Bedste elcykel – De bedste elcykler til damer og herrer

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Har du brug for ekstra medvind på cykelstien? Så kan det være, at en elcykel er noget for dig.

Vi har i vores elcykel testartikel udført grundig research for dig, så vi kan præsentere dig for de bedste varianter på markedet. Du kan være sikker på at kunne suse derudad med masser af kvalitet under dig, for flere af produkterne er ekspertfavoritter.

For at gøre det så nemt som muligt for dig, gennemgår vi hver model med fokus på, hvad eksperterne har af kommentarer, og du får også generel information om alt det praktiske.

Elcyklerne i artiklen er forskellige, da nogle er velegnede til bykørsel, andre til terrænkørsel    nogle kan også begge dele. Det vil fremgå ved hver model, så du nemt kan finde den elcykel, der passer til dine behov.

Har du brug for flere cykelartikler, bringer vi til sidst et afsnit, hvor du kan få inspiration til både cykelhjelme, cykelanhængere og motionscykler.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en elcykel:

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester alle produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt 2022 – herre elcykel med lang rækkevidde

Bedste elcykel til herre i test

✅ Bedst i test hos uvildigt forbrugermagasin
✅ 4,6/5 Google Shopping

Gazelle Ultimate C8+ HMB er en elcykel, der har et stort display, der giver et godt overblik over hastighed, distance og rækkevidde. Den er designet til dem, der ønsker en god og sikker elcykel af høj kvalitet, som de kan cykle lange ture på.

 • God rækkevidde (145 km)
 • Stort display med godt overblik
 • Velegnet til ujævnt terræn

Anmeldelse: Produktanalyse af Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt 

Veludstyret elcykel
Denne stilfulde og funktionelle elcykel, bør stå øverst på ønskelisten hos dem, der leder efter et e-transportmiddel af høj kvalitet. Ikke alene har den otte gear, men Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt leveres også med bagagebærer, forsikringsgodkendt lås, lys, kickstand og affjedring på både sadelpind og forgaffel. Elcyklen er også ganske alsidig, da den kan klare ujævnt terræn, og her giver den også en sikker og komfortabel cykeltur. 

Elcykel med 8 gear + 145 km rækkevidde
Bosch Active Line Plus-motoren er et af de bedste elementer på denne elcykel. Når el-motoren aktiveres, så tager den fat uden at gøre det for hårdt, hvilket giver en blød og behagelig kørsel. Med en lang rækkevidde på 145 km og 8 Shimano Nexus-gear kan denne elcykel klare næsten ethvert terræn. Derudover sikrer det store display, at du altid ved, hvor meget strøm du har tilbage. Affjedringen på både sadelpinden og forgaflen sørger for god komfort, selv når du kører på hullede grusveje, og det robuste aluminiumsstel sikrer en stabil og solid følelse, når du sidder på elcyklen.

Elcyklen fra Gazelle er designet, så den har en siddeposition, der er let fremadbøjet i stil med bycykler. Dette giver en mere behagelig og oprejst stilling, når du cykler, hvilken mange personer synes er mere behageligt, når man skal navigere og orientere sig.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt?

Elcyklen har fået imponerende karakterer og anmeldelser fra tidligere kunder. Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt 2022 er blevet kåret som “Bedst i test” hos et uvildigt forbrugermagasin. Ifølge Googles sammenlægning af forbrugeranmeldelser på tværs af butikker har den en bedømmelse på 4,6/5 stjerner. Kunderne har rost dens komfortable kørsel, og dens evne til at køre på ujævnt terræn.

Fordele

 • Bosch Active Line Plus-motor
 • God affjedring
 • 8 gear (Shimano Nexus)
 • Indikator for batterikapacitet
 • Velegnet til længere ture
Ulemper

 • Lidt svært at cykle på den uden hjælp fra motoren
 • Vejer en del

Forbrugsguiden’s vurdering

Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt er fremstillet af hollandske materialer af høj kvalitet, og så  er den udstyret med hydrauliske skivebremser, der giver god og sikker bremseevne. Elcyklen kan dog være lidt svær at cykle på uden hjælp fra motoren, og den er også en smule tungere end andre elcykler på markedet. På trods af disse ulemper fortjener denne elcykel stadig en masse ros, navnligt på grund af dens lange rækkevidde og mange gode egenskaber, der gør den til en af de bedste elcykler på markedet.

Specifikationer
 Rækkevidde: 145 km
Hastighed: 25 km/t
Gear: 8
Materiale af ramme: Aluminium
Vægt: 24,4 kg


Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 – Stilren lækker elektrisk herrecykel

Elcykel – Bedst i test hos Wired.com

Kundefavorit
Testvinder hos teknologimagasinet Wired.com
Kåret til ”Bedste ydeevne hos en elektrisk cykel” hos teknologimagasinet Tomsguide.com
4,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techadvisor.co.uk

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 - elcykel

Wired.com er så begejstrede for cyklen, at de kårer den til testvinder. De roser især den lille men kraftfulde motor, den lette vægt og det flade styr, som gør det nemt at manøvrere på alle slags underlag. Ifølge eksperterne kommer modellen med førsteklasses tilbehør såsom vandafvisende skærme, og som en ekstra bonus sørger den effektive stødabsorbering for en jævn kørsel. Oplevelsen bliver opsummeret med ordene: ”I put 40 miles on it in three days. It was so fun that it was hard to hop off.”

Tomsguide.com roser produktet for at være meget let at håndtere, og så er de glade for det flotte design, som skjuler batteriet og får elcyklen til at fremstå som en helt almindelig cykel. Prisen ligger godt nok i den høje ende, men eksperterne mener, at her er tale om en af de bedste elcykler på markedet.

Techadvisor.co.uk giver også en positiv score på hele 4,5 ud af 5 stjerner, og de tilføjer, at selv om batteriet har en lav kapacitet, så kan du køre rigtig langt på én opladning.

Eksklusivt design
Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 vil være den bedste elcykel til den forbruger, der leder efter cremen af cremen på markedet. Det første, du vil lægge mærke til, er designet, der er fantastisk flot. Her er tale om en elcykel med et moderne og sporty udtryk, som forener det praktiske med det funktionelle. Varianten ligger ikke mod den prisvenlige side, så det er ikke en helt billig elcykel – til gengæld får du virkelig meget for dine investeringspenge.

Produktet er en elcykel herre, men den kan også sagtens blive benyttet af kvinder. Den er skabt af aluminium i stellet for at sikre en letvægts-kvalitet, og derfor vejer den heller ikke mere end omkring 15 kilo – smart hvis du bor i lejlighed på 3. sal.

Modellen har elcykel centermotor fra Brose, som giver en robust kørsel og holdbarhed, og du kan have cyklen i mange år.

Batteri til hele dagen
Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 imponerer på flere fronter, og elcykel batteri er en af dem: 320 Wh batteristørrelsen giver en meget lang køretid, og den maksimale rækkevidde er på hele 131 kilometer. Det er rigtig meget.

Som en bonus kan du tillige køre meget hurtigt, for maksimumhastigheden for motoren ligger på 25 km/t. Er du i tvivl om, hvor hurtigt må en elcykel køre, er svaret 25 km/t. Så her kan du bare give fuld gas.

Du kan hente en tilhørende app til Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021, som kan flere ting: Blandt andet kan den styre batteriets kraft, se dine køreture efter, se fakta om din kørsel og finjustere den kraft, som motoren yder.

Sikkerheden er høj, da der er integrerede for- og baglygter, og Pathfinder-dækkene sørger for en fin balance med høj skridsikkerhed i al slags vejr.

Derfor anbefaler vi Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021

Dette er en klassisk og stilren herre elcykel med mange gode features, og derfor er den anbefalingsværdig. Udover at være kåret til testvinder af Wired.com, bliver den også rost af Tomsguide.com og Techadvisor.co.uk. Dette er blandt andet for dens stilrene design, men også for dens lange rækkevidde. Elcyklen har også en tilhørende app, hvor du kan tjekke diverse fakta om cyklen.

Vi har valgt elcyklen som den bedste premium elcykel til mænd på baggrund af de mange funktioner samt den meget høje ydeevne sammenlignet med andre modeller. Elcyklen er lidt dyrere end flere andre modeller, men du får her et kvalitetsprodukt, hvilket også afspejles i anmeldelserne af elcyklen.

Fordele

 • Kåret til elcykel bedst i test og topscorer i elcykel test
 • Indbydende design
 • Aluminiums-stel
 • Lang rækkevidde på op til 131 kilometer
 • Med tilhørende app
Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer ved Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Specialized
🔴 Type: Elcykel herre
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 131 kilometer
🔴 Vægt: 15 kilo


Urbanglide M1 – Smart, letvægts elcykel med lang distance  

Forbrugsguiden anbefaler: Bestseller fra Innoliving

Kundefavorit hos Innoliving
Stærk rabat lige nu (November 2022)
eRiders’ design favorit
✅ Næsten udelukkende 5/5 stjerner i kundeanmeldelser (gns 4,7)   

 

Urbanglide M1 har et stilrent design, der gør motoren diskret integreret i cyklens stel. Med en let vægt og effektive Tektro-bremser, har du god mulighed for at komme fra A til B i en fart.

 • Med batteriindikator og LCD-speedometer
 • Stærke Tektro-skivebremser til sikker opbremsning
 • En af de letteste elcykler på markedet – 18 kg

El-cykel med 5 indstillinger og flot design
Cyklen er robust og langtidsholdbart, for den er produceret i aluminium. 

Du kan bruge Urbanglide M1 computer, hvor du over tid kan forbedre din kørsel, i takt med, at den lærer dig at kende. Den har 5 “drive modes” eller køreindstillinger, om man vil, ligesom der er forskelligt ekstra tilbehør til elcyklen. Uanset om der er blevet lagt stor vægt på det funktionelle, så er der naturligvis ikke gået på kompromis med designet. Den matte grålige farve giver sammen med den sorte nuance et stilrent udtryk.

Det er vores erfaring efter at have testet modellen, at fra når du modtager cyklen, så vil det kræve mindre end 10-15 minutter før, at du er klar til at ramme de danske landeveje. Den ankommer delvist samlet, når du modtager den, så du hurtigt kan komme afsted på cykelturene. 

Stor rækkevidde på 60-80 km
Batterikapaciteten for Urbanglide M1 ligger på et fornuftigt niveau. På én opladning kan du forvente at køre 60-80 km, og med de 25 km/t kommer du hurtigt ud over stepperne. De integrerede Tektro-skivebremser bidrager til en hurtig opbremsning, hvis det kommer til at gå lidt for stærkt.

Batteriet er aftageligt, så du kan supplere med et ekstra, hvis der er behov for en endnu længere rækkevidde. Elcyklen er forsynet med et 36V Samsung-batteri, der har en opladningstid på omkring 4-6 timer.

Samtidig skal vi understrege, at elcyklen vejer 18 kg – og 14 kg, hvis du fjerner det aftagelige batteri. Det gør den til én af de letteste elcykler på markedet; ekstra praktisk hvis du i løbet af dagen skal skifte over til offentlige transportmidler.

Hvad siger brugere og eksperterne om Urbanglide M1

Vurderet på, hvad andre kunder siger, så kan vi konstatere, at produktet har 4,5 på Google Shopping, mens 5 ud 6 af kunder har givet 5/5 stjerner – dvs. 4,7 i snit. Ingen kunder har givet den 0, 1 eller 2 stjerner. Umiddelbart et rigtig godt tegn. Urbanglide M1 er ikke med i Radrons test af elcykler, men kunderne og vores egen dom efter test er ganske positive.

Vi har selv testet produktet, og selvom den generelle oplevelse er positiv, så har vi listete nogle ulemper, du skal være opmærksom på. Eksempelvis trækker det ned, at hverken skærme eller ringeklokke medfølger. Når man kører sin første tur, tror jeg de fleste ville være begejstret. Der er virkelig ryk i motoret, og selvom reaktionen er en anelse langsommere end en centermotor, så fungerer den upåklageligt. Dog gik den forreste bremseskive lidt på, men det forsvandt efter et par uger, da den blev “kørt til”.  Generelt, vurderer vi, at man virkelig får meget elcykel for pengene, og hvis man er til denne type design, og ikke behøver en centermotor, som efter koster +30.000.

Fordele

 • Relativ nem at samle
 • Suveræn lækkert design, som gør det ligner en almindelig cykel.
 • Aftagelig batteri, der sidder på et letvægts aluminiumstel 
 • Kvalitetstempel: Samlet og gennemgået i Frankrig
 • Stærk bremseevne med 2x Tektro skivebremser
 • 5 gearindstillinger, 8 Shimano-gear
 • 100 % lovlig og godkendt til trafikken i Danmark og EU
Ulemper

 • Skærme og ringeklokke ikke inkluderet. Lygter og lås er heller ikke inkluderet
 • Bremseskive går på i starten (kunder har nævnt dette, og vi har selv oplevet i det i vores test.
 • Reagerer en anelse langsommere end centermotor

Konklusion

Et rigtig godt valg til, dig der gerne vil holde budgettet under 15-20.000 kr. og ønsker et elcykel der kan cykle i byen og tage lange distancer uden opladning.

Specifikationer
Topfart på 25 km/t
Rækkevidde på 60-80 km
28″ hjul
Max. brugervægt: 150 kg
Cykelcomputer, batteriindikator og LCD-speedometer
2 x Tektro-skivebremser
Baghjulstrukket motor
5 gearindstillinger, 8 Shimano-gear
Vægt: 18 kg (14 kg uden batteri)
Sammen foldet størrelse: 80 x 70 x 50 cm
Udfoldet størrelse: 175 x 60 x 118 cm
Pakke størrelse: 107 x 58 x 83 cm


E-FLY Nova Max – dame elcykel med centermotor

Bedste elcykel fra E-FLY til dame

Bedste E-FLY model til damer
Dansk design
Fuldt udstyret
Energi nok til 80 kilometer

E-FLY Nova Max

E-FLY Nova Max vil være det oplagte valg for dig, der leder efter den bedste elcykel fra E-FLY til damer. Her er ikke tale om en decideret billig elcykel, men den er klart overkommelig prismæssigt. Modellen er ikke blevet testet af eksperter, men vi har alligevel taget den med på grund af den høje kvalitet.

God til hverdagsbrug, men også til længere cykelture
E-FLY Nova Max ligner en helt almindelig damecykel med en høj elegance og fin enkelthed. Stilen er klassisk og vil tiltale de fleste forbrugere. Produktet kommer dog med en motor og batteri, der giver ekstra hjælp, når du træder i pedalerne. På den måde kommer du lettere fra A til B.

Varianten er velegnet til de daglige gøremål såvel som den lidt længere cykeltur, og rækkevidden ligger på maksimalt 80 kilometer. Det er pænt uden at være prangende.

Alt, hvad du skal bruge
E-FLY Nova Max vil være en god start, hvis du aldrig før har haft en elcykel, for den kommer med mange fordele: For det første er den fuldt udstyret og skabt af dansk design. Der er i alt 7 gear, som vil være nok til dagligdagsbrug, og så er der fin affjedring i saddelpind og forgaffel. Du vil derfor få en komfortabel, sikker og velafbalanceret køretur.

Modellen har en stærk centermotor, der leverer kraft, men den er samtidig støjsvag. Der er et stort og letlæseligt display med en række forskellige funktioner, og så medfølger der et komplet lygtesæt med en automatisk tænd- og slukfunktion.

Der er fodbremse for en let opbremsning samt en håndbremse på begge hjul. Cyklen er tillige udstyret med en solid bagagebærer og kraftige støtteben. Vægten er fin på 22 kilo uden at være decideret lav.

Specifikationer ved E-FLY Nova Max – nøgleoplysninger
🔴 Producent: E-FLY
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 80 kilometer
🔴 Vægt: 22 kilo

Fordele ved E-FLY Nova Max
 Bedste E-FLY til damer
 Flot og attraktiv elcykel dame i klassisk design
 Til både de daglige gøremål samt en længere cykeltur
 Har alt, hvad du har brug for
 Stort og letlæseligt display


Specialized Como 5.0 – sporty elcykel med lav indstinging

Bedst til den modebevidste
Meget behagelig siddestilling
Stort elcykel batteri med mange kilometer
Sporty design med masser af udstyr

Specialized Como 5.0

Specialized Como 5.0 vil være det oplagte valg for den forbruger, der ønsker en stilfuld elcykel, der emmer af eksklusivitet og stilfuldhed. Prisen er klart til den høje side, men du får rigtig meget kvalitet for pengene. Hvis du er på budget, kan du lede efter et elcykel tilbud på modellen.

Tænker du ”Hvilken elcykel er bedst til den modebevidste?”, så vil den være et godt bud.

Vækker misundelse på landevejen
Specialized Como 5.0 er måske det ultimative luksus-køretøj, som har det hele. Det inkluderer blandt andet et utroligt flot design i et sporty look. Her er tale om en elcykel med en lav indstigning, så personer med fysiske skavanker vil også kunne anvende den. Der er tilbehør i form af både integrerede lygter og en solid bagagebærer samt Nimbus-dæk med et fast vejgreb.

Produktet har et aluminiumsstel, der giver en let vægt, og den ligger på kun 17 kilo. Det er meget lidt og giver en let manøvrering. Den lave vægt er også smart, hvis du ikke bor i stueplan, men måske på tredje sal. Varianten er ideel til flere formål, uanset om du vil anvende den til pendling til og fra arbejde eller til de længere cykelture ud ad landevejen.

Du vil kunne komme langt omkring på Specialized Como 5.0, for den maksimale rækkevidde ligger på 185 kilometer. Det er pænt for en moderne elcykel. Du vil kunne modtage hjælp fra motoren, når du træder i pedalerne og har brug for det, og motoren kan assistere med en fart op til 25 km/t. Er du i tvivl om, hvor hurtigt må en elcykel køre, er svaret 25 km/t. Så her kan du bare ræse afsted.

Brose-motor
Modellen har en elcykel centermotor, og den er af mærket Brose. Brose er et kendt mærke inden for elcykel-motorer, og derfor er du sikret en solid og robust fremdrift. Batteriet er på 500 Wh, og motor og batteri til sammen vil give en god fremdrift.

Du finder tillige Shimano-gear og bremser, som giver en solid holdbarhed, og i alt er der 11 gear at vælge imellem. Der er en integreret skærm, hvor du kan holde øje med data fra cykelturen, og her kan du også se status for batteri. Affjedring med støddæmpere er indbygget for en bedre balance og højere komfort.

Alt i alt et godt valg for den mode- og kvalitetsbevidste forbruger.

Specifikationer ved Specialized Como 5.0 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Specialized
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 100 kilometer
🔴 Vægt: 17 kilo

Fordele ved Specialized Como 5.0
 Bedst til den modebevidste
 Lav indstigning
 Nimbus-dæk
 185 kilometers rækkevidde
 Stærk Brose-motor


Mustang Classic Electric – Billigste elcykel fra Mustang

Bedste Mustang elcykel

Mustang Classic Electric elcykel

Er du på udkig efter en velfungerende elcykel og sværger til mærket Mustang, så bør du se nærmere på Mustang Classic Electric. Her er tale om en herrevariant, men du kan også få den som elcykel dame.

Prisen er overkommelig, så du behøver ikke vente på et eventuelt elcykel tilbud for at kunne anskaffe den. Den er dog heller ikke en decideret billig elcykel.

Har lidt af det hele
Mustang Classic Electric elcykel kommer i et attraktivt design, der er en sporty version af den klassiske herrecykel. Stilen er enkel og kun med de nødvendige konstruktioner, så den fremstår meget minimalistisk.

Modellen er udstyret med en forhjulsmotor, og en af fordelene ved den type er, at det kan være lettere for motoren at trække, når du står over for stejle bakker. Motoren er intelligent og hjælper dig på den måde, du beder om. For eksempel er der 5 niveauer for assistance, du kan vælge imellem alt efter, hvor hårdt terrænet er.

Motoren kan bidrage med hjælp ved hastigheder op til 25 km/t. Er du i tvivl om, hvor hurtigt en elcykel må køre, er svaret 25 km/t. Så her kan du bare suse derudad.

Punkteringsbeskyttede dæk
Mustang Classic Electric elcykel kommer med flere detaljer, der gør den til et godt valg. Det tæller for eksempel de brede dæk, der har en høj skridsikkerhed og et godt vejgreb. Som en bonus er de beskyttede mod punktering. Der er også en ”Walk Assist”-funktion, der leverer motorkraft, når du blot trækker cyklen. Det er for eksempel smart, hvis du skal trække cyklen op ad en stejl bakke, for en elcykel vejer noget mere end en almindelig cykel.

Mustang Classic Electric elcykel har et udmærket batteri, der i alt giver en maksimal rækkevidde på 90 kilometer. Det er langt fra det højeste på markedet, men det er passende, hvis du primært ønsker at benytte den til dagligdagsformål.

Vægten på 25 kilo er mod den høje ende, men Walk Assist vil hjælpe dig en del, når du trækker cyklen.

Specifikationer ved Mustang Classic Electric elcykel – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Mustang
🔴 Type: Elcykel herre
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Forhjulsmotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 90 kilometer
🔴 Vægt: 25 kilo

Fordele

 • Punkteringsbeskyttede dæk
 • Forhjulstrukken motor
 • 5 niveauer for assistance
 • Walk Assist
Ulemper

 • Kortere rækkevidde end andre elcykler
 • I den tunge ende

Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame – Klassisk damecykel i grå

✅ Elcykel med skjult motor

Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame

Kalkhoff Agattu 1.B Move er en rost elcykel i aluminium med lang rækkevidde.

Elegant til hverdagsbrug
Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame ligner en helt almindelig damecykel af den sporty slags, og hvis du ikke ved det, kan du ikke se, at der er motor på. Udtrykket er elegant og stilfuldt, og varianten vil være et godt valg for den kræsne kvindelige cykelentusiast, der ønsker lidt hjælp til hverdagsbrug.

Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame har et stel, der er fremstillet i aluminium, og det betyder, at her er tale om en letvægtscykel, der er nem at håndtere – især fordelagtig hvis du ikke bor i stueetagen.

Modellen er ikke en billig elcykel, men prisen er klart til at overkomme. Er du på et stramt budget, kan du lede efter et godt elcykel tilbud.

Lang rækkevidde
Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame er både ideel til cyklisten, der vil anvende den til daglige gøremål og til dig, der gerne vil lidt længere omkring. Den kører på et 36 volts batteri, der i alt giver en maksimal rækkevidde på op til 100 kilometer per opladning. Det er en lang rækkevidde. Den velplacerede centermotor sørger for ”ekstra medvind på cykelstien”, og den er robust og langtidsholdbar. Motoren er en Bosch-motor, hvilket er af god kvalitet.

Der er 7 gear, som gør det lettere at skifte mellem trådenes modstand, og der er tale om indvendige gear. Som en bonus kommer modellen med sikker fælgbremse, fodbremse og kaliberbremse, og der er støtteben, bagagebærer, skærme og lygte både foran og bagpå. Affjedringen i saddelpinden såvel som forgaflen giver en mere behagelig, velafbalanceret og sikker cykeltur.

Specifikationer ved Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Kalkhoff
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 20 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 100 kilometer

Fordele

 • Bosch-motor
 • 7 gear
 • Lang rækkevidde
Ulemper

 • Høj pris

GoRunner E-bike Mini – billig, sammenklappelig elcykel

30 dages returret

 

GoRunner E-bike Mini

GoRunner E-bike Mini er en af de billigste sammenklappelige el-cykel. Det betyder, at den er både fleksibel og alsidig.

Står du snart og skal på ferie i campingvognen, kan du have brug for en minicykel. Den kan fragte dig hurtigt til købmanden efter råvarer, bageren efter brød eller bad- og toilet faciliteterne på campingpladsen. El-cyklen er et produkt, der gør det sjovere og nemmere at cykle, ligesom opbevaringen af cyklen er nem, fordi den kan klappes sammen.

Du kan ved hjælp af den sammenklappelige funktion få en cykel, der nemt kan være i bilens bagagerum, på bådens dæk, campingvognens opbevaringsrum eller i autocamperen. Du klapper den sammen, ved at nedfælde selve styret og sadlen, så cyklen bliver en kompakt sag.

GoRunner E-bike Mini som innovativt transportmiddel
GoRunner E-bike Mini er moderne og innovativ, hvor elmotoren kan drive et transportmiddel, der er fiks og smart. Produktet er fremstillet med fokus på detaljerne. El-cyklen har et minimalistisk design udvendigt, samtidig med at dens ydeevne er god.

Den sammenfoldelige egenskab er med til at sætte streg under produktets innovative kvaliteter, og når du slår styret og sadlen ned, vil opbevaring og fragt være let som en leg. Cyklen har gode detaljer i form af støtte til dine håndflader, justerbar blød saddel og luftgummihjul, der aflaster og understøtter kroppens ergonomiske behov. Du vil blive fragtet fra A til B med fokus på sikkerhed og tryghed, samtidig med at du støtter den grønne omstilling til transport uden brug af fossile brændstoffer.

GoRunner E-bike Mini med god komfort og affjedring

Du får et produkt, der er modstandsdygtigt og innovativt. På en fuld opladning kan du køre op til 35 km i rækkevidde, hvilket er kortere end andre elcykler. Den har funktioner som speedometer, indbyggede LED-lys, mens tophastigheden er på det lovbestemte 25 km/t på el.

Med den innovative el-cykel får du et bredt sæde, der forhøjer komforten, når du kører lange ture. Affjedring sikrer en behagelig tur på jernhesten, om du kører på almindelig asfalt eller tager grusveje. Holderen til vandflasken gør det også nemt at få en tår vand undervejs. Du får også en cykel med støddæmper, infodisplay og en aflåselig motor med nøgle.

Fordele

 • Citybike med aluminium stel 
 • Gode skivebremser
 • Indbygget cykelcomputer med speedometer
 • Med praktisk holder til din vandflaske 
Ulemper

 • Begrænset farvevalg – hvid og sort
 • Har kortere rækkevidde end andre elcykler

Specifikationer
CE certificeret & godkendt til brug på offentlig vej
250W elmotor/36V 7,5Ah batteri
Opladnings-tid: 3-4 timer
Maks belastning: 120 kg
Egenvægt: 21 kg
Mål: 107x45x100 cm


Urbanglide M2 – elcykel med en rækkevidde på op til 80 km/t

Godt valg til længere udflugter

 


Urbanglide M2 er lidt af en sværvægter; den har en god tyngde og baghjulstrukket motor, der kan transportere dig op til 80 km/t på én enkelt opladning. Du får desuden cykelcomputer, 7 Shimano-gear samt et LCD-speedometer. Det er samtidig en elcykel med et smart design, som er fuldt ud lovlig på de danske veje.

 • Til lange udflugter – rækkevidde på op til 80 km
 • Integreret cykelcomputer
 • Lovlig ifølge de danske regler

Det skal du vide, før du køber Urbanglide M2

Til lange udflugter – med en rækkevidde på op til 80 km
Batterikapaciteten for Urbanglide M2 er høj, da du kan forvente at kunne køre op mod 80 km på én opladning. Rækkevidden vil dog kunne variere en smule fra gang til gang, alt efter din fysik og batteriets opladningsstatus, inden du sætter i gang. Elcyklen vil være et godt valg til de lige og lange stræk.

Robust og ekstra tyngde
Elcyklen har et 36V Samsung-batteri med en opladningstid på omkring 4-5 timer.

Vi anbefaler Urbanglide M1 til dig, der søger en allround elcykel til primært bykørsel – og som er let at tage under armen. Urbanglide M2 er derimod ekstra robust og har den ekstra tyngde, hvis du gerne vil ud på længere udflugter.

Aluminiumsstel med baghjulstrukket motor
Du får med Urbanglide M2 et aluminiumsstel og baghjulstrukket motor. Særligt den baghjulstrukne motor er et kvalitetsstempel, da den giver et både kraftfuldt og dynamisk tråd, og med den større tyngde får du endvidere en god fremdrift.

Fordele

 • Smart design
 • 2 x Tektro-skivebremser
 • 5 gearindstillinger, 7 Shimano-gear
Ulemper

 • Tungere end andre modeller
 • Dyrere model

Redaktionens vurdering

Vi har vurderet både Urbanglide M1 og M2, som har mange ligheder, både rent prismæssigt og teknisk set.

Du får med M2 dog en noget tungere, men stadig smart elcykel, der vejer 26 kg modsat M1, der vejer blot 18 kg. Vi ser ikke de store ulemper ved de to modeller – de gør det godt inden for hvert deres felt. Det er dog også fuldt ud muligt at finde både lettere og billigere elcykler, hvis du er villig til at gå en smule på kompromis med bl.a. rækkevidden.

Specifikationer
Topfart på 25 km/t
Rækkevidde på 80 km
28″ hjul
Max. brugervægt: 150 kg
Cykelcomputer og LCD-speedometer
2 x Tektro-skivebremser
Baghjulstrukket motor
5 gearindstillinger, 7 Shimano-gear
Vægt: 26 kg


Skateflash Urban Fat – moderne elcykel med store off-road dæk

30 dages returret

 

Skateflash Urban Fat

Skateflash Urban Fat er en elcykel, der egner sig godt til terrænkørsel. Elcyklen er udstyret med store off-road dæk, som gør det muligt at køre i forskellige former for terræn.  Hvis du er glad for at cykle i skoven eller på stranden, så er Skateflash Urban Fat et godt bud på en elcykel til dig. Til prisen får du en moderne og holdbar cykel, så du kan opleve den smukke natur. 

26” off-road dæk til terrænkørsel
Skateflash Urban Fat er designet med store og massive 26” dæk. Elcyklen egner sig derfor til flere udfordringer i terrænet sammenlignet med en cykel med normale dæk. Du kan bruge cyklen på en ujævn skovbund eller i blødt sand på stranden. De store hjul giver en god komfort med naturlig affjedring, når du cykler.

De store hjul er også med til at give elcyklen et moderne og mere råt udseende. Den passer derfor også til dig, der går op i udtrykket på cyklen.   Elcyklen er også designet med 7 gear, så du kan tilpasse gearene til landskabet. 

Elcykel med sikkerhedsgodkendt design

Skateflash Urban Fat er udstyret med et aftageligt batteri, der er CE- og RohS godkendt. Det betyder, at batteriet er dokumenteret til at opfylde de gældende EU-regler i lovgivningen. Du kan nemt tage batteriet af cyklen, hvis du går væk fra cyklen. Det er med til at sikre dig mod tyveri.  Cyklen er også udstyret med LCD-skærm og integreret LED-lys, som gør cyklen godkendt til trafikken. Sikkerheden er derfor god på elcyklen fra Skateflash.

Fordele

 • Flytbart batteri
 • Flere gear- og kørefunktioner
 • LED-skærm
 • Integreret lys
Ulemper

 • Rækkevidde op til 50 km er mindre end andre modeller

Forbrugsguidens vurdering

Skateflash Urban Fat er en prisbillig model sammenlignet med de andre elcykler i vores oversigt. Du får en kvalitetselcykel til udfordrende terræn til en god pris. Med elcyklen kan du bevæge dig ud på nyt terræn i skoven eller på stranden. Det er også værd at nævne, at cyklen har en maksimal rækkevidde på 50 km. Det er en kort rækkevidde sammenlignet med de andre modeller i oversigten. Elcyklen passer derfor godt til dig, der vil udforske nærområderne.  

Udvalgte specifikationer 
 Stel: aluminium
 Maksimumhastighed: 25 km/t
 Maksimal rækkevidde: 50 km
 Vægt: 30 kg


SCO Premium Shopper – Billig dame elcykel

Bedst af de billige

SCO Premium Shopper

SCO Premium Shopper er det fordelagtige valg for dig, der ønsker en prisvenlig elcykel til damer, der er bedst af de billigste.

Elcykel til de daglige gøremål
SCO Premium Shopper er en flot og klassisk damecykel i lidt mere gammeldags stil. Køretøjet er især velegnet til at blive anvendt til at tage sig af de daglige gøremål som indkøb, pendling til arbejde og andre småting. Det betyder dog ikke, at den ikke kan køre ud på længere ture, hvis du ønsker luft i håret på landevejene. I alt ligger den maksimale rækkevidde på op til 65 kilometer. Det giver kilometer i budgettet, men sammenlignet med andre elcykler, er rækkevidden ikke i den høje ende.

SCO Premium Shopper er mest velegnet til kørsel på landeveje, cykelstier og andet jævn terræn. Derfor er den ikke ideel til sports- eller mountainbikekørsel. Læg mærke til at der ikke er affjedring.

Med alt, hvad du skal bruge
SCO Premium Shopper er en dame elcykel, men da den har en lav indstigning, vil den være ideel til personer med fysiske skavanker også. Der er en velfungerende motor, der er slidstærk og pålidelig, og du kan være sikker på at få den assistance, du behøver. Når du træder i pedalerne, arbejder motoren, og du vil komme hurtigere frem og lettere over stejle bakker.

Modellen har et robust stel fremstillet af aluminium, og der medfølger en række tilbehør, der fuldender cyklen. Det inkluderer et lygtesystem, støtteben, bagagebærer og skærme, så kørslen ikke tilsviner dig. Der er 7 gear at vælge imellem samt en fælgbremse. 

Specifikationer ved SCO Premium Shopper – nøgleoplysninger
🔴 Producent: SCO
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 65 kilometer
🔴 Vægt: 24,5 kilo

Fordele ved SCO Premium Shopper
 Bedste elcykel af de billige
 God pris
 Ideel til daglige gøremål
 Bedst til jævnt terræn
 Fordelagtig til personer med fysiske skavanker


Skal du investere i en elcykel? Fordele og ulemper ved elcyklen

Elcykler er snart alle steder i gadebilledet, og måske de også vil være noget for dig? Hvis du er i tvivl, så læs med her, når vi baseret på ekspertviden fra Fri Bikeshop guider til både fordele og ulemper.

Fordele ved at investere i en elcykel:

Lettere cykling: Det bliver lettere for dig at komme rundt omkring med cyklen. Når du træder i pedalerne, arbejder motoren også, og du vil opleve at komme hurtigere og lettere afsted derudad.
Langt omkring: Med en elcykel vil du kunne køre længere end normalt. Motoren øger hastigheden, og på samme tid som ellers kommer du længere. Nogle elcykler har en rækkevidde på over 130 kilometer.
Hastighed: Når motoren arbejder sammen med dit tråd i pedalerne, bliver hastigheden øget – det betyder, at du let kan køre op til 25 km/t uden besvær.
Tidsbesparelse: Cykelturen til jobbet eller børnehaven vil med en elcykel tage væsentligt kortere tid sammenlignet med en almindelig cykel. Så vil du få mere tid om morgenen og i andre stressede situationer.
Sundhed: Har du en elcykel i stedet for en almindelig cykel, er der større chance for, at du vælger cyklen i stedet for bilen. Derfor vil sandsynligheden for, at du får mere motion, stige markant – og mere bevægelse er lig med en sundere krop. Med en elcykel vil du også få masser af frisk luft, der er sundt for lungerne og det generelle velvære.
Miljøet: Elcyklen forurener ikke og er en stor energibesparer. Den bruger ikke nær så meget energi som andre motoriserede køretøjer, og derfor skåner du miljøet.
Økonomisk besparelse: Hvis du tager din elcykel i stedet for bilen eller den offentlige transport, vil du kunne spare penge på transporten. Det koster omkring 2 øre at køre én kilometer på elcyklen, hvilket er langt mindre end udgifter til bil, tog og bus. Vedligeholdelse af en elcykel er også langt billigere end for eksempel en bil.
God til ældre og personer med fysiske skavanker: Har du fysiske skavanker, der påvirker din motorik, eller er bentøjet ikke, hvad det har været, vil en elcykel kunne hjælpe dig til at få bevægelse ind i hverdagen på en skånsom måde.
Støjsvag: En elcykel har også den fordel, at støjen er meget lav. Faktisk larmer den ikke væsentligt meget mere end en almindelig cykel. Det gør det lettere at nyde sol og sommer på landevejen.

Ulemper ved at investere i en elcykel:

Baseret på eksperternes viden kan vi se, at der er rigtig mange fordele ved at anskaffe sig en elcykel. Men der er dog også ulemper. Her lister vi de mest væsentlige:

Pris: En elcykel er ikke en billig investering, hvis du gerne vil have en ordentlig model. Sammenlignet med en almindelig cykel er prisen høj, og det er ikke til at komme udenom.
Vægt: En elcykel vejer noget mere end en almindelig cykel, og derfor kan den være svær at håndtere i nogle situationer – for eksempel hvis du ikke bor i stueplan. Mange elcykler vejer mellem 20 og 30 kilo. Du kan dog få letvægts-elcykler, der vejer helt ned til omkring 15 kilo. Med en sådan vil vægtforskellen være markant mindre.
Opladning er påkrævet: Det er batteriet, der giver motoren liv, og det er nødvendigt at lade batteriet op med jævne mellemrum. Der er meget stor forskel på, hvor lang køretid et elcykel batteri har, og det samme gælder ladetiden. Generelt skal du dog regne med mellem 5 og 6 timer. Køretiden per opladning giver nogle cykler en rækkevidde på helt op til 130 kilometer eller mere, mens andre kun har omkring 30. Typisk vil en lang rækkevidde også være lig med en højere pris.


Det skal du vide, før du køber en elcykel

Hvis du står og tænker ”Hvilken elcykel skal jeg vælge?”, er der nogle forhold, du bør have in mente, før du køber. Baseret på ekspertviden fra avisen Jyllands-Posten guider vi til hvilke:

Pris: Prisen på en elcykel vil aldrig være helt lav, men overvej dit budget. Du kan sagtens få en prisvenlig elcykel, der også er velfungerende. Her kan du med fordel nærstudere eksperternes bemærkninger. Du kan finde links og viden om ekspertundersøgelserne længere nede i vores elcykel test artikel, som måske kan bevare spørgsmålet ”Hvilken elcykel er bedst for dig?”.
Motortype: Der bliver ofte skelnet mellem elcykler med frontmotor og centermotor. En frontmotor betyder, at du som tommelfingerregel ikke skal træde så meget i pedalerne, mens en centermotors kraft bliver påvirket af, hvor meget du træder i pedalerne. Eksperterne tilføjer, at en elcykel med frontmotor kan gøre det svært for dig at styre hastigheden. Frontmotoren vil også give dig mindre motion.
Rækkevidde/batteri: Overvej inden køb, hvordan du vil bruge elcyklen: Er det kun til og fra arbejde, eller er det til længere cykelture? Modellerne kommer med forskellige rækkevidder – nogle kan køre 130 kilometer per batteriopladning, mens andre kun kan køre 30. Læg mærke til at rækkevidden afhænger af flere faktorer, og ofte vil der være angivet en maksimal rækkevidde. Rækkevidden bliver blandt andet påvirket af, hvor meget du træder i pedalerne samt vejr- og vej-forholdene. Er der vindstille på en flad landevej, vil rækkevidden være længere, end hvis du kører i bakket terræn i modvind.
Hastighed: Hvis du tænker ”Hvor hurtigt må en elcykel køre?”, så vil du opleve, at de fleste elcykler kan assistere ved hastigheder op til 25 km/t. Det er også den fartgrænse, der er på de danske cykelstier for almindelige elcykler. De såkaldte ”Speed pedelecs” er en nyere type af elcykler, der kan køre hurtigere. Læs mere om den type længere nede.
Ladetid: Opladningstid er en anden faktor, men regn gerne med at det tager 5-6 timer at få opladet batteriet.
Indstigning: Hvis du ikke er så let til bens, så vælg en model med en lav indstigning. Så vil du have lettere ved at svinge benet over stellet og komme i gang med at cykle.
Bremser: Bremserne er meget vigtige på en elcykel – især fordi du vil opleve at køre stærkere end på en almindelig cykel. Derfor vil du have brug for meget effektive bremser. Læg mærke til at du vil føle det anderledes at bremse på en elcykel, end hvad du er vant til. Du kan både få elcykler med fodbremse, skivebremse og håndbremser – gerne i kombination med hinanden.
Terræn: Overvej om du primært vil anvende din model på cykelstier og landeveje eller på ujævnt terræn og i skove. Mange elcykler er specialfremstillet til enten det ene eller andet. Du kan dog også finde kombi-cykler, der kan begge dele.
Affjedring: Hvis du skal køre i mere ujævne terræner, er det vigtigt med en god affjedring – ikke kun for din komfort, men også for din sikkerhed og balance. Se efter om der er affjedring i forgaffel og saddelpind.
Reservedele: En elcykel vil oftere gå i stykker end en almindelig cykel på grund af de elektriske dele. Tjek derfor hvor du kan købe reservedele på forhånd.
Mærke: Du kan også overveje, om du foretrækker et specielt mærke. Mange af de større og klassiske cykelmærker producerer elcykler i dag. ”Hvilken elcykel er bedst?”, tænker du måske, og mange brands vil have svaret på det spørgsmål, for flere producenter fremstiller nu særdeles velfungerende cykler.
Udstyr: Hold ikke kun fokus på de elektriske dele af din elcykel. Vurdér den også som en almindelig cykel og se efter hvilket udstyr, den kommer med. Det kan være gear, bagagebærer, ringeklokke, cykelcomputer, lygter eller støtteben.
Dæk: Vælg gerne en elcykel med stærke dæk med et godt vejgreb. Balance er vigtigere på en elcykel end på en almindelig cykel, da du kører hurtigere. Kraftige dæk er især vigtige, hvis du anskaffer en el mountainbike eller ønsker at køre på ujævnt terræn.
Vægt: Elcykler vejer gerne en del mere end almindelige cykler. Skal du løfte og manøvrere meget med den, kan du vælge en letvægts-model, der ”kun” vejer omkring 15 kilo. Mange elcykler vejer ellers mellem 20 og 25 kilo.


Brug af elcykel: Det siger loven

Når du har anskaffet dig en elcykel, så skal du kende loven, før du tager den i brug. Baseret på ekspertviden fra Sikkertrafik.dk guider vi her til de væsentligste lovmæssige forhold:

Samme regler som på cyklen – færdselsregler: Du skal kende færdselsreglerne for kørsel på cykel, før du træder i elcyklens pedaler. Der gælder samme regler med og uden motor.
Hvor mange motorer må min cykel have?: Elcyklen må kun være udstyret med én motor.
Hvornår må jeg få hjælp af motoren?: Elcyklen må kun yde assistance, når du træder i pedalerne. Nogle modeller har dog en såkaldt ”Walk Assist”, der hjælper med kraft, når du trækker cyklen ved siden af. Det er i orden.
Hvor hurtigt må en elcykel køre?: Motoren må kun hjælpe med kørslen ved hastigheder på op til 25 km/t på cykelstien eller landevejen. De såkaldte ”Speed pedelecs” er en nyere type af elcykler, der kan køre hurtigere. Læs mere om den type længere nede.
Samme regler som på cyklen – udstyr: En elcykel skal overholde samme regler som en almindelig cykel, når det kommer til lys, bremser, reflekser og andet udstyr.


Hvad vejer en elcykel?

En elcykel vejer typisk mellem 15 og 30 kg, hvilket er betydeligt tungere end en traditionel cykel. Vægten på en elcykel afhænger af batteristørrelsen, motorkraften og andre faktorer.

Vægten på en elcykel kan variere afhængigt af modellen. Nogle elcykler har et mindre batteri og en svagere motor, mens andre har et større batteri og en kraftigere motor. Cyklens vægt afhænger også af de materialer, der er brugt til at fremstille den. Nogle elcykler er fremstillet af tungere materialer, som f.eks. stål, hvilket kan øge vægten.


Hvor hurtigt må en elcykel køre – de nye ”Speed pedelecs” øger farten

Traditionelt set har en almindelig elcykel måttet køre 25 km/t i timen på cykelstierne, men Dr.dk forklarer, at der er kommet en ny variant af elcykler på cykelstierne – de såkaldte Speed pedelecs.

Speed pedelecs har tidligere været forbudt på cykelstierne på grund af deres høje fart, der ligger på helt op til 45 km/t. Men nu er de blevet tilladt.

Hvis du ønsker at cykle på en Speed pedelec, skal du være opmærksom på, at den fungerer noget anderledes end en elcykel. Den kører meget hurtigere, og når du ikke træder i pedalerne, kan motoren alligevel sørge for, at du kan køre op til 20 km/t. På elcykler skal du træde, før motoren assisterer.

Tidligere skulle føreren være 18 år og som minimum have knallertkørekort. Speed pedelec’en skulle være forsikret og udstyret med nummerplade. Cykelhjelm var lovpligtigt, og du måtte ikke køre med modellen på cykelstierne.

I dag behøver du kun at være 15 år for at styre en Speed pedelec. Det kræver ikke længere kørekort eller nummerplade, og nu må du gerne føre en Speed pedelec på cykelstierne. Cykelhjelm er stadig lovpligtigt.


Gør elcyklen vinterklar

Når kulde og mørke nærmer sig, er det en rigtig god ide at se elcyklen efter i sømmene og få den gjort vinterklar. Ugeavisen.dk guider her til, hvordan du bedst gør:

Dæk: Tjek dækkene for slitage og se, om de fremstår slidte. Med vinterens glattere veje er det endnu vigtigere for cyklen at kunne stå fast, så du ikke vælter. Vælter du på en elcykel, vil chancen for at komme alvorligt til skade være større sammenlignet med en almindelig cykel på grund af den højere fart. Se tillige efter dæktryk og sørg for at holde det anbefalede niveau. Vejgrebet bliver dårligere, hvis dæktrykket er lavt med halvflade dæk.
Bremser: Tjek bremsernes effektivitet og se efter, om de virker slidte. Bremserne er vigtige for sikkerheden – især i glattere vej-forhold.
Rust: Vask gerne cyklen ofte, men få den tørret ordentligt af igen. Er den blevet udsat for regn, slud, sne og salt, bør du tørre den af, når du kommer hjem. Opbevar gerne elcyklen indenfor i et isoleret skur om vinteren, hvis det er muligt. Så undgår du bedre rust.
Kæde: Smør kæden med vinterolie, så trådene bliver glidende.
De elektriske dele: Du bør så vidt muligt holde fingrene fra de elektriske dele som cykelcomputer, motor og ledninger. De tager ikke så let skade af kulden. Piller du ved dem, højner du risikoen for at ødelægge dem.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


E-FLY VIA Herre N7

Bedste E-FLY model til herrer
Lang rækkevidde
Kraftig centermotor
7 slidstærke Shimano Nexus-gear

E-FLY VIA Herre N7

E-FLY VIA Herre N7 vil være det oplagte valg, hvis du leder efter en E-FLY herrecykel, der har stort set det hele. Modellen er både flot, funktionel og kommer med moderne teknologi, der giver ekstra ”medvind på cykelstien”. Her er ikke tale om en billig elcykel, men prisen er dog overkommelig.

Dejlig elcykel med det hele
E-FLY VIA Herre N7 er en attraktiv elcykel til herrer, der er flot og stilfuld. Den ligner en klassisk herrecykel og er enkel og letanvendelig. Produktet er brugervenligt og skabt af aluminium, hvilket giver en lavere vægt.

Varianten er meget alsidig og har mange brugsformål. For eksempel er den ideel til cykelpendleren, der skal til og fra arbejde, men den er tillige fordelagtig, når du skal købe ind, til aktiviteter eller hente børn. Du kommer let afsted via den effektive motor, der hjælper til, når det er nødvendigt. Modellen har en kraftig centermotor, der er god til at fordele hjælpen og samtidig holde en fin balance.

110 kilometers rækkevidde
Sammen med motoren er der et 468 Wh elcykel batteri, der yder en stærk kraft. Det betyder, at du faktisk kan cykle helt op til 110 kilometer på én opladning. Det er meget for en elcykel, og derfor kan du let også anvende produktet til de længere cykelture i fritiden.

E-FLY VIA Herre N7 har 7 gear, og her er tale om Shimano Nexus-gear, som er noget af den højeste kvalitet på markedet. Der er tillige et display, som gør det overskueligt at følge med i cykelturen, hydrauliske skivebremser og fodbremse. Selve siddestillingen er til den sporty side, hvilket vil hjælpe dig til at komme hurtigere frem. Dækkene er punkteringsbeskyttede, og der er integrerede lygter samt bagagebærer.

Kort sagt har E-FLY VIA Herre N7 alt, hvad du vil få brug for.

Specifikationer ved E-FLY VIA Herre N7 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: E-FLY
🔴 Type: Elcykel herre
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 110 kilometer

Fordele ved E-FLY VIA Herre N7
 Bedste E-FLY herrecykel
 Overkommelig pris
 Lang rækkevidde
 7 Shimano Nexus-gear
 Punkteringsbeskyttede dæk


Gazelle Arroyo C7+ HMB 2020

Bedste Gazelle elcykel til dame
✅ Verdenskendt mærke
✅ Lang rækkevidde

Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame

 

Gazelle Arroyo C7+ HMB 2020 Dame vil være det oplagte valg, hvis du leder efter en elcykel og har en præference for mærket Gazelle. Gazelle er kendt for at fremstille kvalitetscykler, og her drejer det sig om en el-variant. Som en bonus er prisen overkommelig, så du vil få rigtig meget for pengene.

Utrolig rækkevidde
Det, du først vil lægge mærke til ved Gazelle Arroyo C7+ HMB 2020 Dame, ud over det flotte design i en sporty og minimalistisk form, er rækkevidden. Rækkevidden på produktet er virkelig høj på 180 kilometer, og det er flere end langt de fleste af konkurrenterne – også hvis de anvender en rækkevidde-forlænger. Det betyder, at du kan komme virkelig langt omkring, men husk at de 180 kilometer er maksimum. Rækkevidden i praksis afhænger af flere faktorer som vejr, underlag, terræn og kørsel.

Hvorom alting er, er rækkevidden i en klasse for sig, og du vil kunne nyde den stærke elcykel centermotor, der giver en glidende og flydende hjælp til trædearbejdet. Du kan både køre langt og hurtigt med hjælp fra motoren, da motoren kan bidrage med hjælp ved hastigheder op til 25 km/t.

Til jævn kørsel
Gazelle Arroyo C7+ HMB 2020 Dame er en damecykel, der har mange anvendelsesformer: Du kan både bruge den til hverdagskørsel og til at tage på længere cykelture, men den fungerer bedst til bykørsel eller til landevejen. Selv om motoren er kraftig, og der er brede og terrængående dæk, så er modellen skabt til kørsel i ikke-kuperet terræn.

Stellet er fremstillet i aluminium, og vægten er i mellemklassen på 22,6 kilo. Materialet øger robustheden, og robusthed finder du også i de øvrige konstruktioner: For eksempel i de solide Shimano Nexus-gear og den affjedrede forgaffel samt i fodbremsen og skivebremsen.

Der er i alt 7 gear at trække på, og der medfølger en del tilbehør: Kædebeskyttelse, lås, lygter og bagagebærer.

Alt i alt får du en elcykel, der har det hele – og lidt til.

Fordele

 • Fantastisk rækkevidde
 • Høj valuta for pengene
 • Bedst til jævnt terræn
 • Shimano-gear og affjedring i fronten
Ulemper

 • Høj pris
 • Tung

Specifikationer ved Gazelle Arroyo C7+ HMB 2020 Dame – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Gazelle
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 180 kilometer
🔴 Vægt: 22,6 kilo


Winther Superbe 4 2020 Dame

Bedste Winther elcykel

Winther Superbe 4 2020 Dame - elcykel

Winther Superbe 4 2020 Dame kommer fra det anerkendte cykelmærke Winther, og den er en af de første Winther elcykler med en Bosch-centermotor. Produktet har mange fordele og er et skarpt valg til dig, der sværger til Winther, når du køber cykel.

Bosch-centermotor
Winther Superbe 4 2020 Dame er en flot elcykel til damer med en opdateret version af det klassiske snit. Den er mere sporty end den traditionelle variant, og stilen er strømlinet og skabt ud fra minimalistiske principper. Prisen er ikke lav, så hvis du er på budget, kan du med fordel holde udkig efter et godt elcykel tilbud på modellen.

Den har som nævnt en elcykel centermotor fra tyske Bosch, og det er en god garanti for høj kvalitet. Motoren leverer en jævn og stabil kraft ud til pedalerne, som du får glæde af, når du træder. Mens du træder, gør motoren trådene lettere, og du vil opleve både at komme hurtigere og lettere frem. Winther Superbe 4 2020 Dame kan bidrage ved hastigheder helt op til 25 km/t. Spekulerer du på, hvor hurtigt må en elcykel køre, er svaret 25 km/t. Så her kan du bare give fuld gas.

Shimano-komponenter
Produktet har flere nøgleområder, og et af dem er rækkevidden. Motoren får kraft fra et 250 watt elcykel batteri, og der er nok strøm til en rækkevidde på op til 100 kilometer. Det er en del. Stellet er fremstillet af aluminium, der giver en lettere vægt, og vægten ligger på 22 kilo. Det er pænt uden at være prangende. Du kan skifte imellem 7 Shimano Nexus-gear, mens du kører for at variere trådene, og når du skal bremse, er det via fodbremse og skivebremse. Bremserne giver fuld kontrol over kørslen, hvilket er vigtigt for sikkerheden.

Hjulene har en stor størrelse på 28 tommer, og de er udstyret med dæk med et godt vejgreb. Det øger sikkerheden og kontrollen. Der medfølger forskellige stykker tilbehør, og det inkluderer kædebeskyttelse, lås og lygtesystem.

Specifikationer ved Winther Superbe 4 2020 Dame – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Winther
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 100 kilometer
🔴 Vægt: 22 kilo

Fordele ved Winther Superbe 4 2020 Dame
 Bedste Winther elcykel
 Sporty og minimalistisk
 Stærk Bosch-motor
 Shimano Nexus-gear
 Høj sikkerhed og kontrol


Urbanglide C7 lille elcykel

✅ Prisvenlig elcykel i god kvalitet
✅ Med store off-road dæk 

Urbanglide C7 sammenklappelige elcykel

 

Urbanglide C7 passer til dig, der søger en kompakt elcykel til arbejdet eller til hyggelige cykelture i skoven. Elcyklen er udstyret med store off-road dæk, som kan klare mere ujævnt terræn end almindelige dæk. Hvis du er glad for at køre terrænkørsel, men ikke vil bruge den store opsparing, så er Urbanglide C7 et godt match. Du får en elcykel, som ikke sprænger budgettet.    

Et foldbart design
Urbanglide C7 er lavet med et foldbart design, så den ikke fylder meget i sammenfoldet tilstand. I udfoldet tilstand måler cyklen 175 x 60 x 118 cm., mens den i sammenfoldet tilstand måler 80 x 70 x 50 cm. Du kan hurtigt folde cyklen ud, når du skal bruge den. 

Det kan være en fordel, hvis du pendler på arbejde. Du kan nemt have cyklen med i toget på vej til arbejde. Når du ankommer til stationen, kan du folde cyklen ud og cykle det sidste stykke til arbejdet. 

Det kan også være, at du ikke har meget opbevaringsplads til cyklen i hjemmet. Når du kommer hjem fra en cykeltur, kan du hurtigt folde cyklen sammen. Det gør det nemmere at finde plads til cyklen i hjemmet.  

Elcykel med massive dæk til terrænkørsel
Elcyklen er også god, hvis du ønsker at køre terrænkørsel. Elcyklen er udstyret med store og massive off-road dæk, som fungerer godt til ujævnt terræn.  Cyklen er også designet med flere gear og køre modes, så du kan tilpasse den til cykelturen. Alle delene på cyklen er lavet i massive kvalitetsmaterialer, som kan holde til terrænkørsel.   

Fordele

 • Sammenklappelig – let for pendlere, da cyklen kan bæres i offentlig transport
 • LCD-display
 • Terrængående dæk 
 • Aftageligt batteri
Ulemper

 • Kan være for lille for højere personer
 • Den har en rækkevidde på op til 60 km., som er mindre end andre elcykler

Forbrugsguidens vurdering

Urbanglide C7 er en af de billigste el-cykler i testoversigten, men det ændrer ikke noget i forhold til kvaliteten. Til prisen får du en god kvalitetscykel, som er lavet i massive materialer til terrænkørsel. Samt har du mulighed for at klappe den sammen, hvilket er praktisk i mange situationer. Du skal dog være opmærksom på, at elcyklen har en maksimal rækkevidde på 60 km. Det er en mindre rækkevidde end mange af de andre elcykler i oversigten.

Udvalgte specifikationer 
Design: foldbart  
Maksimumhastighed: 25 km/t
Maksimal rækkevidde: 60 km
Vægt: 27 kg 


Specialized Turbo Vado 4.0 2020

Bedst til bykørsel
Anbefalet af teknologimagasinet Techradar.com
Betegnet som ”Lang rækkevidde med kraftfuld motor” hos teknologimagasinet Techradar.com

Specialized Turbo Vado 4.0 2020

Specialized Turbo Vado 4.0 2020 er blevet testet af det internationale teknologimagasin Techradar.com i deres elcykel test, hvor de har fundet frem til de bedste modeller. Cyklen vækker begejstring hos eksperterne, der beskriver den med ”Lang rækkevidde med kraftfuld motor”. Overvejer du ”Hvilken elcykel er bedst?”, vil eksperterne klart anbefale varianten, der bliver kåret til elcykel bedst i test til bykørsel.

Techradar.com anbefaler produktet til deres læsere og roser den for evnen til at køre langt og i alle slags terræner. De sammenligner den med en elektrisk scooter og mener, at den faktisk er fuldt udstyret til at erstatte en bil eller en motorcykel på kortere distancer. Assistancen fra motoren er eksemplarisk, og de stærke dæk med mudderbeskyttere sørger for en både jævn og sikker kørsel. Det største plus, eksperterne nævner, er dog det stærke batteri, som gør det muligt, at du kan køre rigtig langt per opladning. Eksperterne opsummerer: ”Far out distancing the other bikes here, the Vado’s huge capacity battery will likely do multiple commutes before needing a recharge”.

Bykørsel så let som aldrig før

Specialized Turbo Vado 4.0 2020 er ideel til dig, der ønsker en sporty elcykel, der kan gøre kørslen lettere og nemmere. Modellen er specialfremstillet til at gøre kørslen i byen eller på landevejen til en leg, og selv om den ikke er skabt til mountainbikekørsel, kan den stadig fungere på ujævnt terræn.

Der er en stærk elcykel centermotor, der yder en kraftfuld præstation, og du får hjælp, når du træder i pedalerne. Motoren kan assistere ved en hastighed på helt op til 28 km/t, og det er lidt mere end flere af konkurrenterne. Derfor vil du komme endnu hurtigere afsted. Spørger du dig selv om, hvor hurtigt må en elcykel køre, så skal du være opmærksom på, at du kun må køre 25 km/t på en type som Vado’en.

Stilen er sporty og enkel, og siddestillingen ligger også til den sporty side. Derfor vil du få en aerodynamisk kørsel, der går stærkere end ellers.

Jeg kommer hurtigt langt omkring…

Specialized Turbo Vado 4.0 2020 har flere store fordele, og en af dem er rækkevidden. Med et 250 watt elcykel batteri vil du kunne få en maksimal rækkevidde på op til 130 kilometer, og det er rigtig meget. Er du cykelentusiast og elsker lange ture, kan du tilkøbe en rækkevidde-forlænger, der giver næsten helt op til 200 kilometer.

Lethed er endnu et nøgleord for varianten, da stellet er fremstillet af aluminium. Det er lig med en lav vægt, og her ligger den på kun 15 kilo. Det er meget lavt og gør den utrolig manøvrerbar. Der er hele 10 gear at vælge imellem, så du vil nemt kunne veksle mellem trådenes sværhedsgrad, og der er tale om Shimano-gear.

Der er skivebremser for en høj sikkerhed og komplet kontrol, og for en bedre komfort er der affjedring i forgaflen. Cyklen kommer som en hel pakke, der også tæller en robust bagagebærer og skærme på begge hjul.

Specifikationer ved Specialized Turbo Vado 4.0 2020 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Specialized
🔴 Type: Elcykel herre
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 28 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 130 kilometer
🔴 Vægt: 15 kilo

Fordele ved Specialized Turbo Vado 4.0 2020
 Kåret til elcykel bedst i test til bykørsel
 Sporty og hurtig
 Lang rækkevidde
 Let vægt
 10 Shimano-gear


Batavus Stratos EGO – Elcykel til herre med masser af udstyr

Batavus Stratos EGO

Batavus Stratos EGO vil være det perfekte valg for dig, der gerne vil anvende din cykel til at pendle frem og tilbage. Det kan være til og fra arbejde, indkøb eller øvrige aktiviteter. Modellen er ikke blevet testet af eksperter, men vi har alligevel taget den med på grund af de mange fine kvaliteter.

Kraftfuld motor fra Bosch

Batavus Stratos EGO er en flot og attraktiv elcykel herre, der ligner en helt almindelig klassisk herrecykel. Stilen er enkel, ren og skabt til et praktisk brug. Der er en stærk centermotor fra mærket Bosch af typen Active Line, som typisk leverer høj kvalitet. Sammen med det 400 watts elcykel batteri kan du derfor køre rigtig langt, og den maksimale rækkevidde ligger på 90 kilometer. Det giver dig råderum nok til længere cykelture også.

Stellet er skabt af letvægtsmaterialet aluminium, og det betyder, at vægten er forsøgt holdt nede. Med sine 27 kilo er Batavus Stratos EGO dog ikke den letteste på markedet. Den er heller ikke den billigste, men du får til gengæld meget for pengene. Hvis du er på budget, kan du lede efter elcykel tilbud på varianten.

Kommer med hele pakken

Batavus Stratos EGO kommer med alt det udstyr, du vil få brug for. Derfor behøver du ikke købe udstyret separat, for du får det med i købet for dine penge. Med modellen medfølger blandt andet et kraftigt støtteben til at henstille cyklen, en solid bagagebærer og et lygtesæt, så sikkerheden bliver højnet.

Der er 7 brugbare Shimano Nexus-gear, som er måske den bedste kvalitet på markedet og Shimano-fodbremse og rullebremse.

Der er tillige fin affjedring, der giver en mere sikker, velafbalanceret og behagelig køretur.

Fordele

 • Klassisk herrecykel-design
 • Bosch Active Line-motor
 • God rækkevidde
 • Kommer med alt det, du har brug for
Ulemper

 • Høj vægt

Specifikationer ved Batavus Stratos EGO – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Batavus
🔴 Type: Elcykel herre
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 90 kilometer
🔴 Vægt: 27 kilo


Batavus Altura E-go – Klassisk damecykel i sort

Batavus Altura E-go

Batavus Altura E-Go er en anerkendt dame el-cykel som særligt er kendt for den høje kvalitet og mange innovative funktioner.

Saft og kraft til cykelturen

Hvis du leder efter en velskabt dame elcykel, der er god på landevejen, så vil Batavus Altura E-go være et fint valg. Prisen er ikke i den lave ende, så hvis du gerne vil have varianten, kan du se, om der skulle være et godt elcykel tilbud.

Modellen er velskabt både udvendigt og indvendigt, og designet er elegant, enkelt og stilfuldt – et godt match til den moderne kvinde. Du vil ikke kunne se, at det er en elcykel, for den stærke centermotor er skjult. Centermotoren på produktet er specialdesignet til at give en fantastisk balance, og derfor vil du ikke føle motoren, når du kører. Motoren er fremstillet af det kendte mærke Bosch.

Som en ekstra bonus er der det såkaldte ”Walk Assist” i motoren – det betyder, at den kan yde hjælp, også når du trækker cyklen – for eksempel hvis du har den godt pakket med dagligvarer og tasker, eller du skal trække den op ad en bakke.

Ideel til forbrugeren med skavanker

Batavus Altura E-go har en lav påstigning i stellet, der er fremstillet af aluminium. Aluminium giver en letvægtsfølelse i cyklen, og gør køreturen mere glidende og let. Vægten uden batteri er på 23 kilo, hvilket ligger til den bedre side. Den lave påstigning er især god til dig, der har fysiske skavanker, for det vil være nemmere at komme op i sadlen.

Varianten er skabt til korte såvel som lange cykelture, og kører du på et helt opladet batteri, kan du få hjælp og støtte i helt op til 100 kilometer.

Batavus elcykel besidder også Aerflow-forlygten, der giver ekstra sikkerhed under kørslen, da andre trafikanter kan se den fra siden. Der er 7 Shimano Nexus-gear, og den type er blandt de stærkeste og mest holdbare på markedet.

Der er hydraulisk fælgbremse og fodbremse, og både saddelpind og forgaffel er udstyret med effektiv affjedring. Det betyder, at din køretur vil blive mere behagelig og sikker med færre og mindre bump.

Specifikationer ved Batavus Altura E-go – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Batavus
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 100 kilometer
🔴 Vægt: 23 kilo

Fordele

 • Walk Assist
 • 7 Nexus-gear
 • Stærk Bosch-centermotor
Ulemper

 • Høj pris

Specialized Turbo Levo Unisex – Bedste elektriske MTB

 

Specialized Turbo Levo Unisex - elcykel

Specialized Turbo Levo 2021 Unisex er en el mountainbike, der især vil være ideel til dig, der elsker at køre ræs i skoven eller på det ujævne terræn. Modellen er blevet testet af teknologimagasinet T3 i en elcykel test, hvor eksperterne har forsøgt at finde frem til den bedste variant på markedet. Tænker du ”Hvilken elcykel skal jeg vælge?”, vil eksperterne klart anbefale køretøjet her med en kåring til elcykel bedst i test.

T3.com kårer produktet til ”Bedste premium elcykel” og hæfter sig ved, at elcyklen er meget velegnet til bjergkørsel – den er helt på niveau med de skarpeste mountainbikes. Eksperterne beskriver cyklen som ”essentially the Porsche of the electric mountainbike world”, og det gælder tillige for designet, som er utrolig flot. Også motoren får mange roser med på vejen for at være let og lydløs, og som et stort plus efterlader den ingen modstand, hvis du vil tackle en stigning uden strømassistance.

El mountainbike til terrænkørsel

Specialized Turbo Levo 2021 Unisex er en el mountainbike til både damer og herrer – det er en såkaldt unisex el mountainbike. Designet er råt og sporty, og cyklen ligner helt en almindelig mountainbike. Farven og mørk, og stel og konstruktion er skabt til at blive behandlet lidt hårdhændet. Derfor er der fokus på en solid konstruktion.

Selve stellet er af aluminium, og det betyder blandt andet, at vægten er forsøgt holdt mod den lave side. Vægten i alt (eksklusiv batteri) er på 24 kilo, hvilket er fint for en el mountainbike.

Produktet er skabt til at blive anvendt på meget ujævnt og vanskeligt terræn som for eksempel mountainbike-ruterne i skoven, på ufremkommelige veje eller offroad. 

Prisen ligger mod den høje ende, så her er ikke tale om en billig elcykel. Til gengæld får du stærk kvalitet i alle elementer og en sikker og god oplevelse på det svære terræn.

God affjedring

Specialized Turbo Levo 2021 Unisex er udstyret med en centermotor, der giver kraft, når du træder i pedalerne. Det vil give dig ekstra kraft til at komme over de vanskelige passager, og motoren gør, at cyklen har et lavt støjniveau samt holder i mange år.

Affjedring er et af nøgleordene for varianten, for med mountainbike-kørsel kommer cyklen til at bevæge sig meget og hoppe rundt. Der er støddæmpere i både saddelpind og forgaffel, og de store hjul bidrager til komforten og sikkerheden.

Specialized Turbo Levo 2021 Unisex kan køre op til 50 kilometer per opladning af elcykel batteri, hvilket er pænt for en el mountainbike. Der er hele 12 gear for at give bedre forhold for at kunne klare terrænet, og skivebremserne er helt skarpe.

Maksimumhastigheden ligger på 25 km/t, og hvis du spekulerer over, hvor hurtigt må en elcykel køre, er svaret 25 km/t – så du kan bare give den fuld gas.

Specifikationer ved Specialized Turbo Levo 2021 Unisex – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Specialized
🔴 Type: Unisex: El mountainbike til bade herrer og damer
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 50 kilometer
🔴 Vægt: 24 kilo

Fordele ved Specialized Turbo Levo 2021 Unisex
 Kåret til elcykel bedst i test i elcykel test
 El mountainbike til terrænkørsel
 Til både herrer og damer
 God affjedring med støddæmpning
 12 gear at vælge imellem


Cannondale Quick Neo SL 2 

Cannondale Quick Neo SL 2

Cannondale Quick Neo SL 2 vil være et godt valg, hvis du leder efter en velfungerende allround elcykel til varierende formål. Modellen er blevet testet af teknologimagasinet Wired.com i en elcykel test, hvor eksperterne har forsøgt at finde ud af, hvilken der er den bedste elcykel på markedet. 

Wired.com kårer varianten til ”Mest alsidige elcykel”. Det begrunder de med, at den er god til alle slags underlag. Eksperterne fremhæver, at den både er sjov og nem at køre på, uanset om du kører i fladt eller kuperet terræn. Som en bonus ligger prisen også i den lavere ende. På den negative side nævner eksperterne, at det kan være forvirrende at betjene motoren og lyset, men alt i alt anbefaler de modellen med ordene: ”If you want to have an affordable ebike in your bike quiver that can serve as both a daily commmuter and for fun dirt rides on the weekend, this is a good pick.”

Til hverdag og cykelture

Cannondale Quick Neo SL 2 er en flot og moderne elcykel herre, der emmer af kvalitet og finesse. Den er meget stilfuld at se på med en elegant udformning, og den er praktisk til hverdagen.

Modellen er skabt til allround-brug, og derfor er den velegnet til turen til og fra arbejde såvel som de længere cykelture i fritiden. Den er udstyret med et stærkt 250 Wh elcykel batteri, der giver en maksimumrækkevidde på op til 60 kilometer. Det er en god rækkevidde uden at være den største på markedet.

Letvægts-elyckel

Cannondale Quick Neo SL 2 har et stel i aluminium, og det materiale er både slidstærkt og let. Det betyder, at køretøjet har en lav vægt på kun 16 kilo. Sammenlignet med andre elcykler er det klart i den lave ende. Det vil gøre det nemmere at håndtere varianten – især hvis du ikke bor i stueplan.

Modellen har 9 gear i udvendigt format, og bremsen er en hydraulisk skivebremse. Der er ikke fodbremse på produktet. Der er en fin affjedring i både saddelpind og forgaffel, og cyklen er ellers skabt, så der ikke er noget overflødigt på. Den kommer derfor uden skærme, lys, lås, kurv eller bagagebærer.

Derfor anbefaler vi Cannondale Quick Neo SL 2

Denne elcykel er kåret af Wired.com til at være den “Mest alsidige” elcykel, hvilket gør den anbefalingsværdig. Det er den blandt andet blevet kåret til grundet, at den både er god til terrænkørsel og flade landeveje. Derudover har den 9 gear og en lav vægt, og er derfor praktisk til længere cykelture.

Specifikationer ved Cannondale Quick Neo SL 2 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Cannondale
🔴 Type: Elcykel herre
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 60 kilometer
🔴 Vægt: 16 kilo


Batavus Genova E-GO

Batavus Genova E-GO

Batavus Genova E-GO vil være et godt valg for dig, der leder efter en elcykel dame, hvor du får meget for prisen. Modellen indeholder meget i forhold til, hvad den moderne kvinde vil efterspørge. Her er ikke tale om en decideret billig elcykel, men prisen er på et leje, hvor de fleste kan være med.

Klassisk damecykel med mange fordele

Batavus Genova E-GO er en flot damecykel i et klassisk snit, hvor man kan fornemme kvalitet og elegance. Stellet er af aluminium, og det formår både at være kraftigt og let på samme tid. Aluminium er et letvægtsmateriale, og produktet vejer heller ikke mere end 23,2 kilo. Vægten ligger dog ikke i den lave ende, når du har med elcykler at gøre.

Selve konstruktionen i stellet er til gengæld kraftig og robust, og derfor er der stabilitet i elcyklen. De store Schwalbe-dæk har som et plus et fast vejgreb, hvilket også højner sikkerheden.

Varianten har en stærk forhjulsmotor, og den type betyder, at du får en bedre hjælp til stejle bakker. Der er 5 forskellige hjælpeniveauer, du selv kan vælge imellem, og de yder en assistance med forskellig kraft.

Rækkevidde på op til 120 kilometer

Batavus Genova E-GO har som nævnt mange fordele, men et af nøgleordene er rækkevidde. Elcyklen har er stærkt batteri med 500 Wh, og det giver en lang rækkevidde. Maksimalt ligger den på op til 120 kilometer, hvilket er langt i forhold til andre cykler.

Modellen vil også være et godt valg, hvis du ikke er den tekniske type, der holder af vedligeholdelse: Produktet har en lukket kædekasse, som sikrer en let vedligeholdelse.

Der er en velskabt affjedring, som giver en både mere sikker og komfortabel køretur, og derfor er der støddæmpere i forgaflen. Som en ekstra bonus har den Shimano-gear og Shimano-bremser. Du får Batavus Genova E-GO som en samlet pakket, så den er klar til brug med det samme.

Derfor anbefaler vi Batavus Genova E-GO

Denne elcykel anbefales grundet at den er rigtig god til prisen. Dette er blandt andet på grund af de 5 hjælpe-niveauer, der kan hjælpe dig alt efter din situation. Derudover har den Schwalbe-dæk, der øger sikkerheden med dens faste vejgreb. Samtidig har cyklen en rækkevidde op til 120 km, hvilket er længere i forhold til andre cykler. Batavus er samtidig et anerkendt hollandsk kvalitetsbrand.

Specifikationer ved Batavus Genova E-GO – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Batavus
🔴 Type: Elcykel dame
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 120 kilometer
🔴 Vægt: 23,2 kilo


Cube Reaction H Performance Allroad 2021

Bedst til kuperet terræn
500 watt batteri
Kraftig Bosch-motor
Kommer med skærm, støtteben og dynamolys

Cube Reaction H Performance Allroad 2021

 

 

Cube Reaction H Performance Allroad 2021 er nærmest “state of the art” inden for elcykler til kuperet terræn, og den vil være perfekt til dig, der leder efter den bedste elcykel til ujævnt og kuperet terræn. Det vil sige kørsel, der minder om mountainbike-kørsel.

Tænker du ”Hvilken elcykel skal jeg vælge til terrænkørsel?”, vil cyklen her være et godt bud.

Utroligt moderne design
Det første, du vil lægge mærke til ved Cube Reaction H Performance Allroad 2021, er designet. Det er utroligt moderne og glat, og det er tydeligt at se, at det er udformet i forbindelse med ydeevnen. Modellen er skabt med den avancerede Agile Ride Geometry-teknologi, der anvender innovativ teknik til at forene design og funktionalitet.

Her er tale om en elcykel, der er meget alsidig. Den er fremstillet til alle typer af underlag og forhold, så du kan både anvende den til de daglige gøremål som arbejde og indkøb, men du kan tillige tage den med ud i skoven og køre ræs på ujævnt terræn.

Prisen er ikke helt lav, men du vil få meget for pengene. Hvis du er på budget, kan du lede efter elcykel tilbud på enheden.

Integreret batteri
På mange elcykler kan du tydeligt se batteriet, men det forholder sig anderledes med produktet her. Både motor og batteri er integreret i designet med indvendig kabelføring, og derfor er de skjulte. Motoren er en stærk Bosch-motor, og elcykel batteri er på 500 watt. Derfor er ydeevnen meget kraftig, og du vil kunne få hjælp og acceleration, når du har brug for det – også i det kuperede terræn.

Batteriet leverer en rækkevidde på op til 80 kilometer. Det er meget for den type af elcykel.

Varianten kommer med flere andre gode features, der er værd at fremhæve. Det inkluderer blandt andet integrerede skærme, dynamolys og støtteben. Som en bonus er stellet af aluminium for en let vægt, og der er en robust Suntour-forgaffel, Shimano-gear og bremsesystem samt brede Schwalbe-dæk med solidt vejgreb.

Specifikationer ved Cube Reaction H Performance Allroad 2021 – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Cube
🔴 Type: Elcykel herre / el mountainbike
🔴 Steltype: Aluminium
🔴 Motortype: Elcykel centermotor
🔴 Maksimumhastighed: 25 km/t
🔴 Maksimal rækkevidde: 80 kilometer
🔴 Vægt: 24,2 kilo

Fordele ved Cube Reaction H Performance Allroad 2021
 Bedste elcykel til kuperet terræn
 Høj alsidighed
 Agile Ride Geometry-teknologi design
 Suntour-forgaffel
 Shimano-gear og bremsesystem


FAQ

Hvilken elcykel skal jeg vælge?
Hvilken elcykel, der er den bedste at købe, afhænger fuldstændig af dine personlige præferencer og behov. Et godt bud på en elcykel, som virkelig kan være noget udover det sædvanlige, er Batavus Altura E-go. Cyklen egner sig godt til cyklister, som lider af skavanker, da motoren er dejlig kraftig.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en elcykel?
Når du skal købe dig en elcykel, så er der nogle ting, som er gode lige at være opmærksomme på, inden du gør dit endelige køb. For eksempel er det super vigtigt, at du overvejer, hvor langt cyklen skal være i stand til at køre på én enkelt opladning.
Er det pengene værd at købe en elcykel?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en elcykel. En elcykel kan være super måde at få noget motion på, hvis du lider af skavanker, som ellers gør, at cykling på en almindelig cykel kan være for hårdt ved kroppen, hvilket er både smart og praktisk.
Kan jeg bruge en elcykel, når det regner?
Ja, du kan sagtens bruge en elcykel, selvom det regner. Cyklen er delvist drevet af et batteri, som selvfølgelig er lavet til at kunne holde til alle vejrtyper. Dermed skal du altså ikke være nervøs over at cykle i regnvejr på din elcykel, da den sagtens kan tåle vand.

Elcykel Test: Anvendte kilder


Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin, der har fokus på at bringe viden, information, guides, tests og tips af teknologiske forbrugerprodukter til læserne. Det inkluderer både elektroniske forbrugerprodukter til hjemmet og til at tage med på farten. Her har Techadvisor.co.uk foretaget en elcykel test, hvor modellen Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 indgår. Læs mere om testen hos Techadvisor.co.uk.

Techradar.com 🇬🇧

Techradar.com er et internationalt teknologimagasin med mange regionale afdelinger. Der er fokus på alt, hvad der rører sig inden for teknologiens verden, og derfor udfører magasinet også guides, videoer og tests. Her gælder det en elcykel test, hvor modellen Specialized Turbo Vado 4.0 2020 er blevet testet. Læs testen i sin helhed hos Techradar.com.

Tomsguide.com 🇺🇸

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at tage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor udfører eksperterne en række forskellige tests, hvor de skriver en anmeldelse og giver en bedømmelse. Her her Tomsguide.com foretaget en elcykel test, hvor modellen Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 indgår. Læs testen i sin fulde længde hos Tomsguide.com.

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk teknologimagasin, der leverer viden og information om den teknologiske verden til læserne. Det inkluderer nyheder, trends, guides, videoer og tips samt tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter. Her drejer det sig om elcykel test, hvor modellen Specialized Turbo Levo 2021 Unisex er inkluderet. Læs mere om testen hos T3.com.

Wired.com 🇺🇸urbangl

Wired.com er et amerikansk teknologmagasin, der både udkommer online og på tryk. Magasinet har fokus på emner inden for teknologiens verden, og her skriver de om nyheder, trends, tips og guides med mere. Eksperterne foretager også tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter for at hjælpe læserne til at foretage bedre køb. Her drejer det sig om en elcykel test, hvor modellerne Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 og Cannondale Quick Neo SL 2 er inkluderet. Læs testen i sin helhed hos Wired.com.

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google, der giver forbrugerne mulighed for at søge efter og sammenligne produktpriser fra forskellige onlineforhandlere. Den ligner andre prissammenligningstjenester, men i stedet for at vise en liste med resultater viser Google Shopping produktoplysninger og priser direkte på søgesiden. Dette giver forbrugerne mulighed for hurtigt at sammenligne priser og finde det bedste tilbud uden at skulle besøge flere websteder. 

Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt 2022 Herrecykel – Du kan se anmeldelser her. 


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores elcykel test artikel set nærmere på en række elcykler: Bedst i test, topscorere, favoritter, billig elcykel med videre. Læs også om de bedste Batavus elcykler.

Hvis du er på udkig efter en elcykel eller et godt elcykel tilbud, så bør du altid huske cykelhjelmen. Vi har skrevet en artikel om de bedste cykelhjelme til formålet, hvor du kan finde den bedste model til dine behov. 

Skal børnene med på cykelturen, så skal de selvfølgelig også have hjelm på. Ud over vores cykelhjelm-artikel til voksne har vi skrevet en artikel om de bedste cykelhjelme til børn. Her kan du finde lige den variant, der passer til barnets smag.

Hvis du er på udkig efter andre elektriske køretøjer, så kan du med fordel tage et kig på vores elløbehjul test-guide, og lade dig inspirere. Du kan også tjekke sofacykel bedst i test ud.

Skal du anvende din cykel til at transportere børn, vil det være et oplagt valg at anskaffe en cykelanhænger, hvor børnene kan blive placeret, mens du træder i pedalerne. Du kan finde inspiration i vores cykelanhænger test-artikel, hvor vi præsenterer dig for de bedste varianter på markedet. Du kan tillige hente masser af viden omkring valg af cykelanhænger i artiklen, hvor vi guider til alt, hvad du skal vide, når du vil investere i en cykelanhænger.

Der er mange typer af cykler at vælge imellem, og vil du primært have en cykel for at få mere motion, kan du overveje en motionscykel som alternativ. Så slipper du for regn, blæst, modvind og trafikuheld, men du får stadig bevæget kroppen. Vi har skrevet en artikel om de bedste motionscykler, hvor vi hjælper dig til at finde den mest velfungerende model.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme