Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

iRobot Roomba i7+ test-guide: En grundig gennemgang og anbefalinger

Robotstøvsugere er efterhånden blevet del af mange hjem, og iRobot Roomba i7+ er ingen undtagelse. Denne model er eksperternes favorit, men hvad gør den så særlig?

I denne artikel dykker vi ned i de tekniske specifikationer og unikke funktioner, der gør iRobot Roomba i7+ til et must-have. Vi ser også nærmere på, hvad eksperterne mener om robotstøvsugeren, så du hurtigt kan se, om den eventuelt er noget for dig.

OBS: tidligere udvalgte produkter, som enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste irobot roomba i7+ i test-guiden 2025:

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

Fordele og ulemper ved robotstøvsugeren

Baseret på viden fra den store danske boligside Bolius.dk guider vi her til fordele og ulemper ved at anskaffe sig en robotstøvsuger:

Fordele ved en robotstøvsuger: 

Intet manuelt arbejde: Denne fordel giver sig selv – med en robotstøvsuger behøver du ikke varetage en manuel støvsugning i hjemmet nær så tit. Du sparer derfor både en masse tid og besvær.

Forbedrede versioner: Tidligere haltede rengøringsevnerne på robotterne en del, men de moderne varianter er blevet markant forbedrede. Det betyder, at selv om der skal en gang manuel støvsugning til en gang imellem, så er det ikke nær så ofte som før.

Let at komme i gang: Tiden, hvor robotstøvsugere kun var for teknologi-nørder, er slut. Selv om man kun har meget lidt teknisk snilde, vil man godt kunne indstille og sætte den op.

Enkel betjening: Det er ligeledes blevet lettere at betjene robotterne og planlægge tidsplan, start og stop. Man kan for eksempel indstille den til at støvsuge, når man ikke er hjemme – så mindsker man gener.

Forhindringer: De fleste robotstøvsugere kan i dag godt klare mindre forhindringer, som for eksempel dørtrin. Det betyder, at de lettere kan køre fra rum til rum.

God mod allergi: Støvsugning kan være en hård opgave for en allergiker, men en robot klarer selv arbejdet – så undgår man, at støv og partikler hvirvles op i næsen. Desuden kan man som nævnt indstille den til at støvsuge, når man ikke er hjemme.

App: De fleste moderne robotstøvsugere kommer i dag med en app, så man kan styre den via telefonen. På den måde kan man overvåge og planlægge, selv når man ikke er i rummet.

Optager kun lidt plads: En robotstøvsuger fylder ikke ret meget – det gør de fleste lade-stationer heller ikke.

Frygt ikke trappen: Som taget ud af en tegnefilm ser man sin nyindkøbte og dyre robotstøvsuger falde ud over trappekanten i slowmotion – dette behøver man ikke frygte med de moderne apparater. De fleste har indbyggede fald-sensorer.

Gulve og tæpper: Robotterne vil have lettest ved at rengøre hårde overflader (ligesom almindelige støvsugere), men flere af dem er også effektive på tæpper. En del modeller kommer også med mange børster og flertrins-systemer.

Hunde- og kattehår: Robotstøvsugerne er skabt til at kunne fjerne hår fra pelsede husdyr som hunde og katte – både de korte og lange.

Kommer helt ind under sofaen: Med den lave højde kan robotstøvsugeren let komme ind under senge og sofaer – det kan være en stor udfordring for en almindelig støvsuger med stang eller med slange.

Ulemper ved en robotstøvsuger:

Pris: Robotstøvsugere er generelt noget dyrere end almindelige støvsugere.

Kan ikke helt erstatte den normale støvsuger: Selv om robotterne er blevet forbedrede med hensyn til rengøringsevner, kan de ifølge eksperterne stadig ikke helt erstatte den almindelige, manuelle støvsuger.

Forhindringer i banen: Selv om robotstøvsugeren skaber en rute, der går uden om forhindringer, bør man alligevel fjerne det, man kan, før den går i gang. Det sikrer det bedste rengøringsresultat. Man kan også komme ud for, at den sætter sig fast under eller mellem møbler eller i hjørner.

Ledninger: Robotstøvsugerne kan have svært ved at komme over kabler og ledninger, der ligger på gulvet. I stedet kan de blive suget op, hvilket kan ødelægge både robotten, kablerne eller den genstand, som kablerne er sat til. Det kan også resultere i væltede genstande såsom lamper og fjernsyn med mere.

Følsomme sensorer: Nogle af robotternes sensorer er lidt for fintfølende. For eksempel kan det være, at robotstøvsugeren registrerer lavt-hængende genstande såsom gardiner som forhindringer, og derfor styres der udenom.

Rengøringsproblemer ved genstande: Robotstøvsugerne kan have svært ved at fjerne alt støv og skidt rundt om både genstande, bordben og stoleben samt i hjørner og langs kanter.

Tykke tæpper: Har man flere tykke tæpper i huset, skal man være opmærksom på, at robotterne kan have svært ved at fjerne snavs og skidt i dybden i fibrene.

Guide: Dette skal du overveje, hvis du vil købe en robotstøvsuger

Et par hurtige råd til de ting, du bør have in mente, når du kigger efter en robotstøvsuger:

  •  Køretid: Hvor længe kan robotten køre per opladning?
  •  Ladetid: Hvor lang tid tager det at lade batteriet fuldt op?
  •  Støvbeholder: Hvor høj er kapaciteten?
  •  Navigation: Kan man selv planlægge en rute?
  •  Sensorer: Kan robotten selv registrere forhindringer og trapper?
  •  Højde: Er den lav nok til at komme ind under møbler og gøre rent der?
  •  Teknologi: Findes der en tilhørende app?
  •  Rengøringsevner: Hvor god er robotten til at gøre rent? Læs med fordel her eksperternes vurdering – der findes link til disse nederst i denne artikel.

Sådan holder du hjemmet frit fra støv

Tommelfingerreglen lyder, at man bør støvsuge hjemmet minimum én gang om ugen for at holde det frit fra støv og de gener, som støv kan medføre. Baseret på ekspertviden fra Politiken guider vi her til, hvordan du bedst får bugt med støv.

For meget støv og snavs kan føre til luftvejsproblemer og astma samt allergi over for husstøvmider. Dette kan give mange hverdagsgener som dårligt velbefindende, hoste, pudsen næse, kløen i næse og øjne samt røde øjne. Derfor er det vigtigt at holde hjemmet rent og støvfrit.

Støvsug én gang om ugen: Det kan ikke nævnes for tit – regelmæssig støvsugning fjerner støv og husstøvmider. Har man børn eller pelsede husdyr, bør man gøre det oftere.

Filter: Vælg en støvsuger med et godt filter, for eksempel et HEPA-filter. Det sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper ud i luften igen.

Aftørring før støvsugning: Start med at tørre støv af overfladerne i hjemmet, inden der skal støvsuges. Når man tørrer støv af, kan en del af støvet nemlig let ende på gulvet – så slipper man for at støvsuge igen med det samme.

Udluftning: Luft ud hver dag. Gerne med gennemtræk og både morgen og aften. Støvsug også gerne med åbne vinduer, eller luft ud bagefter.

Glem ikke sengetøjet: Husstøvmider lever godt i sengetøjet. Skift det hver 14. dag og vask det på 60 grader.

FAQ

Hvilken er den bedste iRobot Roomba at købe?

En af de bedste iRobot Roombas på markedet er uden tvivl den klassiske iRobot Roomba i7+. Robotstøvsugeren er yderst støvsvag, og det gør støvsugningsprocessen i dit hjem langt hurtigere og behageligere. Derudover har den en kraftfuld og effektiv sugningseffekt, der gør det let for robotten at fjerne snavs

Hvor ofte skal jeg tømme min Roomba i7?

En af de mange fordele ved en robotstøvsuger Roomba i7 er, at den kan tømme sig selv ned i en lukket pose. På den måde slipper du for at skulle tømme den hver dag. Den smarte robotstøvsuger kan indeholde støv, hår og snavs fra op til 30 beholdere ad gangen.

Hvor længe holder Roomba i7?

Holdbarheden af din Roomba i7 afhænger meget af, hvor godt du vedligeholder den. Den smarte robotstøvsuger er designet til at klare selv det hårdeste rengøringsarbejde på rekordtid. Sørger du for at vedligeholde din Roomba i7 robotstøvsuger godt, kan den holde i rigtigt mange år ad gangen.

Er Roomba i7 det værd?

Nogle vil mene at robotstøvsugeren Roomba i7 er alle pengene værd, mens andre vil mene, at den er for dyr og ikke det værd. Er du typen, der elsker en god omgang teknologi i form af en flot og velfungerende støvsuger, er Roomba i7 støvsugeren lige noget for dig.

Test og anmeldelser af irobot roomba i7+ anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Businessinsider.com

Businessinsider.com er en business-avis med fokus på finans, økonomi, medier og teknologi. Businessinsider.com har også fokus på forbrugerliv i forbindelse med de ovenstående emner, og det inkluderer tests fra tid til anden. Her har Businessinsider.com derfor testet robotstøvsugeren iRobot Roomba i7+. Læs hele testen hos Businessinsider.com.

Dinside.no

Dinside.no er en norsk avis, der beskæftiger sig med forbrugerprodukter til bil, bolig, fritid og rejser. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Du kan læse mere om testen hos Dinside.no. 

Techradar.com

Techradar.com er et internationalt teknologimagasin, der drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet forskellige robotstøvsugere:

Læs mere om testen af iRobot Roomba i7+ her.

Læs mere om testen af iRobot Roomba 980 her.

Læs mere om testen af Neato Botvac Connected her.

Tek.no

Tek.no er et norsk teknologimagasin, der har forbrugerteknologi som omdrejningspunkt. Magasinet skriver både om nyheder, artikler, guides og tests, der har med teknologi at gøre. Her har Tek.no testet forskellige robotstøvsugere, inklusiv iRobot Roomba 980. Læs om alle støvsugerne hos Tek.no.

Telegraph.co.uk

The Telegraph hører til de store britiske aviser, der både skriver om nyhedsstof, sport, underholdning, kultur, business med videre. Avisen har også fokus på forbrugerliv, og i den sammenhæng har de britiske eksperter her testet de bedste robotstøvsugere på markedet, inklusiv modellen Kobold VR 200. Se hele testen hos Telegraph.co.uk.

Theverge.com

Theverge.com er et amerikansk teknologi- og testmagasin, som har hovedfokus på teknik, videnskab og underholdning. Magasinet bringer nyheder om emnerne samt laver videoer og foretager tests. Her gælder det en test af iRobot Roomba i7+, og den kan læses i sin helhed hos Theverge.com. 

Wired.com

Wired.com er et magasin med fokus på IT, kommunikation, data og teknik i forhold til fremtidens kultur, økonomi og politik. Magasinet udkommer både i en trykt version samt har et online-univers. Wired.com bringer også tests af forskellige elektroniske produkter, og her gælder det en test af robotstøvsugeren iRobot Roomba i7+. Testen kan læses i fuld længde hos Wired.com.

Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Skab dig et overblik over hvad markedet ellers har at byde på, med vores generelle robotstøvsuger test. I denne artikel finder du en gennemgang af de robotstøvsugere, som eksperter og forbrugere har givet de bedste bedømmelser.

Er der en bestemt producent der fanger dine øjne, finder du også her en lang række producent-specifikke tests. Du kan blandt andet læse vores Miele støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, vores generelle støvsuger test og vores Dyson støvsuger test.

Slutteligt har vi her på Forbrugsguiden også en lang række artikler om de praktiske ledningsfrie støvsugere. I vores generelle håndstøvsuger test, ledningsfri støvsuger test og håndholdt støvsuger test, finder du en gennemgang af de bedste støvsugere på området.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme