og anmeldt glattejernet med modelnavnet GHD V Gold Mini Styler. Her får det en god placering for dets effektivitet og gode ydeevne trods dens lille størrelse. I vurderingen af glattejernet ender det med en samlet ”meget godt”-placering hos det tyske Testsieger, hvilket svarer til en topplacering.

Lille, men effektiv

Dette glattejern har en lidt anden størrelse end mange af dens konkurrenter. Det er et glattejern, der egner sig perfekt til kort eller mellemlangt hår, da dens lille størrelse gør det nemmere at style håret. Selve håndtaget på GHD V Gold Mini Styler er, som vi kender det fra de almindelige størrelser. Pladerne og snuden på glattejernet er mindre end et almindeligt glattejern, hvilket gør det nemmere at benytte i kortere hår. Glattejernet har en indbygget spændingsformer, som gør det muligt at bruge det overalt i verden. Det egner sig derfor også rigtigt godt som rejseglattejern. Trods dens lille størrelse giver glattejernet stadig et effektivt resultat.

Særlig belægning

GHD V Gold Mini Styler får blandt andet stor ros for dens keramiske plader. Disse plader er belagt med en særlig nano-silver belægning, som er med til at give et ekstra glansfuldt og skinnende hår. Testsieger fremhæver det effektive resultat, man får, når man benytter sig af GHD V Gold Mini Styler. Dens innovative belægning sørger for, at håret bliver glat og glansfuldt, samtidigt med at det giver et langtidsholdbart resultat og skåner håret.

Forbedret isolering

De fleste glattejern kommer med ret høje temperaturindstillinger, hvilket giver en risiko for at brænde sig under brug. Derfor forbedres og optimeres der hele tiden på isoleringen af de forskellige glattejern, for netop at undgå forbrændinger. Isoleringen på GHD V Gold Mini Styler er også blevet forbedret, hvilket har gjort det lettere og mindre varmt på ydersiden. Det betyder, at det er nemmere at lave krøller, da man ikke skal være bekymret for at brænde sig, hvis man holder på ydersiden af glattedelen. Glattejernet har én temperaturindstilling og kan opvarmes til 150 grader. Glattejernet har desuden automatisk spændingstilpasning, så det kan bruges overalt i verden, uanset hvilken spænding der er i stikkontakten.

Fordele

 • Meget brugbar til kort hår
 • Rejsevenlig
 • Let vægt
 • Fantastisk til hurtigt brug
Ulemper

 • Dyrere sammenlignet med lignende små modeller
 • Plastikfølelse

Nedenfor kan du se en kort præsentation af GHD V Gold Mini Styler:


Remington S9500 – glattejern med keramiske plader

✅ Topscorer hos tyske Testfazit
✅ Topscorer hos Tyske Testsieger
✅ Topscorer hos britiske Good Housekeeping Institute

Remington S9500

.
Remington S9500 er blevet testet og anmeldt af de to tyske forbrugerplatforme Testfazit og Testsieger samt det britiske forbrugermagasin Good Housekeeping Institute. Her får glattejernet ros af testpanelet for at være gennemtænkt og godt designet.

Keramisk belægning med ægte perlestøv

Dette glattejern tilbyder innovative plader med et dobbeltlag af keramisk belægning med ægte perlestøv. Denne belægning er med til at skåne håret ekstra meget under glatning. Det ekstra lag af perlestøv er med til at undgå, at man ødelægger og slider på håret. Temperaturindstillingerne går fra 150-235 grader, hvilket er ret højt. Derfor er dobbeltlaget en ekstra god beskyttelse til håret, hvis du indstiller glattejernet på de høje temperaturer.

5 gange længere holdbarhed

Glattejernet fra Remington S9500 tilbyder et resultat, som holder 5 gange længere end andre glattejern. Dette skyldes blandt andet dens ion-teknologi, som giver håret glans, dens innovative belægning samt glattejernets mange temperaturindstillinger. Har du farvet hår eller slidt hår, anbefales det, at du undgår at bruge temperaturindstillinger på over 200 grader, da det kan beskadige hårets fibre yderligere.

Ekstra funktioner

I pakken medfølger der en varmebeskyttende opbevaringspose, som du kan bruge, hvis du skal have glattejernet med på farten. Selve pladerne er længere end normalt, hvilket giver et hurtigere resultat. På glattejernet sidder der et digitalt display, hvorpå du kan styre de forskellige indstillinger.

Fordele

 • Variabel temperaturkontrol
 • Opvarmes hurtigt som annonceret
 • Klart digitalt LSD-display
 • En praktisk låsemekanisme
 • Overkommelig pris
Ulemper

 • Tager længere tid end lignende apparater for at glatte håret ud
 • Nogle forbrugere rapporterede en kemisk lugt under opvarmning

OBH Nordica 3099 – godt glattejern til krøller

✅ Testvinder hos den norske forbrugerside Klikk.no
✅ 22 ud af 25 point hos den svenske testside Smartson.se

OBH Nordica 3099

.
Modellen OBH Nordica 3099 er blevet testet af 2 forskellige ekspertpaneler. Her er tale om den norske forbrugerside Klikk.no samt den svenske testside Smartson.se.

Begge ekspertpaneler har vurderet OBH Nordica 3099 ud fra forskellige parametre, og eftersom modellen klarer sig godt igennem begge tests, så får den virkelig gode anmeldelser, som placerer modellen højt på de respektive skalaer.

Med nano-keramisk belægning

OBH Nordica 3099 er skabt til at være et værktøj, som kan skabe forskellige typer af frisurer i ét og samme produkt. OBH Nordica 3099 har derfor en nano-keramisk belægning, som sørger for, at der opstår mindre friktion, når modellen anvendes i håret.

Herudover sørger belægningen for, at håret efterlades mere glasfuldt, og så sikrer den en skånsom behandling, eftersom her er tale om meget høje temperaturer, som håret udsættes for.

Her er også tale om en meget fleksibel model, idet OBH Nordica 3099 kommer med en ekstra lang ledning på 2,8 meter – det er smart, hvis man ikke har en stikkontakt lige ved siden af spejlet.

5 temperaturindstillinger

OBH Nordica 3099 er et multifunktionelt hår-værktøj, som både kan anvendes til at glatte håret, så det bliver fri for krus og krøl, men også til at skabe krøller i håret.

Modellen har 5 forskellige temperaturindstillinger, og temperaturen spænder mellem 120 og 230 grader. OBH Nordica 3099 er også designet til at fungere godt til travle morgener, idet modellen varmer op på kun 30 sekunder, og hvis man skal skynde sig ud ad døren, behøver man ikke frygte, at glattejernet kan give skader i hjemmet, idet OBH Nordica 3099 automatisk slukker, og så medfølger der en varmesikret taske, hvor modellen eventuelt kan køle af.

God til både at glatte og krølle, ifølge eksperterne

De nordiske eksperter har haft OBH Nordica 3099 til test, og de er meget begejstrede for modellen. OBH Nordica 3099 fremhæves især for alsidigheden, idet modellen ad flere omgange viser, at den er god til både at glatte og krølle. Eksperterne forklarer, at når man glatter håret med OBH Nordica 3099, så forbliver håret glat hele dage, og når man krøller det, så bliver krøllerne både flotte samt sidder godt.

Modellen får også pluspoint for den gode varmeregulering samt et godt design og den lange ledning. Eksperterne har meget få minusser ved modellen, men dog nævnes der, at ydersiden af jernet godt kan blive noget varmt, når man arbejder med det.

Fordele

 • Variable temperatur
 • God som krøllejern
 • Langvarige resultater
 • En brugbar lang ledning
Ulemper

 • Ingen klar til brug indikator
 • Fingerbeskyttere er ikke så behagelige at bruge

Remington S8605 Advanced Colour Protect – billigt glattejern med gode vurderinger

5 ud af 5 stjerner i test på Pricerunner
4,5 ud af 5 stjerner på Coop.dk

Remington S8605 Advanced Colour Protect - 5 stjerner fra eksperternes vurdering

.
Med sin elegante stil og sit letanvendelige design er dette glattejern perfekt til alle typer og længder af hår. Dens egenskaber er designet ud fra ekstra beskyttende kriterier og matcher især dig med farvet hår. Glattejernet er derfor utrolig tilfredsstillende i sine tests, og er blevet vurderet med høje point både af eksperterne og forbrugerne på
pricerunner.dk og Coop.dk.

Skånsomt for dig og dit hår

En dårlig hårdag bliver bare lidt bedre, når du arbejder med noget udstyr, som bare fungerer, og det må man sige, at dette er et punkt, som Remington Advances Colour Protect formår at tilfredsstille på.

Glattejernet er udstyret med keramiske plader, som indeholder sheaolie og UV-filtre, der tilsammen er med til at give en ekstra nænsom behandling af dit hår. Dette hensynsfulde design gør også, at du ikke behøver at tænke på om, glattejernet nu ødelægger din nye farve i håret, da det er særligt designet til at skåne farvet hår. 

Brugen af dette glattejern imponerer eksperterne i pricerunner.dk’s test, hvor den beskrives sammenlignelig med den oplevelse, du har, når du kommer hjem fra frisøren, og dit hår er lækkert og blødt og føles utroligt sundt. Eksperternes mening om glattejernet opsummerer de således: ”Remington Advanced Color Protect Intelligent glattejern kan måle sig med mange af de betydelig dyrere glattejern og er faktisk rigtig sjov at arbejde med. Resultatet holder sig pænt hele dagen”.

Remington S8605 vs. Markedet

Denne hårstyler er utrolig brugervenlig, og oplevelsen er enstemmig både af eksperterne på pricerunner.dk og af forbrugerne på Coop.dk, hvor de er enige om dens lette håndtering, og hvor effektiv og hurtig den er til at glatte håret. 

Det har i sin test ikke været noget at sætte en finger på. Det er sjovt at glatte hår med dette glattejern, og hvis du også er træt af, at det glatte bliver ødelagt efter en hektisk dag med lidt vind og blæst, så kan du trygt stole på Remington Advanced Color protect, for her holder dit style rigtig fint. 

Perfekt til dit farvede hår

Glattejernet er udstyret med en smart, intelligent varmesensor, som regulerer følgende under brug efter, om håret er for varmt, og hvis det er det, køler den automatisk ned, så glattejernet igen får den rette temperatur til dit hår. 

I forhold til andre glattejern på markedet har Remington Advanced Color Protect den fordel, at det arbejder for dit hår. Du skal ikke bekymre dig, om dit hår nu tager skade af at style det, heller ikke dig med farvet hår, for dette glattejern tager sig nænsomt af det. 

Udvalgte specifikationer
🔴 Auto-sluk funktion: 60 min
🔴 Plader: Keramiske
🔴 Opvarmningstid: 15 sec
🔴 Varmeindstillinger: 5
🔴 Min. temperatur: 150 °C
🔴 Maks. temperatur: 230 °C
🔴 Vægt: 364 g
🔴 Strømkilder: Ledning
🔴 Ledningslængde: 300.0 cm

Fordele

 • Opvarmes ret hurtigt
 • Let at opbevare og rejse med
 • Forskellige varmeindstillinger
 • Der er gode til forskellige hårtyper
 • Praktisk varmesensor mod overophedning
Ulemper

 • Har en lidt billig følelse
 • Hår forbliver ikke glat så længe efter brug

Ga.Ma CP1 Ceramic Digital – Ekstremt godt køb for pengene

4,2 ud af 5 stjerner med over 100 anmeldelser på amazon.co.uk
87% i karakter hos Sveriges bäst-i-test.se

Ga.Ma CP1 Ceramic Digital - Ekstremt godt køb for pengene

.
Det her er et alsidigt glattejern og fungerer godt til alle slags hårtyper og -længder. Det er effektivt og kan klare hverdagens hårproblemer. 

Ga. Ma CP1 Ceramic Digital imponerer de fleste af forbrugerne, som ifølge den svenske side bäst-i-test.se er helt vilde med den hurtige opvarmning, og hvor god den er i forhold til dens prisklasse. Dette er køberne på amazon.co.uk også enige i, hvor en af dem siger sådan om glattejernet: “I would definitely recommend it to everyone. I have curly and difficult hair and i’m not easily impressed – but this lives fully up to my expectations”. 

Hurtig opvarmning og nem styling

At vente på, at glattejernet skal varme, når man bare har travlt, er ikke nogen rar situation, som du heldigvis ikke vil stå i med et glattejern som Ga.Ma CPI, fordi den på 10 sekunder kommer op på sin maks. temperatur. 

Det er ikke kun den hurtige opvarmning, der er en vigtig faktor for forbrugerne på både amazon.co.uk og bäst-i-test.se, men det er også den lette styling, der hurtigt får håret til at se sundt ud. Glattejernet er udstyret med det, man kalder for flydende plader, og som giver en jævn fordeling af varme og af tryk under stylingen. 

Det er fleksibelt og sundt

Ga.Ma. CPI er også et glattejern, der sørger for en fleksibel håndtering under behandlingen af dit hår, fordi det netop kommer med en meget lang ledning. Dette betyder, at du ikke er begrænset af en stikkontakt i lige så høj grad. 

Ifølge forbrugerne på amazon.co.uk er det især bemærkelsesværdigt, at håret føles utrolig sundt og glat efter stylingen. 

Ga.Ma CP1 Ceramic Digital vs. Markedet

Dette er et glattejern, som passer godt til dig, der ikke har behov for, at dit glattejern skal kunne en hel masse. Det er med dens ene varmeindstilling en brugervenlig oplevelse, og dette går også i spænd med, at pladerne er nemme og glatte.

I forhold til andre glattejern på markedet bliver dette vurderet til et utrolig godt et af slagsen, og i forhold til prisen er forbrugerne meget overrasket over funktionen. 

Glattejernet har én varmeindstilling, hvilket for nogle i anmeldelserne er et minus. Men hvis ikke du har behov for mere, så er dette glattejern perfekt til dig, der bare har brug for at få stylet dit hår let og hurtigt. 

Udvalgte specifikationer om
🔴 Auto-sluk funktion: 60 min
🔴 Plader: Keramisk
🔴 Opvarmningstid: 10 sec
🔴 Varmeindstillinger: 1
🔴 Maks. temperatur: 200 °C
🔴 Vægt: 238 g
🔴 Strømkilder: Ledning
🔴 Ledningslængde: 300.0 cm

Fordele

 • Efterlader håret silkeagtigt og glat
 • Hurtig opvarmning
 • Ihøj kvalitet til en overkommelig pris
Ulemper

 • Kun én temperaturindstilling

Cloud Nine The Original Iron – glattejern af høj kvalitet

✅ God bedømmelse hos det amerikanske teknologimagasin T3.com 
✅ 78 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute 
✅ 5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Cutehairday.com

Cloud Nine The Original Iron

.
Glattejernet Cloud Nine The Original Iron har været afprøvet og vurderet af 3 forskellige hold eksperter, der både inkluderer teknologimagasinet T3.com, britiske Good Housekeeping Institute samt den amerikanske hårpleje-webside Cutehairday.com.

Cloud Nine The Original Iron begejstrer eksperterne med gode evner, og derfor er alle 3 ekspertkilder enige om, at her er tale om et rigtig velfungerende glattejern, som ligger i den absolutte top.

Keramisk overflade

Cloud Nine The Original Iron er efterhånden gået hen og blevet lidt en klassiker inden for hår-friserings-branchen, og modellen er kendt for kvalitet og banebrydende teknologi med fokus på hårpleje under de varme forhold.

Cloud Nine The Original Iron har derfor en keramisk overflade, som beskytter håret mod de varme temperaturer, og så sørger denne type belægning også for, at håret efterlades glansfuldt og med det ønskede resultat. Cloud Nine The Original Iron kommer desuden med en 2,85 meter lang ledning, som er smart, hvis man ikke har en stikkontakt i nærheden af spejlet.

Samme effekt ved mindre varme

Cloud Nine The Original Iron er dermed skabt med henblik på varmen, og modellen kan skabe gode resultater ved selv mindre varme. Mindre varme er lig med mindre slid på håret, og på selve modellen sidder en termostat, hvor man selv kan tilpasse temperaturen i forhold til ens eget hår, da for eksempel tykt hår skal have højere varme end fint hår.

Cloud Nine The Original Iron varmer hurtigt op på kun 20 sekunder, så derfor er denne model også ideel til de travle morgener, og så findes der 5 forskellige varmeindstillinger. Herudover medfølger der også en varmbeskyttende rejsetaske, som man både kan anvende til at rejse eller til afkøling.

Virkelig effektiv, ifølge eksperterne

Cloud Nine The Original Iron er blevet afprøvet af flere hold eksperter, og de er alle meget begejstrede for modellen. Det forklares, at med Cloud Nine The Original Iron er her tale om et virkelig effektivt glattejern, som både hurtigt og kyndigt glatter håret. Efter 24 timer var håret stadig helt glat, og som en bonus fremstår det glattede hår meget mere glansfuldt og skinnende end uden brug af produktet.

Cloud Nine The Original Iron er desuden rigtig let at anvende og meget brugervenlig, og så er eksperterne meget glade for de mange mulige varmeindstillinger. Ifølge eksperterne er der ikke mange minusser ved modellen, men dog kan man ikke komme udenom, at Cloud Nine The Original Iron er et meget dyrt glattejern.

Fordele

 • Passerer glat gennem hår
 • Varmebestandig taske inklusiv evne til at justere varmeindstillingen
 • Tilføjer masser af glans
 • Produkt af meget høj kvalitet
Ulemper

 • Ret dyr
 • Ikke så gode resultater ved krølning af hår

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Cloud Nine The Original Iron:


Remington S6606 curl & straight – glattejern til krøller

Anbefalet af den engelske avis The Independent

Remington S6606 curl & straight

.
Remington S6606 curl & straight er blevet testet og anmeldt af den engelske avis The Independent. Eksperterne har givet glattejernet en anbefaling, da de mener, at det er en effektiv og god model.

De er især begejstrede for, at glattejernet giver flere muligheder, så man kan style sit hår på den måde, man ønsker. Selvom eksperterne fra The Independent er vilde med modellen, forklarer de også, at det kan være en smule svært at bruge glattejernet i starten.

Eksperterne: Fleksibelt glattejern med flere temperaturer

Eksperterne fra The Independent har testet og anmeldt Remington S6606 curl & straight, som de mener er et godt glattejern.

De skriver i deres anmeldelse, at hvis man kan lide at variere sin frisure, er dette det rette produkt. Dets virkelige styrke, ifølge eksperterne, er nemlig, at det ikke kun er et glattejern. Med det menes der, at modellen også giver mulighed for blandt andet at krølle håret.

The Independent forklarer ydermere, at selvom Remington S6606 curl & straight kan tilpasses til flere temperaturer, forbliver håndtaget konstant køligt. Der er derfor ingen risiko for, at man brænder sig ved stylingen.

Det eneste problem er, ifølge eksperterne, at Remington S6606 curl & straight er ganske vanskeligt at bruge til at begynde med, men efter lidt øvelse blev de helt vilde med det.

2-i-1-produkt med fem temperaturindstillinger

Med Remington S6606 curl & straight får man et produkt, der kan anvendes til flere forskellige ønsker. Glattejernet er nemlig forsynet med en 2-i-1-funktion, hvilket giver mulighed for, at man både kan glatte og krølle håret. Dette er muligt på grund af de snoede plader. Krøllerne holder i lang tid takket være ionisk teknologi.

Remington S6606 curl & straight giver ligeledes mulighed for, at man kan vælge mellem fem temperaturindstillinger fra 150 grader og op til 230 grader alt efter ens hårtype. Enheden varmer desuden op på blot 30 sekunder.

Varmepladerne er udstyret med en keramisk belægning med antistatisk turmalin, der gør overfladen glat, så håret ubesværet glider igennem. Dette modvirker krus og beskytter håret på samme tid. Der sidder yderligere små guidekamme i siden af pladerne, der sørger for, at håret glider korrekt igennem pladerne, hvilket giver en mere kontrolleret styling.

Med kølig spids, autosluk og praktisk skærm 

Remington S6606 curl & straight er forsynet med flere egenskaber, der gør det nemmere for brugeren at anvende glattejernet. En af disse funktioner en den kølige spids, så det altid er sikkert at bruge modellen.

Derudover kommer Remington S6606 curl & straight med en autosluk-funktion, der sørger for, at modellen automatisk slukker efter 60 minutter uden brug. På skærmen er der ydermere mulighed for at se de valgte temperaturindstillinger direkte på glattejernet.

Sidst men ikke mindst har Remington S6606 curl & straight en ledning på 1,8 meter, så man ikke behøver at sidde i nærheden af en stikkontakt ved brug af modellen.

Fordele

 • Det udvendige bliver ikke varmt
 • Krøller og glatter
 • Høj standard af byggekvalitet
 • Fem forskellige temperaturer
Ulemper

 • Lidt besværligt at lære at bruge
 • Dyrere end andre Remington produkter

Her kan du se en præsentationsvideo af Remington S6606 curl & straight. Videoen er produceret af Remington:


Remington Silk S9600 – godt glattejern

80 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
4 ud af 5 stjerner hos den britiske blog Cutehairday.com

Remington Silk S9600

.
Både Good Housekeeping Institute og Cutehairday.com har testet og anmeldt Remington Silk S9600. De to britiske eksperter er begge glade for dette glattefjern, som de henholdsvis har givet 80 ud af 100 point og 4 ud af 5 stjerner. Glattejernet er blevet bedømt ud fra flere parametre, hvorefter eksperterne har givet det en høj score.

Glattejern med langvarige resultater, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Good Housekeeping Institute er Remington Silk S9600 et yderst godt glattefjern, som ”efterlader håret med en flot finish”. De mener desuden, at det er et håndterbart glattejern, der er nemt at bruge.

Eksperterne fra Cutehairday.com forklarer ydermere, at Remington Silk S9600 er lavet i et design, der er ”iøjnefaldende”. De noterer, at det er et flot glattejern med en god varme, som samtidigt sørger for ”langvarige resultater”. Dette mener de er et stort plus og en af de største fordele ved apparatet.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Remington Silk S9600, nævner de også et par ulemper. De skriver eksempelvis, at glattejernet ikke er helt optimalt, når det kommer til at glatte tykt hår. Det tager nemlig en del længere tid.

Hurtigt og effektivt glattejern

Remington Silk S9600 er et hurtigt og effektivt glattejern, der varmer op på ingen tid. Selve opvarmningen tager blot 10 sekunder, og så er der mulighed for at indstille det til en temperatur på mellem 150 og 235 grader. Herved kan man justere temperaturen alt efter, hvad der er bedst til ens hårtype.

Derudover er der mulighed for at gøre brug af glattejernets turbu-boost-funktion. Med denne funktion stiger temperaturen på 30 sekunder til 240 grader. Efterfølgende falder temperaturen til den ønskede temperatur, så man hurtigt kan komme i gang med at glatte håret. Temperaturen vises altid på det digitale display.

Glattejern med autosluk-funktion og hukommelsesfunktion

Med Remington Silk S9600 får man et glattejern, der er udstyret med brugbare funktioner, som gør det nemmere og mere sikkert at glatte håret. Eksempelvis kommer apparatet med en autosluk-funktion samt en hukommelsesfunktion.

Mens hukommelsesfunktionen automatisk gemmer den sidst indstillede temperatur, sikrer autosluk-funktionen, at apparatet slukkes, når det ikke er blevet brugt i 60 minutter. Har man glemt at slukke for glattejernet efter brug, behøver man derfor ikke at bekymre sig.

Sidst men ikke mindst er Remington Silk S9600 forsynet med lange keramiske plader med en Advanced Tissue Technology. Takket være denne teknologi glider håret ekstra nemt igennem, så man opnår en mere skånsom behandling under stylingen.

Fordele

 • Slukker automatisk efter 60 minutter uden brug
 • Efterlader et flot finish
 • Meget klar temperaturskærm
 • Kontrollerer kan låses
Ulemper

 • Akavet placering af knapper
 • Varmer hurtigt op
 • Men ikke så hurtigt som annonceret

Philips MoistureProtect HP8372 – glattejern med keramiske plader

Anbefalet hos den engelske avis The Independent
God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
5 ud af 5 stjerner hos Makeupandbeauty.com

.
Philips MoistureProtect HP8372
.

Philips MoistureProtect HP8372 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder The Independent, Testberichte.de og Makeupandbeauty.com. Alle ekspertkilder er vilde med glattejernet, som de har givet henholdsvis en anbefaling, en god anmeldelse samt 5 ud af 5 stjerner.

Mens eksperterne fra The Independent og Testberichte.de er begejstrede for, at Philips MoistureProtect HP8372 er effektiv og hurtig, er Makeupandbeauty.com vilde med, at modellen er nem at anvende.

Ingen af eksperterne nævner nogle umiddelbare ulemper ved modellen. Dog skriver Testberichte.de, at man skal være opmærksom på, at glattejernet ikke er det billigste på markedet.

Eksperterne: Effektivt og hurtigt glattejern

Alle tre ekspertkilder er enige i, at Philips MoistureProtect HP8372 er et effektivt glattejern, hvor man har mulighed for hurtigt at style sit hår.

Eksempelvis skriver eksperterne fra The Independent, at Philips MoistureProtect HP8372 ikke kun er æstetisk, men at det også er teknologisk imponerende, da det varmer hurtigt op samt bruger sensorer til at beskytte hårets fugtbalance.

Dette er eksperterne fra Testberichte.de enige i og forklarer, at Philips MoistureProtect HP8372 er optimal til brugere med beskadiget eller skrøbeligt hår.

Sidst men ikke mindst nævner eksperterne fra Makeupandbeauty.com, at glattejernet er meget nemt at bruge, samt at alle brugere, uanset hårtype, kan benytte sig af denne model. De nævner til sidst i anmeldelsen, at de ikke finder nogle ulemper ved glattejernet.

Glattejern med keramiske plader, innovativ teknologi og ionisk pleje

Med Philips MoistureProtect HP8372 får man et glattejern, der kommer med keramiske plader. Disse keramiske plader er bevægelige og sørger for et jævnt tryk, der beskytter ens hår mod eventuelle skader.

Takket være glattejernets ioniske pleje vil håret blive stylet med fokus på at være krusfrit og skinnende. Teknologien sikrer nemlig, at al statisk elektricitet fjernes, hvorfor håret bliver stylet både blødt og glansfuldt.

Derudover kommer Philips MoistureProtect HP8372 med en teknologi ved navn MoistureProtect. Denne teknologi analyserer brugerens hår og justerer temperaturen afhængig af hårtypen. På den måde kan man være sikker på, at ens hår beholder sit naturlige fugtniveau.

Flere praktiske funktioner 

Philips MoistureProtect HP8372 kommer med flere praktiske funktioner. Glattejernet er blandt andet forsynet med en hurtig opvarmning, da det blot tager 15 sekunder at varme jernet op. Der er desuden mulighed for at benytte sig af de tre digitale temperaturindstillinger, der sikrer, at håret styles ved den mest optimale temperatur.

Da glattejernet holder en konstant temperatur, sikres man ensartede resultater. Varmelegemet er ydermere højydende, hvilket sørger for en skånsom temperatur, der er til gavn for håret.

Endvidere kommer Philips MoistureProtect HP8372 med plader på 110 millimeter for en nemmere og hurtigere glatning samt med en autosluk-funktion. Med autosluk-funktionen skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt man har husket at slukke glattejernet, da det pr. automatik slukker efter 60 minutter uden brug.

Fordele

 • God æstetik
 • God temperaturregulering for at forhindre skader
 • Variabel temperaturvarme
 • Letvægt
Ulemper

 • Dyrere end lignende apparater
 • Stiv låsemekanisme gør det lidt sværere at låse op

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips MoistureProtect HP8372. Videoen er produceret af Philips:


Beauty-ekspertens råd: Trin for trin guide til et flot resultat med dit glattejern

Vi har spurgt beauty eksperten Helle Wedderkopp om hendes gode råd til, hvordan du styler dit hår, så det bliver flot glat, men holder sig sundt og pænt. Hendes råd er:

 1. Brug altid et varme beskyttelses produkt (Heat Protecting spray) inden brug af en glattejern. Det skåner håret mod varmen fra glattejernet.
 2. Sørg altid for, at dit hår er helt tørt inden brug af et glattejern. Du kan evt. føntørre det først – så får du også mere volumen ved hårrødderne.
 3. Når du bruger dit glattejern, skal du inddele dit hår i sektioner. Hvis du tager en mindre del/tot hår ad gangen, så er du sikker på, at dit hår bliver flot glat ved første forsøg.
 4. Hvis dit glattejern kan indstilles på flere forskellige temperaturer/grader, behøver den ikke komme op på max, da det kan være hårdt for håret. Prøv dig først frem med lidt mindre varme. Har du et tykt/kraftigt hår eller krøller, skal du bruge en højere varme for at håret bliver ordentligt glat. Et tyndt, slidt, farvet/behandlet hår skal have en lavere temperatur.
 5. Når du har glattet dit hår, kan du bruge en final shine spray. Spray det evt. i dine hænder og kør det let hen over dit glatte hår for at lægge det flyvske og statiske hår ned. Hvis ikke du har de små strittende hår, så spray en let shine hen over håret for et flot glansfuldt look.

 


5 gode råd til at beskytte håret ved brug af glattejern

Daglig brug af et glattejern er hårdt ved dit hår. Derfor er det en god idé, at du altid husker at bruge hårplejeprodukter og varmebeskyttelse, så dit hår forbliver glansfuldt og sundt. På baggrund af 3 forskellige hårspecialister fra Redken, kvindemagasinet Marie Claire og kvindemagasinet Mama Mia Australien, har vi udarbejdet 5 gode råd til, hvordan du beskytter dit hår optimalt, selvom du bruger glattejern:

1) Lav et skjold

ghd-varmebeskytterVarmebeskyttende hårprodukter er en af de vigtigste ting, man skal huske, når man benytter sig af redskaber til håret, der afgiver varme. Det er et hårprodukt, der blandt andet findes i cremeform og sprayform, og som både kan påføres i tørt eller vådt hår. Dette produkt skal du altid huske at putte i dit hår, inden du styler det med et glattejern. Varmebeskyttelsen danner et skjold omkring hårstråene, så det ikke tager skade under glatningen. Du kan finde et stort udvalg af varmebeskyttende hårprodukter her.

2) Skru ned for varmen

Mange glattejern tilbyder temperaturindstillinger på langt over 200 grader. Dette er dog ikke altid en fordel. Undgå som huskeregel altid temperaturindstillinger på over 200 grader, da de høje temperaturer vil gå ind og ødelægge hårstråenes struktur. Har du farvet og slidt hår, er det en god idé at skrue endnu længere ned for temperaturindstillingen. De fleste hårtyper kan uden problem glattes og styles ved omkring 170-185 grader.

3) Giv dit hår fugt

Den daglige styling slider på hårstråene. Det er derfor en god idé at give dit hår fugt 1-2 gange om ugen med en god hårmaske. Der findes mange forskellige hårmasker, som alle kan noget forskelligt. En god idé er at købe en hårmaske, der indeholder fugtende ingredienser såsom kokosolie eller arganolie.

4) Jævnlig klipning

Lige meget hvor meget du plejer og beskytter dit hår, så vil dit hår med tiden blive slidt. Derfor er det en god idé at blive klippet jævnligt hos en frisør. En simpel lille studsning af spidserne hver 6. uge vil gøre underværker på sigt, og får dit hår til at fremstå sundt og velplejet.

5) Giv dit hår fri

Sundt haarHold pause med diverse stylingredskaber i ny og næ. Den konstante børstning, styling, vaskning og glatning, slider alt sammen på håret. Derfor er det en god idé at give dit hår fred for en længere periode en gang imellem. Du kan eventuelt gøre det til en vane at have minimum én naturlig hårdag om ugen uden brug af glattejern eller føntørrer. Det vil spare dig tid og knækkede spidser.


Brug aldrig glattejernet i vådt hår

Brug altid glattejern i tørt hår. At anvende et glattejern i vådt hår, kan medføre store skader på dit hår. Ifølge en stor test foretaget af The National Center for Biotechnologi Information, så kan høje temperaturer skade både tørt og vådt hår, men skaderne på vådt hår er større og mere strukturerede. Højst sandsynligt på grund af den meget hurtige fordampning af vand, som der sker i vådt hår, hvis du anvender et glattejern. I samme test blev effekten af varmebeskyttelsesspray i både ”tør” og ”våd” form også testet. En våd spray er et produkt uden alkohol, mens en tør spray indeholder alkohol. Resultaterne viser, at der som sådan ikke er nogen forskel på at bruge varmebeskyttende produkter i tør eller våd form, men at begge type produkterne til gengæld reducerer varmeskader på håret ved gentagende glatning.

Der findes mange produkter, der kan beskytte håret mod varmen fra et glattejern. Det kan dog være en jungle at finde det produkt, der passer bedst til ens hårtype. Pudderdåserne anbefaler, at man vælger et varmebeskyttende produkt med høj koncentration af alkohol, da det fordamper hurtigt ved glatning, hvilket kan have en positiv effekt.


Hvilke typer glattejern findes der?

Groft sagt er et glattejern 2 varmeplader, som er sat fast på et elektrisk værktøj, og når man klemmer varmepladerne sammen om håret og trækker håret igennem, så glattes krus og krøl ud.

Men at vælge det rigtige glattejern kan være sværere end som så, for der findes forskellige typer med hver deres belægning. Hårbloggen Naturallycurly.com og hår-websiden Hotstylers.co.uk forklarer her, at der findes 3 typer – keramisk, turmalin og titanium.

Keramisk

Keramiske glattejern er meget populære, og ikke mindst fordi de udgør en prismæssig overkommelighed sammenlignet med de andre typer.

Keramiske glattejern er især gode til at udglatte hår ved lavere temperaturer, og mange af disse typer har også den såkaldte ion-teknologi. Ion-teknologi fungerer ved, at negative ioner udligner hårets positive ioner, hvilket fører til skinnende krus-frit hår, hvor lyset har let ved at reflektere.

Keramiske glattejern giver ofte også en langtidseffekt, således at når man glatter håret om morgenen, så forbliver det glat hele dagen. De keramiske plader tillader også en meget jævn varmefordeling uden at beskadige håret så meget.

Et keramisk glattejern er god til de fleste hårtyper, men især personer med fint og naturligt glat hår eller personer med let-bølget hår vil få mest glæde af denne type.

Turmalin

Ordet turmalin findes også nogle gange på keramiske glattejerns beskrivelser. Glattejern med turmalin indeholder små krystaller, der indeholder mineraler, som hjælper til at glatte håret ud samt afskærmer mod den høje varme.

Anvender man et glattejern med turmalin, så får man også et meget effektivt glattejern, hvor man ofte kun behøver at glatte hver hårsektion én gang. Når man anvender et glattejern med turmalin, så bliver håret også mere skinnende og glansfuldt uden krus og krøl.

Titanium

Nogle glattejern har en titaniums-belægning på pladerne, og denne type er især fordelagtig til personer med krøllet hår. Det kræver nemlig en del af et glattejern at få udglattet deciderede krøller i forhold til, hvis håret er naturligt glat eller har en smule naturkrøl.

Titanium er nemlig det eneste metal, der kan give et højt niveau af både fladhed og glans for krøllet hår.

Glattejern med titanium kommer ofte med mange forskellige muligheder og funktioner, så man altid har den fulde kontrol som forbruger.

Glattejern med nano

Når man leder efter et nyt glattejern, vil man ofte også falde over ordet ”nano”. Today.com forklarer, at det er en god ide at investere i en model med nano, idet denne teknologi er med til at holde på hårets naturlige fugt.

Når håret beholder fugten, vil det se mere glansfuldt ud og mindre tørt, og både frisure og farve vil holde længere, og det vil være muligt at få mere volumen i håret.


Undgå disse fejl, når du glatter dit hår

Skønhedssiden Allure.com forklarer, at der findes rigtig mange småfejl, som de fleste begår, når de glatter deres hår. Men med lidt viden bliver de lettere at undgå:

Varme: Mange anvender meget mere varme på glattejernet, end det er nødvendigt. Mange glattejern kan skrues op til over 220 grader, men ofte er 180 nok til de fleste hårtyper.

Beskyttelse: Det er let at glemme at beskytte håret, men husk at anvende varmebeskyttelse hver gang du anvender både glattejern, krøllejern eller hårtørrer.

Brug børsten først: Mange glatter hver sektion mange gange. Det slider på håret og kan udgås, hvis man inden glatningen børster sit hår godt igennem og holder det udstrakt.

For fladt: Hvis man hiver glattejernet helt lige ned parallelt med ansigtet, kan håret blive lidt for fladt at se på. Man kan let skabe lidt volumen og fald ved at hive glattejernet igennem håret i en C-kurve. Bøj gerne enderne ind nederst for lidt svaj. 

Kun i tørt hår: Man skal kun glatte helt tørt hår – hverken vådt eller fugtigt hår.


Sådan holder du håret sundt

Sådan holder du håret sundtHårpleje handler om lidt mere end shampoo og en klat balsam. Er man ikke typen, der ved så meget om at pleje håret, så er det ifølge det danske modeblad Skøn faktisk ikke så svært. Her er bladet samt norske Klikk.no’s bedste råd til at holde håret sundt:

Læg mærke til skum: Hvis håret ikke skummer, når man putter shampoo i, så kan man med fordel vaske det 2 gange, idet én gang så ikke er nok til at fjerne al fedtet. 

Dyr shampoo kan være en fordel: Den billige shampoo fra supermarkedet er ikke altid bedst for håret. Nok vasker den rent, men den indeholder sjældent beskyttende og plejende ingredienser.

Rent hår før produkter: Rent hår reagerer bedre på styling-produkter, så afslut hårvasken med balsam.

Hårkur: Anvend en plejende hårkur et par gange om ugen. Hårolie er også godt for håret.

Vask ikke håret for ofte: Det er tit nok med et par hårvaske om ugen, for vask slider på håret og fjerner det naturlige fedt.

Anvend den rigtige shampoo: Gå efter den type shampoo, som er designet til din hårtype (for eksempel fedt, fint, krøllet eller farvet hår).

Produkter beskytter: Selv om mange tror, at diverse styling-produkter slider på håret, så indeholder mange af dem beskyttende ingredienser.

Husk varmebeskyttelse: Varmebeskyttelse skal altid anvendes, hvis man anvender varme til at sætte håret.

Pas på med afblegning: Det tærer altid på håret, når man farver det, men afblegning er meget hårdt for håret. Overvej om dit hår kan tåle det.

Skadet hår skal have behandling: Hvis man af en eller anden grund har fået beskadiget sit hår (varme, sol, vand, farvning med videre), så skal det have ”medicin” – ofte i form af protein, fugt og ceramider.

Gå til frisøren: En uddannet frisør vil altid kunne sørge godt for håret. Regelmæssig klipning giver også et sundere hår. 

Kosttilskud: Der findes forskellige former for kosttilskud, som styrker håret.


Derfor er det vigtigt at varmebeskytte dit hår

varmebeskyt dit hårBrug af varme til frisering af håret kan være hårdt for håret – både når det gælder krøllejern, glattejern eller hårtørrer.

Today.com forklarer, at man indimellem bør holde lidt igen med al varmen, hvis man har for vane at gøre det hver dag. For eksempel rådes der til, at man tager 1 eller 2 dage uden varme, hvor man i stedet kan eksperimentere med variationer af hestehaler, fletninger eller knolde.

Today.com forklarer også, at hvis man ikke er helt med på alle de forskellige typer af hårprodukter, så kan man med fordel bevare fugten i håret med lidt hårolie – et par dråber er nok.

Den vigtige varmebeskyttelse

Today.com forklarer dog også, at varmebeskyttelsen af håret er ekstremt vigtigt – især hvis man har for vane at anvende glattejern, krøllejern eller hårtørrer hver dag.

Ifølge de danske eksperter fra Nicehair, så er varmebeskyttelse en god og forebyggende metode til at bevare sundt hår. Mange har hørt det fra frisøren, men tænker ikke at det er så vigtigt endda. Her mener de danske eksperter, at folk har forstået det helt forkert.

Nicehair.dk forklarer, at som navnet antyder, så beskytter varmebeskyttelse håret mod varmen, men den gør mere end det. Varmebeskyttelse gør nemlig også håret mere glansfuldt og sundt at se på.

Når man skal købe sin varmebeskyttelse, så se efter hvor mange grader, den kan beskytte imod. De fleste kan sagtens beskytte mod op til 230 grader, som mange glatte- og krøllejern kan fungere op til.

Sådan virker varmebeskyttelse

varmebeskyttelse af hårMan kan anvende varmebeskyttelse i både fugtigt og tørt hår, inden man går i gang med varmebehandling, og varmebeskyttelse kommer ofte som en spray, hvor man blot skal anvende et par pump til hele håret. Vent til det er tørret ind, før du anvender glatte- eller krøllejern.

Varmebeskyttelse til håret fungerer i praksis ligesom solcreme til huden, og den lægger en beskyttende hinde over håret. Denne hinde kommer så imellem håret og varmen, og den gør, at varmen ikke kommer i samme direkte kontakt med håret. Den skal trænge igennem hinden først, og derved tager håret ikke så meget skade.

Ligesom solen brænder huden, så den bliver rød, hvis man ikke bærer solcreme, så brænder varmen også håret.

Prøv selv dette trick for at se varmebeskyttelsens virkning

Nicehair.dk forklarer, at hvis man ikke tror på, at varmebeskyttelse virker, så kan man starte med at blæse varm luft på håndryggen med sin hårtørrer. Efter kort tid vil man blive nødt til at flytte hånden, da det begynder at brænde.

Lad hånden køle ned og prøv så at spraye varmebeskyttelse på håndryggen. Lad det tørre og blæs på den igen med hårtørreren. Nu vil du kunne mærke, at det ikke brænder nær så meget.


Få det bedste ud af dit glattejern

Et glattejern kan meget mere end at glatte dit hår. Det kan bruges som et redskab til at skabe fint naturligt fald, store flotte krøller eller et glat og glansfuldt hår. Nedenfor bringer vi 3 gode råd til at få det bedste ud af dit glattejern på baggrund af eksperterne fra kvindemagasinet The Good Housekeeping og modemagasinet Teen Vogue:

1) Del håret op

Ved at dele håret op i 3-4 sektioner, undgår du at glatte på det samme hår om og om igen. Denne metode er med til at forhindre slid. Når du anvender denne metode med at dele håret op i sektioner, vil det tage kortere tid at glatte håret igennem, da du har et bedre overblik over, hvor langt du er kommet med glatningen.

2) Rengør dit glattejern

De færreste tænker på at gøre glattejernet rent efter brug, især hvis det stadigt er varmt. Det er dog en god idé at indføre jævnlig rengøring af glattejernet, da der samles en masse rester fra forskellige produkter, som du har brugt i håret på andre tidspunkter. Du kan rengøre dit glattejern ved at aftørre pladerne med en opvredet klud i varmt vand. Beauty-ekspert Helle Wedderkopp anbefaler, at du rengør glattejernet, mens det er lunt og slutte af med lidt sprit, der kan tage de sidste fedtrester, der kan sidde tilbage på pladerne.

glattejern som strygejern

3) Brug det som et strygejern
Hvis du har travlt, og hurtigt skal ud af døren, og opdager på vejen ud, at din skjorte er blevet krøllet bestemte steder, så kan du faktisk bruge dit glattejern som et strygejern til at udjævne diverse krøller på tøjet. Undgå dog at klemme tøjet i for langt tid, da det ellers vil lave mærker nøjagtigt som et almindeligt strygejern.

 


 

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvordan vælger jeg et godt glattejern?

Når du skal vælge dig en godt glattejern, som gerne må udføre arbejdet godt og holde i lang tid, så bør du generelt gå efter et glattejern i en god kvalitet. Du sikrer dig nemmest, at kvaliteten af glattejernet er i top, ved at gå efter velkendte, professionelle brands.

💰 Er det pengene værd at købe et dyrt glattejern?

Hvorvidt det er pengene værd at købe et dyrt glattejern eller ej, det afhænger af, hvor ofte du regner med at bruge glattejernet. Hvis du glatter dit hår hver eneste dag eller flere gange i ugen, så kan det helt bestemt være pengene værd at købe et dyrere glattejern.

👍 Er det okay at glatte hår én gang i ugen?

Ja, det er fint at glatte dit hår én gang i ugen. Det anbefales dog generelt ikke, at du glatter dit hår oftere end det, da det vil skade dit hår i længden. Dertil bør du altid sørge for, at dit hår er rent og helt tørt inden glatningen.

👍 Er det okay at glatte hår én gang i ugen?

Ja, det er fint at glatte dit hår én gang i ugen. Det anbefales dog generelt ikke, at du glatter dit hår oftere end det, da det vil skade dit hår i længden. Dertil bør du altid sørge for, at dit hår er rent og helt tørt inden glatningen.


testkilder

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Bäst i test 🇸🇪

Det svenske forbrugersite Bäst i test bringer anmeldelser, tests og sammenligninger af diverse forbrugerprodukter. De bringer blandt andet en anmeldelse af den testvindende GHD IV Styler på deres forbrugersite, som du kan læse her. De har ligeledes skrevet en anmeldelse af Remington ProLuxe Straightener S9100, som du kan læse her. 


Femina 🇩🇰

Det danske kvindemagasin Femina bringer nyheder indenfor skønhed, velvære og mode. De tester og anmelder også diverse produkter til kvinder, som de skriver om på deres onlinesite. Femina har testet og anmeldt GHD IV Styler. Du kan læse hele artiklen her. 


Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det amerikanske kvindemagasin Good Housekeeping Institute bringer artikler indenfor kvindelige interesseområder såsom sundhed, mad og produktanmeldelser. Testpanelet fra Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt GHD IV Styler glattejernet. Du kan læse mere om denne test her. De har også testet og anmeldt Remington S9500 glattejernet, og denne test kan du læse her.

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Remington Silk S9600, som de har givet 80 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Endelig har eksperterne testet modellen Cloud Nine The Original Iron.Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.


The Independent 🇬🇧

Den britiske avis The Independent udgiver nyheder fra ind- og udland. De bringer også artikler omkring diverse anmeldelser af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. The Independent har skrevet en artikel om GHD Platinum, som du kan læse her.

The Independent har ligeledes testet og anmeldt Philips MoistureProtect HP8372 og Remington S6606 curl & straight.

Læs hele anmeldelsen af Philips MoistureProtect HP8372 her.

Læs hele anmeldelsen af Remington S6606 curl & straight her.


Daily Mail 🇬🇧

Den britiske online nyhedsavis Daily Mail udgiver dagligt nyheder fra ind- og udland. Daily Mail bringer også nyheder og artikler indenfor forbrugerområdet, og har blandt andet bragt en anmeldelse af GHD Platinum, som du kan læse her.


Bags of Beauty 🇺🇸

Bags of Beauty er en britisk skønhedsblog, som bringer indlæg indenfor skønhed og velvære. Bloggen tester og anmelder også produkter henvendt til kvinder. Bags of Beauty har anmeldt GHD Platinum, og denne anmeldelse kan du læse her.


Becky Bedbug 🇺🇸

Bloggeren Becky som står bag den britiske livsstilsblog Becky Bedbug, har testet og anmeldt GHD Platinum. Denne anmeldelse kan du læse i sin fulde længde lige her. 


Pudderdåserne 🇩🇰

Den danske skønhedsblog Pudderdåserne har testet og anmeldt GHD Platinum glattejernet og GHD V Gold Classic Styler glattejernet. Du kan læse den fulde anmeldelse af GHD Platinum glattejernet her. Du kan ligeledes læse hele anmeldelsen af GHD V Gold Classic Styler lige her 


Allure 🇺🇸

Den amerikanske skønhedsplatform Allure bringer nyheder, skønhedstips og anmeldelser af produkter henvendt til kvinder. De har testet og anmeldt GHD Platinum, og denne anmeldelse kan du læse i sin fulde længde her. 


Kvindeguiden 🇩🇰

Det danske livsstilsmagasin Kvindeguiden skriver artikler om bolig, mode, skønhed og livsstil. De har testet og anmeldt Remington ProLuxe Straightener S9100, og denne artikel kan du læse i sin fulde længde her.


Testsieger 🇩🇪

Det tyske Testsieger er en onlineplatform med over 400.000 forskellige anmeldelser af blandt andet elektronik. De har testet og anmeldt GHD V Gold Mini Styler. Denne test kan du læse her. Også Braun Satin Hair 7 ST710 glattejernet samt Remington S9500 er blevet testet og anmeldt af Testsieger. Du kan læse anmeldelsen af glattejernet fra Braun her og anmeldelsen af glattejernet fra Remington her.


Testfazit 🇩🇪

Den tyske forbrugerplatform Testfazit bringer anmeldelser og testresultater af forskellige produkter til den almindelige forbruger. De har bragt en anmeldelse af GHD V Gold Classic Styler, som du kan læse her. Også Braun Satin Hair 7 ST710 og Remington S9500 er blevet anmeldt af Testfazit. Du kan læse anmeldelsen af glattejernet fra Braun her og anmeldelsen af glattejernet fra Remington her.


Test.de 🇩🇪

Det tyske Test.de er en onllineplatform med anmeldelser og testresultater af diverse produkter til den almindelige forbruger. De har anmeldt og testet GHD IV Styler, og denne artikel kan du læse i sin fulde længde her.


HerCampus.com 🇺🇸

Dette amerikanske onlinemagasin Her Campus bringer nyheder, artikler og gode råd, indenfor livsstil, som primært henvender sig til kvindelige amerikanske studerende. Her Campus har testet og anmeldt GHD V Gold Classic Styler. Denne anmeldelse kan du læse her.


Cutehairday.com 🇺🇸

Cutehairday.com er en international webside, der beskæftiger sig med alt inden for hårpleje og frisering. Det omfatter også tests af forskellige hår-redskaber såsom krøllejern og hårtørrere. Her har Cutehairday.com testet modellen Cloud Nine The Original Iron.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge artiklen her.

Cutehairday.com har ligeledes testet og anmeldt Remington Silk S9600, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no er en stor norsk forbruger-webside, som foretager et stort antal forbrugertests, og det inkluderer produkter til både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no testet og sammenlignet forskellige glattejern inklusiv modellen OBH Nordica 3099. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Smartson.se 🇸🇪

Smartson.se er en svensk testside, der afprøver og vurderer forskellige typer af forbrugerprodukter. Som forbruger kan man faktisk også selv blive en del af Smartson.se’s testpanel. Smartson.se har her testet forskellige friseringsværktøjer, heriblandt glattejernet OBH Nordica 3099. Ønsker du at læse mere om, kan du læse artiklen hos Smartson her.


T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk teknologimagasin, der har fokus på forskellige emner inden for teknologi – for eksempel både nyheder, anmeldelser, guides og diverse artikler. Det er især de elektroniske forbrugerprodukter, som har fokus hos T3.com såsom telefoner, computere, lyd, spil og fitness, men andre forbrugerprodukter får også plads hos T3.com. Her har T3.com testet forskellige glattejern for at finde frem til de bedste. I denne test er modellen Cloud Nine The Original Iron inkluderet.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der laver anmeldelser og tests. Dette gør de på baggrund af resultater og brugeranmeldelser fra diverse kilder, hvorefter de vurderer de forskellige produkter og videregiver resultaterne til læserne. Her har de vurderet glattejernet Philips MoistureProtect HP8372. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Makeupandbeauty.com 🇮🇳

Makeupandbeauty.com er en stor indisk makeupside, der skriver om alt, der omhandler makeup og andre skønhedsprodukter. Her har de testet og anmeldt glattejernet Philips MoistureProtect HP8372, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link.


Øvrige relevante tests

Som et alternativ til glattejern, så findes der også glattebørster. Denne type børster vinder stadig stigende popularitet i Danmark, da de er nemme at anvende og forholdsvis billige at købe.

For at gøre det nemmere at danne sig et overblik over glattebørster, og hvad de kan, så har vi udgivet denne glattebørste test, hvor vi ser nærmere på hvilke modeller som eksperterne synes bedst om. I artiklen har vi også sammenlignet priserne på produkterne, så du nemt at kan få et overblik over hvilke forhandlere der sælger produkterne billigst.

Et andet alternativ er krøllejernet, som er nyttigt hvis der skal lidt ekstra liv og bevægelse i dit hår. Vi har ligeledes udarbejdet en krøllejern test, som har til formål at give dig det bedst mulige overblik over hvilke modeller som eksperterne synes bedst om. I testen finder du også prissammenligning på de forskellige produkter, samt en lang række gode råd til hvordan du får mest ud af dit krøllejern.

Læs også om de bedste IPL hårfjernere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme