Kenwood Chef XL test-oversigt: Her er eksperternes vurderinger

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om køkkenmaskiner fra Kenwood, som alle er i serien Kenwood Chef XL. Vi har set nærmere på eksperttests, der har testet og vurderet de forskellige modeller, hvorefter de giver deres vurdering af disse på baggrund af deres funktioner og specifikationer.

Ekspertkilderne består af en lang række forskellige eksperter, der inkluderer Which.co.uk, Tek.no, Gastromand.dk og Fratelliaifornelli.it.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Kenwood Chef XL test indeholder:
🔸 Gennemgang af Kenwood Chef XL køkkenmaskiner
🔸 Information om Kenwood 
🔸 Gode råd til køb af en røremaskine
🔸 Forskellige opskrifter
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kenwood Chef XL Test – Her er de bedste Kenwood Chef XL modeller ifølge eksperterne

Her finder du en gennemgang af de bedste køkkenmaskiner fra Kenwood Chef XL linjen. Vi har analyseret ekspert tests fra ind og udland, og har samlet de bedst anmeldte modeller i denne test. Du finder også en prissammenligning under hvert produkt, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris. 


Kenwood Chef XL KVL4100S

✅ Bedst i test hos uvildige forbrugermagasiner

Kenwood Chef XL KVL4100S

De forbrugermagasiner der har testet modellen her er blandt andet vilde med maskinens store skålkapacitet, samt at den klarer de fleste opgaver. Den kan dog være er en smule svær at rengøre, samt at det kan være besværligt at flytte rundt på den på grund af dens store størrelse.

Stor køkkenmaskine med nem betjening 

Med Kenwood Chef XL KVL4100S får man en stor og kraftfuld køkkenmaskine, der er lavet i et stilrent og elegant design. Designet er forholdsvist industrielt og firkantet, hvilket er kendetegnet for de fleste køkkenmaskiner fra Kenwood.

Kenwood Chef XL KVL4100S er ydermere nem at betjene, da den er forsynet med en drejeknap. Her har man mulighed for at justere på maskinens hastighed. Man skal dog være opmærksom på, at Kenwood Chef XL KVL4100S er en stor model, hvorfor den vil fylde en del på køkkenbordet.

Kraftfuld motor og tre medfølgende tilbehørsdele

Kenwood Chef XL KVL4100S er en køkkenmaskine, der er lavet til at kunne håndtere både lette og tunge ingredienser og blandinger. Derfor kommer modellen med en motor, der har en effekt på 1200 watt. Det vil sige, at maskinen er i stand til blandt andet at ælte tunge deje. Til dette medfølger der en dejkrog.

Udover dejkrogen kommer maskinen yderligere med et piskeris samt en K-spade, så man både har mulighed for at piske flødeskum og æggehvider samt blande forskellige former for ingredienser. Der kan i alt tilkøbes 20 former for tilbehør, så man har mulighed for at tilberede lige præcis det, man ønsker.

Man har desuden mulighed for at justere på eksempelvis dejkrogen eller piskeriset for at minimere spild med den medfølgende skruenøgle.

Køkkenmaskinen er også forsynet med en trinløs og variabel hastighedskontrol, hvilket sikrer en optimal kontrol i forhold til, om hastigheden skal være lav eller høj. På den måde kan man også nemmere undgå stænk på køkkenbordet ved håndtering af maskinen. Maskinens turbofunktion er fordelagtig at anvende ved håndtering af de hårdere og tungere ingredienser.

Med stor skålkapacitet og sprøjteskærm 

Selvom Kenwood Chef XL KVL4100S hastighedskontrol er lavet til at undgå stænk, er det ikke umuligt at undgå. Derfor kommer maskinen også med en sprøjteskærm, så man er sikker på, at blandingen ikke kommer over det hele.

Derudover er Kenwood Chef XL KVL4100S forsynet med en stor skålkapacitet. Skålen kan nemlig rumme 6,7 liter, hvilket er en del sammenlignet med andre modeller på markedet. Dette gør det muligt at lave større portioner på en gang. Skålen er lavet i rustfrit stål, og kan derfor holde i mange år frem i tiden.

Sidst men ikke mindst er Kenwood Chef XL KVL4100S udstyret med tre stikkontakter, hvilket sikrer en større fleksibilitet.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Har en kraftfuld motor
 • Er velegnet til at ælte dej
 • Har en meget stor skål.
Ulemper

 • Larmer mere, end hvad reklamen beskriver

Specifikationer ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
🔴 Højde: 34,5 centimeter
🔴 Bredde: 38,5 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 9,4 kilo
🔴 Motoreffekt: 1200 Watt
🔴 Skålkapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: Trinløs

Her kan du se en unboxing video af Kenwood Chef XL KVL4100S. Videoen er produceret af WhiteAway: 


Om Kenwood

kenwood logo
Kenwood blev grundlagt i 1947 af Kenneth Wood. Den britiske virksomhed Kenwood er især kendt for sine køkkenmaskiner. Udover at være kendt for sine køkkenmaskiner, producerer Kenwood også alt lige fra stavblendere til brødristere, elkedler m.m. til brug i køkkenet.

Kenwood blev, som allerede nævnt, etableret i 1947 i byen Woking i England, hvor Kenneth Wood startede med at bygge forskellige produkter til husholdningen i sin garage.

Hans formål var at producere maskiner, der kunne hjælpe de britiske husmødre i hverdagen. Lidt efter lidt blev virksomheden større, hvorfor produktionen af maskinerne blev flyttet til fabrikker i Havant i 1962. Produktionen af maskinerne kan stadig findes i denne by den dag i dag.

Kenwood er mest kendt for sine køkkenmaskiner, men det hele startede med en toastmaskine i 1940’erne. Kenneth Wood opfandt nemlig en maskine, der kunne riste brød, hvorefter den kom på markedet i 1947. Sortimentet blev større efter succesen med toastmaskinen, hvor den første Kenwood Chef køkkenmaskine blev lanceret i 1950. Denne maskine oplevede også stor succes, hvorfor Kenwood hurtigt blev verdenskendt i løbet af 1960’erne.

Kenwood ejes i dag af en italiensk virksomhed ved navn DeLonghi, der er kendt for at fremstille kaffemaskiner.


Gode råd ved køb af røremaskine

Gode råd ved køb af røremaskine

Ved køb af en røremaskine skal du ikke blot købe den første og den bedste. Der er nemlig mange forskellige modeller på markedet, der adskiller sig fra hinanden på specifikke punkter. Her kan du læse nærmere om, hvad du skal overveje ved køb af en ny røremaskine.

Dine behov
Start med at finde ud af, hvad du vil bruge røremaskinen til – både hvad angår tilberedning, opskrifter og størrelsen af portionerne. Dette kan hurtigt hjælpe dig med at indskrænke din søgning, da du herved finder ud af, hvad røremaskinen skal kunne, samt hvor stor dens kapacitet skal være.

prisPris
Når det kommer til røremaskiner, kan du finde mange modeller i forskellige prisklasser. Du skal derfor overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge på en ny maskine. Det er dog vigtigt, at du er realistisk, da maskinen typisk bliver dyre, jo flere funktioner og egenskaber den har.

Hastighedsindstillinger
Forskellige typer ingredienser kræver forskellige blandingshastigheder. De fleste modeller tilbyder flere hastigheder, men der er også nogle, hvor du ikke kan justere særligt meget på hastigheden. Det er altid en fordel at anskaffe en maskine, hvor du har mulighed for at have fuld kontrol over hastigheden samt kan justere den både op og ned, da dette kan hjælpe med at håndtere de tungere og mere krævende blandinger.

Tilbehør
De fleste røremaskiner leveres med standardtilbehør i form af en dejkrog, et piskeris og en K-spade. Med disse tilbehørsdele kan du få hjælp til en del forskellige opgaver i køkkenet. Du kan dog også finde andre modeller, der kommer med meget mere tilbehør, så du også kan få hjælp til at juice, blende samt meget mere. Du skal typisk tilkøbe disse dele, hvis du ønsker dette, men sommetider er de også inkluderet i prisen ved køb af røremaskinen.

støjStøjniveau
Røremaskiner støjer som regel en smule, hvilket de naturligvis også skal gøre for en optimal ydeevne. Der kan dog være forskel på, om maskinen blot støjer en smule, eller om den støjer en del. Hvis du ikke ønsker et støjende apparat, så kig efter de maskiner, der er kendt for at være støjsvage.

Design
Du kan nøjes med en simpel køkkenmaskine, eller du kan købe en, der tilføjer farve til dit køkken. Uanset dine præferencer bør du ikke have problemer med at finde masser af røremaskiner i forskellige farver. Du vil derfor nemt kunne finde en røremaskine, der passer til indretningen i dit køkken.

Rengøring
Hvis du ønsker en rengøringsvenlig røremaskine, skal du naturligvis finde en model, som du nemt og hurtigt kan rengøre. Dette kan blandt andet ses ved, om de aftagelige dele samt tilbehørsdele kan komme i opvaskemaskinen eller ej.

Vægten
sammenlign priserEn anden vigtig faktor er røremaskinens vægt. Der kan være flere fordele ved en tungere model, da denne vil stå sikkert og stabilt på køkkenbordet ved brug. En maskine, der ikke vejer særlig meget, kan flytte sig rundt på bordet under brug, hvilket ikke er optimalt. Hvis du ikke ønsker, at maskinen skal stå fremme på køkkenbordet, kan det dog være en fordel med en mindre model, da denne vil være nemmere at flytte rundt på.


4 lækre opskrifter


Kanelboller med dadler

Kanelboller med dadlerIngredienser

Dadelfyld:
16 dadler
¼ tsk. salt
50 gram usaltet smør
1 spsk. revet appelsinskal
1 tsk. kanel

Dej:
1 dl. mælk
4 tsk. honning
1 pakke gær
2 store æggeblommer
2 store æg
1 dl. kærnemælk
1-2 dl. mel
1 tsk. salt
1 dl. sukker
En smule kanel

Sådan gør du 

Dadelfyld:
1. Put dadler, salt og 1-2 dl. vand i en gryde. Når blandingen koger, så skru ned for varmen og lad den simre. Rør i blandingen regelmæssigt. 

2. Når dadlerne falder fra hinanden, og vandet er væk, er blandingen færdig. Den skal gerne være forholdsvis tyk.

3. Lad blandingen køle af. Når den er afkølet, put smør, kanel og appelsinskal i.

Dej:
1. Forvarm ovnen til 180 grader. 

2. Varm mælk og honning op i en lille gryde og bland mælkeblandingen sammen med kærnemælk i en skål med en røremaskine. Når kærnemælken skummer, så tilføj æggeblommer, æg, mel, salt og honning.

3. Rør blandingen i en røremaskine, indtil den er blød og flydende. Mens motoren er i gang, så tilføj smør lidt ad gangen.

4. Når smørret ikke længere klumper, så put dejen i en skål. Lad dejen hæve i omkring halvanden time.

5. Del dejen i to dele og rul det ene stykke ud i et rektangel. Put dadelfyldet på dejen og skær dejen i otte trekanter og rul dem sammen til boller.

6. Dæk bollerne med folie og lad dem hæve i omkring 30 til 40 minutter.

7. Bland sukker og kanel i en lille skål. Pisk det resterende æg og 1 tsk. vand i en anden skål og smør det på bollerne. Put en smule kanelsukker på bollerne og bag dem i ovnen, indtil de er gyldne. Dette tager omkring 20 til 25 minutter.


Chokoladekage med makroner

Chokoladekage med makronerIngredienser
1 dl. kokosolie
2 spsk. usødet kakaopulver
50 gram mandler
200 gram chokolade
1 tsk. salt
2 spsk. kokos
6 store æg
1 dl. sukker
1 dl. brun sukker
2 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

1. Sæt en bageplade i midten af ​​ovnen og forvarm ovnen til 180 grader. Smør en bageplade med olie. Put mandler ind i ovnen og rist dem en smule i 8 til 10 minutter. Reducer ovntemperaturen til 160 grader.

2. Smelt chokolade og olie i en skål over en gryde med en smule vand. Lad ikke skålen røre vandet. Rør i blandingen tit og fjern den fra varmen, når chokoladen er smeltet.

3. Put mandler, salt og kakaopulver i en røremaskine, indtil nødderne er hakket fint. Tilføj revet kokosnød og sæt maskinen i gang igen.

4. Put æg i blandingen i røremaskinen og start den. Herefter skal du tilføje sukker og vanilje, indstil blandingen er tyk.

5. Når blandingen er tyk, skal du tilføje chokoladeblandingen lidt ad gangen. Dejen er herefter klar, så den er klar til at komme i bradepanden.

6. Bag kagen i ovnen i 35 til 45 minutter. Lad kagen afkøle i et kvarters tid inden servering.


Mandelmarengs med anisfrø

Mandelmarengs med anisfrøIngredienser
1 tsk. anisfrø
4 store æg
2 dl. sukker
2 dl. flormelis
1 dl. mandler

Sådan gør du

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Rist 1 tsk. anisfrø i en mindre pande på medium varme i 2 minutter. Husk at vende dem hele tiden og lad dem afkøle efter dette.

2. Brug en røremaskine på en høj hastighed til at piske æggene i omkring 1 minut. Mens maskinen er i gang, så tilføj sukker og pisk i omkring 8 til 10 minutter. Herefter skal du tilføje flormelis og blande i 5 minutter. Tilføj anisfrøene til sidst.

3. Put marengs ovenpå en bageplade på et bagepapir. Put mandler og flere anisfrø på toppen og bag indtil, blandingen er tør. Dette tager omkring 2 til 2 og en halv time. Sluk for varmen og lad den køle af.


Krydret italiensk pølse

Krydret italiensk pølseIngredienser
1-3 kilo grisekød (afhængig af antallet af personer)
30 gram salt
1 tsk. fennikelfrø
En smule peber
2 tsk. cayennepeber
2 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
2 tsk. hvidløg
3 tsk. rødvin

Sådan gør du

1. Skær kødet i mindre stykker og hak det i en røremaskine. Farsen må gerne være grov, men det er op til dine præferencer. Rør alle de andre ingredienser grundigt sammen med det hakkede kød i røremaskinen. Tilføj det lidt efter lidt og bland regelmæssigt.

2. Stop farsen i tarmene og drej dem af til pølser. Størrelsen kan variere, da det kommer an på dine præferencer. Pølserne skal tørre i et døgns tid. Dette kan ske i køleskabet, hvor pølserne ligger på en plade med folie over.

3. Når pølserne er tørre, kan de varmes i ovnen på omkring 90 til 100 grader i en times tid. Det kan være en fordel at lade dem køle af i noget tid efter tilberedning.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Kenwood Chef Titanium KVC7300S

✅ 69 ud af 100 point hos den britiske testside Which.co.uk

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blevet testet og anmeldt af testmagasinet Which.co.uk, der har givet modellen 69 ud af 100 point.

Eksperterne fra Which.co.uk er begejstrede for modellen ud fra de testede parametre som for eksempel brugervenlighed, design og tilberedning.

Til gengæld er Which.co.uk ikke så vilde med maskinens pris, da de mener, at den er forholdsvis dyr.

Kraftig motor og blandeskål på 4,6 liter 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er lavet til at hjælpe med et væld af opgaver i køkkenet såsom at ælte, blande, mikse og røre. Derfor kommer modellen også med en kraftig motor med en effekt på 1500 Watt. Det betyder, at køkkenmaskinen kan klare selv de tunge og mere krævende blandinger.

Ved køb af Kenwood Chef Titanium KVC7300S medfølger der en skål med en kapacitet på 4,6 liter. Det vil sige, at man sagtens kan lave forholdsvis store portioner på en gang. Dog skal man være opmærksom på, at det ikke er den største kapacitet sammenlignet med andre modeller.

Nem at betjene 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er forsynet med forskellige former for tilbehør, der kan anvendes til diverse formål. Der medfølger blandt andet et piskeris, en dejkrog samt en K-spade, som man kan gøre brug af. Modellen kommer ydermere med en cremepisk samt et vendeværktøj.

Ved betjening af Kenwood Chef Titanium KVC7300S kan dette klares på siden med maskinens ene drejeknap. Her er der også mulighed for at styre hastigheden. Som en ekstra detalje kommer Kenwood Chef Titanium KVC7300S også med LED-belysning, der gør det nemmere at få et overblik over blandingen i skålen.

Eksperterne: Effektiv men dyr køkkenmaskine 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S har fået en god anmeldelse af Which.co.uk, der er glade for modellen. De forklarer, at maskinen især er velegnet til piskning af både flødeskum og æggehvider, samt at den også fungerer effektivt ved de andre opgaver.

Derudover hæfter eksperterne sig også ved, at Kenwood Chef Titanium KVC7300S er nem at betjene. Da den kun er forsynet med en enkelt drejeknap, er der ikke mange knapper, man skal holde styr på. De er desuden glade for, at den ikke støjer meget under brug.

Afslutningsvist skriver de, at modellen er rengøringsvenlig, da de aftagelige dele tåler maskinopvask. De er derfor generelt glade for modellen, men mener dog, at prisen er en smule for høj.

Fordele

 • Kraftfuld model på 1500 watt
 • Stor skål med maks
 • Kapacitet på 4,6 liter
 • 5 stykker ekstraudstyr medfølger
 • Nem at styre ved hjælp af den roterende knap
 • Har smart LED lys.
Ulemper

 • Er relativ dyr
 • Er ikke god til at piske æggehvider

Specifikationer ved Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
🔴 Højde: 30,5 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vægt: 9,2 kilo
🔴 Motoreffekt: 1500 Watt
🔴 Skålkapacitet: 4,6 liter
🔴 Antal hastigheder: 2

Her kan du se en video om, hvordan man laver surdejsbrød med sin Kenwood Chef Titanium køkkenmaskine. Videoen er produceret af Kenwood: 


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ 69 ud af 100 point hos den britiske testside Which.co.uk
✅ Anbefalet med 8.5 ud af 10 stjerner hos norske Tek.no
✅ 5 ud af 5 stjerner hos italienske Fratelliaifornelli.it

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er blevet testet af tre ekspertkilder såsom Which.co.uk, Tek.no og Fratelliaifornelli.it.

Alle eksperter er vilde med modellen, som de mener klarer sig godt på de testede parametre såsom ydeevne, tilberedning, brugervenlighed m.m. Flere af ekspertkilderne nævner dog, at Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en forholdsvis stor køkkenmaskine, hvorfor den optager meget plads. Tek.no beskriver også maskinens design som værende ’kedeligt’.

Kraftfuld køkkenmaskine med rummelig blandeskål 

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er fremstillet i et klassisk design fra Kenwood med fokus på det industrielle og enkle. Desuden er maskinen lavet til at kunne håndtere både lette og tunge blandinger, da motoren har en effekt på 1700 Watt. Det vil sige, at den sagtens vil kunne klare tunge brøddeje m.m.

Endvidere er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S forsynet med en rummelig blandeskål med en kapacitet på 6,7 liter. Skålen har derfor plads til en del ingredienser, hvorfor man kan lave store portioner på en gang.

Alsidig maskine med flere hastigheder og pulsefunktion 

Med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S får man en alsidig model, der kan anvendes til flere forskellige tilberedningsformål. Modellen kommer nemlig med forskelligt tilbehør i form af en dejkrog, en K-spade, et ballonpiskeris samt en flexipisk. Alt tilbehør er fra SystemPro-serien, hvorfor de er af høj kvalitet og kan vaskes i opvaskemaskinen.

Derudover er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S forsynet med to hastigheder, som man kan justere afhængig af behov. Modellen har også en pulsefunktion.

Der findes desuden en sprøjteskærm på modellen, som sørger for, at eventuelle sprøjt og stænk bliver reduceret, så det ikke sviner hele køkkenet til. Modellen er ydermere udstyret med en LED-belysning, så man altid har et optimalt overblik over tilberedningsprocessen.

For at være sikker på at alle ingredienser i skålen bliver blandet grundigt sammen, kan man både hæve og sænke de forskellige former for tilbehør, hvis der er brug for det.

Effektiv køkkenmaskine, der er god til tunge dejblandinger, ifølge eksperterne

Køkkenmaskinen fra Kenwood er blevet testet af tre ekspertkilder, der alle er glade for modellen. Blandt andet skriver Fratelliaifornelli.it, at de synes, at her er tale om en kraftfuld maskine, der kan håndtere selv den ’mest krævende dej’. De anbefaler derfor maskinen til alle, ’der elsker at lave mad’.

De italienske eksperter forklarer ydermere, at modellens eneste minus er prisen. De mener, at prisen for selve maskinen er fornuftig, men at tilbehørsdelene er forholdsvis dyre.

Eksperterne fra Which.co.uk har også testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. De mener, at en af de største fordele ved maskinen er, at den er støjsvag, samt at den ’er fantastisk til at ælte dej og blande ingredienser’ på den mest optimale måde. De er dog mindre begejstrede for maskinens piskning af flødeskum. Modellen er desuden forholdsvis stor og tung, hvilket forbrugerne skal være opmærksomme på.

Tek.no er også vilde med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Her hæfter eksperterne sig især ved modellens kvalitet og skriver, at den ’vil fremme bage-glæden i mange år’. De er dog ikke glade for maskinens design, da de beskriver den for værende en ’cement-blok’. 

Fordele

 • Er fantastiske til at piske
 • God til at ælte dej og mikse kagedej
 • Nem at samle og rengøre
 • Kan vaskes i opvaskemaskinen
 • Er meget støjsvag
Ulemper

 • Er dårlig til at piske fløde
 • Er stor og relativ tung

Specifikationer ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
🔴 Højde: 35,6 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo
🔴 Motoreffekt: 1700 Watt
🔴 Skålkapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: 2

Her kan du se en video om, hvordan man ved brug af sin Kenwood Chef XL, kan lave en spektakulær bryllupskage. Videoen er produceret af Kenwood: 


Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S

✅ Kåret som ‘Bedst i test’ hos uafhængige testpaneler

Kenwood KVL8320s

Kraftfuld køkkenmaskine med flere tilberedningsmuligheder

Med Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S får man en kraftfuld køkkenmaskine med en motoreffekt på 1700 Watt. Dette er kraftfuldt for sådan en model, hvorfor man har mulighed for at bruge den til selv de mere krævende blandinger og ingredienser.

Derudover har man mulighed for at anvende Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S til forskellige formål, hvad enten man skal ælte, mikse eller piske. Der medfølger nemlig både en dejskraber, et piskeris og en K-spade, så man kan anvende det tilbehør, der passer til det, man skal tilberede.

Der er mere end 20 forskellige former for tilbehør tilgængeligt for denne maskine. Man skal dog være opmærksom på at mange af disse ikke medfølger ved køb, men i stedet skal tilkøbes.

Stor køkkenmaskine

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S er en stor køkkenmaskine med en vægt på 10,5 kilo. Den kan derfor være en smule tung at flytte rundt på. Til gengæld er den fremstillet i et enkelt og stilrent design med røre-elementer i rustfrit stål.

Blandeskålen kommer derfor også i rustfrit stål og har en kapacitet på 6,7 liter. Udover den store kapacitet er skålen ydermere forsynet med en indvendig belysning, så man altid har et godt overblik over blandingen.

Intelligent hastighedskontrol

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S er udstyret med en drejeknap, hvor man har mulighed for at styre hastigheden. Hastigheden er variabel og kan både styres op og ned, så man kan finde det niveau, der passer optimalt til den specifikke blanding. Dette giver en optimal kontrol over hastigheden, da man helt selv kan styre, hvor lav eller høj den skal være. Maskinen kommer desuden med en pulsefunktion.

Endvidere er Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S forsynet med en sprøjteskærm eller afskærmning, så blandingen ikke ryger udover det hele. Afskærmningen sørger for, at blandingen bliver nede i skålen, så man undgår sprøjt og stænk på hele køkkenbordet efter brug.

Fordele

 • Traditionel Kenwood køkkenmaskine
 • Har en kraftfuld motor på 1700 watt
 • Medfølgende ekstraudstyr til æltning, mosning, piskning og blendning
 • Fås til en overkommelig pris sammenlignet med Kenwood modeller
 • Trinfri hastighedsindstillinger.
Ulemper

 • Er tung
 • Dejkrogen er for lille

Specifikationer ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S:
🔴 Højde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 35,6 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vægt: 10,5 kilo
🔴 Motoreffekt: 1700 Watt
🔴 Skålkapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: Variabel

Her kan du se en lille video om hvordan ernæringsekspert og kok, Zoe, anvender sin Kenwood Chef XL i køkkenet. Videoen er produceret af Kenwood: 


Kenwood Chef XL KVL8470S

✅ 6 ud af 6 stjerner hos danske Gastromand.dk

Kenwood Chef XL KVL8470

 

Kenwood Chef XL KVL8470S er blevet testet og anmeldt af danske Gastromand.dk. Eksperterne fra Gastromand.dk er vilde med modellen, som de har givet 6 ud af 6 stjerner. De mener nemlig, at det er en effektiv og stærk maskine.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved Kenwood Chef XL KVL8470S. De skriver dog, at de ikke er så glade for, at der er tilføjet så meget ekstra til maskinen i forhold til, hvad den er lavet til.

Effektiv og stærk køkkenmaskine, ifølge eksperterne 

Ifølge eksperterne fra Gastromand.dk erKenwood Chef XL KVL8470S en ’temmelig awesome’ køkkenmaskine. Derfor skriver de også, at de har svært ved at finde nogle ulemper ved modellen. Men hvis de skal finde noget, er det, at maskinen er blevet tilføjet med en masse ekstra tilbehør, hvorimod de er mere til flere maskiner med hver deres funktion.

Da dette blot er for at finde et enkelt kritikpunkt af maskinen, skriver de stadig, at de ’varmt vil anbefale’ maskinen til enhver. Eksperterne hæfter sig også ved modellens pris, som de mener er ’helt fair’. Der er nemlig noget ’virkelig gennemført’ over den. Afslutningsvist nævner de, at maskinen også ’er stærk som bare fanden’.

Kraftfuld motor og 6,7 liters skål 

Med Kenwood Chef XL KVL8470S får man en hjælper i køkkenet, da maskinen kan anvendes til et hav af forskellige opgaver såsom at mikse, røre, piske, skære, blende, ælte, hakke, kværne eller juice. Dette er muligt på grund af det medfølgende tilbehør. Der medfølger nemlig fem SystemPro-værktøjer såsom en K-pisker, et ballonpiskeris, en spiralformet dejkrog, en cremepisk og en flexipisk. Alle værktøjer tåler maskinopvask.

Hvis tilbehøret er placeret for højt, er der mulighed for at justere på det med den medfølgende skruenøgle.

Derudover kommer Kenwood Chef XL KVL8470S med en kraftfuld motor med en effekt på 1700 Watt, hvorfor den kan klare et væld af opgaver fra lette blandinger til tykke og tunge deje.

Skålen har desuden en kapacitet på 6,7 liter, hvorfor man kan tilberede store portioner på samme tid, hvis der er brug for det.

Med hastighedskontrol, sprøjteskærm og LED-belysning

Kenwood Chef XL KVL8470S er forsynet med to hastigheder samt en elektronisk hastighedskontrol. Man har derfor mulighed for at tilpasse hastigheden efter behov. Desuden kommer maskinen med en pulsefunktion samt en Start/Stop-knap, så man har fuld kontrol over hastighedsniveauet.

Endvidere kommer Kenwood Chef XL KVL8470S med en sprøjteskærm, der sikrer, at der ikke ryger sprøjt og stænk udover det hele under brug. Dette gør rengøringen nemmere, når man er færdig med at anvende maskinen.

Med modellens integrerede LED-belysning er det ligeledes let at få et overblik over tilberedningsprocessen.

Fordele

 • Skål med kapacitet på 6,7 liter
 • Alsidig maskine med meget tilbehør
 • Har elektronisk hastighedskontrol
 • Har integreret LED lys
 • Har stænkskærm
Ulemper

 • Har et stort fodspor
 • Ligger i den lidt dyre ende af prisskalaen

Specifikationer ved Kenwood Chef XL KVL8470S:
🔴 Højde: 35,6 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo
🔴 Motoreffekt: 1700 Watt
🔴 Skålkapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: 2

Her kan du se en video om, hvordan du laver churros med chokolade sovs, ved hjælp af din Kenwood Chef XL køkkenmaskine. Videoen er produceret af Kenwood:


FAQ

Hvad bruges en Kenwood Chef til?
Du kan bruge en Kenwood Chef køkkenmaskine til mange forskellige ting i dit køkken. Kenwood Chef køkkenmaskinen kan eksempelvis hjælpe dig med at bage lækkert bagværk i køkkenet, og kan generelt gøre din dagligdag meget lettere. Det er bare med at få fat i den smarte Kenwood Chef!
Skal jeg oliere min Kenwood Chef?
En af fordelene ved at investere i en køkkenmaskine fra mærket Kenwood chef er, at maskinen er 100 procent klar til brug, når du modtager den. Selve Kenwood Chef maskinen er allerede smurt og olieret med vegetabilsk fedtstof, og trænger oftest ikke til yderligere smøring i løbet af dens levetid.
Hvor længe kan du køre en Kenwood-mixer?
Det er meget forskelligt fra køkkenmaskine til køkkenmaskine, hvor lang tid en Kenwood Chef maskine kan køre. Du kan dog være sikker på, at alle Kenwood Chef maskinerne kan køre rigtigt længe! Så længe køkkenmaskinen er sat til strøm, kan den køre så længe, du ønsker og har brug for.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Fratelliaifornelli.it 🇮🇹

Fratelliaifornelli.it er en side, der leverer et væld af opskrifter inspireret af deres rejser rundt omkring i verden. Derudover tester og anmelder de også et hav af produkter heriblandt køkkenmaskiner. Her har eksperterne testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Gastromand.dk 🇩🇰

Det danske mandemagasin Gastromand.dk har fokus på alt indenfor gastronomiens verden. De skriver om alt lige fra madtrends til opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej. Gastromand.dk tester også produkter som for eksempel køkkenmaskiner. De har her testet Kenwood Chef XL KVL8470S. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tek.no 🇳🇴

Det norske teknikmagasin Tek.no skriver om alt, hvad der har med teknologi og elektronik at gøre. Udover at levere nyheder og guides, tester og anmelder Tek.no også produkter heriblandt køkkenmaskiner. De har blandt andet testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og Kenwood Chef XL Elite KVL6300S. Du kan læse de to anmeldelser her og her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbruger- og testmagasin Which.co.uk tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter. Which.co.uk er til for forbrugerne, hvor deres formål er at hjælpe forbrugerne med at finde det rette produkt. Dette gør Which.co.uk blandt andet ved løbende at teste forskellige produkter, hvor der her er tale om en test af køkkenmaskinerne Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og Kenwood Chef Titanium KVC7300S.

Du kan læse anmeldelserne her og her. Læg dog mærke til at fuld adgang til anmeldelsernes specifikke resultater kræver et abonnement. 


Alternative tests og artikler

Har du endnu ikke besluttet dig for at vælge en Kenwood Chef XL køkkenmaskine, findes der også en lang række andre artikler her på Forbrugsguiden, der kunne være interessante for dig.

Du kan blandt andet læse vores generelle Røremaskine test. I denne artikel finder du en opsamling på røremaskiner af forskellige mærker, der har klaret sig godt i diverse ekspert test. Samtidig bringer vi også en prissammenligning af produkterne, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Når det kommer til køkkenmaskiner, er Kenwoods kvalitetsprodukter at finde blandt forbrugernes favoritter. Du finder derfor også en række specifikke Kenwood artikler, så som vores brede Kenwood Køkkenmaskine test, vores Kenwood Major test, eller vores Kenwood Chef test. I disse artikler finder du en oversigt samt prissammenligning over de bedst anmeldte Kenwood køkkenmaskiner på markedet.

Bliver din røremaskines primære opgave at røre dej sammen til at bage brød af, kunne du med fordel læse vores Bagemaskine test. I denne test finder du de bagemaskiner på markedet, der har fået de bedste bedømmelser i diverse eksperttests. Som altid har vi også lavet en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler af dit ønskede produkt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme