Motionscykel test – Her er de bedste motionscykler til prisen

0

I denne motionscykel test ser vi nærmere på de bedste motionscykler på markedet.
Vi har samlet en række moderne motionscykler med spændende træningsprogrammer, der gør motionen både sjovere og mere afvekslende.

Først gennemgår vi fordele og ulemper ved nogle af de bedste motionscykler på markedet netop nu. For at finde frem til de bedste modeller, har vi blandt andet undersøgt en række forskellige uvildige tests og andre kilder, som vil blive nævnt undervejs.

I denne motionscykel test får du:
🔸 Gennemgang af nogle af markedets bedste motionscykler
🔸 Gode råd til optimal motion med motionscyklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Motionscykel test – De bedste crosstrainere ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en oversigt over gode motionscykler. Vi har bådet samlet testvindere, og crosstrainere som får gode bedømmelser af brugerne. Vi håber denne guide vil hjælpe dig med at vælge den motionscykel, der passer bedst til dine behov.


Abilica WinMag Motionscykel

Testvinder hos Woman.dk

abilica-winmag

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.126,00 Kr. 0,00 Kr. 3.126,00 Kr. Læs mere

 

Da magasinet Woman.dk testede motionscykler, tøvede de ikke med at betegne Abilica WinMag motionscyklen som en vinder. Blandt andet har de store roser til brugervenligheden, både når det gælder samling og efterfølgende brug. Brugermanualen er god, og testpanelet oplever, at det er let at kalde funktionerne frem på skærmen og finde et motionsprogram, der passer til den aktuelle form.

Den eneste kritik fra magasinet er, at modellen ikke kan klappes sammen. Generelt kan de bedste modeller dog ikke klappes sammen, så her adskiller Abilica WinMag sig ikke fra de andre modeller, vi har gennemgået. Til gengæld har den transporthjul på de forreste fødder, som kommer i funktion, når cyklen vippes forover for transport. Modellen er med sine blot 31 kilo den letteste af de cykler, vi har set på, hvilket selvsagt gør den lidt lettere at flytte rundt på.

Alt i funktioner og træningsprogrammer

Prisniveauet for Abilica WinMag ligger i mellemområdet, men den har stadig mange funktionaliter. Den magnetiske modstand kan justeres elektronisk til 16 forskellige modstandsniveauer, og de 12 forskellige træningsprogrammer sikrer mulighed for en afvekslende træning.abilica-winmag-motionscykel-display

Abilica WinMag kan håndtere personer op til 130 kilo. Selve svinghjulet vejer 7 kilo. Det giver en udmærket stabilitet i ydelsen, men ligger en anelse under topmodellerne, der typisk har et lidt tungere svinghjul. Selve computeren måler både tid, hastighed, kalorieforbrug, distance og kadence (tråd pr. minut) samt puls, der måles via pulsmåler i cyklens håndtag.

Modellen udmærker sig desuden ved et højderegulerbart styr og en meget lav på- og afstigningshøjde. Det er en stor fordel, hvis du er gravid eller er gangbesværet. Det er dog også en feature du vil sætte pris på, når benene er helt syret til efter et hårdt træningspas.

Fordele ved Abilica WinMag:

🔵 Let konstruktion med vægt på blot 31 kilo
🔵 Brugervenlig ved både samling og brug, god manual
🔵 Integrerede transporthjul i de forreste ben
🔵 Elektronisk styrede magnetbremser med 16 modstandsniveauer
🔵 Forberedt for holder og drikkedunk
🔵 Computer med 12 træningsprogrammer
🔵 Pulsmåling direkte i styrets håndtag
🔵 Lav på- og afstigningshøjde samt justerbart styr


Casall Infinity 1.2B

Testvinder hos Test.se
Testvinder hos Bedst-i-test.nu

casall-infinity-1-2b

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.595,00 Kr. 0,00 Kr. 4.595,00 Kr. Læs mere

 

Da magasinet Bedst-i-test.nu i 2016 testede 12 af de mest populære motionscykler, blev Casall Infinity 1.2B kåret som ”bedst i test”. Også det svenske magasin Test.se har kåret modellen som en vinder, og den vurderes som rigtig god til prisen. Der er da også tale om en yderligere forbedret udgave af den tidligere meget populære model 1.1B fra samme serie. Blandt forbedringerne er blandt andet en mere robust ramme og konstruktion, der klarer en brugervægt på op til 140 kilo. Cyklen vejer dog ikke mere end 37 kilo, så det er intet problem at flytte rundt på den.

Eventuel flytning lettes i øvrigt af de indbyggede transporthjul. Testpanelet finder, at transporthjulene er en smule spinkle, men de fungerer fint i praksis, og kommer jo i øvrigt også kun i brug ved flytning. Selve svinghjulet er også forbedret på den opgraderede model. Men en masse på 9 kilo er du sikret en jævn og behagelig gang. Håndtagene kan ligesom sædet justeres i højden, således at cyklen kan tilpasses optimalt til alle kropstyper og højder.

Baggrundsbelyst display og udfordring til selv de mest veltbedste-motionscyklerrænede

Casall Infinity 1.2B udmærker sig med baggrundsbelysning i displayet. Det er en rigtig stor fordel, hvis man eksempelvis cykler i et TV-rum med dæmpet belysning. For der er masser af informationer at holde øje med på skærmen. Her kan du løbende holde øje med både hastighed, distance, tid, kalorieforbrug, watt og omdrejninger, samt naturligvis puls som måles med sensorer i cyklens håndtag.

Du kan altid cykle i ”manuel” mode. Men som regel er det lidt sjovere og mere udfordrende at vælge et af de sammensatte træningsprogrammer. Dem er der hele 12 forskellige af. Cyklen opererer i øvrigt med 16 forskellige elektronisk styrede modstandsniveauer, hvoraf de tungeste giver god udfordring til selv de mest veltrænede motionister – vurderer Bedst-i-test.nu.

Fordele ved Casall Infinity 1.2B:

🔵 Forbedret model med blandt andet kraftigere stel
🔵 Personvægt op til 140 kilo, men lav cykelvægt på 37 kilo
🔵 Stort svinghjul sikrer mere stabil belastning
🔵 Indstilleligt sæde og styr, samt indbyggede transporthjul
🔵 Baggrundsbelyst display
🔵 12 træningsprogrammer og 16 belastningsniveauer
🔵 Pulsmåling indbygget i cyklens håndtag


Abilica Stream LB V

Populær topmodel

motionscykel-test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Abilica Stream LB V er en af topmodellerne fra Abilica, og det siger ikke så lidt, eftersom dette mærke i sig selv hører til blandt de mest anerkendte. Prisen ligger noget højere end de tidligere gennemgåede modeller, selv om denne model rent funktionsmæssigt ikke skiller sig nævneværdigt ud. Forskellen ligger primært i byggekvaliteten, der er noget over middel. Man kan også næsten se på det moderne robuste design, at der her er tale om en arbejdshest, der tåler at blive brugt hver dag.

Modellen klarer da også en personvægt på op til 150 kilo, og egenvægten er på hele 46 kilo. Den er dermed noget tungere end de billigere modeller. Det gør den selvfølgelig lidt tungere at flytte rundt på, men høj vægt giver stabilitetsmæssige fordele, ikke mindst, når der skal cykles med høj intensitet. Der er dog naturligvis integrerede transporthjul, så cyklen forholdsvis problemfrit kan stilles til side efter behov.

God pulsmåler og alle klassiske funktioner

Abilica har udstyret Stream LB V med en god pulsmåler, der er placeret midt på styret. Når som helst under træningen placerer du blot hånden her, og får i løbet af et øjeblik en relativ præcis pulsmåling. Træner du målrettet, er pulsen en af de vigtigste parametre at styre efter. Og pulsen kan sagtens komme op med denne model. Det 9 kilo tunge svinghjul kan belastes elektronisk, så du opnår 16 forskellige modstandsniveauer.

abilica-stream-lb-v

Abilica Stream LB V byder selvfølgelig på en computer med alle traditionelle statistikker og målinger som hastighed, kadence, tid og mange flere. Alle relevante data kan udlæses og overvåges på cyklens store display. Mest udbytte og afveksling vil du som regel få ved at træne på et af de 12 indbyggede træningsprogrammer, men du kan selvfølgelig også blot indstille en passende modstand og så ellers kværne derudaf på det robuste træningsredskab.

Fordele ved Abilica Stream LB V:

🔵 Topmodel med ekstra god byggekvalitet
🔵 Klarer personvægte på op til 150 kilo
🔵 En 46 kilo tung og meget stabil model
🔵 Indbyggede transporthjul letter flytning
🔵 Tungt svinghjul med 16 modstandsniveauer
🔵 God pulsmåler og alsidig computer


Abilica Stream UB VIII

Professionel cykel til en overkommelig pris

abilica-stream-ub-viii

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere

 

Med Stream UB VIII har Abilica forsøgt at imødekomme de mange motionister, der har efterspurgt de smarte funktioner fra den professionelle X-serie – men til en lidt mere overkommelig pris. Og det må siges at være lykkedes rigtig godt. I praksis får du en motionscykel i ”almindelig” Abilica-standard og til en almindelig gennemsnitspris, men med et hav af funktioner, der udnytter de nyeste digitale landvindinger. Eksempelvis er computeren Bluetooth-kompatibel, så du kan tilslutte motionscyklen trådløst til smartphone, tablet eller computere.

Du kan via en gratis app få adgang til at styre, indstille og aflæse alle funktionerne på cyklen, og det giver helt nye muligheder. Du kan for eksempel montere en tablet oven på den originale skærm (modellen er forberedt for dette). Det giver pludselig en uhørt stor skærm, og det er lækkert i sig selv.

Men cyklens teknik er også kompatibel med Google Maps, så du kan køre en tur live hvor som helst i verden, og se landskabet rulle forbi akkurat som på en ”rigtig” cykeltur. Det løfter selvsagt træningen til et helt nyt niveau, og man glemmer helt, at musklerne er lidt ømme.

Klassisk konstruktion med ekstra muligheder

Selve Stream UB VIII-cyklen kommer i klassisk udformning i sædvanlig god Abilica materialekvalitet. Selv om konstruktionen er robust, vejer cyklen ikke mere end 34 kilo, på trods af et tungt svinghjul, der i sig selv vejer hele 9 kilo. Konstruktionen er dimensioneret til personer med vægt op til 130 kilo. Selve funktionsniveauet ligger helt på linje med klassens standard: Der er 16 forskellige elektronisk indstillelige modstandsniveauer og computeren byder på 12 forskellige sammensatte træningsprogrammer. abilica-stream-ubv-motionscykel-display

Pulsmåling er essentiel ved seriøs træning, idet man derved kan træne i det optimale leje uden at overtræne. Modellen har en standard pulsmåler indbygget i håndtagene, men derudover er den også forberedt for eventuel tilslutning af trådløst pulsbælte, som kan tilkøbes. De professionelle benytter normalt altid pulsbælte, da det giver en mere præcis pulsmåling. Du kan derfor eventuelt i første omgang spare penge ved at købe cyklen uden bælte i første omgang, og anskaffe bæltet senere, hvis behovet er der.

Fordele ved Abilica Stream UB VIII:

🔵 Professionel funktionalitet til motionist-pris
🔵 Bluetooth-kompatibel med gratis app
🔵 Kompatibel med Google Maps
🔵 Letvægtskonstruktion med stort svinghjul
🔵 16 elektronisk styrede modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer
🔵 Indbygget pulsmåler i håndtagene
🔵 Mulighed for trådløs tilslutning af pulsbælte


Abilica Stream RB X

Siddecykel i professionel kvalitet

motionscykel_til_aeldre

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Mange af de motionscykler du ser i træningscenteret kommer fra Abilica eller tilsvarende professionelle leverandører. I modsætning til de almindelige motionist-modeller er de professionelle cykler dimensioneret til at kunne holde til intensiv brug i timevis hver dag, og det smitter af på prisen. De øvrige modeller i gennemgangen er enten hobby- eller semiprofessionelle modeller. Men alligevel har vi også medtaget Abilica Stream RB X for fuldstændighedens skyld.

Her er der tale om en såkaldt siddecykel, der for mange kan gøre træningen lidt mere komfortabel og samtidig bidrage med lidt ekstra opstramning af baller og bagsiden af låret. En siddecykel er for alle, men især hvis du har balanceproblemer, lammelser eller er besværet på grund af graviditet eller overstået fødsel, er denne cykeltype helt perfekt. Her er den lave påstigningshøjde også et stort plus.

Robust byggekvalitet og et hav af pro-funktioner

Den robuste byggekvalitet resulterer, ikke overraskende, i en vægt, der med 57 kilo ligger lidt over gennemsnittet. Store transporthjul i PVC gør dog, at eventuel flytning stadig sker relativt let. Til gengæld kan denne cykel bære motionister med en personvægt på helt op til 200 kilo. Abilica Stream RB X byder naturligvis også på et hav af indstillingsmuligheder, så du kan opnå en bekvem og ergonomisk korrekt træningsstilling. bedste-motionscykel

Computeren på Abilica Stream RB X kan en hel del mere end den gennemsnitlige motionscykel. De 12 forskellige træningsprogrammer er måske meget i tråd med standarden, men med hele 32 forskellige modstandsniveauer er denne model ekstremt fleksibel med indstillingerne.

Fleksibilitet er også nøgleordet, når det kommer til tilslutningsmulighederne. Indbygget Bluetooth giver mulighed for styring og overvågning via computer, tablet og smartphone, og der kan også tilsluttes trådløst pulsbælte. Den avancerede elektronik understøtter eksempelvis også bruge af Google Maps, så det er muligt at henlægge cykelturen til et ”virkeligt” sted efter eget valg.

Fordele ved Abilica Stream RB X:

🔵 Professionel kvalitet til intensiv brug
🔵 Komfortabel siddecykel med lav påstigningshøjde
🔵 Ekstra træning af baller og lår
🔵 Dimensioneret til personvægt op til 200 kilo
🔵 Mange indstillingsmuligheder på sæde og styr
🔵 Bluetooth-kompatibel interaktion med mobile enheder
🔵 Understøtter blandt andet trådløst pulsbælte og Google Maps


Gode råd til valg af motionscykel

Der er stor forskel på kvaliteten af motionscykler på markedet. Så det betaler sig at gøre lidt ud af forarbejdet og lave lidt research. Køber du motionscyklen for billigt, er der stor risiko for, at manglen på kvalitet kan blive en hindring for glæden ved at motionere. Mange vælger ikke motionen af lyst men ud fra viden om motionens nødvendighed for et godt alment velbefindende, og her er det ekstra vigtigt, at det i hvert fald ikke er dårligt materiel, der ødelægger de ellers gode intentioner.

Omvendt har motionscykler været på markedet i årtier, og det betyder alt andet lige, at man faktisk får meget motionsmaskine for pengene, sammenlignet med de nyere typer som for eksempel løbebånd og crosstrainere. Hvis du går uden om de helt billige motionscykler og eventuelt tager udgangspunkt i vores gennemgang af de bedste modeller netop nu, får du en god balance mellem pris og kvalitet, og sikrer samtidig, at grundlaget for en god basismotion er på plads i lang tid fremover.

Før du beslutter dig i valget af motionscykel, er der et par enkelte ting, du bør tage stilling til. Først og fremmest skal cyklen kunne bære både dig og eventuelt andre i husstanden, der kan tænkes at skulle motionere med cyklen. De modeller, vi har gennemgået her i artikler, klarer alle fra 130 kilo og op. Er du eller andre i husstanden kraftigt bygget eller overvægtige, er den maksimale personvægt naturligvis en faktor, du skal tage hensyn til.

De fleste motionscykler i mellemklassen opfylder de generelle krav til funktionalitet med et godt udvalg af træningsprogrammer og modstandsniveauer, og det gælder også for de modeller, vi har gennemgået. Har du særlige ønsker til funktionaliteten, er det naturligvis noget, du bør undersøge nærmere. Visse modeller giver mulighed for opkobling med mobiltelefon og tablet, og det behøver ikke koste ekstra, hvis du eksempelvis vælger en model som Abilica Stream UB VIII.

Hører du til dem, der træner meget målrettet og med puls som fokus, vil du formentlig kunne have gavn af at bruge et præcist pulsbælte. Det er ikke alle motionscykler, der understøtter dette. Så husk at sikre dig kompatibilitet før køb. Vær også opmærksom på, at motionscyklen muligvis kun er kompatibel med visse mærker og modeller af pulsbælter.

I gennemgangen har vi først og fremmest haft fokus på motionscykler, der sigter mod brug i privat regi. Den eneste undtagelse er siddecyklen Abilica Stream RB X, som er i regulær professionel kvalitet. Det er en faktor, du især bør være opmærksom på, hvis cyklen skal bruges som et tilbud til medarbejdere i et firma eller i anden mere professionel sammenhæng, hvor cyklen måske vil være i brug mange timer hver dag. De billigere modeller er ganske enkelt ikke dimensioneret til en så massiv slitage.

Gode råd til optimal motion med motionscyklen

Nogle betragter motionscyklen som et lidt kedeligt motionsredskab, og det hænger måske sammen med, at den minder meget om den almindelige cykel, vi bruger i dagligdagen. Derfor bidrager den ikke med noget nyt, spændende og eksotisk.

I praksis vil alle former for motionsmaskiner dog hurtigt miste nyhedens interesse, og så handler det i højere grad om, hvilken indgangsvinkel, man anlægger til motionen. Faktum er, at man med motionscyklen får rigtig meget motionsmaskine for pengene, og ydermere en motion, som aktiverer alle de store muskelgrupper. Cykling er samtidig en af de få motionsformer, der ikke belaster kroppens led og sener unødigt – selv ved intensiv træning.

Alle motionscykler giver mulighed for at vælge et givent modstandsniveau, og så ellers bare ”male” derudaf. Det er udmærket motion, men det er måske netop denne tilgang, der uberettiget har givet motionscyklen et ry som kedelig hos nogen. De fleste vil have langt mere gavn af at gøre brug af de mange indbyggede træningsprogrammer, som gør motionen varieret og langt mere interessant. Her er der typisk indbygget både opvarmning, et egentligt træningsmodul samt efterfølgende ”nedvarmning”, og programmerne er dermed også udmærkede guider til en ideel træningssession.

Du bør naturligvis læse op på motion og træning fra forskellige kilder, og som regel er pulsen en central faktor i de forskellige teorier og tilgange. Det er muligt at finde frem til en individuel og personlig max-puls, og træner man i området omkring denne, er det muligt at finde et ”sweet spot”, hvor træningen giver maksimale resultater, uden at man bagefter behøver at være sengeliggende.

Pulsmåling er en selvfølgelighed hos alle motionscykler af rimelig kvalitet, og det er naturligvis også tilfældet for de modeller, vi har gennemgået i denne artikel. Ønsker du ikke at gå for dybt ned i teorien, kan du også nøjes med at eksperimentere dig frem. Den optimale ydelse skal foregå på et niveau, hvor du kan holde kadencen i adskillige minutter, men kun lige akkurat.

Intervaltræning er en effektiv træningsmetode

Al moderne forskning inden for træning og motion viser, at intervaltræning er den mest effektive måde at træne på. Motionscyklen har normalt et eller flere indbyggede interval-programmer, men du kan også sagtens intervaltræning på egen hånd.

Pointen er, at du skal yde dit absolut maksimale i en ganske kort periode, hvorefter du kan ”slappe af” på et lidt lavere niveau. Gentager du dette mønster i en fortløbende sekvens, er der tale om intervaltræning. Intervallerne kan være både korte og lange, og der findes mange forskellige teorier om den mest optimale fremgangsmåde.

Et konkret eksempel på et intervaltræningspas kunne være 10-20 minutters træning, hvor du skiftevis giver alt, hvad du har i 15 sekunder, hvorefter du holder ”pause” i 15 sekunder med moderat cykling. Det er hårdt, men målinger viser, at 10-20 minutters intervaltræning kan erstatte timevis af mere almindelig (og for nogen, kedelig) kontinuert træning.

Det vigtigste er dog, at du får motioneret regelmæssigt, hvad enten du eksperimenterer med avancerede træningsformer eller blot nyder en tur på motionscyklen, mens det måske siler ned udenfor. I forhold til mange andre træningsformer giver motionscyklen dog også en række muligheder for alternativ underholdning under motionen. Det er for eksempel let at trække cyklen hen foran tv’et eller montere en bog eller tablet på styret, så tiden udnyttes optimalt.

God fornøjelse med motionen

Uanset hvordan du har tænkt dig at gribe det an, vil vi ønske dig held og lykke med at komme i form. Du er velkommen til at tage udgangspunkt i denne artikel. Vælger du en af de nævnte modeller i gennemgangen, kan du være sikker på at få et godt træningsredskab, og det er næsten halvdelen af projektet.

Med godt udstyr bliver den daglige træning heldigvis noget lettere at gå til, og i løbet af få uger eller måske endda dage vil du helt sikkert kunne mærke forbedringer i formen. God tur.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse