Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Stort overblik: Her er de bedste symaskiner på markedet lige nu

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel har vi hos Forbrugsguiden gennemgået en række anerkendte tests fra både ind og udland, og viser dig her en række af de bedste symaskiner på markedet.

Hvis en af dine hobbyer er at sy, så er det bare en nødvendighed at have en god symaskine. Hvis din gamle symaskine er stået af, eller hvis du vil investere i en symaskine for første gang, så kan det godt føles enormt overvældende, når du begynder at kigge på markedet. I dag findes der nemlig et hav af forskellige mærker og typer af symaskiner, hvormed du nemt kan miste overblikket. 

For at gøre det nemmere for dig at finde frem til den bedste symaskine, som passer perfekt til lige netop dine behov, så har vi skabt denne artikel, hvor vi har samlet de bedste symaskiner, som er på markedet lige nu. På denne måde kan du nemt og hurtigt få et overblik over deres bedste egenskaber, såvel som hvordan de er sammenlignet med hinanden.

Denne symaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste symaskiner på markedet
🔸 Fuld oversigt over hvor de forskellige symaskiner har vundet test
🔸 Gode overvejelser at gøre sig, når man leder efter den rette symaskine
🔸 Gennemgang af alle kilder, inklusiv links til alle tests vi har undersøgt
🔸 Andre relevante tests og artikler

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Symaskine test 2020 – De 5 bedste symaskiner ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de symaskiner, der har klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Brother innov-is F400 Symaskine

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

 

Denne Brother innov-is F400 symaskine er blevet kåret til at være ’Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk. I denne test har symaskinen opnået en score på 76 %, hvilket placerer den i Tænks kategori ’God’. Tænk fremhæver en række gode egenskaber ved denne maskine, som bl.a. består af disse:

🌀 Syer med jævne, lige søm
🌀 Udfører præcise knaphuller automatisk
🌀 God til at sy i tykke stoffer  

Om Brother innov-is F400 Symaskine 

Denne Brother innov-is F400 symaskine er blandt den nye generation af symaskiner fra det velkendte mærke Brother. Disse maskiner er kendetegnet ved, at de er langt støjsvagere end de ældre modeller, såvel som at maskinen er endnu stærkere. Dette reflekteres bl.a. i lige netop denne maskine, som arbejder rigtig godt selv i tykkere stoffer. 

Denne symaskine er udstyret med 7-punkts kvadratisk transport, hvilket netop har den effekt, at maskinen syer fuldkommen jævnt i alle typer af stof, hvilket er en kæmpe fordel. Dertil er symaskinen super behagelig at arbejde med, specielt fordi dens støjniveau netop er relativt lavt. 

Prismæssigt ligger denne Brother symaskine i den høje ende af prisskalaen – både i denne symaskine test, men også på markedet generelt. Til gengæld får du dog en super god symaskine, som virkelig indeholder en lang liste af gode og praktiske egenskaber, som helt sikkert vil være med til at kunne tage din syning til et højere og mere avanceret niveau. 

Netop på grund af symaskinens mange gode egenskaber opnår den placeringen som ’Testvinder’ i denne symaskine test.

Udvalgte Specifikationer:
🔴 2,7” LCD display
🔴 LED lys over syområdet
🔴 Automatisk trådklip
🔴 Nåle oppe/nede stop
🔴 Trinløs fartstyring
🔴 40 sømme inkl. Stræksømme, overlocksømme mm.
🔴 6 x fuldautomatiske knaphuller 


PFAFF Select 3.2 – Bedst til prisen

✅ Bedste symaskine med mekanisk sømindstiling af forbrugerråd Tænk 

.
Denne PFAFF Select 3.2 symaskine er blevet kåret til at være den bedste symaskine med mekanisk sømindstilling af Forbrugerrådet Tænk. I denne test har symaskinen opnået en score på 66 %, hvilket placerer den i kategorien ’God’. Tænk fremhæver derudover en række gode egenskaber ved denne symaskine, hvor et udpluk består af disse: 

🌀 Fantastisk til at sy i tykke stoftyper
🌀 
Kan sy både ekstremt langsomt og hurtigt
🌀 
Mekanisk indstilling af sting 

Om PFAFF Select 3.2

Denne PFAFF Select 3.2 symaskine skiller sig virkelig ud fra de andre maskiner i denne symaskine test, da det er den eneste maskine, som har mekanisk indstilling af sting. Symaskinen kommer nemlig med det populære IDT system, som er med til at sikre, at du altid kan opnå perfekte sømme og resultater, hvilket selvfølgelig er at foretrække. 

Endnu en god fordel ved denne maskine er, at den kan sy i mange forskellige hastigheder. Maskinen er faktisk den symaskine på denne liste, som kan sy langsomst, hvilket kan være en rigtig dejlig egenskab at have i sin maskine. 

Selvom den altså er en super god symaskine, som indeholder mange gode fordele, så har denne maskine ét minus; sammenlignet med de andre maskiner på denne liste, så er denne PFAFF Select 3.2 ikke helt så brugervenlig. Dette fremhæves også i Tænks test, hvor symaskinen kun scorer en middel karakter i denne kategori. 

Prismæssigt fås denne symaskine til en overkommelig pris, hvilket naturligvis altid er et plus. Da du netop får en super god og unik symaskine for pengene, så fortjener denne PFAFF Select 3.2 pladsen som denne listes ’Bedst til prisen’. 

Udvalgte Specifikationer:
🔴 27 forskellige slags sømme
🔴 Easy select system
🔴 Kan bruges både til delikate og tykke stoftyper
🔴 Bredt udvalg af syhastighede


Bernina B325 – Premium valg

✅ Har score på 72% hos det danske forbrugerråd Tænk

 

.
Denne Bernina B325 symaskine er blevet anbefalet af Forbrugerrådet Tænk, som har givet denne maskine en score på 72 %, hvilket placerer den i kategorien ’God’. Nogle af de gode egenskaber, som Tænk fremhæver ved lige netop denne maskine, består bl.a. af disse: 

🌀 Super let at betjene
🌀 
Gode og brugbare anvisninger
🌀 
God LED Belysning

Om Bernina B325 

Hvis du søger en symaskine, som er super nem at bruge, så er denne Bernina B325 lige noget for dig. Maskinen har nemlig et design, som gør det super nemt at gå til maskinen. Skulle der dog være nogle indstillinger, som du ikke umiddelbart kan gennemskue, så er maskinens brugsanvisninger super gode og hjælpsomme. 

Bernina B325 er en super robust maskine, som har masser af styrke til at sy i langt de fleste stoftyper. Dertil er maskinen udstyret med nogle særligt gode LED-lys, hvilket oplyser dit projekt optimalt selv på mørke aftener. 

En af de helt store fordele ved lige netop denne model er, at den har en rigtig lang levetid. Dermed får du dig altså en sy-partner, som vil være med dig mange år ud i fremtiden. Selvom dette er en rigtig god fordel ved maskinen, så er det også forventeligt at en maskine, som ligger i denne prisklasse. 

Denne Bernina B325 er nemlig den dyreste symaskine på denne liste, hvilket helt sikkert er værd at have med i overvejelserne. Selvom den indeholder en række gode egenskaber, som bestemt gør den værd at investere i, så kan du finde lige så god symaskiner til en lidt lavere pris. 

Ikke desto mindre er der stadig tale om en super god maskine, hvormed Bernina B325 opnår placeringen som denne listes ’Premium valg’.

Udvalgte Specifikationer:
🔴 Vægt: 10 kg
🔴 LED lysdioder
🔴 Inkl. Trykfodsholder, overlocksål, lynlåssål mm.
🔴 Indeholder ingen beskyttelseshætte


Janome 2030 DC – Et godt symaskine tilbud

✅ Har score på 69% hos det danske forbrugerråd Tænk

 

.
Denne Janome 2030 DC er blevet anbefalet af Forbrugerrådet Tænk, hvor denne symaskine har fået en score på 69 %, hvormed den placerer sig i kategorien ’God’. Tænk fremhæver, at denne symaskine er god til prisen. Derudover påpeger de også en række gode fordele ved maskinen, som bl.a. består af: 

🌀 Kan sy gennem flere lag stof
🌀 
Syr jævnt langs kanter
🌀 
Let at bruge

Om Janome 2030 DC 

Denne Janome 2030 DC symaskine er en maskine, som er lavet til at give dig en god sy-oplevelse. Maskinen er lille og let, hvilket går den super let at flytte rundt, hvis du ikke altid har din symaskine stående fremme, hvilket er super praktisk. Dertil har maskinen et super fint, moderne design med en LCD-skærm, hvilket er et stort plus. 

Dertil er maskinen super nem at bruge, og den kommer med nogle enormt brugervenlige brugsanvisninger, hvilket er super hjælpsomt. Maskinen er f.eks. super nem at tråde, og du får tilmed ekstra meget undertråd på, på grund af de høje, dybe ”J”-undertrådsspoler, hvilket også er enormt praktisk. Ligeledes er overtråden også nem at tråde, og den er designet til at undgå knuder og filtre.  

Hvis du søger en symaskine, som kan fås til en overkommelig pris, så er Janome 2030 DC noget for dig. Denne symaskine er nemlig den billigste maskine, som optræder i denne artikel, hvilket altså kan være en stor fordel for nogle forbrugere. Selvom denne symaskine placerer sig i den billige ende, så fås den stadig med en masse gode fordele og egenskaber. 

Dermed er Janome 2030 DC et godt symaskine tilbud, da du ikke behøver at skulle tømme hele opsparingskontoen. 

Udvalgte Specifikationer:
🔴 LCD skærm
🔴 Arbejdsområde mål: 170 mm x 110 mm
🔴 71 nålepositioner
🔴 Op til 7 mm brede sømme
🔴 Oplyst syområde 


Singer Quantum Stylist 9960 Symaskine

✅’Bedst i test’ af det svensker forbrugerråd Råd og Rön

 

.Denne Singer Quantum Stylist 9960 symaskine er kåret til at være ’Bedst i test’ af Råd og Rön på Gearlab.dk, hvilket altså indikerer, at vi her har at gøre med en super god maskine. I denne test har maskinen opnået en score på 70 %, hvilket er baseret på en række gode egenskaber ved maskinen, som netop bl.a. består af disse: 

🌀 Et stort udvalg af forskellige indstillinger
🌀 
Over 600 sømtyper
🌀 
Med indbygget Speed Control 

Om Singer Quantum Stylist 9960 Symaskine

Denne symaskine er virkelig en maskine, som gemmer på en masse lækre egenskaber. Bl.a. rummer maskine over 600 forskellige sømtyper, hvilket er en super god egenskab, hvis du elsker at eksperimentere med de forskellige sømtypers udtryk. Derudover kan maskinen også køre i en del forskellige tempoer, hvilket er endnu en lækker fordel at have.

Selvom det kan være en enorm fordel for nogle forbrugere, at maskinen netop har så mange forskellige indstillingsmuligheder og typer af sømme, så kan dette godt føles overvældende og intimiderende for nye brugere. Derfor egner denne symaskine sig bedst til den mere øvede syer, hvilket er en vigtig ting lige at overveje, inden du investerer penge i denne symaskine. 

Når det kommer til prisen, så er denne Singer Quantum Stylist 9960 symaskine den anden billigste maskine, som optræder på denne liste. Den bliver kun slået af Janome 2030 DC, hvormed du altså godt kan gøre et kup med denne maskine, da den netop indeholder en lang række af gode fordele og egenskaber. 

Udvalgte Specifikationer:
🔴 Målebånd på selve maskinen
🔴 Kan brodere bogstaver
🔴 Indbygget Thread Trimmer knap
🔴 Masser af medfølgende tilbehør.


Gode ting at have med i overvejelserne, når du skal vælge en symaskine

Når du skal vælge din nye symaskine, så er der en lang række af ting, som kan være rigtig gode at have med i dine overvejelser, sådan at du netop investerer i en symaskine, som passer til dig og dine kreative projekter. Dog kan det være temmelig svært at være klar over, hvilke egenskaber og fordele du skal gå efter – specielt hvis det er første gang, at du skal købe en symaskine. 

Derfor har vi herunder samlet en rækker råd og overvejelser, som du bør inddrage i din beslutning. På denne måde bliver det forhåbentligt endnu nemmere for dig at træffe et valg, når du skal vælge den perfekte symaskine for lige netop dig. 

Hvor meget erfaring har du?

Selvom øvelse gør mester, så bør du tage dine nuværende evner med ind i overvejelserne omkring din fremtidige symaskine. Disse maskiner kommer nemlig i et bredt udvalg med alverdens forskellige egenskaber. Hvis du derfor er relativ ny til syning på maskine, så bør du gå efter de ofte billigere og mindre komplicerede symaskiner, da du netop kan komme ud på for dybt vand med en dyr og kompleks maskine. 

Hvad er dine behov?

Du bør ligeledes være eftertænksom, inden du køber en symaskine, og reflektere over, hvad dine behov egentlig er. Har du brug for hundredvis af søm- og indstillingsmuligheder, eller er en mere enkel maskine nok for dig? Som nævnt ovenfor så er de komplicerede maskiner ofte dyrere, og hvis du netop egentlig ikke har et behov for en masse forskellige indstillinger og egenskaber, så kan du spare en del penge ved at købe en enklere symaskine. 

Hvad vil du sy?

Endnu en ting, som du helt sikkert bør overveje er, hvad du skal bruge maskinen til eller med andre ord; hvad vil du sy? Hvis du blot ønsker at sy kjoler og trøjer i almindelige typer af stof, så kan du sagtens nøjes med en enkel, billig symaskine. Skal du derimod sy jeans, jakker eller måske betræk til møbler, så kan det godt betale sig at investere i en maskine med masser af kraft, sådan at du kan sy igennem flere lag af tykkere stoftyper. 

Hvor stor er din opsparing?

Dette punkt hænger delvist sammen med de ovennævnte, men du bør selvfølgelig også overveje, hvor mange penge du er villig til at investere i en symaskine. Du kan nemlig få symaskiner, som koster alt imellem nogle få hundrede kroner til maskiner, som koster mange tusinde kroner. Dermed bør du altså gøre dig nogle tanker om, hvor meget du er villig til at bruge på din symaskine. 

Skal symaskinen kunne brodere?

En ting, som ikke alle er klar over, er, at nogle symaskiner faktisk også kan brodere. Det kan f.eks. være motiver, tal eller bogstaver, hvilket kan være en super lækker egenskab at have, da det tillader dig at være kreativ med dine designs. Det er dog langt fra alle symaskiner, som er i stand til at brodere. Derfor bør du altid tjekke efter, om en potentiel maskine indeholder denne egenskab, hvis det er noget, som du ønsker, at din symaskine skal kunne. 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke symaskiner er bedst i tests?

Brother innov-is F400 og Singer Quantum Stylist 9960

🤓 Hvordan er symaskinerne blevet testet?

Symaskinerne er primært blevet vurderet ud fra et helhedsindtryk baseret på deres, brugervenlighed, byggekvalitet, håndterbarhed, sikkerhed og pris.

🤔 Hvordan vælger jeg den model der passer bedst til mit behov?

Det er vigtigt at du som forbruger forsøger at definere dit behov, inden du leder efter den rette symaskine, da visse modeller egner sig bedst til bestemte opgaver. Ligeså kan du overveje, hvilke egenskaber du vægte højest, så som om den skal være lydsvag, meget brugervenlig eller for de svært øvede.


Kilderne brugt i denne artikel

 

testkilder

For at skabe denne artikel, som indeholder resultaterne fra en række forskellige symaskine tests, har vi samlet informationer fra en lang række af forskellige hjemmesider på nettet. Vi har bl.a. indhentet informationer fra producenterne og sælgerne af de forskellige symaskiner, sådan at du kan få et indblik ind i, hvad producenterne selv vælger at fremhæve ved de forskellige maskiner, såvel som hvordan maskinerne prismæssigt konkurrerer med hinanden. 

Derudover har vi naturligvis også indhentet informationer fra de tests, som symaskinerne har deltaget i. I denne artikel har vi derfor brugt informationer fra Tænk.dk og Gearlab.dks tests af symaskiner, hvormed du kan læse om, hvilke egenskaber disse tests har fundet som værende enten gode eller mindre gode ved de forskellige symaskiner. 

På denne måde har vi skabt et bredt billede af de forskellige symaskiner og deres individuelle egenskaber, såvel som hvordan de konkurrer med hinanden internt. Dermed får du i denne artikel et overblik over de bedste symaskiner, som er på markedet lige nu, hvilket vi håber, der har hjulpet dig med at finde frem til den helt rigtige symaskine for dig.


Andre relevante tests og artikler

I forlængelse af denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Måske står du også og mangler en tøjdamper? I så fald kan du her læse vores store tøjdamper og strygejern tests, hvor vi gennemgår markedets bedst anmeldte modeller. Du finder også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde den forhandler der har den bedste pris.

Måske er du også interesseret i artikler med fokus på personlig pleje & velvære. Dertil kan vi også være behjælpelige.

Er du til glat hår, kan du fx læse vores generelle glattejern test, vores GHD glattejern test eller vores glattebørste test, der alle viser dig eksperternes fortrukne modeller. Ydermere finder du også gode tips og tricks til at få det bedste ud af dit nye produkt.

Er du omvendt mere til krøller, kan du læse vores krøllejern test, der giver dig et overblik over markedets bedste modeller.

Vi håber, du finder, hvad du søger.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme