Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Aarke sodavandsmaskine test-oversigt – Vores analyse af de bedste Aarke-modeller

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Aarke sodavandsmaskine test-oversigt – Vores analyse af de bedste Aarke-modeller

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Det svenske mærke, Aarke, har skabt en sodavandsmaskine, der roses af eksperterne. Men hvordan klarer den sig i forhold til konkurrenterne som Sodastream, Aqvia og KitchenAid? Det er et spørgsmål mange stiller.

I denne artikel dykker vi ned i forskellige tests fra eksterne kilder. Vi analyserer dertil funktionerne ved Aarke sodavandsmaskinen og sammenligner den med alternative modeller. Læs videre for at finde ud af, hvilken maskine der passer bedst til dine behov.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste aarke sodavandsmaskiner i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Alternativer til Aarke sodavandsmaskine

I det ovenstående har vi gennemgået, hvordan Aarke sodavandsmaskine fungerer, og hvad eksperterne mener om modellen. Der findes også andre sodavands- og danskvandsmaskiner på markedet, og derfor vil vi i dette afsnit gennemgå yderligere tre af disse fra andre mærker, som også har udmærket sig i tests.

Formålet er at være så nuancerede som muligt og give et bedre overblik over, hvilke alternativer der findes på markedet. Dermed kan du bedre vurdere hvilken sodavandsmaskine der passer til netop dine behov.

Vi gennemgår de alternative mærker på samme måde, hvilket giver dig en bedre mulighed for at sammenligne og finde den maskine, der passer bedst til netop dig.

Dagens bedste priser og tilbud på Aqvia Exclusive:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Enkel model af god kvalitet
 • Let at dosere kulsyre
 • Flere niveauer giver mulighed for at få drikken så boblende, som man ønsker
 • Støjsvag
 • Let i brug

Aqvia Exclusive har været inkluderet i tre forskellige tests, som er udført af henholdsvis den norske tv-kanal Tv2.no, den norske forbrugerside Dinside.no og den svenske testside Smartson.se. Aqvia Exclusive er blevet testet sammen med en række andre sodavandsmaskiner i alle testene, og samtlige eksperter vurderer, at denne model er virkelig velfungerende og god – også i forhold til de konkurrerende modeller. Derfor modtager Aqvia Exclusive lutter topkarakterer.

Anmeldelse : Analyse af Aqvia Exclusive

Let at vælge bobler

Aqvia Exclusive er en høj og slank model, der er meget elegant og diskret. Et af kendetegnene ved denne model er den lette måde, hvorpå man laver bobler i vandet. Det gøres ved at trykke på knappen på forsiden af maskinen, og her vælger man imellem tre niveauer. Jo højere niveau, jo flere bobler, og husker man at sætte låget på flasken efterfølgende, så kan vandet bevare boblerne i mange dage.

Eksperterne: En værdig udfordrer til Sodastream

Aqvia Exclusive er blandt andet blevet testet af den norske forbrugerside Dinside.no, hvor modellen er blevet direkte sammenlignet med Sodastream.

Dermed står Sodastream over for Aqvia i denne test, og konklusionen lyder, at Aqvia Exclusive bestemt er en værdig udfordrer til Sodastream. Det begrundes med, at denne sodavandsmaskine er meget enkel i brug, og så er det nemt at justere, hvor meget kulsyre man ønsker i sin drik.

Som en bonus larmer denne model heller ikke meget – noget som ifølge eksperterne tæller en del ned ved Sodastream.

Dog bemærker eksperterne, at det kan være lidt svært at få sat flasken fast, men når man får taget på det, så fungerer det fint.

Eksperterne: Let i brug

Aqvia Exclusive er også blevet testet af den norske Tv2.no sammen med fire andre modeller. De norske eksperter giver modellen en høj score, idet de mener, at det er let og smart at dosere kulsyren, og så er modellen nem at anvende.

Aqvia Exclusive er også blevet testet af svenske Smartson.se, som ligefrem kalder modellens afdæmpede kulsyredoserings-knap for en luksuriøs detalje, og generelt vurderes det, at denne sodavandsmaskine er af meget høj kvalitet.

Smartson.se fremhæver desuden, at modellen både er let at anvende samt har en god medfølgende manual, og så nævnes det også, at modellen er uden de store svagheder.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af aarke sodavandsmaskiner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Bloomberg

Bloomberg.com er et amerikansk nyhedsmedie, der både beskæftiger sig med nyheder, finans, analyser og data. Siden foretager også tests af forskellige forbrugerprodukter af og til, og her drejer det sig om en test af flere sodavandsmaskiner, herunder modellen Aarke sodavandsmaskine. Du kan læse mere hos Bloomberg her.

Dagbladet.no

Norske Dagbladet er en af Norges største aviser, som beskæftiger sig med alt fra nyhedsstof og sport til forbrugerliv. Avisen har også en stor online-side med 1,7 millioner besøgende om ugen.

I denne artikel testes forskellige sodavandsmaskiner, herunder også SodaStream Power. Du finder hele artikel på Dagbladets hjemmeside her.

Dinside.no

Norsk forbruger-webside der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsageligt beskæftiger siden sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har Dinside.no testet og sammenlignet to sodavandsmaskiner fra henholdsvis Sodastream og Aqvia. Du finder hele artiklen hos Dinside.no her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt sodavands- og danskvandsmaskine fra SodaStream blevet gennemtestet – nemlig modellen SodaStream Power – og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.

Mashable.com

Mashable.com er en amerikansk teknologi-webside, der både skriver om underholdning, kultur, teknologi, videnskab og miljø. Mashable.com tester også løbende elektroniske produkter, og her gælder det en test af syv forskellige sodavandsmaskiner, inklusiv Aarke sodavandsmaskine. Du kan læse mere hos Mashable her.

Esquire.com

Esquire.com er et amerikansk herremagasin, der både dækker emner inden for politik, kultur, stil, livsstil, mode og nyheder. Her har magasinet foretaget en test af modellen Aarke Carbonator II. Læs hele anmeldelsen her.

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Testberichte.de former deres egne ekspertvurderinger herudfra og giver en samlet vurdering. Her er modellen Aarke Carbonator II blevet testet. Læs mere om testen på dette link.

FAQ

Hvilken sodavandsmaskine er den bedste?
Hvis du søger en af de bedste sodavandsmaskiner på markedet, så bør du kigge på modellen Aarke sodavandsmaskine. Maskinen er blevet anbefalet af en række forskellige testsider, som blandt andet roser den for smarte egenskaber, brugervenlighed og det enkle og elegante design.
Hvordan vælger jeg en sodavandsmaskine?
Når du skal vælge en sodavandsmaskine, så bør du vælge en model, som har en kapacitet, som passer til din husstands forbrug af dansk- og sodavand. Du bør også vælge en model, hvis design matcher dit køkken, hvis du har planer om at have maskinen stående fremme.
Er en Aarke sodavandsmaskine pengene værd?
En Aarke sodavandsmaskine er et af de dyrere produkter på markedet, men maskinen kan bestemt være pengene værd. Når du køber en Aarke sodavandsmaskine, får du en praktisk og smart maskine, som samtidig har et elegante og enkelt design, der gør den nem at bruge.
Fungerer SodaStream flasker i en Aarke sodavandsmaskine?
Ja, en af de smarte funktioner ved en Aarke sodavandsmaskine er, at SodaStream flasker og gaspatroner også fungerer med modellen. Du skal ikke købe specialiserede flasker og patroner til din Aarke sodavandsmaskine, men du kan i stedet bruge SodaStreams produkter.

Om Aarke 

Aarke stammer fra Nordsverige, hvor ordet ”aarke” betyder ”hverdag”. Det henviser til, at virksomheden har en vision om, at deres produkter skal indgå som en integreret del af forbrugernes hverdag.

Aarke blev grundlagt af to industridesignere, Jonas Groth og Carl Ljungh, med det formål at kunne producere husholdningsapparater med fokus på både funktionalitet men også design. Design og husholdningsapparater er nemlig ofte lidt modstridende med hinanden, hvor andre virksomheder ofte designer disse apparater med henblik på funktionalitet og glemmer designet.

Du kan læse mere om Aarke her.

Opskrifter til Aarke sodavandsmaskine

Hjemmelavet tonic

Ingredienser:
5 deciliter vand
30 gram citronsaft
3 limefrugter, skrællede og revet
2 citroner, skrællede og revet
2 appelsiner, skrællede og revet
1 grapefrugt, skrællet og revet
3 stilke citrongræs
4 hele kardemommekapsler
4 hele krydrede bær
Lidt salt

Sirup:
3 deciliter vand
225 gram almindeligt sukker
175 gram rørsukker

Opskrift:
Skræl og riv alle frugterne til tynde strimler. Hak citrongræsset.

Hæld alle ingredienserne sammen i en kande (bortset fra siruppen). Ryst ingredienserne sammen.

Sæt blandingen på køl i tre til fire dage og rør i blandingen mindst en gang om dagen.

Opskrift, sirup:
Opløs sukkeret i vandet under omrøring.

Lad opløsningen få stuetemperatur.

Sådan laver du tonic’en:
Bland siruppen med blandingen fra køleskabet grundigt.

Hæld den samlede masse igennem en tragt/si og opbevar den i køleskabet indtil brug.

Sådan laver du selve gin og tonic’en:
Bland 1-2 cl af tonic’en med 5 cl gin, 12 cl vand med kulsyre og en skive citron og servér.

Læs hele opskriften her fra Aarke.com.

Buckthorn bitter

Ingredienser:
3 grapefrugter, skrællede
5 deciliter friskpressede grapefrugter
1 deciliter citronsaft
250 gram havtorn-bær
1,5 teskefulde vinsyre
2,5 deciliter sukker
1 deciliter Muscovado sukker

Opskrift:
Skræl frugterne.

Læg alle ingredienserne i en pande og varm dem op. Lad dem simre i 15 minutter. Afkøl herefter igen under låg indtil stuetemperatur er nået.

Hæld den flydende masse igennem en si og hæld saften over i et rent glas/flaske. Opbevar i køleskabet.

Miks saften med vand med kulsyre og vodka.

Læs hele opskriften her fra Aarke.com.

Long Island Iced Chai

Ingredienser:
1 liter vand med kulsyre tilsat cola-smag
20 milliliter krydret rom
10 milliliter gin
10 milliliter vodka
10 milliliter tequila
1 teskefuld sukker
20 milliliter citronsaft
¼ teskefuld chai-pulver
Is

Opskrift:

Lav vand med kulsyre på en sodavandsmaskine tilsat cola-smag.

Hæld rom, vodka og tequila i en cocktail-shaker. Tilsæt også sukker, citronsaft og chai-pulver. Ryst sammen indtil sukkeret er oplyst.

Servér ved at fylde et rent glas med is, hæld cocktail-blandingen over og derefter kulsyre-vandet. Pynt med skiver af citron.

Læs hele opskriften her fra Sodastream.com.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme