Gasgrill test-oversigt: Bedste gasgrill til terrassen eller altanen

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

En gasgrill bliver ofte klar til at grille inden for et par minutter, modsat kulgrillen. Den er også nem at betjene. Når du skal tænde gasgrillen, skal du bare sørge for at gassen er tilsluttet, og så drejer du bare på kontrolknapperne.

I det varme sommervejr er gasgrillen en næsten uundværlig installation på terrassen eller altanen. Vi har samlet en række modeller, som har fået ros af både eksperter og forbrugere. Du vil støde på mærker som Weber og Char-Broil, som er kendt for at fremstille produkter i god kvalitet.

I vores oversigt kan du finde både testvindere, budgetvenlige modeller og de mere luksuriøse griller, der gør et lidt større indhug i pengepungen – til gengæld har de også en masse smarte funktioner og en god størrelse.

Denne test-artikel indeholder:
Overblik over 7  af de bedste gasgrill på markedet
Guide til, hvordan du gør din gasgrill ren
Information om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en gasgrill
Gennemgang af tests, som vi har undersøgt 

Hvis du er mere til den klassiske kulgrill, kan du med fordel se nærmere på vores artikel om kulgrille.

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. Derimod samler vi resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over udvalget på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

De 7 bedste gasgrill i test guiden

 • Weber Spirit II E-310 GBS – Bedst i test hos GoodHouseKeeping
 • Everdure Furnace – Bedste gasgrill med tre brændere
 • Weber Q 1200 Gasgrill – Kåret til “Bedste gasgrill til altanen” af The TeleGraph
 • Weber Q 3000 Gasgrill – Bedst i test hos Klikk.no
 • Napoleon TravelQ PRO285-X – Bedste transportable gasgrill
 • Char-Broil Professional 3400 – God gasgrill til grill entusiasten
 • Cadac Carri Chef 2 – Kåret til “Bedste gasgrill til camping”af The Telegraph

Weber Spirit II E-310 GBS – Weber gasgrill med sidebord

Forbrugsguidens anbefaling

✅ Kåret til bedste gasgrill hos det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com
Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill

 

Det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com har foretaget en større test af udendørsgrille, hvor de 8 bedste på markedet er blevet kåret. Modellen Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill er også at finde i denne test, hvor den kåres til ”bedste gasgrill”.

Dette fornemme stempel gives, idet eksperterne er meget begejstrede for systemet med 3 brændere, der bare giver de bedste resultater. Oplevelsen beskrives således: ”It heated evenly and turned out steaks with gorgeous grill marks that were beautifully rare and juicy in our testing. Chicken came off the grates golden brown, moist, and tender”.

Herudover fremhæves det, at denne Weber gasgrill har en velskabt rist af støbejern med god plads til tilberedningen samt et smart bord af rustfrit stål og en gastank, hvor man kan se, hvor meget gas der er tilbage.

Avanceret model i mellemstørrelse

Leder du efter en god og solid gasgrill i mellemstørrelse, så vil denne Weber gasgrill være et godt valg. Den kommer i et flot og tidløst design, der vil pryde både altan, terrasse eller have, og med store og faste drejeknapper på fronten er den let at betjene. Den er på hjul, hvilket gør den let at flytte rundt i haven, og der findes et bord på hver side til både fødevarer og tilbehør.

Her er yderligere tale om en meget avanceret Weber gasgrill med et grillareal på 60 x 46 centimeter. Den kommer med Webers eget og kraftfulde GS4 Grillsystem samt 3 brændere med trinløs varmejustering og en pålidelig optænding hver gang med Infinity Gastændingssystemet.

Flavorizer Bars og Gourmet BBQ System Grillrist

Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill kommer derudover med mere avanceret teknologi og systemer, som gør det lettere at få et veltilberedt måltid. Det inkluderer for eksempel Flavorizer Bars, der fjerner kødsaft og fedt fra brænderne og efterlader en røget aroma, der er karakteristisk for grillmad. Dertil kommer den såkaldte Gourmet BBQ System Grillrist med udtagelig midte, som kan udskiftes med en anden indsats. 

Herudover findes der også en varmehylde til allerede tilberedte fødevarer, der ikke skal blive kolde, og et integreret termometer der øger overskueligheden. 

Fordele

 • Test-topscorer i mellemstørrelse
 • GS4 Grillsystem
 • Flavorizer Bars
 • Gourmet BBQ System Grillrist
Ulemper

 • Fylder forholdsvis meget

Specifikationer ved Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill – Nøgleoplysninger
Mærke: Weber
Type: Gasgrill
Farve: Grå
Grillareal: 60 x 46 centimeter
Antal brændere: 3
Hjul: Ja


Everdure Furnace – kraftig gasgrill med tre brændere

Bedste Premium Valg

 • 4.4/5 på Google shopping

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Everdure Furnace gasgrillen har et stort kogeareal på 2.915 cm², hvilket gør den perfekt til at lave mad til mange mennesker. Med denne grill vil du kunne lave mad uden at bekymre dig om at løbe tør for plads. Vi har kigget nærmere på denne model for at hjælpe dig med at beslutte, om denne gasgrill er egnet til dig.

 • 2915 cm2 samlet kogeareal
 • Højglans UV-bestandig finish
 • 200 grader på kun 5 minutter

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber Everdure Furnace?

200 grader på mindre end 5 minutter

Denne model har et instant heat-system, hvilket betyder, at den hurtigt når tilberedningstemperaturen. På blot 5 minutter er gasgrillen varm og klar til brug. Dette er en fremragende funktion, hvis du har kort tid og har brug for at få din mad hurtigt. Gasgrillens ekstra høje låg giver også mulighed for god luftcirkulation, hvilket sikrer, at din mad tilberedes jævnt.

Udskiftelige grillplader

De udskiftelige grillplader er en fantastisk funktion ved Everdure Furnace gasgrillen. Du kan nemt skifte dem afhængigt af hvilken type mad du laver. Uanset om du vil stege en bøf eller tilberede en pizza, har denne gasgrill den rigtige grillplade til dig. Grillpladerne i glasemalje er også en fin detalje, der tilføjer lidt stil til din gasgrill. 

Let at transportere

Denne model er designet med to hjul monteret på bagsiden af grillen, hvilket gør den nem at flytte rundt. Furnace er en god mulighed, hvis du har brug for at transportere din gasgrill fra et sted til et andet.

Konstruktion af høj kvalitet

Den har en mat finish, hvilket gør det nemmere at rengøre gasgrillen, da der ikke er nogen blanke overflader, som normalt nemmere bliver beskidte med tiden. Den er lavet af aluminium og er belagt med UV-bestandig glansmaling, hvilket sikrer, at din gasgrill vil se ny ud i mange år fremover.

Fordele

 • Udskiftlige grillplader
 • Hjul med låsefunktion 
 • God stabilitet og nem at transportere
 • Nem at gøre ren
 • 200 grader varm på under 5 minutter
Ulemper

 • Den kan være lidt svær at samle

Hvad siger brugerne om Everdure Furnace?

Everdure Furnace gasgrill har fået en score på 4,4 på Google shopping, baseret på de samlede brugeranmeldelser på tværs af butikker. Ifølge brugerne er det en god gasgrill, der er nem at bruge og giver et ensartet resultat. Brugerne er også glade for denne model og nævner dens hurtige opvarmning og gode funktioner som det der virkelig adskiller sig fra konkurrenterne.

Redaktionens vurdering

De kraftige brændere gør madlavning på denne gasgrill til en leg, og vi sætter pris på de slanke ben, da de gør den meget nem at flytte rundt på. Den eneste ulempe er, at den kan være lidt kompliceret at samle – men når du først har fået den samlet, er det bestemt det hele værd. Vi foreslår denne gasgrill til alle, der leder efter en fantastisk udendørs madlavningsoplevelse mange år frem.

 Specifikationer:

Antal brændere: 3

Effekt: 3 x 3,2 kW

Bredde: 131 cm

Dybde: 74 cm

Højde: 145 cm

Vægt: 34 cm


Weber Q 1200 Gasgrill – Bedste lille gasgrill til altanen 

✅ Kåret til ”Bedste gasgrill til altanen” i test hos den store britiske avis The Telegraph
5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske outdoor-magasin Outdoorgearlab.com
Weber Q 1200 Gasgrill


Weber Q 1200 Gasgrill har været inkluderet i to forskellige tests. Den ene er udført af den britiske avis The Telegraph, og den anden af det amerikanske teknologi/outdoor-magasin Outdoorgearlab.com

The Telegraph tildeler i deres gasgrill test en kåring som “bedste gasgrill til altanen” til denne Weber gasgrill. De forklarer dette med, at her er tale om en virkelig let-transportabel variant, der også tilbereder maden rigtig godt. Kvaliteten er høj og konstruktionen solid til både low og slow cooking, men det lille design gør det kun muligt at have én brænder.

Outdoorgearlab.com er den anden testkilde, og de tildeler modellen en absolut topscore på 5 ud af 5 stjerner. De fremhæver især den fantastiske non-stick grill-overflade samt den meget lette rengøring. Herudover roses produktet for at have små smarte sideborde, en excellent temperaturkontrol og så tænder den altid med det samme. Der nævnes også kritik, der blandt andet går på, at det kan være svært at tilkoble gasflasken, og så savnes en lås til låget.

Outdoorgearlab.com opsummerer deres oplevelse med Weber Q 1200 Gasgrill således: ”A high-performing tabletop model that heats up evenly, has solid temperature control, and simple cleanup”.

Lille og håndterbar

Leder du efter en lille og håndterbar variant til den mindre altan eller til at tage med på sommerferien, så vil Weber Q 1200 Gasgrill lige være sagen. Den kommer uden bord og fylder dermed ikke ret meget, og det kompakte design er spækket med den traditionelle Weber-kvalitet.

Her findes kun én brænder, da apparatet er lille, og derfor er der heller ikke den største grillflade – arealet ligger på 43 x 32 centimeter. Men til ferien eller måske den lille husstand er det også nok.

Alsidig madlavning

Weber Q 1200 Gasgrill tilbyder dertil muligheden for en alsidig kokkering, da der både medfølger stegerist af støbejern og bradepande. Det betyder, at man kan foretage en almindelig grill af fødevarerne via risten, men med bradepanden kan man også få indirekte tilberedning – perfekt til slow cooking.

Yderligere er der to små sideborde, en elektronisk tænding og låg/bund i støbt aluminium. Der er et integreret termometer, en trinløs varmestyring samt en udtagelig opsamlingsbakke til fedt/saft.

Fordele

 • Let at tage med
 • Perfekt til altanen
 • Med rist og bradepande
 • Elektronisk tænding og trinløs varmestyring
Ulemper

 • Stativ skal købes separat, hvis det ønskes
 • Kun én brænder

Specifikationer ved Weber Q 1200 Gasgrill – Nøgleoplysninger
Mærke: Weber
Type: Gasgrill
Farve: Sort
Grillareal: 43 x 32 centimeter
Antal brændere: 1
Hjul: Nej


Weber Q 3000 Gasgrill – god kapacitet i en lille gasgrill

✅ Bedst i test hos det norske magasin Klikk.no

Weber Q 3000 Gasgrill

 

Weber Q 3000 Gasgrill har været med i en gasgrill test udført af de norske eksperter fra magasinet Klikk.no. Her opnår modellen meget høj ros, idet den kåres til testvinder.

Klikk.no skriver, at denne Weber gasgrill er utrolig god til de vigtige ting, og de beskriver evnerne således: ”Her får du et fremragende resultat for bøffer med en rigtig god skorpe, og grillen er rigtig god til varmefordeling. Dens ydre dimensioner er små, men kapaciteten er god. Du kan nemlig bruge hele risten” (oversat fra norsk).

Herudover uddyber Klikk.no, at Weber Q 3000 Gasgrill kommer med en høj konstruktionsværdi med rigtig gode materialer. Alt er skruet solidt sammen, og alle delene er meget robuste, lyder det. Derudover noteres det, at den er meget brugervenlig, nem at tænde og kommer med en god varmekontrol. Som et plus er der brugbare sideborde, og så er den meget transportabel.

Høj alsidighed

Weber Q 3000 Gasgrill vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en Weber gasgrill, der kan yde mange former for tilberedning: Her findes nemlig to brændere, hvilket giver mulighed for både direkte og indirekte varme – dermed kan man både kokkerere her og nu, men man kan også foretage langtidsstegning/slow cooking.

Dertil er grillarealet rimeligt stort på 63 x 45 centimeter, så man kan sagtens invitere til grillfest. Det medfølgende låg er højt, hvilket gør det muligt at udvide repertoiret ud over bøffer, fisk, grøntsager, kylling eller pølser med retter som store stege eller lammekølle. Hvis man godt kan lide at bage, kan man faktisk tillige anvende modellen til at bage brød eller andet bagværk.

Med integreret termometer

Weber Q 3000 Gasgrill inkluderer både selve grillen og et praktisk bord på hjul. Det gør, at man let kan transportere den fra terrassen til haven, og bordet har også en del smarte muligheder – der er nemlig to sideborde, som man kan anvende til at have både maden og redskaberne liggende, så de er inden for rækkevidde. Derudover er der yderligere tre kroge til hængende opbevaring.

Produktet er skabt til at gøre grilloplevelsen så god som mulig, og derfor er der også et integreret termometer, der hjælper med at finde den rigtige temperatur. Materialet på låget og bunden er aluminium, rammen er af glasforstærket nylon og grillristen af porcelænsemaljeret støbejern.

Fordele

 • Direkte og indirekte varme
 • God grillflade
 • Mulighed for at bage
 • Integreret termometer
Ulemper

 • Ikke en billig gasgrill

Specifikationer ved Weber Q 3000 Gasgrill – nøgleoplysninger
Mærke: Weber
Type: Gasgrill
Farve: Sort
Grillareal: 63 x 45 centimeter
Antal brændere: 2
Hjul: Ja


Napoleon TravelQ PRO285-X – den bedste transportable gasgrill

Bedste transportable grill hos det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill har været inkluderet i en stor gasgrill test af de 8 bedste udendørsgrill udført af det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com. Eksperterne er meget begejstrede for denne model, og derfor udråber de den til ”bedste transportable variant”.

Dette fornemme stempel begrundes med, at produktet simpelthen scorer rigtig højt over hele linjen. Det uddybes, at tilberedningsevnerne er virkelig gode, og så arbejder den hurtigt. Det beskrives således: ”It turned out a medium rare steak with distinct grill marks quickly, and produced golden brown chicken quarters with virtually no charring”.

Herudover modtager den ros for at være relativt lille og fleksibel, og så er den meget nem at folde sammen, hvis den skal tages med. Risten fremhæves som havende en god form, og grillarealet er meget stort. 

Skabt til at blive taget med

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill vil være det perfekte valg, hvis du ønsker en gasgrill, du kan tage med dig. Det kan være, hvis du ønsker at tage i sommerhus, på stranden eller i parken og samles med familie og venner. Denne er nemlig transportabel og let at slå sammen – specieldesignet til at være en 2 Go-model.

Apparatet er tillige rummeligt nok til at kunne kokkerere bøffer, burgere, pølser, kylling, fisk eller grøntsager til både venner og familie, for grillarealet er stort på 54 x 37 centimeter. Tilberedningen foregår bedst under låg, hvor fødevarerne får en flot gylden farve og den karakteristiske røgaroma.

Jetfire Tændingssystem og Accu-Probe Termometer

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill er dertil en robust og holdbar variant, der også er perfekt til altanen, hvor der ikke er så meget plads. Den er ikke lille som sådan, men dog kompakt i designet. Den kommer med to brændere i rustfrit stål og et Jetfire Tændingssystem for en sikker, men pålidelig antænding.

Yderligere er sikkerheden høj med CE-certifikat, og der findes et integreret Accu-Probe Termometer for en mere overskuelig tilberedning. Grillristene er af støbejern, der især er ideelt til kød, og der er to sideborde, hvor der både er plads til at opbevare maden og eventuelt tilbehør.

Prismæssigt ligger Napoleon-varianterne i nogenlunde samme leje som Weber, så ønsker du en model til en lavere pris, bør du se efter gasgrill tilbud.

Fordele

 • Stor grillflade
 • Jetfire Tændingssystem
 • CE-sikkerhedsgodkendt
 • Integreret Accu-Probe Termometer
Ulemper

 • 2 brændere

Specifikationer ved Napoleon TravelQ PRO285 Gasgrill – nøgleoplysninger
Mærke: Napoleon
Type: Gasgrill
Farve: Sort
Grillareal: 54 x 37 centimeter
Antal brændere: 2
Hjul: Ja
Vægt: 29 kilo


Char-Broil Professional 3400 – Gasgrill til grillentusiasten

✅ Andenplads i test hos den store britiske avis The Telegraph

Char-Broil Professional 3400 Gasgrill

.
Den store britiske avis The Telegraph har foretaget en større gasgrill test, hvor 5 forskellige modeller er blevet afprøvet, vurderet og anmeldt. En af disse er Char-Broil Professional 3400 Gasgrill, der modtager en rigtig flot andenplads i testen.

Denne topscore begrundes med, at her findes alle de elementer og teknologier, der skal til for at kunne give det ypperste BBQ-resultat. Faktisk bliver det ikke meget bedre end denne Char-Broil, kommenterer eksperterne med ordene ”this pro-quality gas BBQ is as good as it gets”, der tillige kalder produktet for et ”køkken på hjul”. 

Elementer som de tre brændere af rustfrit stål, grillens Surefire elektroniske optænding, side-brænder og varmehylde fremhæves især.

The Telegraph konkluderer, at denne variant vil passe perfekt til kongen eller dronningen af sommerens grillfester.

Perfekt til grill-entusiasten

Char-Broil Professional 3400 Gasgrill vil være et godt valg for den forbruger, der foretrækker kvalitet frem for alt. Denne model kommer i et professionelt design med alt, hvad man kan ønske sig. Her er blandt andet et forhøjet låg, der giver en større rummelighed (for eksempel til steg eller lammekølle) samt en stor grillflade på 60 x 44 centimeter. Dermed kan der kokkereres en del samtidig.

Den har 3 brændere samt en sidebrænder for en jævn og stærk tilberedning, og sidebrænderen er velegnet til tilbehør som sovs, kartofter eller grønt.

TRU Infrarød og Surefire elektronisk tænding

Produktet er udstyret med TRU Infrarød-teknologien, som er med til at sikre en jævn og ensartet tilberedning med bevarelse af både aroma og saftighed samt en bedre varmefordeling. Denne teknologi sikrer også en hurtigere opvarmning, og der anvendes strålevarme til tilberedningen. Denne type forbruger op til 30 procent mindre gas, og chancen for flammer er mindre.

For en sikker og pålidelig optænding er apparatet udstyret med Surefire elektronisk tænding, og der findes såkaldte ”end caps” på låget. Disse stabiliserer konstruktionen og nedsætter risikoen for, at stålet påvirkes negativt. Låget selv er dobbeltsidet og holder derfor bedre på varmen – det bruger dermed mindre gas.

Prismæssigt ligger Char-Broil-varianterne i nogenlunde samme leje som Weber, så ønsker du en model til en lavere pris, bør du se efter gasgrill tilbud.

Fordele

 • 3 brændere samt sidebrænder
 • TRU Infrarød
 • Surefire elektronisk tænding
 • Dobbeltsidet låg, der holder på varmen
Ulemper

 • Høj prisklasse

Specifikationer ved Char-Broil Professional 3400 Gasgrill – nøgleoplysninger
Mærke: Char-Broil
Type: Gasgrill
Farve: Grå
Grillareal: 60 x 44 centimeter
Antal brændere: 3
Hjul: Ja


Cadac Carri Chef 2 – gasgrill med kogeplade

✅ Kåret til ”Bedste gasgrill til camping” i test hos den store britiske avis The Telegraph

Cadac Carri Chef 2

Den britiske avis The Telegraph har udført en gasgrill test af 5 modeller, hvoraf også Cadac Carri Chef 2 indgår. Eksperterne er meget begejstrede for denne, som de kårer til ”bedste gasgrill til camping”.

Dette begrundes med, at den anbefales af Josh Sutton, som er en af verdens førende campingeksperter. Avisen selv forklarer, at den er utrolig transportabel, men samtidig meget robust, hvilket gør den ideel netop til campisten, eller hvis man ønsker at tage den med i for eksempel parken eller på stranden. Derudover er den meget alsidig og kan mange ting – The Telegraph udtrykker det således: ”It works as a hob (kogeplade) as well, and you can put the lid on to do ‘indirect’ low and slow cooking”.

The Telegraph konkluderer, at denne vil passe perfekt til camping-entusiasten.

Gasgrill til camping

Cadac Carri Chef 2 er som nævnt ideel til campingturen, og derfor er den måske også mindre avanceret end konkurrenterne. Den er dog yderst håndterbar i et flot rundt design, og den fylder meget mindre end de store typer. Vægten ligger på sølle 15 kilo, hvilket øger fleksibiliteten og transportmulighederne.

Stativet er let at slå sammen, således at det ikke fylder ret meget, og så medfølger der en taske til transport for at gøre den endnu mere fordelagtig til ferien ud i naturen. Selve modellen skal samles før brug, men der findes en udførlig vejledning, så man er sikker på at gøre det ordentligt.

Med 2 grillriste

Cadac Carri Chef 2 kommer med to forskellige grillriste, der begge er runde i designet. Den lille har en diameter på 33 centimeter, og den store på 47 centimeter. Dermed kan man anvende den, der passer i størrelsen afhængig af, hvor mange man er, og hvad man tilbereder. Det er ligeledes muligt at tilberede maden på flere måder – prøv for eksempel Kettle Barbequing, der er tilberedning, hvor man anvender gitteret sammen med låget. Der kan tillige tilberedes mad ved indirekte varme – perfekt til slow cooking.

Til optænding er der Piezo-tænding, som er utrolig let og nem at have med at gøre. Prismæssigt ligger Cadic Carri Chef-varianterne i gennemsnit lidt lavere Weber, så ønsker du en model til en lavere pris, vil denne være et godt valg.

Fordele

 • Let at have med
 • Vejer kun 15 kilo
 • To riste
 • Piezo-tænding
Ulemper

 • Kun én brænder

Specifikationer ved Cadac Carri Chef 2 – nøgleoplysninger
Mærke: Cadac
Type: Gasgrill
Farve: Sort
Grillareal: To plader på henholdsvis 33 og 47 centimeter i diameter
Antal brændere: 1
Hjul: Nej
Vægt: 15,4 kilo

 


Her er de bedste gasgrill i test oversigten

Efter test gennemgangen af de 7 gasgrille, så er Weber Spirit II E-310 GBS, Everdure Furnace og Weber Q 1200 Gasgrill kåret til de bedste køb i 2022. De 3 gasgrill får derfor vores anbefalinger.

Sådan gør du din gasgrill ren

Baseret på ekspertviden fra Kosangas.dk guider vi her til, hvordan du bedst gør din gas grill ren.

Hyppig rengøring er vejen frem

Eksperterne forklarer, at hvis du gerne vil have den mest hygiejniske og velholdte gasgrill, så bør du faktisk gøre den ren efter hvert brug. Yderligere bør du tage en hovedrengøring hver måned.

Rengøring efter hvert brug

I den daglige rengøring bør du efter brug lade den være tændt i lidt længere tid – her vil grillen nemlig selv brænde det værste af madrester og bakterier væk. Sluk den herefter og lad den køle af.

Når den er blevet kold, kan du børste rester væk med en grillbørste, og har den en drypbakke eller opsamlingsbakke, så skal denne tømmes. Smør herefter risten med madolie for at forhindre, at den ruster. Vælg helst en smagsneutral olie som rapsolie.

Grundig rengøring hver måned

Ud over den daglige rengøring efter hvert brug bør du én gang om måneden gå dybere til værks. Eksperterne forklarer, at den store rengøringstur starter på ydersiden, der skal vaskes med vand og sæbe. Findes der rustfrie overflader, bør disse tages med en mikrofiber-klud.

Herefter går turen til låget, der ofte bliver misfarvet på grund af røg og fedt. Fjern det værste med en træspartel (eller en af plast) og vask den herefter med vand og sæbe. Rengør risten på samme måde og smør den ind i madolie bagefter.

Brænderrørene skal også rengøres, og dette gøres bedst med en grillbørste – vær her opmærksom på at fedt ikke sætter sig og lukker for de små huller, hvor gassen kommer ud.

Glem ikke dryp- og opsamlingsbakke, som også skal tømmes og derefter rengøres med vand og mild sæbe.

Har du en Weber gasgrill kan du med fordel læse mere hos Weber.com, der har lavet en rengøringsguide specielt til Weber gasgrill.


Det skal du være opmærksom på, når du køber en gasgrill

En gasgrill er ikke en helt billig investering, og derfor er der forskellige ting, du bør overveje, inden du køber. Du kan være heldig at finde et gasgrill tilbud, men prisen er ofte meget høj.

Baseret på ekspertviden fra Bolius.dk og Backyardliving.dk guider vi her til de væsentligste punkter, du bør skrive bag øret:

✔ Behov: Overvej hvad du har brug for, for prisen er som nævnt ikke lav. Man kan få en rigtig god variant til nogle tusinde kroner, men går man højere op i pris, vil man få apparater, der kommer med meget ekstraudstyr- og funktioner. Overvej om du har brug for det, eller se efter lokale gasgrill tilbud.
✔ Garanti: Tjek om der ydes garanti for købet.
✔ Kvalitet: En god model skal være solid. Tjek bundkasse, sider, låg og rist. Dette kan selvfølgelig være svært, hvis man køber online, men her kan man med fordel læse eksperternes vurderinger, der giver en saglig bedømmelse. Du kan finde links til alle undersøgelser nederst i denne artikel.
✔ Rist: Det kan være en god ide med to riste, gerne en af rustfrit stål, der holder længe og er perfekt til kylling og fisk. Den anden bør være af støbejern. Den er tungere med bedre egnet til at lede varmen – perfekt til kød.
✔ Sikkerhed: Sikkerhed er altafgørende, når du har med en gasgrill at gøre. Se efter om produktet er enten CE- eller DG-mærket, som er forbrugerens garanti for, at sikkerheden er i orden. Der skal også medfølge en grundig installations-vejledning.
✔ Størrelse: Mange køber en for lille variant, fordi der ikke er så meget plads på altan eller terrasse. Eksperterne anbefaler dog, at man ikke går på kompromis med størrelsen, hvis man virkelig ønsker at lave store måltider her. Som en tommelfingerregel passer et grillareal på 70/80 x 40/50 centimeter til en husstand på 4 personer, som også har gæster af og til.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgril

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill er blevet testet af husholdningsmagasinet GoodHousekeeping.com, der har set nærmere på de bedste modeller til udendørsbrug, og denne Weber gasgrill er inkluderet i testen.

Goodhousekeeping.com er faktisk så imponerede, at de kårer den til testvinder og dermed vinder den over 7 andre gode grille. Testvinder-stemplet forklares med, at den klarer sig fantastisk på alle de afprøvede parametre. Uanset om man kokkererer bøffer eller kylling, så vurderes tilberedningsevnerne til at være meget pålidelige, og kødet får en dejlig røget aroma. Dertil man kan se, hvor meget gas der er tilbage i tanken, og så er der en smart belysning i kontrolpanelet.

Yderligere fremhæver eksperterne, at der medfølger en stegerist af rustfrit stål og en fedt-pande, der er let at tømme.

De opsummerer deres vurdering således: ”Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill was a superstar performer in our tests”.

Alt til grillfesten

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill vil være et godt valg for grillentusiasten, der ønsker at få alt, hvad hjertet kan begære. Dette apparat kommer først og fremmest i et utrolig flot design, der emmer af Weber gasgrill kvalitet, og den er sort med et professionelt udtryk. Der findes store, tydelige og drejelige knapper på fronten, som er lette at betjene.

Yderligere er den på hjul, således at den kan flyttes fra den ene terrasse til den anden, hvis vejrforholdene kræver det. Med i pakken følger meget tilbehør, som vil gøre grillfesten fuldendt, og det inkluderer blandt andet en Gourmet BBQ System Grillrist, Sear Station og sideblus til saucen.

Med 3 brændere og indbygget termometer

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill kommer herudover med hele 3 brændere i rustfrit stål samt et stort grillareal. Dette er på 68 x 48 centimeter, så man kan roligt invitere til den store grillmiddag, og hertil er der en Tuck Away Varmehylde til allerede tilberedte fødevarer. Dermed bliver tilberedt mad ikke koldt.

Der findes endvidere to sideborde for en maksimal bevægelsesfrihed og ingen pladsbegrænsning, og så er der hele 6 kroge til redskaber. Det transportable element består af to drejehjul med lås og to store hjul. Der er indbygget termometer for en lettere tilberedning med højere overskuelighed og en trinløs varmestyring.

Fordele

 • Testvinder
 • På hjul – er derfor transportabel
 • Gourmet BBQ System Grillrist
 • Stort grillareal på 68 x 48 centimeter
Ulemper

 • Fylder forholdsvis meget

Specifikationer ved Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill – nøgleoplysninger
Mærke: Weber
Type: Gasgrill
Farve: Sort
Grillareal: 68 x 48 centimeter
Antal brændere: 3
Hjul: Ja


Broil King Crown 320 – det budgetvenlige valg

Broil King Crown 320 – prisvenlig model med kvalitets features.
Den effektive gasgrill fra Broil King er et godt valg til den kvalitetsbevidste grillentusiat, der ønsker kvalitet for pengene. Grillen har en stor grillflade, der gør den i stand til at klare den helt store fest, hvor du nemt kan imponere dine gæster med lækkert veltilberedt grillmad. 

Anerkendte Pricerunner.dk har testet 12 forskellige gasgrill i forholdene funktion, konstruktion, design og kvalitet. Broil King Crown 320 får en flot 7. plads og får især ros for konstruktionskvalitet og materialevalg. 

Kvalitetsgrill til en lav pris 

Hvis du er på jagt efter en grill, hvor du får god kvalitet for pengene, er Crown 320 gasgrillen et rigtig godt valg. Den har en lang række fordele, som vil være værdsat af enhver grill-entusiast. Kvaliteten er understreget af, at Broil King yder livstidsgaranti på alle dele i støbt aluminium, 10 års garanti på grillboxen og 5 års garanti på Single-Tube brænderne. Alle øvrige dele er indbefattet af 2 års garanti – også grillens lakering.

Højteknologisk grill i et lækkert design
Grillen fra Broil King er blandt de højteknologiske på markedet. Den kommer blandt andet med Flav-R-Wave™ -grillsystem, Sure-Lite™ elektronisk tændingssystem og Deluxe Accu-Temp ™ -termometer. Det er funktioner, der hjælper dig til at opnå de bedste madlavningsresultater med din grill.

De smarte features er også pakket ind i et flot og stilrent design med klassiske sølv og sorte farver. Broil King Crown 320 kan derfor med sit enkle og stilrene design nemt blive en del af ethvert udemiljø. 

Broil King Crown 320 vs. markedet 

Det er ingen hemmelighed, at der er enormt mange forskellige mærker og modeller, når det kommer til gasgrill. Kendte du ikke til Broil King Crown 320 før nu, vil du helt sikkert blive glad for det bekendtskab, hvis du er på jagt efter en kvalitetsgrill til en lav pris.

Når vi sammenligner Crown 320 med andre modeller fra markedet er det tydeligt, at gasgrillen har et fordelagtigt forhold mellem kvalitet og pris. Selvom det ikke er en billig gasgrill, så er det de færreste modeller på markedet, der kan tilbyde samme kvalitet og funktioner til prisen. Derfor er grillen oplagt til dig, der vil kunne grille til både store og små selskaber, hvor du er sikret perfekt tilberedning med de smarte funktioner til hjælp. Den er til dig, der vil have en kvalitetsgrill til en overkommelig pris. 

Fordele

 • Konstruktion i høj kvalitet
 • Kvalitetsmaterialer
 • Lav pris
Ulemper

 • Har ikke sidebrænder

Specifikationer
Smedejernsriste
Antal brændere: 3 i rustfrit stål
Elektronisk tændingssystem
Inkluderet temperaturregulering
Mål: højde: 117 cm, dybde: 58 cm, bredde: 118 cm, grillareal: 48 x 44 cm
Totaleffekt: 8,8 kW


 

FAQ

Hvilken gasgrill skal jeg vælge?
Hvilken gasgrill, der er den bedste, afhænger fuldstændig af dine ønsker og behov. Nogle bud på nogle af de bedste gasgrill, som er på markedet lige nu, er dog Weber Genesis II EP-335 GBS, Napoleon TravelQ PRO285-X og Weber Spirit II E-310 GBS, som alle er nogle ekstraordinært gode gasgrill.
Hvordan vælger jeg den rette gasgrill?
Når du skal købe dig en gasgrill, så kan du få valgt den rette ved grundigt at overveje, hvad dine personlige behov og ønsker er. Der er et hav af forskellige gasgrill på markedet, som alle har nogle forskellige egenskaber. Gå derfor efter den model, som opfylder dine præferencer.
Hvor meget koster en god gasgrill?
Det er svært at præcist at sige, hvor meget en god gasgrill koster, da det er så vidt forskelligt fra person til person, hvad der karakteriserer en god gasgrill. Dog er det generelt muligt at finde nogle ganske gode modeller, som koster helt ned til 1500 kr., som fungerer udmærket.
Er det sikkert at bruge en gasgrill?
Som udgangspunkt er det ganske sikkert at bruge en gasgrill, da de alle er skabt og godkendt til formålet. Dog skal du selvfølgelig altid selv udvise respekt og forsigtighed, når du bruger en gasgrill, sådan at du eller andre ikke kommer til skade på grund af uforsigtighed.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Goodhousekeeping.com / Good Houskeeping Institute 🇺🇸
Goodhousekeeping.com er et amerikansk holdningsmagasin med også en britisk afdeling, og som forbruger kan man her få viden, information og vurderinger af forskellige forbrugerprodukter inden for hus, hjem og have. Eksperterne har her foretaget en test af 8 udendørsgrille for at finde frem til de bedste. Modellerne Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill, Napoleon TravelQ 185 Gasgrill og Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill er inkluderet her. Læs hele testen hos Goodhousekeeping.com.
Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no er et norsk magasin med fokus på tests og viden inden for både bolig, motor, helse, mad og teknologi. De norske eksperter tester derfor forskellige forbrugerprodukter, og her drejer det sig om en test af de bedste gasgrille på markedet. Modellen Weber Q 3000 Gasgrill er inkluderet i denne test. Læs om alle vurderingerne hos Klikk.no.
Outdoorgearlab.com 🇺🇸
Outdoorgearlab.com er et amerikansk teknologimagasin med fokus på produkter til outdoor-livet. Her testes forskellige produkter inden for både teknologi, beklædning, overnatning og køkkenudstyr. I denne omgang drejer det sig om en test af de bedste transportable grille, hvor modellen Weber Q 1200 Gasgrill er inkluderet. Læs mere om testen hos Outdoorgearlab.com.
The Telegraph 🇬🇧
The Telegraph er en af de største britiske aviser og beskæftiger sig både med nyhedsstof, politik, sport, underholdning, kultur og business med videre. Avisen bringer også stof om livsstil og forbrugerliv, og i den sammenhæng har de britiske eksperter foretaget en større test af de bedste gasgrille på markedet. Modellerne Char-Broil Professional 3400 Gasgrill, Cadac Carri Chef 2 og Weber Q 1200 Gasgrill indgår i denne test. Du kan læse testen i sin helhed hos The Telegraph.
Anmeldelsen er udført den: 25. oktober 2018
Du kan se anmeldelsen her

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme