Sodavandsmaskine test 2019 – Find de bedste sodavandsmaskiner ifølge eksperterne

0

Sodavandsmaskine testvinder guide 2019: – Med en sodavandsmaskine gør du både dig selv og miljøet en tjeneste. Du har altid adgang til frisk danskvand derhjemme og du sparer miljøet for en masse plastikflasker og dåser.

I denne artikel finder du en gennemgang af de bedste og mest testvindende sodavandsmaskiner på markedet netop nu. Vi har gennemgået en lang række test af de forskellige modeller, så du ikke behøver gøre det samme og i artiklen viser vi dig de bedste testvindere på markedet. Nedenfor vil du finde en beskrivelse af de forskellige modeller og nederst i artiklen kan du finde links til de tests, som Forbrugsguiden refererer til.

I denne artikel får du:
🔸
Gennemgang af de bedste og mest testvindende sodavandsmaskiner
🔸 Fordele ved at investere i en sodavandsmaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Aqvia Exclusive

✅ Testvinder hos svenske Smartson
✅ Testvinder hos norske Dinside.no
✅ Testvinder i Politiken

Aqvia Exclusive

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Aqvia udmærker sig især på sin kraftige brus og meget nemme betjening og Politiken kårer den som testvinder, netop baseret på disse to ting. I Politikens test har Aqvia allerede efter fire sekunder lavet danskvand med kraftigt brus, hvilket et meget hurtigt. Testen fremhæver især, at maskinen er meget nem at betjene og at det let at variere mængden af kulsyre, så man får præcis den slags brus man ønsker i sit vand eller læskedrik. Dinside.no er enige med Politiken og fremhæver ligeledes, hvor enkel maskinen er anvende, ligesom det også meget enkelt at regulere, hvor meget kulsyre man ønsker at tilsætte.

Sodavandsmaskinen fra Aqvia er elegant designet i rustfrit strål. Den har flotte strømlinede kanter og overfladen er endda smudsafvisende. Ifølge producenten selv er der lagt vægt på, at maskinen er elegant nok til, at den ikke behøver at blive gemt væk i et skab, men i stedet kan stå fremme på køkkenbordet. Modellen er også ledningsfri, hvilket giver frihed til at placere den præcis hvor man ønsker. I deres test af sodavandsmaskiner fremhæver Smartson især Aqvias design, som de, sammenlignet med de andre modeller der indgår i testen, kalder for luksuriøs.

Med sodavandsmaskinen medfølger en Aqvia vandflaske på 1 liter med låg og bund i stål, og en kulsyreflaske på 425 gram. Én kulsyreflaske, eller patron som det også kaldes, rækker til cirka 60 liter vand, afhængigt af hvor stærk du ønsker din brus skal være. Modellen er støjsvag under brug og også meget nem at rengøre.

Fordele ved Aqvia Exclusive sodavandsmaskine:

🔵 Mulighed for ekstra kraftig brus
🔵 Nemt at variere mængden af kulsyre
🔵 Stilrent og luksuriøst design
🔵 Meget støjsvag

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af Aqvia Exclusive:

https://www.youtube.com/watch?v=VyDx5MO1dFk

SodaStream Genesis

✅ Testvinder hos svenske Smartson

SodaStream Genesis

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
489,00 Kr. 0,00 Kr. 489,00 Kr. Læs mere
494,00 Kr. 0,00 Kr. 494,00 Kr. Læs mere
523,00 Kr. 0,00 Kr. 523,00 Kr. Læs mere
494,00 Kr. 39,00 Kr. 533,00 Kr. Læs mere
559,00 Kr. 0,00 Kr. 559,00 Kr. Læs mere
623,00 Kr. 0,00 Kr. 623,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Genesis fra SodaStream opnåede sammen med modellen Aqvia Exclusive en delt førsteplads i Smartsons store test af sodavandsmaskiner. Genesis udmærkede sig især på at være utrolig let at bruge og på at have en rigtig god kulsyreeffekt. Også modellens design bliver fremhævet i testen og rost for at være elegant, sammenlignet med mange andre modeller. Smartson slutter deres test af modellen af med at konkludere, at man med Genesis får en solid sodavandsmaskine, som bestemt er pengene værd.

Genesis er enkelt og strømlinet i sit design og optager minimal plads i køkkenet. Modellen er ledningsløs, så du kan placere den præcis hvor du ønsker og let pakke den væk i skabet, hvis ikke den skal stå fremme. Til sodavandsmaskinen medfølger en PET flaske på en liter, en patron med kulsyre som giver cirka 60 liter vand med brus, afhængigt af hvor kraftigt du ønsker det skal være. En lille ulempe ved modellen er, at SodaStream PET-flaskerne tåler ikke opvaskemaskine. Sodavandsmaskinen udmærker sig mest af alt på at være utrolig enkel at bruge og med et enkelt tryk på en knap, så har du vand med brus.

Fordele ved SodaStream Genesis sodavandsmaskine:

🔵 Rigtig god kulsyreeffekt
🔵 Nemt at variere mængden af kulsyre
🔵 Enkelt og strømlinet design
🔵 Meget brugervenlig

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af Sodastream Genesis og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=NpBsU7h13Uw

KitchenAid ARTISAN SodaStream

✅ Testvinder hos tyske Expertentesten.de
✅ Topscorer hos tyske Testberichte.de

KitchenAid ARTISAN SodaStream

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.381,00 Kr. 0,00 Kr. 2.381,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere

 

Denne sodavandsmaskine fra KitchenAid udmærker sig i test på design og brugervenlighed. Tyske Testberichte påpeger i deres gennemgang af modellen, at maskinen er så nem at betjene, at selv børn kan bruge den uden hjælp. Ved hjælp af maskinens håndtag vælges den ønskede mængde kulsyre hurtigt, så du nemt får præcis den mængde brus du ønsker i dit vand. Håndtaget kræver kun et blødt tryk, så er der brus i dit vand. Ønsker du at tilføre mere brus, så gøres dette nemt ved et gentage trykket på håndtaget. Den smarte kulsyremåler på sodavandsmaskinens forside fortæller dig præcis, hvor meget kulsyre der er i dit vand, så når du finder det niveau der passer til dig, så er det enkelt at finde det samme niveau brus gang efter gang.

Et kendetegn ved at alle KitchenAid køkkenmaskiner er, at de er lavet i metal og denne sodavandsmaskine er ingen undtagelse. Har man andre produkter fra KitchenAid, så vil man hurtigt genkende de klassiske linjer, farver og designet. At modellen er udført i samme materialer og design som mange af KitchenAids andre køkkenmaskiner, giver også udslag i det eneste negative punkt i begge tests. Sodavandsmaskinen vejer nemlig 8,8 kilo, så det kan godt betale sig, at finde en fast plads til maskinen i køkkenet. Udover vægten, så modtager designet rosende ord og modellen er en af de mest elegante sodavandsmaskiner på markedet samtidig med, at den er robust, stabil og nem at rengøre.

Sodavandsmaskinen er lavet i samarbejde med SodaStream og er derfor også kompatibel med SodaStreams-kulsyrepatroner, ligesom den også fungerer med patroner fra Aqvia. En enkelt kulsyrepatron giver op til 60 liter vand med brus, afhængig af, hvor kraftigt du ønsker at bruset skal være. Sodavandsmaskinen er desuden også ledningsfri og maskinens placering i køkkenet er derfor helt op til dig. I stedet for strøm, så bruger modellen 3x AAA batterier.

Fordele ved KitchenAid ARTISAN Sodastream:

🔵 Display der viser niveauet af kulsyre
🔵 God kulsyreeffekt
🔵 Lavet i KitchenAids klassiske design
🔵 Meget bruger- og børnevenlig

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo af KitchenAid ARTISAN Sodastream:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=aXzM7L-dsT8

SodaStream Crystal

✅ Topscorer hos tyske Testsieger.de 

SodaStream Crystal

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
879,00 Kr. 0,00 Kr. 879,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.108,00 Kr. 0,00 Kr. 1.108,00 Kr. Læs mere
1.249,00 Kr. 0,00 Kr. 1.249,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra SodaStream er en af de mest populære og efterfølgeren til modellen ”Penguin”. Den har, som en af de eneste sodavandsmaskiner, et design hvor man ikke ser flasken, da den er inde i en lukket beholder. Derved får modellen et meget neutralt udtryk og passer nemt ind i de fleste hjem.

Sodavandsmaskinen får topkarakterer hos tyske Testsieger, hvor modellen bland andet udmærker sig for design og brugervenlighed, da den er meget enkelt og nem både at installere og anvende.

Glasflasken, der bruges til at lave danskvand, har en kapacitet på 0,7 liter og er så stilren, at den nemt kan bruges direkte til servering. SodaStream Crystal er også den eneste Sodastream model som anvender en glasflaske, som ikke alene gør serveringen mere elegant, men også langt nemmere, da flasken kan gå i opvaskemaskinen. SodaStreams kulsyrepatroner giver op til 60 liter vand med brus alt afhængigt af, hvor meget brus du foretrækker i vandet.

Fordele ved SodaStream Crystal:

🔵 Enkelt design med skjult flaske
🔵 Stilren glasflaske der kan bruges direkte til servering
🔵 Glasflasken kan gå direkte i opvaskemaskinen
🔵 Meget brugervenlig

I videoen nedenfor kan du se en kort præsentation af Sodastream Crystal og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=7bdGArDhKuw

Hvorfor investere i en sodavandsmaskine?

Har man et stort forbrug af sodavand eller danskvand, så kan det hurtigt blive en tung affære at slæbe flasker fra supermarkedet og retur til pant, ligesom du også belaster miljøet med både dåser og plastflasker.

Har du din egen sodavandsmaskine, så gør du både tingene lidt bedre for dig selv og miljøet. En anden faktor der er værd at huske er, at med din egen sodavansmaskine, der er du selv herre over, hvad der kommer i din læskedrik. Du kan altså undgå en masse tilsætningsstoffer, e-numre og kunstige sødemidler ved at lave din egen sodavand og erstatte mange af de kunstige tilsætninger med den ægte vare. 

At have en sodavandsmaskine stående i hjemmet er ikke alene brugbart, mange finder det også både sjovt og hyggeligt – især, hvis der er børn i hjemmet. At brygge sin egen sodavand kan nemlig hurtigt blive en hel begivenhed for familiens mindste.

Bestemt selv smagen og mængden af brus
Investerer du i en sodavandsmaskine, så findes der et utal af smagsvarianter, som du kan tilsætte til dit vand. Der findes blandt andet colasmag, jordbær, blåbær og meget andet og du kan nemt variere din læskedrik, præcis som du foretrækker den.

Udtrykket ”blid brus” bliver ofte som salgsargument til blandt andet danskvand og dette blide brus kan netop være en af årsagerne til, hvorfor en sodavandsmaskine i hjemmet kan give ekstra meget glæde. En af de bedste grunde til at investere i en sodavandsmaskine er netop, at du helt selv kan bestemme, hvor meget brus du vil have.

Ifølge levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken, så skal en ordentlig sodavandsmaskine kunne fremstille danskvand med kraftigt brus. Kan maskinen det, så kan du altid selv skrue ned og op for bruset og få præcis dén danskvand som du bedst selv kan lide. Du kan læse hele artiklen med Lone Lysdal her.

Lav sundere læskedrikke
Ønsker du at drikke noget med lidt mere smag en danskvand og med lidt færre kalorier end sodavand, så er der også et utal af muligheder med en sodavandsmaskine. I den helt lavpraktiske ende er det nemt blot at tilsætte lidt bær eller limeskiver til dit danskvand.

Trænger du til noget som kan kvikke dig lidt op, så kan du eksempelvis lave din egen drik med grøn te og bobler. Helseeksperten Omahro Cadogan har lavet en opskrift på en slags sodavand af grøn te, som eftersigende skulle være god både for energiniveauet og sundhedsniveauet. Du kan finde hele opskriften på grøn te med brus her.

Lav forfriskende frugtdrikke
Med din egen sodavandsmaskine, der er det kun fantasien som sætter grænser når det gælder smagsvarianter. Hvis du synes, at vand i sig selv bliver en tand for kedeligt, så er det oplagt at tilsætte netop dine yndlings bær eller frugter til dit danskvand. Sodavand bliver aldrig sundt, hvad enten du laver den selv eller køber den færdig, så her er en oplagt mulighed for at skifte sodavandet ud med et sundere alternativ.


Sodavandsmaskine test – disse tests har vi gennemgået

Smartson 🇸🇪testkilder
Det svenske online magasin Smartson har testet syv forskellige sodavandsmaskiner. De forskellige modeller blev installeret i henhold til deres vejledninger og udstyret med kulsyrepatron og koldt vand. Herefter blev design, kvalitet, ydelse og funktionalitet vurderet, ligesom kvalitet og oplevelse blev vurderet i forhold til den enkelte sodavandsmaskines pris. Du kan tilgå hele testen gratis her.

Dinside.no 🇳🇴
Det norske online magasin Dinside.no har testet to forskellige modeller af sodavandsmaskiner. De to modeller blev både testet på brugervenlighed, design og udholdenhed. Ligesom også deres støjniveau og den plads de optager i køkkenet blev bedømt. Du kan læse hele testen gratis her

Politiken 🇩🇰
Politiken har i samarbejde med levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken testet tre forskellige sodavandsmaskiner. Modellerne er især blevet vurderet på deres evne til at frembringe en kraftig brus, deres støjniveau og brugervenlighed. Du kan læse hele testen gratis her.

Testberichte.de 🇩🇪
Tyske Testberichte.de har lavet en grundig gennemgang af KitchenAids ARTISAN Sodavandsmaskine. Modellen er blevet vurderet på design, støjniveau, driftsikkerhed og brugervenlighed og den scorede topkarakterer næsten hele vejen rundt. Du kan gratis læse testen her.

Expertentesten.de 🇩🇪
Det tyske online magasin Expertentesten.de har lavet en grundig gennemgang af 10 forskellige modeller af sodavandsmaskiner. Modellerne er blevet vurderet på alt fra vægt og design, til kulsyre-dosering, brugervenlighed og pris i forhold til ydelse. Konklusionerne fra testen er indsat i et let og overskueligt skema og du kan tilgå hele testen gratis her.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger.de er endnu et eksempel på et tysk magasin med speciale i indsamling og krydsreferering af testmateriale med henblik på at generere en sammenlignelig karakter på tværs af produkterne. Testsiger.de beskæftiger sig meget med elektronik- og husholdningsprodukter, og magasinet har blandt andet givet en god bedømmelse til modellen SodaStream Crystal. Du kan tilgå testen her. 

Andre relevante tests:

Udover denne sodavandsmaskine test, finder du også her på siden vores Sodastream test. I denne artikel har vi samlet en lang række anmeldelser af de populære sodastream artikler. Vi har samlet resultaterne af tests fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og USA, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvad eksperterne mener om de forskellige Sodastream modeller.

I artiklen har vi også samlet en række gode opskrifter, som du også kan bruge hvis du køber en sodavandsmaskine fra en et andet mærke.

Du finder naturligvis også prissammenligning af de forskellige Sodastream modeller i artiklen, så du hurtigt får overblikket over hvilke butikker på nettet der er billigst.

Forbrugsguiden har også udarbejdet en artikel der sætter specielt fokus på det amerikanske mærke Kitchenaid. I denne artikel gennemgår vi en række populære køkkenprodukter fra Kitchenaid, og du finder blandt andet også en detaljeret beskrivelse af sodavandsmaskinen fra Kitchenaid i artiklen. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige produkter, så du altid finder den bedste online pris.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse