Gasgrill Test 2021 – Eksperternes 7 bedste i test

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om forskellige gasgrille på markedet, som har opnået høj ros hos eksperterne.
Vi har i alt udvalgt 7 forskellige modeller, der alle hører til blandt eksperternes favoritter.
Vi gennemgår produkterne et for et, og her kommer vi både ind på, hvad eksperterne mener, og hvordan de fungerer hver især.
I denne gasgrill test har vi både medtaget kendte og lidt mere ukendte mærker således, at du både vil støde på Weber gasgrill, Char-Broil gasgrill og andre.
Ønsker du at læse mere om testene og testkilderne, findes der nederst i denne artikel en liste over alle de undersøgelser, vi henviser til.

Denne gasgrill test artikel indeholder

🔸Overblik over de 7 bedste gasgrille på markedet
🔸Guide til hvordan du gør din gasgrill ren
🔸Information om hvad man skal være opmærksom på, når man køber en gasgrill
🔸Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. Derimod samler vi resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over udvalget på markedet.

Gasgrill test 2021 – Her er de 7 bedste modeller, ifølge eksperterne

Herunder følger en gennemgang af de gasgrille, der har opnået de bedste karakterer og omtaler hos forskellige anerkendte eksperter. Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvilke eksperter der har testet modellerne, og hvilke bedømmelser de har fået.

Vi viser dig både testvindere, topscorere og øvrige, der har opnået høj ros, for at give et varieret overblik over de varianter der klarer sig bedst. Du finder tillige prissammenligning af de forskellige apparater, så du let og hurtigt kan se, hvilke forhandlere der er billigst, og hvor du bedst kan få et godt gasgrill tilbud.

Hvis du mere er til den klassiske kulgrill, kan du med fordel også se nærmere på vores artikel om tests af kulgrille, der kan hjælpe dig med at finde netop den, der passer til dine behov.


 Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgril

✅Bedst i test hos det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgril

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.456,00 8.456,00 Læs mere
9.999,00 9.999,00 Læs mere

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill er blevet testet af husholdningsmagasinet GoodHousekeeping.com, der har set nærmere på de bedste modeller til udendørsbrug, og denne Weber gasgrill er inkluderet i testen.

Goodhousekeeping.com er faktisk så imponerede, at de kårer den til testvinder og dermed vinder den over 7 andre gode grille. Testvinder-stemplet forklares med, at den klarer sig fantastisk på alle de afprøvede parametre. Uanset om man kokkererer bøffer eller kylling, så vurderes tilberedningsevnerne til at være meget pålidelige, og kødet får en dejlig røget aroma. Dertil man kan se, hvor meget gas der er tilbage i tanken, og så er der en smart belysning i kontrolpanelet.

Yderligere fremhæver eksperterne, at der medfølger en stegerist af rustfrit stål og en fedt-pande, der er let at tømme.

De opsummerer deres vurdering således: ”Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill was a superstar performer in our tests”.

Alt til grillfesten

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill vil være et godt valg for grillentusiasten, der ønsker at få alt, hvad hjertet kan begære. Dette apparat kommer først og fremmest i et utrolig flot design, der emmer af Weber gasgrill kvalitet, og den er sort med et professionelt udtryk. Der findes store, tydelige og drejelige knapper på fronten, som er lette at betjene.

Yderligere er den på hjul således, at den kan flyttes fra den ene terrasse til den anden, hvis vejrforholdene kræver det. Med i pakken følger meget tilbehør, som vil gøre grillfesten fuldendt, og det inkluderer blandt andet en Gourmet BBQ System Grillrist, Sear Station og sideblus til saucen.

Med 3 brændere og indbygget termometer

Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill kommer herudover med hele 3 brændere i rustfrit stål samt et stort grillareal. Dette er på 68 x 48 centimeter, så man kan roligt invitere til den store grillmiddag, og hertil er der en Tuck Away Varmehylde til allerede tilberedte fødevarer. Dermed bliver tilberedt mad ikke koldt.

Der findes endvidere to sideborde for en maksimal bevægelsesfrihed og ingen pladsbegrænsning, og så er der hele 6 kroge til redskaber. Det transportable element består af to drejehjul med lås og to store hjul. Der er indbygget termometer for en lettere tilberedning med højere overskuelighed og en trinløs varmestyring.

Specifikationer ved Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill – nøgleoplysninger
🌀Mærke: Weber
🌀Type: Gasgrill
🌀Farve: Sort
🌀Grillareal: 68 x 48 centimeter
🌀Antal brændere: 3
🌀Hjul: Ja

Fordele ved Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill
🔴Testvinder
🔴Flot og professionel
🔴På hjul – er derfor transportabel
🔴
Gourmet BBQ System Grillrist
🔴
Stort grillareal på 68 x 48 centimeter


Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill

Bedste transportable grill hos det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill

i samarbejde med PriceRunner

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill har været inkluderet i en stor gasgrill test af de 8 bedste udendørsgrille udført af det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com. Eksperterne er meget begejstrede for denne model, og derfor udråber de den til ”bedste transportable variant”.

Dette fornemme stempel begrundes med, at produktet simpelthen scorer rigtig højt over hele linjen. Det uddybes, at tilberedningsevnerne er virkelig gode, og så arbejder den hurtigt. Det beskrives således: ”It turned out a medium rare steak with distinct grill marks quickly, and produced golden brown chicken quarters with virtually no charring”.

Herudover modtager den ros for at være relativt lille og fleksibel, og så er den meget nem at folde sammen, hvis den skal tages med. Risten fremhæves som havende en god form, og grillarealet er meget stort. 

Skabt til at blive taget med

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill vil være det perfekte valg, hvis du ønsker en gasgrill, du kan tage med dig. Det kan være, hvis du ønsker at tage i sommerhus, på stranden eller i parken og samles med familie og venner. Denne er nemlig transportabel og let at slå sammen – specieldesignet til at være en 2 Go-model.

Apparatet er tillige rummeligt nok til at kunne kokkerere bøffer, burgere, pølser, kylling, fisk eller grøntsager til både venner og familie, for grillarealet er stort på 54 x 37 centimeter. Tilberedningen foregår bedst under låg, hvor fødevarerne får en flot gylden farve og den karakteristiske røgaroma.

Jetfire Tændingssystem og Accu-Probe Termometer

Napoleon TravelQ PRO285-X Gasgrill er dertil en robust og holdbar variant, der også er perfekt til altanen, hvor der ikke er så meget plads. Den er ikke lille som sådan, men dog kompakt i designet. Den kommer med to brændere i rustfrit stål og et Jetfire Tændingssystem for en sikker, men pålidelig antænding.

Yderligere er sikkerheden høj med CE-certifikat, og der findes et integreret Accu-Probe Termometer for en mere overskuelig tilberedning. Grillristene er af støbejern, der især er ideelt til kød, og der er to sideborde, hvor der både er plads til at opbevare maden og eventuelt tilbehør.

Prismæssigt ligger Napoleon-varianterne i nogenlunde samme leje som Weber, så ønsker du en model til en lavere pris, bør du se efter gasgrill tilbud.

Specifikationer ved Napoleon TravelQ PRO285 Gasgrill – nøgleoplysninger
🌀Mærke: Napoleon
🌀
Type: Gasgrill
🌀
Farve: Sort
🌀
Grillareal: 54 x 37 centimeter
🌀
Antal brændere: 2
🌀
Hjul: Ja
🌀
Vægt: 29 kilo

Fordele ved Napoleon TravelQ PRO285 Gasgrill
🔴Transportabel 2 Go-variant
🔴
Stor grillflade
🔴
Jetfire Tændingssystem
🔴
CE-sikkerhedsgodkendt
🔴
Integreret Accu-Probe Termometer
🔴Justerbar termostat


Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill

✅Kåret til bedste gasgrill hos det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com

Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.199,00 3.199,00 Læs mere
3.379,00 3.379,00 Læs mere
4.999,00 4.999,00 Læs mere

Det amerikanske husholdningsmagasin GoodHousekeeping.com har foretaget en større test af udendørsgrille, hvor de 8 bedste på markedet er blevet kåret. Modellen Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill er også at finde i denne test, hvor den kåres til ”bedste gasgrill”.

Dette fornemme stempel gives, idet eksperterne er meget begejstrede for systemet med 3 brændere, der bare giver de bedste resultater. Oplevelsen beskrives således: ”It heated evenly and turned out steaks with gorgeous grill marks that were beautifully rare and juicy in our testing. Chicken came off the grates golden brown, moist, and tender”.

Herudover fremhæves det, at denne Weber gasgrill har en velskabt rist af støbejern med god plads til tilberedningen samt et smart bord af rustfrit stål og en gastank, hvor man kan se, hvor meget gas der er tilbage.

Avanceret model i mellemstørrelse

Leder du efter en god og solid gasgrill i mellemstørrelse, så vil denne Weber gasgrill være et godt valg. Den kommer i et flot og tidløst design, der vil pryde både altan, terrasse eller have, og med store og faste drejeknapper på fronten er den let at betjene. Den er på hjul, hvilket gør den let at flytte rundt i haven, og der findes et bord på hver side til både fødevarer og tilbehør.

Her er yderligere tale om en meget avanceret Weber gasgrill med et grillareal på 60 x 46 centimeter. Den kommer med Webers eget og kraftfulde GS4 Grillsystem samt 3 brændere med trinløs varmejustering og en pålidelig optænding hver gang med Infinity Gastændingssystemet.

Flavorizer Bars og Gourmet BBQ System Grillrist

Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill kommer derudover med mere avanceret teknologi og systemer, som gør det lettere at få et veltilberedt måltid. Det inkluderer for eksempel Flavorizer Bars, der fjerner kødsaft og fedt fra brænderne og efterlader en røget aroma, der er karakteristisk for grillmad. Dertil kommer den såkaldte Gourmet BBQ System Grillrist med udtagelig midte, som kan udskiftes med en anden indsats. 

Herudover findes der også en varmehylde til allerede tilberedte fødevarer, der ikke skal blive kolde, og et integreret termometer der øger overskueligheden. 

Specifikationer ved Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill – nøgleoplysninger
🌀Mærke: Weber
🌀Type: Gasgrill
🌀
Farve: Grå
🌀
Grillareal: 60 x 46 centimeter
🌀
Antal brændere: 3
🌀
Hjul: Ja

Fordele ved Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill
🔴Test-topscorer i mellemstørrelse
🔴
GS4 Grillsystem
🔴
Infinity Gastændingssystem
🔴
Flavorizer Bars
🔴
Gourmet BBQ System Grillrist


Char-Broil Professional 3400 Gasgrill

✅Andenplads i test hos den store britiske avis The Telegraph

Char-Broil Professional 3400 Gasgrill

i samarbejde med PriceRunner

/>Den store britiske avis The Telegraph har foretaget en større gasgrill test, hvor 5 forskellige modeller er blevet afprøvet, vurderet og anmeldt. En af disse er Char-Broil Professional 3400 Gasgrill, der modtager en rigtig flot andenplads i testen.

Denne topscore begrundes med, at her findes alle de elementer og teknologier, der skal til for at kunne give det ypperste BBQ-resultat. Faktisk bliver det ikke meget bedre end denne Char-Broil, kommenterer eksperterne med ordene ”this pro-quality gas BBQ is as good as it gets”, der tillige kalder produktet for et ”køkken på hjul”. 

Elementer som de tre brændere af rustfrit stål, grillens Surefire elektroniske optænding, side-brænder og varmehylde fremhæves især.

The Telegraph konkluderer, at denne variant vil passe perfekt til kongen eller dronningen af sommerens grillfester.

Perfekt til grill-entusiasten

Char-Broil Professional 3400 Gasgrill vil være et godt valg for den forbruger, der foretrækker kvalitet frem for alt. Denne model kommer i et professionelt design med alt, hvad man kan ønske sig. Her er blandt andet et forhøjet låg, der giver en større rummelighed (for eksempel til steg eller lammekølle) samt en stor grillflade på 60 x 44 centimeter. Dermed kan der kokkereres en del samtidig.

Den har 3 brændere samt en sidebrænder for en jævn og stærk tilberedning, og sidebrænderen er velegnet til tilbehør som sovs, kartofter eller grønt.

TRU Infrarød og Surefire elektronisk tænding

Produktet er udstyret med TRU Infrarød-teknologien, som er med til at sikre en jævn og ensartet tilberedning med bevarelse af både aroma og saftighed samt en bedre varmefordeling. Denne teknologi sikrer også en hurtigere opvarmning, og der anvendes strålevarme til tilberedningen. Denne type forbruger op til 30 procent mindre gas, og chancen for flammer er mindre.

For en sikker og pålidelig optænding er apparatet udstyret med Surefire elektronisk tænding, og der findes såkaldte ”end caps” på låget. Disse stabiliserer konstruktionen og nedsætter risikoen for, at stålet påvirkes negativt. Låget selv er dobbeltsidet og holder derfor bedre på varmen – det bruger dermed mindre gas.

Prismæssigt ligger Char-Broil-varianterne i nogenlunde samme leje som Weber, så ønsker du en model til en lavere pris, bør du se efter gasgrill tilbud.

Specifikationer ved Char-Broil Professional 3400 Gasgrill – nøgleoplysninger
🌀Mærke: Char-Broil
🌀
Type: Gasgrill
🌀
Farve: Grå
🌀Grillareal: 60 x 44 centimeter
🌀
Antal brændere: 3
🌀
Hjul: Ja

Fordele ved Char-Broil Professional 3400 Gasgrill
🔴Professionel variant med forhøjet låg – perfekt til steg eller lammekølle
🔴
3 brændere samt sidebrænder
🔴
TRU Infrarød
🔴
Surefire elektronisk tænding
🔴
Dobbeltsidet låg, der holder på varmen

 


Cadac Carri Chef 2

✅Kåret til ”Bedste gasgrill til camping” i test hos den store britiske avis The Telegraph

Cadac Carri Chef 2

i samarbejde med PriceRunner

/>Den britiske avis The Telegraph har udført en gasgrill test af 5 modeller, hvoraf også Cadac Carri Chef 2 indgår. Eksperterne er meget begejstrede for denne, som de kårer til ”bedste variant til camping”.

Dette begrundes med, at den anbefales af Josh Sutton, som er en af verdens førende campingeksperter. Avisen selv forklarer, at den er utrolig transportabel, men samtidig meget robust, hvilket gør den ideel netop til campisten, eller hvis man ønsker at tage den med i for eksempel parken eller på stranden. Derudover er den meget alsidig og kan mange ting – The Telegraph udtrykker det således: ”It works as a hob (kogeplade) as well, and you can put the lid on to do ‘indirect’ low and slow cooking”.

The Telegraph konkluderer, at denne vil passe perfekt til camping-entusiasten.

Til campingturen

Cadac Carri Chef 2 er som nævnt ideel til campingturen, og derfor er den måske også mindre avanceret end konkurrenterne. Den er dog yderst håndterbar i et flot rundt design, og den fylder meget mindre end de store typer. Vægten ligger på sølle 15 kilo, hvilket øger fleksibiliteten og transportmulighederne.

Stativet er let at slå sammen, således at det ikke fylder ret meget, og så medfølger der en taske til transport for at gøre den endnu mere fordelagtig til ferien ud i naturen. Selve modellen skal samles før brug, men der findes en udførlig vejledning, så man er sikker på at gøre det ordentligt.

Med 2 grillriste

Cadac Carri Chef 2 kommer med to forskellige grillriste, der begge er runde i designet. Den lille har en diameter på 33 centimeter, og den store på 47 centimeter. Dermed kan man anvende den, der passer i størrelsen afhængig af, hvor mange man er, og hvad man tilbereder. Det er ligeledes muligt at tilberede maden på flere måder – prøv for eksempel Kettle Barbequing, der er tilberedning, hvor man anvender gitteret sammen med låget. Der kan tillige tilberedes mad ved indirekte varme – perfekt til slow cooking.

Til optænding er der Piezo-tænding, som er utrolig let og nem at have med at gøre. Prismæssigt ligger Cadic Carri Chef-varianterne i gennemsnit lidt lavere Weber, så ønsker du en model til en lavere pris, vil denne være et godt valg.

Specifikationer ved Cadac Carri Chef 2 – nøgleoplysninger
🌀Mærke: Cadac
🌀Type: Gasgrill
🌀
Farve: Sort
🌀Grillareal: To plader på henholdsvis 33 og 47 centimeter i diameter
🌀
Antal brændere: 1
🌀
Hjul: Nej
🌀
Vægt: 15,4 kilo

Fordele ved Cadac Carri Chef 2
🔴Kåret til bedste gasgrill til camping
🔴
Let at have med
🔴
Vejer kun 15 kilo
🔴To riste
🔴
Piezo-tænding


Weber Q 1200 Gasgrill

✅Kåret til ”Bedste gasgrill til altanen” i test hos den store britiske avis The Telegraph
5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske outdoor-magasin Outdoorgearlab.com

Weber Q 1200 Gasgrill

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.599,00 1.599,00 Læs mere
2.306,00 2.361,00 Læs mere

Weber Q 1200 Gasgrill har været inkluderet i to forskellige tests. Den ene er udført af den britiske avis The Telegraph, og den anden af det amerikanske teknologi/outdoor-magasin Outdoorgearlab.com

The Telegraph tildeler i deres gasgrill test en kåring som “bedste gasgrill til altanen” til denne Weber gasgrill. De forklarer dette med, at her er tale om en virkelig let-transportabel variant, der også tilbereder maden rigtig godt. Kvaliteten er høj og konstruktionen solid til både low og slow cooking, men det lille design gør det kun muligt at have én brænder.

Outdoorgearlab.com er den anden testkilde, og de tildeler modellen en absolut topscore på 5 ud af 5 stjerner. De fremhæver især den fantastiske non-stick grill-overflade samt den meget lette rengøring. Herudover roses produktet for at have små smarte sideborde, en excellent temperaturkontrol og så tænder den altid med det samme. Der nævnes også kritik, der blandt andet går på, at det kan være svært at tilkoble gasflasken, og så savnes en lås til låget.

Outdoorgearlab.com opsummerer deres oplevelse med Weber Q 1200 Gasgrill således: ”A high-performing tabletop model that heats up evenly, has solid temperature control, and simple cleanup”.

Lille og håndterbar

Leder du efter en lille og håndterbar variant til den mindre altan eller til at tage med på sommerferien, så vil Weber Q 1200 Gasgrill lige være sagen. Den kommer uden bord og fylder dermed ikke ret meget, og det kompakte design er spækket med den traditionelle Weber-kvalitet.

Her findes kun én brænder, da apparatet er lille, og derfor er der heller ikke den største grillflade – arealet ligger på 43 x 32 centimeter. Men til ferien eller måske den lille husstand er det også nok.

Alsidig madlavning

Weber Q 1200 Gasgrill tilbyder dertil muligheden for en alsidig kokkering, da der både medfølger stegerist af støbejern og bradepande. Det betyder, at man kan foretage en almindelig grill af fødevarerne via risten, men med bradepanden kan man også få indirekte tilberedning – perfekt til slow cooking.

Yderligere er der to små sideborde, en elektronisk tænding og låg/bund i støbt aluminium. Der er et integreret termometer, en trinløs varmestyring samt en udtagelig opsamlingsbakke til fedt/saft.

Specifikationer ved Weber Q 1200 Gasgrill – nøgleoplysninger
🌀Mærke: Weber
🌀Type: Gasgrill
🌀
Farve: Sort
🌀
Grillareal: 43 x 32 centimeter
🌀
Antal brændere: 1
🌀
Hjul: Nej

Fordele ved Weber Q 1200 Gasgrill
🔴Lille og håndterbar
🔴Let at tage med
🔴Perfekt til altanen
🔴Med rist og bradepande
🔴
Elektronisk tænding og trinløs varmestyring


Weber Q 3000 Gasgrill

✅Bedst i test hos det norske magasin Klikk.no

Weber Q 3000 Gasgrill

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.979,00 2.979,00 Læs mere
4.260,00 4.260,00 Læs mere

Weber Q 3000 Gasgrill har været med i en gasgrill test udført af de norske eksperter fra magasinet Klikk.no. Her opnår modellen meget høj ros, idet den kåres til testvinder.

Klikk.no skriver, at denne Weber gasgrill er utrolig god til de vigtige ting, og de beskriver evnerne således: ”Her får du et fremragende resultat for bøffer med en rigtig god skorpe, og grillen er rigtig god til varmefordeling. Dens ydre dimensioner er små, men kapaciteten er god. Du kan nemlig bruge hele risten” (oversat fra norsk).

Herudover uddyber Klikk.no, at Weber Q 3000 Gasgrill kommer med en høj konstruktionsværdi med rigtig gode materialer. Alt er skruet solidt sammen, og alle delene er meget robuste, lyder det. Derudover noteres det, at den er meget brugervenlig, nem at tænde og kommer med en god varmekontrol. Som et plus er der brugbare sideborde, og så er den meget transportabel.

Høj alsidighed

Weber Q 3000 Gasgrill vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en Weber gasgrill, der kan yde mange former for tilberedning: Her findes nemlig to brændere, hvilket giver mulighed for både direkte og indirekte varme – dermed kan man både kokkerere her og nu, men man kan også foretage langtidsstegning/slow cooking.

Dertil er grillarealet rimeligt stort på 63 x 45 centimeter, så man kan sagtens invitere til grillfest. Det medfølgende låg er højt, hvilket gør det muligt at udvide repertoiret ud over bøffer, fisk, grøntsager, kylling eller pølser med retter som store stege eller lammekølle. Hvis man godt kan lide at bage, kan man faktisk tillige anvende modellen til at bage brød eller andet bagværk.

Med integreret termometer

Weber Q 3000 Gasgrill inkluderer både selve grillen og et praktisk bord på hjul. Det gør, at man let kan transportere den fra terrassen til haven, og bordet har også en del smarte muligheder – der er nemlig to sideborde, som man kan anvende til at have både maden og redskaberne liggende, så de er inden for rækkevidde. Derudover er der yderligere tre kroge til hængende opbevaring.

Produktet er skabt til at gøre grilloplevelsen så god som mulig, og derfor er der også et integreret termometer, der hjælper med at finde den rigtige temperatur. Materialet på låget og bunden er aluminium, rammen er af glasforstærket nylon og grillristen af porcelænsemaljeret støbejern.

Specifikationer ved Weber Q 3000 Gasgrill – nøgleoplysninger
🌀Mærke: Weber
🌀
Type: Gasgrill
🌀
Farve: Sort
🌀
Grillareal: 63 x 45 centimeter
🌀
Antal brændere: 2
🌀
Hjul: Ja

Fordele ved Weber Q 3000 Gasgrill
🔴Både direkte og indirekte varme
🔴
God grillflade – også til steg og lammekølle
🔴
Mulighed for at bage
🔴
Med bord på hjul
🔴
Integreret termometer


Sådan gør du din gasgrill ren

Baseret på ekspertviden fra Kosangas.dk guider vi her til, hvordan du bedst gør din gasgrill ren.

Hyppig rengøring er vejen frem

Eksperterne forklarer, at hvis du gerne vil have den mest hygiejniske og velholdte gasgrill, så bør du faktisk gøre den ren efter hvert brug. Yderligere bør du tage en hovedrengøring hver måned.

Rengøring efter hvert brug

I den daglige rengøring bør du efter brug lade den være tændt i lidt længere tid – her vil grillen nemlig selv brænde det værste af madrester og bakterier væk. Sluk den herefter og lad den køle af.

Når den er blevet kold, kan du børste rester væk med en grillbørste, og har den en drypbakke eller opsamlingsbakke, så skal denne tømmes. Smør herefter risten med madolie for at forhindre, at den ruster. Vælg helst en smagsneutral olie som rapsolie.

Grundig rengøring hver måned

Ud over den daglige rengøring efter hvert brug bør du én gang om måneden gå dybere til værks. Eksperterne forklarer, at den store rengøringstur starter på ydersiden, der skal vaskes med vand og sæbe. Findes der rustfrie overflader, bør disse tages med en mikrofiber-klud.

Herefter går turen til låget, der ofte bliver misfarvet på grund af røg og fedt. Fjern det værste med en træspartel (eller en af plast) og vask den herefter med vand og sæbe. Rengør risten på samme måde og smør den ind i madolie bagefter.

Brænderrørene skal også rengøres, og dette gøres bedst med en grillbørste – vær her opmærksom på at fedt ikke sætter sig og lukker for de små huller, hvor gassen kommer ud.

Glem ikke dryp- og opsamlingsbakke, som også skal tømmes og derefter rengøres med vand og mild sæbe.

Har du en Weber gasgrill kan du med fordel læse mere hos Weber.com, der har lavet en rengøringsguide specielt til Weber gasgrill.


Det skal du være opmærksom på, når du køber en gasgrill

En gasgrill er ikke en helt billig investering, og derfor er der forskellige ting, du bør overveje, inden du køber. Du kan være heldig at finde et gasgrill tilbud, men prisen er ofte meget høj.

Baseret på ekspertviden fra Bolius.dk og Backyardliving.dk guider vi her til de væsentligste punkter, du bør skrive bag øret:

  • Behov: Overvej hvad du har brug for, for prisen er som nævnt ikke lav. Man kan få en rigtig god variant til nogle tusinde kroner, men går man højere op i pris, vil man få apparater, der kommer med meget ekstraudstyr- og funktioner. Overvej om du har brug for det, eller se efter lokale gasgrill tilbud.
  • Garanti: Tjek om der ydes garanti for købet.
  • Kvalitet: En god model skal være solid. Tjek bundkasse, sider, låg og rist. Dette kan selvfølgelig være svært, hvis man køber online, men her kan man med fordel læse eksperternes vurderinger, der giver en saglig bedømmelse. Du kan finde links til alle undersøgelser nederst i denne artikel.
  • Rist: Det kan være en god ide med to riste, gerne en af rustfrit stål, der holder længe og er perfekt til kylling og fisk. Den anden bør være af støbejern. Den er tungere med bedre egnet til at lede varmen – perfekt til kød.
  • Sikkerhed: Sikkerhed er altafgørende, når du har med en gasgrill at gøre. Se efter om produktet er enten CE- eller DG-mærket, som er forbrugerens garanti for, at sikkerheden er i orden. Der skal også medfølge en grundig installations-vejledning.
  • Størrelse: Mange køber en for lille variant, fordi der ikke er så meget plads på altan eller terrasse. Eksperterne anbefaler dog, at man ikke går på kompromis med størrelsen, hvis man virkelig ønsker at lave store måltider her. Som en tommelfingerregel passer et grillareal på 70/80 x 40/50 centimeter til en husstand på 4 personer, som også har gæster af og til.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken gasgrill er bedst i test? Er Weber gasgrill bedre end de andre?

Det ene mærke er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Mange foretrækker de kendte mærker som Weber gasgrill, men der findes også mange andre gode. I denne gasgrill test artikel kommer vi dog også frem til (baseret på eksperternes udsagn), at flere af Weber-modellerne opnår meget høj ros. Men også Char-Broil, Napoleon og Cadac tildeles tillige flere ”bedst i test” stempler. Skal der kåres en vinder, må det nok blive enten Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill, Weber Q 1200 Gasgrill eller Weber Q 3000 Gasgrill.

🤓 Hvad bør jeg se efter i en gasgrill test?

Du bør først og fremmest nærstudere, hvad eksperterne kommer frem til i testene– hvad fungerer godt, og hvad fungerer mindre godt. Er der noget, der ligefrem er verdensklasse eller direkte dårligt? Hold især øje med sikkerhed, tilberedningsevner, rengøring, kvalitet, rist, tilbehør, grillareal og pris. I en gasgrill test vil eksperterne også nogle gange komme ind på, om der findes nuværende gasgrill tilbud.

🤔 Hvordan tester eksperterne produkterne?

I en gasgrill test vil eksperterne typisk undersøge forskellige parametre, hvoraf tilberedningsevnerne og sikkerheden ofte vægtes højest. Sikkerhed er alfa og omega, når man har med gas at gøre, og tilberedningsevnerne afgør, om maden bliver velsmagende. Dertil kigger de efter kvaliteten og bygningskonstruktioner, men også på faktorer som rengøring, funktioner, rist og størrelse på grillarealet.


Disse kilder har vi anvendt i vores gasgrill test

Goodhousekeeping.com / Good Houskeeping Institute 🇺🇸

Goodhousekeeping.com er et amerikansk holdningsmagasin med også en britisk afdeling, og som forbruger kan man her få viden, information og vurderinger af forskellige forbrugerprodukter inden for hus, hjem og have. Eksperterne har her foretaget en test af 8 udendørsgrille for at finde frem til de bedste. Modellerne Weber Genesis II EP-335 GBS Gasgrill, Napoleon TravelQ 185 Gasgrill og Weber Spirit II E-310 GBS Gasgrill er inkluderet her. Læs hele testen hos Goodhousekeeping.com.

Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no er et norsk magasin med fokus på tests og viden inden for både bolig, motor, helse, mad og teknologi. De norske eksperter tester derfor forskellige forbrugerprodukter, og her drejer det sig om en test af de bedste gasgrille på markedet. Modellen Weber Q 3000 Gasgrill er inkluderet i denne test. Læs om alle vurderingerne hos Klikk.no.

Outdoorgearlab.com 🇺🇸

Outdoorgearlab.com er et amerikansk teknologimagasin med fokus på produkter til outdoor-livet. Her testes forskellige produkter inden for både teknologi, beklædning, overnatning og køkkenudstyr. I denne omgang drejer det sig om en test af de bedste transportable grille, hvor modellen Weber Q 1200 Gasgrill er inkluderet. Læs mere om testen hos Outdoorgearlab.com.

The Telegraph 🇬🇧

The Telegraph er en af de største britiske aviser og beskæftiger sig både med nyhedsstof, politik, sport, underholdning, kultur og business med videre. Avisen bringer også stof om livsstil og forbrugerliv, og i den sammenhæng har de britiske eksperter foretaget en større test af de bedste gasgrille på markedet. Modellerne Char-Broil Professional 3400 Gasgrill, Cadac Carri Chef 2 og Weber Q 1200 Gasgrill indgår i denne test. Du kan læse testen i sin helhed hos The Telegraph.