Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Symaskiner test-guide: De 6 bedste symaskiner fra Singer efter grundig analyse

At være udstyret med en pålidelig symaskine er ikke kun for sy-entusiaster. Selv hvis du bare har brug for at lappe tøj, er en god symaskine et must-have i enhver husholdning. Og når det kommer til kvalitetssymaskiner, er Singer et mærke, der står højt på listen.

Vi dykker ned i Singers sortiment og giver dig en oversigt over 6 gode Singer symaskiner baseret på ekspert- og forbrugeranmeldelser, der vurderer maskinerne ud fra funktioner, hastighed, design og pris. Læs videre for at finde den perfekte maskine til dine sybehov.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

award

Singer Symaskine SMC 4423 » 1.960 Kr. hos happii.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

bedste Singer symaskine i oversigten

Singer Symaskine SMC 4423
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Meget populær
 • pros Velskabt motor
 • pros Lav vægt
 • pros Automatisk nåle-tråder

Ulemper

 • cons Fodpedalen kan drille
 • cons Kun få funktioner

Singer Symaskine SMC 4423 er den måske bedste Singer symaskine til den forbruger, som har brug for ekstra kræfter til de tungere opgaver. Den er vores anbefaling til dig.

Modellen er populær blandt både eksperter og brugere. I en Singer symaskine test udført af husholdningsmagasinet Thespruce.com bliver den tildelt 4,5 ud af 5 stjerner, mens brugerne i gennemsnit giver den 4,6 ud af 5 stjerner. Det er rigtig flot.

Eksperterne forklarer, at den er let at bruge, og den har et smart letvægts-design. Den vil være et godt valg for begynderen, noterer eksperterne, og så er motoren stærk med masser af saft og kraft. Thespruce.com hæfter sig ligeledes ved de 23 søm-programmer, den automatiske knaphuls-syning og hastigheden med hele 1100 sting per minut. De har kun få minusser, men de savner dog en hård kasse til opbevaring i stedet for soft-cover. En anden ulempe er ifølge eksperterne manualen, der kunne have være mere udførlig.

Brugerne deler eksperternes entusiasme, og flere steder bliver det nævnt, at den er let at arbejde på og giver skarpe resultater. En bruger forklarer: I am a professional dressmaker. I use a wide range of fabrics… This machine does the lot… I like it so much”. En anden beskriver oplevelsen med ordene: I was extremely impressed. Mostly because of the ease of use, low noise level, speed and not having to adjust the tension when changing fabrics and finally, the price”. Dog gør flere købere opmærksom på, at du bør læse manualen, før du går i gang. Opsætningen kan være lidt besværlig, men med hjælp fra manualen er det meget lettere, understreger brugerne.


Anmeldelse: Produktanalyse af Singer Symaskine SMC 4423

Stærk motor

Singer Symaskine SMC 4423 vil være en god symaskine til dig, der har med tungere tekstiler at gøre. Det vil sige for eksempel denim, læder eller lærred, som du vil sy på eller om. Motoren er ekstra kraftig, og derfor er den en af de stærkere symaskiner til de mere krævende projekter. Brug for eksempel lærred til sko, sejl, lamper eller måske hængekøjen. Det vil sige til opgaver, hvor stoffet virkelig skal kunne holde.

En af grundene til, at den er ideel til de tungere syninger, er hastigheden. Den er skabt til at være ekstra hurtig, og derfor bryder den lettere gennem de tungere tekstiler. En anden fordel ved den høje hurtighed er tiden, for her sparer du mange minutter, da syningerne ikke tager så lang tid. Hastigheden ligger på hele 1100 sting per minut, hvilket er meget i forhold til konkurrenterne. Så får du arbejdet klaret på den halve tid.

Du kan dog også sagtens foretage de lettere syninger på den. Det kan for eksempel være, hvis du gerne vil sy et ny betræk til puderne, lægge gardinerne op eller lave et kunstfærdigt fastelavnskostume. Takket være den justerbare pedal er der ingen problemer med at sy i selv florlette stoffer. For at give et ekstra godt flow i syningen er Singer Symaskine SMC 4423 født med rustfri stålplader, der gør, at tekstilerne lettere glider hen over maskinen.

Som en bonus er der en automatisk nåletråder, som assisterer dig, når synet svigter. Alsidigheden er høj, og du kan fremstille alt fra tøj til dekorering af hjemmet, håndarbejde og quilt.

Alsidigt apparat

Designet er i den mere industrielle ende, og på produktet vil det være funktionalitet snarere end pryd, der er i fokus. Men den fremstår stadig enkel og strømlinet og bærer præg af at være særdeles robust skabt.

Du får høj mulighed for selv at præge syningerne med de 23 sømprogrammer, og både den justerbare stingbredde og -længde øger valgmulighederne for dig. Der er dog et par ulemper at finde, for af og til kan fodpedalen drille en smule. Du vil også opleve ikke at få nær så mange funktioner som hos konkurrenterne.

Singer Symaskine SMC 4423 er ikke en billig symaskine. Den ligger klart i den høje ende af prisskalaen sammenlignet med konkurrenterne, men du får også saft og kraft for pengene. Er du brændt varm på den men har ikke budgettet, kan du lede efter et godt symaskine tilbud på den. Over produktteksten her kan du se, hvad de forskellige forhandlere tager for den.

Alt i alt den bedste Singer symaskine til dig, der gerne vil kunne sy hurtigt gennem de kraftigere tekstiler.

Gå til den billigste forhandler
award

Singer Symaskine SMC 1409 » 913 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

prisvenlig symaskine med mange sømprogrammer

Singer Symaskine SMC 1409
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Prisvenlig
 • pros Kapacitet til tvillingenål
 • pros Velegnet til begynderen
 • pros Let installation

Ulemper

 • cons En smule langsom
 • cons Støjende

Singer Symaskine SMC 1409 kan være den bedste Singer symaskine til forbrugeren, som gerne vil have en brugervenlig enhed, der er en god symaskine til prisen. Den er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Modellen er både populær hos eksperter og brugere. I en Singer symaskine test udført af det store sy-magasin Sewinginsight.com får den en fin score på 3,2 ud af 5 stjerner, mens brugerne fra Amazon i gennemsnit tildeler den 4,4 ud af 5 stjerner.

Sewinginsight.com har bedømt ud fra fire parametre – kvalitet af sting, hastighed, brugervenlighed og vedligeholdelse. Den scorer maksimum på vedligeholdelse med 5 ud af 5 stjerner, mens hastighed såvel som brugervenlighed får 3 ud af 5 stjerner. Ringere ser det ud for kvaliteten af sting, som eksperterne kun tildeler halvanden ud af 5 stjerner. De uddeler dog også roser til letvægtsdesignet og muligheden for tvillingenål men kommenterer, at den er lidt støjende og ikke den hurtigste på markedet.

Produktet deler vandene for køberne fra Amazon, hvor det lader til, at enten er de helt tilfredse eller slet ikke. De slette anmeldelser går på, at den larmer og let går i stykker, mens de positive anmeldelser hæfter sig ved, at den er kompakt, let at anvende og brugervenlig. En bruger konkluderer: ”How easy this machine is to use. I like how simple it is to operate and how light it is”. En anden bruger kommenterer: “I love this machine for someone who has never owned a sewing machine, but has the desire to purchase one”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Singer Symaskine SMC 1409

Ni sømprogrammer – velegnet til begynderen

Er du ny i den kreative sy- og hobbyverden, vil Singer Symaskine SMC 1409 være et rigtig godt bud på den bedste Singer symaskine til dig. Den er enkel, simpel og uden alle de mange avancerede muligheder, som er tilgængelige på andre Singer symaskiner.

Den kommer med i alt ni søm-programmer, hvoraf de fleste er helt basis. Du får også en dekorativ søm samt en knaphuls-søm. Den er i fire trin og intuitiv at anvende. Du får en fin kontrol over dine syninger med en justerbar stingbredde og -længde, men indstillingerne er ikke mere besværlige og talrige end at selv en nybegynder kan være med.

Er du lidt mere bekendt med sy-verdenen, vil du få glæde af tvillingenålen. En tvillingenål – kaldet en dobbelt nål – er en ekstra nål, du kan sætte i apparatet. Herefter kan du sy med flere tråde på én gang. Du får også en smart stopplade, som giver dig ekstra kontrol over syningerne.

Kort fortalt vil du med Singer Symaskine SMC 1409 få alle de basis-funktioner, som du har brug for til de mere enkle opgaver. Modellen er mest velfungerende til de lettere opgaver, men den er robust og stærk nok til, at du kan give dig i kast med de mere krævende.

Prisvenlig og nem installation

Der er flere fremhævningsværdige elementer ved SMC 1409’eren, og for manges vedkommende vil prisen være udslagsgivende. Du får her en billig symaskine, hvor alle kan være med rent prismæssigt. Selvom prisen ligger i den lavere ende, er kvaliteten stadig høj. Du vil opleve et robust produkt, der bygningsmæssigt er lige så kraftig som de mere avancerede Singer symaskiner.

Brugervenligheden og enkelheden er andre af fordelene, og det samme gælder for installationen. Den er meget let at sætte op og komme i gang med, og du behøver ikke alverdens forhåndskendskab. Drejeknapper med intuitive ikoner guider dig, og trådningen er skabt til at være lige så enkel som de øvrige af egenskaberne. Designet er i samme stil som resten – enkelt og gør ikke så meget væsen af sig.

Til trods for de mange plusser, er der også nogle minusser. Det går blandt andet på hastigheden, der ikke er den hurtigste. Apparatet kan være lidt langsomt af og til, hvilket kan sætte tålmodigheden på prøve, og så er den ikke så stillegående som konkurrenterne.

Alt i alt den bedste Singer symaskine til dig, der leder efter budget-valget, som er enkel og nem at gå til..

Gå til den billigste forhandler
award

Singer Symaskine 3223 » 1.042 Kr. hos happii.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

god og kompakt

Singer Symaskine 3223
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Kompakt design
 • pros Let at bruge med drejehåndtag
 • pros Meget tilbehør
 • pros Velfungerende på både tykke og tynde materialer

Ulemper

 • cons Tråden sætter sig ofte fast
 • cons Spænding er ikke altid perfekt

Singer Symaskine 3223 vil være den bedste Singer symaskine til dig, der ønsker en simpel, billig og brugervenlig variant. Måske til begynderen.

Modellen har ikke været inkluderet i en Singer symaskine test udført af eksperter, men da den er en favorit blandt brugerne, har vi taget den med. I gennemsnit modtager den 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon.

Brugerne fremhæver især, at den er utrolig holdbar og robust, og det gør den let at arbejde med og giver den en lang levetid. Flere roser den store tilbehørspakke, der gør den nem at komme i gang med, og brugervenligheden bliver også noteret. En bruger skriver: ”A solid sewing machine for a reasonable price. However do not expect a Rolls Royce performance from a little machine… A nice basis machine”. En anden kommenterer: ”Great machine for the eager beginner… It’s pretty intuitive to use and comes with enough accessories to get started as long as you have your own thread”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Singer Symaskine 3223

Enkel og farverig

Singer Symaskine 3223 vil være ideel til dig, der måske er nybegynder eller som ikke har de allerstørste krav til deres valg. Det første, du vil lægge mærke til, er det flotte og farverige design, der spiller op til kreativiteten. Du kan for eksempel få den i klar pink, lys med mønster, påskegul, blågrøn og sort, så der er noget for enhver smag.

Prisen er en anden klar fordel, for den er en billig symaskine, der ligger i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne i klassen her. Det vil gøre den attraktiv for en bred palet af forbrugere, og du behøver ikke vente på et symaskine tilbud for at få pengene til at slå til.

Den er skabt til dig, der har med de lidt lettere sy-opgaver at gøre. Den er en god symaskine til begynderen, da den er let at operere, og et velfungerende drejehåndtag øger letheden. De nemmere opgaver som at lægge bukser op, lappe et hul eller lave et nyt betræk til sofapuderne klarer den uden problemer.

Der er et par udfordringer af og til, som du skal være opmærksom på. Det er, at tråden har en tendens til at sætte sig fast, og så er spændingen ikke altid helt perfekt.

Høj alsidighed

3223’eren er en af de mere alsidige symaskiner, og den er velfungerende til lette såvel som de tykkere materialer. Selve maskinen er kompakt og lille, og derfor er den smart, hvis du ikke har så meget plads. Den vil være let at opbevare, og det medfølgende cover gør den bedre beskyttet.

Der er mange nævneværdige features at finde, og de inkluderer blandt andet 23 sømprogrammer. De 23 programmer består af syv almindelige basis-sømme, ni pyntesømme og syv stræksømme. Du får tillige muligheden for justerbar stinglængde og justerbar stingbredde samt en unik knaphulssyning med fire trin.

Som en bonus medfølger der masser af tilbehør, som vil gøre brugen helt komplet, og det tæller blandt andet nålepakke, tre spoler, opsprætter, børste, udstyr til kant og quilt, trådrulle-holder, stoppeplade og universalfod.

Alt i alt den bedste Singer symaskine til dig, der ønsker en lav pris, et flot design, en høj brugervenlig og en simpel udformning..

Gå til den billigste forhandler
award

Singer Symaskine START 1306 » 828 Kr. hos Proshop.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

høj værdi for pengene

Singer Symaskine START 1306
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Prisvenlig
 • pros Let at betjene
 • pros Gnidningsfri betjening

Ulemper

 • cons Ikke velegnet til tungere tekstiler

Singer Symaskine START 1306 er den nok bedste Singer symaskine til dig, der enten er nybegynder eller bare syr på hobbyplan.

Modellen har ikke være inkluderet i en Singer symaskine test hos eksperterne, men til gengæld er den en favorit blandt Amazons købere. De tildeler den i gennemsnit 4,3 ud af 5 stjerner.

Brugerne uddeler roser til flere aspekter, men især enkelheden og den brugervenlige facon går igen i flere af anmeldelserne. En bruger skriver: ”This basic, beginner-friendly model is a dream to operate”. En anden forklarer oplevelsen med ordene: “This was so easy to use even for me who has never used a sewing machine in my whole life. It is lightweight and instructions were easy to follow… The machine is well worth the money and I would say is great value”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Singer Symaskine START 1306

Enkel variant til nybegynderen

Singer Symaskine START 1306 vil give dig en rigtig god start på livet som sy-entusiast. Den er en billig symaskine i den lave ende af prisskalaen sammenlignet med konkurrenterne, og derfor vil den være tilgængelig for de fleste forbrugere. Du behøver ikke vente på et symaskine tilbud for at få finanserne til den.

Produktet ligger i den enkle ende uden mange dikkedarer. Den er skabt til nybegynderen, der har brug for et simpelt apparat, men er du syer på hobbyplan, vil den også være et skarpt valg.

Der er ikke så mange valgmuligheder, men kvaliteten er høj og robust – ligesom de mere avancerede Singer symaskiner er. Der er anvendt samme teknologi bag. Du får seks sømprogrammer – det er ikke så meget, men det giver dig de mest basale fornødenheder. De inkluderer fire basis-sting, en dekorativ søm samt sting til knaphul. Her er tale om et automatisk knaphuls-system i fire trin.

Der er ikke så mange knapper, der kan forvirre, og du styrer indstillingerne for syningen via drejeknappen på siden. Den er intuitiv med guidende ikoner. Vægten ligger på 4,3 kilo, så læg mærke til at det drejer sig om en af de lettere modeller.

Bedst til lette materialer

Når vi har med symaskiner at gøre, bliver der ofte skelnet mellem de enheder, der er skabt til lette tekstiler og dem, der er skabt til de tungere og grovere som lærred, læder og denim.

Singer Symaskine START 1306 hører til den første type, for her får du de mest tilfredsstillende resultater, når du syr med de lettere tekstiler. Du får dog også en friarm, der gør det nemmere at sy ærmer og manchetter.

For at give dig en gnidningsfri syning er der en metalramme, der holder fast på stofferne, så de ikke bevæger sig uønsket. Det giver dig de mest lige resultater. Som en bonus medfølger der en lang række tilbehør, så du får en af de mere komplette Singer symaskiner. Det tæller en fod, nåle, plader, spoler, sømopsprætter, støvbørste og cover til beskyttelse.

Alt i alt den bedste Singer symaskine til dig, der ønsker en lav pris og en enkel model til lettere opgaver.

Gå til den billigste forhandler
award

Singer Symaskine C5205 » 1.821 Kr. hos Skousen lige nu (samarbejde med Pricerunner)

alsidig model

Singer Symaskine C5205
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Let at bruge
 • pros Flere søm-programmer
 • pros Høj kvalitet
 • pros Meget tilbehør

Ulemper

 • cons Ingen variabel hastighed
 • cons Høj pris
Singer Symaskine C5205 vil være den bedste Singer symaskine til den forbruger, som ønsker rigtig mange søm-programmer. Modellen har hele 80 af slagsen.

Produktet er ikke blevet afprøvet hos eksperterne i en Singer symaskine test, men den er populær blandt brugerne. Køberne fra Amazon tildeler den 4,2 ud af 5 stjerner i gennemsnit, hvilket er rigtig pænt.

Brugerne er begejstrede over flere aspekter af den, og især bliver den gnidningsfrie arbejdsproces og gode kvalitet fremhævet flere steder. En bruger skriver: ”Fungerer bare. Gør det, den skal”. En anden bruger forklarer: ”Jeg har haft Singer symaskiner i de sidste 30 år, og denne skuffer ikke. Den har virkelig mange sømme og jeg oplever, at mine sy-opgaver bliver færdiggjort på ingen tid”.


Anmeldelse: Produktanalyse af Singer Symaskine C5205

Til den erfarne bruger

Singer Symaskine C5205 er en god symaskine til dig, der er øvet og erfaren. Den er skabt til den trænede forbruger, der kender alle de basale indstillinger og anvendelser.

Den er ikke en billig symaskine, da den klart ligger mod det stejlere prisleje sammenlignet med konkurrenterne. Er du på budget og har set dig lun på den, så kan du lede efter et symaskine tilbud. Du kan se forhandlernes priser her over produktteksten.

Den erfarne bruger vil finde rigtig mange muligheder for at tilpasse syningen til det individuelle brug. Først og fremmest er varianten født med ikke mindre end 80 søm-programmer, og det er utrolig meget. Det giver dig en stor frihed til at vælge typen af sting og søm.

Det er tillige muligt at sy med tvillingenål – også kaldet dobbelt nål. Så i stedet for én nål arbejder du med to nåle. Det giver en mere professionel finish. Du kan som endnu en bonus sy med overlock. Overlock betyder, at du for eksempel kan sy elastiske sømme, og typen af sting minder om dem, du kender fra hækling.

Masser af tilbehør plus display

Endnu en skarp fordel er hastigheden, der er pæn uden at være decideret prangende. Du får 800 sting per minut, og det gør dit arbejde hurtigere færdigt, end du er vant til på din gamle symaskine. Både stingbredden og stinglængden er justerbar, hvilket giver dig fuld kontrol, og der er en automatisk nåletråder, der hjælper dig, når det kniber med øjnene.

Et andet punkt, hvor Singer Symaskine C5205 adskiller sig fra de øvrige konkurrenter, er visningen. På C5205’eren er der et indbygget LCD-display, hvor du klarer indstillingerne. Displayet er brugervenligt og letforståeligt.

Du får endvidere en meget stor tilbehørspakke med i købet. Det inkluderer for eksempel otte forskellige trykfødder til forskellige sy-teknikker, et forlængerbord til krævende projekter, ekstra spoler, ekstra nåle, trådpind, stopper til trådpind, opsprætter, børste og cover til beskyttelse.

Alt i alt den bedste Singer symaskine til dig, der er erfaren og ønsker et bredt spekter af muligheder og anvendelsesformer..

Gå til den billigste forhandler

Singer Overlock symaskine Finishing Touch  » 1.866 Kr. hos happii.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

Singer Overlock symaskine Finishing Touch 
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Gnidningsfri betjening
 • pros Hurtig ydeevne
 • pros Let at tråde
 • pros Brugbar manual

Ulemper

 • cons Høj pris
 • cons Ikke velegnet til tungere materialer

Singer Overlock symaskine Finishing Touch er den bedste Singer symaskine til dig, der går efter den professionelle kvalitet, som koster en del mere. Den er vores premiumvalg til dig. 

Modellen er ikke blevet afprøvet af eksperterne i en Singer symaskine test, men brugerne er til gengæld meget imponerede. Køberne fra Amazon tildeler den 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit, mens tallet hos Google ligger på 4,3 ud af 5 stjerner.

Det mest omdiskuterede emne for køberne er trådningen. Her er tale om et produkt med syning med op til fire tråde på én gang, så derfor er trådningen klart noget unikt for varianten her. Nogle købere mener, at det er alt for svært og indviklet, mens andre mener, at når du bare følger instruktioner fra Singer symaskiner, så er det ikke så svært. 


Anmeldelse: Produktanalyse af Singer Overlock symaskine Finishing Touch

Til den mere erfarne og professionelle forbruger

Singer Overlock symaskine Finishing Touch er ikke den bedste Singer symaskine til nybegynderen. Til gengæld er den som skabt til den erfarne syer, der ønsker et nærmest professionelt resultat.

Her er tale om en enhed, der ikke minder helt om de andre i klassen. Den er en overlock’er og kommer med et unikt fire-tråds system, der gør, at du faktisk kan sy med hele fire tråde på én gang. Det giver tekstilerne et smukt, skarpt og professionelt resultat, som du ikke kan udføre på en mere almindelig symaskine. Syningen er især fordelagtig, når du syr på strik, for stingene kan strække sig i takt med det strikkede stof. Og du slipper så for sting, der ”popper” op, når stoffet bliver strakt. 

Prisen for den mere avancerede model er heller ikke lav. Har du et lavt budget og er alligevel blevet forelsket i den, så kan du lede efter et godt symaskine tilbud på den. Du kan se forhandlernes priser på den over produktteksten.

Læg mærke til at designet måske ikke er det kønneste. Den ser lidt aparte ud, men vægter du funktionalitet over udseende, så vil den være et rigtig fint valg. Især hvis du er til de lidt mere udfordrende opgaver.

Høj hastighed

Singer Overlock symaskine Finishing Touch kommer med mange flere fordele end kun at kunne sy med de fire tråde. Hastigheden er en af dem. Med 1300 sting i minuttet arbejder den rigtig hurtigt, og du kan blive færdig med opgaverne på kortere tid.

Du får tillige muligheden for tvillingenål, og stingbredde såvel som stinglængde er justerbar. Det giver dig fuld kontrol over dine stoffer. Angående materialer så hører varianten klart til de Singer symaskiner, som er bedst til de lettere tekstiler. Undgå derfor for meget af for eksempel læder og lærred og vælg de mindre tunge stoffer. Så får du de mest tilfredsstillende resultater.

Du får seks sømprogrammer, og det er ikke så meget i forhold til flere af konkurrenterne, skal vi påpege. Men det er nok til basisopgaverne og til at kunne operere fire-tråds systemer. Som en ekstra bonus medfølger en grundig og vejledende manual, som du – grundet det lidt tekniske brug – bør læse inden du starter.

Alt i alt den bedste Singer symaskine til dig, der er mere professionel anlagt og gerne vil kunne lave den flottest finish..

Gå til den billigste forhandler

Købsguide: Sådan vælger du den rette Singer symaskine

Når du skal til at udvælge din bedste Singer symaskine, kan du blive overvældet over udvalget og alle mulighederne. Derfor guider vi her til, hvordan du finder den mest velvalgte model til dine behov.

Type

Først skal du tage stilling til hvilken type symaskine, du gerne vil have. Du kan vælge mellem elektriske, computeriserede og overlock-maskiner.

De fleste produkter i artiklen er af den elektriske variant. Den er karakteriseret ved at have en bred vifte af sting med en fodpedal, der har kontrollen over farten. Typen her er den mest populære type.

Den indeholder en motor i selve kroppen, som driver nålen op og ned i den øverste del af maskinen, plus den kontrollerer de andre mekaniske dele som spolen og transportøren. Du får gerne valgmuligheder angående farten, for jo hårdere du træder ned, jo hurtigere syr den.

Du får en række forskellige stingbredder og stinglængder, som bliver valgt ved, at du drejer på drejeknappen. 

Typen er meget hurtigere og mere præcis end de gammeldags versioner.

Den computeriserede gør alt det, den elektriske gør – og mere til. Den er styret af en computer, som er forprogrammeret med den rigtige spænding, stinglængde og stingbredde. Den bliver styret på en skærm, og de mere avancerede apparater giver dig muligheden for at downloade sy-programmer til computeren.

Versionen her kan huske tidligere indstillinger og opmagasinerer hundredvis af sting, du kan vælge imellem.

Overlock enheden er mere til semiprofessionelt brug, hvis du ønsker, at tøjet skal ligne noget fra forretningen. Den bliver anvendt sammen med en traditionel symaskine, da den ikke kan fungere alene på egen hånd. 

Hovedformålet med overlock’en er at gøre sømmene pænere at se på, og det sker, når maskinen kan trimme samtidig med, at den syr. Du kan sagtens få en flot søm på for eksempel en elektrisk Singer symaskine, men du skal selv skære stoffet til og vælge zigzag-stingene. Det er tidskrævende og giver ikke altid et lige så præcist resultat. 

Den syr som en fordel meget hurtigere end de øvrige typer, og du kan tilkøbe tilbehør, der øger brugsmulighederne. Modellen Singer Overlock symaskine Finishing Touch fra artiklen her er en overlock-variant.

Jeg er begynder – hvad skal jeg vælge?

Som begynder eller en forbruger, der kun planlægger at bruge din nye Singer symaskine engang imellem, bør du vælge en basismodel. Den behøver ikke koste alverden og kan være en billig symaskine, men brug gerne omkring minimum tusind kroner for høj kvalitet.

Som nybegynder bør du gå efter et produkt, der tilbyder en række forskellige fødder. Så kan du udføre flere opgaver ud over blot at sy derudad – for eksempel også indsætte en lynlås. Eksperterne anbefaler, at du vælger en variant, der kommer med en almindelig fod, en fod til lynlås, en fod til knaphul og eventuelt en plastikfod til de mere delikate materialer. 

Når det kommer til sting, tilbyder maskinerne en række forskellige. Som begynder har du kun brug for et par stykker. Gå efter et par forskellige ligeud-længder, et par forskellige zigzag-sting og et automatisk knaphulssting.

De mere dekorative sting vil være en dejlig bonus, men du skal ofte betale ekstra for dem. Køb dem kun, hvis du ved, at du med tiden vil begynde at være mere kreativ med din syning. Nogle mærker har tilbehør, som du kan købe til formålet – smart, hvis du finder din kreative håndarbejdeside frem med tiden.

Jeg er mere øvet eller ønsker at sy kjoler – hvad skal jeg vælge?

Er du allerede bekendt med sy-verdenen og ønsker mere end blot basis-mulighederne, så bør du vælge en mere avanceret Singer symaskine. Det betyder, at prisen vil være højere, og det kan være svært med et stramt budget. Du kan eventuelt se efter et godt symaskine tilbud og så slå til, når tid er.

En avanceret model kan koste flere tusinde kroner. 

Er du mere eventyrlysten med hensyn til din syning og måske gerne vil sy hele kjoler, så bør du vælge et produkt med en fri-arm. De fleste har dem, men de er essentielle, hvis du skal sy ærmer eller indsætte lommer. 

Du bør tillige gå efter en variant, der tilbyder overlock sting. Overlock sting er en slags søm, der bliver syet over kanten af et eller flere stykker stof til for eksempel søm, hem eller kant. Så får du en pænere søm. Ligeledes bør du vælge en kraftig og robust enhed, som kan klare de tungere materialer. Endelig bør du sikre dig, at der følger mange forskellige fødder med, så du kan udføre flere opgaver. 

Er du semi-professionel, kan du overveje at investere i en computeriseret version i stedet for en elektrisk, men de kan være meget dyre.

Hvilke typer af stof kan jeg sy på min Singer symaskine?

Der er forskel på typerne af stof, som de forskellige symaskiner er designet til at kunne håndtere. 

Som udgangspunkt er basis-apparaterne skabt til medium til let tykkelse. Det vil sige for eksempel bomuld, mens de vil have sværere ved at klare de tykkere som fleece, denim, læder og lærred. 

Har du med meget delikate stoffer at gøre, skal du passe på, at de ikke bliver ødelagt af den mekaniserede fodring af stoffet. Du kan eventuelt gå efter et valg, der kommer med en beskyttende fod i stedet for den gængse metalfod.  

Nogle maskiner er specialdesignet til det ene eller det andet. Overvej hvad du primært gerne vil sy og vælg model derefter.

Funktioner

Når du vælger blandt Singer symaskiner, er der nogle funktioner, du bør holde ekstra godt øje med.
Der er flere funktioner, der gør det lettere for dig at sy, men her fremhæver vi de vigtigste.

 • Knaphuls-funktion: For eksempel er det en rigtig smart ide med en automatisk knaphuls-funktion. Det gør det nemmere for dig at sy de drilske knaphuller ind.
 • Automatisk trådning af nål: En anden smart funktion er den automatiske trådning af nålen. Så skal du ikke gøre det manuelt, for den tråder nålen for dig. Når du lærer teknikken, så bliver du sparet for en masse tid og besvær.
 • Cover til beskyttelse: Vælg tillige gerne en variant, der kommer med et beskyttende cover eller omslag. Nogle er bløde og skærmer kun for det værste plus støv og snavs, mens andre er hårde og giver en bedre beskyttelse mod stød og slag.

Tvillingenål: En tvillingenål betyder, at der kan sys med flere nåle ad gangen. Smart til det mere professionelle resultat. Nogle maskiner kan sy med både tre og fire tråde ad gangen.

Programmer

Se efter hvor mange søm-programmer, der er. På basis’erne vil der ofte være omkring fem til ti, mens der på de allermest avancerede kan være over 80. Gå efter hvad du har brug for.

Nybegynderen vil sjældent have brug for så mange, mens den erfarne vil få glæde af flere.

Hastighed

Hastigheden afgør, hvor hurtigt du kan sy. Hastighed er ikke nødvendigvis meget essentielt, men med en høj tophastighed kan du få opgaverne gjort hurtigere. Især smart hvis du syr af nødvendighed eller har med store tekstiler at gøre.

Stingbredde og stinglængde

Det er en fordel med en justerbar stingbredde og stinglængde, da du så vil kunne tilpasse forholdene til dine behov for hver enkel tekstil.

Tilbehør

Undersøg hvad der følger med som tilbehør, når du køber din bedste Singer symaskine. Se især efter antal og typer af fødder, nåle og spoler. Cover, børster og værktøj er også brugbart, for så skal du ikke ud at købe det andetsteds.

Pris

En god symaskine er ikke en billig investering. Vil du have høj kvalitet, kommer du til at skulle af med omkring tusind kroner eller mere. Prisen afhænger ofte af type, funktioner, mærke og programmer.

En billig symaskine behøver ikke være et dårligt valg, mens en høj pris ikke nødvendigvis er en garanti for stærk kvalitet. Du kan med fordel læse eksperternes og brugernes kommentarer for at se, hvordan pris og kvalitet hænger sammen. Du finder links til alle undersøgelser nederst i artiklen.

Du kan læse mere om tips til køb af symaskiner hos Which.co.uk og Seasonedhomemaker.com. Hos Which.co.uk kan du også finde en guide til symaskine-jargonen, så du kan blive bekendt med udtryk og fremmede ord som spoler, fødder, overlock med mere.

Begynderguide: Kom godt i gang med din symaskine

Når du har fået investeret i en god symaskine, er næste skridt at komme i gang med at bruge den. Her guider vi til, hvordan oplevelsen bliver mest overskuelig og let.

Start-kit

Første skridt er at samle en startpakke, så du ikke går ned på udstyr. Du bør have:

 • Skrædderkridt til at tegne mønstre op.
 • Lille tråd-saks til at klippe overskydende tråd.
 • Synåle til at sy. Både til syning i hånden og på maskinen. Husk at vælge maskinnåle, der passer til den slags stof, du vil sy i.
 • Knappenåle til at holde styr på syningerne, inden du syr.
 • Tråd til at binde stoffet sammen. Vælg farve og tykkelse efter egne ønsker.
 • Målebånd til at måle op.
 • Skræddersaks til at klippe i stof. Brug ikke skræddersaksen til andet, for så kan skæret gå i stykker.
 • Opsprætter til når du laver fejl.
 • Skrædderlineal til at tegne lige. Er bedre end en almindelig lineal.

Vælg mønster

Vil du gerne kreere tøj, bør du starte med at vælge et nemt mønster uden for mange detaljer og virvar. En let begynderopgave kan være en t-shirt, en nederdel eller sengetøj. Start med at pakke det hele ud og læg det frem. Læs omhyggeligt beskrivelsen, så du er klar over rækkefølgen. Giv gerne hvert mønster et nummer, så du lettere kan holde styr på rækkefølgen.

Vælg stof

Du skal vælge en stoftype, der passer til dit mønster. Vil du gerne sy sengetøj, bør du for eksempel ikke vælge hverken læder eller den fineste silke. 

Hvis det er muligt, kan du starte med bomuld. Det er let at gå til og passer til de fleste symaskiner. Du kan selv vælge farve og mønster, og køb hellere lidt for meget end lidt for lidt stof.

God tid

Det måske vigtigste våben, du skal væbne dig med, er tålmodighed. Som med alle andre færdigheder skal du lære at sy, og ingen kan mestre kunsten med det samme. Sæt derfor en stor rum tid af og lad dig ikke stresse. At sy giver dig muligheden for at fordybe dig i noget kreativt, som har et både funktionelt og tilfredsstillende resultat, men dermed ikke sagt at der ikke opstår frustration undervejs.

Gå frem efter mønsteret og tag det i den rette rækkefølge. Når du er færdig med dit første stykke tøj, kan du altid overveje at dekorere det eller give dig i kast med et sværere mønster.

Du kan få flere tips til at komme godt i gang med din nye Singer symaskine hos Crazylittleprojects.com, Seasonedhomemaker.com og Stofogstil.dk.

Forlæng levetiden på din Singer symaskine med den rette vedligeholdelse 

Selv en billig symaskine er ikke en lille investering, så du bør passe godt på din nyerhvervelse. Det drejer sig ikke om særlig meget, du selv skal gøre, men den rette vedligeholdelse kan forlænge levetiden med flere år.

Her guider vi dig til, hvordan du bedst gør.

 1. Start med at slukke strømmen og tag stikket ud.
 2. Tjek maskinens manual for at se, om der er special-retningslinjer for rengøring af din model.
 3. Start med at børste fnuller fra tråde og stof væk med en lille børste. Den vil ofte følge med, når du køber maskinen. Åbn dækslet til spolehuset og børst forsigtigt. Du skal ikke tvinge nogen af delene op, for så risikerer du, at du i stedet ødelægger dem.
 4. Fjern alle løse genstande og tag en støvsuger – gerne en håndstøvsuger. Sug støv og snavs ud fra hjørner og kroge, men giv ikke for meget sug.
 5. Tag symaskineolien og smør alle de bevægelige dele. Symaskineolie er en speciel form for olie, du kan købe i forretningerne. Er din model smørefri, skal du naturligvis ikke oliere den. Tjek det i brugsanvisningen eller kontakt forhandleren/producenten.
 6. Når olien er gnedet ind, kan du sætte den væk igen. Opbevar den gerne i den beskyttende kasse eller cover på et sted, hvor der ikke er for fugtigt, varmt eller direkte sollys.
 7. Hvert andet eller tredje år kan du få produktet servicetjekket hos en fagmand. Så holder den længere og arbejder bedre. Fagmanden typisk renser, smører, opjusterer og afprøver den. Har den stået ubrugt længe, er servicetjekket endnu vigtigere, da olien på de bevægelige dele kan tørre ind.

Du kan læse mere om vedligeholdelse hos Marthastewart.com, Grandmalikestosew.com og Taenk.dk.

FAQ

Hvilken Singer symaskine er bedst i test?

Der er flere gode varianter på markedet, og i vores Singer symaskine test-artikel har vi gennemgået seks af de skarpeste. De hører alle til blandt eksperternes eller brugernes favoritter, men i særdeleshed udmærker Singer Symaskine SMC 4423 og Singer Symaskine SMC 1409 sig hos eksperterne.

Hvor meget koster en Singer symaskine?

Prisen varierer på Singer symaskiner efter hvor avancerede, de er. Men regn med at skulle give minimum omkring de tusind kroner for en af de billigere varianter. De mere avancerede koster gerne det dobbelte.

Hvor bliver Singer symaskiner produceret?

Singer Corporation er et amerikansk mærke, der siden 1851 har produceret symaskiner til forbrugere. De har hovedsæde og lagerbygninger i Tennessee i USA, men produkterne bliver produceret på fabrikker i Vietnam og Kina.

Test og anmeldelser af symaskiner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Sewinginsight.com

Sewinginsight.com er et stort sy-magasin, der skriver om alt inden for håndarbejdets verden. Eksperterne skriver artikler og laver videoer, guides, tips og tricks, som læserne kan lære af. De udfører også tests af og til, og her gælder det en Singer symaskine test af modellen Singer Symaskine SMC 1409. Den er bedømt ud fra kriterier som kvalitet af sting, brugervenlighed, vedligeholdelse og hastighed, og der er givet en karakter over middel.

Testen blev udført: November 2012
Du kan se testen her

Thespruce.com

Thespruce.com er et stort husholdningsmagasin, hvor du kan finde artikler, guides, videoer, tests, tips og tricks til alle projekter i hjemmet og haven. Her har eksperterne foretaget en Singer symaskine test af modellen Singer Symaskine SMC 4423 og bedømt den ud fra kriterier som kvalitet af sting, brugervenlighed, betjening, funktioner, design og generel kvalitet. De er meget imponerede og giver en høj score.

Testen er udført: August 2019
Du kan se testen her

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores Singer symaskine test-artikel set nærmere på seks af de bedste varianter på markedet.

Er du interesseret i en Singer symaskine, har vi skrevet andre test-artikler, som måske vil falde i din smag.

Hvis du ikke helt har besluttet dig for et bestemt mærke, kan du med fordel læse vores bedste symaskine test-artikel. Her kan du få det store overblik over markedets allerskarpeste modeller uanset mærke.

Er du i det kreative hjørne og går meget op i tøj og tekstiler, bør du have et godt strygejern til at holde tøjet topskarpt. Find det apparat der passer til dine behov i vores dampstrygejern test-artikel og få samtidig tips til anvendelsen af strygejernet.

Har du primært kjoler og andre mere ”hængende” tøjstykker i din garderobe, vil du få rigtig meget glæde af en tøjdamper, der via damp fjerner krøl og folder. Lær mere om instrumentet i vores tøjdamper test-artikel og bliv klogere på, om den passer bedre til dine behov.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Singer Symaskine 3223 blev fundet: Juli 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Singer Symaskine SMC 4423 blev fundet: Juli 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Singer Symaskine START 1306 blev fundet: Juli 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Singer Symaskine SMC 1409 blev fundet: Juli 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Singer Overlock symaskine Finishing Touch blev fundet: Juli 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Singer Symaskine C5205 blev fundet: Juli 2021
Du kan se anmeldelserne her

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner, og løbende har de tilføjet nye tjenester og services til gavn for deres brugere. Det inkluderer for eksempel Google Shopping, hvor brugerne kan læse beskrivelser og anmeldelser af et givent produkt. Her gælder det Singer Overlock symaskine Finishing Touch.

Anmeldelserne blev fundet: Juli 2021
Du kan se anmeldelserne her

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme