Løbebånd test 2021 – Find de bedste løbebånd

Senest opdateret den 0

I denne løbebånd test ser vi på en række af de mest populære løbebånd på markedet. Vi har gennemgået forskellige anerkendte tests og reviews, men kommer også med vores egen vurdering af de enkelte maskiner. Sidst i artiklen kommer finder ud en lille guide, der ser nærmere på hvad du særligt skal være opmærksom på, når du køber løbebånd. Afslutningsvis finder du en liste over de kilder vi har gennemgået og anvendt.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Løbebånd test – Her er de bedste løbebånd

I nedenstående sektion finder du en oversigt over gode løbebånd. Vi har bådet samlet testvindere, og løbebånd som får gode bedømmelser af brugerne. Vi håber denne guide vil hjælpe dig med at vælge det løbebånd, der passer bedst til dine behov.


NordicTrack T8.5S – Vores anbefaling af bedste løbebånd til prisen

✅ Motoren er kraftig nok til at kunne støtte gang
✅ Højeste hastighed du kan få hos et indendørs løbebånd

NordicTrack T8.5S
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
14.900,00 14.900,00 Læs mere

 

Derfor anbefaler vi NordicTrack T8.5S

NordicTrack T8.5S har alt, hvad en løber kunne ønske sig i et løbebånd. Foruden den stærke 3,5HK-motor kan den bidrage med udfordrende bakketræning med en stigning på op til 12%.

Det er nemt at styre både hastighed og stigning, og konsollens computer giver dig muligheden for interaktiv træning med appen iFit.

NordicTrack T8.5S har fået rigtig gode anmeldelser af TreadmillReviewGuru og en både høj og flot placering med en score på 9,1/10 hos Teadmill Reviews. Derudover har den fået 93,8/100 hos Fitrated, og generelt ligger løbebåndet altså bare i toppen.

Vi er derfor ikke de eneste, der taler varmt om NordicTrack T8.5S.

NordicTrack T8.5S vs. markedet

Med den indbyggede blæser kan du blive kølet ned, mens du træner, og højtaleren i løbebåndet lader dig høre din yndlingsmusik, en lydbog eller en podcast, så du kan træne uden overhovedet at tænke over det.

Du får et års gratis medlemskab hos iFit, så du kan lade som om, du løber rundt i København eller Indonesien, mens du befinder dig trygt i din stue.

Du har også mulighed for at lave dine egne løberuter med Google Maps, og løbebåndet vil ændre sig alt efter miljøet. Så kan du træne dig op til et bestemt løb, selv når vejret ikke er til det.

Yderligere detaljer:
Makshastighed: 20 km/t
Makskapacitet vægt: 135 kg
Løbeplade størrelse: 51×152 cm


Spirit Fitness CT850 – Premium valg

✅ Ét af de største løbebånd
✅ Høj brugervægt
✅ Stabil og stærk motor

Spirit Fitness CT850
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
23.995,00 23.995,00 Læs mere

 

Derfor anbefaler vi Spirit Fitness CT850

Spirit er ikke nybegyndere i fitnessverdenen, og løbebåndet er designet til alle typer træning – også til dem, der ønsker det bedste til hjemmebrug. Selve båndet kører både kraftigt og stabilt med en 4 HK AC-motor samt stålramme og stolper.

Spirit Fitness CT850 er på 10.-pladsen hos PriceRunner og 8.-pladsen hos Bäst-i-test. Med den høje maksbelastning og de 10 programmerede træningsprogrammer kan de fleste nyde godt af Spirit Fitness CT850.

Spirit Fitness CT850 vs. markedet

Ligesom NordickTrack, har Spirit Fitness CT850 indbygget ventilator, så du kan regulere luften omkring dig og ikke overophede.

Det forlænger desuden levetiden på løbebåndet, der kan gøres endnu længere takket være den vendbare løbeplade. Løbepladen er vedligeholdelsesfri takket være voksning.

Spirit Fitness CT850 er ét af de løbebånd, der kan håndtere den største vægt, nemlig helt op til 200 kg. Løbebåndet har desuden også en højere maksimal stigning end mange andre i oversigten. Den kan komme helt op til 15% i stigning.

Yderligere detaljer:
Maks personvægt: 200 kg
Løbeflade: 152×56 cm


Sole F85 løbebånd – Testvinder

✅ Best Buy hos Treadmill Doctor
✅ Testvinder hos det svenske testmagasin Bäst-i-test.se

 Testvinder hos det svenske testmagasinet Test.se
 Bestseller i USA 
sole f 85 løbebånd
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
17.900,00 17.900,00 Læs mere

.
Sole F85 har været på markedet adskillige år, men den fortsætter med at høste udmærkelser og vinde diverse løbebånds tests. Det er med andre ord et velgennemprøvet produkt, som har vist sig at kunne stå distancen – også på den lange bane. Det svenske testmagasin Bäst-i-test tøver da heller ikke med at udnævne modellen til både testvinder og bedste køb i mellemprisklassen, og vurderingen bakkes blandt andet op af både det svenske magasin Test.se samt amerikanske Treadmill Doctor.

sammenfoldning

Nemt at folde sammen.

Sole F85 kan bedst beskrives som et semiprofessionelt løbebånd, som ligger sig meget tæt op af de tunge og langt dyrere modeller fra fitnesscenteret. Det er dog på ingen måde et billigt løbebånd, men modellen tilbyder også rigtigt meget til prisen. Eksempelvis er byggekvaliteten så robust, at løbebåndet sagtens tåler at blive brugt mange timer hver eneste dag, hvilket typisk ikke er tilfældet for billigere løbebånd til hjemmebrug. Det betyder blandt andet, at Sole F85 også er et udmærket valg til eksempelvis virksomheder, der gerne vil stille motionsudstyr til rådighed for medarbejderne.

Fantastisk dæmpning i løbebåndet skåner knæene
En af de helt store fordele ved Sole F85 er en udpræget støddæmpning i underlaget, som opnås med det såkaldte Cushion Flex-system, der er op til 40 % mere skånsomt for knæ og led, sammenlignet med løb på hårdt underlag som asfalt og beton. Samtidig giver den store løbeflade på cirka 152 x 56 centimeter et mere afslappet løb. Heldigvis kan løbefladen klappes op til lodret position, når løbebåndet ikke er i brug. Så selv om denne model hører til blandt de største vi har kigget på, optager den kun gulvplads på 113 x 93 centimeter i sammenklappet tilstand.

Den kraftige 4 hk motor på Sole F85 trækker let og ubesværet løbebåndet med helt op til 20 kilometer i timen, selv med personvægte på op til 150 kilo. Stigningen på båndet kan justeres elektronisk med helt op til 15 grader, og alt styres naturligvis fra det avancerede display, hvor alle standardudlæsninger er til rådighed. Computeren byder på 10 faste træningsprogrammer, og der medfølger ekstraudstyr i form af blandt andet trådløst pulsbælte, drikkedunk, smøremiddel mv.

sole f85 loebebaand

Fordele ved Sole F85:
 Meget solid og gennemtestet maskine
 Sammenklappelig for pladsbesparende opbevaring
 Effektiv støddæmpning med Cusion Flex
 Stor løbeflade og kraftig 4 hk motor
 Personvægt op til 150 kilo
 Trådløst pulsbælte og diverse ekstraudstyr inkluderet

 


Hvilket løbebånd skal jeg vælge?

Måske har du som løber oplevet at købe et par løbesko for billigt. Så ved du, at det kan ødelægge glæden ved træningen, og det betyder som regel, at man får trænet mindre end planlagt. Godt udstyr er en forudsætning for lysten til at træne, og det gælder naturligvis også for løbebånd. Vælg ikke løbebåndet for billigt. Så er det bedre at udskyde købet lidt, så der kan blive råd til et løbebånd af god kvalitet. Du går dog ikke helt galt i byen, hvis du vælger et af de populære modeller vi har gennemgået i denne artikel. Der er desuden både billigere og lidt dyrere modeller, så der er et bredt udvalg for enhver pengepung.

Er du kraftigt bygget, er det vigtigt at sikre, at løbebåndet er dimensioneret til din vægt. Maksimalvægten varierer meget fra model til model. Er du på den anden side meget atletisk bygget og kan løbe med en høj topfart, bør du optimalt set vælge et løbebånd, som kan klare en hastighed på 18-20 kilometer i timen. De fleste motionister vil dog sagtens kunne klare sig med langt mindre hastighed, og det kan have betydning for prisen på løbebåndet. Ekstra udfordring kan alternativt opnås med incline-funktionen, hvor selv en svag hældning kan kompensere for en lidt lavere tophastighed på båndet.

Overvej også hvor meget løbebådet vil blive brugt. Er I flere personer, der træner dagligt og længe, er slitagen langt højere, end hvis du måske kun selv lejlighedsvist skal løbe på båndet, når vejret er dårligt. Til intensivt brug bør du gå efter robuste modeller, og her er vægten som regel en udmærket rettesnor, selv om andre faktorer naturligvis også spiller ind.

Alle de løbebånd vi har set nærmere på i artiklen, tilbyder de fleste standardudlæsninger, og det er computerens vigtigste egenskab. I princippet behøver du derfor ikke lade dig styre af eventuelle ekstrafunktioner og antallet af programmer, men har du særlige præferencer til funktionaliteten, skal dette naturligvis med i overvejelserne. Du kan for eksempel have et ønske om trådløs pulsmåling eller indbygget lydsystem.


Sådan vedligeholder du dit løbebånd

Løbebånd bør vedligeholdes regelmæssigt for at sørge for, at det forbliver rent. Desuden er vedligeholdelsen af et løbebånd vigtigt i forhold til, at maskinen fungerer optimalt. Det er vigtigt at holde løbebåndet fri for støv og snavs for at sikre, at det fungerer, som det skal, samt for at forhindre skader, mens du går eller løber. Selve løbebæltet bør også justeres og i nogle tilfælde smøres for at holde det stramt og i god stand. Læs med videre for at finde ud af, hvordan du vedligeholder dit løbebånd.

Det skal du gøre dagligt
Hver gang du bruger løbebåndet, skal du udføre disse vedligeholdelsesopgaver:

Tør maskinen: Tør maskinen efter du har brugt den hver eneste gang. Dette er især vigtigt, hvis du sveder, da fugt kan fremme rustning af løbebåndets metaldele. Desuden er det en fordel, da løbebåndet kan være fyldt med bakterier.

Vær opmærksom på eventuelle problemer: Når du har brugt maskinen, så er det en fordel, hvis du er opmærksom på, om løbebåndet har opført sig mærkeligt, samt ikke fungeret som det skulle. Det kan nemlig være et tegn på, at der er noget galt, som du skal kigge nærmere på.

Det skal du gøre hver uge  
Det skal du goere hver ugeDisse enkelte opgaver skal du udføre hver uge for at vedligeholde dit løbebånd:

Kontroller løbebæltet: Kontrollér løbebåndet for tegn på slid. Kontrollér også løbebæltet for at sikre, at det er relativt centreret og lige. Det behøver ikke at justeres perfekt, men sørg for, at det ikke skraber eller gnider på noget på siderne.

Støv området rundt om maskinen: Hvis du regelmæssigt bruger dit løbebånd, begynder støv og snavs at samle sig på maskinen. En lille del af det er fra selve bæltet, men størstedelen af det er fra skosåler. Det er helt normalt og intet at være bekymret for.

Det skal du gøre hver måned
Kontroller rammemøtrikkerne og boltene hver måned for at sikre, at de strammes, og at stolperne, der fastgør konsollen til rammen, er sikre. Med regelmæssig brug er det nemlig ikke ualmindeligt, at de bliver en smule løse med tiden.

Det skal du gøre en gang om året
Gå i gang med at loebe på loebebaandetEn gang om året anbefales det, at du gør følgende:

Støvsug i motorrummet og under maskinen: Før du fjerner motordækslet for at støvsuge, skal du slukke for løbebåndet og tage stikket ud af stikkontakten. Vær meget forsigtig omkring alle de elektriske komponenter, og sørg for ikke at røre dem med din støvsuger.

Smør løbebåndet mindst en gang om året: Billede Afhængigt af hyppigheden, anvendelsesmængden og det anvendte smøremiddel kan det være nødvendigt at smøre løbebåndet mere ofte.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan du vedligeholder dit løbebånd, kan du klikke ind på dette link eller se denne video:


Fordele ved brug af løbebånd

Et løbebånd er en effektiv træningsmetode, uanset hvilken form du er i. Nybegyndere og avancerede motionister kan vælge forskellige hastigheder og stigninger til alt lige fra intervaltræning til en almindelig løbetur. Der er et væld af fordele, når det kommer til brugen af et løbebånd. Det kan være alt lige fra motivation til hjertesundhed m.m.

Mental sundhed og motivation
Kost & motionEt løbebånd kan hjælpe din hjernefunktion, hjælpe med at gøre dig sundere og få dig til at føle dig gladere. Løb får din hjerne til at frigøre forhøjede mængder endorfiner. Endorfiner er de kemiske forbindelser i din hjerne, som får dig til at føle dig glad. Derfor kan et løbebånd derhjemme direkte bidrage til lindring af depression og angst.

Det er faktisk også bevist, at noget, der hedder endocannabinoider, produceres under fysisk træning. Endocannabinoider er et andet naturligt forekommende hjernekemikalie, der får dig til at føle dig glad.

At føle sig gladere med jævne mellemrum vil gøre dig mere tilfreds med hver træning og dermed bidrage til mere motivation til at køre endnu hårdere næste gang. At være i stand til helt at kontrollere, hvordan du løber, er også en motiverende faktor.

Et løbebånd er bekvemt og sikkert
En anden rigtig stor fordel, ved et løbebånd, er, at det er praktisk. Du behøver ikke at gå ud af døren for en løbetur. Det er virkelig praktisk at have et løbebånd, fordi du nemt kan træne på ethvert tidspunkt på dagen, og du kan endda se fjernsyn, mens du gør det.

At løbe på et løbebånd er meget sikrere end at løbe udendørs. Det er meget sikrere, fordi du ikke risikerer at blive ramt af en bil, mens du løber på fortovet eller på vejen, hvilket er et ret stort problem om natten. Dette gælder især for kvinder, der er sårbare over for chikane, når de løber alene.

Nemt at bruge
Løbebånd er meget nemme at bruge og kræver stort set ingen indsats for at vedligeholde eller komme i gang. Alt du skal gøre er at trykke på nogle knapper på kontrolpanelet, vælge de ønskede indstillinger og starte med at løbe. Selvom du ikke forstår løbebåndet helt, kommer de alle med instruktionsmanualer, hvilket gør det så nemt som muligt.

Hjertesundhed 
HjertesundhedAt gå eller løbe på et løbebånd udfordrer dit hjerte. Forøgelse af din puls i løbet af en 30-minutters træning hjælper med at forbedre dit hjerte samt din udholdenhed. Eksperter anbefaler 30 minutters træning på de fleste dage hver uge for at forbedre og bevare hjertesundheden.

Forbedret kolesteroltal
Ikke alt kolesterol er dårligt for dig. Det gode kolesterol hjælper med at mindske risikoen for blokering af arterierne, hvilket kan føre til hjerteanfald og slagtilfælde. Træning som at gå eller løbe på et løbebånd med et hurtigt tempo i 30 minutter kan medvirke til at øge HDL-niveauet (det gode kolesterol) med så meget som 5 procent, hvis du træner regelmæssigt.

Lav belastning
Hvis du ikke har mulighed for at løbe hver dag, så kan du også gå en tur på dit løbebånd. På et løbebånd bliver dine knæ, ankler og led ikke belastet lige så meget, hvorfor det er en god mulighed for stadig at bevæge sig uden at belaste din krop for meget.

Forbedrer stamina og udholdenhed
At løbe i 30 minutter om dagen vil hjælpe dig med at opbygge hjerteudhold og muskeludhold, eller din evne til at udøve fysisk aktivitet over tid. Kortere træning med høj hastighed på et løbebånd hjælper dig med at opbygge kapaciteten til at løbe i længere perioder.

Forbrænder kalorier  
Forbraender flere kalorierBrug af et løbebånd i blot 30 minutter hjælper dig med at forbrænde kalorier. Det siges, at gennemsnitligt kan en nybegynder forbrænde omkring 183 kalorier på en time, mens en erfaren løber kan forbrænde helt op til 277 kalorier. Dog er dette kun gennemsnitligt, da der skal tages udgangspunkt i, hvor hurtigt du løber, hvor meget du vejer, din højde m.m.

Som du kan se, er der et stort antal fordele ved at løbe på et løbebånd. Ved hjælp af et løbebånd kan du reducere risikoen for hjertesygdomme, diabetes og fælles relaterede sundhedsproblemer. Du kan øge din muskelstyrke og udholdenhed, plus du kan øge styrken af dine knogler også. Hvis du ønsker at læse mere om fordele ved at løbe på et løbebånd, kan du klikke ind her.


Inspiration til løbetræning

optimer dit loebEr du træt af blot at løbe en tur på løbebåndet? Så er det tid til en forandring. Ligegyldigt om du har 5 minutter eller 40 minutter, så er det altid en fordel at tage en tur på løbebåndet og få pulsen op. Dog kan det blive kedeligt for alle i perioder, og det kan være svært at finde motivationen. Derfor kan du i dette afsnit finde 3 mulige løbetræningsprogrammer, der kan hjælpe dig med at komme op på løbebåndet.

5-minutters løbeprogram
Hvis du kun har 5 minutter, så prøv denne hurtige intervaltræning. Start med at løbe stille og roligt i 1 minut og sprint herefter så hurtigt du kan i 20 sekunder. Gentag dette, indtil der er gået 5 minutter. Hvis du har mod på det, så kan du køre dette program i længere tid end blot 5 minutter.

10-minutters løbeprogram
Med dette 10-minutters løbeprogram, skal du i gang med stigningen på løbebåndet. Start med at løbe så hurtigt du kan i 1 minut på den laveste stigning og kør herefter løbebåndet op for hvert minut. Jo højere stigning, jo lavere skal tempoet være.

21-minutters løbeprogram
Start med at løbe stille og roligt på en flad stigning. Herefter skal du øge tempoet for hvert 30 sekund, indtil der er gået 5 minutter, hvorefter tempoet igen skal blive langsommere. Kør dette interval 4 gange, indtil der er gået omkring 20 minutter.

Er du interesseret i at finde mere inspiration til din løbetræning, kan du klikke ind her eller her.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

TreadmillReviewGuru

TreadmillReviewGuru er en amerikansk YouTube kanal, der anmelder og tester forskellige løbebånd. Den lille og uafhængige kanal lever, som mange andre YouTube kanaler, af profit fra reklamevisning og diverse sponsorer. På den måde kan du regne med, at anmeldelserne er helt upåvirkede af producenter.

Anmeldelsen er udført den: 22. juli 2020
Du kan se anmeldelsen her

Treadmill Reviews

Treadmill Reviews er en professionel anmelderhjemmeside, der modtager kompensation for nogle af de anmeldte produkter. Det betyder, at somme tider er betalt for anmeldelserne, men de garanterer stadig, at deres meninger er deres egne, og at de ikke giver gode anmeldelser, hvis det ikke er velfortjent.

Anmeldelsen er udført den: 24. november 2020
Du kan se anmeldelsen her

FitRated

FitRated er en hjemmeside med det formål at gøre det nemt for dig at finde det bedste fitnessudstyr. Med et nemt anmeldelsessystem håber de, de kan spare dig for både tid og penge. De har særligt fokus på hjemmetræning og gør det let for både øvede og begyndere at finde det bedst mulige træningsudstyr, så alle kan komme i god form og få en sund livsstil.

FitRateds anmeldelse af NordicTrack T8.5S er delt op i nemme og overskuelige bidder, der er nemme at læse. De gennemgår også, hvordan deres bedømmelsessystem fungerer, så du aldrig behøver at være i tvivl.

Du kan se anmeldelsen her

Treadmill Running Machine Review

Som navnet antyder er Treadmill Running Machine Review en hjemmeside, der specialiserer sig i at anmelde løbebånd. Du kan finde alle de informationer, du kunne ønske dig, på deres side – og læse mange andre artikler om træning og motion.

Du kan se anmeldelsen her

WorkoutMachines

Britiske Workout Machines specialiserer sig i mange forskellige typer træningsmaskiner og anmelder dem for din belejlighed. Du kan læse om alle de små detaljer ved løbebåndet og lære mere om, hvordan de fungerer – samt hvad du bør kigge efter og/eller undgå.

Du kan se anmeldelsen her

PriceRunner

PriceRunner har i næsten 3 årtier samlet og rangeret forskellige priser, for at give dig det mest veloplyste valg. Dernæst skriver og udgiver de anmeldelser, så du kan lære mere om produkterne fra en upartisk kilde. PriceRunner er reklamefinansieret, men alle reklamer er tydelig markeret med et annonce-skilt, så du aldrig er i tvivl om, om noget faktisk er det bedste – eller en reklame.

PriceRunner har samlet de 11 mest populære løbebånd og testet dem.

Testen er opdateret den: 24. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Samletest

Samletest er en norsk side, der sammenligner og tester forskellige produkter. Websiden har det formål at teste produkter på det norske marked – og oftest overlapper de med dem på det danske. De vil bidrage med information, så du kan træffe det bedst mulige valg om dit køb. Siden tjener penge ved at linke til diverse forhandlere, hvilke sikrer at alle test er uafhængige af producentens ønsker.

Samletest har testet 28 forskellige løbebånd. Du kan nemt scrolle ned ad siden og se karaktererne, men det er også muligt at trykke ind på det enkelte løbebånd og læse mere.

Du kan se testen her 

Nettofitness

Nettofitness hjælper dig med at finde det bedste træningsudstyr til hjemmetræning, uanset hvad det er. De køber nogle af produkterne selv og får andre tilsendt af samarbejdspartnere eller PR-bureauer, men alle anmeldelser er 100% oprigtige. Den danske virksomhed har et lille, men dedikeret team.

Nettofitness’ nemme og overskuelige anmeldelse bliver bakket op af kundeanmeldelser. Du kan nemt læse informationer om selve løbebåndet, men du kan også se, hvad den almene forbruger siger. Desuden viser Nettofitness, hvor du finder produktet billigst, og hvor meget du kan spare på det.

Du kan se anmeldelsen her

Test.se

Test.se er et svensk magasin, der har specialiseret sig i at vurdere forbrugerprodukter, blandt andet ved at sammenholde uvildige eksterne tests. Magasinet tester alt fra husholdningsmaskiner til værktøj, og bragte i 2014 således også en test af løbebånd.

Bäst-i-test

Det svenske magasin Bäst-i-test har specialiseret sig i, på forbrugernes vegne, at finde frem til de bedste produkter på markedet. Det gør man blandt andet i samarbejde med fagfolk på det specifikke felt. I 2016 testede magasinet 9 forskellige populære løbebånd på markedet.

Svenske Bäst i Test har foretaget en ny test i 2021 med en gennemgående liste over 13 forskellige løbebåndsmodeller og en dertilhørende test. 

Testen er opdateret: marts 2021
Du kan se testen her

Treadmill Doctor

Amerikanske Treadmill Doctor har, som navnet også antyder specialiseret sig i løbebånd, og her tilbyder man både reservedele, service og råd til reparationer og vedligeholdelse af løbebånd. Som en naturlig del af servicen bliver de forskellige løbebåndsmodeller også løbende testet og vurderet, og du kan eksempelvis se deres test af Sole F85 fra 2013 her.

Øvrige kilder

I forbindelse med research til artiklen har vi desuden gjort brug af en lang række forskellige kilder med tips og tricks til optimal anvendelse af løbebåndet, og et godt eksempel er Fit Living, som blandt andet har en glimrende og meget informativ artikel med tips og tricks til løbebåndsløbere. Du kan se artiklen helt gratis her.

Magasinet Aktiv Træning tilbyder også flere glimrende artikler om træning på løbebånd. Læs for eksempel denne artikel med en god punktvis gennemgang af træningen på løbebånd. Magasinet har også et fint træningsprogram til begynderen, som skal i gang med løbebåndstræningen.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

Titan ST650 Løbebånd

✅  Professionelt løbebånd til hjemmebrug

Titan ST650

.
Med model ST650 udfordrer Titan de langt dyrere modeller med et løbebånd i mellemprisområdet, der byder på mange pro-faciliteter. Et eksempel er den kraftige 2,5 hk motor, som ubesværet trækker personvægte på op til 130 kilo med 20 kilometer i timen. Den relativt store løbeflade på 140 x 48 centimeter er naturligt affjedret, og forsynet med ekstra stødabsorbtion både foran og bagtil. Det skåner knæ og led, men giver samtidig mulighed for ekstra kraftfuldt afsæt.

De færreste har et decideret motionsrum i hjemmet, og derfor er det ret almindeligt, at løbebåndet skal tages frem, når der skal løbes, og stilles til side efterfølgende. Det er en let operation med Titan ST650, der både er sammenklappelig og forsynet med praktiske transporthjul.

Titan ST650 loebebaand - sammenfoldet

Det mest funktionsrige løbebånd i vores gennemgang
Titan ST650 er uden tvivl det mest funktionsrige løbebånd af de modeller, vi har gennemgået. Modellen byder på hele 24 løbeprogrammer, og derudover 3 manuelle programmer. En smart detalje er desuden, at hastigheden kan justeres direkte på håndtaget, så du ikke behøver slippe. Det er især en fordel, når der trænes helt til grænsen. Håndtaget har også indbygget håndpulsmåler, så det er muligt at træne efter puls – eventuelt via et af de præinstallerede puls-programmer.

Computeren på Titan ST650 er veludstyret, og giver dig naturligvis alle gængse udlæsninger af puls, distance, tid, kalorieforbrænding og meget andet. Herfra kan du naturligvis også styre den motoriserede incline, der kan indstilles i 16 forskellige intervaller.

titan st650 displayet

Fordele ved Titan ST650
Professionel model til lav pris
Stor 2,5 hk motor med båndhastighed på op til 20 kilometer i timen
Zoneopdelt stødabsorbtion på båndet
Sammenklappelig og forsynet med transporthjul
24 faste programmer, samt 3 manuelle
Hastighedsjustering og pulsmåler direkte på håndtaget
Motoriseret incline med 16 intervaller


Abilica Stream TM X

✅  Bedste skærmfaciliteter

abilica stream tm 100

 

.
Hører du til dem, der sætter pris på ekstra motivationsfaktorer, kan Abilica Stream TM X være det helt rigtige løbebånd for dig. Prismæssigt ligger det i den lidt dyrere ende af løbebånd til privat brug, men du får rigtig mange ekstrafunktioner med til prisen. Den mest bemærkelsesværdige er nok Google Maps-integrationen, hvor du kan planlægge en rute og følge den via Street View på skærmen. Det er næsten som at være der selv, og det er en glimrende motivationsfaktor, som gør hård træning mere overkommelig. Modellen er også forberedt for montering af tablet eller iPad, så skærmen bliver endnu større.

Der skal naturligvis også helst god musik til, og det får du med de indbyggede kvalitetshøjttalere, der let kobles til din smartphone eller MP3-afspiller. Træningen er også relativt komfortabel med en ekstra stor løbeflade på 140 x 50 centimeter, der drives af en kraftig 2,5 hk motor. Topfarten er 18 kilometer i timen, hvilket burde udfordre selv trænede løbere. Under løbefladen er der monteret dæmpepuder, som både skåner dine knæ og led, og desuden dæmper løbestøjen under træningen.
abilica stream tm 100 sammenklappet

Godt kompromis mellem stabilitet og mobilitet
Konstruktionen af Abilica Stream TM X er solid, hvilket vægten på 83 kilo vidner om. Men den er trods alt ikke tungere, end at den er let at flytte rundt på. Modellen kan klappes sammen, så den kun fylder 121 x 83 centimeter på gulvet, og de indbyggede transporthjul letter eventuel flytning.

Computeren byder naturligvis på alle almindelige udlæsninger med hastighed, tid, kalorieforbrug og mange flere. Også pulsen kan måles og indgå i et af de 12 fastlagte træningsprogrammer. Computeren er desuden forberedt for at kunne modtage pulssignalerne trådløst, for eksempel fra et pulsbælte. Fra computeren styrer du også den motoriserede incline-funktion, der kan hæve båndet til op til 15 % stigning.
 abilica stream tmx loebebaand

Fordele ved Abilica Stream TM X
Integration med Google Maps
Kan udvides med tablet eller iPad
Indbyggede højttalere
Kraftig 2,5 hk motor med tophastighed på 18 kilometer i timen
Solid model, men nem at klappe sammen og flytte rundt
12 træningsprogrammer og incline op til 15%
Forberedt for trådløse puls-signaler


Titan ST890

Løbebånd i professionel kvalitet


Titan ST890

.
Titan ST890 er et løbebånd, der betegnes som værende ’i professionel kvalitet’. På grund af løbebåndets robusthed og solide konstruktion, passer det til brugere med en vægt på op til 150 kilo.

Løbebåndet er forsynet med flere kvalitetsfunktioner, der matcher de funktioner, som man ser på løbebånd i træningscentret.

Det kommer desuden med en AC-motor på 4,5 hk, hvorfor det er et stærkt løbebånd, hvor man har mulighed for at løbe op til 20 km/t. Dog giver motoren ikke kun mulighed for at løbe stærkt, men den sikrer også en lydsvag drift.

Da løbefladen er 56 x 150 centimeter, er det rummeligt, hvilket giver en stor bevægefrihed. Der er yderligere mulighed for at vælge imellem 15 stigningsniveauer, der justeres med 1 % op eller ned. Maskinen er fremstillet med ’hurtig-knapper’, hvor man nemt og hurtigt kan justere både hastighed og stigning.

Løbebånd med praktiske funktioner og træningsprogrammer

Titan ST890 kommer med flere praktiske funktioner såsom en løbeplade, der er udstyret med et løbebælte samt en bæreramme. Løbebæltet har en tykkelse på 3,3 millimeter, hvilket sikrer en komfortabel afdæmpning, mens bærerammen kommer med 8 absorb indlæg.

Disse funktioner sørger for, at brugerens knæ og ankler ikke bliver beskadiget, da det sikrer en mere behagelig landing ved løb.

Endvidere er Titan ST890 forsynet med 24 træningsprogrammer. Disse programmer er meget forskellige, hvorfor man kan vælge det program, der passer bedst til ens behov.

Brugervenligt og intuitivt display

Løbebåndets display er både intuitivt og brugervenligt, da skærmen har en størrelse på 10 tommer. Desuden er det en LCD-skærm, der sørger for at vise alt, hvad man har brug for at se, klart og tydeligt.

På skærmen er der mulighed for at finde informationer vedrørende hastighed, puls, forbrændte kalorier, tid m.m. Selve pulsmålingen foregår ved en håndpulsmåling.

Derudover kan Titan ST890 også give en cirka fedtprocentmåling af brugeren.

Fordele ved Titan ST890:
24 træningsprogrammer
LCD-skærm
AC-motor på 4,5 hk
15 stigningsniveauer
Op til 20 km/t
Intuitivt display
Mulighed for fedtprocentsmåling

 


DKN RoadRunner I – en effektiv maskine

✅ Fantastisk følelse af selve løbebåndet
✅ Tablet og smartphone kompatibel

DKN RoadRunner I

 

 

Derfor anbefaler vi DKN RoadRunner I

DKN RoadRunner I har fået gode anmeldelser på Treadmill Running Machine Review og en 9,2/10 bedømmelse hos Workoutmachines.

Med 2,8 hestekræfter har løbebåndet en imponerende og højtydende motor, og takket være moderne fremskridt er strømforbruget blevet reduceret med ca. 40%.

Løbemåtten på 3,3 mm giver en højere slidstyrke, og løbebåndet er designet til at give dig støtte og reducere belastningen i dine muskler og led. Det vil altså sige, at DKN RoadRunner er perfekt til dig, der er i gang med genoptræning eller har haft tidligere skader.

DKN RoadRunner I vs. markedet

Ligesom NordicTrack T8.5S kan du komme op på 20 km/t og få en hældning på op til 12%. Modsat Master Fitness T70 er der programmeret lidt flere funktioner i denne model fra DKN.

Du kan hurtigt og nemt ændre hastigheden med et enkelt tryk på en knap, og med indbygget Bluetooth kan du høre den musik eller anden underholdning, du har lyst til.

Yderligere detaljer:
Løbeflade: 148×53 cm
Maks brugervægt: 130 kg
God til hjemmetræning


Master Fitness T70 – god til intervaltræning

✅ Giver mulighed for mange forskellige typer intervaltræning
✅ Et solidt løbebånd
✅ Med heart-rate monitor

Master Fitness T70

Derfor anbefaler vi Master Fitness T70

Master Fitness T70 er et stærkt og solidt løbebånd af professionel kvalitet. Dens stabile konstruktion har både et rigtig godt kontrolpanel og en hylde, hvor du kan lægge både tablet og telefon.

Master Fitness T70 har fået en rigtig flot 9. plads hos svenske Bäst-i-test, og med den stærke motor er det ikke underligt.

Løbebåndet har en god løbeoverflade, og med det overskuelige træningspanel har du mange muligheder for forskellige indstillinger og programmer.

Master Fitness T70 vs. markedet

Master Fitness T70 er ikke sammenklappelig, modsat en del andre løbebånd på vores liste, og så er det relativt højt. Der er ikke nogen små, handy knapper på siderne, men til gengæld er displayet stort og nemt at overskue – også når det går hektisk for sig.

Du får masser af plads at løbe på med Master Fitness T70, og motorens styrke tillader dig at bruge mange forskellige former for intervaltræning. Du kan altså bruge løbebåndet til at komme i form hjemmefra.

Der er 9 forskellige træningsprogrammer programmeret i løbebåndet – det er ikke meget, sammenlignet med andre maskiner, der kan forbindes til apps, men det er perfekt til dig, der ikke har brug for mere.

Yderligere detaljer:
Maks brugervægt: 145 kg
Pulsmåler medfølger
Løbeflade: 145×52 cm


Masterfit TP150 – ideel til hjemmetræning

✅ Ideel til kortere løbeture
✅ Foldemulighed
✅ AUX-forbindelse
✅ 15 træningsprogrammer

Masterfit TP150

 

 

Derfor anbefaler vi Masterfit TP150

Med det kompakte løbebånd kan du nemt tage hul på træningen i dit eget hjem. Masterfit TP150 kan nemlig slås op, så det fylder så lidt som muligt. Det er også særligt velegenet til dig, der har eller har haft skader og skal genoptræne.

Med en tophastighed på 18 km/t og 15 stigningsniveauer kan du tage træningen i dit eget tempo, og du kan vælge mellem hele 12 løbeprogrammer og 3 manuelle programmer.

Masterfit TP150 har fået en score på 9,3/10 hos Samletest.no og er desuden også sidens testvinder. Løbebåndet har fået en score på 4,8 ud af 5 hos Nettofitness.

Masterfit TP150 vs. markedet

Masterfit TP150 giver dig alt det, et løbebånd i fitnesscenteret giver: Du kan holde øje med dine tal, altså kalorier, distance, stigning osv., og der medfølger en pulsmåler, der kan forbindes til et tilhørende program.

Du kan forbinde din telefon eller en anden enhed med et AUX-kabel, så du kan høre musik, lydbog eller podcast, mens du træner.

Yderligere detaljer:
Maks personvægt: 130 kg
Løbeplade: 140×50


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket løbebånd egner sig godt til hjemmet?

Det kommer helt an på dine behov og præferencer, hvilket løbebånd der egner sig godt til dit hjem. Nogle bud på løbebånd, som generelt har nogle gode egenskaber til hjemmetræning, er blandt andet modellerne NordicTrack T8.5S, Spirit Fitness CT850 og Sole F85 løbebåndet, som alle har nogle fantastiske kvaliteter.

Hvordan vælger jeg en løbebånd?

Når du skal vælge en løbebånd, så bør du først og fremmest kigge på modellens indstillinger, da de skal passe til dine præferencer og behov. Derudover så skal du naturligvis og finde en model i den rette størrelse, sådan at du ikke ender med et alt for stort løbebånd.

Kan jeg tabe mig på maven ved at træne på et løbebånd?

Ja, du kan godt tabe dig på maven ved at træne på en løbebånd. Når du løber, så forbrænder du kalorier, hvormed du vil tabe fedt på hele kroppen. Dog er det hovedsageligt dine lægge, lår og baller, som bliver trænet direkte, når du løber på en løbebånd.

Er det nok at løbe 30 min. på et løbebånd?

Ja, det anbefales at et voksent menneske er aktivt ca. 30 minutter hver dag, hvormed det er en passende mængde tid at træne på dit løbebånd dagligt. Dog vil du forbrænde et forskelligt antal kalorier alt efter, hvor høj en intensitet du træner med, hvilket vil afspejles i dine resultater.

Denne side er anmeldt af: Lærke R. Vestergaard Rating 5/5