Riskoger test-oversigt: De bedste riskogere ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne Riskoger test gennemgår vi flere riskogere, der har fået gode anmeldelser fra ekspertkilder. Testen er bygget op således, at vi ud fra ekspertkilders vurderinger kigger på de forskellige modellers funktioner samt fordele og ulemper.

Vi har set nærmere på tests fra flere eksperter heriblandt Madmaskiner.dk, Testberichte.de, Smartson.se, Trustedreviews.com, Goodhousekeeping.com, Expertreviews.co.uk, Idealhome.co.uk, Reviewlab.com, Thewirecutter.com, Foodfornet.com, Smarto.se og Baraköksredskap.se.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne riskoger test-oversigt indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste riskogere
🔸 Købsguide: Sådan vælger du den rigtige riskoger
🔸 Gennemgang af de forskellige typer ris
🔸 Kog dine ris rigtigt
🔸 Viden om sushiris
🔸 Overholder du sushi-etiketten?
🔸 Lækre sushiopskrifter
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Riskoger test-oversigt – Her er eksperternes favoritter

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de riskogere, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige tests og ekspertblogs, og viser dig her de bedst bedømte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Gastroback 42507 – riskoger med stor kapacitet

✅ Testvinder hos danske Madmaskiner.dk
✅ God anmeldelse hos tyske Testberichte.de

Gastroback 42507

Både Madmaskiner.dk og Testberichte.de har testet og anmeldt Gastroback 42507, som de henholdsvis har kåret som testvinder samt givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af riskogerens brugervenlighed, nemme rengøring og effektive tilberedning. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Gastroback 42507 ikke kommer med en beholder, der opsamler fugt og vand fra risene.

God riskoger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Gastroback 42507 en god riskoger, der effektivt koger ris. Eksperterne fra Madmaskiner.dk skriver eksempelvis, at ”en af de største fordele er, at den minimerer og stort set fjerner muligheden for, at risene brænder på”. Desuden er de glade for, at ”gryden er nem at gøre ren efter brug”.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Gastroback 42507 og fremhæver, at riskogeren kan lave både små og store portioner, hvilket er et stort plus. Dog er de mindre glade for, at maskinen ikke kommer med en beholder, der opsamler vand og fugt.

Effektiv og brugervenlig riskoger

Med Gastroback 42507 får man en riskoger, der sørger for en effektiv og skånsom tilberedning af ris.

Det gør, at næringsstofferne bevares samt, at tilberedningstiden forbliver kort på omkring 25 minutter. Det er ydermere muligt at anvende modellen til at dampe grøntsager ved brug af den medfølgende beholder.

Takket være riskogerens non-stick-belægning er det nemt og hurtigt at gøre maskinen ren efter brug hver gang.

Kan lave ris til mange

Gastroback 42507 kan rumme op til 900 ml. ris, hvilket svarer til cirka 3 liter færdige ris. Det er derfor muligt at lave en del ris på samme tid. Der medfølger også en målekop samt en ske, så man kan finde ud af, hvor mange ris man ønsker at koge.

Derudover kommer Gastroback 42507 med et display, hvor man kan indstille den automatiske sluk-funktion. Herved kan man selv bestemme, hvornår risene skal være færdige, da maskinen selv stopper på det valgte tidspunkt.

Gastroback 42507 holder ligeledes risene varme, så man ikke behøver at spise dem lige med det samme, når de er færdige.

Fordele

 • Stor kapacitet
 • Holder risene varme
 • Automatisk sluk-funktion
 • Non-stick-belægning
 • Mulighed for at dampe grøntsager
Ulemper

 • Har ingen kondensbeholder
 • Overfladen bliver nemt ridset

 


TriStar RK-6127 – budgetvenlig riskoger, der giver veltilberedte ris

TriStar RK-6127

Brugere på amazon.co.uk har anmeldt riskogeren TriStar RK-6127. Baseret på lidt mere end ti anmeldelser scorer den 4.4 stjerner ud af 5 mulige.

God til travle dage

Tristar RK-6127 riskoger er smart på travle dage, hvor du ikke har alverdens tid til at stå i køkkenet. Du tilføjer bare vand og ris i gryden, sætter den i gang og venter på, at dine ris er færdige og klar til servering.

Riskogeren før det muligt at tilberede de lækreste ris inden for få minutter, uden du behøver at bekymre dig om, hvorvidt risene koger eller brænder på. Når risene er kogt, skifter riskogeren automatisk til varmeholdningsfunktionen. Det betyder, at grydens temperatur forbliver mellem 70 og 75° C, hvilket holder risene varme i timevis. Det er to lys, der angiver, om riskogeren er tændt, og om varmeholdningsfunktionen er aktiveret.

Nem at anvende og rengøre

Med TriStar får du en brugervenlig riskoger, der er let at rengøre. Den indvendige gryde har non-stick-belægning, der medvirker, at risene ikke sætter sig fast i bunden. Gryden er aftagelig, så du nemt kan tage den med hen til vasken for at rengøre den.

TriStar RK-6127 vs. Markedet 

Med sit stilfulde og praktiske design i rustfrit stål, sin store kapacitet på 1,5 liter og en effekt på 500 watt, er TriStar RK-6127 riskoger et rigtig godt valg til dit køkken. Du kan tilberede op til ti portioner ris på en gang, hvilket er et stort plus, hvis I er en større familie. Med riskogeren følger målekop og ske, så du nemt kan afmåle den rette mængde og øse på tallerkenen, når risene er færdige. 

TriStar er et brand, som sigter efter at skabe kvalitetsprodukter, som alle kan få råd til. Med TriStar RK-6127 får du en god riskoger til prisen. Den giver dig veltilberedte ris, og den holder risene varme, indtil du skal have portion nummer to. 

Fordele

 • Nem at rengøre
 • Veltilberedte ris
 • Nem at anvende
Ulemper:

 • Risene klistrer i bunden til trods for non-stick-belægning

Specifikationer:
Mærke: TriStar
Type: Risgryde
Volumen: 1,5 liter


Sage Risotto Plus – riskoger, der er nem at rengøre

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 76 ud af 100 point hos britiske Goodhousekeeping.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos britiske Idealhome.co.uk

Sage risotto plus

Sage Risotto Plus er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, Goodhousekeeping.com og Idealhome.co.uk. Alle eksperter er begejstrede for riskogeren, som de har givet gode anmeldelser.

Dette har de blandt andet gjort på grund af riskogerens alsidighed og flere programmer. Selvom eksperterne generelt er glade for Sage Risotto Plus, er de mindre vilde med, at den indvendige beholder ikke er forsynet med håndtag.

Multifunktionel riskoger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Sage Risotto Plus en rigtig god riskoger, som opfylder de flestes behov. Eksempelvis skriver eksperterne fra Expertreviews.co.uk, at riskogeren ”er utrolig alsidig”, mens den samtidigt koster ”mindre end andre modeller på markedet”.

Eksperterne fra Goodhousekeeping.com har også testet Sage Risotto Plus og forklarer, at ”det er praktisk, at den er så multifunktionel”. Samtidigt mener de, at ”rengøringen er let”, så man ikke behøver at bruge en masse tid på dette, hvilket eksperterne fra Idealhome.co.uk er enige i.

Trustedreviews.com hæfter sig desuden ved, at Sage Risotto Plus ”kan tilberede risotto helt uden, at man rører i den”. De fremhæver, at den ”er lavet af utrolig høj kvalitet”, så man kan bruge den i mange år i fremtiden. Dog er de skuffede over, at den ikke kommer med en timer-funktion.

Fem forskellige programmer

Med Sage Risotto Plus får man en model, der fungerer som andet end blot en riskoger. Selvom den især er velegnet til risotto, kan man bruge den til andet, hvis man ønsker dette.

Den kommer nemlig med fem forskellige programmer. Disse programmer omfatter: en sauter-funktion, ris-dampning, slow cooking lavt blus, slow cooking højt blus og en risotto-funktion.

Alsidig riskoger

Sage Risotto Plus er en alsidig riskoger takket være de forskellige funktioner og programmer. Det betyder, at man kan lave et hav af forskellige madretter. Man kan både svitse grøntsager, lave en gryderet med slow cooking eller tilberede ris til aftensmaden.

Derudover har Sage Risotto Plus en god kapacitet på 3,7 liter, hvorfor det er muligt at koge ris til hele familien. Når man er færdig med at bruge riskogeren, kan den nemt og hurtigt rengøres. Man kan nemlig fjerne den indvendige beholder og rense den med vand og sæbe.

Fordele

 • Fem programmer
 • Kan bruges til andet end ris
 • God kapacitet
 • Nem rengøring
 • Aftagelig beholder
Ulemper

 • Har ingen timerdisplay

Her kan du se en præsentationsvideo af Sage Risotto Plus riskogeren. Videoen er produceret af Sage Appliances: 


Hamilton Beach 37541

✅ Testvinder hos den amerikanske testside Reviewlab.com
✅ Anbefalet af den amerikanske testside Thewirecutter.com
✅ Anbefalet af den amerikanske madside Foodfornet.com
✅ 5 ud af 10 stjerner hos svenske Smarto.se

Hamilton Beach 37541

i samarbejde med PriceRunner

 

Hamilton Beach 37541 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Reviewlab.com, Thewirecutter.com, Foodfornet.com og Smarto.se. Alle eksperter er begejstrede for riskogeren, som de har givet en god bedømmelse.

I deres anmeldelser skriver de, at de især er glade for, at riskogeren er hurtig, budgetvenlig og kommer med et par ekstra funktioner. Til gengæld mener eksperterne ikke, at Hamilton Beach 37541 er i lige så høj kvalitet som andre modeller.

Enkel riskoger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Hamilton Beach 37541 en riskoger, som klarer arbejdet optimalt. Eksempelvis skriver eksperterne fra Smarto.se, at den laver ”gode og velkogte ris”. De fremhæver ydermere, at riskogeren er forholdsvis enkel, men stadig kommer med et par smarte funktioner.

Eksperterne fra Reviewlab.com har også testet Hamilton Beach 37541 og forklarer, at riskogeren ”ikke er den mest avancerede enhed på markedet”. Dog mener de, at det er en rigtig god model, da den kommer med de funktioner, man har brug for, hvilket Foodfornet.com er enige i.

Thewirecutter.com hæfter sig ligeledes ved, at Hamilton Beach 37541 ”koger ris meget hurtigt” og har funktioner, der er en stor hjælp, når man ønsker at koge ris. Til gengæld nævner et par af eksperterne, at ”det ikke er den flotteste riskoger”.

Mulighed for at tilberede både ris og grøntsager

Med Hamilton Beach 37541 får man en riskoger, hvor man både kan koge ris og dampe grøntsager. Maskinen er lavet på en måde, så opvarmningen foregår skånsomt og effektivt, hvilket bevarer næringsstofferne på den mest optimale måde.

Derudover kommer riskogeren med to forudindstillede programmer til hvide ris og fuldkornsris, så man hurtigt kan koge disse, når der er brug for det. Hamilton Beach 37541 har desuden en timer-funktion på op til 15 timer, en måleske samt et målebæger.

Holder risene varme

Hamilton Beach 37541 har en kapacitet på 4,75 liter, hvorfor det er en forholdsvis stor riskoger, der kan koge en del ris på samme tid. Når risene er færdigkogt, er der mulighed for at gøre brug af holde-varm funktionen. Det sikrer, at risene holdes varme selvom, at man ikke spiser dem lige med det samme.

Sidst men ikke mindst er Hamilton Beach 37541 forsynet med en non-stick-belægning, så det er nemt at rengøre den efter brug. De aftagelige dele tåler desuden at komme i opvaskemaskinen, så man ikke behøver at vaske dem i hånden.

Fordele

 • Stor kapacitet
 • Hold-varm funktion
 • Non-stick-belægning
 • De aftagelige dele tåler maskinopvask
 • To forudindstillede programmer
Ulemper

 • Det sorte låg sidder fast på maskinen.

Wilfa RC-10CD

✅ Testvinder med 5 ud af 5 stjerner hos svenske Baraköksredskap.se

Wilfa RC-10CD

Wilfa RC-10CD er blevet testet og anmeldt af svenske Baraköksredskap.se, som har kåret riskogeren som testvinder med 5 ud af 5 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at modellen er udstyret med flere praktiske funktioner. Dog mener eksperterne, at det er ærgerligt, at man ikke kan koge ris og dampe grøntsager på samme tid.

Perfekt til familier, der ønsker en god riskoger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Baraköksredskap.se er Wilfa RC-10CD en riskoger, der er ”perfekt til dem, der ønsker en god riskoger med lidt ekstra muligheder”. De forklarer, at modellen er forsynet med flere programmer samt, at man både kan koge ris og dampe grøntsager, hvilket de mener er et stort plus.

Eksperterne hæfter sig ydermere ved, at Wilfa RC-10CD har et smart display samt en holde-varm funktion. Den eneste ulempe, de nævner, er, at riskogeren desværre ikke kan koge ris og dampe grøntsager samtidigt.

Multifunktionel riskoger

Med Wilfa RC-10CD får man en multifunktionel riskoger, der er fremstillet i børstet stål. Riskogeren kan anvendes til at koge ris, men kan også bruges til alt lige fra havregryn til at dampe grøntsager.

Kapaciteten er på 1,8 liter, hvorfor riskogeren er stor nok til at koge ris til hele familien. Wilfa RC-10CD har desuden en indvendig non-stick-belægning, så det er nemt at rengøre den efter brug. Selve ledningen er aftagelig, så man kan placere riskogeren på bordet, når risene er klar til servering.

Automatisk tilberedning

Wilfa RC-10CD tilbereder automatisk risene, så man ikke behøver at holde øje med dem hele tiden. Når risene er kogt færdig, holder hold-varm funktionen risene varme indtil, at de bliver serveret. Låget er lavet af glas, så man hurtigt kan kigge til risene, hvis der er brug for det.

Derudover kommer Wilfa RC-10CD med forudindstillede programmer, så man kan vælge den indstilling, der passer til den specifikke mad. Ved køb af riskogeren medfølger der både et målebæger samt en ske.

Fordele

 • Hold-varm funktion
 • Forudindstillede programmer
 • Aftagelig ledning
 • Non-stick-belægning
 • Kan bruges til ris, grøntsager og havregryn
Ulemper

 • Kan ikke tilberede ris og dampgrøntsager på samme tid

Tefal Classic 2 RK1011

✅ Testvinder hos den svenske testside Smartson.se
✅ 7 ud af 10 stjerner hos svenske Smarto.se
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos svenske Baraköksredskap.se

Tefal Classic 2 RK1011

Både Smartson.se, Smarto.se og Baraköksredskap.se har testet og anmeldt Tefal Classic 2 RK1011, som de henholdsvis har kåret som testvinder samt givet 7 ud af 10 stjerner og 4,5 ud af 5 stjerner.

De svenske eksperter er begejstrede for riskogeren, da de mener, at den er brugervenlig og koger ris godt. Dog forklarer et par af eksperterne, at risene sommetider godt kan blive en smule tørre.

Brugervenlig riskoger til en god pris, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Tefal Classic 2 RK1011 en rummelig riskoger, der kan bruges til mange typer madlavning. Eksempelvis skriver eksperterne fra Smartson.se, at riskogeren ”kan anvendes til både ris samt at dampe grøntsager”, hvilket altid er et plus.

Dette er eksperterne fra Smarto.se enige i og forklarer ydermere, at Tefal Classic 2 RK1011 ”er utrolig brugervenlig og laver perfekte ris”. De er samtidigt glade for, at modellen kan ”købes til en rimelig pris”.

Eksperterne fra Baraköksredskap.se har også testet Tefal Classic 2 RK1011. De fremhæver, at riskogeren er forholdsvis enkel, men at den stadig er funktionel og effektiv. Dog nævner eksperterne, at risene sommetider er en smule tørre.

Hurtig og effektiv tilberedning af ris

Med Tefal Classic 2 RK1011 får man en riskoger, der hurtigt og effektivt tilbereder ris og grøntsager, så næringsstofferne bliver bevaret på bedst mulig vis. Takket være den medfølgende dampkurv er det nemlig muligt at dampe både grøntsager og fisk i riskogeren.

Riskogeren er udstyret med automatisk tilberedning, hvorfor den automatisk slår over på hold-varm funktionen, når risene er færdige. Herved behøver man ikke at holde øje med risene hele tiden. Indikatorlyset viser desuden, når modellen tilbereder eller, når den gør brug af hold-varm funktionen.

Praktisk riskoger

Tefal Classic 2 RK1011 er en praktisk riskoger, der er udstyret med et plastikhåndtag på låget samt på selve gryden. Den står også stabilt og robust placeret på plastikfødder, så den ikke rykker sig ud af stedet, når den er placeret på et køkkenbord.

Derudover har Tefal Classic 2 RK1011 et låg lavet af glas, så man kan kigge ned til risene under tilberedningen. Kapaciteten er ydermere på 1,8 liter, og der medfølger både en måleske samt et målebæger ved køb.

Sidst men ikke mindst er Tefal Classic 2 RK1011 forsynet med en non-stick-belægning, så det er nemt at rengøre den efter brug.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Er lavet af metal
 • Er også velegnet til grøntsager
 • Har varmefunktion
 • Er stor og god til at tilberede ris.
Ulemper

 • Designet kan forbedres

OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox

✅ Kåret som “Bedst til prisen” hos danske Madmaskiner.dk
✅ 21 ud af 25 point hos svenske Smartson.se

OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox

OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox er blevet testet og anmeldt af danske Madmaskiner.dk og svenske Smartson.se. Begge ekspertkilder er begejstrede for riskogeren, som de henholdsvis har kåret som ”Bedst til prisen” og givet 21 ud af 25 point.

I deres anmeldelser skriver de, at de er glade for modellens gode tilberedning af ris og praktiske funktioner. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox ikke er lige så rummelig som andre modeller.

Godt produkt til servering af velsmagende ris, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox et ”godt produkt”, hvor Madmaskiner.dk skriver, at ”denne riskoger hjælper med at servere ris, der ikke er brændt på”. De forklarer, at modellen desværre er mindre end andre, men den er stadig stor nok til at lave ris til hele familien.

Dette er eksperterne fra Smartson.se enige i og forklarer ydermere, at OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox kommer med flere praktiske funktioner.

Her nævner de blandt andet den aftagelige beholder samt, at man har mulighed for at dampe grøntsager. Dog mener de, at det er ærgerligt, at man ikke kan dampe grøntsager og koge ris på samme tid.

Kan bruges til alle typer ris

Med OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox får man en riskoger, der har en kapacitet på 1,8 liter. Riskogeren kan anvendes til alle typer ris, så man kan altid koge de ris, man foretrækker uden problemer.

Derudover kommer OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox med en hold-varm funktion, der sørger for, at risene holdes varme i op til 60 minutter efter, at de er færdige. Det vil sige, at man ikke behøver at spise risene lige med det samme.

Nem rengøring

OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox er forsynet med en aftagelig beholder, som har en praktisk non-stick-belægning. Herved er den yderst nem at rengøre efter brug. Selve riskogerens låg er lavet af glas, hvorfor man altid kan følge med i processen uden, at man behøver at løfte låget.

Hvis man ønsker at dampe grøntsager, er der ligeledes mulighed for det med denne model. Ved køb af OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox medfølger der både en ske samt et målebæger.

Fordele

 • Hold-varm funktion
 • Aftagelig beholder
 • Non-stick-belægning
 • Kan bruges til alle typer ris
 • Medfølgende målebæger og ske
Ulemper

 • Har ingen tænd/sluk knap, hvormed den skal tændes/slukkes på stikkontakten.


Købsguide: Sådan vælger du den rigtige riskoger

Riskoger Test

En riskoger er et fantastisk redskab i køkkenet, hvis du ønsker hjælp til at tilberede ris. Dog kan det være svært at vælge den helt rette model, da der i dag findes et hav af riskogere på markedet. Her får du et overblik over, hvordan du vælger den rigtige riskoger baseret på gode råd fra Goodhousekeeping.com og Consumersearch.com.

Skal riskogeren have mange funktioner?
Sage risotto plusFlere dyrere modeller kommer med en del avancerede funktioner og programmer, mens de billigere modeller ofte er forsynet med få eller ingen funktioner. Du skal derfor overveje, om du blot ønsker en billig riskoger til at koge ris eller, om du har brug for en riskoger, der kan meget mere. Det kommer naturligvis også an på dit budget.

Hvilken størrelse skal jeg bruge?
Når du vælger en riskoger, bør du overveje, hvor meget ris du ønsker at tilberede på samme tid. Hvis du blot skal koge ris til dig selv, er der ingen grund til at købe en riskoger med en stor kapacitet. Skal du til gengæld koge ris til hele familien, er det værd at investere i en model, som har plads nok til dette.

Hvad er riskogeren lavet af?
riskoger grydeNoget andet du bør tænke over, når du leder efter den rigtige riskoger, er hvilken form for indre gryde, du foretrækker. Mange foretrækker modeller lavet af aluminium eller rustfrit stål med en non-stick-belægning, hvilket sikrer en nem rengøring.

Hvilke andre funktioner skal jeg kigge efter?
Funktioner som eksempelvis et gennemsigtigt låg kan hjælpe dig med at overvåge dit måltid, mens det også er praktisk, hvis der medfølger en ske samt et målebæger. Ønsker du, at risene holdes varme i en længere periode, skal du se efter en hold-varm funktion. I sidste ende kommer det an på dine ønsker og behov.


Gennemgang af de forskellige typer ris

Forskellige typer ris

At vide hvilke ris du skal bruge til at lave mad til en bestemt madret er nøglen til den bedste madoplevelse. Her finder du en gennemgang af forskellige typer af ris, så du kan vælge de ris, der passer bedst til din madret.

Hvide ris
hvide risHvide ris er afskallede og polerede. Disse indeholder derfor færre vitaminer, kostfibre og mineraler end andre typer. Under kategorien hvide ris findes der både:

🔹 Basmatiris: Ris fra Nordindien med en god smag og aroma. Dette er en langkornet sort.
🔹 Jasminris: Disse ris bruges ofte i det thailandske køkken. Kornet er mindre og slankt og har en intens aroma.
🔹 Grødris: Disse er gode til risengrød og risalamande.
🔹 Sushiris: Disse ris er små og runde og bruges typisk til sushi.
🔹 Risottoris: Risottoris har små, runde og korte riskorn, der kan blive yderst klistrede. Derfor er de gode til risotto.

Parboiled ris
Parboiled ris er forsynet med lidt mere næring og flere kostfibre end eksempelvis hvide ris. Ved trykkogningen bliver næringsstofferne nemlig presset dybere ned i kornet, hvorfor de ikke forsvinder.

Brune ris
brune risBrune ris er den mest næringsrige rissort, da risene er fyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre. Derfor skal de også koges i en del længere tid end parboiled ris og hvide ris. Der findes desuden andre former for brune ris såsom:

🔹 Røde ris: Disse ris har en form for nøddeagtig smag og indeholder en del kostfibre.
🔹 Sorte ris: Sorte ris er meget sunde ris, der indeholder en del protein samt mange kostfibre, vitaminer og mineraler.

Vilde ris
Vilde ris kommer fra Nordamerika og betegnes som værende en søgræsart. Det vil sige, at det reelt set slet ikke er ris. Dog er disse ris et godt alternativ til almindelige ris, da vilde ris indeholder langt flere kostfibre samt en del protein. Samtidigt har de et højt indhold af jern, B-vitamin og kalcium.

Ønsker du at læse mere om de forskellige typer af ris, kan du klikke ind her og læse disse artikler fra Finedininglovers.com, Foodrepublic.com og Greatbritishchefs.com.


Kog dine ris rigtigt

perfekte ris

Elsker du ris, men bliver de aldrig kogt på den helt rigtige måde? Her kan du lære, hvordan du koger dine ris optimalt ifølge Finecooking.com.

Trin 1: Skyl og læg eventuelt risene i blød
Start med at skylle risene i koldt vand. Du kan herefter vælge at lægge risene i blød i omkring en halv time. Dette er især godt, hvis du skal koge hvide ris.

Trin to: Tilberedning
Der findes flere forskellige metoder i forhold til, hvordan du kan koge dine ris. Den enkleste metode er ved at måle mængden af ris og mængden af vand.

Helt generelt siges det, at du skal bruge 3 dl. vand til 2 dl. ris. Hvis du ikke føler, at dette giver det mest optimale resultat, kan du eksperimentere med mængden af vand.

Brune ris kræver som regel også lidt mere vand end eksempelvis hvide ris. Jo mere vand du bruger, jo blødere og mere klæbrige vil risene blive.

Samtidigt er det vigtigt, at du enten bruger en riskoger eller en gryde med et tætsiddende låg, der holder dampen i gryden. Hvis låget sidder for løst, bør du placere et viskestykke eller lignende mellem låget og gryden.

Trin 3: Lad risene hvile
Når der er gået omkring 12 minutter, burde al vandet være absorberet. Hvis du serverer dine ris med det samme, vil det øverste lag være blødere end risene i bunden. Her er det en god idé at lade risene hvile i minimum fem minutter og helt op til 30 minutter. Dette sikrer en mere ensartet tekstur, så alle risene har den præcis samme tekstur.

Her kan du se, hvordan du koger forskellige typer af ris i en video lavet af Bon Appétit:

.

Her kan du se, hvordan du koger de perfekte ris i en video lavet af Gordon Ramsay:

.

Her kan du se, hvordan du koger de perfekte ris i en video lavet af Jamie Oliver:


Viden om sushiris

viden om sushiris

Hvis du ønsker at opnå den autentiske smag, når du laver sushi, bør du bruge kortkornede japanske ris. Smagen og konsistensen af kortkornede ris er forskellige fra andre sorter som jasminris og så videre. De har også et højere indhold af fugt i forhold til andre rissorter.

Disse ris kendetegnes især ved en unik tekstur og klæbrighed, der bidrager til den lækre smag af traditionel sushi. Men hvordan koger du så sushiris på den bedste måde?

Sådan laver du sushiris
Ingredienser: 
2 dl. kortkornede japanske ris (sushiris)
3 dl. vand
6-8 spsk. riseddike
2 spsk. sukker
2 tsk. salt

Vil du lave mere sushi, skal du blot øge mængden af både ris og vand. Det kommer an på, hvor mange sushiruller du gerne vil lave. For at lave den bedste sushiris skal du følge disse trin:

1. Skyl risene i koldt vand med en si.

2. Hold sien under vandhanen og vask risene flere gange, indtil stivelsen er helt væk (vandet skal være helt klart).

3. Brug din hånd til forsigtigt at røre rundt i risene.

4. Put risene i en gryde eller i en riskoger.

5. Vær opmærksom på tiden og sørg for at holde øje med risene.

6. I gennemsnit tager det omkring 16 minutter at koge sushiris.

7. Lad risene hvile i minimum fem minutter. Gerne i længere tid, hvis du har mulighed for det.

8. Nu er risene klar!

Vil du vide mere om sushiris, kan du klikke ind her og læse disse artikler fra Easyhomemadesushi.com og Fifteenspatulas.com.


Overholder du sushi-etiketten?

sushi

Ifølge den japanske sushikok Naomichi Yasuda er der mange mennesker, der slet ikke overholder sushi-etiketten. I en ny video lavet af Munchies forklarer den japanske kok den rigtige og forkerte måde at spise sushi på.

I videoen siger han, at regel nummer et er, at du skal spise sushi med hænderne. De fleste af os anvender typisk spisepinde til dette, men det er slet ikke den rigtige måde. For at overholde sushi-etiketten skal du derfor begynde at spise med dine hænder.

Derudover forklarer Naomichi Yasuda, at du aldrig skal dyppe hele sushistykket i soja. Der skal slet ikke bruges særlig meget soja – blot en lille smule. Samtidigt siger han, at du aldrig skal spise den syltede ingefær sammen med din sushi. Det er meningen, at ingefæren skal spises alene efter, at du har spist et stykke sushi.

Den allerstørste fejl, som Naomichi Yasuda ofte oplever, er, hvordan mange dypper et stykke sushi i sojaen. Han forklarer, at du skal dyppe stykket, så det kun er fisken og ikke risene, der kommer i kontakt med sojasovsen.

Du kan se videoen med sushikokken Naomichi Yasuda her:


Lækre sushiopskrifter


Hjemmelavet sushi

hjemmelavet sushiIngredienser
Sushitang (6 stk.)
Sushiris (mængden afhænger af, hvor meget du ønsker)
Rå laks eller rå fisk efter eget valg
Flødeost
Avocado
Sojasovs til servering

Sådan gør du

1. Placer tangen på en bambusmåtte og dæk derefter arket med et tyndt lag tilberedt sushiris. Udglat forsigtigt risene med en ske.

2. Placer laks, flødeost og avocado på risene og rul sushirullen fremad helt stramt i små ryk.

3. Skær til sidst rullen med en skarp kniv.

4. Sushien serveres med sojasovs.


Simpel sushi

simpel sushiIngredienser
Til risene: 
300 g. sushiris
100 ml. riseddike
2 spsk. sukker

Til den japanske mayonnaise:
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. riseddike
1 tsk. sojasovs

Til sushien:
25 g. tang (eventuelt flere ark)
Vælg mellem følgende fyld: Agurkestrimler, røget laks, hvidt krabbekød, tunfisk, rød peber, avocado og forårsløg

Tilbehør: 
Wasabi
Syltet ingefær
Sojasovs

Sådan gør du

1. Start med at koge risene.

2. Når risene er færdige, skal de placeres i et tyndt lag på tangen.

3. Spred den japanske mayonnaise ovenpå risene. Brug en ske til at sprede et tyndt lag.

4. Tilsæt dit valgte fyld.

5. Rul sushirullen stramt fremad i små ryk. Anvend en smule pres for at holde rullen stram hele tiden.

6. Skær sushirullen i mindre stykker.

7. Serveres eventuelt med wasabi, syltet ingefær og sojasovs.


Sushi-burrito

Sushi-burritoIngredienser
200 g. kvalitetslaks
1 rød peberfrugt
1 agurk
Salat
1 mellemstor gulerod
180 g. sushiris
Ristede sesamfrø
Krydret mayonnaise
Bagepapir

Sådan gør du 

Trin 1: Kog risene
Kog risene i en gryde eller i en riskoger. Her er det vigtigt, at du koger risene helt optimalt, så de er klæbrige.

Trin 2: Sådan skærer du laksen
Tag laksen og skær den i tykke skiver (0,5 cm). Brug en virkelig skarp kniv, så stykkerne bliver ekstra fine og rene.

Trin 3: Forbered grøntsagerne
Skær den røde peberfrugt på langs i halve skriver og fjern alle frøene. Derefter skæres peberfrugten på langs i tynde skiver.

Nu skal du skære et stykke agurk, som er 10 cm. lang. Skær dette stykke på langs i halve skiver og brug en ske til at fjerne alle de små frø. Skær derefter agurken igen på langs i tynde skiver.

Find den grønne salat frem og fjern et par blade fra salathovedet, der cirka har den samme længde som resten af grøntsagerne.

Ved brug af en grøntsagsskræller skal du skrælle en rå gulerod og herefter skære den på langs i tynde skiver.

Trin 4: Lav sushirullen
Når risene er færdige, og når fyldet er skåret, skal du starte med at dyppe dine hænder i koldt vand. Herved sidder risene ikke fast på dine fingre.

Placer et stykke tang på en måtte og fordel risene i et tyndt lag på tangen. Læg det ønskede fyld i midten af tangen og fold måtten sammen på midten. Herefter ruller du sushirullen fremad i små ryk. Dette skal gøres stramt, så rullen ikke falder fra hinanden.

Nu er sushi-burritoen klar til at blive serveret!


California Roll

California RollIngredienser
Krabbe
1 tsk. mayonnaise
1 tsk. mascarpone
Aromat krydderi fra Knorr
150 g. kogte sushiris
Tang
2 skiver avocado
2 skiver agurk
Ristede sesamfrø

Sådan gør du

1. Kog sushirisene.

2. Herefter skal du hakke krabbekødet i fine stykker.

3. Bland krabbekødet sammen med mayonnaise, mascarpone og aromat krydderi i en skål. Bland det godt sammen med en ske eller en gaffel.

4. Placer tangen på et skærebræt eller på en bambusmåtte. Spred de kogte ris over arket i et tyndt lag. Brug fingrene til at sprede risene, så de dækker hele arket. Drys ristede sesamfrø over risene.

5. Nu skal du placere fyldet ovenpå risene. Start med at sprede krabbeblandingen over risene. Herefter kan du placere det andet fyld på sushirullen.

6. Når al fyldet er i, skal du rulle din sushirulle. Fold måtten over fyldet, mens du holder fyldet på plads med dine tommelfingre. Stop et par gange og sørg for, at rullen er helt stram. Bliv ved med dette indtil, at du kan lukke rullen.

7. Hold en kniv under koldt vand i et par sekunder. Dette forhindrer risene i at sætte sig fast i knivbladet. Skær rullen forsigtigt i en glidende bevægelse.

8. Nu er sushistykkerne klar til servering. Du kan eventuelt servere sushien med syltet ingefær, wasabi og sojasovs.


FAQ

Hvilket riskoger brand er det bedste?
Der er flere brands på markedet, som laver nogle super gode riskogere. Nogle eksempler på nogle af de bedste brands er blandt andre Russell Hobbs, Instant pot og Gastroback. De brands har lavet nogle riskogere, som har fået nogle super gode anmeldelser på grund af deres smarte egenskaber.
Hvor meget koster en riskoger?
Riskogere findes i mange forskellige prisklasser, hvormed der kan være stor forskel på, hvor mange penge du skal give for en riskoger. Du kan finde modeller, som koster ned til omkring 300 kr., men det er ligeledes muligt at finde riskogere, som koster 1500 kr. eller mere.
Er det pengene værd at købe en riskoger?
Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe en riskoger. Det er meget nemmere at tilberede ris perfekt i en riskoger, hvormed maskinen kan være et rigtig godt køb, hvis du ofte laver ris. Dertil passer risene sig selv i maskinen, hvormed du ikke skal holde øje med dem.
Er det sundere at tilberede ris i en riskoger?
Nej, det er ikke decideret sundere at koge ris i en riskoger sammenlignet med i en gryde, da næringsværdien i risene vil være den samme. Til gengæld er det meget nemmere at tilberede risene perfekt i en riskoger, hvilket kan gøre smagsoplevelsen meget bedre.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Baraköksredskap.se 🇸🇪

Baraköksredskap.se er en svensk side, der specialiserer sig i at teste køkkenudstyr. Her har de lavet en stor test af forskellige riskogere heriblandt Tefal Classic 2 RK1011 og Wilfa RC-10CD. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk tester forskellige forbrugerprodukter, hvor de hovedsageligt har fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Sage Risotto Plus, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Udover det har vi anvendt magasinets test af Instant pot Duo Evo Plus 60 for at blive klogere på produktets egenskaber.

Testen er udgivet: Maj 2021
Du kan læse testen her

Foodfornet.com 🇺🇸

Den amerikanske madside Foodfornet.com skriver om alt, hvad der inkluderer mad og drikkevarer. Her kan man finde artikler, information, guides og gode råd om alt lige fra sous vide til slow cooking, røgning, at grille og meget mere. Derudover tester og anmelder Foodfornet.com også forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang har de blandt andet testet Hamilton Beach 37541, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧

Det britiske magasin Goodhousekeeping.com leverer information, guides, gode råd og anmeldelser af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. De foretager anmeldelser af en bred vifte af forbrugerprodukter heriblandt riskogere. Her har de testet og anmeldt Sage Risotto Plus, som de har givet 76 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Idealhome.co.uk 🇬🇧

Det britiske magasin Ideal Home leverer inspiration, gode råd samt tips og tricks til indretning af ens hjem. Derudover tester og anmelder de en lang række forbrugerprodukter som for eksempel riskogere. Her har de lavet en stor test af flere riskogere heriblandt Sage Risotto Plus, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Madmaskiner.dk 🇩🇰

Madmaskiner.dk er en dansk side, der hjælper forbrugerne, når de skal ud og købe nye maskiner til køkkenet. Dette gør de blandt andet ved at skrive artikler, lave guides, dele ud af gode råd og meget mere. Derudover tester og anmelder de også forbrugerprodukter, hvor de her har vurderet flere forskellige riskogere såsom Gastroback 42507 og OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Reviewlab.com 🇺🇸

Reviewlab.com er en amerikansk testside, der gennemsøger internettet for at finde forbrugerprodukter i et hav af forskellige kategorier. Herefter tester og anmelder de produkterne, så forbrugerne nemmere kan finde frem til de bedste modeller på markedet. I denne omgang har de testet og anmeldt nogle af de bedste riskogere heriblandt Hamilton Beach 37541, som de har kåret som testvinder. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Smarto.se 🇸🇪

Smarto.se er en svensk testside, der vurderer et hav af forskellige forbrugerprodukter, så forbrugerne ikke selv bliver nødt til at gøre det. Her har de svenske eksperter testet og anmeldt nogle af de bedste riskogere på markedet heriblandt Hamilton Beach 37541 og Tefal Classic 2 RK1011. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Smartson.se 🇸🇪

Smartson.se er en svensk testside, der løbende anmelder forbrugerprodukter. Som forbruger har man på Smartson.se også mulighed for at tilkendegive sin egen mening om diverse produkter, hvis man ønsker dette. I denne omgang har Smartson.se testet og anmeldt otte af de bedste riskogere på markedet heriblandt OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox og Tefal Classic 2 RK1011. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de 🇩🇪

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter, som de vurderer på baggrund af forskellige kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne, så det er nemmere at finde det bedste produkt til hjemmet. Her har de testet Gastroback 42507, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Thewirecutter.com 🇺🇸

Den amerikanske testside Thewirecutter.com tester og anmelder alt lige fra teknologiprodukter til apparater, gadgets og meget mere. Dette gør de, da de ønsker at hjælpe forbrugerne med at finde de helt rigtige produkter. I denne omgang har de testet nogle af de bedste riskogere på markedet heriblandt Hamilton Beach 37541, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en testside, der løbende foretager en bred vifte af ekspertanmeldelser og tests af de nyeste produkter på markedet. De ønsker at gøre forbrugerne i stand til nemmere at finde frem til de helt rigtige produkter. I denne omgang har de testet og anmeldt Sage Risotto Plus, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Which.co.uk

Which er en forbrugerorganisation i Storbritannien, som blandt andet foretager produkttests. Organisationens formål er at beskytte forbrugerne via god og kyndig vejledning. 

Vi har anvendt anmeldelsen af Russell Hobbs 19750 for en ekspertvurdering af produktet.

Anmeldelsen er udført: Maj 2021
Du kan læse anmeldelsen her

Amazon.co.uk

Amazon er verdens største e-handelsplatform. Det er en webshop, der har været i rivende udvikling, hvor du kan finde alt fra a-z. Det er dog ikke det store udvalg af produkter, der tiltaler os. Det er det store udvalg af forbrugeranmeldelser. Hos Amazon kan du finde hundredvis af anmeldelser af de fleste produkter.  

Vi har anvendt forbrugeranmeldelserne til at få et indblik i, hvad tidligere kunder synes om Russell Hobbs 19750, Instant pot Duo Evo Plus 60 samt TriStar RK-6127

Læs anmeldelserne af Russell Hobbs 19750 her

Læs anmeldelserne af Instant pot Duo Evo Plus 60 her

Læs anmeldelserne af TriStar RK-6127 her


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke det, du ledte efter, har vi her på Forbrugsguiden en række andre tests, der måske kunne være interessante for dig.

Er du på udkig efter lignede produkter som dem i denne test, kan du med fordel læse vores multicooker test, vores slow cooker test og vores Crock Pot test. Med disse maskiner kan du tilberede alt fra ris og risottoer til langtidstilberedt lam.

Læs også vores dybdegående Thermomixer test. Thermomixeren er kendt for at være en alt-i-en køkkenmaskine, der har 12 forskellige funktioner kombineret, hvilket omfatter: Vejning, blanding, hakning, dampning, omrøring, opvarmning med mere.

I forlængelse af de ovenstående tests, vil vi her fremhæve nogle af vores andre artikler med testvindende produkter.

En stadigt mere populær måde at langtidstilberede sine råvarer på, er ved hjælp af sous vide metoden. Ved at bruge en sous vide opnår råvarerne den optimale temperatur og derved tilberedning, og skal kun brunes af inden servering.

Her kan du læse vores generelle sous vide test, der giver dig et overblik over markedets bedste modeller. Læs også vores producent-specifikke tests, så som vores Anova sous vide og Steba SV50 tests.

Når man benytter sig af en sous vide, skal man huske at vakuumpakke råvarerne, inden de lægges i vandbadet. Af den grund kan du her læse vores store vakuumpakker test, der indeholder en lang række af eksperternes favoritter.

Som tidligere nævnt, skal man huske at brune sine råvarer af, efter man har tilberedt dem ved hjælp af sous vide metoden. Dette kan naturligvis gøres på panden, men ønsker man at tage den skridtet videre, kan man også lave stegeskorpen på grillen.

Her kan du læse vores generelle kulgrill og kamado grill tests, der indeholder en gennemgang af de bedst bedømte modeller på området, samt nyttig viden og gode opskrifter.

Ønsker du at slippe for besværet med at tænde op i kullene, kan du med fordel overveje en gasgrill. Her kan du læse vores test af de populære Everdure gasgrill modeller, samt vores Broil King grill test, der er en sikker favorit blandt eksperter såvel som forbrugere.

Som et alternativ til de store udendørs griller, kan du her læse vores tests af de mindre indendørs grill modeller. Med vores elektrisk grill test kan du få et overblik over markedets bedst bedømte modeller, samt gode råd om køb, rengøring og meget andet.

I forlængelse af dette, kan du også læse vores panini grill og Tefal Optigrill tests, der begge indeholder testvidende modeller.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Instant pot Duo Evo Plus 60 – bedste alt-i-en trykkoger og perfekt til ris

 • 4,7/5 stjerner baseret på mere end 1200 anmeldelser hos Amazon

Instant pot Duo Evo Plus 60

 

Multimaskinen fra Instant Pot er nummer syv på listen over de bedste riskogere hos expertreviews.co.uk. Af brugere på amazon.co.uk scorer den 4.7 stjerner ud af 5 mulige baseret på mere end 1.200 anmelderne. 

En maskine – et hav af funktioner

Synes du ikke, at du kan retfærdiggøre at købe en separat riskoger, er Instant pot Duo Evo Plus 60 helt sikkert et godt alternativ – især hvis du er glad for kød. Multimaskinen bliver beskrevet som lidt af et mirakel, der letter madlavningen betydeligt. 

Med Instant pot Duo Evo Plus 60 får du ti køkkenapparater i et, og der er i alt 48 forskellige programmer, du kan vælge mellem. Maskinen har for eksempel, trykkoger, riskoger, slow cooker samt sous vide- og yoghurttilbereder. Du kan også bruge den til både stegning, dampning, bagning og opvarmning. Der er nærmest ikke det, maskinen ikke kan. På et øjeblik tager multimaskinen dig fra middag til dessert med et tryk på en enkelt knap. 

Perfekte ris på ingen tid

Du kan koge ris på kort tid og få et helt perfekt resultat. Maskinen har en række forudindstillede programmer til riskogning, og den formår at koge ris til tre personer på cirka 22 min. Skulle dine yndlingsris ikke være på listen over programmer, kan du altid finde masser af opskrifter online og i Instant Pot-appen.

Multimaskinen er nem at anvende, nem at rengøre, hurtig og alsidig. Den har en kapacitet, som gør det muligt at servere for alle dine gæster. Du kan få middagen på bordet op til 70% hurtigere end med traditionelle metoder. Derfor kan maskinen også være en stor hjælp i en travl hverdag, hvor aftensmaden gerne må være nem og hurtig at tilberede.

Instant pot Duo Evo Plus 60 vs. Markedet 

Du kan bruge den indvendige gryde på alle kogeplader, herunder induktion. Multimaskinen har håndtag, som gør den let at håndtere. Det store LCD-display giver dig mulighed for at finde oplysninger om tilberedningstid, temperatur, tryk og status. Displayet er nemt at navigere rundt i, og derfor er Instant pot Duo Evo Plus 60 god til dig, der skal prøve trykkogning for første gang. Med trykknapperne vælger du det program, som passer til dine behov, og med centerhjulet indstiller du blandt andet tid og temperatur. Det bliver næsten ikke nemmere.

Fordele:

 • Multimaskine
 • God trykkoger 
 • Hurtig til tilberedning
 • Stilfuldt og digitalt display
Ulemper:

 • Kort strømforsyning
 • Dårlige madlavningsinstruktioner 

Specifikationer:
Mærke: Instant Pot
Type: Multimaskine
Volumen: 5,7 liter


Russell Hobbs 19750 – prisvenlig riskoger i god kvalitet 

 • 4,4/5 stjerner baseret på mere end 700 anmeldelser hos Amazon
 • Gode anmeldelser af Which.co.uk

Russell Hobbs 19750

Både Which.co.uk og brugere på Amazon.com.uk har anmeldt Russell Hobbs 19750. Hos Which er Russell Hobbs 19750 nummer seks på listen over de bedste riskogere, og på Amazon scorer den 4.4 ud af 5 stjerner baseret på mere end 700 anmeldelser.
Riskogeren får ros for at kunne holde risene varme og for at være nem at anvende samt rengøre.

Kogte ris hurtigt og nemt
Ifølge anmeldelserne er Russell Hobbs 19750 en riskoger i god kvalitet, der er hurtig til at koge ris. I test tager det cirka 13 min. og 30 sek. at koge to kopper basmatiris, mens det tager 35 min. at koge to kopper fuldkornsris.

Personerne bag testen på which.co.uk var skuffede over resultatet af basmatirisene. De virkede en smule ukogte og var ret tørre. Fuldkornsrisene havde en bedre tekstur, men riskogeren spyttede en del under kogningen. Risene blev dog bedre efter at have stået på varmeholdningsfunktionen i en time. 

Riskogeren ligger i den billige ende, men det betyder ikke, at den er noget dårligt valg. Riskogeren er nem at anvende, og der medfølger både spatel og målekop. Med Russell Hobbs 19750 kan du koge op til 10 kopper ad gangen. Maskinen slutter automatisk, når din mad er klar. Riskogeren indeholder også en bakke til at dampe fisk og grøntsager. 

Russell Hobbs 19750 riskoger og damper kommer i en god kvalitet til en overkommelig pris, så alle kan være med. Fordi riskogeren har både koge- og dampfunktion, kan du lave hele retter uden at tænde ovnen eller komfuret.

Brug dampfunktionen for sundere mad
Du kan lave ekstra sund og nærende mad med Russell Hobbs 19750. I nogle madlavningsprocesser går vitale vitaminer og mineraler tabt, men det er ikke tilfældet ved dampning. Når du damper din mad, behøver du ikke at bruge olie eller fedt. Derfor er dampning en rigtig sund måde at tilberede dine fødevarer på. Dampningsprocessen sikrer også, at smagen forbliver intakt. Du kan opnå fuld smag med færre kalorier. 

Russell Hobbs 19750 vs. markedet
Riskogeren har en non-stick aftagelig skål. Det betyder, at du kan servere direkte til bordet, så dine gæster kan tage så meget eller så lidt, de vil. Rengøringen af maskinen er ikke noget problem – du fjerner bare skålen og tager den med hen til vasken. Non-stick-belægningen sørger for, at du ikke ender med en gryde fyldt af genstridige rester. 

Fordele:

 • Varmeholdningsfunktion
 • Nem at anvende og rengøre
 • Står stabilt
Ulemper:

 • Dårligt resultat med friske ris
 • Ikke de bedste madlavningsinstruktioner  

Specifikationer:
Mærke: Russell Hobbs
Produkttype: Riskoger/-damper
Volumen: 1,8 liter
Kopkapacitet: 10

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme