Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Raclette test-guide: De bedste racletter udvalgt efter grundig research og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Raclette test-guide: De bedste racletter udvalgt efter grundig research og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

På udkig efter en ny og dynamisk måde at spise mad på med dine gæster? Raclette grill er svaret. Dette lille apparat kan transformere din middagsoplevelse, hvor du og dine gæster kan tilberede små portioner af mad selv. Det er en social og kreativ måde at nyde mad på, der skaber en unik atmosfære ved spisebordet.

Men hvilken model skal du vælge? Markedet er fyldt med forskellige raclette grills, så det kan være overvældende at finde den rigtige. I denne artikel hjælper vi dig med at træffe beslutningen ved at give vores bud på de 3 bedste modeller. Så læs med og bliv klar til at revolutionere din spiseoplevelse.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste racletter til middagsbordet i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på WMF Lono Raclette Grill til 4 Personer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Jævn tilberedning
 • Vendbar plade med en glat og en ribbet grill-side
 • Konstant varmetilførsel
 • Justerbar temperatur
 • Meget brugervenlig

Ulemper

 • Ligger i det højere prislag

WMF Lono Raclette grill til 4 personer er den bedste raclette til den forbruger, der kun har brug for en lav kapacitet til fire personer.

Modellen er populær hos både eksperter og brugere. I en raclette test fra tyske Testberichte.de/Technikzuhause.de får den en flot anmeldelse efter at være blevet vurderet på kriterier som tilberedningsevner, temperaturkontrol, brugervenlighed, rengøring og alsidighed. Brugerne er ligeledes begejstrede og tildeler den i gennemsnit 4,8 ud af 5 stjerner.

Eksperterne forklarer, at WMF’s lillebror klart lever op til storebrorens høje kvalitet. De skriver, at produktet vil være den bedste raclette til den sjove sammenkomst med venner eller som et spændende stykke madlavningsudstyr til familien. Ligeledes bliver der uddelt roser til den høje ydeevne og gode stykker tilbehør til raclette.

Brugerne fremhæver rigtig mange aspekter ved enheden, og blandt andet nævner flere købere, at den er smart og praktisk i det kompakte design. Perfekt til det trange hjem. Brugerne kommenter tillige, at kvaliteten er i top, og så er den virkelig sjov at lave mad på sammen med vennerne.

Anmeldelse : Analyse af WMF Lono Raclette grill til 4 personer

Til den lille fest eller husholdning

WMF Lono Raclette grill til 4 personer adskiller sig fra de øvrige modeller i artiklen ved at have en mindre kapacitet. Hvor de andre er skabt til otte personer, er WMF’s lille variant designet til fire personer. Det er passende til den mellemstore husholdning eller lille fest.

Dog skal vi understrege, at kapaciteten er fastlagt ud fra mængden af tilbehør til raclette – her får du kun fire små pander og ikke otte. Kan gæsterne dele, kan du godt klemme en person eller to mere ind. Læg dog mærke til at selve grill-pladen også er mindre, så I vil kunne tilberede mindre raclette mad ad gangen.

Selv om kapaciteten ikke er den højeste, så er kvaliteten det til gengæld – det bliver tillige afspejlet i prisen, som ikke er den laveste. Er du brændt varm på maskinen men har ikke budgettet til den, så kan du lede efter et raclette tilbud. Se forhandlernes priser over produktteksten her.

Kvaliteten kan du for eksempel se via opbygningen i det særlige og patenterede Cromargan stål fra WMF. Cromargan giver dig en særlig konstruktion, hvor holdbarhed og tilberedningsresultater er forbedret.

Vendbar grill/stegeplade

WMF Lono Raclette grill til 4 personer er unik på flere områder i forhold til konkurrenterne. Ud over den lille og kompakte størrelse til fire-mands brug har den en vendbar grill/stegeplade. Den ene side er glat til stegning, og den anden side har ribber til grillbrug. Så behøver du ikke særlig meget mere tilbehør til raclette for at få et komplet måltid.

Brug med fordel stege-siden til din raclette mad i form af bøf, kylling eller fisk, hvor du får et sundere alternativ til stegepanden. Grill-siden er perfekt, når du ønsker at bruge enheden som raclette grill, hvor du får den velkendte grill-smag og stribede varmefordeling. Raclette grillen kan du bruge til både bøf, fisk, kylling, pølser, bacon og diverse grøntsager.

Du vil opleve en jævn og ensartet tilberedning med konstant varmetilførsel, og du bestemmer selv varmegraderne. Det gør du via temperaturknappen, der er placeret på siden, og den er brugervenlig og let regulerbar. De fire medfølgende pander, du kan bruge til tilbehør som omelet, pandekager, sauce eller flødekartofler, kommer alle med non stick-belægning, så maden ikke så let brænder fast.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der gerne vil have en mindre størrelse men dog flere tilberedningsmuligheder.

Dagens bedste priser og tilbud på Severin RG 2374:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Pander med god dybde
 • Betjening fra alle sider
 • Trinløs temperaturregulering
 • Stegeplade af natursten med kanal for fedt-dræning

Ulemper

 • Stegepladen er længe om at varme op
 • Intet medfølgende tilbehør

Severin RG 2374 er den mest fordelagtige raclette grill til den forbruger, der leder efter et produkt, der er bedst til prisen og har en natursten-stegeplade.

Modellen er en favorit hos eksperter såvel som brugere. I en raclette test hos det tyske teknologimagasin Technikzuhause.de får den et stempel som topscorer, mens brugerne på Amazon i gennemsnit giver den 4,6 ud af 5 stjerner.

Eksperterne har testet i alt seks produkter, og de har mange roser til overs for Severins bud. Først og fremmest mener de, at designet er utroligt flot og praktisk. De er også glade for, at panderne kommer med varmeisolerende håndtag, som du kan skubbe ind fra alle sider. Endnu et plus er, at panderne er markeret med en farvet prik på håndtaget, så du kan skelne dem fra hinanden. Endelig mener Tecknikzuhause.de, at tilberedningsresultatet bliver både jævnt og godt for kød, ost, brød og grøntsager.

Brugerne er også meget tilfredse med modellen, og de fremhæver specielt den lette brug og konstruktionens høje kvalitet. En bruger konkluderer: ”Denne raclette er fantastisk! Den var godt indpakket, ledningen er ekstra lang, og stenen er af god kvalitet. Dertil varmer enheden jævnt op, og den er meget kraftig. Jeg er vældig tilfreds med mit køb” (oversat fra fransk). En anden udtrykker sin oplevelse med ordene: ”Racletten fungerer perfekt. Osten smelter hurtigt, og panderne er nemme at rengøre. Jeg er meget glad for den” (oversat fra tysk).

Anmeldelse : Analyse af Severin RG 2374

Plade af natursten

Severin RG 2374 er ideel til middagsselskabet, hvor I selv står for madlavningen. Øverst er stegepladen placeret, og den er fremstillet af natursten, der giver de mest optimale tilberedningsresultater. Den er skabt til at kunne håndtere de fleste typer kød, så gæsterne kan få frit valg på de fleste hylder. Som en bonus har pladen en indbygget kanal til fedt, der løber fra. Smart og hygiejnisk.

Under pladen finder du panderne. Der er i alt otte medfølgende pander, så derfor vil du kunne invitere flere gæster til bords. Pandernes dybde er bedre end flere af konkurrenternes, og det betyder, at du vil kunne tilberede de mere flydende retter på en nem måde. Du kan for eksempel bruge panden til en hjemmelavet omelet eller en pandekage. Måske endda flødekartofler og ost.

Designet er pænt og ordentligt med fine kontrastfarver, og du får en smart betjening fra begge sider. På siden er temperaturknappen placeret, og du får en let trinløs temperaturregulering. Så kan du selv bestemme, hvor meget varme du vil have tilført under tilberedningen.

Prisen ligger til den højere side uden at være den dyreste på markedet, men eftersom du får rigtig meget for pengene, så er den vores Bedst til prisen-produkt.

Solid konstruktion og non stick

Severin RG 2374 er fremstillet i rustfrit stål, hvilket er din garanti for en robust struktur, der kan holde til lidt af hvert. Du kan sagtens benytte den ofte med samme gode resultater, og det inkluderer både til hverdag og fest.

Alle de otte pander plus stegepladen kommer med indbygget non stick, hvilket betyder, at maden ikke så let hverken brænder på eller sætter sig fast. Smart når gæster med forskellige erfarings-grader inden for raclette mad sætter sig til bords.

Der er rigtig mange plusser ved modellen, men dog også nogle minusser. Læg i den forbindelse mærke til at stegepladen er relativt længe om at varme op. Hvis I skal spise på et bestemt tidspunkt, så skal du gå i gang med forberedelserne et stykke tid inden.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der ønsker høj kvalitet for pengene og en stegeplade af natursten samt muligheden for at invitere mange gæster.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Cloer Raclette 6430:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Gode grill-resultater
 • Effektive non stick-egenskaber
 • Høj bygningskvalitet

Ulemper

 • Intet håndtag

Cloer Raclette 6430 er den nok bedste raclette til dig, som leder efter en mere simpel variant til en lav pris.

Modellen hører til eksperternes såvel som brugernes favoritter. I en raclette test hos det tyske testmagasin Testberichte.de / ETM Testmagazin er den blevet bedømt ud fra parametre som præstationsevner, brugervenlighed, alsidighed og rengøring, og eksperterne vurderer, at den klarer sig rigtig fint. Også brugerne fra Amazon er glade for enheden, som de i gennemsnit tildeler 4,2 ud af 5 stjerner.

Eksperterne kalder den for bedste raclette til ”madlavning med venner ved bordet” (oversat fra tysk), og er meget imponerede over, hvad produktet kan. De forklarer, at den vil være et rigtig godt valg til en hyggelig aften i den kolde tid, hvor den kombinerer rart samvær med fremragende tilberedning af raclette mad. Du kan smelte ost og tilberede kød, fisk og grønt, og derfor er alsidigheden rigtig høj, ifølge eksperterne. Grill-egenskaberne bliver fremhævet ved varianten, og det samme gælder den generelle konstruktion og non stick-egenskaberne. Dog savner eksperterne et håndtag.

Brugerne er især imponerede over tilberedningsresultaterne, for flere fremhæver madens dejlige smag. Også rengøring foregår let ifølge flere brugere, og køberne roser tillige den høje bygningskvalitet. En bruger kommenterer: ”Fantastisk raclette grill. Efter opvarmning tager det selvfølgelig lidt, fordi stenen skal blive varm. Vi opnåede gode resultater. Alt smagte meget velsmagende” (oversat fra tysk).

Anmeldelse : Analyse af Cloer Raclette 6430

Simpel og billig

Cloer Raclette 6430 kommer med mange plusser, men prisen er det måske mest markante. Enheden er ikke særlig dyr, og derfor behøver du ikke lede efter et raclette tilbud for at kunne få pengene til at række. I forhold til konkurrenterne ligger prisen klart mod bunden.

Det betyder selvfølgelig også, at du må gå på kompromis med nogle elementer. Her drejer det sig om alsidigheden, for der er ikke meget medfølgende tilbehør til raclette. Du får de små pander til personligt brug, og så får du en grillplade.

Grillpladen ligger øverst og er den store flade, hvor du og dine gæster steger jeres raclette mad i form af for eksempel pølser, bacon, bøffer, kylling, fisk eller grøntsager. Panderne er de små indsatser, du fylder de mere flydende fødevarer i – for eksempel flødekartofler eller en omelet. Selv om alsidigheden ikke er den højeste, vil du stadig kunne servere et festmåltid for dine gæster, hvor I sammen tilbereder maden.

Stilen er enkel og måske ikke den mest elegante i forhold til konkurrenterne. Den ligner en traditionel raclette grill for værre og bedre.

Justerbar temperatur og non stick-belægning

Selv om Cloer Raclette 6430 er enkel og prisvenlig, fejler tilberedningsresultaterne ikke noget. Du får en jævn og ensartet kokkerering, men læg mærke til at der ikke er nogen håndtag til at gribe ordentlig fat om produktet. Derfor er det en god ide at placere din raclette grill der, hvor den skal stå og lade den blive der, til den er brugt og afkølet igen.

Når den ikke længere er varm, oplever du dog en let rengøring, da pladen og panderne kommer med non stick-belægning, der mindsker chancen for, at maden sætter sig fast. Temperaturen indstiller du selv via drejeknappen, og du får en nem måde at vælge varmegraderne på. En effekt på 1100 watt giver dig god saft og kraft og nok til en hel aften med social spisning.

Som en ekstra bonus står modellen solidt fast på gummifødderne, så du kan være sikker på, at den ikke smutter, og nogen kommer til skade. En tænd/sluk lampe indikerer, om den er tændt eller slukket, og grillpladen er let at fjerne efter brug.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der går efter solid kvalitet til en lav pris.

Test og anmeldelser af racletter til middagsbordet anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests.

Ekspert- og testkilder

ETM Testmagazin er et tysk testmagasin, der afprøver, analyserer og vurderer produkter for forbrugerne. Der er tale om produkter inden for husholdning, teknologi og fritid, og her gælder det en raclette test af modellerne WMF Lono Raclette 8 Personer, Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor, Steba RC 4 Plus og Cloer Raclette 6430. Bedømmelsesgrundlaget har blandt andet været tilberedning, alsidighed, rengøring, design og kapacitet, og eksperterne vurderer, at de alle klarer sig rigtig godt.

Testen af WMF Lono Raclette 8 Personer blev udført: November 2020
Du kan se testen her

Testen af Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor blev udført: November 2016
Du kan se testen her

Testen af Steba RC 4 Plus blev udført: November 2014
Du kan se testen her

Testen af Cloer Raclette 6430 blev udført: November 2016
Du kan se testen her

Technikzuhause.de

Technikzuhause.de er et tysk teknologimagasin, der skriver om nyheder og produkter til hus, køkken og have. Angående produkter foretager de tyske eksperter løbende tests, og her drejer det sig om raclette test, hvor bedømmelseskriterierne blandt andet tæller kapacitet, tilberedningsresultater, alsidighed og rengøring.

Testen af Severin RG 2374 og Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Testen af Steba RC 4 Plus blev udført: December 2014
Du kan se testen her

Testen af WMF Lono Raclette 4 Personer blev udført: December 2018
Du kan se testen her

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores raclette test artikel set nærmere på seks af de bedste på markedet ifølge eksperterne og brugerne.

Hvis du er interesseret i en raclette, så er du måske også nysgerrig efter at afprøve andre former for alternativ tilberedning af mad? I så fald har vi skrevet en række øvrige test-artikler om lignende produkter i samme stil.

Når du er til raclette, vil du garanteret også være til grill. Der er i dag flere former for grille, og vi har behandlet dem alle for at skabe det bedst mulige overblik for dig. Du kan for eksempel finde inspiration i vores elektrisk grill test-artikel, gasgrill test-artikel eller kulgrill test-artikel. Her præsenterer vi dig for et bredt udvalg af de skarpeste varianter, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov.

Hvis du godt kan lide bord-konceptet, hvor du ligesom med racletten sidder sammen med dine gæster rundt om bordet og tilbereder mad sammen, så vil en bordgrill måske være noget for dig. Vi har skrevet en generel panini-grill test-artikel, hvor grillene i bordformat bliver behandlet. Her får du et overblik over de forskellige varianter, hvor du kan se hvilken en, der er mest til din smag.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af WMF Lono Raclette 8 Personer blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Severin RG 2374 blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Steba RC 4 Plus blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Cloer Raclette 6430 blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af WMF Lono Raclette 4 Personer blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

FAQ

Hvilken raclette er bedst?
Der er en række velfungerende modeller at vælge i mellem, og i vores raclette test artikel har vi medtaget seks af de bedste. Alle hører de til eksperternes favoritter, men i særdeleshed udmærker WMF Lono Raclette 8 Personer, Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor og Steba RC 4 Plus sig.
Hvad kan jeg tilberede på en raclette?
Du kan bruge produktet som en raclette grill eller som en slags sund stegepande. Her vi du kunne tilberede raclette mad som bøffer, fisk, fjerkræ, pølser, bacon og diverse former for grøntsager. Med de medfølgende små pander kan du lave tilbehør som små pandekager, flødekartofler, smeltet ost, sauce eller omelet.
Hvor varm bliver en raclette?
Din raclette grill kan blive lige så varm som dine kogeplader, ovn eller din traditionelle grill. Derfor bør du passe rigtig godt på og aldrig lade børn anvende den uden opsyn.
Hvor kommer racletten fra?
Raclette stammer fra Schweiz, hvor apparatet oprindeligt blev anvendt til at tilberede smeltet ost. I dag kan den bedste raclette tilberede mange andre fødevarer.

Købsguide: Sådan vælger du den bedste raclette grill

I gamle dage blev en raclette kun brugt til at smelte ost, men de dage er forbi. Nu kan du bruge den som et socialt omdrejningspunkt, hvor hygge og spisning er i synergi. Men hvilken en skal du vælge? Det hjælper vi dig med at finde frem til her.

Størrelse / kapacitet

De fleste enheder i artiklen er designet til otte personers brug. Du kan også få en mindre eller større kapacitet. Læg mærke til at den fysiske størrelse bliver påvirket af, hvor mange personer maskinerne er beregnet til.

Vælger du en høj kapacitet, vil den også fylde mere, så vær sikker på at dit spisebord er stort nok. En stor en vil tillige fylde en del under opbevaringen. Har du kun lidt plads, kan du vælge en mindre, der måske kun har kapacitet til fire personer.

Vær opmærksom på at prisen ofte bliver højere, når du vælger en med større kapacitet.

Effekt i watt

Effekten i watt har betydning, hvis du vælger en model beregnet til mange personer. Anskaffer du dig en raclette grill til otte personer eller mere, anbefaler eksperterne, at dit valg har minimum 1000 watt.

Temperaturkontrol

Gå gerne efter et produkt til raclette mad, der har en justerbar temperaturkontrol. Det kommer ofte i form af en drejeknap på siden. Så kan du bedre styre temperaturen selv, hvilket giver de bedste forhold for et vellykket måltid.

Plader

Den øverste plade er det element, du tilbereder kød, fisk, kylling, pølser og grøntsager på – det vil sige de faste fødevarer. På nogle varianter får du en vendbar plade, hvor den ene side er glat og den anden ribbet. Den glatte side fungerer lidt som en sund stegepande, hvor den ribbede side fungerer som en grill.

Nogle steder får du tilbehør til raclette, der består af flere udskiftelige plader. Her vil du også få en glat og en ribbet mulighed. Nogle enheder kommer med flere typer plader.

En grillplade er et must for de fleste, og den medfølger som oftest. Det er op til dig, om du ønsker flere plader.

De glatte stegeplader kan være fremstillet af forskellige materialer, der håndterer varme på forskellige måder. Nogle bliver varmere end andre, og nogle kan være bedre til at lede varmen. Det vil være et individuelt valg, hvad du foretrækker.

Rengøring

Er du ikke til manuel rengøring, vil din bedste raclette være en, der tåler maskinopvask. Nogle steder er det kun tilbehør til raclette, du kan putte i maskinen, og nogle steder vil det stort set være alt – også pladerne.

Moderne racletter og deres tilbehør er konstrueret med en non stick-belægning fra producentens side, så maden ikke så let brænder på eller sætter sig fast.

Tilbehør til raclette

Du vil få små pander med i købet, som du skal indsætte i hullet mellem varme og plade. Panderne kan tilberede de flydende retter som smeltning af ost eller chokolade, omeletter, pandekager, saucer eller flødekartofler.

Hver gæst vil få sin egen pande, hvor han eller hun selv kan bestemme, hvilket tilbehør han eller hun ønsker.

Pris

Prisen varierer en del fra model til model. De billigste koster er par hundrede kroner, mens de dyrere koster godt op over de tusinde kroner.

Prisen afhænger især af størrelse, medfølgende tilbehør til raclette, mærke, kvalitet og anvendelsesmuligheder.

Vil du gerne have fingrene i en af de dyrere varianter, kan du lede efter et fordelagtigt raclette tilbud. Ellers må du nøjes med en mere prisvenlig enhed. Ifølge eksperterne er en høj pris ikke altid lig med en god ydeevne. Læs gerne her eksperternes kommentarer. Du finder links til alle undersøgelser nederst i artiklen.

Du kan læse mere om tips til køb af raclette grill hos Raclettehub.com.

Gode opskrifter til din raclette grill

Når du har foretaget dit valg af produkt, så skal du også bruge det. Brugen er faktisk meget enkel, for du kan egentlig bare smække noget kød eller grøntsager på toppen og sætte temperaturen op. Ønsker du dog mere finesse, har vi samlet nogle smagfulde opskrifter, så du kan komme godt i gang.

Raclette med ost

Ingredienser

 • 100-150 gram raclette ost
 • Kogte kartofler
 • Bacon i skiver
 • Oksefilet i skiver
 • Chipolata-pølser
 • Squash, grofthakket
 • Rød peberfrugt, grofthakket
 • Cornichoner
 • Babymajs
 • Barbecue-sauce eller ketchup

Sådan gør du

 1. Skær osten til, så den passer til de små pander under grillen.
 2. Placér baconskiverne på din raclette grill og anvend fedtet til at stege de øvrige ingredienser. Brug alternativt olie.
 3. Placér kød og grønt på grillen lidt ad gangen og steg ved medium varme. Tilbered samtidig panderne med ost under grillen.
 4. Hæld den smeltede ost over de kogte kartofler. Servér sammen med kød og grønt samt barbecue-sauce/ketchup.

Du kan finde den fulde opskrift hos Eatlittlebird.com.

Middelhavs-raclette

Ingredienser

 • Oliven i skiver
 • Raclette ost i skiver
 • Tomat i skiver
 • Rød peberfrugt i skiver
 • Rosmarin

Sådan gør du

 1. Fordel oliven, tomat og peberfrugt på de små pander. Krydr eventuelt med lidt rosmarin.
 2. Placér en skive ost oven på ingredienserne og tilbered under grillen.
 3. Servér når osten er smeltet til en boblende konsistens.

Du kan finde den fulde opskrift hos Mydinner.co.uk.

Raclette ost med kartofler og grønt

Ingredienser

 • 800 gram raclette ost
 • 1 kilo kartofler
 • 1 spiseskefuld smør
 • 1 hoved krølsalat i blade
 • 1 hoved romainesalat i blade
 • 2 røde peberfrugter i skiver
 • 2 gule peberfrugter i skiver
 • 150 gram løg i skiver
 • 150 gram cornichoner
 • 2 baguettes i skiver

Dressing:

 • 3 spiseskefulde dijon sennep
 • 3 spiseskefulde rødvinseddike
 • 100 milliliter solsikkeolie
 • 1 spiseskefuld hakket purløg

Sådan gør du

 1. Start din raclette mad med dressingen, hvor du pisker sennep og eddike sammen i en skål.
 2. Tilsæt salt, peber og olien og pisk indtil dressingen er tyk og jævn. Hæld de hakkede purløg i, pisk videre og sæt i køleskab.Kog kartoflerne til de er møre.
 3. Tilsæt smør og hold dem varme indtil serveringen.
 4. Arranger alle de andre ingredienser i separate skåle og placér dem på bordet som tilbehør til raclette. Tænd for din raclette.
 5. Invitér gæsterne til bordet. Brug den øverste plade til at stege kartoflerne sprøde eller holde dem varme. Du kan eventuelt også tilberede peberfrugterne her,
 6. hvis du ikke vil have dem kolde. Osten tilbereder gæsterne i panderne.

Du kan finde den fulde opskrift hos Bbcgoodfood.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme