Wilfa ismaskine test-oversigt – De bedste ismaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Cremet is og sorbet leder tankerne hen på sol og sommer. Med din egen ismaskine kan du selv bestemme, hvornår du vil forkæle dig selv, venner og familie. Som en bonus kan du selv vælge smagen og udvælge de ingredienser, du vil kokkerere med.

Vores ismaskine oversigt har fokus på de bedste ismaskiner fra det internationalt anerkendte norske mærke Wilfa. Vi har gjort benarbejdet for dig og researchet os frem til fire af de mest bruger- og anmelderroste modeller på markedet.

Du kan se alle de væsentlige informationer, fordele og ulemper ved hvert produkt, så du lettere kan finde den variant, der passer til lige præcis dine behov.

Hvad er en Wilfa ismaskine?

Wilfa ismaskine er en type ismaskine produceret af det norske firma Wilfa, som er en elektrisk enhed, der kan lave isterninger eller sorbet. Den kan være egnet til brug i hjemmet eller i mindre kommercielle miljøer.

Gode overvejelser før køb:

green-elm Type: Du kan typisk vælge imellem en ismaskine med kompressor eller uden. Med en kompressor går det langt hurtigere at få færdiglavet hjemmelavet is.
green-elm Kapacitet: Hvor meget is ønsker du at producere ad gangen? Nogle apparater kan rumme over 3 liter, mens andre kan klare under 1 liter.
green-elm Størrelse og vægt: Enhederne fylder og vejer meget. Vælg efter behov.
green-elm Brugervenlighed: Er din favorit let at bruge? Er den klar i mælet og instruktionerne?
green-elm Konsistens: Hvilken tekstur og konsistens foretrækker du hos din is?
green-elm Design: Kan du lide æstetikken? Passer den ind i din foretrukne stil?
green-elm Hastighed: Hvor hurtigt vil du gerne have din is færdig? Modeller med kompressor er gerne de hurtigste.
green-elm Rengøring: Er produktet let at gøre rent?
green-elm Funktioner: Ønsker du specialfunktioner?
green-elm Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, kapacitet, mærke og funktioner, så du får ofte, hvad du betaler for.

 

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne eller brugerne har skrevet. Du kan finde links til undersøgelserne og anmeldelserne nederst i artiklen.

Vores test-artikel indeholder:

green-elm Overblik over fire af de bedste Wilfa ismaskiner på markedet
green-elm Gennemgang af hvad eksperterne eller brugerne mener
green-elm Information om hvad maskinerne kan
green-elm Guide til hvad du skal skrive dig bag øret, før du køber
green-elm Eksperternes kommentarer om de bedste ismaskiner på markedet
green-elm Viden om Wilfa
green-elm Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
green-elm En guide til øvrige relevante tests og artikler

Bedste Wilfa ismaskine:

 • Wilfa ismaskine ICMSC 15 – Bedste prisvenlige ismaskine 
 • Wilfa ismaskine ICM1S 250 – Det bedste premium valg til dig
 • Wilfa ismaskine XL ICM 2SB – høj brugervenlighed og flot design

 

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests og anmeldelser, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.


Wilfa ismaskine ICMSC 15 – Bedste prisvenlige ismaskine 

 • 3,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Hvidevaremagasinet.dk
 • God anmeldelse hos det norske teknologimagasin Tek.no

Wilfa ismaskine ICMSC 15

 

Wilfa ismaskine ICMSC 15 er den måske bedste Wilfa ismaskine til den forbruger, der vægter kvalitet og hastighed højest. Den er vores anbefaling til dig, og den er en skarp model, der er stærk uden at være den stærkeste på markedet. Velegnet til alle, der ønsker kvalitet uden at betale den allerhøjeste pris.

Produktet er både en favorit blandt brugerne og hos eksperterne. I en ismaskine test udført af eksperterne fra teknologimagasinet Tek.no får den en god anmeldelse, mens den hos brugerne fra forhandleren Hvidevaremagasinet.dk i gennemsnit bliver tildelt 3,6 ud af 5 stjerner. Det er pænt.

Det norske teknologimagasin Tek.no har foretaget en undersøgelse for at finde frem til den bedste ismaskine. Wilfa er repræsenteret med varianten ICMSC 15, der kæmper mod tre andre apparater om at vinde prisen som testvinder. Wilfa’en bliver ikke kåret til vinder, men den får dog en flot anmeldelse.

Tek.no har afprøvet modellerne inden for to discipliner – fremstilling af is med jordnødder og karamel og fremstilling af jordbær-sorbet. De forklarer, at med Wilfa’en er her tale om den mest prisvenlige af alle, og derfor må du forvente et par minusser. De går mest på, at den er lidt langsom til at fryse isen sammenlignet med konkurrenterne, mens sorbeten derimod bliver helt fantastisk. Af andre fordele nævner eksperterne, at den er brugervenlig og nem at anvende, og så er Tek.no meget imponerede over Stay Cool-funktionen, som holder isen kold i op til en time. De norske eksperter opsummerer oplevelsen med ordene: ”Den laver super god is og er ikke et dårligt køb”.

Brillerer over hele linjen

Vil du gerne have fingrene i den måske bedste Wilfa ismaskine på markedet, er ICMSC 15’en værd at se nærmere på. Den kommer i et klassisk ismaskine-design i en firkantet sølvgrå kasse, som måske ikke skriger på innovation, men det er det indvendige, der tæller her.

Du får en kapacitet på 1,5 liter, hvilket er pænt uden at være prangende, og det vil passe fint til den mellemstore husstand. Det drejer sig om en ismaskine med kompressor, og det betyder, at du hurtigt kan få fremstillet din is. Kompressoren gør det muligt, at du ikke behøver at før-fryse skålen i et døgn eller mere. I stedet kan du begynde fremstillingen lige, når du har lyst. Og processen er langt hurtigere, end du måske er vant til – det tager kun en enkelt time at få færdiglavet is. Det er supersmart, hvis du ikke er den store planlægger, eller hvis du får uventede gæster.

Brugervenligheden er endnu et plus, for apparatet er let at betjene, og arbejdsprocessen er meget intuitiv. Du styrer den på fronten, hvor du også har et kig til isen, mens den bliver tilberedt. På fronten finder du det digitale display, der højner overblikket, og her kan du holde øje med indstillinger og tid. Der er fire knapper til betjening, som hver er tydeligt indikeret.

Læg mærke til at Wilfa ismaskine ICMSC 15 ikke er den mest avancerede på markedet, men det er også en af grundene til, at betjeningen er så enkel. Det gør den velegnet til begyndere såvel som erfarne.

Nem opvask og Stay Cool-funktion

Selvom her ikke er tale om en meget avanceret ismaskine, Wilfa har produceret her, så får du alligevel en række brugbare funktioner. Det inkluderer for eksempel Stay Cool-funktionen, der kan holde isen kold i op til 60 minutter efter endt fremstilling. Det er smart, hvis du gerne vil servere isen til for eksempel dessert, eller hvis du ikke har plads i fryseren til at holde den kold.

En anden feature, der gør Wilfa ismaskine ICMSC 15 letanvendelig og anbefalingsværdig, er rengøringen. Her får du aftagelige dele, der tåler opvask i opvaskemaskinen, og det får du ikke hos alle konkurrenterne. Det gør det hurtigere og lettere at rydde op efter brug, så du hurtigt igen er klar til en ny portion.

Skal vi nævne nogle ulemper, vil det især gå på hastigheden, for den er ikke den hurtigste til at fryse ned. Derfor kan du godt regne med, at det tager mere end de 60 minutter at få isen frosset. Et andet minus er motoren, der med sine 150 watt ikke er den stærkeste på markedet.

Alt i alt den bedste ismaskine til dig, der ønsker en af Wilfas skarpeste modeller uden at betale den allerhøjeste pris.

Fordele

 • Let at anvende
 • Nem rengøring
 • God til at blande ingredienserne
Ulemper

 • Kan være lidt langsom
 • Ikke den stærkeste motor på markedet

Specifikationer ved Wilfa ismaskine ICMSC 15 – nøgleoplysninger
Producent: Wilfa
Type: Ismaskine
Kapacitet: Op til 1,5 liter
Effekt: 150 watt
Ismaskine med kompressor: Ja
Fremstillingstid: 1 time
Digitalt display: Ja
Højde: 35,5 centimeter
Bredde: 45,5 centimeter
Bredde: 45,5 centimeter
Vægt: 12,3 kilo


Wilfa ismaskine ICM1S 250 – Det bedste premium valg til dig 

 • 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den svenske forhandler Bagarenochkocken.se

Wilfa ismaskine ICM1S 250

 

Wilfa ismaskine ICM1S 250 vil være den bedste Wilfa ismaskine til dig, der vægter kvalitet, rummelighed og funktioner højest og ikke har noget imod at betale mere for kvalitet. Den er vores “Bedste premiumvalg” til dig.

Modellen har ikke være inkluderet i en ismaskine test udført af eksperter, men den er en af brugernes klare favoritter med en gennemsnitlig score på hele 5 ud af 5 stjerner hos den svenske køkkenudstyrs-forhandler Bagarenochkocken.se.

Brugerne hæfter sig især ved, at den fungerer rigtig fint og tilfredsstillende, og den gør alt det, du vil forvente dig af en premium-ismaskine. Wilfa har ifølge brugerne gjort et godt stykke arbejde her – ikke mindst med brugervenligheden og kapaciteten. En bruger opsummerer oplevelsen med ordene: ”Rigtig god ismaskine. Den kan varmt anbefales”.

Ismaskine med kompressor

ICM1S 250-varianten er en klassisk ismaskine, Wilfa har kreeret til den mere kræsne forbruger. Designmæssigt ligner den en traditionel model, og det er måske ikke her, at den brillerer stærkest. Du vil blive mødt af en sølvgrå kasse på hele 16 kilo, der er stabil og står helt fast – til gengæld er den svær at flytte på. De 16 kilo er en del i forhold til flere af konkurrenterne.

Du har kontrolpanelet øverst, hvor der også er kig ned til isen. Her kan du holde øje med alle leddene i fremstillingen via det gennemsigtige panel. Her finder du tillige et digitalt display, som højner overskueligheden, så du ikke behøver selv at memorere alle detaljerne.

Der er tre knapper, som styrer det mest basale samt en drejeknap, hvor du styrer indstillingerne – smart og simpelt. Alle typer af forbrugere vil derfor kunne være med – også de mere uerfarne.

Modellen er en ismaskine med kompressor, og det betyder, at du på ingen tid kan få friskfremstillet hjemmelavet is. Med kompressoren tager det kun 60 minutter at få ingredienserne blandet og massen gjort kold. Derefter er den klar til servering.

Høj kapacitet

Når isen er fremstillet på Wilfa ismaskine ICM1S 250, kan du drage nytte af den indbyggede Stay Cool-funktion. Funktionen sikrer, at din nylavede is ikke bliver varm eller smelter, for den holder den kold i op til en time. Supersmart, hvis du vil lave den på forhånd og servere den til dessert.

Der er flere fordele at fremhæve ved vores premium-ismaskine. Wilfa har konstrueret den med en virkelig høj kapacitet, som gør den i stand til at rumme op til 2,5 liter is. Det er rigtig meget i forhold til konkurrenterne og som skabt til den større husholdning eller i hjemmet, hvor der ofte kommer gæster.

Du får tillige hele tre programmer at vælge imellem, og de tillader dig at få isen, som du gerne vil have den. Det er også en af grundene til, at prisen er lidt højere her i forhold til markedets konkurrence.

Apparatet er meget let at bruge, og det er ikke mindst takket være kompressoren. Du skal blot tilsætte dine foretrukne ingredienser, og så fryser kompressoren dem ned, mens maskinen blander. Der er derfor ikke behov for at nedfryse skålen først, som er tilfældet på maskiner uden kompressor.

Alt i alt den bedste ismaskine til dig, der leder efter en høj kapacitet, stærk kvalitet, flere funktioner og ikke har noget imod at betale en lidt højere pris.

Fordele

 • Let at bruge
 • 3 programmer
 • Kan rumme op til 2,5 liter is
Ulemper

 • Kræver meget opbevaringsplads

Specifikationer ved Wilfa ismaskine ICM1S 250- nøgleoplysninger
Producent: Wilfa
Type: Ismaskine
Kapacitet: Op til 2,5 liter
Effekt: 250 watt
Antal programmer: 3
Ismaskine med kompressor: Ja 
Fremstillingstid: 1 time
Digitalt display: Ja
Højde: 32,5 centimeter
Bredde: 34,5 centimeter
Længde: 48 centimeter
Vægt: 16,2 kilo


Wilfa ismaskine XL ICM 2SB – høj brugervenlighed og flot design

Wilfa ismaskine XL ICM 2SB

 

Wilfa ismaskine XL ICM 2SB kan være den bedste Wilfa ismaskine til dig, som vægter pris, brugervenlighed og design højest.

Modellen har ikke været inkluderet i en ismaskine test eller ismaskine guide, men vi har alligevel taget den med, da den er flot, praktisk, let at anvende og kommer med en høj rummelighed.

Kapacitet på to liter

Wilfa ismaskine XL ICM 2SB vil være et oplagt valg, hvis elementer som stor kapacitet og lavere pris har indflydelse på dit valg af ismaskine. Wilfa har her produceret et godt gedigent produkt, som vil passe til de flestes behov.

Prisen vil især være et tillokkende aspekt, for i sammenligning med konkurrenterne ligger den i den lavere ende. Supersmart, hvis du er på budget, men ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Et andet nævneværdigt parameter er størrelsen, som fortjener at blive fremhævet. Kapaciteten ligger på 2 liter, hvilket er mod den højere ende – perfekt til den større husholdning eller i hjemmet, hvor der ofte kommer gæster.

Designet er endnu en faktor, som gør den til måske den bedste ismaskine for dig. Er du æstetisk orienteret, vil du måske sætte pris på, at der er kræset lidt ekstra for udseende og udtryk. Produktet er mere strømlinet end flere af konkurrenterne og fremstår i det hele taget mere moderne.

Skal vi nævne et par minusser ved Wilfa ismaskine XL ICM 2SB, vil det være, at den ligger til den lidt tungere side med 12,3 kilo, og så er den ikke så funktionsrig.

Ismaskine med kompressor

Selvom apparatet måske ikke har allerflest funktioner, så er her tale om en ismaskine med kompressor. Og det element kan gøre hele forskellen. En kompressor sørger for, at du ikke behøver at før-fryse skålen, for motoren begynder at fryse, når du tilsætter ingredienser.

Det betyder for dig, at du kan få færdiglavet is meget hurtigere end på ”gammeldags manér”, og her taler vi minutter og timer i stedet for timer og dage. Fremstillingstiden ligger på omtrent 60 minutter, hvilket er helt på linje med de mere avancerede konkurrenter. Låget kommer med en smart åbning, hvilket tillader, at du kan tilsætte ingredienser, mens maskinen arbejder.

Wilfa ismaskine XL ICM 2SB er meget alsidig, når det kommer til generel is-fremstilling, men den har sin stærkeste force, når det kommer til produktion af vaniljeis og yoghurt. Brugervenligheden er tillige i top, for betjeningen er enkel, og simpelheden bliver øget af det digitale display, som gør det nemmere for dig at overskue produktionen. Et andet fremhævelsesværdigt aspekt er den lette rengøring, som kommer til udtryk ved, at de aftagelige dele alle tåler rengøring i opvaskemaskine.

Alt i alt den bedste enhed til dig, der ønsker en rummelig kvalitets Wilfa ismaskine til en god pris.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Mest velegnet til vaniljeis og yoghurt
 • Flot design
Ulemper

 • Til den tungere side

Specifikationer ved Wilfa ismaskine XL ICM 2SB – nøgleoplysninger
Producent: Wilfa
Type: Ismaskine
Kapacitet: Op til 2 liter
Effekt: 180 watt
Ismaskine med kompressor: Ja 
Fremstillingstid: 1 time
Digitalt display: Ja
Vægt: 12,3 kilo


Wilfa ismaskine ICMT 700SI

Wilfa ismaskine ICMT 700SI

Wilfa ismaskine ICMT 700SI vil være den bedste Wilfa ismaskine til den forbruger, som vægter prisen højest. Den er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Modellen har ikke været inkluderet i en ekspert ismaskine test eller i en ismaskine guide hos forbrugerne, men vi har taget den med her, da den er et solidt ”Bedst til prisen” valg.

Den lette og prisvenlige løsning

Wilfa ismaskine ICMT 700SI er ikke markedets mest avancerede eller stærkeste ismaskine. Wilfa har her i stedet fokuseret på enkelhed, og det betyder, at du kan anskaffe dig den til en langt lavere pris end konkurrenterne med kompressor.

Designet er anderledes end det traditionelle, men det har den fordel, at det er mere kompakt og derfor lettere at håndtere og flytte rundt på. Den har ikke det klassiske firkantede stål-look, men er rundere og har flere plastikdele. Vægten ligger på tre kilo, hvilket er meget lavt i forhold til flere af konkurrenterne.

Du får en let betjening uden display, og tre knapper styrer betjeningen. Det gør den ideel til nybegynderen, og har du ikke prøvet kræfter med en ismaskine før, vil Wilfa ismaskine ICMT 700SI være det oplagte valg. Bliver du glad for at fremstille is, kan du altid overveje at opgradere i fremtiden til en af de stærkere storebrødre, der kan mere.

Du får en enhed uden kompressor, men en termo-elektrisk teknologi til nedkøling af isen betyder, at du ikke skal vente til næste dag, før du kan nyde din is. Isen vil typisk være færdigfremstillet i løbet af 90-120 minutter, hvilket ikke er så meget længere end konkurrenterne.

Flere programmer

Modsat flere af de mere avancerede konkurrenter kommer Wilfa ismaskine ICMT 700SI med to forskellige programmer til fremstilling af is. Det drejer sig om ét program til fremstilling af hård is og ét til fremstilling af blødere is. Supersmart, da det højner alsidigheden. I tillæg kan du lave hjemmelavet sorbet og frossen yoghurt.

Processen er meget let, for du skal blot tilsætte dine ingredienser og vælge program. Så fremstiller maskinen selv isen – du behøver ikke før-fryse skålen, for den termo-elektriske teknologi fryser ingredienserne, når du tilføjer dem. Som en ekstra bonus sørger røre-teknikken for, at der ikke opstår uønsket krystallisering.

Kapaciteten ligger på 0,7 liter og læg mærke til, at det er lavt i forhold til konkurrenterne. I praksis kan kapaciteten være lavere endnu.

Alt i alt den bedste ismaskine til dig, der er på budget og måske ønsker en begynder-model.

Fordele

 • Hårdt og blødt is-programmer
 • Medfølgende opskriftsbog
 • 90 watt motorkraft
Ulemper

 • Til den langsomme side
 • Mindre kapacitet

Specifikationer ved Wilfa ismaskine ICMT 700SI – nøgleoplysninger
Producent: Wilfa
Type: Ismaskine
Kapacitet: Op til 0,7 liter
Effekt: 90 watt
Antal programmer: To
Ismaskine med kompressor: Nej
Fremstillingstid: 90-120 minutter
Digitalt display: Nej
Højde: 29,5 centimeter
Bredde: 27,7 centimeter
Vægt: 3,0 kilo


Det skal du være opmærksom på ved køb af ismaskine

Med den bedste ismaskine vil du altid have cremet is lige i nærheden, og du kan selv bestemme smagen og ingredienserne. Det vil glæde både dig selv, venner og familien.

Der er rigtig mange modeller at vælge imellem, når du køber ismaskine. Wilfa fører nogle af de stærkeste, men der er også andre stærke konkurrerende brands, der kæmper om købernes gunst. Her har vi sammenstykket en lille guide, hvor du får viden om alle de aspekter og faktorer, du skal være opmærksom på, før du handler. Så vil du blive bedre udrustet til at foretage det rette valg, som passer til dine behov og ønsker. 

Type

Der er flere typer ismaskiner at vælge imellem, men typisk vil du støde på en ismaskine med kompressor eller uden.

En ismaskine med kompressor giver prisen et hak opad, men for de flere investeringspenge får du den fordel, at din hjemmelavede is er klar til spisning meget før end ellers. Du behøver nemlig ikke at før-fryse skålen i forvejen, som ofte er påkrævet med en model uden kompressor. Her er det gerne påkrævet med en nedfrysning af skålen i mellem et og to døgn, før du kan få isen. Det kan være lang tid, hvis du er lækkersulten her og nu. 

Kapacitet

Kapaciteten afgør, hvor store portioner is du kan fremstille ad gangen. Holder du af at fremstille is til venner og familie, eller bor du i en stor husholdning, så vil det være et must med en høj rummelighed. Det gælder især, hvis du har en maskine uden kompressor, hvor fremstillingsprocessen tager flere dage.

De større modeller har en kapacitet på flere liter, mens de mindre måske har under 1 liter. Du kan godt regne med, at prisen stiger, hvis du vælger en med en høj rummelighed.

Størrelse

Ud over selve rummeligheden inde i skålen så skal du også overveje den fysiske størrelse. Enhederne fylder en del – selv de mere kompakte – så vær sikker på, at du har plads til at opbevare den. Det samme gælder for vægten, for de kan veje op til rigtig mange kilo – helt op til over 20 kilo. Det kan gøre dem noget svære at flytte rundt på.

Brugervenlighed

Brugervenlighed er ifølge eksperterne et afgørende parameter, når du skal vælge din bedste ismaskine. Brugervenligheden varierer en del, forklarer de, og den hænger først og fremmest sammen med typen. Vælger du en ismaskine med kompressor, er brugervenligheden langt højere end den normale type, og det kan være de ekstra penge værd.

Vælger du et produkt uden kompressor, bør du undersøge, hvor hurtigt skålen fryser ned, og om du eventuelt kan få en ekstra skål. Så kan du altid have en i fryseren, som er klar til brug.

Instruktionerne hænger også sammen med brugen, for de bør være klare og letforståelige – især hvis du er nybegynder. Se tillige efter om der er mange knapper og funktioner, som i nogle tilfælde kan forvirre mere, end de gavner. Et digitalt display kan gøre brugen og overskueligheden bedre, mens en skål med en lav vægt kan gøre det nemmere for dig at håndtere arbejdet.

Pris

Prisen varierer meget fra model til model, og den afhænger ofte af type, kapacitet, funktioner og bygning. Du kan få de helt billige til et par hundrede kroner, men vil du gerne have kvalitet og en højere brugervenlighed, skal du af med lidt mere – i hvert fald omkring de et-to tusinde kroner eller mere. Vil du især gerne have en ismaskine med kompressor, vil prisen stige noget. De dyreste varianter kan koste mange tusinde kroner.

Tekstur og konsistens

For manges vedkommende er teksturen og konsistensen af isen det vigtigste. De to aspekter bliver i høj grad påvirket af hvilke ingredienser, du bruger, men maskinens arbejdsproces spiller også ind.

Eksperterne forklarer, at de dyrere typer ofte giver den mest cremede og bløde konsistens, og en ismaskine med kompressor vil klart kunne gøre en stor forskel for de fleste. Hastigheden har tillige indflydelse på det færdige resultat – eksperterne skriver, at de langsommere hastigheder giver en tykkere is, mens de højere hastigheder giver en tyndere og lettere konsistens. De hurtige hastigheder har i tillæg den fordel, at de hjælper med at holde uønsket krystallisering væk – det giver i sig selv en bedre tekstur.

Tempo og hastighed

Generelt set så er der stor forskel på modellernes hastigheder. Nogle kan levere lækker is til dig allerede samme dag eller inden for kun få timer, mens du må vente en dag eller to med andre. Derfor har hastigheden betydning for, hvor længe du vil vente på den færdige is.

Som nævnt er en ismaskine med kompressor det hurtige valg, men prisen er ofte også højere. Med en kompressor skal du ikke vente på, at skålen bliver kold, hvilket kan tage et par døgn. Med en ismaskine med kompressor kan du derfor nyde din is allerede samme dag.

Hører du til planlægger-folket, så er det dog måske ikke nødvendigt at bruge ekstra penge på kompressoren. Planlægger du altid forud, kan du fryse skålen ned på forhånd, så den er klar til brug, når det passer ind i dit planlagte skema.

Funktioner

Ismaskiner har generelt ikke så mange funktioner og features, men du kan med fordel holde øje med, om følgende er noget for dig:

✔ Ekstra skål: En ekstra skål er især en god ide, hvis du ikke har en ismaskine med kompressor, for så skal du ikke vente nær så lang tid med at få færdiglavet is.
✔ Signal: Et signal eller en klokke, når isen er færdig, kan være en nyttig funktion.
✔ Stay Cool-funktion: En Stay Cool-funktion sørger for, at den ny-fremstillede is ikke bliver varm og smelter igen, når den ligger i maskinen. Med denne funktion behøver du derfor ikke at spise isen lige med det samme, men du kan vente – for eksempel til det er tid til dessert.
✔ Valgfri hårdhed: Nogle apparater har muligheden for at indstille hårdheden, så du selv kan bestemme konsistensen i forbindelse med tykkelse.
✔ Digitalt display: Et digitalt display højner overblikket og brugervenligheden og gør hele processen lettere for dig.

Rengøring

Som med alle andre køkkenmaskiner og -apparater så venter der en opvask efter brug af din bedste ismaskine. Kan du ikke lide at gøre rent, kan du vælge en af dem, hvor der er mindst rengøring påkrævet.

Eksperterne forklarer, at en ismaskine med kompressor med sin udtagelige skål ofte vil være lettere at gøre ren end typen med en fastgjort skål. En lille model vil typisk tillige være nemmere at gøre ren end en stor, men overvej med dig selv, om du vil gå på kompromis med størrelsen. Det kan være en ulempe – især hvis din husholdning er stor, eller du ofte fremstiller is til dine gæster.

Endelig kan du overveje en enhed, der kommer med aftagelige dele, som tåler maskinopvask. Så vil du minimere den manuelle opvask.

Støj

Nogle apparater larmer mere end andre. Er du sensitiv over for støj, kan du vælge et produkt, der er til den mere stillegående side.

Design

Der er også forskel på udseendet alt afhængig af mærke og model. Nogle er stilfulde og elegante, hvor andre mere har fokus på det indre. Er du æstetisk orienteret, kan du gå efter et flot design, men pas på med at lade det ydre gå ud over det indre. En smuk front er ikke nødvendigvis lig med en god fremstilling af is.

Mærke

En ismaskine er ikke bare en ismaskine. Wilfa et blot et af de førende mærker inden for produktionen af apparaterne, men du kan også opleve andre skarpe mærker. Artiklen her fokuserer på de bedste Wilfa ismaskiner, men ønsker du en bredere vifte af brands, kan du søge inspiration i vores generelle bedste ismaskine test-artikel.

Mange af ovenstående aspekter kan være svære selv at finde ud af. Her kan du med fordel læse eksperternes tests eller brugernes anmeldelser, hvor du får syn for sagen. Du finder links til alle undersøgelser og anmeldelser nederst i artiklen.

Du kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber ismaskine hos husholdningsmagasinet Learn.compactappliance.com.


Hvilke ismaskiner er de bedste?

Vi har i vores ismaskine oversigt her fokuseret på at finde den bedste Wilfa ismaskine på markedet. Men der er også flere andre skarpe mærker på markedet. Er du nysgerrig efter at undersøge andre brands, kan du læse med her, når internationale eksperter analyserer andre mærker i deres ismaskine guide.

Testmagasinets favoritter

Det britiske forbruger- og testmagasin Which.co.uk har fundet deres favoritter hos mærkerne Cuisinart, Sage, Magimix, VonShef og Lakeland, da de skulle finde frem til markedets bedste ismaskine. Her var en ismaskine med kompressor at foretrække, og de har baseret deres test på parametre som bygningskvalitet, opbevaring, brugervenlighed, kvalitet af den fremstillede is, støj, rengøring og smag.

Inden for kvalitet undersøgte eksperterne, hvor holdbare og solide modellerne var, og angående opbevaring testede Which.co.uk, om produkterne var lette eller svære at finde plads til i køkkenskabet. Da det gjaldt brugervenlighed blev der set nærmere på, hvor klare instruktionerne var, og hvor nem betjeningen var, og på parameteren kvalitet af is blev isens sammenblanding og konsistens bedømt. Støjen blev målt, og det samme gjorde rengøringens lethed. Endelig var smagen et af de tungtvejende aspekter i bedømmelsen, hvor et testpanel fik til opgave at smage og se og derefter bedømme selve smagen, udseendet, teksturen, konsistensen og den generelle oplevelse.

Husholdningsmagasinets favoritter

Det britiske husholdningsmagasin Goodhousekeeping.com har i deres ismaskine guide fundet frem til ni skarpe varianter, som har kæmpet om titlen som bedste ismaskine. Modellerne kommer fra mærkerne Cuisinart, KitchenAid, Whynter, Sage, Zoku, Yaylabs, Chef’n, Yonanas og Nostalgia. Alle kan de noget forskelligt og har deres unikke kompetencer, men Cuisinart tager prisen som bedste ismaskine generelt. Læg mærke til at Which.co.uk ligeledes har Cuisinart som en af deres klare favoritter samt også Sage.

Er du blevet nysgerrig efter enheder fra andre mærker end Wilfa, som vi beskæftiger os med i artiklen her, så skal du være opmærksom på, at ikke alle modeller i de udenlandske tests er mulige at købe i Danmark. Vil du gerne stifte nærmere bekendtskab med øvrige skarpe mærker, som føres i Danmark, kan du med fordel læse vores generelle bedste ismaskine test-artikel. Testen er bygget op som Wilfa ismaskine test-artiklen her – bare med fokus på flere mærker.

Læs mere om eksperternes favoritter generelt på markedet hos det britiske forbruger- og testmagasin Which.co.uk og hos det britiske husholdningsmagasin Goodhousekeeping.com.


Hvem er Wilfa?

Wilfa er en norsk producent af mindre elektriske produkter til husstanden med særligt fokus på køkkenet.

Wilfa blev etableret i 1948, hvor fokusområdet primært lå på produktion af støvsugere. I dag har de vokset sig ud over Norges grænser. Det betyder, at firmaet nu er en af de førende leverandører i branchen i Norden. Virksomheden har derfor også filialer i Danmark, Sverige, Finland og Tyskland. Enkelte serier kan købes uden for Norden.

I 2019 lå omsætningen på omtrent 500 millioner kroner på verdensplan. 

Sortimentet er bredt, og Wilfa sælger varer under eget navn men også en række andre, når det gælder stegepander, knive, gryder, elektriske tandbørster, espressomaskiner og elektriske scootere.

Wilfa har fokus på kvalitet, innovation, bæredygtighed og etik i deres produktion, og de samarbejder ofte med niche-eksperter, når de fremstiller deres produkter. Det er købernes garanti for, at der er kræset for detaljen.

Du kan læse mere om Wilfa hos Wilfa.us.


FAQ

Hvilken Wilfa ismaskine skal jeg købe?
Der er flere gode varianter på markedet, og i vores Wilfa ismaskine test-artikel har vi gennemgået fire af de bedste. Eksperterne fremhæver især Wilfa ismaskine ICMSC 15, som også er vores anbefaling til dig. Modellen Wilfa ismaskine ICM1S 250 er også en brugerfavorit, mens Wilfa ismaskine ICMT 700SI er bedst til prisen.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger ismaskine?
Før du vælger din bedste ismaskine, bør du undersøge nogle specifikke kriterier. Først og fremmest bør du gøre op med dig selv, om du ønsker en ismaskine med kompressor eller uden. Det har stor betydning for indfrysningstiden. Det vil tillige være en god ide at overveje aspekter som kapacitet, størrelse og vægt, som er afgørende for de mængder, du kan producere. Tag ligeledes brugervenlighed, rengøring, funktioner og pris med i betragtning.
Er det pengene værd at købe en Wilfa ismaskine?
En ismaskine er en betydelig investering, så derfor bør du vælge en god ismaskine. Wilfa er klart et skarpt bud på et godt mærke inden for produktionen af ismaskiner, og brandet hører til blandt markedslederne. Wilfa har den fordel, at priserne er overkommelige, og produkterne er af høj kvalitet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Bagarenochkocken.se 🇸🇪

Bagarenochkocken.se er en svensk forhandler af køkkenredskaber, maskiner og tilbehør. Køberne kan efterlade anmeldelser af købte produkter, som kan komme andre til gode.

Anmeldelserne af Wilfa ismaskine ICM1S 250 blev fundet: September 2021
Læs anmeldelserne her

Hvidevaremagasinet.dk 🇩🇰

Hvidevaremagasinet.dk er en dansk forhandler af hårde hvidevarer, hvor kunderne også kan få gode råd og tips til hjemmet. Køberne kan efterlade anmeldelser af købte produkter, som kan komme andre til gode.

Anmeldelserne af Wilfa ismaskine ICMSC 15 blev fundet: September 2021
Læs anmeldelserne her

Tek.no 🇳🇴

Tek.no er et norsk teknologimagasin, som beskæftiger sig med moderne teknik. Eksperterne foretager også tests, og her gælder det en ismaskine test af fire modeller, hvor Wilfa ismaskine ICMSC 15 er inkluderet.

Testen blev opdateret: Juni 2021
Se testen her


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores Wilfa ismaskine artikel set nærmere på fire af de bedste modeller på markedet.

I ismaskine guiden her har vi fokuseret udelukkende på de bedste Wilfa ismaskiner. Ønsker du et større overblik over produkter fra flere af markedets brands, kan du med fordel læse vores bedste ismaskine artikel. Her finder du de skarpeste varianter fra en bredere vifte af mærker, som alle udmærker sig hos eksperter eller brugere.

Hører du til de forbrugere, der sværger til Wilfa som brand, når du køber maskiner og redskaber til køkkenet? Så bør du tage et kig på nogle af vores øvrige Wilfa test-artikler. Læs for eksempel vores Wilfa kaffemaskine artikel, hvor du bliver præsenteret for de bedste Wilfa kaffemaskiner på markedet eller dyk ned i vores Wilfa blender artikel, hvor fokus ligger på blendere.

I begge artikler kan du se eksperternes og brugernes kommentarer, så du lettere kan finde den model, der passer til dine præferencer.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme