Hårtrimmer test-guide: Her er de bedste trimmere til hår

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I en travl hverdag er det ikke altid nemt at finde tid til timelange besøg hos frisøren. Så er det en fordel at kunne fikse frisuren derhjemme med en hårtrimmer.

I denne test-artikel gennemgår vi en række hårtrimmere, der alle er blevet anbefalet i diverse magasiner og tests. Derved får du nemt et overblik over, hvilke modeller eksperterne har kåret som de bedste på markedet.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test. Du finder også prissammenligning af de forskellige hårtrimmere, så du hurtigt og nemt kan finde de billigste forhandlere. Synes du stadig at prisen er for høj til dit budget, kan du lede efter om hårtrimmerne er på tilbud.

Udover hårtrimmerne kan du også finde gode råd til, hvordan du vedligeholder din hårtrimmer, passer på din hud og så giver vi dig inspiration til, hvordan du kan klippe dig selv, så du undgår dårlige hårdage.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Hvad skal man overveje, når man køber en hårtrimmer?

Blade
Bladene er normalt fremstillet af rustfrit stål eller kulstof. Titaniumblade er også gode, men er ofte dyrere. Nogle hårtrimmere har keramiske blade, som ikke bliver varme under brug, men de kan være skrøbelige. Når du vælger et blad, skal du derfor tænke på, hvad der er vigtigst for dig. Størrelsen på trimmere varierer også afhængigt af produktet.

Mange trimmer-sæt indeholder otte blade, der hver har et bestemt nummer. Nummeret på hver blad fortæller, hvor kort håret klippes, når du bruger det pågældende blad. Større blade giver længere hårklip, mens mindre størrelser giver kortere hårklip. 

Batteritid
Det er en god ide at overveje, om du har brug for lynopladningsfunktioner, som gør det muligt at oplade trimmeren hurtigt. Gode lithium-ion-batterier kan holde op til to timer, før de skal oplades igen. De fleste hårtrimmere har dog kun halv så lang batteritid

Ekstraudstyr
Kamme, børster, sakse og lignende ekstraudstyr er vigtigt, hvis du skal klippe dit hår nemt og uden besvær. Du bør også overveje, om bladene kan udskiftes, hvis de bliver ødelagt. Trimmere med selvslibende blade er et fordelagtigt valg, fordi bladene holder sig skarpe i længere tid. Et godt tip er også at overveje, om trimmeren kan bruges, mens den oplades. Endelig bør du være opmærksom på, om trimmeren har en batteri indikator, så du altid ved, hvor meget batteri, der er tilbage. 

Pris
De dyreste modeller koster omkring 2.000 kr. mens billigere alternativer koster omkring 300 kr. De dyrere har ofte bedre funktioner, som f.eks. vandafvisning, selvslibende blade, lynopladningsfunktion og titaniumbelagte blade. De billigere løsninger er stadig gode, men har ofte bare færre funktioner. 

Bruger- og ekspertanmeldelser
Når du leder efter en hårtrimmer, er det en god ide at overveje bruger- og ekspertanmeldelser. Nogle af de faktorer, du skal kigge efter, er hvor brugervenlig trimmeren er, hvor godt den klipper hår, og hvor holdbar den er. Et godt tip er at overveje prisen på trimmeren, samt om den leveres med ekstraudstyr. 

arrow-more


Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro – hårtrimmer med kraftig motor

Bedste hårtrimmer i test hos The New York Times

✅ Wahl Hårtrimmer er kåret testvinder hos den amerikanske avis The New York Times.
✅ Anbefalet af det amerikanske magasin Swankyman.com
✅ 8.5/10 stjerner hos det amerikanske magasin Hairclippersclub.com
✅ 4.5/5 stjerner hos det amerikanske magasin Wisebarber.com

Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro

 

.

Eksperterne hos The New York Times roser særligt den kraftige motor, lange ledning, samt dens fantastiske byggekvalitet hævder, og hævder yderligere, at det er den bedste guidekam, de har set, hvorfor denne bør tilfredsstille langt størstedelen af frisører i hjemmet.

Eksperterne: Wahl hårtrimmer Elite Pro har fundet den rigtige balance mellem kvalitet og pris.

Eksperterne hos det amerikanske magasin Swankyman.com anbefaler denne trimmer til hår og mener, at har fortjent pladsen som et af Wahls bedst sælgende produkter, da det ikke kun er en kvalitetsklipper – den leveres også med alt det tilbehør, som du kan få brug for, når du klipper håret derhjemme. 

Alt tilbehøret er af en kvalitet, der kan måle sig med trimmeren, hvilket du får fornemmelsen af med det samme, du åbner beskyttelsesetuiet, der ligeledes ikke blot er billig emballage.  

Eksperterne: Intet kan matche sig med den klasse, du finder hos Wahl Hårtrimmeren Elite Pro

Eksperterne hos det amerikanske magasin Hairclippersclub.com kan ikke sætte en finger på, om det er de luksuriøse Secure-fit Wahl-kamme i rustfrit stål, de glatte skæreknive eller måske dens attraktive pris, der adskiller denne hårtrimmer fra de lignende produkter på markedet – helt tydeligt er det blot, at den kan noget særligt. Derfor har de givet den 8,5 ud af 10 stjerner.

Eksperterne: Med Wahl Elite Pro High-performance hårtrimmeren kan du ikke gå galt i byen

Eksperterne hos det amerikanske magasin Wisebarber.com scorer denne hårtrimmer ligeledes en høj scorer, nemlig hele 4 ud af 5 stjerne og hele 10 ud af 10 på tilbehør. Som de siger: Denne hårtrimmer er klart den bedste af dens type og i dens prisklasse. 

Om Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro

Wahl Hårtrimmer Elite Pro er en ledningsbaseret trimmer med en ekstra kraftig, langtidsholdbar motor. Skærende er selvslibende, fastmonterede, karbon præcisionsskær, og der medfølger 10 kamme af forskellige afstande. 

Derudover er alt andet, som du skal bruge til en hjemmeklipning inkluderet i pakken, hvorfor den særligt egner sig til nybegynderen.

Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro vs. Markedet

Wahl hårtrimmer er en af de bedste hjemmeklippere på markedet, da den kommer som et sæt, hvor alt er inkluderet samtidig med, at den holder sig indenfor en prisklasse som alle kan være med på.

Fordele

 • Selvslibende knive
 • Secure-Fit Premium beskyttelse
 • Kraftig og holdbar motor
 • Godt tilbehør
Ulemper

 • Sammenlignet med andre lignende produkter på markedet er den tung og højlydt
 • Den er ikke ergonomisk bygget

Greenkeeper 3 – hårtrimmer med indbygget LED-lys og laderstation

Bedste hårtrimmer til intimbarbering

✅ Nævnt i både Euroman og Mandesager
✅ 4,3/5 stjerner på Trustpilot
✅ SkinShield Tech som beskytter huden imod skærende elementer

Greenkeeper 3 har en motor, der leverer 7.000 omdrejninger pr. minut, hvilket giver effektiv og præcis trimning. 

 • Indbygget 4000K LED-lys
 • Hurtig motor med 7.000 omdrejninger pr. minut
 • Opladningsstation

Anmeldelse: Analyse af Greenkeeper 3 

Greenkeeper 3 har et indbygget 4000K LED-lys, der gør det nemmere at se detaljer, når du trimmer, hvilket giver et mere præcist og jævnt resultat. Modellen leveres desuden med en ladestation, der gør det nemt at holde den fuldt opladet. Dens skridsikre belægning gør den behagelig at holde, og er med til at forhindre, at trimmeren glider ud af hånden, mens du bruger den.

Den har også en batteri indikator, der fortæller dig, hvor meget strøm, den har tilbage, så du ikke løber tør under brug. Trimmeren leveres med to ekstra barberhoveder, som du kan bruge til at få en tættere trimning so, eksempelvis ved hårgrænsen. Trimmeren er også IP67 vandtæt, hvilket betyder, at den kan bruges i brusebadet samt er nem at rengøre. 

Fordele

 • IP67 vandafvisende
 • Skridsikker belægning
 • Lydsvag under brug
 • Kompakt design
 • Batteriindikator
 • 2 ekstra barberhoveder
Ulemper

 • Ingen lynopladningsfunktion

Forbrugsguidens vurdering

Greenkeeper 3-hårtrimmeren er et kompakt, let og lydsvagt produkt. Den har ikke en lynopladningsfunktion, men er til gengæld nem at rengøre. Hårtrimmeren er oplagt til dem, der er på udkig efter en trimmer i høj kvalitet, som giver gode resultater.


Braun HC5010 – vaskbar og let hårtrimmer

Bedste hårtrimmer i budgetklassen

✅ Anbefalet af den britiske avis The Independent
✅ Rost af det tyske testmagasin Testberichte.dk
✅ Anbefalet af eksperterne hos det britiske magasin Realhomes.com

Braun Hårtrimmer HC5010

 

Braun Hårtrimmeren anbefales af den britiske avis The Independent til dig, der ønsker den mest simple trimmer på markedet: ”Denne hårtrimmer handler udelukkende om det simple liv”. Dog påpeger de også, at den henvender sig til dig med kort hår og en stabil hånd, hvorfor dens simplicitet udelukker nogle grupper.

Eksperterne: Let på tegnebogen og endnu lettere at bruge

Eksperterne hos det britiske magasin Realhomes.com anbefaler ligeledes denne hårtrimmer grundet prisen og simpliciteten. Det er den billigste hårtrimmer på markedet, der stadig fungerer godt og grundlæggende gør, det den skal, men så heller ikke mere.

Eksperterne: Velegnet til enkle og korte frisurer

Eksperterne hos det tyske test-magasin Testberichte.dk giver også denne trimmer til hår fra Braun en god anmeldelse, mens de fremhæver dens gode skæreydelse, som den formår at have, uden hverken at trække eller rive. Altså en god trimmer i dens prisklasse. 

Om Braun Hårtrimmer HC5010

Braun hårtrimmer HC5010 er en simpel trimmer, der giver dig en ensartet kort frisure hver gang. Den er skabt af et af de førende mærker på markedet, hvorfor du får en trimmer, der fungerer godt, til en lav pris. Den leveres med et hoved, en børste og apparatolie, og det er ingen sag at bruge den.

Trimmeren kan indstillet i 8 trin fra 3 mm til 24 mm, hvorfor det altså kun er de helt grundlæggende hårlængder, som den kan klippe i. Den har en indbygget sikkerhedslås, der sikrer, at håret klippes i samme længde overalt, samt husker denne indstilling til næste gang, hvorfor du ikke behøver at bruge tid på at indstille trimmeren fr gang til gang. 

Hårtrimmeren kan bruges både med og uden ledning, da den har et nikkemetalhydridbatteri. Dette er umoderne, og bruger 8 timer på at lade op, mens det kun holder strøm i op til 40 minutter. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe, blot noget du skal være opmærksom på, hvis du foretrækker trådløs brug.

Braun Hårtrimmer HC5010 vs. Markedet

Braun Hårtrimmer HC5010 adskiller sig fra markedet på prisen i forhold til kvaliteten. Den kan lige netop det, som den skal kunne og henvender sig meget specifik til mænd med kort hår, der skal klippes ens hver gang – og det afspejles i prisen. 

Derfor bør du vælge denne hårtrimmer
 Perfekt til dig, der ønsker en nem klipning
 Ligger godt i hånden og er let
 Vaskbar – Nem rengøring under vand

Fordele

 • God skæreevne uden hverken at trække eller rive
 • Ligger behageligt i hånden og er let i vægt
 • Vaskbar – nem at gøre ren
Ulemper

 • Batteriet kan betragtes som umoderne
 • Regelmæssig oliering er nødvendig

Panasonic ER DGP82 – hårtrimmer til både vådt og tørt hår

Bedste hårtrimmer i premiumklassen

✅ Topscorer og 2. på listen ved onlinemagasinet Thetrendspotter.net
✅ Speciel pris: ”Topmodel 2020” ved det tyske website Haar-profi.net
✅ Topscorer og 2. på listen hos den tyske webside Allesbeste.de
✅ Brugerbedømmelse: 4,8 ud af 5 ved den britiske forhandler Amazon.co.uk

Panasonic ER DGP82

Panasonics hårtrimmer sørger for konstant hastighed takket være lineær-motorteknologi og X-Taper 2.0-blade. Det er ellers et kendetegn ved mange hårklippere, at hastigheden falder ved tæt og tykt hår eller i takt med at batteriet daler. Det undgår du med Panasonics maskine, og resultatet er en mere præcis, sikker og hurtig klipning.

Ergonomisk design med X-blade

ER DGP82 har et ergonomisk slank design med et blødt greb. Der medfølger kamme til 6 længder, alt efter hvad du foretrækker. Undlader du at bruge kammene, kan maskinen klippe i fem niveauer, der nemt kan reguleres ved hjælp af en drejeknap. 

Maskinens X-blade med form som X er fremstillet i carbon med titaniumbelægning. Det gør dem meget skarpe og effektive i både tørt og vådt hår. Ifølge Panasonic kan ER DGP82 klare cirka 6.2000 hår i sekundet.

Med i købet får du olie og rensebørste til at rengøre maskinen. Der medfølger også oplader og opbevaring til kammene.

Panasonic ER DGP82 vs. markedet

Som noget særligt har ER DGP82 en konstant hastighed takket være lineær-motorteknologi, og maskinen er velegnet til både vådt og tørt hår.  

Forbrugerne giver modellen 4,8 ud af 5 stjerner ved den britiske forhandler Amazon.co.uk. En køber skriver: ”Den skærer jævnt, og kammene glider over hovedbunden uden at vakle. Hvert enkelt hår bliver fanget. Et værdifuldt køb”. 

Det tyske website Haar-profi.net udnævner hårtrimmeren som redaktionens favorit og tildeler prisen ”Topmodel 2020”. Som plusser ved modellen fremhæver websitet:

 Bedste klippeydelse
 Kvalitetshåndværk
 Førstevalg i mange professionelle saloner

Specifikationer
 Driftstid: 50 m
 Opladningstid: 1 t
 Min. længdeindstilling: 0,8 mm
 Maks. længdeindstilling: 2 mm
 Strømkilde: Genopladeligt batteri
 Farve: Sort

Fordele

 • 5 forskellige klippelængder
 • Carbon titanium barberkniv
 • Meget holdbar
Ulemper

 • Det er ikke muligt at rense den med vand

Babyliss Japanese Steel E990E – hårtrimmer til detaljeret hårstyling

Bedst til prisen hårtrimmer

Topscorer og udnævnt som den ”Bedste til fade” ved det britiske magasin GQ-magazine.co.uk
Topscorer ved det britiske magasin Menshealth.com
Udnævnt som den ”Bedste til præcision” ved det amerikanske magasin Esquire.
God anmeldelse ved engelske website Pocket-lint.com 

Babyliss Japanese Steel E990E

 

Babyliss Japanese Steel E990E er en handy hårtrimmer med unikke knive I japansk stål. Med en driftstid på 160 minutter kan maskinen køre længere tid end de fleste. Alligevel er opladningstiden på 3 timer relativt kort.

Unikt design med 45 længdeindstillinger

Skærene er faste og regulerbare fra 0,6 til 3 mm. For ekstra klippelængde kan du benytte en af de 8 afstandskamme på mellem 3 og 25 mm. Du får i alt 45 længdeindstillinger, og det er mere end andre modeller kan tilbyde.  

Du kan klippe dit hår, mens hårtrimmeren er til opladning. På det elegante digitale display kan du se batteri-indikator og låse maskinen. Efter brug kan du opbevare maskinen i den medfølgende beskyttende hard-box.

Babyliss Japanese Steel E990E vs. markedet

Er du på udkig efter en alsidig trimmer med en lang køretid? Så klarer Japanese Steel E990E sig godt på markedet med 45 længdeindstillinger og 160 minutters driftstid. 

Produktet er udnævnt som det ”Bedste til præcision” ved både det britiske magasin Menshealth.com og det amerikanske magasin Esquire.com. Maskinen er derudover udnævnt som den ”Bedste til fade” ved det britiske magasin GQ-magazine.co.uk.

Specifikationer
 Driftstid: 160 m
 Opladningstid: 3 t
 Længdeindstillinger: 45
 Min. længdeindstilling: 0,6 mm
 Maks. længdeindstilling: 28 mm
 Strømkilde: Genopladeligt batteri
 Farve: Blå

Fordele

 • Stort udvalg af klippelængder
 • Lang batterilevetid
 • Præcis bearbejdning af konturer
 • Indikator for belastning og skæreniveau
Ulemper

 • Skærehovedet er af og til besværligt at fjerne

Njord – hårtrimmer fra skandinavisk brand

Bedste hårtrimmer fra Norden

✅ Testvinder og den mest populære hårtrimmer ved den norske forhandler Made4men.no
✅ God anmeldelse og 6. på listen ved det norske website Makromann.no

Njord

 

Njords hårtrimmer er på samme tid effektiv og skånsom. Den er skabt af det anerkendte skandinaviske brand Njord, der har haft fokus på ergonomi i designet. Mærk selv letheden og komforten, når du har den i brug.

Bred vifte af længdeindstillinger

Du kan vælge mellem en bred vifte af længdeindstillinger med Njords hårtrimmer. Det gør, at du med større nøjagtighed kan få det ønskede resultat. Find din foretrukne længde fra 0,5 til 30 mm.

Trimmeren har en kraftig motor og selvslibende skærer, som sikrer en ekstra præcis og skarp trimning. Uden afstandskam trimmer maskinen med en længde på 0,5 mm, og med de to medfølgende afstandskamme kan du justere længden fra 3 til 30 mm. 

Maskinens 35 effektive stålblade er rustfri for ekstra holdbarhed. Du kan vedligeholde og rengøre maskinen ved hjælp af den medfølgende olie og rengøringsbørste.

Njord hårtrimmer vs. markedet

Njord balancerer her effektivitet og nænsomhed i ét design. ”Njords hårtrimmer er til dig, der ønsker trimning uden at bruge for meget tid eller penge på det”. Sådan skriver det norske website Makromann.no om modellen, der kan fås til lavpris.  

Med modellen fra Njord får du flere længdeindstillinger end normalt – fra 0,5 til 30 mm. Det bliver maskinen anerkendt for af den norske forhandler Made4men.no. Hos forhandleren er Njords produkt den mest populære hårtrimmer.

Specifikationer
 Driftstid: 50 m
 Min. længdeindstilling: 3 mm
 Maks. længdeindstilling: 30 mm
 Rengøring: Rengøringsbørste
 Farve: Sort

Fordele

 • Billig
 • Blid
 • Let i vægt
Ulemper

 • En smule kompliceret at samle

PHILIPS Series 9000 – hårtrimmer med 120 minutters trådløs brug

Topscorer hos det britiske magasin T3.com
Anbefalet af det britiske GQ-magasin.co.uk
Rost af det tyske testmagasin Testberichte.dk
Vurderet til 4/5 stjerner af eksperterne hos Electricshacersuk.co.uk

PHILIPS Series 9000

Philips Series 9000 hårtrimmeren er kåret som topscorer hos det britiske magasin T3.com, der kalder den for den bedste hårtrimmer uden ledning samt roser den for dens evner til at klippe længere hår, dens store udvalg af længder, som den kan klippe håret i samt dens lange batteritid og hurtige opladning.

Eksperterne: Den bedste hårtrimmer for præcision

Eksperterne hos det britiske GQ-magasin.co.uk anbefaler denne trimmer til hår med rosende ord om dens præcision og indstillinger til forskellige hårlængder: ”Du kan være sikker på, at den længde, du sigter efter, er den, denne klippers titaniumblade leverer gennem hele dit snit”. 

Eksperterne: Ingen anden trimmer kan tilbyde så mange klippelængder

Eksperterne hos det tyske testmagasin Testberichte.dk giver denne hårtrimmer en god anmeldelse med særligt ros til dens evne for at finjusterer frisuren: ”På dette punkt er Philips i øjeblikket den absolutte pioner på markedet”. 

Eksperterne: Philips Series 9000 giver et professionelt resultat til en brøkdel af prisen

Eksperterne hos det britiske magasin Electricshacersuk.co.uk roser denne hårtrimmer med fokus på alle dens mange funktioner samt dens evne til at give fantastiske resultater, hvorfor den scorer hele 4 ud af 5 stjerner i deres test af produktet.

Om PHILIPS Series 9000 hårtrimmer

PHILIPS series 9000 hårtrimmeren har et bredt skær, hvorfor den lynhurtigt trimmer igennem din mange og efterlader den præcis, som du havde tænkt dig – uanset din hårtype og den længde, som du gik efter, da den har en række forskellige hårlængder, der kan justeres med millimeterpræcision.

Dens titaniumskær sikrer en lang holdbarhed, mens dens AutoTurbo øger klippehastigheden og den dobbeltæggede trimmesaks mindsker friktion. 

Trimmeren husker 3 længdeindstillinger pr. kam, hvilket sparer dig for at indstille den gang på gang, hvis du går efter samme frisure. Dog er længen nem at indstille via det digitale display, der lader dig vælge mellem 400 længdeindstillinger.

PHILIPS Series 9000 hårtrimmer vs. Markedet

PHILIPS series 9000 hårtrimmeren adskiller sig fra markedet, da den er i stand til at klippe længere hår på en måde, hvor den efterlader et spil. Dog er den stadig i stand til at klippe håret med en fremragende præcision, hvorfor den kan bruges af alle med alle hårtyper og præferencer i forhold til klipning.

Derfor bør du vælge denne hårtrimmer
 Giver dig stor kontrol over klipningen
 Kan klippe alle hårtyper
 Nem og praktisk – brug den på din måde

Fordele

 • Justerbare hårkamme
 • Selvslibende titaniumblade
 • 120 minutters trådløs brug
 • 1 times opladning
Ulemper

 • Der skal køres over samme område flere gange ved længere hår

Wahl ColorPro – bedste hårtrimmer til begyndere

✅  Testvinder og udnævnt som den ”Bedste til begyndere” ved det britiske magasin GQ-magazine.co.uk
✅  Topscorer ved onlinemagasinet Thetrendspotter.net
✅  Topscorer ved det britiske magasin Menshealth.com
✅  Udnævnt som den ”Bedste budgetvenlige hårklipper” ved det amerikanske magasin Esquire.com 

Wahl ColorPro

 

Wahl ColorPro gør det let at opnå den ønskede frisure. Hårtrimmeren har et trådløst design, og den selvslibende skærer sikrer et jævnt resultat uden skævhed.

Farveopdelte mundstykker

ColorPro åbner op for en bred vifte af muligheder for at opnå en flot klipning. Vælg mellem længdeindstillinger fra 1 mm til 25 mm. Klippebredden er 45 mm. 

Du kan hurtigt kende mundstykkerne fra hinanden, da de er farveopdelt efter den længde, de kan klippe. Efter brug kan du vaske mundstykkerne og skæreren i vand. Der medfølger et beskyttende etui, saks, kam og skæreolie i købet.

Wahl ColorPro vs. markedet

ColorPro indeholder alt det, som du kan forvente af en god trimmer til hår. Maskinen er testvinder og udnævnt som den ”Bedste til førstegangsbrugere” ved det britiske magasin GQ-magazine.co.uk. ”De farvestyrede kamme bringer et nyt niveau af enkelthed”, skriver magasinet. 

ColorPro er kåret som den ”Bedste budgetvenlige hårklipper” ved det amerikanske magasin Esquire.com, der skriver: ”Alle vores frisørtestere sagde, at de ville være glade for at bruge sættet til klienter”.

Specifikationer
Driftstid: 60 min
Opladningstid: 20 t
Min. længdeindstilling: 1 mm
Maks. længdeindstilling: 25 mm
Rengøring: Rengøringsbørste
Strømkilde: Strømstik
Farve: Hvid/blå

Fordele

 • Billig, trådløs
 • Op til 8 forskellige klippelængder
Ulemper

 • Efter cirka 10 minutters brug
 • Aftager batteriet og dermed hastigheden


Remington Quick Cut HC4250 – lille hårtrimmer

Bedste hårtrimmer i test hos Produkttestarna.se

✅ Testvinder ved det svenske website Produkttestarna.se
✅ God anmeldelse og 3. på listen ved det britiske nyhedsmedie Telegraph.co.uk
✅ God anmeldelse og 5. på listen ved det engelske website Pocket-lint.com
✅ God anmeldelse og 7. på listen hos den britiske tabloidavis Thesun.co.uk

Remington Quick Cut HC4250

Søger du en ergonomisk hårtrimmer til en hurtig, kort klipning? Så er Quick Cut HC4250 det oplagte valg. Som navnet siger, får du her klipningen hurtigt overstået, og det gør modellen velegnet til daglig eller næsten daglig brug. 

Jævn klipning fra 1,5 til 15 mm

Du er sikret en hurtig og jævn klipning med Remingtons maskine takket være bladteknologien CurveCut. Med maskinen kan du vælge mellem 9 længdeindstillinger fra 1,5 til 15 mm, så du har god mulighed for at opnå den frisure, der klæder dig bedst. 

Barberingshovedet er aftageligt for nem rengøring, og det er især praktisk for dig, der ofte har maskinen i brug. Der er inkluderet oplader og en praktisk rejsetaske i prisen for nem transport. 

Remington Quick Cut HC4250 vs. markedet

Quick Cut HC4250 er en anmelderrost trimmer til hår, der kan give en hurtigere og mere jævnt klipning end andre modeller på markedet. Det gør den ideel for dig, der dagligt eller næsten dagligt trimmer hår på hovedet. 

Remingtons model er kåret som testvinder ved det svenske website Produkttestama.se. Her får maskinen plusser for at være billig og let at bruge. 

”Leder du efter en enhed, der gør det let at klippe dit eget hår? Så er den et glimrende valg”, skriver Produkttestestama.se om Quick Cut HC4250. 

Specifikationer
Driftstid: 40 min
Opladningstid: 4 t
Længdeindstillinger: 9
Min. længdeindstilling: 1,5 mm
Maks. længdeindstilling: 15 mm
Strømkilde: Genopladeligt batteri
Farve: Sølv

Fordele

 • Ekstra bred buet klinge
 • Kan vaskes
 • Stor værdi for pengene
Ulemper

 • Kan af og til have problemer med at fange tykt hår
 • Batteriets ydeevne forringes over tid


Wahl Lithium Ion Premium – stor professionel hårtrimmer med smarte funktioner

✅ Testvinder ved det britiske magasin Expertreviews.co.uk
✅ Brugerbedømmelse: 4,4 ud af 5 ved den amerikanske forhandler Amazon.com
✅ God anmeldelse og 7. på listen ved bloggen Hottesthaircuts.com
✅ God anmeldelse og ”De professionelles valg” ved det amerikanske magasin Esquire.com

Wahl Lithium Ion Premium

Gør frisørerne kunsten efter, og invester i en funktionel og funktionspakket hårtrimmer, der giver et professionelt resultat. Skarphed er et evigt kendetegn ved maskinen takket være selvslibende carbonstål-teknologi.

Funktionelt design med 14 afstandskamme

Du har rig mulighed for at vælge en passende afstandskam. Her har du 14 valgmuligheder inklusiv afstandskam til øjenbryn og til højre eller venstre øre. Der medfølger saks og kam i pakken.

Opladningstiden er på blot 1 time, og maskinen kan køre i 90 minutter. Vælger du at oplade maskinen i 12 minutter, kan du bruge den i et kvarter uden stop. For mange er det tilstrækkelig tid til trimningen. Du kan holde øje med batteri-indikatoren, der bliver lyst op af moderne LED-belysning.

Wahl Lithium Ion Premium vs. markedet

Lithium Ion Premium er et kvalitetsprodukt, der kan give et mere professionelt resultat end mange andre modeller. Det er udnævnt som ”De professionelles valg” ved det amerikanske magasin Esquire.com. ”Wahls hårtrimmer er fuld af smarte funktioner som selvslibende knive, ekstra stærke kamme og en kraftig elektrisk motor”, skriver magasinet. 

Forbrugerne giver også en god bedømmelse på 4,4 ud af 5 stjerner ved den amerikanske forhandler Amazon.com. ”Det er en meget kraftfuld og brugervenlig klipper fra Wahl”, skriver en tilfreds køber.

Specifikationer
 Driftstid: 90 min
 Opladningstid: 1 t
 Længdeindstillinger: 8
 Min. længdeindstilling: 3 mm
 Maks. længdeindstilling: 25 mm
 Strømkilde: Genopladeligt batteri
 Farve: Sølv

Fordele

 • 120 timers batterilevetid
 • Selvslibende knive
 • Høj kvalitet
Ulemper

 • Relativt tung
 • Lidt støjende

Philips Series 5000 HC5612 – vandtæt trimmer til hår

✅ Testvinder ved den norske anmelderside Anbefaler.com
✅ Speciel pris: ”Bedste budgetvenlige valg” ved det svensket website Test.se 

Philips Series 5000 HC5612

Er du på udkig efter en effektiv, trådløs hårklipper til en overkommelig pris? Så bør du se nærmere på Philips Series 5000 HC5612. Modellen kommer med 28 længdeindstillinger fra 0,5 til 28 mm, og skærebredden er 41 mm.

Selvslibende skærer

Maskinen er med selvslibende skærer, så den kan levere et skarpt og præcis resultat hver gang. Den selvslibende egenskab og materialet i rustfrit stål sikrer et langtidsholdbart produkt, der forbliver skarpt længe.  

Hovedet er vaskbart, så du nemt kan rengøre det efter brug. Der medfølger også en børste til rensning.

Philips Series 5000 HC5612 vs. markedet

Philips Series 5000 HC5612 adskiller sig fra andre modeller på markedet ved den store værdi til prisen. Modellen er udnævnt som det ”Bedste budgetvenlige valg” ved det svenske website Test.se. ”Overkommelig hårtrimmer, der er nem at bruge”, begrunder sitet. 

Hvis du ønsker en bugdetvenlig hårtrimmer, der leverer en bedre performance, end du betaler for, så bør du overveje denne.

Specifikationer
 Driftstid: 75 m
 Opladningstid: 8 t
 Længdeindstillinger: 28
 Min. længdeindstilling: 0,5 mm
 Maks. længdeindstilling: 28 mm
 Strømkilde: Genopladeligt batteri
 Farve: Blå

Fordele

 • Dobbeltsidet trimmer
 • Vandtæt
 • Længdejustering med et tryk på en knap
 • Kan rengøres med vand
 • Ligger behageligt i hånden
Ulemper

 • Kort batterilevetid


Braun HC5090 – let og slank hårtrimmer

✅ God bedømmelse hos testsiden Toptenreviews.com
✅ 4,6 stjerner ud af 5 blandt brugerne hos Amazon.com baseret på 324 anmeldelser

Braun HC5090 

a.[

Hårtrimmeren Braun HC5090 er blevet testet 2 forskellige steder – det første er en officiel eksperttest hos den britiske testside Toptenreviews.com, hvor modellen er blevet vurderet og bedømt ud fra specifikke kriterier for at kunne give en samlet bedømmelse. Eksperterne fra Toptenreviews.com er generelt begejstrede for Braun HC5090, så derfor får denne model en god bedømmelse herfra.

Den anden kilde er ikke en officiel forbrugertest, men stammer fra forbrugerne selv, hvor de i detaljerede anmeldelser på Amazon.com selv forklarer, hvad de synes fungerer godt og mindre godt ved modellen. Også forbrugerne er begejstrede for Braun HC5090, som får 4,2 stjerner ud af 5 i gennemsnit.

Hårtrimmer med 16 længde-indstillinger

Braun HC5090 er designet til at kunne holde meget længe, og derfor kan bladene holdes skarpe hele maskinens levetid – et skarpt blad er nemlig en forudsætning for, at man kan få en præcis og lige trimning. Braun HC5090 er også designet til at være meget alsidig i brug, således at både personer med kort eller meget kort hår kan få glæde af modellen. Det betyder, at Braun HC5090 kommer med 2 forskellige kamme, som begge er justerbare.

Den lille kam dækker afstanden fra 3-24 millimeter, mens den store kam dækker 14-35 millimeter. Inden for denne spændevidde findes der således 16 forskellige længdeindstillinger.

Model med huske-funktion

Braun HC5090 kommer med så mange forskellige længdeindstillinger, at kan det være svært at huske hvilken en, man plejer at anvende. Derfor er Braun HC5090 udstyret med en smart hukommelses-funktion kaldet Memory Safety Lock, som gemmer den sidst-anvendte indstilling – denne huskefunktion gælder stadig, selv om man fjerner kammen. Når man er færdig med at anvende Braun HC5090 og skal gøre modellen ren, så kan man blot skylle modellen under vandhanen, hvorefter ophobede hår skylles væk.

Braun HC5090 kører på batteri og er udstyret med et dobbelt-batteri-system for at kunne holde længere og være mere stabil – på en fuld opladning kan den anvendes i 50 minutter. Hvis man har glemt at lade modellen op, så kommer Braun HC5090 også med en hurtig-opladnings-funktion. En LED-indikator viser, om modellen lader, og om den er færdigopladet. Hvis man ønsker det, kan man dog også blot anvende Braun HC5090 med ledning og stikkontakt.

Let og slank hårtrimmer, ifølge eksperterne

Det første, eksperterne fra Toptenreviews.com lægger mærke til ved Braun HC5090, er modellens slanke design og meget fine lethed. De forklarer, at Braun HC5090 ligger rigtig godt i hånden, og så viser det sig hurtigt, at denne model er meget let at anvende også.

Herefter har eksperterne set nærmere på de justerbare klippelængder, og de er imponerede over den store spændevidde, som giver forbrugeren en stor valgfrihed og mange muligheder. Dog er eksperterne mindre begejstrede for Braun HC5090 ledning, som de synes er besværlig og alt for kort.

Også batteriet får et par minusser med på vejen, men det er mest fordi, det tager næsten 8 timer at lade det helt op.

Især god til at klippe detaljer, ifølge eksperterne

Eksperterne har testet Braun HC5090 inden for forskellige hårtrimnings-discipliner, og de fremhæver, at Braun HC5090 er bedst, når det kommer til at klippe detaljer i håret og lidt mindre god til at klippe hele håret.

Braun HC5090 fungerer ifølge eksperterne rigtig godt i nakken, rundt om ørerne og ved bakkenbarter, men hvis man har tykt hår, så har Braun HC5090 ikke helt nok kræfter, hvilket vil resultere i, at den kan begynde at hakke under arbejdet. Eksperterne fremhæver desuden også hukommelses-funktionen som en god tilføjelse og kalder dette en meget unik detalje.

Fordele

 • Let i vægt
 • Nem at rengøre
 • Lydsvag
Ulemper

 • NiMH-batterier
 • Ikke specielt god til klipning af skægvækst

Remington Colour Cut HC5035 – billig hårtrimmer med gode anmeldelser

✅ God bedømmelse hos testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 4,5 stjerner ud af 5 blandt brugerne hos Amazon.co.uk baseret på 750 anmeldelser

Remington Colour Cut HC5035

i samarbejde med PriceRunner

 

.
Remington Colour Cut HC5035 er både en populær hårtrimmer hos eksperterne og hos de almindelige hverdagsforbrugere. Det kan ses, da Remington Colour Cut HC5035 er blevet inddraget i en officiel eksperttest hos den britiske testside Expertreviews.co.uk, hvor eksperter ud fra specifikke parametre har vurderet modellens samlede egenskaber. Efter testen konkluderer eksperterne nemlig, at der med Remington Colour Cut HC5035 er tale om en god hårtrimmer.

Også de almindelige hverdagsforbrugere er begejstrede for modellen, og det kan ses via Amazon.co.uk, hvor forbrugerne i gennemsnit giver modellen 4,5 stjerner ud af 5.

Præcis og skånsom

Remington Colour Cut HC5035 kommer i et flot, strømlinet og glat design, som passer ind i den moderne stil. Modellen er designet til at kunne levere lige den trimning, som man ønsker og så præcist og jævnt som muligt – men også med en så skånsom behandling som muligt. Derfor har Remington Colour Cut HC5035 Comfort Blades, som både er skarpe og blide mod huden.

Skarpheden gør, at trimningen bliver helt præcis, og den skånsomme udformning gør, at huden ikke bliver irriteret. Bladene på denne hårtrimmer har en automatisk slibe-funktion, som gør, at bladene ikke bliver sløve efterhånden, som de bliver slidt.

Farverig trimning

Remington Colour Cut HC5035 har blandt andet fået sit navn, fordi der medfølger 9 forskellige kamme, som har hver sin længdeindstilling – og hver sin farve. Det gør både trimningen mere farverig og mere overskuelig, og i alt findes der længdeindstillinger fra 0,5 millimeter til 20 millimeter.

For at sørge for en komplet hårtrimning så medfølger der også en rensebørste, som kan fjerne ophobninger af hår (man kan også fjerne bladene og vaske dem separat), samt en lille saks og kam til at sikre, at trimningen bliver helt, som man ønsker det.

Afslutningsvis så medfølger også en lille nakke-børste, som kan anvendes til at børste eventuelle hår væk fra nakke, hals, ansigt eller krop.

Læg mærke til at Remington Colour Cut HC5035 skal anvendes sammen med en ledning og sættes til strøm under brug.

Kraftig og tung model, ifølge eksperterne

Noget af det første, som eksperterne lægger mærke til ved denne lednings-baserede hårtrimmer, er modellens vægt. Først kan det virke som et problem med den tunge Remington Colour Cut HC5035, men da eksperterne afprøver modellen i brug, så konkluderer de i stedet, at den højere vægt faktisk bliver en fordel, da balancen virker bedre, og modellen bliver nemmere at arbejde med på grund af det. Herefter ser eksperterne nærmere på designet, og de synes, at det både er enkelt, simpelt og fint.

God pris, ifølge eksperterne

Under afprøvning vurderer eksperterne, at denne hårtrimmer leverer et rigtig godt resultat, og det fungerer fint med de mange forskellige kamme.

Dog er Remington Colour Cut HC5035 en smule langsom i det, så man skal afsætte tid til sin trimning. Eksperterne mener dog ikke, at det er et decideret problem.

Til sidst konkluderer eksperterne, at der med Remington Colour Cut HC5035 er tale om et rigtig fint produkt, som også har den fordel, at prisen er forholdsvis lav. Dog savner eksperterne et etui eller opbevaring til modellen, som ikke medfølger.

Fordele

 • Selvslibende knive
 • 9 farvede kamme til nemt valg af klippelængde
 • Komfortknive
 • Konisk håndtag (0,5 – 2 mm)
Ulemper

 • Tungere at holde end lignende modeller på markedet
 • Vibrerer og bliver varm

Babyliss E951E Pro 45 – hårtrimmer med ekstra brede knive

✅ Topscorer hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk

Babyliss E951E Pro 45

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Babyliss E951E Pro 45 er blevet testet og anmeldt af det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk.

Eksperterne er begejstrede for hårtrimmeren, som de kårer som topscorer af deres test. I deres anmeldelse af hårtrimmeren skriver de, at Babyliss E951E Pro 45 kommer med en god ydelse og fleksibilitet.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Babyliss E951E Pro 45, nævner de, at pakken, som hårtrimmeren kommer i, desværre ikke indeholder et spejl, en hårklip eller en håndkam.

Eksperterne: God all-round hårtrimmer med fantastisk fleksibilitet 

Ifølge eksperterne fra Expertreviews.co.uk er Babyliss E951E Pro 45 en ”god all-round hårtrimmer”, der kommer med en fantastisk fleksibilitet.

Eksperterne skriver eksempelvis, at Babyliss E951E Pro 45 kan bruges både med eller uden en ledning og sørger for en del minutters brug efter en kortere opladning.

Ydermere forklarer eksperterne, at Babyliss E951E Pro 45 er ”hvad de fleste mænd har brug for”, da den også ”fungerer godt på skæg og er meget let i hånden”.

Til sidst i anmeldelsen nævner Expertreviews.co.uk, at Babyliss E951E Pro 45 ”er en stilfuld model”, hvor ”bladjusteringen giver den et lidt retro udseende”.

Den eneste ulempe, som eksperterne hæfter sig ved, er tilbehøret, der medfølger ved køb af hårtrimmeren.

Alsidig hårtrimmer med kraftig motor og slidstærke skær 

Med Babyliss E951E Pro 45 får man en hårtrimmer med en kraftig motor og slidstærke skær.

Trimmeren kommer nemlig med ekstra store og robuste blade på 45 millimeter i rustfrit stål, hvilket er behageligt ved trimning af hår og skæg. Modellen er ydermere alsidig, da den både kan bruges til hår og skæg.

Der er endda mulighed for at klippe ens hår i 45 forskellige længder. Derudover kan man indstille afstandsreguleringen eller påføre en ønsket afstandskam, når man trimmer enten hår eller skæg for et mere præcist resultat.

De forskellige justeringsmuligheder sikrer, at man kan få præcis den længde, man ønsker m.m.

Når det kommer til at bruge trimmeren som hårklipper, er afstanden på 3 til 25 millimeter, mens afstanden som skægtrimmer er fra 0,6 til 3 millimeter.

Fleksibel trimmer, der er nem at rengøre 

Babyliss E951E Pro 45 er en fleksibel hårtrimmer, da den både kan anvendes med eller uden en ledning. Den kører i cirka 30 minutter, når den er fuldt opladt efter en opladningstid på cirka 16 timer.

Når man har brugt trimmeren, skal den rengøres, hvilket kan klares nemt og hurtigt. Trimmeren rengøres ved at fjerne bladet, hvorefter det rengøres med rensebørsten og krogen. Herefter skal trimmerhovedet blot skylles under vandhanen.

Fordele

 • Ekstra brede og robuste professionelle knive
 • 8 forskellige skærelængder fra 3 mm til 25 mm
 • Batteridrevet
 • Finjusteringshåndtag med 5 præcise skærelængdeindstillinger
Ulemper

 • Batteri er fremstillet af metalhydrid
 • Lange opladningstider
 • Minimumsskæring på 6 mm

Hvilke overvejelser bør du gøre dig, når du køber en hårtrimmer?

hårtrimmer guide

De fleste mænd ønsker sig et hår og skæg som ser pænt, velplejet og veltrimmet ud og en hårtrimmer er et rigtigt godt redskab til dette. Lige meget hvilken frisure du går efter, så er en hårtrimmer et godt og brugbart redskab, som hurtigt kan spare dig for en masse frisørpenge. Vel at mærke, hvis du har en god hårtrimmer, der klipper dit hår som du ønsker det.

En hårtrimmer er en maskine lavet til at klippe, trimme og barbere hår på hovedet. Typisk vil man kunne indstille en hårklipper til at trimme håret i mange forskellige længder, så den kan bruges ligegyldigt om man ønsker håret klippet helt kort, eller længere hår.

Hvis du eller børnene skal have trimmet håret jævnligt er det en god ide at investere i en hårtrimmer, der har et batteri, der sikrer lang brugstid, så du ikke skal oplade den konstant. Det er også vigtigt, at hårtrimmeren har en nogenlunde stærk motor, især hvis du har kraftigt eller langt hår.

Bladene er, sammen med motoren, det, der rent faktisk trimmer dit hår, så sørg for at købe en hårtrimmer med blade af høj kvalitet. Mange modeller i dag kommer med titaniumbelagte blade der er selvslibende, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at skulle vedligeholde bladene. Disse modeller er også nogle af de dyrere markedet, men til gengæld, så holder de i mange år og er nemme at rengøre.

Det er også en fordel at købe en hårtrimmer med forskellige længdeindstillinger, så du kan bruge den til forskellige frisurer og til hele familien. Start altid med at bruge en af de mindste længder indtil du får en følelse af hvor meget, der bliver klippet af.

Inden du køber en hårtrimmer, er det en god idé at være opmærksom på følgende ting:

 Længdeindstillingerne, køb helst en trimmer med flere forskellige afstandskamme og/eller justeringsmuligheder
 Motorens styrke samt batteriets holdbarhedstid
 Kvaliteten af selve hårtrimmeren samt bladene

For at din trimmer holder så længe som muligt og for at opnå så godt et resultat som muligt, så bør man huske på nedenstående punkter:

🌀 Sørg altid for at hårtrimmeren er ren inden brug. Dette gøres som regel ved at skylle bladene eller bruge en pensel til at fjerne hårrester. Nogle hårtrimmere har skæreblade, der regelmæssigt skal pensles med olie, så sørg for at læse brugsanvisningen, så din hårtrimmer får den pleje den skal bruge.

🌀 Det er meget nemmere at få det ønskede resultat, hvis dit hår er rent, tørt og redt igennem, inden du starter.

🌀 Sørg for at justere længdeindstillingen på din hårtrimmer inden du går i gang. Hvis du først får klippet for meget af, kan du ikke gøre meget andet end at vente, til det er vokset ud igen. De fleste moderne hårtrimmere kommer med forskellige kamme og længdeindstillinger, så hvis du er usikker, så start med en lidt længere indstilling og arbejd dig så frem til det ønskede resultat

🌀 Start altid klipningen i nakken, dette gøres ved at føre hårtrimmeren opad og udad med små, lette bevægelser. Især nakken kan være svært i starten, så det kan være en fordel at alliere sig med en medhjælper, eller i det mindste have et spejl, så du kan se hvad du laver.

Du kan få flere gode råd til din hårtrimmeri en artikel skrevet af forhandleren Skousen her.


Guide: Sådan vedligeholder du din hårtrimmer

Jo oftere man anvender sin hårtrimmer, jo mere fyldt med hår bliver den, og det kan være svært at undgå. Livestrong.com forklarer, at en hårtrimmer også kommer i tæt kontakt med både hud og hovedbund, hvor der kan findes forskellige bakterier, der kan forårsage infektioner, så derfor er det meget vigtigt at rengøre sin hårtrimmer efter hvert brug.

Man skal også huske at holde bladene skarpe, så man er sikret en jævn trimning uden hudskader.

Hold hårtrimmeren ren

Livestrong.com guider her til, hvordan man bedst rengør og vedligeholder hårtrimmeren:

Trin 1: Start med at tage strømmen fra hårtrimmeren, hvis den kører på strøm fra en stikkontakt.

Trin 2: Bank forsigtigt hårtrimmeren mod for eksempel en tør vask eller en skraldespand, så det løse hår falder fra. 

Trin 3: Anvend rensebørsten, hvis der medfølger en, til at fjerne de helt små hår. Tag herefter en vådserviet og rengør alle overflader på hårtrimmeren. Se efter om der er skjulte ophobninger af hår.

Trin 4: Skil hårtrimmeren ad, hvis muligt. Fjern bladene. Der findes ofte en knap til dette formål. 

Trin 5: Ønsker du at sterilisere hårtrimmeren helt, så kan du anvende et flydende desinfektionsmiddel til at rengøre hver enkel del af hårtrimmeren (dog ikke de elektriske dele).

Hold hårtrimmerens blade skarpe

Wikihow.com forklarer, at de fleste hårtrimmere kommer med en selv-slibnings-funktion, således at de selv holder bladene helt skarpe. Men for at denne funktion kan holdes lige effektiv, så er det nødvendigt regelmæssigt at tilføre olie og holde et højt niveau af renhed (se ovenfor for rensning af hårtrimmer).

Et sløvt blad kan nemlig resultere i en ujævn trimning, hak i trimningen eller beskadigelse af huden. Wikihow.com forklarer, at man bør tilføre ny olie til bladene efter hver 2.-3. brug – det forhindrer også overophedning og friktion, som kan skade bladene. Når der er tilføjet ny olie, bør man lade hårtrimmeren være tændt et par minutter, før man anvender den eller slukker den.


Hvilke typer af hårtrimmere findes der?

Her gennemgår vi en række af de forskellige hårtrimmere der findes på markedet:

manuel hårtrimmerManuelle hårtrimmere

Før elektriciteten fandtes der kun manuelle hårtrimmere, og en manuel hårtrimmer fungerer ved, at man trykker 2 håndtag, som har en skarp kant, sammen. Derved klippes håret over tæt ved huden, og det går rigtig hurtigt. Denne type kaldes på engelsk en ”manuel clipper”.

Den manuelle hårtrimmer blev opfundet i midten af 1800-tallet og blev anvendt, indtil de elektriske versioner tog over. Nogle barberer anvender dog stadig denne teknik i dag, da den er meget præcis og for at holde fast i traditionen.

Elektriske hårtrimmere

Braun BT3040De elektriske hårtrimmere så dagens lys først i 1900-tallet og erstattede de manuelle varianter. Princippet i en elektrisk model er den samme som en i manuel model, men den drives af en elektrisk motor, der får bladene til at bevæge sig fra side til side – det kaldes også oscillerende bevægelser.

Der findes dog forskellige slags motorer i forskellige hårtrimmere, som anvender varierende teknikker til trimning af håret.

Forskellige blade

Hertil findes der forskellige blade, som er designet til at give forskellige typer af hårtrimning. Nogle foretrækker en hel glat trimning, og til det formål findes der de helt fine blade, som trimmer håret i længden mellem 0,1 millimeter og 1,2 millimeter.

Medium-bladene giver en trimning mellem 2,4 og 4 millimeter, de grove blade mellem 6 og 13 millimeter og bladene til længere hår mellem 16 og 25 millimeter.


Kan hårtrimmere bruges til andet end ansigtet?

Philips.co.uk forklarer, at man kan anvende sin hår og skægtrimmer til mere end blot ansigt og hovedbund – man kan nemlig også anvende den til at holde styr på håret på bryst og mave.

Sådan holder du styr på brysthåret

brysthårBaseret på Philips.co.uk forklarer vi her, hvordan man kan anvende hårtrimmeren til at trimme hår på bryst og overkrop:

Trin 1: Start med at rede brysthåret med en kam, så der ikke er nogen knuder.

Trin 2: Vælg den ønskede længdeindstilling.

Trin 3: Når man barberer sig i ansigtet eller trimmer hårvækst i ansigtet, bør man altid gøre det med hårene, men det forholder sig anderledes med brysthåret. Philips.co.uk anbefaler, at man trimmer brysthåret med bevægelser mod hårets gro-retning. Det kan være nødvendigt at trimme i flere forskellige retninger for at få alt håret med – hår på brystet kan nemlig godt have forskellige gro-retninger. 

Trin 4: Hvis man ønsker et helt glat bryst, så er det en god ide at skrubbe huden med en skrubbecreme af og til for at holde huden fri for indgroede hår og rødme efter trimning.


Sådan passer du på din hud

hudpleje

Jo oftere og tættere man trimmer sin kropsbehåring, i jo højere grad kan huden også opleve at blive irriteret. Philips forklarer i en artikel om hudpleje, at det er vigtigt at passe på huden, når man har med barbering eller trimning at gøre – især hvis man har sensitiv hud.

Men det er ikke kun personer med sensitiv hud, der kan opleve gener såsom længevarende rødmen, kløe eller irritation. Med et par få råd kan man dog komme problemerne til livs:

Brug barberskum og ikke sæbe til barbering: Sæbe udtørrer huden – anvend barberskum i stedet for sæbe, som er mere skånsomt.

Anvend creme efter trimning: Hvis man har udført en meget tæt trimning, hvor trimmeren har været i tæt kontakt med huden, så kan man anvende aftershave, som har en afkølende effekt på huden (husk dog at aftershaven skal være alkoholfri). Hvis aftershave føles udtørrende og dermed ikke tilfører nok fugt til huden, så kan man i stedet bruge en fugtighedscreme – den genfugter nemlig huden.

Lad huden hvile: Både barbering og trimning kan være hårdt for huden. Hvis man oplever irriteret hud, så kan man forsøge at springe trimningen over en gang imellem – for eksempel i weekenden.


Inspiration til hvordan du klipper dig selv

Inspiration til hvordan du klipper dig selv

Først og fremmest er det vigtigt, at du har det rigtige værktøj.

Du skal bruge en hårtrimmer, helst med forskellige længdeindstillinger, samt et håndholdt spejl. Det nemmeste er at stå med ryggen til et væghængt spejl og så se dig selv i det håndholdte spejl. Dermed kan du se hvordan din nakke ser ud mens du klipper.

Sørg for at din hårtrimmer altid er indstillet inden du starter, helst i en lidt længere længde, end du regner med. Det er meget nemmere at justere ned, for har du først fjernet håret er der ikke meget du kan gøre, andet end at vente på at det gror ud igen.

Vil du have karseklippet hår skal du begynde i nakken og trække hårtrimmeren op mod hovedet. Slut hver bevægelse oppe i luften, så du ikke får en synlig kant til det længere hår. Derefter skal hårtrimmeren justeres til en længere længde, hvorefter du kan trimme resten af håret. Slut af med at trimme bakkenbarterne korte.

Du kan læse mere om hvordan du kommer igang her.


Sådan bruger du din hårtrimmer

Ønsker man at eksperimentere med forskellige frisurer, så er en hårtrimmer med forskellige afstandskamme og længdeindstillinger et must. Ønsker man at holde håret på toppen længere end siderne, så er det en god ide at sikre det med et spænde, mens man klipper nakken og sidderne. Sørg for at dit hår er nyvasket og redt igennem inden start.

Som man kan se i videoen, startes der med nakken og siderne. I første omgang bruges en lidt længere længdeindstilling, hvor det første lag fjernes, hvorefter længden er blevet justeret til en kortere længde til siderne og nakken. Hårtrimmeren, der bruges i videoen har forskellige kamme og indstillinger, så den kan bruges til at trimme håret og skægget i mange forskellige længder, fra helt glatbarberet til et par milimeters længde.

Videoen er et godt eksempel på, hvor meget du egentlig kan udrette med en hårtrimmer.


Enkel og kort frisure

I denne video vises det, hvordan man bruger en hårtrimmer til at opnå en enkelt, kort frisure. Det er vigtigt, at håret er rent og gennemredt inden start. Derefter starter man med nakken, hvor hårtrimmeren føres opad i lette bevægelser. Efter at nakkehårene har den ønskede længde, så skiftes kammen ud og der fortsættes med resten af håret.

Bemærk, hvordan hårtrimmeren hele tiden køres nedefra og op. Under hele hårtrimningen justeres længdeindstillingen gentagne gange afhængig af, hvor der bliver trimmet og hvor langt det skal være. Denne video er endnu et godt eksempel på hvor vigtigt det er at købe en hårtrimmer, hvor længden kan justeres.


Vedligehold din frisure

I denne video, lavet af Remington, vises det hvordan man vedligeholder en frisure med en hårtrimmer. Igen starter man med nakken og siderne og hårtrimmeren bevæges opad i små, lette bevægelser. Efter, at den ønskede mængde hår er fjernet, skiftes der indstilling, så nakken kan barberes glat.

Hårtrimmeren i videoen er med indbygget vakuum, så hårrester over det hele undgåes. Denne egenskab er en nødvendighed, men det letter rengøringen betragteligt.


Få mest ud af din trimmer

Denne video er også lavet af Remington. I videoen vises det hvordan hårtrimmeren kan bruges til forskellige frisurer afhængig af, hvilken kam og længdeindstilling der bruges.

Ønsker du at holde håret længere på toppen, så er det en god ide at samle det, eventuelt ved hjælp af et spænde. På den måde er det ikke i vejen og du risikerer ikke at komme til at klippe for langt op. Under hele trimningen bruges små, lette håndbevægelser, nedefra og op og længden justeres flere  gange undervejs, afhængig af hvilken del af hovedet, der bliver trimmet.

Som man kan se i de tre videoer, så kan en hårtrimmer bruges til mange forskellige slags frisurer og stile, lige fra kort og enkelt, til langt og med mønstre. Kun fantasien sætter grænser. Videoerne illustrerer dog også vigtigheden af, at hårtrimmeren kan indstilles til forskellige længder, så du kan få lige den frisure du ønsker.


test

Sådan testes hårtrimmere

Toptenreviews.com har testet en lang række hårtrimmere, og for at kunne give de bedste og mest korrekte resultater til forbrugerne, så har eksperterne både foretaget analyser baseret på videnskab og på direkte tests.

Toptenreviews.com startede i deres test af 10 hårtrimmere med at indsamle 35 eksemplarer af hver hårtrimmer for at se, om alle eksemplarerne var ens i brug, og der blev set på både tilbehør og fabriksgarantier.

Håndterbarhed/design

For at teste håndterbarheden og hvordan hver hårtrimmer ligger i hånden, blev hver model målt og vejet, og manuelt holdt eksperterne hver model i hånden i 12 minutter, hvilket er den tid, en mand i gennemsnit anvender en hårtrimmer ad gangen. Her blev det vurderet, hvor komfortable modellerne var, og hvordan de føltes i hånden. Det blev også vurderet, hvor varm hver model blev.

Rengøring

Toptenreviews.com vurderede i deres test, hvor lette modellerne var at gøre rene, og hvilket rengøringsværktøj der fulgte med.

Batteri

De batteridrevne hårtrimmere blev målt af Toptenreviews.com inden for 2 batteri-discipliner: batterilevetid og ladetid. Toptenreviews.com sammenlignede herefter deres egne målinger med de tal, som producenten lovede for at se, om der var afvigelser.

Ydeevne

For at finde frem til hvor godt hver hårtrimme yder og hvor præcist og jævnt, de trimmer, fik Toptenreviews.com en professionel hår-stylist ind i laboratoriet.

Herefter blev både den professionelle samt en vilkårlig person fra Toptenreviews.com, som ikke er professionel, sat til at klippe hår på testpersoner, og her målte Toptenreviews.com, hvor godt modellerne fungerede i hånden på henholdsvis en professionel og en almindelig person.

Pris

Der blev i Toptenreviews.com’s test inkluderet hårtrimmere fra 25 til 100 dollars for at se, om prisen gjorde en væsentlig forskel.

Ledningslængde

Mange hårtrimmere kan anvendes med batteri, men Toptenreviews.com anbefaler alligevel, at man vælger en hårtrimmer, der har en lang ledning for at mindske irritation og give bedre bevægelighed. I testen så eksperterne derfor nærmere på både ledningslængde og bevægelighed.

Funktioner

Toptenreviews.com så også nærmere på, hvilke specialfunktioner hver hårtrimmer har, og på hvor brugbare og velfungerende de er.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Remington Indestructible HC5880

✅ Anbefalet hos Smartson.dk

Remington Indestructible HC5880

 

.
Remington Indestructible HC5880 er designet med holdbarhed, styrke og funktionalitet i tankerne. Den roses for at være utrolig slidstærk, holdbar og nem at bruge. I en test foretaget af Smartson blev den anbefalet af 95% af de 84 deltagere, hvor især det robuste og holdbare design blev fremhævet.

Hårdfør og robust model

Som navnet antyder, så kan denne hårtrimmer holde til utrolig meget og kan sagtens tåle at blive smidt i tasken og taget med overalt.  Dermed passer denne hårtrimmer perfekt til manden, der har en aktiv livsstil og altid er på farten. Hårtrimmeren er fremstillet i polycarbonat og er stødabsorberende, hvilket betyder, at den kan tåle en tur på gulvet uden at gå i stykker.

Du kan bruge denne Remington hårtrimmer med og uden ledning i op til 120 min, efter kun 4 timers opladningstid. Batterierne er lithiumdrevne og hårtrimmeren har derfor en relativ lang levetid i forhold til andre hårtrimmere.

Japansk kvalitetsstål og avanceret skærekapacitet

Knivene er fremstillet af japansk kvalitetsstål, der skal sikre en mere avanceret skærekapacitet og en professionel finish. Trimmeren har derudover en top skærehastighed på 350 mm/sek. hvilket gør den til en af de mest effektive hårtrimmere på markedet lige nu.

Remington Indestructible HC5880 leveres med 11 kamme, så du kan vælge længdeindstillinger mellem 1,5-25 mm. HC5880 er designet med et såkaldt anti-slip greb og har LED opladningsindikator.

Ydersiden er belagt med gummi, hvilket giver et bedre og mere sikkert greb om hårtrimmeren under brug. Skæresystemet er aftageligt, hvilket gør den nem at rengøre. Hårtrimmeren leveres med 11 klipperkamme, olie, kuffert og rensebørste.

Specifikationer for Remington Indestructible HC5880:
 Knivene er lavet af japansk kvalitetsstål, der sikrer holdbarhed og høj skærekapacitet
 Batteriet har en levetid på op til 120 minutter efter opladning
 4 timers opladningstid
 Fremstillet af det meget holdbare polycarbonat, der gør den stødabsorberende og meget holdbar
 Stærk motor og en top skærehastighed på 350 mm/sek
 Leveres med 11 forskellige klippekamme, med længdeindstillinger mellem 1,5-25 mm
 Kommer med olie, kuffert og rensebørste
 5 års garanti

Fordele

 • Let at kontrollere
 • Nem at gøre ren
 • Leveres med masser af tilbehør
Ulemper

 • Støjende
 • Lidt svær at gøre ren

Panasonic ER 1611

✅ 4,7 stjerner ud af 5 blandt brugerne hos Amazon.it, baseret på 666 brugeranmeldelser

Panasonic ER 1611

.
Hårtrimmeren fra Panasonic er en af de mest brugte hos danske frisører og ikke uden grund. Panasonic ER 1611 er en slidstærk hårtrimmer med et batteri, der sikrer lang tids brug mellem opladning.

Ifølge brugerne, så er trimmeren nem at betjene og den får generelt ros for sit ergonomiske design, der gør, at den ligger godt og sikkert i hånden under brug.

Stærk motor og skarpe blade

Bladene er belagt med titanium, så de sliber sig selv og holder sig effektive og skarpe længe, alt imens den stærke motor sikrer, at bladene klipper optimalt, så du hurtigt og nemt får en perfekt og professionel klipning.

Hårtrimmeren har desuden automatisk spændingstilpasning, så den kan bruges overalt i verden, uanset hvilken spænding der er i stikkontakten. Hårtrimmeren kan bruges både med og uden ledning.

Batteriet kan holde til omkring 50 minutters brug før, at det skal oplades. Batteriet er fuldt opladet efter omkring en time.

Tre afstandskamme og nem vedligehold

Panasonic ER 1611 leveres med tre forskellige afstandskamme, der giver mulighed for klipning i forskellige længder fra 0,8 mm. til 15 mm. Du kan også bruge denne hårtrimmer uden afstandskamme, hvor den kan indstilles til 5 forskellige længder mellem 0,8 og 2 mm.

Trimmeren leveres med en olie til at smøre bladene med og bladene kan også tages af, hvis det bliver nødvendigt. Det betyder, at det er let at udskifte blade og andre reservedele, som kan blive slidte, hvis hårklipperen bruges meget eksempelvis i en frisørsalon. 

Specifikationer for Panasonic ER 1611:
 Titaniumbelagte, selvslibende blade
 Automatisk spændingstilpasning, så du kan bruge hårtrimmeren overalt i verdenen
 Batteriet har en levetid på op til 50 minutters brug
 1 times opladningstid
 Leveres med 3 forskellige afstandskamme og kan bruges til fem forskellige længder uden afstandskam
 Trimmeren har en særlig kraftig motor, med et konstant omdrejningstal på 10.000 rpm
 Leveres med olie til bladene, rensepensel samt en bordlader

Fordele

 • Ekstremt slagfast og brudtæt
 • Justerbar klippelængde via hjul
 • Designet gør den både let i vægt og nem at håndtere
Ulemper

 • Intet batteridisplay
 • Svært at se om den er opladet eller ej

Braun 9-in-1 MGK5280 

Udnævnt som den “Bedste helkrops-pakke” ved det amerikanske magasin Esquire.com
God anmeldelse ved onlinemagasinet Tretrendspotter.net
Speciel pris: ”Bedste budgetvenlige valg” ved det svenske website Produktexperten

Braun 9-in-1 MGK5280

Få bugt med hår overalt på kroppen med Braun 9-in-1 MGK5280. Maskinen egner sig ikke kun til klipning af hovedhår, men inkluderer også præcisionstrimmer til næse, øre og skæg. Der medfølger også en Gillette barbermaskine til dig, der foretrækker et glatbarberet udseende.

Alsidig og funktionel maskine

Med den alsidige maskine fra Braun kan du opnå en hårlængde fra 0,5 til 21 mm. Der medfølger 9 kamme i købet, som giver god variationsmulighed. 

Maskinen har et vandtæt design, så du kan væske den under rindende vand eller ved brug af den medfølgende rengøringsbørste. Efter rens kan du opbevare den sikkert i det medfølgende etui. 

Der følger en batterioplader med i prisen. Opladningstiden på 1 time er kort, og du har også mulighed for hurtig opladning på 5 min. Ved et fuldt opladet batteri er driftstiden lang – nemlig 100 minutter.

Braun 9-in-1 MGK5280 vs. markedet

9-in-1 MGK5280 er udnævnt som den ”Bedste helkrops-pakke” ved det amerikanske magasin Esquire.com. Magasinet anerkender modellen for at være effektiv ved både kropshår, skæg og hovedhår. 

Blandt flere fordele fremhæver onlinemagasinet Thetrendspotter.net: ”Du får op til en times driftstid, og enheden er helt vandtæt, så du kan endda bruge den i brusebadet”.

Specifikationer
 Driftstid: 100 m
 Opladningstid: 1 t
 Længdeindstillinger: 13
 Min. længdeindstilling: 0,5 mm
 Maks. længdeindstilling: 21 mm
 Strømkilde: Genopladeligt batteri
 Farve: Sort

Fordele

 • Kan klippe både kort og langt skæg + hoved- og kropsbehåring
 • Lithium-ion-batteri eller strømforsyning (ekstraudstyr)
 • X-formede skæreblade giver bedre præcision
Ulemper

 • Nogle brugere har klaget over Body Groomer


Philips QC5580

Philips QC5580

 

.
Philips QC5580 er blevet anmeldt af tre forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Groomandstyle.com, Instantgrooming.com og Hairclippersclub.com.

Alle ekspertkilder er begejstrede for hårtrimmeren, som de henholdsvis har givet en god anmeldelse samt 8,6 ud af 10 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens roterende hoved, fleksibilitet og justeringsmuligheder.

Til gengæld er eksperterne ikke begejstrede for hårtrimmerens støjniveau og pris.

Eksperterne: Alsidig genopladelig hårtrimmer velegnet til enhver mand

Ifølge de tre ekspertkilder er Philips QC5580 en alsidig hårtrimmer, der passer til forbrugere, der ønsker en alsidig og genopladelig model.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Instantgrooming.com, at Philips QC5580 er velegnet til mænd, der ”ønsker et skaldet look”, da den giver de ”ønskede resultater hver eneste gang”.

De forklarer ydermere, at ”barbermaskinen er fyldt med en række nyttige funktioner, der gør barberingsprocessen hurtig og behagelig, hvilket gør den til et perfekt valg for enhver mand.”

Dette er eksperterne fra Groomandstyle.com enige i og nævner især Philips QC5580 mange anvendelsesmuligheder som en fordel, da den både kan bruges som øretrimmer, til et skaldet look m.m.

Hairclippersclub.com har også testet Philips QC5580 og hæfter sig især ved modellens fleksibilitet samt unikke design. De er dog ikke særligt vilde med dens plastikkamme.

180 graders roterende hoved og flere indstillingsmuligheder

Med Philips QC5580 får man en hårtrimmer med et roterende hoved, der kan bruges både med eller uden ledning.

Dette giver brugeren fuld kontrol over trimmerens vinkel, så man har dreje hovedet til at få fat på de mere vanskelige områder.

Derudover kommer Philips QC5580 med flere indstillingsmuligheder. Man kan blandt andet dreje det integrerede zoomhjul under trimmerens hoved for at vælge den ønskede længdeindstilling.

Der findes i alt 14 længdeindstillinger fra 0 til 15 millimeter samt en præcisionskam til helt trimmet hår.

Efter brug af hårtrimmeren er der mulighed for at vaske den under vandhanen for en effektiv rengøring, da modellen er 100 % vandtæt. Man behøver derfor ikke bruge lang tid på at rense modellen.

Hårtrimmer med selvslibende blade, batterilampe og gummigreb 

Philips QC5580 er forsynet med selvslibende knive i rustfrit stål, der forbliver skarpe i lang tid. Dette sikrer det bedste resultat ved hårtrimning.

De rundede kanter på både skær og kamme forhindrer, at man river sig. De er desuden skånsomme mod huden.

Hårtrimmerens kraftfulde NiMh-batteri holder i op til 60 minutter efter 1 times opladning. Hvis man oplader modellen i blot 10 minutter, sikrer dette 10 minutters brugstid.

Når modellen er fuldt opladet, lyser batterilampen hvidt. Den blinker orange, når der kun er 10 minutter brugstid tilbage.

Man er ydermere sikret et optimalt greb takket være gummigrebet, hvilket gavner betjeningen. Sidst men ikke mindst medfølger der et rejseetui ved køb af Philips QC5580, hvor man kan opbevare trimmeren, når man ikke bruger den, eller når man er på farten.

Fordele

 • 180 graders roterende hoved gør det nemt at nå selv de sværeste steder
 • 14 indbyggede længdeindstillinge
 • Lithiumbatteri
 • Knivene er selvslibende
 • Fuldt vaskbar og nemt at gøre ren
Ulemper

 • En smule støjende
 • Af og til skærer den ikke jævnt

Philips HC9490/15 – Hårtrimmer med gode anmeldelser

✅ Anbefalet hos Askmen.com
✅ Gode brugeranmeldelser

Philips HC9490-15

 

.
Denne hårtrimmer fra Philips har fået rigtig gode anmeldelser af brugerne og bliver også anbefalet hos Askmen.com, som er et stort amerikansk magasin for mænd.

De giver især trimmeren ros for sin indbyggede memory-funktion, som gør den i stand til selv at husker de seneste klippeindstillinger.

Trimmeren har en dual-blade teknologi, hvilket betyder, at den er udstyret med et dobbelt lag barberblade – ifølge testresultaterne er barberbladene af rigtig god kvalitet. Askmen.com påpeger, at dual-blade teknologien sørger for, at trimmeren kan klippe selv meget tykt hår uden problemer.

Fuld kontrol ved klipning

Philips skriver selv, at denne hårtrimmer giver fuldstændig kontrol og præcision ved klipningen.  Philips HC9490/15 er udstyret med 400 længdeindstillinger med 0,1 mm præcision, motoriserede trimmerkamme og en hukommelsesfunktion, der husker 3 indstillinger pr. kam. Du kan også bruge hårtrimmeren uden kam og få en tæt klipning på 0,5 mm.

Hårtrimmeren er udstyret med et såkaldt præcisionshjul, der gør det nemt at indstille den til præcis den længde, som du ønsker. Du vælger længden på det følsomme præcisionshjul med fingeren og med 400 forskellige længdeindstillinger, kan du få lige præcis den længde og tykkelse du ønsker.

Hårklipperen fra Philips har titaniumskær, hvilket sikrer høj kvalitet og bladene er selvslibende, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt bladene er skarpe nok. Batteriet i denne hårtrimmer roses desuden meget, da det har en driftstid på op til 3 timer og kan oplades på bare en time.

Selvregulerende hastighed

Motoren er både holdbar og kraftig og kan selv regulere sin hastighed, afhængig af opgaven. Hårtrimmeren kommer med 3 justerbare hårkamme, fra 1-7 mm, 7-24 mm og 24-42 mm med 0,1 mm mellem hver længde.

Dette betyder, at den klarer alt slags hår, uanset tykkelse, og at du kan få lige præcis det resultat du ønsker. Hukommelsesfunktionen gør, at du kan gemme din favoritlængde til næste klipning. Philips HC9490/15 leveres med en praktisk holder samt et rejseetui, der sikrer en praktisk opbevaring.

Specifikationer for Philips HC9490/15:
 Titaniumbelagte, selvslibende blade, der ikke skal smøres
 400 længdeindstillinger fra 0,5 til 42 mm
 Et præcisionshjul, der giver dig præcis feedback om den valgte længde
 Hukommelsesfunktion, så du kan gemme din favoritlængde til næste klipning
 Holdbar og kraftig motor
 Batteri med en levetid på op til 3 timer
 1 times opladningstid
 Leveres med 3 kamme, praktisk holder samt et rejseetui

Fordele

 • Trådløs
 • Touch scan interface
 • Mere end 400 låsbare klippelængder
 • 3 justerbare hoveder
 • Hukommelsesfunktioner husker din sidst brugte klippelængde
Ulemper

 • Relativt stor og tung, berøringsfølsom
 • Justeringen er lidt for følsom

Remington HC6550

✅ Seks ud af seks stjerner hos M!

Remington HC6550

Hårtrimmeren fra Remington har fået rigtig gode anmeldelser. Både fra brugerne og også fra bladet M!, som giver trimmeren 6 ud af 6 mulige stjerner.

En af grundene til, at denne model fra Remington er ganske populær skyldes, at den er udstyret med en række smarte funktioner, der adskiller den fra andre hårtrimmere i samme prisklasse.

Fjerner selv afklippet hår

Remington HC6550 er udstyret med en sugefunktion, så afklippede hår suges væk mens du bruger trimmeren. Dermed undgår man både afklippede hår på sig selv og på gulvet.

Bladene i hårtrimmeren er titaniumbelagte og selvslibende, hvilket betyder, at du ikke behøver bekymre dig om at skifte dem. Ifølge Remington, så er disse blade ekstremt holdbare og skulle holde hele produktets levetid.

Lang batteritid

Remington HC6550 er udstyret med et kraftigt batteri, som kan holde op til 60 minutter på en opladning. Det betyder, at du kan bruge hårtrimmeren uden at skulle bekymre dig om en ledning der er i vejen. Opladningstiden er omkring 4 timer.

Der medfølger 9 kamme i forskellige længder, fra 1.5 til 25 mm, så der er mulighed for at klippe sit hår i mange forskellige længder. Du kan vaske maskinens hoved under vand, så eventuelle hår nemt kan skylles væk. Remington HC6550 kommer med et praktisk rejseetui, en rengøringsbørste og smørreolie.

Specifikationer for Remington hc6550:
 Titiniumbelagte, selvslibende blade
 Sugeteknologi, der fjerner uønskede hår under brug
 Lithiumbatteri, med op til 60 minutters levetid
 4 timers opladningstid
 9 kamme, i længderne 1.5 til 25 mm.
 Kan anvendes både med og uden ledning
 Kommer med rejseetui, rengøringsbørste og smøreolie
 Der ydes 3 års garanti på hårtrimmeren


FAQ

🤩 Hvilke hårtrimmere er de bedste på markedet?

Hvad der udgør en god hårtrimmer kommer an på, hvad dine personlige præferencer er. Dog findes der nogle super gode modeller på markedet, som du bestemt bør tage et kig på. Nogle eksempler på sådanne modeller er blandt andet Wahl ColorPro, Philips Series 9000 og Remington Quick Cut HC4250.

🧐 Hvordan vælger jeg en hårtrimmer?

Når du skal vælge en hårtrimmer, så er det ekstremt vigtigt, at du tænker over, hvad dine personlige behov og ønsker til maskinen er. For eksempel bør du overveje, hvor kraftig en maskine du reelt har brug for. Dertil bør du også overveje, hvor lang batterilevetiden skal være. Det kan også afhænge af prisen, og hvis du ikke har det store budget, kan du holde øje med om hårtrimmerne kommer på tilbud.

👍 Hvilke hårtrimmere bruger barberer?

Præcis ligesom at privat personer bruger forskellige hårtrimmere, så er det også vidt forskelligt, hvilke trimmere barbere vælger at bruge. Derfor bør du i stedet vælge en trimmer, som lever op til dine personlige behov og ønsker, frem for at vælge en model udelukkende fordi den bliver brugt af barbere.

🤔 Hvad er forskellen på en hårklipper og en hårtrimmer?

Forskellen på en hårklipper og en hårtrimmer er, at en hårklipper er beregnet til at klippe større mængder hår, men den klipper ikke tæt ind til hårbunden. En hårtrimmer derimod er designet til at barbere tæt ind til hovedbunden, hvormed den er god til de mere præcise, tætte trimninger.


Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Udover de ovenstående tests og anmeldelser fra ekspertkilder har vi også kigget på forbrugeranmeldelser hos Amazon.de. Vi har set nærmere på hårtrimmeren Babyliss E962E Pro 45, der har fået gode anmeldelser af brugerne. Hvis du ønsker at læse brugernes anmeldelser af hårtrimmeren, kan du klikke ind her på Amazon.de.

Øvrige tests

Hos Forbrugsguiden har vi ligeledes udarbejdet en barbermaskine guide, hvor vi har samlet de barbermaskiner der er blevet kåret til testvindere af forskellige eksperter. I artiklen får du altså et komplet overblik over hvilke modeller som eksperterne vurderer som de bedste på markedet netop nu. Vi har ligeledes i denne artikel sammenlignet priserne på markedet, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst. Du kan også tjekke vores guide til elektriske tandbørster, så du får de reneste tænder i byen. Læs også om de bedste IPL hårfjernere.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops.

Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Allesbeste.de

Det tyske website Allesbeste.de tilbyder testresultater og købsanbefalinger af produkter inden for blandt andet elektronik og pleje. Redaktørerne er eksperter på det område, de beskæftiger sig med. 

Websitet har fået testet Panasonic ER DGP82 professionelt af frisører fra Barber House. På baggrund af testen anbefaler Allesbeste.de modellen, som her er topscorer og nr. 2 på listen ud af 5 hårtrimmere.

Testen er skrevet den: 22. januar 2021

Læs hele testen her

Amazon.com

Internetgiganten Amazon.com gør en dyd ud af også at give kunderne mulighed for at bedømme produkterne. Deres størrelse og kundebase er stor, så volumen af anmeldelser er høj og giver et godt overblik over produktet, der løbende opdateres med nye anmeldelser.

På Amazon.co.uk er de begejstrede for Remington Colour Cut HC5035. Baseret på mere end 20.000 anmeldelser får hårtrimmeren 4.6 ud af 5 stjerner. Særligt fremhæves at den er nem at holde ved brug, nem at rengøre og generelt nem at bruge. 

Hos de italienske kunder på Amazon.it er Panasonic ER 1611 populær. Mere end 11000 kunder har anmeldt den og givet den 4.6 ud af 5 stjerner. De kvaliteter som får særlig høj karakter, er at den er nem at holde og nem at bruge. 

Du kan se anmeldelserne her og her

Anbefaler.com

Anbefaler.com er en norsk test- og anmelderside, som udpeger testvindere af produkter til hjemmet. Ambitionen er at kombinere faglig kompetence og personlig erfaring for at finde de bedste produkter til forbrugerne. 

Sitet udpeger Philips Series 5000 HC5612 som testvinder efter en omfattende vurdering af over 40 hårtrimmere på markedet. Philips product får 7 ud af 10 stjerner ud efter test af produktets ydeevne, konstruktion, brugervenlighed mv.

Testen er udført i: 2021

Læs hele testen her

Electricshaversuk.co.uk

Hos electricshaversuk.co.uk er de eksperter i plejeprodukter og har været det siden 2011. Deres mission er at gøre det let for dig at navigere i det store udbud af forskellige produkter ved at tilbyde dig grundige tests og anbefalinger. 

Philips Series 9000 er blevet anmeldt på siden og har fået 4 ud af 5 stjerner. De lægger vægt på, at den giver en tæt barbering, kan komme godt rundt på grund af det fleksible hoved, og SmartClean systemet holder shaveren opladet og rengjort. 

Anmeldelsen er opdateret den: 2. februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

Esquire.com

Det amerikanske magasin informerer om og anmelder produkter til mænd inden for områder som teknologi og livsstil. 

Wahl ColorPro får en god anmeldelse af magasinet, som udnævner den som den ”Bedste budget hårklipper”. Bedømmelsen er baseret på en vurdering af parametre som håndterbarhed, pris og kvalitet.

Testen er udført den: 19. marts 2021

Læs hele testen her

ExpertReviews.co.uk

Det anerkendte, britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet. De fokuserer særligt på de produkter, den almindelige person har brug for til at holde hus og have.

På deres site har de lavet en guide til de bedste hårtrimmere i 2021. Her har de kigget på faktorer som pris, hurtighed og om de er trådløse eller med ledning. I deres guide er Remington Colour Cut HC5035 fremhævet som et godt køb.

Anmeldelsen er opdateret den: 22. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

GQ-magazine.co.uk

GQ-magazine.co.uk er det britiske livsstilsmagasin GQs onlinemagasin. Her skriver de artikler og guider dig til alt det, du har brug for i det moderne liv.

Philips series 9000 er med i deres ”Best beard trimmers guide”. De har testet for komfort, brugervenlighed, præcision og fremhæver særligt den gode finish ved Philips series 9000 trimmeren. 

Kilden er opdateret den: 23. marts 2021
Du kan se guiden her

Groomandstyle.com 

Groomandstyle.com er en webportal med inspiration og guides til mænd og kvinder. Redaktionen laver uafhængige tests af produkter og giver et bud på de bedste grooming- og styling-produkter. 

I deres test af de bedste elektriske trimmere til mænd har de Philips QC5580 som den bedste i deres top 7-liste. I deres test fremhæver de designet af selve klippehovedet, særligt det roterende hoved fordi det letter den udfordring, det kan være at klippe sig selv. 

Testen er opdateret: april 2021
Du kan se testen her

Haar-profi.net

Det tyske website Haar-profi.net rådgiver om og tester produkter til hårfjerning. Ambitionen er at holde læseren ajour med alt inden for hår, skæg og kropspleje. 

I et testoverblik over hårtrimmere får Panasonic ER DGP82 den specielle pris ”Topmodel 2020”, og redaktionen udnævner den som favorit. Bedømmelsen er baseret på en opvejning af fordele og ulemper og en test af maskinens ydeevne, holdbarhed, præcision mv.

Testen er udført i: Marts 2021

Læs hele testen her

Hairclippersclub.com

Hos Hairclippersclub.com specialiserer de sig i hårtrimmere og elektriske barbermaskiner – både til den daglige barbering, trimning af skæg og anden pleje. 

Philips QC5580 er blevet anmeldt af en af deres eksperter, som på trods af ikke at være den store Philips fan generelt er blevet overvundet til denne model. Han fremhæver blandt andet det unikke design og fleksibilitet og at den er kompakt og let at holde. Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro får også en strålende anmeldelse 

Anmeldelsen er opdateret den. 1. april 2021
Du kan se anmeldelsen her og her

Instantgrooming.com 

Hos instantgrooming.com er deres mission at være det sted, mænd går til for at få tips til, hvordan de kan se allerbedst ud. De laver uafhængige anmeldelser og tests af produkter, så du kan blive guidet til de rigtige køb.

Philips Norelco QC5580 har fået en strålende anmeldelse, hvor den får 9,6 ud af 10 mulige point. Anmelderen er særligt glad for det roterende hoved, at produktet er vandtæt, og at der er mange indstillingsmuligheder ift. længde. Helt generelt får produktet en god anmeldelse på flere parametre. 

Anmeldelsen er opdateret den: 1. juni 2016
Du kan se anmeldelsen her

Made4men.no

Made4men.no er en norsk forhandler af pleje- og skønhedsprodukter til mænd. Forhandleren tester og anmelder udvalgte produkter for at guide forbrugerne.

Made4men.no har afprøvet Njords hårtrimmer og udnævnt den som testvinder efter en gennemgang af parametre som motor, ydeevne, holdbarhed og driftstid.   

Testen er udført den: 2. januar 2020

Læs hele testen her

Menshealth.com

Menshealth.com er et af verdens største magasiner til mænd, der beskæftiger sig med emner som pleje og tech. 

Ved den britiske version af magasinet er Babyliss Japanese Steel E990E topscorer og nr. 2 på listen ud af 16 hårtrimmere. Bedømmelsen baserer sig på en gennemgang af parametre som materialer, præcision og hurtighed.

Testen er skrevet den: 11. marts 2021

Læs hele testen her

Pocket-lint.com

Det engelske website Pocket-lint.com tester og anmelder nye elektroniske produkter for at hjælpe forbrugere til den rette købsbeslutning. 

Sitet giver en god anmeldelse af Babyliss Japanese Steel E990E, som her er nr. 3 på listen ud af 6 hårtrimmere. Bedømmelsen sker på baggrund af en gennemgang af parametre som design, pris og ydeevne.

Testen er skrevet den: 24. februar 2021

Læs hele testen her

Swankyman.com

Swnakyman.com er stedet for de smarte, stilbevidste mænd, som går op i deres udseende og personlige pleje. Her finder du guides, artikler og anmeldelser af plejeprodukter og andet, som den moderne mand har brug for, så han ser lækker og velplejet ud.

Swankyman.com’s anmelder har givet Wahl Elite Pro hårtrimmeren en rating på 8,5 ud af 10 mulige point. Han fremhæver særligt, at den er meget brugbar og kan anvendes til flere opgaver såvel som den høje kvalitet og gode motor. 

Du kan se anmeldelsen her

Telegraph.co.uk

Det britiske nyhedsmedie Telegraph.co.uk har eksisteret i over 160 år og deler nyheder inden for områder som livsstil, tech og økonomi. 

Nyhedskilden giver en god anmeldelse af Remington Quick Cut HC4250 med fokus på blandt andet design, hastighed og bladteknologi. Maskinen får en 3. plads ud af 6 med begrundelsen: ”Bygget til hastighed”.

Testen er skrevet den 2. juni 2020

Læs hele testen her

Test.se

Det svenske website Test.se indsamler og analyserer eksperttests og brugerbedømmelser af produkter for at give forbrugerne det bedste af det bedste. 

Sitet tildeler den specielle pris ”Bedste budgetvenlige valg” til Philips Series 5000 HC5612 med dommen: ”Overkommelig hårtrimmer, der er nem at bruge”. Vurderingen er gjort med afsæt i kundeanmeldelser og en sammenligning af produktet med andre hårtrimmere med fokus på: længdeindstillinger, inkluderet tilbehør og funktioner.

Testen er skrevet den: 3. marts 2021

Læs hele testen her 

Testberichte.de 

Testberichte.de er en tysk hjemmeside, hvor deres redaktion af objektive eksperter bedømmer forskellige produkter. De laver tests af alle former for produkter til hjemmet, plejeprodukter og værktøj, og de sammenligner også med andre tilsvarende produkter på markedet.

Hos Textberichte.de har de anmeldt Philips series 9000 og Braun HC5010. Philips series 9000 får mange roser og scorer 4,9 ud af 5 mulige stjerner. Produktet får ros for at være moderne og effektivt med et lavt støjniveau. Braun HC5010 scorer i alt 4,2 stjerner ud af 5 i testen hos Testberichte.de. Modellen er fin til almindeligt brug, men skal ofte smøres for at yde optimalt.

Anmeldelsen er opdateret den: 18. februar 2020
Du kan se anmeldelserne her og her

The Independent 

The Independent er en velrespekteret britisk avis der er grundlagt i 1986. Siden 2016 har de udelukkende udkommet online på deres hjemmeside.

I deres guide ”8 best hair clippers for a professional buzz cut at home” fremhæver de Braun HC5010 som et alsidigt værktøj, der er let at bruge. Afsættet for at finde de gode produkter har været at finde trimmere, som var simple og nemme at bruge til en hjemmeklipning. Her fremhæver de derfor Brauns model som en af de bedste kandidater. 

Anmeldelsen er opdateret den: 15. maj 2020
Du kan se anmeldelsen her

The New York Times 

En af Amerikas, hvis ikke verdens, største og mest velrenommerede aviser. De udkommer nationalt i USA, internationalt samt i webformat. 

Redaktionen har lavet en guide over de bedste hårtrimmere til hjemmebrug og valgt Wahls Elite Pro ud som den bedste i deres test. De begrunder valget med trimmerens alsidighed, det store udvalg af tilbehør og den høje kvalitet, som giver en god og behagelig klipning. 

Anmeldelsen er opdateret den: 11. august 2020
Du kan se anmeldelsen her

Thesun.co.uk

TheSun.co.uk er Storbritanniens største og en af verdens største engelsksprogede aviser. Avisen beskæftiger sig med områder som nyheder, tech og livsstil.  

TheSun.co.uk giver en god anmeldelse og en 7. plads til Remington Quick Cut HC4250. Anmelderen kommenterer på maskinens design, håndterbarhed og teknologi.

Testen er skrevet den: 11. marts 2021

Læs hele testen her

Thetrendspotter.net

Thetrendspotter er et af de største onlinemagasiner til mænd og kvinder med interesse i mode, pleje, skønhed og tilsvarende emner. 

Wahl ColorPro er topscorer ved magasinet, som har givet den en 1. plads på listen med 15 hårtrimmere til mænd. Placeringen er givet ud fra en vurdering af produktets håndterbarhed, design, driftstid, hygiejne mv. Bemærk, at modellen ikke er testet af magasinet. 

Læs hele testen her

Toptenreviews.com 

Toptenreviews.com profilerer sig ved deres ønske om at hjælpe forbrugerne til bedre køb. De researcher og tester alle produkter i deres anmeldelser grundigt for at give forbrugeren brugbare tips. 

I deres anmeldelse af Braun HC5090 fremhæver de trimmerens gode egenskaber som en trådløs trimmer, der er særligt god til detaljer og finish. På trods af at dette produkt ikke kommer med så meget tilbehør, finder de den alligevel velegnet til forskelligt brug. 

Anmeldelsen er opdateret den: 12. april 2018
Du kan se anmeldelsen her

T3.com

T3.com er et web- og printmagasin, der centrerer sig om de smarte gadgets, der gør livet lidt lettere. De skriver om teknologi, livsstil, produkter til hjemmet og gode oplevelser.  

I anmeldelsen hos T3.com får Philips series 9000 deres ”T3 Platinum Award” og nævner den som en af de bedste skægtrimmere på markedet. Særligt finder de den pålidelig, behagelig og god til detaljer og kant

Anmeldelsen er opdateret: marts 2021
Du se anmeldelsen her

Wisebarber.com

Wisebarber.com ønsker at være stedet, hvor barberer og frisører kan finde nødvendig og brugbar viden om de gode produkter på markedet. Redaktionen tester og anmelder produkterne ud fra objektive parametre.

Anmeldelsen af Wahl Elite Pro pointerer, at det er produktet, du har brug for til hjemmeklipningen. Deres anmelderpanel består af professionelle barberer, og trimmeren har fået en god anmeldelse baseret på produktets lange garantiperiode, det store udvalg af forskellige kamme og den kraftfulde motor. 

Anmeldelsen er opdateret den: 9. juni 2020
Du kan se anmeldelsen her

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme