Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Sodavandsmaskine test-oversigt: Vores analyse af de bedste danskvandsmaskiner baseret på tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

Sodavandsmaskine test-oversigt: Vores analyse af de bedste danskvandsmaskiner baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Aqvia Exclusive er udvalgt som sodavandsmaskine bedst i test hos svenske smartson.

Står du og mangler en sodavandsmaskine, så du f.eks. selv kan lave danskvand, men ved du ikke helt hvilken model, du skal have? Så læs med her.

Vi har nemlig samlet en oversigt over et bud på de 4 bedste sodavandsmaskiner baseret på forskellige eksterne tests. Ikke kun det, vi giver dig også et indblik i fordelene ved en sodavandsmaskine samt prissammenligninger, så du altid får den bedste pris for lige præcis den maskine, du vil have.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste sodavandsmaskiner i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Matsort bubliq drink carbonator - er bubliq verdens slankeste kulsyremaskine

Dagens bedste priser og tilbud på Matsort bubliq drink carbonator:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ultratyndt design
 • Innovativ Air-Charge™-teknologi
 • Kompatibel og praktisk

Forbrugsguidens vurdering

Vi sætter pris på bubliq drink carbonators slanke design, som optager minimal plads på køkkenbordet. Air-Charge™-teknologien forenkler kulsyreproduktionen, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til traditionelle maskiner. Vi er imponerede over alsidigheden, når det gælder kulsyre til forskellige drikkevarer fra vand til vin.

Vores oplevelse er forbedret af dens brugervenlighed; vi kæmper ikke længere med besværlige flasker. Muligheden for at tilføre kulsyre til drikkevarer, selv dem, der indeholder frisk frugt og grøntsager, begejstrer os. Vi er dog ikke begejstrede for, at den BPA-fri plastflaske ikke tåler opvaskemaskine – håndopvask tilføjer et ekstra trin til vedligeholdelsen.

Vi ville ønske, at den var kompatibel med alle typer CO2-patroner, inklusive SodaStream Quick Connect, for ekstra bekvemmelighed.

Fordele

 • Alsidig karbonisering
 • Kompatibel med standardpatroner
 • Nem vedligeholdelse

Ulemper

 • Manuel rengøring påkrævet

I det travle landskab af husholdningsapparater skiller Matsort bubliq-kulsyremaskinen sig ud med sit ultraslanke design, der kun måler 8 cm i bredden. Vi mener, at denne pladsbesparende funktion er særlig fordelagtig for dem, der bor i bylejligheder eller mindre huse, hvor der er begrænset plads i køkkenet, men hvor man ikke vil gå på kompromis med stilen.

Ultratyndt design til det moderne køkken

Matsort bubliq kulsyrepatron har en imponerende slank profil som verdens tyndeste kulsyrepatron, der kun måler 8 cm i bredden. Dette ultratynde design er en stor fordel for dem med begrænset køkkenplads, da det giver mere plads til andre apparater og nødvendigheder uden at gå på kompromis med stil eller funktionalitet. Vi sætter pris på, hvordan dette design forener elegance med funktionalitet og sikrer, at selv de mindste køkkener kan nyde luksusen af hjemmelavede kulsyreholdige drikke uden at fylde på køkkenbordet.

Innovativ Air-Charge™-teknologi forbedrer kulsyreholdigheden

Med sin innovative Air-Charge™-teknologi omdefinerer Matsort bubliq-kulsyremaskinen kulsyre til drikkevarer i hjemmet. Denne unikke funktion giver brugerne mulighed for ubesværet at tilsætte kulsyre til en række forskellige drikkevarer, fra almindeligt vand til mere eventyrlystne blandinger som vin eller frugtdrikke. Vi beundrer denne alsidighed, og hvordan den opfordrer til at eksperimentere med forskellige smage og teksturer. Den nemme måde at opnå ensartet kulsyre på med blot et par tryk på en knap gør, at dette produkt skiller sig ud med sin bekvemmelighed og brugervenlige tilgang til drikkevaretilpasning.

Kompatibelt og praktisk flaskesystem

Matsort bubliq-drikkekarbonatorens kompatibilitet med de fleste 425-450 g CO2-flasker giver fleksibilitet og brugervenlighed, hvilket gør den til et praktisk valg for mange forbrugere. Derudover leveres den med en BPA-fri flaske, der er nem at vedligeholde, og som forbedrer den samlede kulsyreoplevelse. Vi værdsætter denne tankevækkende inklusion, da den passer til sundhedsbevidste livsstile og giver ro i sindet med hensyn til sikre materialer. Bekvemmelighedsfaktoren øges yderligere af den enkle vedligeholdelse af flasken, hvilket sikrer, at brugerne kan nyde deres boblende drikke regelmæssigt med minimalt besvær.

Aarke Carbonator III - sodavandsmaskine med justering af bobler

Førsteklasses valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Aarke Carbonator III:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Overlegen kulsyre med fuld kontrol over kulsyreindholdet
 • Smagsvarianter, der kan tilpasses
 • Medfølgende BPA-fri PET-vandflaske

Forbrugsguidens vurdering

Aarke Carbonator III er en god mulighed for dig, der søger en luksuriøs og enestående danskvandsmaskine. Dens blanke design i en række farver, alle fremstillet af førsteklasses rustfrit stål, udstråler eksklusivitet. Vi sætter pris på, at den undgår skadelig plast, samt gør brug af den holdbare, men elegante og enkle enkle PET-flaske. En fremtrædende egenskab er desudeb dens høje brugervenlighed – den fungerer uden brug af strøm eller batterier. Du skal blot fylde flasken med vand, skrue den i og trække i håndtaget. Boblerne forvandler derefter almindeligt vand til sodavand, og du kan tilpasse smagen efter eget ønske. Selv om behovet for at købe en separat gasflaske kan betragtes som en ulempe, opvejer fordelene den mindre ulempe.

Det er værd at bemærke, at prisen ligger i den høje ende. Men vi er overbeviste om, at den høje kvalitet, det udsøgte design og glæden ved at eje et ægte køkkenmesterværk gør det til investeringen værd. Så hvis du går op i god kvalitet i din sodavand, er Aarke Carbonator III et overbevisende valg. Den kombinerer ubesværet elegance og funktionalitet, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til ethvert køkken.

Fordele

 • Nem betjening
 • Ekspert-godkendt design
 • Mulighed for at justere niveauet af bobler
 • Flot design
 • Kan lave sodavand og danskvand

Ulemper

 • Er dyrere end lignende modeller
 • Kulpatron medfølger ikke

Aarke Carbonator III er blevet testet af 4 forskellige hold eksperter, der inkluderer Insider.com, Esquire.com, TheSpruceEats.com og FoodandWine.com.

Her har eksperterne set nærmere på parametre såsom evner inden for sodavandsfremstilling og bobler, brugervenlighed, funktionalitet og design. Det vurderes generelt, at Aarke Carbonator III klarer sig rigtig godt, og derfor modtager den flotte anmeldelser.

Mere om Aarke Carbonator III

Absolut luksusprodukt

Aarke Carbonator III vil være et godt valg, hvis du ønsker en luksusmodel, der virkelig skiller sig ud fra mængden. Her er nemlig tale om et flot og stilfuldt design i blanke farver og materialer, der emmer af eksklusivitet. Der er ikke gjort brug af noget skadeligt plastik, men derimod rustfrit stål. Det gælder også PET-flasken, der er både holdbar og meget enkel i designet.

Produktet er let at anvende, og der er hverken brug for strøm eller batteri. Du fylder blot flasken op med vand, skruer den fast og hiver ned i håndtaget. Herefter sendes der bobler ned i vandet, som bliver til sodavand. Hvis du foretrækker det, kan du desuden tilsætte smag efter egne præferencer. Ønsker du flere bobler, skal du blot gentage processen.

Læg mærke til at en gas-cylinder/kulsyrepatron skal købes separat.

Utrolig flot, ifølge eksperterne

Især udseendet imponerer eksperterne, der er mere end bjergtagede over det stilfulde, enkle og meget minimalistiske design. De noterer, at den er klart den flotteste variant på markedet. Derudover er den meget let at anvende, og du skal blot trykke ned på håndtaget, for at kulsyren fordeles. Håndtaget er både brugervenligt og stilfuldt.

Kontrollen er rigtig god, og det samme er fordelingen af boblerne. Sodavanden bliver meget velsmagende, og boblerne bliver stærke, fine og ensartede – dog uden at niveauet føles aggressivt.

Den eneste ulempe, der nævnes, er prisen, som er meget høj. Men dog er den pengene værd, vurderes det.

Aqvia Exclusive - støjsvag sodavnadsmaskine

Sodavandsmaskine bedst i test hos svenske Smartson

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Aqvia Exclusive:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ledningsfrit design
 • Tre niveauer af kulsyre
 • Praktisk design uden ledning

Forbrugsguidens vurdering

Aqvia Balance, som har vundet sodavandsmaskine bedst i test hos svenske Smartson, skiller sig ud på listen som en praktisk sodavandsmaskine, som konsekvent fremhæves af eksperterne. Vi mener, at den tilbyder en oplevelse af høj kvalitet, rost for sin brugervenlighed og evne til at skabe skræddersyede boblende drikke.

Maskinen er nem at betjene med blot et enkelt tryk og giver danskvand eller sodavand på få sekunder. Det, vi sætter mest pris på, er den kontrol, den giver over kulsyreindholdet, så du kan skræddersy din drik til lige præcis dine præferencer.

Selvom den ikke kan maskinopvaskes, er rengøringen problemfri med en hurtig aftørring med en fugtig klud. Desuden skinner Aqvia Balances alsidighed igennem, da den passer til forskellige smagsvarianter og tilbyder både danskvand og sodavand. Alt i alt gør den overordnede bekvemmelighed og de mange forskellige drikkevaremuligheder den til et godt valg for dig, der søger en pålidelig og stilfuld sodavandsmaskine.

Fordele

 • God kvalitet
 • Let at dosere kulsyre
 • Tre niveauer giver dig mulighed for at få drikken så boblende, som du vil have den
 • Støjsvag model
 • Nem og ligetil at bruge

Ulemper

 • Dele kan ikke maskinvaskes

Aqvia Exclusive udmærker sig især på sin kraftige brus og meget nemme betjening, og Politiken kårer den som testvinder, netop baseret på disse to aspekter. I Politikens test har Aqvia allerede efter fire sekunder lavet danskvand med kraftigt brus, hvilket er meget hurtigt. Testen fremhæver derudover, at maskinen er meget nem at betjene, og at det er let at variere mængden af kulsyre, så du får præcis den slags brus, du ønsker i din læskedrik. Dinside.no er enige med Politiken og fremhæver ligeledes, hvor enkel maskinen er at anvende, ligesom det også er enkelt at regulere, hvor meget kulsyre du ønsker at tilsætte.

Mere om Aqvia Exclusive

Sodavandsmaskinen fra Aqvia er elegant designet i rustfrit strål. Den har flotte strømlinede kanter og overfladen er endda smudsafvisende. Ifølge producenten selv er der lagt vægt på, at maskinen er elegant nok til, at den ikke behøver at blive gemt væk i et skab, men i stedet kan stå fremme på køkkenbordet. Modellen er også ledningsfri, hvilket giver frihed til at placere den præcis hvor du ønsker. I deres test af sodavandsmaskiner fremhæver Smartson især Aqvias design, som de, sammenlignet med de andre modeller der indgår i testen, kalder for luksuriøs.

Med sodavandsmaskinen medfølger en Aqvia vandflaske på 1 liter med låg og bund i stål, og en kulsyreflaske på 425 gram. Én kulsyreflaske, eller patron som det også kaldes, rækker til cirka 60 liter vand, afhængigt af hvor stærk du ønsker din brus skal være. Modellen er støjsvag under brug og også meget nem at rengøre.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Aqvia Balance - let og simpel sodavandsmaskine

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Aqvia Balance:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Skræddersyet kulsyre med ubesværet betjening
 • Leveres med kuldioxidpatron og en 1-liters flaske
 • Mat plastikhus med soft-touch-detaljer

Forbrugsguidens vurdering

Aqvia Balance er et overbevisende bud på en prisvenlig og brugervenlig sodavandsmaskine, og det er en holdning, der deles af eksperterne. Vi mener derfor, at den giver god værdi for pengene og gør det nemt at lave danskvand med blot et tryk på en knap.

Det, vi sætter mest pris på, er den kontrol, den giver over kulsyreindholdet. Ved at holde knappen inde i et par sekunder kan du opnå en afbalanceret mængde bobler, der sikrer en forfriskende drik uden at gå over gevind. Desuden skinner dens alsidighed igennem med muligheden for at skabe forskellige smagsvarianter, så du kan tilpasse den til din smag. En kuldioxidpatron og en 1-liters flaske sikrer, at du har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang.

Sammenfattende tilbyder Aqvia Balance en effektiv og tilpasselig sodavandsproduktion i et stilfuldt og moderne design. Selvom den mangler forudindstillede programmer, gør dens høje brugervenlighed den til et godt valg for dig, der søger en pålidelig og enkel sodavandsmaskine, der ikke koster en formue.

Fordele

 • God kvalitet til prisen
 • Nemt at dosere mængden af brus
 • Lav lækre drikke med kun ét tryk
 • Let og simpel model
 • Har alle de nødvendige funktioner

Ulemper

 • Har ingen forudindstillede programmer

De norske og danske eksperter TV2.no og Politiken.dk har testet sodavandsmaskinen Aqvia Balance. Sodavandmaskinen er populær hos begge ekspertkilder, der har kåret den til ”mest for pengene” og som testvinder.

Begge eksperter mener, at Aqvia Balance er en god sodavandsmaskine. TV2.no lægger især vægt på, at modellen er brugervenlig samt produceret i et stilrent design, hvorimod Politiken.dk er vilde med, at maskinen laver en god danskvand.

Hverken TV2.no eller Politiken.dk nævner mange minusser ved modellen, da der ikke bliver skrevet noget negativt om Aqvia Balance i de to anmeldelser.

Mere om Aqvia Balance

Brugervenlig maskine med kulsyredosering

Aqvia Balance er en brugervenlig sodavandsmaskine, hvilket begge eksperter også fremhæver i deres anmeldelse. Du har nemlig mulighed for at lave danskvand på blot et par sekunder med ét tryk på en knap. Du kan lave danskvand med vand direkte fra vandhanen.

Derudover kommer sodavandsmaskinen også med mulighed for, at du selv kan bestemme doseringen af kulsyre. Du kan derfor selv beslutte, om du ønsker mange eller få bobler.

Ved at holde knappen nede i cirka 3-4 sekunder vil du opnå en forholdsvis normal mængde af kulsyre. Det sikrer, at der hverken kommer for mange eller for få bobler i vandet. Selve monteringen af flasken er også forholdsvis nem ifølge TV2.no og Politiken.dk.

Lav forskellige drikke med Aqvia Balance

Med Aqvia Balance har du mulighed for at lave forskellige former for drikke, så du kan lave den drik, du bedst kan lide. Det er muligt, da du kan vælge imellem flere forskellige smage.

Ved køb af sodavandsmaskinen medfølger der desuden en kulsyrepatron samt en flaske med en kapacitet på 1 liter. Med den medfølgende kulsyrepatron kan du cirka lave 60 liter sodavand eller danskvand.

Når du skal rengøre Aqvia Balance, skal du blot tørre den af med en fugtig klud. Maskinen tåler ikke maskinopvask, hvilket du skal være opmærksom på. Der er desuden mulighed for at placere den lige, hvor du ønsker, da den ikke kommer med nogen former for ledninger.

Effektiv maskine med en god dosering af kulsyre, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder TV2.no og Politiken.dk, så er Aqvia Balance en effektiv sodavandsmaskine, der kan lave en god drik. De fremhæver begge, at den er af god kvalitet, samt at man har mulighed for nemt at styre mængden af kulsyre i sin drik.

For eksempel nævner eksperterne fra Politiken.dk, at den færdiglavede danskvand er både ’læskende og behagelig’, samt at drikken har ’bællepotentiale’ og er en ’rigtig tørstslukker’.

Det er eksperterne fra TV2.no enige i, da de også mener, at drikken er ’meget god’, da man selv kan styre, hvor mange bobler der skal være.

Endvidere er Aqvia Balance produceret i et stilrent og moderne design og kan købes i flere forskellige farver. Den er produceret med en ABS-overflade med softcell-detaljer, hvilket gør designet mere elegant.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

5 ting du skal overveje, før du køber sodavandsmaskine

 • Kapacitet og størrelse

  Når du skal finde den størrelse sodavandsmaskine, der passer bedst til dig, er det vigtigt at vurdere dine præcise behov. Hvis du ofte har gæster eller har en stor husstand, er det en god ide at vælge en maskine med en kapacitet på ca. 1 liter eller mere. Den større størrelse giver dig nemlig mulighed for at forberede nok sodavand til flere portioner på én gang, hvilket minimerer behovet for gentagne kulsyrecyklusser. Hvis du derimod bor alene eller har begrænset plads, er en kompakt maskine med en kapacitet på 0,5 liter nok et bedre valg for dig. De mindre enheder er nemlig mere praktiske at opbevare og ideelle til enkeltportioner, hvilket garanterer, at din sodavand altid er frisk.

 • Karboniseringsniveauer

  Præcision spiller en vigtig rolle for at forbedre din sodavandsoplevelse, især når det gælder kulsyre. Nogle sodavandsmaskiner tilbyder tre forskellige kulsyreindstillinger, typisk let, medium og stærk. Hvis du vælger den lette indstilling, får du en blid brusen, der minder om let mousserende vand, hvilket er perfekt til dig, der foretrækker en subtil brus. Hvis du derimod ønsker en mere klassisk sodavandsoplevelse, der minder om de fleste kommercielt tilgængelige læskedrikke, tilbyder medium-indstillingen en harmonisk balance mellem brus og brus. Men for entusiaster af kraftigt brusende craft sodavand, giver den stærke indstilling en intens kulsyrefornemmelse. Maskiner, der giver dig kontrol over kulsyreindholdet via en knap eller et håndtag, giver dig mulighed for at finjustere dit foretrukne brusniveau ved at eksperimentere.

 • Brugervenlighed

  Når det gælder brugervenlighed, skal du prioritere sodavandsmaskiner med enkle funktioner. Vi råder dig til at gå efter modeller med let synlige indikatorer for CO2-niveau og ukomplicerede knapper eller håndtag til kulsyre. Nogle enheder er udstyret med LED-indikatorer eller lydsignaler, der giver dig besked, når kulsyreprocessen er færdig, hvilket øger bekvemmeligheden. Derudover skal du vurdere, hvor let rengøring og vedligeholdelse er – maskiner med færre aftagelige komponenter eller komponenter, der tåler opvaskemaskine, kan strømline din vedligeholdelsesindsats betydeligt. Vores perspektiv er, at en sodavandsmaskine skal fungere som en pragmatisk tilføjelse til dit køkken, snarere end en indviklet enhed, der kræver konstant manuel konsultation.

 • Pris

  Prisspektret spænder typisk fra 500 kr. til over 1000 kr. I den lavere prisklasse (500-600 kr.) finder du enkle, kompakte modeller, der er designet til lejlighedsvis brug, og som ofte er udstyret med manuel kulsyrekontrol. Hvis du derimod bevæger dig op i mellemklassen (600-800 kr.), vil du opdage forbedret byggekvalitet, nogle justerbare kulsyreindstillinger og en bredere vifte af designvalg. High-end-modeller (800-1000 kr. og derover) tilbyder avancerede funktioner som automatisk kulsyre, flere fizz-indstillinger og robuste materialer, der er skræddersyet til dedikerede sodavandsentusiaster. Hver priskategori er tilpasset de funktioner og den kvalitet, der tilbydes, så du kan foretage et valg i overensstemmelse med dit budget og dine specifikke krav.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Input fra både brugere og eksperter har stor værdi, da det giver praktisk indsigt og professionelle vurderinger. Brugeranmeldelser leverer førstehåndsberetninger, der kaster lys over maskinens ydeevne i hverdagsscenarier, dens levetid og eventuelle skjulte problemer, der måske ikke er umiddelbart indlysende. De repræsenterer en kollektiv pulje af erfaringer fra en mangfoldig brugerbase, hvilket giver en bredere forståelse af produktets styrker og svagheder.

  Omvendt giver ekspertanmeldelser en specialiseret synsvinkel, som ofte sammenligner flere modeller og går i dybden med mere tekniske detaljer. Eksperter kan henlede opmærksomheden på funktioner, som du måske ikke selv har overvejet, og tilbyde en mere dybdegående analyse af ydeevne og værdi. Når de kombineres, danner bruger- og ekspertanmeldelser et omfattende panorama, der giver dig mulighed for at træffe en kvalificeret købsbeslutning.

arrow-more

Test og anmeldelser af sodavandsmaskiner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Politiken

Politiken har i samarbejde med levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken testet tre forskellige sodavandsmaskiner. Modellerne er især blevet vurderet på deres evne til at frembringe en kraftig brus, deres støjniveau og brugervenlighed. Du kan læse hele testen gratis her.

Testberichte.de

Tyske Testberichte.de har lavet en grundig gennemgang af KitchenAids ARTISAN Sodavandsmaskine. Modellen er blevet vurderet på design, støjniveau, driftsikkerhed og brugervenlighed og den scorede topkarakterer næsten hele vejen rundt. Du kan gratis læse testen her.

Testberichte.de har også testet Aarke Carbonator II. Læs mere om testen på dette link.

Expertentesten.de

Det tyske online magasin Expertentesten.de har lavet en grundig gennemgang af 10 forskellige modeller af sodavandsmaskiner. Modellerne er blevet vurderet på alt fra vægt og design, til kulsyre-dosering, brugervenlighed og pris i forhold til ydelse. Konklusionerne fra testen er indsat i et let og overskueligt skema og du kan tilgå hele testen gratis her.

Testsieger.de

Testsieger.de er endnu et eksempel på et tysk magasin med speciale i indsamling og krydsreferering af testmateriale med henblik på at generere en sammenlignelig karakter på tværs af produkterne. Testsiger.de beskæftiger sig meget med elektronik- og husholdningsprodukter, og magasinet har blandt andet givet en god bedømmelse til modellen SodaStream Crystal. Du kan tilgå testen her.

Bloomberg.com

Det amerikanske nyhedsmedie Bloomberg.com leverer nyheder fra indland og udland samt analyser og anmeldelser. Bloomberg.com laver også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter heriblandt sodavandsmaskiner. Her har Bloomberg.com testet Aarke sodavandsmaskine. Ønsker du at læse hele testen, kan du klikke ind her på dette link.

Mashable.com

Den amerikanske teknologiside Mashable.com skriver om alt det, der har med teknologi at gøre. Derudover leverer de også artikler om alt lige fra underholdning til miljø, videnskab og kultur. Mashable.com tester og anmelder også forskellige produkter såsom sodavandsmaskiner. Her har Mashable.com testet 7 forskellige sodavandsmaskiner heriblandt Aarke sodavandsmaskine. Du kan læse hele testen her.

TV2.no

TV2.no er en af de største Tv-kanaler i Norge. De lægger vægt på alt, der har med nyheder, sport, kultur og underholdning at gøre. Udover at levere nyheder, så anmelder TV2.no også diverse forbrugerprodukter. TV2.no har lavet en test af 5 sodavandsmaskiner, hvor Aqvia Balance er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link.

Esquire.com

Esquire.com er et amerikansk herremagasin, der både dækker emner inden for politik, kultur, stil, livsstil, mode og nyheder. Her har magasinet foretaget en test af modellen Aarke Carbonator II. Læs hele anmeldelsen her.

Gearhungry.com

Gearhungry.com er et mandemagasin med fokus på teknologi og gadgets – specielt til mænd. Her har magasinet udført en test af bedste sodavandsmaskiner på markedet, og heriblandt findes Aarke Carbonator II. Læs hele testen hos Gearhungry.com.

NYmag.com

NYmag.com er et stort amerikansk nyhedsmedie med tilhørende magasin med fokus på politik, kultur, forbrugerliv og kultur. Her har NYmag.com testet forskellige sodavandsmaskiner til hjemmebrug inklusiv modellen Aarke Carbonator II. Hvis du ønsker at læse anmeldelsen i sin helhed, kan den findes på hjemmesiden hos NYmag.com.

Andre relevante tests

Udover denne sodavandsmaskine test, finder du også her på siden vores Sodastream test. I denne artikel har vi samlet en lang række anmeldelser af de populære sodastream artikler. Vi har samlet resultaterne af tests fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og USA, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvad eksperterne mener om de forskellige Sodastream modeller.

I artiklen har vi også samlet en række gode opskrifter, som du også kan bruge hvis du køber en sodavandsmaskine fra en et andet mærke.

Du finder naturligvis også prissammenligning af de forskellige Sodastream modeller i artiklen, så du hurtigt får overblikket over hvilke butikker på nettet der er billigst.

Forbrugsguiden har også udarbejdet en artikel der sætter specielt fokus på det amerikanske mærke Kitchenaid. I denne artikel gennemgår vi en række populære køkkenprodukter fra Kitchenaid, og du finder blandt andet også en detaljeret beskrivelse af sodavandsmaskinen fra Kitchenaid i artiklen. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige produkter, så du altid finder den bedste online pris.

FAQ

Er det det værd at købe en Soda Stream?
Elsker du sodavand, men ønsker du at spare tid og lidt penge, skal du med sikkerhed investere i en smart SodaStream. Selvom du ikke nødvendigvis sparer mange penge, men derimod blot en lille sum, sparer du en del tid i supermarkederne. Det er bare med at få fat på SodaStream!
Hvor længe holder CO2-patronen til SodaStream?
Det er svært at sige, hvor lang tid en CO2-patron til en SodaStream egentlig holder, da alle bruger deres SodaStreams forskelligt. En CO2-patron i en SodaStream giver cirka 60 liter vand med brus. Du kan let se, at patronen er tom, da der kommer mindre og mindre brus i vandet.
Er Soda Stream sundere end sodavand?
I modsætning til meget andet almindeligt sodavand på markedet, er SodaStream ikke tilsatt en masse E-mærker, kunstige tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Det gør generelt SodaStream en del sundere for kroppen.

Hvorfor investere i en sodavandsmaskine?

Har man et stort forbrug af sodavand eller danskvand, så kan det hurtigt blive en tung affære at slæbe flasker fra supermarkedet og retur til pant.

En anden faktor der er værd at huske er, at med din egen sodavansmaskine, er du selv herre over, hvad der kommer i din læskedrik. Du kan altså undgå en masse tilsætningsstoffer, e-numre og kunstige sødemidler ved at lave din egen sodavand og erstatte mange af de kunstige tilsætninger med den ægte vare.

At have en sodavandsmaskine stående i hjemmet er ikke alene brugbart, mange finder det også både sjovt og hyggeligt – især, hvis der er børn i hjemmet. At brygge sin egen sodavand kan nemlig hurtigt blive en hel begivenhed for familiens mindste.

Bestemt selv smagen og mængden af brus

Investerer du i en sodavandsmaskine, så findes der et utal af smagsvarianter, som du kan tilsætte til dit vand. Der findes blandt andet colasmag, jordbær, blåbær og meget andet og du kan nemt variere din læskedrik, præcis som du foretrækker den.

Udtrykket ”blid brus” bliver ofte som salgsargument til blandt andet danskvand og dette blide brus kan netop være en af årsagerne til, hvorfor en sodavandsmaskine i hjemmet kan give ekstra meget glæde. En af de bedste grunde til at investere i en sodavandsmaskine er netop, at du helt selv kan bestemme, hvor meget brus du vil have.

Ifølge levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken, så skal en ordentlig sodavandsmaskine kunne fremstille danskvand med kraftigt brus. Kan maskinen det, så kan du altid selv skrue ned og op for bruset og få præcis dén danskvand som du bedst selv kan lide. Du kan læse hele artiklen med Lone Lysdal her.

Lav sundere læskedrikke

Ønsker du at drikke noget med lidt mere smag en danskvand og med lidt færre kalorier end sodavand, så er der også et utal af muligheder med en sodavandsmaskine. I den helt lavpraktiske ende er det nemt blot at tilsætte lidt bær eller limeskiver til dit danskvand.

Trænger du til noget som kan kvikke dig lidt op, så kan du eksempelvis lave din egen drik med grøn te og bobler. Helseeksperten Omahro Cadogan har lavet en opskrift på en slags sodavand af grøn te, som eftersigende skulle være god både for energiniveauet og sundhedsniveauet. Du kan finde hele opskriften på grøn te med brus her.

Lav forfriskende frugtdrikke

Med din egen sodavandsmaskine, der er det kun fantasien som sætter grænser når det gælder smagsvarianter. Hvis du synes, at vand i sig selv bliver en tand for kedeligt, så er det oplagt at tilsætte netop dine yndlings bær eller frugter til dit danskvand. Sodavand bliver aldrig sundt, hvad enten du laver den selv eller køber den færdig, så her er en oplagt mulighed for at skifte sodavandet ud med et sundere alternativ.

Er Sodastream og sodavandsmaskiner det samme?

Ja, “Sodastream” og “sodavandsmaskiner” refererer generelt til det samme koncept, selvom “Sodastream” også kan være et mærkenavn. En sodavandsmaskine eller en Sodastream-maskine er en enhed, der bruges til at lave kulsyreholdig sodavand eller andre kulsyreholdige drikke derhjemme.

Sodavandsmaskiner fungerer ved at tilsætte kulsyre (kulsyreoxid) til vand, hvilket giver det en brusende effekt. Brugeren kan derefter tilføje smagsstoffer eller sirupper efter smag for at lave forskellige typer sodavand eller kulsyreholdige drikke.

Sodastream er et velkendt mærke, der producerer sodavandsmaskiner og de dertilhørende kulsyrepatroner og smagsstoffer. Men begrebet “sodavandsmaskine” eller “kulsyremaskine” bruges ofte mere generisk til at beskrive lignende apparater fra andre producenter.

Så i korte træk refererer både “Sodastream” og “sodavandsmaskiner” til apparater, der gør det muligt at lave dine egne kulsyreholdige drikke derhjemme ved at tilsætte kulsyre til vand og smag efter ønske.

Hvilke andre mærker er der af sodavandsmaskiner?

Udover Sodastream er der flere andre mærker af sodavandsmaskiner på markedet. Nogle af de kendte mærker inkluderer. Aarke er kendt for sine elegante og minimalistiske sodavandsmaskiner. De tilbyder et stilfuldt design i rustfrit stål og er populære for deres æstetiske appel. Aqvia er et andet populært mærke inden for sodavandsmaskiner. De tilbyder en række forskellige modeller med forskellige funktioner og designmuligheder. Ud over det traditionelle Sodastream-mærke tilbyder SodaStream også Crystal-serien, der har glaskaraffer i stedet for plastflasker til at lave kulsyreholdige drikke.

Hvert af disse mærker tilbyder forskellige funktioner, design og prispoint, så det er en god idé at undersøge og sammenligne dem, før du beslutter dig for den bedste sodavandsmaskine til dine behov.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme