Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Paddleboard test-guide: Vores bud på de bedste SUP boards ifølge test og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

Paddleboard test-guide: Vores bud på de bedste SUP boards ifølge test og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Watery Global 10’6 SUP Board er udvalgt som paddleboard bedst i test ifølge vandklar og friluftsmagasinet.

Drømmer du om at glide ubesværet hen over vandet på et paddleboard? Så bør du læse med her – vi gennemgår nemlig et udpluk af gode SUP boards for at finde de bedste.

Vi har ikke bare kigget på pris og popularitet, vores research inkluderer nemlig også faktorer som vægtkapacitet, dimensioner og brugeranmeldelser. Så uanset om du er nybegynder eller en erfaren paddleboarder, kan du få hjælp i vores guide.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af paddleboards , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

7. juni 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 13 bedste paddleboards i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte paddleboards

Watery Global 10’6 SUP Board - paddleboard bedst i test hos Vandklar

Paddleboard bedst i test ifølge Vandklar og Friluftsmagasinet

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Watery Global 10’6 SUP Board:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Skridsikker konstruktion i 6 lag
 • Allround-størrelse, der passer til hele familien
 • Udviklet til det danske klima

Forbrugsguidens vurdering

Watery Global 10’6 SUP-boardet, der er blevet hyldet som det bedste i test af forskellige danske sportsmagasiner, skiller sig ikke kun ud pga. sine gode priser, men også for sin bemærkelsesværdige værdi. Vi sætter især pris på det konkurrencedygtige forhold mellem pris og kvalitet, hvilket gør det til et overbevisende valg på SUP-markedet. Boardet er fremstillet ved hjælp af avancerede tekniske principper, der garanterer holdbarhed og ydeevne. Derudover er dets alsidighed bemærkelsesværdig, og boardet er velegnet til både begyndere og erfarne padlere. Boardet understøtter op til 145 kg, hvilket gør det brugbart for en bred vifte af brugere.

Selvom det ville have været rart, hvis paddleboard-sædet var inkluderet, når du køber boardet, opvejer boardets samlede fordele – såsom dets skridsikre måtte, robuste luftkapacitet og slagfaste design – for den mindre begrænsning. Hvis du er på udkig efter et SUP-board, der leverer både kvalitet og værdi, er Watery Global 10’6 SUP-board efter vores mening et valg, der er værd at overveje.

Fordele

 • 10’6 - Ideel størrelse
 • Høj stabilitet
 • 4 D-ringe i midten
 • God til både nybegyndere og øvede

Ulemper

 • Paddleboard sæde medfølger ikke, men kan tilkøbes
 • Ikke egnet til hurtigt pace

Global 10’6 fra Watery er det bedste paddleboard til dig, der vægter kvalitet og pris højest. Modellen er blevet testet hos 2 hold eksperter og er en klar ekspert- og brugerfavorit. Der er bl.a. tale om vandsportsmagasinet, Vandklar.dk, og outdoor-magasinet, Friluftsmagasinet.dk, der begge udnævner produktet til testvinder.

 

Anmeldelse: Produktanalyse af Watery Global 10’6

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 130 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 7,4 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Form: Rund
 • Finne: 2 + 1

Høj kvalitet til nybegynderen såvel som til den øvede
Global 10’6 har mange fordele, men prisen i forhold til kvaliteten er nok den største. Modellen er nemlig prismæssigt i den lave ende af spektret, men du får stadig det, der forventes af dyrere boards – derfor kan du være sikker på at få høj værdi for pengene.

Boardet er designet til både nybegyndere og erfarne og tiltaler derfor en bred målgruppe, og det samme gælder for vægtklassen – den maksimale belastning er nemlig på hele 145 kg.

Waterys paddleboard har mange flere plusser, og et af dem er konstruktionen. Selve brættet har nemlig en 6-lags konstruktion, hvilket betyder, at du finder to lag af hård PVC, som øger stivheden, samt fire D-ringe over midten. De fire D-ringe gør, at du kan omdanne boardet til en kajak, hvis du tilkøber et sæde.

Paddleboardet er oppusteligt, og det skal derfor pumpes op hver gang, du vil ud på vandet.

Høj stabilitet
Global 10’6 er skabt til at være et allround-produkt, der passer til langt de fleste vand- og vindforhold. Der er tænkt over ekstra stabilitet via den styrkede stivhed, så selv dig, der er nybegynder, kan få glæde af at komme ud på vandet. Fronten er en såkaldt pin-front – ideel til ikke-erfarne – og den giver hurtigere fart og et bredere stå- eller siddeområde.

Stivheden betyder som en bonus, at du ikke behøver at stå på boardet alene, hvis du er begynder. Faktisk kan der sagtens være to voksne ombord, uden at det knækker eller bøjer.

Øverst er der desuden en skridsikker måtte, så både stabiliteten, men i høj grad også sikkerheden, øges markant. Imellem måtten og PVC-lagene er der derudover indlagt ekstra lag af nylon, der øger boardets robusthed og modstandsdygtighed over for de slag, det uundgåeligt kommer til at få løbende.

Anerkendt af eksperterne og brugerne
Friluftsmagasinet.dk har udført en paddleboard test, hvor Global 10’6 fra Watery får en flot placering som testvinder. I alt har magasinet testet 5 modeller, og eksperterne forklarer, at du nok ikke finder et bedre valg end den Global 10’6. De fremhæver især prisen, de 2 lag PVC og den høje vægtbelastning.

Eksperterne opsummerer testen sådan: ”Watery er fantastiske indenfor paddleboards, og de skuffer ikke med dette produkt”.

Hos brugerne modtager den i gennemsnit 4,6/ 5 stjerner hos Watery selv, hvilket er meget imponerende. Brugerne hæfter sig ved mange forskellige aspekter, men det er især kvaliteten, balancen og prisen, der går igen.

Én bruger skriver: ”Et godt stabilt board med stor skridsikker overflade og justerbar paddle”, og en anden opsummerer oplevelsen: ”Jeg blev overrasket over kvaliteten af de to boards, de virker robuste og som et stærkt materiale. Derudover smarte features med net oppe foran og håndtag til at kunne bære i. Kan godt anbefales herfra”.

Mere om Watery Global 10’6 SUP Board

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 130 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 7,4 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Form: Rund
 • Finne: 2 + 1

Innoliving 10'6 - ekstra skridsikkert paddleboard

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Innoliving 10'6:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Afrundet design - perfekt til bølger
 • Høj maksimal belastning på 150 kg
 • Inkluderet "Double Action"-pumpe til 5 minutters opsætning

Forbrugsguidens vurdering

Efter personligt at have testet Innoliving 10’6 paddleboard fandt vi, at det var et kvalitetsvalg til prisen – især velegnet til dig, der leder efter et board med en afrundet form. Selvom vi er begyndere, var boardet nemt at puste op og komme i gang med at bruge. Det skridsikre toplag forbedrede stabiliteten betydeligt og sikrede en fornøjelig og sjov oplevelse, selv når det blæste.

Selvom der ikke var et sæde, og at vi havde nogle udfordringer med ventilens åbne/lukke-funktion, virker problemerne mindre i lyset af boardets overordnede fordele. Vi mener, at Innoliving-paddleboardet har en bemærkelsesværdig stabilitet og er let at balancere på, hvilket gør det ideelt til både begyndere og øvede brugere. Det leveres desuden fuldt udstyret med alt det nødvendige tilbehør til en øjeblikkelig tur på vandet, inklusive et opbevaringsnet til personlige genstande, så du kan medbringe alt, hvad du har brug for på din tur.

Fordele

 • Meget stabil
 • Kan rumme 2 personer
 • Let at komme i gang med
 • Glimrende valg til til nybegyndere og let øvede

Ulemper

 • Paddleboard sæde er ikke inkluderet
 • Ventilens åben/lukke funktion kan drille

Innolivings oppustelige paddleboard er et kvalitetsvalg til prisen og specielt godt til dig, der vil have én med afrundet form. Vi har selv haft mulighed for at teste paddleboardet, og selvom testpersonen var nybegynder, var boardet nemt at puste op og komme i gang med. Det skridsikre øverste lag øgede stabiliteten markant, og hele oplevelsen var ganske behagelig og sjov – også selvom der var en smule vind.

Anmeldelse: Produktanalyse af Innoliving 10'6

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Tykkelse: 15,3 cm
 • Bredde: 84 cm
 • Form: Afrundet
 • Finne: Thruster

Sikker og komfortabel
Paddleboardet fra Innoliving er fremstillet af kvalitetsmaterialer og leveres dertil med alt det nødvendige tilbehør, så du kan komme i gang med det samme. Modellen er klar til brug på fem minutter og kan nemt tømmes for luft og opbevares i den medfølgende opbevaringstaske, så snart du er færdig med at være på vandet.

Med et skridsikkert øverste lag skal du heller ikke bekymre dig om at glide, som ellers er en risiko på andre modeller. Paddleboardet er dertil stabilt, hvorfor det er nemmere at holde balancen, hvilket netop er grunden til, at boardet især er ideelt til nybegyndere og let øvede.

Ekstraudstyr inkluderet
Paddleboardet kan rumme to personer ad gangen og har en maksimal vægtkapacitet på 150 kg. Den er også let og bærbar, så den er nem at transportere til og fra vandet. Modellen leveres derudover med alt det tilbehør, du har brug for, til en fantastisk dag på vandet, herunder en pagaj, en opbevarinspose, en pumpe, sikkerhedsline, en finne og et reparationssæt.

Paddleboardet leveres også med et opbevaringsnet foran, så du kan medbringe lige præcis det, du vil have med på turen. Generelt er vi meget tilfredse med paddleboardets kvalitet, som blev bekræftet under egen test, men under pumpning oplevede vi lidt problemer med ventilens åben/lukke funktion.

Mere om Innoliving 10'6

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Tykkelse: 15,3 cm
 • Bredde: 84 cm
 • Form: Afrundet
 • Finne: Thruster
Læs mere om Innoliving 10'6

Subzero 10'6" SUP Pakketilbud - paddleboard af genbrugsplast

Bedste komplette paddleboard-sæt til begyndere

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Subzero 10'6" SUP Pakketilbud:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Komplet startsæt til udvikling af dine færdigheder
 • Ekstra kraftigt varmesvejset dobbeltlagsdesign
 • Udviklet og testet til nordiske forhold

Forbrugsguidens vurdering

Subzero 10’6″ SUP er et godt valg for begyndere og familier, der søger en komplet paddleboarding-løsning. Denne pakke skiller sig ud som en praktisk startpakke, der tilbyder to GLACIER SUP-paddleboards sammen med et bredt udvalg af tilbehør. Vi er især imponerede over pakkens alsidighed og brugervenlige design. Boardets medium bredde og ekstra stabilitet gør dem perfekte til at lære og udvikle paddleboarding-færdigheder. Derudover giver det opgraderede sæt bekvemmelighed og pålidelighed med funktioner som en kraftig pumpe og pagajer i aluminium og glasfiber.

Selvom pakketilbuddet ikke er specielt skræddersyet til erfarne brugere, er den en pålidelig og praktisk paddleboarding-løsning til både begyndere og familier.

Fordele

 • 3 håndtag til nem transport
 • God til familier
 • Begyndervenlig
 • Ekstremt manøvredygtig
 • Eco-pack rygsæk medfølger

Ulemper

 • Bedst egnet til begyndere, ikke så meget til erfarne brugere

Med det fulde pakketilbud fra Subzero kan du tage venner og familie med på vandet. Sættet indeholder 2 GLACIER SUP paddleboards og alt tilbehør, så du og en anden kan komme i gang med at udforske mulighederne for at se landet fra vandsiden. Pakkeløsningen indeholder:

 • 2 SUP boards
 •  2 x paddles
 •  2 x leashs
 •  2 sæt aftagelige finner
 •  2 x opbevarings tasker
 •  2 x pumper

Sættet er praktisk, hvis du ikke selv har den store erfaring med paddleboards og vil være helt sikker på, at du ikke står og mangler noget, når du er ude.

Anmeldelse: Produktanalyse af Subzero 10'6" SUP Pakketilbud

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 110 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Flatwater

God til begyndere og familier
Paddleboardet fra Subzero er i god kvalitet, og det egner sig særligt godt til begyndere, familier eller den lidt erfarne. Sættet kan bruges til skøn leg med familien på strandtur, til den daglige træning eller længere sejladser på et board. Mange kan derfor være med Subzero Pakketilbud 2 x Glacier SUP Paddleboards.

Selve boardet er et mere mellemlangt og en bred udgave af et SUP board. Kombineret med særlige dobbeltsvejsninger, får du et kraftigt, stabilt og holdbart board, der kan bruges under de fleste forhold. Begge boards har en maksimal belastning på 110 kg.

Du kan føle dig helt tryg ved at bevæge dig ud på vandet, for paddleboardet er testet under nordiske vind- og vejrforhold.

Materialet er en særlig 2 lags forstærket 1000D PVC med welded drop-stitch. Det sikrer en høj kvalitet, der kan tåle ikke mindst daglige ture på vandet, men også de knubs du uundgåeligt vil få på vejen.

I alt vejer hvert board 11 kg, men hvis du tilføjer tilbehør og board pakket i den praktiske medfølgende taske, så vejer det samlet 13 kg.

Ekstra stabilitet og bredde
Faconen på boardet sørger for en retningsstabil fremdrift, så selv i mere uroligt vand med bølger eller strøm, har du en stabil platform. Den ekstra bredde gør det sværere at tippe over, så du bedre kan få en føling med balancepunkt og de naturlige bevægelser.

Sættet har fået en opgradering, og pakkeløsningen er et billigere valg, hvis du står og mangler alt udstyr. Der er en del smart udstyr med, hvis du vælger modellen her. Pumpen er en kraftig sag, der nemt klarer at puste boardet op, så I kan komme ud og afsted. Det er let at få dit paddleboard i vandet, og med aluminiums og glasfiber padler, får du en god fremdrift.

Hver paddleboard har et smart cargo-bungee område, hvor du kan opbevare forskellige ting undervejs – måske en ekstra jakke eller en vandflaske. Når boardet igen skal op af vandet efter en god tur, så letter 3 polstrede håndtag transporten.

Mere om Subzero 10'6" SUP Pakketilbud

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 110 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Flatwater

Pakketilbud: 2x SUP Paddleboard Komplet sæt - paddleboard i tropisk design

Bedste paddleboard-sæt til to personer

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Pakketilbud: 2x SUP Paddleboard Komplet sæt :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Godkendt til to personer
 • Bredt udvalg af ekstraudstyr
 • God stabilitet og balance med 3 aftagelige finner

Forbrugsguidens vurdering

GoRunner Sampak Dual Action fortjener sin plads i vores artikel for sit gode design, der gør det muligt at padle med en ven eller et familiemedlem – paddleboardet er nemlig godkendt til to personer, og den maksimale belastningskapacitet er på 150 kg. De kunstneriske designs som Shark, Turtle og Flower tilføjer desuden et personligt præg og forbedrer den visuelle appel af de danskproducerede boards af høj kvalitet.

Selvom paddleboardsene måske ikke er det første valg, hvis du er en mere erfaren padler, der søger ekstrem ydeevne, gør deres stabilitet, lette transport og hurtige oppustning dem til et godt valg for dig, der er ny i sporten eller leder efter en sjov fritidsaktivitet. Det valgfrie kajaksæde udvider dets anvendelighed yderligere og giver komfort og sikkerhed for nybegyndere.

Fordele

 • 2 valgfrie paddleboards i én samlet pakke
 • CE-godkendte paddleboards
 • Gode til begyndere og let øvede
 • Fås i forskellige designs

Ulemper

 • Ikke anbefalet til den erfarne paddleboarder

Da der er dobbelt op på alt, kan du nemt få selskab på vandet ved at invitere en ven, partner eller et familiemedlem med dig. Paddleboards fra GoRunner er nemlig godkendt til to personer, så I kan stå på boardet sammen. Der er dog en maksimal belastning på 150 kilo.

Anmeldelse: Produktanalyse af Pakketilbud: 2x SUP Paddleboard Komplet sæt

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 84 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Fladvand

Dansk surfer-inspireret design
I dit pakketilbud: 2x SUP Paddleboard Komplet sæt får du paddleboards i et flot, surfer-inspireret design. Du kan selv vælge imellem eksempelvis:

 • Shark: Et Jaws inspireret paddleboard med en livagtig haj på undersiden
 • Turtle: Et flot orange paddleboard med artistiske havskildpadder
 • Flower: Et paddleboard i en rolig blå farve med aftegninger af blade og blomster

Pakkeløsningen er fra det danske GoRunner, så produkterne er lavet i høj kvalitet – de kan derfor tåle lidt af hvert.

Nemt at transportere og pumpe op
Det oppustelige paddleboard, er nemt at have med i den medfølgende taske, og det fylder ikke meget, når du ikke bruger det. Det skal også være nemt at pumpe paddleboardet op. I sættet medfølger en Double Action pumpe, som hurtigt kan gøre paddleboardet sejlklart. Både børn og voksne kan klare opgaven på få minutter.

Oplagt til begyndere og let øvede
Når turen på bølgen skal opleves på paddleboard, så kan formen og små detaljer på boardet gøre en stor forskel.

Et paddleboard fra GoRunner er specifikt designet til nybegyndere og let øvede, som ønsker en smule mere stabilitet. Boardet har 3 aftagelige finner, hvilket er med til at øge stabiliteten, når det bruges på vandet. Finnerne kan klikkes af og på alt efter behov og ønske. Formen på et GoRunner paddleboard er også fordelagtigt for begyndere og let øvede. Udformningen er afrundet, hvilket gør at boardet ligger stabilt i stille vand såvel som på åbent hav med bølgegang.

Tilføj et sæde og giv boardet nye muligheder
Du kan også vælge at købe ekstraudstyr, så du kan udnytte et oppustelig sup board bedre. Det kan du eksempelvis gøre ved at anskaffe et smart sæde, så du få en kajaklignende fornemmelse. Det kan gøre turen på vandet mere behagelig, og det kan også være oplagt til den lidt usikre nybegynder, som du måske har hevet med til stranden. Det kan føles mere trygt at sidde på boardet i starten i stedet for at skulle stå på paddleboardet i bølgegang som begynder.

Mere om Pakketilbud: 2x SUP Paddleboard Komplet sæt

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 84 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Fladvand

Watery Global - eksperternes oppustelige SUP favorit 

Blandt de bedste overbevisende paddleboards

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Watery Global:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Paddleboard til begyndere og hele familien
 • Justerbar størrelse, der passer til voksne og børn
 • Velegnet til længere ture på fladt vand og bølger op til 50 cm

Forbrugsguidens vurdering

Det oppustelige SUP PaddleBoard 10’6 fra Watery er blevet anerkendt af forskellige testpaneler som et paddleboard med toppræstationer, der tilbyder en praktisk og bekvem løsning til vandaktiviteter med din partner eller familie. Med en størrelse, der passer til hele familien, og en minimumsvægtgrænse på 40 kg sikrer det, at alle kan nyde en tur på vandet sammen.

Brættets konstruktion, der består af 6 lag inklusive PVC, giver høj stabilitet både på land og i vand. Og det medfølgende tilbehør som justerbare padler, pumpe, reparationssæt og rejsetaske gør det til et komplet sæt, der er klar til brug med det samme. Det er måske ikke den hurtigste model, og den er ikke egnet til børn under 40 kg, men vi synes stadig, at Global SUP er en god allround mulighed for begyndere og dig, der leder efter en behagelig og træningsfyldt oplevelse på vandet.

Fordele

 • Høj kvalitet til en lav pris
 • Optimal størrelse til de fleste
 • God til de danske vind- og vejrforhold
 • Konstruktion med 6 lag
 • Alt nødvendigt udstyr er inkluderet

Ulemper

 • Ikke den hurtigste model
 • Ikke til børn under 40 kg

Skal du på vandet og med en makker, kæresten eller familien, så er Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10’6 en god løsning. Størrelsen passer til hele familien fra cirka 8 eller 40 kg minimum og op til 70 år. Den er lavet til at få dig hurtigt på vandet, og I får alt det nødvendige tilbehør, så det går så nemt og bekvemt som muligt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Watery Global

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 130 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 10,2 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Rund

Praktisk løsning til at komme ud på de danske vande
Global SUP-boardet er fremstillet af 6 lag forskellige materialer, der øger brættets stabilitet. Blandt andet har det to lag PVC, der gør det ekstra modstandsdygtigt både på land og i vand. Har du brug for at have oppakning med dig på tur, kan du hægte det fast i de fire D-ringe, der er på midten.

Boardet kan du let pumpe op med den medfølgende pumpe, og de kan fyldes med op til 298 liter luft i alt. De medfølgende paddles kan justeres i længden, så de er mellem 140 og 220 cm lange. De kan derfor bruges af både mindre og større familiemedlemmer.

Watery Global anbefaler vi som et godt all-round valg. Det passer til de fleste mennesker, og du får en del smart tilbehør med som et komplet sæt, så du ikke skal tænke på udstyr oveni. Det er et godt valg til dig, der er nybegynder og vil hygge dig på vandet med dine nærmeste og få lidt motion.

Når du bestiller paddleboardet medfølger:

 • Global SUP-board, 1 fuldt reparationskit, en stor rejsetaske, pumpe, delbar aluminium åre, ankelline og 1 aftagelig finne.

Hvad siger eksperterne om Watery Global oppustelig SUP?

Hos Friluftsmagasinet.dk bliver Watery Global SUP kåret til det bedste billige paddleboard blandt i alt 5 forskellige udvalgte boards. De anbefaler sættet til hyggebrug i sommerhuset og med familien, hvor sættet indeholder alt, du får brug for. Særligt kvaliteten får ros, hvor du får god værdi til pengene.

Mere om Watery Global

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 130 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 10,2 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Rund
Læs mere om Watery Global

Surfmore SUP Allround - paddleboard med høj værdi for pengene

Bedste bilige paddleboard i test hos Friluftsmagasinet

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Surfmore SUP Allround:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Komplet startsæt
 • Ultra letvægts dobbeltlagskonstruktion
 • Designet til alle vejrforhold

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores vurdering er Surfmore SUP Allround et solidt valg for begyndere og familier, der vil afprøve stand-up paddleboarding. Det holdbare design kombineret med imponerende stivhed og en lav væg gør det til et af de mere brugervenlige oppustelige SUP-boards, der findes. Med sin stivhed får du dertil en ekstra betryggende følelse af stabilitet, hvilket især er nyttigt for nybegyndere. Boardet opfylder måske ikke alle krav fra en erfaren ekspert, men dets anerkendelse som et allround paddleboard på Friluftsmagasinet underbygger dets mange kvalitet. Alt i alt synes vi, at Surfmore SUP Allround er en god blanding af brugervenligt design og pålidelig funktionalitet, der er velegnet til individuelt eller familiebrug.

Fordele

 • Langtidsholdbart paddleboard af høj kvalitet
 • Dobbetlags MSL-konstruktion
 • Stiveste SUP board
 • Til hele familien

Ulemper

 • Mere erfarne brugere vil måske have et mere avanceret paddleboard

Surfmore SUP Allround er det stiveste SUP board til prisen, hvilket sikrer dig bedre stabilitet og balance, når du står ude på vandet. Netop dét anerkendes af Friluftsmagasinet, som har udnævnt boardet til testvinder i deres test. Specifikt fremgår det, at boardet nemt kan bruges af hele familien og er designet til at modstå klimaet i Danmark. Kvaliteten er gennemtestet, og boardet bruges endda på flere surfskoler rundt om i landet.

Mere om Surfmore SUP Allround

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 125 kg
 • Længde: 310 cm
 • Vægt: 8,8 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 82 cm
 • Finne: Enkelt
 • Form: Rund

Boardet bliver kaldt for Danmarks bedste starter kit, og du får da også alt med, du har brug for. Det komplette sæt sørger for, at du kan tage ud på havet eller søen uden problemer, og det tager max 10 minutter at klargøre og komme ud på vandet. Surfmore SUP Allround er udviklet til danske forhold og er i dansk design, hvilket betyder, at der er taget højde for det danske klima og vandets bevægelse.

Boardet er ultralet og har en imponerende stivhed, der gør det nemt at stå på – du får nemlig øget sikkerhed og stabilitet, og derfor er det især godt til begyndere.

Det brugervenlige SUP board kan holde til en maksimal belastning på 125 kg og med i købet får du en taske, der let kan pakkes om bag i bilen eller tages med i autocamperen. Desuden kommer den med skulderstropper, så den er nem at bære på. Det er også muligt at bruge tasken til at transportere dine sko eller en våddragt.

Ligesom SURFMOREs andre boards, er SUP Allround designet til at indeholde 1 bar, som svarer til 15-18 PSI. Det vil sige, at der skal pumpes en del luft ind i selve boardet, før HP2 pumpens manometer reagerer. Det er dog muligt at få fat i en elektrisk pumpe, hvis du gerne vil slippe for det manuelle arbejde.

Surfmore TOURING SUP board - bedste paddleboard til cruising

Bedste valg til rekreativ padling

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Surfmore TOURING SUP board:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God balance og stabilitet
 • Velegnet til fjord, sø og hav
 • Ekstra tilbehør medfølger

Forbrugsguidens vurdering

Surfmore TOURING tilbyder en god balance mellem funktioner, holdbarhed, alsidighed og stabilitet, hvilket gør det til et solidt valg til cruising og fritidstræning på vandet. Boardets omfattende startsæt, der indeholder alle nødvendige komponenter, gør det nemt for begyndere at komme i gang hurtigt og nemt. Den holdbare dobbeltlags MSL-konstruktion sikrer langvarig brug, og samtidig får du mulighed for alsidighed og jævn glidning hen over vandet, hvilket gør den perfekt til længere ture. Vi sætter derudover pris på boardets stabilitet, som gør det nemt for dig f.eks. at lave yoga på vandet, hvis du vil. Dertil passer den høje vægtkapacitet til mange forskellige personer, hvilket sikrer en god oplevelse for alle. En begrænsning er dog, at det ikke er muligt at købe et paddleboard-sæde separat, hvilket kan være en ulempe for dig, der vil have ekstra komfort under deres paddle-sessions. Boardets alsidighed og stabilitet gør det dog stadig velegnet til en lang række aktiviteter.

Fordele

 • Nemt at øve med
 • Høj vægtkapacitet
 • Hurtig
 • Plads til let oppakning

Ulemper

 • Ikke mulighed for at tilkøbe et paddleboard sæde

Surfmore TOURING er ét af Danmarks bedste starter kits og er en komplet pakke med alt det, du kunne have brug for. Det inkluderer bl.a. pumpe, bæretaske, board, åre og mere, og det tager max 10 minutter at åbne pakken og komme ud på vandet.

Hvad siger eksperterne om Surfmore TOURING?

Surfmore TOURING har fået en god anmeldelse og en 4. plads på Friluftsmagasinets liste over de 5 bedste SUP boards. Det vil altså sige, at én af Danmarks førende platforme indenfor friluftsliv og udendørssport har sagt god for SUP boardet.

Mere om Surfmore TOURING SUP board

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 135 kg
 • Længde: 345 cm
 • Vægt: 9,3 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 78 cm
 • Form: Touring
 • Finne: Enkelt

Surfmore TOURING er designet med dobbeltlags MSL-konstruktion og er udviklet til danske forhold. Det betyder, at boardet er udviklet med tanke på det danske klima, temperaturerne herhjemme og de skiftende årstider og havstrømme. På den måde får du et board, der er beregnet til et køligere klima.

Boardet er beregnet til hele familien og anbefales fra 7 år og op. Børn bør aldrig stå alene, og det er altid godt at have en mere erfaren person med ude på vandet.

TOURING har en højere maksimal belastning end Surfmore SUP Allround, nemlig på 135 kg. Ligesom Allround er TOURING så praktisk, at boardet også bruges af surf skoler over hele landet. De to har den samme gennemtestede kvalitet og brugervenlighed, og Surfmore TOURING er også god for begyndere at lære på.

Og det er da heller ikke underligt, at TOURING er faldet i god jord. Boardet er nemt at øve med, det er hurtigt i vandet og så giver det plads til lidt let oppakning. At det er en smule dyrere end andre boards er, hvad det er, for her får du et fantastisk starter kit, så du ikke skal tænke på yderligere udgifter.

Tag på længere ture eller brug det som træning – det er også muligt at pakke en taske og rejse på tværs af søer eller fjorde.

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ - paddleboard til afslappet aktivitet

Bedste konverterbare paddleboard

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Konverterbart design med inkluderet sæde og ryglæn
 • Velegnet til både begyndere og øvede
 • Designet til længere ture på roligt vand

Forbrugsguidens vurdering

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10′ skiller sig ud med sit konverterbare design (kan omdannes til en kajak) og det medfølgende sæde, der giver ekstra alsidighed til vandaktiviteter. Den justerbare og polstrede rygstøtte på sædet sikrer dertil en behagelig oplevelse under paddleboarding eller kajaksejlads. Vi er imponerede over Hydro Force Oceanas omfattende funktioner, herunder dens stabilitet, byggekvalitet og skridsikre belægning, som alle bidrager til en sikker og behagelig oplevelse på vandet. Positiv feedback fra eksperttestere og brugere styrker desuden vores tillid til dets pålidelighed og ydeevne. En potentiel begrænsning er, at boardet primært er egnet til mere roligt vand, og dertil ikke er designet til høj hastighed. Men dets stabilitet og tilpasningsevne kompenserer for dette, hvilket gør det til et godt valg.

Fordele

 • Kan foldes horisontalt og vertikalt
 • Kan blive omdannet til kajak
 • Ekstra opbevaring (til de vigtigste ting)
 • God stabilitet
 • Integrerede opbevaringsmuligheder

Ulemper

 • Bedst til roligt vand

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ er et godt valg til dig, der har brug for en robust model, som let kan omdannes til en kajak. Produktet er blevet testet af to hold eksperter, der begge er meget begejstrede: både Globosurfer og Paddlelove. Globosurfer har fundet rigtig mange plusser, bl.a. det medfølgende kajaksæde, som har en justerbar og polstret rygstøtte, der giver dig maksimal komfort. Den medfølgende aluminiumsåre er dertil velfungerende, og du kan omdanne den til en kajak-åre ved behov.

Eksperterne roser ligeledes den integrerede opbevaringsmulighed, der gør paddelboardet god til børn såvel som til voksne. De opsummerer oplevelsen med ordene: ”If you equally enjoy paddleboarding and kayaking, check out the Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’”.

Paddlelove har vurderet boardet ud fra fire forskellige parametre – bygningskvalitet, funktioner, stabilitet og præstation, hvor boardet scorer 4/5 stjerner på bygningskvalitet, funktioner og præstation, mens den opnår 4,2/5 stjerner på parameteret stabilitet. Eksperterne fremhæver flere øvrige fordele – blandt andet prisen, den skridsikre belægning og alsidigheden.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 110 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 10,2 kg
 • Tykkelse: 12 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: Enkelt
 • Form: Fladvand

Stabil og ideel til rolige padleture
Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ er ideel til de rolige vandomgivelser, hvor bølgerne ikke er for høje. Den er robust og holdbar og ikke skabt til helt høj fart.

Du kan sagtens komme fint op i tempo, men her er ikke tale om en racer-model. I stedet vil du kunne nyde en rolig og afslappende padletur på søen eller i mindre bølger. Det er en allrounder, som både tiltaler nybegynderen og den erfarne. Er du til meditation eller yoga, finder du sandsynligvis ikke et bedre valg.

Stabiliteten er høj, og derfor er det intet problem, at det går langsomt. Den gode tykkelse på 12 centimeter giver en skarp luftfordeling, og de 84 centimeter i bredden bidrager til stabiliteten.

Paddleboardet er oppusteligt, og du skal selv puste det op. Det går dog heldigvis meget let, da der medfølger en håndpumpe. Hvis du foretrækker, at pumpearbejdet går hurtigere, kan du også vælge at tilkøbe en elektrisk pumpe.

Smart ombyggelig version
Når du første gang ser Force Oceana SUP Set 10’, kan du ikke undgå at bemærke designet. Modellen er flot og tiltrækkende med nuancer af blålige toner, der sammen med vandets bevægelser danner en rolig harmoni.

Forrest er der et snøresystem, der danner et net, og nettet kan du bruge til opbevaring – for eksempel oppakning til længere ture. Det allermest særlige ved boardet er, at det er konverterbart. Det betyder, at der medfølger et sæde, og når du sætter det fast på boardet, har du i stedet en kajak. Så kan du sidde ned og padle i stedet for at stå eller ligge på knæ.

Der medfølger ligeledes en ombyggelig åre, som du både kan bruge til at padle, når du står op, og når du sidder ned. Produktet kommer med en større tilbehørspakke, og ud over pumpe, sæde og åre finder du en rygsæk, en finne, en ankelsnor og et reparationssæt.

Maksimumbelastningen ligger på 120 kg, hvilket er meget pænt. Prisen er derudover overkommelig – især når vi tager i betragtning, at du både får et paddleboard og en kajak for pengene.

Mere om Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 110 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 10,2 kg
 • Tykkelse: 12 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: Enkelt
 • Form: Fladvand

Bestway Hydro Force Aqua Journey - budgetvenligt SUP board

Bedste budgetvenlige paddleboard

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bestway Hydro Force Aqua Journey:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Designet til padling på fladt vand og i små bølger
 • Let at transportere med 15 minutters hurtig indblæsning
 • Justerbar letvægtspagaj i aluminium

Forbrugsguidens vurdering

Bestway Hydro Force Aqua Journey tilbyder en række fordele, hvor det begyndervenlige design og den overkommelige pris er de mest fremtrædende egenskaber. Boardet er tilgængeligt for alle forbrugere og giver en budgetvenlig mulighed uden at gå på kompromis med kvaliteten. Den robuste konstruktion sikrer holdbarhed og evnen til at modstå bølger, hvilket garanterer en sikker og fornøjelig oplevelse. Det skridsikre område øger desuden sikkerheden under brug. Med sin livlige gul-orange farve fanger Bestway SUP-boardet øjet og ser fantastisk ud, når det glider gennem vandet. Det er et alsidigt allround-board, der passer til forskellige vandforhold, selvom det fungerer bedst i roligere farvande med mindre bølger. Denne alsidighed giver mulighed for afslappende padleture såvel som aktiviteter som yoga og meditation.

Selvom boardet ikke har aftagelige finner, og kvaliteten af den medfølgende taske kunne være bedre, mener vi, at Bestway Hydro Force Aqua Journeys samlede værdi og overkommelige pris gør det til et solidt valg for vandentusiaster.

Fordele

 • Stabil og nem at styre
 • Farverigt design
 • Sikker og robust
 • Allrounder til flere typer af vand
 • Skridsikker pude

Ulemper

 • Ikke-aftagelige finner
 • Kvaliteten af den medfølgende taske kunne være bedre

Modellen er en favorit hos både eksperter og forbrugere. Hos Amazon modtager produktet 4,5/5 stjerner, mens den bliver kåret til ”Best Value” (Bedste værdi) i en paddleboard test hos surfermagasinet Globosurfer.com.

Eksperterne er også meget begejstrede for modellen. De nævner, at prisen klart er i den overkommelige ende, men du får stadig alt det tilbehør med, du kunne ønske. Designet bliver rost for at være både stabilt og funktionelt, og eksperterne kommenterer, at det er komfortabelt at anvende brættet, selv når du sidder på knæene.

De påmonterede håndtag gør transporten nem, og så er præstationen lige god på hav såvel som på sø og å. Oplevelsen bliver opsummeret med ordene: ”Simple, functional, and budget-friendly, the Bestway Hydro Force Aqua Journey is an excellent choice for beginners who are looking for a great entry board”.

Brugerne er glade for mange forskellige aspekter – blandt andet den effektive pumpe, som gør det utrolig nemt at komme i gang med at anvende produktet. Andre fordele hos brugerne er den lave pris, den solide konstruktion, det komfortable design, selve præstationen på vandet samt alt det praktiske tilbehør, der medfølger.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bestway Hydro Force Aqua Journey

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 110 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 10.2 kg
 • Tykkelse: 12 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: Enkelt
 • Form: Rund
 • Opsætning: single
 • Tavleform: all-round

Det prisvenlige valg
Bestway Hydro Force Aqua Journey kommer med flere fordele, men den måske største er prisen. Her er tale om et overkommeligt prisleje, så alle kan være med. Derfor behøver du heller ikke lede efter et paddleboard tilbud for at få råd til boardet her.

Den lave pris til trods kommer modellen med masser af kvalitet, så du behøver ikke frygte, at du kommer til at gå på kompromis med det mest essentielle.

Boardet er solidt og holdbart, og det er skabt til at være robust. Du kan roligt tage det med ud i bølgen blå og være sikker på at få en fantastisk oplevelse. Sikkerheden er høj, og du vil få en model med et godt stå/sidde-område, hvor du ikke så let glider.

Bestways SUP board er dertil designet i en farverig orange-gul nuance, der er rigtig flot, når det glider gennem vandet.

Allround-produkt
Nogle varianter er skabt til de vilde bølger, mens andre er skabt til mere roligt vand. Bestway Hydro Force Aqua Journey er et allround-bræt, som du kan anvende i den type vand, du foretrækker. Men det har sin klare force i de mere rolige omgivelser med mindre bølger.

Anvendeligheden er meget alsidig, og du kan både bruge enheden til den afslappende padletur eller til lidt mere action. Yoga- og meditationsentusiasten vil også kunne drage fordel af brættet, der let vil kunne imødese de aktiviteter, som er helt nede i gear.

SUP’en er oppusteligt, og derfor vil det være let at transportere. Når du ønsker at komme ud i vandet, skal du blot puste det op med den medfølgende pumpe. Du kan tilkøbe en elektrisk pumpe, hvis du gerne vil have, at det skal gå lidt hurtigere.

Der er en maksimumbelastning på 100 kg. Alt i alt er Bestway Hydro Force Aqua Journey et farverigt og budgetvenligt valg, der kommer med alt det essentielle og en høj alsidighed.

Mere om Bestway Hydro Force Aqua Journey

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 110 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 10.2 kg
 • Tykkelse: 12 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: Enkelt
 • Form: Rund
 • Opsætning: single
 • Tavleform: all-round

Bestway Hydro Force Kahawai - SUP board til nybegyndere såvel som øvede

Bedste paddleboard til turbulent vand

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bestway Hydro Force Kahawai:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Let at manøvrere - i roligt vand og i vildere bølger
 • Designet til at klare lange ture på de kraftigste bølger
 • Ideel til alle niveauer af padlefærdigheder

Forbrugsguidens vurdering

Bestway Hydro Force Kahawai paddleboard er designet til at håndtere udfordrende bølger og passer til ryttere på alle niveauer. Det levende og iøjnefaldende flerfarvede design tilføjer et stilfuldt touch, mens den oppustelige konstruktion sikrer ubesværet transport og opsætning. Den omfattende tilbehørspakke med årer, rygsæk, catch belt og reparationssæt øger boardets samlede værdi betydeligt. Med sin manøvredygtighed og aftagelige finner giver det en jævn styring og øget sikkerhed, der passer til både nybegyndere og mere erfarne. Vægtkapaciteten på hele 140 kg giver dertil alsidighed og plads til en bred vifte af brugere.

Derudover gør det praktiske snøresystem foran det nemt at opbevare udstyr under længere ture. Kvaliteten af den medfølgende pumpe kunne være bedre, men hvis du vælger en elektrisk pumpe, kan du gøre det hele lettere alligevel. Baseret på vores research anser vi Bestway Hydro Force Kahawai for at være et attraktivt og holdbart SUP-board, der udmærker sig i vilde vandforhold, er brugervenlig og har praktiske funktioner.

Fordele

 • Ekstra opbevaringsplads
 • Høj alsidighed
 • 3 finner medfølger
 • Let at transportere

Ulemper

 • Fås kun i 1 farve
 • Kvaliteten af den medfølgende pumpe kunne være bedre

Modellen hører til blandt eksperternes såvel som brugernes favoritter. Hos Amazon modtager den i gennemsnit 4/5 stjerner, mens den i en paddleboard test hos surfermagasinet Globosurfer.com bliver kåret til testvinder samt får en fin anmeldelse af ferieudstyrsmagasinet Ferieudstyr.dk.

Globosurfer.com begrunder deres flotte anmeldelse med, at boardet er: ”Fast, stable, and very easy to paddle, which makes it an excellent option for both beginners and experienced paddleboarders”. Eksperterne er især imponerede over den skridsikre overflade, der sikrer dig mod at glide, samt det velfungerende finnesystem, der tillader dig at måle din hastighed meget præcist.

Den smarte tilhørende aluminium-åre kan blive delt i tre for en lettere transport, og de fem håndtag på modellen er en stor fordel, når du skal transportere den. Alt i alt mener eksperterne, at her er tale om et godt board, der vil passe til alle kropstyper og niveauer.

Brugerne hos Amazon fremhæver forskellige elementer ved produktet, men især går det igen, at kvaliteten er høj, at oplevelsen på vandet er dejlig og at der er god valuta for pengene.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bestway Hydro Force Kahawai

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 140 kg
 • Længde: 310 cm
 • Vægt: 15 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Finne: Thruster
 • Form: Rund

Sejt bræt med mange fordele
Bestway Hydro Force Kahawai hører ikke til blandt Bestways’ billigste varianter, men dog heller ikke til de dyreste. Du skal godt nok lægge flere penge på bordet end hos de helt prisvenlige versioner, men til gengæld får du en skarp investering, der kan holde i mange år.

Modellen er skabt til at være meget robust og holdbar, og det er ikke mindst fordi, den er designet til at blive brugt i vandforhold, der er alt andet end rolige. Det betyder, at du uden at være nervøs kan tage Bestways’ SUP paddleboard med ud de steder, hvor vandet er uroligt. Det kan for eksempel være floder eller i stærkere bølger. Er du eventyrlysten, vil modellen her klart være noget for dig.

Som et visuelt plus er boardet virkelig sejt at se på. Det kommer i et flerfarvet design med lækre detaljer.

Varianten er oppustelig, og det er hurtigt og let at puste det op. Der medfølger en håndpumpe, men hvis det skal gå stærkere, kan du tilkøbe en elektrisk pumpe. Faktisk er tilbehørspakken rigtig stor, og med i pakken følger også en åre, en rygsæk, en ankelsnor og et praktisk reparationssæt.

Let navigering
Boardet er fremstillet til at være nemt at navigere – både når du opholder dig i rolige vandomgivelser, eller når du giver dig i kast med de mere vilde. Du finder 3 aftagelige finner, der hjælper til en bedre navigation samt til en bedre sikkerhed.

Selv om modellen er skabt til de vildere forhold, kan du sagtens bruge den til afslappende padleture på søen eller i roligt vand. Det gør produktet velskabt til nybegyndere såvel som øvede – det favner med andre ord meget bredt.

Der er en maksimumbelastning på 140 kg, hvilket er rigtig pænt. Som en ekstra bonus er der et smart snøresystem forrest, og det er er skabt til at fungere som et ”net”, der holder fast på oppakningen. Derfor vil varianten også være ideel til de længere ture.

Alt i alt er Bestway Hydro Force Kahawai et robust og flot SUP board, der er skabt til vildere forhold og har en let navigation og smarte snore til oppakningen.

Mere om Bestway Hydro Force Kahawai

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 140 kg
 • Længde: 310 cm
 • Vægt: 15 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Finne: Thruster
 • Form: Rund

Aqua Marina Fusion - paddleboard med høj værdi for pengene

Subboard med høj værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Aqua Marina Fusion:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Multifunktionelt sæt til et bredt publikum
 • 10 cm længere end de fleste modeller
 • Praktisk rejsevenligt snøresystem

Forbrugsguidens vurdering

Aqua Marina Fusion er et stærkt anbefalet paddleboard, der giver god værdi for vandentusiaster. Baseret på vores research og feedback fra både eksperter og brugere får det konsekvent ros for sine praktiske og alsidige funktioner. Boardets iøjnefaldende orange design og længere længde på 330 centimeter giver dertil synlighed og glattere glidning på vandet. Den brede konstruktion sikrer stabilitet og balance, så det passer til begyndere og forskellige vandforhold. Det oppustelige design gør det nemt at opbevare og transportere, mens den medfølgende højtrykspumpe sikrer hurtig og problemfri oppumpning.

Selvom Fusion ligger i den højere prisklasse, gør dens alsidighed, holdbarhed og omfattende tilbehørspakke den til en god investering. Dens lette design gør den nem at transportere, og dens pålidelige ydeevne i både roligt og uroligt vand har givet den et godt ry. Snøresystemet foran giver desuden praktiske opbevaringsmuligheder til længere ture. Alt i alt mener vi derfor, at Marina Fusion giver god værdi for pengene, hvilket gør den til et solidt valg for vandentusiaster, der søger eventyr og rekreation.

Fordele

 • Flere typer tilbehør medfølger
 • Mulighed for at fastgøre sæde på tavlen
 • Let at bære og puste op
 • Moderne drop-stitch-teknologier

Ulemper

 • Ikke hurtig nok til de avancerede brugere

Aqua Marina Fusion vil være det bedste paddleboard for dig, der leder efter et godt paddleboard tilbud, som giver høj værdi for pengene.

Modellen er blevet testet hos to forskellige hold eksperter, der har det til fælles, at de begge er meget imponerede. Det danske outdoor-magasin Friluftsmagasinet.dk tildeler produktet en placering som topscorer, mens vandsportsmagasinet Standuppaddleboardworld.com giver den hele 8,2 ud af 10 point.

Friluftsmagasinet.dk har i deres paddleboard test set nærmere på 5 varianter, hvor Aqua Marina Fusion får en flot andenplads. Det begrunder eksperterne med, at prisen er virkelig fin, og så er designet utrolig lækkert. De forklarer, at den er mest velegnet til brug i sommerhuset, men at hele familien kan anvende den. Friluftsmagasinet.dk opsummerer oplevelsen sådan: ”Kvaliteten er god og på trods af den billige pris får du meget value for money”.

Standuppaddleboardworld.com giver brættet en høj score på flere parametre såsom stabilitet, design, præstation, medfølgende tilbehør og forhold mellem pris og kvalitet. Eksperterne er især begejstrede for det medfølgende tilbehør, som betyder, at du ikke skal ud og have ekstra penge op af lommen.

Endnu en fordel er den lette vægt, som gør enheden nem at transportere, og så præsterer den utrolig fint på både stille og uroligt vand. Eksperterne opsummerer den positive oplevelse med ordene: ”Aqua Marina Fusion lives up to the high expectations. It is one of the most sold inflatable SUP boards and this is justified. The SUP board is great on the water and is very sturdy”.

Anmeldelse: Produktanalyse af Aqua Marina Fusion

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 330 cm
 • Vægt: 8.5 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 81 cm
 • Finne: Enkelt
 • Form: Touring
 • Opsætning: Single

Kan det hele
Aqua Marina Fusion kommer med et væld af fordele, og vi kan starte med det ydre. Designet er superflot i en lækker orange farve, der helt sikkert vil dreje en del hoveder. Boardet er ekstra langt i forhold til både forgængeren og flere af konkurrenterne med sine 330 centimeter, og derfor vil du opleve at kunne glide mere smidigt gennem vandet.

Modellen er dertil bred, så du får god stabilitet og balance, der især er nyttige egenskaber for nybegynderen, der lige skal lære teknikken.

Med produktet her vil du lige være klar til at hoppe i vandet med det samme, og fordi den er oppustelig, er den også pladsbesparende i det daglige. Når du så vil ud på vandet, skal du blot pumpe den op. Det foregår via den medfølgende højtrykspumpe, der på ingen tid gør dig klar til at komme i gang.

Ud over den medfølgende højtrykspumpe får du en komplet pakke med rigtig mange stykker tilbehør. Det inkluderer den justerbare åre, en smart transporttaske, sikkerhedsline og et reparationssæt.

Prisen ligger ikke i den helt lave ende, men du vil få rigtig meget værdi for pengene. Se betalingen som en investering i både underholdning, sundhed og velvære.

Til den brede målgruppe
En af Aqua Marina Fusions helt store forcer er alsidigheden. Med sit design og konstruktion appellerer den til den brede målgruppe, og det spænder lige fra den eventyrlystne til motionisten, familien eller nybegynderen. Du vil kunne benytte enheden i rolige såvel som urolige vandomgivelser, og du vil både kunne få action eller meditation.

Vægten for selve boardet ligger på under 9 kg, hvilket gør det muligt at transportere det let, og maksimumsbelastningen er på 150 kg, hvilket er i den høje ende.

Du finder masser af styrke og stivhed i produktet, og konstruktionen er skabt efter de mest moderne drop-stitch-teknologier. Du vil få den samme robusthed og glid, som du kender fra et hard board, og formen giver en bedre balance.

Som en praktisk funktion er der et snøresystem forrest, der fungerer som et slags net til opbevaring. Så kan du lettere tage ud på en længere tur med oppakning og proviant.

Mere om Aqua Marina Fusion

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 330 cm
 • Vægt: 8.5 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 81 cm
 • Finne: Enkelt
 • Form: Touring
 • Opsætning: Single

XQMax Sup 305 - godt allround paddleboard

Bedste alsidige paddleboard

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på XQMax Sup 305:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Designet til begyndere og øvede spillere
 • Skridsikre EVA-puder
 • Høj brugervægtskapacitet til en bred vifte af brugere

Forbrugsguidens vurdering

XQMax Sup 305 er et alsidigt allround-paddleboard, der henvender sig til både begyndere og erfarne ryttere. Vi mener, at det tilbyder en komplet pakke med fremragende værdi for pengene med sin overkommelige pris. Den omfattende tilbehørspakke med en justerbar åre i aluminium, tre finner, en strop og en bæretaske sikrer, at du har alt, hvad du behøver for at få en god padleoplevelse. Det traditionelle design i klar orange med sorte detaljer giver et cool og eventyrligt touch til dine eventyr på vandet. Sikkerheden er også i højsædet med de tre finner, der giver bedre navigation og stabilitet. Den skridsikre EVA-måtte øger sikkerheden og giver en stabil platform, selv i større bølger. Med sin robuste konstruktion kan XQMax Sup 305 modstå forskellige forhold.

Selvom det øverste lag kan skalle af med tiden, gør boardets holdbarhed og alsidighed det til en god mulighed for forskellige vandaktiviteter. Alt i alt tilbyder XQMax Sup 305 en pålidelig og fornøjelig paddleboarding-oplevelse for både begyndere og erfarne entusiaster.

Fordele

 • Favorit i paddleboard test
 • Hurtig og nem at puste op/tømme for luft
 • Flot og praktisk design
 • Høj sikkerhed
 • Større tilbehørspakke medfølger

Ulemper

 • Fås kun i 2 farver
 • Det øverste lag kan skalle med tiden

Modellen hører både til favoritterne hos eksperterne og brugerne. Hos forhandleren Amazon modtager den 3,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit, mens den får en fin anmeldelse i en paddleboard test hos bloggen Sunsetpaddler.com.

Eksperterne nævner flere fordele ved modellen – blandt andet at det er et meget alsidigt bræt, som du kan bruge til mange forskellige SUP-aktiviteter. Det er også utrolig let at manøvrere, og så er det lige dele velegnet til begyndere og mere trænede brugere.

Det er dog et plus, hvis du har erfaring i forvejen. Stabiliteten kunne være bedre, og eksperterne nævner, at det kan være svært at holde balancen på uroligt vand. Til gengæld mener de, at varianten: ”Comes with everything you need to get on the water”.

Brugerne er generelt meget positive, og de roser især produktet for at være godt konstrueret og nemt at komme i gang med. De fremhæver det også for at være velegnet til børn såvel som voksne, og så præsterer det rigtig fint på vandet.

Anmeldelse: Produktanalyse af XQMax Sup 305

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 11.3 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Form: Rund
 • Finne: Twin

Alsidig allrounder
Uanset om du er til de lidt vildere bølger eller de rolige padleture gennem en stille gå, så vil XQMax Sup 305 være et godt valg. Produktet er meget alsidigt og vil passe til de flestes behov. Prisen er som et plus overkommelig, så uanset dit ønskede formål vil her være høj værdi for pengene.

Designet er traditionelt og skabt i en farvestrålende orange farve med lyse og sorte detaljer og nuancer. Det ligger klart til den seje og eventyrvækkende side.

Som en del af designet er der forrest et snøresystem, hvor krydsende snore danner et net. Nettet kan du bruge som opbevaringssted til oppakning, hvis du gerne vil ud på længere ture.

Paddleboardet er oppusteligt, og du kan forholdsvist nemt puste det op med den medfølgende håndpumpe. Ud over håndpumpen medfølger en større tilbehørspakke med både en justerbar åre i aluminium, tre finner, en strop og en bæretaske.

Høj sikkerhed
De tre finner givere en lettere navigering samt en bedre sikkerhed. Sikkerheden bliver dertil øget af den skridsikre EVA-måtte, som du står på, mens du padler. Måtten gør, at du undgår at falde og slå dig, og selv i større bølger vil du opleve at kunne stå solidt fast.

Selve boardet er også robust og solidt, og det kan tåle lidt af hvert. Alsidigheden gør desuden, at du selv kan vælge, om du vil stå op og padle, eller om du hellere vil sidde på knæ. Når du sidder på knæ, er det lettere at holde balancen, og som nybegynder kan det være en smart ide at starte her.

XQMax Sup 305 er dog designet til både den nye og erfarne paddelboarder, og alsidigheden finder du også i vægtbelastningen. Den maksimale vægtbelastning ligger på 150 kg, hvilket er højt.

Mere om XQMax Sup 305

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Længde: 320 cm
 • Vægt: 11.3 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Form: Rund
 • Finne: Twin
Læs mere om XQMax Sup 305

Stand Up Paddle Board (300cm) Spartan Sport 3401 - begyndervenligt oppusteligt sup board med komplet sæt

Bedst til begyndere

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Stand Up Paddle Board (300cm) Spartan Sport 3401:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kan håndtere en maksimal vægt på op til 130 kg
 • Kan fyldes med luft op til 15 PSI
 • Inkluderer også: Paddle i aluminium, pumpe, finne og reparations-sæt

Forbrugsguidens vurdering

Hos redaktionen anbefaler vi dig paddleboardet fra Spartan Sport til begyndere – uanset om du er ung eller i den mere voksne alder. Modellen er let at kontrollere med god stabilitet i vandet, og du kan stå sikkert på non-slip overfladen.

Selvom du kun kan få boardet i én nuance, så er der mange gode fordele ved sættet: Du får alt, du skal bruge for at komme i gang, så det er nemt at starte dit eget eventyr på vandet.

Fordele

 • Non-slip overflade
 • God stabilitet i vandet
 • Har 2 praktiske elastikker foran
 • Fås med 2 dele

Ulemper

 • Kommer kun i én farve

Når du er nybegynder i paddleboard, kan du starte ud med et smart kit som Spartan Sport 3401. Du får alt, du skal bruge til ture på vandet, hvor du kan pumpe det oppustelige bræt op til 15 PSI. Det giver en maksimal brugervægt på 130 kg, så både store og små begyndere kan være med.

Anmeldelse: Produktanalyse af Stand Up Paddle Board (300cm) Spartan Sport 3401

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 135 kg
 • Længde: 300 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Fladvand

God størrelse til store som små
Hvis du endnu ikke har meget erfaring med paddleboard, bør du vælge en begyndervenlig model. Spartan Sprt har lavet et enkelt board, der er let at styre for små som store, der gerne vil lære at glide gennem vandet stående på et board.

Med en maksimal brugervægt på op til 130 kg, kan du både lade store legebørn lære at holde balancen, mens børnene også kan få god træning og underholdning. Det gør boardet meget alsidigt, fordi de fleste kan prøve en tur.

Finner og pumpe følger med for komplet sæt
Når du køber sættet med paddleboard fra Spartan Sport, slipper du for at skulle investere i masse ekstraudstyr. Med til boardet får du måde en paddle i solid og let aluminium, en smart pumpe, finne og et reparations-sæt til uheld og rifter.

Det er en god løsning med et komplet sæt, når du stadig er i begynder-fasen, og du skal finde det rigtige udstyr til dine behov. Med sættet kan du starte ud og altid finde nyt tilbehør, hvis du får brug for det.

Mere om Stand Up Paddle Board (300cm) Spartan Sport 3401

Specifikationer

 • Maks. personvægt: 135 kg
 • Længde: 300 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Finne: 2 + 1
 • Form: Fladvand

5 ting du skal overveje, før du køber paddleboard

 • Vægtkapacitet

  Vægtkapacitet er et vigtigt element, idet paddleboardet kan blive ustabilt, hvis du vejer mere, end det er beregnet til (husk også at evt. udstyr vejer). Paddleboards kan normalt holde til en vægt på mellem 90-140 kg, men der findes også modeller, der kan klare helt op til 230 kg. Hvis du vejer mindre end 90 kg, er stort set ethvert standard paddleboard fint, men vejer du mere, bør du overveje at finde et større, som giver dig mere stabilitet. I så fald skal du kigge efter dem med en længde på 300 cm og en bredde på omkring 80 cm.

 • Længde og bredde

  Korte paddleboards (under 305 cm) er velegnet til børn eller surfing, men det er også muligt at finde modeller designet til børn på omkring 240 cm i længden. Medium paddleboards (305-365 cm i længden) er glimrende til all-round brug og til paddleboard-yoga. Lange paddleboards (380 cm i længden og derover) er gode til hurtig padling og lange ture, omend de kan være lidt sværere at manøvrere med. Med lange paddleboards kan du få mere fart ift. korte og mellemlange modeller, og de sætter en mere lige kurs, så hvis du er interesseret i at padle hurtigt eller tage på tur over længere distancer, så er det en lang model, du skal have fat i.

  Et bredere board er altid mere stabilt, men også langsommere, og hvis det er for bredt til dig, så kan det endda blive decideret svært at padle. De spænder normalt fra ca. 63 cm til 93 cm for at imødekomme forskellige behov. Hvis du skal på lange ture, hvor du skal have ekstra udstyr med, kan du vælge et bredere board for at få mere opbevaringsplads. Omvendt er smallere boards hurtigere og mere manøvredygtige, hvilket gør dem egnet til surfere og dig, som ønsker fart over feltet.

 • Tykkelse

  Tykkelsen på dit paddleboard er den primære faktor, der bestemmer, hvor meget vægt paddleboardet kan bære. Jo tykkere boardet er, jo mere vægt kan det bære. Den gennemsnitlige tykkelse ligger mellem 12-15 cm. For børn og lette personer kan et tyndt board være det bedste valg, da det er nemmere at håndtere, men vejer du over 90 kg, så anbefaler vi et tykkere board, så oplevelsen bliver mere stabil.

 • Pris

  Billigere paddleboards fås til 1.000 kr., mens mere avancerede premium modeller koster helt op til 10.000 kr. Premium paddleboards er fremstillet af mere robuste materialer og leveres med en pagaj af højere kvalitet. De har også flere PVC-lag for en mere stabilitet, og så er der flere D-ringe og greb til fastgørelse af udstyr. De billigere modeller er normalt lettere og nemmere at transportere, men de leveres ikke med samme mængde udstyr eller i samme kvalitet. Overvej hvad du har brug for, da det dyreste paddleboard ikke nødvendigvis er det bedste til lige netop dig og dine behov.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser

  Vi har inkludert kunde- og ekspertanmeldelser i vores artikel, så du kan få så nuanceret et billede, som muligt. Kundeanmeldelser kan give dig en idé om, hvilke erfaringer andre kunder har haft med en given model, og om de har været tilfredse med deres køb eller ej. Ekspertanmeldelser kan derimod give dig mere teknisk information og hjælpe dig med at træffe en mere kvalificeret beslutning om hvilket paddleboard, der er det rigtige for dig.

arrow-more

Test og anmeldelser af paddleboards anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

Ekspert- og testkilder

Globosurfer.com

Globosurfer.com er et internationalt surfermagasin og er en del af Amazons tjenester. Magasinet skriver om forskellige aspekter af vandsport og surfing i særdeleshed, og det inkluderer også tests af udstyr. Her drejer det sig om en paddleboard test af en række forskellige Bestway Hydro Force brætter. Modellerne Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, Bestway Hydro Force Kahawai og Bestway Hydro Force Aqua Journey er inkluderet i testen, der er baseret på parametre som varianternes ydeevner, design, pris, anvendelighed, funktionalitet og tilbehør.

Testen blev udført: Februar 2021
Du kan se testen her: Globosurfer.com

Inflatableboarder.com

Inflatableboarder.com er et internationalt vandsportsmagasin og forhandler med fokus på oppustelige paddleboards. Eksperterne leverer information omkring modellerne på markedet og hjælper læserne til at foretage de bedste valg. Her er der blevet set nærmere på to forskellige modeller, der hver især er blevet bedømt i solotests – bedømmelserne er baseret på kriterier som brætternes ydeevne, funktionalitet, anvendelighed, brug, tilbehør, design og pris.

Testene blev udført: Januar 2021

Du kan se testen af Aztron Urono SUP her: Inflatableboarder.com
Du kan se testen af Aztron Mercury her: Inflatableboarder.com

Paddlelove.com

Paddlelove.com er et stort vandsportsmagasin med fokus på aktiviteter, hvor du skal padle. Det vil sige paddleboards, kajakker og kanoer. Eksperterne hjælper deres læsere til at vælge de mest velfungerende produkter, og det inkluderer tests fra tid til anden. Her har Paddlelove.com for eksempel testet SUP boardet Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, som de roser i flotte vendinger.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her: Paddlelove.com

Standuppaddleboardworld.com

Standuppaddleboardworld.com er et paddleboardmagasin/blog stilet mod både nybegyndere og øvede. Her kan du finde al den information, du har brug for, hvis du gerne vil blive klogere indenfor feltet. Det inkluderer blandt andet tests. Her har eksperterne set nærmere på modellen Aqua Marina Fusion, som de giver en rigtig flot anmeldelse baseret på aspekter som ydeevne, præstation, pris, design, anvendelighed og funktionalitet.

Testen blev udført: Marts 2021
Du kan se testen her: Standuppaddleboardworld.com

Sunsetpaddler.com

Sunsetpaddler.com er en personlig blog, der handler om paddleboards. Indehaveren giver tips og insiderviden indenfor feltet samt skriver guides og foretager tests. Her gælder det en solotest af modellen XQMax Sup 305, som bloggen er meget positivt stemt overfor.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her: Sunsetpaddler.com.

Supboardermag.com

Supboardermag.com er et internationalt paddleboardmagasin og forhandler af SUP brætter. Eksperterne leverer information og viden om produkterne, så læserne kan blive klogere. Det inkluderer også tests af forskellige varianter, der er baseret på blandt andet ydeevne, funktionalitet, design, brug og konstruktion.

Testene blev udført: Juni 2020

Du kan se testen af Aztron Titan SUP 11’11 2.0 og Aztron Mercury her: Supboardermag.com
Du kan se testen af Aqua Marina Race her: Supboardermag.com

Sup-internationalmag.com

Sup-internationalmag.com er et online vandsportsmagasin med fokus på SUP paddleboards. Her leverer eksperterne tips, nyheder, guides, videoer og tests af forskellige SUP’er, og her er det blevet Aqua Marina Races tur til at blive anmeldt. Eksperterne er generelt meget positivt stemt.

Testen blev udført: 2019
Du kan se testen her: Sup-internationalmag.com

Vandklar.dk

Vandklar.dk er et dansk vandsportsmagasin skabt af fagpersoner fra svømmeverdenen. Der er fokus på udstyr til svømning og aktiviteter i vand, og her drejer det sig om en paddleboard test, hvor modellen Watery Global 10’6 SUP Board bliver kåret til testvinder. Testen er baseret på kriterier som ydeevne, kvalitet, stabilitet, sikkerhed og funktionalitet.

Testen blev udført: Januar 2021
Du kan se testen her: Vandklar.dk

Watery Global oppustelig SUP er også testet af Vandklar.dk. De anbefaler pakkeløsningen, hvis det skal være let, og selve boardet får ros for at være stift og godt konstrueret. Samlet bliver Watery Global oppustelig SUP bedømt som det bedste all-round valg, hvis du hurtigt vil på vandet.

Anmeldelsen er opdateret: januar 2021

Friluftsmagasinet.dk

Hos Friluftsmagasinet.dk elsker de alt omkring friluftslivet. De deler nyheder og indhold om, hvordan du bedst oplever naturen på forskellige måder. De laver også oversigter over de bedste produkter indenfor udendørskategorien.

Friluftsmagasinet.dk har blandt andet samlet 5 af de bedste SUP-boards, hvor Watery Global oppustelig SUP får en 3. plads som det bedste billige paddleboard i samlingen. Det får god feedback på kvaliteten i forhold til prisen, og med mange dele skal du ikke tilkøbe ekstraudstyr for at komme i gang. De anbefaler sættet til sommerhusture med familien, hvor I skal køles af.

Testen er opdateret: marts 2021

Friluftsmagasinet er magasinet for dig, der interesserer dig for udendørsliv, nyheder og udstyr. Du kan læse og lære om mange ting, og uanset om du er ny, øvet eller ekspert, kan du finde inspiration til de produkter, du skal have fat i.

Friluftsmagasinet har lavet en liste med de 5 bedste SUP boards, hvor Surfmore ALLROUND er blevet kåret som testvinder, og Surfmore TOURING har fået 4.-pladsen. Listen er udarbejdet i samarbejde med SUP board eksperterne Anders Braun og Simone Jensen.

Anmeldelsen er opdateret: september 2021

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Dato: Ikke oplyst. 

Du kan se brugeranmeldelserne af Bestway Hydro Force Aqua Journey her: Amazon.

Du kan se brugeranmeldelserne af Bestway Hydro Force Kahawai her: Amazon.

Du kan se brugeranmeldelserne af XQMax Sup 305 her: Amazon.

Du kan se brugeranmeldelserne af Aztron Mercury her: Amazon.

Du kan se brugeranmeldelserne af Aztron Urono SUP her: Amazon.

Du kan se brugeranmeldelserne af Aqua Marina Race her: Amazon.

Du kan se brugeranmeldelserne af Aztron Titan SUP 11’11 2.0 her: Amazon.

Watery.dk

Watery.dk er en dansk forhandler og producent af udstyr til aktiviteter i vandet. Køberne kan efterlade anmeldelser af købte produkter, som kan komme andre potentielle købere til gode. Her gælder det brugeranmeldelser af den populære Watery Global 10’6 SUP Board.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se brugeranmeldelserne her: Watery.dk.

FAQ

Hvilket paddleboard er det bedste?
Der er mange gode paddleboards på markedet, og i vores artikel kigger vi på de bedste bud - dog afhænger det specifikt af dine egne behov og præference. Watery Global 10’6, Bestway Hydro Force Kahawai, Aqua Marina Race og Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ er dog gode bud på de bedste.
Hvordan vælger jeg det rette paddleboard?
For at vælge det rette paddleboard skal du overveje stivhed, materiale, sikkerhed, opbevaringsmuligheder, design og tilbehør. Endelig er prisen og ombygningsmuligheder vigtige parametre. Nogle af aspekterne kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i vores artikel.
Hvordan bruger jeg et paddleboard?
Et SUP er et board til vandet, der via arm- eller paddelbevægelser skubber dig frem gennem vandet. Du kan enten sidde på knæ eller stå oprejst. Med et paddleboard får du mulighed for at opleve vandet og havet på en unik og anderledes måde, mens du også får motion og bevæger dig.
Hvor må jeg stå på paddleboard?
Det er lovligt at stå på paddleboard i Danmark på langt de fleste offentlige vandveje, så længe du respekterer lokale regler og sikkerhedsforanstaltninger. Det anbefales dog altid at tjekke lokale bestemmelser og eventuelle restriktioner, især i naturområder og fredede områder.

Hvad er et paddleboard?

Et paddleboard – også kendt som SUP board – er et stort, flydende board, som du kan stå på og ro med en padle / pagaj. Det minder om et surfboard, men er større og mere stabilt. Paddleboardet består af en kerne som gør det muligt at flyde, også har det en beskyttende ydre, som sikre at sup-boardet er stabilt. Paddleboards findes i mange forskellige former og størrelser, og så kan de fås som oppustelige eller hårde.

Paddleboarding stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor man havde et behov for at kunne transportere gods mellem de små øer. I dag er den en populær sportsgren og fritidsinteresse. I dag bruges paddleboards oftest til at padle på søer og i havet, og kan bruges fra alt fra at være transportmiddel, til træning, yoga og meget mere.

Hvorfor skal jeg købe et paddleboard?

Et paddleboard åbner en verden af muligheder for aktiviteter på vandet. Lige meget hvor erfaren du er med vandsport, så er der et hav af muligheder for dig med et sup board. Der findes en masse forskellige typer og størrelser af paddleboards. Så du kan endda finde et stort nok til både dig og din ven, kæreste, hund eller hvem du ellers vil have med ud i det blå.

Paddleboarding er også en god motionsform, både i sig selv, men du kan også dyrke yoga på det, sejle ræs eller ride på bølgerne som et surfbræt. Mulighederne er uendelige, det gælder bare om at finde det paddle board som passer til dig.

Guide til at vælge det rigtige paddleboard

Du ved, at du gerne vil ud på vandet og glide hen over havet med dit paddleboard, men du ved måske ikke helt, hvad du skal holde øje med, inden du foretager dit køb – derfor guider vi her til de væsentligste faktorer.

Skal jeg vælge et fast eller et oppusteligt paddleboard?

Der findes paddleboard som er faste, også kaldt et hard board, og så findes der oppusteligt paddleboard. Et hard board er det klassiske paddleboard, mens det oppustelige har stormet frem de sidste par år og revolutioneret SUP board markedet. Alle modeller i denne artikel er de oppustelige paddleboards.

Et fast paddleboard giver en god stabilitet på vandet. De kræver dog typisk en masse plads til opbevaring. Et hard board kan være op imod 4 meter langt, og da der ikke er noget luft at lukke ud, kan det være rigtig svært at have med at gøre.
Et oppusteligt paddleboard er ideelt for de fleste, for de typisk er billigere samt lettere at transportere, håndtere og opbevare. Et oppusteligt paddleboard er ikke lavet af faste materialer. Det pumpes op med luft ved hjælp af en pumpe, og pakkes sammen igen efter at du har brugt det.

Fordelene ved et luft paddleboard er at det er lettere at transportere og opbevarer, men udover det, så kan det også bedre tåle stød eller salg end et fast paddleboard. Et hard board får hurtigere buler eller synlige ridser, som i værste tilfælde kan påvirke din brug af SUP boardet. Så er det oppustelige paddleboard typisk også en del billigere end et hard board.

Nogle professionelle mener, at et oppusteligt board ikke performer helt så godt som et hard board. Her er det dog meget små forskelle der snakkes om, og vi anbefaler også at starte med et luft paddleboard.

Typer af SUP-boards

Der findes en række forskellige typer af paddleboards, som er egnet til forskellige aktiviteter og erfaringsniveauer. Overvej hvad du vil bruge paddleboardet til. Er det til fart og tempo eller til afslapning og rolige ture på vandet? Nogle boards er skabt til det ene og andre til det andet. Overvej også om boardet bare er til brug engang imellem, eller om du vil benytte det hyppigt. Og så er spørgsmålet, om du er nybegynder eller øvet?

 • Allround
  Et allround paddleboard er den type paddleboard som der bliver solgt langt flest af. Det er også kendt som et “almindeligt paddleboard”. Et allround paddleboard sikrer at der er en høj stabilitet, også har det en god balance mellem fart og hvor let det er at manøvrere. Et allround paddleboard kan sagtens bruges af en nybegynder, men kan også fint bruges af en mere øvet SUP boarder som ønsker et alsidigt board. Brættet kan både bruges på det lade eller stillestående vand nær kysten, men kan også sagtens klare en mere urolig sø med lidt længere til kysten.
 • Race
  Et race paddleboard er særligt designet og bygget til fart. Det gælder både de materialer som det er bygget i, men også formen det er designet i. Et fart-board er typisk smallere og længere end et all-round board, og så har det en tipped front. Det betyder at det er mindre stabilt, men er bygget til at bryde gennem vandet og give den højest mulige fart og nem at manøvrere. Et fart-board anbefales derfor ikke hvis du er nybegynder, men er godt hvis du er øvet og gerne vil udfordres lidt, og have fart over feltet.
 • Touring
  Et touring paddlebaord giver det bedste fra begge verdener af et allround- og et race paddleboard. Det giver den perfekte balance mellem stabilitet og hastighed. Det er særligt oplagt til lange ture med en smule modstand, men hvor du også vil have en masse komfort i stabiliteten.Det er derfor særligt godt til både den øvede og nybegynderen som gerne vil på lidt længere ture.
 • Wave
  Et wave paddleboard er den type som kommer tættest på et surfbræt. Det er designet til at kunne lægge sig helt fladt på toppen af bølgerne, og samtidig have de ultimative manøvreegenskaber, så positionen nemt kan holdes. Et wave supboard er smalt og kort, også er de meget stive. Det gør, at de er nemme at manøvrere i bølgerne. Et waveboard anbefales som paddleboard til børn eller nybegyndere, som ikke har så mange kræfter til at vende paddleboardet i vandet.
 • SUP-yoga, meditation eller fitness
  Et paddleboard til SUP-yoga eller fitness er lavet til at have den største stabilitet på vandet. Det er derfor ikke lavet med formål til at kunne bevæge sig en masse i vandet, men det giver mulighed for at lave aktiviteter på vandet, som kræver en masse balance. Du kan godt paddle dig igennem vandet med yogaboard, men du vil opleve en del modstand. De bredere paddleboard anbefales hvis du er nybegynder, foretrækker de roligere ture eller hvis du vil dyrke SUP-yoga eller meditere på boardet.

Størrelse og volumen

Når du skal vælge det rigtige paddleboard til dig, så er det vigtigt at kigge på størrelsen og volume. Volumen indikerer, hvor høj en vægt det enkelte board kan holde oppe. Alle paddleboard har en maksimal belastning. Det er den vægt, der maksimalt kan være på brættet, før det kan tage skade, og luften bliver for presset. Overvej her din egen vægt, og om du ønsker at tage oppakning eller en anden person med på padleturen. Hvis ikke paddle boardet har det rette volumen i forhold til vægten, så vil det synkes til bundes. Det er derfor vigtigt at finde et paddleboard med den rette volumen til dig.

Størrelsen på sup boardet har betydning for hvor stabilt paddle boardet er på vandet. Hvis du er nybegynder så er det bedre at have et paddleboard som er lidt for stort, end et som er en smule for småt. Paddleboards som er lange og smalle er lavet til race og touring. De kan hurtigt og nemt komme frem, opnå høj fart og er gode til langdistance stand-up paddleboarding. De skærer nemt gennem vandet, men de er meget ustabile ved lav hastighed, og kræver en god balance. Brede og korte paddleboards er lavet til at give mest mulig stabilitet på vandet. Det giver mulighed for at lave aktivitet på brættet. De er nemme at manøvrere, også er de stabile ved både høj og lav hastighed. Det kræver dog en del kræfter at få dem op i høj hastighed.

Form af paddleboard

Det er vigtigt at du vælger et paddleboard med den rigtige form som passer til dine behov og ønsker. Formen på et paddleboard har stor betydning for hvordan de bevæger sig i vandet, og hvad det fungerer bedst til. Når man snakker om formen på et paddleboard, så er det primært spidsen af brættet man kigger på.

 • Pointed
  Et pointed paddleboard har en spids form med en spids næse og bagende. Den spidse form gør det nemt for brættet at skære gennem vandet, og giver mere fart, så du kan paddle længere og hurtigere. Det kan være en smule sværere at manøvrere end et paddleboard med en mere rund form. Et pointed paddleboard anbefales hvis du gerne vil længere ud på vandet, også er bedre i hårdere vejr med blæst.
 • Rounded
  Et rounded paddleboard har en mere blød form, det er mere bredt og faldt, også er enderne mere runde – det minder mest om et surfboard. Det er designet til at give en masse stabilitet i det stillestående vand, og men det er ikke hurtigt på samme måde som et pointed. Et rounded paddle board er et godt bud til begynderen.
 • Pinned
  Et pinned paddleboard er en mellemting mellem et rounded og et pointed paddleboard. Det giver en god balance mellem fart og balance, og ses typisk på et allround paddle board.

Hvis du er erfaren til paddleboarding og gerne vil have så meget fart som muligt, så bør du vælge et pointed board. Er det nybegynder, så bør i stedet vælge et rounded paddleboard, som giver dig en stabilitet, så du får mulighed for at øve teknikken. Hvis du gerne vil have et alsidigt paddle board som også kan bruges i lidt uroligt vand, men har en god balance mellem stabilitet og fart, så bør du kigge på et pinned paddleboard.

Sikkerhed

Sikkerhed er et meget vigtigt parameter, når det kommer til aktiviteter på et SUP board. Mange produkter kommer med et skridsikkert underlag, der gør, at du vil stå bedre fast. Det er rigtig smart – især hvis du ikke er så øvet endnu. Nogle enheder er skabt til at være mere sikre i selve konstruktionen, så for eksempel luftfordelingen bliver bedre. Du bør dertil have et reparationssæt og en sikkerhedsline ombord – noget de fleste modeller kommer med. Sikkerhedslinen er fast mellem dig og dit paddle board, så i tilfælde af at du skulle falde i vandet, så bliver dit sup-board hos dig. Det samme kan du få til din åre, så du heller ikke risikere at miste den.

Mange modeller kommer også med en fodremme, som holder din fod i standard position. Det kan hjælpe dig til holde balancen, og gør det nemmere at manøvrer paddleboardet.

Du bør altid have en redningsvest på, når du er ude på vandet på dit SUP. Du vil ofte skulle købe den særskilt. Du skal vælge en redningsvest der som minimum er kvalificeret som en svømmevest, og gerne en fastvest type, med opdrifts materiale af skum. Kig altid på sikkerhedsgodkendelserne før du køber en redningsvest, og vælg en der passer til de forhold som du skal bevæge dig under. En sikkerhedsvest bør sidde tæt på kroppen, men samtidig give nødvendig bevægelsesfrihed.

Hvis du gerne vil ud på dit paddleboard i de kolde måneder, så skal du bruge en våddragt. En våddragt er typisk lavet i neopren, og har en masse lufthuller. Dragten opvarmes af din kropstemperatur, og kan holde dig varm hvis den er tilpasset til vejret og af god kvalitet. Våddragter findes i en masse forskellige kvaliteter og er beregnet til forskellige temperaturer. Det er derfor vigtigt at du finder en som passer til de forhold som du skal være ude i.

Transport af paddleboard

Vælger du et paddleboard, der er oppusteligt, vil transporten være relativt nemt. Du slipper for at håndtere en uhensigtsmæssig lang tingest og kan blot pumpe den op, når du har brug for den. Der medfølger ofte en håndpumpe med når du køber boardet. Du kan også tilkøbe en elektrisk pumpe, hvis du gerne vil slippe for manuelt arbejde og have opgaven klaret hurtigere.

Hvad koster et paddleboard?

Et paddleboard er ikke en billig investering, så prisen vil for de flestes vedkommende være en stor faktor. De smarte og mere professionelle versioner, der er skabt til fart og tempo, er oftest de dyreste. Allrounderne har typisk en lavere pris, og hvis prisen er afgørende, kan du overveje at se efter paddleboard tilbud på dem, du har set dig varm på.

Tilbehør til paddleboard

Finne

Et paddleboard skal have en finne, for det kan holdes stabilt og bestemmer navigationen imens du padler. Der sidder typisk en finde på boardet når du køber det. Nogle finner er en fast del af konstruktionen af brættet, mens andre finner kan tilkøbes eftermonteres. Nogle finner er skabt til fart, mens andre er mere gængse og allround. Hvis du skal ud på mere uroligt vand, så er det en fordel at have en større finne. Det kan derfor være en fordel at have en udskiftelig finne, hvis du gerne vil bruge dit paddleboard i alsidigt vejr.

Åre/paddle

Åren – eller padlen / pagajen – skal du bruge til at skabe fremdrift og komme fremad. Ofte er åren med i prisen som en del af udstyrspakken. En god åre er robust, men med lav vægt, og den skal kunne tjene det formål, du har med aktiviteten. Du kan for eksempel tilkøbe årer til fart og tempo.

Opbevaring på supboardet

Mange boards har foran et snøresystem, hvor en række snore danner et helt ”net”. Du kan derfor anvende nettet som opbevaringssted, hvilket er smart, hvis du gerne vil ud på længere ture og have oppakning med.

Luft/pumpe til paddleboards

Oppustelige paddleboards kræver luft for at kunne flyde. Der medfølger ofte en håndpumpe, når du køber dit SUP board. Det varierer fra bræt til bræt hvor meget luft, der kan være i dem. Hvis du gerne vil mindske det manuelle arbejde i at puste et paddleboard op, så kan du også købe en elektrisk pumpe til dit paddleboard.

Ombygningsmulighed til kajak

Nogle modeller kommer med en anordning, hvor du kan placere et sæde. Det vil altså sige, at du i princippet kan omdanne paddleboardet til en kajak – det er især smart hvis du er vandsports-entusiast og gerne vil have mest muligt ud af dit køb.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad du skal holde øje med, når du skal købe et paddleboard, kan du finde mere inspiration hos Supboardguide.com.

Paddleboards 101: Sådan kommer du i gang

Er du helt grøn på SUP-området, så er der en verden af sjov og motion at hente her.

Paddleboard-populariteten har været stigende de seneste par år. Ideen med at kunne glide igennem vandet uden at blive våd, mens du både kan slappe af og få motion, tiltaler mange. Der er flere fine fordele ved SUP-aktiviteterne, for du får en på opleveren og får rørt dig samtidig. Det er en alsidig ”sportsgren”, hvor drengerøven kan få fart og action, mens den stille og rolige type kan dyrke meditation og yoga.

Har SUP-kulturen tiltalt dig, men er du stadig ikke kommet ud på vandet, så guider vi her til, hvordan du kommer bedst i gang.

 • Sikkerhedsline: Brug altid sikkerhedslinen. Sikkerhedslinen binder dig så at sige fast til dit bræt. Det betyder, at du ikke risikerer, at det flyder væk, hvis du falder i vandet og kommer væk fra det. I ekstreme tilfælde kan linen redde dit liv.
 • Bred opstart: Vælg gerne et bredt og velafbalanceret paddleboard, hvis du er ny. Det giver dig en bedre balance – både i roligt og uroligt vand. Du kan vælge et bræt til mere fart, når du er blevet tryg med teknikken og kunsten at holde balancen.
 • Åre: Vær sikker på at have den rette længde på åren, så du ikke skal bukke dig forover. Når du bukker dig forover, kan du lettere miste balancen.
 • Tjek vindforholdene: Inden du skal ud at sejle, bør du undersøge vinden og vejrforholdene. Din krop kommer til at fungere som et slags sejl, og kraftig vind vil gøre det svært at manøvrere og styre retningen.
 • Start blødt: Start altid med at lære brættet at kende i rolige vandomgivelser. Når du er blevet fortrolig med boardet og følelsen af at stå på et SUP, kan du begive dig ud i vildere omgivelser og større bølger.
 • De rigtige teknikker: Du får mest succes, hvis du lærer de rigtige teknikker. Start gerne på et begynderhold, hvor en erfaren kan vise dig, hvordan du bedst gør i praksis. Det kan være svært at få den rigtige vinkel og hældning på åren selv. Du vil også lære, at det faktisk er overkroppen og ikke armene, der skal gøre det tungeste arbejde.
 • Den rigtige vej: Det kan være overraskende svært umiddelbart at se hvilken vej, modellen skal vende. Som en tommelfingerregel kan du vurdere det ud fra finnens placering. Finnen skal være placeret i enden og ikke i fronten.
 • Stå ret op: Mange begyndere står foroverbøjede, når de padler. Det bedste er dog at stå ret op, da det øget stabiliteten og mindsker chancen for at falde i vandet. Når du blot kigger ned, forringer du også stabiliteten.
 • Hold afstand: Hold afstand til andre vandsports-udøvere på vandet. Du kan risikere at støde ind i andre, hvis afstanden er kort, og du vil med garanti blive påvirket af de bølger, som deres padlen sætter i gang.
 • Faldeteknik: Alle nybegyndere falder i starten. Det kan du næppe komme udenom. Prøv at falde væk fra brættet, så du minimerer risikoen for skader, hvis du rammer boardet. Har du sikkerhedslinen på, behøver du ikke frygte at miste dit bræt.

Er du interesseret i at læse flere begyndertips, kan du finde mere viden hos Leisurepro.com eller Rei.com.

Viden: Sådan vedligeholder og passer du på dit paddleboard

Et paddleboard er ikke en helt billig investering, så du bør passe rigtig godt på det. Er du i tvivl om, hvordan du gør, kan du læse med her:

 • Rengøring efter brug: Det er næsten uundgåeligt, at dit bræt begynder at lugte lidt med tiden. Derfor kan du engang imellem vaske boardet med let rengøringsmiddel og vand.
 • Smørelse: Én gang om året bør du smøre alle metaldelene med olie. Hold også øje med at delene ikke begynder at ruste. De skal altid være rene og tørre.
 • Pas på solen: Det lyder næsten modsætningsfyldt, men dit SUP paddleboard har ikke godt af for meget sol – akkurat ligesom din hud. Sørg derfor for ikke at lade det ligge på sandet eller asfalt for længe, for her bliver temperaturen meget højere end luft- og vandtemperaturen.
 • Pas på omgivelserne: Dit SUP board er meget hårdført, men pas alligevel på med at støde det ind i noget – især finnerne. Brættet er langt, og det kan være svært at holde øje med alle objekter, der kan skade produktet. Du kan være uheldig at støde konstruktionen, så der går hul. I mange tilfælde vil du dog selv kunne reparere småskader med det medfølgende reparationssæt.
 • Sikkerhedsline: Sikkerhedslinen er både til for din og boardets skyld. Med sikkerhedslinen er du sikker på ikke at miste brættet, når du er ude at padle.
 • Husk tasken: Pak dit board ind i den beskyttende taske/hylster, når du ikke bruger det. Så ligger det trygt og godt og undgår småskader. Det er også lettere at transportere.
 • Opbevaring: Opbevar boardet et sted, hvor der ikke bliver for varmt, og hvor der ikke er en varmekilde tæt på.

Ønsker du flere tips til vedligeholdelse og pasning kan du læse mere hos Pauhanasurfco.com.

Information: Paddleboard eller kajak?

Nogle paddleboards kommer med muligheden for at blive omdannet til kajak, men det er langt fra alle, der kan det.

Kajakken er lidt en siddende form for SUP, mens SUP er en stående form for kajak. Begge har de deres fordele og ulemper, og er du i tvivl om, hvorvidt den ene eller den anden er bedst til dine behov, kan du blive klogere her.

Hvis du er til gængs motion… Så vil SUP’en træne din krop mere end kajakken.

Hvis du er til stabilitet… Så vil kajakken være bedre.

Hvis du falder i vandet… Så vil det være lettere at komme op på SUP’en i forhold til kajakken.

Hvis du ønsker opbevaringsmuligheder… Så vil der være mere plads i kajakken.

Hvis du tænker over transport… Så vil en oppustelig SUP være langt lettere at håndtere end en kajak.

Hvis du er til underholdning og morskab… Så vil SUP’en typisk give mere valuta for pengene, da alsidigheden er større.

Hvis du er til sightseeing… Så vil SUP’en være bedst, da du får et bedre overblik.

Hvis du vil være ét med naturen… Så vil kajakken være bedst på grund af den lave siddestilling.

Hvis du er bekymret for kulde… Så vil kajakken være mest beskyttende.

Hvis du ikke så godt tåler varme… Så vil SUP’en være bedst, da du får luft i hovedet og ikke sidder nede i et aflukket rum, hvor varmen hober sig op.

Hvis du er bekymret for solen… Så vil kajakken være mest beskyttende, da en mindre del af kroppen er eksponeret for solens stråler.

Hvis du er bekymret for vind… Så er kajakken mest beskyttende og manøvrerbar i stærkere vind.

Hvis du er til lange distancer… Så er kajakken mest fordelagtig på grund af den siddende stilling.

Hvis prisen er en faktor… Så hersker her en uafgjort. Begge typer kan være lige dyre.

Hvis du er til holdbarhed… Så er kajakken bedst udrustet og robust.

Hvis du er til fart… Så er kajakken hurtigst.

Hvis du er til komfort… Så er kajakken mest velegnet på grund af den siddende stilling.

Hvis du er til bevægelsesfrihed… Så er SUP’en bedst, for her er der mere frit rum.

Hvis du gerne vil fiske på turen… Så er SUP’en mest velegnet på grund af bevægelsesfriheden.

Hvis du er til yoga… Så er SUP’en bedst, for her kan du meditere, mens du er på vandet.

Hvis du er nybegynder… Så er begge glimrende valg. SUP’en er dog lettest at gå til som ny.

Du kan læse flere sammenligninger mellem kajak og SUP hos Thursosurf.com eller Gilisports.com.

Tips: Brug dit paddleboard som træningsform

Det er langt fra alle, der nyder at træne, men med et paddleboard kan du kombinere alsidig træning med underholdning og oplevelser.

SUP-aktiviteter er faktisk rigtig god træning for din krop, og alle kan være med – både veltrænede og begyndere. Den forholdsvis lave intensitet gør især SUP ideel til dig, der ikke har trænet længe. Du får trænet det meste af kroppen, når du padler, og det gælder især overkroppen, coren, benene og armene.

Samtidig er det en sjov måde at bevæge sig på – du kommer ud i naturen og får frisk luft, og så kan du endda bruge brættet til yoga eller meditation.

Du kommer til at forbrænde en del kalorier, men kalorieforbrændingen afhænger selvfølgelig af den intensitet, du padler med. En afslappet, men alligevel målrettet, SUP-padling i en time kan snildt forbrænde op til knap 450 kalorier. Går du hårdere til den, og giver du dig i kast med de større bølger, kan forbrændingen komme op på over 700 kalorier i timen.

Få mere viden om paddleboards som træningsform hos Flashpack.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme