Romaskine test – Find de bedste romaskiner

0

Romaskiner bliver stadig mere populære, både i centeret og til hjemmetræningen. Derfor har vi set lidt nærmere på de bedste modeller i forskellige prisklasser. Vi har ikke selv testet romaskinerne, men baserer gennemgangen på anmeldelser fra både professionelle roere og almindelige motionister samt forskellige uvildige tests på diverse websites på nettet.

Indledningsvis gennemgår vi i denne romaskine test de bedste modeller, og sidst i artiklen guider vi dig gennem processen med valg af romaskine. Her finder du også en kort gennemgang af, hvilke typer af romaskiner, der findes, samt lidt om hvorfor romaskinen er det perfekte trænings- og motionsredskab.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Concept 2 romaskine

✅ Testvinder hos Netfysioterapi.dk
✅ Anbefalet af olympisk medaljevinder Greg Searle

Concept 2 romaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.295,00 Kr. 0,00 Kr. 8.295,00 Kr. Læs mere
11.499,00 Kr. 0,00 Kr. 11.499,00 Kr. Læs mere

 

Vi lægger ud med Concept 2 D/PM5, som er den bedste, men også den dyreste model i vores gennemgang. De fleste eksperter er enige om, at romaskinerne fra Concept 2-serien outperformer alle andre, og den olympiske medaljevinder Greg Searle var enig, da han testede Concept 2 D for den engelske avis Daily Mail.

Med 20 års intensiv træningserfaring med romaskiner ved han præcist, hvilke features der er vigtige: Her fremhæver han blandt andet udformningen af håndtaget og den særlige gummibelægning som et stort plus. I testen kommer han også ind på det smarte ved tilslutningsmuligheden til pulsmåler – en feature han selv bruger intensivt under træningen.

Luftmodstand – den mest realistiske ro-oplevelse

Også det danske magasin Netfysioterapi.dk kommer i deres helt aktuelle test fra 2016 frem til, at Concept 2 romaskinen er en klar testvinder. Her fremhæves det blandt andet, at virkemåden med luftmodstand giver den mest realistiske ro-oplevelse. Også monitoren får mange roser med på vejen for det righoldige udvalg af programmer og målepunkter.

Man finder ofte de robuste Concept 2 romaskiner i fitnesscentrene, men de er faktisk også velegnede til privat brug. På sekunder kan maskinen nemlig adskilles og stilles til side, hvis pladsen er trang. Alle data lagres i monitoren. Men ved hjælp af den medfølgende USB-nøgle kan du også overføre data til computeren, hvor du med gratis software kan bearbejde data til eksempelvis statistikker og dagbøger.

Fordele ved Concept 2 D/PM5

🔵 Svinghjul med luftmodstand
🔵 Forbedret ergonomisk håndtag med speciel gummibelægning
🔵 Meget brugervenlig og fleksibel monitor
🔵 Mulighed for tilslutning af trådløs pulsmåling
🔵 Gratis computersoftware og mulighed for at overføre alle data


Abilica WinRower romaskine

✅ Kåret til ”Bedst til prisen” hos Netfysioterapi.dk

Abilica WinRower romaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere

 

Da Netfysioterapi.dk tidligere på året testede en række romaskiner, blev Abilica WinRower kåret som ”Bedst til prisen”, med den begrundelse, at man med denne model får rigtig meget romaskine for en særdeles rimelig pris. Modellen hører da også til blandt de mest populære på markedet. Monitoren er moderat i størrelsen, men tilbyder alle gængse funktioner som for eksempel styrkeniveau, tid, antal ro-tag, kalorieforbrug, distance med flere.

Romodstanden justeres i denne model elektronisk med magneter, hvilket er standard for romaskiner i mellemklassen. Løsningen giver en forholdsvis realistisk ro-oplevelse, som kan fås bedre på maskiner i den helt dyre ende af skalaen, som i stedet bruger luft eller vand til at skabe modstand.

Solid sammenklappelig konstruktion

I testen vurderer Netfysioterapi.dk, at den maksimale modstand på de fem mulige niveauer måske ikke er helt hård nok for den professionelle elite-roer, men formentlig mere end rigeligt til selv den meget seriøse ”almindelige” motionist. Konstruktionen vurderes i øvrigt som meget solid og stabil, hvilket sjældent ses på maskiner i denne prisklasse.

Netfysioterapi.dk fremhæver også, at glideskinnen har en god længde, så selv høje roere (op til 198 cm jf. specifikationerne) uden problemer vil kunne bruge Abilica WinRower. Hvis romaskinens samlede længde på 231 cm fylder for meget i stuen, kan modellen med et snuptag klappes sammen, så den kun fylder 80 x 47 cm på gulvet.

Fordele ved Abilica WinRower

🔵 Meget romaskine for pengene
🔵 Realistisk oplevelse med elektronisk styret magnet-modstand
🔵 Fem modstandsniveauer
🔵 Udmærket monitor med alle gængse funktioner
🔵 Ekstra lang glideskinne og robust konstruktion
🔵 Let sammenklappelig til kompakt opbevaring


Reebok GR Rower

✅ Topmodel fra Reebok

Reebok GR Rower romaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.959,00 Kr. 0,00 Kr. 3.959,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

Reebok er kendt som en af de bedste producenter af træningsudstyr til private, og når det kommer til romaskiner, er GR Rower deres mest solgte model. Modellen har været testet hos blandt andre Netfysioterapi.dk, der vurderer, at Reebok GR Rower hører til blandt de absolut bedste modeller i mellemklassen med magnetisk modstand. Normalprisen for modellen ligger i den høje halvdel af mellemklassen, men ser man sig for, kan modellen flere steder alligevel fås ret prisgunstigt.

Reebok GR Rower byder da også på solide udfordringer til selv toptrænede roere med et 6,5 kilos svinghjul, som faktisk runder de 8,25 kilo, hvis man regner alle hjulets dele med. Magnetmodstanden kan frit justeres mellem 16 forskellige niveauer, og har du pulsmåler, kan den endvidere kobles trådløst til monitoren, så du kan følge kroppes reaktioner på udfordringerne.

Stort display og lette materialerReebok GR Rower

Reebok GR Rower giver plads til selv lange ben med en sædevandring på op til 85 cm. Det kræver en god lang glideskinne, og maskinens samlede mål når derfor op på 198 cm i længden. Maskinen er fortrinsvis konstrueret i aluminium, og selv om konstruktionen er robust, vejer maskinen trods alt ikke mere en 37 kilo inklusive svinghjul. Samtidig kan Reebok GR Rower let klappes sammen, og er desuden forsynet med hjul, så den er nem at flytte rundt på og pakke væk, hvis der er behov for det.

Da Netfysioterapi havde Reebok GR Rower til test, var der blandt andet positive vurderinger af monitoren, der med sine 71 x 66 mm er god stor og let af aflæse. Her kan du frit vælge mellem 17 forskellige træningsprogrammer, og du får naturligvis alle gængse standardværdier udlæst løbende, så som hastighed, distance, tid, kalorieforbrug og mange andre.

Fordele ved Reebok GR Rower

🔵 Magnetmodstand med stort svinghjul på 6,5 kilo
🔵 16 modstandsniveauer – til både fitness og styrketræning
🔵 Mulighed for trådløs tilslutning af pulsmåler
🔵 Lette materialer og robust konstruktion
🔵 Sammenklappelig, og forsynet med hjul
🔵 Sædevandring op til 85 cm
🔵Stor monitor med mange udlæsninger og programmer


Titan SR590 romaskine

✅ Populær blandt brugerne

Titan SR590 romaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.194,00 Kr. 0,00 Kr. 4.194,00 Kr. Læs mere

 

Selv om Titan SR590 er en romaskine i den billigste halvdel af mellemklassen, er der stadig tale om en solid maskine med Hi-Tech magnetbremsesystem, som giver en meget realistisk ro-oplevelse, sammenlignet med billige romaskiner med hydraulisk- eller elastikbaseret modstand. Det har ikke overraskende gjort den populær hos brugerne, ikke mindst hvor budgettet skal holdes på et rimeligt niveau.

Denne model er dog på ingen måde skrabet. Titan SR590 er blandt andet udstyret med luksussæde i blødt PU-materiale, som sammen med de justerbare fodplader sikrer dig god komfort under træningen, også gennem længere træningspas. Selve glideskinnen er i aluminium, og sædet ruller let og lydsvagt på gummihjul. Hvis pladsen er trang, kan glideskinnen let foldes op efter træningen, så romaskinen ikke optager nævneværdig plads.

Mange træningsprogrammer og mulighed for pulsmåling titan-rower-sr590-romaskine-2-1500x1500

Hører du til dem, der træner lidt mere seriøst, bruger du sikkert pulsmåler. Med Titan SR590 er det muligt at tilslutte pulsmåleren direkte til monitoren, så du kan overvåge alle parametre direkte på LCD-skærmen. Her har du i øvrigt hele 15 programmer at vælge mellem, herunder både manuelt og brugerdefineret program.

Uanset om du træner ved hjælp af de forskellige træningsprogrammer eller i manuel mode, har du naturligvis løbende adgang til alle relevante data og statistikker, herunder distance, kalorieforbrænding, antal rotag og mange flere, samt kalender, ur og temperaturmåling.

Udvalgte features fra Titan SR590

🔵 Robust romaskine i attraktivt prisniveau
🔵 Ekstra komfort med PU-sæde og gummihjul
🔵 Modstand via Hi-Tech magnetbremsesystem
🔵 Sammenklappelig model
🔵 Mulighed for tilslutning af pulsmåler
🔵 LCD-monitor med udlæsning af gængse målinger
🔵 15 programmer samt kalender, ur og temperaturmåling


Hvilken romaskine skal jeg vælge?

Ved valg af romaskine er der naturligvis en lang række parametre, der skal tages hensyn til, og det vil føre for vidt at komme omkring dem alle. Men her er et par ganske korte tips, du kan have i baghovedet:

Indledningsvis bør du gøre dig klart, hvordan budgettet ser ud. For det vil være helt afgørende for dit valg af romaskine. Pris og kvalitet hænger meget sammen på disse produkter.

Man kan groft sagt inddele maskinerne i tre kategorier. De helt billige op til 2-3.000 kroner skaber som oftest ro-modstanden ved hjælp af hydraulik eller elastiksystemer, og disse maskiner er sjældent tilfredsstillende. Dels virker modstanden ”kunstig”, og dels vil byggekvaliteten generelt være for ringe.

De fleste motionister vil finde det bedste kompromis mellem pris og kvalitet med en romaskine med magnetmodstand. Her virker modstanden mere realistisk i forhold til rigtige åretag, og byggekvaliteten vil typisk være udmærket.

greg ol medlajevinder i roning

Greg Searle ses her med sin OL medalje

Men er du elitesportsudøver eller går rigtig meget op i udstyret, bør du vælge en romaskine, hvor modstanden opnås med vind- eller vandmodstand, eventuelt kombineret med magneter. Det giver en optimal autentisk følelse, som selvfølgelig ikke mindst er vigtig, hvis du vinter-træner til rigtig roning. Et eksempel er Concept 2 romaskinerne, som vi kiggede nærmere på tidligere i artiklen, hvor vi også henviser til anbefalingen fra Greg Searle, der er olympisk medaljevinder i roning.

Er du meget kraftigt bygget, bør du holde øje med romaskinens specifikationer omkring personvægt. Nogle modeller er designede til personvægte under 120 kilo. Derudover gælder det selvfølgelig, at du med stigende vægt og muskelmasse bør vælge en af de mere robuste maskiner, hvis den skal kunne holde til hyppig og langvarig brug. Har du brug for meget mobilitet fra romaskinen, er lav maskinvægt selvfølgelig en vigtig parameter, men ellers vil en tung maskine være et udmærket valg, da den står mere stabilt på gulvet.

Det er en smagssag, hvor meget man bruger monitoren. Men hører du til dem, der følger nøje med i din performance undervejs i træningen, kan et stort display være at foretrække. Som regel hænger display-størrelsen dog også sammen med prisen. De billigere romaskiner er som regel udstyret med relativt små displays. Alle romaskiner måler de mest basale parametre, men har du særlige behov, skal du naturligvis tage disse med i overvejelserne. Det kan for eksempel være behov for pulsmåling eller ønske om at kunne bearbejde dine træningsdata på computeren.

Hvorfor er romaskinen det perfekte træningsredskab?bedste romaskine.jpeg

Det siger selvfølgelig sig selv, at romaskinen er oplagt til træning, hvis man dyrker ro-sport. Men faktisk bruges disse maskiner også – og måske endda hovedsageligt – af ikke-roere, som til gengæld er ude efter de mange fysiologiske fordele, der er ved roningen.

Roning er nemlig en af de sportsgrene, der aktiverer flest af de store muskelgrupper på samme tid, og det er for eksempel rigtig effektivt, hvis du ønsker at forbrænde kalorier. Læs for eksempel denne svenske artikel om romaskinen som redskab til fedtforbrænding.

Styrkelse af musklerne kan selvfølgelig også være et mål i sig selv. Dels øger større muskler fedtforbrændingen permanent, og dels kan mange have gavn af at styrke muskler i blandt andet mave og ryg. Det giver en rankere holdning, og forebygger også rygproblemer, som mange døjer med i dagens Danmark. Det kan du blandt andet læse mere om i magasinet Aktiv Træning, som behandler emnet i et brevkassespørgsmål.

Skånsom for kroppens ledkroppens led ved brug af romaskine

Lige som både cykling og svømning hører roning i øvrigt også til de motionsformer, der er ekstra skånsomme i forhold til kroppens led. Og med de mange indstillingsmuligheder kan romaskinerne tilpasses enhver, både med hensyn til muskelstyrkeniveau og kondition. Ønsker du at træne med henblik på bedre kondition og høj puls, er romaskinen perfekt, men den er i lige så høj grad velegnet, hvis du med seje åretag arbejder med muskelopbygning og udholdenhed.

Alt i alt er romaskinen uhyre alsidig. Hvis du kun skal have ét træningsredskab derhjemme, er romaskinen nok det mest fleksible og bredspektrede af dem alle. Og med en sammenklappelig model kan der blive plads i selv den mindste lejlighed.


Romaskine test: Disse kilder har vi gennemgået

Til denne artikel har vi dels anvendt en test i onlinemagasinet Netfysioterapi.dk og dels set på brugeranmeldelser på forskellige danske og udenlandske webshops, der sælger træningsudstyr.

Endelig har vi læst en omtale af Concept 2-romaskinerne med et interview af Greg Searle i Daily Mail. Den artikel kan du læse her.

Netfysioterapi.dk
Onlinemagasinet NetFysioterapi.dk omhandler motion, træning og vægttab og bringer løbende praktiske guider, tips og tricks til praktiske øvelser og anmelder løbende både maskiner, kosttilskud og andet træningstilbehør. Testen af romaskiner er udgivet i foråret 2016 og gennemgår 6 forskellige maskiner.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse