Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Robotstøvsuger test-guide: Vores anmeldelse af Roborock S7 og dens funktioner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Robotstøvsuger test-guide: Vores anmeldelse af Roborock S7 og dens funktioner

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Roborock S7 er et nyt navn i robotstøvsugerens verden, der gør rengøringen nemmere end nogensinde. Med unikke funktioner, der udfordrer normerne, har denne model allerede vakt opmærksomhed. Men er den virkelig den ultimative løsning på vores rengøringsudfordringer?

I denne artikel vil vi dykke ned i Roborock S7’s funktioner og ydeevne. Fra dens evne til at komme ind i alle hjørner til dens effektivitet mod større stykker skidt. Så forbered dig på en detaljeret gennemgang, der kan hjælpe dig med at afgøre, om Roborock S7 er det rigtige valg for dig.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste roborock s7 robotstøvsuger i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

Roborock S7 - effektiv robotstøvsuger med avanceret moppesystem

Dagens bedste priser og tilbud på Roborock S7:

Forbrugsguidens vurdering

Roborock har virkelig leveret en robotstøvsuger af meget høj kvalitet, og det er endda lykkedes dem at løfte den endnu mere efter deres tidligere model Roborock S6. Jeg er særligt vild med det nye moppesystem som nemt fjernede kaffepletter på gulvet, samt dens evner til at opsamle skidt af alle størrelser på laminat gulv. Det nye børstehoved og børste design har gjort at Roborock S7 er kommet på et nyt niveau, hvor der kræves langt mindre sugestyrke for vildt gode resultater.

De minusser der er ved Roborock S7 er små, men der er stadig en lille smule plads til forbedringer. Appen findes ikke i en dansk version, hvilket derfor kan være en ulempe for nogen. Det nye børstedesign er godt, men har en tendens til at hår kan sidde fast rundt om børsten. Til sidst er der en lille smule plads til forbedringer når det kommer til støvsugning af meget tykke gulvtæpper.

Vi vil gerne anbefale Roborock S7 særligt til dem der har laminatgulv og ikke alt for tykke gulvtæpper, men også til dig som ønsker at bruge mindre tid på støvsugning i hverdagen.

 

Fordele

 • God til opsamling af skidt af alle størrelser på gulvet
 • Moppesystemet er meget effektiv til at fjerne kaffepletter
 • 300ml vandtank, så man ikke skal genopfylde den hele tiden
 • Mange indstillings muligheder i appen
 • Kompatibel med Roborock Auto Empty Dock-systemet

Ulemper

 • Plads til små forbedring når det kommer til støvsugning af tykke gulvtæpper
 • Appen findes ikke på dansk og der er en tendens til at hår godt kan sidde fast rundt om børsten

Roborock er det seneste skud på stammen og en af de mest avancerede robotstøvsugere som Roborock har produceret. Modellen bruger Lidar laser teknologi til at scanne hele dit hjem for på den måde at udregne, hvordan den bedst rengører hjemmet. Herefter deler den dit hjem op i firkanter og kører igennem det i lige linjer for at komme rundt over det hele. Roborock S7 har afstandssensorer som gør at den ikke kører ind i ting, men kommer så tæt på som nødvendigt.

Anmeldelse: Analyse af Roborock S7

Opsætning
Roborock S7 ankommer i denne kasse og er sikkert pakket ind. Den medfølgende manual er nemt at følge og opsætningen foregår nemt. Det kræver kun at man opsætter robotstøvsugere 0,5 meter væk fra andre omgivelser og sætter strøm til docken.

Roborock appen er nem at downloade og forbindes nemt til robotstøvsugeren, så man kan tilpasse alle indstillingerne.

Jeg er meget imponeret over hvor overskueligt, men samtidigt hvor mange forskellige indstillinger der er. De mest væsentlige indstillinger er:

Justering af sugestyrke og skrubbestyrken
Som du kan se på billedet ovenover, så kan man justere hvor kraftig suge- og skrubbestyrke man ønsker der bliver benyttet. Man kan endda tage det skridtet videre og indstille robotstøvsugeren, så den kan suge og skrubbe forskelligt afhængigt af hvilket rum robotstøvsugeren befinder sig i.

No-go zones og no-go lines
Efter robotstøvsugeren har kørt igennem dit hjem en enkelt gang, så kan du tegne linjer og lave zoner du ikke ønsker robotstøvsugeren skal køre ind i. Det kan f.eks. være, hvis du ikke ønsker den skal køre under sofaen eller ikke skal i nærheden af specifikke områder i hjemmet.

Inddeling af områder efter hvordan man ønsker de bliver rengjort
Hvert område i hjemmet kan inddeles efter hvordan du ønsker det skal rengøres. Hvis man f.eks. ønsker at køkkenet skal støvsuges og vaskes, men at badeværelset kun skal støvsuges, så kan dette nemt indstilles.

Indstilling af hvornår og hvor ofte man ønsker den kører
Du kan nemt indstille hvilke dage og hvornår på dagen du ønsker Roborock S7 skal kører. Det kan være praktisk, hvis du f.eks. ønsker at den kører når du er på arbejde eller når du sover.

Trådløs fjernbetjening lige meget hvor du er i verden
Eftersom Roborock S7 tilkobler sig internettet, så kan du ved hjælp af appen sætte den i gang ligegyldigt hvor du er. Det er klart en fordel, hvis du spontant får inviteret gæster forbi og måske ikke lige er hjemme, eller hvis du bare ønsker at sætte den i gang imens du er på vej hjem fra sommerhuset.

Jeg føler egentlig appen kan alt det jeg ønsker den skal kunne. Det eneste minus er at appen ikke findes på dansk, hvilket kan være et problem for nogen.

Test af opsamling, gulvvask og tæpper
For at teste hvor god robotstøvsugeren egentlig er til det der tæller valgte jeg at lave kaffepletter og lade være med at støvsuge 2 uger op til testen. Jeg må erkende at Roborock S7 er fremragende til at fjerne kaffepletter fra laminat gulv. Selv efter første gang den kørte over kaffepletterne var de væk. Når man tænker på at gulvmoppen stadig er en forholdsvis ny feature, så er jeg meget imponeret over, hvor god den er til at fjerne pletter fra gulvet.

Jeg valgte at smide hele og kvaste corn flakes af forskellige størrelser på gulvet for at teste, hvor god den var til at samle små ting op. Her imponerede den også, da der ikke var en eneste cornflakes tilbage, da den var færdig med at gøre rent.

Til sidst valgte jeg at teste den af på mit tæppe under mit stuebord ved ligeledes at smide cornflakes af forskellige størrelser i. Jeg slog carpet boost-funktionen til og her gjorde den det også godt, dog ikke ligeså godt som i de første 2 tests. Min vurdering er, at 95% af alle cornflakes var fjernet efter støvsugningen. Det skal dog siges at gulvtæppet er meget tykt, så det kræver en del sugekraft virkeligt at komme ned og få fat i alt.

Læs også: Test af iRobot Roomba J7+

FAQ

Kan Roborock S7 køre over dørtrin?
Roborock S7 kan kan nemt køre over dørtrin op til 5cm i højden. Den passer derfor ind i de fleste danske hjem.
Hvem laver Roborock?
Roborock er lavet af den kinesiske producent Xiaomi som er kendt for elektronik af meget høj kvalitet.
Hvad er forskellen på Roborock S6 og S7?
Forskellen på Roborock S6 og S7 er, at den nye model har en større vandtank, et helt nyt børstehoved og børstedesign, samt et nyt moppesystem som rengører gulvet mere effektivt.
Hvornår kan man købe Roborock S7 i Danmark?
Roborock S7 kan allerede nu købes i Danmark i de fleste elektronik butikker, samt online. Der er derfor intet der holder dig tilbage fra at kunne få fingrene i denne model.

Hvad er der nyt sammenlignet med den tidligere model?

Nyt moppesystem og vandtank

Roborock har taget den nye model til et helt andet niveau med lanceringen af S7. Roborock S7 kommer med et helt nyt designet moppesystem som ikke bare tørrer gulvet over, men i stedet skrubber gulvet. Jeg har selv haft Roborock S5 og kan tydeligt se forskel på, hvor flot gulvet bliver efter rengøring. Kaffepletter og lignende som min Roborock S5 ikke ville kunne fjerne nemt, er væk efter en overkørsel med det nye skrubbesystem i S7’eren. Det er en af de nye features jeg særligt er imponeret over.

Den nye model kan nu selv registrere at den kører på gulvtæppe og kan nu løfte moppen op, så der ikke moppes på gulvtæppet. I de tidligere modeller har man været nødt til at fjerne moppen, hvis man ønskede at moppesystemet på gulv som både har hårdt gulv og gulvtæppe. Det gør at du aldrig behøver at fjerne moppen fra robotstøvsugeren, men i stedet altid kan lade den stå selv i dokken.

En anden lille ekstra feature er, at vandtanken er gået fra 140ml til 300ml, hvilket gør man sjældnere skal hælde vand i vandtanken.

Nyt børstehus og børste design

En fed feature ved S7 er, at den kommer med et helt nyt børstehus og børste design. Børstehovedet er langt mere bevægeligt end i den tidligere model, og den former sig langt bedre efter gulvet. Børstehovedet er nu lavet 100% i plastik og jeg oplever at den særligt er rigtig god til at samle alt fra større stykker skidt til sand op.

De minusser jeg har er, at designet har en tendens til at få hår til at sidde fast rundt om børsten. Det er dog slet ikke en dealbreaker, da den stadig nemt samler det op og håret nemt kan fjernes. Jeg har erfaret at gulvet bliver renere på lav sugestyrke hos S7eren end gulvet gør på højeste sugestyrke på S6eren. Jeg ser derfor den her opgradering som et kæmpe plus på trods af, at hår har lidt nemmere ved at sidde fast på børsten. På grund af det nye design, så er S7eren også ca. 1,5kg tungere end S6eren.

Kompatibel med det nye Roborock Auto Empty Dock system

Roborock har fornyligt lanceret deres Auto Empty Dock system som gør at robotstøvsugeren automatisk tømmes for skidt, samt automatisk vasker moppen og tilføjer nyt vand. Det er et tilkøb man kan overveje, hvis man ønsker minimal indsats og bare ønsker at robotten skal passe sig selv over længere periode.

Læs også: Robotstøvsuger Test

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme