Miele emhætte test 2019 – Her er de bedste Miele emhætter ifølge eksperterne

0

Miele emhætte bedst i test guide 2019: I denne artikel ser vi nærmere på forskellige tests af emhætter fra Miele, hvor eksperter har gennemgået nogle af de bedste modeller på markedet. Vi har desuden kigget på både en loft- og en bordemhætte, selvom de ikke er blevet testet.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den emhætte, der passer bedst til dine ønsker og behov. Vi har set nærmere på forskellige tests fra ekspertkilder såsom det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Vi har inkluderet flere testvindere samt topscorere med i artiklen samt modeller med gode brugeranmeldelser.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af emhætter fra Miele
🔸 Gennemgang af alternative emhætter fra andre producenter
🔸 Information om Miele
🔸 Guide: Det skal du være opmærksom på ved køb af emhætte
🔸 Guide: Sådan bruger du din emhætte effektivt
🔸 Gennemgang af de forskellige testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. Vi samler derimod resultaterne af forskellige eksperttests, så man nemt kan få et overblik over nogle af de bedste produkter på markedet.

Miele emhætte test 2019 – De 6 bedste Miele emhætter

I nedenstående sektion finder du en liste, over de bedste Miele emhætter ifølge eksperterne. Vi viser dig hvor de forskellige modeller er blevet testet, og hvad eksperternes dom er. Du kan også sammenligne priser på de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.


Miele DA 6096 W

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele DA 6096 W emhaette

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.341,00 Kr. 0,00 Kr. 7.341,00 Kr. Læs mere
7.727,00 Kr. 0,00 Kr. 7.727,00 Kr. Læs mere
7.727,00 Kr. 0,00 Kr. 7.727,00 Kr. Læs mere

 

Miele DA 6096 W er blevet testet af eksperterne fra det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Emhætten får ros og flere positive kommentarer, hvorfor Miele DA 6096 W ender med at blive henholdsvis testvinder og topscorer i de to tests.

Hvor Råd & Rön især er begejstrede for emhættens brugervenlighed, så er Forbrugerrådet Tænk imponerede over modellens effektivitet samt støjniveau.

Miele DA 6096 W er en væghængt emhætte, der kan anvendes i enhver bolig, da den både kan bruges til udluftning i det fri samt til recirkulation. Med en kapacitet på op til 650 m3/t er emhætten især velegnet til køkkener i parcelhuse eller større lejligheder.

Endvidere er modellen placeret i energiklasse A+, hvorfor emhætten både er en fordel for pengepungen samt for miljøet.

Støjsvag emhætte med energibesparende LED-belysning

Med Miele DA 6096 W får man en støjsvag emhætte, der har et maksimalt lydniveau på 66 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Det betyder, at emhætten ikke vil støje meget under brug.

Emhætten kommer desuden med en energibesparende LED-belysning, der bruger omkring 2 W. LED-belysningen oplyser kogepladerne med et naturligt farvet lys og har en levetid på cirka 20 år. Det vil sige, at man ikke behøver at skifte pærerne.

Da emhætten er fremstillet i et skråtstillet design, betyder det, at man får mere luft over selve kogepladen. Dette sørger for mere arbejdsplads, hvorfor man nemmere kan få et overblik over det, der er placeret på kogepladen.

Udstyret med NoSmell-filter og metalfedtfilter

Miele DA 6096 W sørger for, at man får et lugtfrit køkken efter madlavning. Emhætten er nemlig forsynet med et NoSmell-filter med et aktivt kulfilter, der binder lugte både langvarigt og effektivt.

Desuden er Miele DA 6096 W udstyret med et 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål. Dette er ikke blot funktionelt, men også et design, der passer til de fleste køkkener. Fedtfiltret tåler at komme i opvaskemaskinen, når den skal renses.

Endvidere kommer emhætten med 3 sugeeffekttrin samt et intensivtrin, der kan anvendes afhængig af, hvor høj eller lav sugeevnen skal være.

Håndlavet og brugervenlig model med nem rengøring

Modellen Miele DA 6096 W er håndlavet, hvorfor det er en helt unik emhætte. Dette betyder, at man ikke kan finde præcis den samme emhætte i andre køkkener uanset, om det er den samme model eller ej.

Derudover er Miele DA 6096 W en brugervenlig og praktisk emhætte, der med komfortable og betjeningsvenlige knapper nemt og hurtigt kan indstilles efter behov.

Desuden er der ikke anvendt skarpe kanter eller andet på emhætten, hvorfor man ikke vil opleve at komme til skade ved hverken rengøring eller brug af emhætten. Den glatte overflade sikrer, at emhætten nemt og hurtigt kan rengøres ved at tørre emhætten indvendigt med en fugtig klud samt over de forskellige overflader.

Udvalgte fordele ved Miele DA 6096 W:
🔵 Rensekapacitet på op til 650 m3/t
🔵 Energibesparende LED-belysning
🔵 Ingen skarpe kanter
🔵 3 sugeeffekttrin samt et intensivtrin
🔵 NoSmell-filter
🔵 Metalfedtfilter


Miele DA 5966W

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele 5966W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.354,00 Kr. 0,00 Kr. 5.354,00 Kr. Læs mere

 

Miele DA 5966W er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor de har vurderet emhætten på baggrund af dens ydeevne, brugervenlighed, funktioner m.m.

På baggrund af de testede aspekter har Råd & Rön vurderet, at Miele DA 5966W er en brugervenlig og effektiv emhætte, hvorfor de har endt med at kåre den som topscorer af deres test.

Modellen er en væghængt emhætte, hvorfor den vil være meget synlig i ens køkken. Det betyder, at det er en fordel at vælge en model, der passer ind til indretningen i køkkenet. Emhætten har en kapacitet på 650 m3/h, hvorfor modellen egner sig til større lejligheder samt parcelhuse.

Emhætten kan bruges til recirkulation, hvis der ikke er mulighed for at tilslutte den til en aftrækskanal.

Energivenlig emhætte med metalfedtfilter

Miele DA 5966W er en energivenlig emhætte, der er placeret i energiklasse A+. Det betyder, at emhætten ikke forbruger meget el på et år. Desuden er modellen udstyret med en energibesparende LED-belysning, der bruger 2 W. Belysningen sørger for et naturligt lys, der giver et godt overblik over gryder og pander på kogepladen.

Udover LED-belysningen, så er emhættens udformning også en fordel, når det kommer til overblik over gryder og pander på kogepladen. Emhætten er nemlig produceret som en skråtstillet model, der giver mere arbejdsplads.

Endvidere kommer Miele DA 5966W med et 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål. Fedtfiltret er funktionelt samt sørger for en effektiv filtrering. Desuden kan filtret puttes i opvaskemaskinen uden, at det tager skade.

Model med lavt lydniveau og NoSmell-filter

Modellen Miele DA 5966W er forsynet med et lydniveau på 66 dB. Da en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, vil modellen ikke forstyrre meget i hjemmet ved brug.

Med emhættens NoSmell-filter er der mulighed for at opnå et lugtfrit køkken selv efter madlavningen. NoSmell-filtret er udstyret med et aktivt kulfilter, hvorfor disse arbejder sammen om at binde lugtene fra maden både effektivt samt i lang tid.

Derudover er Miele DA 5966W nem at betjene, da modellen kommer med en elektronisk styring. Det betyder, at man nemt og hurtigt kan indstille modellen til det, som man har brug for.

Rengøringsvenlig emhætte med 3 sugeeffekttrin

Miele DA 5966W er en rengøringsvenlig og praktisk emhætte, der kan rengøres uden problemer. Da emhætten ikke er produceret med skarpe kanter eller elektriske komponenter, er der mulighed for at rengøre emhætten ved blot at tørre den af med en fugtig klud. Desuden er det også nemt at rengøre emhætten indvendigt, da det er sikkert at åbne den. Modellens glatte overflade gør det nemt at fjerne både mad- og fedtrester fra emhætten.

Emhætten kommer med 3 sugeeffekttrin samt et intensivtrin, der kan vælges afhængig af, om man skal bruge et lavere eller et højere niveau. Man har derfor mulighed for selv at bestemme intensiteten af emhættens ydeevne.

Udvalgte fordele ved Miele DA 5966W:
🔵 Rensekapacitet på op til 650 m3/t
🔵 3 sugeeffekttrin samt et intensivtrin
🔵 Rengøringsvenlig model
🔵 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål
🔵 Lydniveau på 66 dB
🔵 LED-belysning


Miele PUR68W

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele PUR68W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.399,00 Kr. 0,00 Kr. 7.399,00 Kr. Læs mere
7.755,00 Kr. 0,00 Kr. 7.755,00 Kr. Læs mere

 

Miele PUR68W er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge eksperter er vilde med modellen, som de har valgt henholdsvis at kåre som testvinder og topscorer af deres test.

Mens Forbrugerrådet Tænk især er begejstrede for emhættens udsugning og fedtfiltrering, så er Råd & Rön mest imponerede over modellens lydniveau samt brugervenlighed.

Eksperterne kan ikke finde mange ulemper ved Miele PUR68W. Dog gør de forbrugerne opmærksomme på, at modellen har en forholdsvis høj pris sammenlignet med andre modeller.

Den væghængte emhætte har en kapacitet på 650 m3/h, hvorfor den egner sig til parcelhuse og større lejligheder. Desuden kan den bruges til recirkulation, hvis man ikke har en aftrækskanal.

Energivenlig emhætte i stilrent design

Miele PUR68W er en energivenlig emhætte med energimærkningen A. Det er en forholdsvis høj energimærkning for emhætter, hvorfor man ikke skal bekymre sig om et alt for højt elforbrug.

Desuden kommer Miele PUR68W med en energibesparende LED-belysning, der blot bruger 2 W. Selve LED-belysningen oplyser kogepladen med gryder og pander med et naturligt lys, hvorfor det ikke vil genere øjet. Derudover kan LED-pærerne holde i op til 20 år, hvorfor pærerne ikke konstant skal udskiftes.

Emhætten er designet i et stilrent og tidløst design i rustfrit stål, hvilket er en fordel, da det er en væghængt emhætte. Det betyder nemlig, at emhætten vil være meget synlig i køkkenet, hvorfor designet skal passe med ens valgte indretning.

Effektiv filtrering og nem at rengøre

Med Miele PUR68W får man en funktionel emhætte med en høj effektivitet. Den er udstyret med en effektiv filtrering med dens 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål. Det betyder ikke blot, at fedtfiltret er effektivt, det er også holdbart.

Endvidere er Miele PUR68W nem at rengøre, da modellen er forsynet med Miele CleanCover. Dette betyder, at der bag fedtfiltrene ikke kan findes hverken elektriske komponenter eller skarpe kanter, men i stedet en glat overflade. Man kan derfor rengøre emhætten både indvendigt og udvendigt nemt og hurtigt med en fugtig klud.

Tilmed har emhætten et lydniveau på 67 dB. Det vil sige, at emhætten ikke støjer meget under brug i forhold til, at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB. Der er desuden mulighed for selv at vælge sugeeffekttrin, da emhætten er udstyret med 3 trin samt et intensivtrin.

Individuel tilpasning efter forbrugerens ønske

Ved køb af Miele PUR68W har man mulighed for at designe sin helt egen emhætte ud fra ens egne behov og ønsker. Dette gælder både, når det kommer til designet, størrelsen m.m.

Der er også mulighed for at tilpasse emhætten efter forbrugerens ønske, når det kommer til selve størrelsen. Man kan både ændre på emhættebredden og dybden afhængig af behov.

Sidst men ikke mindst er der mulighed for at vælge emhætten i en RAL-farve ud fra, hvad man ønsker i sit køkken. Denne model fra Miele kan derfor designes, så den passer nøjagtigt til ens køkken og behov.

Udvalgte fordele ved Miele PUR68W:
🔵 Rensekapacitet på op til 650 m3/t
🔵 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål
🔵 Lydniveau på 67 dB
🔵 Strømbesparende LED-belysning
🔵 Mulighed for at tilpasse emhætten efter behov
🔵 Nem rengøring uden skarpe kanter både indvendigt og udvendigt


Miele DA 3366

✅ Gode brugerbedømmelser

Miele DA 3366

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.398,00 Kr. 0,00 Kr. 3.398,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere
4.325,00 Kr. 0,00 Kr. 4.325,00 Kr. Læs mere

 

Miele DA 3366 er en stilren emhætte, der ifølge flere brugeranmeldelser er en brugervenlig og effektiv emhætte.

En af de faktorer, der er med til at gøre Miele DA 3366 populær hos forbrugerne er blandt andet, at det er en emhætte med et flot design. Desuden beskriver forbrugerne, at de er vilde med emhættens støjniveau samt ydeevne. Den eneste ulempe ved emhætten, ifølge forbrugerne er, at prisniveauet er forholdsvist højt.

Med Miele DA 3366 får man en indbygningsemhætte, der især er egnet til mindre køkkener, da den har en kapacitet på 430 m3/h.

Hvis der ikke er mulighed for at forbinde emhætten til en aftrækskanal, så er der mulighed for at anvende den til recirkulation.

Elegant og lydsvag emhætte med effektiv filtrering

Miele DA 3366 betegnes som værende en elegant emhætte, da den er forsynet med en flad emhætteskærm samt et stilrent design, der passer ind i de fleste køkkener.

Derudover kommer Miele DA 3366 med en effektiv filtrering, der har en optimal udsugning, når det kommer til de mindre køkkener. Emhætten er nemlig forsynet med et 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål, der sikrer en funktionsdygtig filtrering. Fedtfiltret tåler at komme i opvaskemaskinen

Endvidere er emhættens lydniveau lavt, da det ligger på 58 dB. Dette er en meget lydsvag model, hvorfor man ikke behøver at være bekymret for støjgener i køkkenet eller resten af hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Rengøringsvenlig model med strømbesparende LED-belysning

Modellen Miele DA 3366 kommer med en strømbesparende LED-belysning, der kun bruger 2 W. Belysningen lyser kogepladen op, så der er mulighed for nemt at få et overblik over alle gryder og pander. Det er et naturligt lys, hvorfor det ikke vil genere øjnene.

Udover den strømbesparende LED-belysning, så kommer Miele DA 3366 også med en funktion, der gør, at den er nem og hurtig at rengøre. Bag emhættens fedtfilter kan man finde et Miele CleanCover. Det betyder, at der ikke kan findes nogle skarpe kanter eller direkte adgang til motoren, hvorfor man nemt kan gøre emhætten rent både indvendigt og udvendigt.

Miele DA 3366 er placeret i energiklasse C. Dette er ikke den bedste energiklasse for emhætter. Dog kommer emhætten med andre strømbesparende funktioner, hvorfor det ikke er den største ulempe.

Betjeningsvenlig emhætte med flere sugeeffekttrin

Med Miele DA 3366 får man en emhætte, der er nem at betjene. Det betyder, at man ikke skal bruge en masse tid på at finde ud af, hvordan den fungerer. Den fungerer med hjælp fra en mekanisk styring, hvor det er nemt at se, hvad man skal trykke på for at finde den rette funktion.

Desuden er der mulighed for at indstille sugeeffekten, da der kan vælges mellem 3 forskellige trin samt et intensivtrin. På den måde kan man selv bestemme, hvor høj eller lav sugeevnen skal være.

Udvalgte fordele ved Miele DA 3366:
🔵 Lydniveau på 58 dB
🔵 10-lags metalfedtfilter
🔵 3 sugeeffekttrin samt intensivtrin
🔵 Miele CleanCover
🔵 Strømbesparende LED-belysning
🔵 Elegant og stilren model

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Miele DA 3366. Videoen er produceret af Ao.com:

https://www.youtube.com/watch?v=9YcfksQSjAM

Miele DA 6890 bordemhætte

Miele DA 6890

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
16.799,00 Kr. 0,00 Kr. 16.799,00 Kr. Læs mere

 

Miele DA 6890 er en bordemhætte, der er ideel til et parcelhus eller en større lejlighed. Med en kapacitet på 710 m3/t, har emhætten mulighed for effektivt at klare udsugningen i de fleste køkkener.

Emhætten er forsynet med en intern motor, hvorfor der er mulighed for nemt og hurtigt at installere den i køkkenet.

I og med Miele DA 6890 er en bordemhætte, så fylder den ikke særlig meget. Den er derfor oplagt til forbrugeren, der ønsker en emhætte, der ikke ønsker en stor og alt for synlig emhætte. Når man ikke anvender emhætten, kan man skubbe den ned i selve bordpladen. Desuden er Miele DA 6890 en stilren og elegant bordemhætte, hvorfor den ikke vil forstyrre indretningen, når den er i brug.

Dog skal man være opmærksom på, at bordemhætten Miele DA 6890 ikke er lige så effektiv sammenlignet med væghængte emhætter. Hvis du ikke er mulighed for at tilslutte modellen til en aftrækskanal, kan den også anvendes til recirkulation.

Ergonomisk emhætte med nem integrering i køkkenet

Med Miele DA 6890 får man en ergonomisk bordemhætte, der sørger for at placere sig i den optimale arbejdsposition. Når emhætten ikke længere er i brug, så kører den direkte tilbage til startpositionen.

Der er desuden mulighed for at placere den i flere højder, hvorfor man kan opleve en effektiv udsugning ved selv at vælge placeringen. Dette gør det også nemmere at integrere emhætten i køkkenet.

Emhættens lydniveau er på 69 dB. Dette er en smule højere sammenlignet med de andre modeller. Dog er det stadig et forholdsvis lavt lydniveau, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

LED-belysning og Active AirClean-filter med aktivt kulfilter

Miele DA 6890 er forsynet med en LED-belysning, der kommer med flere fordele. Først og fremmest er LED-belysningen strømbesparende, da den blot anvender 2 W.

Derudover er belysningen naturlig, hvorfor det ikke vil være til gene for øjnene. Det gør også, at man kan få et optimalt overblik over de gryder og pander, der står på kogepladen. Sidst men ikke mindst kan LED-pærerne holde i op til 20 år, hvorfor man ikke skal udskifte pærerne.

Endvidere kommer Miele DA 6890 med et Active AirClean-filter. Dette filter sørger for, at binde alle lugte fra mad både langvarigt og effektivt. Det vil sige, at man ikke vil opleve skarpe lugte fra madlavningen, da filtret vil hjælpe med dette.

Miele DA 6890 er forsynet med energimærkningen C, hvilket ikke er den allerbedste for emhætter. Dog er det stadig en energiklasse, hvor man vil opleve, at emhætten ikke vil forbruge alt for meget strøm.

Model med kantsug og sikkerhedsfunktioner

Miele DA 6890 er en sikker emhætte med flere sikkerhedsfunktioner. Den kommer med en sikkerhedsafbryder, hvilket betyder, at efter 10 timer kobler emhætten automatikken fra. Det vil sige, at i tilfælde af betjeningsfejl, er man på den sikre side.

Derudover kommer Miele DA 6890 med et étlags-sikkerhedsglas. Det betyder, at hvis glasset går i stykker, så går det i en masse mindre stykker, der ikke er skarpe. På den måde er man sikret så meget, som det er muligt, hvis en uventet situation skulle opstå.

Endvidere er Miele DA 6890 forsynet med 3 sugeeffekttrin samt et intensivtrin. Der er derfor mulighed for selv at styre, hvor effektiv emhættens sugeeffekt skal være.

Da Miele DA 6890 er udstyret med kantsug vil emmen fra madlavningen suges direkte ind i både yderkanterne og i midten.

Udvalgte fordele ved Miele DA 6890:
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Kantsug
🔵 Active AirClean-filter
🔵 Strømbesparende LED-belysning
🔵 Nem at integrere i køkkenet
🔵 Ergonomisk emhætte


Miele DA 2808 loftemhætte

Miele DA 2808

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
16.699,00 Kr. 0,00 Kr. 16.699,00 Kr. Læs mere

 

Miele DA 2808 er en moderne og stilren loftemhætte i rustfrit stål. Emhætten er designet, så den passer ind i de fleste køkkener. Med en kapacitet på 535 m3/h er der mulighed for at anvende emhætten i mellemstore køkkener.

På grund af emhættens elegante design, er det nemt at integrere modellen i køkkenet, da den ikke vil forstyrre den nuværende indretning.

Hvis det ikke er muligt at anvende en aftrækskanal, så kan emhætten også anvendes til recirkulation.

Energibesparende emhætte

Miele DA 2808 er en energibesparende emhætte, der er placeret i energiklasse A+. Det er derfor en emhætte, der ikke bruger en masse strøm.

Derudover er Miele DA 2808 forsynet med en strømbesparende LED-belysning, der bruger 2 W. LED-belysningen er fremstillet i et naturligt lys, der giver et optimalt overblik over kogepladen med gryder og pander. Pærerne kan holde i op til 20 år, hvorfor man ikke skal tænke på at udskifte pærer.

Endvidere er Miele DA 2808 udstyret med en intelligent blæserstyring. Dette betyder en optimal udsugning af lugte og em. Desuden er det også en energibesparende funktion.

Med funktionen Miele Con@ctivity er det muligt for emhætten at kommunikere med kogepladen, hvorefter emhætten bruger oplysningerne til at anvende de optimale indstillinger.

Lydsvag model med ECO-motor og filterindikator

Modellen Miele DA 2808 er udstyret med en ECO-motor, der bruger op til 70 % mindre strøm sammenlignet med andre modeller. Derudover er motoren meget lydsvag, men er stadig lige så effektiv sammenlignet med andre modellers motorer.

Derfor er lydniveauet også på kun 58 dB, hvorfor man ikke vil opleve støjgener fra emhætten i køkkenet eller resten af hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Miele DA 2808 kommer desuden med en filterindikator, der viser, hvornår kulfiltret eller fedtfiltret er mættet. Dette bliver vist ved hjælp af en LED, der lyser rødt, når filtret skal udskiftes. Der er mulighed for manuelt at ændre på indstillingerne i forhold til brugstiden, hvis der er brug for det.

Rengøringsvenlig emhætte med praktiske funktioner

Miele DA 2808 kommer med et væld af praktiske funktioner. En af disse funktioner er et NoSmell-filter med et aktivt kulfilter, der sørger for at binde lugte effektivt.

En anden praktisk funktion er det 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål. Dette fedtfilter tåler at komme i opvaskemaskinen og sørger for at bevare emhættens elegante udseende i mange år frem i tiden.

Sidst men ikke mindst er Miele DA 2808 forsynet med funktionen Miele CleanCover, der sørger for, at det er nemt at rengøre emhætten både indvendigt og udvendigt. Da der ikke findes skarpe kanter eller elektroniske komponenter, men i stedet en glat overflade inde i emhætten, er det nemt og hurtigt at rense den.

Udvalgte fordele ved Miele DA 2808:
🔵 NoSmell-filter med aktivt kulfilter
🔵 Miele CleanCover
🔵 Filterindikator
🔵 Støjsvag og effektiv ECO-motor
🔵 Strømbesparende LED-belysning
🔵 Intelligent blæserstyring


Alternative modeller til emhætter fra Miele


Gorenje WHC623E16X

✅ ”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Gorenje WHC623E16X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.159,00 Kr. 0,00 Kr. 1.159,00 Kr. Læs mere
1.259,00 Kr. 0,00 Kr. 1.259,00 Kr. Læs mere
1.359,00 Kr. 0,00 Kr. 1.359,00 Kr. Læs mere
1.795,00 Kr. 0,00 Kr. 1.795,00 Kr. Læs mere

 

Gorenje WHC623E16X er en væghængt emhætte, der er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk. Forbrugerrådet Tænk er begejstret for emhætten, som de ender med at betegne som værende et ’godt køb’.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er især imponerede over emhættens effektive fedtfilter samt dampudsugning. De er dog mindre imponerende over lydniveauet, da de mener, at denne model støjer en del mere sammenlignet med andre modeller.

Med en kapacitet på 505 m3/h er Gorenje WHC623E16X ideel til et mindre eller mellemstort køkken. Ved maksimalkapaciteten er emhættens lydniveau på 62 dB, hvilket er en smule højere end andre emhætter. Dog er det ikke et lydniveau, der betyder, at emhætten vil støje meget, da en normal samtale siges at have et lydniveau på 60 dB.

Hvis man ikke har mulighed for at koble emhætten til en aftrækskanal, kan den også anvendes til recirkulation.

Effektiv emhætte med TouchFree-belægning

Gorenje WHC623E16X kan betegnes som værende en effektiv emhætte med en absorptionseffektivitet i klasse A.

Emhættens specielle aluminiumsfedtfiltre samt AdaptAir er forsynet med en unik polyurethanskum, der fjerne op til 98 % af alle fedtpartikler samt anden skidt og snavs.

Emhætten kommer desuden med en TouchFree-belægning samt en LED-belysning. Da modellen er forsynet med rustfri ståloverflader belagt med TouchFreefilm, vil man ikke opleve fedtede fingeraftryk på emhætten. Overfladen vil derfor altid se både ren og skinnende ud.

Model med besparende LED-belysning

Med emhættens LED-belysning er man sikret en effektiv og kraftig belysning, der oplyser kogepladen, så man har mulighed for at se, hvad man laver.

LED-pærerne sparer op til 10 gange så meget strøm samt har en levetid, der er 30 gange længere i forhold til normale pærer. Det betyder, at man ikke konstant skal skifte pærer.

Modellen er placeret i energiklasse C, hvilket ikke er den bedste energiklasse for emhætter. Dog er det stadig en forholdsvis energivenlig og strømbesparende emhætte, der ikke forbruger meget strøm på et år.

Brugervenlig model med flere hastighedsniveauer

Ved køb af Gorenje WHC623E16X får man en brugervenlig emhætte, der kan betjenes med hjælp fra knapper. Disse knapper viser, hvad man skal trykke på for at finde den rette indstilling. Det er derfor en emhætte, hvor man ikke skal bruge lang tid på at finde ud af, hvad man skal trykke på.

Derudover er der mulighed for at vælge mellem 3 forskellige hastighedsniveauer, hvorfor man kan indstille emhætten afhængig af, om man ønsker en høj eller en lav sugeevne.

Udvalgte fordele ved Gorenje WHC623E16X:
🔵 3 forskellige hastighedsniveauer
🔵 LED-belysning
🔵 TouchFree-belægning
🔵 Polyurethanskum med effektiv fjernelse af fedtpartikler
🔵 Brugervenlig emhætte
🔵 Nem at rengøre


Siemens LF97BB532

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens LF97BB532

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.899,00 Kr. 0,00 Kr. 4.899,00 Kr. Læs mere
4.899,00 Kr. 0,00 Kr. 4.899,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Siemens LF97BB532 er en frithængende emhætte, der er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk. Modellen var populær hos eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk, hvorfor de endte med at kåre emhætten som topscorer af deres test.

Eksperterne fra Forbrugerrådet er især glade for emhætten på grund af dens brugervenlighed samt lave lydniveau. De finder ikke mange ulemper ved denne model. Det eneste, som de gør forbrugerne opmærksomme på, er, at fedtfiltret ikke fungerer lige så godt sammenlignet med andre modeller.

Hvis man ikke har mulighed for at koble emhætten til en aftrækskanal, så kan man også anvende modellen til recirkulation.

Ekstra lydsvag emhætte med energibesparende LED-belysning

Ved køb af Siemens LF97BB532 får man en ekstra lydsvag emhætte. Lydniveauet er på blot 40 dB, hvorfor emhætten ikke vil forstyrre hverken køkkenet eller resten af huset under madlavning.

Derudover kommer Siemens LF97BB532 med en energibesparende LED-belysning, der sørger for et optimalt overblik over de forskellige gryder og pander på kogepladen. LED-pærerne har en lang levetid, hvorfor man ikke skal skifte pærer konstant.

Siemens LF97BB532 er desuden placeret i energiklasse A+, hvilket er en af de højeste energiklasser for emhætter. Man kan derfor trygt stole på, at emhætten ikke forbruger meget strøm på et år.

Effektiv motor og intensivt niveau

Siemens LF97BB532 kommer med en effektiv motor med et dobbelt blæserhjul. Dette sikrer en effektiv udsugning, der suger alt emmen fra madlavningen op.

Endvidere er Siemens LF97BB532 udstyret med et intensivt niveau. Med dette niveau er der mulighed for at fjerne kraftigt mados. Der er desuden en automatisk tilbagestilling efter 6 minutter.

Emhætten har yderligere 3 hastigheder, så man kan indstille hastigheden afhængig af, hvor lavt eller højt niveau selve emhætten skal arbejde på.

Stilren emhætte med høj kapacitet

Med en kapacitet på op til 750 m3/h kan Siemens LF97BB532 rense luften optimalt, når man er i gang med at lave mad. Det betyder, at emhætten er oplagt til de større køkkener på grund af dens høje maksimalkapacitet.

Siemens LF97BB532 er forsynet med et metalfedtfilter, der effektivt opsamler mados og fedt, så det ikke fortsætter op i udsugningskanalen. Metalfedtfiltret tåler at komme i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke behøver at vaske det i hånden.

Emhætten er produceret i et stilrent og moderne design i rustfrit stål, hvorfor den ikke vil forstyrre den nuværende indretning i køkkenet.

Udvalgte fordele ved Siemens LF97BB532:
🔵 Metalfedtfilter
🔵 Med en kapacitet på op til 750 m3/h
🔵 3 hastigheder
🔵 Effektiv motor med et dobbelt blæserhjul
🔵 Stilren emhætte
🔵 Energibesparende LED-belysning


Om Miele 

Om Miele
I 1899 blev Miele grundlagt med visionen om, at deres produkter altid skulle være de bedste på markedet. Dette er stadigvæk visionen i dag, og Miele er skam også en verdensførende producent, der er kendt for at producere kvalitetsprodukter. Det er derfor, at sloganet ”Immer Besser” stadig hænger ved hos Miele i dag.

Miele producerer et væld af produkter, hvor man kan finde alt lige fra tørretumblere til ovne, komfurer, støvsugere, vaskemaskiner og naturligvis emhætter i deres sortiment. Kendetegnet ved alle disse produkter er holdbarhed, kvalitet samt funktionalitet.

En anden faktor, som Miele især er blevet kendt for, er, at de tester deres produkter for en levetid på op til 20 år. Det vil sige, at alle forbrugere, der investerer i et produkt fra Miele, er sikret et produkt med en lang levetid.

Flere gange har Miele også vundet priser, der omhandler forbrugernes tilfredshed med mærket. I Tyskland – der hvor Miele først startede – er de flere gange blevet kåret som værende ”Det bedste brand nogensinde”, hvilket betyder, at forbrugerne ser dem som det bedste produktmærke, der nogensinde har eksisteret.

Ideen bag Miele startede som sagt i 1899, da virksomheden blev grundlagt af teknikeren Carl Miele og den handelsuddannede Reinhard Zinkann. Deres mål var at producere mælkecentrifuger, der skulle være de bedste på markedet. Rent faktisk blev der skrevet ”Immer Besser” på de allerførste produkter fra Miele.

Blot et par år efter grundlæggelsen af Miele udvidede de deres produktsortiment til også at producere og sælge vaskemaskiner. Det betød, at Miele var klar med deres første vaskemaskine i 1903. Det var dog ikke vaskemaskinen, som vi kender i dag, da det dengang mere kunne betegnes som værende et pendul med svingvægte.

Vaskemaskinen, med den første elektriske motor på markedet, var færdig i 1911, hvor den første vaskemaskine med vandmotor var klar i 1914. Miele var fra starten af sikker på, at deres produkter var holdbare og af høj kvalitet, hvorfor de allerede i 1916 indførte en 10 års garanti på alle produkter.

Siden begyndelsen i 1899 har Miele været en familiedrevet virksomhed, der sætter en ære i at producere og fremstille produkter af høj kvalitet til forbrugerne.

Miele fokuserer på alt lige fra husholdningsprodukter til køkkenet, hårde hvidevarer m.m. Deres mission er at blive det mest eftertragtede mærke på alle relevante markeder. Derfor forklarer de også selv, at de tilbyder produkter, der ”sætter standarden for holdbarhed, ydelse, betjeningskomfort, energieffektivitet, design og service”, hvilket også ligger i sloganet ”Immer Besser.

I dag er Miele repræsenteret i omkring 100 lande, hvor de har flere tusinde medarbejdere, der arbejder for at gøre Miele til den førende virksomhed indenfor branchen på områderne teknologi og kvalitet inden for industri- og husholdningsprodukter.

Hvis du ønsker at læse mere om Mieles historie, så kan du klikke ind her.


Gode råd når du skal købe en emhætte

Dit køkken skal være udstyret med alle de produkter, som du har behov for, når du skal lave mad. Udover et komfur, et køleskab og eventuelt en opvaskemaskine, så er emhætten et vigtigt apparat i køkkenet. Emhætten sørger nemlig for, at alle uønskede dampe, lugte, mados, em og fedt bliver fjernet fra dit køkken.

Hvis du er på udkig efter en emhætte til dit køkken, så kan det virke en smule uoverskueligt, hvis du ikke er sikker på, hvad du skal kigge efter. I denne korte guide giver vi dig gode råd til, hvad du skal overveje samt være opmærksom på, når du skal købe en ny emhætte.

Hvordan finder jeg ud af, om en emhætte er den rigtige til mit køkken? 
Hvordan finder jeg ud af, om en emhaette er den rigtige til mit koekken
Et godt komfur er bedst parret med en effektiv emhætte, når det handler om det ideelle køkken. At finde den bedste emhætte til dit køkken behøver slet ikke være så svært, da størrelsen er den primære faktor, når det kommer til at finde ud af, om emhætten er egnet til dit køkken eller ej. Den ideelle emhætte er den, der er større end kogepladen, så den giver maksimal ventilation ved at dække hele madlavningsområdet.

Med hensyn til emhættens æstetiske egenskab, så er det selvfølgelig også noget, som du kan tage en beslutning ud fra. Så længe du har fundet den rette model samt den rette størrelse, kan du ligeledes begynde at finde en emhætte, der passer til resten af køkkenets indretning.

Hvilke forskellige typer af emhætter kan jeg købe?

Der findes flere forskellige former for emhætter, men overordnet set, så skelner man mellem to typer emhætter såsom recirkulation og udsugning. Når det kommer til en emhætte med recirkulation, så er den største fordel, at den er meget nem at montere og installere. Den er nem at montere, da der ikke skal gøres brug af en aftrækskanal. Der benyttes nemlig i stedet et kulfilter, der sørger for at filtrere luften, hvorefter den bliver blæst ud igen. Dog skal du være opmærksom på, at et kulfilter helst skal rengøres en gang om måneden samt udskiftes hvert år, da snavs og fedt kan sætte sig fast i det.

I modsætning til en emhætte med recirkulation, så sender en emhætte med udsugning derimod em og mados ud i det fri. Dette gøres via en aftrækskanal, der løber ud gennem enten et tag eller en ydermur. Det kan også være muligt at tilslutte en emhætte med udsugning til et varmegenvindingsanlæg, der genbruger husets varme luft. Selvom der er mange fordele ved en emhætte med udsugning, så er det ikke altid muligt at anvende sådan en emhætte.

Du skal derfor vælge den type emhætte, der passer bedst til dine behov. Dog skal du være opmærksom på, hvad der er muligt, og hvad der ikke er muligt, da det, som nævnt ovenfor, ikke altid er muligt at montere en emhætte med udsugning.

Emhættens kapacitet

En anden ting, som du skal overveje ved køb af en emhætte, er dens kapacitet. I dag kan du finde emhætter med en meget høj kapacitet, men du kan også finde emhætter med en mindre kapacitet. Jo større dit køkken samt hus er, jo højere kapacitet skal din emhætte som regel også have. Det er nemlig en god idé at finde en emhætte, der kan fjerne alt mados og em fra dit køkken. Hvis du ønsker en kraftfuld emhætte, så skal du typisk kigge efter:

– En maksimalkapacitet på minimum 650 m3/h
– En booster-funktion på 1000 m3/h
– Flere hastighedsniveauer inklusive et lavt minimumsniveau

Hvis du har et mindre køkken, så behøver du ikke en emhætte med lignende kapacitet, da en emhætte med omkring 450 m3/h vil være passende. Dog er det vigtigt, at du er opmærksom på dette, så du finder den rette emhætte til dit køkken.

Emhættens støjniveau 
Emhaettens stoejniveau
Emhætter, der vurderes som værende støjsvage, udsender så lidt som 30 dB på det laveste niveau og 55 dB på det maksimale niveau. Som et referencepunkt er decibelniveauet for en normal samtale på omkring 60 dB. De mest larmende emhætter på markedet i dag udsender omkring 70 dB eller mere.

For at opnå en meningsfuld sammenligning af to emhætter, når det kommer til støjniveauet, skal du først og fremmest sikre, at begge emhætter er mere eller mindre identiske i forhold til den mindste samt den maksimale udvindingsevne.

Hvis du ønsker en støjsvag emhætte, så er det en fordel med en emhætte, hvor lydniveauet er på lige omkring de 60-65 dB. På den måde er du sikret, at emhætten ikke være forstyrre hverken køkkenet eller resten af huset ved brug.

Emhættens energiklasse

Udover kapaciteten og støjniveauet, så skal du også være opmærksom på emhættens energimærkning. Hvis du ønsker en energibesparende emhætte, så er det især denne faktor, som du skal tage et kig på. Selve energimærkningen giver dig nemlig en idé om, hvor meget eller hvor lidt strøm, emhætten forbruger på et år.

Hvis emhætten har en energimærkning på A eller over, så er det en strømbesparende emhætte, hvor du ikke skal være bekymret for, om den bruger alt for meget strøm på et år. Dog er en emhætte, der er placeret i enten energiklasse B eller C også udmærket. Det er naturligvis en fordel med en emhætte i energiklasse A eller over, da dette er den højeste klasse for emhætter.

Hvor meget skal jeg betale for en emhætte?

I dag findes der emhætter i mange forskellige prisklasser. En emhætte kan både være budgetvenlig, men den kan også være i en højere prisklasse. Det kommer som regel an på mærket, funktionen samt hvad emhætten kan, og hvad den ikke kan. Du skal derfor overveje, hvor meget du ønsker at betale for en emhætte, da dette kan udelukke en del emhætter fra din søgning, hvorfor det i sidste ende bliver nemmere at finde den rette emhætte. Det anbefales, at du i hvert fald investerer i en emhætte, der som minimum koster et par tusinde, da du herved er sikret en emhætte i god kvalitet.

Hvordan skal min emhætte se ud?

Naturligvis skal en ny emhætte også passe ind. Det vil typisk være muligt for alle at finde en emhætte, der passer ind i køkkenet, da emhætter kan findes i mange forskellige design og farver. I dag er de fleste emhætter holdt i en metallisk farve, men det er også muligt at finde emhætter i farverne sort og hvid. Hvis du ønsker en helt anden farve, så findes der også enkelte emhætter med dette.

Selvom det kan virke som en mindre faktor, så skal designet og farven ikke undervurderes, når det kommer til emhætter. I og med en emhætte kan holde i mange år frem i tiden, så er det vigtigt, at du finder en emhætte, som du kan leve med i køkkenet i flere år. Der er nemlig ikke noget ved at investere i en emhætte, som du ender med ikke at bryde dig om, efter der er gået omkring et halvt år.

Andre faktorer, du skal overveje ved køb af emhætte

Bredde

Din emhætte skal være bredere end dit komfur. Som tommelfingerregel anbefales det, at en emhætte er 1,5 x bredden af ​​selve madlavningsområdet. En frithængende emhætte over en ø bør være dobbelt så bred som induktionskogepladen.

Højde 

Overhold altid producentens anbefaling, når det kommer til højden. Sørg for at montere din emhætte tilstrækkeligt højt. Hvis du ønsker masser af arbejdsplads og rum, mens du laver mad, så sørg for at placere emhætten, så dette er muligt.

Belysning 

BelysningLED-belysning er den bedste løsning, da det er en effektiv belysning med energibesparende pærer. LED-pærer kan også holde en del længere end almindelige pærer, hvorfor du ikke konstant skal udskifte disse. Desuden er det en fordel, hvis du finder ud af, hvordan emhættens lys skal vinkles, så den passer præcis til dig. På den måde får du et bedre overblik over gryder og pander samt undgår at blive blændet.

Rengøring

Børstet rustfrit stål er attraktivt, men fedtede fingermærker opstår lettere, medmindre overfladen er produceret med en belægning, hvor du undgår synlige fedtede fingre. På samme måde er støv mere synligt på en glasoverflade end på en overflade, der ikke er lavet af glas.

Funktioner

Du kan i dag finde et væld af emhætter med masser af funktioner. Det kan være alt lige fra en timer-funktion til smarte filtre, flere hastigheder samt meget mere. Det er derfor en fordel, hvis du finder ud af, hvad du rent faktisk har brug for, og hvad du ønsker, inden du køber en ny emhætte til dit køkken.

Betjening

I dag kan du finde emhætter, der er meget nemme at betjene. Nogle emhætter kommer eksempelvis med en elektronisk betjening samt et elektronisk display. Dette gør betjeningen en del nemmere for forbrugere, der ønsker en emhætte, der er nem og hurtig at komme i gang med.


Sådan bruger du din emhætte på den mest effektive måde

Uanset om du har en væghængt, en frithængende, en bord- eller en loftsemhætte, så har alle emhætter rent faktisk noget til fælles. Og hvad er det så, tænker du nok? Den ting, som emhætterne har til fælles, er, at de skal have de bedste forhold, så de kan udføre deres opgave optimalt. Jo bedre forhold emhætten arbejder under, jo bedre vil dit indeklima være, da du herved får fjernet alt mados og em, når du laver mad.

Selvom du kan finde flere typer emhætter såsom en emhætte med recirkulation og en emhætte med udsugning, så er der flere råd, der gælder for dem begge, når det kommer til at få det meste ud af din emhætte. I dette afsnit kan du derfor finde flere gode råd til, hvordan du gør brug af din emhætte på den mest effektive måde.

Skru ikke helt op for emhættens sugeeffekt

Hvis du ønsker at fjerne alt mados fra dit køkken, når du laver mad, så har du nok en tendens til at skrue helt op for emhættens sugeeffekt. På den måde føler du dig nemlig sikker på, at emhætten vil sørge for at fjerne det hele. Dog er dette ikke den mest effektive måde til at fjerne mados – i hvert fald ikke hvis du ønsker at spare penge. At have emhætten på det maksimale niveau forbruger nemlig meget mere energi, end hvis du vælger at skrue ned for sugeeffekten engang imellem. Du bør derfor kun anvende den maksimale effekt, når det virkelig er nødvendigt. Det vil sige, at den kun bør anvendes, når du laver mad med skarpe lugte m.m.

Sørg for at fedtfiltret altid er rent

En emhætte har et fedtfilter, som sørger for at opsamle alt det, der ikke skal ende i dit køkken. Men for at sikre, at både emhætten og fedtfiltret fungerer optimalt, så skal du rense det jævnligt. Dette skal helst gøres en gang om måneden. I de fleste tilfælde er det både nemt og hurtigt at rense fedtfiltret, da de fleste filtre tåler at komme i opvaskemaskinen. Hvis dit fedtfilter ikke tåler at komme i opvaskemaskinen, så skal du blot rengøre det med varmt vand, en opvaskebørste samt noget opvaskemiddel. Husk at fedtfiltret skal være helt tørt, når du monterer det på emhætten.

Anvend din emhætte hver eneste gang, du laver mad  
Anvend din emhaette hver eneste gang, du laver mad
Hvis du har en emhætte i dit køkken, så er det en fordel, hvis du gør brug af den hver eneste gang, du laver mad. Dette sørger først og fremmest for, at hverken skarpe lugte eller fedt bliver siddende i dine møbler samt i dit hjem. Derudover sørger emhætten også for, at dit indeklima er meget bedre i forhold til, hvis du ikke gør brug af din emhætte. Selvom du kun skal stege noget i et par minutter, så anbefales det, at du altid tænder din emhætte alligevel.

Tænd den fra starten af

Hvis du har en emhætte med aftræk, så skal du tænde for den i god tid. Dette lyder måske mærkeligt, men det kan hjælpe med at gøre den helt klar til at arbejde optimalt. Derfor er det en fordel, hvis du allerede tænder for din emhætte, inden du overhovedet er gået i gang med at lave mad. Det betyder nemlig, at når først du går i gang med at lave mad, så er emhætten helt klart til at udføre arbejdet optimalt.

Sørg altid for udluftning i dit hjem

Selvom en emhætte er et apparat, der hjælper med at fjerne mados i dit hjem samt forbedre dit indeklima, så er det ikke et mirakelapparat. Derfor skal du også huske at åbne et vindue eller en dør, så der kommer frisk luft ind i køkkenet, når du laver mad. Dog skal du være opmærksom på, at døren eller vinduet ikke er placeret alt for tæt på selve emhætten, da dette kan forstyrre den, mens den arbejder.


Gennemgang af testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk udfører omfattende tests og sammenligninger af et hav af forbrugerprodukter. Resultaterne af disse tests leverer de til forbrugerne, så man har mulighed for at få et overblik over de bedste produkter på markedet. Forbrugerrådet Tænk tester og anmelder blandt andet emhætter. De har anmeldt emhætterne Miele DA 6096 W, Miele PUR68W, Gorenje WHC623E16X og Siemens LF97BB532. Du kan læse anmeldelserne her, her, her og her.

Vær opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Dog er det også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene, hvis du ikke ønsker et abonnement.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter, hvor de videregiver resultaterne af disse tests til forbrugerne. De tester alt lige fra kaffemaskiner til vaskemaskiner og emhætte. De har blandt andet testet og anmeldt Miele DA 6096 W, Miele DA 5966W og Miele PUR68W. Du kan læste testen af alle emhætter her.

Vær opmærksom på, at det kræver et abonnement for fuld adgang. Du har dog også mulighed for at købe adgang til enkelte tests alene, hvis du ikke ønsker et abonnement.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse