Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

Motionscykel test-oversigt – De bedste motionscykler til hjemmetræning

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

 

I denne motionscykel test-oversigt ser vi nærmere på de bedste motionscykler på markedet.
Vi har samlet en række moderne motionscykler med spændende træningsprogrammer, der gør motionen både sjovere og mere afvekslende.

Først gennemgår vi fordele og ulemper ved nogle af de bedste motionscykler på markedet netop nu. For at finde frem til de bedste modeller, har vi blandt andet undersøgt en række forskellige uvildige tests og andre kilder, som vil blive nævnt undervejs.

I denne motionscykel test-oversigt får du:
🔸 Gennemgang af nogle af markedets bedste motionscykler
🔸 Gode råd til optimal motion med motionscyklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

I nedenstående sektion finder du en oversigt over gode motionscykler. Vi har bådet samlet testvindere, og motionscyklersom får gode bedømmelser af brugerne. Vi håber denne guide vil hjælpe dig med at vælge den motionscykel, der passer bedst til dine behov.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Abilica WinMag Motionscykel

Forbrugsguidens Anbefaling

✅  Testvinder hos Woman.dk
✅  60 dages fuld returret og prismatch hos Abilica
✅  Justerbare håndtag og 32 forskellige niveauer

abilica-winmag

.
Da magasinet Woman.dk testede motionscykler, tøvede de ikke med at betegne Abilica WinMag motionscyklen som en vinder. Blandt andet har de store roser til brugervenligheden, både når det gælder samling og efterfølgende brug. Brugermanualen er god, og testpanelet oplever, at det er let at kalde funktionerne frem på skærmen og finde et motionsprogram, der passer til den aktuelle form.

Den eneste kritik fra magasinet er, at modellen ikke kan klappes sammen. Generelt kan de bedste modeller dog ikke klappes sammen, så her adskiller Abilica WinMag sig ikke fra de andre modeller, vi har gennemgået. Til gengæld har den transporthjul på de forreste fødder, som kommer i funktion, når cyklen vippes forover for transport. Modellen er med sine blot 31 kilo den letteste af de cykler, vi har set på, hvilket selvsagt gør den lidt lettere at flytte rundt på.

Alt i funktioner og træningsprogrammer 

Prisniveauet for Abilica WinMag ligger i mellemområdet, men den har stadig mange funktionaliter. Den magnetiske modstand kan justeres elektronisk til 16 forskellige modstandsniveauer, og de 12 forskellige træningsprogrammer sikrer mulighed for en afvekslende træning.abilica-winmag-motionscykel-display

Abilica WinMag kan håndtere personer op til 130 kilo. Selve svinghjulet vejer 7 kilo. Det giver en udmærket stabilitet i ydelsen, men ligger en anelse under topmodellerne, der typisk har et lidt tungere svinghjul. Selve computeren måler både tid, hastighed, kalorieforbrug, distance og kadence (tråd pr. minut) samt puls, der måles via pulsmåler i cyklens håndtag.

Modellen udmærker sig desuden ved et højderegulerbart styr og en meget lav på- og afstigningshøjde. Det er en stor fordel, hvis du er gravid eller er gangbesværet. Det er dog også en feature du vil sætte pris på, når benene er helt syret til efter et hårdt træningspas.

Derfor anbefaler vi Abilica WinMag

Abalica får hele 4,4 stjerner ud af 5 inde på Trustpilot, hvilket betyder at kunderne bestemt er tilfredse. Dette skyldes at Abilica WinMag er en god motionscykel med gode funktioner og features. Den er brugervenlig og kan indstilles til de behov, du måtte have.  Samtidig er motionscyklen en af de letteste på markedet, hvilket gør det nemt at flytte rundt på den. Du får altså med denne motionscykel meget værdi for pengene.

Fordele

 • Justerbare håndtag
 • Magnetisk modstand er elektronisk justerbar
 • 32 niveauer
 • 12 træningsprogrammer
 • Transporthjul foran
Ulemper

 • Kan ikke klappes sammen

Finnlo Exum III Ergometer – motionscykel bedst i test

Bedste testvinder

✅  “Bedst i test” hos Pricerunner
✅  4 ud af 5 stjerner hos Sporttema
✅  Støjsvagt design

Finnlo-Ergometer-Exum-3

 


Byggekvaliteten er supergod med en stabil og robust konstruktion. Ét af de store plusser er den elektromagnetiske modstand, som sikrer en længere holdbarhed af maskinen. Cyklen er yderst behagelig at sidde på. Den har en bred og blødsæde, der er beregnet til både store og små bagdele. 

Om Finnlo Exum III: 
Denne motionscykel er udstyret med ergometerwattfunktion, som fungerer supergodt til hjemmetræning. Den har hele 40 modstandsniveauer at vælge imellem samt herunder 12 gode træningsprogrammer. Og hvad er denne ergometerwattfunktion så helt præcis? Det er en rigtig god måde at måle din ydelse samt fremgang på, og du kan ovenikøbet sammenligne din performance på tværs af forskellige typer af træningsmaskiner fx romaskinen eller løbebåndet. Wattydelsen på denne Finnlo Exum III kan være mellem 25 og 400 watt.

Det er muligt af have op til fire brugerprofiler på maskinen, så alle i husstanden kan have deres egen favoritindstilling.
Brugervenligheden er i top og menu-systemet samt knapperne er superlette at betjene. Du kan altså hurtigt komme i gang med at træde i pedalerne og cykle nogle kilometer, når du først har foretaget dig dette glimrende køb af en motionscykel.

Finnlo Exum III vs. markedet:
I forhold til dens prisklasse er det meget usandvanligt at brugervægten er helt oppe at ramme 150 kg. Der er altså tale om en yderst robust og holdbar maskine, som kan rumme en masse kilo.

Det smarte display er ydermere ét af plusserne ved denne motionscykel. Den viser en mængde forskellige fakta fx distance, hastighed, kalorieforbrug og omdrejninger/minut. Herudover vises din puls altid i procent, hvis du kobler den til via den medfølgende øreclips.

Fordele

 • Meget lydsvag
 • Forskellige modstandsniveauer
 • Transporthjul
 • Fitness-programmer
 • LCD-display
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende

Specifikationer:
 8 kg tungt svinghjul
 Vertikal samt horisontal justering af sædet
 Vertikal styrjustering
Maksimale brugervægt: 150 kg
 Pulsmåler: øreclips
 Vægt: 39 kg
 Watt-ydelse: 25-400 watt
 Baggrundsbelyst display


Abilica Premium UB BT-motionscykel – kraftfuld, robust og ergonomisk motionscykel

Bedste premiumvalg 

✅  32 forskellige modstandsniveauer
✅  Indbygget bluetooth
✅  Let at transportere

 

Abilica Premium UB BT-motionscykel

Uanset om træningssessionerne skal være springbrættet til at komme i bedre form, eller du finder ro i sindet, når du sørger for at opretholde en aktiv livsstil, så vil Abilica Premium UB BT-motionscykel skabe bedste forudsætninger for, at din krops sundhed bibeholdes på et solidt niveau. 

Modstandsdygtigt træningsredskab

Motionscyklen byder på 32 forskellige modstandsniveauer, hvilket gør, at du kan opnå intense træningspas, der er høj på effektivitet og kvalitet. Abilica Premium UB BT-motionscykel afslører gennem den høje belastningsevne, at den er kraftfuld, robust og solid. Den høje driftssikkerhed og belastningsevnen eksisterer i motionscyklen på baggrund af den inkorporerede elektromagnetiske modstand. 

Motionscyklen er kompatibel med forskellige smartphone-applikationer, der kan optimere dine træningssessioner, hvor du for eksempel kan aktivere din ønskede rute via Google Maps, og herefter vil cyklens modstand justere sig efter hvilket terræn, du cykler på ifølge navigations-applikationen. 

Høj stabilitet og langtidsholdbar 

Det er altafgørende, at motionscyklerne har mulighed for at leve op til ergonomiske krav, da det påvirker cykeloplevelsen. Motionscyklen kan optimeres ved at sædet er justerbart, da det giver den mest optimale stilling for kroppen. Cyklen konstruktion er på samme måde opbygget, så du kan udføre træningen på et stabil grundlag. Du kan også sammenkoble motionscyklen med håndpulsmålere og pulsbælter, der sørger for pulsaflæsning.  

Derfor anbefaler vi Abilica Premium UB BT-motionscykel

Det, der vægter højt i denne vurdering, er Abilicas fremragende score på Trustpilot. Der får de hele 4,4 stjerner ud af 5, hvilket betyder at brugerne er meget tilfredse med produktet. Det er blandt andet grundet dens 32 forskellige modstandsniveauer der gør, at din træning altid vil være afvekslende og spændende. Samtidig har du mulighed for at tilkoble bluetooth til cyklen. Derfor er denne motionscykel et godt bud til dig, der ønsker sjov træning i hjemmet.

Fordele

 • 32 forskellige modstandsniveauer
 • Kompatibel gennem bluetooth
 • PVC-hjul gør let transportabel 
 • Velegnet til personer med kropsvægt på op til 200 kilo 
Ulemper

 • Kan ikke klappes sammen

Specifikationer:

Vægt: 46 kilo
Vægt svinghjul: 9 kilo
Maks personvægt: 200 kilo
Modstandsniveauer: 32 stk.
Træningsprogrammer: 14 stk.
Længde x bredde x højde: 95 x 51 x 143 centimeter
Afstand imellem pedaler: 37 centimeter


Abilica Stream UB VIII – motionscykel med smart funktioner

Bedste motionscykel med appstyring

✅ Elektronisk justerbar modstand
✅  Indbygget bluetooth og appstyring
✅  Indbygget pulsmåler

abilica-stream-ub-viii

.
Med Stream UB VIII har Abilica forsøgt at imødekomme de mange motionister, der har efterspurgt de smarte funktioner fra den professionelle X-serie – men til en lidt mere overkommelig pris. Og det må siges at være lykkedes rigtig godt. I praksis får du en motionscykel i ”almindelig” Abilica-standard og til en almindelig gennemsnitspris, men med et hav af funktioner, der udnytter de nyeste digitale landvindinger. Eksempelvis er computeren Bluetooth-kompatibel, så du kan tilslutte motionscyklen trådløst til smartphone, tablet eller computere.

Du kan via en gratis app få adgang til at styre, indstille og aflæse alle funktionerne på cyklen, og det giver helt nye muligheder. Du kan for eksempel montere en tablet oven på den originale skærm (modellen er forberedt for dette). Det giver pludselig en uhørt stor skærm, og det er lækkert i sig selv.

Men cyklens teknik er også kompatibel med Google Maps, så du kan køre en tur live hvor som helst i verden, og se landskabet rulle forbi akkurat som på en ”rigtig” cykeltur. Det løfter selvsagt træningen til et helt nyt niveau.

Klassisk konstruktion med ekstra muligheder 

Selve Stream UB VIII-cyklen kommer i klassisk udformning i sædvanlig god Abilica materialekvalitet. Selv om konstruktionen er robust, vejer cyklen ikke mere end 34 kilo, på trods af et tungt svinghjul, der i sig selv vejer hele 9 kilo. Konstruktionen er dimensioneret til personer med vægt op til 130 kilo. Selve funktionsniveauet ligger helt på linje med klassens standard: Der er 16 forskellige elektronisk indstillelige modstandsniveauer og computeren byder på 12 forskellige sammensatte træningsprogrammer. abilica-stream-ubv-motionscykel-display

Pulsmåling er essentiel ved seriøs træning, idet man derved kan træne i det optimale leje uden at overtræne. Modellen har en standard pulsmåler indbygget i håndtagene, men derudover er den også forberedt for eventuel tilslutning af trådløst pulsbælte, som kan tilkøbes. De professionelle benytter normalt altid pulsbælte, da det giver en mere præcis pulsmåling. Du kan derfor eventuelt i første omgang spare penge ved at købe cyklen uden bælte, og anskaffe bæltet senere, hvis behovet er der.

Derfor skal du vælge Abilica Stream UB VIII

Denne motionscykel er til dig, der ønsker at have en seriøs træning på en cykel med mange gode features. Grundet dens mulighed for tilkobling af bluetooth samt pulsmåleren i håndtagene, får du en motionscykel, der kan lidt mere end normalt. Derfor, hvis du går op i smarte features og ønsker mere seriøs træning, kunne denne cykel være et godt bud til dig.

Fordele

 • Elektronisk justerbar magnetisk modstand
 • Indbygget pulsmåler til hænderne
 • Er kompatibel med pulsbånd til håndled
 • Bluetooth
 • App
Ulemper

 • Appen virker kun med iOS 10.0 eller nyere og til Android 5.0 eller nyere

Sole SB700 2020 – Motionscykel i høj kvalitet

Bedste professionelle motionscykel

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Pricerunner
✅  Testvinder hos AbilicaOnline
✅  Ekstremt lydløs


Derfor anbefaler vi denne:
Denne maskine får kastet ufattelig mange rosende ord med sig på vejen. Her kan blandt andet nævnes den meget høje kvalitet og ydeevne samt en masse gode indstillingsmuligheder.

Om Sole SB700 2020:
En meget professionel cykel, som kan placeres både i motionsrummet, kontoret eller en helt tredje plads i hjemmet. Dette er en motionscykel til dig, som ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Kvaliteten er nemlig i top og ligeledes er designet, som er lavet i en fin mat grå og sort farve.

Du kan skræddersy lige præcis din yndlingsstilling, som sikrer en effektiv og ikke mindst behagelig træning. Det justerbare sæde og styr kan trinløst flyttes både op/ned samt frem/tilbage. SB700-modellen kommer med kombipedaler, som gør således, at du kan anvende spinningssko med SPD-klamper på den ene side samt almindelige træningssko på den anden side. Du kan stille lige hvor end du ønsker denne cykel. Ønsker du at se fjernsyn under træningen, men ikke vil have den stående efter brug i stuen? Så gør transporthjulet således, at cyklen nemt kan flyttes rundt efter træningen.

En lydløs træning er dig i vente, hvis du foretager dette køb. Remdriften gør nærmest træningen helt lydløs. En fed feature, som gør denne cykel yderst konkurrencedygtig. Denne model har en smart tabletholder på styret, som ikke er en selvfølge blandt dens konkurrenter. På denne måde kan du let blive underholdt under din hårde træning, fx gennem nyhederne eller motiverende musikvideoer på YouTube. Ydermere har maskinen en indbygget trådløs computer, så du let kan holde øje med din distance, tid, kcal, hastighed og meget mere.

Specifikationer:
 Vægt: 64 kg.
 Maks personvægt: 136 kg.
 Tabletholder

Fordele ved Sole SB700 2020
Smart LDC-display
Høj kvalitet
Lang holdbarhed
Nærmest lydløs


Titan Life B80Pro – holdbar og stilfuld med elektromagnetisk modstand

Bedste motionscykel i budgetklassen

✅ 32 modstandsniveauer med nem justering
✅ Kompatibel med Bluetooth og en lang række træningsapps
✅ Tydelig træningscomputer

Titan Life B80Pro

 

Derfor anbefaler vi Titan Life B80Pro
Når træningsudstyr skal ind i hjemmet, så gør det ikke noget, det også ser godt ud. Motionscyklen kommer i et stilrent design, så den kan stå i stuen uden at “fylde” for meget – selv i små hjem. Desuden er der tale om kvalitetsudstyr. Titan Life D80PRO har fået en rigtig flot 9. plads og en god anmeldelse hos HardWorkout. De siger om Titan Life: ”Titan Life B80 Pro er en slidstærk og stabil motionscykel”.

Teknologien i cyklen lader dig have det sjovt, mens du træner. Det er muligt at forbinde til træningsspillet Zwift, der har over 120 forskellige træningsprogrammer og ruter, du kan køre på. Cyklen er velegnet til både motion og genoptræning, og da den er lavet af stærkt aluminium, er der garanti for, at du ikke kommer til at finde rust.

Træningscyklen er også fremstillet med en friktionsfri magnetbelastning, så du kan opnå den bedst mulige tråd, der både føles glidende og let. Det kulminerer i en realistisk cykeloplevelse, hvor du helt selv kan justere modstanden efter behov.

Den indbyggede mulighed for Bluetooth og Zwift gør, at du kan glemme, at du er ved at træne, og i stedet have det sjovt. Cyklen er så automatiseret som muligt, så du får en realistisk oplevelse med automatisk justering af belastninger, når du kører med Zwift.

Yderligere detaljer:
Maksbelastning: 150 kg
Mål (L, H, B): 100x155x55 cm

Fordele

 • Meget lydsvag
 • Gode justeringsmuligheder
 • Bluetooth
 • Transporthjul
Ulemper

 • Display og knapper ser billige ude
 • Relativt tung

Inshape – Flyweel FB40 – Bedste billige

Bedste minimalistiske motionscykel

✅ Populær hos Coolshop og Pricerunner
✅ 4,6/5 stjerner hos Coop
✅ 8 forskellige modstandsniveauer

InShape-FB40

 

Derfor anbefaler vi denne:
”Nem at samle, handy i brug”, ”Kører let og ser pæn ud” og ”Aldrig havde jeg troet, at jeg ville blive så glad. Den har det hele, let at betjene og et smukt design”.

Dette er blot få af de gode anmeldelser, som motionscyklen har fået af brugerne hos Coop. Det er altså en formidabel motionscykel, som du får til forholdsvis billige penge.

Om Inshape Flyweel FB40:
Trænger du til at smide et par kilo, eller blot holde dig i god form? Og er du efterhånden en smule træt af fyldte fitnesslokaler? Så kan du med denne smarte motionscykel træne i dit helt eget tempo uden nysgerrige blikke. Placer den hjemme i private omgivelser, hvor du i ro og mag kan cykel lange distancer.

Motionscyklen har otte forskellige modstandsniveauer, og du har derfor rig mulighed for at variere din træning og forbedre dit cykelløb. Med et 4 kg flywheel passer cyklen perfekt til dig, som gerne vil motionere i et roligt tempo. Som de fleste motionscykler kan cykelsadlen justeres i højden, så du sidder helt optimalt og i perfekt afstand til at træde i pedalerne. Ydermere har den to transporthjul, som gør det nemt at rykke maskinen fra rum til rum. 

Denne cykel er bygget op omkring et uopslideligt magnetisk system, som gør, at maskinen kan holde ufattelig mange år fremadrettet.

Én af produktets klare fordele er dens indbygget computer, som måler en masse vigtige detaljer i forbindelse med din træning.

Specifikationer:
 Mål: 87 x 51 x 114 cm
 Materiale: Stål og plastik
 Computeren måler: Scan, tid, hastighed, distance, ODO, puls & kalorieforbrug
 Sædet kan justeres vertikalt
 Maks. brugervægt: 100 kg.
 Vægt: 18, 5 kg.
 Tovejs rotation
 Med 2 hjul for nem transport
 1 krank

Fordele ved Inshape FlyweelFB40
Let at samle
Skarp pris
Let at flytte
Indbygget computer

 


Gode råd til valg af motionscykel

Der er stor forskel på kvaliteten af motionscykler på markedet. Så det betaler sig at gøre lidt ud af forarbejdet og lave lidt research. Køber du motionscyklen for billigt, er der stor risiko for, at manglen på kvalitet kan blive en hindring for glæden ved at motionere. Mange vælger ikke motionen af lyst men ud fra viden om motionens nødvendighed for et godt alment velbefindende, og her er det ekstra vigtigt, at det i hvert fald ikke er dårligt materiel, der ødelægger de ellers gode intentioner.

Omvendt har motionscykler været på markedet i årtier, og det betyder alt andet lige, at man faktisk får meget motionsmaskine for pengene, sammenlignet med de nyere typer som for eksempel løbebånd og crosstrainere. Hvis du går uden om de helt billige motionscykler og eventuelt tager udgangspunkt i vores gennemgang af de bedste modeller netop nu, får du en god balance mellem pris og kvalitet, og sikrer samtidig, at grundlaget for en god basismotion er på plads i lang tid fremover.

Før du beslutter dig i valget af motionscykel, er der et par enkelte ting, du bør tage stilling til. Først og fremmest skal cyklen kunne bære både dig og eventuelt andre i husstanden, der kan tænkes at skulle motionere med cyklen. De modeller, vi har gennemgået her i artikler, klarer alle fra 130 kilo og op. Er du eller andre i husstanden kraftigt bygget eller overvægtige, er den maksimale personvægt naturligvis en faktor, du skal tage hensyn til.

De fleste motionscykler i mellemklassen opfylder de generelle krav til funktionalitet med et godt udvalg af træningsprogrammer og modstandsniveauer, og det gælder også for de modeller, vi har gennemgået. Har du særlige ønsker til funktionaliteten, er det naturligvis noget, du bør undersøge nærmere. Visse modeller giver mulighed for opkobling med mobiltelefon og tablet, og det behøver ikke koste ekstra, hvis du eksempelvis vælger en model som Abilica Stream UB VIII.

Hører du til dem, der træner meget målrettet og med puls som fokus, vil du formentlig kunne have gavn af at bruge et præcist pulsbælte. Det er ikke alle motionscykler, der understøtter dette. Så husk at sikre dig kompatibilitet før køb. Vær også opmærksom på, at motionscyklen muligvis kun er kompatibel med visse mærker og modeller af pulsbælter.

I gennemgangen har vi først og fremmest haft fokus på motionscykler, der sigter mod brug i privat regi. Den eneste undtagelse er siddecyklen Abilica Stream RB X, som er i regulær professionel kvalitet. Det er en faktor, du især bør være opmærksom på, hvis cyklen skal bruges som et tilbud til medarbejdere i et firma eller i anden mere professionel sammenhæng, hvor cyklen måske vil være i brug mange timer hver dag. De billigere modeller er ganske enkelt ikke dimensioneret til en så massiv slitage.

Gode råd til optimal motion med motionscyklen

Nogle betragter motionscyklen som et lidt kedeligt motionsredskab, og det hænger måske sammen med, at den minder meget om den almindelige cykel, vi bruger i dagligdagen. Derfor bidrager den ikke med noget nyt, spændende og eksotisk.

I praksis vil alle former for motionsmaskiner dog hurtigt miste nyhedens interesse, og så handler det i højere grad om, hvilken indgangsvinkel, man anlægger til motionen. Faktum er, at man med motionscyklen får rigtig meget motionsmaskine for pengene, og ydermere en motion, som aktiverer alle de store muskelgrupper. Cykling er samtidig en af de få motionsformer, der ikke belaster kroppens led og sener unødigt – selv ved intensiv træning.

Alle motionscykler giver mulighed for at vælge et givent modstandsniveau, og så ellers bare ”male” derudaf. Det er udmærket motion, men det er måske netop denne tilgang, der uberettiget har givet motionscyklen et ry som kedelig hos nogen. De fleste vil have langt mere gavn af at gøre brug af de mange indbyggede træningsprogrammer, som gør motionen varieret og langt mere interessant. Her er der typisk indbygget både opvarmning, et egentligt træningsmodul samt efterfølgende ”nedvarmning”, og programmerne er dermed også udmærkede guider til en ideel træningssession.

Du bør naturligvis læse op på motion og træning fra forskellige kilder, og som regel er pulsen en central faktor i de forskellige teorier og tilgange. Det er muligt at finde frem til en individuel og personlig max-puls, og træner man i området omkring denne, er det muligt at finde et ”sweet spot”, hvor træningen giver maksimale resultater, uden at man bagefter behøver at være sengeliggende.

Pulsmåling er en selvfølgelighed hos alle motionscykler af rimelig kvalitet, og det er naturligvis også tilfældet for de modeller, vi har gennemgået i denne artikel. Ønsker du ikke at gå for dybt ned i teorien, kan du også nøjes med at eksperimentere dig frem. Den optimale ydelse skal foregå på et niveau, hvor du kan holde kadencen i adskillige minutter, men kun lige akkurat.

Intervaltræning er en effektiv træningsmetode
Al moderne forskning inden for træning og motion viser, at intervaltræning er den mest effektive måde at træne på. Motionscyklen har normalt et eller flere indbyggede interval-programmer, men du kan også sagtens intervaltræning på egen hånd.

Pointen er, at du skal yde dit absolut maksimale i en ganske kort periode, hvorefter du kan ”slappe af” på et lidt lavere niveau. Gentager du dette mønster i en fortløbende sekvens, er der tale om intervaltræning. Intervallerne kan være både korte og lange, og der findes mange forskellige teorier om den mest optimale fremgangsmåde.

Et konkret eksempel på et intervaltræningspas kunne være 10-20 minutters træning, hvor du skiftevis giver alt, hvad du har i 15 sekunder, hvorefter du holder ”pause” i 15 sekunder med moderat cykling. Det er hårdt, men målinger viser, at 10-20 minutters intervaltræning kan erstatte timevis af mere almindelig (og for nogen, kedelig) kontinuert træning.

Det vigtigste er dog, at du får motioneret regelmæssigt, hvad enten du eksperimenterer med avancerede træningsformer eller blot nyder en tur på motionscyklen, mens det måske siler ned udenfor. I forhold til mange andre træningsformer giver motionscyklen dog også en række muligheder for alternativ underholdning under motionen. Det er for eksempel let at trække cyklen hen foran tv’et eller montere en bog eller tablet på styret, så tiden udnyttes optimalt.

God fornøjelse med motionen

Uanset hvordan du har tænkt dig at gribe det an, vil vi ønske dig held og lykke med at komme i form. Du er velkommen til at tage udgangspunkt i denne artikel. Vælger du en af de nævnte modeller i gennemgangen, kan du være sikker på at få et godt træningsredskab, og det er næsten halvdelen af projektet.

Med godt udstyr bliver den daglige træning heldigvis noget lettere at gå til, og i løbet af få uger eller måske endda dage vil du helt sikkert kunne mærke forbedringer i formen. God tur.

Hvis du godt kan lidt at dyrke motion og få pulsen op, kan du med fordel tjekke vores test-overblik over de bedste badminton ketchere til nybegyndere, øvede og tuneringsspillere her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken motionscykel er den bedste at bruge i hjemmet?

Der er mange forskellige motionscykler, som kan være gode at have til træning i hjemmet. Det kan dog være svært at finde frem til den helt rette, hvormed nogle bud på rigtig gode motionscykler blandt andet er Sole SB700 2020, Abilica WinMag Motionscyklen og Inshape Flyweel FB40.

🧐 Er 30 minutters træning på en motionscykel nok?

Ja, 30 minutters træning på en motionscykel kan sagtens være nok. Alt efter intensiteten af din træning, så kan 30 minutter om dagen faktisk også være nok til at opnå en vægttab, da du kan forbrænde mellem 200-300 kalorier – alt afhængig af din vægt – på disse minutter.

👍 Er motionscykler gode, når jeg gerne vil tabe mig?

Ja, motionscykler kan være rigtig gode at bruge, hvis du gerne vil tabe dig. På 30 minutters træning kan du forbrænde 200-300 kalorier, hvormed du altså helt bestemt har mulighed for at tabe dig, hvis du altså bruger motionscyklen regelmæssigt. En motionscykel kan dermed være et rigtig godt køb.

🤔 Kan jeg forbrænde fedt på maven ved at træne på en motionscykel?

Ja, du forbrænder en hel del kalorier, når du træner regelmæssigt på en motionscykel. Dermed kan du altså sagtens forbrænde fedt på maven – såvel som alle andre steder på kroppen – ved at cykle. Det er en super god træning, som ligeledes styrker dine muskler flere steder i kroppen.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Pricerunner

PriceRunner har til formål at oplyse den almene forbruger om, hvor de kan finde den bedste vare til den bedste pris. De sammenligner priser fra forskellige butikker og rangerer dem, så du kan træffe det bedste valg. PriceRunner giver sælgere mulighed for at blive rykket til tops som reklame, men annoncer er tydelig markerede. Du kan desuden læse anmeldelser fra andre forbrugere, eller selv anmelde.

Vi har henvist til PriceRunner tre gange i løbet af artiklen, og du kan besøge de specifikke sider herunder. Deres opslag opdateres løbende, hvor forbrugerne giver stjerner ud af 5 og anmelder produktet med en kommentar. Du kan løbende følge med i forbrugernes holdning til produkterne.

Læs hele anmeldelsen her: Sole Fitness SB700

Læs hele anmeldelsen her: Finnlo Exum III

Læs hele anmeldelsen her: InShape FB40

AbilicaOnline

AbilicaOnline.dk forhandler Abilica, der er ét af de førende mærker når det kommer til udstyr til hjemmetræning her i Norden. De forhandler også mange andre mærker, og som firma går de op i hjemmetræning og en sund livsstil. Firmaet hører under norske Mylna Sport AS, og webshoppen har kørt siden 2007.

På hjemmesiden kan du læse meget mere om Sole SB700 2020 Spinningcykel. Den beskrivende produktbeskrivelse følges af en lanceringsvideo fra producenten, der uddyber maskinens mange egenskaber.
Læs hele anmeldelsen her

Sporttema

Sporttema åbnede den 1. december 2003 og har siden leveret træningsudstyr til tusindvis af kunder. Deres forretningskoncept lyder på at levere produkter af høj kvalitet og den bedste pris på nettet, og de vil altid gerne stå til rådighed. 

På hjemmesiden kan du læse om Exum Ergometer, der er bedømt som bedst i test. Ud over en detaljeret produktbeskrivelse finder du også en række produktbedømmelser fra kunderne, så du også kan få den almene forbrugers mening.
Læs hele testen her 

Coolshop

Coolshop leverer alt fra popcornmaskiner og Star Wars-figurer til motionsudstyr – alt sammen med det formål at gøre det sjovt og billigt at shoppe. Firmaet blev grundlagt tilbage i 2002 og holder en afslappet og hyggelig attitude, der dog ikke påvirker effektiviteten. Hos Coolshop skal det være enkelt og ærligt, og går gerne lidt ekstra langt, for at kunderne bliver tilfredse.

Du kan læse om Inshape Motionscykel på Coolshops hjemmeside. Der er en masse nyttige informationer og anmeldelser, så du kan være sikker på, du er så veloplyst som muligt.

Læs alle anmeldelserne her 

Coop

Coop er mere end dagligvarer og reklamer på nettet – det er én af Danmarks største detailkoncerner. Virksomheden bestræber sig efter at gøre hverdagen endnu bedre for både sine kunder, kollegaer og vores fælles planet. Coop har over 150 års erfaring og dækker over en lang række butikker blandt andet Kvickly, Super Brugsen, Dagli’ Brugsen, Fakta og Irma.

På hjemmesiden kan du finde forbrugeranmeldelser af Inshape motionscykel. Du kan få det store billede med alle de praktiske informationer og forbrugernes anmeldelser samlet ét sted.
Læs alle anmeldelserne her

Amazon

Amazon er en international handelsplads, hvor du kan købe alt fra film og musik til køkkenmaskiner, træningsudstyr og tøj. Køberne kan efterlade anmeldelser af de produkter, de køber, som kan komme andre købere til gode.

Anmeldelserne af Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med en lang række andre tilbud og services til deres brugere. Det inkluderer for eksempel en samling af brugeranmeldelser verden rundt, hvor brugerne lettere kan se, om et produkt er noget værd.

Anmeldelserne af Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel er fundet: Oktober 2021
Du kan læse anmeldelserne her


Læs også vores store testoversigt over paddleboards. Hvis du vil i bedre form, så kan du med fordel også tjekke vores guide til de bedste romaskiner ud.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Hop Sport HS-035H Motionscykel – god værdi for pengene

Hop Sport HS-035H Motionscykel

 

Hop Sport HS-035H Motionscykel er et oplagt valg til til dig, der gerne vil have valuta for pengene.

Modellen har ikke været inkluderet i en motionscykel test udført af eksperter, men vi har taget den med, da den er et godt valg til hjemmetræningen og kommer med fine features.

Til alle typer af forbrugere

Hop Sport HS-035H Motionscykel er et meget alsidigt produkt, som alle typer af forbrugere kan få glæde af. Det inkluderer nybegyndere såvel som garvede, for varianten er født med informerende målinger og en solid konstruktion. Den er også skabt til både de helt lette sportsentusiaster og de lidt tungere personer – den maksimale vægtbelastning er på 135 kilo, hvilket er meget i forhold til konkurrenterne.

Designet er enkelt og meget standard dog uden at have lagt vægt på det æstetiske. Men er du mere interesseret i indmaden i forhold til udtrykket, så vil apparatet være lige i øjet. Konstruktionen er som nævnt meget robust, og du får et særligt konstrueret sædedesign, der favner din komfort med en blød polstring. Det gælder også for håndtagene, der er bløde men dog skridsikre. Sadlen er som en bonus justerbar, så den passer til den høje såvel som til den lave forbruger.

Enheden vil være et godt køb for den forbruger, der gerne vil øge konditionen, tabe nogle kilo eller forbrænde en stor mængde kalorier. Der er i alt otte modstandsniveauer at vælge imellem, og du kan justere på niveauerne, mens du cykler. Det betyder, at du får den ”ægte” cykelfølelse fra landevejen og kan simulere bakket eller stejlt terræn. Når du intervaltræner, forbedrer du lettere kondien, og kroppen vil hele tiden blive udfordret på ny.

Med pulsmåler

Hop Sport HS-035H Motionscykel kommer med flere fordele. Det inkluderer ikke mindst den integrerede pulsmåler, der fungerer som håndtagsbaserede pulssensorer. Når du placerer hænderne rundt om håndtagene, bliver din puls målt, og du kan se, om du presser dig selv, eller om du slapper mere af. Med en pulsmåler kan du tillige pulstræne, som er en af de meget intensive men meget effektive træningsformer.

Du finder et stort LCD-display foran, og det er her, du kan følge med i træningen. Skærmen er brugervenlig og stor, og den gør det let for dig at se og vælge målinger, mens dine svedige fingre er lidt ude af balance. Skærmen giver dig information omkring dit træningspas med hensyn til tid, distance, kalorier, puls, og du bliver hele tiden opdateret med de nyeste målinger.

I tillæg finder du smarte ekstra-features som en tablet/telefon-holder, så du kan streame, høre musik eller læse samtidig. Det er især smart, hvis du gerne vil distraheres fra den hårde træning. Du finder også en holder til drikkevarer samt transporthjul nedenunder, som gør det let for dig at flytte produktet – ideelt, hvis du træner inde i for eksempel stuen og ikke har et træningsrum. Så kan du let flytte den, når din træning er slut.

Alt i alt den bedste motionscykel til dig, der gerne vil have en alsidig træningsform med brugbare målinger, en solid konstruktion og en høj brugervenlighed.

Fordele

 • God til hjemmetræning
 • Unikt design
 • Solid konstruktion
 • Let at anvende
 • Justerbart sæde
 • Brugervenlig træningscomputer
Ulemper

 • Kommer ikke med forudindstillede programmer

Specifikationer
Mærke: Hop Sport
Type: Motionscykel
Modstandsniveauer: 8
Display: Ja
Magnethjulsvægt: 8 kilo
Højde: 90 centimeter
Bredde: 55 centimeter
Længde: 130 centimeter
Brugervægt, maks: 135 kilo


Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel

Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel

Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel er den bedste motionscykel til dig, der ønsker høj kvalitet og masser af målinger.

Modellen har ikke været inkluderet i en motionscykel test udført af eksperter, men til gengæld er den populær blandt køberne. Brugerne fra Amazon og Google giver den henholdsvis 3,6 ud af 5 stjerner og 4,2 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Brugerne er for det meste rigtig godt tilfredse, og den generelle ros går på, at her er tale om et velfungerende produkt, der ikke fylder ret meget og kommer med mange fine målinger. Dog er flere af køberne enige om, at sadlen er noget hård og ubekvem. En bruger skriver: ”Rigtig godt køb. Jeg var lidt bekymret for sadlen, der virkede meget hård, og jeg synes også, at det gør lidt ondt, når jeg cykler længe. Men ellers fungerer den godt og kommer med et stort og overskueligt display med mange målinger”. En anden forbruger opsummerer oplevelsen med ordene: ”Var lidt svær at få sat op, så måtte have hjælp fra min datter. Men den er god til den daglige motion, og så fylder den ikke ret meget. Er let at flytte på, og så larmer den ikke så meget, som jeg havde troet”.

Flot design og mange målinger

Ønsker du en velskabt træningscykel til hjemmebrug, så vil Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel klart være et godt valg. Den kommer i tre forskellige nuancer, og selve designet er flot og moderne med et strejf af farver. Kvaliteten er høj, og materialerne er robuste og solide. Derfor behøver du kun at bekymre dig om at trampe derudad.

Varianten passer godt til dig, der gerne vil forbrænde fedt, forbedre kondien og måske tabe nogle kilo. Apparatet træner flere af dine muskler og tester din form, og tilsammen giver det en forbedring af din sundhed og velvære. Du kan holde øje med din træning på det store display, der giver dig information om for eksempel tid, distance, kalorieforbrænding og fart.

Som et stort plus er enheden tillige født med en pulsmålings-funktion. Det får du ikke på alle motionscykler, og du kan bruge funktionen til at holde øje med pulsen. Du kan pulstræne, hvorved du kan presse dig selv inden for de anbefalede rammer, og pulstræning er særligt godt til at forbedre kondien og sænke din hvilepuls. Pulsen bliver målt i håndtagene, og derfor behøver du ikke pulsbånd om for eksempel bryst eller håndled.

8 modstandsniveauer

Du får otte forskellige modstandsniveauer, og det betyder, at du selv kan justere, hvor hård din træning skal være. Skift gerne mellem niveauerne for intervaltræning, som du også kan benytte dig af i forbindelse med pulstræning. Justeringen foregår let og enkelt via displayet, og her kan du simulere at køre i kuperet terræn i stedet for kun ligeud.

Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel giver dig også valgfrihed i sædet, for det kan du justere efter behov. Justeringen foregår både horisontalt og vertikalt, og det gør modellen velegnet til høje såvel som til lave personer.

Sædet er polstret for komfort, og når du er færdig med at træne, kan du let rulle produktet væk på transporthjulene. Det er smart, hvis du ikke har et træningslokale, men vil bruge for eksempel stuen til træningen. Mens du træner, kan du benytte dig af den påsatte tablet/telefonholder, hvor du kan se et afsnit af din yndlingsserie, høre musik eller læse nyheder, mens du cykler. Det er især smart, hvis du træner af sur pligt og gerne vil distraheres fra det hårde arbejde.

Derfor anbefaler vi Hop Sport HS-2070 Onyx Motionscykel

Det, der vægter højt for denne model er, at den har fået 3,6 stjerner ud af 5 hos Amazon i brugeranmeldelser, og 4,2 stjerner ud af 5 hos Google i brugeranmeldelser. Altså er forbrugerne glade for denne model, hvilket blandt andet skyldes dens multifunktionelle træningscomputer, pulsmåleren og at den er god til hjemmetræning.

Fordele

 • Fremragende til hjemmetræning
 • Multifunktionel træningscomputer
 • Pulsmåler
 • LED-display
Ulemper

 • Kan larme en smule

Specifikationer
Mærke: Hop Sport
Type: Motionscykel
Modstandsniveauer: 8
Display: Ja
Magnethjulsvægt: 7 kilo
Højde: 120 centimeter
Bredde: 41 centimeter
Længde: 90 centimeter
Brugervægt, maks: 120 kilo


Casall Infinity 1.2B – Testvinder kondicykel

Testvinder hos Test.se
Testvinder hos Bedst-i-test.nu

casall-infinity-1-2b

 

.
Da magasinet Bedst-i-test.nu i 2016 testede 12 af de mest populære motionscykler, blev Casall Infinity 1.2B kåret som ”bedst i test”. Også det svenske magasin Test.se har kåret modellen som en vinder, og den vurderes som rigtig god til prisen. Der er da også tale om en yderligere forbedret udgave af den tidligere meget populære model 1.1B fra samme serie. Blandt forbedringerne er blandt andet en mere robust ramme og konstruktion, der klarer en brugervægt på op til 140 kilo. Kondicyklen vejer dog ikke mere end 37 kilo, så det er intet problem at flytte rundt på den.

Eventuel flytning lettes i øvrigt af de indbyggede transporthjul. Testpanelet finder, at transporthjulene er en smule spinkle, men de fungerer fint i praksis, og kommer jo i øvrigt også kun i brug ved flytning. Selve svinghjulet er også forbedret på den opgraderede model. Men en masse på 9 kilo er du sikret en jævn og behagelig gang. Håndtagene kan ligesom sædet justeres i højden, således at cyklen kan tilpasses optimalt til alle kropstyper og højder.

Baggrundsbelyst display og udfordring til selv de mest veltbedste-motionscyklerrænede

Casall Infinity 1.2B udmærker sig med baggrundsbelysning i displayet. Det er en rigtig stor fordel, hvis man eksempelvis cykler i et TV-rum med dæmpet belysning. For der er masser af informationer at holde øje med på skærmen. Her kan du løbende holde øje med både hastighed, distance, tid, kalorieforbrug, watt og omdrejninger, samt naturligvis puls som måles med sensorer i cyklens håndtag.

Du kan altid cykle i ”manuel” mode. Men som regel er det lidt sjovere og mere udfordrende at vælge et af de sammensatte træningsprogrammer. Dem er der hele 12 forskellige af. Cyklen opererer i øvrigt med 16 forskellige elektronisk styrede modstandsniveauer, hvoraf de tungeste giver god udfordring til selv de mest veltrænede motionister – vurderer Bedst-i-test.nu.

Fordele ved Casall Infinity 1.2B:
Forbedret model med blandt andet kraftigere stel
Personvægt op til 140 kilo, men lav cykelvægt på 37 kilo
Stort svinghjul sikrer mere stabil belastning
Indstilleligt sæde og styr, samt indbyggede transporthjul
Baggrundsbelyst display
12 træningsprogrammer og 16 belastningsniveauer
Pulsmåling indbygget i cyklens håndtag

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme