Crosstrainer Test 2021 – Find den bedste crosstrainer

0

Crosstraineren er en relativ ny type træningsmaskine, men på ganske få år har den alligevel erobret store dele af gulvarealet i landets fitnesscentre. Og såmænd også mange steder i de private hjem, hvor den blandt andet er på vej til at fortrænge den klassiske motionscykel. Det hænger naturligvis sammen med, at crosstraineren aktiver hele kroppen, og dermed er uhyre effektiv til både konditionstræning og kalorieforbrænding.

I denne crosstrainer test ser vi nærmere på de bedste crosstrainere på markedet netop nu, og vi dækker et bredt prisspekter, så der både er til det stramme budget og til den mere seriøse motionist. I bedømmelsen tager vi blandt andet udgangspunkt i officielle uafhængige tests og diverse anmeldelser fra forbrugerne. Sidst i artiklen giver vi desuden en guide med et par tips til, hvordan du bedst vælger den perfekte crosstrainer til dit behov, og kommer ind på, hvorfor crosstraineren er så god til konditionstræning og vægttab.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Crosstrainer test 2021 – De bedste crosstrainere ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en oversigt over gode crosstrainere. Vi har bådet samlet testvindere, og crosstrainere som får gode bedømmelser af brugerne. Vi håber denne guide vil hjælpe dig med at vælge den crosstrainer, der passer bedst til dine behov.

 


SOLE E35 crosstrainer – Testvinder og vores anbefaling

✅  Highly recommended i Topfitnessmag.com
✅  Testvinder hos svenske Bäst-i-test.se
✅  Kåret til “Best Buy” i USA

SOLE E35 crosstrainer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
0,00 Kr. 0,00 Kr. 12.900,00 Kr. Læs mere

.
Det amerikanske magasin Top Fitness Magazine har stort set kun rosende ord til overs efter en test af SOLE E35 crosstraineren, og modellen er også ”Best Buy” i flere amerikanske anmeldelser. Det samme gælder i øvrigt for det svenske testlaboratorium Bäst-i-test.se, der i 2016 testede 17 forskellige populære crosstrainere. Her fik modellen topkarakterer med 10 ud af 10 mulige point samt prædikatet ”Testvinder”.

SOLE E35 hører til i den relativt dyre ende for crosstrainere til det private segment. Men der tale om en model, som absolut er på højde med kvalitetsmaskinerne i fitnesscenteret – og til en særdeles konkurrencedygtig pris relativt set. Faktisk overgår denne model på mange måder centrenes gennemsnitlige crosstrainere, idet den byder på ekstraordinært mange muligheder for justeringer og indstillinger. Eksempelvis kan rampevinklen indstilles, så forskellige dele af ben-muskulaturen trænes optimalt.

SOLE E35 byder på masser af ekstra featuresSOLE E35 crosstrainer fjernbetjening

Er du seriøs omkring din træning, hvad enten målet er kalorieforbrænding, konditionstræning eller opstramning, kan den lille ekstrainvestering i SOLE E35 være givet godt ud. Ud over mange modstandsniveauer, træningsprogrammer og almindelige standardfeatures, får du både pulsmåling via håndtagene og eventuelt via medfølgende pulsbælte. Der er også indbygget blæser til de hårde træningspas, samt højttalere, så du kan tilslutte smartphone, MP3-afspiller og lignende, og få lækker stereolyd, som hjælper med at holde dampen oppe.

Pedalerne er udformede i samarbejde med fysioterapeuter, og det har givet anledning til en lille 2 graders vinkel, som reducerer belastninger for ankler og knæ. Pedalerne er desuden forsynet med hjul og skinner, som gør brugen meget glidende og næsten lydløs. Generelt er der tale om en stor og relativt tung professionel model, og den reducerede flytbarhed er en af de eneste ulemper, som kommer frem under testen hos Bäst-i-test.se. Den ekstra vægt giver dog øget stabilitet, og er næppe en decideret ulempe i praksis.

Fordele ved SOLE E35:
🔵  Hjemmemodel, der kan konkurrere med maskinerne i træningscenteret
🔵  Mange ekstra muligheder for indstillinger og tilpasninger
🔵  Inkluderet pulsbælte, blæser og højttalersystem
🔵  Ergonomisk udformede pedaler med svag hældning
🔵  Glidende og lydsvage bevægelser under træning
🔵  Tung professionel model med høj stabilitet


Masterfit TP500 crosstrainer

✅  Meget for pengene

Masterfit TP500

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
0,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere

.
Hvis du er på udkig efter en billig crosstrainer, så er Masterfit TP500 er godt bud på en model, hvor du får rigtig meget for pengene. Det er en af de billigere modeller på markedet, men bestemt stadig et anbefalelsesværdigt træningsredskab, som udmærker sig ved solid rammekonstruktion. Den har desuden en god skridtlængde på 40 centimeter, som ellers normalt er forbeholdt de dyrere maskiner. Masterfit TP500 levers i en flot hvid finish med sorte håndtag og detaljer.

På trods af den lave pris, så får du et bredt udvalg af funktioner med, og modellen udmærker sig endda med et svinghjul på hele 17 kilo, som faktisk er væsentligt bedre end mange langt dyrere modeller. Masterfit TP500 er også ideel til brug for hele familien, for computeren kan lagre brugerdata på op til fire forskellige personer.

Gode grebsmuligheder og praktiske transporthjulMasterfit TP500 controller

Masterfit TP500 vejer 51 kilo, hvilket vidner om en ganske solid og stabil konstruktion. Modellen har dog integrerede transporthjul, så den er let at flytte rundt, hvis pladsen er lidt trang, hvor der trænes. Gode lange håndtag imødekommer både høje og lave brugere, og de faste håndtag er ligeledes i god længde.

De faste håndtag er desuden forsynet med pulsmåler, og holder du her, kan computeren løbende vise din puls, men derudover også beregne din aktuelle form. Den intuitivt betjente computer viser alle de gængse data som tid, distance, kalorieforbrug, intensitet med flere. Modstanden i tråddet kan justeres til 16 forskellige niveauer, og derudover tilbyder computeren 12 faste træningsprogrammer. Der er endvidere et særligt puls-træningsprogram, samt mulighed for at programmere dit eget unikke træningsprogram.

Udvalgte features fra Masterfit TP500:
🔵  Meget crosstrainer for pengene
🔵  God skridtlængde på 40 cm
🔵  Stort svinghjul på 17 kilo
🔵  Understøtter og gemmer data for op til fire personer
🔵  Solid konstruktion, men flytbar med integrerede hjul
🔵  Pulsmåler og avanceret computer med mange funktioner


Inshape CT700 – Populær blandt forbrugerne

Populær hos sammenligningstjenesten Pricerunner.dk
4,7/5 stjerner hos Coop.dk

Inshape CT700 – Populær blandt forbrugerne

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
.
Andre forbrugere er meget glade for Inshape CT700 – det kan vi blandt andet konkludere, fordi den er markedet som populær hos Pricerunner.dk. 

Herudover har vi kigget på nogle af de flotte anmeldelser, Inshape CT700 har fået fra forbrugerne. Hos Coop vurderer kunderne den til hele 4,3 ud af 5 mulige stjerner. En glad kunde giver crosstraineren 5 stjerner og skriver sådan: ”En god all round crosstrainer i god kvalitet og fin til prisen”, mens en anden tilfreds kunde giver 4 stjerner og supplerer med: ”Købte denne crosstræner lige før påske og har brugt den næsten dagligt. Den fungerer fint til prisen”.

Kvalitet for pengene

Hvis du vælger denne Inshape CT700 til hjemmet, får du en meget fin crosstrainer til prisen. Den har otte forskellige modstandsniveauer og fungerer med et magnetisk system, der skaber belastning, når du bruger maskinen. 

På displayet kan du følge med i din træning og blive klogere på din puls, fart, distance, kalorieforbrug samt flere andre vigtige faktorer. 

Inshape CT700 vs. Markedet

Flere anmeldelser har allerede peget på det – denne crosstrainer adskiller sig mange andre populære produkter gennem sin pris.
Dette er en af de billigste crosstrainere, du kan finde på markedet. Men betyder det, at den ikke er god? Vi vil faktisk mene, at kvaliteten og de forskellige funktioner, som Inshape CT700 har at byde på, sagtens kunne koste mere. Derfor bør du vælge denne, hvis du vil have god kvalitet til en lav pris.

Specifikationer
🔵 Display
🔵 8 modstandsniveauer
🔵 Magnetisk system
🔵 Maks belastning: 120 kg
🔵 Vægt: 37 kg

Fordele ved Inshape CT700
🔴 Vælg mellem 8 forskellige niveauer
🔴 Skarp pris
🔴 Display, så du kan følge din træning


Titan Life Athlete C55 – Anbefalet af eksperter

4/5 stjerner hos sammenligningstjenesten Pricerunner.dk
4,7/5 stjerner hos den norske side Getfitness.no

Titan Life Athlete C55 – Anbefalet af eksperter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.956,80 Kr. 0,00 Kr. 3.956,80 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
.
Her har vi endnu en god crosstrainer, som kan blive din for en relativt lav pris. Titan Life Athlete C55 er blevet anmeldt af fitnesseksperterne fra Getfitness.no. De har lavet en grundig test af produktet og fremhæver disse fordele: Lav vægt, hele 32 modstandsniveauer, behagelige bevægelsesbane og to muligheder for pulsmåling.

Let at bruge og komme i gang med

Hvis du leder efter en crosstrainer, du hurtigt kan komme i gang med, og som passer perfekt til nybegynderen, så er Titan Life Athlete C55 måske noget for dig. 

Ved levering er crosstraineren allerede 80% samlet, og når du først har sat de sidste dele sammen, er den ganske let at bruge. 

Herudover er den designet med et svinghjul på 8 kilo, og du vil hurtigt opleve, at den er komfortabel at bruge, da bevægelsesbanen er designet, så du kan få en naturlig og ergonomisk træningsoplevelse. 

Du kan let starte crosstraineren og følge med i din træning på det smarte display. Herudover kan du være sikker på at stå godt fast på de praktiske fodpedaler, som er designet med et skridsikkert underlag. 

Titan Life Athlete C55 vs. Markedet

Her får du en god crosstrainer, hvor prisen ligger et godt stykke under gennemsnittet. Den adskiller sig fra andre budgetmodeller ved at have en god ergonomi og hele 32 modstandsniveauer. Titan Life Athlete C55 er den perfekte crosstrainer til dig, der gerne vil prøve kræfter med træning i hjemmet, men som ikke vil betale en formue for det.

Specifikationer
🔵 Display
🔵 32 modstandsniveauer
🔵 8 kg svinghjul
🔵 Maks belastning: 120 kg
🔵 Vægt: 55 kg

Fordele ved Titan Life Athlete C55
🔴 32 modstandsniveauer
🔴 Behagelig bevægelsesbane
🔴 Let at samle og anvende


Titan Life C35 – En af de billigste crosstrainere

Populær hos sammenligningstjenesten Pricerunner.dk

Titan Life C35 – En af de billigste crosstrainere

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.418,00 Kr. 0,00 Kr. 2.418,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
.
Her har vi lillebroren til C55 modellen fra Titan Life. Det er en af de billigste crosstrainere på markedet – det kan være en af grundene til, at den er populær hos Pricerunner.dk

Mange funktioner og 1 års garanti

Til trods for den lave pris, får du her en crosstrainer, der kan lidt af det hele. Den er hverken avanceret eller af højeste kvalitet, men den kan det, man forventer. 

Du kan prøve kræfter med hele 16 modstandsniveauer. Titan Life C35 har både en elektrisk og magnetisk modstand, som sikrer en god og naturlig bevægelsesbane på samtlige 16 niveauer. 

Titan Life C35 vs. Markedet

Titan Life C35 er til dig, der leder efter et godt tilbud. Den adskiller sig fra mange andre budgetmodeller ved at have et funktionelt display og hele 21 forskellige træningsprogrammer. Herudover kan du nyde godt af, at du får et helt års garanti på netop denne model.

Specifikationer
🔵 Display
🔵 16 modstandsniveauer
🔵 Maks belastning: 120 kg

Fordele ved Titan Life C35
🔴 Skarp pris
🔴 Smart design
🔴 Både elektrisk og magnetisk modstand


Reebok One GX50

8,6 ud af 10 point hos Homecrosstrainerreviews.com
4,3 ud af 5 stjerner hos Ebay.com baseret på brugeranmeldelser

 Reebok One GX50

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Modellen Reebok One GX50 er blevet testet af eksperterne fra Homecrosstrainerreviews.com, hvor modellen er blevet vurderet ud fra specifikke parametre.

Eksperterne er meget begejstrede for modellen, og derfor gives en rigtig flot score i den absolutte top. Reebok One GX50 er også en favorit blandt brugerne, og det kan ses, idet denne crosstrainer får 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit af brugerne på Ebay.com.

Model med mange funktioner

Reebok One GX50 er en klassisk crosstrainer, der kommer med mange forskellige funktioner. Dermed vil denne model være fordelagtig for den forbruger, der ønsker at få mest muligt ud af sin træning.

Modellen kommer med et flot og tydeligt LCD-display, hvor man styrer sin træning og kan holde øje med både tid, distance, vægttab, kalorier med videre. Her findes 23 forskellige programmer plus 32 forskellige modstande, så man kan få en varieret træning. Denne crosstrainer har også mulighed for at måle puls og hjertefrekvens.

Alsidig crosstrainer, ifølge eksperterne

Modellen Reebok One GX50 er både blevet testet af eksperter fra Homecrosstrainerreviews.com samt af forbrugerne fra Ebay.com.

Eksperterne giver modellen høje karakterer, og dette begrundes med flere faktorer. Blandt andet så er eksperterne begejstrede for det velkendte mærke, da Reebok er kendt for god kvalitet.

Modellen Reebok One GX50 kommer ifølge eksperterne i god kvalitet, og så fremhæves prisen også som rimelig. Eksperterne forklarer videre, at denne crosstrainer er meget alsidig, og der vil være programmer for alle typer af motionister – også for nybegyndere.

Velfungerende model, ifølge forbrugerne

Homecrosstrainerreviews.com konkluderer, at Reebok One GX50 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker et supplement til den daglige træning eller den forbruger, der er nybegynder og ønsker en model fra et godt mærke. Øvede brugere vil måske ikke helt få valuta nok for pengene.

Brugerne fra Ebay.com er også begejstrede for modellen, selv om en af forbrugerne synes, at den er lidt larmende i brug. Generelt er forbrugerne dog godt tilfredse med modellen, og de fremhæver, at den er velbygget og møder forventningerne godt.

Udvalgte fordele ved Reebok One GX50:
🔵 Klassisk crosstrainer
🔵 Med LCD-display
🔵 23 programmer
🔵 32 modstandsfunktioner
🔵 Kan måle både puls og hjertefrekvens

Reebok One GX50 – specifikationer:
🔴 Højde: 171 centimeter
🔴 Bredde: 62 centimeter
🔴 Længde: 152 centimeter
🔴 Vægt: 48 kilo
🔴 Display: Ja
🔴 Programmer: 23
🔴 Antal modstande: 32


Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Som med næsten alt andet, er prisen meget essentiel, når du skal vælge crosstrainer. Hvis du ønsker komfort og kvalitet på linje med de crosstrainere, du bruger i fitnescenteret, må du være forberedt på, at modellen skal vælges blandt de lidt dyrere i denne gennemgang. Mindre kan dog også gøre det, og hovedsagen er, at du får god motion. Al erfaring viser dog på den anden side, at ”arbejdsglæden” er størst med godt udstyr, og en ekstra investering kan være det, der skal til, for at du får gennemført dine mål og forsæt med træningen. Har du sat dig nogle specifikke mål, kan en solid investering også være forpligtende på en animerende måde, som bedre kan bringe dig i mål.

Design og farver kan være vigtigt for nogen, men det er også vigtig tat kigge efter andre parametre, der er afgørende for den daglige træning. Som oftest står crosstraineren alligevel ikke midt i stuen, men i et gæsteværelse eller andetsteds i huset. I en mindre lejlighed kan stuen selvfølgelig måske være den mest oplagte mulighed, og her bør du særligt gå efter modeller, der er til at flytte rundt med. Her kan en lidt lettere model eller en model med transporthjul måske være den bedste løsning.

De fleste crosstrainere tilbyder rigeligt med programmer og udlæsningsmuligheder, så med mindre du har særlige krav, vil de fleste modeller opfylde dine behov. Træning efter puls er dog i stigende grad populært, og er det en parameter, du arbejder med, kan du eventuelt gå efter modeller, der understøtter dette optimalt. Det kan for eksempel være crosstrainere, der direkte tilbyder puls-programmer, eller giver mulighed for at tilkoble det pulsmåleudstyr, du i forvejen er vant til at bruge.

Hvorfor er crosstraineren blevet så populær

Målinger har vist, at langrends-skiløb er en af de sportsgrene, hvor udøverne bruger allermest energi. Det skyldes, at hele kroppen er i bevægelse og alle muskler er i spil. Det er imidlertid de færreste, der har mulighed for at tage en skitur efter arbejde, men crosstraineren er faktisk en udmærket erstatning. Den udfordrer nemlig kroppen på samme måde, og både ben, arme og resten af kroppen kommer i spil. Det giver en fantastisk effektiv kalorieforbrænding, og kan også få pulsen op i løbet af få øjeblikke. Er du således ude efter en forbedret kondition og/eller et vægttab, er crosstraineren det perfekte redskab.

bedste crosstrainer

Samtidig udmærker crosstraineren sig ved, at kroppens led ikke belastes på en usund måde. Løbesporten er eksempelvis også udmærket motion, men her ses der desværre mange overbelastningsskader. Det skyldes, at kroppen ganske enkelt ikke er bygget til de hårde stød, som uvægerligt opstår, når man løber på asfalt eller beton. Den slags problemer opstår ikke, når man træner med glidende bevægelser på en crosstrainer, hvor fodstilling og højde endda kan indstilles helt optimalt.

Mange bruger især crosstraineren meget om vinteren, hvilket er et lidt sjovere alternativ til at løbe udenfor i sne og slud. Fordelen er desuden, at man sagtens kan læse en bog eller se TV samtidig med, at konditionen forbedres og de ekstra kilo rasler af.

Med en crosstrainer motionerer du hele kroppen

Birgitte Nymann der har udgivet hele 23 bøger om kost og motion, fortæller til udeoghjemme.dk, hvorfor at lige netop crosstraineren er bedst til vægttab.

Som tidligere nævnt så er langrendsløb en af de træningsformer, hvor du forbrænder mest energi pr. minut og hurtigst forbedrer din kondition. – En crosstrainer efterligner langrendsløbet i selve de bevægelser du foretager dig. Du belaster både ben og arme på samme tid, hvilket ifølge Birgitte Nymann giver et skyhøjt energiforbrug.

En crosstrainer kan ses som en kombination af en stepmaskine og en kondicykel. Det gør at den giver mulighed for rigtig god konditionstræning, fordi du aktiverer flest muligt af kroppens muskler på en gang.

Den er også god til genoptræning eller hvis du har skader:

Crosstraineren er også rigtig god, hvis du har skader du skal tage hensyn til. Det skyldes at det er en meget mild træningsform, hvor du samtidig har mulighed for at aktiverer det meste af kroppen. Din krop får ikke lodrette stød gennem dine led, ligesom det kan være tilfældet ved anden slags træning, som eksempelvis løb. Det skyldes at på en crosstrainer har du fødderne i berøring med pedalerne imens du er aktiv, og det gør at du ikke unødigt belaster dine led.

Gode træningsråd:

Hvis du ønsker at læse flere gode træningsråd, så har den kendte sundhedscoach, Chris MacDonald udgivet en artikel i samarbejde med Politiken.dk, hvor du kan læse en række af hans bedste råd. Her er både gode råd til træning generelt, men du kan også læse hvorfor at han synes at lige netop en crosstrainer er godt valg når det gælder motion. Du kan læse hele artiklen her.

Sådan bruger du Crosstraineren rigtigt

Løbetræner Christian Madsen har i samarbejde med fitnessmagasinet iform.dk, lavet en artikel der ser nærmere på hvordan du træner rigtigt med en crosstrainer. Du kan læse hele artiklen hos iform her.

Han nævner blandt andet, at hvis ud skal have optimal effekt ud af crosstraineren, så er det vigtigt at også bruger dine arme aktivt. At du kan bruge både arme og ben aktivt på samme tid, er nemlig en af kvaliteterne ved maskinen, da aktiveringen af flere muskelgrupper gør at du kan få pulsen meget højere op end normalt.

Christian Madsen giver desuden en række bud på forskellige effektive træningsprogrammer i artiklen.

En anden god ting at huske, er at lavet varieret træning på crosstraineren, så du ikke altid laver samme bevægelser. Iform.dk har udgivet en artikel, hvor de giver nærmere råd om hvordan du kan opnå varieret træning. Læs mere her.

Her kan du se en video, hvor træningsekspert Dan Dewhirst giver sine bedste råd til træning på crosstraineren.


Sådan vedligeholder du din crosstrainer

En træningsmaskine som en crosstrainer kan give rigtig god motion, men husk på at den belastes og søles en del til under træningen. Derfor er det vigtigt at vedligeholde sin crosstrainer, og baseret på artikler fra Simplefit.com og Amazonleisure.co.uk forklarer vi i dette afsnit, hvordan du holder din crosstrainer hygiejnisk, ren og funktionsdygtig samt forlænger levetiden markant:

Dette bør du gøre efter hver træning

Desinficér: Når man aser og maser på maskinen, kan man ikke undgå, at den bliver tilsølet af sved og snavs. Derfor bør man efter hver session på modellen tørre den af med flydende, desinficerende væske og tørre efter med en tør og ren klud. Gør dette på både maskinens krop, håndtag og kontrolpanel. Dette er især vigtigt for hygiejnen, hvis der er flere i hjemmet, der benytter sig af modellen.

DesinficérPas på sved og støv sammen: Sved og støv sammen kan være en farlig kombination for din crosstrainer, så når du alligevel desinficerer maskinen, så hold øje med brune pletter, hvor støvet og sveden mødes. Vær ekstra opmærksom på at fjerne disse, idet ubehandlede pletter af denne type kan føre til klumper, der kan ødelægge crosstrainerens bevægelige dele.

Dette bør du gøre regelmæssigt

Støvsug: Når du alligevel er i gang med den ugentlige støvsugning i huset, så husk at støvsuge under crosstraineren også, så sved og støv ikke finder sammen.

Hold maskinen sikker: Tjek regelmæssigt at alle skruer og håndtag sidder helt fast, så man ikke kommer til skade under træningen. Hold skruerne faste men ikke overspændte.

Tjek funktionerne: Ofte benytter man sig ikke af alle crosstrainerens funktioner – især hvis man har anskaffet sig en avanceret model – men man bør alligevel regelmæssigt gå alle funktioner og modus igennem. Så er man også sikker på, at alle knapper og kommandoer virker, som de skal. Det bør gøres af både praktiske og sikkerhedsmæssige grunde.

Dette bør du gøre en gang imellem

Hovedrengøring: En grundig hovedrengøring er sjældent nødvendig ofte, men bør gøres en gang imellem. Start med at tage stikket ud og flytte crosstraineren, så du kan foretage en grundig støvsugning under maskinen. Tag herefter en finere støvkost eller pensel og støv alle revner, huller og sprækker af.

rengoeringsmidlerBæltet: Inden i crosstraineren findes et såkaldt drive-belt, som er det, der sikrer, at modellen kan bevæge sig. Tjek det en gang imellem for eventuelle afrevne dele, huller eller generel slitage. Hvis det er beskadiget, bør crosstraineren ikke bruges, og man bør kontakte forhandleren.

De bevægelige dele: Crosstrainerens bevægelige dele såsom ramper, led og hjul bør efterses for at sikre, at de ikke viser tegn på slitage.

Husk at denne guide er en generel guide til vedligeholdelse af en crosstrainer. Der findes mange forskellige typer af modeller på markedet, og de er alle forskellige. Derfor er det en god ide at læse manualen for den specifikke model igennem først, da der kan være specielle krav til den enkelte model.


Fordele ved at bruge en crosstrainer

Som nævnt tidligere i denne artikel så er crosstraineren et meget alsidigt redskab, som er fordelagtigt til at gøre træningen af kroppen mere komplet. Baseret på ekspertviden fra Vescape.com og Orbitfitness.com guider vi her til, hvilke andre fordele man kan nyde godt af ved at benytte crosstraineren som træningsmaskine:

Crosstraineren er en effektiv kalorieforbrænder

En af de helt store fordele ved crosstraineren er maskinens evne til at sætte kalorieforbrændingen hos forbrugeren op. Derfor vil en crosstrainer også kunne bidrage væsentligt til et vægttab. Eksperterne forklarer nemlig, at i forhold til en rask spadseretur, så forbrænder man 2-4 gange så mange kalorier på denne maskine – alt efter intensitet. Eksperterne illustrerer det således:

Lav intensitet på crosstraineren giver en forbrænding på cirka 450 kalorier per time

Medium intensitet på crosstraineren giver en forbrænding på cirka 650 kalorier per time

Høj intensitet på crosstraineren giver en forbrænding på cirka 830 kalorier per time

Eksperterne anbefaler, at man går efter en medium intensitet, da det er her, at kroppen forbrænder en del af kroppens fedt, og derfor vil man hurtigere tabe sig. Kroppen er nemlig designet til at forbrænde kulhydrater som for eksempel sukker først, og først derefter tager den fat på overflødigt fedt. Hvis man ønsker at tabe sig, så er intervaltræning på crosstraineren også en god ide, således at man kombinere og skifter imellem medium og høj intensitet.

Som tommelfingerregel skal man forbrænde 7000 kalorier for at tabe 1 kilo fedt, så hvis du ønsker at tabe dig med crosstraineren som arbejdsredskab med 1 kilo om måneden, så er der ifølge eksperterne flere måder at gøre det på – alt efter hvor meget tid, man har til træningen:

Type 1: Træn hver dag 20 minutter på crosstraineren på høj intensitet.

Type 2: Træn 1 time hver tredje dag med intervaltræning mellem høj og medium intensitet.

Hvis muligt så forklarer eksperterne, at Type 2 vil være den bedste måde at foretage vægttabet på.

Crosstraineren styrker hjertet

Crosstraineren styrker hjertetMange anskaffer en træningsmaskine for at tabe sig eller at komme i bedre form, men træning på en crosstrainer har mange andre fordele. En af fordelene er, at denne form for træning styrker mange af kroppens muskler, og en af disse muskler er den nok vigtigste i kroppen, nemlig hjertet.

Når hjertet bliver trænet og styrket, kan det pumpe en større mænge blod rundt i kroppen med hvert slag, og det bringer mere ilt til andre muskler og organer. Dette sænker også blodtrykket.

Crosstraineren forbedrer lungefunktionen

Motion på crosstraineren forøger ikke i sig selv lungekapaciteten, som andre motionsformer gør, men den forbedrer den via styrkelsen af musklerne. Musklerne bliver nemlig mere effektive og forbruger mindre ilt under træningen.

Det betyder, at man får brug for mindre luft for at kunne trække vejret, og dermed vil man blive mindre forpustet. Brug af crosstraineren som træningsform kan også afhjælpe symptomer hos forbrugere, der lider af astma.

Crosstraineren kan forhindre diabetes

Diabetes karakteriseres ved at være en dysfunktion i kroppen angående insulin, og insulin er et hormon, der blandt andet har som funktion at sørge for at bringe sukker til blodet, så blodet kan bruge sukkeret som en kilde til energi.

Hvis man lider af diabetes, så finder denne proces ikke ordentligt sted, og sukkeret begynder i stedet at hobe sig op i blodet. Når man træner på en crosstrainer, så påvirkes blodsukkerniveauet positivt, idet bevægelserne bruger det ophobede sukker som energi.

Crosstraineren giver mulighed for varieret træning

Mange tror fejlagtigt, at det kun er muligt at træne på én måde på en crosstrainer, men på en crosstrainer kan man både få den modstand, der svarer til en gåtur, en løbetur, at bevæge sig op ad en lille bakke, eller at bestige et helt bjerg.

Dette betyder, at en crosstrainer vil være en god træningsform for mange typer af motionister og kan opfylde mange forskellige mål og træningsformer.

Crosstraineren er blid mod kroppen

Crosstraineren er blid mod kroppenSom nævnt tidligere i denne artikel, så er træning på en crosstrainer en skånsom form for motion, for leddene bliver ikke nær så meget belastede som på for eksempel et løbebånd. Det gør, at man vil opleve færre skader, og især for nybegyndere er dette vigtigt, da kroppen på dette stadie ikke er vant til denne form for belastning endnu.

Crosstraineren kan installeres derhjemme

Hvis der skal investeres i ét træningsredskab til hjemmet, vælger mange typisk løbebåndet eller motionscyklen. Men crosstrainere giver en mere varieret og mindre belastende træning for kroppen, og så kan man få crosstrainere, der er relativt billige. En crosstrainer fylder heller ikke ret meget, og så kan den benyttes af alle hjemmets beboere.


5 råd til at booste dit træningsudbytte

Hvis man investerer i en crosstrainer, så kan man blot anvende den med det samme og bare bevæge sig derudad i det tempo, man ønsker. Fernwoodfitness.com forklarer, at hvis man dog ønsker at få et større udbytte af træningen på crosstraineren, så kan man gøre følgende:

Intervaltræning: Vi har tidligere været inde på, at intervaltræning, hvor man skifter mellem lav, medium og høj intensitet, for alvor forbrænder kalorier. Intervaltræningen forbedrer også den generelle kondi markant, da kroppen bliver presset inden for rimelighedens grænser. Man bør begynde i det små ved at tilføje perioder af træningen, hvor man bevæger sig hurtigere.

styrketraening kan hjaelpeStart for eksempel med 5 minutters opvarmning og bevæg dig herefter så hurtigt du kan i 1 minut. Brug herefter de næste 2-3 minutter på at få pulsen ned igen, mens du sætter tempoet ned, og start forfra med 1 minuts høj intensitet og 2-3 minutters moderat intensitet. Som man bliver bedre, kan man øge den tid, hvor man træner under den højeste intensitet.

Ned med armene: Crosstraineren kommer med håndtag til armene, så de kan benyttes til både stabilitet og at træne hårdere. Giv med fordel slip på håndtagene af og til, hvilket vil styrke musklerne omkring ryggen.

Ned med armeneBevæg dig baglæns: Man kan også bevæge sig baglæns på en crosstrainer, og det vil især styrke balance og kroppens generelle bevægelighed. Man aktiverer også andre muskler, end når man bevæger sig normalt.

Brug armene: En crosstrainer kan også hjælpe med til at tone arme, skuldre og bryst. I stedet for kun at anvende benmusklerne til at bevæge sig, skub og træk da i stedet i håndtagene med armene. Dette vil styrke både arme, skuldre, bryst og ryg.

Forøg modstanden: Sæt modstanden op og forbrænd flere kalorier og få en bedre styrkelse af hele kroppen. Jo højere modstand, jo mere kræver det af kroppen, og jo mere forbrænder man.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke crosstrainere er bedst i test?

SOLE E35 crosstrainer

🤓 Hvordan er crosstrainerne blevet testet?

Crosstrainerne er blevet vurderet ud fra deres brugervenlighed, indbyggede programmer og indstillinger, samt deres byggekvalitet.

🤔 Kan det betale sig at købe en dyr model?

Der er både ting der taler for og imod. Ønsker du dig en maskine af samme kvalitet og komfort, som dem du finder i fitnesscenteret, skal du være forberedt på, at modellen skal vælges i den dyrere ende af skalaen. Mindre kan dog også gøre det, og det vigtigste er, at man får en god omgang motion. Men det er værd at tænke på, at ”arbejdsglæden” også har det med at stige, når udstyret et i orden, og en solid investering kan være det sidste skub, for at du opnår dine mål.


Anvendte testkilder

Homecrosstrainerreviews.com 🇬🇧
Homecrosstrainerreviews.com er en international webside, der beskæftiger sig med motion, sund livsstil og udstyr til den aktive forbruger med fokus på crosstrainere. Homecrosstrainerreviews.com foretager løbende tests af forskellige modeller, og her er der tale om en test af crosstraineren Reebok One GX50.

Du kan læse mere på deres hjemmeside her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse