Miele støvsuger test – find de bedste Miele støvsugere – Testvinder guide

3

I denne Miele støvsuger test ser vi nærmere på hvilke modeller der er blevet kåret som testvindere. Støvsugerne har været igennem flere tests og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, at netop disse Miele-støvsugere er de bedste.

For at danne et godt overblik over støvsuger-markedet medtager vi også et par andre testvindende støvsugere fra andre mærker. På den måde er det muligt at finde gode alternativer til Miele, hvis man ønsker det.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den støvsuger, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det engelske testmagasin Which? og svenske Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel finder du:

🔸 Overblik over de bedste Miele-støvsugere på markedet samt et par alternative testvindere
🔸 Tips til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger
🔸 Guide til støvsugerfiltre
🔸 Information om elforbrug og støjniveau
🔸 Baggrund om Miele
🔸 En gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Miele Complete C3 Silence

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

miele-stoevsuger-complete-c3-silence-ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.495,00 Kr. 0,00 Kr. 2.495,00 Kr. Læs mere
3.095,00 Kr. 0,00 Kr. 3.095,00 Kr. Læs mere

 

Miele står rigtig stærkt på støvsugerområdet med mange forskellige typer. De har blandt andet lanceret C-serien, som generelt får rigtig gode kommentarer med på vejen. Miele Complete C3 Silence hører til denne serie og i testen hos det danske forbrugerråd Tænk bemærker eksperterne, at også denne C-model er en rigtig god støvsuger.

God hvor støvet ikke kan ses
Miele Complete C3 Silence scorer gode karakterer på alle fronter inden for støvsugning af underlag og særligt på tæpper, hvor støvet kan lægge sig bedre fast end på eksempelvis hårdt gulv. Når støvet kommer ned i tæpperne, kan man heller ikke se det, men med denne model kan man trygt regne med, at den effektivt fjerner selv de små støvkorn, der gemmer sig i tæppernes fibre. Både mennesker og dyr fælder, og hår kan hurtigt knude sig sammen og hænge fast, men ifølge eksperterne, så er Miele Complete C3 Silence rigtig god til at fjerne hår.

Tro mod sit navn
Miele Complete C3 Silence er en miljøvenlig model med en effekt på kun 700 watt. Modellen er yderligere i energiklasse A, så miljøet bliver skånet fra producentens side, da strømforbruget er lavt. Som navnet ”silence” antyder, så er denne støvsuger også meget støjsvag. Den larmer ikke meget mere end en almindelig samtale mellem mennesker til trods for, at motoren er kraftig og solid.

Modellen til allergikere
Om man er allergiker eller ej, så er for meget støv ikke godt for helbredet, så det gælder om at vælge en støvsuger, der effektivt fjerner støv og skidt, og som ikke sender det retur tilbage gennem udblæsningen. Det klarer Miele Complete C3 Silence rigtig godt, for støvudslippet er minimalt. Dette er blandt andet på grund af HEPA-udblæsningsfiltret (High Efficiency Particulate Air), som sørger for, at selv små partikler ikke slipper ud. Som en ekstra luksus er Miele Complete C3 Silence nem at vedligeholde, og skift af filtre – både udblæsningsfilter og motorfilter – foregår meget let og brugervenligt.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Silence:
🔵 Rigtig god til at fjerne støv fra gulvtæpper
🔵 Miljøvenlig model
🔵 Støjsvag
🔵 Med HEPA-filter, så modellen er god til allergikere
🔵 Let at vedligeholde og skifte filtre


Miele Complete C3 Ecoline

✅ Testvinder hos svenske Råd og Rön

 Miele Complete C3 Ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.495,00 Kr. 0,00 Kr. 2.495,00 Kr. Læs mere


Miele Complete C3 Ecoline-modellen er seriens basis-model, men på trods af, at den er en basismodel, så er den stadig at finde blandt det svenske forbrugerråd Råd & Röns topscorere. Svenske Råd & Rön roser her modellen for dens robusthed og sugeevne.

Basis’en fungerer
Miele Complete Ecoline er utrolig robust og dermed god til husholdninger, hvor der støvsuges ofte. Især hjem med mange hårde overflader og underlag vil nyde godt af Miele Complete C3 Ecoline, for dens evner på de hårde gulve er rigtig gode.

Sugeevnen er som sagt rigtig god, hvilket gør, at også små støvkorn bliver støvsuget op – og de bliver der, for modellens gode filtre (blandet andet et HEPA-filter) gør, at selv de meget små partikler bliver fanget i filtret og holdt tilbage.

Basis kan både være godt og skidt, men hos Miele Complete C3 Ecoline fungerer alt basis rigtig godt. Det gælder også basismundstykket, som giver en god støvsugning, hvor støv og skidt ender i støvposen, der kan rumme hele 4,5 liter.

Smarte funktioner
Miele er kendt for kvalitet og for at gøre det praktiske arbejde så let som muligt, og med denne model er der også taget højde for komforten hos brugeren. Støvsugeren har nemlig en række praktiske funktioner, blandt andet en holder til støvsugerrør på siden af ”kroppen”, så man ikke skal lægge røret på gulvet, hver gang man holder pause.

Ledningsoprullet kan godt drille lidt, og det kan være svært at få støvsugeren til at hive ledningen tilbage. På Miele Complete C3 Ecoline fungerer også ledningsoprullet meget praktisk, og med kun et enkelt tryk på knappen starter den indbyggede auto-oprulning, som selv hiver ledningen ind og sammen.

Let men tung
De ovenstående praktiske funktioner gør modellen let og brugervenlig at arbejde med, og med en ledning på 7,5 meter får man en bevægelsesradius på omkring de 11 meter. Det betyder, at man ikke hele tiden skal skifte stikkontakt.

Miele Complete C3 Ecoline er dog en af de tunge drenge med en vægt på over 8 kilo. Det kan gøre modellen lidt tung at arbejde med, men den høje vægt har også den positive virkning, at vægten tynger maskinen ned, så den kører mere jævnt henover gulvet samt giver en god stabilitet.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Ecoline:
🔵 Har god sugeevne
🔵 Rigtig god til hårde gulve
🔵 Støvpose med stor kapacitet – 4,5 liter
🔵 Smarte funktioner for et lettere arbejde
🔵 Stor bevægelsesfrihed med lang ledning

Du kan her se en lille præsentationsvideo om produktet:


Miele Complete C3 Powerline

✅ Kåret til ”Bedste køb” hos britiske Which

Miele Complete C3 Powerline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.409,00 Kr. 0,00 Kr. 1.409,00 Kr. Læs mere
1.795,00 Kr. 0,00 Kr. 1.795,00 Kr. Læs mere

 

Miele Complete C3 Powerline er blevet kåret til ”bedste køb” i forbrugermagasinet Which?, som er Storbritanniens største forbrugermagasin med over 680.000 magasinabonnenter og 335.000 online-abonnenter. Which? er kendt for at teste forskellige husholdningsprodukter – lige fra vaskemaskiner til digitalkameraer – og magasinets mission er at skabe en positiv forskel for forbrugerne.

God all-round model
Miele Complete C3 Powerline er en af de støvsugere, der ikke har klare præferencer for ét bestemt underlag. Denne model er nemlig god både på hårdt gulv og på gulvtæpper, og derfor får man meget kvalitet for pengene. Motoren er meget kraftig, hvilket gør sugeevnen rigtig stærk. Støvposen er meget rummelig med 4,5 liter, men husk alligevel at skifte pose når den er to tredjedele fuld, for at støvsugeren beholder sin optimale sugeevne.

Fokus på komfort
Med Miele Complete C3 Powerline lægges der særligt mærke til de mange brugervenlige tiltag med små, gode detaljer. For det første har modellen fokus på fleksibilitet, da de tre hjul på undersiden af ”kroppen” alle kan dreje 360 grader. Dermed bliver ”støvsuger-kroppen” meget lettere at køre rundt med. Desuden er Miele Complete C3 Powerline udstyret med et teleskop-rør, hvilket gør, at man kan justere rørlængden og dermed højden. Det modvirker, at man skal bukke sig ned og besvære ryggen.

Pedaler styrer styrken
At Miele Complete C3 Powerline er konstrueret med brugerens komfort i mente er helt tydeligt. Det gælder også de to fodpedaler, som man bruger til at justere sugestyrken med, så man ikke skal bukke sig ned hele tiden. Der er også et indbygget parkeringssystem til, når man gerne vil holde små pauser undervejs.

Modellen larmer godt nok lidt mere end mange af de andre testvindere, men også det har Miele tænkt på med et silence-system, hvor man kan slå silence-niveauet til, hvis man ønsker en støjfri støvsugning.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Powerline:
🔵 God til både hårde gulve og gulvtæpper
🔵 Fleksible hjul der kan dreje 360 grader
🔵 Teleskoprør, som kan justere rørlængden
🔵 Fodpedal til at styre sugestyrken
🔵 Silence-niveau kan slås til for støjfri støvsugning

Du kan her se en præsentation af Mieles Powerline støvsuger: 


Miele Complete C3 Celebration

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön

 Miele Complete C3 Celebration EcoLine Plus

Denne model er midlertidigt udgået.

Miele Complete C3 Celebration er endnu en model i Mieles C-serie, og denne støvsuger er også blevet testet af både det danske og svenske forbrugerråd.

Konklusionen fra begge lyder, at Miele Complete C3 Celebration fungerer rigtig godt over hele linjen.

Effektiv mod dyrehår
De to centrale testpunkter er støvsugning på hårdt gulv og på gulvtæppe, som er de to flader, man typisk vil bruge sin støvsuger til. Miele Complete C3 Celebration er også blevet testet på begge underlag og der er enighed om, at her fungerer den upåklageligt.

En anden vigtig opgave, en støvsuger har, er at kunne opfange hår, og det er især aktuelt i husstande med kæledyr. På et hårdt gulv er hårene synlige og lige til at feje op, men på gulvtæpper bliver hårene ofte svære at se, og de kan blive trådt yderligere ned i tæppet. Miele Complete C3 Celebration imponerer dog med både effektivitet og grundighed, når det kommer til at fjerne dyrehår på gulvtæpper.

Fleksible hjul
Håndterbarhed og bevægelse kan godt drille lidt, når støvsugerens tykke ”krop” skal glide henover gulve, tæpper og forhøjninger, og det kan til tider være en vanskelig opgave at flytte for meget på maskinen. Bevægelsen bliver dog ikke et problem for Miele Complete C3 Celebration, hvis ”krop” er i god balance og giver god stabilitet. Noget af det smarte ved denne model er også dens fleksible hjul, der betyder, at maskinen kan køre sidelæns, hvilket gør manøvreringsarbejdet en del lettere. Smidighed er et nøgleord for modellen, som også er god til støvsugning helt inde ved vægge og kanter, hvor det ellers kan være svært for mundstykkerne at nå helt ind.

God brugervenlighed
Miele Complete C3 Celebration er generelt rigtig let at arbejde med, og det betyder, at den er egnet til at blive brugt af alle, nybegyndere som eksperter. Vedligeholdelsen fungerer også let, og både skiftning af udblæsningsfilter og motorfilter går fint.

Hører man til dem, der kun plejer at bruge standard-mundstykket til alle opgaver, så anbefales det at se efter, hvilke andre mundstykker, der fulgte med støvsugerkøbet. Med Miele Complete C3 Celebration følger der 4 mundstykker med, og der er blandt andet også tale om et fugemundstykke. Fugemundstykket er langt og tyndt og fungerer især godt til revner og folder i møbler men også til bogreoler, hvor det ellers kan være svært at komme til at støve af.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Celebration:
🔵 Fungerer godt på både hårde gulve og tæpper
🔵 God til at fjerne dyrehår fra tæpper
🔵 Specielle hjul der gør, at modellen kan køre sidelæns
🔵 Let at vedligeholde og gøre ren
🔵 4 medfølgende mundstykker 


Andre testvindende støvsugere

I det ovenstående har vi gennemgået en række Miele-støvsugere, som enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer og god omtale i diverse tests.

Udover Miele-støvsugerne findes der mange andre gode støvsugere på markedet, og herunder vil vi gennemgå 4 støvsugere fra henholdsvis Philips og Electrolux, som også er blevet kåret til testvindere i tests hos forbrugerrådet Tænk og svenske Testfakta.


Philips FC8721/09

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Philips FC8721/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.284,00 Kr. 0,00 Kr. 1.284,00 Kr. Læs mere
1.284,00 Kr. 0,00 Kr. 1.284,00 Kr. Læs mere
1.284,00 Kr. 0,00 Kr. 1.284,00 Kr. Læs mere
1.284,00 Kr. 0,00 Kr. 1.284,00 Kr. Læs mere
1.440,00 Kr. 0,00 Kr. 1.440,00 Kr. Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere

 

Philips er endnu et af markedets meget anerkendte elektronik-mærker, som producerer elektronik inden for en bred vifte af forbrugerprodukter såsom fjernsyn, dvd-afspillere, telefoner og diverse køkkenredskaber. Herudover producerer Philips også støvsugere – heriblandt modellen Philips FC8721/09 – som er blevet testet og kåret til testvinder af det danske forbrugerråd Tænk.

God til alt
Det er sjældent at finde en støvsuger, der stort set kan klare alle opgaver. En sådan støvsuger skal både kunne støvsuge hårde gulve og tæpper samt fjerne dyrehår effektivt. Desuden skal den kunne rengøre revner og huller samt også kunne fjerne støv og skidt helt inde ved paneler, hjørner og kroge. Philips FC8721/09 løser alle disse opgaver rigtig godt med sin store effektivitet og smidighed, og derfor vil denne model passe ind i ethvert hjem. Dertil er Philips FC8721/09 også en prisvenlig støvsuger.

Stor kapacitet
Philips FC8721/09 er en kraftfuld støvsuger, der gør rent med stor effektivitet. Det skyldes ikke mindst, at modellen er udstyret med en stor støvpose, som selvsagt kan indeholde mere støv og snavs end de mindre poser. Philips FC8721/09 har en pose med en rummelighed på 3,5 liter, og på grund af den store pose går der længere tid imellem, at den skal skiftes, og posens størrelse gør også, at støvsugeren bibeholder sin effektivitet længe. Effektiviteten kan nemlig begynde at sløve ned, når støvposer bliver omkring halvt fyldt.

Let at vedligeholde
Philips FC8721/09 er endnu et af Philips mange kvalitetsprodukter, og eksperterne vurderer, at holdbarheden på denne model er rigtig god.

Dette gælder også for motor og filtre, som fungerer rigtig godt. Støvsugeren er udrustet med HEPA-udblæsningsfilter, som sikrer et bedre klima. Udskiftning af filtre er både vigtigt for støvsugerens effektivitet og for indeklimaet, og på mange modeller kan det være noget besværligt at skifte disse filtre og få vedligeholdt maskinen. På Philips FC8721/09 fungerer udskiftningen af udblæsningsfilter dog meget brugervenligt.

Udvalgte fordele ved Philips FC8721/09
🔵 God til alle opgaver
🔵 Velegnet til hjem med kæledyr
🔵 Støvsuger sprækker rene og når helt ind til væggen
🔵 Stor kapacitet med rummelig støvpose
🔵 Let at vedligeholde og skifte filter 

Her kan du en præsentationsvideo af støvsugeren fra Philips:


Electrolux SP1GREEN

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux SP1GREEN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux er også et af de mærker, der producerer rigtig mange kvalitetsstøvsugere, og Electrolux SP1GREEN er netop en af disse. Modellen er blevet kåret til testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk. Især funktionalitet og præcision fremhæves af eksperterne.

God model til god pris
Electrolux producerer støvsugere i forskellige prisklasser, og med Electrolux SP1GREEN beviser de, at pris og kvalitet ikke altid behøver følges ad, for denne kvalitetsstøvsuger ligger i den lavere ende af prisskalaen.

Electrolux SP1GREEN er blevet testet på forskellige parametre, og både på hårdt gulv og på gulvtæpper fjerner støvsugeren støv og skidt hurtigt og effektivt, hvilket gør denne model til et godt valg, hvis man både har områder med og uden gulvtæpper i huset.

Når ud til små revner
Kun de færreste gulve er helt uden mindre huller og revner, og derfor er det umuligt at undgå, at støv og skidt ender her. Rester fra husholdning eller børnenes leg kan også ende i revner og sprækker. En støvsuger med en god sugeevne er essentiel her, og Electrolux SP1GREEN viser i testen, at den er rigtig god til dette, da den formår at rengøre selv små sprækker.

Det ligger i navnet, at Electrolux SP1GREEN også er produceret med omtanke for miljø, og modellen er miljøvenlig i energiklasse A og har et meget lavt partikeludslip, hvilket fremmes af gode filtre, der forhindrer de små støvpartikler i at komme tilbage ud i rummet.

Det er også muligt at fjerne udblæsningsfiltret og vaske det, hvilket sikrer, at gammelt støv og snavs ikke bliver siddende i filtret.

Kvalitetsprodukt
Generelt vurderer eksperterne, at Electrolux SP1GREEN er et rigtig godt kvalitetsprodukt, som har en god, lang holdbarhed samt velfungerende kabeloprul. Modellens standardmundstykke er meget effektivt, men for mere alsidig brug medfølger der 4 mundstykker, som alle har hver deres specialfunktion. Heriblandt et møbelmundstykke, som er designet til at skåne møblernes betræk.

Maskinen vejer 6 kilo, hvilket gør den til en forholdsvis let støvsuger, og ledningen har en lang rækkevidde (omkring 12 meter), hvilket gør, at man lettere kan komme langt omkring med støvsugeren uden at skulle skifte stikkontakt.

Udvalgte fordele ved Electrolux SP1GREEN
🔵 God pris
🔵 Effektiv til både hårde og bløde underlag
🔵 Gør huller og revner rene med stor sugeevne
🔵 Miljøvenlig med lavt partikeludslip
🔵 Specialmundstykker for større alsidighed


Electrolux ZUOGREEN+

✅ Testvinder hos svenske Testfakta
✅ Vinder af Red Dot Award

Electrolux ZUOGREEN+

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere

 

Svenske Testfakta har undersøgt 7 forskellige støvsugere, og Electrolux ZUOGREEN+ er en af disse modeller. Efter en skarp vurdering konkluderer eksperterne, at Electrolux ZUOGREEN+ slår konkurrenterne. Modellen scorer gode all-round karakterer, men især den særdeles støvsvage motor fremhæves.

God til hjem med mange hårde gulve
De fleste hjem har både underlag, der består af gulvtæpper og hårde gulve, og dermed er det vigtigt at anskaffe en støvsuger, der er god til begge flader. Electrolux ZUOGREEN+ er blevet testet både på hårdt gulv og på tæpper, og begge steder gør den det godt. Modellen viser sig især at være en af sværvægterne, når det gælder de hårde gulve.

Det er især på grund af udformningen på mundstykket, at Electrolux ZUOGREEN+ er så god, for netop udformningen gør sugningen ekstra effektiv. Modellen roses også for sin meget stærke sugekraft, som slår mange konkurrenter.

Når helt ind til vægge og hjørner
En smidig støvsuger giver den bedste støvsugning, når det kommer til at nå helt ind i hjørner, og mange støvsugere har problemer her, da mundstykkerne kan være for klodsede til at komme helt ind i krogene.

Electrolux ZUOGREEN+ er dog en af de smidigere modeller, og den er meget let at manøvrere med og bevæger sig jævnt og ugeneret over gulvet. At den er let at navigere rundt med plus den stærke sugeevne gør nemlig, at modellen er god til at nå helt ind til paneler, vægge og kanter, hvor den suger nullermænd, støv og rester fra husholdningen op med lethed.

Særdeles støjsvag
Mange forbinder støvsugning med en støjende oplevelse, hvor maskinen overdøver alt og alle. Med Electrolux ZUOGREEN+ forholder det sig dog noget anderledes, for eksperterne er meget imponerede over, hvor lydløs modellen er. Lydniveau er på maksimum 64 dB, som er et stykke under andre støjsvage støvsugere, der ofte har et niveau på omkring 68-69 dB. Til sammenligning har en normal samtale mellem mennesker et lydniveau på omkring 60-65 dB.

Udover den lave larm fremhæves det også, at anvendelighed og brugervenlighed er i top på Electrolux ZUOGREEN+. Der medfølger 4 forskellige mundstykker, blandt andet et børste-mundstykke, der med sine stive hår er god til stride underlag.

Udvalgte fordele ved Electrolux ZUOGREEN+
🔵 Meget effektiv til hårde gulve
🔵 Kraftig suge-evne
🔵 God til vægge og kanter
🔵 Meget støjsvag
🔵 Brugervenlig og let at anvende

Her kan du se en præsentationsvideo af støvsugeren fra Electrolux: 


Electrolux SP1CLASSIC

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux SP1Classic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
1.032,00 Kr. 0,00 Kr. 1.032,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux forhandler en bred vifte af støvsugere, og derfor har de modeller i alle prisklasser og størrelser. Electrolux SP1CLASSIC er en af de mindre modeller med en motor på 650 watt. Til sammenligning har de fleste andre støvsugere motorer på omkring 800 watt. Den mindre størrelse gør dog ikke modellen ringere, for det danske forbrugerråd Tænk har kåret modellen til testvinder.

God basis
På mange måder er Electrolux SP1CLASSIC en rigtig god basis-støvsuger, og den lille maskine har stor kraft. I Tænks test er modellen blevet testet inden for støvsugning af både gulve og tæpper, og eksperterne vurderer, at den er virkelig god på begge underlag.

Electrolux SP1CLASSIC er også udstyret med en pose, som opsamler det opsugede støv og snavs, og denne models pose kan indeholde 2,3 L. Det er ikke en af de mest rummelige poser, men det er stadig en god medium-størrelse. Maskinen er stadig meget effektiv, og selv ikke en godt fyldt pose forringer motorens sugeevne.

God til revner og sprækker
Flere af de dyre modeller er nok udstyret med smarte funktioner, som kan alverdens tricks, men flere af dem har især problemer med at rengøre revner og sprækker tilstrækkeligt. Det forholder sig andeledes med Electrolux SP1CLASSIC, som udmærker sig særligt ved at bruge sin smidighed til at klare opgaven at suge støv og skidt op af revner og sprækker, hvor det ellers kan være svært at komme til. Modellen er også miljøvenlig og at finde i energiklasse A. Det betyder, at den bruger færre kWh/år, hvilket også gør den billigere i drift. En støvsuger i klasse A vil rundt regnet kun bruge halvt så mange kWh/år som en støvsuger i klasse F, som er den laveste klasse.

Lille pris på lille model
På mange måder er Electrolux SP1CLASSIC en slags lillebror i Electrolux-familien, for den både fylder mindre og vejer mindre end mange af de andre modeller. Desuden er prisen også er et stykke under mange af de andre modeller.

Modellen er lille men robust, og så har den også et velfungerende kabeloprul, så der er styr på ledningen, og der medfølger 4 mundstykker for bedre variationsmuligheder, heriblandt parketmundstykke, polstringsmundstykke og møbelmundstykke.

Maskinens filtre for et bedre indeklima fungerer også rigtig godt, og den har et meget lavt partikeludslip. Yderligere er det muligt at fjerne udblæsningsfiltret og vaske det.

Udvalgte fordele ved Electrolux SP1CLASSIC
🔵 Lille model
🔵 God til både tæpper og hårde gulve
🔵 Prisvenlig støvsuger
🔵 God til at rengøre revner og sprækker
🔵 Gode medfølgende mundstykker


Dette bør du være opmærksom på, når du køber ny støvsuger

Der er rigtig mange støvsugere på markedet, så det kan være svært at finde den helt rigtige. På baggrund af artikler fra Sparenergi.dk, Astma-Allergi og Abcnyheter.no lister vi her faktorer, der er en god ide at kigge efter:

Watt og sugeevne: En støvsuger med mange watt er ikke ensbetydende med en sugestærk støvsuger. Se i stedet efter energiklasse og de klassificerede rengøringsevner på etiketten.

Partikel-udslip: Se efter klassificeringen af partikeludslip (støv-emission) på etiketten. Et lavt partikeludslip giver bedre indeklima.

Gulv eller tæppe: Overvej hvad der findes mest af i dit hjem: Hårde gulve eller gulvtæpper. Nogle støvsugere er gode til begge, mens andre har store præferencer.

Lyd: De mest støjsvage støvsugere findes ned til omkring 60-65 dB. Ved et lydniveau over 75 dB vil man ikke længere kunne føre en almindelig samtale eller høre telefonen ringe.

Filter: Køb gerne støvsuger med HEPA-filter. Filtret sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper ud igen. Bor der allergikere i husstanden, er det særligt vigtigt.

Pose: Undersøg hvor stor støvposen er, og om den er let at skifte.

Ekstraudstyr: Læg især mærke til hvilke mundstykker, der medfølger. De rette mundstykker gør det lettere at gøre for eksempel hylder og møbler rene.

Hjul: Se efter hvor godt hjulene bevæger sig – både på hårdt gulv, gulvtæpper og måtter.

Rækkevidde: En lang ledning sparer dig for en masse besvær. Ofte er rækkevidden fra 9 og op til 15 meter.

Kæledyr: Ikke alle støvsugere er lige gode til at fjerne dyrehår. Se gerne efter om der er et specielt mundstykke til dyrehår. Elektrobørster er effektive her.

Robotstøvsugeren: Normalt vil det ikke anbefales at købe en robotstøvsuger, men den kan bruges som supplement.


De vigtige filtre

Dårlig luft i boligen er med til at give et dårligt indeklima, og faktorer som røg og støv kan resultere i, at beboerne udvikler allergi. For at undgå unødigt støv i hjemmet – især hvis der allerede er allergikere – er det en god ide at investere i en støvsuger med et godt filter.miele stoevsuger filter

Filteret er den komponent, der sørger for, at den luft, der hives ind i støvsugeren gennem røret, bliver sendt ren ud igen gennem udblæsningen. Filtret filtrerer således støv og skidt fra, og et godt filter slipper så få partikler som muligt ud.

Hos Miele er filtre en vigtig del af støvsugeren, og alle Mieles støvsugere er udstyret med filtre. Miele opererer med 3 forskellige typer, som alle er udstyret med en time-strip, der automatisk fortæller brugeren, hvornår filtret skal udskiftes.

De tre typer filtre kaldes HEPA AirClean filter, Active AirClean filter og Miele AirClean filter.

HEPA AirClean filter filtrerer finstøv og allergener, hvilket gør filtret ideel til hjem med allergikere. Active AirClean filteret er skabt til at neutralisere ubehagelige lugte og anbefales til hjem med kæledyr og rygere. Miele AirClean filter er også et kvalitetsfilter og filtrerer mere end 99 procent af støvpartikler.

Netop HEPA-filtret er meget anerkendt for sin miljø-fremmende funktion. HEPA står for High Efficiency Particulate Air, og der findes forskellige filtreringsklasser. Gå gerne efter HEPA 13 eller HEPA 14, som er de bedste hos støvsugerne, og de kan opfange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røg og støvmider. HEPA 14 er så effektivt, at det klarer 99,99 % af alle partikler.


Støjniveau og elforbrug

Som en del af EU’s økodesign- og energimærkningsordninger kom der i 2014 nye energikrav til støvsugere, hvor det blev pålagt støvsugere maksimalt at have en effekt på 1600 watt. Pr. 1 september 2017 skærpes kravet yderligere til 900 watt. Hertil forlyder det, at støvsugerne skal være energimærkede og både filtreringskapacitet og lydniveau skal oplyses på etiketten.

Lydniveauet varierer meget fra støvsuger til støvsuger, men mange støvsugere er i dag relativt støjsvage. De fleste ligger et sted mellem 65 og 75 dB. Til sammenligning ligger lydniveauet på omkring 65 dB for en almindelig samtale, så niveauet er efterhånden faldet rigtig meget. Rigtig støjsvage støvsugere kan fås ned til omkring 63 dB.

Støvsugere er også energimærkede, og energimærket giver et godt pejlemærke om, hvor miljøvenlig støvsugeren er. Det anbefales at vælge en støvsuger i energiklassen A, som er den bedste klasse.

Energimærket viser således, hvor meget strøm støvsugeren bruger om året, og det kan ses på etiketten. Sparenergi.dk skriver, at en støvsuger i energiklasse A vil bruge 28 kWh/år, hvilket vil svare til en pris på cirka 60 kr. om året. Tilsvarende vil en støvsuger med energimærket F koste det dobbelte (ca. 120 kr.), da energiforbruget for klasse F er 58 kWh/år.

Disse oplysninger kan ses på etiketten på støvsugeren sammen med oplysninger om klassificering af henholdsvis støv-emission og rengøringsevner.

Husk også at det ikke altid er modellens watt, der afgør, om maskinen suger mest effektivt, for en god sugeevne afgøres lige så meget af mundstykkets udformning, hvor fyldt støvposen er og teknik. Kig derfor efter energimærket og rengøringsevnen i stedet for watt.


Om Miele
miele logo
Det tyske mærke Miele blev grundlagt i 1899 og producerer udover støvsugere en lang række af husholdningsprodukter.

Mieles motto har altid været ”immer besser”, hvilket betyder, at Miele stræber efter at være bedre end både konkurrenterne og det niveau, de selv er på nu. Kundernes er i fokus, og Miele bestræber sig på at give kunderne vished om, at de hos Miele får de bedste husholdningsapparater, der findes.

Teknologi og teknik er to områder, hvor Miele hele tiden arbejder på at blive bedre end i går, og teknologien giver kunderne effektive produkter, der både tænker på forbrugeren og miljøet.

Det skal være let for forbrugeren at benytte sig af Mieles produkter, men samtidig er der også plads til at lege med teknologien og producere intelligente produkter. Der er også fokus på design, og Miele stiler efter at give forbrugerne apparater i elegant og tidløst design, som også passer til kundernes egen personlige stil.

Du kan se en rigtig god video om virksomheden her: 


Disse testkilder har vi anvendt i Miele støvsuger testen: 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Her er der tale om en test af 64 støvsugere med fokus på sugeevne, fjernelse af dyrehår og snavs i revner. Dertil ses også på brugervenlighed, holdbarhed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation har testet 92 forskellige støvsugere inden for sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Testfakta.se 🇸🇪

Svenske Testfakta udfører uafhængige tests og forskning, og de har specialiseret sig i sammenlignende laboratorietest af forbrugerprodukter. Den test, som Testfakta her bringer, er en laboratoriums-test af 7 forskellige støvsugere, hvor der testes på forskellige parametre som sugeevne, lydniveau, anvendelse og holdbarhed. Læs mere her.


Which 🇬🇧

Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerne. Which? tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om støvsugere. Læs mere her.


Øvrige relevante tests

Hvis du ikke har en stærk præference for at din støvsuger skal være fra Miele, så kan du med fordel læse vores generelle støvsuger test. Her ser vi nærmere på en række støvsugere fra forskellige mærker, som alle har udmærket sig ved at klare sig godt i forskellige tests.

I støvsuger testen finder du ligeledes prissammenligning af de forskellige produkter, samt mange gode råd omkring hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger.

Hvis du er typen der helst vil undgå at stå for støvsugningen i huset, så bør du også læse vores store robotstøvsuger test. Her har vi nemlig samlet de robotstøvsugere som klarer sig bedst i test. Med en robotstøvsuger sørger robotten selv for at klare støvsugningen, uden hjælp fra dig.

I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige robotstøvsugere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der sælger dem billigst i Danmark.

Hvis du i stedet leder efter en lille og handy støvsuger, så kan du med fordel læse vores håndstøvsuger test hvor vi gennemgår de håndstøvsugere der er blevet kåret til bedst i test af eksperterne. I denne artikel får du naturligvis også en oversigt over priserne, så du nemt og hurtigt kan finde de forhandlere der er billigst i Danmark.