Juicer guide: De 15 bedste juicepressere ifølge tests og eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Testvinder guide 2021: I denne artikel finder du en samling af markedets bedste juicere. Forbrugsguiden.dk har gennemgået en række skandinaviske juicer tests, hvor forskellige eksperter har sammenlignet og testet juicemaskiner. Vi har samlet de bedste testvindere i denne artikel, så du nemt og bekvemt at kan få et overblik over, hvilke juicemaskiner der har udmærket sig og hvorfor.

Vi har gennemgået flere test af juicere fra både skandinaviske testmagasiner, nyhedsmedier og testsites. Alle sammen for at give dig vores bud på de bedste juicere på markedet lige nu.  Nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af de juicemaskiner der har vundet tests
🔸 Guide omkring hvordan du får mest ud af din juicemaskine
🔸 Gennemgang af alle de kilder vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Juicer Test – Her er de 15 bedste juicere

Her følger en gennemgang af de juicere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Vi har undersøgt mere end 15 forskellige tests, og samlet de bedste resultater her på siden. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke tests de forskellige juicere er blevet bedømt i.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Braun Multiquick 3 J300 – stort påfyldningsrør og hurtig

Forbrugsguidens anbefaling

Bedste køb hos det britiske magasin Which.co.uk
4,2/5 stjerner hos det britiske magasin qualitireview.co.uk 
8,6/10 baseret på 149 anmeldelser hos revoo.com 
78/100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Braun Multiquick
.
Denne flotte og effektive Braun Multiquick 3 J300 juicepresser giver dig et friskt glas juice på kun 15 sekunder. Du kan altså hurtigt snuppe en juice til din morgenmad, som tilbehør til en god frokost eller som et mellemmåltid på vej ud ad døren. 

Denne juicepresser er enormt populær blandt forbrugerne og bliver blandt andet meget rost hos det britiske magasin qualitireview.co.uk. Her får den også 4,2/5 stjerner. Om juicepresseren skriver en bruger for eksempel: ”fantastisk maskine, laver juice på få sekunder, rengøring er relativt let, men kræver stadig en smule mere rengøring, så den er holdt i en god, ren tilstand. Dog elsker jeg den og laver meget juice med den”. 

Hos revoo.com er denne juicepresser også meget populær blandt forbrugerne. Her skriver en forbruger for eksempel: ”Meget brugbar og hurtig at bruge.” – kort og god bedømmelse fra en tilfreds kunde. 

Om denne juicepresser

Denne Braun Multiquick 3 J300 juicepresser giver dig de lækreste, friske juicer, du kan nyde, lige når du har lyst. Grundet det 75 mm rør denne juicepresser er udstyret med, kan den nemt og effektivt presse selv de største og hårdeste frugter og grøntsager. 

Braun Multiquick 3 J300 juicepresseren er så effektiv, at den kan give dig et lækkert glas juice på kun 15 sekunder. Derudover har denne juicepresser 2 forskellige hastigheder, så du kan selv navigere, hvor lang tid det skal tage at lave din juice. Det robuste og rustfrie stål, som denne juicepresser er lavet af, er nemt at rengøre, og du skal derfor ikke bøvle med en konstant beskidt juicepresser, når du laver dine yndlingsjuices. 

Juicepresseren kan nemt blive en del af indretningen i dit køkken, da den har et enkelt og stilrent design. Den er fremstillet af højglans plastik og rustfrit stål, hvilket giver den et rent og lækkert udseende. 

Braun Multiquick 3 J300 juicepresser vs. markedet 

I forhold til mange andre juicepressere på markedet er denne Braun Multiquick 3 J300 juicepresser enormt robust og let at navigere i. Den har en række specielle funktioner som blandt andet, at den kan gå i opvaskeren. Dette er især godt, hvis du ønsker en let og effektiv rengøring af juicepresseren, når du har brugt den. Derudover har denne juicepresser også non-slip fødder, på bunden, der gør, at den er svær for eksempelvis børn at vælte og rykke rundt på. Braun Multiquick 3 J300 juicepresseren kan altså være perfekt for den travle mor, der elsker lækker juice. 

Fordele

 • God til frugter og bær
 • Skumskillerkande
 • Stort påfyldningsrør
 • Nem at rengøre
 • Hurtig
 • Kan tilføje frugter og bær undervejs
Ulemper

 • Stor
 • Ingen dryp-stop
 • Skaber en del skum

Derfor bør du vælge denne juicepresser:
🔴 Kan lave frisk juice på kun 15 sekunder
🔴 Indeholder 2 forskellige hastigheder
🔴 Let at rengøre
🔴 Stilrent og lækkert design

Udvalgte specifikationer:

 Produkttype: saftpresser
 Mosholderkapacitet: 2 liter
 Farve: højglansplastik
 Egenskaber: antislip fødder, opvaskemaskine sikker, si i rustfrit stål, hurtigpres-system
 Udvendige funktioner: rustfrit stål anti-dryp tud
 Inkluderet tilbehør: børste til rensning, juice kop (1,25l)


Braun Multiquick 5 J500

Testvinder

✅ Kåret til ‘Bedst i test’ hos uafhængige testpaneler
Braun Multiquick 5 J500

.
Denne juicemaskine fra Braun er en flot og veldesignet maskine med en motor på 900 W. Maskinen får ros for at være støjsvag, 68 dB, og samtidig lave god juice både hurtigt og effektivt.
Også her kan alle delene komme i opvaskemaskinen. Maskinen er udstyret med Anti-Dryp funktion, så den ikke drypper juice saft på bordet når du har brugt den.

En af fordelene ved denne model er dens evne til hurtigt at lave juice. Maskinen er udstyret med en turbofunktion, som gør at den arbejder højeffektivt. Saftcentrifugen kan lave et glas frisk frugtjuice på bare 15 sekunder. Den kan producerer op til 1 liter juice på under et minut, hvilket gør den til en af markedets hurtigste juicepressere.

Juiceren har 2 hastigheder, et rustfrit stål filter og en kande der rummer 1,25 liter.
Maskinen er let at rengøre og der følger en praktisk børste med, som gør det nemt at fjerne fastsiddende frugtkød.

Denne model har også et bredt påfyldningsrør på 75 mm, så du nemt kan fylde hele frugter og grøntsager i maskinen.

Fordele

 • God pris
 • 2 hastigheder
 • Anti-dryp funktion
 • Stort påfyldningsrør
 • Elegant juicer
Ulemper

 • Ingen ideer til opskrifter
 • Funktionelt design
 • Intet tilbehør

Du kan se en video om Braun juiceren her:


Severin ES3571 – lydsvag og nem at betjene

Bedst til prisen

4,5 ud af 5 stjerner hos det tyske kaffemagasin Coffeeness.de 
4,5 ud af 5 stjerner hos det tyske saftmagasin Saftland.com 
4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de
Severin ES3571 

.
Severin ES3571 er blevet testet af 3 hold eksperter fra Tyskland, der inkluderer kaffemagasinet Coffeeness.de, saftmagasinet Saftland.com og testmagasinet Testberichte.de.

Eksperterne har set nærmere på aspekter såsom juice-evner, funktioner, håndterbarhed, pris og design, og alle giver de denne model høje karakterer.

Enkel og kompakt

Severin ES3571 vil passe godt til den forbruger, der ønsker en velfungerende, simpel og kompakt juicer, der ikke fylder for meget på køkkenbordet.

Den er kraftfuld og stærk og opererer ved 150 watt. Dermed kan den juice både bløde frugter og hårdere grøntsager – det gør den ideel til den forbruger, der ønsker at eksperimentere.

Modellen er meget enkel i udtrykket og nem at betjene. Der skal ikke foretages meget, men dog vil man opleve, at det er bedst, hvis man skærer de største ingredienser ud først – dermed er der lidt mere manuelt arbejde forbundet med denne i forhold til flere af konkurrenterne. Der findes desuden blot 1 hastighedsindstilling, som dog kan anvendes til alle typer af juice.

Let rengøring og høj sundhed

Severin ES3571 kommer også med den fordel, at den er meget hygiejnisk og let at rengøre. Den er skabt til ikke at svine (derfor findes der også et smart drypstop), og er den blevet fedtet udvendig, kan den blot tørres af med en fugtig klud.

Indvendig er den så hygiejnisk designet, at delene kan skilles ad, og disse tåler opvask i maskine.

Yderligere skal det nævnes, at dette apparat er en såkaldt slowjuicer. Det betyder, at behandlingsprocessen af ingredienserne er langsommere end normalt, hvilket giver et bedre og mere omfangsrigt afkast af vitaminer og mineraler – altså bliver juicen sundere.

Gør det bare godt, ifølge eksperterne

Severin ES3571 er blevet testet af flere hold eksperter, der blandt andet inkluderer kaffemagasinet Coffeeness.de. Eksperterne herfra er meget imponerede og skriver ligeud, at den bare præsterer godt. Den er meget brugbar, og man vil opleve ofte at få brug for den.

Den er flot i designet, og så er den tillige sjov at anvende, kommenteres det. Den er skabt til eksperimenter, og så leveres der meget velsmagende saft.

Selv om Coffeeness.de er meget positive, bemærker de dog også, at der er en del manuelt arbejde her, idet man bør skære ingredienserne ud først, og så er den lidt svær at samle.

Også det tyske testmagasin Testberichte.de er meget imponerede over denne juicer. De forklarer, at blandt fordelene findes den lave støj, de aftagelige dele, der tåler maskinopvask og muligheden for også at lave sorbet.

Dertil synes de, at betjeningen og håndteringen er god og behagelig. Der nævnes dog et par minusser, som blandt andet går på, at den er lidt langsom i arbejdet, og så er påfyldningsrøret ikke ret stort.

Fordele

 • Lydsvag
 • Kan håndtere frugter og grøntsager
Uleemper

 • Har problemer med at juice fiberholdige grøntsager

Specifikationer ved Severin ES3571
🔴 Type: Slowjuicer
🔴 Mærke: Severin
🔴 Watt: 150
🔴 Antal hastigheder: 1
🔴 Beholderens kapacitet: 1 liter
🔴 Drypstop: Ja
🔴 Vægt: 3,9 kilo
🔴 Højde: 42,5 centimeter
🔴 Bredde: 35 centimeter
🔴 Dybde: 19,4 centimeter

Udvalgte fordele ved Severin ES3571
Enkel og simpel juicemaskine
Let betjening
Sund juice
Opererer efter slowjuice-processen
Rengøringsvenlig


Kenwood KAX720PL 

4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos tyske Amazon.de

Kenwood KAX720PL 

.
Kenwood KAX720PL er ikke blevet testet af eksperter, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her i stedet er tale om en brugerfavorit. Vi har set nærmere på, hvad brugerne i deres anmeldelser på Amazon.de mener, og de er meget positive og imponerede.

Læg mærke til at her ikke er tale om en hel juicer, men i stedet en juice-tilbehørsdel til den eksisterende Kenwood køkkenmaskine. Man skal derfor have en Kenwood køkkenmaskine for at kunne anvende denne.

Tilbehør til køkkenmaskinen

Kenwood KAX720PL er et stykke tilbehør, der passer til Kenwood køkkenmaskinerne i serierne kMix og Chef. Har man en anden type, kan denne eventuelt også være kompatibel via en adapter. Tjek gerne din model inden køb.

Dette stykke tilbehør er derfor designet som et supplement til køkkenmaskinen, således at man kan anvende dennes krop til at producere juice.

Tilbehørsdelen er let at montere på maskinen og fungerer med det samme. Herefter skal man blot vælge de frugter eller grøntsager, som skal presses til juice og saft. Apparatet er skabt til både at håndtere bløde og hårde varianter.

Slowjuice-princippet

Kenwood KAX720PL er skabt til at levere kvalitetsjuice, som har et meget højt indhold af vitaminer og mineraler. Dette sikres via behandlingsprocessen, der kaldes slowjuicing.

I denne proces behandles ingredienserne langsommere og mere nænsomt, hvilket tillader en højere bibeholdelse af næringsstoffer i saften. Dermed er den sundere at indtage.

Dette produkt er desuden designet med fokus på rengøring. Der findes et smart drypstop, så der ikke svines på køkkenbordet, og yderligere tåler apparatet opvask i maskine.

Rigtig god juice, ifølge brugerne

Kenwood KAX720PL er som nævnt ikke blevet testet af eksperter, men har derimod fået en lang række positive anmeldelser fra brugerne på den tyske Amazon.de.

Kunderne her nævner mange fordele ved modellen, men det går blandt andet igen, at den er rigtig god til at producere velsmagende juice, og at den er meget alsidig.

En af brugerne skriver for eksempel: ”Den er god til bær og bærgele… Friske og sprøde æbler giver også en dejlig juice… Pærer, blommer og kirsebær fungerer også godt… Skrællet appelsin presses meget godt og smager meget lækkert… Rengøringen er meget hurtig… Samlingen er også hurtig efter lidt øvelse”.

Fordele

 • Kompakt model af en køkkenmaskine at være
 • Dryp-stop funktion
 • Aftagelige dele kan gå i opvaskeren
 • Kan bruges til de fleste frugter og grøntsage
 • Mulighed for at lave mandemælk
Ulemper

 • Kompakt model til en køkkenmaskine
 • Drypstopfunktion
 • Aftagelige dele tåler opvaskemaskine
 • Kan bruges til de fleste frugter og grøntsager
 • Mulighed for at lave mandelmælk

Specifikationer ved Kenwood KAX720PL
🔴 Type: Juice-tilbehør til Kenwood køkkenmaskinen
🔴 Mærke: Kenwood
🔴 Drypstop: Ja
🔴 Vægt: 2,7 kilo
🔴 Højde: 22 centimeter
🔴 Bredde: 27 centimeter
🔴 Dybde: 27 centimeter

Udvalgte fordele ved Kenwood KAX720PL
Tilbehør til Kenwood køkkenmaskine
Til hårde og bløde ingredienser
Laver juice via slowjuice-princippet
Let rengøring
Tåler maskinopvask

Her kan du se en lille video om Kenwood KAX720PL. Videoen er produceret af Kenwood: 


Bosch MES25A0

Topscorer hos Råd & Rön

Bosch-MES25A0 juicer

.
Bosch MES25A0  er en anmelderrost juicer med en motoreffekt på 700 W.

Juicemaskinen fra Bosch har en lavere motorkraft end de andre testvindere her i artiklen. Den er dog rigtig godt bygget, hvilket opvejer den lavere motorkraft. Dens gode juicekvalitet, er blandt andet en af de ting eksperterne fremhæver ved denne maskine.
Igen får du her en maskine med gode funktioner, som får ros i de forskellige test. Maskinen er ligesom de andre let at rengøre, da alle aftagelige dele kan vaskes i opvaskemaskinen.
Også her får du et bredt påfyldningsrør, som gør det nemt at fylde hele frugter og grøntsager i maskinen.

Juiceren har drypstop og kan køre med 2 hastigheder. Med til juiceren følger 1 juicekande på 1,25 liter med skumskiller og 1 børste til rengøring.

Fordele

 • Mikrosigt I rustfrit stål
 • XL-tragt
 • Rengøringsbørster er inkluderet
Ulemper

 • Der er mange dele at rengøre
 • Frugtkød er vådere end ved en slowjuicer

Philips HR 1889 – kraftfuld motor og nem rengøring

4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske BbcGoodFood.com 
4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
71 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute 
Anbefalet hos den britiske avis Mirror.co.uk 
God bedømmelse hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk
Philips HR 1889

.
Philips HR 1889 er blevet testet af ikke mindre end 5 ekspertkilder fra Storbritannien. Disse inkluderer mediegiganten BBC, testmagasinerne Trustedreviews.com og Which.co.uk, husholdningsinstituttet Good Housekeeping Institute og avisen Mirror.co.uk.

Her er juiceren blevet vurderet ud fra aspekter såsom juice-evner, brugervenlighed, håndterbarhed, funktioner, design, rengøring og anvendelighed. Vurderingen lyder fra alle eksperterne, at denne model er meget velfungerende.

Flot og professionel

Philips HR 1889 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en juicer med et professionelt udtryk. Maskinen er stor og kraftig, men alligevel stilfuld og elegant. Den vil se flot ud på køkkenbordet.

Yderligere er her tale om et meget kraftfuld produkt, der kan klare at juice både bløde og hårdere ingredienser – effekten ligger nemlig på 150 watt.

Produktet er skabt til at gøre det så let som muligt for forbrugeren at få frisklavet juice eller saft, og derfor er det muligt at tilsætte selv hele frugter.

Så slipper man for en stor del af det manuelle arbejde, og dette tillades blandt andet på grund af det store XL påfyldningsrør, der har en størrelse på 70 millimeter.

Slowjuicer

Philips HR 1889 kommer dertil med en let betjening med knapper, der ligger godt i forhold til hånden. Der findes 2 forskellige hastigheder, som man kan anvende alt efter type af opgave.

Arbejdsprocessen kaldes ”slow-juicing”, og dette betyder, at omdannelsesprocessen er en smule anderledes og langsommere med henblik på at bevare flest mulige vitaminer og mineraler fra det grønne. Udtrækket kan blive på op til 80 procent – dermed er juicen sundere end normalt.

Dertil findes der en smart app, som kan bidrage med gode opskrifter og tips og tricks, og så er apparatet meget hygiejne- og rengøringsvenligt. Det betyder, at den er let at skille ad, og de aftagelige dele tåler opvask i opvaskemaskinen.

Der er også tænkt på den ydre hygiejne med drypstop, der sørger for, at der ikke svines ud over køkkenbordet.

Imponerer med gode evner og lav pris, ifølge eksperterne

Philips HR 1889 er blevet testet af forskellige eksperter. Blandt andet skriver BBC, at her er tale om en meget velfungerende model, der ydermere kommer til en overkommelig pris.

Den er moderne i udtrykket og flot at se på, og så er den meget effektiv, når det kommer til selve juice-opgaverne.

Dertil roses den for at have et XL påfyldningsrør og for at være let at skille ad – som en bonus tåler de aftagelige dele maskinopvask. Dog savnes en større beholder til frugtaffald.

Good Housekeeping Institute har også anmeldt apparatet og er meget tilfredse. De forklarer for eksempel, at designet er meget flot og moderne, og så er den kompakt i bygningen.

Dertil roses den for at være meget let at samle og dertil nem at bruge – man behøver ingen forhåndskendskab.

Eksperterne synes desuden, at den er meget effektiv, og især er den god til at juice bær – på andre områder halter det lidt mere. Dog er den også prisvenlig og tåler maskinopvask, og Good Housekeeping Institute konkluderer, at her er tale om et godt køb.

Også testmagasinet Which.co.uk har afprøvet Philips HR 1889, og de fremhæver især, at den tåler maskinopvask og har et stort påfyldningsrør, således at man ikke behøver at skære ingredienserne over først – dermed kan den klare for eksempel en hel appelsin.

Dog synes eksperterne ikke, at den producerer nok juice i forhold til den mængde ingredienser, som man tilsætter.

Fordele

 • Stort påfyldningsrør
 • Kraftfuld motor
 • Nem at rengøre
 • Integreret dryp-stop
 • Kompakt design
Ulemper

 • Lille beholder
 • Ikke så god til hårde grøntsager

Specifikationer ved Philips HR 1889
🔴 Type: Slowjuicer
🔴 Mærke: Philips
🔴 Watt: 150
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Påfyldningsrør, størrelse: 70 millimeter
🔴 Drypstop: Ja
🔴 Vægt: 4,3 kilo
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 37 centimeter
🔴 Dybde: 14 centimeter

Udvalgte fordele ved Philips HR 1889
Flot og solid
Kan juice hele frugter
Opererer efter slowjuice-princippet
Sundere juice
Rengøringsvenlig

 


Philips HR1855

✅ Topscorer hos Råd & Rön

Philips HR1855

.
Philips HR1855 skiller sig ud i mængden på ét område. Maskinen har det innovative juice-presse-system, QUICKClean, som gør, at du kan presse op mod 2 liter juice før du skal tømme frugtkødsbeholderen. Det gør maskinen særdeles effektiv, og du sparer tid her, ved ikke at skulle tømme maskinens beholder igen og igen. Producenten lover desuden at rengøringen kun tager et enkelt minut.

Motoren er på 700 watt, og denne maskine har et ekstra stort påfyldningsrør, der måler 75 mm, og gør, at du kan presse større og mindre frugter. Selve påfyldningstragten benævnes fra Philips som XL. Du behøver derfor ikke skære frugter og grøntsager ud – det klarer maskinen for dig.

Materialerne på Philips HR1855 er stilrene og er glatte i overfladen. Det gør, at du nemt kan gøre den ren, og de forskellige dele tåler også opvaskemaskine.

Dog skal man være opmærksom på, at maskinen kan støje en smule under brug. Men taget prisen i betragtning, som ligger i den billigere ende af prisskalaen i denne kategori, er pengene godt brugt på netop denne maskine fra Philips.

Denne video viser hvordan juiceren presser saften ud af frugterne: 


Slow juicere: 


Witt by Kuvings C9600W

Testvinder hos Berlingske Tidende 
Testvinder hos TV2 Norge

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer

.
Modellen Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er blevet testet af Berlingske, TV2 Norge og juiceeksperten Mads Bo. Her har alle tre eksperter givet denne model gode bedømmelser.

Både Berlingske og TV2 Norge har kåret denne model som testvinder på baggrund af dens funktioner, ydeevne og design.

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er efterfølgeren af modellen B6100, der også er en populær slow juicer.

Denne model udmærker sig især ved at kunne presse hele frugter, hvorved det bliver hurtigere at lave juice. Designet er stilfuldt og klassisk, hvorfor den sagtes kan stå fremme på køkkenbordet efter brug.

Med Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer får man 30 % mindre pulp, hvorfor udtrækningen af juice er større end ved andre modeller.

Model der kan presse hele frugter og grøntsager 

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er udstyret med et påfyldningshul på 7,5 centimeter. Denne model er især kendt for at kunne presse hele frugter og grøntsager på grund af hullets størrelse. Derudover er påfyldningshullet gennemsigtigt, hvorfor man kan følge med i hele processen.

Eksperterne fra Berlingske er vilde med maskinens påfyldningsrør, som de kalder for ’mega lækkert’, da det både er stort og gennemsigtigt.

At presse frugter og grøntsager hele betyder, at næringsstoffer såsom mineraler og vitaminer bedre vil blive bevaret, da man undgår at skære i ingredienserne, men blot kan putte dem direkte ned i maskinen.

Alle ingredienser bliver presset og kværnet ved lave omdrejninger med denne model. Maskinen kører på 50 omdrejninger pr. minut, hvorfor man undgår iltning og oxidering af juicen. Dette betyder igen, at næringsstofferne bliver bevaret bedre, samt at juicen kan holde sig i køleskabet i flere dage.

Eksperterne fra Berlingske forklarer, at maskinen er hurtig til at presse juice og bare kører derudaf uden problemer, hvilket de er imponerede over. Dog gør de opmærksom på, at maskinen er stoppet en enkelt gang ved afprøvning, da de puttede store og tykke gulerødder ned i maskinen.

Optimeret kværnesystem og SmartCap 

Med Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er motoreffekten på 240 Watt. Dog er motoren stadig støjsvag, hvorfor den er mere behagelig at presse juice på end andre modeller.

Eksperterne fra TV2 Norge er især vilde med maskinens støjsvage motor samt effektivitet. De beskriver juicen som værende lækker og fyldig, selvom de godt kunne tænke sig, at denne model var en smule nemmere at rengøre.

Med denne model er kværnsystemet blevet optimeret, da der er placeret en fordybning forneden, hvor alle fibre samles, hvorfor sneglen er opbygget anderledes. Derudover er maskinen udstyret med et alt-i-et system, der sørger for, at rengøringen bliver nemmere.

Maskinens SmartCap-funktion sikrer, at udløbshullet lukker i, mens der bliver lavet juice. Man har derfor mulighed for at blande saften, mens der stadig bliver presset juice.

Derudover sikrer denne funktion, at der ikke dryppes ned på køkkenbordet efter endt brug. Der er mulighed for at lave op til 1 liter juice på samme tid.

Fordele

 • Stort påfyldningsrød med mulighed for at presse hele frugter og grøntsager
 • Udstyret med et optimeret kværnsystem
 • Udstyret med SmartCap funktion
 • Alt-i-et system med nem rengøring
 • Mulighed for at presse både hårde og bløde frugter og grøntsager
Ulemper

 • Der er mange dele
 • Der skal rengøres

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicerspecifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1 liter
🔴 Omdrejninger pr. minut: 50
🔴 Vægt: 6,9 kilo

Fordele ved Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer:
Stille motor
Stort påfyldningsrør
Mulighed for at putte hele grøntsager og frugter ned i maskinen
Optimeret kværnesystem
SmartCap-funktion


Sage Nutri Juicer

Anbefalet hos den britiske avis The Telegraph
Anbefalet hos den britiske avis The Independent
71 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Sage Nutri Juicer

 

.Sage Nutri Juicer er blevet testet og anmeldt af de to britiske aviser The Telegraph og The Independent samt det britiske magasin Good Housekeeping Institute. Eksperterne er begejstrede for modellen, som de alle har givet en god bedømmelse.

Eksperterne fra The Telegraph mener, at juiceren er hurtig og effektiv, hvorfor man kan producere en større mængde på ingen tid. Good Housekeeping Institute tilføjer, at Sage Nutri Juicer er en robust maskine, der kan producere juice i en længere periode uden at stoppe.

Dette er The Independent enige i, men mener ligeledes, at modellen kommer i et praktisk og stilrent design, hvorfor den passer godt på de fleste køkkenborde. De mener dog, at Sage Nutri Juicer er en smule støjende, selvom det ikke er det værste, når nu den er så effektiv.

Maksimerer juicens næringsindhold

Med Sage Nutri Juicer bliver der i gennemsnit trukket 70 % af alle næringsstoffer ud af ingredienserne. Juicemaskinen sørger for at maksimere juicens næringshold med hjælp fra teknologien Cold Spin og skæreknive i titanium. Disse faktorer er med til at give en varmepåvirkning, der er mindre end 1 grad, hvilket er med til at bevare juicens næringsstoffer.

Sage Nutri Juicer sørger ligeledes for, at den pressede juice har en lang levetid. Dette er på grund af den formstøbte legering samt på grund af, at modellen er fremstillet af højkvalitetsstål. Det betyder, at man ikke behøver at drikke den pressede juice lige med det samme, da den godt kan holde sig i et stykke tid.

Alle maskinens aftagelige dele tåler desuden at komme i opvaskemaskinen, hvorfor man nemt og hurtigt kan rengøre maskinen efter brug.

Kan bruges til hele frugter og grøntsager

Sage Nutri Juicer er velegnet til hele frugter og grøntsager, hvorfor man ikke skal bruge tid på at skære ingredienserne i stykker, inden de bliver puttet ned i maskinen. Maskinen kommer nemlig med et ekstra stort påfyldningsrør på 8,5 centimeter, der gør det muligt at putte hele ingredienser direkte ned i maskinen uden at skære dem over først.

Man kan desuden både anvende både bløde og hårde frugter og grøntsager takket være maskinens titaniumforstærkede knive. Dette er også muligt på grund af maskinens to hastighedsindstillinger, der giver brugeren mulighed for at tage hensyn til den specifikke ingrediens.

Kraftfuld motor og effektivt filtreringssystem

Juicemaskinen er udstyret med en motor, der har en motoreffekt på 1250 Watt. Det vil sige, at motoren er kraftfuld nok til at kunne klare de fleste opgaver, hvorfor man kan presse lige præcis den juice, som man har lyst til.

Derudover kommer Sage Nutri Juicer med et særligt filteringssystem, der sikrer, at man får den klareste og reneste juice, der er klar til at blive drukket med det samme.

Sage Nutri Juicer er yderligere forsynet med en beholderkapacitet på 1 liter. Det betyder, at man kan lave en større portion på samme tid til hele familien. Der medfølger desuden en frugtkødsbeholder på 3 liter samt en ekstra stor serveringskande med låg med en kapacitet på 2 liter.

Fordele

 • Bevarer vitaminer og næringsstoffer
 • Skæreknive i titanium
 • Kan anvendes til hele frugter og grøntsager
 • Aftagelige dele tåler opvaskemaskine
 • 1 liters beholderkapacitet og 3 liter frugtkødsbeholder
Ulemper

 • Svær at rengøre,
 • Frugtkødsbeholder er svær at tage af
 • Frugtkød skal regelmæssigt fjernes fra undersiden af låget

Sage Nutri Juicer specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 2
🔴 Motoreffekt: 1250 Watt
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 3 liter
🔴 Vægt: 7 kilo

Fordele ved Sage Nutri Juicer: 
Bevarer vitaminer og næringsstoffer
Skæreknive i titanium
Kan anvendes til hele frugter og grøntsager
Aftagelige dele tåler opvaskemaskine
1 liters beholderkapacitet og 3 liter frugtkødsbeholder

Her kan du se en videopræsentation af Sage the Nutri Juicer lavet af Sage:


Smeg Slow Juicer

Anbefalet hos den britiske avis The Independent
Anbefalet hos den britiske avis The Telegraph

Smeg Slow Juicer

.
Smeg Slow Juicer er blevet testet af de to britiske ekspertkilder The Independent og The Telegraph. Ekspertkilderne er begejstrede for Smeg Slow Juicer, som The Telegraph beskriver som værende en ’effektiv maskine’.

Begge ekspertkilder finder mange fordele ved Smeg Slow Juicer. Mens The Independent især bemærker, at maskinen er lydsvag, BPA-fri og brugervenlig, så nævner The Telegraph maskinens effektivitet som en klar fordel.

Der findes ikke mange minusser ved Smeg Slow Juicer. Det bliver dog bemærket af The Telegraph, at påfyldningsrøret gerne måtte være en smule bredere.

Bevarer flere næringsstoffer med langsomt pressesystem

Smeg Slow Juicer sikrer, at der bliver bevaret flere næringsstoffer i juicen med det langsomme pressesystem, der ikke anvender knivblade. Saften fra ingredienserne bliver i stedet presset ud med en effektiv skrue. Dette betyder ikke mindst, at bevarelsen af mineraler og vitaminer er højere, men også at saften ikke bliver oxideret, inden den forlader juicemaskinen.

Det er ydermere muligt at justere saftens konsistens afhængig af, hvor meget frugtkød man ønsker i juicen. Maskinen kommer nemlig med roterende børster af silikone, der filtrerer frugtkødet fra, hvilket giver en mere ren juice.

Solid juicemaskine med holdbar beholder

Med Smeg Slow Juicer får man en solid juicemaskine, der er produceret i et elegant retro-design. Derudover kommer maskinen med gummifødder, der sikrer, at maskinen ikke glider rundt, hvorfor man ikke behøver at holde på den ved brug.

Endvidere kommer Smeg Slow Juicer med en Tritan-beholder med en kapacitet på 0,5 liter. Det er i denne beholder, at juicen bliver opsamlet efter, den er blevet presset.  Beholderen er lavet til at være holdbar, så den kan holde i længere tid.

Brugervenlig model med reverse-funktion

Smeg Slow Juicer er en brugervenlig model, der styres med betjeningsknappen på maskinens front. Betjeningsknappen er fremstillet i rustfrit stål.

Desuden kommer Smeg Slow Juicer med en reverse-funktion, der sikrer, at man kan få de ingredienser fri fra maskinen, der sætter sig fast under brug.

Motoren har en effekt på 150 Watt, hvilket er en lavere effekt sammenlignet med andre modeller på markedet. Dog er effekten ikke så lav, at man ikke kan presse de fleste frugter og grøntsager, da den er velegnet til et hav af ingredienser.

Fordele

 • Bevarer vitaminer og næringsstoffer
 • Langsomt pressesystem
 • Stabile indstillinger
 • Mulighed for at omvende maskinens funktioner
 • Roterende børster af silikone
Ulemper

 • Høj pris
 • Kun juice
 • Ingen skumseparator

Smeg Slow Juicer specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kandekapacitet: 0,5 liter
🔴 Omdrejninger pr. minut: 43
🔴 Vægt: 7,4 kilo

Fordele ved Smeg Slow Juicer: 
Bestem selv konsistensen af juicen
Bevarer de fleste vitaminer og mineraler
Reverse-funktion
Tritan-beholder
Udstyret med gummifødder

Her kan du se en videopræsentation af Smeg Slow Juicer lavet af Smeg:

 


Gode juice opskrifter

Med en god juicepresser, er der også brug for nogle gode opskrifter på velsmagende og nærende juice. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvilke juice du kan lave, da udvalget af frugt og grønt er større end vi umiddelbart regner med. De fleste kender og bruger de klassiske frugter og grønt som æbler, bananer, jordbær, melon og eksempelvis gulerødder. Men foruden disse klassikere, kan du også bruge broccoli, agurk, peberfrugt, avocado, kiwi, blegselleri og spinat – for blot at nævne noget fra det store udvalg. En juice behøver derfor ikke udelukkende bestå af jordbær og bananer.

En juiceopskrift til den aktive

Hvis du går op i træning og din krop, skal du have en juice, som kan give ekstra meget næring til dine muskler, og sørge for god restitution. Her kan en ”Body Builder” juice måske være et godt valg.

groen juice.jpgJuicen består af følgende:

⚪ 1 agurk
⚪ 3 dl. spinat
⚪ 1 stk. broccolistok
⚪ 2,5 dl. kål – spidskål, hvidkål eller grønkål
⚪ 1 citron – husk den skal være økologisk
⚪ Isterninger
⚪ 1 spsk. olie

Opskriften er lånt hos Go’ TV2.DK
Juicen er særligt god for dig der træner, da broccoli er generelt er fyld med rigtig mange gode vitaminer og mineraler. Broccoli indeholder blandt andet A-vitamin, B-vitamin, K-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, jern, calcium, fosfor og magnesium. Særligt magnesium har en beroligende effekt på kroppens muskler, og hjælper til at få en optimal restitution.


Den friske, grønne og søde juice

Hvor ”Body Builder” juicen er god efter træning, er den friske juice god, hvis du har brug for et let mellemmåltid, eller blot har brug for ny energi.

Juicen består af følgende:juice med spinat

⚪ 1 agurk
⚪ 1 stilk bladselleri
⚪ 4 håndfuld spinat
⚪ 275 gram ananas – uden skræl
⚪ 2 lime – uden skræl
⚪ 0,5 – 1 tommel ingefær
⚪ 1 tsk. Chlorella i pulverform – dette kan dog udelades

Opskriften er lånt hos Costume.dk

Den friske juice vil give dig energi, da juicen indeholder ananas, som er en sød frugt. Frugt er især godt i en juice, hvis du netop ønsker mere energi, da der er et højt indhold af kulhydrater.


En klassiker: Gulerodsjuice

Indimellem er simpelt godt. Og her er en god gulerodsjuice både nem og billig at lave. Du skal bruge få ingredienser, og får stadig mange næringsstoffer.

Juicen består af følgende:gulerod juice

⚪ 200 gram gulerod
⚪ 2 cm frisk ingefær
⚪ 2 stk. hasselnøddeolie
⚪ Appelsinskiver – efter behov

Opskriften er lånt hos iForm.dk

Ved denne juice er der en særlig fremgangsmåde. Skræl først ingefær og gulerod, hvorefter du presser disse i din juicepresser. Når juicen er færdig, røres den op med hasselnøddeolie, og serveres med appelsinskiver.

En gulerodsjuice har et hav af sundhedsfordele, hvor nogle især er værd at understrege. Blandt andet indeholder gulerod beta-caroten og A-vitamin, og derudover har gulerodssaft en rensende effekt på leveren, hvorved leverens funktion forbedres.

A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og er essentielt for et godt syn, forplantningsevne, immunforsvaret, regulering af arveanlæg, slimhinder og vækst. Får man ikke nok A-vitamin, kan det eksempelvis medføre øget risiko for infektioner og dårligere syn.


Går nogle af vitaminerne tabt under processen?

En frisk, kold og nypresset juice kan være en god forfriskning i løbet af dagen eller tidligt om morgenen. Men kommer alle vitaminer, mineraler og næringsstoffer med, når vi skyller den sunde drik ned? Det er der heldigvis et svar på, ifølge forskning på området.
vitaminer i juice

Pia Knuthsen, der er forsker i fødevarers næringsindhold på Fødevareinstituttets Afdeling For Fødevarekemi på Danmarks Tekniske Universitet, forklarer via følgende sætning:

”Når man blender frugt og grønt, sker der et større eller mindre tab af vitaminer afhængig af forholdene. Det skyldtes, at blenderen skærer frugterne og grøntsagerne i mindre stykker. Derved bliver vitaminerne langt mere udsat for oxidation og andre påvirkninger fra omgivelserne, end hvis frugten eller grøntsagen er i hel stand,” forklarer hun til Videnskab.dk.

Kort fortalt, er det når frugten og grøntsagerne bliver hakket i mindre stykker, at enkelte vitaminer bliver omdannet til andre stoffer. Men heldigvis er det ikke helt skidt alligevel.

Forsker i plantefysiologi og bioaktive stoffer, Lars Porskjær Christensen, forklarer:
”Mange af de vitaminer, vi får ned i maven, når vi tygger os igennem en hel gulerod for eksempel, ryger direkte gennem systemet, uden vi får glæde af dem. Kroppen har nemlig svært ved at optage de vitaminer, der fines i frugter og grøntsager, hvis vi spiser dem uforarbejdet,” forklarer han.

Juicepresseren, eller en blender, ødelægger cellevæggene for os i frugter og grøntsager, og derfor, bliver der nemmere adgang til alle vitaminerne – også til trods for, at nogle vitaminer vil gå tabt, når de udsættes for oxidation, og bliver skåret i mindre stykker.

Ifølge Lars Porskjær Christensen, er en tur i juicepresseren eller blenderen så effektiv, at nogle vitaminer allerede optages i mundhulen, hvorved vi får en høj sundhedsværdi og effekt af de mange sunde frugter og grøntsager.

Hvad der også er godt at vide, er, at mineraler tilmed bliver mere tilgængelige ved at komme en tur i en juicepresser eller en blender. Mineraler mister ikke næringsindhold ved at komme i kontakt med luften, eller bliver hakket i stykker, i modsætningen til vitaminer.

Der er altså ingen grund til at holde igen med både at blende eller juice sine frugter og grøntsager. Dog anbefaler lektor og forsker i næringsstoffer på Københavns Universitet Institut for Idræt og Ernæring, Jens Rikardt Andersen, at juice bør drikkes friskpresset, og derudover er det fordelagtigt at sørge for at både den vandlige del og frugtkød kommer med i juicen.


Er frosne frugter og grøntsager lige sunde?

Det bedste du kan tilføre din juice, er frugt og grønt fra haven. Det kan der ikke herske nogen tvivl om. Men taget i betragtning, at mange ikke har en stor frugthave, eller dyrker en køkkenhave, bliver de fleste frugter og grønt hentet hjem fra supermarkedet.
fronse baer

Her køber vi enten almindeligt frugt og grønt fra grøntafdelingen, eller frosne frugter og grøntsager.

Forskellen på frisk og nedfrossen er mærkbar. Som udgangspunkt kan man tro, at den frosne frugt og grønt indeholder færre næringsstoffer end den friske (supermarkedsfrisk). Men det er ikke nødvendigvis sandheden.

Hvor de friske grøntsager og frugt har været længe undervejs, og dermed været udsat for meget transporttid og omstændigheder, er den frosne frugt og grønt blevet frosset ned umiddelbart efter, de er blevet høstet. Dermed er der gået næringsstoffer tabt, men når først de er frosne, bibeholdes den næringsværdi, som var ned nedfrysningen.
Den friske grønt og frugt vil derimod miste vitaminger og næringsstoffer under hele transporten fra høst til levering i supermarkedet.

Endvidere har frossen grønt og frugt den fordel, at de er i sæson hele året. De bliver høstet i højsæson, og derefter leveres det til supermarkedet. Den friske grønt og frugt kan, som oftest, kun leveres i højsæson, medmindre fremdyrkningen er sket under kunstige forhold – som eksempelvis drivhus frem for sollys og dyrkning udenfor.


Sådan undgår du de klassiske fejl, når du skal i gang med at presse juice

Der er nogle klassiske begynderfejl, som er værd at undgå, når der skal presses juice. Blandt flere, er her nogle, som du kan tage højde for.

Opbevaring og holdbarhed
Hvis du gerne vil opnå den maksimale sundhedsværdi i din juice, bør du altid drikke din juice, lige når den er presset. På samme måde, som et æble, der er skåret i stykker, ikke har godt af at ligge ude for længe, da det bliver brunt, kan din juice heller ikke tåle at stå længe uden at blive drukket. Der foregår nemlig en oxideringsproces, når overskåret frugt, uden skal, kommer i kontakt med luften. Ønsker man at nedsætte oxideringshastigheden, er det en god idé at hælde juicen i en flaske, som både er lufttæt og vandtæt.

Jo mere flasken fyldes op med juice des bedre. Det betyder, at der er mindre plads til luft i flasken, som netop er det, der forårsager oxideringen.

Sørg for at variere dine ingredienser
Hvis du gerne vil tilfredsstille dine smagsløg, bør du tænke over at variere indholdet i dine juice mest muligt. En juice udelukkende bestående af grøntsager uden søde tilføjelser, kan godt blive drøj at komme igennem. Tænk derfor over, hvordan du kan kombinere forskellige smagsnuancer som bittert, sødt, stærkt og surt, med hinanden. Laver du eksempelvis en juice udelukkende med grønne ingredienser, kan du altid pifte den op med ananas eller en halv citron med skræl. Husk, at denne skal være økologisk.

Sørg for at gøre rent med det samme
Selvom mange juicepressere er nemme at rengøre, betyder det ikke, at du skal vente med selve rengøringen. Desværre er det sådan, at frugtkød hurtigt indtørrer, og derfor bliver det sværere og sværere at få af din maskine, jo længere tid du venter med at gøre det.

Hvis du stadig ikke kan nå at gøre juicepresseren rent med det samme efter brug, er et godt tip, at stille de forskellige dele i blød i almindeligt vand. På den måde, undgår du indtørringen, og delene er nemme at gøre rent, når du får tiden til det igen.

Hvis du i stedet er på udkig efter en slow juicer, så anbefaler vi at du læser vores slow juicer test. Her kan du finde information omkring de bedste modeller på markedet, samt få gode råd til hvordan du laver sund og frisk juice med en slow juicer.

Er du mere til at lave smoothies som kræver i blender, så anbefaler vi at du ser nærmere på vores blender test. Her har vi samlet eksperternes favoritter og giver dig i øvrigt en række gode råd som du bør overveje, inden at du køber en ny blender.


Sådan laver du en lækker vitamin-juice

Med de rigtige frugter og grøntsager i dine juicer og smoothies, kan du nemt sikre dig et stort indtag af vitaminer. Se her, hvilke grøntsager, frugter og andre lækkerier, der indeholder hvilke vitaminer og mineraler.

Skal du erstatte vitaminpillerne med en lækker juice, skal du sikre dig, at du får alle vitaminerne med. Det kræver et bredt udvalg af frugter, grøntsager, nødder og mælkeprodukter, som du kan se i gennemgangen herunder.

 A-vitamin – boost immunforsvaret og styrk synet

Skal du styrke både dit immunforsvar mod vinterens influenza og forkølelse og sikre dig et fortsat godt syn, skal du have fyldt nogle A-vitaminer på systemet. Det hjælper også med at få håret til at gro, øger fertiliteten og giver stærkere negle.

Du finder A-vitaminer i alle mørkegrønne og orange grøntsager som f.eks. gulerødder, spinat, broccoli og grønkål, samt i tomater og rød peber. Endelig er der masser af A-vitaminer i melon, abrikoser, bananer og appelsiner.

B-vitaminer – godt for fordøjelsen, hjernen, hjertet og alt det andet vigtige

B-vitaminer er en hel portefølje af forskellige vitaminer, der er navngivet med B og så et nummer. De vigtigste B-vitaminer, du skal sørge for at få nok af er B1, B2, B3, B6, B8, B9 og B12. De sikrer alt lige fra ordentlig tankevirksomhed til pænere hud, negle og hår og sikrer, at du omsætter proteiner, fedt og kulhydrater mere effektivt.

Det er dog et begrænset udvalg af grøntsager og frugter, som indeholder B-vitaminer, men der er lidt i bladgrønt og bælgfrugter.

Til gengæld er der masser af forskellige B-vitaminer i mælkeprodukter. De er nemme at tilsætte din juice eller smoothie. Samtidig kan du hente en hel masse B-vitaminer i nødder og kornprodukter. Dem kan du bruge som toppings på din smoothie – eventuelt efter en tur i blenderen.

C-vitaminer – hold forkølelsen på afstand og sænk kolesteroltallet

C-vitamin er et af de vigtigste vitaminer, du kan indtage, hvis du vil styrke immunforsvaret. Nogen tager ligefrem en ekstra stor dosis, hvis de føler, de er ved at blive forkølede.

C-vitaminer virker også sænkende på dit kolesteroltal, så du kan mindske kolesterolets uheldige indflydelse på hjerte, blodomløb og blodtryk. Endvidere fremmer C-vitamin også optagelsen af andre vigtige vitaminer som f.eks. A-, E- og B9-vitamin.

C for citrusfrugtappelsiner

Det er nemt at huske, hvad der er C-vitaminer i. Alle citrusfrugter indeholder store mængder af C-vitamin, ligesom mange bær har et stort indhold af vitamin C. På grøntsagssiden finder du masser af C-vitaminer i tomater, blomkål og grønne blad-grøntsager, samt kartofler – hvis du synes det kunne være lækkert i din vitamin-smoothie.

D-vitamin – godt for knogler og tænder

D-vitamin er godt for optagelsen af calcium i kroppen. Det er nødvendigt, hvis du vil sikre dig mod at få skrøbelige knogler og tænder.

Til gengæld er det sin sag at få et D-vitamintilskud gennem din smoothie eller juice ved hjælp af grøntsager. Her er det kun avokadoer, som duer. Heldigvis er der oftest også en god del D-vitaminer i fede mælkeprodukter, som man nemt kan blande en smoothie eller juice op med.

Er du særligt frisk, kan du også blende en æggeblomme eller en fed fisk som f.eks. en sardin med i din smoothie. De er fyldte med D-vitamin. Du kan også sørge for at få masser af sollys. Så danner kroppen selv D-vitamin.

E-vitamin –  guf for hjerte, kredsløb og kroppens celler

E-vitaminer er gode for kroppens evne til at danne nye celler. Det er specielt vigtigt for blodkredsløbet i forbindelse med dannelsen af nye blodkar, ligesom E-vitamin beskytter mod blodpropper og åreforkalkning. Endvidere er det også godt for forplantningen og for dit immunforsvar.

Du finder E-vitaminer i grønne grøntsager som broccoli og rosenkål, men også fede mælkeprodukter kan give dig det nødvendige indhold af E-vitamin til din vitamin-smoothie. Endelig finder også E-vitaminer i de fleste planteolier, ligesom der er masser af E-vitaminer i mandler og nødder.

K-vitamin – sikrer at blodet størkner

K-vitamin sikrer blodets koagulering – altså at blodet størkner, hvis du får revet hul på huden eller en blodåre.

Du får K-vitaminer fra grønne grøntsager såsom broccoli, spinat og grønkål, samt fra avokado. Alt sammen noget, der kan juices eller blendes med i din smoothie.

Endelig er der også K-vitamin i de fleste mælkeprodukter. Så top din smoothie eller juice op med noget mælk, yoghurt, skyr eller A-38 og nyd godt af K- og de andre vitaminer i mælkeprodukterne.

Husk fedtet 

Skal l du sikre en ordentlig optagelse af A-, D-, E- og K-vitaminer, er det vigtigt at der er fedt til stede i tarmsystemet. Derfor kan en lille teskefuld solsikke- eller anden smagsneutralolie gøre underværker for din optagelse af de fire ovenstående typer af vitaminer.

Alle B- og C-vitaminer er vandopløselige. Så der behøver du ikke tilsætte noget ekstra til din daglige vitamin-smoothie, for at du får udnyttet dens indhold af disse to typer vitaminer.

Vil du læse mere om, hvilke fødevarer du med fordel kan spise, for at sikre et varieret vitaminoptag, kan du tjekke tabellen her ud på netdoktor.dk.


Hvad indeholder juicevenlige frugter og grøntsager?

Juices og smoothies er noget af det bedste, da de oftest er utrolig velsmagende og lækre. Dog er de mere end blot velsmagende, da det faktisk kan være rigtig sundt at presse sig noget juice fra frugter og grøntsager. Hvis man er interesseret i at vide, hvad der kan være godt at putte i sine juices, er det bare med at læse med videre her.

Frugter og grøntsager er nemlig spækket med vigtige næringsstoffer, der kan være med til at forbedre ens helbred, sundhed og velvære.

Vi har derfor fundet ud af, hvad de forskellige ingredienser indeholder, så det er nemmere at finde ud af, hvad man skal putte i sin juice næste gang.

Spinat:

spinat-bundSpinat er fyldt med vitaminer og mineraler, hvorfor det er en perfekt ingrediens til ens juice.

Eksempelvis har en gruppe af forskere fundet ud af, at spinat er godt for ens knogler, da det kan styrke dem på grund af dets høje indhold af magnesium og K-vitamin.

Der er lavet undersøgelser, der har påvist, at dette hænger sammen, da K-vitamin og risikoen for at få et brud på knoglen har en større sammenhæng end mange egentligt ved.

Udover at være godt for knoglerne, tyder det også på, at der er en sammenhæng mellem indtagelsen af spinat og kræft.

Dette er på grund af flavonoid, der også kan findes i grøntsagen spinat. I en undersøgelse påviste en gruppe af forskere, at jo højere mængder af spinat en kvinde indtager, jo mindre er chancen også for at få kræft.

Spinat har derfor et væld af gode vitaminer og mineraler, da det rent faktisk også har et højt indhold af jern. Der er derfor mange gode grunde til, hvorfor man skal bruge spinat i sine juices.

Avocado:

avocadoAvocado er perfekt til ens juice, da den indeholder et væld af gode næringsstoffer. Der kan eksempelvis finde monoumættet fedt (godt for kroppen), fibre, kalium og masser af vitaminer i avocado.

Avocado er blandt andet godt for ens kolesteroltal, hvilket er blevet undersøgt af et hold forskere fra Pennsylvania State University. Ved at få flere forsøgspersoner til at indtage avocado i deres daglige madvaner fandt de ud af, at kolesteroltallet var markant lavere allerede efter et par uger.

Udover at være godt for ens kolesteroltal, så kan avocado også være godt for ens hjerne. Et andet hold af forskere fra USA fandt nemlig en sammenhæng mellem lutein (findes i avocado) og helbredet i ens hjerne.

Stoffet lutein har en anti-inflammatorisk virkning på ens hjerne, hvilket betyder at det kan forbedre ens kognitive evner såsom ens hukommelse, reaktioner og løsning af opgaver.

Avocado kan derfor være en god hjælp til at sænke ens kolesteroltal og forbedre ens hjerne.

Ingefær:

ingefærIngefær indeholder et væld af vigtige vitaminer, da det både har:
A-vitamin
B-vitamin
C-vitamin
E-vitamin
Magnesium
Kalium
Fosfor
Silicum
Jern
Natrium
Calcium
Zink
Beta-caroten

Ingefær kan hjælpe på alt lige fra ømme og trætte muskler til søsyge.

Et hold af forskere anbefaler faktisk, at man indtager ingefær, hvis man træner meget, da dette kan være til gavn for ens muskler. Derudover er der også en undersøgelse, der har påvist, at ingefær kan være med til at lindre søsyge.

Ingefær var nemlig med til at fjerne opkast og koldsved, der ofte kommer, hvis man er søsyg. Generelt er ingefær en fantastisk ingrediens til ens juice, da det indeholder så mange vigtige mineraler og vitaminer.

Broccoli:

brocoliLigesom ingefær har broccoli også en del sunde næringsstoffer som eksempelvis: A-vitamin, C-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, jern, calcium, fosfor, magnesium og folsyre.

Broccoli kan forbedre alt lige fra slidgigt til at have en hæmmende effekt på kræft. Dette er blevet undersøgt af to forskellige hold af forskere, der har interesseret sig i hver deres område, når det kommer til broccoli og en række fordele. For eksempel havde kvinder, der spiser minimum 150 gram broccoli om dagen, 42 % større chance for at overleve brystkræft, end kvinder der ikke spiste broccoli.

Mandler: 

mandlerMandler er rige på især E-vitamin, magnesium, kobber, sundt fedt og proteiner. Der er derfor mange gode grunde til, hvorfor mandler er den perfekte ingrediens til ens juice.

Udover at være rig på adskillige sunde næringsstoffer har mandler også andre gavnlige effekter, som forskellige forskere har fundet ud af.

Eksempelvis kan mandler være med til at reducere risikoen for sygdommen Alzheimers. Dette er på grund af mandlers indhold af plantesteroler og stigmasterol.

Derudover kan mandler også være med til at mindske risikoen for hjertekarsygdomme, da en gruppe af forskere fandt en sammenhæng mellem dette.

Mandlige forsøgspersoner med stor risiko for hjernekarsygdomme blev fulgt i 30 dage. De skulle spise 50 gram mandler hver dag i en måned, hvor de på denne korte tid opnåede lavere blodtryk og kolesteroltal, bedre blodgennemstrømning samt forhøjet indhold af gode antioxidanter.

Blåbær: 

blåbærBlåbær er før blevet kaldt for en ”superfood”, da de indeholder et væld af vitaminer og mineraler. Man kan blandt andet finde følgende i blåbær:
A-vitamin
B-vitamin
C-vitamin
E-vitamin
Kobber
Zink
Selen
Pterostilbener
Anthocyaniner

Udover at være generelt gavnlige for ens krop, så kan blåbær også styrke ens hjerne. De kan især være med til at styrke ældres hjerne, hvilket man fandt frem til via en undersøgelse af personer mellem 65 og 77 år.

De sørgede for at drikke blåbærjuice i 12 uger, hvorfor de markant opnåede forbedringer, når det kom til deres hjerne på denne korte tid. Forskerne mente, at dette skyldtes blåbærs indhold af flavonider.

Udover at være gode for ens hjerne, så er blåbær også gode for ens hjerte. De fleste undersøgelser peger i den samme retning, hvorfor der nærmest ikke er nogen tvivl om, at blåbær er værd at putte i sin friskpressede juice.

En undersøgelse har vist, at hvis man spiser minimum tre portioner af blåbær hver uge, så vil kvinders chance for at få et hjerteanfald falde med hele 33 %.

Grønkål: 

grønkålEn af de bedste og mest næringsrige grøntsager er grønkål. Det er derfor en ingrediens, der meget væld kan blive puttet i din juice. Det indeholder både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, jern, calcium, fibre, klorofyl og kalium, hvorfor det er rigt på alle de bedste vitaminer og mineraler.

Grønkål kan være rigtig godt for ens knogler, da det indeholder en stor mængde af calcium. Mælk er også kendt for at være godt for ens knogler, men rent faktisk indeholder grønkål mere calcium end mælk. Derudover er det også godt for ens muskler og fordøjelsesenzymer, hvorfor grønkål er en klar fordel, hvis man skal indtage en masse calcium.

Udover at være godt for ens knogler, så er der også lavet en undersøgelse fra et hold af forskere i USA, der har fundet ud af, at grønkål kan have en ungdommelig effekt på ens hjerne. De brugte mere end 950 forsøgspersoner, som de undersøgte i fem år. De forsøgspersoner, der spiste bladgrøntsager såsom grønkål, forbedrede deres kognitive evner, end de forsøgspersoner der ikke spiste det.

Rødbeder: 

rødbederRødbeder kan være rigtig godt for ens sundhed, da de indeholder alle de gode ting for kroppen såsom A-vitamin, folsyre og kalium. Det kan blandt andet være med til at styrke ens træning, da det har et højt indhold af nitrat. Dette kan øge ens træningsresultater, hvis man sørger for at indtage nok rødbede.

En undersøgelse har vist, at folk der indtog rødbedejuice forbedrede træningsevnen med 5 til 10 % ved lavintensitetstræning og 15 til 20 % ved højintensitetstræning.

Derudover kan rødbeder også være med til at forsinke ens aldringstegn, hvilket engelske forskere fandt ud af. Grøntsagens indhold af antioxidanter var med til at forbedre hudens aldring, da det bekæmper DNA-skader og frie radikaler, der er med til at gøre skade på kroppens celler, hvilket blandt andet skaber hudens tidligere aldring.

Chili: 

chiliChili er en frugt, der indeholder alt lige fra A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, K-vitamin til kobber. Det bedste i frugten er capsaicin, hvilket er det, der gør frugten så stærk, så det kan være svært at holde i munden. Chili kan hjælpe med alt fra lindringen af smerter til at øge ens forbrænding.

En undersøgelse fra USA fandt ud af, at capsaicin virker smertestillende, da man undersøgte det på mus. Det sørger for at blokere ens krops smertereceptorer, hvilket er med til at forbedre insulinresponsen samt ens stofskifte.

Det er altid godt at øge ens forbrænding, hvilket chilifrugten kan være behjælpelig med. Forskere fra Canada har udgivet et studie, hvor de viser, at der er en sammenhæng mellem capsaicin og menneskers vægttab.

Udover at hjælpe med at forbrænde ens fedt, så kan den også være appetitregulerende, da man ikke længere har lige så meget lyst til fedt og sukker. Selvfølgelig vil chili ikke vise mirakelresultater, da man også skal huske at spise anden sund mad og dyrke motion på samme tid.

Banan: 

BananBananer er perfekte til smoothies og juices, og de er rent faktisk en af de mest benyttede frugter i dette. Dog er de mere end blot velsmagende, da de er rige på vitaminer og mineraler såsom A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, fosfor, magnesium, jern, zink, kobber og kalium.

Bananer kan være med til at forbedre ens humør. Da de indeholder trytofan, der er kendt for at være et ”lykkehormon”. Det kan også hjælpe med søvnen samt appetitten.

Når nu man kommer i bedre humør af bananer, så vil man faktisk også få en bedre koncentrationsevne. Forskere mener, at det er på grund af bananens indhold af B6.


Så mange frugter og grøntsager skal man have hver dag

frugt og grøntDet er rigtig godt at spise en masse frugt og grønt, da dette er godt for ens krop. Det er både sundhedsfremkaldende, men det hjælper også til at få en velbalanceret diæt. Kroppen har brug for en masse næringsstoffer i form af mineraler, vitaminer, enzymer og antioxidanter, hvilket frugter og grøntsager kan give den.

Den danske Sundhedsstyrelse anbefaler, at man som minimum skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Der er dog også mange, der kalder det for 6 stykker hver dag, hvilket vil blive omkring de 600 gram. Dette gælder for alle voksne og børn over 10 år, hvor anbefalingen for børn under 10 år er mellem 300 og 500 gram frugt og grønt om dagen.

Dog skal man huske ikke kun at spise eksempelvis 600 gram frugt hver dag. Halvdelen af denne mængde skal helst være grøntsager, da disse er ekstra gode for ens helbred og sundhed. Generelt er det bedst at indtage de helt grove grøntsager som eksempelvis rodfrugter, kål, broccoli med mere, da disse har lidt ekstra næringsstoffer end de ikke-grove grøntsager.

Det kan være en god idé at juice ens grøntsager og frugter, da dette kan være en nem måde, hvorpå man kan få sine 600 gram hver eneste dag.

Man skal huske på, at frugt har et højt indhold af frugtsukker, hvorfor dette skal forbrændes, så man ikke tager på i vægt. Dette gælder også for juice, selvom det også kan være en del af ens 600 gram om dagen. Det betyder, at man ikke blot skal spise løs af frugt.

Det er skam slet ikke usundt, men det indeholder en del frugtsukker og en del flere kalorier end eksempelvis grøntsager. Det betyder ikke, at man skal skræmmes helt væk fra frugt, da det har en masse gavnlige egenskaber. Man skal bare ikke spise løs af alt muligt frugt hver eneste dag.


Juiceopskrifter for hjernens sundhed 

frugt-kurvNår man skal i gang med at juice, så skal man også finde ud af, hvad for nogle opskrifter, som man skal afprøve. Der er helt klart nogle opskrifter, der er bedre end andre alt afhængig af selve ingredienserne – og det drejer sig både om selve smagsoplevelsen og sundhedsværdien. Det er nemlig ingen hemmelighed, at kosten spiller en vigtig rolle, når det kommer til hjernens sundhed.

Hvis man synes, at det virker som en tidskrævende opgave at forberede sunde madvarer, kan man gøre det på en hurtig og nem måde. At juice er en nem, hurtig og lækker måde, hvorpå man kan indtage en række af sunde og nærende fødevarer.

En undersøgelse fra 2006 fra Vanderbilt University fandt, at hvis man drikker frugt- og grøntsagsjuice mere end tre gange om ugen kan man reducere risikoen for at udvikle Alzheimers med hele 76 %.

Mange frugter og grøntsager indeholder polyphenoler, der findes i fødevarer med antioxidanter. Disse giver en vis beskyttelse mod blandt andet Alzheimers.

At juice er utrolig simpelt, hvorfor man blot skal ud og købe de helt rette ingredienser. Det kan blandt andet være:
juice frugter Æbler
Rødbeder
Blåbær
Kål
Gulerødder
Kirsebær
Selleri
Agurker
Grapefrugt
Lime
Kiwi
Citroner
Appelsiner
Pærer
Ananas
Jordbær


Sådan laver du de forskellige juices

Følgende juiceopskrifter er fyldt med fødevarer, der er gode for ens hjerne.

Brain Booster Juice
Brain Booster Juice
Ingredienser:
– 3 mellemstore gulerødder med skræl skåret i stykker
– 1 mellemstort æble med skræl skåret i stykker
– 6 til 8 spinatblade skåret i stykker
– En halv mellemstor rødbede skåret i stykker
– Knust is

Sådan gør man:
1. Bland alle ingredienser med vand indtil juicen er den rette konsistens.
2. Put juicen i en si for at fjerne alle klumper.
3. Tilsæt lidt knust is i to glas og hæld juicen over den.
4. Server med det samme.

Mood Booster Juice
rødbede drik
Ingredienser:
– 3 selleri
– ½ rødbede
– 1 kop blåbær

Sådan gør man:
1. Put alle ingredienser i en juicer og blend indtil ønsket konsistens.
2. Put juicen i en si, så den fjerne alle klumper og server afkølet.

Super Raw Brainsaft
Super Raw Brainsaft
Ingredienser:
– ¾ kop frosne blåbær
– 1 spsk. ekstra jomfru kokosolie
– 2 tsk. jordflaxfrø
– ¾ frosne bananer
– 4 eller 5 isterninger
– 1 tsk. stevia eller kokossukker eller andet sødemiddel efter eget valg
– 1½ glas koldt vand

Sådan gør man:
1. Put alle ingredienserne i en blender.
2. Serveres afkølet.

 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Sveriges største testmagasin Råd & Rön har gennemtestet 18 forskellige juicemaskiner og vurderet dem ud fra en række forskellige faktorer.

Alle juicemaskinerne har lavet 5 forskellige slags juice og eksperterne har derved været i stand til at teste maskinernes evne til at lave juice, ud fra en række af ingredienser.
Man har i denne test også kigget nærmere på faktorer som lydniveau, materialekvalitet og rengøringsvenlighed. Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

TV2 Norge 🇳🇴

TV2 Norge har lavet et videoindslag hvor de gennemgår en række juicemaskiner. Testen bliver gennemført af to juiceeksperter, som tester maskinerne for deres evne til at lave god juice. I alt testes 4 forskellige modeller. Du se videoerne på TV2´s hjemmeside her.

TV2 Danmark 🇩🇰

TV2 har undersøgt en række juicere, hvor de har lavet juice på 5 forskellige frugter. Det er den kendte journalist, Morten Spiegelhauer som er vært på programmet.

I testen undersøger man blandt andet hvor meget saft de forskellige juicemaskiner får ud af frugterne.
Du kan se det 5 minutter lange klip på TV2´s hjemmeside. Du kan også læse en række gode råd, som du bør overveje inden du anskaffer dig en juicemaskine. Du kan se indslaget ved at klikke her.

Dinside.no 🇳🇴

Den norske avis dinside.no har gennemtestet Philips Avance Collection Juicer og skrevet en lang og fyldestgørende anmeldelse af produktet på deres hjemmeside, hvor de både gennemgår fordele og ulemper ved maskinen.

Hvis du overvejer at anskaffe dig denne model, så anbefales det, at du læser denne test først, da den vil give dig klarhed om hvorvidt denne model passer til dig. Du kan læse hele testen her.

Forbrukerradet.no 🇳🇴

Er du i tvivl om hvorvidt du skal vælge en almindelig juicemaskine eller en slow juicer? – Det norske forbrugerråd har skrevet en længere artikel omkring emnet, hvor de gennemgår nogle af de ting som du bør overveje. I deres artikel tager de udgangspunkt i Råd & Röns test af juicemaskiner. Du kan læse hele artiklen på forbrugerrådets hjemmeside her.

Cnet.com 🇺🇸

Det amerikanske teknikmagasin Cnet.com, der publicerer nyheder, artikler, blogs og anmeldelser om forbrugerelektronik og teknologi. De har også podcasts og videoer, hvor man kan se alt indenfor teknologi fra hele verdenen. Cnet.com har blandt andet anmeldt Omega The Cube Juicer. Du kan læse mere her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Good Housekeeping Institute er britisk og fungerer som en ”go-to” ressource i forbrugernes liv. Her kan man finde øjeblikkelige løsninger på ens dagligdags udfordringer. Det kan være hjælp til opskrifter, indretning, økonomi, madlavning, køkkenprodukter, tests, produktanmeldelser med mere.Good Housekeeping Institute har blandt andet anmeldt og testet Sage the Nutri Juice BJE520 PLUS. Vil du læse mere, kan du klikke på dette link.

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet Sage Nutri Juicer, som de har givet 71 ud af 100 point. Du kan læse hele testen her.

Goodhousekeeping.com har her testet Philips HR 1889, og anmeldelsen kan læses i sin helhed hos Good Housekeeping Institute.

The Independent 🇬🇧

The Independent er en stor britisk avis, der er kendt for at skrive om alt indenfor nyheder i forhold til indland, udland, politik, sport etc. De tester og anmelder også diverse produkter såsom juicemaskiner. De har lavet en test med 11 af de bedste juicemaskiner på markedet, hvor de blandt andet har anmeldt Smeg Slow Juicer og Sage Nutri Juicer. Du kan læse begge anmeldelser af de to maskiner her.

The Telegraph 🇬🇧

Den britiske avis The Telegraph skriver om begivenheder i hele verdenen. Derudover anmelder de også et væld af produkter heriblandt juicemaskiner. De har blandt andet anmeldt 5 forskellige juicemaskiner heriblandt de to maskiner Smeg Slow Juicer og Sage Nutri Juicer. Du kan læse begge anmeldelser af de to maskiner her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Den britiske testside Turstedreviews.com tester et hav af forbrugerprodukter for at videregive resultaterne af anmeldelserne til forbrugerne. De tester alt lige fra vaskemaskiner til mikroovne og juicemaskiner. De har blandt andet testet og anmeldt Philips HR1946. Du kan læse hele testen her.

Her har Trustedreviews.com testet Philips HR 1889. Læs hele testen hos Trustedreviews.com.

BBC 🇬🇧

BBC er den største medie-udbyder i Storbritannien, og der findes både tv-kanaler, radiokanaler og hjemmesider. Eftersom BBC er briternes public service-udbyder, beskæftiger de sig med alle aspekter af briternes liv, hvilket også inkluderer livsstil og hverdagsliv. Her er der tale om BBCGoodfood, der har hovedfokus på mad og gastronomi, og i denne omgang er Philips HR 1889 blevet testet. Du kan læse hele testen her.

Coffeeness.de 🇩🇪

Coffeeness.de er et tysk magasin, der primært beskæftiger sig med kaffe. Magasinet – inklusiv blog – skriver om alle aspekter af kaffe, herunder også stempelkander, espressomaskiner og kaffemaskiner. Dertil kommer øvrige køkkenprodukter. Her har eksperterne testet Severin ES3571. Du kan læse mere om testen hos Coffeeness.de. 

Mirror.co.uk 🇬🇧

Mirror.co.uk er en af de store britiske aviser, der både skriver om nyheder fra ind- og udland, sport, underholdning, kultur, finans, debatter, politik med mere. Avisen har også fokus på forbrugerliv og livsstil, og i forbindelse med disse har Mirror.co.uk foretaget en test af forskellige juicere, hvor Philips HR 1889 indgår. Hele testen kan læses på Mirror.co.uk. 

Saftland.com 🇩🇪

Saftland.com er et tysk online-magasin, der fokuserer på køkkenprodukter til at lave juice, saft, smoothies med mere. Dette inkluderer en lang række tests af forskellige produkter, der kan fremstille ovenstående. Her gælder det derfor en test af Severin ES3571. Læs hele testen hos Saftland.com. 

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige, tyske test- og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Her gælder det en test af Severin ES3571. Læs mere om testen hos Testberichte.de.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Storbritanniens største forbrugermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af Philips HR 1889. Du kan læse mere om testen hos Which.co.uk.

Fuld adgang kræver dog abonnement.

Brugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Til en af juicerne har vi set nærmere på, hvad brugerne mener. Det drejer sig om Kenwood KAX720PL, som brugerne hos Amazon.de er meget begejstrede for. Du kan læse, hvad alle brugerne skriver hos Amazon.de.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Philips saftpresser – kraftfuld model med rengøringsfunktion

 

Philips saftpresser

.
Med denne saftpresser fra Philips får du nu meget lettere ved at lave de lækreste juices til dig, dine venner og din familie. Den er super let at rengøre grundet funktionen PreClean, der kan rengøre Philips saftpresseren på lige knap 1 minut. Dette gør det også enormt let for dig, hvis du skal lave meget saft, og det skal gå hurtigt. I denne saftpresser kan du presse selv de hårdeste frugter og grøntsager, så det er bare med at slå dig løs. 

Hos den danske forhandler Coop.dk er denne saftpresser enormt populær blandt de mange forbrugere. Her skriver en meget tilfreds kunde blandt andet: jeg er super glad for min Philips saftpresser. Den er utroligt nem at bruge og ikke mindst nem at rengøre! Efter brug af rengøringsfunktionen skyller jeg lige det hele under rindende vand, og så er det klaret. Nyder de velsmagende juicer, samt følelsen af at fylde familien med sunde safter propfyldt med gode sager. Jeg synes virkelig der er god værdi for pengene her”. Hos Coop.dk har denne saftpresser også en samlet imponerende vurdering på 4,9/5 stjerner. 

Udover at være populær hos Coop.dk er denne saftpresser fra Philips også enormt populær hos den danske forhandler whiteaway.com. Her får den 4,7/5 stjerner, og en glad forbruger skriver for eksempel: ”Jeg havde modellen mindre. Den kunne ikke tage ingefær, det klarer den her uden problemer”. Saftpresseren er altså enormt populær blandt forbrugerne. 

Om denne saftpresser

Med denne saftpresser fra Philips kan du servere lækker og frisk juice for alle dine venner og familie. En af fordelene ved lige netop saftpressere fra Philips er, at den nemt og effektivt kan skære selv de største og hårdeste stykker frugt og grøntsager igennem. Det behøver altså ikke være besværligt at lave sine egne, lækre juicer. 

Hvis du ligesom mange andre ikke gider at bøvle med en stor rengøring, hver gang du har lavet en enkelt juice, er denne saftpresser fra Philips helt perfekt for dig. Funktionen PreClean gør det let for dig at lyn-rengøre saftpresseren, hver gang du har brugt den.

Philips saftpresseren vs. Markedet

Det smarte ved netop denne saftpresser fra Philips er, at du takket være det store påfyldningsrør, der sidder på toppen af saftpresseren ikke behøver at bruge tid på hverken at skrælle eller skære frugt og grøntsager ud. Alt du skal gøre er at putte alle ingredienserne ned i maskinen, og så sørger saftpresseren selv for at kreere de lækreste juices. Det er altså bare med at slå sig løs og få lavet en masse juice med saftpresseren fra Philips! 

Fordele

 • God pris
 • Flot og simpelt design
 • Hurtig
 • Rengøringsfunktion
 • Kraftfuld
 • Juicer med bred påfyldningsrør
Ulemper

 • Juiceren har ikke en skumseparator
 • Der forhindrer et lag af skum i at lægge sig på toppen af din friskpressede juice
 • Ligger i den dyre ende
 • Kan være en smule rystende med grønne bladgrøntsager

Derfor bør du vælge denne saftpresser:
🔴 Presser både frugt og grøntsager
🔴 Har en smart lyn-rengøringsfunktion
🔴 Gode anmeldelser 

Udvalgte specifikationer:
 Mærke: Philips
 Type: Juicer
 Model: HR1916/70
 Omdr. /min.: 90
 Mål i cm (HxBxD): 43,2 x 25,0 x 29,6
 Vægt i kg: 0,4


Philips HR1836

Philips-HR1836

Philips HR1836 er også en brugerfavorit, der har fået 4,4 ud af 5 stjerner af forbrugerne hos Amazon. Forbrugerne er imponerede over juiceren, som de har givet positive anmeldelser, både når det kommer til selve ydeevnen, men også når det kommer til rengøring af juiceren.

Denne model er kompakt og simpel med et gråligt look. Juiceren er fremstillet af plastik og aluminium og passer godt ind i de fleste køkkener, hvad enten den skal stå i køkkenskabet eller fremme på køkkenbordet.  

Interaktiv presning og frugtkødsbeholder 

Philips HR1836 har en 500 Watt motor samt et påfyldningshul på 55 millimeter. Man kan både presse hårde frugter og grøntsager med denne model. Dog skal man skære store frugter og grøntsager en smule ud, så man kan presse dem ned i maskinen. 

Med Philips HR1836 er der mulighed for at presse op til 1,5 liter juice på én gang uden at tømme frugtkødsbeholderen. Ved presning af juice ender frugtkødet i en beholder på 1 liter.

Der er mulighed for at følge med under hele processen, da både låget og frugtkødsbeholderen er gennemsigtige. Man kan derfor se, hvornår beholderen er fyldt op, og hvornår den skal tømmes.

På grund af modellens kompakte størrelse, vil den ikke optage meget plads i køkkenskabet eller på køkkenbordet.

Denne juicer giver også mulighed for at presse juice direkte ned i et glas på maksimum 12 centimeter. Hvis man placerer glasset direkte under hanen, vil juicen blive presset i glasset, hvorfor man kan drikke det straks bagefter.

Nem rengøring og drypstopfunktion

Denne model skiller sig ud ved at have et teknologisystem kaldet QUICKClean. Juiceren har fokus på en nem og hurtig rengøring, da det siges, at rengøringen kan klares på 1 minut på grund af maskinens glatte overflader og indbyggede frugtkødsbeholder. Derudover kan alle aftagelige dele vaskes i opvaskemaskinen.

Philips HR1836 er også udstyret med en drypstopfunktion. Det betyder, at man er sikret et rent køkkenbord, da drypstoppet aktiveres, når man drejer hældetuden. Køkkenbordet bliver derfor ikke fyldt med juice.

Brugerne fra Amazon er helt vilde med den nemme og hurtige rengøring, hvilket går igen i alle de positive anmeldelser.

Flere af forbrugerne påtaler dog, at man skal være opmærksom på, at selve maskinen er lidt for lille, hvis man er en stor familie, samt at den er mere ustabil end større maskiner på markedet. Dog er der overvejende positive anmeldelser, der beskriver, juicerens funktionsdygtighed, der laver en velsmagende juice.

Fordele

 • Lille og kompakt
 • Nem at rengøre
 • Dryp-stop funktion
 • God motor i forhold til størrelsen
 • Kan presse hårde frugter og grøntsager
Ulemper

 • Kort ledning

Philips HR1836 specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 500 Watt
🔴 Kandekapacitet: 0,5 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1 liter
🔴 Påfyldningshul: 55 millimeter
🔴 Vægt: 1,86 kilo

Fordele ved Philips HR1836:
Lille og kompakt
Nem rengøring
Drypstopfunktion
God motor i forhold til størrelsen
Kan presse hårdere frugter og grøntsager


OBH Nordica Prestige juicer

Top 2 i kategorien på pricerunner.dk
5/5 stjerner hos den danske forhandler whiteaway.com 
5/5 stjerner hos den danske forhandler skousen.dk 

OBH Nordica Prestige juicer

 

Det er altid særdeles dejligt og lækkert at få en velsmagende juice. Det kan for eksempel være en tidlig morgen, hvor du har brug for noget friskt og rart til ganen. Din hjemmelavede juice kan også indgå som et mellemåltid efter en god træning. OBH Nordica Prestige juicepresseren kan håndtere selv de hårdeste grøntsager, grundet den kraftige motor, som juicepresseren indeholder.

Den populære juicepresser fra OBH Nordica har blandt andet fået super meget ros og gode anmeldelser hos den danske forhandler whiteaway.com. En kunde skriver for eksempel om juicepresseren: Da jeg gik på kur, ledte vi efter en god saftpresser til ok penge. Vi købte denne maskine og lave saft af de forskellige grønsager/frugter har aldrig været nemmere og den malker grønsager/frugter næsten tør for saft så derfor syntes jeg at det er en af de bedste saftpressere overhovedet”. Denne tilfredse kunde giver derudover også denne juicepresser 5/5 stjerner.

Også hos den danske forhandler Skousen er juicepresseren populær med 5/5 stjerner. Her skriver en forbruger: ”God til prisen. Jeg købte denne juicer for at lave rødbedejuice. Den fungerer fint og ikke for dyr”. Der er altså bred enighed om, at denne juicepresser er effektiv og god.

Om denne juicepresser

Med denne Prestige juicer fra OBH Nordica får du nogle super lækre juices lavet på rekordtid. Den kraftige motor i denne juicepresser drives med 800 watt strøm. Dette gør, at den med lethed kan presse selv de hårdeste frugter og grøntsager.

Derudover har denne OBH Nordica juicepresser en enormt stor kapacitet. Takket være den fine 1,2 liters kande og en frugtkødsbeholder med 2 liters kapacitet, har du mulighed for at juice store mængder frugt. Dette er især brugbart, hvis du har familie eller venner på besøg, der ønsker at smage en af dine lækre og friske juicer.

Udover en smart motor og en stor kapacitet har denne juicepresser også 2 forskellige hastigheder. Du kan skifte hastighed, alt efter hvor hårdt eller blødt de frugter eller grøntsager, du vil behandle, er.

OBH Nordica Prestige juicer vs. markedet 

I forhold til mange andre juicepressere på markedet er denne juicepresser fra OBH Nordica udstyret med en speciel låsemekanisme, der gør, at du sikkert og let kan bruge apparatet uden bekymring. Dette gør også, at du eksempelvis kan have børn med, hvis du ønsker lidt ekstra hjælp og samvær.

Det er altså bare med at slå sig løs og give dig i kast med Prestige juicepresseren fra OBH Nordica!

Fordele

 • Kan håndtere alle former for frugt og grøntsager
 • Sikker at bruge
 • Kraftfuld motor
 • Laver store og lækre portioner juice
Ulemper

 • Svær at rengøre

Derfor bør du vælge denne juicepresser: 
🔴 Kan håndtere alle slags frugt og grøntsager
🔴 Sikker at bruge
🔴 Kraftig motor
🔴 Lav store og lækre mængder juice

Udvalgte specifikationer:
 Produkttype: juicepresser
Hastighedsindstillinger: 2
Watt: 800,00
Juicekapacitet (liter): 1,20
Frugtkød kapacitet (L): 2,00
Farve: stål
Højde (cm): 45,50
Bredde (cm): 38,50
Dybde (cm): 24,00
Vægt (kg): 4,00

 


Wilfa JuiceMaster Sj-150a 

Testvinder i Politiken.dk 

Wilfa JuiceMaster Sj-150a

Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en kompakt slow juicer med et moderne design, der vil passe ind på de fleste køkkenborde. Politiken.dk har testet og anmeldt denne model, hvor eksperterne beskriver modellen som værende en juicer, der laver ’den bedste juice af dem alle’. Denne model er derfor blevet udkåret som testvinder hos Politiken.dk, hvor den er blevet sammenlignet med andre juicere.

I forhold til de positive testresultater kan man tro, at Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en forholdsvis dyr model. Dette er dog ikke tilfældet, da prisen er fornuftig i forhold til maskinens egenskaber.

Bevarer næringsstoffer med langsomme omdrejninger og keramisk kværn 

Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en slow juicer, der knuser ingredienserne, i stedet for at slynge dem hurtigt rundt. Motoren er nemlig udstyret med en keramisk kværn, der effektivt kværner ingredienserne.

Juiceren arbejder ved 150 watt og 75 omdrejninger pr. minut. Saften bliver langsomt presset, hvilket betyder, at flere vitaminer og mineraler bevares, hvorfor frugter og grøntsager udnyttes optimalt.

Denne model presser og centrifuger ikke frugtkødet, hvilket gør det muligt at få mest muligt ud af frugten. Selvom maskinen er i gang med at presse diverse ingredienser, så er motoren meget stille, hvilket gør den behagelig at arbejde med.

Selvom maskinens motoreffekt kun er på 150 Watt, er der mulighed for at presse både bløde og hårde grøntsager og frugter. Eksperterne fra Politiken.dk forklarer, at juicen er meget homogen uden for meget pulp.

Dog mente eksperterne, at producenten godt kunne have lavet et større påfyldningshul, da størrelsen på hullet kræver, at man skal skære nogle frugter og grøntsager ud, inden man kommer dem ned i maskinen.

Udnytter 50 % mere saft fra ingredienser

Med Wilfa JuiceMaster Sj-150a er der mulighed for at undgå al unødvendigt spild. Maskinen udnytter nemlig hele 50 % mere saft fra ingredienserne, hvorfor man ikke blot vil få mere juice, man også undgå mere madspild.

Denne model har også en frugtkødsbeholder på 550 milliliter, hvor alt frugtkødet samles. Når juiceren er færdig, kan man fjerne frugtkødet og eventuelt bruge dette til noget andet. Kandekapaciteten er på i alt 800 milliliter, hvorfor der er mulighed for at lave et par glas med friskpresset juice.

Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en bruger- og børnevenlig maskine, der både kan bruges af børn og voksne. Den er nemlig ikke udstyret med en masse skarpe kanter.

Derudover er rengøringen nem og hurtig, da maskinens aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen. Man kan også skylle delene under vandhanen.

Wilfa JuiceMaster Sj-150a specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kandekapacitet: 800 milliliter
🔴 Frugtkødsbeholder: 550 milliliter
🔴 Omdrejninger pr. minut: 75
🔴 Vægt: 2,5 kilo

Fordele ved Wilfa JuiceMaster Sj-150a:
Stille motor
Enkel rengøring
Børnevenlig
Keramisk kværn
Frugtkødsbeholder


FAQ

Hvilken juicer er den bedste?
Hvilken juicer der er den bedste, det afhænger af dine behov. Nogle bud på nogle af de bedste modeller af juicere, som er på markedet lige nu, er blandt andre modellerne Philips HR 1889, Severin ES3571 og Braun Multiquick 3 J300. Modellerne har alle scoret nogle flotte resultater i en række tests.
Hvordan vælger jeg en juicer?
Når du skal vælge en juicer, så bør du først og fremmest tænke over, hvad du skal bruge juiceren til. Hvis du for eksempel gerne vil kunne lave juice ud ad meget grove grøntsager, så er det vigtigt, at maskinen bruger en del watt, så den er kraftfuld nok.
Hvordan bruger jeg en juicer?
En juicer er ganske simpel at bruge. Efter behov skræller og skærer du de grøntsager, som du gerne vil lave juice ud af, i grove stykker. Dernæst putter du stykkerne i juiceren, som så forvandler dem til lækker juice. Du skal blot huske at tømme juiceren for frugtkøds- og grøntsagsrester.
Hvad er fordelene ved at have en juicer?
Fordelene ved at have en juicer er, at du kan lave juice med lige præcis de frugter og grøntsager, som du ønsker. Dertil ved du med sikkerhed, hvilke ingredienser der er i juicen. Derudover så er hjemmelavede juice ofte sundere, da det indeholder mindre tilsat sukker og konserveringsmidler.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme