Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Batavus Elcykel Test-oversigt – De 6 bedste Batavus elcykler på markedet

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Savner du fart i pedalerne og mindre sved på panden? Så kan det være, at du skal overveje en Batavus elcykel.

Vi har gjort research-arbejdet for dig, så vi kan præsentere dig for de 6 bedste modeller på markedet.

Her er tale om 6 produkter, der alle hører til blandt eksperternes favoritter, så med hver og en vil du kunne ræse derudad med en kvalitets-jernhest under dig.

Vi gennemgår varianterne en for en, så du på en overskuelig og let måde kan se alt det vigtige om hver model – det gælder både, hvad eksperterne mener, og hvad der er værd at vide om alt det praktiske.

For at gøre dig bedre rustet til at vælge din ideelle elcykel, bringer vi tillige nogle videns-afsnit, hvor du får svar på alt det, du måtte have brug for at vide.

I det sidste afsnit kan du finde inspiration til andre cykelartikler, som du måske har brug for. Det drejer sig om cykelhjelme til børn og voksne, motionscykler og cykelanhængere.

Det anbefaler vi, du holder øje med, når du skal købe en elcykel:

Er du brændt varm på ideen om at få ”mere vind på cykelstierne”, er der nogle elementer, du bør være opmærksom på, inden du foretager et køb:

Type: Leder du efter en dame- eller herre-elcykel? Dame-elcyklerne har den fordel, at de har en lavere indstigning. Det kan gøre det lettere for ældre eller personer med skavanker at komme op på cyklen.
Terræn-type: Nogle elcykler er skabt til bykørsel og landevej, hvor andre har ujævnt terræn, offroad og skovstier som kompetenceområde.
Motor: Foretrækker du en frontmotor eller en centermotor?
Materiale: Hvad er varianten fremstillet af?
Vægt: Elcykler vejer generelt mere end almindelige cykler. Hvor tung må den være?
Rækkevidde: Hvor langt kan køretøjet køre per batteriopladning, og hvor stor en rækkevidde har du brug for?
Sikkerhed og udstyr: Tjek bremser, gear, dæk, lygter og andet sikkerhedsudstyr – ligesom du ville gøre på en almindelig cykel.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Vores Batavus Elcykel artikel indeholder:

🔸 Overblik over de 6 bedste Batavus elcykler på markedet
🔸 Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔸 Information om hvad apparaterne kan
🔸 Tips til hvordan du passer bedst på dit batteri til Batavus elcykel
🔸 Guide til hvad du skal overveje, før du køber en elcykel
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Batavus ecykel test-oversigt – Her er de 6 bedste, ifølge eksperterne

Herunder følger en gennemgang af 6 af de bedste Batavus elcykler på markedet. Her finder du både testvindere, topscorere, favoritter og øvrige, så variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvad eksperterne fremhæver ved hvert apparat, og her vil du også finde en prissammenligning af de forskellige modeller. På den måde vil du hurtigere og nemmere kunne se, hvor du kan opnå de mest favorable priser.


Batavus Torino E-GO elcykel

Redaktionens anbefaling

✅ Komfortabel
✅ Prisvenlig
✅ God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3

Batavus Torino E-GO

 

 

Batavus Torino E-GO har været inkluderet i to forskellige eksperttests – det gælder en fra det danske forbrugerråd Tænk, og en fra det svenske teknologimagasin M3. Hos begge ekspertpaneler scorer modellen højt.

Tænk har testet udvalgte varianter på specifikke parametre, og baseret på det vurderer eksperterne, at her er tale om en velfungerende elcykel.

Svenske M3 tildeler produktet 4 ud af 5 stjerner og forklarer, at den kommer med en hurtig motor og imponerer med sin komfortable sadel og styr. Det gør cykelturen meget mere behagelig og smidig. Du vil få meget for pengene, noterer eksperterne, og de roser tillige gearsystemet og batteriet for at levere en god rækkevidde. På minussiden bemærker M3 blandt andet, at du skal træde lidt hårdt i pedalerne for at komme over bakkerne, og så er fælgbremsen ikke så kraftig som skivebremserne. Vejret påvirker også fælgbremsens ydelse.

M3 opsummerer oplevelsen med produktet sådan: ”Batavus Torino E-GO er det perfekte valg for dig, der ønsker at komme i gang med cykling, men som virkelig ikke vil kæmpe uanset omstændighederne” (oversat fra svensk).

Klassisk damecykel – nu med motor

Batavus Torino E-GO vil passe perfekt til den moderne kvinde, der gerne vil forene det klassiske med det nymodens. Køretøjet kommer i et stilfuldt design mod den traditionelle damecykel-stil. Tænk Morten Korch i en nyfortolket version. Den emmer af nostalgi, men er klart så opdateret, at den kommer med de mest moderne teknologier.

Det inkluderer en stærk motor og batteri til Batavus elcykel, der giver dig fremdrift under kørslen. Når du træder i pedalerne, arbejder motoren, og du vil opleve at kunne køre hurtigere og lettere. Batteriet er et 396 Wh batteri, og i alt giver det en maksimal rækkevidde på 80 kilometer. Vi skal nævne, at 80 kilometer ikke er den længste rækkevidde, når det gælder elcykler af typen her, men det er bestemt nok til både de daglige gøremål, cykelturen til og fra arbejde og til eftermiddags-turen ud i landskabet.

Her er tale om en frontmotor, der har den fordel, at du skal træde mindre i pedalerne, før du oplever hjælp fra motoren. Det kan give en hurtigere fart og mindre sved på panden for dig.

Lav indstigning

Batavus Torino E-GO kommer med flere fordele, der er værd at fremhæve. Det gælder for eksempel den lave indstigning, der også gør det let for ældre og personer med fysiske skavanker at komme op på cyklen. Der er 7 stærke indvendige gear at vælge imellem, og der er integreret lys, støtteben, bagagebærer og lås.

Produktet er skabt til kørsel i jævne terræner, for der er ingen affjedring. Der er fodbremse og hydraulisk fælgbremse samt skærme og en flot cykelkurv. Kurven bidrager til den traditionelle følelse og er både brugbar og flot.

Prisen på modellen er overkommelig uden at være decideret lav.

Alt i alt er her tale om en meget flot dame Batavus elcykel i et traditionelt design, der kommer med alt, hvad du skal bruge. Udstyrssættet er mere eller mindre komplet.

Fordele

 • Topscorer i Batavus elcykel test
 • Traditionel damecykel med opdateret teknologi
 • Velegnet til de daglige cykelture
Ulemper

 • Kommer kun i grå

Specifikationer ved Batavus Torino E-GO – nøgleoplysninger
🌀 Producent: Batavus
🌀 Type: Elcykel til damer
🌀 Materiale: Aluminium
🌀 Motortype: Batavus elcykel frontmotor
🌀 Maksimumhastighed: 25 km/t
🌀 Maksimal rækkevidde: 80 kilometer
🌀 Vægt: 25 kilo


Batavus Altura E-GO elcykel – Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

✅ Høj kvalitet
✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Batavus Altura E-GO

 

 

Batavus Altura E-GO har været med i en stor elcykel test udført af eksperterne fra det danske forbrugerråd Tænk. Her er modellerne blevet testet inden for en række forskellige discipliner, og Tænk vurderer, at her er tale om et velfungerende produkt.

Varianten skal vi tillige fremhæve for en meget høj kvalitet. Prisen hører ikke til i den lave ende, men til gengæld vil du få rigtig meget for dine investeringspenge.

Skjult Bosch-motor

Hvis du vægter stil, udseende og æstetik højt, er Batavus Altura E-GO ikke til at komme udenom. Her er tale om en dame-variant, der vil passe perfekt til den moderne kvinde. Selve stilen er enkel og minimalistisk, og for at gøre minimalismen så toneangivende som muligt er motoren skjult. Det betyder, at du ikke kan se, at den er en elcykel.

Motoren er en Batavus elcykel centermotor, og en af fordelene ved en centermotor er en bedre stabilitet og en højere sikkerhed. Motoren er skabt af det kendte tyske mærke Bosch, og derfor kan du være sikker på en motor med høj præstationsevne og rang.

En anden spændende feature ved modellen er funktionen ”Walk Assist”. En elcykel vejer noget mere end en almindelig cykel, og den vil være tilsvarende tungere at trække. Det betyder, at det kan være hårdt, hvis det går op ad bakke. Derfor er der Walk Assist, der yder motorkraft, når du blot trækker cyklen.

Vægten på produktet ligger på 23 kilo, hvilket ikke er i den lave ende. Det betyder, at Walk Assist er en kærkommen funktion, der vil bidrage betydeligt til letheden i hverdagen.

100 kilometers rækkevidde

Batavus Altura E-GO er skabt af aluminium, der er meget slidstærkt, og der er en lav indstigning. Den lave indstigning betyder, at varianten også vil være ideel til personer med fysiske skavanker eller til den ældre forbruger, da det vil være lettere at komme op på cyklen og i gang.

Køretøjet er fordelagtigt til korte såvel som længere cykelture, for rækkevidden ligger på maksimalt 100 kilometer. Det er pænt for en elcykel af den type. Derfor kan du for eksempel cykle til og fra arbejde, men du kan også tage madkurven og familien med og cykle ud ad landevejene. Det vil der være strøm nok til.

Modellen kommer med flere gode fordele, der blandt andet tæller Shimano-gear. Der er 7 gear at vælge imellem, så du vil kunne finde noget til ethvert terræn – læg mærke til at produktet er bedst egnet til kørsel i jævne og lige omgivelser. Som endnu et plus er Batavus elcykel udstyret med en Aerflow-forlygte, som giver ekstra sikkerhed under kørslen: Andre trafikanter kan se den fra siden.

Batavus Altura E-GO kommer med hydraulisk fælgbremse og skivebremse for ultimativ kontrol, og der er affjedring i sadelpind og forgaffel. Det medfører, at kørslen vil blive mere jævn og komfortabel, mens også sikkerhed og balance bliver styrket.

Alt i alt en virkelig solid dame Batavus elcykel med skjult motor og flere gode features og udstyr.

Pros

 • Topscorer i Batavus elcykel test
 • Elegant model med skjult motor
 • Bosch-centermotor
 • Walk Assist
 • Lav indstigning
Cons

 • Kommer kun i to “kedelige” farver

Specifikationer ved Batavus Altura E-GO – nøgleoplysninger
🌀 Producent: Batavus
🌀 Type: Elcykel til damer
🌀 Materiale: Aluminium
🌀 Motortype: Batavus elcykel centermotor
🌀 Maksimumhastighed: 25 km/t
🌀 Maksimal rækkevidde: 100 kilometer
🌀 Vægt: 23 kilo


Batavus Razer E-GO – Topscorer i Batavus elcykel test

✅ Smidig variant
✅ Lav vægt
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3

Batavus Razer E-GO

 

Batavus Razer E-GO er blevet testet hos de svenske teknologieksperter fra magasinet M3. Her er modellen blevet vurderet og analyseret samt bedømt, og den endelige konklusion fra M3 lyder, at de klart anbefaler produktet til deres læsere.

M3 tildeler varianten 4 ud af 5 stjerner og forklarer, at den kommer med mange fordele. For eksempel er den let og fleksibel og har en god gearkasse. Den disponerer strøm rigtig fint, og så er designet i en klasse for sig med en særledes pæn konstruktion. M3 bemærker, at køretøjet er ideelt til bykørsel og håndtering i byer, men mindre velegnet til ujævnt terræn. Den er for ustabil til for eksempel skovkørsel. M3 fremhæver tillige motoren, der yder flot på hårde stigninger, samt Shimano-bremsen som fungerer fantastisk godt.

M3 opsummerer oplevelsen med ordene: ”Sådan skal en elektrisk cykel være! Batavus Razer E-GO imponerer os meget med sin kraftfulde og velfungerende motor” (oversat fra svensk).

Sporty og hurtig

Batavus Razer E-GO er skabt til manden, der ønsker en elcykel, som kan give ham hurtig fremdrift på landevejene. Modellen er rå i designet, og du kan næsten se, at den er skabt til fart og ræs. Stilen er til den sporty side, og selve siddestillingen bidrager også til det. Den er tillige elegant og attraktiv at se på, og den vil klart være en positiv tilføjelse for manden, der elsker suset på den tohjulede.

Stellet er skabt af aluminium, der er meget robust og solidt, og det er fremstillet som en herremodel. Hvis du ønsker det, kan du også finde Batavus Razer E-GO som damecykel.

Produktet er udstyret med en centermotor med Batavus elcykel batteri, der er placeret på stangen i stedet for under bagagebæreren, som mange elcykler ellers har. Det giver en god beskyttelse og en lettere håndtering for dig. Motoren er meget holdbar og pålidelig, og centermotoren har den fordel, at den giver en bedre kontrol og balance.

Motoren får strøm fra batteriet, og i alt får du en maksimumrækkevidde på 80 kilometer. Rækkevidden afhænger af flere forhold: Både terræn, vejrforhold og den kraft, du selv bidrager med. De 80 kilometer er udmærket uden at være prangende, men der vil bestemt være nok til flere længere køreture såvel som til den daglige pendling til og fra arbejde.

Schwalbe-dæk for det bedste vejgreb

Batavus Razer E-GO ligger prismæssigt ikke i den lavere ende, men du vil få meget kvalitet for pengene. Køretøjet vil være en investering for fremtiden, hvor den kan lette kørslen betydeligt.

Modellen har mange fordele ud over de nævnte, og det inkluderer især de velskabte Schwalbe-dæk. Schwalbe-dæk har generelt et særdeles stærkt vejgreb, som betyder, at din Batavus elcykel vil stå bedre fast. Det er især smart, hvis du kører i ujævnt terræn, eller når du kører om vinteren i regn og sne.

Der er hydrauliske skivebremser, der bidrager til den høje kontrol og balance samt 7 indvendige Shimano-gear. Der er en transparant kædeskærm, der beskytter dit tøj mod at blive beskidt, og så er der masser af medfølgende udstyr. Det tæller for eksempel et komplet lygtesystem med for- og baglygte, solidt støtteben, lås, skærme og bagagebærer. Bagagebæreren er stor nok til at kunne få monteret et barnesæde.

Alt i alt en sporty Batavus elcykel med en pålidelig centermotor, fin rækkevidde, særdeles stærke dæk og masser af tilbehør.

Pros

 • Topscorer i Batavus elcykel test
 • Sporty og skabt til fart
 • Fin rækkevidde
 • Schwalbe-dæk med stærkt vejgreb
 • Masser af tilbehør
Cons

 • Ingen lav indstigning
 • Kommer kun i grå farve

Specifikationer ved Batavus Razer E-GO – nøgleoplysninger
🌀 Producent: Batavus
🌀 Type: Elcykel til herrer
🌀 Materiale: Aluminium
🌀 Motortype: Batavus elcykel centermotor
🌀 Maksimumhastighed: 25 km/t
🌀 Maksimal rækkevidde: 80 kilometer
🌀 Vægt: 23 kilo


Batavus Genova E-GO elcykel

✅ Prisvenlig
✅ Testvinder hos det tyske cykelmagasin Mybike-magazin.de

Batavus Genova E-GO

i samarbejde med PriceRunner

 

Batavus Genova E-GO er blevet testet hos det tyske cykelmagasin Mybike-magazin.de i en test af 8 forskellige elcykler. Her har eksperterne set nærmere på for eksempel ydeevne, præstation, motor, batteri, kørsel med videre, og eksperterne er så imponerede over Batavus elcyklen, at de kårer den til testvinder.

Eksperterne skriver, at frontmotoren måske ikke er så kraftig, men til gengæld reagerer den hurtigt. Hvis du holder op med at træde, så hjælper motoren i relativt lang tid bagefter. Den generelle kvalitet er høj, noterer eksperterne, og styrets højde og vinkel er let at justere. Producenten har sparet lidt på bremserne, men de er dog tilstrækkelige til at blive benyttet i jævne terræner, kommenterer de tyske eksperter.

Mybike-magazin.de opsummerer oplevelsen sådan: ”Hollandsk cykel-stil med lav indstigning til afslappede forlystelser. Godt fremstillet, men lav motorkraft” (oversat fra tysk).

Meget for pengene

Batavus Genova E-GO vil tiltale mange typer af forbrugere, da den stort set har alt det, du vil have brug for i en elcykel. Modellen har først og fremmest en fin pris, som gør, at de fleste forbrugere vil kunne være med. Dog skal vi nævne, at den ej heller er decideret billig. Under alle omstændigheder vil du få rigtig meget valuta for pengene.

Der er kræset for designet, og produktet har en udformning som en helt almindelig klassisk damecykel. Det inkluderer også en lav indstigning, der vil være fordelagtig, hvis du har fysiske skavanker eller blot småproblemer med motorik, led eller smidighed.

Her er tale om en variant med frontmotor, og derfor kan du opleve, at den trækker mere og giver dig højere fart end ellers. Maksimumhastigheden, som køretøjet kan assistere med, ligger på 25 km/t.

120 kilometers rækkevidde og 5 hjælpe-niveauer

Batavus Genova E-GO kommer med flere gode features, der er værd at fremhæve. En af dem er rækkevidden, der er meget høj for en elcykel af typen her: Den ligger på maksimalt 120 kilometer. Derfor vil du snildt have kilometer nok til at drage ud på en længere cykeltur. Det er dog bedst, hvis du bliver i nogenlunde jævnt terræn, da det er det, Batavus elcykel er skabt til.

Er du kommet ud i mere utilgængeligt terræn, eller cykler du en kold vintermorgen, vil de store Schwalbe-dæk sørge for, at du kommer sikkert frem. De er fremstillet med ekstra stærkt vejgreb for en bedre skridsikkerhed.

Når du kører, kan du blive assisteret af 5 hjælpe-niveauer. Det gør, at du altid kan få den hjælp, du har brug for.

Som en ekstra bonus er modellen vedligeholdelsesfri, da der er en lukket kædekasse, og så er der både Shimano-gear og Shimano-bremser. For en cykelkender er Shimano et velkendt mærke, der producerer kvalitetsprodukter og -tilbehør. Der er affjedring i forgaflen, der højner komforten såvel som sikkerheden.

Alt i alt en flot og prisvenlig dame Batavus elcykel med lav indstigning, en lang rækkevidde, solide Schwalbe-dæk og 5 hjælpe-niveauer.

Specifikationer ved Batavus Genova E-GO – nøgleoplysninger
🌀 Producent: Batavus
🌀 Type: Elcykel til damer
🌀 Materiale: Aluminium
🌀 Motortype: Frontmotor
🌀 Maksimumhastighed: 25 km/t
🌀 Maksimal rækkevidde: 120 kilometer
🌀 Vægt: 23,2 kilo

Fordele ved Batavus Genova E-GO
💠 Testvinder i Batavus elcykel test
💠 Fin pris
💠 Lang rækkevidde
💠 Schwalbe-dæk med godt vejgreb
💠 5 hjælpe-niveauer og flere Shimano-komponenter


Batavus Zonar E-GO

✅ Bedste elcykel til herrer
✅ Testvinder hos det svenske testmagasin Bast-i-test.se

Batavus Zonar E-GO

 

Batavus Zonar E-GO er blevet testet af de svenske eksperter fra testmagasinet Bast-i-test.se, der er meget imponerede over modellen. Faktisk er de så begejstrede, at de kårer den til testvinder.

Bast-i-test.se forklarer, at den har en velfungerende fremdrift, der giver en maksimal rækkevidde. De mange gear gør det let at bestemme modstand, og alle gearskift er lette og glidende. Eksperterne skriver, at du vil opleve at kunne suse uhindret gennem byen. Batavus Zonar E-GO modtager også ros for at være let at manøvrere, og en praktisk skærm på styret giver dig alle oplysninger om strømtilstand, hastighed og batterilevetid. Cyklen fungerer som en bonus også fint uden motorassistance, hvis du foretrækker manuel kørsel af og til.

Sporty til hverdagsbrug

Batavus Zonar E-GO vil være det oplagte valg for den forbruger, der leder efter en solid Batavus elcykel med herre-stel, der kommer med alt, hvad du har brug for.

Hvis du ønsker det, kan du ligeledes få produktet med dame-stel. Det vil sige med lav indstigning, der gør det lettere for personer med fysiske skavanker at komme op på cyklen.

Batavus Zonar E-GO har mange fordele, og det første, du vil lægge mærke til, er designet. Køretøjet har en sporty profil med en ditto kørestilling, og det vil gøre det lettere for dig at komme op i fart. Elsker du tempo, vil elcyklen derfor være den ideelle match for dig. Stilen er elegant og enkel, og på modellen her er batteriet placeret på stangen i stedet for under bagagebæreren. Det giver en bedre beskyttelse.

Batteriet er et 400 Wh Batavus elcykel batteri, der giver strøm til motoren, som er en Batavus elcykel centermotor. En centermotor har den fordel, at den leverer en bedre stabilitet og balance. Til gengæld skal du træde mere i pedalerne, før du får hjælp.

Batteriet giver en maksimal rækkevidde på 80 kilometer, som er pænt uden at være decideret imponerende. Maksimum-rækkevidden bliver påvirket af flere faktorer som kørsel, terræn og vejrforhold, men du vil under alle omstændigheder kunne komme rimelig langt omkring. Derfor er elcyklen ideel til pendling til og fra arbejde såvel som til længere cykelture i fritiden og til øvrige gøremål.

Med alt det, du har brug for

Batavus Zonar E-GO kommer med alle de elementer, du kan have brug for, og det inkluderer både et komplet lygtesystem med for- og baglygte, et solidt støtteben, en stærk lås og beskyttende skærme. I tillæg er der en stor bagagebærer med plads til lidt af hvert samt 10 gear. Det er en del, og her er tale om skarpe Shiman- gear af den indvendige slags.

Der er hydrauliske skivebremser for en bedre kontrol men ingen fodbremse. Kontrollen og balancen bliver forøget af de stærke Schwalbe-dæk, der sidder under hjulene. Dækkene er med ekstra højt vejgreb, som gør, at du ikke så let glider i for eksempel regn, sne, is eller mudder.

Produktet er mest velegnet til kørsel på landevej, cykelstier eller andet fast terræn, for der er ingen affjedring. Derfor er cyklen mindre egnet til mountainbike-kørsel på ujævnt terræn.

Alt i alt en sporty Batavus elcykel til herrer med en stærk centermotor, 10 gear, Schwalbe-dæk og alt det tilbehør, du har brug for.

Pros

 • Testvinder i Batavus elcykel test
 • Sporty cykel skabt til fart
 • Stærk centermotor
 • Meget tilbehør
 • Høj kontrol og balance
Cons

 • Ingen walk assist
 • Ingen lav indstigning
 • Kommer kun i sort

Specifikationer ved Batavus Zonar E-GO – nøgleoplysninger
🌀 Producent: Batavus
🌀 Type: Elcykel til herrer
🌀 Materiale: Aluminium
🌀 Motortype: Batavus elcykel centermotor
🌀 Maksimumhastighed: 25 km/t
🌀 Maksimal rækkevidde: 80 kilometer
🌀 Vægt: 20 kilo


Batavus Luca E-GO – elcykel med Bosch centermotor

✅ Fin bedømmelse hos cykelmagasinet Alltomelcyklar.nu
✅ Brugerfavorit hos cykelhandleren Fribikeshop.dk

Batavus Luca E-GO

 

Batavus Luca E-GO er blevet anmeldt af både forbrugerne og eksperterne. Hos cykelhandleren Fribikeshop.dk er den en brugerfavorit, og hos cykeleksperterne fra Alltomelcyklar.nu modtager den en fin anmeldelse.

Alltomelcyklar.nu tildeler den 17 ud af 25 point og skriver, at modellen er bedst egnet til kørsel på jævnt terræn, for eksempel på cykelstier, til og fra arbejde med videre. Eksperterne roser den for at være stabil i al slags vejr, og bremserne er velfungerende med en skarp bremsevne. Motoren arbejder godt samt har et lavt støjniveau. På minussiden nævner eksperterne, at motoren dog er lidt lille, og det kan du mærke, når du kører op ad stejle bakker.

Alltomelcyklar.nu opsummerer oplevelsen sådan: ”Du får en cykel, som kan overleve mange år, hvis den bliver godt vedligeholdt” (oversat fra svensk).

Det traditionelle møder det nye

Batavus Luca E-GO er en flot og spændende Batavus elcykel i dameformat. Det betyder blandt andet, at den har en lav indstigning, som gør det lettere at komme op på cyklen. Det gælder for eksempel hvis du bærer kjole eller nederdel, har fysiske skavanker eller har problemer med bentøj, motorik, balance, knogler eller led.

Stellet er fremstillet af letvægtsmetallet aluminium, der har en høj robusthed og en lav vægt. Elcykler er generelt tungere end almindelige cykler, så her kan du glæde dig over, at modellen kun vejer 19 kilo. Det er klart mod den lavere ende sammenlignet med konkurrenterne. Det gør det nemmere, når du skal manøvrere eller løfte cyklen, eller hvis du bor på tredje sal.

Batavus Luca E-GO vil være et godt valg for dig, der ønsker en traditionelt-udseende damecykel med den nyeste teknologi. Stilen er klassisk og emmer af nostalgi, mens teknologien er den nyeste på markedet med motor og alt det, der hører til en elcykel af højeste rang. Derfor er prisen heller ikke i den helt lave ende.

Bosch-centermotor

Noget af den moderne teknologi kan du se i den stærke Batavus elcykel centermotor. Her er tale om en centermotor skabt af den anerkendte tyske producent Bosch, der producerer kvalitetsprodukter. Her drejer det sig om en Bosch Active Line Centermotor – den bliver anvendt af mange elcykel-fremstillere og er generelt stabil og pålidelig.

En centermotor har den fordel, at den giver en mere stabil og afbalanceret kørsel, så du som fører får en bedre kontrol. Det er vigtigt, da du kører hurtigere på en elcykel end på en almindelig cykel.

Motoren får kraft fra det tilhørende Batavus elcykel batteri, som giver en rækkevidde på op til 80 kilometer. Det betyder, at du kan komme langt omkring og anvende køretøjet til de daglige gøremål såvel som til pendling til og fra arbejde og længere cykelture i fritiden.

Du vil nyde godt af den medfølgende cykelkurv, der får varianten til at emme mere af nostalgi, og i det hele taget følger der meget tilbehør med. Det inkluderer et komplet lygtesystem med for- og baglygte, støtteben, bagagebærer, lås og skærme, så du ikke bliver tilsmudset under kørslen.

Der er 7 Shimano-gear, fodbremse og rullebremse, og gearene er af den indvendige slags.

Alt i alt en spændende Batavus elcykel, der forener det traditionelle med det moderne, og som kommer med blandt andet en Bosch-centermotor, en lav vægt, 7 gear og masser af tilbehør.

Pros

 • Fin bedømmelse i Batavus elcykel test
 • Lav indstigning
 • Lav vægt
 • Bosch Active Line Centermotor
 • Med alt hvad du skal bruge af tilbehør
Cons

 • Ingen walk assist

Specifikationer ved Batavus Luca E-GO – nøgleoplysninger
🌀 Producent: Batavus
🌀 Type: Elcykel til damer
🌀 Materiale: Aluminium
🌀 Motortype: Batavus elcykel centermotor
🌀 Maksimumhastighed: 25 km/t
🌀 Maksimal rækkevidde: 80 kilometer
🌀 Vægt: 19 kilo


Sådan passer du på din Batavus elcykels batteri

Har du fået fingrene i din favorit-elcykel, så er det en stor investering, og det vil være fornuftigt at passe godt på både cykel og batteri. Et nyt batteri kan koste op til halvdelen af cyklens pris, så med den rigtige behandling vil du være foruden den udgift.

Eksperterne fra DR forklarer her, hvordan du bedst klarer opgaven:

🔷 Opladning efter hvert brug: Sæt batteriet til opladning efter hver gang, du har været ude at køre. Det gælder også, hvis du kun har kørt en mindre tur. Det betyder, at sjat-opladninger faktisk er en god ide, når du har at gøre med et batteri til Batavus elcykel.
🔷 Ingen ”over-opladning”: Fjern batteriet straks fra opladeren, når det er fuldt opladet igen. Batteriet har ikke godt af ”over-opladning”.
🔷 Kør ikke batteriet helt fladt: Sørg for at oplade batteriet, før det bliver helt fladt. Går batteriet ofte dødt, vil det påvirke batteriets celler negativt og forkorte levetiden.
🔷 Brug cyklen ofte: Batteriet har ikke godt af ikke at blive brugt. Bliver det kun sjældent anvendt, vil kapaciteten falde. Det betyder, at du vil kunne køre kortere og kortere på hver fuld opladning, når du begynder at cykle igen. Hvis det er sket, kan du ofte ”genoplive” batteriets kapacitet ved at begynde at anvende det igen. Lidt efter lidt vil kapaciteten blive længere igen. Det kan dog kræve tålmodighed og op til 20 opladninger.
🔷 Opbevaring: Efterlad ikke dit batteri til Batavus elcykel i hverken bagende sol, regn eller frostvejr. Tag det med ind, når du ikke bruger det og opbevar det et tørt sted i stuetemperatur.
🔷 Stil cyklen et fast sted: Sæt altid elcyklen et sted, hvor den ikke vælter. Brug gerne støttebenet. Hvis elcyklen vælter, kan batteriet komme til skade.
🔷 Kortere kapacitet om vinteren: Når temperaturen udendørs bliver lav, vil batteriets kapacitet ofte blive mindre. Derfor er det vigtigt, at du tjekker både hjul og kæde, så alting glider velsmurt. Ellers kan du opleve, at du ikke kan køre nær så langt som ellers.
🔷 Tålmodighed efter celleskift: Har du fået skiftet celler i dit batteri til Batavus elcykel, vil du ofte opleve, at du i starten ikke kan køre lige så langt som før. Det kommer dog med tiden og efter omkring 15-20 opladninger.
🔷 Transport: Planlægger du at tage din elcykel med på tur, ferie eller lignende, så tag batteriet ud, før du sætter cyklen fast bag på bilen. Så er du sikker på, at det ikke kommer til skade.

Guide: Det bør du overveje, før du køber en elcykel

En elcykel er et særdeles smart transportmiddel, der kan gøre hverdagen meget lettere for dig. Men elcykler er ikke billige, og derfor vil din udvalgte model være en større investering.

Derfor er der nogle forhold, du bør overveje, før du foretager dit køb. Du kan få mere viden hos forbrugermagasinet Samvirke.

🔶 Pris: Som nævnt er en Batavus elcykel eller en elcykel fra et andet af de gode mærker ikke et billigt køb. Du vil komme af med flere tusinde kroner, så du bør først overveje dit budget. Tænk over hvad du har brug for af funktioner og rækkevidde, for det er ofte de elementer, der øger prisen. Det er dog bestemt muligt at få en velfungerende elcykel til en lav pris – her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne skriver.
🔶 Type og indstigning: Leder du efter en dame- eller herre-elcykel? Dame-elcyklerne har den fordel, at de har en lavere indstigning. Det kan gøre det lettere for ældre eller personer med skavanker at komme op på cyklen.
🔶 Motortyper: Foretrækker du en Batavus elcykel centermotor eller en frontmotor? Forskellen mellem de to typer ligger som en tommelfingerregel i dine tråd: Med en frontmotor skal du typisk træde mindre, mens centermotorens kraft bliver påvirket af, hvor meget du selv træder i pedalerne. En frontmotor har den fordel, at den vil trække bedre i stejlt terræn, og du vil ofte kunne køre hurtigere. En centermotor giver mere motion samt en bedre kontrol og stabilitet, hvilket er lig med højere sikkerhed.
🔶 Terræn-type: Nogle elcykler er skabt til bykørsel og landevej, hvor andre har ujævnt terræn, offroad og skovstier som kompetenceområde. Udvalgte elcykler kan fungere i begge typer af terræner. Her bør du vælge ud fra, hvordan du agter at anvende køretøjet.
🔶 Materiale og vægt: Hvilket materiale er elcyklen fremstillet af? Mange elcykler har stel af aluminium, som både giver en høj robusthed og en lavere vægt. Vægt er et vigtigt aspekt, når du vælger din model, for vægten vil variere meget. Elcykler vejer generelt mere end almindelige cykler, så overvej hvor tung din Batavus elcykel må være. Du kan få letvægts-varianter ned til omkring 15 kilo, hvor standarden ellers ligger mellem 20 og 25 kilo.
🔶 Rækkevidde og batteri: Det er dit batteri til Batavus elcykel, der giver liv til motoren. Der er stor forskel på rækkevidde blandt elcyklerne, så overvej igen hvad du har brug for. En længere rækkevidde vil du typisk kunne se tydeligt afspejlet i prisen. Nogle modeller kan køre 130 kilometer eller mere per opladning, mens andre kun kan køre for eksempel 30 eller 60 kilometer. Læg mærke til at der er tale om den maksimale rækkevidde – i praksis vil den ofte være mindre. Rækkevidden bliver påvirket af mange faktorer, blandt andet hvor meget du træder i pedalerne, terrænet og vejrforholdene: Træder du for eksempel godt til, mens det går ligeud på en jævn cykelsti i vindstille vejr, vil din Batavus elcykel kunne køre en del længere end i stejlt terræn i modvind.
🔶 Hastighed: Med en almindelig elcykel må du køre 25 km/t på landeveje og cykelstier. Det er også den hastighed, de fleste modeller kan bistå med.
🔶 Bremser: Bremser er særdeles vigtige på en elcykel, hvor du kører hurtigere end på en almindelig cykel. Du vil opleve, at du vil føle det anderledes at bremse på en elcykel, end hvad du er vant til, så tag dig tid til at lære bremsningen at kende. Du kan få elcykler med fodbremse såvel som skivebremse og håndbremse. De kommer gerne i kombination med hinanden.
🔶 Affjedring: Vil du primært anvende din elcykel til mere ujævnt terræn, bør den komme med affjedring i sadelpind og forgaffel. Så er du sikker på at få den mest komfortable og sikre kørsel med en god balance.
🔶 Dæk: Eftersom du kører hurtigere på en Batavus elcykel end på en normal cykel, bør dækkene have et bedre vejgreb. Så vil køretøjet stå bedre fast – især i regn, slud og sne eller i ujævnt terræn – og du vil have en mindre risiko for at vælte og komme til skade.
🔶 Udstyr: Tjek udstyr som gear, lygter, ringeklokke, bagagebærer, cykelcomputer og støtteben – ligesom du ville gøre på en almindelig cykel.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Batavus elcykel test: Hvilken er den bedste?😍

Der er mange gode Batavus elcykler på markedet, og i vores Batavus elcykel test artikel har vi gennemgået de 6 bedste: De inkluderer Batavus Torino E-GO, Batavus Altura E-GO, Batavus Razer E-GO, Batavus Genova E-GO, Batavus Zonar E-GO og Batavus Luca E-GO.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger en Batavus elcykel?🧐

Du bør undersøge bestemte forhold, før du køber en ny elcykel uanset mærke. Det gælder for eksempel indstigning, motortype (Batavus elcykel centermotor eller frontmotor) og materiale. Du bør også tjekke vægt, udstyr, hastighed, rækkevidde, sikkerhed og batteri til Batavus elcykel samt hvilket terræn, elcyklen er skabt til. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer.

Hvem vil få glæde af en Batavus elcykel?😎

Flere typer af forbrugere vil få glæde af en elcykel. Med motor og batteri til Batavus elcykel vil du få en motoriseret hjælp, der slår til, når du træder i pedalerne. En elcykel vil derfor være et godt valg for dig, der cykler meget og ønsker lidt hjælp til at gøre cykelturen lettere og hurtigere. En elcykel vil også kunne hjælpe ældre og personer med skavanker til at kunne cykle uden så meget besvær eller smerter. Som en bonus vil en elcykel give dig både motion og frisk luft, så den vil tillige være sundhedsfremmende.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Alltomelcyklar.nu 🇩🇰

Alltomelcyklar.nu er et svensk cykelmagasin, der skriver om alt, der har med elcykler at gøre. Det inkluderer også løbende tests af forskellige modeller, og her gælder det en test af Batavus Luca E-GO. Læs testen i sin fulde længde hos Alltomelcyklar.nu.

Bäst-i-test.se 🇸🇪

Bäst-i-test.se er et svensk testmagasin, der har egne eksperter til at afprøve, vurdere og anmelde forskellige forbrugerprodukter. Her drejer det sig om en elcykel-test, hvor modellen Batavus Zonar E-GO er inkluderet. Du kan læse hele testen hos Bäst-i-test.se.

Fribikeshop.dk 🇩🇰

Fribikeshop.dk er en stor dansk forhandler af cykler, der fysisk er placeret overalt i Danmark. Du kan finde brugeranmeldelser af forskellige elcykler hos Fribikeshop.dk, som potentielle kunder kan få glæde af, og her gælder det brugeranmeldelser af modellen Batavus Luca E-GO. Læs mere hos Fribikeshop.dk.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er det danske forbrugerråd, der fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Eksperterne herfra undersøger en lang række forhold for at skabe bedre og stærkere forbrugervilkår for det danske folk. Tænk foretager derfor mange forskellige tests af forbrugerprodukter, og her gælder det to forskellige elcykel-tests:

Læs mere om den generelle test af elcykler her.
Læs mere om testen af elcykler med centermotor her.

Læg mærke til at her er tale om betalingstests hos Tænk, så du skal betale for at kunne se alle resultaterne.

Mybike-magazin.de 🇩🇪

Mybike-magazin.de er et stort tysk cykelmagasin, der skriver om alt inden for cyklernes verden – det inkluderer også elcykler. Eksperterne foretager blandt andet tests af forskellige produkter, og her gælder det en større elcykel-test. Modellen Batavus Genova E-GO er inkluderet i testen. Du kan læse mere hos Mybike-magazin.de.

M3 🇸🇪

M3 er et svensk teknologimagasin, der skriver om alt, der rører sig inden for teknologiens verden. Magasinet guider deres læsere gennem den elektroniske jungle, og det gør de blandt andet ved at foretage tests af diverse teknologiske forbrugerprodukter. Her gælder det Batavus elcykel test af to forskellige modeller:

Læs mere om testen af Batavus Torino E-GO her hos M3.
Læs mere om testen af Batavus Razer E-GO her hos M3.


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores Batavus elcykel artikel set nærmere på de 6 mest velfungerende Batavus-varianter på markedet.

Hvis du gerne vil have en Batavus elcykel, bør du altid huske cykelhjelmen. Vi har skrevet en artikel om de bedste cykelhjelme, hvor du kan finde den model, der bedst passer til dine præferencer. Hvis du skal have børn med ud at cykle, så skal de også have cykelhjelm på. Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dit barn, kan du få mere viden i vores artikel om bedste cykelhjelme til børn.

Hvis du vil købe en elcykel, er du måske også interesseret i andre cykelartikler – for eksempel en cykelanhænger. En cykelanhænger er smart, hvis du vil transportere børn, og hvis du gerne vil vide mere om anhængerne, kan du finde viden og inspiration i vores cykelanhænger artikel. Her præsenterer vi dig for de bedste modeller på markedet samt guider dig til alt, du skal vide, når du anskaffer en cykelanhænger. 

Er du interesseret i andre elektriske køretøjer, så er et elløbehjul et rigtig godt bud også. Tjek vores elløbehjul testguide ud, og find dit næste køretøj.

Køber du primært en elcykel for at få mere motion, kan du udskifte det til tider dårlige udevejr med stuens tørvejr og investere i en motionscykel. En motionscykel har den fordel, at du bare kan hoppe op på den, når du har brug for lidt motion. Er du i tvivl om, hvilken variant der er den skarpeste, så kan du læse vores artikel om de bedste motionscykler – her guider vi dig til at vælge den model, der er ideel til dig og dine behov.

Denne side er anmeldt af: Adam Henriksen Rating 5/5

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme