Crosstrainer test – Find den bedste crosstrainer

0

Crosstraineren er en relativ ny type træningsmaskine, men på ganske få år har den alligevel erobret store dele af gulvarealet i landets fitnesscentre. Og såmænd også mange steder i de private hjem, hvor den blandt andet er på vej til at fortrænge den klassiske motionscykel. Det hænger naturligvis sammen med, at crosstraineren aktiver hele kroppen, og dermed er uhyre effektiv til både konditionstræning og kalorieforbrænding.

I denne crosstrainer test ser vi nærmere på de bedste crosstrainere på markedet netop nu, og vi dækker et bredt prisspekter, så der både er til det stramme budget og til den mere seriøse motionist. I bedømmelsen tager vi blandt andet udgangspunkt i officielle uafhængige tests og diverse anmeldelser fra forbrugerne. Sidst i artiklen giver vi desuden en guide med et par tips til, hvordan du bedst vælger den perfekte crosstrainer til dit behov, og kommer ind på, hvorfor crosstraineren er så god til konditionstræning og vægttab.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Kettler CTR 3 crosstrainer

✅  Testvinder hos Tysklands største testmagasin Stiftung Warentest
✅  Testvinder hos træningsmagasinet Fit For Fun

Kettler CTR 3 crosstrainer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.995,00 Kr. 0,00 Kr. 6.995,00 Kr. Læs mere

 

Da Tysklands største testmagasin, Stiftung Warentest testede 10 populære crosstrainere, var det Kettler CTR 3 crosstraineren, der blev kåret til testvinder. Også flere andre steder har denne crosstrainer vundet tests, blandt andet også hos magasinet Fit For Fun. En af de mange parametre, som er med til at give denne model topkarakterer er selve håndtagene, som ikke indeholder nævneværdige mængder af sundhedsskadelige stoffer, sammenlignet med mange andre crosstrainere. Dette er en vigtig faktor, efter som man under træningen konstant har fat i håndtagene, og forhåbentlig også sveder og har åbne porer.

Stiftung Warentest undersøgte naturligvis også en lang række andre parametre, herunder både sikkerheden og den tekniske byggekvalitet, som selvsagt også fik udmærkede bedømmelser. Kettler CTR 3 er da også et tysk kvalitetsprodukt, og det afspejler sig i både den kraftige rammekonstruktion og driftsikkerheden generelt. Med sine 79 kilo er denne crosstrainer testens næst-tungeste, og det er bestemt ikke nogen ulempe. God byggekvalitet resulterer som regel i en vis tyngde, og vægten hjælper også med til øget stabilitet, så du kan føle dig tryg under anstrengelserne.

Neutralt design med mange justeringsmulighederKettler CTR 3 skærm

Ud over at være en kvalitets crosstrainer, så har den også en bred vifte af indstillingsmuligheder. Du kan for eksempel justere fodpladernes afstand til computeren, så maskinen fungerer optimalt, uanset om du er høj eller lav af bygning. Designet er behageligt neutralt og klassiske og passer derfor ind i de fleste hjem.

Træningsmodstanden på Kettler CTR 3 opnås med elektronisk regulerede magneter, og du kan frit vælge mellem hele 76 forskellige modstandsværdier. Maskinen har naturligvis også en række faste programmer, du kan følge (8 forskellige), herunder et decideret pulsprogram. Ved at tage fat i styret under computeren kan du direkte måle din puls med hånden, og der medfølger også en pulsmåler til øret. Derudover kan kompatible trådløse pulsbælter også tilsluttes.

Fordele ved Kettler CTR 3:

🔵  Kunststofhåndtag uden skadelige stoffer
🔵  Solid tysk byggekvalitet og høj vægt
🔵  Pænt og neutralt design i sort og grå
🔵  Mange indstillingsmuligheder, herunder fodpladerne
🔵  76 forskellige modstandsniveauer
🔵  8 faste programmer med blandt andet pulsprogram
🔵  Pulsmåling på både hånd og øre, samt kompatibilitet med pulsbælter


Reebok ZR8 crosstrainer

✅  Populær og billig model fra Reebok

Reebok ZR8 crosstrainer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere

 

Reebok hører til blandt de store og populære producenter af fitnessudstyr, og med Reebok ZR8 har de også lavet en rigtig god crosstrainer.

Designet på Reebok ZR8 er i en frisk hvid farve med sorte detaljer, og en egenvægt på 50 kilo sikrer en god stabilitet. Vægten er dog ikke højere, end at denne model er nem at flytte rundt med, ikke mindst i kraft af de integrerede transportruller foran. Bagtil er der mulighed for at justere lidt på højden, så maskinen står sikkert, selv på et lidt ujævnt underlag. Fodpedalerne er monteret med skridsikker belægning, og kan i øvrigt også justeres i tre forskellige positioner, alt efter din bygningshøjde og præferencer.

God computer med mange funktionerReebok ZR8 crosstrainer betjening

Selv om Reebok ZR8 ikke hører til de dyreste modeller, er der alligevel en fortrinlig computer med, som både byder på baggrundslys i displayet og i selve knapperne. Træningen kan derfor i princippet foregå i de sene aftentimer uden særskilt belysning. Det magnetiske bremsesystem er udstyret med 32 modstandsniveauer, og herudover får du hele 12 fastlagte træningsprogrammer til rådighed.

Der er også et pulsstyret træningsprogram. Computeren på Reebok ZR8 understøtter ikke trådløs forbindelse til eksterne pulsmålere, men i håndtaget er der indbygget en pulsmåler, som fungerer rigtig godt. Computeren giver dig også mulighed for at lave dit eget personlige træningsprogram, og du får under alle omstændigheder løbende udlæsninger af både hastighed, tid, kalorieforbrug og mange andre standardparametre.

Fordele ved Reebok ZR8

🔵  Populær model med attraktiv prissætning
🔵  Sporty hvidt design med justerbare ben
🔵  Transportruller, der gør det nemt at flytte crosstraineren
🔵  Indbygget belysning i både display og knapper
🔵  32 modstandsniveauer og hele 12 fastlagte programmer
🔵  Mulighed for at planlægge personligt træningsprogram


SOLE E35 crosstrainer

✅  Highly recommended i Topfitnessmag.com
✅  Testvinder hos svenske Bäst-i-test.se
✅  Kåret til “Best Buy” i USA

SOLE E35 crosstrainer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.900,00 Kr. 0,00 Kr. 12.900,00 Kr. Læs mere

 

Det amerikanske magasin Top Fitness Magazine har stort set kun rosende ord til overs efter en test af SOLE E35 crosstraineren, og modellen er også ”Best Buy” i flere amerikanske anmeldelser. Det samme gælder i øvrigt for det svenske testlaboratorium Bäst-i-test.se, der i 2016 testede 17 forskellige populære crosstrainere. Her fik modellen topkarakterer med 10 ud af 10 mulige point samt prædikatet ”Testvinder”.

SOLE E35 hører til i den relativt dyre ende for crosstrainere til det private segment. Men der tale om en model, som absolut er på højde med kvalitetsmaskinerne i fitnesscenteret – og til en særdeles konkurrencedygtig pris relativt set. Faktisk overgår denne model på mange måder centrenes gennemsnitlige crosstrainere, idet den byder på ekstraordinært mange muligheder for justeringer og indstillinger. Eksempelvis kan rampevinklen indstilles, så forskellige dele af ben-muskulaturen trænes optimalt.

SOLE E35 byder på masser af ekstra featuresSOLE E35 crosstrainer fjernbetjening

Er du seriøs omkring din træning, hvad enten målet er kalorieforbrænding, konditionstræning eller opstramning, kan den lille ekstrainvestering i SOLE E35 være givet godt ud. Ud over mange modstandsniveauer, træningsprogrammer og almindelige standardfeatures, får du både pulsmåling via håndtagene og eventuelt via medfølgende pulsbælte. Der er også indbygget blæser til de hårde træningspas, samt højttalere, så du kan tilslutte smartphone, MP3-afspiller og lignende, og få lækker stereolyd, som hjælper med at holde dampen oppe.

Pedalerne er udformede i samarbejde med fysioterapeuter, og det har givet anledning til en lille 2 graders vinkel, som reducerer belastninger for ankler og knæ. Pedalerne er desuden forsynet med hjul og skinner, som gør brugen meget glidende og næsten lydløs. Generelt er der tale om en stor og relativt tung professionel model, og den reducerede flytbarhed er en af de eneste ulemper, som kommer frem under testen hos Bäst-i-test.se. Den ekstra vægt giver dog øget stabilitet, og er næppe en decideret ulempe i praksis.

Fordele ved SOLE E35:

🔵  Hjemmemodel, der kan konkurrere med maskinerne i træningscenteret
🔵  Mange ekstra muligheder for indstillinger og tilpasninger
🔵  Inkluderet pulsbælte, blæser og højttalersystem
🔵  Ergonomisk udformede pedaler med svag hældning
🔵  Glidende og lydsvage bevægelser under træning
🔵  Tung professionel model med høj stabilitet


Masterfit TP500 crosstrainer

✅  Meget for pengene

Masterfit TP500

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere

 

Hvis du er på udkig efter en billig crosstrainer, så er Masterfit TP500 er godt bud på en model, hvor du får rigtig meget for pengene. Det er en af de billigere modeller på markedet, men bestemt stadig et anbefalelsesværdigt træningsredskab, som udmærker sig ved solid rammekonstruktion. Den har desuden en god skridtlængde på 40 centimeter, som ellers normalt er forbeholdt de dyrere maskiner. Masterfit TP500 levers i en flot hvid finish med sorte håndtag og detaljer.

På trods af den lave pris, så får du et bredt udvalg af funktioner med, og modellen udmærker sig endda med et svinghjul på hele 17 kilo, som faktisk er væsentligt bedre end mange langt dyrere modeller. Masterfit TP500 er også ideel til brug for hele familien, for computeren kan lagre brugerdata på op til fire forskellige personer.

Gode grebsmuligheder og praktiske transporthjulMasterfit TP500 controller

Masterfit TP500 vejer 51 kilo, hvilket vidner om en ganske solid og stabil konstruktion. Modellen har dog integrerede transporthjul, så den er let at flytte rundt, hvis pladsen er lidt trang, hvor der trænes. Gode lange håndtag imødekommer både høje og lave brugere, og de faste håndtag er ligeledes i god længde.

De faste håndtag er desuden forsynet med pulsmåler, og holder du her, kan computeren løbende vise din puls, men derudover også beregne din aktuelle form. Den intuitivt betjente computer viser alle de gængse data som tid, distance, kalorieforbrug, intensitet med flere. Modstanden i tråddet kan justeres til 16 forskellige niveauer, og derudover tilbyder computeren 12 faste træningsprogrammer. Der er endvidere et særligt puls-træningsprogram, samt mulighed for at programmere dit eget unikke træningsprogram.

Udvalgte features fra Masterfit TP500

🔵  Meget crosstrainer for pengene
🔵  God skridtlængde på 40 cm
🔵  Stort svinghjul på 17 kilo
🔵  Understøtter og gemmer data for op til fire personer
🔵  Solid konstruktion, men flytbar med integrerede hjul
🔵  Pulsmåler og avanceret computer med mange funktioner


XTERRA 5.4 Crosstrainer

✅  Bedst i sin klasse

XTERRA 5

 

Er du seriøs med træningen og indstillet på, at budgettet kan bære en crosstrainer, der hæver sig lidt op over det billige segment uden at være en decideret professionel model, bør du se nærmere på XTERRA 5.4. Den er fra flere sider nævnt som en af de bedste i denne klasse. Som de langt dyrere modeller brillerer denne model med en skridtlængde på hele 46 cm, og klarer også personer på helt op til 147 kilo.

Kvaliteten og stabiliteten fornægter sig ikke med en egenvægt på hele 77 kilo, men modellen har indbyggede transporthjul, som gør det nemt at flytte den til siden. Det er dog ikke sikkert, det er nødvendigt, for XTERRA 5.4 er ekstra kompakt, idet den blot optager gulvplads på 175 x 54 cm. Under træningen kan du frit vælge mellem 20 modstandsniveauer eller 20 forskellige incline-niveauer.

XTERRA 5.4 byder på overraskende mange ekstra-featurescrosstrainer-xterra-5.4

Der er flere årsager til, at XTERRA 5.4 fremhæves som en vinder i den øvre mellemklasse. Et eksempel er de mange ekstrafeatures, som indbefatter både en kølende blæser, indbyggede højttalere (for tilslutning til smartphone eller MP3-afspiller) og mulighed for trådløs pulsmåling via ekstern pulsmåler. Der er naturligvis også indbygget pulsmåler i de faste greb.

Der har også været fysioterapeuter involveret i udformningen af pedalerne, som vender ganske svagt indad. Det er en fysiologisk genistreg, som mindsker belastningen i ben og ankler. Det oplyste LCD-display giver dig naturligvis alle gængse informationer som puls, tid, effekt og meget mere, men der er også 9 forskellige faste træningsprogrammer, du kan følge.

Fordele ved XTERRA 5.4

🔵  Bedste crosstrainer i den øvre mellemklasse
🔵  Ekstra skridtlængde og personvægt på op til 147 kilo
🔵  Solid stabil konstruktion med egenvægt på 77 kilo
🔵  Små dimensioner, men flytbar med indbyggede transporthjul
🔵  20 modstandsniveauer og 20 incline-niveauer
🔵  Oplyst LCD-display med 9 forprogrammerede træningsprogrammer
🔵  Indbygget blæser, højttalere og mulighed for trådløs pulsmåler


Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Som med næsten alt andet, er prisen meget essentiel, når du skal vælge crosstrainer. Hvis du ønsker komfort og kvalitet på linje med de crosstrainere, du bruger i fitnescenteret, må du være forberedt på, at modellen skal vælges blandt de lidt dyrere i denne gennemgang. Mindre kan dog også gøre det, og hovedsagen er, at du får god motion. Al erfaring viser dog på den anden side, at ”arbejdsglæden” er størst med godt udstyr, og en ekstra investering kan være det, der skal til, for at du får gennemført dine mål og forsæt med træningen. Har du sat dig nogle specifikke mål, kan en solid investering også være forpligtende på en animerende måde, som bedre kan bringe dig i mål.

Design og farver kan være vigtigt for nogen, men det er også vigtig tat kigge efter andre parametre, der er afgørende for den daglige træning. Som oftest står crosstraineren alligevel ikke midt i stuen, men i et gæsteværelse eller andetsteds i huset. I en mindre lejlighed kan stuen selvfølgelig måske være den mest oplagte mulighed, og her bør du særligt gå efter modeller, der er til at flytte rundt med. Her kan en lidt lettere model eller en model med transporthjul måske være den bedste løsning.

De fleste crosstrainere tilbyder rigeligt med programmer og udlæsningsmuligheder, så med mindre du har særlige krav, vil de fleste modeller opfylde dine behov. Træning efter puls er dog i stigende grad populært, og er det en parameter, du arbejder med, kan du eventuelt gå efter modeller, der understøtter dette optimalt. Det kan for eksempel være crosstrainere, der direkte tilbyder puls-programmer, eller giver mulighed for at tilkoble det pulsmåleudstyr, du i forvejen er vant til at bruge.

Hvorfor er crosstraineren blevet så populær

Målinger har vist, at langrends-skiløb er en af de sportsgrene, hvor udøverne bruger allermest energi. Det skyldes, at hele kroppen er i bevægelse og alle muskler er i spil. Det er imidlertid de færreste, der har mulighed for at tage en skitur efter arbejde, men crosstraineren er faktisk en udmærket erstatning. Den udfordrer nemlig kroppen på samme måde, og både ben, arme og resten af kroppen kommer i spil. Det giver en fantastisk effektiv kalorieforbrænding, og kan også få pulsen op i løbet af få øjeblikke. Er du således ude efter en forbedret kondition og/eller et vægttab, er crosstraineren det perfekte redskab.

bedste crosstrainer

Samtidig udmærker crosstraineren sig ved, at kroppens led ikke belastes på en usund måde. Løbesporten er eksempelvis også udmærket motion, men her ses der desværre mange overbelastningsskader. Det skyldes, at kroppen ganske enkelt ikke er bygget til de hårde stød, som uvægerligt opstår, når man løber på asfalt eller beton. Den slags problemer opstår ikke, når man træner med glidende bevægelser på en crosstrainer, hvor fodstilling og højde endda kan indstilles helt optimalt.

Mange bruger især crosstraineren meget om vinteren, hvilket er et lidt sjovere alternativ til at løbe udenfor i sne og slud. Fordelen er desuden, at man sagtens kan læse en bog eller se TV samtidig med, at konditionen forbedres og de ekstra kilo rasler af.

Med en crosstrainer motionerer du hele kroppen

Birgitte Nymann der har udgivet hele 23 bøger om kost og motion, fortæller til udeoghjemme.dk, hvorfor at lige netop crosstraineren er bedst til vægttab.

Som tidligere nævnt så er langrendsløb en af de træningsformer, hvor du forbrænder mest energi pr. minut og hurtigst forbedrer din kondition. – En crosstrainer efterligner langrendsløbet i selve de bevægelser du foretager dig. Du belaster både ben og arme på samme tid, hvilket ifølge Birgitte Nymann giver et skyhøjt energiforbrug.

En crosstrainer kan ses som en kombination af en stepmaskine og en kondicykel. Det gør at den giver mulighed for rigtig god konditionstræning, fordi du aktiverer flest muligt af kroppens muskler på en gang.

Den er også god til genoptræning eller hvis du har skader:

Crosstraineren er også rigtig god, hvis du har skader du skal tage hensyn til. Det skyldes at det er en meget mild træningsform, hvor du samtidig har mulighed for at aktiverer det meste af kroppen. Din krop får ikke lodrette stød gennem dine led, ligesom det kan være tilfældet ved anden slags træning, som eksempelvis løb. Det skyldes at på en crosstrainer har du fødderne i berøring med pedalerne imens du er aktiv, og det gør at du ikke unødigt belaster dine led.

Gode træningsråd:

Hvis du ønsker at læse flere gode træningsråd, så har den kendte sundhedscoach, Chris MacDonald udgivet en artikel i samarbejde med Politiken.dk, hvor du kan læse en række af hans bedste råd. Her er både gode råd til træning generelt, men du kan også læse hvorfor at han synes at lige netop en crosstrainer er godt valg når det gælder motion. Du kan læse hele artiklen her.

Sådan bruger du Crosstraineren rigtigt

Løbetræner Christian Madsen har i samarbejde med fitnessmagasinet iform.dk, lavet en artikel der ser nærmere på hvordan du træner rigtigt med en crosstrainer. Du kan læse hele artiklen hos iform her.

Han nævner blandt andet, at hvis ud skal have optimal effekt ud af crosstraineren, så er det vigtigt at også bruger dine arme aktivt. At du kan bruge både arme og ben aktivt på samme tid, er nemlig en af kvaliteterne ved maskinen, da aktiveringen af flere muskelgrupper gør at du kan få pulsen meget højere op end normalt.

Christian Madsen giver desuden en række bud på forskellige effektive træningsprogrammer i artiklen.

En anden god ting at huske, er at lavet varieret træning på crosstraineren, så du ikke altid laver samme bevægelser. Iform.dk har udgivet en artikel, hvor de giver nærmere råd om hvordan du kan opnå varieret træning. Læs mere her.

https://www.youtube.com/watch?v=tJy59CDkCOs

Her kan du se en video, hvor træningsekspert Dan Dewhirst giver sine bedste råd til træning på crosstraineren.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse