Løbebånd test – Find de bedste løbebånd

0

I denne løbebånd test ser vi på en række af de mest populære løbebånd på markedet. Vi har gennemgået forskellige anerkendte tests og reviews, men kommer også med vores egen vurdering af de enkelte maskiner. Sidst i artiklen kommer finder ud en lille guide, der ser nærmere på hvad du særligt skal være opmærksom på, når du køber løbebånd. Afslutningsvis finder du en liste over de kilder vi har gennemgået og anvendt.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Sole F85 løbebånd

  Best Buy hos Treadmill Doctor
✅  Testvinder hos det svenske testmagasin Bäst-i-test.se

  Testvinder hos det svenske testmagasinet Test.se
  Bestseller i USA 

 sole f 85 løbebånd

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
15.900,00 Kr. 0,00 Kr. 15.900,00 Kr. Læs mere

 

Sole F85 har været på markedet adskillige år, men den fortsætter med at høste udmærkelser og vinde diverse løbebånds tests. Det er med andre ord et velgennemprøvet produkt, som har vist sig at kunne stå distancen – også på den lange bane. Det svenske testmagasin Bäst-i-test tøver da heller ikke med at udnævne modellen til både testvinder og bedste køb i mellemprisklassen, og vurderingen bakkes blandt andet op af både det svenske magasin Test.se samt amerikanske Treadmill Doctor.

sammenfoldning

Nemt at folde sammen.

Sole F85 kan bedst beskrives som et semiprofessionelt løbebånd, som ligger sig meget tæt op af de tunge og langt dyrere modeller fra fitnesscenteret. Det er dog på ingen måde et billigt løbebånd, men modellen tilbyder også rigtigt meget til prisen. Eksempelvis er byggekvaliteten så robust, at løbebåndet sagtens tåler at blive brugt mange timer hver eneste dag, hvilket typisk ikke er tilfældet for billigere løbebånd til hjemmebrug. Det betyder blandt andet, at Sole F85 også er et udmærket valg til eksempelvis virksomheder, der gerne vil stille motionsudstyr til rådighed for medarbejderne.

Fantastisk dæmpning i løbebåndet skåner knæene
En af de helt store fordele ved Sole F85 er en udpræget støddæmpning i underlaget, som opnås med det såkaldte Cushion Flex-system, der er op til 40 % mere skånsomt for knæ og led, sammenlignet med løb på hårdt underlag som asfalt og beton. Samtidig giver den store løbeflade på cirka 152 x 56 centimeter et mere afslappet løb. Heldigvis kan løbefladen klappes op til lodret position, når løbebåndet ikke er i brug. Så selv om denne model hører til blandt de største vi har kigget på, optager den kun gulvplads på 113 x 93 centimeter i sammenklappet tilstand.

Den kraftige 4 hk motor på Sole F85 trækker let og ubesværet løbebåndet med helt op til 20 kilometer i timen, selv med personvægte på op til 150 kilo. Stigningen på båndet kan justeres elektronisk med helt op til 15 grader, og alt styres naturligvis fra det avancerede display, hvor alle standardudlæsninger er til rådighed. Computeren byder på 10 faste træningsprogrammer, og der medfølger ekstraudstyr i form af blandt andet trådløst pulsbælte, drikkedunk, smøremiddel mv.

sole f85 loebebaand

Fordele ved Sole F85:
🔵  Meget solid og gennemtestet maskine
🔵  Sammenklappelig for pladsbesparende opbevaring
🔵  Effektiv støddæmpning med Cusion Flex
🔵  Stor løbeflade og kraftig 4 hk motor
🔵  Personvægt op til 150 kilo
🔵  Trådløst pulsbælte og diverse ekstraudstyr inkluderet


PRO-FORM 525 ZLT

  Perfekt til nybegynderen 

PRO-FORM 525 ZLT

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.900,00 Kr. 0,00 Kr. 6.900,00 Kr. Læs mere

 

Hvis din interesse for løb er forholdsvis ny, eller din erfaring med løbebånd er begrænset, er PRO-FORM 525 ZLT et godt bud på en solid maskine til en særdeles overkommelig pris. En af de faktorer, der holder prisen i skak er hastigheden, der ikke er helt så høj som på de dyre løbebånd. Med en maksimal hastighed på 16 kilometer i timen vil dette løbebånd dog være rigelig hurtigt til langt de fleste motionister, såvel nybegyndere som mere trænede. Kan du nøjes med de 16 kilometer i timen, får du til gengæld udstyret til en særdeles attraktiv pris.

PRO-FORM 525 ZLT er udstyret med en relativ kraftig 2 hk motor, som ubesværet trækker løbebåndet ved personvægte op til 115 kilo. Båndet og underlaget er af støddæmpende type (ProShox), som dels dæmper driftsstøjen under løbet, men også skåner dine knæ og led, og minimerer skader, når du bygger formen op. Skal træningen være ekstra hård, kan løbebåndet justeres elektronisk med op til 10 % hældning.

PRO-FORM 525 ZLT klappes sammen

Nemt at folde sammen

Relativ let og sammenklappelig model
Med sine blot 75 kilo er PRO-FORM 525 ZLT et relativt let løbebånd, og i kombination med de integrerede transporthjul, er modellen let at flytte rundt med. Det kan være en stor fordel, hvis løbebåndet skal stilles til side efter brug. Det kan desuden klappes sammen, så det kun optager gulvplads på 105 x 84 centimeter.

På trods af den lave pris, er der ikke sparet på funktionerne, hvor du har 16 træningsprogrammer til rådighed. En smart detalje er desuden quick-knapper, hvor du med et enkelt tastetryk kan indstille ønsket hastighed eller incline. Computeren giver dig alle gængse informationer som hastighed, kalorieforbrug, tid og så videre, og den indbyggede pulsmåler i håndtaget giver dig også mulighed for at træne efter puls. PRO-FORM 525 ZLT kommer desuden med integreret Intermix Acoustics lydsystem, så du kan træne til din foretrukne musik.

Fordele ved PRO-FORM 525 ZLT
🔵 Attraktiv prissætning
🔵 Kraftig 2 hk motor
🔵 Støj- og støddæmpning med ProShox
🔵 16 træningsprogrammer og op til 10% incline
🔵 Quicktaster giver dig favoritindstillinger med et enkelt tastetryk
🔵 Sammenklappelig model, der er let at flytte rundt
🔵 Integreret lydsystem


Titan ST650 Løbebånd

✅  Professionelt løbebånd til hjemmebrug

Titan ST650

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere

 

Med model ST650 udfordrer Titan de langt dyrere modeller med et løbebånd i mellemprisområdet, der byder på mange pro-faciliteter. Et eksempel er den kraftige 2,5 hk motor, som ubesværet trækker personvægte på op til 130 kilo med 20 kilometer i timen. Den relativt store løbeflade på 140 x 48 centimeter er naturligt affjedret, og forsynet med ekstra stødabsorbtion både foran og bagtil. Det skåner knæ og led, men giver samtidig mulighed for ekstra kraftfuldt afsæt.

De færreste har et decideret motionsrum i hjemmet, og derfor er det ret almindeligt, at løbebåndet skal tages frem, når der skal løbes, og stilles til side efterfølgende. Det er en let operation med Titan ST650, der både er sammenklappelig og forsynet med praktiske transporthjul.

Titan ST650 loebebaand - sammenfoldet

Det mest funktionsrige løbebånd i vores gennemgang
Titan ST650 er uden tvivl det mest funktionsrige løbebånd af de modeller, vi har gennemgået. Modellen byder på hele 24 løbeprogrammer, og derudover 3 manuelle programmer. En smart detalje er desuden, at hastigheden kan justeres direkte på håndtaget, så du ikke behøver slippe. Det er især en fordel, når der trænes helt til grænsen. Håndtaget har også indbygget håndpulsmåler, så det er muligt at træne efter puls – eventuelt via et af de præinstallerede puls-programmer.

Computeren på Titan ST650 er veludstyret, og giver dig naturligvis alle gængse udlæsninger af puls, distance, tid, kalorieforbrænding og meget andet. Herfra kan du naturligvis også styre den motoriserede incline, der kan indstilles i 16 forskellige intervaller.

titan st650 displayet

Fordele ved Titan ST650
🔵 Professionel model til lav pris
🔵 Stor 2,5 hk motor med båndhastighed på op til 20 kilometer i timen
🔵 Zoneopdelt stødabsorbtion på båndet
🔵 Sammenklappelig og forsynet med transporthjul
🔵 24 faste programmer, samt 3 manuelle
🔵 Hastighedsjustering og pulsmåler direkte på håndtaget
🔵 Motoriseret incline med 16 intervaller


Abilica Stream TM X

✅  Bedste skærmfaciliteter

abilica stream tm 100

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.979,00 Kr. 0,00 Kr. 11.979,00 Kr. Læs mere

 

Hører du til dem, der sætter pris på ekstra motivationsfaktorer, kan Abilica Stream TM X være det helt rigtige løbebånd for dig. Prismæssigt ligger det i den lidt dyrere ende af løbebånd til privat brug, men du får rigtig mange ekstrafunktioner med til prisen. Den mest bemærkelsesværdige er nok Google Maps-integrationen, hvor du kan planlægge en rute og følge den via Street View på skærmen. Det er næsten som at være der selv, og det er en glimrende motivationsfaktor, som gør hård træning mere overkommelig. Modellen er også forberedt for montering af tablet eller iPad, så skærmen bliver endnu større.

Der skal naturligvis også helst god musik til, og det får du med de indbyggede kvalitetshøjttalere, der let kobles til din smartphone eller MP3-afspiller. Træningen er også relativt komfortabel med en ekstra stor løbeflade på 140 x 50 centimeter, der drives af en kraftig 2,5 hk motor. Topfarten er 18 kilometer i timen, hvilket burde udfordre selv trænede løbere. Under løbefladen er der monteret dæmpepuder, som både skåner dine knæ og led, og desuden dæmper løbestøjen under træningen.
abilica stream tm 100 sammenklappet

Godt kompromis mellem stabilitet og mobilitet
Konstruktionen af Abilica Stream TM X er solid, hvilket vægten på 83 kilo vidner om. Men den er trods alt ikke tungere, end at den er let at flytte rundt på. Modellen kan klappes sammen, så den kun fylder 121 x 83 centimeter på gulvet, og de indbyggede transporthjul letter eventuel flytning.

Computeren byder naturligvis på alle almindelige udlæsninger med hastighed, tid, kalorieforbrug og mange flere. Også pulsen kan måles og indgå i et af de 12 fastlagte træningsprogrammer. Computeren er desuden forberedt for at kunne modtage pulssignalerne trådløst, for eksempel fra et pulsbælte. Fra computeren styrer du også den motoriserede incline-funktion, der kan hæve båndet til op til 15 % stigning.
 abilica stream tmx loebebaand

Fordele ved Abilica Stream TM X
🔵 Integration med Google Maps
🔵 Kan udvides med tablet eller iPad
🔵 Indbyggede højttalere
🔵 Kraftig 2,5 hk motor med tophastighed på 18 kilometer i timen
🔵 Solid model, men nem at klappe sammen og flytte rundt
🔵 12 træningsprogrammer og incline op til 15%
🔵 Forberedt for trådløse puls-signaler


Hvilket løbebånd skal jeg vælge?

Måske har du som løber oplevet at købe et par løbesko for billigt. Så ved du, at det kan ødelægge glæden ved træningen, og det betyder som regel, at man får trænet mindre end planlagt. Godt udstyr er en forudsætning for lysten til at træne, og det gælder naturligvis også for løbebånd. Vælg ikke løbebåndet for billigt. Så er det bedre at udskyde købet lidt, så der kan blive råd til et løbebånd af god kvalitet. Du går dog ikke helt galt i byen, hvis du vælger et af de populære modeller vi har gennemgået i denne artikel. Der er desuden både billigere og lidt dyrere modeller, så der er et bredt udvalg for enhver pengepung.

Er du kraftigt bygget, er det vigtigt at sikre, at løbebåndet er dimensioneret til din vægt. Maksimalvægten varierer meget fra model til model. Er du på den anden side meget atletisk bygget og kan løbe med en høj topfart, bør du optimalt set vælge et løbebånd, som kan klare en hastighed på 18-20 kilometer i timen. De fleste motionister vil dog sagtens kunne klare sig med langt mindre hastighed, og det kan have betydning for prisen på løbebåndet. Ekstra udfordring kan alternativt opnås med incline-funktionen, hvor selv en svag hældning kan kompensere for en lidt lavere tophastighed på båndet.

Overvej også hvor meget løbebådet vil blive brugt. Er I flere personer, der træner dagligt og længe, er slitagen langt højere, end hvis du måske kun selv lejlighedsvist skal løbe på båndet, når vejret er dårligt. Til intensivt brug bør du gå efter robuste modeller, og her er vægten som regel en udmærket rettesnor, selv om andre faktorer naturligvis også spiller ind.

Alle de løbebånd vi har set nærmere på i artiklen, tilbyder de fleste standardudlæsninger, og det er computerens vigtigste egenskab. I princippet behøver du derfor ikke lade dig styre af eventuelle ekstrafunktioner og antallet af programmer, men har du særlige præferencer til funktionaliteten, skal dette naturligvis med i overvejelserne. Du kan for eksempel have et ønske om trådløs pulsmåling eller indbygget lydsystem.

Løbebånd Test – Disse kilder har vi gennemgået

I vurderingen af modellerne har vi naturligvis skævet til, hvilke resultater maskinerne har opnået, når de har deltaget i forskellige tests. Det er ikke alle maskinerne, der har været testede endnu, men nedenfor kan du se en række af de kilder, vi har anvendt:

Test.se
Test.se er et svensk magasin, der har specialiseret sig i at vurdere forbrugerprodukter, blandt andet ved at sammenholde uvildige eksterne tests. Magasinet tester alt fra husholdningsmaskiner til værktøj, og bragte i 2014 således også en test af løbebånd.

Bäst-i-test
Det svenske magasin Bäst-i-test har specialiseret sig i, på forbrugernes vegne, at finde frem til de bedste produkter på markedet. Det gør man blandt andet i samarbejde med fagfolk på det specifikke felt. I 2016 testede magasinet 9 forskellige populære løbebånd på markedet.

Treadmill Doctor
Amerikanske Treadmill Doctor har, som navnet også antyder specialiseret sig i løbebånd, og her tilbyder man både reservedele, service og råd til reparationer og vedligeholdelse af løbebånd. Som en naturlig del af servicen bliver de forskellige løbebåndsmodeller også løbende testet og vurderet, og du kan eksempelvis se deres test af Sole F85 fra 2013 her.

Øvrige kilder
I forbindelse med research til artiklen har vi desuden gjort brug af en lang række forskellige kilder med tips og tricks til optimal anvendelse af løbebåndet, og et godt eksempel er Fit Living, som blandt andet har en glimrende og meget informativ artikel med tips og tricks til løbebåndsløbere. Du kan se artiklen helt gratis her.

Magasinet Aktiv Træning tilbyder også flere glimrende artikler om træning på løbebånd. Læs for eksempel denne artikel med en god punktvis gennemgang af træningen på løbebånd. Magasinet har også et fint træningsprogram til begynderen, som skal i gang med løbebåndstræningen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse