Emhætte test – Her er de bedste emhætter

0

Forbrugsguiden har i denne emhætte test set nærmere på de mest populære emhætter på markedet, med udgangspunkt i offentliggjorte uvildige tests fra både ind- og udland samt forbrugernes bedømmelser. Det viser sig, at pris og kvalitet ofte følges ad. Blandt testvinderne findes der dog også et par relativt billige modeller, som på trods af prisen klarer sig rigtig godt.

Dennne artikel indeholder: 
– Gennegang af testvindende emhætter
– Gode råd til valg af emhætte
– Gennegang af de forskellige emhætte tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Miele DA 429-6

Testvinder hos Tænk.dk
Testvinder hos Råd & Rön

Miele DA 429-6

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugermagasin Tænk har foretaget en test af 21 væghængte emhætter, og her blev Miele DA 429-6 en meget klar testvinder. Præcis samme resultat nåede det svenske forbrugermagasin Råd & Rön frem til, da de gennemførte en test med hele 34 emhætter. I begge tests hører denne model til de dyrere ende, men den vinder til gengæld også meget suverænt på både udsugningsevne og funktioner.

Både det danske og svenske testlaboratorium hæfter sig blandt andet ved, at det indbyggede LED-lys giver god arbejdsbelysning til komfuret, og at det er let at rengøre filtrene, der uden videre kan afmonteres og vaskes i opvaskemaskinen. Brugervejledningen får topkarakterer, mens selve monteringen af Miele DA 429-6 kan være en smule besværlig.

Vigtige features, der gør Miele DA 429-6 til suveræn testvinder:

Årsagen til, at Miele DA 429-6 vinder i begge tests er, at modellen scorer høje karakterer på næsten alle de testede områder, mens den klarer sig mere almindeligt på andre. Tilsammen får modellen en rigtig god gennemsnitsscore.

Blandt andet er både de danske og svenske laboratorier imponerede over den meget støjsvage drift, som er målt til blot ca. 48 dB(A). Det gør denne model til den mest lydsvage af de mange testede emhætter. Det går dog ikke ud over effekten, for Miele DA 429-6 får absolut topkarakter for fedtfiltrering og udsugning af damp bedømmes også i den høje ende.

Også de smarte indbyggede funktioner i Miele DA 429-6 trækker niveauet op. Emhætten er blandt andet forsynet med en turbofunktion, som sætter ekstra skub i luftgennemstrømningen i fem minutter, hvorefter den automatisk falder tilbage på normalen. Der er også en automatisk efterløbsfunktion, som kan lade emhætten køre i 5 eller 15 minutter, før den automatisk slukker.

Derfor anbefales denne model:

🔵 God og effektfuld udsugningsevne
🔵 God fedtfiltrering og udsugning af damp
🔵 Støjsvag drift
🔵 Gode indstillingsmuligheder
🔵 Tidsbegrænset turbo- og efterløbsfunktion
🔵 LED-belysning giver gode arbejdsforhold
🔵 Filtre kan vaskes i opvaskemaskinen
🔵 God brugsanvisning


Bosch DWW067A50

Flotte karakterer hos svenske Råd & Rön
 ”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk.dk

Bosch DWW067A50

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere

 

Bosch er generelt kendt for at producere gode hvidevarer til en attraktiv pris, og det er præcist, hvad der kendetegner Bosch DWW067A50. Modellen er med i testfeltet hos både Tænk og Råd & Rön, og begge steder klarer modellen sig fint blandt de bedste i testen. Det til trods for, at denne model faktisk hører til blandt de billigste af de testede emhætter.

Danske Tænk tøver da heller ikke med at kåre Bosch DWW067A50 til ”et godt køb”, idet den ligger på et overraskende tredjeplads i deres test. Også i den svenske test, hvor hele 34 modeller er testet, kommer Bosch DWW067A50 med i top fem. Generelt viser testene, at pris og kvalitet følges ad, men denne model er undtagelsen, der bekræfter reglen.

Der er dog enkelte punkter, hvor Bosch DWW067A50 ikke klarer sig helt så godt i testene som de dyreste modeller, der koster 3-4 gange så meget sammenlignet med denne model. Eksempelvis angives fedtfiltreringen ”kun” som middelgod, og selve sugeevnen og evnen til at fjerne damp ligger en anelse under niveauet for de dyreste modeller, men væsentlig over de præstationer emhætter i samme prisklasse som Bosch DWW067A50 kan præstere. Så ønsker du en emhætte i denne prisklasse, vil denne model være et rigtig godt køb.

Derfor blev Bosch DWW067A50 af testlaboratorierne vurderet som et godt køb:

De billige emhætter er generelt kendetegnede ved at larme meget, men det er ikke tilfældet for Bosch DWW067A50, der med et støjniveau på blot ca. 55 dB(A) ligger sig tæt op ad de dyre modeller, og gør det muligt at føre en uforstyrret samtale under madlavningen. Trods prisen har denne model også en ekstra turbofunktion, som automatisk slår fra efter nogen tid.

Modellens velfungerende LED-belysning er også med til at trække vurderingen opad, ligesom brugervenligheden over hele linjen får meget fine bedømmelser.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Billig anskaffelsespris
🔵 Lavt støjniveau
🔵 Tidsstyret turbofunktion
🔵 LED-belysning
🔵 Stor brugervenlighed


Siemens LC97BC532

✅ Testvinder hos svenske Testfakta.se
✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk.dk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rö
n

Siemens LC97BC532

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.796,00 Kr. 0,00 Kr. 2.796,00 Kr. Læs mere

 

Siemens leverer med LC97BC532 et rigtig godt bud på en prisbillig emhætte, der stadig yder ganske godt.
Både hos Tænk og Råd & Rön ligger modellen i den bedste halvdel af feltet, og den var ligefrem prisvinder hos det velanskrevne svenske testlaboratorium Testfakta, da de i slutningen af 2015 testede syv af de mest populære emhætter.

Testfakta benytter sig af eksterne laboratorier, og går meget grundigt til værks. De har blandt andet målt, at emhættens fedtoptagelse i filteret, og de praktiske målinger viser at den model klarer sig bedst af alle.

Flere grunde til, at Siemens LC97BC532 blev testvinder hos Testfakta.se:

En af de store fordele ved denne model er at den er markant mere strømbesparende i drift end gennemsnittet. Alle tre testlaboratorier er desuden enige om, at denne model giver arbejdsbelysning i særklasse under madlavningen, via de tre indbyggede LED-moduler. Modellen er desuden forsynet med en turbosug-funktion, som ellers mest ses på de langt dyrere modeller.

Derfor anbefales denne model:

🔵 God fedtfiltrering og eliminering af stegeos
🔵 Meget strømbesparende
🔵 LED-belysning
🔵 Tidsstyret turbofunktion


Gerson Mirabilia Manhattan

Topscorer hos Tænk.dk

Gerson Mirabilia Manhattan

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.180,00 Kr. 0,00 Kr. 9.180,00 Kr. Læs mere
9.485,00 Kr. 0,00 Kr. 9.485,00 Kr. Læs mere

 

Hvis du er til spændende og anderledes design, er Gerson Mirabilia Manhattan en overvejelse værd. Her får du nemlig samtidig en ganske god emhætte, og modellen blev da også en af topscorerne i testen hos forbrugermagasinet Tænk. Modellen ligger dog i den lidt dyrere ende, da både design og ydelse i dette tilfælde er helt i top.

En lille ulempe ved modellen er desværre, at designelementerne gør det en smule mere vanskeligt at skifte halogenpærer og fedtfilter, men det er små detaljer, som ikke ødelægger den samlede flotte score.

Gerson Mirabilia Manhattan scorer højt hos Tænk af flere grunde:

Modellen er som alle andre vurderet på en lang række af parametre, og det er kendetegnende for Gerson Mirabilia Manhattan, at den konsekvent scorer høje karakterer på samtlige parametre. Det sikrer et flot gennemsnit og dermed en god placering.

På visse områder udmærker modellen sig dog specielt, og det gælder blandt andet den støjsvage drift, som med cirka 55 dB(A) sikrer en god komfort i det daglige. Komforten slår også igennem på betjeningsdelen, der også får en fin generel bedømmelse.

Udsugningen af damp klarer Gerson Mirabilia Manhattan med en jævn præstation, men yder til gengæld rigtig godt i forhold til fedtfiltrering. Modellen byder også på ekstra funktioner som Turbo-sug og efterløbsfunktion. Begge funktioner fungerer med automatisk timer, der nulstiller efter en vis tid. Der er også en praktisk indikator, der gør opmærksom på, når det er tid for rengøring af filteret.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Eksklusivt Design
🔵 Høj ydelse
🔵 Støjsvag drift
🔵 Nem betjening
🔵 God fedtfiltrering
🔵 Tidsstyret turbosug og efterløbsfunktion
🔵 Indikator for rengøring af filteret


Siemens LC67BC532

Topscorer hos Råd & Rön
✅ “Godt Køb” hos Tænk.dk

Siemens LC67BC532

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.701,00 Kr. 0,00 Kr. 2.701,00 Kr. Læs mere
2.701,00 Kr. 0,00 Kr. 2.701,00 Kr. Læs mere

 

Siemens LC67BC532 er en af de modeller som koster 70-80 % mindre end de dyre modeller, og samtidig formår denne model alligevel at ligge helt i top i tests hos både svenske Råd & Rön og danske Tænk.

I den svenske test får Siemens LC67BC532 således en femteplads ud af feltet på 34 emhætter, og hos Tænk bliver det til en tredjeplads. Derfor overrasker det ikke, at Tænk kårer denne emhætte som værende ”Et godt køb”.

Den gode bedømmelse af Siemens LC67BC532 har flere årsager:

Generelt er Siemens LC67BC532  meget brugervenlig, og begge testpanelerne giver ekstra fine karakterer for LED-belysningen, der både er kraftig og jævnt fordelt over kogeområdet. Anvendelsen af LED giver også ekstra komfort i forhold til, at pæren aldrig skal skiftes, og der er naturligvis også en besparelse på energiforbruget. En enkelt kritik er at dens evne til at fjerne damp, er knap så god som de dyreste modeller.

Også støjniveauet ligger under normal drift i et komfortabelt niveau på blot 55 dB(A). Her kan man uden problemer føre en samtale, mens maden tilberedes. Siemens LC67BC532 har også indbygget turbo-funktion, som kan slås til kortvarigt, hvis der er ekstra udsugningsbehov. Her vil støjniveauet dog være en anelse højere end under normal drift.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Billig pris
🔵 Brugervenlig
🔵 LED-belysning
🔵 Lavt støjniveau
🔵 Tidsstyret turbo-funktion


Thermex Super Silent

Populær emhætte blandt brugerne

Thermex Super Silent

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.572,00 Kr. 0,00 Kr. 1.572,00 Kr. Læs mere
1.572,00 Kr. 0,00 Kr. 1.572,00 Kr. Læs mere
1.574,00 Kr. 0,00 Kr. 1.574,00 Kr. Læs mere

 

De emhætte-tests, der er gennemført hos blandt andet Tænk og Råd & Rön, har kun medtaget væghængte modeller, og det er lidt ærgerligt, da mere kompakte køkkenindretninger sjældent giver plads til disse typer. Vi har derfor valgt også at medtage Thermex Super Silent, som kan integreres i overskabe eller anden eksisterende køkkenindretning. Netop denne model får gode anmeldelser fra forbrugerne på blandt andet det store danske hvidevare-website Whiteaway.com, og den er samtidig langt billigere end tilsvarende væghængte modeller.

Der er flere årsager til de gode anmeldelser af Thermex Super Silent:

Selv om prisen er helt i bund for Thermex Super Silent, byder den alligevel på ganske udmærkede præstationer. Med en flyttet luftmængde på 444 kubikmeter i timen suger den lige så meget som de langt dyrere væghængte modeller. På grund af den kompakte udformning er der ikke plads til støjreducerende foranstaltninger, men kun den højeste indstilling giver anledning til et støjniveau, der ligger lidt over de dyre modeller. Der er dog tre hastighedsindstillinger, og lavere hastighed kan reduceres støjniveauet til blot 40 dB(A).

Thermex Super Silent udmærker sig også ved at have indbygget LED-belysning. Det er strømbesparende, og samtidig bekvemt, da lyskilderne normalt aldrig vil skulle udskiftes. Modellen leveres i hvidlakeret finish, der er velegnet til integration med de fleste eksisterende køkkenindretninger.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Billigere end væghængte emhætter
🔵 God sugeevne
🔵 Kompakt udformning
🔵 Lavt støjniveau ved lavere hastigheder
🔵 LED-belysning


Sådan finder du den bedste emhætte

I denne sektion ser vi nærmere på hvilke typer emhætter der findes på markedet, samt giver en række råd til hvad du skal overveje når du køber ny emhætte.

Hvilke type emhætter findes der?
Generelt kan du vælge mellem to forskellige emhætter, nemlig:

🔵 Emhætte med udsugning til det fri
🔵 Emhætte som recirkulerer luften

Emhætten med udsugning til det fri, sender mados og damp ud gennem en aftrækskanal i ydermuren eller op gennem loftet til en udluftningskanal, der går gennem taget. Du kan også vælge at tilslutte udluftningen fra emhætten til et varmegenvindingssystem, så den varme luft fra gryder og pander kan være med til at varme boligen op.

Alternativet er en emhætte, som recirkulerer luften. Dens største fordel er, at den ikke kræver et aftræk ud gennem mur eller tag. Til gengæld skal du regelmæssigt skifte eller rense det kulfilter, der sidder i emhætten. Ulempen er, at denne type emhætte ikke fjerner dampen, kun mados. Det vil sige, at dampen kondenseres på undersiden af overskabene og på muren bag komfuret, hvilket kan give fugtproblemer på sigt.

Derfor er en emhætte, som sender både damp og mados direkte ud i det fri klart at foretrække, hvis det kan lade sig gøre. Dog skal du være opmærksom på, at du skal sørge for, at der kan trække frisk luft ind ude fra i takt med at emhætten blæser madosen ud. Især hvis du bor i moderne boligbyggeri, der tit er meget tæt.

Hvad skal du overveje, når du vælger emhætte?

Når du først har valgt, hvilken type emhætte du vil investere i, skal du til at overveje en række andre parametre. Således bør du tage stilling til:

🔵 Emhættens placering og udformning
🔵 Emhættens lys og højde over komfuret
🔵 Emhættens støjniveau
🔵 Indbygget eller ekstern motor
🔵 Energiforbrug
🔵 Prisniveau og kvalitet

Emhættens placering og udformning
Når du skal tage stilling til, hvor emhætten skal placeres, bør du begynde med at se på køkkenets størrelse og udformning. Placering og udformning af emhætten afhænger nemlig meget af, hvor stort køkkenet er og hvordan resten af inventaret i køkkenet er placeret.

Er kogepladerne eller komfuret placeret traditionelt som en del af køkkenbordet og er køkkenet ikke særligt stort, kan du sagtens klare dig med en almindelig udformet emhætte af den helt flade type, der monteres under overskabene lige over kogepladerne. For med emhætten placeret op ad væggen, behøves der ikke så stor en sugekapacitet, fordi udsugningen sker mere målrettet.

Men har du ingen overskabe – hvilket bliver mere og mere almindeligt – eller har du kogeplader eller komfur placeret i en kogeø midt i køkkenet, er en tragtformet emhætte – der er bedst kendt som et emfang – væsentligt bedre til at lede stegeos og damp ud af køkkenet end den flade emhætte.

En anden vigtig udformningsmæssig parameter er bredden på emhætten. Som minimum bør emhætten have samme bredde som kogepladerne og allerhelst bør den være bredere end det. Derved undgår du, at overskabe eller vægge og loft lige omkring kogeplader eller komfur, ender med at få en brunlig hinde af fedt, fordi stegeosen er smuttet forbi emhætten.

Omvendt bør emhætten heller ikke være så bred, at den kommer til at virke for voldsom og dominere for meget i indretningen.

Emhættens sugeevne
Når det kommer til sugeevnen på emhætten, har den ikke så stor betydning, som mange går og tror. Minimumskravet i bygningsreglementet er en udsugning på 20 liter i sekundet. Men som minimum anbefaler eksperterne, at du altid bør sørge for, at vælge en emhætte der kan udskifte luften i køkkenet mindst 10 gange på en time. Så find ud af hvor mange kubikmeter luft der er i køkkenet ved at gange længde, bredde og højde med hinanden og find så en emhætte med 10 gange så høj sugeevne ved at gange sugeevnen i sekundet med 3600.

Emhættens lys
Når det kommer til lyset fra emhætten, så er det desværre de færreste emhætter, der giver et ordentligt arbejdslys over kogepladerne. Ikke fordi lyset nødvendigvis er for svagt. For lige så tit er det for skarpt.

De nye LED-udstyrede emhætter giver dog oftest et godt og jævnt lys, fordi lyskilderne kan placeres mere optimalt, da LED-lys ikke fylder nær så meget som traditionelle pærer. Her kan det betale sig, at vælge en LED-belysning der er mere kold og hvid end traditionelle gløde- og halogenpærer. Derved får du en mere rigtig farve på de madvarer, du står og tilbereder. Det kan redde dig fra, at få brugt kød eller grønsager som er fordærvede, ligesom du nemmere kan opdage urenheder på fødevarerne.

Emhættens højde over komfuret
Emhættens højde over komfur eller kogeplader afhænger meget af, hvordan du arbejder, når du tilbereder maden. Køkkenfirmaerne angiver en mindstehøjde på 145 cm over gulvet, hvis du skal sikre dig, at emhætten hænger, så den giver det bedst mulige lys og samtidig ikke blænder dig.

Afstanden mellem emhætte og kogeplader afhænger også af typen af komfur. Bruger du et elektrisk komfur, bør den hænge 50-60 cm over kogepladerne, mens du gerne må komme ekstra 10 cm op, hvis du bruger gaskomfur. Derved sikrer du dig bedre mod, at emhætten trækker gassen op fra brænderne, inden du får tændt dem.

Emhættens støjniveau
I mange år var emhætter et støjende apparat, der hang over komfuret. Sådan er det ikke længere i dag. De nyere emhætter kan du nemt have tændt og det stadig er muligt at føre en samtale i normal toneleje, mens du står og rører i gryderne. Mange moderne emhætter er nemlig helt nede på et støjniveau på bare 50 dB(A). Det er væsentligt lavere end en almindelige samtale.

Støjniveauet på emhætten kan godt forøges, hvis f.eks. rørdimensionen i aftrækket er for lille eller emhætten ikke er helt tæt i samlingerne eller sidder for løst. Så vil du opleve at emhætten støjer væsentligt mere, end der står i specifikationerne. Det samme gør sig gældende, hvis der er knæk eller bøjninger på aftrækket. Men hvor du oftest kan forbedre samlingerne og opsætningen, er det sjældent muligt at gøre noget ved aftrækket, uden at det bliver mere besværligt og kræver et omfattende arbejde.

Indbygget eller ekstern motor
Du kan også vælge at anskaffe en emhætte med ekstern motor. Det kan være en fantastisk løsning til et stort emfang, der ellers nemt kan komme til at virke som et meget støjende element i køkkenet, hvis det sidder centralt placeret. Den eksterne motor kan placeres f.eks. på loftet, så den eneste støj der høres fra emhætten eller emfanget, er lyden af den luft, der suges igennem filteret.

Netop ekstern motor vælges i mange tilfælde i nybygninger i dag, da bygningsreglementet har fået indskrevet et krav om, at permanente installationer ikke må støje mere end 30 dB(A) inde i boligen, hvis de skal være tændt hele tiden eller i længere perioder.

Vælg dog placeringen af den eksterne motor med omhu, hvis I har udnyttet loftsetagen i boligen. Emhættemotoren vil nemlig være ganske irriterende at have som nabo, hvis du eller ungerne sover på førstesalen.

Energiforbrug
Hvor meget strøm du bruger på din emhætte på et år, afhænger dels af motoreffekten og dels af, hvor længe du bruger emhætten hver dag. Kører den omkring 2 timer om dagen, ender den årlige driftsudgift i omegnen af 300-350 kroner om året.

Der kan være mange penge at spare på at vælge at køre med et lavere effektniveau, frem for altid at have emhætten stående på fuld styrke. Oftest vil det være rigeligt at vælge laveste eller næstlaveste niveau og så kun skrue op på et højere niveau, når det er nødvendigt. Ved at gøre dette, kan du nemt spare op til halvdelen af emhættens energiforbrug. Samtidig sparer du på varmeregningen, da du ved at vælge en lavere effekt på udsugningen, suger en meget mindre mængde varm luft ud af køkkenet.

Pris versus kvalitet
Som tidligere nævnt i gennemgangen af emhætter på markedet, er der en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det gælder både, når det drejer sig om materialekvalitet, effektivitet og design.

Så selv om du kan få emhætter fra et par hundrede kroner, kan det godt betale sig at forholde sig til alle tre faktorer, når du skal vælge din nye emhætte. Vælger du en for billig emhætte, får du oftest en emhætte i et design, der måske ikke er helt optimalt, samt en dårligere udsugning. Endelig kan du heller ikke forvente, at de billige emhætter holder lige så længe som de lidt dyrere modeller

Så vær meget bevidst om kvalitet og pris, når du skal vælge ny emhætte til køkkenet. Ønsker du at læse en god og praktisk guide, kan vi anbefale denne hos SparEnergi.dk.

Husk at gøre emhætten ren
En ren emhætte suger bedst. Derfor bør du rengøre din emhætte jævnligt. Det øger både effektiviteten af udsugningen, samt gør det muligt at køre på et lavere effektniveau og er godt for indeklimaet. Emhætten skal nemlig ikke have kørt længe, før der danner sig fedtaflejringer i det fedtfilter, som alle emhætter er udstyret med.

Bruger du emhætten under madlavningen hver dag, er det en god ide at gøre den rent mindst en gang om måneden. Det kan du gøre ved at fjerne filtret, ved at følge anvisningerne i brugsanvisningen og f.eks. vaske det i opvaskemaskinen eller i hånden.

Er filteret meget beskidt og fyldt med fedt – måske fordi der er gået lidt mere end en måned – kan det være en god ide at lægge det i blød i varmt vand med sulfo i minimum en time. Skrub derefter filteret med en børste eller svamp og kom det så i opvaskemaskinen.

Har du ikke nogen opvaskemaskine eller kan filteret ikke være i den, bør du gentage behandlingen med iblødsætning og efterfølgende afskrubning flere gange, til der ikke kommer mere fedt og snavs ud af filteret længere.

Er det virkelig slemt, bør filteret lægges længere tid i blød. Tilsæt eventuelt helt op til 1 dl opvaskemiddel og en spiseske salmiakspiritus pr. cirka 2,5 dl vand.

Vil du have flere gode tip til, hvordan du bruger og vedligeholder emhætten, finder du en hel række artikler på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.


Emhætte Test: Disse kilder har vi anvendt i denne test

Artiklen er dels baseret på uafhængige eksterne testresultater fra både Danmark og Sverige, og dels på brugernes egne oplevelser med produkterne, sådan som de selv beskriver dem på førende hvidevare-sitets på nettet. I listen herunder kan du se de anvendte kilder, og links er medtaget, så du selv kan grave dybere i detaljerne, hvis du ønsker det.

Tænk.dk
Flere af de beskrevne modeller har været testet i forbrugermagasinet Tænk, der er en meget velanskrevet uafhængig kilde. Tænk benyttes dels af de mange betalende medlemmer, men er også flittigt citeret i medierne, både i Danmark og udlandet. Tænk har nære relationer til Forbrugerstyrelsen, og det øger naturligvis troværdigheden yderligere.

De testede emhætter er blevet målt på en lang række forskellige parametre, som hver især har fået en særskilt karakter. Dette er opsummeret i en samlet karakter, og ledsages desuden af en lidt mere subjektiv vurdering og sammenfatning af produktindtrykket. Hele testresultatet præsenteres i et overskueligt interaktivt skema, hvor der endvidere er forskellige sorteringsmuligheder.

Hele testen af emhætter kan læses her, men vær opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver abonnement. Det er dog også muligt at købe adgang til emhætte testen alene, og under alle omstændigheder stiller Tænk en del gratis råd og information til rådighed vedrørende valg af emhætte.

Råd & Rön
Sveriges mest ansete forbrugermagasin Råd & Rön testede 34 forskellige emhætter, og denne test refererer vi til flere steder i artiklen. Råd & Rön forholder sig altid helt subjektivt til de testede produkter, og offentliggør kun de målte resultater og karakterer. En mere subjektiv fortolkning er dermed op til dig som læser. Resultatet af testen kan ses her, men fuld adgang forudsætter abonnement på Råd & Rön.

Testfakta.se
Testfakta er et svensk testmagasin, som på opfordring tester forskellige former for forbruger produkter. Magasinet er dog blevet meget anerkendt i både Sverige og resten af Norden, Testfakta benytter eksterne uafhængige testlaboratorier og eksperter. I denne artikel refererer vi blandt andet til en meget grundig test af syv emhætter, og hele testen er offentlig tilgængelig her.

Forbrugernes egne anmeldelser
Selv om officielle uafhængige testresultater er vigtige, kan de ikke altid stå alene. Dels er der risiko for, at resultater og fortolkninger kan være en smule farvede af de involveredes personlige præferencer, og selve testen foretages som regel over kort tid og med et enkelt testprodukt – og oftest i et særligt test- eller laboratoriemiljø.

Derfor skæver vi også altid til forbrugernes egne oplevelser, eksempelvis på www.whiteaway.com, hvor forbrugerne med egne ord kan beskrive og bedømme oplevelsen af produktet i virkeligheden og baseret på en længere brugsperiode.