Ismaskine test 2019 – Find de bedste ismaskiner – Testvinder Guide

0

Hvis du ønsker at lave din egen is, kan du med stor fordel bruge en ismaskine. Der findes mange forskellige modeller af ismaskiner, hvilket kan gøre svært at vælge. Der kan være stor forskel på kvaliteten.

I denne artikel har vi samlet en række ismaskiner, som alle har vundet tests. Formålet er at gøre det nemt og overskueligt for dig som forbruger, at få et bedre overblik over de bedste ismaskiner.

Denne ismaskine test indeholder:
🔸 Overblik over testvindende ismaskiner
🔸 Gode råd til at få det bedste ud af din ismaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ismaskine test – De 12 bedste ismaskiner ifølge eksperterne

I følgende sektion finder du en oversigt over de bedste ismaskiner, baseret på en lang række forskellige testresultater. Vi har gennemgået tests fra anerkendte kilder i hele Europa, og samlet de modeller der har fået de bedste bedømmelser. Du finder også prissammenligning af de forskellige ismaskiner, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


DeLonghi ICK 6000 ismaskine

✅ Anbefalet hos tyske Testmagazin
✅ Anbefalet hos tyske Guter Rat
✅ Anbefalet hos tyske Haus & Garten

Delonghi ICK-6000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.810,00 Kr. 0,00 Kr. 1.810,00 Kr. Læs mere
1.810,00 Kr. 0,00 Kr. 1.810,00 Kr. Læs mere
1.814,00 Kr. 0,00 Kr. 1.814,00 Kr. Læs mere
2.061,00 Kr. 0,00 Kr. 2.061,00 Kr. Læs mere
2.283,00 Kr. 0,00 Kr. 2.283,00 Kr. Læs mere

 

Delonghi ICK 6000 er en kraftfuld ismaskine med en god ydeevne. Den er fremstillet i Delonghis letgenkendelige design og leverer også samme kendte kvalitet og gode is. Delonghi er et italiensk mærke og er netop kendt for at fremstille blød og cremet italiensk is af rigtig høj kvalitet.

Maskinen har en kapacitet på 1,2 liter, hvilket svarer til cirka 700 ml. is. Isen laves nemt i en aftagelig skål i rustfrit stål, så du nemt kan løfte skålen ud af maskinen når isen er færdig.

Modellen har en selvstændig kompressor og en motor med hele 230W, hvilket betyder, at du er fri for at stille isen i fryseren, da hele køleprocessen foregår i maskinen. Kompressoren betyder også, at tilberedningstiden er på kun 20-40 minutter, afhængig af portion og typen af is du ønsker at lave. Det er desuden muligt at lave både sorbet, flødeis og yoghurtis i maskinen. Låget på maskinen er naturligvis lufttæt, så temperaturen i skålen holdes kold og stabil. Det er dog muligt at tage låget af mens maskinen kører, så man undervejs kan tilsætte eksempelvis nødder eller chokoladestykker.

Både skålen, låget og ismaskinens andre aftagelige dele kan vaskes i opvaskemaskinen og selve maskinen tørres nemt over med en fugtig klud. Maskinen er i den tunge ende og vejer 14,5 kilo. De mange kilo betyder til gengæld også, at maskinen står solidt fast når der laves is. Modellen har desuden skridsikre gummifødder.

Der medfølger en isske, til nemt at blande ingredienser i skålen og skrabe isen ud, samt en opskriftsbog, så du altid har lidt inspiration ved hånden. Har man glemt at sætte sine drikkevarer på køl eller lave isterninger, så kan ismaskinen desuden bruges som en yderst effektiv og hurtig nedkøling af drikkevarer.

Udvalgte fordele ved Delonghi ICK 6000:
🍦
Selvstændig kompressor
🍦 Skålkapacitet på 1,2 liter
🍦 Aftagelig skål
🍦 Tilberedningstid på 20-40 minutter
🍦 Alle aftagelige dele kan vaskes i opvaskemaskine


DeLonghi ICK 5000 ismaskine

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.dk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Røn

DeLonghi ICK 5000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.717,00 Kr. 0,00 Kr. 1.717,00 Kr. Læs mere
1.717,00 Kr. 0,00 Kr. 1.717,00 Kr. Læs mere
1.717,00 Kr. 0,00 Kr. 1.717,00 Kr. Læs mere
1.949,00 Kr. 0,00 Kr. 1.949,00 Kr. Læs mere
1.955,00 Kr. 0,00 Kr. 1.955,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere

 

DeLonghi ICK 5000 ismaskine er kåret som “bedst i test” både hos det danske forbrugerråd Tænk og som topscorer hos svenske Råd & Rön. Modellen udmærker sig ved at være den bedste ismaskine med kompressor i begge tests.

At ismaskinen er udstyret med en selvstændig kompressor betyder, at den kan bruges til fremstilling af alle typer af is direkte i maskinen: mælkeis, flødeis, sorbet og yoghurtis. Når isen er klar i maskinen kan du desuden aktivere en såkaldt “hold-kold”-funktion, så isen holdes kold indtil den skal serveres. Låget der medfølger er desuden lufttæt, så isen holder en kold og stabil temperatur.

DeLonghi ICK 5000 har en motoreffekt på 230 Watt. Der medfølger en skål i rustfrit stål på 1,2 liter, som har plads til cirka 700 gram is ad gangen, alt afhængig af typen af is.  Både skål og de resterende aftagelige dele til ismaskinen kan tåle at gå i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen utrolig nem. Resten af maskinen tørres nemt over med en fugtig klud.

Maskinen vejer 12 kg og har skridsikre gummifødder, så den står godt fast. Maskinen er relativt langsom til at producere is, sammenlignet med andre modeller. Dog er maskinen relativt stillegående, så selvom den bruger længere tid, så er det ikke problematisk at have den kørende. Ser man bort fra tidsforbruget og udelukkende på kvaliteten af isen der bliver fremstillet, så er denne model blandt de aller bedste på markedet. Delonghi er et italiensk mærke og er netop kendt for at fremstille blød og cremet italiensk is af rigtig høj kvalitet.

Der medfølger desuden en opskriftsbog til maskinen med mange spændende opskrifter og inspiration til, hvordan du laver lækker hjemmelavet is.

Udvalgte fordele ved Delonghi ICK 5000:
🍦 Selvstændig kompressor
🍦 Aftagelig skål
🍦 Stillegående motor
🍦 Stor ydeevne
🍦 Fremstiller italiensk is af høj kvalitet

Nedenfor kan her se en demonstration af ismaskinen:

https://www.youtube.com/watch?v=cVbAEnt3Qy0

Wilfa ICM-C15

 Testvinder hos norske Klikk.no
Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Topscorer hos svenske Råd & Rön
Topscorer hos Dinside.no
✅ Bruger favorit 

Wilfa-ICM-C15

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.290,00 Kr. 0,00 Kr. 1.290,00 Kr. Læs mere
1.298,00 Kr. 0,00 Kr. 1.298,00 Kr. Læs mere
1.298,00 Kr. 0,00 Kr. 1.388,00 Kr. Læs mere
1.388,00 Kr. 0,00 Kr. 1.388,00 Kr. Læs mere
1.388,00 Kr. 0,00 Kr. 1.388,00 Kr. Læs mere
1.529,00 Kr. 0,00 Kr. 1.529,00 Kr. Læs mere
1.534,00 Kr. 0,00 Kr. 1.534,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
2.090,00 Kr. 0,00 Kr. 2.090,00 Kr. Læs mere

 

Denne ismaskine fra Wilfa er både brugervenlig, rummelig, elegant i designet og så laver den god og cremet is. Af den årsag er den blevet kåret til testvinder hos den norske avis Klikk.no og af samme årsag placeret som topscorer i flere uafhængige tests. Hvis man kigger hos de forskellige forhandlere, kan man også se at denne ismaskine roses af brugerne, hvor den stort set altid scorer topkarakter i brugernes egne bedømmelser.

Wilfa ICM-C15 er en fuldautomatisk ismaskine med kompressor. Den fryser hurtigt og effektivt ingredienserne og laver en rigtig god is, ifølge både forbrugere og testmagasiner.

Ismaskinen har en 150W motor og laver is i løbet af blot 1 time. Den har en kapacitet på 1,5 liter, hvilket betyder, at den kan lave is nok til 5 – 6 personer ad gangen. Maskinen kan efterfølgende holde isen kold i op til 1 time.

Modellen er nem at betjene og har et brugervenligt LCD display med digital timer, som gør at alle kan betjene ismaskinen. Mange ismaskiner er lidt store og klodsede i deres design, men en af de ting som forbrugerne sætter særlig stor pris på ved denne maskine, er det elegante design i rustfrit stål som giver den et tidløst design.

Alle løse dele tåler maskinopvask – rengøring af indersiden af maskinen kan gøres ved blot at tørre den med en våd klud.

Udvalgte fordele ved Wilfa ICM-C15:
🍦 Fuldautomatisk ismaskine med kompressor
🍦 LCD-display
🍦 Stor brugervenlig
🍦 Kan holde færdig is kold i op til en time
🍦 Elegant design

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Wilfas ismaskine og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=PDd7pgqT2Sc

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

✅ Anbefalet af Gastromand.dk

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.468,00 Kr. 0,00 Kr. 2.468,00 Kr. Læs mere
2.468,00 Kr. 0,00 Kr. 2.468,00 Kr. Læs mere
2.498,00 Kr. 0,00 Kr. 2.498,00 Kr. Læs mere
2.571,00 Kr. 0,00 Kr. 2.571,00 Kr. Læs mere
3.125,00 Kr. 0,00 Kr. 3.125,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere

 

Nemox er endnu et italiensk mærke, som er kendt for at producere ismaskiner i rigtig høj kvalitet og med ekstra stor kapacitet, hvilket også afspejles i prisen. Ismaskine er blevet gennemtestet og herefter anbefalet af den danske gourmetblog, Gastromand.dk. Ismaskinen er primært til professionelt brug, men kan også bruges af privatpersoner.

Maskinen er udstyret med en effektiv, selvstændig kompressor, så du kan fryse isen i selve maskinen og dermed er fri for at stille den i fryseren. Ismaskinen har en stor skål på 1,7 liter, hvilket svarer til, at man cirka kan lave 1,5 liter is, alt afhængig af typen. Produktionskapaciteten er som regel 200-300 ml mindre end skålens kapacitet. Skålen er lavet i aluminium og er desuden aftagelig, så isen kan sættes i fryseren når den er færdig og gemmes til senere.

Ismaskinen er en robust model og vejer 12 kilo, så den står godt fast under brug. Nemox Gelatissimo fryser forholdsvist hårdt og er derfor relativ hurtig til at lave is, som er cremet og lækker. Det er muligt at lave op til 1 liter is ad gangen på cirka 30 min, alt afhængig af type.

Der medfølger et opskriftshæfte til ismaskinen, som indeholder 31 opskrifter på både flødeis, yoghurtis og sorbet.

Udvalgte fordele ved Nemox Gelatissimo Exclusive:
🍦
Indbygget kompressor
🍦 Hurtig fremstilling af is
🍦 Hold-kold-funktion
🍦 Kapacitet til at lave 1,5 liter is
🍦 Høj brugervenlighed og kvalitet

Nedenfor kan du se en demonstration af Nemox ismaskinen:

https://www.youtube.com/watch?v=20vItzw_xi4

Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskine

✅ Testvinder hos T3.com
Udnævnt som “ismaskinen for Feinschmeckeren” af Gastromand

Sage BCI600 The Smart Scoop

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.649,00 Kr. 0,00 Kr. 2.649,00 Kr. Læs mere

 

Sage BCI600 er udviklet i samarbejde med den verdensberømte kok Heston Blumenthal, som adskillige gange har bevist, at han kan levere køkkenudstyr i absolut topklasse. Ifølge Gastromand.dk, så er ismaskinen fra Sage udført og gennemarbejdet med øje for kvalitet og perfektion, både hvad angår selve maskinen og isen den fremstiller. Også det internationale gadget magasin T3.com er begejstrede for modellen og kårer den til testvinder.

Modsat de fleste andre ismaskiner, så har denne model en hel del funktioner og indstillinger. Modellen har naturligvis en indbygget kompressor, så hele processen og fremstillingen af isen foregår i selve maskinen. Ismaskinen er udstyret med hele 12 forskellige indstillinger til isens hårdhed: sorbet, yoghurt, gelato og is. Hvis du ønsker at styre processen manuelt, så er dette også muligt.

Det er muligt at indstille temperatur, tid og se opbevaringstid via maskinens LCD-display. Maskinen holder desuden selv øje med isens konsistens, således at du altid får det perfekte resultat lige meget hvilket type is, du ønsker at lave. Som en fin lille detalje, så spiller ismaskinen endda en lille sang når isen er færdig.

Ismaskinen har pre-cool funktion, hvor den automatisk nedkøles til -30 grader inden brug. Dette for at sikre et mere ensartet resultat. Det tager ca. 60 minutter at lave en portion is, alt afhængig af type og størrelse. Isen kan holdes kølig i maskinen i op til tre timer, uden at kvaliteten forringes og maskinen har kapacitet til at lave op til en liter is ad gangen.

Udvalgte fordele ved Sage BCI600:
🍦
Pre-cool-funktion hvor maskinen køles ned til -30°C
🍦 Holder færdig is kold i op til tre timer
🍦 12 hårdhedsindstillinger til isen
🍦 Indbygget kompressor
🍦 Gennemført kvalitet og design af is og maskine

Nedenfor kan se en demonstration Sage BCI600:

https://www.youtube.com/watch?v=XhmxCSUz8UY

Nemox Gelato Grand ismaskine

✅ Anbefalet af Louisesmadblog.dk

Nemox Gelato Grand

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.861,00 Kr. 0,00 Kr. 1.861,00 Kr. Læs mere
1.861,00 Kr. 0,00 Kr. 1.861,00 Kr. Læs mere
1.861,00 Kr. 0,00 Kr. 1.861,00 Kr. Læs mere
1.865,00 Kr. 0,00 Kr. 1.865,00 Kr. Læs mere
2.180,00 Kr. 0,00 Kr. 2.180,00 Kr. Læs mere
2.259,00 Kr. 0,00 Kr. 2.259,00 Kr. Læs mere

 

Den danske madblogger Louise fra Louisesmadblog.dk har testet denne italienske ismaskine.
Louise er især glad for maskinens brugervenlighed, der både gør det nemt at komme i gang med at bruge maskinen og betyder, at oprydningen er hurtig overstået. Det eneste minus ved modellen er, at det kan være lidt svært at tilsætte ingredienser gennem det lille doseringshul i låget.

Nemox Gelato Grande er relativt rummeligt og kan producere op til 1 liter is ad gangen i den 1,5 liter store skål. Maskinen er særligt god til at lave mælkeis, flødeis og sorbet – italienernes foretrukne is. Modellen har indbygget kompressor, hvilket betyder, at hele fremstillingsprocessen foregår i maskinen. Skålen er desuden aftagelig, så isen nemt kan opbevares i fryseren til den skal spises.

Tilberedning kan både laves i den indre skål, lavet af rustfrit stål eller i den aftagelige skål.

Udvalgte fordele ved Nemox Gelato Grand:
🍦
Indbygget kompressor
🍦 Kan fremstille op til en liter is ad gangen
🍦 Velegnet til både mælkeis og sorbet
🍦 Aftagelig skål
🍦 Stor brugervenlighed og nem rengøring

Nedenfor kan se en demonstration af Nemox Gelato Grand:

https://www.youtube.com/watch?v=3gZGxxKn2xA

Nemox Gelato Chef 2200

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Røn

Nemox Gelato Chef 2200

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.809,00 Kr. 0,00 Kr. 1.809,00 Kr. Læs mere
1.919,00 Kr. 0,00 Kr. 1.919,00 Kr. Læs mere
2.043,00 Kr. 0,00 Kr. 2.043,00 Kr. Læs mere
2.043,00 Kr. 0,00 Kr. 2.043,00 Kr. Læs mere
2.078,00 Kr. 0,00 Kr. 2.078,00 Kr. Læs mere
2.419,00 Kr. 0,00 Kr. 2.419,00 Kr. Læs mere

 

Denne ismaskine fra Nemox har en kapacitet på 1.5 liter og har indbygget kompressor, så den kan selv fryse isen. Modsat mange andre modeller, så har denne model en meget praktisk konstruktion, hvor der ikke er placeret en rørearm i midten af maskinen. Dette gør det både nemt at få isen ud af maskinen, men også meget nemmere, at rengøre den.

Rørepinden er derimod monteret i låget, men let afmonteres og vaskes op i hånden. Skålen på ismaskinen kan som nævnt rumme 1.5 liter og er aftagelig, hvilket gør det utroligt nemt at få den færdige is ud af maskinen og også yderligere letter rengøringen af både maskine og skål.

Ismaskinen udmærker sig i test på at være støjsvag, ligesom designet og brugervenlighed også bliver rost. Både hos Forbrugerrådet Tænk og Råd og Rön placerer denne ismaskine sig i den absolutte top. Maskinen udmærker sig især på kvaliteten af den is den producerer som ifølge Tænk, ikke kunne være bedre.

Årsagen til, at den ikke får titlen som testvinder er ganske enkelt, at den er for langsom. Tænks test påviste, at det tager godt en time for maskinen at producere 600ml is. Så har man tiden og tålmodigheden, så bliver man belønnet med en is af rigtig høj kvalitet, fra en maskine af rigtig høj kvalitet. Modellen kan fås i både hvid og rød, den vejer 10 kilo og med maskinen følger der en skål, is-spatel og et hæfte med opskrifter.

Udvalgte fordele ved Nemox Gelato Chef 2200:
🍦
Indbygget kompressor
🍦 Særlig praktisk konstruktion
🍦 Kapacitet på 1,5 liter
🍦 Fremstiller is i rigtig god kvalitet
🍦 God brugervenlighed og nem rengøring

Nedenfor kan se en demonstration af Nemox Gelato Chef 2200:

https://www.youtube.com/watch?v=NZ2lI7hbjPM

Melissa ICE – 2081 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Melissa ICE - 2081 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
2.049,00 Kr. 0,00 Kr. 2.049,00 Kr. Læs mere
2.165,00 Kr. 0,00 Kr. 2.165,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en test blandt 16 forskellige ismaskiner, hvor modellen Melissa ICE – 2081 er inkluderet. Tænk har testet på parametre såsom evner inden for fremstilling af is, brugervenlighed og rengøring for at se på, hvilke modeller som præsterer bedst overordnet. Melissa ICE – 2081 klarer sig så godt på de testede parametre, at den belønnes med et stempel som testvinder hos de danske eksperter.

Klassisk model til fin pris

Melissa ICE – 2081 vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en ismaskine, som eksperterne har sagt god for, og som samtidig ikke koster virkelig mange penge. Melissa ICE – 2081 er ikke en decideret billig ismaskine, men hører heller ikke til blandt de dyreste. Her er ydermere tale om en model i et klassisk udseende med en firkantet krop, som betjenes foroven. På toppen sidder nemlig både kontrolpanel og åbningen, og Melissa ICE – 2081 styres via knapper og har display.

Model med kompressor

Melissa ICE – 2081 har en indbygget kompressor, hvilket gør is-fremstillingen meget lettere. En kompressor gør, at isen meget hurtigere fryses ned, så man ikke skal vente mange timer, før isen kan spises. Melissa ICE – 2081 kommer med en rummelig skål på 2 liter, som også er aftagelig, og størrelsen gør, at man kan lave en stor portion is ad gangen. Det er let at anvende Melissa ICE – 2081, for man tilsætter bare ingredienserne, og så arbejder maskinen. Det tager cirka 1 time, før isen er klar på Melissa ICE – 2081.

Overskuelighed med LCD-display

Når man har sat Melissa ICE – 2081 i gang med at arbejde, så findes der både et klart låg samt et smart display, som gør, at man kan holde øje med is-fremstillingen og beholde et godt overblik. Her er tale om et LCD-display, som både har information omkring temperatur og tid. Her findes også en timer, som kan indstilles mellem 5 og 60 minutter.

Melissa ICE – 2081 er desuden en intelligent model, for den giver selv signal, når den er færdig med at fremstille isen, og så kan denne model også holde isen kold i skålen med holde-kold funktionen, hvis den først skal serveres lidt senere. Melissa ICE – 2081 kan køle ismassen ned til mellem minus 18 og minus 35 grader, så her kan man også selv bestemme, hvor kold isen skal være.

Fordele ved Melissa ICE – 2081:
🍦 Model med kompressor
🍦 Styres via display og knapper
🍦 Stor skål på 2 liter
🍦 Med timer og angivelse af, hvornår isen er færdig
🍦 Smart holde-kold funktion


Nemox NXT1 L’Automatica

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Nemox NXT1 L’Automatica

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.215,00 Kr. 0,00 Kr. 4.215,00 Kr. Læs mere
5.095,00 Kr. 0,00 Kr. 5.095,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Nemox NXT1 L’Automatica har været inkluderet i det danske forbrugerråd Tænks test af 16 forskellige ismaskiner, hvor både evner inden for is-fremstilling samt brugervenlighed og rengøring er blevet testet. Nemox NXT1 L’Automatica klarer sig rigtig godt i testen, og derfor får denne model en flot topplacering af Tænk.

Moderne ismaskine

Nemox NXT1 L’Automatica hører til i den lidt højere ende af prisskalaen, men til gengæld får man også en flot ismaskine, som er meget moderne i udseendet. Her er også tale om en model med en god størrelse, for det er muligt at lave en del is på denne model, da skålen har en kapacitet på 1,7 liter.

Nemox NXT1 L’Automatica er også let at finde et sted til i køkkenet, idet modellen kommer med en lang ledning på 120 centimeter. Nemox NXT1 L’Automatica vejer lidt over 10 kilo, hvilket er lidt mindre end de fleste ismaskiner, men det gør det også lettere at flytte rundt på modellen i køkkenet.

Fokus på eliminering af iskrystaller

Nemox NXT1 L’Automatica er designet til at kunne lave den bedst mulige is ved at eliminere de iskrystaller, som opstår undervejs. Isen fordeles jævnt under omrøring og behandles således, at luften optages korrekt, og iskrystallerne holdes ude – det giver isen den bedste kvalitet. Her er også tale om en model, som kommer med en indbygget kompressor, hvilket gør frysningen af isen meget lettere – denne model gør nemlig, at man slet ikke behøver at lægge isen i fryseren – Nemox NXT1 L’Automatica kan helt selv klare nedfrysningen.

Med elektronisk display

Nemox NXT1 L’Automatica har også haft fokus på brugervenlighed, og derfor kommer modellen med et smart elektronisk display, som giver overblik over temperatur og tid. Man kan let forlade modellen, når den arbejder, for den angiver selv, når isen er færdig.

Som en smart ekstra funktion har Nemox NXT1 L’Automatica en holde-kold funktion, som gør, at isens idealtemperatur bibeholdes efter endt tilberedning. Der har også været fokus på let rengøring på Nemox NXT1 L’Automatica, for flere dele kan komme direkte i opvaskemaskinen – det gælder både røre-åre og is-beholder.

Fordele ved Nemox NXT1 L’Automatica:
🍦 Flot, moderne udseende
🍦 Skålkapacitet på 1,7 liter
🍦 Med kompressor
🍦 Elektronisk display
🍦 Holde-kold funktion


Wilfa ICM 2SB XL

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Wilfa ICM 2SB XL

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har afprøvet og vurderet en række forskellige ismaskiner fra forskellige mærker for at finde frem til de bedste. Modellen Wilfa ICM 2SB XL har været inkluderet i denne test, og efter endt test konkluderer de danske eksperter, at Wilfa ICM 2SB XL klarer sig rigtig godt på de testede parametre, og derfor får den en placering som topscorer i testen.

Flot model med professionelt udseende

Wilfa ICM 2SB XL er en stilfuld ismaskine i en rektangulær form, der har et professionelt udseende. Wilfa ICM 2SB XL kommer i en flot grå farve i nuancen børstet stål og styres fra toppen af. Her findes både hul til ilægning af ingredienser samt display og knapper.

Her er desuden tale om en model med en stor kapacitet, for Wilfa ICM 2SB XL kommer med en skål, der kan rumme 2 liter. Det er forholdsvis meget, når det kommer til ismaskiner. 

Køler selv isen ned

Wilfa ICM 2SB XL hører til den type af ismaskiner, som kommer med en indbygget kompressor. Det betyder, at denne model selv kan køle isen ned, og det gør fryseren overflødig. Wilfa ICM 2SB XL er desuden udstyret med en motor, som har fokus på at tage den rigtige mængde luft ind og holde isen fri af iskrystaller, og det gøres via røre-teknikken.

Wilfa ICM 2SB XL opererer ved 180 watt og er enkel i brug: Bare tilsæt ingredienserne og tryk på start. Efter omkring 1 time er isen færdiglavet. Wilfa ICM 2SB XL har også den fordel, at den kommer med en åbning i låget, hvilket betyder, at man kan komme ingredienser i undervejs, hvis man ønsker det.

Gode funktioner

Når isen er klar efter en times tid på Wilfa ICM 2SB XL, så findes der en smart holde-kold funktion, som sikrer, at isen opbevares ved den korrekte temperatur, indtil den skal spises. Wilfa ICM 2SB XL er også udstyret med et smart LCD-display, som både har en timer og mulighed for at vise information.

Man kan anvende Wilfa ICM 2SB XL til alle typer af is som både flødeis, yoghurtis eller sorbet, og derfor er her tale om en alsidig model. Wilfa ICM 2SB XL kan godt forlades under isproduktionen, idet den selv angiver med signal, når isen er færdig.

Fordele ved Wilfa ICM 2SB XL:
🍦 Flot model i børstet stål
🍦 Skål kan rumme 2 liter
🍦 Med kompressor
🍦 Mulighed for at tilsætte ingredienser undervejs
🍦 Holde-kold funktion


Steba IC 150

✅ God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Steba IC 150

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.348,00 Kr. 0,00 Kr. 1.348,00 Kr. Læs mere
1.348,00 Kr. 0,00 Kr. 1.348,00 Kr. Læs mere
1.348,00 Kr. 0,00 Kr. 1.348,00 Kr. Læs mere
1.699,95 Kr. 0,00 Kr. 1.699,95 Kr. Læs mere
2.190,00 Kr. 0,00 Kr. 2.190,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Steba IC 150. I testen har de givet modellen en god anmeldelse, da de mener, at den gennemsnitligt klarer sig godt på de fleste parametre.

Et af de eneste minusser ved modellen er, at den ikke er optimal til at lave vaniljeis. Eksperterne forklarer nemlig, at isen blev klumpet og ikke blandet ordentligt i deres test af maskinen.

Fuldautomatisk ismaskine med 1,5 liters skål

Med Steba IC 150 får man en fuldautomatisk ismaskine med kompressor, der laver isen nemt og hurtigt.

Der er nok til at lave is til hele familien, da den er forsynet med en 1,5 liters skål. Dette svarer til omkring 20 kugler is.

Ismaskinen er fremstillet i rustfrit stål, hvorfor den er enkel og elegant. Den står stabilt på bordet og er nem at betjene med hjælp fra et par enkelte knapper samt et LCD-display.

På den måde kan man nemt og hurtigt se, hvilken temperatur isen har, samt hvor lang tid der er tilbage til, at isen er færdig.

Man skal derfor lave sin ismasse, hvorefter man tilføjer den til maskinen. Maskinen kan indstilles med 10 minutters intervaller. På den måde kan man også give isen mere nedkøling, hvis den ikke er den rette konsistens endnu.

Rengøringsvenlig ismaskine

Steba IC 150 er en rengøringsvenlig ismaskine, der kan renses nemt og hurtigt. Dette er på grund af dens udtagelige skål, som man kan rense direkte under vandhanen efter brug. Selve basen skal tørres af med en fugtig klud.

Den udtagelige skål gør desuden serveringen nemmere, da man kan servere isen direkte i skålen. Man behøver ikke at nedkøle isen før servering, da den allerede bliver dette, når den laves. Maskinens temperatur går helt ned til omkring -35 grader.

Sikker model med timer og låg med åbning

Steba IC 150 er forsynet med en timer på 60 minutter, så man har mulighed for at have et overblik over den resterende tid, samt hvor lang tid isen har været i maskinen.

Derudover kommer ismaskinen med et låg med en lille åbning. Åbningen kan bruges til påfyldning af diverse ingredienser, hvis man ønsker at tilføje frugt, nødder eller chokolade til isen.

Sidst men ikke mindst er Steba IC 150 en sikker ismaskine. Den er både forsynet med en motorbeskyttelse samt gummifødder for et bedre greb. Gummifødderne er med til at sikre, at maskinen står stabilt og solidt på bordet, så den ikke rykker sig rundt under brug.

Fordele ved Steba IC 150:
🍦 Låg med lille åbning
🍦 Gummifødder og motorbeskyttelse
🍦 Skål med kapacitet på 1,5 liter
🍦 Med kompressor
🍦 Rengøringsvenlig model


Cuisinart ICE-40BCE

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Cuisinart ICE-40BCE

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere

 

Cuisinart ICE-40BCE er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har kåret ismaskinen som topscorer.

Dette har de blandt andet gjort på grund af, at modellen har en stor kapacitet, kommer med to skåle samt laver isen hurtigt.

Selvom eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk generelt er vilde med ismaskinen, nævner de også, at maskinen støjer en del. De anbefaler derfor ikke, at man har den i et rum, hvor man opholder sig.

Hurtig ismaskine med to skåle

Med Cuisinart ICE-40BCE er der mulighed for at lave is derhjemme. Ismaskinen laver is efter eget ønske på omkring 25 til 35 minutter. Tiden afhænger af, hvilken is man laver, men maskinen er generelt kendt for at være hurtig og effektiv.

Derudover kommer Cuisinart ICE-40BCE med to forskellige skåle, der begge har en kapacitet på 1 liter. Man kan derfor lave en stor portion på en gang, hvis man har brug for det.

Da ismaskinen kommer med de to skåle, er der mulighed for at lave to forskellige smagsvarianter, hvis det ønskes. Disse smagsvarianter kan laves på samme tid.

Elegant ismaskine i rustfrit stål

Cuisinart ICE-40BCE er en stilren og elegant ismaskine, der er fremstillet i rustfrit stål. Det betyder, at maskinen passer ind i de fleste køkkener også selvom, man ønsker, at den skal stå fremme på køkkenbordet hele tiden.

Ismaskinen kommer desuden med to praktiske gennemsigtige låg, så man kan holde øje med, hvad der foregår nede i maskinen.

Den er ydermere nem at anvende, da knapperne sidder på fronten af maskinen, hvor man finder de forskellige indstillinger og funktioner.

Model med EasyLock, aftagelige rørearme og blandingsredskaber

Ved køb af Cuisinart ICE-40BCE medfølger der to forskellige blandingsredskaber, man kan gøre brug af, når man er i gang med at lave isen. Dette sikrer, at isen får lige præcis den konsistent, man ønsker.

Endvidere kommer ismaskinens låg med EasyLock, hvilket gør det nemt at tilsætte ekstra ingredienser under omrøringen såsom frugt, nødder eller chokolade.

Sidst men ikke mindst kommer Cuisinart ICE-40BCE med aftagelige rørearme, låg samt skåle, hvilket gør rengøringen nemmere. Man kan blot tage disse dele af, hvorefter man har mulighed for at skylle og rense delene direkte under vandhanen.

Fordele ved Cuisinart ICE-40BCE:
🍦 Elegant model i rustfrit stål
🍦 Med to separate skåle på 1 liter
🍦 Med aftagelige dele
🍦 Med EasyLock
🍦 Hurtig ismaskine


Få det bedste ud af din ismaskine

Når du køber is i supermarkedet, så ved du ikke hvad isen indeholder. Det er en af de store fordele ved hjemmelavet is, her ved du præcis hvad din is indeholder.

Der er en stor fordele ved at investere i en ismaskine:

Lav din helt personlige favorit is

Det fede ved at bruge en ismaskine til at lave is er, at det er så nemt. Du skal i princippet bare udvælge nogle ingredienser, du godt kan lide, og fylde dem i maskinen. Frugt og bær fra haven, friske gårdæg, chokolade og fløde. Brugen af friske råvarer kan helt sikkert smages, og det er bare at kaste sig ud i det. Lav din helt egen mælkeis, flødeis, sorbet eller yoghurtis.

På Berlingske.dk, kan du finde en spændende artikel , hvor Morten Heibergs lærer dig om kunsten at lave sin egen is – der er også et par opskrifter med! Læs artiklen her.

Vær opmærksom på at selvom skåle står til at kunne rumme fx 1,5 liter, er der typisk kun plads til at lave en is på godt 1 liter i sådan en skål. Dette skyldes at isen godt kan hæve lidt op under indfrysningen.

Kompressor eller ej?

Ismaskiner findes både med og uden kompressor. Køber du en ismaskine med kompressor, får du en ismaskine, der nærmest kan lave det hele selv; den rør selv rundt, når ismassen skal blandes. Desuden fryser den samtidig massen og kan også fungere som et køleskab.

Vælger du at købe en ismaskine uden kompressor, vil den stadig være i stand til at mikse ingredienserne, men du skal selv køle ismassen ned i din fryser. Det tager 18-24 timer at fryse den perfekte is.

Ulemper ved at købe en ismaskine

Kigger vi på nogle af de ulemper, vi har oplevet ved at lave sin egen is, var det bl.a. rengøringen af ismaskinen. Selvom rengøringen faktisk ikke er besværlig, så er det bare aldrig sjovt at vaske op. Men… hvor der handles, der spildes! Hvis du køber en ismaskine uden kompressor, skal du være opmærksom på, at have plads til isen i fryseren under tilberedning.


To typer af ismaskiner 

Når man er på udkig efter en ismaskine, skal man finde ud af, hvad det helt præcist er, som man har behov for. Hvis man er helt vild med at lave hjemmelavet is, så skal man først og fremmest have fat i en god ismaskine. Men hvad er en god ismaskine, og hvad skal man overhovedet være opmærksom på? Når det kommer til ismaskiner, findes der to forskellige typer af disse. Der er stor forskel på disse to typer af ismaskiner, når det kommer til eksempelvis maskinens pris, størrelse og funktion. Det er derfor vigtigt, at man finder ud af, hvad for en ismaskine, der bedst smelter sammen med ens egne behov.

To forskellige ismaskiner
Der findes to forskellige ismaskiner på markedet, som man kan få hjem og stå i sit køkken:

1. Ismaskine med et separat fryseelement
2. Ismaskine med et integreret fryseelement

Det kan være en jungle at finde ud af, om man skal vælge den ene fremfor den anden. Men for at kunne vælge mellem disse to typer, er det vigtigt at finde ud af, hvor meget is man har tænkt sig at lave, samt hvor ofte man vil lave is. Dog er der ikke forskel på disse to varianter af ismaskiner, når det kommer til, hvad for en type af is som man vil lave med dem. Lige meget om man bedst kan lide sorbetis, yoghurtis eller flødeis, kan man sagtens lave dette på begge. Man hvad er forskellen så helt nøjagtigt?

Den mest prisvenlige ismaskine er den med et integreret fryseelement i selve skålen. Disse ismaskiner koster ofte mindre end de andre og er ikke særlig store, hvorfor der nemt er plads til dem i køkkenet. Derudover skal man huske at putte fryseelementet i fryseren et døgn før, man begynder at lave is. Dette skal man huske at gøre hver eneste gang, inden man begynder at lave is i modsætning til den anden variant. Fryseelementet er en vigtig del af at lave is, da den gør isen kold, så man undgår en krystalliseret is.

Den anden variation af en ismaskine er som regel nogle meget store ismaskiner sammenlignet med ovenstående. Derudover er de også ofte i den højere ende af prisskalaen. Når man laver is med denne type ismaskine, så vil isen fryse ved hjælp fra maskinens kompressor. Dette sker lige så stille og roligt, når maskinen er i gang med at rotere. Man kan derfor nemt og hurtigt lave lige så meget is, som man har lyst til. Dog tager det i gennemsnit længere tid at lave is i forhold til den anden variant.


Sådan får man den bedste is med ismaskinen

Which.co.uk forklarer, at med en ismaskine får man muligheden for at kombinere sine egne smagsvarianter og ikke kun nøjes med dem i butikken. Men der er nogle forhold, som man skal være opmærksom på for at få den bedst mulige is med ismaskinen.

Ismaskinen beskytter mod iskrystaller

iskrystallerDer findes mange forskellige typer af ismaskiner på markedet, og nogle har mange funktioner, hvor andre er mere simple. Men selve fremstillingen af is går let på en maskine, og når man har tilsat sine ingredienser, så blander maskinen selv blandingen sammen samtidig med, at den køles ned. Denne blandingsproces har specifikt henblik på at hive luft ind i ismassen, mens den sørger for, at der ikke dannes iskrystaller.

Det tager omkring en halv time eller lidt mere, før blandingen bliver til blød is i maskinen. Konsistensen her vil ofte være ligesom den, man får i iskiosken i is-kuglerne, hvilket er lidt blødere, end hvis den har været helt frosset ned i fryseren. Hvis man ønsker en hårdere konsistens på sin is, så kan man netop lægge den i fryseren i et par timer.

Pas på ismaskinens mikser-åre

Det værktøj, der mikser is-blandingen sammen, ligner ofte en lille åre, og den kan hurtigt komme ud for problemer. De mest almindelige problemer opstår, hvis is-blandingen bliver for kold for hurtigt, for så har åren svært ved at bevæge sig. En anden grund til problemet er ofte, at man tilsætter ingredienserne ude i siderne og ikke i midten. Endelig så kan åren få problemer, hvis de tilsatte ingredienser er for store og klumpede.

Hvis isen ikke vil fryse

is vil ikke fryseWhich.co.uk forklarer, at det er en almindelig udfordring, at man kan opleve problemer med at få isen til at fryse. Hvis man står med en for blød is, så bør man først og fremmest være sikker på, at isen har fået lang nok tid i fryseren, og at der ikke er for meget is i skålen. Det vil gøre, at det tager længere tid at fryse isen.

Herudover bør man også være opmærksom på, at ingredienserne kan være for varme og dermed tage længere tid at fryse, og så bør skålen altid opbevares ret op – hvis den tipper, så kan store mængde af ingredienserne bevæge sig til siden, hvorved isens frysning bliver ujævn.

Som sidste parameter nævner de britiske eksperter fryserens temperatur – den skal være på mindst minus 18 grader for optimale fryse-vilkår.

Sundere at lave is selv – men ikke altid billigere

Which.co.uk understreger, at det ikke altid er billigere at lave sin egen is i forhold til at købe den færdig – med mindre man altid køber den dyre is – men til gengæld kan man selv bestemme, hvilke ingredienser man bruger, og dermed også hvor sund eller usund isen skal være.

Is med fedtfattige ingredienser

Sund isHvis man ønsker en sund is, så kan man anvende fedtfattige ingredienser og varianter i stedet for de federe, men man skal være opmærksom på, at man ofte vil kunne smage det på det færdige resultat.

Which.co.uk har selv foretaget et eksperiment, hvor de lavede 2 portioner af den samme is – én med fede ingredienser og den anden med fedtfattige alternativer. Herefter blev et testpanel sat til at smage, og langt de fleste foretrak den fede variant. På trods af dette eksperiment så hævder de britiske eksperter, at hjemmelavet is med fedtfattige ingredienser sagtens kan smage rigtig godt alligevel.

Eksperternes tips til at lave den bedste hjemmelavede is

Which.co.uk har her samlet deres bedste tips til at få det bedste resultat ud af den hjemmelavede is:

Opbevaring i fryser: Opbevar den hjemmelavede is i midten af fryseren, hvor temperaturen er mest konstant.  

Friske ingredienser: Man får det bedste resultat, hvis man anvender helt friske ingredienser og færrest mulige holdbarhedsfremmende tilsætninger. Which.co.uk anbefaler, at man spiser den hjemmelavede is inden for en uge.  

Undgå alkohol: Is med alkohol kan smage rigtig godt, men alkohol har ikke godt af at blive frosset. Undgå derfor alkohol i isen, eller nøjes med at bruge en lille smule.  

Genfrys ikke isen: Hvis isen allerede er blevet frosset én gang, så bør den ikke fryses ned igen, hvis den smelter. Det kan nemlig udgøre en sundhedsrisiko ligesom med almindelige fødevarer.


Sådan bevarer du isens kvalitet

Is smager bedst, når den er nylavet, og over tid bliver kvaliteten uundgåeligt forringet. Samvirke.dk guider her, til hvordan man passer bedst på sin is, så den gode smag og konsistens kan bevares længere:

Temperatur: En svingende temperatur er ikke godt for isen. Især i sommervarmen kan det være et problem, for her smelter isen hurtigt. Når is smelter, så er det de fine og små iskrystaller, der smelter, hvorved der dannes vand. Når man igen får lagt isen på frost, så fryser både is og vand igen. Når vandet fryser, så bliver det til is, som overtager de iskrystaller, som ikke nåede at smelte og gør dem større. Det gør, at når man næste gang skal spise noget af isen, så vil den være hårdere samt føles meget mere iset – eventuelt også med tydelige og synlige iskrystaller. 

Optøning: Is skal ikke bare spises direkte fra fryseren, hvis man ønsker den bedste konsistens og oplevelse. Eksperterne anbefaler, at man tager isen op af fryseren 20-40 minutter inden servering og placerer den i køleskabet, hvor der opstår en nænsom optøning. Derved bliver hele isens konsistens blødere og ikke kun udenpå, som ville ske, hvis man satte den til optøning på køkkenbordet i stedet.

is opbevaringOpdeling: Det er en god ide kun at tage den portion is op, som skal spises med det samme. Hvis man først får tøet isen en smule op som beskrevet ovenfor, så smelter isen uundgåeligt, hvorved der dannes større iskrystaller, som forringer isens kvalitet, når man spiser de genfrosne rester på et andet tidspunkt.

Opbevaring: Is skal altid opbevares i fryseren og ved minus 18 grader for de mest optimale vilkår. Hold isen lukket så længe som muligt, for når den har været åben, så kan der både ske en fordampning samt en større risiko for at udvikle vandige iskrystaller, som forringer isens kvalitet.  

Forskel på kvalitet: Is er ikke bare is, og de mere prisvenlige is fra supermarkedet vil ofte have sparet de gode råvarer væk for at kunne beholde den billige pris. I stedet indeholder den prisvenlige is mere vand og luft, og det gør den meget mere sensitiv overfor en temperatur, der svinger meget. Hvis man er is-entusiast, så kan det derfor nogle gange være en god ide at vælge den lidt dyrere variant, selv om den kan koste en del mere end den prisvenlige.


Det vidste du ikke om is

Den store og kendte is-producent Benjerry.com har beskæftiget sig med is i mere end 40 år, og derfor ved de rigtig meget om is. Her guider de til 11 sjove og interessante facts om is:

🍦 Isvafler blev opfundet i 1904 på et marked i St. Louis, Missouri i USA af en is-forhandler. Det øgede salget og gjorde det muligt for folk at spise isen med det samme og på en let måde.

🍦 New Zealand er det land i verden, der spiser mest is per indbygger. USA ligger på andenpladsen, og Danmark er det 7. mest is-spisende land i verden. 

🍦 Folk over hele verden har stadig en forkærlighed for de klassiske is-varianter: Vaniljeis er således den mest populære is-variant i verden. Den mest populære variant i Danmark er chokoladeisen. 

🍦 For at fremstille 1 liter is kræver det hele 3 liter mælk. Det er derfor, at isen bliver så cremet. 

🍦 Genfrossen is er ikke lige så blød og cremet som helt ny is. Det skyldes små luftbobler, som smelter, når isen spises første gang. Herved forsvinder luften, og der kommer større iskrystaller på isen, som også gør den hård. 

🍦 Den mest ideelle serveringstemperatur ifølge Ben & Jerry er mellem minus 12 og minus 13 grader. Det gør isen tilpas blød.  

🍦 Hvis man spiser isen for hurtigt, kan man ofte opleve en skarp smerte i panden. Det skyldes, at når noget meget koldt rører ganen, så påvirkes de blodkar, der forbinder mund og hjerne, hvorved blodet fanges i hjernen. Presset fra denne blodophobning er det, der er skyld i smerten.  

🍦 Norge har rekorden for at kunne fremstille den største isvaffel i verden – det var i 2015, og vaflen var over 3 meter høj.  

🍦 Den mest populære nøddetype i is er pekannød. 

🍦 Den mest populære frugt, som man tilsætter hel i isen, er jordbær. 

🍦 Ifølge NASA så savner astronauterne især is, når de er udstationeret i rummet. På anden- og tredjepladsen over savnede fødevarer findes pizza og sodavand.


Bær, frugt, grønt og nødder
– disse 10 ingredienser gør din is sund

Is har ikke det sundeste omdømme og med god grund. Ofte skal der fløde i isen for at give en traditionel, cremet konsistens og rund smag, men hvis man selv laver sin is, så kan man forsøge at lave en sundere variant.

Mens man alligevel er ved det, så kan man også vælge at tilsætte forskellige bær, frugter, grøntsager eller nødder til isen, for de indeholder mange sunde næringsstoffer, som er vigtige for kroppen.

Her guider vi til 10 forskellige ingredienser, som især er fordelagtige og passer godt til fremstilling af is. Disse råd er baseret på 2 artikler fra Alt for Damerne – en om sommerens sundeste bær og en om sunde nødder– samt en artikel fra Aktivtraening.dk om såkaldte ”superfoods” og Femina.dk om kost og motion.

Appelsin – styrker immunforsvar og beskytter mod knogleskørhed

AppelsinerAppelsiner er gode til is af flere grunde, selv om de er irriterende at skrælle og ofte sprøjter en op i ansigtet. For det første er de i sæson stort set hele året, og især om vinteren er de fyldt med saft og sødme. Faktisk er det kun i sensommeren, at appelsinen ikke er i sæson.

En anden grund til, at appelsin er en god ingrediens at tilsætte i sin is, er sundheden. Appelsiner indeholder rigtig mange C-vitaminer, som især er godt til at styrke immunforsvaret. Herudover indeholder appelsiner også en speciel type af antioxidanter, som kan beskytte mod kræft. Forsøg har vist, at saften fra appelsinen øger blodets evne til at rense kroppen.

Appelsinen indeholder også en del kalk, som styrker knoglerne og skelettet, og især kombinationen kalk og C-vitamin kan mindske risikoen for at udvikle knogleskørhed.

Blåbær – det suveræne super-bær

blaabaerBlåbær er kendt som lidt af et super-bær og ligger helt i toppen, hvad angår indholdet af antioxidanter. Det lille, runde, blå bær bekæmper således betændelsestilstande i kroppen, og fenoler beskytter hjernen mod for tidlig aldring samt styrker hukommelsen.

Blåbær indeholder også resveratrol, som er en antioxidant, der øger kroppens forsvar mod kræft.

Blåbær har yderligere et højt indhold af både C- og E-vitamin, som styrker immunforsvar, hjerte og kredsløb. E-vitamin er særlig vigtigt, da det beskytter kroppens celler mod nedbrydning, blodpropper og åreforkalkning.

Herudover har blåbær også en gavnlig virkning på fordøjelsen og hudens udseende.

Tranebær – forebygger blærebetændelse

tranebærTranbær kan godt være lidt surt, så derfor vil tranebær passe godt til en mere sødmefyldt is. Tranebær er især godt imod blærebetændelse – både forebyggende og helbredende – idet dette bær indeholder meget proanthocyanidiner, som fungerer ved at sørge for, at blærebetændelses-fremkaldende bakterier ikke kan sætte sig fast i blæren.

Jordbær – rige på fibre og fattige på sukker

jordbærJordbær er en af danskernes klare favoritter, og især om sommeren spises mange af de søde jordbær.

Ud over at smage godt, så er jordbær meget sunde. Jordbær er allerede en gammel kending, når det kommer til ingredienser til is, men prøv selv at tilsætte friske jordbær til den hjemmelavede is. Jordbær har også den fordel, at de ikke indeholder lige så meget frugtsukker, som andre bær gør, og dermed indtager man ikke så meget sukker som ellers.

Jordbær har et højt indhold af C-vitamin, som styrker immunforsvaret, så det bliver mere resistent over for virus og bakterier, og selv om her er tale om et vandigt bær, så indeholder jordbær faktisk en del kostfibre, som er med til at sikre en naturlig tarmfunktion. Jordbær har også et stort indhold af kalium, som findes i kroppens salte. Kalium er især vigtigt for at opretholde en god funktion i cellerne (blandt andet muskelcellerne omkring hjertet), og så er det med til at regulere blodtrykket.

Jordbær indeholder også mange antioxidanter samt ellagsyre, som studier viser kan have en forebyggende effekt mod kræft.

Aroniabær – et lidt ukendt bær, som er godt for tænder og knogler

Billedresultat for AroniaAroniabær er måske ikke det mest kendte bær i Norden, men det stammer fra Nordamerika og er ved at vinde indpas i Europa også. Aroniabær indeholder mange fenoler, som er en gruppe af antioxidanter, samt store mængde af kalk, som bidrager til vedligeholdelse af knogler og tænder.

Aroniabær kan både anvendes i smoothies og is og brug gerne hele bærret, idet mange af de gode stoffer sidder i skrællen. Aroniabær kan have en lidt syrlig smag, så brug dem gerne i en is, der i forvejen er sød for at udjævne balancen.

Avocado – fed men god

avocadoMan kan ikke komme udenom, at avocado indeholder store mængder fedt, men her er tale om det ”gode” fedt, som styrker kroppen. Avocadoens fedt er nemlig af den umættede type, som er med til at reducere risikoen for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme. Det umættede fedt er også godt for hjernen og hjernefunktionen. Så længe man holder sig til mindre mængder af avocado, så er det klart anbefalelsesværdigt at spise dem.

Avocado har en mættende effekt, idet den indeholder mange kostfibre, og så indeholder den tilmed folsyre, som styrker hukommelsen og kan beskytte mod Alzheimers. Herudover indeholder avocado også både A- og E-vitamin, der styrker huden samt har antiinflammatoriske stoffer, som holder niveauet af betændelse i kroppen nede. Disse betændelsestilstande er ellers kendt for at ligge til grund for flere typer af sygdomme.

Avocado i is har også den effekt, at den er med til at gøre isen cremet.

Spinat – rig på C-vitamin og antioxidanterBilledresultat for Spinat

De fleste forbinder spinat med den kedelige ingrediens ved middagsbordet, men de seneste år har spinat fået noget af et comeback. Det er også med god grund, for spinat indeholder rigtig mange sundhedsfremmende næringsstoffer og vitaminer.

Det er især niveauet af antioxidanter og C-vitaminer, som er rigtig højt i spinat. Ud over at styrke immunforsvaret, så sørger C-vitaminerne også for at bidrage til opbygning af led og sener samt til optagelse af jern i kroppen.

Antioxidanterne i spinat styrker især immunforsvaret, og især hvis man kæmper med livsstilsygdomme, så vil spinat være en god kilde til en sundere krop.

Spinat gavner også tarmfunktionen, idet den desuden indeholder antiinflammatoriske stoffer, som kan reducere eventuel inflammation i tarmvæggen.

Der findes flere typer af spinat, og alle typer er gode kilder til de mange næringsstoffer. Vælg dog gerne spinat, som ser frisk ud. Man kan både spise spinat rå eller tilberedt – men også som en ingrediens i is.  

Vanilje – dæmper uro og fremmer fordøjelsen

vaniljeVaniljeisen er en klassiker, som de fleste godt kan lide, men som ofte kan blive lidt overset. Men vanilje er i sig selv sundt, så derfor kan man med fordel prøve selv at tilsætte vanilje til sin is.

Vanilje kommer fra en plante, som er beslægtet med orkideen, og derfor har vanilje også en blomsteragtig og eksotisk smag. Smag og duft kommer fra stoffer i vaniljefrøene, som også er sunde. Faktisk har vanilje traditionelt set været anvendt som naturlægemiddel i Sydamerika og Asien.

Ifølge forskning så har selve duften af vanilje også en helende virkning, for det virker beroligende og angst-dæmpende og bidrager dermed til øget ro i både mave og hjerne.

Når man indtager vanilje oralt, så bidrager vaniljen desuden til et øget velvære her, idet vanilje både er antiinflammatorisk, fordøjelsesfremmende og kolesterolsænkende. Det reducerer blandt andet risikoen for at udvikle åreforkalkning samt at få blodpropper. Vanilje påvirker også cellerne, så de regenererer hurtigere.

Vanilje bidrager også til en øget blodgennemstrømning i hovedbunden, hvilket forebygger hårtab, og så har leveren også glæde af vaniljen, idet den hjælper leveren med at restituere hurtigere – det er især godt, hvis man drikker meget alkohol.

Valnødder – rig på Omega 3 fedtsyrer

ValnødderMange forbinder valnødder med jul og kage, men valnødder er også en god ingrediens til hjemmelavet is. Med sin bløde og runde smag får isen et godt pift.

Valnødder indeholder også meget fedt, som de fleste nødder gør. Men her er tale om det gode fedt, og så indeholder valnødderne også meget Omega 3, som ellers normalt findes i fisk. Omega 3 fedtsyrerne har flere sundhedsfremmende virkninger i kroppen som blandt andet at være blodtrykssænkende, inflammationssænkende og styrkende for hjerte og hjerne, og så hjælper de til at reducere risikoen for depression.

Valnødder er desuden den nøddetype, der indeholder flest antioxidanter, og valnødder bidrager oven i købet til en bedre nattesøvn, da de indeholder stoffet melatonin. Melatonin er kroppens naturlige søvnstof, som ikke alle mennesker producerer nok af – især ikke i stressede perioder.

Valnødder indeholder også B6-vitamin og magnesium. Magnesium styrker knoglerne, og B6 hjælper kroppen med at omdanne næringsstofferne i kroppen til energi.

Pekannødder – rig på det gode fedt og B-vitamin

PekannødderNødder er generelt fede og indeholder derfor rigtig mange kalorier. Derfor skal de spises med måde. At blande dem i isen er en god måde at få et fornuftigt indtag af nødder på, og især pekannødder er efterhånden gået hen og blevet en nøddefavorit i isen.

Pekannødder har flere sundhedsfremmende egenskaber. Blandt andet sikrer det høje niveau af fedt samt zink, at huden bliver styrket og får en flottere glød, og så gør det høje niveau af det gode fedt også, at pekannødder har en kolesterolsænkende effekt.

Endelig indeholder pekannødder mange B-vitaminer samt magnesium. Magnesium er godt for knoglerne plus hormonbalancen og nervecellernes funktion, og B-vitaminerne er gode for både muskler, hjerte, syn og hjerne.


10 Gode is-opskrifter

Rabarber-sorbet 

Rabarber-sorbetIngredienser:
– 1 kilo rabarber
– 1 stang vanilje
– 1 liter vand
– 1 citron
– 3 deciliter sukker
– Spiselige blomster som spiseligt pynt

Sådan gør du:
1. Start med at rense rabarberne.
2. Skær herefter rabarberstænglerne i små stykker.
3. Del vaniljestangen.
4. Tag en gryde og tilsæt rabarber og den flækkede vaniljestang.
5. Hæld vand i gryden og lad massen småkoge – når rabarberne er kogt ud, er kogningen færdig.
6. Si saften fra og kom den herefter tilbage i gryden, hvorefter den varmes op igen.
7. Imens pres da saften fra en halv citron, og tilsæt denne saft samt sukker til rabarbersaften i gryden.
8. Rør rundt i gryden, indtil sukkeret er helt opløst. Smag til undervejs.
9. Når sukkeret er opløst, tag da gryden af varmen og lad saften køle af. Sæt den herefter i køleskabet natten over.
10. Dagen efter skal saften hældes i ismaskinen og lad den fryse her til sorbet.
11. Servér sorbeten sammen med spiselige blomster.

Kilde: Isabellas.dk 

Laktosefri is med creme fraiche, mandel og honning 

Man kan også lave denne is med almindelig piskefløde og creme fraiche, hvis man ikke ønsker en laktosefri variant. 

isIngredienser:
– 100 gram søde mandler
– 2 spsk. sukker
– 2 tsk. salt
– 3 deciliter piskefløde, laktosefri
– 1 deciliter creme fraiche, laktosefri
– 2 æggeblommer
– 0,5 deciliter sukker
– 0,5 deciliter honning 

Sådan gør du:
1. Rist mandlerne på en stegepande. Tilsæt sukker og salt, og lad sukkeret karamellisere.
2. Tag mandlerne af og hak dem, når de er afkølede.
3. Pisk fløden.
4. Bland fløden med creme fraiche, æggeblommer, sukker (0,5 deciliter) og honning plus tilsæt de hakkede mandler.
5. Frys isen.
6. Servér med lidt af de hakkede mandler på toppen samt lidt honning.

Kilde: Ica.se 

Kokos-karamel-is med pekannødder

is med pekannødderIngredienser:
– 2 x 400 milliliters dåser kokosmælk
– 3 æggeblommer
– 4 spsk. kokossukker eller sukker
– En smule vanilje-ekstrakt
– 50 gram pekannødder, ristede og grofthakkede

Sådan gør du:
1. Pisk kokosmælken til den er jævn.
2. Mål 600 milliliter kokosmælk op og hæld det over i en gryde. Varm op indtil kokosmælken damper.
3. Imens pisk da æggeblommer, 3 spsk. sukker og vanilje-ekstrakt sammen.
4. Hæld herefter den varme kokosmælk op i æggeblandingen under konstant omrøring.
5. Rens gryden og hæld blandingen tilbage og lad den simre ved medium-varme 5-6 minutter, indtil cremen er blevet tynd.
6. Fjern gryden fra varmen og lad blandingen køle helt ned.
7. Efter afkølingen, hæld blandingen i ismaskinen.
8. Mens isen fryser, lav da karamellen: Bland resten af kokosmælken sammen med den sidste spsk. sukker og en knivspids salt i en gryde. Kog blandingen i 3 minutter indtil konsistensen er cremet. Køl herefter ned igen og hæld over den færdige is sammen med pekannødder. Læg herefter isen på frost, så den bliver helt frossen.

Kilde: Bbcgoodfood.com 

Appelsin- og chokoladeis med knas 

Appelsin- og chokoladeis med knasIngredienser:
– 150 gram sukker
– 4 æggeblommer, pasteuriserede
– 500 gram kvark, 0,3 procent
– 3 æggehvider, pasteuriserede
– 2,5 deciliter piskefløde, 38 procent
– 2 spsk. appelsinskal, fintrevet
– 75 gram mørk chokolade, grofthakket (gerne 70 procent kakao)
– 100 gram makroner, grofthakkede
– 50 gram marengs, grove stykker
– Chokolade og blade af citronmelisse til pynt 

Sådan gør du:
1. Start med at piske sukker og æggeblommer sammen, og tilsæt herefter kvark.
2. Pisk æggehviderne til de er stive.
3. Pisk fløden til flødeskum.
4. Tilsæt flødeskummet til æggemassen med kvark og herefter æggehviderne lidt ad gangen.
5. Del blandingen i to. Tilsæt appelsin til den ene og chokolade i den anden.
6. Tag en bageform og læg halvdelen af makronerne som bund. Hæld appelsin-blandingen over.
7. Drys marengs-stykkerne over appelsin-blandingen og hæld chokolade-blandingen over marengs-stykkerne.
8. Hæld de sidste makron-stykker på toppen og pres dem lidt ned i blandingen. Sæt herefter i fryseren i minimum 4 timer.
9. Servér med pynt af grofthakket chokolade og blade af citronmelisse.

Kilde: Arla.dk

Chokoladeis med Oreos

Du skal kun bruge i alt 4 ingredienser for at lave denne lækre is.
Med denne opskrift får man en portion på omkring 500 milliliter.

Ingredienser:oreo-is-hjemmelavet
– 1 dåse kokosmælk
– 1/3 kop sukker
– 2 spiseskefulde usødet kakaopulver
– 10 knuste Oreos

Sådan gør du:
1. Bland kokosmælk, sukker og kakaopulver i en blender og blend i 20 sekunder
2. Hæld blandingen i ismaskinens skål og følg herefter ismaskinens anvisninger
3. I løbet af de sidste 5 minutter af isens rotationstid, skal du tilsætte de knuste Oreos
4. Put isen i en plastikbeholder eller fryser, indtil den er klar til at blive spist

Pebermynte-is med chokoladesauce

Pebermynte-is med chokoladesauceIngredienser:
– 2 æg
– 3/4 kop sukker
– Omkring 5 dl. fløde
– 2,5 dl. sødmælk
– 2 teskefulde pebermynteekstrakt
– Mellem 250-300 gram mørk chokoladesauce 
– 1 pakke knuste småkager

Sådan gør du:
1. Pisk æggene i en skål til de er lette og luftige i omkring 2 minutter
2. Pisk sukkeret i blandingen lidt ad gangen og pisk i omkring 1 minut
3. Hæld fløde, mælk og pebermynteekstrakt i blandingen og bland det hele godt sammen
4. Put blandingen i din ismaskine og følg ismaskinens anvisninger
5. Når isen er ved at være færdig, skal du putte de knuste småkager i
6. Tillad derefter isen at afslutte processen
7. Start med at putte en lille del af isen i en beholder og put herefter halvdelen af chokoladesaucen ovenpå
8. Put derefter den resterende del af isen i beholderen med den resterende halvdel af chokoladesaucen ovenpå
9. Frys blandingen indtil den skal spises

Hjemmelavet mint-is med chokoladestykker

Hjemmelavet mint-isIngredienser:
– 400 gram kondenseret mælk
– 500 gram fløde
– 250 ml. mælk
– 2 teskefulde vaniljeekstrakt
– ½ teskefuld mynteekstrakt
– 5 dråber grøn frugtfarve
– 100 gram chokolade 

– En smule salt

Sådan gør du:
1. Bland alle ingredienser undtagen chokoladen i en stor skål og rør godt rundt
2. Hæld blandingen i din ismaskine og følg producentens anvisninger
3. 5 minutter før isen er færdig, skal du smelte chokoladen i din mikrobølgeovn. Put langsomt chokoladen ned i ismaskinen
4. Isens og chokoladens temperaturforskel vil få chokoladen til at hærde og knække og skabe lækre chokoladestykker. Dette bliver kaldt for stracciatella
5. Put isen i en fryserbeholder og frys isen indtil den er hård. Dette tager omkring et par timer

Tyggegummi-is
Tyggegummi-is

Ingredienser:
– 3 dl. fløde
– 2 dl. sødmælk
– 70 gram tyggegummi (ikke sukkerfrit)
– Evt. 3 ml. tyggegummiekstrakt, hvis du ikke vil bruge almindeligt tyggegummi
– 200 gram rørsukker
– 6 pasteuriserede æggeblommer
– Evt. frugtfarve

Sådan gør du:
1. Hæld mælk og fløde i en gryde og bring det i kog. Når blandingen koger, skal den tages væk fra varmepladen
2. Hæld tyggegummiet (eller tyggegummiekstrakten) i blandingen og lad det være i cirka 10 minutter
3. Hæld blandingen i en si og put det i en skål
4. Bland sukker og æggeblommer godt sammen
5. Når det er blandet sammen, skal du hælde blandingen med tyggegummi i og blande begge blandinger godt sammen
6. Varm blandingen i en gryde på 40 grader
7. Put blandingen i køleskabet, indtil den er kold
8. Hæld blandingen i din ismaskine i omkring 50 minutter (afhængig af ismaskinen)
9. Put isen i en beholder og tilsæt eventuelt lidt frugtfarve
10. Put beholderen i fryseren, indtil isen skal spises

Peanutbutter-is

Peanutbutter isIngredienser:
– 2 dl. piskefløde
– 2 dl. græsk yoghurt
– 4 æggeblommer
– ½ dl. sukker
– ¾ dl. peanutbutter 
– 1 lime

Sådan gør du:
1. Pisk fløden indtil den er stiv og luftig
2. Bland den græske yoghurt i fløden
3. Tag en anden skål og pisk æggeblommerne indtil de er luftige
4. Bland peanutbutter sammen med æggeblommerne
5. Bland begge blandinger sammen og tilsæt lidt limesaft
6. Put blandingen i din ismaskine og følg maskinens anvisninger
7. Når isen er færdig puttes den i fryseren, indtil den skal spises

Vaniljeis 

Vanilje isMed denne opskrift får du omkring 1 liter is.

Ingredienser:
– 2 ½ dl. mælk
– 2 ½ dl. piskefløde
– 1 vaniljestang
– 150 gram flormelis
– 6 æggeblommer

Sådan gør du:
1. Varm fløde, mælk og vaniljestang op i en gryde. Husk at rør i blandingen
2. Tag gryden væk fra varmepladen, inden blandingen begynder at koge
3. Bland sukker og æggeblommer sammen og pisk indtil det er luftigt
4. Tag vaniljestangen væk fra mælke- og flødeblandingen
5. Bland mælke- og flødeblandingen sammen med æggeblommerne og pisk det godt sammen
6. Varm blandingen op ved svag varme, indtil den har opnået den rette konsistens
7. Lad cremen blive kold igen
8. Put den kolde blanding i din ismaskine og følg herefter ismaskinens anvisninger


Disse testkilder har vi gennemgået i ismaskine testen: testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugermagasinet Tænk har gennemgået 20 ismaskiner i deres test. I testen har de bedømt de forskellige modeller ved at lave tre forskellige slags is: Vaniljeis, youghurtis og citronsorbet. De forskellige slags is er lavet to gange med hver maskine, og er blevet bedømt af Tænk.dk’s tre test dommere. De bedømte derefter isens kvalitet ved at vurderer isens konsistens, smag og udseende.

Maskinerne blev generelt bedømt efter deres evne til at fremstille is, brugervenligheden og konstruktion, samt energi og støjniveau.

Du kan læse testen her på Tænks hjemmeside. Det kræver dog, at du har et betalt abonnement at få fuld adgang.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har testet 19 ismaskiner. I deres test blev OBH Nordica 6616 Ice Cream Box kåret som den bedste ismaskine. Den fik en score på 82 points, hvilket var den højeste karakter, der blev givet i testen. Den bedste ismaskine med kompressor blev DeLonghi Il Gelataio ICK5000, som fik en samlet score på 80 points.
Læs hele ismaskine testen her. Det kræver et betalt abonnement, at læse hele testen på deres hjemmeside.

Gastromand.dk 🇩🇰
På gastromand.dk, som er en blog om finere madlavning og drinks, har de testet Wilfa ICM-C15 og Nemox Gelatissimo Exclusive. De har i testen sammenlignet og vurderet alt fra kvalitet af isen til, hvilket ekstraudstyr, der medfølger. I testen fandt de begge maskiner meget jævnbyrdige. Læs hele deres test gratis her. Gastromand.dk har også foretaget en grundig gennemgang og vurdering af ismaskinen Sage BCI600, som kan læses her.

Dinside.no 🇳🇴
Det norske forbrugermagasin Dinside.no har lavet en gennemgående test af Wilfa ICM-C15. I testen lavede de yoghurtis, flødeis og sorbet. Læs hele testen her. Du kan også se en video fra testen på hjemmesiden.

Louisesmadblog.dk 🇩🇰
Denne blog drives af madbloggeren Louise. På bloggen deler hun alt om mad og opskrifter. Desuden tester hun nogle gange forskelligt køkkenudstyr. I nedenstående artikel har hun testet Nemox Gelato Grand ismaskine. Artiklen giver en god beskrivelse af fordele og ulemper ved maskinen. Læs hele hendes test her.

T3.com 🇳🇴
Det store engelske gadget magasin T3, har udfærdiget en artikel, hvor de beskriver en række forskellige ismaskiner. Her giver de ismaskinerne en samlet karakter fra 1 – 5. Du kan læse hele deres test gratis her.

Familiejournal.dk 🇩🇰
Ugebladet Familie Journal har foretaget en test af fire forskellige ismaskiner. Testpanelet har givet dem points for funktionalitet, indfrysningstid og for, hvor nemme de er at rengøre. Du kan læse hele artiklen her.

Politiken.dk 🇩🇰
Levnedsmiddeltekniker og mejerist Lone Lydal har for Politiken foretaget en test af ismaskiner. Hun har i testen taget højde for funktionalitet, indfrysningstid og det færdige resultat. Du kan læse hele testen på Politiken her.

Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no har foretaget en dybdegående test af Wilfa ICM-C15 på deres hjemmeside. Du kan læse hele testen gratis ved at klikke her. Den blev som den eneste ismaskine i Klikk´s test bedømt til 6 stjerner.

ETM Testmagazin 🇩🇪
ETM udfører omfattende tests af stort set alt, hvad man kan komme i berøring med som forbruger, og de vægter objektivitet, præcision og gennemsigtighed meget højt i alle deres tests. ETM har testet otte ismaskiner med selvstændig kompressor og du kan finde testen her.

Guter Rat 🇩🇪
Guter Rat er et uafhængigt tysk forbrugermagasin, som foretager tests af diverse forbrugerprodukter og som udgiver information og gode råd (heraf navnet Guter Rat) om pengeinvesteringer og pensionsbestemmelser, aktuelle juridiske spørgsmål, medicin, rejse og familie og husholdning. Magasinet har foretaget et test af fire ismaskiner med selvstændig kompressor og du kan læse testen her.

Haus & Garten 🇩🇪
Dette tyske hus- og havemagasin beskæftiger sig med alt inden for have, husholdning og forbrugerstof. Magasinet tester af og til også produkter, og her er der tale om en test af 5 ismaskiner. Du kan læse hele testen her. Bemærk venligst, at det kræver betaling at få adgang til hele artiklen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse