Sodastream Genesis test-oversigt: De bedste sodavandsmaskiner ifølge vores research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om modellen Sodastream Genesis, der er produceret af det kendte mærke Sodastream.

Denne model har været med i flere tests udført af forskellige eksperter, hvor modellen får rigtig gode kommentarer og karakterer.

Artiklen er struktureret således, at vi starter med at gennemgå, hvad Sodastream Genesis er, hvad den kan, og hvordan den anvendes. Herefter gennemgår vi, hvad eksperterne mener om modellen.

Ud over Sodastream Genesis har vi også valgt at tage et par andre, alternative modeller fra Sodastream med – dette gøres for at skabe et bedre overblik over gode sodavandsmaskiner på markedet. Her er tale om modellerne Sodastream Spirit og Sodastream Genesis, og disse har ligeledes været testet af eksperter og også opnået gode resultater i diverse tests.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Sodastream Genesis test indeholder: 
🔸 Overblik over sodavandsmaskinen Sodastream Genesis
🔸 Overblik over 2 alternativer til Sodastream Genesis
🔸 Viden om kulsyrepatroner
🔸 Information om mærket Sodastream
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Sodastream Genesis

Testvinder hos den svenske testside Smartson.se
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

SodaStream Genesis

2 forskellige eksperthold har gennemført test, hvori modellen Sodastream Genesis har været inkluderet. Det drejer sig om henholdsvis det svenske testsite Smartson.se og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I alle test har eksperterne testet flere forskellige modeller samtidigt, hvor modellerne er blevet vurderet, bedømt og anmeldt ud fra specifikt opstillede kriterier. Sodastream Genesis klarer sig rigtig godt i alle testene og belønnes med flotte testplaceringer – både som testvinder og topscorer.

Simpel model til fin pris

Hvis man som forbruger ønsker en sodavandsmaskine fra Sodastream, der ligger i den mere prisvenlige ende, så vil Sodastream Genesis vil være et godt valg. Det samme gælder, hvis man foretrækker en model, der også ligger til den enkle side. Sodastream Genesis kan nemlig fås til en god pris, og så er den simpel i brug.

Udseendemæssigt er den dog stadig pæn og neutral og er bygget højt og slankt i et elegant design med sorte og sølvfarvede nuancer. Når man skal brygge sin sodavand, så er brugen også meget let, idet man blot skal sætte flasken fast i mundingen og tilsætte kulsyren med et tryk på maskinen.

Kan lave både danskvand og sodavand

Med Sodastream Genesis kan man vælge blot at tilsætte kulsyre til postevandet, og derefter vil det blive til brusende danskvand. Man kan dog også lave postevandet om til sodavand, hvis man vælger at tilsætte et sodavandskoncentrat med den ønskede smag (som cola, hindbær, citrus med videre). Kulsyren tilsætter boblerne, og derfor kan man få sin drik så boblende, som man ønsker.

Sammen med modellen medfølger en flaske, som man laver sin danskvand eller sodavand direkte ned i. Denne flaske er genanvendelig og dermed miljørigtig, og den kan erstatte helt op til 1000 plastflasker.

Velfungerende vindermodel, ifølge eksperterne

Sodastream Genesis er blevet testet af 3 hold eksperter, som blandt andet inkluderer den svenske testside Smartson.se. De svenske eksperter har her testet denne sodavandsmaskine sammen med 6 andre modeller, og det konkluderes, at denne model er en klar vinder. Der kan gives op til 25 point i den svenske test, og Sodastream Genesis modtager 19, hvilket er den højeste score, der gives i testen.

Flere af de konkurrerende modeller scorer langt færre point. Eksperterne forklarer, at den gode score gives, idet denne model både er let at anvende, og så er kvaliteten af boblerne rigtig god. Også designet får ros med på vejen, og så synes eksperterne, at man får meget for pengene med denne sodavandsmaskine.

Sodastream Genesis er desuden blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, men resultaterne i disse tests kan kun ses via betaling. Vi har indsat links til testene nederst i denne artikel, så man kan tilkøbe resultaterne af begge tests.

Specifikationer – Sodastream Genesis:
🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja
🔴 Højde: 42 centimeter
🔴 Bredde: 14 centimeter
🔴 Dybde: 24 centimeter
🔴 Vægt: 2,7 kilo

Fordele ved Sodastream Genesis:
Simpel model
Flaske medfølger
Genanvendelig og miljøvenlig flaske
Let at anvende
God kvalitet for pengene, ifølge eksperterne

Her kan du se en videopræsentation af SodaStream Genesis lavet af SodaStream:


Alternativer til Sodastream Genesis

I det forrige afsnit har vi gennemgået sodavandsmaskinen Sodastream Genesis og set nærmere på, hvad eksperterne mener om modellen.

I dette afsnit bringer vi 2 alternative modeller – og her er tale om 2 modeller fra samme fabrikant, nemlig Sodastream, som også begge modtager stor ros fra eksperterne.

Vi gennemgår de 2 alternativer på samme måde som med Sodastream Genesis-modellen, hvilket giver det bedste overblik og sammenligningsgrundlag.


Andre relevante tests

Hvis du stadig er i tvivl om hvilken sodavandsmaskine du skal vælge, så kan du med fordel læse vores generelle sodavandsmaskine test. I denne artikel ser vi nærmere på alle de sodavandsmaskiner, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan finde de billigste forhandlere.

Vi har også udarbejdet en artikel med specielt fokus på Sodastream Crystal, da denne model er meget populær. I denne artikel kigger vi nærmere på eksperternes vurdering af Crystal, samt viser en række gode alternativer.

Også svenske Aqvia er kendt for at lave gode sodavandsmaskiner, som generelt klarer sig godt i tests. Vi har skrevet artikler om Aqvia Balance og Aqvia Exclusive, hvor vi har samlet testresultaterne af de to modeller.

Også Aarke sodavandsmaskine er blevet populær blandt danskerne, især på grund af sit stilrene design. I vores test kan du læse alle eksperterne vurdering af sodavandsmaskinen fra Aarke.

Til sidst bør Kitchenaid nævnes, som har lavet en populær sodavandsmaskine under serienavnet Kitchenaid Artisan. I denne artikel finder du en generel gennemgang af alle Kitchenaid Artisan produkterne, hvori deres sodavandsmaskine også bliver gennemgået.


Om kulsyrepatroner – ændrer postevandet til soda- eller danskvand

Om kulsyrepatroner – aendrer postevandet til soda- eller danskvandI 1980’erne var de in, og takket være Sodastream er de in igen – sodavandsmaskinerne, der kan trylle postevand om til læskende sodavand. Der er dog ikke tale om magi, men blot en kulsyrepatron:

Kulsyrepatronen i sodavandsmaskinen gør nemlig hele forskellen. Det er den, der sørger for at tilsætte bobler til det almindelige postevand, hvorved det transformerer sig om til danskvand med brus og bobler. Hvis man yderligere ønsker at indtage drikken som sodavand, så skal man blot tilsætte sodavandskoncentrat. Man kan få sodavandskoncentrat med forskellige smage, således at den hjemmelavede sodavand både kan smage af cola, citrus, appelsin, lime, hindbær med videre.

Når man anvender en sodavandsmaskine med kulsyrepatron til at lave sodavand, så får man dermed både den smagsvariant, man ønsker men også en langt sundere drik. Drikkene på en sodavandsmaskine indeholder nemlig langt mindre sukker, hvilket gør dem til et sundere alternativ til den sodavand, man kan købe i supermarkedet.

60 liter per kulsyrepatron

Ofte følger der en kulsyrepatron med, når man køber en sodavandsmaskine, og Sodastream.com forklarer, at én patron rækker til omkring 60 liter dansk- eller sodavand.


Om Sodastream  

Om SodastreamMærket Sodastream blev grundlagt tilbage i 1903 i Storbritannien, og i starten var mærkets produkter især populære hos overklassen. Med tiden har sodavandsmaskinerne dog også vundet indpas hos mere almindelige mennesker, og især i 1980’erne var sodavandsmaskinerne et stort hit.

Populariteten er dog kommet igen de seneste år, hvor der er mere fokus på miljø og sundhed, idet sodavand fra en sodavandsmaskine er både mere miljøvenligt og sundere for den enkelte person.

I dag producerer flere forskellige mærker sodavandsmaskiner, men det førende mærke er Sodastream. På verdensplan er Sodastreams produkter tilgængelige hos mere end 80.000 forhandlere i 45 lande.

I deres produktion af maskinerne har Sodastream lagt vægt på at formidle magien ved at kunne transformere helt almindeligt postevand fra hanen om til sprudlende dansk- og sodavand – og alt dette ved kun et par enkelte tryk på maskinen.

Sodastream bestræber sig nemlig blandt andet på at gøre det sjovere at drikke postevand i stedet for sodavand fra supermarkedet, som er fyldt med for eksempel sukker, der går ud over sundheden. Derfor har Sodastream også som en af kerneværdierne, at deres sodavand skal udgøre et innovativt alternativ til de købte sodavands-produkter.

Også miljøet er i Sodastreams tanker, idet mærkets produkter produceres med omtanke for miljøet, og derfor er deres flasker også genanvendelige, og én flaske kan genbruges op til 3000 gange.

Du kan læse mere på Sodastreams egen hjemmeside her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål 

🤩 Hvem har testet Sodastream Genesis?

Smartson.se og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

🤓 Hvordan er Sodastream Genesis blevet testet?

Sodastream Genesis er blevet testet ud fra dens gaseffektivitet, brugervenlighed, støjniveau og kvalitetsindtryk.

🤔 Er der penge at spare med en Sodastream?


Anvendte kilder til Sodastream Genesis test

Dagbladet.no 🇳🇴
Dagbladet.no eller ”Norske Dagbladet”, som bladet mere korrekt hedder, er en af de største, norske aviser. Avisen udkommer både i en trykt version samt har et stort online-univers med mere end 1,7 millioner besøgende hver uge. Her har Dagbladet.no testet sodavandsmaskinen Sodastream Power. Du kan læse mere om testen hos Dagbladet her.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige sodavandsmaskiner.

Du kan læse testen i sin helhed her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Smartson.se 🇸🇪
Smartson.se er en svensk testside, der afprøver og vurderer forskellige typer af forbrugerprodukter. Som forbruger kan man faktisk også selv blive en del af Smartson.se’s testpanel. Smartson.se har her testet forskellige sodavandsmaskiner, inklusiv modellen Sodastream Genesis. Ønsker du at nærstudere testen, kan du læse den i sin helhed her.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet sodavandsmaskinen Sodastream Power. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Tv2.no 🇳🇴
Tv2.no er den norske TV2 tv-kanal, som også har tilknyttet en stor onlineside. Her er tale om en tv-kanal, der både bringer nyheder, sport, kultur, business, underholdning og livsstil til forbrugerne. Tv2.no har i denne omgang testet forskellige sodavandsmaskiner, inklusiv modellerne Sodastream Spirit og Sodastream Power. Du kan læse mere om testen og se alle resultaterne her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Sodastream Spirit

Testvinder hos norske Tv2.no
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

SodaStream Spirit

To hold eksperter har testet Sodastream Spirit sodavandsmaskinen. Disse to kilder omfatter det norske Tv2.no og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Alle eksperterne har testet flere forskellige modeller på samme tid, og Sodastream Spirit er således blot en af flere modeller.

For at kunne give en anmeldelse og score har eksperterne testet alle modellerne på de samme parametre, hvilket også gør det lettere at sammenligne modellerne og rangordne dem i forhold til hinanden.

Sodastream Spirit klarer sig særdeles godt i alle testene, hvilket betyder, at modellen får en nominering som testvinder og en som topscorer.

Enkel model med let fordeling af bobler

Sodastream Spirit hører til de enkle sodavandsmaskiner, som også kommer til en fornuftig pris. Modellen kommer nemlig i et simpelt design i neutrale sorte og sølvfarvede nuancer, som vil passe ind i alle typer af køkkener.

Sodastream Spirit er designet således, at den fungerer ved, at man blot sætter flasken ind i mundingen på modellen, så designet går ud i ét, og herefter skal man bare vælge, hvor boblende man ønsker sin drik – denne model kommer nemlig med et justerbart niveau for bobler, hvilket gør, at man både kan få drikken let boblende eller med stærke bobler. Dette styres ved, at man holder knappen øverst på modellen nede i et par sekunder, hvorved der tildeles drikken mere kulsyre. Dette kan gøres flere gange, hvis man ønsker flere bobler.

Nem betjening og miljøvenlig løsning

Sodastream Spirit kræver ikke ret meget arbejde for at kunne fungere, og denne model har også den fordel, at den hverken kræver strøm eller batteri for at fungere – den kan blot anvendes, lige som den er. For lethedens skyld er Sodastream Spirit desuden skabt med en snap-lås, således at det er let at sætte flasken sikkert på plads i maskinen inden brug.

Denne sodavandsmaskine hører også til de miljøvenlige løsninger, hvis man ønsker læskende drikke, idet den kommer med en stor flaske på 1 liter, som sodavanden kan laves direkte ned i. Denne flaske er desuden genanvendelig og kan holde op til flere år og erstatte flere tusinde købeflasker.

Testvinder til topkarakter, ifølge eksperterne

Sodastream Spirit har været testet af 3 forskellige hold eksperter, hvoraf den norske Tv2.no er en af disse. I denne norske test er modellen blevet testet sammen med andre sodavandsmaskiner, og det vurderes af eksperterne, at denne model er klart den bedste og dermed testvinder – der gives tillige en topkarakter på 6 ud af 6 mulige point.

Eksperterne forklarer dette med, at de synes, at Sodastream Spirit både ser rigtig flot ud, og så er brugen meget let – det er for eksempel meget let at få den ønskede mængde bobler på modellen. Eksperterne bemærker også, at det er rigtig let at montere flasken på denne maskine, da den blot skal skubbes ind.

Sodastream Spirit er desuden blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, men resultaterne i disse tests kan kun ses via betaling. Vi har indsat links til testene nederst i denne artikel, så man kan tilkøbe resultaterne af tests.

Specifikationer – Sodastream Spirit:
🔴 Type: Sodavandsmaskine
🔴 Mærke: Sodastream
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja
🔴 Medfølgende flaske: Ja, på 1 liter
🔴 Højde: 42,5 centimeter
🔴 Bredde: 13 centimeter
🔴 Dybde: 18,4 centimeter
🔴 Vægt: 2,47 kilo

Fordele ved Sodastream Spirit:
Simpel model til fin pris
Let at justere mængden af bobler
Nem montering af flaske med snap-lås
Genanvendelig og miljøvenlig flaske medfølger
Klar testvinder, ifølge eksperterne

Her kan du se en videopræsentation af SodaStream Spirit lavet af SodaStream:

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme