Slowjuicer test: De 15 bedste slowjuicere ifølge eksperter og test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvilke slow juicere der er blevet kåret som testvindere. Maskinerne er blevet bedømt på juicekvalitet, brugervenlighed, tidsforbrug og rengøringsvenlighed og nedenfor kan du finde et nemt og hurtigt overblik over, hvilke slow juicere eksperterne anbefaler. Vi har gennemgået både danske og udenlandske test og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til dem vi gennemgår.

Denne Slow Juicer test indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende slow juicere fra forskellige tests
🔸 Råd omkring hvordan du laver frisk juice med en slow juicer
🔸 Gennemgang af alle testkilder som vi har anvendt i denne artikel

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Slow Juicere Test 2022 – De 15 bedste slow juicere

Her følger en gennemgang af de slow juicere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Braun Multiquick 5 J 500 – populær slowjuicer

Forbrugsguidens anbefaling

4,5/5 stjerner hos trustedreviews.com
71/100 point hos Good Housekeeping Institute
Bedste køb hos Which.co.uk
Braun Multiquick 5 J 500 - Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Multiquick 5 J 500 er en saftpresser, som er skabt med to mål for øje: Funktionalitet og elegance. Med denne saftpresser håber producenterne fra Braun i den grad på at kunne imponere dig med en saftpresser, som har en helt enorm ydeevne. Samtidig skulle maskinen være elegant og udstråle performance og det luksuriøse.

Funktionel og brugervenlig juicer

Med Multiquick 5 er der tale om en særligt funktionel og brugervenlig juicer. Denne juicer fra Braun er også forholdsvis støjsvag, hvilket er rart, når man bruger presseren. Alle dens aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen. På denne måde bliver det langt nemmere for dig at rengøre maskinen, da dette ellers hurtigt kan blive lidt af en mareridt. 

Når du køber Multiquick 5, får du også en børste til rengøring med i købet. Denne børste skal bruges på de dele, som ikke kan vaskes i maskine, eller som af en eller anden årsag har brug for særlig grundig rengøring. 

To hastigheder

Blandt denne juicepresser fra Brauns funktioner kan det nævnes, at saftpresseren har 2 forudindstillede hastigheder. Dem kan du selv skifte mellem, alt efter hvor hurtigt din juice skal presses, og hvilken konsistens eller tykkelse du ønsker for juicen. 

Udover at være designet med to hastigheder, så er Braun også lavet med drypstop. Dette er i den grad praktisk, idet at maskinen på denne vis sviner mindre. Igen er denne detalje lavet for at gøre juicepresseren så brugervenlig for dig som muligt. 

Multiquick 5 er udstyret med skridsikre fødder. Den har et ekstra stort påfyldningshoved på hele 7,5 cm. Dette gør det nemmere og mere effektivt for dig, når du skal lave juice, da du ikke behøver bruge en masse tid på at skære frugten i mindre stykker. 

Braun Multiquick 5 J 500 vs. markedet

Braun Multiquick 5 J 500 ligger i den billigere ende, når det kommer til, hvad produktet koster. På trods af denne juicers gode kvalitet fås den i omegnen af 800 kr., hvilket er en hel del mindre penge, end hvad adskillige andre saftpressere på markedet koster. Du har altså mulighed for at gøre dig et rigtig godt køb ved at investere i Braun Multiquick 5 J 500. 

Derudover er denne saftpresser også designet med drypstop, og den har to forudindstillede hastigheder. Her er der altså tale om to rigtig gode funktioner, som det ikke er alle juicere på markedet, som har. 

Fordele

 • God pris
  2 hastigheder
 • Anti-dryp funktion
 • Stort påfyldningsrør
 • Elegant juicer
Ulemper

 • Ingen ideer til opskrifter
 • Funktionelt design
 • Intet tilbehør

Braun Multiquick 5 J 500 – Specifikationer:
🔴 Farve: Sort, sølv
🔴 2 hastigheder
🔴 Anti-dryp funktion
🔴 Juicekande på 1,25 L med skumseparator
🔴 Skridsikre fødder
🔴 Fodringsrør: 7,5 cm
🔴 Materiale: Plast, rustfrit stål
🔴 Inkl. børste til rensning
🔴 Effekt: 900 W


Witt by Kuvings C9600 Slow Juicer – testvinder i Norge

Bedste testvinder

✅ Testvinder hos Berlingske Tidende
✅ Testvinder hos TV2 Norge
witt-by-kuvings-c9600w

Modellen Witt by Kuvings C9600 Slow Juicer er blevet testet af både Berlingske Tidende og TV2 Norge. Disse to eksperter er imponerede over denne model, som de hver især har givet en god bedømmelse.

De to eksperter TV2 Norge og Berlingske Tidende har kåret Witt by Kuvings C9600 Slow Juicer som testvinder. De har testet modellen på baggrund af forskellige parametre, hvor denne model var bedst i test sammenlignet med andre modeller.

Witt by Kuvings C9600 Slow Juicer er en populær maskine med flere forskellige funktioner. Dette er den blevet på grund af dens evne til at presse hele frugter på en gang samt dens stilfulde, rene og moderne design. Denne model er simpel og enkel med et gråligt og sort look.

Derudover er juicemaskinen designet på en sådan måde, at den vil passe ind i de fleste køkkener, hvad enten den skal stå fremme på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Påfyldningshul med plads til hele frugter og grøntsager 

Witt by Kuvings C9600 Slow Juicer har en 240 Watt motor samt et påfyldningshul på 75 millimeter. Med denne model er det muligt både at presse hårde og bløde frugter og grøntsager. Derudover er påfyldningshullet så stort, at man ikke behøver at skære hverken frugter eller grøntsager ud. Denne model kan nemlig presse både hele frugter og grøntsager.

På grund af maskinens evne til at presse hele frugter og grøntsager bevarer maskinen nemmere næringsstofferne, da man ikke behøver at skære i ingredienserne.

Med Witt by Kuvings C9600 Slow Juicer er der mulighed for at presse op til 1 liter juice på én gang uden at tømme frugtkødsbeholderen. Ved presning af juice ender al frugtkødet i en beholder, der har en kapacitet på 1 liter.

Der er mulighed for at følge med under presningen af juice, da selve påfyldningshullet er gennemsigtigt. Man kan derfor følge med under meget af processen.

Eksperterne fra Berlingske Tidende og TV2 Norge er imponerede over denne model, da de især er vilde med det store påfyldningshul.

Derudover er begge eksperter begejstrede for maskinens brugervenlighed, ydeevne og funktioner. Det eneste minus var, at maskinen gik i stå et par gange, når de gjorde brug af lidt hårdere grøntsager.

SmartCap, lave omdrejninger og optimeret kværnesystem 

Med Witt by Kuvings C9600 Slow Juicer bliver ingredienserne presset ved lave omdrejninger. Denne maskine arbejder med 50 omdrejninger i minuttet, hvorfor oxidation bedre kan undgås, hvilket er en fordel i forhold til bevaring af mineraler og vitaminer.

Denne model kommer med et optimeret kværnesystem med en fordybning placeret nederst. Her bliver alle fibre samlet ved en snegl, der er opbygget på en anderledes måde i forhold til andre modeller. Maskinen er udstyret med et alt-i-et-system, hvorfor rengøringen er både nemmere og hurtigere. 

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er udstyret med en SmartCap-funktion, der sørger for, at udløbshullet bliver lukket, når man er i gang med at presse juice. Man kan sagtens blande juicesaften, mens der bliver lavet juice. Funktionen fungerer også nærmest som en drypstopfunktion, da der ikke bliver spildt ned på køkkenbordet, når man er færdig med at presse juice.

Fordele

 • Stort påfyldningsrør med mulighed for at presse hele frugter og grøntsager
 • Udstyret med et optimeret kværnesystem
 • Udstyret med en SmartCup funktion
 • Alt-i-et system med nem rengøring
 • Mulighed for at presse både bløde og hårde frugter og grøntsager
Ulemper

 • Mange dele, der skal rengøres efter brug

Witt by Kuvings C9600 Slow Juicerspecifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1 liter
🔴 Omdrejninger pr. minut: 50
🔴 Påfyldningshul: 75 millimeter
🔴 Vægt: 6,9 kilo

Nedenfor kan du se en lille gennemgang af Witt by Kuvings nye topmodel:


Philips HR1889 – godt slowjuicer til pengene

Bedst til prisen

4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske onlinemagasin BBCgoodfood.com
4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
71 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute
Anbefalet af den britiske avis Mirror.co.uk
God bedømmelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk
Philips HR 1889

.
Philips HR1889 er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, hvilket inkluderer BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Mirror.co.uk og Which.co.uk.

Alle eksperter har givet slow juiceren en god anmeldelse, da de er begejstrede for dens moderne design og effektive ydeevne. Til gengæld mener de ikke, at den er så god til de mere krævende ingredienser.

Brugervenlig juicer, der passer til de fleste køkkener, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Philips HR1889 en ”god slow juicer”, der laver velsmagende juice. Eksempelvis skriver eksperterne fra Good Housekeeping Institute, at maskinen ”passer godt til de fleste køkkener”, da den er effektiv og forsynet med et slankt og kompakt design.

Eksperterne fra BBCgoodfood.com og Trustedreviews.com er enige i disse betragtninger og fremhæver, at modellen har et stort påfyldningsrør, så man ikke behøver at skære alle frugter og grøntsager i mindre stykker.

Mirror.co.uk har også testet Philips HR1889, og de hæfter sig ved, at ”alle komponenter tåler maskinvask, så den er nem at rengøre og praktisk at bruge hver dag”. Dog nævner et par eksperter, at frugtkødsbeholderen er en smule lille.

Kraftfuld slow juicer

Med Philips HR1889 får man en kraftfuld slow juicer med en motor på 150 Watt. Det gør, at modellen kan klare de fleste ingredienser. Samtidigt sikrer det store påfyldningsrør på 70 millimeter, at man ikke behøver at skære alle frugter og grøntsager i mindre stykker før, at man putter dem ned i maskinen.

Derudover kommer Philips HR1889 med en app, hvor man kan finde inspiration til juiceopskrifter. Appen er gratis, så man kan bruge den så meget, man ønsker, når man mangler idéer. Desuden har slow juiceren et integreret drypstop, så bordpladen holdes ren.

Rengøringsvenlig slow juicer

Philips HR1889 er nem og hurtig at samle takket være det unikke design. Designet gør ydermere, at maskinen er let at rengøre efter brug. Alle de aftagelige dele kan nemlig puttes i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke selv behøver at rense dem manuelt.

Sidst men ikke mindst har Philips HR1889 en juicekande med en kapacitet på 1 liter samt en beholder til frugtkød på 0,75 liter.

Fordele

 • Stort påfyldningsrør
 • Kraftfuld motor
 • Nem at rengøre
 • Integreret drypstop
 • Kompakt design
Ulemper

 • Lille beholder
 • Ikke så god med hårde grøntsager

Philips HR1889 – Specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 0,75 liter
🔴 Påfyldningshul: 70 millimeter
🔴 Vægt: 4,4 kilo


Severin ES3571 – populært i tyskland

4.5 ud af 5 stjerner hos det tyske kaffemagasin Coffeeness.de
4.5 ud af 5 stjerner hos det tyske onlinemagasin Saftland.com
4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Severin ES3571 

.
Severin ES3571 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Coffeeness.de, Saftland.com og Testberichte.de. De tre eksperter er begejstrede for slow juiceren, som de har givet henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner, 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens effektive ydeevne og velsmagende juice. Til gengæld er de mindre vilde med prisen for Severin ES3571, da de mener, at modellen er temmelig dyr.

Fantastisk tilføjelse i køkkenet, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Severin ES3571 en ”effektiv og god slow juicer”, der vil falde i de flestes smag, når det kommer til designet. Eksperterne fra Coffeeness.de skriver eksempelvis, at modellen er ”en fantastisk tilføjelse i køkkenet”, da den laver ”lækker og velsmagende juice”.

Dette er eksperterne fra Saftland.com enige i og fremhæver, at Severin ES3571 er ”nem at betjene og rengøre”, hvorfor man sagtens kan lave juice hver morgen selvom, at man har travlt.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Severin ES3571. De mener, at en af de største fordele ved juiceren er, at den ikke larmer særlig meget. Til gengæld er de mindre imponerende over påfyldningsrøret, som de mener er forholdsvis lille.

Stilren slow juicer

Med Severin ES3571 får man en stilren slow juicer i et slankt design, hvorfor den vil passe godt ind på de fleste køkkenborde. Slow juiceren giver mulighed for, at man kan lave alt lige fra juice til marmelade og sorbetis ved tryk på en enkelt knap.

Modellen kommer desuden med en stille vekselstrømmotor på 150 Watt, hvorfor den ikke larmer meget under brug. Samtidigt sikrer den lave hastighed på 45 omdrejninger i minuttet, at der bliver udtrukket så meget saft som muligt fra både frugterne og grøntsagerne.

Nem at rengøre

Severin ES3571 er forsynet med flere aftagelige dele, der kan vaskes i opvaskemaskinen. Man skal derfor ikke rense hele juiceren selv under håndvasken. Selve enheden kan blot tørres af med en fugtig klud, når der er brug for det.

Derudover kommer Severin ES3571 med en juicebeholder med en kapacitet på 1 liter samt en frugtkødsbeholder på 1,3 liter. Ved køb af Severin ES3571 medfølger der en rensebørste, som kan bruges til sigteindsatserne.

Fordele

 • Lydsvag
 • Kan håndtere hårde frugter og grøntsager
Ulemper

 • Har svært ved at lave grøntsager med meget fiber til juice

Severin ES3571 – Specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1,3 liter
🔴 Omdrejninger pr. minut: 45
🔴 Vægt: 3,9 kilo


Kenwood KAX720PL

4.4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos tyske Amazon.de

Kenwood KAX720PL 

.
Kenwood KAX720PL er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos forbrugerne. Slow juiceren har nemlig fået 4,4 ud af 5 stjerner hos tyske Amazon.de. Her skriver brugerne, at modellen er nem at bruge og rengøre. Til gengæld er de mindre vilde med, at den koster forholdsvis meget.

Fungerer godt til de fleste frugter og grøntsager, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos tyske Amazon.de er Kenwood KAX720PL en god slow juicer, der kan bruges til lidt af hvert. Eksempelvis skriver en bruger, at modellen fungerer ”rigtig godt til alt lige fra bananer til gulerødder, pærer og appelsiner”.

Dette er flere brugere enige i og forklarer, at man ”kan lave netop den juice, man allerbedst kan lide”. Andre brugere fremhæver ydermere, at slow juiceren er ”meget nem at rengøre”. Det tager ikke mere end et par minutter efter brug, hvorfor de mener, at den fungerer godt i et hjem, hvor der er travlt om morgenen.

Ingen af brugerne finder mange ulemper ved Kenwood KAX720PL. Dog nævner et par stykker prisen som værende det største minus.

Kan monteres på en køkkenmaskine

Med Kenwood KAX720PL får man en praktisk slow juicer, der skal monteres på en køkkenmaskine fra Kenwood. Det gør, at maskinen ikke fylder særlig meget på køkkenbordet eller i køkkenskabet, når man ikke bruger den.

Den kraftfulde slow juicer kan bruges til de fleste grøntsager og frugter, som nemt kan føres ned i tragten. Pulpen bliver sorteret fra og kan herefter anvendes til at lave boller, falafler eller noget helt tredje. Man kan ydermere lave sin helt egen mandelmælk med denne model.

Rengøringsvenlig slow juicer med drypstop

Kenwood KAX720PL er en rengøringsvenlig slow juicer. Alle de aftagelige dele kan nemlig komme i opvaskemaskinen, så man ikke behøver at bruge lang tid på at rense den efter brug.

Derudover kommer Kenwood KAX720PL med en drypstop-funktion. Drypstop-funktionen sørger for, at slow juiceren ikke spilder ned på køkkenbordet, når den er i gang med at juice eller står med juice i beholderen. Selve beholderen har en kapacitet på 400 milliliter. 

Fordele

 • Kompakt model af en køkkenmaskine at være
 • Dryp-stop funktion
 • Aftagelige dele kan sættes i opvaskeren kan bruges til de fleste frugter og grøntsager, mulighed for at lave mandelmælk
Ulemper

 • ….
 • ….

Kenwood KAX720PL – Specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Kandekapacitet: 400 milliliter
🔴 Kan bruges til: kMix, KVL, KVC og KCC fra Kenwood.
🔴 Vægt: 2,57 kilo

Her kan du se en lille video om Kenwood KAX720PL. Videoen er produceret af Kenwood: 


Kenwood JMP800

Anbefalet hos norske tek.no

Kenwood JMP800 slow juicer


Slowjuiceren Kenwood JMP800 er blevet testet af det norske tek.no sammen med en række andre modeller, og efter endt test står det klart, at Kenwood JMP800 har klaret sig rigtig godt. Der er ingen parametre, hvor eksperterne er utilfredse med modellen, og især fremhæves modellens robusthed, udformning og støjsvaghed.

Der er tale om en stor model på syv kilo, som optager en del plads, men til gengæld ser modellen flot ud på køkkenbordet. 

Anvend hele frugter

Lethed for forbrugeren er et af nøgleordene for Kenwood JMP800. Modellen kommer nemlig med et dobbelt påfyldningsrør, og røret er så stort, at man ikke behøver skære sine ingredienser i mindre stykker først – man kan simpelthen tilføje dem i hel tilstand.

Eksperterne har også forsøgt sig med dette, men de kommenterer dog, at hvis frugterne er store, så er det nødvendigt at skære dem over først alligevel.

Motoren er stærk og hurtigt og på 280 W, som betyder, at man på få sekunder kan få en drikkeklar juice. Man tilbereder alle ingredienserne på samme hastighedstrin, da der kun er ét muligt.

Modellen kan også klare hårde grøntsager og opfordrer forbrugeren til at prøve sig frem med egne opskrifter.

God udnyttelsesprocent

Kenwood JMP800 giver et højt udbytte af ingredienserne. I eksperternes test blev det til en juicemængde på lige under 70 procent, hvilket er en god udnyttelsesprocent af de tilsatte ingredienser.

Eftersom her er tale om en slowjuicer, får man ligeledes en høj bevarelse af næringsstofferne i juicen, så den forbliver så sund som mulig.

Et andet vigtigt aspekt, som eksperterne fremhæver ved Kenwood JMP800, er lyden. Modellen har et lydniveau på 39 dB, og det er så lav en støj, at det ikke generer – ej heller er det nok til at vække hele huset en tidlig morgenstund.

Mange muligheder

Der følger forskellige dele med til Kenwood JMP800, som gør brugen af modellen lettere og mere lige til. Det tæller blandt andet to forskellige kander, så man for eksempel kan sætte den ene i køleskabet med juice og så bruge den anden.

Størrelsen er på 1,5 liter. Herudover medfølger også en beholder til frugtkød og -affald, som opsamler dette under brugen.

Der er også taget hensyn til rengøringen på flere områder med både en medfølgende rengøringsbørste til alle delene samt dryp-stop-funktion, som sikrer, at man ikke spilder juicen.

Fordele

 • Flot, stor og robust juicer
 • Dobbelt påfyldningsrør, der kan tage hele frugter
 • Udnyttelsesgrad på 70%, lavt støjniveau på 39 dB
 • To kander
 • Beholder til frugtkød og rengøringsbørste inkluderet
Ulemper

 • Ligger I den dyre ende
 • Ekstra sigter (til sorbet og smoothies) kan købes separat

Her kan du se en præsentationsvideo af modellen. Videoen er produceret af Kenwood:


Smeg Slow Juicer

Anbefalet hos den britiske avis The Independent
Anbefalet hos den britiske avis The Telegraph

Smeg Slow Juicer

Modellen Smeg Slow Juicer er blevet testet og anmeldt af de britiske aviser The Independent og The Telegraph. Begge eksperter mener, at denne slow juicer er værd at investere i, hvorfor de har givet den en anbefaling med på vejen.

The Independent finder mange fordele ved Smeg Slow Juicer. De beskriver blandt andet, at maskinen er stille, BPA-fri, nem at komme i gang med samt passer ind i de fleste køkkener. Dette er eksperterne fra The Telegraph enige i, men skriver også, at maskinen var effektiv og klarede de fleste opgaver præcis, som den skulle.

Eksperterne finde ikke mange ulemper ved Smeg Slow Juicer. Dog nævner The Telegraph, at påfyldningsrøret ikke altid var bredt nok, hvorfor man blev nødt til at skære i nogle frugter og grøntsager i mindre stykker, før man puttede dem i maskinen.

Langsomt pressesystem og roterende børster

Med Smeg Slow Juicer får man en maskine med et langsomt pressesystem, der ikke gør brug af knivblade. I stedet presser maskinen saften langsomt fra ingredienserne med en kraftig skrue. Dette sikrer, at de fleste næringsstoffer, vitaminer og mineraler bevares i juicen samt, at saften ikke oxideres, før den forlader maskinen.

Desuden kommer Smeg Slow Juicer med en funktion, der gør, at man selv kan indstille konsistensen alt efter, hvor meget frugtkød man foretrækker. Man kan derfor lave præcis den juice, som man bedst kan lide. I maskinens indre si er der roterende børster i silikone, der filtrerer frugtkødet fra, så man får en renere juice.

Juicer i retro-design med Tritan-juicebeholder

Smeg Slow Juicer er fremstillet i et stilrent retro-design, hvorfor man sagtens kan lade maskinen blive på køkkenbordet efter brug. Juiceren er udstyret med et par gummifødder, hvilket betyder, at den står solidt plantet på køkkenbordet både under og efter brug. Man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt maskinen glider rundt eller ej.

Udover et retro-design, så er Smeg Slow Juicer også designet til at være en praktisk slow juicer. Maskinen kommer nemlig med en Tritan-juicebeholder, hvori juicen bliver opsamlet. Beholderen har en kapacitet på 0,5 liter, og det er fra denne, at man kan hælde juicen direkte i et glas eller i en flaske.

Betjeningsknap i rustfrit stål og reverse-funktion

Smeg Slow Juicer har en motoreffekt på 150 Watt. Dette er en smule lavere end andre modeller, men der er stadig mulighed for både at presse de lidt hårdere samt bløde grøntsager og frugter.

Slow juiceren er også forsynet med en reverse-funktion, hvor man nemt kan få de lidt store ingredienser fri fra maskinen, hvis de sætter sig fast undervejs i processen.

Selve maskinens betjeningsknap sidder på fronten af maskinen og er fremstillet af rustfrit stål. Det er her, man kan styre alle de forskellige funktioner til at presse den juice, man ønsker.

Ved køb af Smeg Slow Juicer medfølger der desuden en rengøringsbørste.

Fordele

 • Bevarer vitaminer og næringsstoffer
 • Langsomt pressende system
 • Stabile indstillinger
 • Mulighed for at omvende maskinens funktioner
 • Roterende børster af silikone
Ulemper

 • Ligger I den høje prisklasse
 • Kan kun juice
 • Ingen skumseparator

Smeg Slow Juicer specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kandekapacitet: 0,5 liter
🔴 Omdrejninger pr. minut: 43
🔴 Vægt: 7,4 kilo

Her kan du se en videopræsentation af Smeg Slow Juicer lavet af Smeg:


Smeg Retro Style Citrus Juicer

Anbefalet hos den britiske avis The Independent
Anbefalet hos den britiske avis The Telegraph


Smeg Retro Style Citrus Juicer

Modellen Smeg Retro Style Citrus Juicer er blevet testet og anmeldt af de britiske aviser The Independent og The Telegraph. Her har eksperterne hver især testet henholdsvis elleve og fem juicemaskiner.

Eksperterne er begge vilde med Smeg Retro Style Citrus Juicer, som The Independent kalder for en ”kompakt, slank og stilren model”. De britiske eksperter fra The Independent er især vilde med, at maskinen er nem at rengøre, samt at den kommer med en drypstop-funktion.

Dette er eksperterne fra The Telegraph enige i, men nævner også, at maskinen er forholdsvis lydsvag samt et produkt, der egner sig til de fleste hjem.

Der findes ikke mange ulemper ved modellen. Det eneste, som The Independent bemærker, er, at man skal være forberedt på at få en smule klistrede fingre, da man selv skal holde ingredienserne én efter én.

Knapfri citruspresser med skridsikker belægning

Smeg Retro Style Citrus Juicer er en knapfri citruspresser, der kommer med en skridsikker belægning på fødderne. Den skridsikre belægning sørger for, at modellen står fast og solidt plantet på køkkenbordet, hvorfor man ikke behøver at holde på den hele tiden under brug.

Alle de dele, der kommer i berøring med ingredienserne og saften, er fremstillet af rustfrit stål eller BPA-fri stødfast tritan. Det betyder ikke mindst, at det er en sundhedsmæssig fordel for forbrugeren, men det gør også, at maskinen er nemmere at rengøre efter brug.

Der er desuden mulighed for at vippe citruspresserens hældetud både op og ned, så man ikke spilder en masse på køkkenbordet.

Automatisk tænd og sluk og indbygget ledningsoprul

Smeg Retro Style Citrus Juicer er forsynet med en automatisk tænd og sluk-funktion, der pr. automatik aktiveres, når man begynder at presse sine frugter og grøntsager.

Desuden kommer Smeg Retro Style Citrus Juicer med et indbygget ledningsoprul, der gør det nemmere at pakke maskinen hurtigt væk i køkkenskabet. Det er dog også muligt at beholde modellen på køkkenbordet, da den er fremstillet i et stilrent og kompakt retro-design. Modellen vil derfor passe ind i de fleste køkkener.

Det er desuden muligt at komme alle aftagelige dele i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke behøver at bruge tid på selv at rengøre maskinen manuelt efter brug.

Model med effektiv motor og Tritan-beholder

Smeg Retro Style Citrus Juicer kommer med en motor, der har en motoreffekt på 70 Watt. Det virker ikke som meget i forhold til andre modeller, men det er rent faktisk nok til at have mulighed for at presse et hav af forskellige citrusfrugter. Eksperterne forklarer, at de ikke havde nogle problemer i forhold til de citrusfrugter, som de afprøvede.

Endvidere er Smeg Retro Style Citrus Juicer forsynet med en anti-dryp beholder i rustfrit stål, som man nemt og hurtigt kan juice direkte ned i. Beholderen har en kapacitet på hele 5 liter, hvorfor man kan lave en saft af citrusfrugter til hele familien på samme tid. Beholderen er desuden en Tritan-beholder, hvorfor den er fremstillet til at være holdbar.

Fordele

 • Automatisk tænd og sluk
 • Indbygget opbevaring til ledning
 • Hældetud, beholder med en kapacitet på 5 liter
 • Aftagelige dele kan sættes i opvaskeren
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende

Smeg Retro Style Citrus Juicer specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 70 Watt
🔴 Kandekapacitet:  5 liter
🔴 Vægt: 2,6 kilo

Her kan du se en videopræsentation af Smeg Retro Style Citrus Juicer lavet af Smeg:


Omega Mega Mouth MMV-702

4,5 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
78 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Omega Mega Mouth MMV-702

.
Omega Mega Mouth MMV-702 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute. Modellen klarer sig godt i test hos begge eksperter, hvorfor slow juiceren har fået en god bedømmelse.

Mens Trustedreviews.com især er begejstrede for maskinens effektivitet, samt at den kan presse hele frugter, så mener Good Housekeeping Institute, at den største fordel er, at juiceren er god til at presse frugterne og grøntsagerne grundigt uden at producere for meget skum.

Ingen af ekspertkilderne finder mange ulemper ved Omega Mega Mouth MMV-702. De mener dog begge, at modellen er forholdsvis dyr, hvilket forbrugerne skal være opmærksomme på.

Praktisk slow juicer, ifølge eksperterne

Omega Mega Mouth MMV-702 arbejder med en motoreffekt på 240 Watt samt med blot 60 omdrejninger i minutter, hvorfor ens frugter og grøntsager bliver presset ved en lav hastighed uden for stor iltning. Det betyder, at maskinen bevarer ingrediensernes næringsstoffer så meget som muligt.

Ifølge de to ekspertkilder er Omega Mega Mouth MMV-702 en praktisk slow juicer, der er effektiv samt god til at lave en velsmagende og frisk juice. Eksperterne fra Trustedreviews.com kalder modellen for ”den mest effektive juicer de nogensinde har afprøvet”, da den presser ingredienserne på en måde, så man undgår for meget spild.

Derudover kan Omega Mega Mouth MMV-702 presse hele frugter og grøntsager. Dette er muligt på grund af maskinens brede påfyldningsrør, der kan kværne alt lige fra æbler til tomater og agurker. Dette er ifølge Good Housekeeping Institute en fordel, da man ikke skal bruge tid på at skære i råvarerne inden påfyldning.

Støjfri model med flere anvendelsesmuligheder

Med Omega Mega Mouth MMV-702 får man en slow juicer, der også kan anvendes til andre opgaver.

Slow juiceren kommer med en standard filtersi, der kan bruges til at lave juice. Derudover medfølger der også ekstra filterskærme, der kan anvendes til babymos, is eller nøddesmør.

Eksperterne fra Trustedreviews.com forklarer, at de to filterskærme betyder, at ”modellen er mere end bare en juicer”, da de mener, at det nærmest er en form for køkkenmaskine. Trustedreviews.com nævner yderligere, at maskinen er støjsvag, hvorfor man sagtens kan lave et glas juice om morgenen uden at vække hele huset.

Rengøringsvenlig model med drypstop-funktion

Selvom Omega Mega Mouth MMV-702 ikke tåler maskinopvask, så er den stadig nem at rengøre. Den kommer nemlig med indvendige roterende blade, der holder filtersien ren under juicing, hvilket klarer det meste. Herefter skal man blot skylle delene under vandhanen.

Dette mener Good Housekeeping Institute sørger for en nem rengøring, da dette system sørger for at fjerne alle de mindre stykker af frugt og grønt, der gemmer sig i juiceren.

Derudover er Omega Mega Mouth MMV-702 forsynet med en drypstop-funktion, der er ideel til at undgå unødigt spild på køkkenbordet. Det er desuden en fordel, hvis man ønsker at blande juicen godt sammen i skålen.

Ved køb af Omega Mega Mouth MMV-702 medfølger der en juicekande, en pulpkande, et rengøringsværktøj samt to børster.

Fordele

 • Bevarer så mange næringsstoffer som muligt
 • Roterende børster
 • Dryp-stop funktion
 • Mulighed for at lave mere end bare juice
 • Kan presse hele frugter og grøntsager
Ulemper

 • Kompakt model til en køkkenmaskine
 • Drypstopfunktion
 • Aftagelige dele tåler opvaskemaskine
 • Kan bruges til de fleste frugter og grøntsager
 • Mulighed for at lave mandelmælk

Omega Mega Mouth MMV-702 – mål:
🌀 Højde: 44,6 cm.
🌀 Bredde: 20,8 cm.
🌀 Dybde: 22,8 cm.
🌀 Vægt: 6,9 kilo

Omega Mega Mouth MMV-702 – specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Omdrejninger: 60 i minuttet
🔴 Påfyldningshul: 76 mm.

Her kan du se en gennemgang af Omega Mega Mouth MMV-702 lavet af EUJUICERS.com:


Kenwood Pure Juice

82 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Kenwood Pure Juice

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Kenwood Pure Juice, som de har givet en god bedømmelse.

De har givet slow juiceren 82 ud af 100 point, da de mener, at den er effektiv til både at presse frugter og grøntsager. Under deres test af maskinen var de desuden imponerede over, at maskinen fik en del juice ud af ingredienserne.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute fandt ikke mange ulemper ved modellen, men nævner, at det er en mindre ulempe, at man skal skære ingredienserne ud inden påfyldning, samt at ikke alle dele tåler maskinopvask.

Brugervenlig juicer med 100 % naturlig juice

Med Kenwood Pure Juice får man en brugervenlig maskine, som man hurtigt kan komme i gang med. Ifølge eksperterne er den ”meget nem at anvende”, og man kan endda gøre brug af den medfølgende opskriftsbog, hvis man mangler inspiration. Maskinen er nem at arbejde med, da man selv bestemmer, om man vil lade juicen løbe ned i kanden eller blive i selve beholderen takket være proppen til udløbet.

Derudover kommer modellen med en funktion for forbrugere, der ikke bryder sig om frugtkød. Der er nemlig monteret en lille clips på sigten, der sørger for at holde frugtkødet tilbage. På den måde får man kun den rene juice ud af maskinen uden, at man behøver at indstille eller justere en masse.

Denne model er desuden lavet med fokus på, at juicen både skal være samt se sund ud. Derfor bliver farven fra de valgte ingredienser bevaret i selve juicen. Takket være slow-juicing teknologien vil råvarerne bevare sine vitaminer og mineraler. Desuden vil juicen holde sig frisk i en del længere tid end andre former for juice, da man kan putte den i køleskabet i op til 3 dage.

Eksperterne: Kompakt og effektiv slow juicer

Kenwood Pure Juice er, ifølge eksperterne fra Good Housekeeping Institute, en kompakt og effektiv juicemaskine. De skriver, at ”den er god og effektiv til at juice frugter, bær og endda grøntsager”, så man kan vælge lige præcis de ingredienser, man ønsker. Man får rent faktisk op til 84 % juice ud af råvarerne.

De er desuden vilde med, at modellen er kompakt, da de mener, at det er en fordel, fordi den ikke vil ”fylde særlig meget på køkkenbordet” eller i køkkenskabet.

Eksperterne er yderligere begejstrede for, at der med Kenwood Pure Juice er mulighed for at tilberede sorbetis med det medfølgende tilbehør. De mener, at det er en fordel, at man kan bruge maskinen til mere end blot juice.

Model med flere praktiske funktioner

Kenwood Pure Juice er forsynet med en drypstop-funktion samt en ekstra si. Mens drypstop-funktionen sørger for, at man undgår en masse spild på køkkenbordet, så sikrer den ekstra si, at man kan få et glas juice, som man bedst kan lide det.

Maskinen kommer desuden med en motoreffekt på 150 Watt samt en saftskål med en kapacitet på 0,7 liter og en frugtkødsbeholder med en kapacitet på 0,5 liter.

Det er desuden nemt at rengøre Kenwood Pure Juice, da man blot skal fylde den med vand, hvorefter man kan rense den med den medfølgende rengøringsbørste. Nogle af delene kan dog puttes i opvaskemaskinen.

Fordele

 • Kommer med en ekstra si
 • Dryp-stop funktion
 • Presser op til 84% juice ud af ingredienserne
 • Mulighed for at lave sorbet
 • Mulighed for at tilpasse til din egen juice I forhold til mængden af frugtkød
Ulemper

 • Ikke alle dele kan gå I opvaskeren
 • Smalt påfyldningsrør

Kenwood Pure Juice – mål:
🌀 Højde: 41 cm.
🌀 Bredde: 19 cm.
🌀 Dybde: 15 cm.
🌀 Vægt: 4,48 kilo

Kenwood Pure Juicespecifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Saftskål: 0,7 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 0,5 liter

 


Lav sund og frisk juice med en slow juicer

sund slow juice

Det er i de seneste år blevet utroligt populært at lave forskellige former for frisk juice. Ved at presse din egen juice, kan du på en nem måde få et skud vitaminer hver dag og både frugt og grøntsager er velegnede til at komme i juiceren. Det er især en god idé at huske grøntsagerne i juicen, da saften fra disse indeholder et hav af gode næringsstoffer.

Der findes mange former for juicemaskiner og det kan ofte være svært at gennemskue hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige maskiner.

Centrifuge juicere er de mest almindelige juicemaskiner og de er ofte et billigere prisalternativ til slow juicer modellerne. Centrifuge juicere er ofte hurtige og effektive, da de udnytter centrifugalkraft til at producere juicen og derved “slynger” saften ud af frugt og grønt. Mange mener, at ulempen ved centrifuge juicerne er, at processen går for stærkt, så saft fra frugt og grønt ikke bliver presset ordentligt ud. Processen også beskyldes for ødelægge en del af næringsstofferne.

Når man anvender en slow juicer så presses juicen langsommere, hvilket betyder, at man presser juice på samme, som hvis man havde brugt en håndpresser. Dette gør, af slow juiceren udnytter saften bedre end en centrifuge og du får en juice med flere vitaminer og næringsstoffer i.

En anden stor fordel ved slow juicerne er, at de er betydeligt nemmere at rengøre, sammenlignet med en centrifuge juicemaskine. For mange mennesker er det rengøringen der ofte er afgørende for, hvorvidt man får lavet en juice. Når det er nemt og hurtigt at rengøre sin juicemaskine, så er der langt større chance for, at du får lavet juice. Der findes generelt mange forskellige holdninger til, hvilke typer juicemaskiner der laver bedst juice og hvorfor. TV2 har lavet et program der fokuserer på dette. Du kan se programmet her.


Gode og nemme juiceopskrifter

Gode og nemme juiceopskrifter

De seneste par år er det blevet meget populært at drikke juice fyldt med frugter og grøntsager. Desværre er det ikke nok blot at drikke en standardjuice fra supermarkedet, da disse er fyldt med sukker og få næringsstoffer. Faktisk er der ofte mere sukker i supermarkeds juice, end almindelig sodavand.

At have din egen slow juicer derhjemme betyder, at du selv kan blande en god samling af frugt og grønt efter din smag, lige når du vil. Juicing hjælper med at sikre, at ingen usunde tilsætningsstoffer smutter ned i blandingerne, og med især slow juicerens teknikker kan du sørge for at udvinde alle de fordelagtige vitaminer og mineraler fra dine frugter og grøntsager direkte ned i din friskpressede juice.

En anden fordel er, at slow juicere ikke producerer meget varme, hvilket betyder, at der bevares flere næringsstoffer og enzymer i juicen. Først vil vi starte med at vise et par sunde juiceopskrifter, der kan laves nemt og hurtigt.


Grøn juice med en twist

Grøn juiceDenne klassiske grønne juiceopskrift er til dem, der ønsker et energigivende boost. Når det er sagt, vil du være glad for at vide, at denne blanding også kommer med et strejf af sødme.

Det kan nemlig være svært at vænne sig til grøntsagsjuice i starten. Denne blanding er rig på bioflavonoider, jern, A-vitamin og C-vitamin. Med denne blanding får du omkring 1 liter juice.

Ingredienser
20 gram frisk ingefær
3 citroner
500 gram spinat eller grønkål
250 gram selleri
5 æbler

Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer.
2. Serveres afkølet.


Orangejuice med en krydret smag

orangejuiceHvis du er på udkig efter noget sødt og krydret, kan denne juice være den perfekte løsning til dig. Den kommer med masser af antioxidanter. Denne juiceopskrift er også perfekt til et bedre immunsystem. Juicen er rig på både A-vitamin og C-vitamin. Med denne opskrift kan du lave 1 liter juice.

Ingredienser
15 gram arganolie
15 gram frisk ingefær
30 gram gurkemeje
200 gram fennikel
300 gram appelsiner
400 gram gulerødder

Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer undtagen arganolien.
2. Tilsæt arganolie til sidst efter de andre ingredienser er blevet presset.
3. Serveres afkølet.


Den opkvikkende juice

Den opkvikkende juiceEn lidt anden tilgang til juicing, men en, der er værd at prøve, hvis du har en slow juicer derhjemme, er denne lækre opskrift. Denne juiceopskrift vil give en opkvikkende effekt, der kan erstatte en kop kaffe om morgenen. Med denne opskrift kan du lave 1 liter juice.

Ingredienser
1 liter kokosvand
3 dråber vaniljeekstrakt
1 knivspids havsalt
5 dadler uden kerner
120 gram mandler
1 kop lille espresso

Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer undtagen kaffen.
2. Tilsæt kaffen til sidst efter de andre ingredienser er blevet presset.
3. Serveres afkølet eller lun.


Den sunde juice 

rødbede drikDenne juiceopskrift indeholder nogle af verdens bedste superfoods herunder selleri, æbler og rødbeder. Juicen vil hjælpe dig med at føle dig frisk og sund, når du har mest brug for det. Med denne juiceopskrift får du omkring 1 liter juice.

Ingredienser
1 håndfuld spinat
1 rødbede
2 selleri
1-2 citroner (afhængig af hvor syrlig juicen skal være)
1 æble

Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer.
2. Serveres afkølet.


Juice med spinat, æble og ingefær 

Juice med spinat, æble og ingefærSpinatjuice er kalorielet, men du får også masser af flavonoider via spinaten. Dette har i flere undersøgelser vist sig at bremse udviklingen af kræftceller. Derudover indeholder både spinat og ingefær også et væld af forskellige næringsstoffer, der er vigtige for din krop.

Ingredienser
50-75 gram spinat
1 tsk. revet ingefær
1-2 æbler
1 tsk. hørfrøolie

Sådan gør du
1. Bland alle ingredienser sammen i din juicer undtagen hørfrøolien.
2. Tilsæt hørfrøolien til sidst efter de andre ingredienser er blevet presset.
3. Serveres afkølet med isterninger eventuelt.


Hvor meget frugt og grønt skal jeg indtage hver dag?

Hvor meget frugt og grønt om dagen

Det er ikke mindst godt for kroppen at spise frugt og grønt hver dag, men det kan rent faktisk også være sundhedsfremkaldende. Med frugt og grønt er det nemmere at opretholde en velafbalanceret diæt samt en aktiv livsstil, da frugter og grøntsager er fyldte med vitaminer og mineraler, der både er gode for din krop og dit helbred. Kroppen har nemlig brug for en masse næringsstoffer i form af vitaminer, mineraler, antioxidanter og enzymer, som der kan findes i alle former for frugter og grøntsager.

Men hvor meget frugt og grønt skal du indtage hver dag? Fra den danske Sundhedsstyrelse anbefales det, at du minimum indtager 600 gram frugter og grøntsager hver eneste dag. Dette bliver også betagnet som 6 stykker om dagen. De 600 gram gælder for alle voksne. Der er kun en undtagelse for børn under 10 år, der kan nøjes med at indtage mellem 300 til 500 gram frugter og grøntsager om dagen.

Hvis du ikke er vild med hverken frugter eller grøntsager, så kan det være en god idé at begynde at juice en del af de 600 gram om dagen. På denne måde kan du nemmere få alle de gode næringsstoffer hver eneste dag uden at bruge en masse tid på at forberede mad med en stor mængde af grøntsager eller frugter. Mange føler, at det er nemmere at få alle 600 gram hver dag, hvis de juicer nogle af disse gram.

frugt og grønt 600gDog skal du huske ikke kun at spise 600 gram frugt. Det skal være en god blanding af både frugter og grøntsager hver dag, da de begge har deres helt specifikke fordele. Eksempelvis er frugt højt i frugtsukker, hvorfor det er godt at indtage cirke 300 gram grøntsager ud af de 600 gram.

Hvis du ikke vil tage på i vægt, skal du nemlig huske at forbrænde frugtsukkeret – også selvom du vælger at juice selv. Frugt er skam ikke usundt, men frugt indeholder flere kalorier end eksempelvis grøntsager.

Vær opmærksom på, at det anbefales, at du indtager grove grøntsager såsom broccoli, rødbeder, kål og rodfrugter, da disse har mange gavnlige næringsstoffer.


Bliver næringsstofferne bevaret, når jeg juicer?

juiceopskrifterJuicing er en proces, der indebærer at tage frisk frugt og grøntsager og køre dem gennem en slow juicer for at få så mange næringsstoffer som muligt fra frugt og grøntsager gennem den juice, der bliver lavet. Juicens kvalitet og næringsværdi afhænger af, hvilken slags juicer du bruger.

Et koldt glas friskpresset juice kan være forfriskende i løbet af dagen, hvis du ikke ønsker at gnave dig igennem et væld af frugter og grøntsager. Men bevares næringsstofferne ved juicing, eller er det bedst at spise frugt og grønt for at få de mineraler og vitaminer, som din krop behøver?

Når det kommer til bevarelsen af næringsstoffer, når du laver juice derhjemme, så er der delte meninger. Når frugter og grøntsager eksempelvis bliver blendet, vil der ske et tab af mineraler og vitaminer afhængig af diverse forhold. Dette sker, da blenderen skærer frugterne og grøntsagerne i stykker, hvorfor vitaminerne og mineralerne bliver mere udsatte for oxydering, iltning og andre former for påvirkninger, hvilket ikke ville ske, hvis frugten eller grøntsagen forblev hel.

Det vil derfor sige, at når frugter og grøntsager bliver skåret i mindre stykker, vil nogle vitaminer og mineraler ikke blive bevaret. Dog er det ikke kun en ren og skær ulempe, hvis du er interesseret i selv at lave juice derhjemme og bevare frugternes og grøntsagernes næringsstoffer.

Når vi spiser et stykke frugt eller en grøntsag med mineraler og vitaminer, vil mange af vitaminerne slet ikke blive optaget af din krop. Disse vitaminer og mineraler vil i stedet ryge direkte gennem hele systemet, uden at det går ind og gavner din krop. Det kan nemlig være svært for kroppen at optage næringsstoffer fra uforarbejdede frugter og grøntsager.

Hvis du juicer dine egne frugter og grøntsager, så bliver frugternes og grøntsagernes cellevægge som regel ødelagt. Det bliver derfor meget nemmere at få glæde af diverse næringsstoffer, selvom nogle af disse desværre går tabte i hele processen, da de bliver skåret i små stykker samt bliver udsat for blandt andet oxydering.

juice dine egne frugter og grøntsagerDerudover kan det også være effektivt, at lave din egen juice i en juicepresser, da det kan hjælpe med at optage vitaminer og mineraler hurtigt. Eksempelvis kan kroppen optage nogle vitaminer og mineraler allerede i mundhulen. Dette sørger for en høj effekt og virkning af de forskellige frugter og grøntsager, da du hurtigt får de gode næringsstoffer ind i dit system.

Mineraler kan også blive mere tilgængelige ved at putte frugter og grøntsager i en juicepresser. Til forskel fra vitaminer mister mineraler nemlig ikke sin gode næringsværdi ved at blive skåret i mindre stykker eller ved at komme i for meget kontakt med luft eller lignende.

De fleste eksperter er derfor enige om, at det kan være fordelagtigt at juice sin egen juice derhjemme, da du sagtens kan få glæde af alle de gode næringsstoffer, der findes i forskellige frugter og grøntsager.

Hvis du blot er opmærksom på, at du ikke skal få alle dine frugter og grøntsager ved at juice dem, så er det klart en hurtig og nem måde at få en masse vitaminer og mineraler ind i kroppen.

Vær blot opmærksom på at du både bruger frugternes og grøntsagernes ”kød” og den vandige del, da der er en sundhedsværdi ved begge dele.


Tips og tricks til at juice

frugt-kurvTips og tricks til at juice kan være værdifulde, hvis du vil lære at lave den bedst mulige juice for dig. Der er mange ting, som er en fordel at huske på, hvorfor vi har udvalgt de vigtigste ting, som du skal huske på, når du skal i gang med at juice.

1. Drik din juice så hurtigt som muligt, efter du har lavet den. Juicen begynder nemlig at miste sin næringsværdi, jo længere tid der går. Den kan også udvikle en sjov farve, når den oxiderer (især hvis du har puttet æble i din juice).

Det er bedst at drikke juicen indenfor 24 timer, men op til 2 dage i køleskabet kan også være fint. Det er vigtigt at huske på, at der ikke er tilsætningsstoffer og konserveringsmidler i friskpresset juice, hvorfor det som regel ikke kan holde sig på samme måde, som hvis du køber juice i et supermarked.

2. Forbered frugter og grøntsager til din juice i forvejen. Det er meget nemmere at forberede alle ingredienser, hvis du gerne vil lave friskpresset juice til din morgenmad. Læg det i en lufttæt opbevaringsbeholder og put det i køleskabet. Så er det klar til at blive puttet i juicepresseren, når du skal lave friskpresset juice.

Vær opmærksom på, at når du begynder at skære i frugter og grøntsager, kan de miste næringsstoffer. Det er bedst at skære lige før, de skal bruges, men hvis der er brug for at spare tid, kan det være en fordel med forberedelse.

3. Skær ingredienserne før de skal juices, for at sikre, at de kan komme ned i din slow juicer. Hvis du ikke gør det, skal du stoppe halvvejs, og det kan tage for meget tid i sidste ende. Medmindre du har en juicemaskine, hvor der er plads til hele frugter og grøntsager.

4. Gør det til en god vane at rense din juicer, så snart du har brugt den. Hvis du ikke gør det med det samme, vil kødet og saften blive klæbrig og gøre det endnu mere vanskeligt at rengøre maskinen.

5. Juicepulp kan sagtens bruges til andre ting end blot at komme i skraldespanden. Det kan bruges i alt fra gryderetter til boller, kage, smoothies og havregrød.

6. Et andet godt juicetip er, at gøre brug af en glas- eller lufttæt beholder, når du opbevarer friskpresset juice. Dette sørger for, at juicen kan holde sig længere, hvis du husker at putte den friskpressede juice i køleskabet.

Witt Smoothie Juicepresso7. At blande mange forskellige ingredienser kan virke som en god idé. Vi ser nemlig mange lækre juiceprodukter i supermarkedet, hvor der er brugt et væld af forskellige frugter og grøntsager.

Dog anbefales det, at du bruger omkring 4-6 produkter maksimum, da dette for det meste giver det bedste resultat.

8. Overfyld ikke din juicer og lær at have tålmodighed.
Nogle gange tager det tid, så hvis du ikke sørger for at gøre det langsomt, kan du komme til at ødelægge din juicemaskine.

9. Ingefær er en fantastisk tilføjelse til næsten enhver juice, da det indeholder et væld af vitaminer og mineraler. Dog kan det være stærkt, så sørg for at smag juicen til, inden du putter for meget ingefær i.

10. Kør din juicemaskine i et par sekunder, efter at du er færdig med at juice. På denne måde sikrer du, at alle dråber er kommet ud af maskinen. Dette er ikke nødvendigt, men kan være en god idé.

11. Put isterninger i din friskpressede juice. Dette køler din drik hurtigt, hvilket kan være endnu mere forfriskende.

Disse 11 juicetips vil sørge for, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med at juice, da du allerede vil være klar over, hvad du skal gøre. Sørg for at gør brug af de ingredienser, som du er vild med, da det så ikke kan gå helt galt med at lave sunde og velsmagende friskpressede juicedrikke.


Hvad indeholder grøntsager og frugter som jeg kan juice? 

Hvad indeholder grøntsager og frugter som jeg kan juiceFrugter og grøntsager bør være en vigtig del af din daglige kost. De er naturligt sunde og indeholder vitaminer og mineraler, der kan hjælpe med både dit helbred, din sundhed og dit velvære. De kan også hjælpe med at beskytte mod nogle sygdomme.

De fleste mennesker vil drage fordel af at spise mere frugt og grønt som en del af en velafbalanceret kost og en sund og aktiv livsstil.
Der er mange sorter af frugter og grøntsager til rådighed og mange måder at forberede dem på.

Vitaminer og mineraler i frugt og grøntsager 

Frugter og grøntsager indeholder mange vitaminer og mineraler, der er gode for dit helbred. Disse omfatter blandt andet vitaminer A (beta-caroten), C og E, magnesium, zink, fosfor, jern og folsyre. Folinsyre kan reducere blodniveauerne af homocystein, et stof, som kan være en risikofaktor for blandt andet hjertekarsygdomme.

Frugter og grøntsager har et lavt indhold af fedt, salt og sukker. De er også en god kilde til kostfiber. Som en del af en velafbalanceret kost og en aktiv livsstil kan et højt indtag af frugt og grønt hjælpe dig med at:

🌀 Reducere overvægt og opretholde en sund vægt
🌀 Sænke dit kolesteroltal
🌀 Sænke dit blodtryk.

Grøntsager og frugt indeholder fytokemikalier eller plantekemikalier. Disse biologisk aktive stoffer kan bidrage til at beskytte dig mod visse sygdomme. Videnskabelig forskning viser, at hvis du regelmæssigt spiser masser af frugter og grøntsager, har du lavere risiko for:

🌀 Type 2-diabetes
🌀 Hjerteslag
🌀 Hjertesygdomme
🌀 Kræft – nogle former for kræft senere i livet
🌀 Højt blodtryk (hypertension)

Typer af frugt
Frugt er den søde, kødfulde, spiselige del af en plante. Det indeholder generelt frø. Frugter bliver normalt spist rå, selvom nogle sorter kan koges. De kommer i en bred vifte af farver, former og smag. Frugter, der er let tilgængelige, og som de fleste kender til er:

💠 Æbler og pærer
💠 Citrusfrugter (- appelsiner, grapefrugter, mandariner og lime)
💠 Stenfrugter (- nektariner, abrikoser, ferskner, blommer og avocadoer)
💠 Tropiske og eksotiske frugter (- bananer og mango)
💠 Meloner (- vandmeloner, netmeloner og honningmeloner)
💠 Bær (- jordbær, hindbær, blåbær, kiwifrugter og passionsfruit og tomater. (botanikerne holder holder fast på at tomaten er et bær, og bær er frugt. Derfor er tomaten en frugt))

Typer af grøntsager
Grøntsager er tilgængelige i mange sorter og kan klassificeres i biologiske grupper:

💠 Salat, spinat og grønkål
💠 Kål, blomkål, spidskål og broccoli
💠 Græskar, agurk og courgette
💠 Kartofler og søde kartofler
💠 Selleri og asparges
💠 Løg, hvidløg og forårsløg

Valg af frugt og grøntsager

For at maksimere næringsstofferne, er det en fordel at anvende forskellige former for frugter og grøntsager. Prøv at købe frugter og grøntsager, der er i sæson, og vælg frugter og grøntsager, som passer til dine smagspræferencer. Du burde:

 Spise med årstiderne – det er naturens måde at sikre, at vores kroppe får en sund blanding af næringsstoffer, vitaminer og mineraler.
 Prøve noget nyt – prøv nye opskrifter og køb nye frugter eller grøntsager som en del af dine ugentlige indkøb.
 Lad farverne lede dig – lav forskellige kombinationer af næringsstoffer ved at sætte en “regnbue” af farver sammen (grøn, hvid, gul-orange, blå-lilla, rød) på din tallerken eller i din juicepresser.

Vitaminer og mineraler i juicevenlige frugter og grøntsager

Røde frugter og grøntsager: Røde frugter og grøntsager er rige på C-vitamin og anthocyaniner. En af disse – lycopen – findes i mange røde plantefødevarer og har blandt andet været forbundet med forebyggelse af prostatakræft. Røde frugter og grøntsager omfatter blandt andet:

 Kirsebær
▪ Røde vindruer
▪ Tomater
▪ Jordbær
▪ Hindbær
▪ Røde æbler
▪ Rødkål
▪ Røde peberfrugter
▪ Vandmelon
▪ Chili

Blå og lilla frugter og grøntsager: Blå og lilla grøntsager og frugter indeholder phenolics og anthocyaniner, der begge virker som antioxidanter. Disse farver er også forbundet med frugter og grøntsager med et højt indhold af C-vitamin. Disse frugter og grøntsager omfatter blandt andet:

▪ Auberginer
▪ Blommer
▪ Brombær
▪ Blåbær
▪ Rødbeder
▪ Svesker
 

Orange og gule frugter og grøntsager: Disse frugter og grøntsager indeholder carotenoider, som er vigtige for synet og kan ifølge nogle undersøgelser bidrage til at mindske risikoen for kræft. De er også en ideel kilde til bioflavonoider, som kan bidrage til at mindske riskoen for hjertesygdomme.

Forskellige orange og gule frugter og grøntsager er også høje i kalium og vitaminerne A og C. Disse frugter og grøntsager omfatter blandt andet:

▪ Aprikoser
▪ Honningmelon
▪ Gulerødder
▪ Lime
▪ Citroner
▪ Appelsiner
▪ Mango
▪ Nektariner
▪ Ferskner
▪ Ananas
▪ Græskar
▪ Papayafrugter

Grønne frugter og grøntsager: Grønne frugter og grøntsager indeholder lutein, zeaxanthin og indoler. Disse fytokemikalier bidrager til at reducere risikoen for kræft. Grønne frugter og grøntsager er også høje i vitamin K såvel som kalium. K-vitamin er bedst kendt for at hjælpe med at størkne blodet, men det er også vigtigt for knoglernes sundhed. Mange grønne frugter og grøntsager indeholder også jern. Disse frugter og grøntsager omfatter blandt andet:

▪ Grønkål
▪ Spinat
▪ Selleri
▪ Broccoli
▪ Kiwi
▪ Agurk
▪ Grønne æbler
▪ Avokado

Hvide frugter og grøntsager: Disse grøntsager indeholder allicin, der især kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet. Derudover indeholder ingefær blandt andet mange forskellige vitaminer såsom: A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, magnesium, kalium, fosfor, silicum, jern, natrium, calcium, zink og beta-caroten. Ingefær kan være fordelagtigt og hjælpe med både søsyge og ømme muskler. Der findes hovedsageligt hvide grøntsager såsom:

▪ Ingefær
▪ Hvidløg
▪ Løg
▪ Porrer

Nogle af disse frugter og grøntsager er mere juicevenlige end andre. Dog kommer det an på dine smagspræferencer, da du skal sørge for at vælge de frugter og grøntsager, som du bedst kan lide.

En god blanding af regnbuens farver, når det kommer til at juice frugter og grøntsager, vil sikre, at du får masser af forskellige og vigtige mineraler og vitaminer.


Skal jeg juice frosne eller friske frugter og grøntsager?

frosne baer i juiceGenerelt hjælper frysning med at bevare næringsindholdet i frugter og grøntsager. Nogle næringsstoffer begynder dog at blive nedbrudt, når frosne produkter opbevares i mere end et år.

Visse næringsstoffer går også tabt under blanchering. Faktisk forekommer det største tab af næringsstoffer på dette tidspunkt. Blanchering foregår inden frysning, og indebærer at placere produktet i kogende vand i kort tid – normalt et par minutter. Dette dræber eventuelle skadelige bakterier og forhindrer tab af smag, farve og tekstur. Men det resulterer også i tab af vandopløselige næringsstoffer såsom B-vitamin og C-vitamin.

Dette gælder dog ikke for frosne frugter, som ikke gennemgår blanchering. Omfanget af næringsstab varierer afhængigt af produktet og blancheringstid. Generelt varierer tabene fra 10-80 % med et gennemsnit på ca. 50 %.

Imidlertid antyder mange undersøgelser, at frysning kan bevare næringsværdien, og at næringsindholdet i friske og frosne produkter er nogenlunde ens. Når undersøgelser rapporterer, at indholdet af næringsstoffer falder i nogle frosne produkter, er dette generelt meget små mængder.

Endvidere er niveauerne af A-vitamin, carotenoider, E-vitamin, mineraler og fibre ens i friske og frosne produkter, da disse generelt ikke bliver påvirket af blanchering.

Det vil sige, at blanchering resulterer i tab af antioxidanter, B-vitamin og C-vitamin. Men næringsniveauerne forbliver ret stabile efter frysning, hvorfor det i bund og grund ikke har den store betydning, om du vælger at juice frosne eller friske frugter og grøntsager.

Friske frugter og grøntsager lige fra gården eller din egen have er af højeste kvalitet. Men hvis du shopper i supermarkedet, kan frosne produkter være ens eller i nogle tilfælde endnu mere næringsrige end friske sorter.

I bund og grund er frosne frugter og grøntsager et praktisk og omkostningseffektivt alternativ til friske frugter og grøntsager. Det er bedst at vælge en blanding af friske og frosne produkter for at sikre, at du får det bedste udvalg af alle vigtige næringsstoffer – også selvom du bruger dem til at lave juice.


Hvordan testes slow juicere?

I dag findes der flere ekspertsider, der tester og anmelder slow juicere, hvorefter de videregiver resultaterne af deres tests til forbrugerne. Men har du nogensinde undret dig over, hvordan slow juicere bliver testet? Hvis ja, så kan du læse mere om, hvordan slow juicere bliver testet hos eksempelvis testsiden Which.co.uk. Ved at læse tests fra ekspertkilder har du mulighed for nemmere at finde frem til den bedste model til dine behov lige meget hvilken eller hvilke funktioner, der betyder mest for dig.

De typiske tests og anmeldelser gennemgår følgende parametre, når det kommer til at teste slow juicere:

– Hvor god er maskinen til at juice?
– Kan maskinen håndtere hårdere ingredienser?
– Hvor støjende er maskinen?
– Er juiceren brugervenlig og nem at rengøre?

Hvor god er maskinen til at juice?

Hver juicer skal kunne producere masser af god kvalitetsjuice fra både frugter og grøntsager. Det lyder måske indlysende, men et overraskende antal af juicere på markedet er ikke særligt gode til at presse juice – i hvert fald ikke til at presse råvarerne så meget som muligt. Ekspertkilder sørger for at teste alle juicere med forskellige former for frugter og grøntsager for at sikre, at den juice som maskinen presser, er af god kvalitet. Nogle ekspertkilder tester dette ved at lave flere forskellige former for juice for at se, om maskinen bedre kan håndtere nogle ingredienser sammenlignet med andre.

Kan maskinen håndtere hårdere ingredienser?   

Kan maskinen haandtere haardere ingredienserEndnu en faktor, som eksperterne tester, er, om juiceren kan klare de hårdere ingredienser såsom rå grøntsager. Der er nemlig ingen grund til at købe en maskine, der ikke kan juice disse madvarer, hvis det er det, som du ønsker. Derfor afprøver mange eksperter de forskellige juicere med hårdere frugter og grøntsager.

Hvor støjende er maskinen?

Masser af køkkenmaskiner kan være støjende, og en juicer er ingen undtagelse.
Maskinen arbejder normalt kun i et par minutter eller mindre, men derfor er det stadig vigtigt, at eksperterne tester deres støjniveau. Dette er skam også noget, som de fleste ekspertkilder lægger stor vægt på, da ingen ønsker en støjende maskine i køkkenet, hvis det kan undgås.

Er juiceren brugervenlig og nem at rengøre?

Der er ikke noget ved at have en slow juicer, der producerer fremragende juice, hvis den er et mareridt at bruge og rengøre bagefter. Hvis dette er tilfældet, så er der i hvert fald en stor fare for, at den blot vil stå og samle støv. Eksperterne vurderer derfor også, hvor nemt det er at samle juiceren, bruge den samt at rengøre den igen efter brug. De lægger især vægt på, om det går hurtigt samt er nemt at finde ud af, eller om det er besværligt.

Juicere er generelt bare sværere at rengøre. De fleste modeller kommer med nemlig mindst 5 forskellige dele, der skal renses. Men nogle modeller gør denne opgave lettere ved at inkludere børster eller andre værktøjer, der hjælper med at rengøre filtre m.m. Desuden kommer flere modeller også med aftagelige dele, der tåler maskinopvask. Disse faktorer lægger eksperterne specielt mærke til i deres test af slow juicere.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Kenwood JE850

Kenwood JE850 - Robust saftpresser i moderne design.

Denne saftpresser fra Kenwood er en juicepresser med en særligt høj ydeevne. Kenwood JE850 garanterer dig lækkert design og kvalitet i top. Af bl.a. disse årsager er saftpresseren fra Kenwood også blevet særligt godt anmeldt. 

Mere juice, mindre frugtkød

Denne saftpresser fra Kenwood er særligt designet til at give dig mere juice og mindre frugtkød. Dette er naturligvis en fordel, når man taler om saftpressere, idet dette betyder, at du får mere juice ud af presseren i stedet for frugtkødet, som er i overskud og ikke på den måde skal bruges til noget. 

Dette er muligt pga. Kenwoods Avex pulpekstraktionsteknologi. Dette er en avanceret teknologi, som netop er designet med det formål for øje, at du skal have mere juice for pengene, når du bruger denne saftpresser.

Højtydende juicer

Denne saftpresser fra Kenwood har på flere måder en enormt høj ydeevne. Med en belastningsevne på 1500 W kan saftpresseren klare lidt af hvert. Saftpresseren er samtidig designet med et ekstra stort påfyldningsrør, hvilket også på flere måder gør maskinen mere kraftfuld og effektiv. 

Med et stort påfyldningsrør er det nemlig stort set ikke nødvendigt at skære frugt og grønt i mindre tern, før du bruger maskinen. Det kan være en fordel måske at halvere de forskellige stykker frugt og grønt, og det er også ofte bedst at fjerne fx kerner og stilke. Dog behøver du ikke gøre yderligere for at få plads til fyldet i fodringsrøret eller for, at maskinen kan klare strabadserne. Det kan den nemlig godt, da det er en særligt højtydende juicer.

Lækkert design med et industrielt præg

En anden vigtig faktor angående denne saftpresser er dens design. Der er nemlig tale om en maskine, som er lavet i et særligt lækkert og smagfuldt design. 

Kenwood JE850 er designet i metal, og maskinen er også metalfarvet. Pulpopsamleren er sort og er placeret bag på maskinen. På denne måde skjules denne en smule af resten af maskinen. Denne saftpresser fra Kenwood har et industrielt præg over sig, og det er der mange, som vil kunne lide. Det industrielle er for tiden på mode. Dette skyldes måske, at folk er vilde med det mere rå, robuste og upolerede udtryk for funktionalitet er i fokus. 

Det skal også siges om Kenwood JE850, at denne saftpresser er lavet med to forudindstillede hastighedsindstillinger. Dette er særligt for netop denne saftpresser, da de fleste saftpressere kun har én hastighedsindstilling. Med to hastigheder har du mulighed for at tilpasse din juice og især processen vedr. din juice til netop dine behov. 

Kenwood JE850 vs. markedet

Kenwood JE850 ligger rent prismæssigt i den lidt dyrere ende, hvis man sammenligner dens pris med prisen på andre saftpressere på markedet. Dog er du også med netop denne juicepresser fra Kenwood sikret en høj ydeevne. I modsætning til mange andre saftpressere på markedet fås denne saftpresser også med to hastighedsindstillinger, hvilket giver dig helt nye muligheder, når du skal presse juice. 

Fordele

 • Stort fodringsrør
 • Gode anmeldelser
 • Avanceret pulpekstraktionsteknologi
 • Let og effektiv at bruge
 • Smukt design med et industrielt udseende
Ulemper

 • Gulerødder misfarver det klare plastiklåg
 • Frugtkød samler sig omkring frugtkødsindgangen og falder ud når den åbnes
 • Sprøjter i brug, meget frugtkød samler sig i låget og i filteret.

Kenwood JE850 – Specifikationer:
🔴 Farve: Metal
🔴 2 forudindstillede hastigheder
🔴 Inkl. opskriftsbog
🔴 Sikkerhedslås
🔴 Apex pulpekstraktionsteknologi
🔴 Kapacitet: 1,5 L
🔴 Belastningsevne: 1500 W


KitchenAid Artisan 5KVJ0111

✅ 81 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ 4 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com

KitchenAid Artisan 5KVJ0111

.
KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Good Housekeeping Institute og Trustedreviews.com. Begge ekspertkilder har givet modellen en god bedømmelse, da den har fået henholdsvis 81 ud af 100 point og 4 ud af 5 stjerner.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute er især vilde med, at maskinen er en kompakt, flot og effektiv model. Dette er Trustedreviews.com enige i, men forklarer også, at det er en fordel, at maskinens aftagelige dele tåler maskinopvask.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved KitchenAid Artisan 5KVJ0111. De forklarer dog, at man desværre ikke har mulighed for at gøre brug af hele frugter og grøntsager, samt at maskinen er en smule tung.

Enkelt design med to-trins slowjuicing-teknologi

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 kommer i et traditionelt og enkelt design, der er typisk, når det kommer til køkkenmaskiner fra KitchenAid.

Derudover er modellen forsynet med en to-trins slowjuicing teknologi, der gør, at man altid opnår et resultat med mere juice og mindre skum. Det vil sige, at slow juiceren starter med at skære ingredienserne ud i mindre stykker, hvorefter juicen skånsomt bliver presset ud af ingredienserne med en mekanisk kværn ved en lav hastighed.

På grund af maskinens 80 omdrejninger i minutter betyder det, at råvarernes næringsstoffer bliver bevaret, da juicen bliver presset langsommere. Maskinen har desuden en motoreffekt på 250 Watt.

Eksperterne fra Trustedreviews.com forklarer, at maskinen er effektiv til at lave juice samt, at man har mulighed for at få den ”mest perfekte juice uden en masse skum”.

Eksperterne: Mulighed for at tilpasse sin juice

Med KitchenAid Artisan 5KVJ0111 har man mulighed for at vælge mellem 3 filtre i forhold til ens behov. Med de 3 filtre kan man vælge mellem en lav eller en høj pulpmængde, hvorfor man kan opnå den konsistens, man ønsker.

Begge eksperter forklarer, at dette giver forbrugeren mulighed for at tilpasse sin juice, så man får den præcis, som man kan lide den. Good Housekeeping Institute forklarer, at man med denne funktion får meget for sine penge, hvorfor KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er en god investering.

Eksperterne fra Trustedreviews.com skriver yderligere, at denne funktion gør, at man ”kan få sin juice præcis, som man kan lide den, hvad enten man ønsker ingen eller meget pulp”.

Man har desuden mulighed for at lave forskellige typer mad såsom syltetøj, puréer, saft m.m., hvis man ønsker dette.

Maskine med reverse-funktion, 2-i-1 påfyldningsrør samt BPA-fri plast

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er forsynet med en reverse-funktion, der hjælper med at løsne ingredienser, hvis de sætter sig fast under processen. På den måde kan man hurtigt fjerne eventuelle små stykker nemt og hurtigt, hvis der er brug for det.

Slow juiceren kommer også med et 2-i-1 ekstra bredt påfyldningsrør med tragt. Man skal dog, ifølge eksperterne, skære en smule i ingredienserne inden påfyldning. Dog giver påfyldningsrøret stadig forbrugeren mulighed for at anvende et hav af råvarer.

Både maskinens saftskål og frugtkødsbeholder har en kapacitet på 1 liter og er begge fremstillet i BPA-fri plast. Ved køb af KitchenAid Artisan 5KVJ0111 medfølger der en pose til de 3 filtre samt en rengøringsbørste.

Fordele

 • Juice skål og frugtkødsbeholder på 1 liter
 • 2-i-1 påfyldningsrør
 • Kommer med 3 filtre
 • Mulighed for at optimere til egen juice
 • Kommer med en funktion, der gør det muligt at køre baglæns.
Ulemper

 • Tung
 • Flere dele af same og rengøre
 • Ingen ideer til opskrifter

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 – mål:
🌀 Højde: 45,47 cm.
🌀 Bredde: 29,2 cm.
🌀 Dybde: 17,27 cm.
🌀 Vægt: 11,3 kilo

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 250 Watt
🔴 Omdrejninger: 80 i minuttet
🔴 Saftskål: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1 liter


KitchenAid Slow Juicer

4,5 stjerner ud af 5 hos trustedreviews.com
58 ud af 100 point hos which.co.uk

kitchenaid-111ems slowjuicer

.
KitchenAid Slow Juicer er blevet testet af flere kilder. Det tæller både trustedreviews.com, som med en score på 4,5 stjerner ud af 5 er glade for modellen, men også det engelske testmagasin which.co.uk, som dog ikke er helt så imponerede.

Eftersom KitchenAid Slow Juicer kommer fra mærket KitchenAid, som har et ry for at producere virkelig gode og innovative køkkenredskaber, hvoraf mange allerede er blevet stilikoner, så havde eksperterne nemlig forventet mere af modellen.

Kraftfuld og flot slowjuicer

Man kan ikke komme udenom, at KitchenAid Slow Juicer vil se rigtig flot ud på køkkenbordet, hvor den med sin majestætiske facon vil trone over køkkenet.

Modellen er meget stor og er dermed også meget tung – KitchenAid Slow Juicer vejer nemlig over ti kilo – men på den positive side betyder det, at modellen er robust og står fast.

Et andet aspekt, der er højt ved KitchenAid Slow Juicer, er prisen som så ofte, når det gælder KitchenAid-produkter.

Især god til frugt

KitchenAid Slow Juicer vil være et godt valg til den forbruger, som primært vil slowjuice frugter med et højt indhold af saft og vand. Det er nemlig modellens force, og den formår at producere en klumpfri drikkeklar juice med den kraftige motor på 230 W.

Som et stort plus inden for komforten har KitchenAid Slow Juicer en funktion, der gør, at den selv kan skære frugt og grønt i mindre stykker, før der juices. På den måde slipper man selv for en stor del af arbejdet – dette er i øvrigt en unik funktion, som ikke ses ret mange andre steder.

Støjsvag model

KitchenAid Slow Juicer opererer nærmest lydløst, når den arbejder, og det er et stort plus, hvis man ynder at anvende sin slowjuicer tidligt om morgenen. Der medfølger en del tilbehør med modellen, som gør brugen mere alsidig. Det tæller blandt andet tre forskellige filtre, som gør, at man selv kan vælge, hvor grov eller lind juicen skal være.

For at sikre at juicen ikke bliver fuld af skum, som produceres under arbejdsprocessen, medfølger der også et skumfilter. Modellen har syv dele, der skal skilles ad, når det er tid til rengøring, og det kan godt drille lidt.

Til gengæld tåler alle delene opvaskemaskine. Der medfølger også en rengøringsbørste, som kan gøre det lettere at få filtrene helt fri for frugtaffald.

Udvalgte fordele ved KitchenAid Slow Juicer:
Flot, stor og tung slowjuicer på over ti kilo
Især god til at slowjuice frugter
Har en integreret funktion, der selv skærer frugt og grønt i stykker
Støjsvag model
Meget tilbehør, blandt andet forskellige filtre


Philips HR1916/70

4,2/5 stjerner hos Testberichte.de
4,7/5 stjerner af kundeanmeldelserne hos Skousen.dk
4,7/5 stjerner af brugerne hos Whiteaway.dk

Philips HR1916/70 - Brugervenlig og robust saftpresser

.
Med denne juicepresser med det kreative navn Philips HR1916/70 går du ikke galt i byen. Det er en robust, brugervenlig og effektiv juicepresser, og så fås den endda til en god pris. Måske netop derfor er saftpresseren fra Philips også generelt blevet godt anmeldt. Dette af brugerne såvel som i tests lavet af uafhængige eksperter.

Stort påfyldningsrør gør det nemt at lave juice

Philips HR1916/70 er designet med et særligt stort påfyldningsrør. Dette gør det ekstra nemt at lave juice. Denne juicepresser kan klare at presse hele frugter og grøntsager. Den kan fx sagtens lave juice af et helt æble. I et sådant tilfælde samles al frugtkød selvfølgelig i en beholder. 

Denne saftpresser fra Philips er også en enormt kraftfuld juicepresser. I kombination med det store påfyldningsrør får du hermed en juicepresser, som kan klare det hele. Bl.a. er denne saftpresser i stand til at presse juice af hele bundter af gulerødder. 

Lynrengøringsfunktion og drypstop

Saftpresseren fra Philips er udstyret med flere funktioner, som skal gøre maskinen mere brugervenlig og nem at benytte generelt. En af disse er funktionen PreClean. 

Med PreClean bliver det nemt at lave to forskellige slags juice lige efter hinanden. PreClean-funktionen sørger nemlig for lynhurtigt at rengøre saftpresseren mellem to juiceportioner. Denne rengøring tager kun 1 minut, hvorefter du kan begynde igen og lave en ny slags juice. 

Denne saftpresser er også designet med en drypstopfunktion. Hermed er det muligt for dig at stoppe mellem de forskellige juicepresninger for på denne måde at holde dit køkken og dit underlag helt rent. 

Enkelt og smagfuldt design

Udover at være en ekstremt effektiv og brugervenlig juicer, er denne juicer også rigtig fin at se på. Den er lavet i et enkelt og smagfuldt design, som vil passe fint ind i de fleste hjem. Designet er lavet med en sans for æstetik, der samtidig husker, at det til enhver tid er funktionaliteten, som må være i fokus. 

Der er stort set ingen grænser for, hvilke typer juice du kan lave i denne juicepresser. Det simple design vil med stor sandsynlighed kun inspirere dig yderligere til at lave juice i mange forskellige varianter, som har forskellige fine farver. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Philips HR1916/70 vs. markedet

Philips HR1916/70 placerer sig ift. andre juicepressere på markedet ca. i midten rent prismæssigt. Juicepresseren varierer i pris alt efter, hvor man køber den, men det er muligt at få den til under 1000 kr. Dette er faktisk billigere end mange andre juicepressere på markedet. 

Når sammenligner denne juicepressers pris med dens kvalitet, så opdager man hurtigt, at man i den grad får noget for pengene ved at købe Philips HR1916/70. 

Fordele

 • God pris
 • Smukt og simpelt design
 • Hurtig, rengøringsfunktion
 • Kraftfuld
 • Har et bredt påfyldningsrør
Ulemper

 • Juiceren har ikke en skumdeler, der forhindrer et lag skum i at samle sig på toppen af din friskpressede juice ligger i den dyre ende
 • Kan blive en smule rystende med grønne blade

Philips HR1916/70 – Specifikationer:
🔴 Farve: Sort
🔴 Omdr./min.: 90
🔴 Påfyldningsrør: 80 mm
🔴 2 hastigheder
🔴 Lynrengøringsfunktion
🔴 Med drypstop
🔴 Effekt: 900 W
🔴 Mål: 43,2 x 25 x 29,6
🔴 Vægt: 0,4 kg

Fordele ved Philips HR1916/70:
 Gode brugeranmeldelser
 God pris
 Flot og enkelt design
 Lynrengøringsfunktion
 Kraftfuld juicer med bredt påfyldningsrør


Wilfa JuiceMaster Sj-150a

✅ Testvinder i Politiken.dk

SJ150A

.

Modellen Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en kompakt juicemaskine med et klassisk og stilrent design, der passer ind i de fleste køkkener. Denne model kan købes i et gråligt og sort look, og kan både stå fremme på køkkenbordet eller blive gemt væk i køkkenskabet.

Denne model er blevet testet af testkilden Politiken.dk. Eksperterne fra Politiken.dk er så imponerede over denne model, at de kårede modellen som testvinder. Politiken.dk mener blandt andet, at denne maskine presser ’den bedste juice af alle juicere på markedet’.

Med Wilfa JuiceMaster Sj-150a er der mulighed for at presse juice til hele familien. Det er en forholdsvis populær model, der især er populær hos forbrugere, der er på udkig efter et alternativ til en dyr slow juicer. Denne model er nemlig meget prisvenlig i forhold til andre slow juicere på markedet.

Keramisk kværn med lave omdrejninger 

Wilfa JuiceMaster Sj-150a har en 150 Watt motor samt et mindre påfyldningshul. Med denne maskine bliver indholdet knust af den keramiske kværn. Den keramiske kværn sørger for effektivt at kværne både frugter og grøntsager.

Juiceren kører med 75 omdrejninger i minuttet. Dette betyder, at saften fra frugterne og grøntsagerne langsomt bliver presset ud. Dette er en fordel, da det herved er nemmere at bevare næringsstofferne i den pressede juice. Modellen hverken centrifuger eller presser frugtkødet, hvorfor det er muligt at få meget ud af ingredienserne. Derudover er maskinen også forholdsvis støjsvag, hvilket den har fået ros for af eksperterne fra Politiken.dk.

Selvom maskinen kun arbejder med 150 Watt, så er motoren stadig holdbar og stærk nok til at presse både bløde og hårde grøntsager.

Politiken.dk beskriver den friskpressede juice som værende uden for meget frugtpulp. Den eneste ulempe var, at påfyldningshullet ikke var særlig stort, hvorfor man skulle skære frugt og grønt i mindre stykker, inden man gik i gang med processen.

Bruger- og børnevenlig maskine med 50 % mere saft

Med Wilfa JuiceMaster Sj-150a får man en maskine, der ikke blot er brugervenlig – den er også børnevenlig. Modellen kan bruges af både voksne og børn, da maskinen er lavet med fokus på at undgå skarpe kanter. Med maskinens aftagelige dele, der tåler at komme i opvaskemaskinen, kan selv store og små klare rengøringen.

Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en model, der udnytter omkring 50 % mere saft fra frugter og grøntsager end andre modeller på markedet. Det vil sige, at man med denne maskine både vil undgå mere madspild samt få flere glas med juice ved blot en enkelt presning.

Med denne model medfølger der en frugtkødsbeholder på 550 ml. Med frugtkødsbeholderen kan man gøre brug af den overskydende pulp til at bage kager, boller, putte i en gryderet, i havregrød eller noget helt andet, hvis man vil undgå endnu mere madspild. Derudover er maskinens kandekapacitet på 800 millimeter, hvorfor der er rig mulighed for at tage et par glas med grøntsag- eller frugtjuice.

Fordele

 • Brugervenlig og børnevenlig maskine
 • Udstyret med en keramisk kværn
 • Udstyret med en frugtkødsbeholder
 • Sftagelige dele kan sættes i opvaskemaskinen
 • Kan presse 50% mere juice fra frugter og grøntsager.
Ulemper

 • Frugter og grøntsager skal skæres ud i mindre stykker

Wilfa JuiceMaster Sj-150a specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kandekapacitet: 800 milliliter
🔴 Frugtkødsbeholder: 550 milliliter
🔴 Omdrejninger pr. minut: 75
🔴 Vægt: 2,5 kilo

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Wilfa Juicemaster: 


FAQ

Hvilken slow juicer er den bedste?

En af de bedste modeller af slow juicere, som er på markedet lige nu, er blandt andet Kenwood JE850, som er blevet kåret til testvinder af forbrugsguiden. Slow juiceren bliver rost for evnen til at lave juice uden store mængder af frugtkød i, såvel som for det flotte design.

Hvordan vælger jeg en slow juicer?

Når du skal vælge en slow juicer, så bør du bl.a. undersøge maskinens evne til at lave juice med eller uden frugtkød. Mange mennesker har en præference i forhold til frugtkødet. Dertil bør du også tænke over maskinens dimensioner, sådan at den ikke bliver for stor til dit køkken.

Hvordan bruger jeg en slow juicer?

Du bruger en slow juicer ved først at finde de grøntsager og frugter, som du gerne vil lave juice af. Dernæst skærer du dem i grove stykker og putter dem ned i slow juiceren. Juiceren vil så med sine indvendige blade mose frugten, og juicen vil løbe ud i opsamlingsbægeret.

Hvad er fordelene ved at bruge en slow juicer?

Fordelen ved en slow juicer er, at der ikke opstår friktionsvarme under presningen, som der ellers vil med en almindelig juicer. Dermed bibeholdes flere af fibrene fra grøntsagerne og frugterne i juicen, hvormed du kan lave en sundere juice med en slow juicer sammenlignet med en almindelig juicer.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Politiken.dk 🇩🇰

19 januar 2015 udgav Politiken.dk en test på deres hjemmeside, hvor de gennemgik en række juicemaskiner. Lene Vietz, der til daglig er kok og konditor og har en professionsbachelor i ernærings og sundhed, fungerede som overdommer af testen. Selve testpanelet bestod af 13 smørrebrødsjomfruer, kokke, ernæringsassistenter og andre fra hospitalsbranchen, som deltog i et kursus på Hotel- og Restaurantskolen.

I testen blev der lagt vægt på både juicekvalitet, brugervenlighed, tidsforbrug og rengøringsvenlighed. Wilfa JuiceMaster Sj-150a blev kåret som overordnet testvinder og vandt især udmærkelse for sin juicekvalitet, saftpressersen Magimix Duo Plus XL 18045 blev kåret som vinder i testen på brugervenlighed. Du kan læse hele juice testen på politiken.dk ved at klikke her. 

Gastromand.dk 🇩🇰

Gastromand.dk er Danmarks største online community om gastronomi og køkkengrej for mænd. Hos Gastromand hersker en stor interesse og passion for gastronomi og deres mission er at være Danmarks største og bedste community om mad og drikke – af og for mænd. Engang imellem foretager Gastromand.dk også tests, hvilket var tilfældet da de testede Hurom HU 700. Den fik bedømmelsen 5 ud af 6 gastromænd. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Gastromand har også testet Juicepresso slow juiceren, hvor den får 5 ud af 6 stjerner. Denne test kan du læse her.

Berlingske Søndag 🇩🇰

Berlingske Søndag har testet fire slowjuicere og bedømt dem på, hvor meget juice de producerer og hvor brugervenlige de er. Slowjuicerne blev også bedømt på, hvor effektive de var til bløde og hårde frugter, grøntsager og krydderurter. Her løb Witt by Kuvings C9600W med titlen bedst i test. Du kan læse hele testen her.

TV2 Norge 🇳🇴

TV2 Norge har testet fem forskellige slowjuicere. Maskinerne blev vurderet på støj, rengøring, hvor effektivt de producerede saft og hvor nemme de var at rengøre. Witt by Kuvings C9600W vandt testen og den udmærkede sig især på sin effektivitet og lave støjniveau. Du kan læse hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har foretaget en test af 8 forskellige slow juicere. De blev alle testet i deres evne til at håndtere både hårde frugter og grøntsager – såsom rødbeder og gulerod – ligesom de også blev testet i deres evne til at lave saft af bløde frugter som jordbær og vandmelon.
Testens klare vinder blev Tefal Infiny Press Revolution. Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at læse testen hos Råd & Rön.

Tek.no 🇳🇴

Kenwood JMP800 er blevet testet af den norske teknikside Tek.no. I deres artikel tester de en lang række forskellige slow juicere, og giver dem alle karakterer efter deres præstationer.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

The Independent 🇬🇧

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. I avisen kan man finde nyheder vedrørende politik, indland, udland, sport m.m. Det er desuden muligt at finde tests og anmeldelser. The Independent har blandt andet lavet en test med de 11 bedste juicere på markedet heriblandt Smeg Slow Juicer og Smeg Retro Style Citrus Juicer. Du kan læse hele testen her.

The Telegraph 🇬🇧

Den britiske avis The Telegraph leverer nyheder om begivenheder i både indland og udland. Desuden tester og anmelder The Telegraph også forskellige produkter såsom slow juicere. De har blandt andet lavet en test af 5 forskellige juicere heriblandt de to maskiner Smeg Slow Juicer og Smeg Retro Style Citrus Juicer. Du kan læse begge anmeldelser af de to maskiner her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

En af verdens største testsider hedder Trustedreviews.com. De tester mange forskellige forbrugerprodukter, og de har blandt andet også testet en lang række slow juicere.

I vores artikel refererer vi til deres Kitchenaid Slow Juicer test, hvor de giver maskinen 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse denne test her.

De har ligeledes testet Witt Smoothie Juicepresso, som også bliver bedømt med 4,5 ud af 5 stjerner. Denne test finder du ved at klikke på dette link.

Trustedreviews.com har også testet Philips HR1946, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har også testet de to slow juicere Omega Mega Mouth MMV-702 og KitchenAid Artisan 5KVJ0111. Du kan læse de to anmeldelser her og her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Philips HR1889, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 🇬🇧

Det store engelske forbrugermagasin Which.co.uk har testet Kitchenaid Slow Juiceren. Testpanelet var ikke umiddelbart imponeret af modellen.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside. Men bemærk at det kræver betaling at få adgang til hele testen.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Philips HR1889, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute leverer viden og information om produkter til hus, have og hjem. Desuden tester og anmelder de også et hav af forbrugerprodukter. Her har siden testet slow juicere såsom Omega Mega Mouth MMV-702, KitchenAid Artisan 5KVJ0111 og Kenwood Pure Juice. Du kan læse de tre anmeldelser her, her og her.

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Philips HR1889, som de har givet 71 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

BBCgoodfood.com 🇬🇧

Det britiske onlinemagasin BBCgoodfood.com beskæftiger sig med alt, hvad der handler om mad. De leverer både opskrifter, guides samt tester og anmelder køkkenprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Philips HR1889, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Coffeeness.de 🇩🇪

Coffeeness.de er et tysk kaffemagasin, der drives af kaffeentusiasten Arne Preuß. Siden leverer artikler, guides og anmeldelser af diverse køkkenprodukter. I denne omgang har Coffeeness.de testet og anmeldt Severin ES3571, som har fået 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Mirror.co.uk 🇬🇧

Den britiske avis Mirror.co.uk leverer de seneste nyheder fra både ind- og udland. Derudover tester og anmelder de forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt nogle af de bedste juicere på markedet heriblandt Philips HR1889, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Saftland.com 🇩🇪

Saftland.com er et tysk onlinemagasin, der skriver om alt, hvad der handler om juicere, blendere og saftpressere. Her har de testet og anmeldt Severin ES3571, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de bliver analyseret. Herefter danner eksperterne deres egen mening og giver det specifikke produkt en samlet vurdering. I denne omgang har de testet Severin ES3571, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele testen, kan du klikke ind her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne Slow juicer test er baseret på anmeldelser og vurderinger fra både eksperter og forbrugere. Nogle slow juicere er ikke anmeldt af officielle ekspertkilder, hvorfor vi i stedet har gjort brug af brugeranmeldelser. Det giver os mulighed for at se, hvilke modeller der er forbrugernes favoritter, samt hvad de hæfter sig ved af fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Amazon.de. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Kenwood KAX720PL hos Amazon.de her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme