Sodastream Genesis test 2021 – Her er eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om modellen Sodastream Genesis, der er produceret af det kendte mærke Sodastream.

Denne model har været med i flere tests udført af forskellige eksperter, hvor modellen får rigtig gode kommentarer og karakterer.

Artiklen er struktureret således, at vi starter med at gennemgå, hvad Sodastream Genesis er, hvad den kan, og hvordan den anvendes. Herefter gennemgår vi, hvad eksperterne mener om modellen.

Ud over Sodastream Genesis har vi også valgt at tage et par andre, alternative modeller fra Sodastream med – dette gøres for at skabe et bedre overblik over gode sodavandsmaskiner på markedet. Her er tale om modellerne Sodastream Spirit og Sodastream Genesis, og disse har ligeledes været testet af eksperter og også opnået gode resultater i diverse tests.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Sodastream Genesis test indeholder: 
🔸 Overblik over sodavandsmaskinen Sodastream Genesis
🔸 Overblik over 2 alternativer til Sodastream Genesis
🔸 Viden om kulsyrepatroner
🔸 Information om mærket Sodastream
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Sodastream Genesis

Testvinder hos den svenske testside Smartson.se
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

SodaStream Genesis

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,00 399,00 Læs mere
489,00 489,00 Læs mere
489,00 489,00 Læs mere
499,00 499,00 Læs mere

3 forskellige hold eksperter har udført tests, hvor modellen Sodastream Genesis har været inkluderet. Her er tale om henholdsvis den svenske testside Smartson.se, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk.

I alle 3 tests har eksperterne testet flere forskellige modeller samtidig, hvor modellerne er blevet vurderet, bedømt og anmeldt ud fra specifikt fastsatte kriterier. Sodastream Genesis klarer sig rigtig godt i alle 3 tests, og det belønnes med flotte testplaceringer – både en kåring som testvinder, som topscorer og med stemplet ”godt køb”.

Simpel model til fin pris

Hvis man som forbruger ønsker en sodavandsmaskine fra Sodastream, der ligger i den mere prisvenlige ende, så vil Sodastream Genesis vil være et godt valg. Det samme gælder, hvis man foretrækker en model, der også ligger til den enkle side. Sodastream Genesis kan nemlig fås til en god pris, og så er den simpel i brug.

Udseendemæssigt er den dog stadig pæn og neutral og er bygget højt og slankt i et elegant design med sorte og sølvfarvede nuancer. Når man skal brygge sin sodavand, så er brugen også meget let, idet man blot skal sætte flasken fast i mundingen og tilsætte kulsyren med et tryk på maskinen.

Kan lave både danskvand og sodavand

Med Sodastream Genesis kan man vælge blot at tilsætte kulsyre til postevandet, og derefter vil det blive til brusende danskvand. Man kan dog også lave postevandet om til sodavand, hvis man vælger at tilsætte et sodavandskoncentrat med den ønskede smag (som cola, hindbær, citrus med videre). Kulsyren tilsætter boblerne, og derfor kan man få sin drik så boblende, som man ønsker.

Sammen med modellen medfølger en flaske, som man laver sin danskvand eller sodavand direkte ned i. Denne flaske er genanvendelig og dermed miljørigtig, og den kan erstatte helt op til 1000 plastflasker.

Velfungerende vindermodel, ifølge eksperterne

Sodastream Genesis er blevet testet af 3 hold eksperter, som blandt andet inkluderer den svenske testside Smartson.se. De svenske eksperter har her testet denne sodavandsmaskine sammen med 6 andre modeller, og det konkluderes, at denne model er en klar vinder. Der kan gives op til 25 point i den svenske test, og Sodastream Genesis modtager 19, hvilket er den højeste score, der gives i testen.

Flere af de konkurrerende modeller scorer langt færre point. Eksperterne forklarer, at den gode score gives, idet denne model både er let at anvende, og så er kvaliteten af boblerne rigtig god. Også designet får ros med på vejen, og så synes eksperterne, at man får meget for pengene med denne sodavandsmaskine.

Sodastream Genesis er desuden blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, men resultaterne i disse tests kan kun ses via betaling. Vi har indsat links til testene nederst i denne artikel, så man kan tilkøbe resultaterne af begge tests.

Specifikationer – Sodastream Genesis:
🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja
🔴 Højde: 42 centimeter
🔴 Bredde: 14 centimeter
🔴 Dybde: 24 centimeter
🔴 Vægt: 2,7 kilo

Fordele ved Sodastream Genesis:
🔵 Simpel model
🔵 Flaske medfølger
🔵 Genanvendelig og miljøvenlig flaske
🔵 Let at anvende
🔵 God kvalitet for pengene, ifølge eksperterne

Her kan du se en videopræsentation af SodaStream Genesis lavet af SodaStream:


Alternativer til Sodastream Genesis

I det forrige afsnit har vi gennemgået sodavandsmaskinen Sodastream Genesis og set nærmere på, hvad eksperterne mener om modellen.

I dette afsnit bringer vi 2 alternative modeller – og her er tale om 2 modeller fra samme fabrikant, nemlig Sodastream, som også begge modtager stor ros fra eksperterne.

Vi gennemgår de 2 alternativer på samme måde som med Sodastream Genesis-modellen, hvilket giver det bedste overblik og sammenligningsgrundlag.


Sodastream Spirit

Testvinder hos norske Tv2.no
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

SodaStream Spirit

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
570,00 570,00 Læs mere
599,00 599,00 Læs mere
612,00 612,00 Læs mere
661,00 661,00 Læs mere
799,00 799,00 Læs mere

3 forskellige hold eksperter har testet sodavandsmaskinen Sodastream Spirit. Disse 3 kilder inkluderer den norske Tv2.no, det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Alle eksperterne har testet flere forskellige modeller samtidig, og Sodastream Spirit er således blot én af flere.

For at kunne afgive anmeldelse og score har eksperterne testet samtlige modeller på de samme parametre, hvilket også gør det lettere at sammenligne modellerne og placere dem i forhold til hinanden.

Sodastream Spirit klarer sig særdeles godt i alle 3 tests, og det betyder, at modellen modtager én udnævnelse som testvinder og 2 som topscorer.

Enkel model med let fordeling af bobler

Sodastream Spirit hører til de enkle sodavandsmaskiner, som også kommer til en fornuftig pris. Modellen kommer nemlig i et simpelt design i neutrale sorte og sølvfarvede nuancer, som vil passe ind i alle typer af køkkener.

Sodastream Spirit er designet således, at den fungerer ved, at man blot sætter flasken ind i mundingen på modellen, så designet går ud i ét, og herefter skal man bare vælge, hvor boblende man ønsker sin drik – denne model kommer nemlig med et justerbart niveau for bobler, hvilket gør, at man både kan få drikken let boblende eller med stærke bobler. Dette styres ved, at man holder knappen øverst på modellen nede i et par sekunder, hvorved der tildeles drikken mere kulsyre. Dette kan gøres flere gange, hvis man ønsker flere bobler.

Nem betjening og miljøvenlig løsning

Sodastream Spirit kræver ikke ret meget arbejde for at kunne fungere, og denne model har også den fordel, at den hverken kræver strøm eller batteri for at fungere – den kan blot anvendes, lige som den er. For lethedens skyld er Sodastream Spirit desuden skabt med en snap-lås, således at det er let at sætte flasken sikkert på plads i maskinen inden brug.

Denne sodavandsmaskine hører også til de miljøvenlige løsninger, hvis man ønsker læskende drikke, idet den kommer med en stor flaske på 1 liter, som sodavanden kan laves direkte ned i. Denne flaske er desuden genanvendelig og kan holde op til flere år og erstatte flere tusinde købeflasker.

Testvinder til topkarakter, ifølge eksperterne

Sodastream Spirit har været testet af 3 forskellige hold eksperter, hvoraf den norske Tv2.no er en af disse. I denne norske test er modellen blevet testet sammen med andre sodavandsmaskiner, og det vurderes af eksperterne, at denne model er klart den bedste og dermed testvinder – der gives tillige en topkarakter på 6 ud af 6 mulige point.

Eksperterne forklarer dette med, at de synes, at Sodastream Spirit både ser rigtig flot ud, og så er brugen meget let – det er for eksempel meget let at få den ønskede mængde bobler på modellen. Eksperterne bemærker også, at det er rigtig let at montere flasken på denne maskine, da den blot skal skubbes ind.

Sodastream Spirit er desuden blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, men resultaterne i disse tests kan kun ses via betaling. Vi har indsat links til testene nederst i denne artikel, så man kan tilkøbe resultaterne af begge tests.

Specifikationer – Sodastream Spirit:
🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja, på 1 liter
🔴 Højde: 42,5 centimeter
🔴 Bredde: 13 centimeter
🔴 Dybde: 18,4 centimeter
🔴 Vægt: 2,47 kilo

Fordele ved Sodastream Spirit:
🔵 Simpel model til fin pris
🔵 Let at justere mængden af bobler
🔵 Nem montering af flaske med snap-lås
🔵 Genanvendelig og miljøvenlig flaske medfølger
🔵 Klar testvinder, ifølge eksperterne

Her kan du se en videopræsentation af SodaStream Spirit lavet af SodaStream:


Sodastream Power

4 ud af 6 stjerner hos norske Tv2.no
5 stjerner hos den norske avis Dagbladet.no
4 ud af 5 stjerner hos den internationale testside Trustedreviews.com

SodaStream Power

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 999,00 Læs mere
0,00 1.299,00 Læs mere
1.318,00 1.318,00 Læs mere
0,00 1.629,00 Læs mere

Modellen Sodastream Power er blevet testet af 3 forskellige hold eksperter. Her er tale om 2 norske og en international – nemlig den norske tv-kanal Tv2.no, den norske avis Dagbladet.no samt testsiden Trustedreviews.com.

I alle 3 tests er Sodastream Power blevet testet på specifikke parametre såsom kvaliteten af danskvand, brugervenlighed og design, og alle eksperterne er meget begejstrede for denne sodavandsmaskine. Det betyder, at modellen scorer rigtig højt i alle 3 tests.

Let styring af niveau af bobler

Sodastream Power kommer i et elegant og flot design, som rent æstetisk vil være rigtig flot at se på. Denne model er dog mere end et flot køkkenapparat, for modellen er også utrolig simpel, overskuelig og brugervenlig, når der skal laves vand med bobler.

På modellen findes nemlig 3 forskellige knapper, der både er markeret med tydelige påtegnede dråber og LED-belysning, som hver især giver enten niveau 1, 2 eller 3 af kulsyre. Jo flere dråber, jo mere boblende bliver drikken.

Brugervenlig model – men dog høj pris, ifølge eksperterne

Sodastream Power er blevet testet af 3 forskellige hold eksperter, hvoraf den ene er den norske Tv2.no. Her er modellen blevet testet sammen med flere andre modeller, hvorefter den modtager 4 ud af 6 stjerner. Denne høje score gives, idet de norske eksperter fremhæver, at Sodastream Power er virkelig let at bruge, og så har den en høj brugervenlighed. Dog tæller prisen ned, for eksperterne synes, at modellen er noget dyr.

Også de norske eksperter fra Dagbladet.no har testet Sodastream Power, og her roses modellen især for den høje kvalitet af vandet med kulsyre, og så er mængden af kulsyre rigtig god.

Flot udvendig – og indeni, ifølge eksperterne

Også den internationale testside Trustedreviews.com har testet Sodastream Power, og her gives en score på 4 ud af 5 stjerner. Denne karakter begrundes med, at eksperterne synes, at denne model først og fremmest ved første øjekast er virkelig flot og imponerende at se på, og det nævnes, at den vil pynte flot på køkkenbordet.

Stilen er meget minimalistisk og moderne, men ifølge eksperterne er modellen mere end bare et flot køkkenapparat.

Trustedreviews.com forklarer nemlig, at denne model også er meget brugervenlig, men den er dog ikke altid helt intuitiv i brug. Dog er den enkel at anvende, og det gælder især valget mellem mængden af kulsyre.

Specifikationer – Sodastream Power:
🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja
🔴 Højde: 42 centimeter
🔴 Bredde: 12,2 centimeter
🔴 Dybde: 21,5 centimeter
🔴 Vægt: 3,9 kilo

Fordele ved Sodastream Power:
🔵 Flot og minimalistisk design
🔵 Brugervenlig model
🔵 Overskuelig model med belysning
🔵 Let at vælge hvor meget kulsyre man ønsker
🔵 Knapper med tydelige indikationer

Her kan du se en videopræsentation af SodaStream Power lavet af SodaStream:


Andre relevante tests

Hvis du stadig er i tvivl om hvilken sodavandsmaskine du skal vælge, så kan du med fordel læse vores generelle sodavandsmaskine test. I denne artikel ser vi nærmere på alle de sodavandsmaskiner, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan finde de billigste forhandlere.

Vi har også udarbejdet en artikel med specielt fokus på Sodastream Crystal, da denne model er meget populær. I denne artikel kigger vi nærmere på eksperternes vurdering af Crystal, samt viser en række gode alternativer.

Også svenske Aqvia er kendt for at lave gode sodavandsmaskiner, som generelt klarer sig godt i tests. Vi har skrevet artikler om Aqvia Balance og Aqvia Exclusive, hvor vi har samlet testresultaterne af de to modeller.

Også Aarke sodavandsmaskine er blevet populær blandt danskerne, især på grund af sit stilrene design. I vores test kan du læse alle eksperterne vurdering af sodavandsmaskinen fra Aarke.

Til sidst bør Kitchenaid nævnes, som har lavet en populær sodavandsmaskine under serienavnet Kitchenaid Artisan. I denne artikel finder du en generel gennemgang af alle Kitchenaid Artisan produkterne, hvori deres sodavandsmaskine også bliver gennemgået.


Om kulsyrepatroner – ændrer postevandet til soda- eller danskvand

Om kulsyrepatroner – aendrer postevandet til soda- eller danskvandI 1980’erne var de in, og takket være Sodastream er de in igen – sodavandsmaskinerne, der kan trylle postevand om til læskende sodavand. Der er dog ikke tale om magi, men blot en kulsyrepatron:

Kulsyrepatronen i sodavandsmaskinen gør nemlig hele forskellen. Det er den, der sørger for at tilsætte bobler til det almindelige postevand, hvorved det transformerer sig om til danskvand med brus og bobler. Hvis man yderligere ønsker at indtage drikken som sodavand, så skal man blot tilsætte sodavandskoncentrat. Man kan få sodavandskoncentrat med forskellige smage, således at den hjemmelavede sodavand både kan smage af cola, citrus, appelsin, lime, hindbær med videre.

Når man anvender en sodavandsmaskine med kulsyrepatron til at lave sodavand, så får man dermed både den smagsvariant, man ønsker men også en langt sundere drik. Drikkene på en sodavandsmaskine indeholder nemlig langt mindre sukker, hvilket gør dem til et sundere alternativ til den sodavand, man kan købe i supermarkedet.

Hjemmelavet danskvand er billigere end i supermarkedet

Ud over at det hjemmelavede dansk- eller sodavand er sundere end de drikke, man kan købe i forretningerne, så er det også billigere.

Det danske forbrugerråd Tænk forklarer nemlig, at danskvand i butikkerne koster omkring 2,5 kroner per liter, og med tiden vil en sodavandsmaskine tjene sig selv hjem igen – også selv om en sodavandsmaskine kan virke som en dyr investering.

Tænk har regnet på det, og de konkluderer, at når man har produceret cirka 330 liter danskvand på maskinen, så vil den have tjent sig hjem igen i forhold til, hvis man havde købt den tilsvarende mængde i supermarkedet.

Det miljøvenlige valg

Ud over den lavere pris og den mindre mængde sukker som man indtager, hvis man laver hjemmelavet dansk- eller sodavand, så er det også en langt mere miljøvenlig løsning, hvis man ønsker boblende vand.

Tænk forklarer nemlig, at det er langt mindre skadeligt for miljøet at brygge drikke hjemme på sodavandsmaskinen i forhold til at købe de tilsvarende produkter i supermarkedet – postevand er nemlig mere miljøvenligt end flaskevand fra supermarkedet:

Til sammenligning udledes der 0,0002 kilo CO2, når en liter postevand udledes, mens der udledes 0,18 kilo CO2 ved produktionen af en liter flaskevand.

Hertil tilsættes selvfølgelig en smule kulsyre til postevandet for at få dansk- eller sodavand, men ifølge eksperterne er her tale om meget små mængder CO2.

60 liter per kulsyrepatron

Ofte følger der en kulsyrepatron med, når man køber en sodavandsmaskine, og Sodastream.com forklarer, at én patron rækker til omkring 60 liter dansk- eller sodavand.


Om Sodastream  

Om SodastreamMærket Sodastream blev grundlagt tilbage i 1903 i Storbritannien, og i starten var mærkets produkter især populære hos overklassen. Med tiden har sodavandsmaskinerne dog også vundet indpas hos mere almindelige mennesker, og især i 1980’erne var sodavandsmaskinerne et stort hit.

Populariteten er dog kommet igen de seneste år, hvor der er mere fokus på miljø og sundhed, idet sodavand fra en sodavandsmaskine er både mere miljøvenligt og sundere for den enkelte person.

I dag producerer flere forskellige mærker sodavandsmaskiner, men det førende mærke er Sodastream. På verdensplan er Sodastreams produkter tilgængelige hos mere end 80.000 forhandlere i 45 lande.

I deres produktion af maskinerne har Sodastream lagt vægt på at formidle magien ved at kunne transformere helt almindeligt postevand fra hanen om til sprudlende dansk- og sodavand – og alt dette ved kun et par enkelte tryk på maskinen.

Sodastream bestræber sig nemlig blandt andet på at gøre det sjovere at drikke postevand i stedet for sodavand fra supermarkedet, som er fyldt med for eksempel sukker, der går ud over sundheden. Derfor har Sodastream også som en af kerneværdierne, at deres sodavand skal udgøre et innovativt alternativ til de købte sodavands-produkter.

Også miljøet er i Sodastreams tanker, idet mærkets produkter produceres med omtanke for miljøet, og derfor er deres flasker også genanvendelige, og én flaske kan genbruges op til 3000 gange.

Du kan læse mere på Sodastreams egen hjemmeside her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål 

🤩 Hvem har testet Sodastream Genesis?

Smartson.se, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk.

🤓 Hvordan er Sodastream Genesis blevet testet?

Sodastream Genesis er blevet testet ud fra dens gaseffektivitet, brugervenlighed, støjniveau og kvalitetsindtryk.

🤔 Er der penge at spare med en Sodastream?

Forbrugerrådet Tænk har regnet på det, og er kommer frem til, at for hver ombytning af en kulsyrepatron, der koster 100 kr., sparer man cirka 65 kr. i forhold til at købe samme mængde af supermarkedets billigste danskvand.


Anvendte kilder til Sodastream Genesis test

Dagbladet.no 🇳🇴
Dagbladet.no eller ”Norske Dagbladet”, som bladet mere korrekt hedder, er en af de største, norske aviser. Avisen udkommer både i en trykt version samt har et stort online-univers med mere end 1,7 millioner besøgende hver uge. Her har Dagbladet.no testet sodavandsmaskinen Sodastream Power. Du kan læse mere om testen hos Dagbladet her.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af sodavandsmaskiner.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige sodavandsmaskiner.

Du kan læse testen i sin helhed her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Smartson.se 🇸🇪
Smartson.se er en svensk testside, der afprøver og vurderer forskellige typer af forbrugerprodukter. Som forbruger kan man faktisk også selv blive en del af Smartson.se’s testpanel. Smartson.se har her testet forskellige sodavandsmaskiner, inklusiv modellen Sodastream Genesis. Ønsker du at nærstudere testen, kan du læse den i sin helhed her.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet sodavandsmaskinen Sodastream Power. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Tv2.no 🇳🇴
Tv2.no er den norske TV2 tv-kanal, som også har tilknyttet en stor onlineside. Her er tale om en tv-kanal, der både bringer nyheder, sport, kultur, business, underholdning og livsstil til forbrugerne. Tv2.no har i denne omgang testet forskellige sodavandsmaskiner, inklusiv modellerne Sodastream Spirit og Sodastream Power. Du kan læse mere om testen og se alle resultaterne her.