De bedste askestøvsugere – kom effektivt af med aske fra brændeovn og pillefyr

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Den buldrende ild i brændeovnen eller varmen fra pillefyret er dejligt på en kold vinterdag. Og grillen er fantastisk de lune sommeraftener. Men der vil være en irriterende oprydning bagefter i form af aske. 

Aske er en besværlig størrelse, som ikke er let lige at feje væk. Det hvirvler rundt og bliver spredt over alt. Du kan dog overveje at investere i en askestøvsuger til at klare ærterne. Den fungerer ligesom en almindelig støvsuger – den er bare skabt til hovedsageligt at fjerne aske.

Vores research-team har været på arbejde og fundet frem til fem forskellige modeller. Her er tale om enheder, der enten er populære blandt eksperterne eller brugerne, og alle kan de hver noget særligt.

Læs med her, bliv klogere på askestøvsugere og find det apparat, der passer bedst til dine behov.

Hvad er en askestøvsuger?

En askestøvsuger er en type støvsuger, som specifikt er designet til at opsamle asken fra pejse, brændeovne eller grill, ved hjælp af et HEPA filter eller et andet, der kan opsamle de fine partikler.

Det bør du overveje, før du køber en ny elektrisk askestøvsuger med motor: 

green-elmKapacitet: En askestøvsuger med motor kommer med forskellige størrelser angående kapacitet. Det drejer sig om en beholder, du skal tømme, og rummeligheden ligger gerne mellem 10 og 25 liter.
green-elmFilter: I asken kan der være en række skadelige partikler, som er dårlige for helbredet. En skarp filtrering er derfor alfa og omega for sundheden – især hvis der er allergikere i husstanden. Gå gerne efter en enhed med et HEPA-filter.
green-elmAnvendelse: Hvad vil du primært bruge den til? Aske fra brændeovn, pillefyr og grill? Eller til andre formål også?
green-elmRøret: Et langt og varmeisoleret rør er en stor fordel – både for at skåne din ryg og for at sikre, at du ikke kommer i tæt kontakt med partiklerne i asken.
green-elmForbrug: Se efter effekten i watt. Den siger noget om styrken, men også om driftsomkostningerne.
green-elmRengøring: Se efter, hvor let rengøringen af beholderen er.
green-elmVægt og størrelse: Har du trang plads eller ikke så mange kræfter? Så tag aspekter som størrelse og vægt med i overvejelserne. En maskine på hjul gør fleksibiliteten og brugen lettere.
green-elmPris: Prisen hænger gerne sammen med kapacitet, filter, mærke, forbrug og størrelse, og du får ofte, hvad du betaler for.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne og brugerne har skrevet. Du kan finde links til undersøgelserne/anmeldelserne nederst i artiklen. 

arrow-more

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet. Vi har i denne artikel primært fokuseret på kundeanmeldelser, da vi ikke har kunne finde ret mange nok uvildige tests på området, der har relevans for det danske marked.   

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

 


Power Plus POWX308 20 Liter Askestøvsuger – kompakt og flot design

 • 4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

 

Power Plus POWX308 20

i samarbejde med PriceRunner

Power Plus POWX308 20 Liter Askestøvsuger er muligvis den bedste askestøvsuger til forbrugere, som ønsker en høj kompakthed, et flot design, et stillegående væsen og en nem håndtering. Du får høj værdi for pengene her.

Modellen har ikke været medtaget i en askestøvsuger bedst i test-undersøgelse udført af eksperter, men til gengæld er den populær blandt brugerne. Hos Google modtager den i gennemsnit 4,2 ud af 5 stjerner, hvilket er pænt.

Brugerne hæfter sig positivt ved mange aspekter, der inkluderer en høj effektivitet såvel som en pæn vægt, let håndtering, bred alsidighed, et fint filter og en let rengøring/fjernelse af filteret. En bruger skriver: ”Jeg købte den til vedligeholdelse af min pilleovn. Giver et godt indtryk af holdbarhed med en god slange, der kan håndtere varm aske. Ledningen er dog lidt kort. Sugekraften er fantastisk, intet mindre”. En anden forklarer: ”Kompakt og let støvsuger. Robust og praktisk”. 

Fin pris med mange fordele

Power Plus POWX308 20 Liter Askestøvsuger kommer med rigtig mange fordele, som blandt andet inkluderer prisen. Den ligger mod den lavere ende, og har du et stramt budget, vil produktet være en overvejelse værd.

En anden fordel er kapaciteten i beholderen, der kommer med en rummelighed på 20 liter. Det er en del sammenlignet med konkurrenterne i klassen her, og det betyder for dig, at du ikke skal tømme den så ofte. Når du tømmer den, vil du opleve en begrænset kontakt med støv og aske, hvilket er fordelagtigt for dit helbred.

Designet er neutralt uden at gøre meget væsen af sig og vær opmærksom på, at ledningen ikke er så lang. Ledningslængden er på 1,2 meter, og det er til den korte side.

Til brændeovn, grill, pillefyr og værksted

Endnu en bonus ved Power Plus POWX308 20 Liter Askestøvsuger er lydniveauet, for varianten er skabt til at være stillegående. Det er uanset, om du anvender den som askestøvsuger til pilleovn, brændeovn eller grill, og læg i forbindelse med alsidigheden mærke til, at du tillige kan bruge den til at suge savsmuld og andet fra værkstedet op. Smart, hvis du er gør-det-selv-typen.

Det indre er skabt til at kunne holde til varme op til 60 grader, men her er ikke tale om en decideret askestøvsuger til gløder eller varm aske. Eksperterne anbefaler, at du altid venter med at suge asken op, til den er blevet kold.

Du vil opleve en let håndtering og en fleksibel manøvrering takket være bunden med hjulene, og slangen er ligeledes fleksibel og ideel til svært tilgængelige steder. Filteret er vaskbart, og effekten er høj på 1200 watt.

Alt i alt den bedste askestøvsuger til dig, der ønsker meget for pengene, en høj kapacitet og alsidighed plus en skarp effektivitet.

Fordele

 • Kompakt
 • Flot design
 • Lav støj
 • Nem at samle
Ulemper

 • Ikke den højeste kvalitet
 • Filter-indikator lyser meget hurtigt

Specifikationer

 Producent: Power Plus
 Type: Elektrisk askestøvsuger / Askestøvsuger med motor / Askestøvsuger til brændeovn og pillefyr
 Effekt: 1200 watt
 Kapacitet: 20 liter
 Filter: Vaskbart
 Ledningslængde: 1,2 meter
 Vægt: 4,9 kilo


Cecotec PowerAsh 5084 Askestøvsuger – rundt design med høj kapacitet og HEPA-filter

 • 4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
 • 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

 

Cecotec PowerAsh 5084 Askestovsuger

 

 

Cecotec PowerAsh 5084 Askestøvsuger kan være den bedste askestøvsuger til dig, der leder efter et stærkt rør, god filtrering, høj komfort, flot kapacitet og en fornuftig pris. Den er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Modellen har ikke været med i en askestøvsuger test udført af eksperter, men den er i stedet en favorit blandt brugerne. Hos Amazon får den en gennemsnitlig score på 4,2 ud af 5 stjerner, mens den hos Google bliver tildelt 4,5 ud af 5 stjerner. Det er rigtig pænt.

De fleste brugere er godt tilfredse med især sugeevnerne, men flere mener dog, at der er problemer med håndteringen af filtersystemet. Flere købere savner også hjul, for du skal bære den rundt. En bruger skriver: ”På grund af manglen på hjul er det ikke så let at flytte rundt på den på store områder, for der er kun et bærehåndtag”. En anden forklarer: ”Den ligner R2D2 fra Star Wars, så designet er ikke så æstetisk. Men den er en kraftig elektrisk askestøvsuger med en imponerende kapacitet i beholderen”.

Ligner R2D2 fra Star Wars

Er du fan af film-serien Star Wars, vil Cecotec PowerAsh 5084 Askestøvsuger tiltale dig ekstra. Udseendemæssigt ligner produktet den lille tykke robot R2D2 fra filmene, men er du æstetiker, kan det være, at du vil være knap så begejstret.

Designet betyder, at der ikke er hjul under varianten, og derfor skal du bære den rundt i håndtaget. Med en vægt på 4,6 kilo kan det blive en tung affære, hvis du skal bære den langt. Ledningsmæssigt behøver du dog ikke bekymre dig om bevægelsesfrihed, for du får her en radius på syv meter. Det er meget sammenlignet med konkurrenterne.

Et andet aspekt, hvor den vinder stort over konkurrenterne, er prisen. Købsomkostningerne ligger mod bunden, så er du på budget, vil den klart være en overvejelse værd. Kapaciteten derimod er at finde i den modsatte ende, for med sin rummelighed på 20 liter er den lige så rummelig som selv de store modstandere.

HEPA-filter

Cecotec PowerAsh 5084 Askestøvsuger kommer med et dobbeltstyrket rør og indre, som gør den i stand til at modstå selv højere varme af sikkerhedsmæssige årsager. Derfor kan du være sikker på, at der ikke sker noget, hvis du anvender den forkert. Læg dog mærke til, at her ikke er tale om en askestøvsuger til varm aske eller gløder, og eksperterne anbefaler, at du altid venter med at suge asken op, til den er blevet helt kold.

For en hygiejnisk og allergivenlig profil er enheden født med et HEPA-filter, som er markedets måske mest effektive filter. Der sørger for, at op til 99,9 procent af helbredsskadelige partikler bliver i beholderen, når de er suget op og derfor ikke kommer ud i hjemmet igen.

Effekten er høj på 1200 watt, og det giver dig en stærk sugeevne. Du kan anvende den til din brændeovn såvel som til din grill eller pilleovn, og som en bonus kan den også let fjerne savsmuld i værkstedet eller kul. Alsidigheden strækker sig tillige til opsugning af blade, glasskår og jord. Det er meget unikt, og det ser du ikke alle steder.

Alt i alt den bedste askestøvuger til dig på et stramt budget, der ikke har brug for hjul, men som ønsker en høj alsidighed, et skarpt HEPA-filter og en høj rummelighed.

Fordele

 • Dobbeltstyrket rør
 • HEPA-filter
 • Prisvenlig
 • Komfortabel at håndtere
Ulemper

 • Motor bliver hurtig varm

Specifikationer

Producent: Cecotec
Type: Elektrisk askestøvsuger / Askestøvsuger med motor / Askestøvsuger til pillefyr og brændeovn
Effekt: 1200 watt
Kapacitet: 20 liter
Filter: HEPA
Ledningslængde: Radius på 7 meter
Vægt: 4,6 kilo


Kärcher AD4 Askestøvsuger – høj bygningskvalitet i luksusklassen

 • 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google
 • God anmeldelse hos det tyske støvsugermagasin Staubsauger-berater.de

 

Karcher AD4 Askestovsuger

 

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Kärcher AD4 Askestøvsuger
vil være den bedste askestøvsuger til dig, som leder efter stor alsidighed, en nem håndtering og en høj bygningskvalitet. Den er vores ”Bedste premiumvalg” til dig. 

Modellen hører til favoritterne hos eksperter såvel som hos brugere. I en askestøvsuger test udført af det tyske magasin Staubsauger-berater.de får den en god anmeldelse på grund af høj kvalitet og skarpe sugeevner, mens brugerne fra Google tildeler den 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Brugerne deler eksperternes synspunkter, da flere købere fremhæver den stærke effektivitet og høje kvalitet. Brugerne er tillige imponerede over suge- og filtreringssystemerne, som bidrager til effektiviteten. En køber beskriver sin oplevelse med ordene: ”Kärcher AD4 Askestøvsuger er til dato den bedste, jeg har prøvet. Den kan suge aske på mit pillefyr tre gange uden at skulle tømmes. Kan også anvendes som almindelig støvsuger”. En anden bruger skriver: ”Kraften er fremragende, alt flyver hurtigt ind i den. For dem der har en fastbrændselskedel, er den simpelthen uerstattelig”.

Til dig med det høje budget

Kärcher AD4 Askestøvsuger vil være det skarpeste bud på en ny elektrisk askestøvsuger med motor til dig med det høje budget. Det er ikke fordi, den koster voldsomt meget mere end gennemsnittet, men dog alligevel nogle hundrede kroner. Men for de ekstra penge får du også ekstra gevinst.

Det inkluderer for eksempel sugeevnen, for til trods for at den ”kun” har en effekt på 600 watt, så er motor og rør sammensat på en unik måde, så sugeevnen bliver særdeles høj. Den kan derfor sagtens måle sig med konkurrenter, der har en dobbelt så høj effekt i watt. Den store fordel er blot, at den er billigere i drift.

En anden fordel er den indre konstruktion, for den er skabt til at kunne håndtere høje varmegrader, der kan komme fra aske, der ikke er kold. Læg dog mærke til at eksperterne anbefaler, at du altid venter med at suge asken op, til den er blevet kold af sikkerhedsmæssige årsager.

Unikt filter

En stor fordel mere ved Kärcher AD4 Askestøvsuger er filteret og rensningen af filteret. Det integrerede rensningssystem betyder, at du kan rense et tilstoppet filter med et tryk på en enkelt knap, hvorved du igen får en optimal hygiejnisk håndtering.

Du får i tillæg en kontaktløs tømning af aske-beholderen og et filter skabt efter Kärchers egne høje standarder. Designet er også klassisk Kärcher, som emmer af enkelhed i en simpel konstruktion.

Modellen giver dig en kapacitet på 17 liter, hvilket hører til i standard-divisionen, og det samme gør sig gældende for alsidigheden. Anvend den som askestøvsuger til pillefyr, brændeovn eller grill, men læg mærke til at du faktisk også kan bruge den som en almindelig tørstøvsuger.

Alt i alt den bedste askestøvsuger til dig, der ønsker et premiumvalg med høj kvalitet på flere fronter.

Fordele

 • Alsidig
 • Let at håndtere
 • Nem at tømme
 • Høj bygningskvalitet
Ulemper

 • Høj pris
 • Har ikke indbygget ledningsoprul

Specifikationer

Producent: Kärcher
Type: Elektrisk askestøvsuger / Askestøvsuger med motor / Askestøvsuger til pillefyr og brændeovn
Effekt: 600 watt
Kapacitet: 17 liter
Filter: Multi-system
Vægt: 6,9 kilo


Kärcher AD2 Askestøvsuger – lav vægt for størrelsen

 • 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
 • 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

 

Karcher AD2 Askestovsuger

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Kärcher AD2 Askestøvsuger
kan være den bedste askestøvsuger til den forbruger, der går efter en mere stillegående model med gode sugeevner og en let vægt i forhold til størrelsen.

Produktet har ikke været inkluderet i en askestøvsuger bedst i test-undersøgelse udført af eksperter, men derimod er den populær blandt brugerne. Den bliver i gennemsnit tildelt 4,5 ud af 5 stjerner hos både Google og Amazon. Det er rigtig flot.

De fleste brugere har gjort sig positive erfaringer med Kärchers askestøvsuger med motor, og de er generelt glade for den gode sugeevne og den skarpe effektivitet. Flere bemærker, at det kan være lidt svært at få filtreringen til at blive optimal, men det skal bare lige læres. En bruger skriver om sine oplevelser: “Loved it. Better than I thought. Filter is a bit difficult to handle, but you need to get the hang of it. It is great for my fireplace”. En anden skriver:”It is much quieter than my previous vacuums, but the suction power still seems higher. With this, sucking is really fun”.

Flot og fra et stærkt mærke

Kärcher AD2 Askestøvsuger er skabt af Kärcher, som er en af markedslederne i branchen. Derfor kan du forvente høj kvalitet med mange fordele. Fordelene tæller blandt andet støjniveauet, for her vil du få en stillegående enhed, der ikke larmer så meget. Det samme gælder for vægten, der med sine fire kilo ikke er ret høj.

Et andet plus er designet, som er virkelig moderne og flot at se på. Det er sjældent, at du finder en stærk elektrisk askestøvsuger, der tillige har fokus på designet.

Kapacitetsmæssigt ligger apparatet rigtig fint, for rummeligheden i opsugningsboksen er på 17 liter. Det er pænt uden at være prangende, og det er meget standard for typen her. Prisen er som en bonus også overkommelig uden at være hverken høj eller lav sammenlignet med konkurrenterne, så du vil få en skarp allround-model, der vil passe til de flestes behov.

Læg mærke til at her ikke er tale om en askestøvsuger til gløder eller varm aske, for eksperterne anbefaler, at du altid venter med at suge asken op, til den er blevet kold.

Effektiv filtrering og stærke sugeevner

Kärcher AD2 Askestøvsuger vil være perfekt til dig, der ønsker dig en høj sugeevne. Med en effekt på 1200 watt får du en høj styrke, som gør, at du let og hurtigt kan fjerne store som små askepartikler.

Mens du støvsuger, sørger et effektivt filtersystem for, at partiklerne bliver nede i boksen og ikke kommer ud i rummet igen. Det drejer sig om et filter med flere lag, hvor hvert lag er specialdesignet til at tage sig af bestemte typer af partikler. Så slipper du for en øget smudskontakt, som kan være skadeligt for helbredet.

Du får en ledning, der er 1,7 meter lang, og røret/håndtaget er let håndterbart med en smidig konstruktion, der gør det nemmere for dig at komme til på svært tilgængelige steder. Anvend produktet som askestøvsuger til pillefyr, brændeovn eller grill, for anvendelsesmulighederne er mange.

Alt i alt den bedste askestøvsuger til dig, der ønsker et kendt mærke, stærke sugeevner, et flot design og en skarp smidighed.

Fordele

 • Bredt rør
 • Let vægt størrelsen taget i betragtning
 • Stillegående
 • Gode sugeevner
Ulemper

 • Røret er lidt løst
 • Problematisk filterrengøring

Specifikationer

Producent: Kärcher
Type: Elektrisk askestøvsuger / Askestøvsuger med motor / Askestøvsuger til brændeovn og pillefyr
Effekt: 1200 watt
Kapacitet: 17 liter
Filter: Multi-filtreringssystem 
Ledningslængde: 1,7 meter
Vægt: 4,0 kilo


Hvilken askestøvsuger skal jeg vælge?

Når du skal investere i en elektrisk askestøvsuger, bør du holde øje med følgende aspekter for at kunne foretage det rette valg.

Kapacitet

Ligesom hos en almindelig støvsuger så kommer en askestøvsuger med motor med forskellige størrelser angående kapacitet. Når asken bliver suget op, ender den i en beholder, som du skal tømme, når den er fuld. Har du meget aske at fjerne, kan det være en god ide med en høj kapacitet, men læg mærke til at det også kan påvirke prisen. En stor kapacitet er gerne lig med en høj pris.

Rummeligheden varierer, men den ligger gerne mellem 10 og 25 liter – altså en markant portion mere, end hvad en almindelig støvsuger kan klare. Du bør tømme den regelmæssigt, både for at holde effektiviteten optimal, men også for at få gammel aske væk fra hjemmet, så det ikke slipper ud indendørs.

Læg mærke til at kapaciteten for en askestøvsuger derfor er langt højere end hos en almindelig version. En traditionel med pose kan gerne rumme maksimalt omkring fem liter, mens en med beholder ofte kun kan rumme maksimalt en liter. Det er fordi, aske vejer markant mere end støv, og det giver et behov for en højere rummelighed.

Filter

Når du suger aske op, vil du opdage, at det kan svine rigtig meget. I asken kan der tillige være en række skadelige partikler, som er dårlige for helbredet, hvis du indånder det i store mængder. Der kan også gemme sig andet støv og mikroorganismer i asken, som kan bidrage til et dårligt indeklima.

Det betyder, at en skarp filtrering er alfa og omega for sundheden – især hvis der er allergikere i husstanden. Gå derfor gerne efter en model, der er født med et HEPA-filter. HEPA står for High Efficiency Particulate Absorbing og siger noget om, hvor effektiv partikel-absorberingen er. Kort sagt – hvor mange skadelige partikler, der bliver fjernet og ikke kommer ud i rummet igen.

Du finder også HEPA-filtre i almindelige støvsugere, og de kommer gerne med et nummer – for eksempel HEPA 14 eller HEPA 13. Jo højere nummer, jo bedre filtreringsevner.

Et HEPA-filter kan gøre en væsentlig forskel for din sundhed – uanset om du er allergiker eller ej – og dit indeklima vil takke dig. Filteret vil være i stand til at fjerne mere end 99,9 procent af skadelige partikler, så du vil klart få bedre forhold indendørs. Har du en god rengøringsrutine med regelmæssig støvsugning og udluftning, vil du også kunne forebygge allergi og få en generelt bedre sundhed.

Røret

Du benytter dig af røret for at kunne suge asken op gennem mundstykket og ned i beholderen. Gå gerne efter et apparat med et langt rør. Det bør du gøre af flere grunde: Dels vil det være lettere for dig at komme til uden at anstrenge ryggen for meget, og dels slipper du for at være helt tæt på, når asken bliver hvirvlen op og suget op. Nå du gør det, undgår du at komme i for tæt kontakt med skadelige partikler, hvilket er bedst for dit helbred.

Forbrug i watt

Et andet væsentligt aspekt er forbruget i watt. Sammenlignet med en almindelig version trækker en elektrisk askestøvsuger flere watt, når den arbejder. Det kan ses på din elregning. Det varierer fra model til model, men som tommelfingerregel kan den bruge op til 25 procent mere strøm. Grunden til det er, at den er kraftigere i sin sugeevne, da den skal kunne fjerne større partikler, og det kræver mere kraft. 

Se med fordel efter energimærket, når du vælger, for du kan spare en del, hvis du går efter en i de bedre energiklasser. Så gør du også miljøet en tjeneste.

Rengøring

Din askestøvsuger til pillefyr, brændeovn eller grill gør rent for dig, men til gengæld skal du også gøre den ren en gang imellem. Rengøringen er dog forholdsvis let, hvis du vælger en af de tøndeformede maskiner. Her vil du kunne få let adgang til låget på toppen, som du åbner ved at åbne låseklemmerne. Det eneste, du så skal gøre, er at åbne låget og tømme beholderen. Du kan enten tømme asken ud i skraldespanden eller en plasticpose.

Ønsker du en mere grundig rengøring, kan du, når du har tømt beholderen, tage en fugtig klud og tørre det tilbageblevne støv af. Med en våd klud vil du opleve, at asken ikke så let flyver rundt. Du kan eventuelt tørre efter med en tør klud. Låg først låget på, når beholderen er helt tør. 

Håndtering, vægt og størrelse

Der er flere modeller på markedet at vælge imellem, og du kan lige så godt vælge en, der gør arbejdet let for dig. Du skal selvfølgelig ikke bevæge den lige så meget rundt på stuegulvet, som du skal med en almindelig støvsuger, men du skal stadig håndtere den.

Du kan med fordel vælge en, der er let at håndtere og manøvrere, og se også gerne efter, hvor meget den vejer, og hvor stor den er. Askestøvsugere kan være tunge og svære at opbevare, så har du enten ikke den store muskelmasse, eller har du trang plads i hjemmet, så kan det være, at parametre som vægt og størrelse har betydning for dig.

Det kan også være en god ide at vælge en model, der kommer med integrerede hjul. Det øger manøvreringen. 

Prisen

Ligesom med almindelige støvsugere så varierer prisen på aske-varianterne en del. De almindelige kommer med mange flere forskellige funktioner og features, som kan spille en rolle, mens aske-modellen er noget mere simpel i de fleste tilfælde.

Har du kun brug for at fjerne aske fra for eksempel din brændeovn, pillefyr eller grill, så behøver du ikke spendere flere tusinde kroner på den. Nogle hundrede bør være nok, men læg mærke til at du ofte får, hvad du betaler for. Nogle af de aspekter, der påvirker prisen, er især kapacitet, filter, mærke og konstruktion.


Askestøvsuger til varm aske: Kan jeg støvsuge varm og kold aske?

Det korte svar er nej – du bør ikke bruge din askestøvsuger til varm aske – ej heller bør du bruge din askestøvsuger til gløder.

I teorien er flere askestøvsugere skabt til at kunne optage kold såvel som varm aske, men i praksis er det en god ide at være lade med at suge den varme aske op.

De moderne modeller kommer med en indmad, der er skabt til at modstå meget høje temperaturer, og det vil også inkludere varmen fra gløder, der gemmer sig i asken. Du bør ikke fjerne den varme aske med det samme, men vent i stedet til de næste dage. Gløderne fra den lune pejs eller ovn kan hurtigt finde vej ind i asken, hvor de kan holde sig varme og gemme sig i lang tid.

Ligger gløderne blot i asken inde i ovnen, sker der ikke noget, men hvis de bliver suget op, kan de skabe ravage og endda gå i brand. Det kan få støvsugeren til at eksplodere eller brænde, og i værste tilfælde kan det sætte ild til flere elementer i huset.

Eksperterne anbefaler at vente en rum tid, før du støvsuger din aske, så brug aldrig din askestøvsuger til varm aske. Kold aske derimod er der ingen problemer med, for partiklerne i asken er produktet specialskabt til at kunne håndtere.


Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Kärcher AD2 Askestøvsuger blev fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Cecotec PowerAsh 5084 Askestøvsuger blev fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et stort tilknyttet brugerunivers. Brugerne kan for eksempel læse brugeranmeldelser fra verden rundt, som kan hjælpe dem med at vurdere, at om de skal købe et givent produkt.

Anmeldelserne af Power Plus POWX301 20 Liter Askestøvsuger blev fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Kärcher AD2 Askestøvsuger blev fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Kärcher AD4 Askestøvsuger blev fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Power Plus POWX308 20 Liter Askestøvsuger blev fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Cecotec PowerAsh 5084 Askestøvsuger blev fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Staubsauger-berater.de

Staubsauger-berater.de er et tysk testmagasin af støvsugere. Her gælder det en test af modellen Kärcher AD4 Askestøvsuger, som modtager en positiv anmeldelse.

Testen blev udført: Ikke angivet
Du kan læse testen her

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores askestøvsuger bedst i test-artikel set nærmere på fem af de bedste på markedet.

Er du interesseret i en askestøvsuger, kan det være, at du også overvejer at erstatte den gamle almindelige version med noget topmoderne? I så fald har vi skrevet en række andre test-artikler, du måske vil finde brugbare.

Det drejer sig for eksempel om vores iRobot Roomba test-artikel, som har fokus på robotstøvsugere fra iRobot. Med en robot på gulvet slipper du for at stå for støvsugningen selv, og du kan blot lade den klare arbejdet. Det sparer dig for en masse manuelt arbejde, og så er det især smart, hvis du er allergiker. Vi har i artiklen samlet en række af eksperternes favoritter, som alle byder på noget lidt forskelligt. Læs med og find den variant, der passer bedst til dine behov.

Det kan også være, at du foretrækker en manuel omgang støvsugning, men at du gerne vil have gjort opgaven så let som muligt? Så kan det være, at du skal læse vores Dyson Håndstøvsuger eller Electrolux Håndstøvsuger test-artikel. Her er fokus på innovative og teknologiske vidundere, der gør støvsugningen til en leg. Du bliver præsenteret for de bedste modeller fra hvert mærke baseret på eksperttests, og du vil på en let og overskuelig måde kunne se hvilken en, der passer til dig. 


FAQ

Hvilken askestøvsuger er den bedste?
Der er flere gode varianter på markedet, og i vores askestøvsuger test artikel har vi gennemgået fem af de bedste, som enten hører til blandt eksperternes eller brugernes favoritter. Modellen Power Plus POWX301 20 Liter Askestøvsuger er vores favorit, mens Kärcher AD4 Askestøvsuger er både eksperternes favorit og vores ”Bedste premiumvalg”. Cecotec PowerAsh 5084 Askestøvsuger er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en askestøvsuger?
Når du skal købe en elektrisk askestøvsuger, bør du basere dit valg på parametre som især kapacitet og filter. Rørets konstruktion, watt, vægt, anvendelse og størrelse spiller også ind samt mærke og pris. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes og brugernes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.
Hvad koster en askestøvsuger?
Et askestøvsuger til brændeovn, pillefyr og grill koster gerne mellem 500 og 1000 danske kroner, og priserne mellem de billigste og de dyreste har ofte ikke det største spænd.


 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme