SodaStream Test 2021 – Find de bedste SodaStream maskiner ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om tests af forskellige modeller fra SodaStream samt et par andre alternative mærker. Vi gennemgår eksperternes vurderinger af maskinerne gennem forskellige tests, hvorved vi finder frem til, hvilke kvaliteter hver maskine har.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den model, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra både det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön samt blandt andet også norsk TV2 og flere forbruger- og testsites.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste SodaStream-modeller
🔸 Overblik over modeller fra alternative mærker
🔸 Information om SodaStream
🔸 Dette bør du være opmærksom på ved køb af en SodaStream
🔸 Bør jeg købe en SodaStream

🔸 Opskrifter til SodaStream
🔸 Gennemgang af de tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sodastream Test – Her er de bedste Sodastream maskiner ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Sodastream maskiner, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i.

Du finder også prissammenligning af de forskellige Sodastream modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst. Efter gennemgangen af Sodastream maskinerne, kan du se en række sodavandsmaskiner fra andre producenter, der også alle har klaret sig godt i test.


SodaStream Spirit One Touch

Bedste premiumvalg hos Pricerunner.dk
Positiv anmeldelse hos Countryheartandhome.com
4,7/5 stjerner hos britiske Argos.co.uk
4,9/5 stjerner af forbrugerne hos sodastream.co.uk
4,6/5 stjerner af forbrugerne hos Elgiganten.dk

SodaStream Spirit One Touch Hvid

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du gerne vil have en rigtig god sodastream til hjemmet, kan du vælge denne! Spirit One touch er sammen med fire andre maskiner blevet testet af eksperterne fra Pricerunner.dk. Af de fem produkter scorer Spirit One touch den højeste score på 4,5/5 stjerner. De giver den titlen ”bedste premiumvalg”. Om produktet siger Pricerunner sådan: ”Let at lave danskvand med én hånd, perfekt mængde bobler, får kulsyrepatronen til at holde længere”. 

Hvis du vil have det bedste af det bedste til en god pris, så bør du vælge denne model.

Bevidst om miljøet

Med Spirit One touch kan du forvandle postevand til danskvand med ét tryk. Udover at være let og hurtig at bruge, er maskinen skabt med et prisvindende, minimalistisk design, så du sagtens kan have den stående fremme på køkkenbordet. 

Når du køber Spirit One touch, kommer den med en genanvendelige flaske, som kan erstatte helt op til 1.000 plastikflasker i løbet af ét år. Du klikker blot denne flaske på plads i maskinen og trykker på knappen – så er der frisk danskvand.

SodaStream Spirit One Touch vs. Markedet

Eksperterne hos Pricerunner peger på én ting, der får denne model til at skille sig ud: ”Spirit One Touch skiller sig ud fra de øvrige varianter fra SodaStream ved at være en elektrisk model”.

Hos den britiske side Argos.co.uk roser de særligt denne maskine for sit design, performance og brugervenlighed – her scorer den 4,8/5 på alle tre parametre.

Det er hverken den billigste eller den dyreste på markedet, men hvis man kigger på de mange kvaliteter, er Spirit One touch helt klart en god investering.

Specifikationer
🔴 Vægt: 3,03 kg
🔴 Gaspatron inkluderet: Ja
🔴 Farve: Hvid

Udvalgte fordele ved SodaStream Spirit One Touch
🔵 God for miljøet
🔵 Kulsyrepatronerne holder i lang tid
🔵 Lækkert design
🔵 Let at bruge


SodaStream Spirit

Testvinder hos TV2.no
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

SodaStream Spirit

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
599,00 599,00 Læs mere
656,00 656,00 Læs mere
709,00 709,00 Læs mere
709,00 709,00 Læs mere

.
Ved hjælp af få processer kan man lave sin egen danskvand eller sodavand på en SodaStream-maskine, og skal det kunne betale sig at fremstille drikken selv, så er det altafgørende, at kvaliteten af indholdet og smagen er god. På SodaStream Spirit vurderer eksperterne, at kvaliteten af drikken umiddelbart efter fremstillingen er god og indbydende, og selv efter et døgn er smagen og kvaliteten stadig rigtig god, uden at drikken har tabt sprødhed eller den sprudlende effekt.

Let at montere

Udover at tappe vand fra vandhanen skal der kun bruges få genstande for at omdanne vand til en lækker drik, og det tæller blandt andet gaspatron og flaske. Gaspatronen sørger for, at boblerne skabes, og på SodaStream Spirit er den meget let at montere. Det samme gælder flasken, så selv en nybegynder kan være med, for der skal ikke skrues besværligt og mases med hverken flaske eller patron. Også opbevaringen fungerer rigtig godt, så alt udenoms-arbejdet er så brugervenligt, at man stort set kun behøver at tænke på at skabe den drik, man ønsker.

God pris

At købe sodavand og danskvand i supermarkedet kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man køber ofte, så prisen er også en faktor, man bør overveje, hvis man ønsker et alternativ til supermarkeds-sodavanden. Der er forholdsvis stor forskel på prisen på de forskellige maskiner, men SodaStream Spirit ligger prismæssigt nogenlunde i midten, og beviser dermed at kvalitet ikke behøver koste unødvendigt mange penge.

Udvalgte fordele ved SodaStream Spirit:
🔵 God all-round model
🔵 Drikken smager godt og er af god kvalitet
🔵 Kvaliteten holder længe
🔵 Flaske og patron er lette at montere
🔵 Prisvenlig model

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af SodaStream Spirit:


SodaStream Genesis

Testvinder hos svenske Smartson.se
Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ “Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

SodaStream Genesis

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,00 399,00 Læs mere
479,00 479,00 Læs mere
489,00 489,00 Læs mere
489,00 489,00 Læs mere
531,00 535,00 Læs mere

.
Postevand bliver omdannet til danskvand eller sodavand ved at tilføje kulsyre og eventuelt forskellige smagsvarianter, og en god maskine giver brugeren en boblende drik, hvor smagen af postevandet ikke er for gennemtrængende. SodaStream Genesis er en af de gode maskiner på markedet, og danskvandet, som maskinen producerer, er både smagfuldt og kan holde på boblerne længe efter fremstillingen. De specialfremstillede flasker sørger nemlig for at holde på brusen, så drikken ikke bliver flad efter at have stået en dag eller mere.

Let at rengøre

Udover at kunne producere velsmagende drikke er det også vigtigt, at maskinen er let at håndtere og bruge. Herunder tæller rengøringen, for jo lettere rengøringen er, jo større chance er der for, at man har lyst til at bruge maskinen ofte. SodaStream Genesis hører til de maskiner, der er lette at gøre rene, for der er ikke mange dele, der er svære at fjerne snavs fra. Lethed er et kendetegnende ord for denne model, for montering af patron og flaske fungerer også fint, og den er nem at anvende.

Sikker og fast

Med SodaStream Genesis medfølger der modsat mange andre modeller to flasker, hvilket er smart, hvis man ønsker at lave flere flasker ad gangen. Flasken er både fast og sikker, og den er meget slidstærk og går ikke let i stykker. Den kan indeholde 0,8 liter, hvilket er standard for de fleste flasker, og selve maskinen vejer i alt 2,4 kg, så der er ikke tale om en tung maskine. Desuden er designet flot og enkelt, og den smalle form gør, at modellen let kan passe ind i selv mindre køkkener.

Udvalgte fordele ved SodaStream Genesis:
🔵 Fremstiller drikke med god smag
🔵 Holder godt på brus og bobler
🔵 Let at gøre ren
🔵 Gode, slidstærke flasker
🔵 To medfølgende flasker

Nedenfor kan du se, hvordan man bruger SodaStream Genesis: 


SodaStream Jet

5 ud af 6 stjerner hos TV2.no

SodaStream Jet

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
299,00 299,00 Læs mere
419,00 419,00 Læs mere
424,00 463,00 Læs mere
679,00 679,00 Læs mere

.
Eksperterne fra norsk TV2 hjælper i deres test forbrugerne til at finde de bedste maskiner til fremstilling af danskvand og sodavand: Fem forskellige modeller er blevet testet, og alle maskinerne klarer sig godt i testen. Det gælder også SodaStream Jet, som ydermere er en af de billigere modeller.

Smag og behag

SodaStream Jet er et godt kvalitetsprodukt, der er lidt mere prisvenlig end flere af familiemedlemmerne i SodaStream-familien. Det betyder dog ikke, at der er slækket på kvaliteten, for SodaStream Jet er en god og solid maskine, som på kort tid omdanner vand til sodavand. Modellen vil fungere godt til alle sodavandsdrikkere, for det er muligt at vælge imellem mange forskellige smage og varianter, og udvalget udvikler sig hele tiden.

Få tryk mellem vand og sodavand

For at danne almindeligt vand om til forfriskende sodavand, der også er fri for det høje sukkerindhold, som findes i almindelig sodavand, er det kulsyren, der gør forskellen i maskinerne. På toppen af modellen findes en knap, der skal trykkes på, hvorved kulsyren frigives ud i vandet, og det er denne proces, der giver vandet sodavands-effekten. På SodaStream Jet skal knappen holdes nede i et par sekunder, og her frigives en medium-stor mængde kulsyre, der passer godt til at kunne opnå den samme brusende fornemmelse, som findes i de sodavand, der købes i supermarkedet.

Miljøvenlige maskine

Udover at en SodaStream-maskine kan fremstille sundere sodavand end købe-sodavand, så er maskinerne også miljøvenlige, idet de medfølgende flasker er genanvendelige. Ved at bruge genanvendelige flasker reduceres behovet for, at sodavandsproducenterne skal fabrikere store mængder af flasker og dåser. På SodaStream Jet kan en kulsyrepatron give op mod 50-60 liter sodavand, som bliver produceret ned i den samme, genanvendelige flaske, så miljøet slipper for både henkastede dåser og flasker og at skulle fremstille mere plast. SodaStream Jet er desuden en let model på kun 1,6 kg, og den medfølgende flaske kan indeholde 1 liter, hvilket er mere end hos flere andre modeller.

Udvalgte fordele ved SodaStream Jet:
🔵 Prisvenlig model
🔵 Mulighed for at fremstille sodavand i mange smagsvarianter
🔵 Miljøvenlig og én patron kan give op mod 60 liter sodavand
🔵 Lav vægt
🔵 Stor medfølgende flaske

Nedenfor kan du se, hvordan man bruger SodaStream Jet: 


SodaStream Power

4 ud af 6 stjerner hos TV2.no
✅ 5 stjerner hos Dagbladet.no
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com

SodaStream Power

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 999,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere
0,00 1.299,00 Læs mere
0,00 1.629,00 Læs mere

.
SodaStream Power er blevet testet af en række forskellige eksperter, blandt andet hos både norsk TV2 og testsitet trustedreviews.com, og eksperterne er enige om, at SodaStream Power er en rigtig god maskine, der imponerer med mange funktioner og flot design. De mange funktioner giver mulighed for mere varieret brug af maskinen, og det flotte design gør, at maskinen vil se godt ud i ethvert køkken.

Tre forskellige niveauer

SodaStream Power er en af de modeller, som både ser godt ud og har en stor variationsbredde inden for brugen. Modellen er nemlig udstyret med tre forskellige niveauer, som angiver, hvor sprudlende og boblende vandet bliver. På det laveste niveau bliver vandet kun meget mildt boblende, men allerede på andet niveau sprudler vandet og minder om en nyåbnet købe-sodavand. Anvender man det højeste niveau, får man et meget boblende resultat, og selv når man hælder vandet op i et glas, så forsvinder boblerne ikke. Husker man straks at skrue låget på flasken, kan boblerne og den knitrende sprudlen holde i flere dage.

SodaStream genopstår i flottere version

Selve mærket SodaStream oplevede stor popularitet i 1980’erne, men her var det ikke stilrenhed og design, der var mest strømlinet. Det ser imidlertid anderledes ud nu med SodaStream Power, som er rigtig flot at se på: Balancen er perfekt, detaljerne diskrete og stilen minimalistisk. De tre knapper, der indikerer de tre niveauer, er markeret med LED-lys og tydelige dråber angiver intervallerne. Både patron og strøm-tilslutning er diskret gemt, således at flowet i designet bevares.

Mægtig maskine

På alle måder er SodaStream Power en stor og mægtig maskine, som med alle sine funktioner også er at finde i den dyrere ende af prisskalaen. På trods af de mange funktioner er brugervenligheden dog stadig i top, og den er let og enkel at bruge. For pengene får man til gengæld muligheden for at individualisere drikken og selv vælge, hvor boblende vandet skal være, og patronen giver omkring 60 liter sodavand, før den er tom. Afhængig af brug kan det svare til flere måneders brug.

Udvalgte fordele ved SodaStream Power:
🔵 Flot og stilrent design
🔵 Mange funktioner
🔵 Tre niveauer, som gør vandet let-boblende, medium-boblende og meget boblende
🔵 Enkel at anvende
🔵 En patron er nok til 60 liter sodavand

Nedenfor kan du se, hvordan man bruger SodaStream Power:


SodaStream Source

4.5 stjerner ud af 5 hos britiske Good Housekeeping Institute  
Testvinder hos det store amerikanske magasin TheWireCutter.com

SodaStream Source

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 777,00 Læs mere
813,00 813,00 Læs mere
0,00 899,00 Læs mere
0,00 1.039,00 Læs mere

.
Modellen SodaStream Source er en slank, simpel og enkel sodavandsmaskine med et flot design i børstet aluminium, der holder sig indenfor rene linjer og enkle detaljer.

Britiske GoodHouseKeeping.com og det store amerikanske magasin TheWireCutter.com har begge testet og afprøvet SodaStream Source, og de er begge begejstrede for denne model.

TheWireCutter.com forklarer, at maskinen laver den ”mest boblende og velsmagende drik, der er bedre end alle konkurrenternes”. Dette er eksperterne fra GoodHouseKeeping.com enige i, da de forklarer, at vandet var ”lækkert boblende og forblev boblende i hele 24 timer”.

Tre bobleniveauer, LED-lamper og miljøvenlig flaske

SodaStream Source er udstyret med et prisvindende design, der er designet af Yves Behár, der hovedsageligt fokuserer på miljø og bæredygtighed. Denne sodavandsmaskine er miljøvenlig, da den er udstyret med en genanvendelig og BPA-fri flaske med en brusbevarende kapsel.

Derudover skal der heller ikke bruges hverken elektricitet, et batteri eller ekstern strøm til maskinens proces, hvorfor dette både er godt for miljøet og pengepungen.

Denne model har tre forskellige bobleniveauer, hvorfor man selv har mulighed for at bestemme, hvor meget eller hvor lidt brus ens danskvand eller sodavand skal have.

Der er mulighed for at følge med i mængden af brus, da LED-lamperne lyser op og indikerer dette. Man skal derfor sørge for at stoppe ved det niveau, som man ønsker. Maskinen kan lave alt fra blid brus til masser af bobler.

Eksperterne fra GoodHouseKeeping.com er især vilde med denne funktion, da det giver mulighed for at lave danskvand eller sodavand med præcis den mængde af brus, som man bedst kan lide.

Snap-n-lock system og medfølgende tilbehør 

Med SodaStream Source får man en simpel maskine, der er nem i brug og brugervenlig. Denne model har et patenteret snap-n-lock system. Systemet sørger for, at flasken hurtigt og nemt sætter sig fast på selve maskinen, hvorfor man ikke behøver at skrue frem og tilbage en masse gange hver gang, man skal sætte flasken af og på.

Derudover er det også nemt at styre og kontrollere doseringen af kulsyre, så man selv har mulighed for at bestemme, hvor meget eller hvor lidt brus ens vand eller sodavand skal have.

Sammen med denne model medfølger der en kulsyrepatron, der har kraft nok til at lave brus i op til 60 liter vand.

Der medfølger også en flaske, der har kapacitet til 1 liter vand. Yderligere medfølger der endnu en flaske, så man også kan komme i gang med at lave sin helt egen sodavand med denne maskine.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved SodaStream Source. Dog ville eksperterne fra GoodHouseKeeping.com ønske, at der var mulighed for at putte maskinens flaske i opvaskemaskinen, så man ikke behøvede at gøre den rent i hånden.

Begge testpaneler er også enige i, at SodaStream Source larmer en del. Dog mener de, at det er det værd, da den laver de mest velsmagende og boblende drikke.

Udvalgte fordele ved SodaStream Source:
🔵 Enkelt og prisvindende design
🔵 Tre forskellige bobleniveauer
🔵 Snap-n-lock system
🔵 To flasker og en kulsyrepatron medfølger
🔵 Boblende og velsmagende drikke

Her kan du se en video fra SodaStream om, hvordan man bruger SodaStream Source:


SodaStream Crystal 

4.2 stjerner ud af 5 hos Kitchengearpros.com 
5 stjerner hos TestSieger.de baseret på 682 brugeranmeldelser

SodaStream Crystal

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
730,00 730,00 Læs mere
989,00 989,00 Læs mere
1.158,00 1.158,00 Læs mere
1.599,00 1.599,00 Læs mere

.
SodaStream Crystal er efterfølgeren til modellen Penguin, og er en af de mest populære sodavandsmaskiner på markedet. Denne models design er ret anderledes i forhold til andre sodavandsmaskiner. Her kan man nemlig ikke se flasken, da denne er placeret inde i en lukket beholder.

Derfor kan man sagtens have denne model stående fremme, da den vil passe ind i langt de fleste husstande. Især eksperterne fra Kitchengearpros.com er vilde med SodaStream Crystals design, som de mener er ”unikt”.

Miljøvenlig sodavandsmaskine med smarte funktioner

SodaStream Crystal er en simpel og kompakt sodavandsmaskine, der ikke kræver hverken batterier eller elektricitet for at lave boblende vand eller sodavand. Dette kan gøres ved blot et tryk på en enkelt knap.

Med SodaStream Crystal gør man brug af glasflasker i stedet for BPA-fri genanvendelige plastflasker, som de fleste andre modeller fra SodaStream bruger.

Mens andre SodaStream-maskiner giver mulighed for at reducere indvirkningen på miljøet ved at reducere mængden af den ​​plastik, som man bruger, eliminerer SodaStream Crystal helt behovet for plastflasker. Kitchengearpros.com mener, at denne nye funktion er smart, da det ”sparer op til 1300 flasker om året og reducerer brugen af plastflasker”.

Alle SodaStream-modeller giver mulighed for at lave boblende vand med minimal omkostning for miljøet, men der er et par funktioner, der adskiller SodaStream Crystal fra de andre modeller.

Hvis man er bekymret for flasker, der eksploderer eller ikke bliver skruet på plads korrekt, kan SodaStream Crystal være et godt valg.

En funktion, der adskiller denne model fra andre SodaStream-modeller, er en mekanisme, der sørger for automatisk at låse flasken på plads, hvilket sparer en for selv at skrue den på plads. Dette reducerer slid på både maskiner og flasker – og betyder, at der er mindre chance for, at flasken ikke bliver sat ordentligt fast.

God kapacitet, tre bobleniveauer og nem rengøring 

Flasken, der bruges til danskvand, har en kapacitet på 0,6 liter. Dette er det eneste ved SodaStream Crystol, som Kitchengearpros.com er utilfredse med. De mener nemlig, at flaskens kapacitet godt kunne have været lidt større. Dog sørger flasken til gengæld for, at hverken sodavand eller danskvand mister boblerne, hvorfor drikkene kan nydes i lang tid efter, hvilket eksperterne fra Kitchengearpros.com og brugerne fra TestSieger.de er vilde med.

Eksempelvis forklarer en af brugerne fra TestSieger.de, at ”flasken ikke kun ser godt ud, men det boblende vand smager også bedre end med en plastflaske”. Derudover er der mulighed for at putte glasflasken i opvaskemaskinen, hvorfor rengøringen kan klares hurtigt og let, når flasken trænger til det.

SodaStream Crystal har i alt tre forskellige bobleniveauer, hvorfor der er rig mulighed for at lave en drik med den perfekte mængde af brus.

Med den medfølgende kulsyrepatron er der mulighed for at lave op til 60 liter boblende vand afhængig af, hvor meget eller hvor lidt brus, man ønsker. 

Fordele ved SodaStream Crystal:
🔵 Stilrent og simpelt design med skjult flaske
🔵 Glasflasken tåler opvaskemaskine
🔵 Låsemekanisme
🔵 Miljøvenlig
🔵 Tre forskellige bobleniveauer

Nedenfor kan du se, hvordan man bruger SodaStream Crystal: 


Andre testvindere

I det ovenstående har vi gennemgået en række SodaStream-maskiner, som alle enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer i diverse tests. Der findes også andre sodavand- og danskvandsmaskiner på markedet, og derfor vil vi i dette afsnit gennemgå yderligere et par af disse fra andre mærker, som også har udmærket sig i tests. Du kan også læse mere i Forbrugsguidens sodavandsmaskine test.

Formålet er at være så nuancerede som muligt og give et bedre overblik over hvilke alternativer til SodaStream, der findes på markedet.

Vi gennemgår de alternative mærker på samme måde, hvilket giver dig en bedre mulighed for at sammenligne og finde den maskine, der passer bedst til netop dig.


Aqvia Balance

 Kåret til “Mest for pengene” hos TV2.no

Aqvia Balance

i samarbejde med PriceRunner

Det er svært at komme udenom, at SodaStream sidder tungt på tronen, når det kommer til markedet for sodavand- og danskvandsmaskiner. Men der findes også alternativer til SodaStream, og her tæller blandt andet modeller fra Aqvia, såsom Aqvia Balance. Aqvia Balance er blevet testet af eksperterne hos norsk TV2 sammen med 4 andre modeller, og eksperterne vurderer, at Aqvia Balance er en god model, som giver forbrugeren rigtig meget for pengene.

Postevand og kulsyre

En sodavand- og danskvandsmaskines vigtigste opgave er at omdanne almindeligt postevand til funklende, perlende drikke, der er sundere alternativer til de varianter, man kan købe i supermarkedet. Men for at disse maskiner kan afløse supermarkeds-varianterne, så skal kvaliteten være høj. Selvom postevand som sådan ikke smager af noget, så har det alligevel en bismag, som godt kan træde frem efter behandlingen i maskinen og blive fremtrædende. Den rette mængde kulsyre og en maskine af god kvalitet kan minimere denne smag, og eksperterne fremhæver især, at det er let at få den rette dosering kulsyre på Aqvia Balance.

Klar på få sekunder

Det er forskelligt fra maskine til maskine, hvordan man doserer kulsyren. På Aqvia Balance fungerer denne dosering som nævnt rigtig fint, og holder man knappen nede i 3-4 sekunder, får man en normal mængde kulsyre, som hverken tilfører vandet for lidt eller for meget. Herved bliver drikken knitrende og sprudlende i stil med en nyåbnet sodavand. Der har i det hele taget været fokus på lethed og enkelthed fra producentens side med Aqvia Balance, for det fremhæves også, at modellen generelt er enkel at bruge, og det gælder også ved montering af flasken.

God pris

Aqvia Balance hører til i den lavere ende af prisskalaen, men den har stadig alle de nødvendige funktioner, som giver forbrugeren en god oplevelse. Vælg imellem mange forskellige smagsvarianter og skab netop den sodavand, der passer dig. Der medfølger en flaske på 1 liter samt en kulsyrepatron, som kan række op til 60 liter sodavand. Husk dog at denne flaske – ligesom de fleste andre flasker fra andre modeller – ikke tåler opvaskemaskine.

Udvalgte fordele ved Aqvia Balance:
🔵 Meget for pengene
🔵 Let at dosere kulsyremængder
🔵 Et enkelt tryk giver læskende drikke
🔵 Let og enkel model
🔵 Har alle de nødvendige funktioner

Nedenfor kan du se en kort præsentation af, hvordan man bruger Aqvia Balance:


Aqvia Exclusive

5 ud af 6 stjerner hos TV2.no
✅ 5 stjerner hos norske Dinside.no
✅ Testvinder hos svenske Smartson.se

Aqvia Exclusive

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
829,00 829,00 Læs mere
997,00 928,00 Læs mere
1.010,00 1.010,00 Læs mere

.
På trods af SodaStreams dominans på området inden for sodavand- og danskvandsmaskiner, så producerer Aqvia også nogle rigtig gode maskiner, heriblandt modellen Aqvia Exclusive. Aqvia Exclusive har været medtaget i flere forskellige tests, og både norsk TV2, forbrugersitet dinside.no og testsitet smartson.se bemærker, at Aqvia Exclusive er et rigtig godt alternativ til SodaStream.

Værdig udfordrer

Som nævnt har SodaStream længe været synonym med hjemmelavede sodavand af høj kvalitet, men også Aqvia-modellerne er af høj kvalitet. Aqvia-modellerne er produceret af det svenske gasselskab Aga, og der findes to modeller. Den ene er Aqvia Exclusive, som eksperterne har sammenlignet med SodaStreams modeller i flere tests. Konklusionen lyder, at Aqvia Exclusive bestemt er en værdig udfordrer, som på flere punkter også er mere velfungerende end rivalen.

Vælg selv bobler

En af de helt store fordele ved Aqvia Exclusive er dens enkle måde at vælge, hvor mange bobler man ønsker i sin drik. Man trykker blot på knappen på forsiden af maskinen, og her vælger man imellem tre niveauer. Jo højere niveau, jo flere bobler, og husker man at sætte låget på flasken efterfølgende, så kan vandet bevare boblerne i mange dage. Det er selvfølgelig individuelt, hvordan man foretrækker sin drik, og vælger man det lave niveau, vil man få en drikkeklar drik med runde, små og blide bobler, mens niveau tre vil give en gang brusende bobler – næsten som et vandfald.

Enkel og støjsvag

Et andet område, hvor Aqvia Exclusive skiller sig ud, er på lydniveauet. Maskinen larmer ikke ret meget, og man slipper således for de skingre pibelyde, som nogle maskiner laver. Desuden er denne model ligetil, og selvom man lige skal have taget på at få flasken sat fast, så er det let for forbrugeren at håndtere den. Den medfølgende brugsanvisning er desuden rigtig god, og der medfølger to flasker. Designet er flot, og der er mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver, så maskinen passer bedst muligt ind i både køkken og personlig stil.

Udvalgte fordele ved Aqvia Exclusive:
🔵 God kvalitet
🔵 Let at dosere kulsyre
🔵 Tre niveauer giver mulighed for at få drikken så boblende, som man ønsker
🔵 Støjsvag model
🔵 Let og ligetil at bruge


Aarke Sodavandsmaskine

God anmeldelse fra Bloomberg.com

Aarke Sodavandsmaskine

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.153,00 1.153,00 Læs mere

.
Aarke Sodavandsmaskine er en robust og solid maskine, hvor der er mulighed for at lave boblende danskvand eller sodavand.

Denne model er fremstillet i rustfrit stål, hvorfor den vil pryde de fleste danske hjem med dens stilrene og moderne design. Der er mulighed for at købe denne model i to forskellige farver, så man kan vælge den, der passer bedst ind med ens indretning.

Dog er Aarke Sodavandsmaskine ikke kun kendt for dens flotte design, men også for dens funktionalitet, som eksperterne fra Bloomberg.com er vilde med.

Eksperterne forklarer, at sodavandsmaskinens slanke design hører til på alle køkkenborde, og de er begejstrede for, at maskinen er både ”højere og slankere end andre modeller på markedet”.

Derudover nævner eksperterne fra Bloomberg.com også, at Aarke Sodavandsmaskine er prisvenlig og passer til de flestes budget.

Brugervenlig sodavandsmaskine 

Når man skal i gang med at lave danskvand eller sodavand, så har Aarke sørget for at gøre anvendelsen af maskinen nem, hurtig og brugervenlig.

Det eneste, som man skal sørge for, er, at skrue vandflasken godt på, trække i maskinens indbyggede stang indtil man hører en summen og herefter har man lavet danskvand eller sodavand. Summen betyder nemlig, at maskinen er færdig med at lave bobler i enten vand eller sodavand.

Bloomberg.com forklarer, at modellens kendetegn er ”et elegant designet håndtag” i stedet for trykknapper, der aktiverer CO2-tanken. De forklarer, at maskinens funktion med blot, at trække håndtaget ned for at tilføje bobler er ”så simpelt som at tænde for en vandhane”.

Der er rig mulighed for at få lige præcis den mængde af bobler, som man ønsker i sit danskvand eller sodavand med Aarke Sodavandsmaskine, da der er mulighed for, at stoppe før tid, hvis man ønsker en mindre mængde af bobler.

1 liters flaske og 60 liter danskvand eller sodavand 

Ved køb af en Aarke Sodavandsmaskine medfølger der en 1 liters flaske. Denne flaske er fremstillet i hård plast – PET – og har både et låg og en bund produceret i rustfrit stål. Selve flasken er holdbar og kan sagtens holde i mange år frem.

Testpanelet fra Bloomberg.com har ikke mange kritikpunkter, når det kommer til Aarke Sodavandsmaskine. Den eneste ulempe, som de nævner i deres anmeldelse, er flaskens mindre kapacitet på 1 liter. De gør derfor brugerne opmærksomme på, at denne sodavandsmaskine er mindre egnet til en større familie.

Vær opmærksom på at der ikke medfølger en kulsyrepatron til denne model. Man skal derfor huske at købe en eller flere gaspatroner for at lave danskvand eller sodavand. Det anbefales, at man køber AGA kulsyrepatroner, da disse passer til denne model. Med en af disse kulsyrepatroner er der mulighed for at lave helt op til 60 liter boblende vand afhængig af mængden af bobler.

Fordele ved Aarke Sodavandsmaskine:
🔵 Simpel og nem i brug
🔵 Elegant håndtag
🔵 Moderne og stilrent design
🔵 Robust og solid model
🔵 Prisvenlig

Her kan du se en videogennemgang af Aarke Sodavandsmaskinen. Videoen er produceret af KitchenOne.dk: 


KitchenAid Artisan 5KSS1121

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

KitchenAid ARTISAN SodaStream

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.187,00 2.187,00 Læs mere
3.199,00 3.199,00 Læs mere

.
Et kendetegn ved at alle KitchenAid køkkenmaskiner er, at de er lavet i metal og denne sodavandsmaskine er ingen undtagelse. Har man andre produkter fra KitchenAid, så vil man hurtigt genkende de klassiske linjer, farver og designet.Sodavandsmaskinen er lavet i samarbejde med SodaStream og er derfor også kompatibel med SodaStreams-kulsyrepatroner, ligesom den også fungerer med patroner fra Aqvia. En enkelt kulsyrepatron giver op til 60 liter vand med brus, afhængig af, hvor kraftigt du ønsker at bruset skal være.

Brugervenlig model

Udover den gode kvalitet af indholdet, så er modellen også let at bruge, og den er lavet med hensyn til brugervenligheden. Det justerbare kulsyreniveau gør endvidere, at man selv let kan bestemme, hvor boblende ens drik skal være. På den mere manuelle side har flere maskiner vist sig svære at arbejde med, når det kommer til montering af flaske og patron, men begge dele fungerer rigtig godt og brugervenligt på KitchenAid Artisan 5KSS1121.

Sikker og tung

Der er ikke ret mange fingre at sætte på KitchenAid Artisan 5KSS1121, for den opfylder stort set alle kravene for at være den perfekte model. Ydermere er sikkerheden også i top, og modellen har indbygget beskyttelsesfunktion mod både en forkert monteret patron og en forkert monteret flaske. Dermed går hverken patron, maskine eller flaske i stykker. Endvidere er der også en sikkerhedsfunktion, der beskytter mod overtryk.

Der er dog ét sted, hvor KitchenAid Artisan 5KSS1121 kan være lidt af en udfordring, og det er på vægtområdet, for modellen vejer 7,5 kilo. Det er næsten tre gange så meget som mange af de andre modeller, der gerne vejer omkring de 2 kilo. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KSS1121:
🔵 Gode bedømmelser over hele linjen
🔵 Fremstiller danskvand af rigtig høj kvalitet
🔵 Justerbart kulsyreniveau
🔵 Let at betjene og montere
🔵 Høj sikkerhed

Nedenfor kan du se en kort præsentation af KitchenAid Artisan sodavandsmaskine:


Aarke Carbonator II

Anbefalet af det amerikanske nyhedsmedie NYmag.com
Anbefalet af det amerikanske magasin Esquire.com
Topscorer hos det amerikanske magasin Gearhungry.com
4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Aarke Carbonator II

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.349,00 1.349,00 Læs mere
1.605,00 1.605,00 Læs mere

.
Aarke Carbonator II er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer NYmag.com, Esquire.com, Gearhungry.com og Testberichte.de. Alle eksperter er begejstrede for maskinen, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af sodavandsmaskinens lækre drik og flotte design. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at det kan være en smule besværligt at indsætte gas-cylinderen i Aarke Carbonator II.

Brugervenlig sodavandsmaskine

Med Aarke Carbonator II får man en luksusmaskine, der er fremstillet i et elegant og flot design. Maskinen er lavet i blanke materialer uden brug af skadeligt plastik. Den er udelukkende udført i rustfrit stål.

Dette gør sig også gældende for PET-flasken, som er både holdbar og miljøvenlig. Derudover er det nemt at bruge Aarke Carbonator II, da den ikke skal bruge hverken et batteri eller strøm.

Man skal blot fylde vand i flasken, skrue flasken fast og hive i selve håndtaget. Herefter bliver der sendt bobler ned i vandet, der laves om til sodavand eller danskvand. Man kan selv vælge, om man ønsker at tilsætte en smag. Er der brug for flere bobler, er det muligt at gentage processen.

Flot maskine, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra NYmag.com er Aarke Carbonator II en af de bedste sodavandsmaskiner på markedet. De roser især maskinens design, som de mener er både stilfuldt og enkelt. Derfor forklarer de, at det er ”den flotteste model på markedet”, hvorfor man bør tage denne model med i sine overvejelser, hvis man er på udkig efter en sodavandsmaskine.

Eksperterne fra Gearhungry.com fremhæver ydermere, at Aarke Carbonator II er meget nem at anvende, da man blot skal trykke ned på håndtaget. Samtidigt laver den gode drikke med bobler, der er, som de skal være.

Dog nævner flere eksperter, at Aarke Carbonator II er temmelig dyr, hvilket de mener er en ulempe.

Miljøvenligt køb, ifølge eksperterne

Eksperterne fra Esquire.com har ligeledes testet Aarke Carbonator II. De skriver, at de er meget imponerede over denne model, hvorfor man bør investere i den. Det nævner de, da modellen er af høj kvalitet, mens den samtidig er god for miljøet.

Hertil hæfter de sig ved, at Aarke Carbonator II er nem at anvende og minimerer forbruget af både plastik og aluminium. De mener dog også, at prisen er forholdsvis høj.

Sidst men ikke mindst har eksperterne fra Testberichte.de taget et kig på Aarke Carbonator II. De skriver, at maskinen har et rigtig flot udseende og er nem i brug. De synes derfor, at maskinen har en god kombination af funktionalitet og et lækkert design. Dog mener de, at det kan være en smule svært at sætte gas-cylinderen på plads.

Fordele ved Aarke Carbonator II:
🔵 Nem betjening
🔵 Miljøvenlig model
🔵 Mulighed for at justere niveauet af bobler
🔵 Flot design
🔵 Kan lave sodavand og danskvand

Her kan du se en præsentationsvideo af Aarke Carbonator II. Videoen er produceret af Aarke:


Om SodaStream

Tænker man på sodavand- og danskvandsmaskiner, så er der stor chance for, at man bare kalder disse maskiner for SodaStream-maskiner.

Det er imidlertid ikke helt korrekt, for SodaStream er blot et mærke, der producerer sodavand- og danskvandsmaskiner, men det siger bestemt noget om, hvor tungt SodaStream sidder på markedet.

Gammel sodastream maskineSodaStream havde faktisk sin storhedstid i 1980’erne, hvor der for alvor kom fokus på sodavand- og danskvandsmaskiner, men allerede i 1903 blev firmaet grundlagt, og hurtigt begyndte SodaStream at introducere muligheden for at indtage ”behandlet” vand i hjemmet.

Nu, mange år senere, er der atter kommet fokus på at kunne lave sin egen sodavand i en verden, hvor der også er fokus på miljø og sukkerindtag fra præfabrikerede fødevarer. Det har SodaStream også kunnet mærke, for firmaet har over 2000 ansatte over hele kloden med hovedkvarter i Israel.

Ikke overraskende er SodaStream verdens største fabrikant og distributør af sodavand- og danskvandsmaskiner, og hvert år sørger firmaet for, at 1,5 milliarder liter boblende vand bliver fremstillet i hjem over hele verden.

Filosofien er klar, for SodaStream kæmper både for miljøet og menneskets sundhed, og dermed er de med i kampen imod den høje produktion af sodavandsdåser- og flasker samt er opmærksomme på at skabe et produkt, der indeholder to tredjedele mindre sukker end sodavand fra supermarkedet.

SodaStreams livsanskuelse kaldes SMART, SIMPLE, BUBBLES:

SMART: det er både bedre for dig, din familie og miljøet at fremstille din egen sodavand på en SodaStream-maskine frem for at købe den i supermarkedet.

SIMPLE: det et simpelt og let at trylle vand om til sprudlende væske på få sekunder.

BUBBLES: I forhold til købe-sodavand indeholder den SodaStream-producerede sodavand kun en tredjedel mængde sukker, og der findes hverken fruktosesirup eller aspartam. Til gengæld bibeholdes alle boblerne og den sprudlende effekt.

Du kan læse mere om SodaStreams historie på deres hjemmeside her.

Kort om SodaStreams historie:

– 1903: Firmaet bliver grundlagt fra London, hvor det bedre borgerskab og endda den royale familie er blandt kunderne

– 1955: Den første SodaStream-maskine bliver solgt til brug
i almindelige hjem. Der findes allerede 14 forskellige smagsvarianter

– 1979: Sloganet ”Get busy with the fizzy!” starter som en jingle, men bliver hurtigt populær

– 1980’erne: SodaStreams ssodastream koncentratertorhedstid begynder for alvor

– 1998: SodaStream bliver solgt til det israelske firma Soda-Club, og produktionen flyttes til Israel. SodaStreams produkter kan nu købes i stort set hele verden


Vær opmærksom på dette ved køb af en Sodastream maskine

Hvis du er på udkig efter en sodavandsmaskine, så er der flere faktorer, som du skal være opmærksom på. En sodavandsmaskine kan holde i mange år, hvorfor det er vigtigt, at du vælger en, der passer til dine behov og præferencer. De vigtigste parametre, som du skal være opmærksom på, når du leder efter en ny sodavandsmaskine, er:

Størrelse: Det er muligt at finde et væld af forskellige sodavandsmaskiner på markedet i forskellige størrelser. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på maskinens størrelse, da der er nogle, der fylder meget mere end andre. Hvis du er interesseret i en lille og kompakt maskine – eller en stor og robust maskine – så er det vigtigt, at du holder øje med dette, når du er på udkig efter en ny sodavandsmaskine.

Design: Selvom mange sodavandsmaskiner i bund og grund ligner hinanden, så er der også flere modeller, der er anderledes og adskiller sig fra de andre. For eksempel kan du få maskiner, der er høje og slanke eller sodavandsmaskiner, hvor flasken er gemt inde bagved. Der er flere muligheder, hvorfor det er en god idé at kigge på nogle forskellige modeller for at se, hvad der passer ind i ens indretning.

Budget: For nogle mennesker er pris en afgørende faktor, mens det for andre ikke har den store betydning. Der kan være stor prisforskel mellem de forskellige modeller af sodavandsmaskiner, hvorfor det er en god idé at kigge rundt på udvalget, sammenligne dem og se, hvor du får mest for pengene.

Kulsyre: Hvis du gerne selv vil bestemme, hvor meget brus din danskvand eller sodavand skal have, så skal du finde en sodavandsmaskine, hvor du selv kan styre mængden af kulsyre. Dette er fordelagtigt, da du på denne måde kan lave en drik, som du allerbedst kan lide den.

Funktioner: Nogle sodavandsmaskiner har flere forskellige funktioner, mens andre sodavandsmaskiner ikke kan andet end blot at lave en hurtig omgang danskvand eller sodavand. Det er op til dig at finde ud af, om du har brug for smarte funktioner og indstillinger på din sodavandsmaskine, eller om du blot vil have en maskine, der nemt og hurtigt kan lave danskvand og sodavand.


Bør jeg købe en Sodastream?

Hvis dit sodavandsforbrug er stort og dyrt, og hvis du bekymrer dig for mængden af plast, der bliver brugt, når du drikker sodavand, så er en sodavandsmaskine en god mulighed.

Lige meget hvad kan du i høj grad reducere din indvirkning på miljøet og mængden af sukker, du dagligt indtager ved hjælp fra en sodavandsmaskine.

Sodavandsmaskiner kan være en fantastisk mulighed for mange mennesker, der er vilde med sodavand eller danskvand. Der er mulighed for at vælge mellem et væld af forskelligartede sirupper samt mulighed for selv at lave sin helt egen opskrift på sodavand eller boblende vand.

Der findes ikke mange sukkerfrie muligheder, når det kommer til sirupper og sodavandsmaskiner. Dog findes der nogle stykker, hvilket man kan afprøve – men der er også altid mulighed for at lave sin helt egen sukkerfrie sodavand eller boblende vand.

Kan en sodavandsmaskine forbedre mit helbred? 

Godt for helbredetEn sodavandsmaskine alene kan som sådan ikke forbedre dit helbred, men det kan rent faktisk gøre dig sundere, hvis du drikker meget sukkerholdigt sodavand. De fleste blandinger til sodavandsmaskiner indeholder mindre sukker, end de former for sodavand, som du kan købe i supermarkedet. Derudover er der flere forskellige smagsmuligheder og forskellige virksomheder, der laver sirup til sodavandsmaskinen.

Med SodaStream har du rent faktisk den mulighed, at du kan lave din egen sirup, hvis du ønsker at være sundere og slippe for en masse sukker – eller du kan prøve en af deres sukkerfrie muligheder. Derudover slipper du også for BPA, da alle flasker – i hvert fald fra SodaStream – er BPA-frie.

Hvordan reducerer en sodavandsmaskine min indvirkning på miljøet? 

co2De gennemsnitlige SodaStream-modeller leveres med et ’starterkit’. Dette indeholder som regel selve maskinen, to genanvendelige 1 liters flasker, et par smagspakker og en CO2-beholder.

En enkelt CO2-beholder kan lave omkring 60-130 liter danskvand eller sodavand afhængigt af størrelsen og mængden af bobler. Der er derfor rig mulighed for at spare en masse penge i det lange løb, hvis du har et stort forbrug af sodavand.

Dog er det ikke kun pengepungen, der vil have det godt af, at du skifter til en sodavandsmaskine, hvis dit sodavandsforbrug er stort.

Din indvirkning på miljøet bliver også reduceret, da du på denne måde ikke gør brug af lige så meget plastik.

Eksempelvis laver SodaStream sit eget ”genbrugsprogram”, der gør det nemt at genanvende flasker og CO2-beholdere. Derudover kræver deres maskiner heller ikke hverken elektricitet eller batterier, hvilket gør dem mere miljøvenlige.


Opskrifter på hjemmelavet sodavand

Ingefær & Citron sodavand
1 liter sodavand
Ingefær & Citron sodavand
Ingredienser
– 1 liter vand
– Ekstra 1 ½ dl. vand
– 100 g. ingefær
– 1 citron
– 2 tsk. flydende sød

Sådan gør du 
1. Put 1 liter vand i en sodavandsmaskine og sørg for at tilsæt en masse kulsyre.
2. Sæt i køleskabet.
3. Skræl ingefæren og hak den groft. Kom ingefærstykkerne i en blender med 1 ½ dl. vand. Sørg for at blend blandingen godt sammen. Hæld denne blanding i en skål med låg ved brug af en si. Stil i køleskabet.
4. Pres citronsaften ned i en skål.
5. Tilsæt 3 tsk. ingefærblanding til citronsaften.
6. Tilsæt 2 tsk. flydende sød til citronsaften.
7. Tag sodavandsflasken ud af køleskabet og hæld blandingen over i den producerede danskvand stille og roligt.
8. Vend og ryst flasken en smule, så det hele blandes godt sammen.
9. Drikken er nu klar til at blive serveret.


Jordbær & Blåbær sodavand

jord- og blåbærIngredienser
– 100 g. frosne blåbær
– 100 g. frosne jordbær
– 1 vaniljestang
– 1/2 spsk. honning
– En smule vand

Sådan gør du
1. 
Kom de frosne blåbær og jordbær i en gryde.
2. Tilsæt vaniljestang og honning.
3. Tilsæt en smule vand, så det dækker bunden af gryden.
4. Opvarm blandingen ved lav varme.
5. Sørg for at optø de frosne bær i gryden. Når bærrene er tøet op, skal siruppen koge godt sammen med blandingen i omkring 20 minutter.
6. Afkøl siruppen, hæld den gennem en si og stil på køl igen.
7. Lav 1 liter danskvand ved hjælp fra en sodavandsmaskine.
8. Tilsæt sirup lidt ad gangen og sørg for at bland det godt sammen.
9. Nydes afkølet!


Ginger Ale

Ginger AleIngredienser
– 2 dl. brun sukker
– 1 dl. palmesukker
– 3 dl. rørsukker
– 4 dl. vand
– Et par skrællede ingefær
– 2 tsk. kardemomme
– 1 tsk. peberkorn
– En smule stjerneanis

Sådan gør du
1. Bland alle former for sukker sammen med vand og ingefær i en gryde. Husk at ingefæren skal være skrællet og hakket.
2. Put alle krydderier i en pande, indtil de begynder at blive brune og duftende.
3. Tilsæt krydderiblandingen til sukker- og vandblandingen og få det til at simre.
4. Lad det simre i ca. 15 minutter og sluk derefter for varmen.
5. Lad blandingen køle ned. Put det eventuelt i en beholder og ind i køleskabet.
6. Lav danskvand på en sodavandsmaskine.
7. Bland blandingen stille og roligt sammen med den producerede danskvand. Sørg for at bland det godt sammen.
8. Nydes afkølet.


Flere opskrifter til SodaStream

Timian citron drikNedenfor har vi samlet et par gode opskrifter til drinks, som du nemt kan lave med SodaStream-maskinen:

🔵 Ingefær-mint-limonade

🔵 Kirsebær-limonade

🔵 Danskvand med agurk og lime

🔵 Danskvand med timian og citron

🔵 Krydret jule-Cosmopolitan


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken SodaStream er den bedste?

Søger du en af de bedste SodaStream maskiner på markedet, så bør du blandt andet overveje at tage et kig på modellerne SodaStream Spirit One Touch, SodaStream Spirit og SodaStream Genesis. Modellerne har klaret sig rigtig godt i en række tests, da de indeholder nogle gode og praktiske egenskaber.

👍 Er det pengene værd at købe en SodaStream?

Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en SodaStream – især hvis du har en hang til sodavand eller danskvand. Det kan være dyrt i længden af købe sodavand og danskvand på flaske, hvormed du kan spare en del penge i længden ved at købe en SodaStream.

🤔 Hvor lang tid holder CO2 beholderen til en SodaStream?

Hvor lang til CO2 beholderen til en SodaStream holder, det afhænger i stor grad af, hvor ofte du bruger din SodaStream til at lave brusende drikkevarer med. Dog kan du generelt forvente, at én CO2 beholder kan holde mellem 4 til 8 uger, når du bruger maskinen regelmæssigt.

🤓 Er SodaStream sundere end sodavand?

Ja, SodaStream er sundere end almindeligt sodavand. I en almindelig sodavand er der 100 kalorier pr. servering, hvorimod der er 35 kalorier pr. servering i en SodaStream. Dog forbliver Sodastream naturligvis ikke sundets, hvis du begynder at indtage det i større mængder, end du gjorde med almindeligt sodavand.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

testkilder

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 9 sodavand- og danskvandsmaskiner fra både kendte og mindre kendte mærker. Der kigges først på kvaliteten af den danskvand, maskinerne fremstiller, herefter brugervenlighed og sikkerhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet 9 sodavand- og danskvandsmaskiner i alle prisklasser og mærker. Eksperterne ser både på kvalitet af danskvand, brugervenlighed, håndterbarhed og kvalitetsindtryk.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Dinside.no 🇳🇴

Norsk forbrugersite der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet og sammenlignet to modeller fra SodaStream og Aga Aqvia. Læs mere her.

Smartson.se 🇸🇪

Svensk testsite hvor forskellige forbrugerprodukter bliver testet. Forbrugerne kan også selv være med til at teste produkter og anmelde dem. Her er der tale om en test af 7 forskellige sodavand- og danskvandsmaskiner. Læs mere her.

Trustedreviews.com 🇺🇸

Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt sodavand- og danskvandsmaskine fra SodaStream blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.

TV2 Norge 🇳🇴

Norges største kommercielle tv-kanal. Kanalen fokuserer både på nyheder, underholdning, sport og livsstil. Her har TV2 Norge testet og sammenlignet 5 forskellige maskiner fra forskellige mærker – tre fra SodaStream og to fra Aga Aqvia. Læs mere her.

Dagbladet.no 🇳🇴

Norske Dagbladet er en af Norges største aviser, som beskæftiger sig med alt fra nyhedsstof og sport til forbrugerliv. Avisen har også et stort online-site med 1,7 millioner besøgende om ugen. I denne artikel bliver forskelligt kulsyrevand testet, herunder også SodaStream. Læs mere her.

Bloomberg.com 🇺🇸

Det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg.com har specialiseret sig i finansverdenen. De leverer alt lige fra nyheder om finans, data, analyser samt en masse andet. Derudover leverer Bloomberg.com også tests og anmeldelser som eksempelvis en anmeldelse af Aarke Sodavandsmaskine. Du kan læse hele artiklen på Bloombergs hjemmeside her.

GoodHouseKeeping.com 🇬🇧

Britiske GoodHouseKeeping.com er en side, der hjælper med at løse forbrugernes daglige udfordringer. De leverer alt lige fra opskrifter til artikler om boligindretning, tilbud, sminketips, modetrends, kost og sundhed, økonomi samt en masse andet. Derudover skriver GoodHouseKeeping.com også test og anmeldelser om et væld af forskellige forbrugerprodukter. De har blandt andet testet og anmeldt SodaStream Source. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kitchengearpros.com 🇺🇸

KitchenGearpros.com er en webside, der sigter mod at give forbrugerne de bedste oplysninger om køkkenudstyr og tilbehør. Siden sigter efter at være en af de bedste ressourcer på internettet, når det kommer til køkkenudstyr. Hos Kitchengearpros.com skriver de alt lige fra guides til artikler og gode råd. Derudover leverer de også anmeldelser og test. De har blandt andet testet sodavandsmaskinen SodaStream Crystal. Du kan læse hele anmeldelsen her.

TestSieger.de 🇩🇪

Hos den tyske side Testsieger.de kan man finde over 400.000 anmeldelser og aktuelle tests. Der er derfor mulighed for at sammenligne et væld af forskellige forbrugerprodukter og finde det rette til ens behov og præferencer. De anmelder alt lige fra smartphones til vaskemaskiner og sodavandsmaskiner. Derudover giver de også forbrugere mulighed for at komme med en vurdering af forskellige produkter. Forbrugerne har blandt andet anmeldt SodaStream Crystal. Du kan læse anmeldelserne her.

TheWireCutter.com 🇺🇸

Det store amerikanske magasin TheWireCutter.com leverer lister, guides og anmeldelser over det bedste udstyr og de bedste gadgets til folk, der ønsker at spare tid og stress for at finde ud af, hvad de skal købe. Uanset hvad man har brug for, så har TheWireCutter.com kigget på det specifikke produkt. De anmelder alt lige fra TV, luftrensningssystemer og sodavandsmaskiner. De har blandt andet testet og anmeldt SodaStream Source. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Esquire.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin Esquire.com beskæftiger sig med emner inden for både kultur, politik, mode, nyheder og livsstil. I denne omgang har eksperterne foretaget en test af Aarke Carbonator II, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Gearhungry.com 🇺🇸

Gearhungry.com er et amerikansk magasin, der fokuserer på teknologi og gadgets. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige produkter såsom sodavandsmaskiner. Her har de testet og anmeldt Aarke Carbonator II, som de har kåret som topscorer. Du kan læse hele anmeldelsen her.

NYmag.com 🇺🇸

NYmag.com er et amerikansk nyhedsmedie, der fokuserer på politik, forbrugerliv og kultur. Her har NYmag.com testet flere sodavandsmaskiner heriblandt Aarke Carbonator II. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. 

Testberichte.de 🇩🇪

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter, som de vurderer på baggrund af forskellige kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne, så det er nemmere at finde de bedste produkter til hjemmet. I denne omgang har de testet og anmeldt Aarke Carbonator II, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Øvrige relevante tests

I vores generelle sodavandsmaskine test, kigger vi nærmere på en lang række forskellige modeller, fra forskellige producenter. Her får du altså en oversigt over testvindere og topscorere i diverse tests, på tværs af de forskellige producenter. I artiklen finder du ligeledes sammenligning af priser på de forskellige produkter, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst på markedet.

Hos Forbrugsguiden.dk har vi udarbejdet en række tests, hvor vi har specifikt fokus på udvalgte populære modeller. I disse tests går vi i dybden med de forskellige modeller, og ser nærmere på ekspert bedømmelserne fra forskellige tests. De tests vi gennemgår inkluderer kilder som Forbrugerrådet Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det amerikanske medie Bloomberg, TV2 Norge og mange andre.

Du kan eksempelvis læse mere om Sodastream Crystal og Sodastream Genesis, hvor vi i begge tests analyserer de forskellige ekspertbedømmelser i dybden, samt viser dig alternative valg til de to modeller, så du bedre kan vurdere hvilken model der passer bedst til dit behov.

Også Aqvia modellerne er blevet meget populære, så derfor har vi også udarbejdet en række tests, hvor vi går i dybden på et par af de mest efterspurgte modeller. Du kan læse vores test af Aqvia Balance og Aqvia Exclusive. Som i de andre tests, finder du også her en detaljeret gennemgang af de forskellige eksperttests, samt beskrivelse af hvad de forskellige modeller kan.

Til sidst bør vores Aarke sodavandsmaskine artikel nævnes, hvor vi ser nærmere på eksperternes vurdering af denne maskine. Denne sodavandsmaskine skiller sig ud fra andre modeller, med dens karakteristiske design.

Denne side er anmeldt af: Alexander T. Mathiesen Rating 5/5