Mangler du en raclette til middagsbordet? Her er de bedste ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Leder du efter en hyggelig, social og kreativ måde at spise mad på sammen med dine gæster? Så bør du investere i en raclette grill.

En raclette er et mindre apparat, der kan tilberede mad. Du skal blot placere det på et bord, og så kan du og dine gæster selv tilberede mindre stykker fødevarer. Du finder en plade øverst, hvor du steger/griller din kød og grønt, og der medfølger også et antal mindre pander, du skal bruge til tilbehøret. 

Du kan samle gæsterne rundt om racletten ved spisebordet og nyde en anderledes form for samvær og aftensmad.

Er du grøn på området, ved du måske ikke helt hvilken model, du skal vælge. Derfor har vi undersøgt markedet og udvalgt seks af eksperternes og brugernes favoritter til dig, som blandt andet er blevet udvalgt på baggrund af tilberedningsresultater, rengøring, alsidighed og kapacitet. Så kan du lettere finde ud af hvilken én, der passer bedst til dine behov.

Er du til alternativ madlavning, kan du få udvidet din horisont ved at kaste et blik på artiklens sidste afsnit. Her linker vi til andre af vores artikler, der favoriserer grill-entusiasten, herunder emner som; elektrisk grill, panini-grill, gasgrill og kulgrill.

Syv elementer du bør overveje, inden du vælger din nye raclette:

🔸 Størrelse/kapacitet: Hvor mange personer skal den være til? Er fire nok, eller skal det være otte eller mere? Overvej også hvor stor den er rent fysisk, så du er sikker på, at du har plads til den.
🔸 Effekt: Effekten i watt siger noget om hestekræfterne. Skal du have en model til mange personer, kan det være en god ide at skele lidt til watt-angivelsen.
🔸 Temperaturkontrol: Er der en justerbar temperaturkontrol?
🔸 Plader: Hvor mange grill/tilberedningsplader har du brug for?
🔸 Rengøring: Kan de aftagelige dele tåle maskinopvask?
🔸 Tilbehør: Hvor mange små pander medfølger? Er der andet tilbehør, du har brug for?
🔸 Pris: Prisen hænger gerne sammen med kapacitet, størrelse, mærke og anvendelsesmuligheder, så du får ofte, hvad du betaler for.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester apparaterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende varianter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


WMF Lono Raclette 8 Personer – Stor raclette i god kvalitet

Testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte.de / ETM Testmagazin
Topscorer hos det tyske testmagasin Testberichte.de / Stiftung Warentest
✅ 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

 

WMF Lono Raclette 8 Personer

 

 

WMF Lono Raclette 8 Personer vil være den bedste raclette til dig, der vægter høj kvalitet tungest og ofte inviterer mange gæster.

Modellen er en af eksperternes helt klare favoritter, og den scorer højt i mere end en raclette test. De tyske eksperter er meget imponerede, og det gælder to forskellige tests samlet af det tyske testmagasin Testberichte.de. Her bliver den kåret til henholdsvis testvinder og topscorer.

Også brugerne er vilde med WMF’s raclette grill. Hos Amazon modtager den i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig godt.

Testberichte.de / ETM Testmagazin er begejstrede for enheden, som de kårer til den bedste raclette ud af otte testede produkter. De hæfter sig ved, at grill-resultatet bliver rigtig godt, og så er det en fordel, at både tilberedningen og rengøringen foregår utroligt hurtigt og nemt. Endelig mener de, at sikkerheden plus selve håndteringen er helt i top. 

Testberichte.de / Stiftung Warentest har testet i alt 12 apparater, og de giver WMF’s raclette grill et stempel som ”God”. Det begrunder de med, at den er meget rummelig, og så fordeler den temperaturen rigtig fint. Selve opvarmningen foregår hurtigt, og varianten præsterer rigtig godt, når det kommer til at grille tykke bøffer. Eksperterne er tillige imponerede over det pæne grill-mønster, som kødet får, og så er det smart med den medfølgende plade til afsætning af panderne.

Brugerne er også meget imponerede. De roser den især for at varme rigtig hurtigt op, og så bliver resultaterne af kød såvel som grøntsager rigtig godt. En bruger skriver: ”Meget klassisk og solidt håndværk. Grillpladen er også helt i top og stabil. Rengøringen var meget let og uproblematisk. Enheden anbefales absolut” (oversat fra tysk). En anden mener: ”Possibly the sleekest and best raclette set I’ve ever seen. Very easy to use. Just plug it in. It’s a gem”.

Det oplagte valg til den store husholdning

WMF Lono Raclette 8 Personer er vores premium-valg, som passer til dig, der ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet. Prisen ligger klart mod de højere niveauer, så hvis du er på budget, kan du holde øje med et raclette tilbud. Til gengæld får du meget for pengene.

Det inkluderer ikke mindst den meget høje kapacitet. Der er otte medfølgende pander og otte paletter, og det betyder, at I i alt kan være otte rundt om bordet. Smart hvis du har en stor husholdning, eller hvis du holder af at invitere mange gæster.

Du ser den høje kvalitet i den solide konstruktion i materialet, der består af Cromargan rustfrit stål. Cromargan er et registreret varemærke fra WMF og er karakteriseret ved at have en særlig struktur, der øger holdbarhed og tilberedningsresultater. 

Designet emmer tillige af kvalitet, for udtrykket er stilfuldt og enkelt. Farverne er kontrastfarver i sort og sølv, men læg mærke til at den fylder en del, da den har den store kapacitet.

Høj alsidighed og nem rengøring

Med WMF Lono Raclette 8 Personer behøver du ikke at investere i mere tilbehør til raclette, for du får alt det, du har brug for, for at kunne invitere på et hyggeligt måltid. Med både pander og paletter til alle er alsidigheden høj, og I kan tilberede flere typer af raclette mad. Det inkluderer pandekager og omeletter, hvor I selv bestemmer fyldet.

Øverst er den store grill-plade placeret, og den fungerer som en almindelig grill. Her kan I grille pølser, fisk og kød såvel som diverse grøntsager. Kun fantasien sætter grænser. På siden finder du en drejeknap til temperatur, så du kan tilberede ved den ønskede varme.

Både den aftagelige grill-plade, paletter og pander kommer med en non stick-belægning, og det betyder, at maden ikke så let sætter sig fast. Som endnu en bonus tåler alle de aftagelige elementer maskinopvask, så praktisk talt er der stort set ingen manuel rengøring påkrævet.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der ønsker høj kvalitet, stor kapacitet, bred alsidighed og let rengøring.

Fordele

 • Jævn gratinering af ost
 • Gode grill-resultater
 • Aftagelig plade
 • Let rengøring
 • Høj kvalitet
Ulemper

 • Temperatur-kontrollen bliver meget varm
 • Høj pris

Specifikationer ved WMF Lono Raclette 8 Personer

Producent: WMF
Antal personer: 8
Effekt: 1500 watt
Højde: 13 centimeter
Bredde: 55 centimeter
Dybde: 24 centimeter


WMF Lono Raclette Grill til 4 Personer – perfekt til den mindre husholdning

Topscorer hos det tyske testmagasin Testberichte.de / Technikzuhause.de
4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

WMF Lono Raclette 4 Personer

 

WMF Lono Raclette grill til 4 personer er den bedste raclette til den forbruger, der kun har brug for en lav kapacitet til fire personer.

Modellen er populær hos både eksperter og brugere. I en raclette test fra tyske Testberichte.de/Technikzuhause.de får den en flot anmeldelse efter at være blevet vurderet på kriterier som tilberedningsevner, temperaturkontrol, brugervenlighed, rengøring og alsidighed. Brugerne er ligeledes begejstrede og tildeler den i gennemsnit 4,8 ud af 5 stjerner.

Eksperterne forklarer, at WMF’s lillebror klart lever op til storebrorens høje kvalitet. De skriver, at produktet vil være den bedste raclette til den sjove sammenkomst med venner eller som et spændende stykke madlavningsudstyr til familien. Ligeledes bliver der uddelt roser til den høje ydeevne og gode stykker tilbehør til raclette.

Brugerne fremhæver rigtig mange aspekter ved enheden, og blandt andet nævner flere købere, at den er smart og praktisk i det kompakte design. Perfekt til det trange hjem. Brugerne kommenter tillige, at kvaliteten er i top, og så er den virkelig sjov at lave mad på sammen med vennerne.

Til den lille fest eller husholdning

WMF Lono Raclette grill til 4 personer adskiller sig fra de øvrige modeller i artiklen ved at have en mindre kapacitet. Hvor de andre er skabt til otte personer, er WMF’s lille variant designet til fire personer. Det er passende til den mellemstore husholdning eller lille fest.

Dog skal vi understrege, at kapaciteten er fastlagt ud fra mængden af tilbehør til raclette – her får du kun fire små pander og ikke otte. Kan gæsterne dele, kan du godt klemme en person eller to mere ind. Læg dog mærke til at selve grill-pladen også er mindre, så I vil kunne tilberede mindre raclette mad ad gangen.

Selv om kapaciteten ikke er den højeste, så er kvaliteten det til gengæld – det bliver tillige afspejlet i prisen, som ikke er den laveste. Er du brændt varm på maskinen men har ikke budgettet til den, så kan du lede efter et raclette tilbud. Se forhandlernes priser over produktteksten her.

Kvaliteten kan du for eksempel se via opbygningen i det særlige og patenterede Cromargan stål fra WMF. Cromargan giver dig en særlig konstruktion, hvor holdbarhed og tilberedningsresultater er forbedret.

Vendbar grill/stegeplade

WMF Lono Raclette grill til 4 personer er unik på flere områder i forhold til konkurrenterne. Ud over den lille og kompakte størrelse til fire-mands brug har den en vendbar grill/stegeplade. Den ene side er glat til stegning, og den anden side har ribber til grillbrug. Så behøver du ikke særlig meget mere tilbehør til raclette for at få et komplet måltid.

Brug med fordel stege-siden til din raclette mad i form af bøf, kylling eller fisk, hvor du får et sundere alternativ til stegepanden. Grill-siden er perfekt, når du ønsker at bruge enheden som raclette grill, hvor du får den velkendte grill-smag og stribede varmefordeling. Raclette grillen kan du bruge til både bøf, fisk, kylling, pølser, bacon og diverse grøntsager.

Du vil opleve en jævn og ensartet tilberedning med konstant varmetilførsel, og du bestemmer selv varmegraderne. Det gør du via temperaturknappen, der er placeret på siden, og den er brugervenlig og let regulerbar. De fire medfølgende pander, du kan bruge til tilbehør som omelet, pandekager, sauce eller flødekartofler, kommer alle med non stick-belægning, så maden ikke så let brænder fast.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der gerne vil have en mindre størrelse men dog flere tilberedningsmuligheder.

Fordele

 • Jævn tilberedning
 • Vendbar plade med en glat og en ribbet grill-side
 • Konstant varmetilførsel
 • Justerbar temperatur
 • Meget brugervenlig
Ulemper

 • Ligger i det højere prislag

Specifikationer ved WMF Lono Raclette grill til 4 Personer

Producent: WMF
Antal personer: 4
Effekt: 900 watt
Højde: 16centimeter
Bredde: 41centimeter
Dybde: 30centimeter


Købsguide: Sådan vælger du den bedste raclette grill

I gamle dage blev en raclette kun brugt til at smelte ost, men de dage er forbi. Nu kan du bruge den som et socialt omdrejningspunkt, hvor hygge og spisning er i synergi. Men hvilken en skal du vælge? Det hjælper vi dig med at finde frem til her.

Størrelse / kapacitet

De fleste enheder i artiklen er designet til otte personers brug. Du kan også få en mindre eller større kapacitet. Læg mærke til at den fysiske størrelse bliver påvirket af, hvor mange personer maskinerne er beregnet til.

Vælger du en høj kapacitet, vil den også fylde mere, så vær sikker på at dit spisebord er stort nok. En stor en vil tillige fylde en del under opbevaringen. Har du kun lidt plads, kan du vælge en mindre, der måske kun har kapacitet til fire personer.

Vær opmærksom på at prisen ofte bliver højere, når du vælger en med større kapacitet.

Effekt i watt

Effekten i watt har betydning, hvis du vælger en model beregnet til mange personer. Anskaffer du dig en raclette grill til otte personer eller mere, anbefaler eksperterne, at dit valg har minimum 1000 watt.

Temperaturkontrol

Gå gerne efter et produkt til raclette mad, der har en justerbar temperaturkontrol. Det kommer ofte i form af en drejeknap på siden. Så kan du bedre styre temperaturen selv, hvilket giver de bedste forhold for et vellykket måltid.

Plader

Den øverste plade er det element, du tilbereder kød, fisk, kylling, pølser og grøntsager på – det vil sige de faste fødevarer. På nogle varianter får du en vendbar plade, hvor den ene side er glat og den anden ribbet. Den glatte side fungerer lidt som en sund stegepande, hvor den ribbede side fungerer som en grill. 

Nogle steder får du tilbehør til raclette, der består af flere udskiftelige plader. Her vil du også få en glat og en ribbet mulighed. Nogle enheder kommer med flere typer plader.

En grillplade er et must for de fleste, og den medfølger som oftest. Det er op til dig, om du ønsker flere plader.

De glatte stegeplader kan være fremstillet af forskellige materialer, der håndterer varme på forskellige måder. Nogle bliver varmere end andre, og nogle kan være bedre til at lede varmen. Det vil være et individuelt valg, hvad du foretrækker.

Rengøring

Er du ikke til manuel rengøring, vil din bedste raclette være en, der tåler maskinopvask. Nogle steder er det kun tilbehør til raclette, du kan putte i maskinen, og nogle steder vil det stort set være alt – også pladerne.

Moderne racletter og deres tilbehør er konstrueret med en non stick-belægning fra producentens side, så maden ikke så let brænder på eller sætter sig fast.

Tilbehør til raclette

Du vil få små pander med i købet, som du skal indsætte i hullet mellem varme og plade. Panderne kan tilberede de flydende retter som smeltning af ost eller chokolade, omeletter, pandekager, saucer eller flødekartofler. 

Hver gæst vil få sin egen pande, hvor han eller hun selv kan bestemme, hvilket tilbehør han eller hun ønsker.

Pris

Prisen varierer en del fra model til model. De billigste koster er par hundrede kroner, mens de dyrere koster godt op over de tusinde kroner.

Prisen afhænger især af størrelse, medfølgende tilbehør til raclette, mærke, kvalitet og anvendelsesmuligheder.

Vil du gerne have fingrene i en af de dyrere varianter, kan du lede efter et fordelagtigt raclette tilbud. Ellers må du nøjes med en mere prisvenlig enhed. Ifølge eksperterne er en høj pris ikke altid lig med en god ydeevne. Læs gerne her eksperternes kommentarer. Du finder links til alle undersøgelser nederst i artiklen.

Du kan læse mere om tips til køb af raclette grill hos Raclettehub.com.


Gode opskrifter til din raclette grill

Når du har foretaget dit valg af produkt, så skal du også bruge det. Brugen er faktisk meget enkel, for du kan egentlig bare smække noget kød eller grøntsager på toppen og sætte temperaturen op. Ønsker du dog mere finesse, har vi samlet nogle smagfulde opskrifter, så du kan komme godt i gang.

Raclette med ost

Ingredienser

 • 100-150 gram raclette ost
 • Kogte kartofler
 • Bacon i skiver
 • Oksefilet i skiver
 • Chipolata-pølser
 • Squash, grofthakket
 • Rød peberfrugt, grofthakket
 • Cornichoner
 • Babymajs
 • Barbecue-sauce eller ketchup

Sådan gør du

 1. Skær osten til, så den passer til de små pander under grillen.
 2. Placér baconskiverne på din raclette grill og anvend fedtet til at stege de øvrige ingredienser. Brug alternativt olie.
 3. Placér kød og grønt på grillen lidt ad gangen og steg ved medium varme. Tilbered samtidig panderne med ost under grillen.
 4. Hæld den smeltede ost over de kogte kartofler. Servér sammen med kød og grønt samt barbecue-sauce/ketchup.

Du kan finde den fulde opskrift hos Eatlittlebird.com.

Middelhavs-raclette

Ingredienser

 • Oliven i skiver
 • Raclette ost i skiver
 • Tomat i skiver
 • Rød peberfrugt i skiver
 • Rosmarin

Sådan gør du

 1. Fordel oliven, tomat og peberfrugt på de små pander. Krydr eventuelt med lidt rosmarin.
 2. Placér en skive ost oven på ingredienserne og tilbered under grillen.
 3. Servér når osten er smeltet til en boblende konsistens.

Du kan finde den fulde opskrift hos Mydinner.co.uk.

Raclette ost med kartofler og grønt

Ingredienser

 • 800 gram raclette ost
 • 1 kilo kartofler
 • 1 spiseskefuld smør
 • 1 hoved krølsalat i blade
 • 1 hoved romainesalat i blade
 • 2 røde peberfrugter i skiver
 • 2 gule peberfrugter i skiver
 • 150 gram løg i skiver
 • 150 gram cornichoner
 • 2 baguettes i skiver

Dressing:

 • 3 spiseskefulde dijon sennep
 • 3 spiseskefulde rødvinseddike
 • 100 milliliter solsikkeolie
 • 1 spiseskefuld hakket purløg

Sådan gør du

 1. Start din raclette mad med dressingen, hvor du pisker sennep og eddike sammen i en skål. Tilsæt salt, peber og olien og pisk indtil dressingen er tyk og jævn. Hæld de hakkede purløg i, pisk videre og sæt i køleskab.
 2. Kog kartoflerne til de er møre. Tilsæt smør og hold dem varme indtil serveringen.
 3. Arranger alle de andre ingredienser i separate skåle og placér dem på bordet som tilbehør til raclette. Tænd for din raclette.
 4. Invitér gæsterne til bordet. Brug den øverste plade til at stege kartoflerne sprøde eller holde dem varme. Du kan eventuelt også tilberede peberfrugterne her, hvis du ikke vil have dem kolde. Osten tilbereder gæsterne i panderne.

Du kan finde den fulde opskrift hos Bbcgoodfood.com.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Steba RC 4 Plus 

Testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte.de/ ETM Testmagazin
Testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte.de/ Technikzuhause.de
✅ 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

 

Steba RC 4 Plus

 

Steba RC 4 Plus vil være den bedste raclette til dig, der går meget op i design og kvalitet.

Modellen er meget populær blandt eksperterne. Det tyske testmagasin Testberichte.de samler forskellige tyske tests, og de har fundet to ekspertkilder, der er meget imponerede over Stebas raclette grill. Der er tale om en raclette test udført af det tyske ETM Testmagazin samt en test udført af teknologimagasinet Technikzuhause.de. Eksperterne har bedømt ud fra kriterier som tilberedningsevner, alsidighed, rengøring og håndtering, og begge steder modtager den et imponerende stempel som testvinder.

Også brugerne deler eksperternes entusiasme. I gennemsnit giver Amazons brugere en score på 4,8 ud af 5 stjerner. Det er rigtig højt.

Eksperterne fra ETM Testmagazin / Testberichte.de kalder produktet ”meget godt” (oversat fra tysk), og understreger, at apparatet er den bedste raclette i deres raclette test. De begrunder udnævnelsen til testvinder med, at den leverer fantastiske tilberedningsresultater, har en høj håndværks-kvalitet og fine non stick-egenskaber. Som endnu en bonus nævner eksperterne ingen minusser.

Også hos Technikzuhause.de / Testberichte.de bliver Steba kåret til bedste raclette/testvinder. I eksperternes raclette test scorer den højest af alle, og det begrunder eksperterne med, at den har mange fordele. For det første er designet så smart, at den kan blive betjent fra alle sider, og så er der otte pander som tilbehør til raclette. Grill-pladen er veludformet, og tilberedningsresultaterne er fantastiske, kommenterer eksperterne.

Brugerne deler eksperternes entusiasme, og flere uddeler roser til den høje kvalitet, det smarte design, den lette rengøring og de velsmagende tilberedningsresultater. En bruger udtaler sig sådan om oplevelsen: ”Raclette grill af meget høj kvalitet. Bliver meget varm hurtigt. Grillpladen fungerer meget godt og er også let at rengøre. Lidt dyrere end konkurrencen, men også meget mere elegant og robust.” (oversat fra tysk)

Æstetisk perle

Steba RC 4 Plus kommer med flere fordele, men det mest åbenlyse er måske designet. Hvor flere af konkurrenterne er en smule kluntede at se på, på grund af de mange dele enhederne er bygget op af, så formår Steba RC 4 Plus at skille sig positivt ud angående det ydre.

Den er nærmest kvadratisk, hvor de fleste af konkurrenterne er aflange, og derfor fylder den ikke helt så meget. Den er fremstillet i rustfri stål, der gør den ekstrem holdbar, og det afspejler sig også i designet. Udtrykket er enkelt og simpelt uden at være lige så ”sammensat” som et patchwork-tæppe, som mange af de øvrige modeller er. I stedet er den strømlinet, og toppen består af to elegante plader.

Den ene plade er en grillplade og den anden en stegeplade. På stegepladen får du en let stegning af kød – lidt ligesom du kender fra stegepanden. På grillpladen får du et grillet resultat af både kød, pølser, fisk, kylling og grønt – ligesom på grillen. Det betyder, at du får godt med tilbehør til raclette og kan bruge den som raclette grill. Smart og alsidigt.

Ud over de to grillplader får du otte pander, som du uddeler til hver af dine gæster. Så kan han eller hun selv vælge tilbehør og tilberede det, mens kødet simrer.

Tåler maskinopvask

Steba RC 4 Plus er ikke det billige valg, men går du efter kvalitet og alsidighed, vil den bestemt være pengene værd. Er du på et stramt budget og alligevel har udset dig produktet, så kan du holde øje med et raclette tilbud i stedet. Er du i tvivl om prisen, kan du se, hvad forhandlerne tager for den over produktteksten her.

Du får en hurtig og jævn tilberedning af maden, hvor alle hjørner og kanter er lige så effektive som midten. Panderne har en let påfyldning, og generelt er de lette at bruge. Det tager kun kort tid at få varmet Stebas raclette grill op, og så er den klar til brug. Du justerer selv temperaturen på knappen efter behov.

Som en smart bonus er der en drypbakke til fedt for at mindske svineri, og der er i det hele taget tænkt grundigt over rengøringen. Der er både non stick-belægning på overfladerne af pander og plader, og så tåler alle de aftagelige dele opvask i opvaskemaskinen. Smart, hvis du ikke bryder dig om manuel rengøring.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der leder efter eksklusivitet, et fantastisk design, nem rengøring og mulighed for flere typer af stegning.

Fordele

 • Tilbereder jævnt og hurtigt
 • Let at fylde panderne
 • Brugervenlig
 • Kort opvarmningstid

Ulemper

 • Har brug for lidt mere vedligeholdelse end konkurrenterne
 • Du skal købe træ-spatler separat

Specifikationer ved Steba RC 4 Plus

Producent: Steba
Antal personer: 8
Effekt: 1500 watt
Højde: 14 centimeter
Bredde: 39 centimeter
Dybde: 37 centimeter


Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor raclette 

Topscorer hos det tyske testmagasin Testberichte.de / ETM Testmagazin
Topscorer hos det tyske teknologimagasin Technikzuhause.de
✅4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

 

Russell Hobbs Classics

 

Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor kan være den bedste raclette til dig, som leder efter høj alsidighed til en billig pris. Den er vores anbefaling til dig.

Modellen er særdeles populær blandt eksperterne. I en raclette test udført af det tyske teknologimagasin Technikzihause.de får den et stempel som topscorer, og det gør sig ligeledes gældende hos det tyske testmagasin Testberichte.de / ETM Testmagazin. Brugerne deler også eksperternes begejstring og tildeler Russell Hobbs’ raclette grill 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Testberichte.de / ETM Testmagazin er imponerede over enheden, som de har afprøvet sammen med 5 andre varianter i deres raclette test. De hæfter sig ved, at grill-resultaterne bliver rigtig gode, og så mener de, at det er en stor fordel med non stick-belægningen, så ingredienserne ikke sætter sig fast under tilberedningen. Et enkelt minus finder eksperterne angående tilbehør til raclette – de kommenterer, at der ikke er håndtag på apparatet, men til gengæld er de meget tilfredse med de udskiftelige grillplader.

Technikzuhause.de mener, at modellen skiller sig særligt ud på grund af sin flotte, ovale form. De kommenterer, at det er praktisk med den tunge naturstensplade, som betyder, at madlavningen bliver ekstra skånsom. De er også glade for de tre forskellige grillplader, som giver et jævnt resultat, samt den smarte tænd/sluk-knap. Endelig er det en fordel med den lette rengøring, og at du kan indsætte dine pander fra alle sider.

Brugerne på Amazon nævner rigtig mange fordele – blandt andet at den har en fremragende varmefordeling, og at brugervenligheden er helt i top. En bruger udtrykker oplevelsen med ordene: ”Denne grill bliver varm på ingen tid. Kød, fisk og grøntsager er klar på rekordtid og aftørring sker på få minutter! God pris og ydelse. Kan klart anbefales til alle, der ønsker at se hurtige og pålidelige resultater” (oversat fra tysk). En anden bruger kalder den en ”drømmegrill” og forklarer: ”Jeg har brugt denne raclette grill i årevis, og jeg er begejstret. Let, kompakt, god grillydelse, ukompliceret at bruge, meget let at rengøre. Sensationel opvarmning, jævn varmefordeling og stor kontrol over varmeeffekten. Al grillet raclette mad havde nøjagtig den ønskede grad af bruning” (oversat fra tysk).

Tre forskellige grill/stegeplader

Skal vi fremhæve Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor for én ting, må det være alsidigheden. Du får en variant, der kommer med hele tre forskellige grill/stegeplader. Det er lig med mange typer af formål, og din raclette grill vil derfor få en bredere brug.

Du får en stegeplade, pandekageplade og en grillplade. Pandekagepladen kan du – som navnet antyder – bruge til at bage pandekager, og der kan i alt være seks små pandekager ad gangen. Supersmart, for så behøver du ikke bruge de små pander til det formål.

Både stegepladen og grillpladen skal du bruge til at tilberede kød og grønt. Stegepladen er fremstillet af natursten, og den er især ideel til stegning af diverse former for kød. Smagen bliver lidt, som du kender den fra en normal stegepande. Ønsker du i stedet at bruge enheden som en raclette grill, er det grillpladen, du skal have fat i. Med den får du det velkendte grillede resultat, du kender fra den almindelige grill, og du kan grille kød og fisk såvel som grønt.

Ud over de tre plader kommer modellen med otte pander til personbrug. Det betyder, at I i alt kan sidde otte personer rundt om bordet. De små pander kan I bruge til tilbehør til kødet og grøntsagerne som for eksempel en omelet, ost eller flødekartofler.

Særdeles god pris

Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor giver dig rigtig mange muligheder, og alsidigheden er klart højere end på de fleste af konkurrenterne. Du får alt det tilbehør til raclette, du har brug for.

Men selv om alsidigheden er høj, så er prisen ikke det samme. Investeringsomkostningerne ligger markant i den lave ende, så du behøver ikke lede efter et raclette tilbud for at få pengene til at slå til. Det vil gøre den attraktiv for mange typer af forbrugere – for eksempel studenten i ungdomsboligen, der inviterer vennerne over, familien der vil gøre madlavningen mere inkluderende for alle, eller fødselaren der vil have en mere social omgang med sine gæster.

Når maden er spist, vil det glæde forbrugeren, at tilbehøret har en integreret non stick-belægning. Det betyder, at maden ikke kan sætte sig nær så grundigt fast, og for dig er det ensbetydende med en nemmere og hurtigere opvask. Du finder som en bonus en justerbar termostat på siden, som du kan bruge til at indstille temperaturen efter individuelle ønsker.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der gerne vil have flere tilberedningsmuligheder til en lav pris.

Fordele

 • God non stick-belægning
 • Grillet kød og fisk bliver sprødt og gyldent
 • Tre brugervenlige plader
 • Robust konstruktion
 • Solid base af plastik
Ulemper

 • Behov for oliering af sten-plade, så maden ikke sætter sig fast
 • Du skal købe træ-spatler separat

Specifikationer ved Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor

Producent: Russell Hobbs
Antal personer: 8
Effekt: 1200 watt
Højde: 15 centimeter
Dybde: 34 centimeter

Bredde: 46 centimeter


Severin RG 2374 raclette

Topscorer hos det tyske teknologimagasin Technikzuhause.de
4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

Severin RG 2374

 

Severin RG 2374 er den mest fordelagtige raclette grill til den forbruger, der leder efter et produkt, der er bedst til prisen og har en natursten-stegeplade.

Modellen er en favorit hos eksperter såvel som brugere. I en raclette test hos det tyske teknologimagasin Technikzuhause.de får den et stempel som topscorer, mens brugerne på Amazon i gennemsnit giver den 4,6 ud af 5 stjerner.

Eksperterne har testet i alt seks produkter, og de har mange roser til overs for Severins bud. Først og fremmest mener de, at designet er utroligt flot og praktisk. De er også glade for, at panderne kommer med varmeisolerende håndtag, som du kan skubbe ind fra alle sider. Endnu et plus er, at panderne er markeret med en farvet prik på håndtaget, så du kan skelne dem fra hinanden. Endelig mener Tecknikzuhause.de, at tilberedningsresultatet bliver både jævnt og godt for kød, ost, brød og grøntsager.

Brugerne er også meget tilfredse med modellen, og de fremhæver specielt den lette brug og konstruktionens høje kvalitet. En bruger konkluderer: ”Denne raclette er fantastisk! Den var godt indpakket, ledningen er ekstra lang, og stenen er af god kvalitet. Dertil varmer enheden jævnt op, og den er meget kraftig. Jeg er vældig tilfreds med mit køb” (oversat fra fransk). En anden udtrykker sin oplevelse med ordene: ”Racletten fungerer perfekt. Osten smelter hurtigt, og panderne er nemme at rengøre. Jeg er meget glad for den” (oversat fra tysk).

Plade af natursten

Severin RG 2374 er ideel til middagsselskabet, hvor I selv står for madlavningen. Øverst er stegepladen placeret, og den er fremstillet af natursten, der giver de mest optimale tilberedningsresultater. Den er skabt til at kunne håndtere de fleste typer kød, så gæsterne kan få frit valg på de fleste hylder. Som en bonus har pladen en indbygget kanal til fedt, der løber fra. Smart og hygiejnisk. 

Under pladen finder du panderne. Der er i alt otte medfølgende pander, så derfor vil du kunne invitere flere gæster til bords. Pandernes dybde er bedre end flere af konkurrenternes, og det betyder, at du vil kunne tilberede de mere flydende retter på en nem måde. Du kan for eksempel bruge panden til en hjemmelavet omelet eller en pandekage. Måske endda flødekartofler og ost.

Designet er pænt og ordentligt med fine kontrastfarver, og du får en smart betjening fra begge sider. På siden er temperaturknappen placeret, og du får en let trinløs temperaturregulering. Så kan du selv bestemme, hvor meget varme du vil have tilført under tilberedningen.

Prisen ligger til den højere side uden at være den dyreste på markedet, men eftersom du får rigtig meget for pengene, så er den vores Bedst til prisen-produkt.

Solid konstruktion og non stick

Severin RG 2374 er fremstillet i rustfrit stål, hvilket er din garanti for en robust struktur, der kan holde til lidt af hvert. Du kan sagtens benytte den ofte med samme gode resultater, og det inkluderer både til hverdag og fest.

Alle de otte pander plus stegepladen kommer med indbygget non stick, hvilket betyder, at maden ikke så let hverken brænder på eller sætter sig fast. Smart når gæster med forskellige erfarings-grader inden for raclette mad sætter sig til bords.

Der er rigtig mange plusser ved modellen, men dog også nogle minusser. Læg i den forbindelse mærke til at stegepladen er relativt længe om at varme op. Hvis I skal spise på et bestemt tidspunkt, så skal du gå i gang med forberedelserne et stykke tid inden.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der ønsker høj kvalitet for pengene og en stegeplade af natursten samt muligheden for at invitere mange gæster.

Fordele

 • Pander med god dybde
 • Betjening fra alle sider
 • Trinløs temperaturregulering
 • Stegeplade af natursten med kanal for fedt-dræning

Ulemper

 • Stegepladen er længe om at varme op
 • Intet medfølgende tilbehør

Specifikationer ved Severin RG 2374

Producent: Severin
Antal personer: 8
Effekt: 1700 watt
Højde: 14 centimeter
Bredde: 54 centimeter

Dybde: 25 centimeter


Cloer Raclette 6430

Topscorer hos det tyske testmagasin Testberichte.de / ETM Testmagazin
4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

Cloer Raclette 6430

 

Cloer Raclette 6430 er den nok bedste raclette til dig, som leder efter en mere simpel variant til en lav pris.

Modellen hører til eksperternes såvel som brugernes favoritter. I en raclette test hos det tyske testmagasin Testberichte.de / ETM Testmagazin er den blevet bedømt ud fra parametre som præstationsevner, brugervenlighed, alsidighed og rengøring, og eksperterne vurderer, at den klarer sig rigtig fint. Også brugerne fra Amazon er glade for enheden, som de i gennemsnit tildeler 4,2 ud af 5 stjerner.

Eksperterne kalder den for bedste raclette til ”madlavning med venner ved bordet” (oversat fra tysk), og er meget imponerede over, hvad produktet kan. De forklarer, at den vil være et rigtig godt valg til en hyggelig aften i den kolde tid, hvor den kombinerer rart samvær med fremragende tilberedning af raclette mad. Du kan smelte ost og tilberede kød, fisk og grønt, og derfor er alsidigheden rigtig høj, ifølge eksperterne. Grill-egenskaberne bliver fremhævet ved varianten, og det samme gælder den generelle konstruktion og non stick-egenskaberne. Dog savner eksperterne et håndtag.

Brugerne er især imponerede over tilberedningsresultaterne, for flere fremhæver madens dejlige smag. Også rengøring foregår let ifølge flere brugere, og køberne roser tillige den høje bygningskvalitet. En bruger kommenterer: ”Fantastisk raclette grill. Efter opvarmning tager det selvfølgelig lidt, fordi stenen skal blive varm. Vi opnåede gode resultater. Alt smagte meget velsmagende” (oversat fra tysk).

Simpel og billig

Cloer Raclette 6430 kommer med mange plusser, men prisen er det måske mest markante. Enheden er ikke særlig dyr, og derfor behøver du ikke lede efter et raclette tilbud for at kunne få pengene til at række. I forhold til konkurrenterne ligger prisen klart mod bunden.

Det betyder selvfølgelig også, at du må gå på kompromis med nogle elementer. Her drejer det sig om alsidigheden, for der er ikke meget medfølgende tilbehør til raclette. Du får de små pander til personligt brug, og så får du en grillplade.

Grillpladen ligger øverst og er den store flade, hvor du og dine gæster steger jeres raclette mad i form af for eksempel pølser, bacon, bøffer, kylling, fisk eller grøntsager. Panderne er de små indsatser, du fylder de mere flydende fødevarer i – for eksempel flødekartofler eller en omelet. Selv om alsidigheden ikke er den højeste, vil du stadig kunne servere et festmåltid for dine gæster, hvor I sammen tilbereder maden.

Stilen er enkel og måske ikke den mest elegante i forhold til konkurrenterne. Den ligner en traditionel raclette grill for værre og bedre.

Justerbar temperatur og non stick-belægning

Selv om Cloer Raclette 6430 er enkel og prisvenlig, fejler tilberedningsresultaterne ikke noget. Du får en jævn og ensartet kokkerering, men læg mærke til at der ikke er nogen håndtag til at gribe ordentlig fat om produktet. Derfor er det en god ide at placere din raclette grill der, hvor den skal stå og lade den blive der, til den er brugt og afkølet igen.

Når den ikke længere er varm, oplever du dog en let rengøring, da pladen og panderne kommer med non stick-belægning, der mindsker chancen for, at maden sætter sig fast. Temperaturen indstiller du selv via drejeknappen, og du får en nem måde at vælge varmegraderne på. En effekt på 1100 watt giver dig god saft og kraft og nok til en hel aften med social spisning.

Som en ekstra bonus står modellen solidt fast på gummifødderne, så du kan være sikker på, at den ikke smutter, og nogen kommer til skade. En tænd/sluk lampe indikerer, om den er tændt eller slukket, og grillpladen er let at fjerne efter brug.

Alt i alt den bedste raclette til dig, der går efter solid kvalitet til en lav pris.

Fordele

 • Gode grill-resultater
 • Effektive non stick-egenskaber
 • Høj bygningskvalitet

Ulemper

 • Intet håndtag

Specifikationer ved Cloer Raclette 6430

Producent: Cloer
Antal personer: 8
Effekt: 1100 watt
Højde: 17 centimeter
Bredde: 43 centimeter
Dybde: 44 centimeter


FAQ

Hvilken raclette er bedst?
Der er en række velfungerende modeller at vælge i mellem, og i vores raclette test artikel har vi medtaget seks af de bedste. Alle hører de til eksperternes favoritter, men i særdeleshed udmærker WMF Lono Raclette 8 Personer, Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor og Steba RC 4 Plus sig.
Hvad kan jeg tilberede på en raclette?
Du kan bruge produktet som en raclette grill eller som en slags sund stegepande. Her vi du kunne tilberede raclette mad som bøffer, fisk, fjerkræ, pølser, bacon og diverse former for grøntsager. Med de medfølgende små pander kan du lave tilbehør som små pandekager, flødekartofler, smeltet ost, sauce eller omelet.
Hvor varm bliver en raclette?
Din raclette grill kan blive lige så varm som dine kogeplader, ovn eller din traditionelle grill. Derfor bør du passe rigtig godt på og aldrig lade børn anvende den uden opsyn.
Hvor kommer racletten fra?
Raclette stammer fra Schweiz, hvor apparatet oprindeligt blev anvendt til at tilberede smeltet ost. I dag kan den bedste raclette tilberede mange andre fødevarer.

Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests.

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af WMF Lono Raclette 8 Personer blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Severin RG 2374 blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Steba RC 4 Plus blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af Cloer Raclette 6430 blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

Anmeldelserne af WMF Lono Raclette 4 Personer blev fundet: Juni 2021
Læs anmeldelserne her

ETM-Testmagazin.de

ETM Testmagazin er et tysk testmagasin, der afprøver, analyserer og vurderer produkter for forbrugerne. Der er tale om produkter inden for husholdning, teknologi og fritid, og her gælder det en raclette test af modellerne WMF Lono Raclette 8 Personer, Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor, Steba RC 4 Plus og Cloer Raclette 6430. Bedømmelsesgrundlaget har blandt andet været tilberedning, alsidighed, rengøring, design og kapacitet, og eksperterne vurderer, at de alle klarer sig rigtig godt.

Testen af WMF Lono Raclette 8 Personer blev udført: November 2020
Du kan se testen her

Testen af Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor blev udført: November 2016
Du kan se testen her

Testen af Steba RC 4 Plus blev udført: November 2014
Du kan se testen her

Testen af Cloer Raclette 6430 blev udført: November 2016
Du kan se testen her

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest er en tysk forbrugerorganisation, der har til formål at undersøge og teste forskellige produkter og tjenester på en objektiv måde. Med over 50 år på bagen har organisationen en høj vigtighed i det tyske samfund. Her har eksperterne foretaget en raclette test, hvor bedømmelseskriterierne blandt andet har været tilberedningsresultater, rengøring, alsidighed og håndtering. WMF Lono Raclette 8 Personer er inkluderet og klarer sig godt.

Testen blev udført: November 2019
Du kan se testen her

Technikzuhause.de

Technikzuhause.de er et tysk teknologimagasin, der skriver om nyheder og produkter til hus, køkken og have. Angående produkter foretager de tyske eksperter løbende tests, og her drejer det sig om raclette test, hvor bedømmelseskriterierne blandt andet tæller kapacitet, tilberedningsresultater, alsidighed og rengøring.

Testen af Severin RG 2374 og Russell Hobbs Classics 21000-56 Quatuor blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Testen af Steba RC 4 Plus blev udført: December 2014
Du kan se testen her

Testen af WMF Lono Raclette 4 Personer blev udført: December 2018
Du kan se testen her

 


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores raclette test artikel set nærmere på seks af de bedste på markedet ifølge eksperterne og brugerne.

Hvis du er interesseret i en raclette, så er du måske også nysgerrig efter at afprøve andre former for alternativ tilberedning af mad? I så fald har vi skrevet en række øvrige test-artikler om lignende produkter i samme stil.

Når du er til raclette, vil du garanteret også være til grill. Der er i dag flere former for grille, og vi har behandlet dem alle for at skabe det bedst mulige overblik for dig. Du kan for eksempel finde inspiration i vores elektrisk grill test-artikel, gasgrill test-artikel eller kulgrill test-artikel. Her præsenterer vi dig for et bredt udvalg af de skarpeste varianter, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov.

Hvis du godt kan lide bord-konceptet, hvor du ligesom med racletten sidder sammen med dine gæster rundt om bordet og tilbereder mad sammen, så vil en bordgrill måske være noget for dig. Vi har både skrevet en specifik Tefal Optigrill test-artikel og en mere generel panini-grill test-artikel, hvor grillene i bordformat bliver behandlet. Her får du et overblik over de forskellige varianter, hvor du kan se hvilken en, der er mest til din smag.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme