Emhætte med ekstern motor test 2020 – Her er de bedste modeller ifølge eksperterne

0

I denne artikel ser vi nærmere på test af emhætter med ekstern motor, hvor eksperter og forbrugere har anmeldt nogle af de bedste modeller på markedet.

Vi gennemgår de forskellige test og anmeldelser for at kunne guide forbrugere til at finde en emhætte, der passer bedst til ens specifikke ønsker, præferencer og behov.

Derfor har vi set nærmere på forskellige tests fra ekspertkilder såsom det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Derudover har vi taget et kig på brugeranmeldelser af flere emhætter, der har fået gode bedømmelser af forbrugerne.

Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne test af emhætter med eksterne motorer indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste emhætter med ekstern motor
🔸 Guide til at finde den rigtige emhætte
🔸 Information om emhætter og energiforbrug
🔸 Information om hvordan emhætter bliver testet
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Emhætte med ekstern motor test 2020 – Her er eksperternes favoritter

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de emhætter med ekstern motor, der har fået de bedste anmeldelser. Forbrugsguiden har analyseret en række anerkendte tests fra både ind og udland, samt gennemgået en række brugeranmeldelser.

Du finder også prissammenligning af de forskellige emhætter, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Miele DA 6096 W

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele DA 6096 W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.599,00 Kr. 0,00 Kr. 9.599,00 Kr. Læs mere
9.599,00 Kr. 0,00 Kr. 9.599,00 Kr. Læs mere

.

Miele DA 6096 W er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Her får emhætten gode anmeldelser fra begge ekspertkilder, der kårer modellen som en af testvinderne af deres tests.

Mens Råd & Rön især er glade for, at emhætten er nem i brug, er Forbrugerrådet Tænk begejstrede for modellens effektivitet og lydniveau.

Miele DA 6096 W er en væghængt emhætte med en ekstern motor, der kan bruges i alle typer af boliger. Den kan nemlig både anvendes til recirkulation samt udluftning i det fri. Dens kapacitet er på op til 650 m3/t, hvorfor emhætten er velegnet til at placere i køkkener i enten store lejligheder eller parcelhuse.

Energieffektiv og lydsvag emhætte

Miele DA 6096 W er en lydsvag emhætte, der har et lydniveau på 66 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Det vil sige, at emhætten ikke forstyrrer hele hjemmet under brug.

Emhætten er desuden energieffektiv, da den er placeret i energiklasse A+. Den kommer ydermere med LED-belysning, der bruger cirka 2 W. LED-belysningen er energibesparende og sørger for at oplyse kogepladen effektivt uden at blænde.

Derudover kommer emhætten i et skråtstillet design, hvilket betyder, at der vil være mere luft over kogepladen. Dette sikrer, at man får et bedre overblik over kogepladen ligeså vel, som det sørger for bedre plads til at tilberede maden.

Model med tre effekttrin, NoSmell-filter og metalfedtfilter

Med Miele DA 6096 W får man en emhætte, der er udstyret med et NoSmell-filter. Dette filter har et aktivt kulfilter, der sikrer, at lugte fra madlavningen bindes effektivt.

Endvidere er Miele DA 6096 W forsynet med et 10-lags metalfedtfilter, der er fremstillet i rustfrit stål. Fedtfiltret tåler maskinvask, hvorfor man ikke behøver at rense det manuelt.

Emhætten kommer desuden med 3 sugeeffekttrin samt et intensivtrin. Disse effekttrin kan bruges afhængig af, hvilken mad man laver samt hvor høj eller lav, man ønsker sugeevnen skal være.

Rengørings- og brugervenlig emhætte

Miele DA 6096 W er brugervenlig emhætte, der kommer med komfortable og betjeningsvenlige knapper, der nemt kan justeres og indstilles efter behov.

Emhætten er fremstillet på en måde, så der ikke er brugt skarpe kanter, hvorfor man ikke vil kunne skære eller slå sig på den, når man laver mad.

Den glatte overflade sikrer ydermere, at rengøringen af emhætten kan klares nemt efter brug. Her kan man blot tørre emhætten af med en fugtig klud på overfladen.

Fordele ved Miele DA 6096 W:
🔵 Kapacitet på op til 650 m3/t
🔵 Med LED-belysning
🔵 Med tre sugeeffekttrin samt et intensivtrin
🔵 Med NoSmell-filter og metalfedtfilter
🔵 Energiklasse A+


Miele PUR 68 W

✅ Topscorerhos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele PUR 68 W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere

.

Miele PUR 68 W er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Eksperterne fra Råd & Rön er begejstrede for emhætten, som de har givet en topplacering i deres test.

Dette har de gjort, da de især er vilde med emhættens brugervenlighed og lydniveau. Til gengæld er eksperterne fra Råd & Rön mindre vilde med modellens pris, da de mener, at den er forholdsvis høj i forhold til andre sammenlignelige modeller.

Miele PUR 68 W er en væghængt emhætte med ekstern motor, der kommer med en kapacitet på op til 650 m3/h.

Emhætten er derfor optimal til enten et parcelhus eller en stor lejlighed. Der er desuden mulighed for både at anvende modellen til udluftning i det fri eller til recirkulation, hvis man har brug for det.

Energieffektiv og elegant emhætte

Med Miele PUR 68 W får man en stilren og elegant emhætte, der er designet i rustfrit stål. Emhættens design er forholdsvist neutralt, hvilket er en fordel, da den er synlig i hjemmet.

Miele PUR 68 W er ydermere en energieffektiv emhætte, der er forsynet med energimærkningen A. Man skal derfor ikke bekymre sig om emhættens energiforbrug, hvilket både er en fordel for pengepungen og miljøet.

Derudover kommer Miele PUR68W med LED-belysning, der kun bruger 2 W. LED-belysningen sørger for, at kogepladen bliver oplyst effektivt uden at blænde, så man altid har et overblik over tilberedningen af maden.

Støjsvag emhætte med metalfedtfilter og Miele CleanCover

Miele PUR68W er forsynet med en høj effektivitet, da den kommer med et 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål. Dette metalfilter sikrer en effektiv filtrering, så man undgår lugte i hjemmet efter madlavning.

Emhætten er desuden udstyret med Miele CleanCover, hvilket betyder, at der hverken kan findes elektriske komponenter eller skarpe kanter bag overfladen. Her finder man en glat overflade, så rengøringen kan klares nemt og hurtigt.

Lydniveauet er også lavt, da det er på 67 dB. Emhætten vil derfor ikke forstyrre hele hjemmet under brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Der er også mulighed for at vælge mellem flere forskellige sugeeffekttrin. Her kommer emhætten med tre trin samt et intensivtrin, der kan vælges afhængig af behov.

Personlig designet emhætte

Med Miele PUR 68 W er der mulighed for at få en emhætte efter egne ønsker. Man kan nemlig designe en emhætte, der passer præcis til indretningen i hjemmet i forhold til størrelsen, udseendet m.m.

Til sidst er der også mulighed for at vælge RAL-farven til emhætten, så man kan få den til at passe sammen med ens andre apparater i køkkenet. Man kan derfor vælge at designe en emhætte lige, som man ønsker ud fra det allerede eksisterende køkken.

Fordele ved Miele PUR 68 W:
🔵 Kapacitet på op til 650 m3/t
🔵 Støjsvag model
🔵 Med Miele CleanCover
🔵 Med 10-lagt metalfedtfilter
🔵 Personlig tilpasset emhætte


WITT WSU 90 W 

✅ 4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
✅ 4.9 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

WITT WSU 90 W 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
10.399,00 Kr. 0,00 Kr. 10.399,00 Kr. Læs mere

.

WITT WSU 90 W er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne.

Emhætten er nemlig blevet testet og anmeldt af forbrugere hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har modellen fået henholdsvis 4,7 ud af 5 stjerner og 4,9 ud af 5 stjerner.

Dette har emhætten blandt andet fået på grund af, at brugerne er vilde med, at emhætten er effektiv og lydsvag på samme tid. Selvom brugerne generelt er vilde med modellen, er det et par stykker, der nævner, at man dog skal være opmærksom på, at det er vanskeligt at montere emhætten.

WITT WSU 90 W er desuden en loftemhætte, der er udstyret med en ekstern motor. Emhætten kan både anvendes til udluftning i det fri eller til recirkulation, hvis man ikke har mulighed for at forbinde den til en aftrækskanal. Der medfølger desuden en motor ved køb af emhætten.

Forbrugerne: Effektiv og støjsvag emhætte

Ifølge brugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er WITT WSU 90 W en ”fantastisk” og ”god” emhætte, der er ”fremragende at have i køkkenet”. Flere brugere skriver blandt andet, at WITT WSU 90 W er både ”effektiv” og ”støjsvag”.

Eksempelvis skriver en bruger, at emhætten ”tager både damp og stegeos selv på den laveste hastighed”. Brugeren forklarer ydermere, at ”på det højeste niveau er suget meget kraftigt, men man kan sagtens føre en samtale uden at være generet”.

Dette er flere brugere enige i, men der er også nogle, der hæfter sig ved, at WITT WSU 90 W er designet i et ”flot og stilrent” design, der passer til de fleste køkkener. Det eneste minus, der nævnes ved modellen, er, at den kan være svær at montere.

Loftemhætte med lavt lydniveau

WITT WSU 90 W i køkkenWITT WSU 90 W er en loftemhætte, hvorfor den er diskret i hjemmet, når man ikke gør brug af den. Selve emhætten bliver gemt væk i loftet, hvorfor det frigiver masser af plads og luft henover kogepladen.

Dette sørger for, at man har mere arbejdsplads og lys, når man ikke anvender emhætten. Emhættens LED-belysning sørger også for kraftigt lys, når den er i brug, så man altid har et godt overblik over kogepladen.

Derudover kommer WITT WSU 90 W med en kapacitet på op til 579 m3/t. Emhætten er velegnet til de mindre køkkener i et hjem med omkring to til tre personer.

Den har desuden et lydniveau på 62 dB på det maksimale niveau, hvorfor den ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

WITT WSU 90 W er ikke den mest energivenlige emhætte på markedet, da den er placeret i energiklasse C. Dette er dog udmærket, da modellen stadigt ikke forbruger meget energi på et år.

Praktisk emhætte med effektiv filtrering

Med WITT WSU 90 W får man en emhætte, der er forsynet med en effektiv filtrering. Den kommer med to 5-lags metalfedtfiltre, der tåler at komme i opvaskemaskinen. Dette sørger for, at der effektivt bliver fjernet damp, os og lugte i køkkenet.

Endvidere er WITT WSU 90 W udstyret med i alt fire hastigheder, hvor en af disse er en intensiv indstilling. På den måde har man mulighed for selv at vælge, om man ønsker en højere eller lavere sugekraft.

Sidst men ikke mindst kommer WITT WSU 90 W med både en fjernbetjening og en timer. Mens fjernbetjeningen kan bruges til at styre og justere på emhætten, er der mulighed for at indstille en timer til eksempelvis madlavningen, hvis der er brug for det.

Fordele ved WITT WSU 90 W:
🔵 Med timer og fjernbetjening
🔵 Med to metalfedtfiltre
🔵 Lavt lydniveau
🔵 Gode brugeranmeldelser
🔵 Med LED-belysning


Eico Lucca I 90 EM ECO

✅ 5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com
✅ 4.3 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk 

Eico Lucca I 90 EM ECO

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.559,00 Kr. 0,00 Kr. 6.559,00 Kr. Læs mere
6.559,00 Kr. 0,00 Kr. 6.559,00 Kr. Læs mere
6.959,00 Kr. 0,00 Kr. 6.959,00 Kr. Læs mere

.

Eico Lucca I 90 EM ECO er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser fra forbrugerne hos WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har emhætten fået henholdsvis 5 ud af 5 stjerner samt 4,3 ud af 5 stjerner.

Brugerne er især begejstrede for, at Eico Lucca I 90 EM ECO er nem at betjene samt kommer med en stor og effektiv sugeevne.

Selvom forbrugerne generelt er vilde med modellen, nævner de også, at emhættens installationsmanualer ikke er så gode.

Eico Lucca I 90 EM ECO er en frithængende emhætte, hvorfor man skal være opmærksom på, at den er synlig i køkkenet.

Den kommer desuden med en ekstern motor, der medfølger ved levering. Emhætten kan både anvendes med en aftrækskanal samt til recirkulation. 

God emhætte med effektiv sugeevne, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er Eico Lucca I 90 EM ECO en ”god emhætte”, der både er flot, lydløs og nem at betjene. En bruger skriver eksempelvis, at emhætten er ”nem at bruge, når man har installeret den”, hvorfor man ikke behøver at bruge en masse tid på at lære den at kende.

Derudover hæfter en anden bruger sig ved, at Eico Lucca I 90 EM ECO er forsynet med en ”stor sugeevne”.

Her skriver brugeren, at han nu har ”haft emhætten i 14 dage og ikke har fortrudt et eneste sekund”. Dette er ikke mindst på grund af den gode sugeevne, men også dens ”fantastiske effektivitet”.

Ingen af forbrugerne nævner mange minusser ved modellen. En enkelt bruger skriver dog, at installationen og manualen ikke er optimal, hvilket man skal være opmærksom på, mens en anden skriver, at emhætten var ”nem at montere”.

Stilren emhætte med høj udsugningskapacitet

Med Eico Lucca I 90 EM ECO får man en stilren emhætte, der er velegnet til de mellemstore huse og lejligheder. Udsugningskapaciteten er på op til 600 m3/t, hvorfor den effektivt renser køkkenet for mados i mellemstore køkkener.

Emhætten er fremstillet i et stilrent design i rustfrit stål og sort glas. Den vil derfor passe til de hjem, der ønsker en elegant emhætte.

Modellen har en blank og glat overflade med sort glas på fronten samt et betjeningspanel på siden. Da emhætten er frithængende skal man desuden være opmærksom på, at den vil være meget synlig i køkkenet.

Med praktisk timerfunktion og justerbar sugestyrke

Eico Lucca I 90 EM ECO kommer med en praktisk timerfunktion, der kan indstilles med 10 minutters intervaller.

Timeren sørger for at holde emhætten kørende i den valgte tid, efter man er færdig med tilberedningen af maden. Til sidst slukker emhætten automatisk, hvorfor man ikke selv skal huske at gøre dette.

Der er desuden mulighed for at justere sugestyrken på tre forskellige trin, så man kan vælge den indstilling, der passer bedst til den specifikke madlavning.

Emhætten er ydermere støjsvag, da dens maksimale lydniveau er på 62 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Sidst men ikke mindst er emhætten placeret i energiklasse B. Selvom dette ikke er den bedste energimærkning for emhætter, er det stadig udmærket, da den ikke forbruger meget energi på et år.

Fordele ved Eico Lucca I 90 EM ECO:
🔵 Med timerfunktion
🔵 Lydniveau på 62 dB
🔵 Justerbar sugestyrke
🔵 Gode anmeldelser fra forbrugerne
🔵 Høj udsugningskapacitet


Thermex Preston 2 

✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk 
✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Whiteaway.com

Thermex Preston 2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.748,00 Kr. 0,00 Kr. 6.748,00 Kr. Læs mere
6.748,00 Kr. 0,00 Kr. 6.748,00 Kr. Læs mere
7.148,00 Kr. 0,00 Kr. 7.148,00 Kr. Læs mere

.

Thermex Preston 2 har ikke været med i tests hos eksperterne, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her er tale om en favorit blandt brugerne. Brugerne anvender apparatet hver dag og ved derfor, hvad der virker godt og mindre godt. Vi kommer konkret ind på, hvad brugerne mener efter gennemgangen af produktet.

Flot, effektiv og lydreducerende

Thermex Preston 2 vil være et godt valg, hvis man ønsker en velfungerende og pæn emhætte med ekstern motor.

Her er tale om en skrå variant, der gør, at den ikke vil være nær så synlig i køkkennet, og så optager den heller ikke så meget plads som en firkantet traditionel variant. Der findes recirkulering, som kan anvendes, hvis der ikke er aftræk til det fri.

Modellen er udstyret med 3 forskellige indstillinger, således at man selv kan vælge, hvor meget der skal suges. Ved den valgte indstilling fjernes både røg, os og fedt fra køkkenet, således at luften efterlades renere og sundere.

Denne variant med ekstern motor er yderligere med til at øge kapaciteten for mulig udsugning, og som en bonus er den også støjreducerende (de eksterne motorer larmer generelt mindre end de interne). Læg mærke til at lidt mere installering er påkrævet, idet produktet skal placeres udenfor.

Flere former for sug

For at øge effektiviteten maksimalt findes der en eftersug-funktion hos Thermex Preston 2. Det betyder, at den fortsætter med at suge i lidt længere tid på den valgte styrke – dette fjerner de sidste rester af os og fedt.

Eftersom her er tale om en skrå model, findes der også et frontsug i indsugningsspalten på fronten. Dette gør, at både de yderste og inderste kogeplader dækkes mere grundigt af opsugningen.

Dertil findes der også et bundsug, som er en sugespalte i bunden af emfanget. Denne tager sig primært af opsugningen fra midten og den inderste del af kogefelterne.

For en høj hygiejne er der et metalfilter i traditionel stil, som opfanger fedt, og selve apparatet styres let med touch. Her kan man både indstille hastigheden og lysmængden.

Rigtig mange plusser, ifølge brugerne

Thermex Preston 2 er som nævnt ikke blevet testet hos eksperterne, men til gengæld er her tale om en brugerfavorit.

Forbrugerne fremhæver rigtig mange positive aspekter ved denne emhætte med ekstern motor, og rosen går blandt andet på det flotte design, en god sugeevne, høj brugervenlighed, god belysning og evnen til at holde køkkenet fri for røg og fedt.

Blandt andet skriver en bruger: ”Den er utrolig nem og let at betjene… Røgen i køkkenet er hurtigt væk, og så er den til og med let at montere.

Kan kun anbefales”. En anden bruger udtrykker erfaringerne således: ”Effekten og lydniveauet er imponerende. Vores køkken har været fuldstændig frit for røg, stegeos og fedt siden monteringen”.

En tredje køber opsummerer emhættens evner således: ”På alle måder et godt køb. God sugeevne. Der er ingen lugt af mad længere, nem at betjene, og så er den flot og nem at rengøre”.

Thermex Preston 2 – specifikationer:
🔴 Type: Emhætte med ekstern motor
🔴 Producent: Thermex
🔴 Antal hastigheder: 3
🔴 Skrå: Ja
🔴 Højde: 143 centimeter
🔴 Bredde: 90 centimeter
🔴 Dybde: 48,5 centimeter
🔴 Vægt: 35 kilo 

Fordele ved Thermex Preston 2:
🔵 Ekstern motor
🔵 Skrå variant
🔵 Fylder ikke ret meget
🔵 Reducerer støj
🔵 Fjerner fedt, os og røg


Købsguide: Sådan finder du den rigtige emhætte

Købsguide: Sådan finder du den rigtige emhætte

De fleste af os ønsker et køkken, der er udstyret med alle de rigtige apparater, som vi har brug for, når vi laver mad.

Dette er alt lige fra en ovn til et komfur, et køleskab og en emhætte. Emhætten er et af de vigtigste apparater i køkkenet, da den sørger for at fjerne alt lige fra dampe til mados, lugte m.m.

Hvis du leder efter den helt rigtige emhætte til dit køkken, kan det måske føles uoverskueligt.

Der findes nemlig et hav af forskellige modeller på markedet, hvorfor der er en masse ting, du skal overveje, inden du vælger at købe. I denne købsguide finder du gode råd til, hvordan du finder den helt rigtige emhætte til køkkenet.

Hvilken type emhætte skal jeg vælge?

HmmDer findes forskellige former for emhætter på markedet, hvorfor du skal starte med at finde ud af, hvilken type der er den rette for dig og dit køkken. Der skelnes generelt set mellem to forskellige emhætter: udsugning og recirkulation.

Emhætter med recirkulation giver den fordel, at de er nemme og hurtige at opsætte og installere. Emhætten er nem at montere, da der ikke skal bruges en aftrækskanel. Det betyder, at der bliver brugt et kulfilter, der filtrerer luften, hvorefter luften blæses ud igen.

Du skal dog være opmærksom på, at kulfiltret skal rengøres regelmæssigt samt skiftes ud, da der her samler sig en masse skidt.

En emhætte med udsugning eller en aftrækskanal er ikke det samme som en emhætte med recirkulation. Her sender emhætten nemlig mados, damp m.m. ud i det fri.

Dette gøres med hjælp fra en aftrækskanel, der løber gennem eksempelvis en ydermur. Der er en del fordele ved denne type emhætte, men det er dog ikke muligt for alle at gøre brug af den.

Til at starte med skal du derfor finde ud af, om du skal have en emhætte til recirkulation eller en emhætte med udsugning. I dag er der også mulighed for at finde emhætter, der kan bruges til begge dele.

Du skal også være opmærksom på, om du ønsker en frithængende emhætte, en loftemhætte, en væghængt emhætte eller lignende. Dette kommer typisk an på dit køkken, samt hvad der bedst kan betale sig for dig.

Tag et kig på emhættens udsugningskapacitet

En anden faktor, du skal overveje, når du leder efter en ny emhætte, er dens kapacitet. Du har nemlig mulighed for at finde emhætter med en høj kapacitet, hvilket naturligvis betyder, at du også kan finde emhætter med en lavere kapacitet.

Kapaciteten skal vælges ud fra størrelsen på dit køkken og dit hus. Jo større køkkenet og huset er, jo højere skal kapaciteten for emhætten også være. Dette sikrer nemlig, at du opnår den mest effektive filtrering og fjernelse af damp og mados.

Hvor meget må emhætten støje? 

støjStøjniveauet er typisk rigtig vigtigt for mange mennesker. Det er nemlig altid rarest med en emhætte, der ikke forstyrrer hele hjemmet under brug.

Emhætter, der er meget støjsvage, har et lydniveau helt ned på 30 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. De mest støjende emhætter har typisk et lydniveau på over 70 dB.

Hvis du ønsker en støjsvag emhætte, er det en fordel, hvis du kigger på modeller, der har et lydniveau på omkring 60 dB eller under. Jo mindre dB, jo lavere er lydniveauet også. På den måde er du sikret en emhætte, der ikke larmer i hele huset, når du er i gang med at lave mad.

Vær opmærksom påemhættens energiklasse

Udover de ovenstående faktorer, skal du også være opmærksom på emhættens energiklasse. Dette er nemlig den vigtigste faktor, hvis du ønsker en energibesparende og energieffektiv emhætte.

Energimærkningen viser, hvor meget eller hvor lidt strøm emhætten forbruger på et år. Her kan du hurtigt finde ud af, om det vil være en god investering for dig, eller om emhætten forbruger alt for meget energi.

Det anbefales, at emhætten skal have en energimærkning på A eller over, hvis du leder efter en energibesparende model. Her behøver du nemlig ikke være bekymret for, om den forbruger alt for meget strøm.

Du skal dog være opmærksom på, at en emhætte, der er placeret i energiklasse B eller C også er udmærket, hvis du ender med at vælge dette.

Hvad er dit budget?

prisDer er i dag mulighed for at finde et hav af emhætter. Det betyder også, at du kan finde dyrere og billigere modeller.

Derfor er det en fordel, hvis du finder ud af, hvad dit budget er på. På den måde kan du nemmere indskrænke din søgning, da du ikke ender med at kigge på alt for dyre modeller, som du alligevel ikke har tænkt dig at bruge penge på.

Det er altid en god idé at overveje, hvor meget du ønsker at betale for en emhætte, da dette hurtigt kan udelukke en masse modeller og herved gøre din søgning mindre krævende.

Hvilket design skal emhætten have?

En emhætte skal naturligvis også passe ind i dit køkken. Det vil som regel være muligt at finde en emhætte, der passer optimalt til indretningen i lige præcis dit køkken med de mange valgmuligheder, der i dag er på markedet.

Du kan finde emhætter i forskellige farver samt i mange forskellige design.

Selvom dette måske ikke virker som det vigtigste, er det altid en fordel at overveje, da du nødigt vil ende med en emhætte, du bliver træt af efter kort tid.

En emhætte kan nemlig holde i mange år frem i tiden, hvorfor det er vigtigt med en model, der passer til dit køkken.

Størrelsen på emhætten

Du skal også være opmærksom på emhættens størrelse. Din emhætte skal helst ikke være meget bredere end selve komfuret. Det anbefales, at du vælger en emhætte, der er 1,5 x bredden af selve kogepladen.

Hvilken belysning har emhætten?

BelysningRigtig mange emhætter er forsynet med en LED-belysning. LED-belysning er ikke mindst kraftigt, men det er også energibesparende, hvorfor det som regel er den bedste løsning.

LED-pærer har en længere levetid end andre pærer, hvorfor de ikke skal skiftes ud lige så ofte.

Hvilke funktioner skal emhætten have?

Du har mulighed for at finde et hav af emhætter med mange forskellige funktioner. Du skal derfor overveje, om du blot har brug for en emhætte, der kan alle de mest basale ting, eller om du har brug for en model, der kan lidt mere.

Det kan være alt lige fra avancerede filtre til en timerfunktion eller flere hastighedsindstillinger.

Tag et kig på betjeningen

De fleste emhætter er nemme at betjene. Men det betyder ikke, at du ikke skal være opmærksom på denne faktor.

Nogle emhætter betjenes nemlig blot med forskellige knapper, mens andre betjenes via touchcontrol eller en fjernbetjening. Dette gør det muligt for dig at vælge, hvordan du ønsker at betjene din nye emhætte.

Hvis du er interesseret i at finde flere gode råd til, hvad du skal overveje ved køb af en ny emhætte, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk eller denne artikel fra Bolius.dk.


Emhætter og energiforbrug

energimærkningAlle hvidevarer såsom en vaskemaskine, en tørretumbler, et køleskab, et komfur eller en emhætte har en energimærkning, der viser, hvor meget energi produktet forbruger. Når det kommer til emhætter, bruger de naturligvis også strøm, hvilket du skal betale for.

Jo mere energivenlig og energieffektiv selve emhætten er, jo mindre vil det koste dig at have den kørende.

Hvis du lærer at forstår energimærket, vil det være en fordel for dig, da du herved får nemmere ved at vælge en energibesparende model. Dette er ikke mindst en fordel for din pengepung, men det er også en fordel for miljøet.

En energimærkning er et bogstav, der viser, den energiklasse som et produkt er placeret i. Jo bedre energiklassen er, jo mere energivenlig er produktet.

Energiskalaen går fra A til G. Dette kan dog variere afhængig af, hvad for et produkt der er tale om. Mens A er den bedste energimærkning, er G den værste energimærkning.

Energimærkninger og emhætter

Når det kommer til emhætter, betyder det altså, at energimærket hjælper dig med at vælge en emhætte, der passer til dine behov.

Der kan nemlig være stor forskel på emhætters energimærkning, hvorfor det anbefales, at du altid tager et kig på denne, inden du vælger at investere i en specifik model.

Hos Sparenergi.dk anbefaler de, at du naturligvis vælger en emhætte med det bedst mulige energimærke. Dette er typisk A eller derover.

I dag kan du finde emhætter, der er energimærket på en skala fra A+ til F. På energimærkningen for emhætter kan du finde oplysninger såsom energiforbrug, energiklasse, effektivitet af emhættens fedtfiltrering, belysning, støjniveau og ventilator.

Gode råd til brug af emhætten for at spare energi

spar energiHvis du ønsker at bruge så lidt strøm og energi som muligt, når du gør brug af din emhætte, kan du her finde et par gode råd baseret på en artikel fra Sparenergi.dk. Her anbefaler de nemlig, at:

1. Du skal altid vælge den bedste emhætte
Først og fremmest anbefaler de, at du altid går efter den bedste emhætte. Med det menes der i forhold til energimærkningen, som naturligvis skal være så god som overhovedet muligt.

Her kan du nemlig ikke mindst finde ud af, hvor energibesparende modellen er, men du kan også se, hvor god emhætten er til at opsamle fedt fra mados og damp.

2. Sørg for, at du bruger det rette trin
Du skal altid sørge for, at du benytter dig af det rette trin. Hvis du har din emhætte på det højeste trin, vil du nemlig bruge en del mere energi, end hvis det er på det laveste trin.

Det er derfor vigtigt, at du ikke altid har emhætten på det højeste trin – i hvert fald ikke, når du blot kan have emhætten på et lavere trin.

3. Sørg for, at slukke emhættens lys
Når du ikke gør brug af din emhætte, så lad være med at have lyset tændt. Dette bruger nemlig også strøm, hvorfor du lige så godt kan slukke for lyset, når du ikke er i gang med at lave mad.

4. Rens emhættens fedtfilter regelmæssigt
Det er vigtigt, at du renser fedtfiltret i emhætten regelmæssigt. Det betyder, at du skal gøre det cirka en enkelt gang om måneden.

Emhætten kører nemlig på det højeste trin, hvis fedtfiltret er alt for beskidt, hvorfor det ender med at øge strømforbruget.


Gode råd til rengøringen

rengør emhætte

Hvis du har en emhætte derhjemme, skal du huske at rengøre den regelmæssigt. Dette er nemlig ikke mindst vigtigt for effektiviteten, men det kan også ende med at spare dig en masse penge.

En emhætte forbruger nemlig mere strøm, hvis den er alt for snavset, da den skal bruge flere kræfter på at fjerne alt mados og damp.

Hvis du altid udsætter rengøringen af din emhætte, fordi det tager for lang tid, skal du læse med videre her. Det behøver nemlig ikke være et kæmpe projekt, da det kan klares med blot fire hurtige og nemme trin som forklaret i en artikel fra Forbrugerrådet Tænk.

Sørg for, at du renser emhættens filter jævnligt

Til at starte med skal du sørge for, at du renser emhættens filter jævnligt. Som vi før har nævnt skal dettes klares hver eneste måned.

Hvis du sørger for at gøre det hver måned, vil det ikke tage dig lang tid, da det er begrænset, hvor beskidt emhættens filtre kan nå at blive.

Som regel kan filtrene rengøres i opvaskemaskinen, hvorfor du ikke engang behøver at gøre det manuelt. Det betyder, at du blot skal fjerne filtrene, hvorefter du kan sætte dem tilbage på plads, når opvaskemaskinen har klaret arbejdet for dig.

Du skal dog være opmærksom på, om filtrene tåler at komme i opvaskemaskinen. Det er desuden vigtigt, at du vasker filtrene, når opvaskemaskinen er tom.

Put filtrene i varmt vand i en længere periode

Hvis opvaskemaskinen ikke fjerner alt skidt og snavs fra emhætten, skal der tages andre metoder i brug. Her er det en fordel, hvis du putter filtrene i varmt vand i en længere periode.

Fedt og snavs kan nemlig ende med at sidde rigtig godt fast, hvis der er gået for længe imellem rengøringen.

Hos Forbrugerrådet Tænk anbefaler de, at du lægger filtrene i blød i omkring 5 til 6 timer i en blanding af opvaskemiddel og salmiakspiritus.

Det vil være nemmest for dig, hvis du putter filtrene i en stor balje eller i en bradepande, da du herved nemmere kan rense og skrubbe dem, efter de har været i blød.

Når de har været i blød, skal du desuden huske at skylle filtrene grundigt i varmt vand, så al sæbe m.m. bliver fjernet. Du kan eventuelt afslutte processen ved at putte dem i opvaskemaskinen.

Køb et nyt filter, hvis det gamle er for snavset

Det er vigtigt, at du sørger for at rense og jævnligt vedligeholde emhættens filtre. Men sommetider kan det også være nødvendigt at skifte dem ud med et nyt, hvis de er alt for snavsede og slidte.

Hvis emhætten ikke længere fungerer optimalt, kan det være en fordel at købe et nyt filter – også selvom du lige har renset alle filtrene.

Sørg for at udskifte kulfiltrene

Et filter, som du altid skal sørge for at skifte ud med jævne mellemrum, er kulfiltret. Et kulfilter kan ende med at blive meget beskidt og slidt, hvorfor du som regel skal skifte det ud efter anvisning fra emhættens manual.


Sådan er emhætterne testet

testI denne artikel finder du emhætter, der er testet af forskellige ekspertkilder som for eksempel Forbrugerrådet Tænk. Men har du nogensinde undret dig over, hvordan emhætterne bliver testet?

Her kan du på baggrund af en artikel fra Forbrugerrådet Tænk få mere viden om, hvordan emhætterne testes.

Emhætter testes på forskellige parametre

Når det kommer til emhætter, så bliver de testet på et hav af forskellige parametre. Dette kan være alt lige fra effektiviteten til støjniveauet, brugervenligheden m.m.

Dette gør sig naturligvis også gældende hos Forbrugerrådet Tænk, der sørger for, at de forskellige emhætter gennemgår et hav af tests.

Alle emhætter gennemgår præcis de samme tests, så der er mulighed for at sammenligne både fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk bliver den samlede bedømmelse af en emhætte vægtet på følgende måde: Mens ydelsen er halvdelen af bedømmelsen, er brugervenligheden og støjen en fjerdedel af bedømmelsen. Der bliver derfor lagt mest vægt på emhætternes ydelse.

Det går eksperterne op i ved test af emhætter

Som nævnt ovenover går eksperterne op i forskellige parametre ved test af emhætter.

En af disse parametre er, hvor effektivt fedtfiltrene er til at fange mados og damp. Dette måles ved at dryppe vand og olie løbende på en varm pande under emhætten. Når der er gået 30 minutter, måler eksperterne, hvor meget fedt der sidder i filtrene og på selve emhætten.

En anden faktor, som eksperterne måler, er udsugningen af damp. Dette måles ved at placere fire gryder med kogende vand under emhætten. Herefter bliver det visuelt bedømt, hvor effektiv emhætten er til at fange dampen.

Der lægges også vægt på, hvor bruger- og rengøringsvenlig emhætten er. Her tjekker de emhættens forskellige funktioner, hvordan den betjenes, samt hvor hurtigt den kan renses. Dette bedømmes individuelt.

Sidst men ikke mindst tjekker eksperterne emhætternes lydniveau. Lydniveauet bliver målt på en meters afstand med i alt seks forskellige mikrofoner. Herefter bliver emhætten indstillet på sin maksimale hastighed. Lydniveauet bliver målt i dB. Jo lavere dB, jo bedre er det.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke emhætte med ekstern motor er bedst i test?

Miele DA 6096 W

🔍 Hvordan testes emhætterne?

Emhætterne testes med stor vægt på, hvor effektivt de opfanger stegeos og vanddampe. Ydermere vurderes de på deres brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rette model?

Start med at beslutte dig for, om du vil have en model med udsugning i det fri eller med recirkulation. Derefter bør du overveje en række andre parametre, så som om du ønsker en model med indbygget eller ekstern motor, hvor meget den må støje, samt dens energiforbrug, placering og udformning.


Gennemgang af anvendte testkilder

Forbrugerrådet Tænk  🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk er det danske forbrugerråd, som beskæftiger sig med et hav af forskellige aspekter, der handler om det danske forbrugerliv. Hos Forbrugerrådet Tænk kan der både findes artikler, guides og gode råd samt tests af en masse forskellige forbrugerprodukter. Her har Forbrugerrådet Tænk lavet en test af forskellige emhætter heriblandt Miele DA 6096 W.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke ind her på dette link. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Man kan også købe adgang til testene enkeltvis. 

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv. Dette inkluderer alt lige fra artikler til tests af diverse forbrugerprodukter. Her har Råd & Rön lavet en stor test af forskellige emhætter heriblandt Miele DA 6096 W, Miele PUR 68 W og Miele DA 3466.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke ind her på dette link. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Man kan også købe adgang til testene enkeltvis.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, hvilken emhætte der er det rigtige valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Med vores store generelle emhætte artikel kan du skabe dig et overblik over, hvad markedet ellers har at byde på. Her gennemgår vi en lang række af eksperternes favoritter, samt giver dig en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

En populær type af emhætter er de smarte modeller med kulfiltre. Kulfiltret gør, at i stedet for at suge luften ud gennem et hul i ydervægen, bliver den renset for partikler og madlugte, og ført tilbage ud i køkkenet. Se de bedste modeller med kulfiltre her i vores emhætte med kulfilter artikel.

Et mærke eksperterne er særligt begejstrede for, når det kommer til emhætter, er det tyske kvalitetsmærke Miele. I vores Miele emhætte artikel kan du læse mere om deres forskellige testvindende emhætter.

Er du på udkig efter andre testvindende hvidevare, kan vi også være behjælpelige med det. Her kan du læse vores brede ovn test, hvor vi gennemgår en lang række af eksperternes favoritter.

Dertil kan du også læse vores indbygningsovn test, vores selvrensende ovn test eller vores pyrolyseovn test, de alle indeholder testvindere.

Måske er du også interesseret i en testvindende kogeplade. Her kan du læse vores induktionskogeplade test, der giver dig et bredt overblik over markedets bedst anmeldte modeller.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse