Lav sund og frisk juice med en slow juicer
Det er i de seneste år blevet utroligt populært at lave forskellige former for frisk juice. Ved at presse din egen juice, kan du på en nem måde få et skud vitaminer hver dag og både frugt og grøntsager er velegnede til at komme i juiceren. Det er især en god idé at huske grøntsagerne i juicen, da saften fra disse indeholder et hav af gode næringsstoffer.
Der findes mange former for juicemaskiner og det kan ofte være svært at gennemskue hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige maskiner.
Centrifuge juicere er de mest almindelige juicemaskiner og de er ofte et billigere prisalternativ til slow juicer modellerne. Centrifuge juicere er ofte hurtige og effektive, da de udnytter centrifugalkraft til at producere juicen og derved “slynger” saften ud af frugt og grønt. Mange mener, at ulempen ved centrifuge juicerne er, at processen går for stærkt, så saft fra frugt og grønt ikke bliver presset ordentligt ud. Processen også beskyldes for ødelægge en del af næringsstofferne.
Når man anvender en slow juicer så presses juicen langsommere, hvilket betyder, at man presser juice på samme, som hvis man havde brugt en håndpresser. Dette gør, af slow juiceren udnytter saften bedre end en centrifuge og du får en juice med flere vitaminer og næringsstoffer i.
En anden stor fordel ved slow juicerne er, at de er betydeligt nemmere at rengøre, sammenlignet med en centrifuge juicemaskine. For mange mennesker er det rengøringen der ofte er afgørende for, hvorvidt man får lavet en juice. Når det er nemt og hurtigt at rengøre sin juicemaskine, så er der langt større chance for, at du får lavet juice. Der findes generelt mange forskellige holdninger til, hvilke typer juicemaskiner der laver bedst juice og hvorfor. TV2 har lavet et program der fokuserer på dette. Du kan se programmet her.
Gode og nemme juiceopskrifter
De seneste par år er det blevet meget populært at drikke juice fyldt med frugter og grøntsager. Desværre er det ikke nok blot at drikke en standardjuice fra supermarkedet, da disse er fyldt med sukker og få næringsstoffer. Faktisk er der ofte mere sukker i supermarkeds juice, end almindelig sodavand.
At have din egen slow juicer derhjemme betyder, at du selv kan blande en god samling af frugt og grønt efter din smag, lige når du vil. Juicing hjælper med at sikre, at ingen usunde tilsætningsstoffer smutter ned i blandingerne, og med især slow juicerens teknikker kan du sørge for at udvinde alle de fordelagtige vitaminer og mineraler fra dine frugter og grøntsager direkte ned i din friskpressede juice.
En anden fordel er, at slow juicere ikke producerer meget varme, hvilket betyder, at der bevares flere næringsstoffer og enzymer i juicen. Først vil vi starte med at vise et par sunde juiceopskrifter, der kan laves nemt og hurtigt.
Grøn juice med en twist
Denne klassiske grønne juiceopskrift er til dig, der ønsker et energigivende boost. Når det er sagt, vil du være glad for at vide, at denne blanding også kommer med et strejf af sødme.
Det kan nemlig være svært at vænne sig til grøntsagsjuice i starten. Denne blanding er rig på bioflavonoider, jern, A-vitamin og C-vitamin. Med denne blanding får du omkring 1 liter juice.
Ingredienser
20 gram frisk ingefær
3 citroner
500 gram spinat eller grønkål
250 gram selleri
5 æbler
Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer.
2. Serveres afkølet.
Orangejuice med en krydret smag
Hvis du er på udkig efter noget sødt og krydret, kan denne juice være den perfekte løsning til dig. Den kommer med masser af antioxidanter. Denne juiceopskrift er også perfekt til et bedre immunsystem. Juicen er rig på både A-vitamin og C-vitamin. Med denne opskrift kan du lave 1 liter juice.
Ingredienser
15 gram arganolie
15 gram frisk ingefær
30 gram gurkemeje
200 gram fennikel
300 gram appelsiner
400 gram gulerødder
Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer undtagen arganolien.
2. Tilsæt arganolie til sidst efter de andre ingredienser er blevet presset.
3. Serveres afkølet.
Den opkvikkende juice
En lidt anden tilgang til juicing, men en, der er værd at prøve, hvis du har en slow juicer derhjemme, er denne lækre opskrift. Denne juiceopskrift vil give en opkvikkende effekt, der kan erstatte en kop kaffe om morgenen. Med denne opskrift kan du lave 1 liter juice.
Ingredienser
1 liter kokosvand
3 dråber vaniljeekstrakt
1 knivspids havsalt
5 dadler uden kerner
120 gram mandler
1 kop lille espresso
Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer undtagen kaffen.
2. Tilsæt kaffen til sidst efter de andre ingredienser er blevet presset.
3. Serveres afkølet eller lun.
Den sunde juice
Denne juiceopskrift indeholder nogle af verdens bedste superfoods herunder selleri, æbler og rødbeder. Juicen vil hjælpe dig med at føle dig frisk og sund, når du har mest brug for det. Med denne juiceopskrift får du omkring 1 liter juice.
Ingredienser
1 håndfuld spinat
1 rødbede
2 selleri
1-2 citroner (afhængig af hvor syrlig juicen skal være)
1 æble
Sådan gør du
1. Put alle ingredienser i din juicer.
2. Serveres afkølet.
Juice med spinat, æble og ingefær
Spinatjuice er kalorielet, men du får også masser af flavonoider via spinaten. Dette har i flere undersøgelser vist sig at bremse udviklingen af kræftceller. Derudover indeholder både spinat og ingefær også et væld af forskellige næringsstoffer, der er vigtige for din krop.
Ingredienser
50-75 gram spinat
1 tsk. revet ingefær
1-2 æbler
1 tsk. hørfrøolie
Sådan gør du
1. Bland alle ingredienser sammen i din juicer undtagen hørfrøolien.
2. Tilsæt hørfrøolien til sidst efter de andre ingredienser er blevet presset.
3. Serveres afkølet med isterninger eventuelt.
Hvor meget frugt og grønt skal jeg indtage hver dag?
Det er ikke mindst godt for kroppen at spise frugt og grønt hver dag, men det kan rent faktisk også være sundhedsfremkaldende. Med frugt og grønt er det nemmere at opretholde en velafbalanceret diæt samt en aktiv livsstil, da frugter og grøntsager er fyldte med vitaminer og mineraler, der både er gode for din krop og dit helbred. Kroppen har nemlig brug for en masse næringsstoffer i form af vitaminer, mineraler, antioxidanter og enzymer, som der kan findes i alle former for frugter og grøntsager.
Men hvor meget frugt og grønt skal du indtage hver dag? Fra den danske Sundhedsstyrelse anbefales det, at du minimum indtager 600 gram frugter og grøntsager hver eneste dag. Dette bliver også betagnet som 6 stykker om dagen. De 600 gram gælder for alle voksne. Der er kun en undtagelse for børn under 10 år, der kan nøjes med at indtage mellem 300 til 500 gram frugter og grøntsager om dagen.
Hvis du ikke er vild med hverken frugter eller grøntsager, så kan det være en god idé at begynde at juice en del af de 600 gram om dagen. På denne måde kan du nemmere få alle de gode næringsstoffer hver eneste dag uden at bruge en masse tid på at forberede mad med en stor mængde af grøntsager eller frugter. Mange føler, at det er nemmere at få alle 600 gram hver dag, hvis de juicer nogle af disse gram.
Dog skal du huske ikke kun at spise 600 gram frugt. Det skal være en god blanding af både frugter og grøntsager hver dag, da de begge har deres helt specifikke fordele. Eksempelvis er frugt højt i frugtsukker, hvorfor det er godt at indtage cirke 300 gram grøntsager ud af de 600 gram.
Hvis du ikke vil tage på i vægt, skal du nemlig huske at forbrænde frugtsukkeret – også selvom du vælger at juice selv. Frugt er skam ikke usundt, men frugt indeholder flere kalorier end eksempelvis grøntsager.
Vær opmærksom på, at det anbefales, at du indtager grove grøntsager såsom broccoli, rødbeder, kål og rodfrugter, da disse har mange gavnlige næringsstoffer.
Bliver næringsstofferne bevaret, når jeg juicer?
Juicing er en proces, der indebærer at tage frisk frugt og grøntsager og køre dem gennem en slow juicer for at få så mange næringsstoffer som muligt fra frugt og grøntsager gennem den juice, der bliver lavet. Juicens kvalitet og næringsværdi afhænger af, hvilken slags juicer du bruger.
Et koldt glas friskpresset juice kan være forfriskende i løbet af dagen, hvis du ikke ønsker at gnave dig igennem et væld af frugter og grøntsager. Men bevares næringsstofferne ved juicing, eller er det bedst at spise frugt og grønt for at få de mineraler og vitaminer, som din krop behøver?
Når det kommer til bevarelsen af næringsstoffer, når du laver juice derhjemme, så er der delte meninger. Når frugter og grøntsager eksempelvis bliver blendet, vil der ske et tab af mineraler og vitaminer afhængig af diverse forhold. Dette sker, da blenderen skærer frugterne og grøntsagerne i stykker, hvorfor vitaminerne og mineralerne bliver mere udsatte for oxydering, iltning og andre former for påvirkninger, hvilket ikke ville ske, hvis frugten eller grøntsagen forblev hel.
Det vil derfor sige, at når frugter og grøntsager bliver skåret i mindre stykker, vil nogle vitaminer og mineraler ikke blive bevaret. Dog er det ikke kun en ren og skær ulempe, hvis du er interesseret i selv at lave juice derhjemme og bevare frugternes og grøntsagernes næringsstoffer.
Når vi spiser et stykke frugt eller en grøntsag med mineraler og vitaminer, vil mange af vitaminerne slet ikke blive optaget af din krop. Disse vitaminer og mineraler vil i stedet ryge direkte gennem hele systemet, uden at det går ind og gavner din krop. Det kan nemlig være svært for kroppen at optage næringsstoffer fra uforarbejdede frugter og grøntsager.
Hvis du juicer dine egne frugter og grøntsager, så bliver frugternes og grøntsagernes cellevægge som regel ødelagt. Det bliver derfor meget nemmere at få glæde af diverse næringsstoffer, selvom nogle af disse desværre går tabte i hele processen, da de bliver skåret i små stykker samt bliver udsat for blandt andet oxydering.
Derudover kan det også være effektivt, at lave din egen juice i en juicepresser, da det kan hjælpe med at optage vitaminer og mineraler hurtigt. Eksempelvis kan kroppen optage nogle vitaminer og mineraler allerede i mundhulen. Dette sørger for en høj effekt og virkning af de forskellige frugter og grøntsager, da du hurtigt får de gode næringsstoffer ind i dit system.
Mineraler kan også blive mere tilgængelige ved at putte frugter og grøntsager i en juicepresser. Til forskel fra vitaminer mister mineraler nemlig ikke sin gode næringsværdi ved at blive skåret i mindre stykker eller ved at komme i for meget kontakt med luft eller lignende.
De fleste eksperter er derfor enige om, at det kan være fordelagtigt at juice sin egen juice derhjemme, da du sagtens kan få glæde af alle de gode næringsstoffer, der findes i forskellige frugter og grøntsager.
Hvis du blot er opmærksom på, at du ikke skal få alle dine frugter og grøntsager ved at juice dem, så er det klart en hurtig og nem måde at få en masse vitaminer og mineraler ind i kroppen.
Vær blot opmærksom på at du både bruger frugternes og grøntsagernes ”kød” og den vandige del, da der er en sundhedsværdi ved begge dele.
Tips og tricks til at juice
Tips og tricks til at juice kan være værdifulde, hvis du vil lære at lave den bedst mulige juice for dig. Der er mange ting, som er en fordel at huske på, hvorfor vi har udvalgt de vigtigste ting, som du skal huske på, når du skal i gang med at juice.
1. Drik din juice så hurtigt som muligt, efter du har lavet den. Juicen begynder nemlig at miste sin næringsværdi, jo længere tid der går. Den kan også udvikle en sjov farve, når den oxiderer (især hvis du har puttet æble i din juice).
Det er bedst at drikke juicen indenfor 24 timer, men op til 2 dage i køleskabet kan også være fint. Det er vigtigt at huske på, at der ikke er tilsætningsstoffer og konserveringsmidler i friskpresset juice, hvorfor det som regel ikke kan holde sig på samme måde, som hvis du køber juice i et supermarked.
2. Forbered frugter og grøntsager til din juice i forvejen. Det er meget nemmere at forberede alle ingredienser, hvis du gerne vil lave friskpresset juice til din morgenmad. Læg det i en lufttæt opbevaringsbeholder og put det i køleskabet. Så er det klar til at blive puttet i juicepresseren, når du skal lave friskpresset juice.
Vær opmærksom på, at når du begynder at skære i frugter og grøntsager, kan de miste næringsstoffer. Det er bedst at skære lige før, de skal bruges, men hvis der er brug for at spare tid, kan det være en fordel med forberedelse.
3. Skær ingredienserne før de skal juices, for at sikre, at de kan komme ned i din slow juicer. Hvis du ikke gør det, skal du stoppe halvvejs, og det kan tage for meget tid i sidste ende. Medmindre du har en juicemaskine, hvor der er plads til hele frugter og grøntsager.
4. Gør det til en god vane at rense din juicer, så snart du har brugt den. Hvis du ikke gør det med det samme, vil kødet og saften blive klæbrig og gøre det endnu mere vanskeligt at rengøre maskinen.
5. Juicepulp kan sagtens bruges til andre ting end blot at komme i skraldespanden. Det kan bruges i alt fra gryderetter til boller, kage, smoothies og havregrød.
6. Et andet godt juicetip er, at gøre brug af en glas- eller lufttæt beholder, når du opbevarer friskpresset juice. Dette sørger for, at juicen kan holde sig længere, hvis du husker at putte den friskpressede juice i køleskabet.
7. At blande mange forskellige ingredienser kan virke som en god idé. Vi ser nemlig mange lækre juiceprodukter i supermarkedet, hvor der er brugt et væld af forskellige frugter og grøntsager.
Dog anbefales det, at du bruger omkring 4-6 produkter maksimum, da dette for det meste giver det bedste resultat.
8. Overfyld ikke din juicer og lær at have tålmodighed.
Nogle gange tager det tid, så hvis du ikke sørger for at gøre det langsomt, kan du komme til at ødelægge din juicemaskine.
9. Ingefær er en fantastisk tilføjelse til næsten enhver juice, da det indeholder et væld af vitaminer og mineraler. Dog kan det være stærkt, så sørg for at smag juicen til, inden du putter for meget ingefær i.
10. Kør din juicemaskine i et par sekunder, efter at du er færdig med at juice. På denne måde sikrer du, at alle dråber er kommet ud af maskinen. Dette er ikke nødvendigt, men kan være en god idé.
11. Put isterninger i din friskpressede juice. Dette køler din drik hurtigt, hvilket kan være endnu mere forfriskende.
Disse 11 juicetips vil sørge for, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med at juice, da du allerede vil være klar over, hvad du skal gøre. Sørg for at gør brug af de ingredienser, som du er vild med, da det så ikke kan gå helt galt med at lave sunde og velsmagende friskpressede juicedrikke.
Hvad indeholder grøntsager og frugter som jeg kan juice?
Frugter og grøntsager bør være en vigtig del af din daglige kost. De er naturligt sunde og indeholder vitaminer og mineraler, der kan hjælpe med både dit helbred, din sundhed og dit velvære. De kan også hjælpe med at beskytte mod nogle sygdomme.
De fleste mennesker vil drage fordel af at spise mere frugt og grønt som en del af en velafbalanceret kost og en sund og aktiv livsstil.
Der er mange sorter af frugter og grøntsager til rådighed og mange måder at forberede dem på.
Vitaminer og mineraler i frugt og grøntsager
Frugter og grøntsager indeholder mange vitaminer og mineraler, der er gode for dit helbred. Disse omfatter blandt andet vitaminer A (beta-caroten), C og E, magnesium, zink, fosfor, jern og folsyre. Folinsyre kan reducere blodniveauerne af homocystein, et stof, som kan være en risikofaktor for blandt andet hjertekarsygdomme.
Frugter og grøntsager har et lavt indhold af fedt, salt og sukker. De er også en god kilde til kostfiber. Som en del af en velafbalanceret kost og en aktiv livsstil kan et højt indtag af frugt og grønt hjælpe dig med at:
- Reducere overvægt og opretholde en sund vægt
- Sænke dit kolesteroltal
- Sænke dit blodtryk.
Grøntsager og frugt indeholder fytokemikalier eller plantekemikalier. Disse biologisk aktive stoffer kan bidrage til at beskytte dig mod visse sygdomme. Videnskabelig forskning viser, at hvis du regelmæssigt spiser masser af frugter og grøntsager, har du lavere risiko for:
- Type 2-diabetes
- Hjerteslag
- Hjertesygdomme
- Kræft – nogle former for kræft senere i livet
- Højt blodtryk (hypertension)
Typer af frugt
Frugt er den søde, kødfulde, spiselige del af en plante. Det indeholder generelt frø. Frugter bliver normalt spist rå, selvom nogle sorter kan koges. De kommer i en bred vifte af farver, former og smag. Frugter, der er let tilgængelige, og som de fleste kender til er:
- Æbler og pærer
- Citrusfrugter (- appelsiner, grapefrugter, mandariner og lime)
- Stenfrugter (- nektariner, abrikoser, ferskner, blommer og avocadoer)
- Tropiske og eksotiske frugter (- bananer og mango)
- Meloner (- vandmeloner, netmeloner og honningmeloner)
- Bær (- jordbær, hindbær, blåbær, kiwifrugter og passionsfruit og tomater. (botanikerne holder holder fast på at tomaten er et bær, og bær er frugt. Derfor er tomaten en frugt))
Typer af grøntsager
Grøntsager er tilgængelige i mange sorter og kan klassificeres i biologiske grupper:
- Salat, spinat og grønkål
- Kål, blomkål, spidskål og broccoli
- Græskar, agurk og courgette
- Kartofler og søde kartofler
- Selleri og asparges
- Løg, hvidløg og forårsløg
Valg af frugt og grøntsager
For at maksimere næringsstofferne, er det en fordel at anvende forskellige former for frugter og grøntsager. Prøv at købe frugter og grøntsager, der er i sæson, og vælg frugter og grøntsager, som passer til dine smagspræferencer. Du burde:
- Spise med årstiderne – det er naturens måde at sikre, at vores kroppe får en sund blanding af næringsstoffer, vitaminer og mineraler.
- Prøve noget nyt – prøv nye opskrifter og køb nye frugter eller grøntsager som en del af dine ugentlige indkøb.
- Lad farverne lede dig – lav forskellige kombinationer af næringsstoffer ved at sætte en “regnbue” af farver sammen (grøn, hvid, gul-orange, blå-lilla, rød) på din tallerken eller i din juicepresser.
Vitaminer og mineraler i juicevenlige frugter og grøntsager
Røde frugter og grøntsager: Røde frugter og grøntsager er rige på C-vitamin og anthocyaniner. En af disse – lycopen – findes i mange røde plantefødevarer og har blandt andet været forbundet med forebyggelse af prostatakræft. Røde frugter og grøntsager omfatter blandt andet:
▪ Kirsebær
▪ Røde vindruer
▪ Tomater
▪ Jordbær
▪ Hindbær
▪ Røde æbler
▪ Rødkål
▪ Røde peberfrugter
▪ Vandmelon
▪ Chili
Blå og lilla frugter og grøntsager: Blå og lilla grøntsager og frugter indeholder phenolics og anthocyaniner, der begge virker som antioxidanter. Disse farver er også forbundet med frugter og grøntsager med et højt indhold af C-vitamin. Disse frugter og grøntsager omfatter blandt andet:
▪ Auberginer
▪ Blommer
▪ Brombær
▪ Blåbær
▪ Rødbeder
▪ Svesker
Orange og gule frugter og grøntsager: Disse frugter og grøntsager indeholder carotenoider, som er vigtige for synet og kan ifølge nogle undersøgelser bidrage til at mindske risikoen for kræft. De er også en ideel kilde til bioflavonoider, som kan bidrage til at mindske riskoen for hjertesygdomme.
Forskellige orange og gule frugter og grøntsager er også høje i kalium og vitaminerne A og C. Disse frugter og grøntsager omfatter blandt andet:
▪ Aprikoser
▪ Honningmelon
▪ Gulerødder
▪ Lime
▪ Citroner
▪ Appelsiner
▪ Mango
▪ Nektariner
▪ Ferskner
▪ Ananas
▪ Græskar
▪ Papayafrugter
Grønne frugter og grøntsager: Grønne frugter og grøntsager indeholder lutein, zeaxanthin og indoler. Disse fytokemikalier bidrager til at reducere risikoen for kræft. Grønne frugter og grøntsager er også høje i vitamin K såvel som kalium. K-vitamin er bedst kendt for at hjælpe med at størkne blodet, men det er også vigtigt for knoglernes sundhed. Mange grønne frugter og grøntsager indeholder også jern. Disse frugter og grøntsager omfatter blandt andet:
▪ Grønkål
▪ Spinat
▪ Selleri
▪ Broccoli
▪ Kiwi
▪ Agurk
▪ Grønne æbler
▪ Avokado
Hvide frugter og grøntsager: Disse grøntsager indeholder allicin, der især kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet. Derudover indeholder ingefær blandt andet mange forskellige vitaminer såsom: A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, magnesium, kalium, fosfor, silicum, jern, natrium, calcium, zink og beta-caroten. Ingefær kan være fordelagtigt og hjælpe med både søsyge og ømme muskler. Der findes hovedsageligt hvide grøntsager såsom:
▪ Ingefær
▪ Hvidløg
▪ Løg
▪ Porrer
Nogle af disse frugter og grøntsager er mere juicevenlige end andre. Dog kommer det an på dine smagspræferencer, da du skal sørge for at vælge de frugter og grøntsager, som du bedst kan lide.
En god blanding af regnbuens farver, når det kommer til at juice frugter og grøntsager, vil sikre, at du får masser af forskellige og vigtige mineraler og vitaminer.
Skal jeg juice frosne eller friske frugter og grøntsager?
Generelt hjælper frysning med at bevare næringsindholdet i frugter og grøntsager. Nogle næringsstoffer begynder dog at blive nedbrudt, når frosne produkter opbevares i mere end et år.
Visse næringsstoffer går også tabt under blanchering. Faktisk forekommer det største tab af næringsstoffer på dette tidspunkt. Blanchering foregår inden frysning, og indebærer at placere produktet i kogende vand i kort tid – normalt et par minutter. Dette dræber eventuelle skadelige bakterier og forhindrer tab af smag, farve og tekstur. Men det resulterer også i tab af vandopløselige næringsstoffer såsom B-vitamin og C-vitamin.
Det gælder dog ikke for frosne frugter, som ikke gennemgår blanchering. Omfanget af næringsstab varierer afhængigt af produktet og blancheringstid. Generelt varierer tabene fra 10-80 % med et gennemsnit på ca. 50 %.
Imidlertid antyder mange undersøgelser, at frysning kan bevare næringsværdien, og at næringsindholdet i friske og frosne produkter er nogenlunde ens. Når undersøgelser rapporterer, at indholdet af næringsstoffer falder i nogle frosne produkter, er dette generelt meget små mængder.
Endvidere er niveauerne af A-vitamin, carotenoider, E-vitamin, mineraler og fibre ens i friske og frosne produkter, da disse generelt ikke bliver påvirket af blanchering.
Det vil sige, at blanchering resulterer i tab af antioxidanter, B-vitamin og C-vitamin. Men næringsniveauerne forbliver ret stabile efter frysning, hvorfor det i bund og grund ikke har den store betydning, om du vælger at juice frosne eller friske frugter og grøntsager.
Friske frugter og grøntsager lige fra gården eller din egen have er af højeste kvalitet. Men hvis du shopper i supermarkedet, kan frosne produkter være ens eller i nogle tilfælde endnu mere næringsrige end friske sorter.
I bund og grund er frosne frugter og grøntsager et praktisk og omkostningseffektivt alternativ til friske frugter og grøntsager. Det er bedst at vælge en blanding af friske og frosne produkter for at sikre, at du får det bedste udvalg af alle vigtige næringsstoffer – også selvom du bruger dem til at lave juice. Hvis du kun har frosne frugter og grøntsager, så kan du med fordel bruge det til at lave smoothies frem for juice. På den måde får du alle næringsstoffer og vitaminer i frugten. Det kan gøres med en smoothie blender.
Hvordan testes slowjuicere?
I dag findes der flere ekspertsider, der tester og anmelder slow juicere, hvorefter de videregiver resultaterne af deres tests til forbrugerne. Men har du nogensinde undret dig over, hvordan slow juicere bliver testet? Hvis ja, så kan du læse mere om, hvordan slow juicere bliver testet hos eksempelvis testsiden Which.co.uk. Ved at læse tests fra ekspertkilder har du mulighed for nemmere at finde frem til den bedste model til dine behov lige meget hvilken eller hvilke funktioner, der betyder mest for dig.
De typiske tests og anmeldelser gennemgår følgende parametre, når det kommer til at teste slow juicere:
– Hvor god er maskinen til at juice?
– Kan maskinen håndtere hårdere ingredienser?
– Hvor støjende er maskinen?
– Er juiceren brugervenlig og nem at rengøre?
Hvor god er maskinen til at juice?
Hver juicer skal kunne producere masser af god kvalitetsjuice fra både frugter og grøntsager. Det lyder måske indlysende, men et overraskende antal af juicere på markedet er ikke særligt gode til at presse juice – i hvert fald ikke til at presse råvarerne så meget som muligt. Ekspertkilder sørger for at teste alle juicere med forskellige former for frugter og grøntsager for at sikre, at den juice som maskinen presser, er af god kvalitet. Nogle ekspertkilder tester dette ved at lave flere forskellige former for juice for at se, om maskinen bedre kan håndtere nogle ingredienser sammenlignet med andre.
Kan maskinen håndtere hårdere ingredienser?
Endnu en faktor, som eksperterne tester, er, om juiceren kan klare de hårdere ingredienser såsom rå grøntsager. Der er nemlig ingen grund til at købe en maskine, der ikke kan juice disse madvarer, hvis det er det, som du ønsker. Derfor afprøver mange eksperter de forskellige juicere med hårdere frugter og grøntsager.
Hvor støjende er maskinen?
Masser af køkkenmaskiner kan være støjende, og en juicer er ingen undtagelse.
Maskinen arbejder normalt kun i et par minutter eller mindre, men derfor er det stadig vigtigt, at eksperterne tester deres støjniveau. Dette er skam også noget, som de fleste ekspertkilder lægger stor vægt på, da ingen ønsker en støjende maskine i køkkenet, hvis det kan undgås.
Er juiceren brugervenlig og nem at rengøre?
Der er ikke noget ved at have en slow juicer, der producerer fremragende juice, hvis den er et mareridt at bruge og rengøre bagefter. Hvis dette er tilfældet, så er der i hvert fald en stor fare for, at den blot vil stå og samle støv. Eksperterne vurderer derfor også, hvor nemt det er at samle juiceren, bruge den samt at rengøre den igen efter brug. De lægger især vægt på, om det går hurtigt samt er nemt at finde ud af, eller om det er besværligt.
Juicere er generelt bare sværere at rengøre. De fleste modeller kommer med nemlig mindst 5 forskellige dele, der skal renses. Men nogle modeller gør denne opgave lettere ved at inkludere børster eller andre værktøjer, der hjælper med at rengøre filtre m.m. Desuden kommer flere modeller også med aftagelige dele, der tåler maskinopvask. Disse faktorer lægger eksperterne specielt mærke til i deres test af slow juicere.
Få det bedste ud af din slow juicer
Hvis du er på udkig efter en slow juicer, så er det en investering, der giver dig mulighed for at presse saften ud af frugt og grøntsager på en langsom og skånsom måde. Slow juicere bevarer flere næringsstoffer og en bedre smag end de hurtigere juicere. Ved at bruge en slow juicer kan du få saft, der er både sund og næringsrig.
Opdag flere måder at bruge en slow juicer på, samt de kulinariske teknikker, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit udstyr, i vores guide til blenderteknikker.
Slow Juicer – Find den bedste slow juicer til en sundere livsstil
En slow juicer er et fantastisk valg for dem, der ønsker at få mest muligt ud af deres frugt og grøntsager. Ved at bruge langsom ekstraktion bevarer slow juiceren flere næringsstoffer og en højere saftudbytte sammenlignet med traditionelle juicere. Denne type juicer er ideel til at lave frisk juice, som er fyldt med vitaminer og mineraler, og den er også effektiv til at lave smoothies og andre sunde drikkevarer.
Hvis du er på udkig efter den bedste slow juicer, kan du finde en detaljeret guide til de bedste slow juicere, som hjælper dig med at vælge den, der passer bedst til dine behov. Du kan også finde flere køkkenmaskiner til madlavning og bagning i vores kategori for køkkenmaskiner, hvor du kan vælge den rette maskine til dit køkken.
Hvad siger brugerne om Onyx Slow Juicer?
Onyxcookware har en imponerende trustscore på 4,6/5 på Trustpilot, hvilket tydeligt viser, at de leverer en høj kvalitet, mens de samtidig yder en god service. Kunderne er især vilde med Onyxcookwares kundeservice, som de beskriver som “fantastisk” og “meget hjælpsom”. Når et brand får så høje ratings på Trustpilot, så mener vi, det tydeligt signalerer, at Onyx er et yderst pålideligt valg, når du skal opgradere dit køkken.