Printer test – Se de bedste printere

0

I denne printer test ser vi nærmere på en række printere, der er blevet kåret til testvindere eller fået andre udmærkelser i uafhængige test i Skandinaviens mest ansete testmagasiner. Testene konkluderer, at laserprinterne er kommet så langt ned i pris, at de giver mening at købe for private.

Vælger du i stedet en billig blækprinter, bør du først undersøge prisen på blækpatronerne. For de er – med få undtagelser, oftest højest på de billigste printere.

Artiklen gennemgår:

1) Alle testvindere fra de største tests i Skandinavien
2) Hvor det er billigst at købe hver enkelt printer
3) Alle de tests vi har gennemgået finder du sidst i artiklen. Her kan du se links til de originale kilder

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Samsung Xpress M2835DW – Laserprinter

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.dk
Testvinder hos svenske Råd & Rön

Samsung-Xpress-M2835DW-S-W-laserprinter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
985,00 Kr. 0,00 Kr. 985,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

 

Hvis du er på jagt efter en billig sort/hvid-printer, er laserprinteren Samsung Xpress M2835DW værd at kigge nærmere på. Den blev nemlig testvinder i et felt på hele 150 printere, da det danske forbrugermagasin Tænk testede printere. Også i det svenske magasin Råd & Rön blev denne model testvinder, da magasinet i 2016 testede 144 printere. Til trods for det, hører printeren faktisk til blandt de billigste laserprintere, og det er ret overraskende.

Til gengæld er der tale om en model, hvor du kun får de helt basale ting med. Du må undvære scanner- og kopifunktioner, og der er ikke mulighed for at printe på specielle medier eller printe ud fra USB-nøgle eller SD-kort. Samsung Xpress M2835DW er heller ikke specielt lydløs under udprintning, men begge testlaboratorier vurderer dog, at støjniveauet er på linje med gennemsnittet.

Derfor blev Samsung Xpress M2835DW en klar vinder i begge tests:

Der er mange grunde til, at både Tænk og Råd & Rön udpeger netop denne model til en klar testvinder, og en af dem er de lave driftsomkostninger. Som tidligere nævnt er denne printer meget billig i indkøb, og i sådanne tilfælde kan man ofte forvente forholdsvis store omkostninger til toner. Det er imidlertid ikke tilfældet for Samsung Xpress M2835DW, hvor Tænk eksempelvis kommer frem til en meget lav udskriftspris på blot 14 øre pr. tekstside (eller 48 øre pr. grafikside).

Testpanelerne hæfter sig også ved brugervenligheden, som får topkarakterer på alle områder, herunder også udskriftshastigheden, som er forbavsende hurtig, uden at det går ud over printkvaliteten, som også får topkarakter. Printeren kan også fungere trådløst over WiFi og netværk, og trods af de små dimensioner er der alligevel plads til 250 ark i papirskuffen.

Derfor anbefaler vi denne model:

🔵 Høj kvalitet trods lav pris
🔵 Kompakt størrelse
🔵 Høj udskriftshastighed
🔵 Flotte udskrifter
🔵 Lave driftomkostninger
🔵 Lav pris på forbrugsstoffer
🔵 Stor brugervenlighed
🔵 Både trådløst og kablet netværk


HP Officejet Pro 8620 – Blækprinter

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk.dk

HP Officejet Pro 8620

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere

 

Til hjemme-kontoret eller den lille virksomhed er HP Officejet Pro 8620 et rigtig godt bud på en multifunktionsprinter, som klarer næsten ethvert tænkeligt printjob. Der er tale om en farve-blækprinter med mulighed for både at scanne og kopiere. Trods modellens relativt billige pris får den flotte karakterer af Tænk, selv om den testet op imod 149 andre printere.

Den flotte samlede karakter for HP Officejet Pro 8620 opnås, fordi denne printer klarer sig rigtig godt på stort set alle områder. En enkelt detalje trækker dog ned: Tænk har målt, at modellen har et lidt blækspild i forbindelse med de renseprocesser der gennemløbes, hver gang printeren slukkes og tændes. Til gengæld er strømforbruget ved standby meget lavt, så det danske testpanel anbefaler, at man blot lader maskinen stå tændt på standby i det daglige, og dermed undgår blækspildet.

Flere forskellige features gør HP Officejet Pro 8620 til topscorer

Mange billige blækprintere er dyre i drift på grund af prisen på blækpatronerne, men det problem får du ikke med HP Officejet Pro 8620. Tænk har beregnet, at en almindelig tekstside kan printes ud for blot 10 øre. Til gengæld er det naturligvis ikke omkostningsfrit med grafik, hvor en side gennemsnitligt koster 60 øre i blækforbrug.

Printeren starter hurtigt op, og er generelt brugervenlig på alle områder. Tænk vurderer også, at alsidigheden for HP Officejet Pro 8620, både hen henblik på print- og tilslutningsmuligheder berettiger til absolut topkarakter.

Derfor anbefaler vi denne model:

🔵 Lav pris på forbrugsstoffer
🔵 God udskriftskvalitet
🔵 Mange tilslutningsmuligheder
🔵 Indbygget scanner og kopimaskine
🔵 Både trådløst og kablet netværk


Canon Pixma iX6850 – Blækprinter

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk.dk

canon-pixma-ix6850

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.533,00 Kr. 0,00 Kr. 1.533,00 Kr. Læs mere
1.595,00 Kr. 0,00 Kr. 1.595,00 Kr. Læs mere

 

Går dit behov i retning af store A3-farveprint, vil farve-blækprinteren Canon Pixma iX6850 være en billig løsning. Denne printer udmærker sig nemlig ved at kunne klare de store formater, hvilket ellers sjældent ses for printere i denne prisklasse. Printeren klarer selvfølgelig også almindelige A4-udskrifter.

Det danske forbrugermagasin Tænk giver flotte karakterer til denne special-printer. Der er tale om en basal-printer, hvor der er fokus på selve printopgaven. Ekstra funktioner som scanning og kopiering er ikke indbyggede.

Canon Pixma iX6850 hører ikke til blandt de mest økonomiske modeller, men Tænk vurderer trods alt, at blækforbruget ligger inden for normalen. En del blæk vil dog kunne spares, hvis man undgår at slukke og tænde printeren alt for ofte. I den forbindelse foretager den nemlig en rensning af dyserne, og her spildes der ganske meget blæk ifølge målingerne fra Tænk.

Canon Pixma iX6850 får topkarakterer af flere grunde:

I karaktergivningen honorerer Tænk blandt andet, at den prisbillige printer kan klare de mere specielle printopgaver som A3 og print af fotos i standard 10×15-format. I begge tilfælde kan der printes helt ud til kanten af papiret, og der er topkarakterer for printkvaliteten. Testpanelet vurderer også den generelle brugervenlighed som værende over middel.

Der er også topkarakterer for tilslutningsmuligheder, hvor både WiFi- og netværksmuligheder er helt i top. Endelig er Canon Pixma iX6850 helt i særklasse med strømforbruget, som er i bund, uanset om printeren er i drift, dvale eller stand by.

Derfor anbefaler vi denne model:

🔵 Prisbillig printer
🔵 Flotte udskrifter
🔵Kan udskrive større formater end A4
🔵 God brugervenlighed
🔵 Kan tilsluttes både trådløs og kablet netværk


Canon Pixma MX535 – Blækprinter

“Godt valg” hos svenske pcforalla.se

Canon Pixma MX535

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
762,00 Kr. 0,00 Kr. 762,00 Kr. Læs mere

 

Til den lille husholdning med begrænset udskrivningsbehov, er Canon Pixma MX535 ifølge det svenske magasin pcforalla.se et godt valg. Magasinet testede i 2015 20 forskellige printere. På trods af den billige anskaffelsespris, scorer Canon Pixma MX535 alligevel 8 ud af 10 mulige point. Det er dog en billig printer, og den er således i sagens natur hverken hurtig eller kvalitetsmæssigt helt højde med de dyreste printere. Til gengæld får du en multifunktions-printer, der hæver sig op over de helt billige modeller, og som både scanner, faxer, kopierer og printer i sort/hvid.

Som det også er tilfældet med de fleste andre billige blækprintere, er Canon Pixma MX535 lidt dyr i blækforbrug. Dette er uden betydning, hvis printbehovet er lille, og er det tilfældet, giver denne model rigtig mange muligheder til prisen.

Derfor blev Canon Pixma MX535 et ”Godt valg” hos pcforalla.se:

En af de ting, der især imponerer testpanelet hos pcforalla.se, er det meget kompakte design. På trods af de små dimensioner er der alligevel blevet plads til en fuldt integreret dokumentfremfører, så du for eksempel kan scanne, faxe eller kopiere helt op til 30 ark i en arbejdsgang.

Printeren får også gode point for tilslutningsmulighederne, der både omfatter WiFi og opkobling til mobiltelefonen via en app. Herfra kan der printes, og scanning kan overføres direkte til mobilen.

Derfor anbefaler vi denne model:

🔵 God printer til en billig pris
🔵 Indbygget scanner, kopi og fax
🔵 Kompakt design
🔵 Skanner op til 30 ark på en gang
🔵 Trådløst netværk og udskrift fra mobil via appSamsung Xpress M2825ND

Testvinder hos Tænk.dk
Topscorer hos Råd & Rön

Samsung Xpress M2825ND

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.249,00 Kr. 0,00 Kr. 1.249,00 Kr. Læs mere
1.308,00 Kr. 0,00 Kr. 1.308,00 Kr. Læs mere

 

Prisen er presset helt i bund på denne Samsung-laserprinter, men ikke desto mindre klarer den sig forbavsende godt i de tests vi har set på fra både Danmark og Sverige, hvor der er testet henholdsvis 150 og 144 printere. Danske Tænk giver den ligefrem prædikatet ”Bedst i test”, og den ligger blandt de allerbedste i testen hos svenske Råd & Rön.

Når prisen kan komme så langt ned, skyldes det blandt andet, at printeren kun tilbyder den basale printerfunktion uden de store tilslutningsmuligheder. Til gengæld er maskinen særdeles brugervenlig.

Begrundelsen for de flotte placeringer for Samsung Xpress M2825ND:

I de forskellige tests får denne printer stor vægt på den gedigne kvalitet. Maskinen støjer en smule under drift, men det vurderes ikke at være ud over, hvad der er normalen for gennemsnittet af laserprintere. I de udførte tests får printkvaliteten høje bedømmelser, men det går ikke ud over udskriftshastigheden, der også er langt over middel. Tilslutningsmulighederne er også i orden med mulighed for brug af både almindeligt LAN-netværk og WiFi.

Et meget vigtigt punkt i bedømmelsen er desuden den økonomiske drift. Samsung Xpress M2825ND har intet tonerspild, og toneren udnyttes optimalt, således at prisen for en udskrift kommer helt ned på 14 øre for en almindelig tekstside.

Derfor anbefaler vi denne model:

🔵 God udskriftsøkonomi uden tonerspild
🔵 God udskriftskvalitet
🔵 Hurtige udskrifter
🔵 Trådløst og kablet netværk


HP Officejet Pro x576dw – Blækprinter

6 ud af 6 stjerner hos norske Computerworld.no

HP Officejet Pro x576dw

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.299,00 Kr. 0,00 Kr. 7.299,00 Kr. Læs mere

 

Traditionelt har erhvervslivet næsten udelukkende brugt laserprintere, da denne printertype normalt er både hurtigere og billigere i drift. Den tid kan meget vel være forbi, hvis man skal tro Jan Birkeland fra det norske magasin Computerworld, som i 2015 havde HP’s Officejet Pro x576dw til test.

Denne farve-blækprinter tager kampen op med laserprinterne, og det falder ud til fordel for HP’s Officejet Pro x576dw. Den får 6 stjerner ud af 6 mulige. Et af de afgørende punkter er omkostningerne til blæk. Her viser testen at prisen pr. side er billigere, end det ses hos normale laserprintere.

Derfor fik HP’s Officejet Pro x576dw topkarakter i testen:

Traditionelt foretrækkes laserprintere, fordi de er hurtige. Det argument holder ikke med HP’s Officejet Pro x576dw, for Computerwolrd.no målte en almindelige gennemsnitlig udskriftshastighed på 23 sider for denne printer.
Vel at mærke i en kvalitet, som kun kan opnås med blækprintere. I kladde-mode blev modellen målt til at kunne printe hele 72 sider i minuttet.

Redaktionen var også imponeret over scanner-funktionen, der blandt andet kan tage op til 50 ark ad gangen. Tilslutningsmulighederne fik også ros i testen, især på grund af muligheden for både USB- og LAN-tilslutning samt WiFi-drift. Alt kan kontrolleres via det brugervenlige 4,3 tommers touch-panel.

Derfor anbefaler vi denne model:

🔵 Billigere udskrifter end på laserprinter
🔵 Indbygget scanner og kopimaskine
🔵 Betjening via stort 4,3” touch-panel
🔵 Tilslutning via trådløst og kablet netværk, samt USB-læser


Epson SureColor P600 – Blækprinter

6 ud af 6 stjerner hos Lydogbilde.no

Epson SureColor P600

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.565,00 Kr. 0,00 Kr. 4.565,00 Kr. Læs mere
4.901,00 Kr. 0,00 Kr. 4.901,00 Kr. Læs mere

 

Nordens største elektronikmagasin Lydogbilde.no har testet fotoprinteren Epson SureColor P600, og gav den  6 stjerner ud af 6 mulige. Det er en farve-blækprinter, men den hører til i den lidt dyrere klasse. Det primære formål med denne printer er at printe ud i høj fotokvalitet, f.eks. til brug for fotoamatører eller endda professionelle. Dette er altså hovedsageligt en fotoprinter.

Der er således ingen papirkassette i Epson SureColor P600, og en enkelt udskrift kan tage op til flere minutter. Printeren skal også bruge hele 9 forskellige farvepatroner, så det er ikke lige denne type printer man skal anskaffe, hvis behovet primært er strikkeopskrifter og invitationer til børnefødselsdag.

Flere grunde til, at Lydogbilde.no er begejstrede for Epson SureColor P600:

Til hjemmekontoret er Epson SureColor P600 ikke specielt velegnet, men af testen i Lydogbilde.no fremgår det, at det til gengæld er et fantastisk værkstøj for amatørfotografen og endda også til professionel anvendelse. Printeren performer væsentligt bedre end de øvrige sammenlignelige produkter på markedet, og særligt sort/hvid-kvaliteten fremhæves som værende helt exceptionel.

Epson SureColor P600 klarer helt op til A3-formater, og kan printe på næsten enhver form for medie, lige fra fotopapir til bomuld og lærred, og op til en tykkelse på hele 1,3 millimeter. Alt styres og overvåges fra det vipbare betjeningspanel, som også får roser med på vejen. I forhold til andre tilsvarende printere på markedet vurderer Lydogbillede.no også, at udskriften med Epson SureColor P600 går væsentlig hurtigere, uden at det går ud over kvaliteten.

Derfor anbefaler vi denne model:

🔵 Farveægte udskrifter i foto-kvalitet
🔵 Kan udskrive på op til A3-format
🔵 Printer også på bomuld og lærred
🔵 Vipbart betjeningspanel
🔵 Hurtig udskrift i forhold til den høje kvalitet


Gode råd ved valg af printer og type

Det er i dag muligt at få printere til priser helt ned til få hundrede kroner, men det betaler sig alligevel at overveje behov og forventninger før køb. De helt billige printere er typisk blækprintere, forsynet med relativt små blækpatroner, som mest er til demobrug. Mange fabrikanter spekulerer direkte i dette, og sælger printeren ekstra billigt med henblik på en senere fortjeneste på de dyre blækpatroner. Hvis dit print-behov er minimalt, kan de helt billige printere dog sagtens være en udmærket løsning – også på længere sigt.

Har du som privatperson et moderat printbehov, betaler det sig at se lidt nærmere på blækforbruget på den printer, du påtænker at anskaffe. Det kan variere ganske meget, og priserne på originale blækpatroner varierer også en del fra mærke til mærke og fra model til model. Eventuelt kan du også afsøge markedet for såkaldte ”kompatible blækpatroner” – altså kopier af de originale – der oftest er af samme kvalitet som dem, producenterne sælger.

Laserprinteren er blevet billigere

Som artiklen også viser, er de sort/hvide laserprintere kommet så meget ned i pris de senere år, at de kan eventuelt være en overvejelse værd, hvis du ikke har brug for farveprint og flot grafik. Du skal være opmærksom på, at toneren til laserprinteren er dyrere end en almindelig blækpatron. Til gengæld holder den længere, og prisen pr. udskrevet side er væsentligt lavere.

Hvis du skriver mange sider ud hver dag – eventuelt i erhvervsøjemed – vil laserprinteren generelt stadig være det mest oplagte bud, selv om der for tiden kommer flere og flere blækprintere på markedet, som nærmer sig laserprinteren på både performance og pris.

I artiklen har vi flere gode bud på billige laserprintere, som endda i et par tilfælde ligefrem vurderes som de bedste køb generelt set. Laserprintere er en anelse dyrere i indkøb, men de printer hurtigere og billigere, og skal serviceres med længere intervaller. Laserprintere er dog ikke helt så skarpe som blækprintere, når det kommer til udskrivning af flot grafik og billeder i fotokvalitet.


Printer Test: Disse kilder er anvendt i denne artikel

Vi har forsøgt at holde vurderingerne af de enkelte printere på et så sagligt grundlag som muligt. Herunder kan du se en liste over de kilder, vi har anvendt. De enkelte kilder er desuden forsynet med links, så du selv har mulighed for grave dybere i de tests, der ligger til grund.

Tænk
Det anerkendte forbrugermagasin Tænk har gennemgået en omfattende printer test, hvor de har sammenlignet printernes evner på en lang række parametre. Du kan se den fulde printertest her. Det kræver abonnement at få adgang til testen. Er du ikke abonnement, er det stadigt muligt at købe særskilt adgang til testen (det kan gøres via linket).

Her får du adgang til en meget omfattende og relativt ny test af hele 150 forskellige printere, fordelt på både blæk- og laserprintere, basal- og multiprintere. Testresultaterne er listet i et overskueligt skema, hvor du har mulighed for at sortere på forskellige parametre samt sammenligne de printere, du eventuelt måtte finde interessante. Du kan også se de mange testede parametre og resultater for hver enkelt printer ved at klikke på modellen.

Råd & Rön
Det uafhængigt svenske forbrugermagasin, foretager ligesom danske Tænk uvildige tests på forbrugernes vegne. De testede i efteråret 2015 hele 145 forskellige printere. Fuld adgang til testresultaterne kræver abonnement, og har du det, kan du tilgå testen her.

Der er testet på alle typer af almindelige printere, og resultatet er overskueligt opstillet i et interaktivt skema, hvor du selv kan sortere efter pointscore, mærker og priser. Du kan også sammenligne de deltagende printere med hinanden. Alle resultaterne for den enkelte model kan tilgås ved at klikke ind på modellen.

Pcforalla.se
Vi har også kigget med hos det svenske magasin Pcforalla.se, som er en del af IDG-koncernen. Her offentliggjorde magasinet i foråret 2015 en test af 20 af de bedste printere på markedet, fordelt på forskellige typer. Testen er frit tilgængeligt her.

Computerworld.no
Det norske magasin Computerworld.no beskæftiger sig med alt, der vedrører it-branchen. Det gav i 2015 anledning til en specifik test af blækprinteren Officejet Pro x576dw fra Hewlet Packard som en udfordrer til erhvervslivets foretrukne laserprintere. Vi har kigget dem over skulderen, og det kan du også gøre via dette link. Det er helt gratis.

Lyd & Bilde
Nordens største magasin for forbrugerelektronik er norsk og hedder Lyd & Bilde. De testede den specielle fotoprinter Epson SureColor P600 i 2015. Den er målrettet både hobbyfotografer og professionelle. Fotografering er en hobby i stor fremgang herhjemme, så vi har valgt at tage produktet med i artiklen. Hvis du vil læse anmeldelsen i Lyd & Bilde, ligger den frit tilgængelig her.