Miele støvsuger test – find de bedste Miele støvsugere – Testvinder guide

3

I denne Miele støvsuger test ser vi nærmere på hvilke modeller der er blevet kåret som testvindere. Støvsugerne har været igennem flere tests og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, at netop disse Miele-støvsugere er de bedste.

For at danne et godt overblik over støvsuger-markedet medtager vi også et par andre testvindende støvsugere fra andre mærker. På den måde er det muligt at finde gode alternativer til Miele, hvis man ønsker det.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den støvsuger, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det engelske testmagasin Which? og svenske Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne Miele støvsuger test finder du:

🔸 Overblik over de bedste Miele-støvsugere på markedet samt et par alternative testvindere
🔸 Tips til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger
🔸 Guide til støvsugerfiltre
🔸 Information om elforbrug og støjniveau
🔸 Baggrund om Miele
🔸 En gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Miele Complete C3 Ecoline

✅ Testvinder hos svenske Råd og Rön

 Miele Complete C3 Ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.432,00 Kr. 0,00 Kr. 1.432,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
2.159,00 Kr. 0,00 Kr. 2.159,00 Kr. Læs mere

 

Miele Complete C3 Ecoline-modellen er seriens basis-model, men på trods af, at den er en basismodel, så er den stadig at finde blandt det svenske forbrugerråd Råd & Röns topscorere. Svenske Råd & Rön roser her modellen for dens robusthed og sugeevne.

Basis’en fungerer
Miele Complete Ecoline er utrolig robust og dermed god til husholdninger, hvor der støvsuges ofte. Især hjem med mange hårde overflader og underlag vil nyde godt af Miele Complete C3 Ecoline, for dens evner på de hårde gulve er rigtig gode.

Sugeevnen er som sagt rigtig god, hvilket gør, at også små støvkorn bliver støvsuget op – og de bliver der, for modellens gode filtre (blandet andet et HEPA-filter) gør, at selv de meget små partikler bliver fanget i filtret og holdt tilbage.

Basis kan både være godt og skidt, men hos Miele Complete C3 Ecoline fungerer alt basis rigtig godt. Det gælder også basismundstykket, som giver en god støvsugning, hvor støv og skidt ender i støvposen, der kan rumme hele 4,5 liter.

Smarte funktioner
Miele er kendt for kvalitet og for at gøre det praktiske arbejde så let som muligt, og med denne model er der også taget højde for komforten hos brugeren. Støvsugeren har nemlig en række praktiske funktioner, blandt andet en holder til støvsugerrør på siden af ”kroppen”, så man ikke skal lægge røret på gulvet, hver gang man holder pause.

Ledningsoprullet kan godt drille lidt, og det kan være svært at få støvsugeren til at hive ledningen tilbage. På Miele Complete C3 Ecoline fungerer også ledningsoprullet meget praktisk, og med kun et enkelt tryk på knappen starter den indbyggede auto-oprulning, som selv hiver ledningen ind og sammen.

Let men tung
De ovenstående praktiske funktioner gør modellen let og brugervenlig at arbejde med, og med en ledning på 7,5 meter får man en bevægelsesradius på omkring de 11 meter. Det betyder, at man ikke hele tiden skal skifte stikkontakt.

Miele Complete C3 Ecoline er dog en af de tunge drenge med en vægt på over 8 kilo. Det kan gøre modellen lidt tung at arbejde med, men den høje vægt har også den positive virkning, at vægten tynger maskinen ned, så den kører mere jævnt henover gulvet samt giver en god stabilitet.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Ecoline:
🔵 Har god sugeevne
🔵 Rigtig god til hårde gulve
🔵 Støvpose med stor kapacitet – 4,5 liter
🔵 Smarte funktioner for et lettere arbejde
🔵 Stor bevægelsesfrihed med lang ledning

Du kan her se en lille præsentationsvideo om produktet:


Miele Complete C3 Powerline

✅ Kåret til ”Bedste køb” hos britiske Which

Miele Complete C3 Powerline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.285,00 Kr. 0,00 Kr. 1.285,00 Kr. Læs mere
1.291,00 Kr. 0,00 Kr. 1.291,00 Kr. Læs mere
1.291,00 Kr. 0,00 Kr. 1.291,00 Kr. Læs mere
2.295,00 Kr. 0,00 Kr. 2.295,00 Kr. Læs mere

 

Miele Complete C3 Powerline er blevet kåret til ”bedste køb” i forbrugermagasinet Which?, som er Storbritanniens største forbrugermagasin med over 680.000 magasinabonnenter og 335.000 online-abonnenter. Which? er kendt for at teste forskellige husholdningsprodukter – lige fra vaskemaskiner til digitalkameraer – og magasinets mission er at skabe en positiv forskel for forbrugerne.

God all-round model
Miele Complete C3 Powerline er en af de støvsugere, der ikke har klare præferencer for ét bestemt underlag. Denne model er nemlig god både på hårdt gulv og på gulvtæpper, og derfor får man meget kvalitet for pengene. Motoren er meget kraftig, hvilket gør sugeevnen rigtig stærk. Støvposen er meget rummelig med 4,5 liter, men husk alligevel at skifte pose når den er to tredjedele fuld, for at støvsugeren beholder sin optimale sugeevne.

Fokus på komfort
Med Miele Complete C3 Powerline lægges der særligt mærke til de mange brugervenlige tiltag med små, gode detaljer. For det første har modellen fokus på fleksibilitet, da de tre hjul på undersiden af ”kroppen” alle kan dreje 360 grader. Dermed bliver ”støvsuger-kroppen” meget lettere at køre rundt med. Desuden er Miele Complete C3 Powerline udstyret med et teleskop-rør, hvilket gør, at man kan justere rørlængden og dermed højden. Det modvirker, at man skal bukke sig ned og besvære ryggen.

Pedaler styrer styrken
At Miele Complete C3 Powerline er konstrueret med brugerens komfort i mente er helt tydeligt. Det gælder også de to fodpedaler, som man bruger til at justere sugestyrken med, så man ikke skal bukke sig ned hele tiden. Der er også et indbygget parkeringssystem til, når man gerne vil holde små pauser undervejs.

Modellen larmer godt nok lidt mere end mange af de andre testvindere, men også det har Miele tænkt på med et silence-system, hvor man kan slå silence-niveauet til, hvis man ønsker en støjfri støvsugning.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Powerline:
🔵 God til både hårde gulve og gulvtæpper
🔵 Fleksible hjul der kan dreje 360 grader
🔵 Teleskoprør, som kan justere rørlængden
🔵 Fodpedal til at styre sugestyrken
🔵 Silence-niveau kan slås til for støjfri støvsugning

Du kan her se en præsentation af Mieles Powerline støvsuger: 


Miele Complete C2 Powerline

✅ God vurdering hos det danske Forbrugerråd Tænk.dk
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos den store testside Trustedreviews.com 
✅ 89 point ud af 100 hos den britiske side Goodhousekeeping.co.uk

Miele Complete C2 Powerline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.196,00 Kr. 0,00 Kr. 1.196,00 Kr. Læs mere
1.196,00 Kr. 0,00 Kr. 1.196,00 Kr. Læs mere
1.196,00 Kr. 0,00 Kr. 1.196,00 Kr. Læs mere

 

Miele Complete C2 Powerline har en 890 Watt motor med strømbesparende støvsugning lige meget, om du gør brug af støvsugerens højeste sugeevne eller ej. Selve sugeevnen reguleres via en elektronisk drejeknap.

Støvsugeren har en aktionsradius på 10 meter. Derudover er modellen klassificeret højest, når det kommer til rengøring på hårde gulve, hvorfor det er den ideelle støvsuger, hvis du har trægulve, stengulve eller klinkegulve i hjemmet.

God rengøringsevne og støvemission
Når det kommer til støvsugere på hårde gulve, så er Miele Complete C2 Powerline klassificeret som en af de bedste på markedet. Eksperterne fra det britiske testmagasin Trustedreviews.com nævner, at støvsugeren er ”fantastisk til at rengøre alle overflader”, hvorfor de er begejstrede for denne model fra Miele.

Dette er det britiske forbrugermagasin Goodhousekeeping.co.uk også er enige i. Her får denne model nemlig den højeste karakter, altså A. Støvsugning af gulvtæpper med denne model er også forholdsvist effektivt, da den her får karakter C. I støvemission får støvsugeren et B, hvilket vil sige, at denne model er god til at holde det meste støv væk fra udblæsningsluften.

Med støvsugerens AirClean-filter bliver de mindste støvpartikler filtreret fra. Udblæsningsluften er derfor så ren, som den overhovedet kan blive.

Det danske Forbrugerråd Tænk er også begejstrede for støvsugerens støvemission, som de mener er rigtig god i drift.

Britiske Goodhousekeeping.co.uk fremhæver især denne models evne til at støvsuge hår fra kæledyr op, hvilket de skriver at støvsugeren er ’fremragende’ til.

Nem og funktionel støvsuger med sikkerhedsforanstaltninger
Miele Complete C2 Powerline har en kapacitet på 4,5 liter samt en 10 meters aktionsradius. Der er derfor rig mulighed for at benytte denne model i store rum.

Støvsugeren er forholdsvis lille, da den blot vejer 8,8 kilo. Det er derfor en støvsuger, der er nem og funktionel i brug. Rundt om støvsugeren er der en stødliste lavet af blødt kunststof, der sørger for at skåne de ting, som du bumper ind i under støvsugning.

Denne Miele støvsuger har derudover også et praktisk låsesystem og teleskoprør, hvorfor den er fleksibel og nem at betjene.

Eksperterne fra Trustedreviews.com beskriver blandt andet støvsugeren som værende ”let og nem at betjene”, da de ved afprøvning nemt og hurtigt kunne støvsuge og rykke rundt på denne model. Miele Complete C2 Powerline er udstyret med sikkerhedsforanstaltninger.

Støvsugeren er blandt andet beskyttet mod overophedning, hvorfor motoren vil slukke pr. automatik, hvis luftvejen bliver tilstoppet.

Man skal være opmærksom på at energimærkningen for denne model, ikke er den bedste på markedet. Den får energimærke C, hvilket er et stykke under de mest energivenlige støvsugere på markedet. Men bruger man bare støvsugeren til almindeligt brug, har det ikke nogen synlig effekt på elregningen. Grunden til at denne Miele støvsuger har et relativt højt forbrug, skyldes den kraftige motor som denne model er udstyret med.

Lydniveauet på denne model er 80 dB, hvilket ikke er blandt de mest stille modeller på markedet, men stadig acceptabelt. Grunden til at denne model larmer mere end andre modeller på markedet, er grundet kraftige motor. Med en så kraftig motor, er det ikke teknisk muligt at sænke lydniveauet helt ned til omkring de 60 dB(A).

Udvalgte fordele ved Miele Complete C2 Powerline:
🔵 Rigtig god til at fjerne skidt og snavs fra hårde gulve
🔵 AirClean-filter
🔵 10 meter aktionsradius
🔵 Praktisk låsesystem
🔵 Nem at anvende og håndtere
🔵 Højeste suge styrke – 890 W


Miele Compact C2 Ecoline

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele Compact C2 Ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.396,00 Kr. 0,00 Kr. 1.396,00 Kr. Læs mere

 

Når det kommer til elektronik i hjemmet, så er Miele et velkendt mærke. Miele producerer alt lige fra vaskemaskiner til støvsugere, hvor de er kendte for at producere højkvalitets produkter. Miele Compact C2 Ecoline er en letvægtsstøvsuger, der er nem at manøvrere rundt i hjemmet.

Støvsugeren har et kompakt design, der gør, at du nemt og hurtigt kan gemme støvsugeren væk i skabet.

Med denne models ekstra lange håndtag kombineret med et kompakt teleskoprør, giver det dig ekstra længde, når du skal fjerne en masse skidt og snavs fra specifikke områder.

Når du er færdig med at støvsuge, kan du blot trykke på fodkontakten en enkelt gang – så bliver ledningen rullet direkte hen til støvsugeren igen.

Energieffektiv motor og AirTeQ-gulvhoved
Miele Compact C2 Ecoline i hjemMed Miele Compact C2 Ecoline får du en effektiv støvsuger med en 700 Watt motor. Denne model opretholder en optimal rengøringsevne på grund af AirTeQ-gulvhovedet, der leverer en god sugeevne.

Eksperterne fra Sveriges største forbrugerorganisation Råd & Rön, giver støvsugerens evne til rengøring af gulvtæpper en god karakter, da de mener, at dette er den optimale model til støvsugning af gulvtæpper i hjemmet.

Den 10 meter aktionsradius giver dig god mulighed for at rengøre store rum eller store dele af hjemmet, før du behøver at finde en anden stikkontakt. Denne model er også udstyret med en seks-trins drejeknap.

Miele Compact C2 Ecoline er kendt for at være praktisk og brugervenlig, da det er muligt at indstille og justere støvsugeren på præcis den måde, som du mener er mest ideel og behagelig for dig.

Denne model har fået energimærket A+, hvilket er rigtig godt for en Miele støvsuger. Normalvis er støvsugerne fra Miele kendt for at have et relativt højt energiforbrug, grundet deres kraftige motorer. Men med denne model er det altså lykkedes Miele, at producere en af deres mest energisparende modeller.

Tretrins filtreringsproces og lavt forbrug
Støvsugerfiltreringssystemet i denne model er praktisk og leverer en god ydeevne. Denne model har en tretrins filtreringsproces, der sørger for en endnu bedre rengøring af dit hjem, så det bliver fri for snavs og støv.

Denne Miele støvsuger bruger op til 50 procent mindre elektricitet end tidligere generationer af støvsugere. Det svenske forbrugerråd Råd & Rön er især imponerede over denne models energiforbrug, som de giver en rigtig god karakter i deres anmeldelse.

Samtidig sikrer denne model en fremragende rengøringsydelse, der giver dig en god balance mellem en kvalitetsydeevne og et lavt forbrug.

Lydniveauet på denne model er 76 dB, hvilket placerer denne model i den højere ende af skalaen, sammenlignet med de mest lydsvage modeller på markedet. Men dette går igen blandt alle Miele modellerne, der med deres kraftige motorer ikke kan få lydniveauet helt i bund. Men et niveau på 76 dB er stadig helt acceptabelt, og giver ikke større støjgener når man støvsuger.

Udvalgte fordele ved Miele Compact C2 Ecoline:
🔵 Praktisk og brugervenlig letvægtsstøvsuger
🔵 AirTeQ-gulvhoved
🔵 10 meter aktionsradius
🔵 Energieffektiv motor
🔵 God ydeevne og lavt forbrug
🔵 A+ energimærkning
🔵 Lav vægt på 6,5 kg.

Du kan her se en præsentation af Mieles Compact C2 Ecoline støvsuger: 


Miele Complete C3 Silence

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

miele-stoevsuger-complete-c3-silence-ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere

 

Miele står rigtig stærkt på støvsugerområdet med mange forskellige typer. De har blandt andet lanceret C-serien, som generelt får rigtig gode kommentarer med på vejen. Miele Complete C3 Silence hører til denne serie og i testen hos det danske forbrugerråd Tænk bemærker eksperterne, at også denne C-model er en rigtig god støvsuger.

God hvor støvet ikke kan ses
Miele Complete C3 Silence scorer gode karakterer på alle fronter inden for støvsugning af underlag og særligt på tæpper, hvor støvet kan lægge sig bedre fast end på eksempelvis hårdt gulv. Når støvet kommer ned i tæpperne, kan man heller ikke se det, men med denne model kan man trygt regne med, at den effektivt fjerner selv de små støvkorn, der gemmer sig i tæppernes fibre. Både mennesker og dyr fælder, og hår kan hurtigt knude sig sammen og hænge fast, men ifølge eksperterne, så er Miele Complete C3 Silence rigtig god til at fjerne hår.

Tro mod sit navn
Miele Complete C3 Silence er en miljøvenlig model med en effekt på kun 700 watt. Modellen er yderligere i energiklasse A, så miljøet bliver skånet fra producentens side, da strømforbruget er lavt. Som navnet ”silence” antyder, så er denne støvsuger også meget støjsvag. Den larmer ikke meget mere end en almindelig samtale mellem mennesker til trods for, at motoren er kraftig og solid.

Modellen til allergikere
Om man er allergiker eller ej, så er for meget støv ikke godt for helbredet, så det gælder om at vælge en støvsuger, der effektivt fjerner støv og skidt, og som ikke sender det retur tilbage gennem udblæsningen. Det klarer Miele Complete C3 Silence rigtig godt, for støvudslippet er minimalt. Dette er blandt andet på grund af HEPA-udblæsningsfiltret (High Efficiency Particulate Air), som sørger for, at selv små partikler ikke slipper ud. Som en ekstra luksus er Miele Complete C3 Silence nem at vedligeholde, og skift af filtre – både udblæsningsfilter og motorfilter – foregår meget let og brugervenligt.

Udvalgte fordele ved Miele Complete C3 Silence:
🔵 Rigtig god til at fjerne støv fra gulvtæpper
🔵 Miljøvenlig model
🔵 Støjsvag
🔵 Med HEPA-filter, så modellen er god til allergikere
🔵 Let at vedligeholde og skifte filtre

Her kan du se en videopræsentation af Miele Complete C3 Silence. Videoen er produceret af britiske AO.com: 


Andre testvindende støvsugere

I det ovenstående har vi gennemgået en række Miele-støvsugere, som enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer og god omtale i diverse tests.

Udover Miele-støvsugerne findes der mange andre gode støvsugere på markedet, og herunder vil vi gennemgå 4 støvsugere fra henholdsvis Philips og Electrolux, som også er blevet kåret til testvindere i tests hos forbrugerrådet Tænk og svenske Testfakta.


Philips FC8721/09

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Philips FC8721/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.269,00 Kr. 0,00 Kr. 1.269,00 Kr. Læs mere
1.269,00 Kr. 0,00 Kr. 1.269,00 Kr. Læs mere
1.274,00 Kr. 0,00 Kr. 1.274,00 Kr. Læs mere
1.369,00 Kr. 0,00 Kr. 1.369,00 Kr. Læs mere
1.440,00 Kr. 0,00 Kr. 1.440,00 Kr. Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere
1.999,95 Kr. 0,00 Kr. 1.999,95 Kr. Læs mere

 

Philips er endnu et af markedets meget anerkendte elektronik-mærker, som producerer elektronik inden for en bred vifte af forbrugerprodukter såsom fjernsyn, dvd-afspillere, telefoner og diverse køkkenredskaber. Herudover producerer Philips også støvsugere – heriblandt modellen Philips FC8721/09 – som er blevet testet og kåret til testvinder af det danske forbrugerråd Tænk.

God til alt
Det er sjældent at finde en støvsuger, der stort set kan klare alle opgaver. En sådan støvsuger skal både kunne støvsuge hårde gulve og tæpper samt fjerne dyrehår effektivt. Desuden skal den kunne rengøre revner og huller samt også kunne fjerne støv og skidt helt inde ved paneler, hjørner og kroge. Philips FC8721/09 løser alle disse opgaver rigtig godt med sin store effektivitet og smidighed, og derfor vil denne model passe ind i ethvert hjem. Dertil er Philips FC8721/09 også en prisvenlig støvsuger.

Stor kapacitet
Philips FC8721/09 er en kraftfuld støvsuger, der gør rent med stor effektivitet. Det skyldes ikke mindst, at modellen er udstyret med en stor støvpose, som selvsagt kan indeholde mere støv og snavs end de mindre poser. Philips FC8721/09 har en pose med en rummelighed på 3,5 liter, og på grund af den store pose går der længere tid imellem, at den skal skiftes, og posens størrelse gør også, at støvsugeren bibeholder sin effektivitet længe. Effektiviteten kan nemlig begynde at sløve ned, når støvposer bliver omkring halvt fyldt.

Let at vedligeholde
Philips FC8721/09 er endnu et af Philips mange kvalitetsprodukter, og eksperterne vurderer, at holdbarheden på denne model er rigtig god.

Dette gælder også for motor og filtre, som fungerer rigtig godt. Støvsugeren er udrustet med HEPA-udblæsningsfilter, som sikrer et bedre klima. Udskiftning af filtre er både vigtigt for støvsugerens effektivitet og for indeklimaet, og på mange modeller kan det være noget besværligt at skifte disse filtre og få vedligeholdt maskinen. På Philips FC8721/09 fungerer udskiftningen af udblæsningsfilter dog meget brugervenligt.

Udvalgte fordele ved Philips FC8721/09
🔵 God til alle opgaver
🔵 Velegnet til hjem med kæledyr
🔵 Støvsuger sprækker rene og når helt ind til væggen
🔵 Stor kapacitet med rummelig støvpose
🔵 Let at vedligeholde og skifte filter 

Her kan du en præsentationsvideo af støvsugeren fra Philips:


Electrolux EUO9GREEN 

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God vurdering hos det danske Forbrugerråd Tænk.dk 
✅ 4 ud af 5 stjerner baseret på 18 anmeldelserhos websiden Electrolux.dk

Electrolux EUO9GREEN 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.690,00 Kr. 0,00 Kr. 1.690,00 Kr. Læs mere
1.744,00 Kr. 0,00 Kr. 1.744,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere

 

Modellen EUO9GREEN fra mærket Electrolux er en del af deres UltraOne-serie. Denne model har en høj luftgennemstrømning og effektiv sugeevne.

På grund af støvsugerens SilentAir-teknologi har denne model et lavt lydniveau på 65 dB. Electrolux EUO9GREEN er en bæredygtig støvsøger, da hele 70 % af støvsugeren er produceret af genbrugsplast. Det er derfor en støvsuger, der kan bruges med god samvittighed, når det kommer til miljøet.

Denne støvsuger er udstyret med et vaskbart Allergy Plus Filter, der er effektivt i hjem med allergikere. Af forbrugerne på Electrolux.dk får Electrolux EUO9GREEN 4 ud af 5 stjerner, når det kommer til designet, da de er glade for især støvsugerens brugervenlighed.

En støvsuger med et lavt lydniveau og effektiv rengøring
Electrolux EUS8GREENElectrolux EUO9GREEN har et lavt lydniveau, hvorfor støvsugeren ikke støjer meget ved brug. Det er muligt at snakke, høre musik eller se fjernsyn, imens du er i gang med at støvsuge hjemmet. Dette er på grund af støvsugerens SilentAir-teknologi, der i kombination med FlowMotion-mundstykket sørger for en endnu lavere lydniveau kombineret med en effektiv rengøring.

Eksperterne fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön bekræfter, at lydniveauet er lavt, da støvsugeren også får en høj karakter fra dem i denne kategori, hvilket Forbrugerrådet Tænk er enige i.

Støvsugeren har endda fået gode karakterer, da den har fået A i støvemission, A i rengøring på gulvtæpper og A i rengøring på hårde gulve. Det er derfor en støvsuger, der kan bruges i hele hjemmet til alle overflader.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön giver også støvsugeren høje karakterer, når det kommer til rengøring af alle overflader. Dog er de mest begejstrede for støvsugerens effektivitet på gulvtæpper, hvorfor støvsugeren klart har opnået den højste karakter fra eksperterne her.

Modellen er udstyret med energimærket A, hvilket er en relativ god mærkning. Grunden til at denne støvsuger ikke eksempelvis får A++, er at den er udstyret med en 850 watt motor, hvilket må siges at være en ret kraftig motor. Dette gør at den også har et lidt højere strømforbrug, end de modeller der har lavere motorkraft.

Stor rækkevidde og brugervenlig model
Denne model har tre hjul, der er lette og nemme at køre rundt med. Støvsugeren har i alt 2 store baghjul samt 1 lille næsehjul. Alle hjul kan dreje hele vejen rundt, hvorfor det er nemmere at manøvrere rundt om diverse møbler og hjørner.

Støvsugeren er nem at komme rundt omkring med, da den har en stor rækkevidde. Rækkevidden er på i alt 12 meter, hvorfor du ikke hele tiden skal skifte stikkontakt, da der nemt kan støvsuges i store rum. Hvis du har brug for at justere støvsugerens sugestyrke, så kan det gøres på selve støvsugeren under brug.  

Udvalgte fordele ved Electrolux EUO9GREEN:
🔵 Allergy Plus Filter
🔵 Stor rækkevidde på 12 meter
🔵 Lydsvag model
🔵 Topkarakterer hele vejen rundt
🔵 Brugervenlig støvsuger
🔵 Miljøvenligt valg – Produceret af 70% genbrugsplast


Electrolux EUS8GREEN 

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God vurdering hos det danske Forbrugerråd Tænk.dk

Electrolux EUS8GREEN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.099,00 Kr. 0,00 Kr. 1.099,00 Kr. Læs mere
1.099,00 Kr. 0,00 Kr. 1.099,00 Kr. Læs mere
1.099,00 Kr. 0,00 Kr. 1.099,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.199,95 Kr. 0,00 Kr. 1.199,95 Kr. Læs mere
1.230,00 Kr. 0,00 Kr. 1.230,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere

 

EUS8GREEN er en af klassikerne fra Electrolux, når det kommer til støvsugere. Denne støvsuger er kendt for at være god til de fleste overflader i hjemmet, hvor modellen både er effektiv, når det kommer til motorens kraft og rengøringsevnen.

Støvsugeren er lavet af 55 % genbrugsmaterialer. Det vil sige, at efter støvsugeren ikke kan bruges mere, så kan omkring 92 % af støvsugerens materialer stadig blive genbrugt.

Denne models håndtag er designet til at være ergonomisk, hvorfor du holder bedre på den. Med et bedre greb er støvsugeren også mere håndterbar, hvilket betyder, at det bliver nemmere at gøre rent. Det kræver ikke lige så mange kræfter at dreje støvsugerens mundstykke, hvorfor det er meget bedre for din stilling, din ryg og dine hænder, når du støvsuger.

Lydsvag støvsuger med HEPA-filter
De fleste støvsugere larmer en del, hvorfor det ikke vil være muligt at snakke, høre musik eller se fjernsyn, mens der bliver støvsuget. Sådan er det ikke med Electrolux EUS8GREEN, der kommer med et Silent Zen-system. Dette medvirker, at støjen fra støvsugeren bliver nedbragt markant, hvorfor støvsugerens lydniveau kun er på 58 dB.

Der er derfor mulighed for at støvsuge hele hjemmet uden at genere alle, der er hjemme.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön er begejstrede for støvsugerens lave lydniveau, hvorfor de også giver en høj karakter i denne kategori, hvilket Forbrugerrådet Tænk er enige i.

Denne model er også udstyret med et HEPA-filter, der mindsker de gener, som der kan opstå ved støvsugning – især hvis du er allergiker. Dette filter sørger for at opfange op til 99 % støvpartikler, der kan være generende for både allergikere og astmatikere. Det er derfor en god støvsuger, hvis der er en allergiker eller astmatiker i familien, da luften i hjemmet ikke vil blive fyldt med diverse støvpartikler.

Den støvsuger er også udstyret med en såkaldt S-pose, som virker anti-allergisk effekt. Denne type pose sikrer en sund atmosfære efter støvsugning, ved at den fanger pollen, støvpartikler og støvmider meget effektivt.

Derudover er støvsugerens støvemission også minimeret markant, hvilket kun er endnu et plus. Eksperterne fra Råd & Rön giver støvsugeren topkarakter, når det kommer til en støvsuger, der har fokus på miljøet, hvor de giver ret i, at det er en god støvsuger til astmatikere og allergikere.

Stor aktionsradius og effektiv rengøringsevne
Med støvsugerens aktionsradius på 12 meter er der rig mulighed for at støvsuge meget af hjemmet eller et stort rum uden at tænke over, hvor langt støvsugeren kan nå. Dette er praktisk og fleksibelt, da det gør rengøringen nemmere og hurtigere.

Rengøringsevnen er effektiv, da denne model får gode karakterer i alle kategorier. Den får karakteren A, når det kommer til støvsugning af hårde gulve og karakteren B, når det kommer til støvsugning af gulvtæpper. Den kan derfor sagtens bruges til at gøre rent på alle overflader.

Denne støvsuger har fået energimærket A, hvilket placerer den blandt de mere miljøvenlige modeller på markedet. Samtidig er modellen udstyret med 750 Watt motor, hvilket giver den en kraftig sugeevne.

Udvalgte fordele ved Electrolux EUS8GREEN:
🔵 HEPA-filter
🔵 Stor aktionsradius på 12 meter
🔵 Lydsvag model på kun 58 dB
🔵 God til alle overflader – især hårde gulve
🔵 Ergonomisk håndtag
🔵 Energiklasse A, trods kraftig motor på 750 watt

Her kan du se en præsentationsvideo af Electrolux nye Silent Zen-system: 


Nilfisk Elite RCL14E08A2

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön  
✅ God vurdering hos det danske Forbrugerråd Tænk.dk

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.495,00 Kr. 0,00 Kr. 1.495,00 Kr. Læs mere
1.589,00 Kr. 0,00 Kr. 1.589,00 Kr. Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en støvsuger med et ergonomisk håndtag samt kontrolknapper, der giver mulighed for at justere sugestyrken direkte via håndtaget.

Derudover er det endda også muligt at slukke støvsugeren på håndtaget. Nilfisk Elite RCL14E08A2 er kendt for sin effektive filtrering, da modellen har et HEPA-14-filter, der er optimalt, hvis der bor en astmatiker eller allergiker i hjemmet. Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en effektiv støvsuger med et lavt energiforbrug.

God til hårde gulve og lavt lydniveau
Nilfisk Elite RCL14E08A2er især god, når det kommer til sugestyrken, hvor den scorer et A på karakterskalaen. Støvsugning af gulvtæpper får den B og hårde gulve får den karakteren A, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om støvsugeren kan suge skidt og snavs op fra gulve med forskellige overflader.

Denne model har en kraftfuld motor og et godt støvoptag. Derudover er denne model en støvsuger med et forholdsvist lavt lydniveau, hvis man sammenligner med andre støvsugere på markedet.

Lydniveauet for Nilfisk Elite RCL14E08A2 er på 68 dB, hvilket er lidt under gennemsnittet, hvilket betyder, at denne støvsugere støjer mindre end normalt.

Forbrugerrådet Tænk er glade for med støvsugerens sugeevne, som de beskriver som værende ’god’.

Støvsuger med god energieffektivitet og funktionalitet
Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en af de bedste støvsugere, når det handler om energieffektivitet.

Her får støvsugeren nemlig et A++, hvorfor energiforbruget er meget lavt. Motoreffekten er på 450 Watt, hvilket ifølge eksperterne gør at den både kan holde et lavt energiforbrug, og samtidig suge effektivt.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön er vilde med det lave energiforbrug, hvilket kan ses i deres test af støvsugeren, da de giver dette en rigtig god karakter. Dette er det danske Forbrugerråd Tænk.dk enige i.

Denne støvsuger er kendt for at være funktionel med dens brugervenlige poseophæng og et sikkert, hurtigt og ergonomisk poseskift. Derudover er det ergonomiske håndtag perfekt, da de vigtigste funktioner kan findes på håndtaget, hvorfor du ikke engang behøver at bukke dig ned for at tænde eller slukke for maskinen. Dette er især eksperterne fra Råd & Rön tilfredse med, da de giver håndtaget en rigtig høj karakter.

Støvsugeren har en aktionsradius på 12 meter samt en posestørrelse på omkring 3,2 liter, hvorfor der er rig mulighed for at støvsuge store og snavsede rum på en gang uden at skifte pose eller stikkontakt hele tiden.

Udvalgte fordele ved Nilfisk Elite RCL14E08A2:
🔵 HEPA-14-filter
🔵 Stor aktionsradius på 12 meter og stor posestørrelse
🔵 Forholdsvis lavt lydniveau
🔵 Topkarakter i sugeevne
🔵 Ergonomisk håndtag
🔵 A++ energiforbrug

Her kan du se en videopræsentation af Nilfisk Elite RCL14E08A2. Videoen er produceret af Whiteaway:


Electrolux SP1GREEN

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux SP1GREEN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux er også et af de mærker, der producerer rigtig mange kvalitetsstøvsugere, og Electrolux SP1GREEN er netop en af disse. Modellen er blevet kåret til testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk. Især funktionalitet og præcision fremhæves af eksperterne.

God model til god pris
Electrolux producerer støvsugere i forskellige prisklasser, og med Electrolux SP1GREEN beviser de, at pris og kvalitet ikke altid behøver følges ad, for denne kvalitetsstøvsuger ligger i den lavere ende af prisskalaen.

Electrolux SP1GREEN er blevet testet på forskellige parametre, og både på hårdt gulv og på gulvtæpper fjerner støvsugeren støv og skidt hurtigt og effektivt, hvilket gør denne model til et godt valg, hvis man både har områder med og uden gulvtæpper i huset.

Når ud til små revner
Kun de færreste gulve er helt uden mindre huller og revner, og derfor er det umuligt at undgå, at støv og skidt ender her. Rester fra husholdning eller børnenes leg kan også ende i revner og sprækker. En støvsuger med en god sugeevne er essentiel her, og Electrolux SP1GREEN viser i testen, at den er rigtig god til dette, da den formår at rengøre selv små sprækker.

Det ligger i navnet, at Electrolux SP1GREEN også er produceret med omtanke for miljø, og modellen er miljøvenlig i energiklasse A og har et meget lavt partikeludslip, hvilket fremmes af gode filtre, der forhindrer de små støvpartikler i at komme tilbage ud i rummet.

Det er også muligt at fjerne udblæsningsfiltret og vaske det, hvilket sikrer, at gammelt støv og snavs ikke bliver siddende i filtret.

Kvalitetsprodukt
Generelt vurderer eksperterne, at Electrolux SP1GREEN er et rigtig godt kvalitetsprodukt, som har en god, lang holdbarhed samt velfungerende kabeloprul. Modellens standardmundstykke er meget effektivt, men for mere alsidig brug medfølger der 4 mundstykker, som alle har hver deres specialfunktion. Heriblandt et møbelmundstykke, som er designet til at skåne møblernes betræk.

Maskinen vejer 6 kilo, hvilket gør den til en forholdsvis let støvsuger, og ledningen har en lang rækkevidde (omkring 12 meter), hvilket gør, at man lettere kan komme langt omkring med støvsugeren uden at skulle skifte stikkontakt.

Udvalgte fordele ved Electrolux SP1GREEN
🔵 God pris
🔵 Effektiv til både hårde og bløde underlag
🔵 Gør huller og revner rene med stor sugeevne
🔵 Miljøvenlig med lavt partikeludslip
🔵 Specialmundstykker for større alsidighed


Electrolux ZUOGREEN+

✅ Testvinder hos svenske Testfakta
✅ Vinder af Red Dot Award

Electrolux ZUOGREEN+

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere

 

Svenske Testfakta har undersøgt 7 forskellige støvsugere, og Electrolux ZUOGREEN+ er en af disse modeller. Efter en skarp vurdering konkluderer eksperterne, at Electrolux ZUOGREEN+ slår konkurrenterne. Modellen scorer gode all-round karakterer, men især den særdeles støvsvage motor fremhæves.

God til hjem med mange hårde gulve
De fleste hjem har både underlag, der består af gulvtæpper og hårde gulve, og dermed er det vigtigt at anskaffe en støvsuger, der er god til begge flader. Electrolux ZUOGREEN+ er blevet testet både på hårdt gulv og på tæpper, og begge steder gør den det godt. Modellen viser sig især at være en af sværvægterne, når det gælder de hårde gulve.

Det er især på grund af udformningen på mundstykket, at Electrolux ZUOGREEN+ er så god, for netop udformningen gør sugningen ekstra effektiv. Modellen roses også for sin meget stærke sugekraft, som slår mange konkurrenter.

Når helt ind til vægge og hjørner
En smidig støvsuger giver den bedste støvsugning, når det kommer til at nå helt ind i hjørner, og mange støvsugere har problemer her, da mundstykkerne kan være for klodsede til at komme helt ind i krogene.

Electrolux ZUOGREEN+ er dog en af de smidigere modeller, og den er meget let at manøvrere med og bevæger sig jævnt og ugeneret over gulvet. At den er let at navigere rundt med plus den stærke sugeevne gør nemlig, at modellen er god til at nå helt ind til paneler, vægge og kanter, hvor den suger nullermænd, støv og rester fra husholdningen op med lethed.

Særdeles støjsvag
Mange forbinder støvsugning med en støjende oplevelse, hvor maskinen overdøver alt og alle. Med Electrolux ZUOGREEN+ forholder det sig dog noget anderledes, for eksperterne er meget imponerede over, hvor lydløs modellen er. Lydniveau er på maksimum 64 dB, som er et stykke under andre støjsvage støvsugere, der ofte har et niveau på omkring 68-69 dB. Til sammenligning har en normal samtale mellem mennesker et lydniveau på omkring 60-65 dB.

Udover den lave larm fremhæves det også, at anvendelighed og brugervenlighed er i top på Electrolux ZUOGREEN+. Der medfølger 4 forskellige mundstykker, blandt andet et børste-mundstykke, der med sine stive hår er god til stride underlag.

Udvalgte fordele ved Electrolux ZUOGREEN+
🔵 Meget effektiv til hårde gulve
🔵 Kraftig suge-evne
🔵 God til vægge og kanter
🔵 Meget støjsvag
🔵 Brugervenlig og let at anvende

Her kan du se en præsentationsvideo af støvsugeren fra Electrolux: 


Electrolux SP1CLASSIC

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux SP1Classic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
1.032,00 Kr. 0,00 Kr. 1.032,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux forhandler en bred vifte af støvsugere, og derfor har de modeller i alle prisklasser og størrelser. Electrolux SP1CLASSIC er en af de mindre modeller med en motor på 650 watt. Til sammenligning har de fleste andre støvsugere motorer på omkring 800 watt. Den mindre størrelse gør dog ikke modellen ringere, for det danske forbrugerråd Tænk har kåret modellen til testvinder.

God basis
På mange måder er Electrolux SP1CLASSIC en rigtig god basis-støvsuger, og den lille maskine har stor kraft. I Tænks test er modellen blevet testet inden for støvsugning af både gulve og tæpper, og eksperterne vurderer, at den er virkelig god på begge underlag.

Electrolux SP1CLASSIC er også udstyret med en pose, som opsamler det opsugede støv og snavs, og denne models pose kan indeholde 2,3 L. Det er ikke en af de mest rummelige poser, men det er stadig en god medium-størrelse. Maskinen er stadig meget effektiv, og selv ikke en godt fyldt pose forringer motorens sugeevne.

God til revner og sprækker
Flere af de dyre modeller er nok udstyret med smarte funktioner, som kan alverdens tricks, men flere af dem har især problemer med at rengøre revner og sprækker tilstrækkeligt. Det forholder sig andeledes med Electrolux SP1CLASSIC, som udmærker sig særligt ved at bruge sin smidighed til at klare opgaven at suge støv og skidt op af revner og sprækker, hvor det ellers kan være svært at komme til. Modellen er også miljøvenlig og at finde i energiklasse A. Det betyder, at den bruger færre kWh/år, hvilket også gør den billigere i drift. En støvsuger i klasse A vil rundt regnet kun bruge halvt så mange kWh/år som en støvsuger i klasse F, som er den laveste klasse.

Lille pris på lille model
På mange måder er Electrolux SP1CLASSIC en slags lillebror i Electrolux-familien, for den både fylder mindre og vejer mindre end mange af de andre modeller. Desuden er prisen også er et stykke under mange af de andre modeller.

Modellen er lille men robust, og så har den også et velfungerende kabeloprul, så der er styr på ledningen, og der medfølger 4 mundstykker for bedre variationsmuligheder, heriblandt parketmundstykke, polstringsmundstykke og møbelmundstykke.

Maskinens filtre for et bedre indeklima fungerer også rigtig godt, og den har et meget lavt partikeludslip. Yderligere er det muligt at fjerne udblæsningsfiltret og vaske det.

Udvalgte fordele ved Electrolux SP1CLASSIC
🔵 Lille model
🔵 God til både tæpper og hårde gulve
🔵 Prisvenlig støvsuger
🔵 God til at rengøre revner og sprækker
🔵 Gode medfølgende mundstykker


Dette bør du være opmærksom på, når du køber ny støvsuger

Der er rigtig mange støvsugere på markedet, så det kan være svært at finde den helt rigtige. På baggrund af artikler fra Sparenergi.dk, Astma-Allergi og Abcnyheter.no lister vi her faktorer, der er en god ide at kigge efter:

Watt og sugeevne: En støvsuger med mange watt er ikke ensbetydende med en sugestærk støvsuger. Se i stedet efter energiklasse og de klassificerede rengøringsevner på etiketten.

Partikel-udslip: Se efter klassificeringen af partikeludslip (støv-emission) på etiketten. Et lavt partikeludslip giver bedre indeklima.

Gulv eller tæppe: Overvej hvad der findes mest af i dit hjem: Hårde gulve eller gulvtæpper. Nogle støvsugere er gode til begge, mens andre har store præferencer.

Lyd: De mest støjsvage støvsugere findes ned til omkring 60-65 dB. Ved et lydniveau over 75 dB vil man ikke længere kunne føre en almindelig samtale eller høre telefonen ringe.

Filter: Køb gerne støvsuger med HEPA-filter. Filtret sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper ud igen. Bor der allergikere i husstanden, er det særligt vigtigt.

Pose: Undersøg hvor stor støvposen er, og om den er let at skifte.

Ekstraudstyr: Læg især mærke til hvilke mundstykker, der medfølger. De rette mundstykker gør det lettere at gøre for eksempel hylder og møbler rene.

Hjul: Se efter hvor godt hjulene bevæger sig – både på hårdt gulv, gulvtæpper og måtter.

Rækkevidde: En lang ledning sparer dig for en masse besvær. Ofte er rækkevidden fra 9 og op til 15 meter.

Kæledyr: Ikke alle støvsugere er lige gode til at fjerne dyrehår. Se gerne efter om der er et specielt mundstykke til dyrehår. Elektrobørster er effektive her.

Robotstøvsugeren: Normalt vil det ikke anbefales at købe en robotstøvsuger, men den kan bruges som supplement.


De vigtige filtre

Dårlig luft i boligen er med til at give et dårligt indeklima, og faktorer som røg og støv kan resultere i, at beboerne udvikler allergi. For at undgå unødigt støv i hjemmet – især hvis der allerede er allergikere – er det en god ide at investere i en støvsuger med et godt filter.miele stoevsuger filter

Filteret er den komponent, der sørger for, at den luft, der hives ind i støvsugeren gennem røret, bliver sendt ren ud igen gennem udblæsningen. Filtret filtrerer således støv og skidt fra, og et godt filter slipper så få partikler som muligt ud.

Hos Miele er filtre en vigtig del af støvsugeren, og alle Mieles støvsugere er udstyret med filtre. Miele opererer med 3 forskellige typer, som alle er udstyret med en time-strip, der automatisk fortæller brugeren, hvornår filtret skal udskiftes.

De tre typer filtre kaldes HEPA AirClean filter, Active AirClean filter og Miele AirClean filter.

HEPA AirClean filter filtrerer finstøv og allergener, hvilket gør filtret ideel til hjem med allergikere. Active AirClean filteret er skabt til at neutralisere ubehagelige lugte og anbefales til hjem med kæledyr og rygere. Miele AirClean filter er også et kvalitetsfilter og filtrerer mere end 99 procent af støvpartikler.

Netop HEPA-filtret er meget anerkendt for sin miljø-fremmende funktion. HEPA står for High Efficiency Particulate Air, og der findes forskellige filtreringsklasser. Gå gerne efter HEPA 13 eller HEPA 14, som er de bedste hos støvsugerne, og de kan opfange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røg og støvmider. HEPA 14 er så effektivt, at det klarer 99,99 % af alle partikler.


Støjniveau og elforbrug

Som en del af EU’s økodesign- og energimærkningsordninger kom der i 2014 nye energikrav til støvsugere, hvor det blev pålagt støvsugere maksimalt at have en effekt på 1600 watt. Pr. 1 september 2017 skærpes kravet yderligere til 900 watt. Hertil forlyder det, at støvsugerne skal være energimærkede og både filtreringskapacitet og lydniveau skal oplyses på etiketten.

Lydniveauet varierer meget fra støvsuger til støvsuger, men mange støvsugere er i dag relativt støjsvage. De fleste ligger et sted mellem 65 og 75 dB. Til sammenligning ligger lydniveauet på omkring 65 dB for en almindelig samtale, så niveauet er efterhånden faldet rigtig meget. Rigtig støjsvage støvsugere kan fås ned til omkring 63 dB.

Støvsugere er også energimærkede, og energimærket giver et godt pejlemærke om, hvor miljøvenlig støvsugeren er. Det anbefales at vælge en støvsuger i energiklassen A, som er den bedste klasse.

Energimærket viser således, hvor meget strøm støvsugeren bruger om året, og det kan ses på etiketten. Sparenergi.dk skriver, at en støvsuger i energiklasse A vil bruge 28 kWh/år, hvilket vil svare til en pris på cirka 60 kr. om året. Tilsvarende vil en støvsuger med energimærket F koste det dobbelte (ca. 120 kr.), da energiforbruget for klasse F er 58 kWh/år.

Disse oplysninger kan ses på etiketten på støvsugeren sammen med oplysninger om klassificering af henholdsvis støv-emission og rengøringsevner.

Husk også at det ikke altid er modellens watt, der afgør, om maskinen suger mest effektivt, for en god sugeevne afgøres lige så meget af mundstykkets udformning, hvor fyldt støvposen er og teknik. Kig derfor efter energimærket og rengøringsevnen i stedet for watt.


Om Miele
miele logo
Det tyske mærke Miele blev grundlagt i 1899 og producerer udover støvsugere en lang række af husholdningsprodukter.

Mieles motto har altid været ”immer besser”, hvilket betyder, at Miele stræber efter at være bedre end både konkurrenterne og det niveau, de selv er på nu. Kundernes er i fokus, og Miele bestræber sig på at give kunderne vished om, at de hos Miele får de bedste husholdningsapparater, der findes.

Teknologi og teknik er to områder, hvor Miele hele tiden arbejder på at blive bedre end i går, og teknologien giver kunderne effektive produkter, der både tænker på forbrugeren og miljøet.

Det skal være let for forbrugeren at benytte sig af Mieles produkter, men samtidig er der også plads til at lege med teknologien og producere intelligente produkter. Der er også fokus på design, og Miele stiler efter at give forbrugerne apparater i elegant og tidløst design, som også passer til kundernes egen personlige stil.

Du kan se en rigtig god video om virksomheden her: 


Disse testkilder har vi anvendt i Miele støvsuger testen: 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Her er der tale om en test af 64 støvsugere med fokus på sugeevne, fjernelse af dyrehår og snavs i revner. Dertil ses også på brugervenlighed, holdbarhed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation har testet 92 forskellige støvsugere inden for sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Testfakta.se 🇸🇪

Svenske Testfakta udfører uafhængige tests og forskning, og de har specialiseret sig i sammenlignende laboratorietest af forbrugerprodukter. Den test, som Testfakta her bringer, er en laboratoriums-test af 7 forskellige støvsugere, hvor der testes på forskellige parametre som sugeevne, lydniveau, anvendelse og holdbarhed. Læs mere her.


Which 🇬🇧

Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerne. Which? tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om støvsugere. Læs mere her.


Øvrige relevante tests

Hvis du ikke har en stærk præference for at din støvsuger skal være fra Miele, så kan du med fordel læse vores generelle støvsuger test. Her ser vi nærmere på en række støvsugere fra forskellige mærker, som alle har udmærket sig ved at klare sig godt i forskellige tests.

I støvsuger testen finder du ligeledes prissammenligning af de forskellige produkter, samt mange gode råd omkring hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger.

Hvis du er typen der helst vil undgå at stå for støvsugningen i huset, så bør du også læse vores store robotstøvsuger test. Her har vi nemlig samlet de robotstøvsugere som klarer sig bedst i test. Med en robotstøvsuger sørger robotten selv for at klare støvsugningen, uden hjælp fra dig.

I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige robotstøvsugere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der sælger dem billigst i Danmark.

Hvis du i stedet leder efter en lille og handy støvsuger, så kan du med fordel læse vores håndstøvsuger test hvor vi gennemgår de håndstøvsugere der er blevet kåret til bedst i test af eksperterne. I denne artikel får du naturligvis også en oversigt over priserne, så du nemt og hurtigt kan finde de forhandlere der er billigst i Danmark.