Miele støvsuger test 2020 – De bedste Miele støvsugere – Testvinder guide

3

I denne Miele støvsuger test ser vi nærmere på hvilke modeller der er blevet kåret som testvindere. Støvsugerne har været igennem flere tests og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, at netop disse Miele-støvsugere er de bedste.

For at danne et godt overblik over støvsuger-markedet medtager vi også et par andre testvindende støvsugere fra andre mærker. På den måde er det muligt at finde gode alternativer til Miele, hvis man ønsker det.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den støvsuger, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det engelske testmagasin Which? og svenske Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne Miele støvsuger test finder du:
🔸
Overblik over de bedste Miele-støvsugere på markedet samt et par alternative testvindere
🔸 Tips til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger
🔸 Guide til støvsugerfiltre
🔸 Information om elforbrug og støjniveau
🔸 Baggrund om Miele
🔸 En gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Miele støvsuger test – De bedste Miele støvsugere 6 ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Miele støvsugere, der har klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
✅ 89 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute 
✅ 72 ud af 100 point hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere

.
5 hold eksperter har testet støvsugeren Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine, og disse inkluderer det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt testmagasinerne Trustedreviews.com, Which.co.uk og det britiske Good Housekeeping Institute. Alle eksperterne er meget imponerede, hvilket resulterer i høje topscorer.

Specialdesignet til dyrehår

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine hører til de traditionelle støvsugere med pose, som forbindes til strøm via ledning. Denne ledning har en længde på 12 meter, hvilket giver en stor arbejdsradius – maskinen vil derfor passe godt til kontoret eller det større hjem.

Derudover er modellen meget kraftfuld med en motoreffekt i watt på 890 og en stærk sugeevne, som kan indstilles i 6 forskellige niveauer.

Det gør den især velegnet til at fjerne svært tilgængeligt snavs eller skidt. Herudover er den specialdesignet til at opsuge dyrehår fra for eksempel hund og kat.

Der medfølger dertil flere mundstykker – for eksempel et universal-mundstykke til tæpper/hårde gulve samt et turbomundstykke.

Herudover kommer den med et praktisk teleskoprør med ergonomisk greb, der tillader, at man selv kan justere længden – dermed opnår man den bedst mulige komfort.

Der findes tillige en indikator for overophedning, der sørger for, at motoren ikke brænder sammen, hvis den bliver for varm – i stedet slukker den bare og køler af.

Velegnet til allergikeren

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er også et allergivenligt produkt, idet den kommer med en HyClean-pose til opsamling af støv. Denne pose er skabt med det såkaldte HyClose-lukkesystem, der sørger for, at støvet ikke hvirvles tilbage ud i rummet. Pose-kapaciteten ligger på 4,5 liter, og en smart lampe indikerer, når det er tid til at skifte den.

Støvsugeren kommer desuden med Active AirClean SF-AA50-filteret, der renser luften for ubehagelige lugte – dette er især ideelt, hvis man har husdyr i hjemmet. Derudover arbejder modellen ved et støjniveau på 76 decibel – det gør den relativt støjsvag.

God præstation på alle underlag, ifølge eksperterne

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er blandt andet blevet testet af testmagasinet Trustedreviews.com, der giver en høj score.

De fremhæver især den kraftige sugeevne, som de synes fungerer særligt godt mod dyrehår.

Det bemærkes dertil, at den præsterer godt på hårde gulve samt larmer meget lidt.

Eksperterne er dog ikke så imponerede over turbomundstykket, da de synes, at det er for stort til at blive anvendt på trapper, og så mener de, at ledningen burde have været længere.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er ligeledes blevet testet af det britiske Good Housekeeping Institute, der også er meget begejstrede.

Eksperterne er for eksempel glade for den gode bygningskvalitet, den høje sugeevne samt de selvlukkende støvposer.

Dog forklarer de også, at poserne kan være vanskelige at skifte, og så er manualen ikke let at forstå. Testmagasinet Which.co.uk tilføjer, at apparatet arbejder godt på alle typer af underlag efter deres vurdering, og så roser de allergi-filteret for at være velfungerende.

Deres eneste minus lyder, at støvsugeren har svært ved at opsuge større støvklumper. 

Specifikationer ved Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline – mål
🌀 Højde: 22,7 centimeter
🌀 Bredde: 49,6 centimeter
🌀 Længde: 49,6 centimeter
🌀 Vægt: 8,2 kilo

Specifikationer ved Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine – nøgleoplysninger
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 890 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse C
🔴 Støjniveau: 76 dB
🔴 Energiklasse: C
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 4,5 liter
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 8,2 kilo 

Fordele ved Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine:
🔵 Kraftfuld sugeevne
🔵 Velegnet til dyrehår
🔵 Medfølgende turbomundstykke
🔵 HyClean-støvopsamling
🔵 Indikator for både poseskift og overophedning

Du kan her se en præsentation af Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline:

https://www.youtube.com/watch?v=8ZHEwsSr8js

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline 

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

.
Med Complete C3 Black Diamond Edition fra Miele får man en støvsuger, der er blevet vurderet og testet af det danske Forbrugerråd Tænk. Forbrugerrådet Tænk var begejstrede over denne model, hvorfor de har kåret støvsugeren som testvinder i forhold til andre støvsugere på markedet. Denne støvsuger testede nemlig godt på de fleste testede parametre. 

Denne model har fået en god placering i forhold til dens rengøringsevne på hårde gulve. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er placeret i klasse A, når det kommer til rengøringsevnen for hårde gulve.

Derudover er støvsugeren fra Miele placeret i klasse D, når det kommer til rengøringsevnen på gulvtæpper. Denne model er et muligt valg, hvis man mangler en støvsuger, der skal bruges til at støvsuge på hovedsageligt hårde gulve.

Energivenlig model med en Power Efficiency-motor

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en energivenlig støvsuger, der er placeret i energiklasse A+. Det er derfor en model, der både er god for ens pengepung og miljøet på samme tid.

Modellen er udstyret med en motoreffekt på 550 Watt, der sikrer en optimal sugestyrke. Dette er på grund af støvsugerens Power Efficiency-motor, der ikke mindst har en forbedret virkningsgrad men også er strømbesparende ved støvsugning på samme tid.

Udover en Power Efficiency-motor, så er Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline også forsynet med et AirClean+ Filter. Dette filter sørger for at suge alle små støvpartikler op fra gulvet. I forhold til andre modeller har denne støvsuger dog et lidt højere lydniveau, da dette ligger på 76 dB.

Med Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline universale gulvmundstykke kan man gøre brug af denne støvsuger på flere overflader. Derudover medfølger der en afstøvningsbørste, et fugemundstykke samt et møbelmundstykke. Disse mundstykker er alle støvfrit integreret.

God arbejdsradius og låsesystem

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en model, der kan bruges til at støvsuge i større rum og arealer. Den har nemlig en arbejdsradius på 12 meter. Det vil sige, at man ikke skal udskifte stikkontakt hele tiden under støvsugning.

Med støvsugerens comfort-ledningsoprul er der en vippefunktion, der sørger for, at man kan trykke på en knap med sin fod, hvor ledningen vil finde tilbage på plads. Støvsugerposen har desuden en kapacitet på 4.5 liter.

Modellen er forsynet med et praktisk og fleksibelt låsesystem, der giver en mulighed for at låse støvsugeren. Det vil sige, at når støvsugerens mundstykke, rør og håndtag bliver samlet, vil der kunne høres et klik, og støvsugeren bliver enten låst eller åbnet.

Denne model er også forsynet med en metaltråd i håndtaget, hvilket alle støvsugere fra Miele er forsynet med. Metaltråden virker som en form for lynafleder, der forhindrer statisk afladning mellem forbrugeren og selve støvsugeren. Det er derfor en form for sikkerhedsfunktion, der medfølger med denne model.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har også et teleskoprør, hvor der er mulighed for at justere dette efter ønske. Det er muligt at indstille betjeningshøjden efter ens kropshøjde, hvorfor man låser teleskoprøret, så det bliver på sin plads. Det betyder, at man kan støvsuge i den stilling, der er mest komfortabel for ens ryg og behov.

Røret har en form for belægning af gummi i enden, hvorfor den kan lænes op af en sofa, en væg eller et bord uden at falde ned.

Undgå overophedning og beskyttelse af møbler

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er udstyret med en funktion, der sikrer, at man undgå overophedning af støvsugeren. Denne funktion kaldes for en temperaturbegrænser. Det betyder, at hvis luftvejene bliver tilstoppede, så vil støvsugeren automatisk slukke. Når alt er på plads igen, så kan støvsugeren tændes og bruges igen. 

Denne model er også udstyret med en funktion, der sørger for, at ens møbler i hjemmet altid er beskyttede. Man kan nemlig komme til at bumpe ind i ens sofa, sofabord med mere, når man støvsuger, hvorfor dette kan skade ens møbler.

Men med støvsugerens møbelbeskyttelsesliste undgår man dette, da støvsugeren er forsynet med blødt kunststof hele vejen rundt. Det vil sige, at møbler ikke vil blive beskadiget, hvis man bumper ind i dem med støvsugeren.

Specifikationer ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – mål
🌀 Højde: 23 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Længde: 51,5 centimeter
🌀 Vægt: 7,26 kilo

Specifikationer ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: D
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 20,3
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Lydniveau: 76 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 4,5 liter

Fordele ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
🔵 God arbejdsradius
🔵 Kommer med flere mundstykker
🔵 God til især hårde gulve
🔵 Energivenlig model
🔵 Undgår overophedning
🔵 Møbelbeskyttelsesliste


Miele Complete C3 Homecare Ecoline SGSP3 

✅ God vurdering hos Forbrugerrådet Tænk

C3 Comfort Ecoline HEPA

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

.
Miele Complete C3 Homecare Ecoline SGSP3 er en model, der er blevet bedømt, testet og vurderet af det danske Forbrugerråd Tænk. Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk har testet støvsugeren ud fra forskellige parametre, hvor de endte med at give denne model en god vurdering i forhold til dens samlede ydeevne, rengøringsevne, funktioner med mere.

Denne model er klassificeret med en rengøringsevne i klasse A ved støvsugning af hårde gulve. Støvsugeren har også en god rengøringsevne, når det drejer sig om gulvtæpper, da den her er placeret i klasse B. Lige meget om man skal bruge støvsugeren til den ene eller den anden overflade, så er denne støvsuger fra Miele et oplagt valg.

Energivenlige støvsugere er altid en fordel, da dette gør, at man både er god ved pengepungen og miljøet. Med Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline får man en energivenlig støvsuger, der er i energiklasse A+.

Støvsuger til flere overflader

Med Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline får man en støvsuger, der kan bruges på flere forskellige overflader. Den kommer nemlig med et universalt mundstykke, hvilket er optimalt, hvis man har brug for en støvsuger til en række af overflader. Med det universale gulvmundstykke er der ikke behov for, at man hele tiden skifter mundstykket ud med et nyt, da dette virker til alle overflader.

Derudover er Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline forsynet med et HP 50 filter, der forhindrer små støvpartikler i at komme ud i rummet. Luften vil forblive frisk og ren, hvorfor det er en fordel for forbrugere, der lider af allergi.

Man kan også selv styre og kontrollere denne models sugeevne, da den er udstyret med en selvregulering. Der findes knapper på støvsugeren, hvor man kan justere sugeevnen til både at blive højere eller lavere.

Denne model har en motoreffekt på i alt 550 Watt, hvilket er meget gennemsnitligt for støvsugere fra Miele. Det er ikke den stærkeste motoreffekt på markedet, men det er en motor, der kan bruges til at suge det meste støv og skidt op fra normale hjem. Derudover er modellens lydniveau forholdsvist højt, da den har et lydniveau på 74 dB.

Model til støvsugning af større arealer

Miele Complete C3 Homecare Ecoline SGSP3 er en model, der kan bruges til at støvsuge flere rum på en gang eller til større arealer. Dens arbejdsradius er nemlig på 12 meter, hvilket vil sige, at der ikke behøver at være en stikkontakt i nærheden hele tiden.

Derudover er støvsugeren fra Miele forsynet med et comfort-ledningsoprul med vippefunktion. Vippefunktionen gør, at man kan få ledningen på plads ved blot at trykke på knappen med sin fod.

Med denne model medfølger der også en støvsugerpose. Støvsugerposen har en kapacitet på i alt 4.5 liter.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er forsynet med et teleskoprør, der bliver kaldt for et comfort-teleskoprør. Man har derfor mulighed for at indstille støvsugerens rør alt efter ens kropshøjde, hvorfor man kan støvsuge i lige præcis den stilling, der er mest behagelig for ens krop og ryg.

Derudover medfølger der et ergonomisk griberør og en stødliste, så møbler, planter med mere ikke bliver beskadiget ved støvsugning.

Model med god manøvredygtighed og sikkerhed

Denne model er en støvsuger med en nem manøvredygtighed. Det vil sige, at den vil følge efter ens bevægelser ligegyldigt hvad. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har nemlig bløde gummihjul, der kan dreje hele vejen rundt. Det betyder, at det også bliver nemmere at støvsuge alle steder.

Modellen er også udstyret med et par låseknapper, der kan bruges til selve mundstykket og griberøret. Det er en form for sikkerhedsfunktion, der sørger for, at man har mulighed for at låse disse forskellige funktioner, hvis man ønsker det.

Specifikationer ved Miele Complete C3 Homecare Ecoline SGSP3 – mål
🌀 Højde: 22,7 centimeter
🌀 Bredde: 49,6 centimeter
🌀 Længde: 49,6 centimeter
🌀 Vægt: 7,41 kilo 

Specifikationer ved Miele Complete C3 Homecare Ecoline SGSP3 – nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 20,1
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Lydniveau: 74 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 4,5 liter

Fordele ved Miele Complete C3 Homecare Ecoline SGSP3:
🔵 God arbejdsradius
🔵 Model til både hårde gulve og gulvtæpper
🔵 Sikkerhed i form af låseknapper
🔵 Mulighed for regulering af støvsugerens sugeevne
🔵 Kan bruges til flere overflader
🔵 Nem betjening


Miele Complete C3 Ecoline

✅ Testvinder hos svenske Råd og Rön

 Miele Complete C3 Ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere

.
Miele Complete C3 Ecoline-modellen er seriens basis-model, men på trods af, at den er en basismodel, så er den stadig at finde blandt det svenske forbrugerråd Råd & Röns topscorere. Svenske Råd & Rön roser her modellen for dens robusthed og sugeevne.

Basis’en fungerer

Miele Complete Ecoline er utrolig robust og dermed god til husholdninger, hvor der støvsuges ofte. Især hjem med mange hårde overflader og underlag vil nyde godt af Miele Complete C3 Ecoline, for dens evner på de hårde gulve er rigtig gode.

Sugeevnen er som sagt rigtig god, hvilket gør, at også små støvkorn bliver støvsuget op – og de bliver der, for modellens gode filtre (blandet andet et HEPA-filter) gør, at selv de meget små partikler bliver fanget i filtret og holdt tilbage.

Basis kan både være godt og skidt, men hos Miele Complete C3 Ecoline fungerer alt basis rigtig godt. Det gælder også basismundstykket, som giver en god støvsugning, hvor støv og skidt ender i støvposen, der kan rumme hele 4,5 liter.

Smarte funktioner

Miele er kendt for kvalitet og for at gøre det praktiske arbejde så let som muligt, og med denne model er der også taget højde for komforten hos brugeren. Støvsugeren har nemlig en række praktiske funktioner, blandt andet en holder til støvsugerrør på siden af ”kroppen”, så man ikke skal lægge røret på gulvet, hver gang man holder pause.

Ledningsoprullet kan godt drille lidt, og det kan være svært at få støvsugeren til at hive ledningen tilbage. På Miele Complete C3 Ecoline fungerer også ledningsoprullet meget praktisk, og med kun et enkelt tryk på knappen starter den indbyggede auto-oprulning, som selv hiver ledningen ind og sammen.

Let men tung

De ovenstående praktiske funktioner gør modellen let og brugervenlig at arbejde med, og med en ledning på 7,5 meter får man en bevægelsesradius på omkring de 11 meter. Det betyder, at man ikke hele tiden skal skifte stikkontakt.

Miele Complete C3 Ecoline er dog en af de tunge drenge med en vægt på over 8 kilo. Det kan gøre modellen lidt tung at arbejde med, men den høje vægt har også den positive virkning, at vægten tynger maskinen ned, så den kører mere jævnt henover gulvet samt giver en god stabilitet.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Ecoline:
🔵 Har god sugeevne
🔵 Rigtig god til hårde gulve
🔵 Støvpose med stor kapacitet – 4,5 liter
🔵 Smarte funktioner for et lettere arbejde
🔵 Stor bevægelsesfrihed med lang ledning

Du kan her se en lille præsentationsvideo om produktet:

https://www.youtube.com/watch?v=JjcfvjAu73g

Miele Complete C3 Powerline

✅ Kåret til ”Bedste køb” hos britiske Which

Miele Complete C3 Powerline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere
1.705,00 Kr. 0,00 Kr. 1.705,00 Kr. Læs mere

.
Miele Complete C3 Powerline er blevet kåret til ”bedste køb” i forbrugermagasinet Which?, som er Storbritanniens største forbrugermagasin med over 680.000 magasinabonnenter og 335.000 online-abonnenter. Which? er kendt for at teste forskellige husholdningsprodukter – lige fra vaskemaskiner til digitalkameraer – og magasinets mission er at skabe en positiv forskel for forbrugerne.

God all-round model

Miele Complete C3 Powerline er en af de støvsugere, der ikke har klare præferencer for ét bestemt underlag. Denne model er nemlig god både på hårdt gulv og på gulvtæpper, og derfor får man meget kvalitet for pengene. Motoren er meget kraftig, hvilket gør sugeevnen rigtig stærk. Støvposen er meget rummelig med 4,5 liter, men husk alligevel at skifte pose når den er to tredjedele fuld, for at støvsugeren beholder sin optimale sugeevne.

Fokus på komfort

Med Miele Complete C3 Powerline lægges der særligt mærke til de mange brugervenlige tiltag med små, gode detaljer. For det første har modellen fokus på fleksibilitet, da de tre hjul på undersiden af ”kroppen” alle kan dreje 360 grader. Dermed bliver ”støvsuger-kroppen” meget lettere at køre rundt med. Desuden er Miele Complete C3 Powerline udstyret med et teleskop-rør, hvilket gør, at man kan justere rørlængden og dermed højden. Det modvirker, at man skal bukke sig ned og besvære ryggen.

Pedaler styrer styrken

At Miele Complete C3 Powerline er konstrueret med brugerens komfort i mente er helt tydeligt. Det gælder også de to fodpedaler, som man bruger til at justere sugestyrken med, så man ikke skal bukke sig ned hele tiden. Der er også et indbygget parkeringssystem til, når man gerne vil holde små pauser undervejs.

Modellen larmer godt nok lidt mere end mange af de andre testvindere, men også det har Miele tænkt på med et silence-system, hvor man kan slå silence-niveauet til, hvis man ønsker en støjfri støvsugning.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Powerline:
🔵 God til både hårde gulve og gulvtæpper
🔵 Fleksible hjul der kan dreje 360 grader
🔵 Teleskoprør, som kan justere rørlængden
🔵 Fodpedal til at styre sugestyrken
🔵 Silence-niveau kan slås til for støjfri støvsugning

Du kan her se en præsentation af Mieles Powerline støvsuger: 

https://www.youtube.com/watch?v=Vqyh25RqalE

Miele Complete C2 Powerline

✅ God vurdering hos det danske Forbrugerråd Tænk.dk
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos den store testside Trustedreviews.com 
✅ 89 point ud af 100 hos den britiske side Goodhousekeeping.co.uk

Miele Complete C2 Powerline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.295,00 Kr. 0,00 Kr. 1.295,00 Kr. Læs mere
1.295,00 Kr. 0,00 Kr. 1.295,00 Kr. Læs mere

.
Miele Complete C2 Powerline har en 890 Watt motor med strømbesparende støvsugning lige meget, om du gør brug af støvsugerens højeste sugeevne eller ej. Selve sugeevnen reguleres via en elektronisk drejeknap.

Støvsugeren har en aktionsradius på 10 meter. Derudover er modellen klassificeret højest, når det kommer til rengøring på hårde gulve, hvorfor det er den ideelle støvsuger, hvis du har trægulve, stengulve eller klinkegulve i hjemmet.

God rengøringsevne og støvemission

Når det kommer til støvsugere på hårde gulve, så er Miele Complete C2 Powerline klassificeret som en af de bedste på markedet. Eksperterne fra det britiske testmagasin Trustedreviews.com nævner, at støvsugeren er ”fantastisk til at rengøre alle overflader”, hvorfor de er begejstrede for denne model fra Miele.

Dette er det britiske forbrugermagasin Goodhousekeeping.co.uk også er enige i. Her får denne model nemlig den højeste karakter, altså A. Støvsugning af gulvtæpper med denne model er også forholdsvist effektivt, da den her får karakter C. I støvemission får støvsugeren et B, hvilket vil sige, at denne model er god til at holde det meste støv væk fra udblæsningsluften.

Med støvsugerens AirClean-filter bliver de mindste støvpartikler filtreret fra. Udblæsningsluften er derfor så ren, som den overhovedet kan blive.

Det danske Forbrugerråd Tænk er også begejstrede for støvsugerens støvemission, som de mener er rigtig god i drift.

Britiske Goodhousekeeping.co.uk fremhæver især denne models evne til at støvsuge hår fra kæledyr op, hvilket de skriver at støvsugeren er ’fremragende’ til.

Nem og funktionel støvsuger med sikkerhedsforanstaltninger

Miele Complete C2 Powerline har en kapacitet på 4,5 liter samt en 10 meters aktionsradius. Der er derfor rig mulighed for at benytte denne model i store rum.

Støvsugeren er forholdsvis lille, da den blot vejer 8,8 kilo. Det er derfor en støvsuger, der er nem og funktionel i brug. Rundt om støvsugeren er der en stødliste lavet af blødt kunststof, der sørger for at skåne de ting, som du bumper ind i under støvsugning.

Denne Miele støvsuger har derudover også et praktisk låsesystem og teleskoprør, hvorfor den er fleksibel og nem at betjene.

Eksperterne fra Trustedreviews.com beskriver blandt andet støvsugeren som værende ”let og nem at betjene”, da de ved afprøvning nemt og hurtigt kunne støvsuge og rykke rundt på denne model. Miele Complete C2 Powerline er udstyret med sikkerhedsforanstaltninger.

Støvsugeren er blandt andet beskyttet mod overophedning, hvorfor motoren vil slukke pr. automatik, hvis luftvejen bliver tilstoppet.

Man skal være opmærksom på at energimærkningen for denne model, ikke er den bedste på markedet. Den får energimærke C, hvilket er et stykke under de mest energivenlige støvsugere på markedet. Men bruger man bare støvsugeren til almindeligt brug, har det ikke nogen synlig effekt på elregningen. Grunden til at denne Miele støvsuger har et relativt højt forbrug, skyldes den kraftige motor som denne model er udstyret med.

Lydniveauet på denne model er 80 dB, hvilket ikke er blandt de mest stille modeller på markedet, men stadig acceptabelt. Grunden til at denne model larmer mere end andre modeller på markedet, er grundet kraftige motor. Med en så kraftig motor, er det ikke teknisk muligt at sænke lydniveauet helt ned til omkring de 60 dB(A).

Udvalgte fordele ved Miele Complete C2 Powerline:
🔵 Rigtig god til at fjerne skidt og snavs fra hårde gulve
🔵 AirClean-filter
🔵 10 meter aktionsradius
🔵 Praktisk låsesystem
🔵 Nem at anvende og håndtere
🔵 Højeste suge styrke – 890 W


Andre testvindende støvsugere

I det ovenstående har vi gennemgået en række Miele-støvsugere, som enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer og god omtale i diverse tests.

Udover Miele-støvsugerne findes der mange andre gode støvsugere på markedet, og herunder vil vi gennemgå 4 støvsugere fra henholdsvis Philips og Electrolux, som også er blevet kåret til testvindere i tests hos forbrugerrådet Tænk og svenske Testfakta.


Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EUS8GREEN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.749,00 Kr. 0,00 Kr. 1.749,00 Kr. Læs mere

.
Støvsugeren Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en model, som eksperterne er begejstrede for. Den er nemlig både blevet testet af det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Begge instanser er så imponerede over denne model, at Forbrugerrådet Tænk kårede modellen som testvinder i forhold til andre modeller på markedet. Derudover blev støvsugeren fra Electrolux udnævnt som topscorer af Råd & Rön.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en støjsvag støvsuger, der sagtens kan bruges uden at forstyrre hele hjemmet. Dens lydniveau er nemlig på kun 58 dB, hvilket er en del lavere sammenlignet med andre støvsugere. Derudover er modellen forsynet med en funktion, der bliver kaldt for Silent Zen. Det sikrer, at slangen også er lydsvag.

Rengøringsevnen for både hårde gulve og gulvtæpper er i toppen med denne støvsuger. Rengøringsevnen for hårde gulve er nemlig i klasse A, mens rengøringsevnen for gulvtæpper er i klasse B. Det er derfor en oplagt model at investere i, hvis man ønsker at støvsuge på alle former for overflader.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen kommer med et 3-i-1 mundstykke, hvilket er fordelagtigt til hjem med flere forskellige overflader. Desuden er denne støvsuger lavet af 55 % genbrugsplast, hvorfor det er en miljøvenlig støvsuger. Den består også af 92 % genanvendelige materialer.

Praktisk model med flere funktioner

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en støvsuger, der er forsynet med flere forskellige funktioner. Først og fremmest er det en model, der har en motor på 750 Watt. Det vil sige, at motoren både har en god sugeevne og styrke, selvom der findes modeller med en endnu kraftigere motor.

Desuden er Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen en model med et hygiejnisk filter, der kan tages af og på. Med dette filter er der mulighed for at vaske det i vaskemaskinen eller i hånden efter behov. Bemærk, at det er en god idé at gøre dette regelmæssigt for at opnå filtrets optimale funktion.

Modellen er også forsynet med et ledningsoprul, der fungerer pr. automatik. Det vil sige, at modellen er praktisk i og med, at man blot kan trykke på en knap for at køre ledningen tilbage til støvsugeren. Man behøver derfor ikke bøvle med ledningen i længere tid, når man er færdig med at støvsuge og skal have den på plads igen.

Støvsugerposen har en størrelse på 3.5 liter. Hvis den skal tømmes, så vil man have mulighed for at se dette på selve støvsugerens display.

Undgå skiftning af stikkontakt hele tiden

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en model, hvor man ikke behøver at finde en ny stikkontakt hele tiden. Det er altid en fordel med en støvsuger med en god arbejdsradius, hvilket er tilfældet med denne model. Denne støvsugers arbejdsradius er på i alt 12 meter.

Udover en god arbejdsradius så er det også en energivenlig model, da støvsugeren er i energiklasse A. Desuden siges det, at man kan spare op til 50 % mere energi i forhold til andre støvsugere i samme energiklasse.

Nem manøvredygtighed og 360 graders hjul

Med Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen får man en støvsuger med en nem manøvredygtighed. Det vil sige, at modellen følger efter en, hvorfor man ikke skal døje med en støvsuger, der kræver, at man hiver hårdt i den for at få den til at følge efter. Den er nemlig også udstyret med et Motion Control system.

Derudover er det også en model, der sikrer, at ens stilling ved støvsugning er optimal. Det er den på grund af støvsugerens teleskoprør, der kan indstilles efter behov og kropshøjde.

Desuden er Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen forsynet med bløde gummihjul, der kan dreje hele vejen rundt om sig selv. Disse hjul er bløde, hvorfor de ikke beskadiger gulvet, når man støvsuger. Der vil derfor hverken komme ridser, buler eller slid over gulvet, selvom man støvsuger hver dag.

Specifikationer ved Electrolux EUS8GREEN – mål
🌀 Højde: 26,6 centimeter
🌀 Bredde: 30,8 centimeter
🌀 Længde: 40,2 centimeter
🌀 Vægt: 5,9 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EUS8GREEN – nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 24,4
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Lydniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordele ved Electrolux EUS8GREEN:
🔵 God til både hårde gulve og gulvtæpper
🔵 Beskadiger ikke gulvet ved støvsugning
🔵 Støjsvag model
🔵 Energivenlig model
🔵 Automatisk ledningsoprul
🔵 Ergonomisk og justerbart teleskoprør

Her kan du se en præsentationsvideo af Electrolux nye Silent Zen-system: 

https://www.youtube.com/watch?v=RBc07CiaJNg

Electrolux ESP72DB Silent Performer

✅ God vurdering hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ 8.55 ud af 10 point hos britiske Toptenreviews.com

ELECTROLUX ESP72DB

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
698,00 Kr. 0,00 Kr. 698,00 Kr. Læs mere
729,00 Kr. 0,00 Kr. 729,00 Kr. Læs mere
729,00 Kr. 0,00 Kr. 729,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
1.129,00 Kr. 0,00 Kr. 1.129,00 Kr. Læs mere

.
Støvsugeren Electrolux ESP72DP Silent Performer er en model, som eksperterne er imponerede over. Den er både blevet testet af det danske Forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt britiske Toptenreviews.com.

Alle tre instanser er så begejstrede over denne model, at Forbrugerrådet Tænk har givet modellen en god vurdering.

Derudover har Råd & Rön kåret modellen som topscorer sammenlignet med andre modeller, hvor Toptenreviews.com har givet støvsugeren 8.55 ud af 10 point.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er en støvsuger, der især er god til hårde gulve. Her er den nemlig blevet placeret i klasse A, som er den bedste klasse indenfor rengøringsevne.

Desuden kan støvsugeren også bruges til andre overflader end hårde gulve, da den er placeret i klasse B i forhold til gulvtæpper. Der medfølger et kombimundstykke kaldet for DustMagnet Silent med denne støvsuger, hvilket er optimalt ved brug af støvsugning på flere overflader.

Denne model er udstyret med en motoreffekt på 650 Watt. Dette er lavere i forhold til mange andre modeller, men eksperterne er enige om, at den stadig er effektiv i brug. Lydniveauet er til gengæld på 70 dB, hvor en samtale har et lydniveau på 60 dB, hvilket man skal være opmærksom på.

Alle tre eksperter er begejstrede for Electrolux ESP72DP Silent Performer, hvor Toptenreviews.com beskriver denne støvsuger som værende en model til de fleste hjem. Den har nemlig en god ydeevne, der kan suge det meste skidt og snavs op fra gulvet, selvom den er lidt langsommere end andre modeller. Dette er dog den eneste ulempe, som eksperterne fra Toptenreviews.com har bidt mærke i.

Energivenlig model med mulighed for at støvsuge større arealer på en gang

Electrolux ESP72DP Silent Performer er en støvsuger, hvor man både får en model, der er energivenlig samt kan støvsuge større arealer på samme tid. Det betyder, at denne model er placeret i en god energiklasse samt har en god arbejdsradius. Electrolux ESP72DP Silent Performer er placeret i energiklasse A, hvilket betyder, at den har et lavt forbrug af energi.

Desuden er modellen udstyret med en god arbejdsradius på 12 meter. Det betyder, at man har mulighed for at støvsuge større arealer på en gang uden, at man skal tænke over, om man kan finde en ny stikkontakt til støvsugeren.

Når man er færdig med at støvsuge, så kan man blot gøre brug af modellens ledningsoprul, der fungerer pr. automatik. Det betyder, at man ikke skal gøre andet end at trykke på en knap for at få ledningen tilbage på sin plads igen.

En støvsugerpose med en god kapacitet er også en fordel. Med Electrolux ESP72DP Silent Performer får man en støvsugerpose med en plads på 3.5 liter. Dette er meget gennemsnitligt, hvorfor den kan holde i en god rum tid, før det kræver, at man finder en ny støvsugerpose. På støvsugeren kan der findes et display, der viser, hvornår støvsugerposen skal tømmes.

Fokus på komfort og fleksibilitet

MedElectrolux ESP72DP Silent Performer er der både fokus på komfort og fleksibilitet. Denne støvsuger er nemlig fremstillet på en måde, hvor der er sørget for, at den er nem at betjene, kontrollere og styre.

Med modellens 360 graders Motion-teknologi vil det være nemt og simpelt at styre støvsugeren, der blot vil følge efter ens bevægelser. Derudover sørger hjulene for, at man nemt kan komme rundt over det hele, uanset om det er et let tilgængeligt område eller ej.

Med Electrolux ESP72DP Silent Performer skal man heller ikke være bekymret for sine møbler, da støvsugeren har en stødbande, der bliver kaldt for ErgoShock. Det vil sige, at hvis man støder ind i sin sofa ved støvsugning, vil man ikke kunne se det bagefter, da støvsugerens stødbande er så blød, at møblet ikke vil blive beskadiget.

Mulighed for justering af teleskoprør og sugeevne

Electrolux ESP72DP Silent Performer gør det muligt at justere både teleskoprøret og sugeevnen. Teleskoprøret er fremstillet på en måde, så man har mulighed for altid at indstille og justere røret i forhold til ens kropshøjde. Det betyder, at man kan justere røret alt efter, hvilken position der vil føles mest behagelig at støvsuge i.

Desuden kan man også justere støvsugerens sugeevne, hvilket kan være optimalt afhængig af overfladen, som man skal støvsuge. Electrolux ESP72DP Silent Performer har en knap, hvor der er mulighed for at justere sugeevnen op og ned under støvsugning.

Sidst men ikke mindst har Electrolux ESP72DP Silent Performer et filter, der er et hygiejnefilter, som sørger for, at luften ikke bliver grumset og beskidt. I stedet vil luften forblive både frisk og ren, da støvpartikler vil blive fjernet, før de kommer ud i rummet. Hvis man lider af allergi, så kan en støvsuger med et hygiejnefilter være et oplagt valg.

Specifikationer ved Electrolux ESP72DP Silent Performer– mål
🌀 Højde: 23,8 centimeter
🌀 Bredde: 29,3 centimeter
🌀 Længde: 44,1 centimeter
🌀 Vægt: 4,47 kilo 

Specifikationer ved Electrolux ESP72DP Silent Performer– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 21,4
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydniveau: 70 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordele ved Electrolux ESP72DP Silent Performer:
🔵 God til allergikere på grund af hygiejnefilter
🔵 Mulighed for selvjustering af sugeevne og teleskoprør
🔵 God arbejdsradius
🔵 Kan bruges på flere overflader
🔵 ErgoShock-stødbande
🔵 Nem manøvredygtighed


Philips FC8721/09

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Philips FC8721/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Philips er endnu et af markedets meget anerkendte elektronik-mærker, som producerer elektronik inden for en bred vifte af forbrugerprodukter såsom fjernsyn, dvd-afspillere, telefoner og diverse køkkenredskaber. Herudover producerer Philips også støvsugere – heriblandt modellen Philips FC8721/09 – som er blevet testet og kåret til testvinder af det danske forbrugerråd Tænk.

God til alt

Det er sjældent at finde en støvsuger, der stort set kan klare alle opgaver. En sådan støvsuger skal både kunne støvsuge hårde gulve og tæpper samt fjerne dyrehår effektivt. Desuden skal den kunne rengøre revner og huller samt også kunne fjerne støv og skidt helt inde ved paneler, hjørner og kroge. Philips FC8721/09 løser alle disse opgaver rigtig godt med sin store effektivitet og smidighed, og derfor vil denne model passe ind i ethvert hjem. Dertil er Philips FC8721/09 også en prisvenlig støvsuger.

Stor kapacitet

Philips FC8721/09 er en kraftfuld støvsuger, der gør rent med stor effektivitet. Det skyldes ikke mindst, at modellen er udstyret med en stor støvpose, som selvsagt kan indeholde mere støv og snavs end de mindre poser. Philips FC8721/09 har en pose med en rummelighed på 3,5 liter, og på grund af den store pose går der længere tid imellem, at den skal skiftes, og posens størrelse gør også, at støvsugeren bibeholder sin effektivitet længe. Effektiviteten kan nemlig begynde at sløve ned, når støvposer bliver omkring halvt fyldt.

Let at vedligeholde

Philips FC8721/09 er endnu et af Philips mange kvalitetsprodukter, og eksperterne vurderer, at holdbarheden på denne model er rigtig god.

Dette gælder også for motor og filtre, som fungerer rigtig godt. Støvsugeren er udrustet med HEPA-udblæsningsfilter, som sikrer et bedre klima. Udskiftning af filtre er både vigtigt for støvsugerens effektivitet og for indeklimaet, og på mange modeller kan det være noget besværligt at skifte disse filtre og få vedligeholdt maskinen. På Philips FC8721/09 fungerer udskiftningen af udblæsningsfilter dog meget brugervenligt.

Udvalgte fordele ved Philips FC8721/09
🔵 God til alle opgaver
🔵 Velegnet til hjem med kæledyr
🔵 Støvsuger sprækker rene og når helt ind til væggen
🔵 Stor kapacitet med rummelig støvpose
🔵 Let at vedligeholde og skifte filter 

Her kan du en præsentationsvideo af støvsugeren fra Philips:

https://www.youtube.com/watch?v=VT5QrwTAnbo

Electrolux EUO9GREEN 

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God vurdering hos det danske Forbrugerråd Tænk.dk 
✅ 4 ud af 5 stjerner baseret på 18 anmeldelserhos websiden Electrolux.dk

Electrolux EUO9GREEN 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.189,00 Kr. 0,00 Kr. 1.189,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere

.
Modellen EUO9GREEN fra mærket Electrolux er en del af deres UltraOne-serie. Denne model har en høj luftgennemstrømning og effektiv sugeevne.

På grund af støvsugerens SilentAir-teknologi har denne model et lavt lydniveau på 65 dB. Electrolux EUO9GREEN er en bæredygtig støvsøger, da hele 70 % af støvsugeren er produceret af genbrugsplast. Det er derfor en støvsuger, der kan bruges med god samvittighed, når det kommer til miljøet.

Denne støvsuger er udstyret med et vaskbart Allergy Plus Filter, der er effektivt i hjem med allergikere. Af forbrugerne på Electrolux.dk får Electrolux EUO9GREEN 4 ud af 5 stjerner, når det kommer til designet, da de er glade for især støvsugerens brugervenlighed.

En støvsuger med et lavt lydniveau og effektiv rengøring

Electrolux EUS8GREENElectrolux EUO9GREEN har et lavt lydniveau, hvorfor støvsugeren ikke støjer meget ved brug. Det er muligt at snakke, høre musik eller se fjernsyn, imens du er i gang med at støvsuge hjemmet. Dette er på grund af støvsugerens SilentAir-teknologi, der i kombination med FlowMotion-mundstykket sørger for en endnu lavere lydniveau kombineret med en effektiv rengøring.

Eksperterne fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön bekræfter, at lydniveauet er lavt, da støvsugeren også får en høj karakter fra dem i denne kategori, hvilket Forbrugerrådet Tænk er enige i.

Støvsugeren har endda fået gode karakterer, da den har fået A i støvemission, A i rengøring på gulvtæpper og A i rengøring på hårde gulve. Det er derfor en støvsuger, der kan bruges i hele hjemmet til alle overflader.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön giver også støvsugeren høje karakterer, når det kommer til rengøring af alle overflader. Dog er de mest begejstrede for støvsugerens effektivitet på gulvtæpper, hvorfor støvsugeren klart har opnået den højste karakter fra eksperterne her.

Modellen er udstyret med energimærket A, hvilket er en relativ god mærkning. Grunden til at denne støvsuger ikke eksempelvis får A++, er at den er udstyret med en 850 watt motor, hvilket må siges at være en ret kraftig motor. Dette gør at den også har et lidt højere strømforbrug, end de modeller der har lavere motorkraft.

Stor rækkevidde og brugervenlig model

Denne model har tre hjul, der er lette og nemme at køre rundt med. Støvsugeren har i alt 2 store baghjul samt 1 lille næsehjul. Alle hjul kan dreje hele vejen rundt, hvorfor det er nemmere at manøvrere rundt om diverse møbler og hjørner.

Støvsugeren er nem at komme rundt omkring med, da den har en stor rækkevidde. Rækkevidden er på i alt 12 meter, hvorfor du ikke hele tiden skal skifte stikkontakt, da der nemt kan støvsuges i store rum. Hvis du har brug for at justere støvsugerens sugestyrke, så kan det gøres på selve støvsugeren under brug.  

Udvalgte fordele ved Electrolux EUO9GREEN:
🔵 Allergy Plus Filter
🔵 Stor rækkevidde på 12 meter
🔵 Lydsvag model
🔵 Topkarakterer hele vejen rundt
🔵 Brugervenlig støvsuger
🔵 Miljøvenligt valg – Produceret af 70% genbrugsplast

https://www.youtube.com/watch?v=JsBfVHR4YO4

Electrolux PureD9 – PD91-Green

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön


Electrolux PureD9 – PD91-Green

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.579,00 Kr. 0,00 Kr. 1.579,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere

.
Støvsugeren Electrolux PureD9 – PD91-Green er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt Forbrugerrådet Tænk. Ifølge ekspertkilderne er fordelen ved modellen, at den er støjsvag samt, at den især er egnet til hårde gulve. Dog mener eksperterne ikke, at den er egnet til støvsugning af dyrehår på gulvtæpper.

Støvsugeren er placeret i energiklasse A+++, hvorfor man er sikret et lavt strømforbrug. Dette er ikke mindst en fordel for miljøet, men også for pengepungen. Udover et lavt strømforbrug, så kommer Electrolux PureD9 – PD91-Green også med en motor med en effekt på 350 Watt. Der er desuden mulighed for at regulere sugestyrken på selve støvsugeren, hvis der er brug for det.

Støvsuger med stor rækkevidde til hårde gulve

Ved køb af Electrolux PureD9 – PD91-Green får man en støvsuger, der er velegnet til hårde gulve. Støvsugeren får nemlig karakteren A for støvoptag fra hårde gulve, mens den får karakteren C for støvoptag fra gulvtæpper.

Udover at være velegnet til hårde gulve, så kommer Electrolux PureD9 – PD91-Green også med en rækkevidde på 12 meter. Der er derfor mulighed for at støvsuge et større areal på samme tid uden, at man skal tænke på at skifte stikkontakt.

Endvidere er Electrolux PureD9 – PD91-Green nem at håndtere, da den kommer med et lille næsehjul, der kan vende hele vejen rundt samt to baghjul. Det er derfor nemmere at gå rundt med støvsugeren, da man ikke behøver at hive hårdt i den, før den begynder at følge efter brugeren.

S-bag pose og PureAdvantage-filter

Electrolux PureD9 – PD91-Green er forsynet med en S-bag pose og et PureAdvantage-filter. Posen og filtret sikrer sammen med modellens motor, at udblæsningsluften er fri fra støv og skidt samt, at al støvet bliver fjernet effektivt fra overfladen ved støvsugning.

Derudover kommer Electrolux PureD9 – PD91-Green med en poseholder, hvor man har mulighed for at udskifte posen på en hygiejnisk måde. Selve posen forsegler støvet, så det ikke ryger udover det hele, mens CleanLift-håndtaget sikrer, at man nemt og hurtigt kan tage posen af med blot et tryk.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har et støjniveau på 67 dB, hvilket betyder, at den ikke larmer meget sammenlignet med, at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Bæredygtig model med praktisk mundstykke

Hvis man er interesseret i en bæredygtig støvsuger, så er Electrolux PureD9 – PD91-Green et oplagt valg. Denne støvsuger er nemlig lavet af 70 % genbrugsplast. Selve emballagen er ligeledes lavet af 100 % genanvendt materiale.

Derudover medfølger der et 3i1-mundstykke, som man kan anvende på diverse overflader. Mundstykket kan nemt og hurtigt tages af og på og kan opbevares i selve støvsugeren, så det ikke bliver væk.

Med en kapacitet på 5 liter er der desuden rig mulighed for at støvsuge en masse, førend støvsugerposen skal tømmes. På støvsugeren kan der findes en indikator, der viser, hvis støvsugerposen trænger til at blive tømt.

Specifikationer ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – mål:
🌀 Højde: 24 centimeter
🌀 Bredde: 30,5 centimeter
🌀 Længde: 51 centimeter
🌀 Vægt: 7,09 kilo

Specifikationer ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: C
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 9,9
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Lydniveau: 67 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordele ved Electrolux PureD9 – PD91-Green:
🔵 Stor rækkevidde
🔵 Praktisk mundstykke til flere overflader
🔵 Udblæsningsluften er ligeså ren som i naturen
🔵 Produceret af 70 % genbrugsplast
🔵 Udstyret med S-bag
🔵 Velegnet til hårde gulve


Nilfisk Elite RCL14E08A2

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.507,00 Kr. 0,00 Kr. 1.507,00 Kr. Læs mere
1.890,00 Kr. 0,00 Kr. 1.890,00 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

.
Støvsugeren Nilfisk Elite RCL14E08A2 er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der er endt med at give modellen en god bedømmelse. Støvsugeren har fået en god bedømmelse, da eksperterne var imponerede over støvsugerens effektivitet samt energiforbrug. De mener dog ikke, at modellen er velegnet til dyrehår på gulvtæpper.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har energimærkningen A++, hvilket betyder, at det er en energibesparende støvsuger. Man skal derfor ikke være bekymret for, at den bruger alt for meget strøm på et år.

Endvidere får Nilfisk Elite RCL14E08A2 scoren A for støvoptag fra hårde gulve samt scoren B for støvoptag fra gulvtæpper.

Fleksibel støvsuger

Nilfisk Elite RCL14E08A2 kommer med en arbejdsradius på 11,2 meter. Det vil sige, at forbrugeren ikke behøver at udskifte stikkontakt hele tiden, da man med støvsugeren har mulighed for at støvsuge større arealer på en gang. Derudover kommer Nilfisk Elite RCL14E08A2 med en støvsugerpose, der har en kapacitet på 3,2 liter.

Udover at have en god arbejdsradius, så er Nilfisk Elite RCL14E08A2 også en forholdsvis lang støvsuger, da den er udstyret med en 3,2 meter lang slange og rør. Støvsugeren vil derfor holde sig mere i baggrunden, hvorfor man ikke vil falde over den, når man er i gang med at støvsuge. Desuden har man også mulighed for at gå længere væk fra støvsugeren, før den kører efter en.

Regulering af sugestyrke og praktisk håndtag

Når det kommer til Nilfisk Elite RCL14E08A2, så er det på håndtaget, at man kan regulere alt det, som man har brug for. Man har nemlig både mulighed for at tænde støvsugeren, slukke støvsugeren samt regulere sugestyrken på håndtaget.

Udover at det sørger for, at man hurtigt kan indstille og styre støvsugeren via håndtaget, så sikrer det også, at man ikke skal bukke sig ned eller gå helt hen til støvsugeren, hvis man ønsker at indstille eller justere den.

Selve håndtaget er også produceret på en ergonomisk måde, hvorfor det desuden også er behageligt og komfortabelt at håndtere støvsugeren.

Lydsvag støvsuger til allergikere

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har et lydniveau på 68 dB, hvorfor den ikke vil støje meget under brug. I sammenligning med en normal samtale, der har et lydniveau på 60 dB, vil modellen ikke larme meget mere end det. Derudover er motoreffekten på 450 Watt.

Støvsugeren er yderligere udstyret med en mikrofiber støvpose, et Ultra+ Filtration-system med en lufttæt konstruktion samt et HEPA 14-filter. Med støvposen, systemet og filtret er man sikret, at alle støvpartikler bliver opsuget. Det betyder også, at Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en model, der er velegnet til allergikere og astmatikere.

Specifikationer ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – mål:
🌀 Højde: 31 centimeter
🌀 Bredde: 33 centimeter
🌀 Længde: 45 centimeter
🌀 Vægt: 7,2 kilo

Specifikationer ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): B
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 15,8
🔴 Motoreffekt: 450 watt
🔴 Lydniveau: 68 dB
🔴 Arbejdsradius: 11,2 meter
🔴 Posestørrelse: 3,2 liter

Fordele ved Nilfisk Elite RCL14E08A2:
🔵 Model med HEPA 14-filter, Ultra+ Filtration-system samt en mikrofiber støvpose
🔵 Mulighed for regulering af sugestyrke
🔵 Velegnet til hårde gulve
🔵 Betjening kan ske via håndtaget
🔵 Rækkevidde på 11,2 meter
🔵 Lydniveau på 68 dB

Du kan her se en video af Nilfisk Elite RCL14E08A2:

https://www.youtube.com/watch?v=JsBfVHR4YO4

Dette bør du være opmærksom på, når du køber ny støvsuger

Der er rigtig mange støvsugere på markedet, så det kan være svært at finde den helt rigtige. På baggrund af artikler fra Sparenergi.dk, Astma-Allergi og Abcnyheter.no lister vi her faktorer, der er en god ide at kigge efter:

Watt og sugeevne: En støvsuger med mange watt er ikke ensbetydende med en sugestærk støvsuger. Se i stedet efter energiklasse og de klassificerede rengøringsevner på etiketten.

Partikel-udslip: Se efter klassificeringen af partikeludslip (støv-emission) på etiketten. Et lavt partikeludslip giver bedre indeklima.

Gulv eller tæppe: Overvej hvad der findes mest af i dit hjem: Hårde gulve eller gulvtæpper. Nogle støvsugere er gode til begge, mens andre har store præferencer.

Lyd: De mest støjsvage støvsugere findes ned til omkring 60-65 dB. Ved et lydniveau over 75 dB vil man ikke længere kunne føre en almindelig samtale eller høre telefonen ringe.

Filter: Køb gerne støvsuger med HEPA-filter. Filtret sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper ud igen. Bor der allergikere i husstanden, er det særligt vigtigt.

Pose: Undersøg hvor stor støvposen er, og om den er let at skifte.

Ekstraudstyr: Læg især mærke til hvilke mundstykker, der medfølger. De rette mundstykker gør det lettere at gøre for eksempel hylder og møbler rene.

Hjul: Se efter hvor godt hjulene bevæger sig – både på hårdt gulv, gulvtæpper og måtter.

Rækkevidde: En lang ledning sparer dig for en masse besvær. Ofte er rækkevidden fra 9 og op til 15 meter.

Kæledyr: Ikke alle støvsugere er lige gode til at fjerne dyrehår. Se gerne efter om der er et specielt mundstykke til dyrehår. Elektrobørster er effektive her.

Robotstøvsugeren: Normalt vil det ikke anbefales at købe en robotstøvsuger, men den kan bruges som supplement.


De vigtige filtre

Dårlig luft i boligen er med til at give et dårligt indeklima, og faktorer som røg og støv kan resultere i, at beboerne udvikler allergi. For at undgå unødigt støv i hjemmet – især hvis der allerede er allergikere – er det en god ide at investere i en støvsuger med et godt filter.miele stoevsuger filter

Filteret er den komponent, der sørger for, at den luft, der hives ind i støvsugeren gennem røret, bliver sendt ren ud igen gennem udblæsningen. Filtret filtrerer således støv og skidt fra, og et godt filter slipper så få partikler som muligt ud.

Hos Miele er filtre en vigtig del af støvsugeren, og alle Mieles støvsugere er udstyret med filtre. Miele opererer med 3 forskellige typer, som alle er udstyret med en time-strip, der automatisk fortæller brugeren, hvornår filtret skal udskiftes.

De tre typer filtre kaldes HEPA AirClean filter, Active AirClean filter og Miele AirClean filter.

HEPA AirClean filter filtrerer finstøv og allergener, hvilket gør filtret ideel til hjem med allergikere. Active AirClean filteret er skabt til at neutralisere ubehagelige lugte og anbefales til hjem med kæledyr og rygere. Miele AirClean filter er også et kvalitetsfilter og filtrerer mere end 99 procent af støvpartikler.

Netop HEPA-filtret er meget anerkendt for sin miljø-fremmende funktion. HEPA står for High Efficiency Particulate Air, og der findes forskellige filtreringsklasser. Gå gerne efter HEPA 13 eller HEPA 14, som er de bedste hos støvsugerne, og de kan opfange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røg og støvmider. HEPA 14 er så effektivt, at det klarer 99,99 % af alle partikler.


Støjniveau og elforbrug

Som en del af EU’s økodesign- og energimærkningsordninger kom der i 2014 nye energikrav til støvsugere, hvor det blev pålagt støvsugere maksimalt at have en effekt på 1600 watt. Pr. 1 september 2017 skærpes kravet yderligere til 900 watt. Hertil forlyder det, at støvsugerne skal være energimærkede og både filtreringskapacitet og lydniveau skal oplyses på etiketten.

Lydniveauet varierer meget fra støvsuger til støvsuger, men mange støvsugere er i dag relativt støjsvage. De fleste ligger et sted mellem 65 og 75 dB. Til sammenligning ligger lydniveauet på omkring 65 dB for en almindelig samtale, så niveauet er efterhånden faldet rigtig meget. Rigtig støjsvage støvsugere kan fås ned til omkring 63 dB.

Støvsugere er også energimærkede, og energimærket giver et godt pejlemærke om, hvor miljøvenlig støvsugeren er. Det anbefales at vælge en støvsuger i energiklassen A, som er den bedste klasse.

Energimærket viser således, hvor meget strøm støvsugeren bruger om året, og det kan ses på etiketten. Sparenergi.dk skriver, at en støvsuger i energiklasse A vil bruge 28 kWh/år, hvilket vil svare til en pris på cirka 60 kr. om året. Tilsvarende vil en støvsuger med energimærket F koste det dobbelte (ca. 120 kr.), da energiforbruget for klasse F er 58 kWh/år.

Disse oplysninger kan ses på etiketten på støvsugeren sammen med oplysninger om klassificering af henholdsvis støv-emission og rengøringsevner.

Husk også at det ikke altid er modellens watt, der afgør, om maskinen suger mest effektivt, for en god sugeevne afgøres lige så meget af mundstykkets udformning, hvor fyldt støvposen er og teknik. Kig derfor efter energimærket og rengøringsevnen i stedet for watt.


Om Miele

miele logo
Det tyske mærke Miele blev grundlagt i 1899 og producerer udover støvsugere en lang række af husholdningsprodukter.

Mieles motto har altid været ”immer besser”, hvilket betyder, at Miele stræber efter at være bedre end både konkurrenterne og det niveau, de selv er på nu. Kundernes er i fokus, og Miele bestræber sig på at give kunderne vished om, at de hos Miele får de bedste husholdningsapparater, der findes.

Teknologi og teknik er to områder, hvor Miele hele tiden arbejder på at blive bedre end i går, og teknologien giver kunderne effektive produkter, der både tænker på forbrugeren og miljøet.

Det skal være let for forbrugeren at benytte sig af Mieles produkter, men samtidig er der også plads til at lege med teknologien og producere intelligente produkter. Der er også fokus på design, og Miele stiler efter at give forbrugerne apparater i elegant og tidløst design, som også passer til kundernes egen personlige stil.

Du kan se en rigtig god video om virksomheden her: 

https://www.youtube.com/watch?v=lNEKGwhwyC8

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Miele støvsugere er bedst i test?

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine, Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline, Miele Complete C3 Ecoline og Miele Complete C3 Powerline

🤓 Hvordan testes støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes de på deres sugeevne med helt fyldt, halvt fyld og tom støvbeholder, samt de indbyggede filtres evne til at holde på støvpartiklerne. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Disse testkilder har vi anvendt i Miele støvsuger testen: 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Her er der tale om en test af 64 støvsugere med fokus på sugeevne, fjernelse af dyrehår og snavs i revner. Dertil ses også på brugervenlighed, holdbarhed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation har testet 92 forskellige støvsugere inden for sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Testfakta.se 🇸🇪

Svenske Testfakta udfører uafhængige tests og forskning, og de har specialiseret sig i sammenlignende laboratorietest af forbrugerprodukter. Den test, som Testfakta her bringer, er en laboratoriums-test af 7 forskellige støvsugere, hvor der testes på forskellige parametre som sugeevne, lydniveau, anvendelse og holdbarhed. Læs mere her.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com er en international testside, der hver dag laver tests og anmeldelser af alt lige fra løbeure til blendere og støvsugere. Her har de testet og anmeldt støvsugeren Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline. Du kan læse hele testen her.


Which 🇬🇧

Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerne. Which? tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om støvsugere. Læs mere her.

Eksperterne har her foretaget en test af støvsugeren Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine. Denne test kan læses i komplet længde hos Which.co.uk.

Læg dog mærke til at fuld adgang kræver betaling.


Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute (Goodhousekeeping.com), hvor man som forbruger kan finde viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Eksperterne har her testet Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine, og anmeldelsen kan læses i sin helhed hos Good Housekeeping Institute.


Øvrige relevante tests

Hvis du ikke har en stærk præference for at din støvsuger skal være fra Miele, så kan du med fordel læse vores generelle støvsuger test. Her ser vi nærmere på en række støvsugere fra forskellige mærker, som alle har udmærket sig ved at klare sig godt i forskellige tests.

I støvsuger testen finder du ligeledes prissammenligning af de forskellige produkter, samt mange gode råd omkring hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger.

Hvis du er typen der helst vil undgå at stå for støvsugningen i huset, så bør du også læse vores store robotstøvsuger test. Her har vi nemlig samlet de robotstøvsugere som klarer sig bedst i test. Med en robotstøvsuger sørger robotten selv for at klare støvsugningen, uden hjælp fra dig.

I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige robotstøvsugere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der sælger dem billigst i Danmark.

Hvis du i stedet leder efter en lille og handy støvsuger, så kan du med fordel læse vores håndstøvsuger test hvor vi gennemgår de håndstøvsugere der er blevet kåret til bedst i test af eksperterne. I denne artikel får du naturligvis også en oversigt over priserne, så du nemt og hurtigt kan finde de forhandlere der er billigst i Danmark.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse