Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Ekstern harddisk test-guide: Vores vurdering af de bedste eksterne harddiske baseret på tests og anmeldelser

Har du nogensinde stået over for det mareridt, at din computer pludselig går ned, og alle dine vigtige filer og billeder er væk? Det er et skræmmende scenarie, der desværre sker for mange.

Med en ekstern harddisk er du i langt højere grad sikret. Så kig med herunder og se alle modellerne, så du finder den bedste løsning til dine behov. Vi giver også tips til, hvordan du kan beskytte dig mod ransomware – en stigende trussel i den digitale verden.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

award

Samsung Portable SSD T7 » 834 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

ekstern harddsik med kombination af sikkerhed, design og ydeevne

Samsung Portable SSD T7
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Samsung Portable SSD T7 for dens afbalancerede kombination af sikkerhed, design og ydeevne, da den tilbyder et overbevisende udvalg af funktioner. Med sin fingeraftrykslæser og robuste sikkerhed er dine data godt beskyttet, selv om det i starten kan virke besværligt at registrere fingeraftryk eller indstille en adgangskode. Det slanke og elegante design er en opgradering, som gør den både bærbar og diskret.

Derudover er den stødsikker, USB-busdrevet og tilbyder hurtige dataoverførselshastigheder. Selvom den mangler USB-C 3.2 Gen 2-porte, er den dog pålidelig med en solid aluminiumskonstruktion og temperaturkontrol. Den er kompatibel med forskellige enheder og er en alsidig opbevaringsløsning til vigtige filer, der tilbyder både sikkerhed og stil i en kompakt løsning.

Fordele

 • pros Nem opsætning og firmwareopdateringer
 • pros To kabler inkluderet (type A til C, type C til C)
 • pros Meget kompakt
 • pros Op til 2 TB kapacitet

Ulemper

 • cons Uden USB-C 3.2 Gen 2-porte vil den fungere stort set som T5

Det amerikanske magasin The Verge roser især Samsung Portable SSD T7 for sin høje grad af sikkerhed: ”A good portable SSD should be small, fast, and able to connect to devices through the almighty USB-C port. Samsung’s new T7 Touch checks all of those boxes, plus another big one: it’s more secure than your average SSD.”

Den eksterne harddisk er kompatibel med både Mac, Android og spillekonsoller og har desuden smarte ekstrafunktioner som indbygget fingeraftrykslæser og adgangskode.


Det skal du vide, før du køber Samsung Portable SSD T7

Derfor anbefaler vi Samsung Portable SSD T7

Samsung Portable SSD T7 har fingeraftrykslæser og opdateret sikkerhed, så kun du kan bruge dit eksterne drev. Det betyder dog også, at du er nødt til at registrere dine fingeraftryk og låse drevet op, før det tages i brug. Der er selvfølgelig også mulighed for at tilknytte et kodeord i tilfælde af, at dit fingeraftryk ikke kan læses.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du kommer til skade med fingrene, så dine aftryk ikke kan læses (f.eks. ved skrammer), og du har glemt dit kodeord, er det ikke muligt for dig at nulstille drevet. Når drevet ikke er låst op, kan dokumenter og filer derpå ses, men ikke redigeres.

Samsung Portable SSD T7 er tyndere og smartere i design end sin forgænger, men lever op til de samme standarder med performance. Med lidt mindre plads, men med en pris, der matcher, er Solid State Drive perfekt til dig, der har brug for at opbevare en række vigtige dokumenter eksternt fra din computer.

Samsungs software er nem at bruge, og drevets smarte design, der matcher sine forgængere, kan let pakkes sammen i en taske eller gemmes væk, når du ikke bruger det. Med sin lille størrelse vil du stort set ikke bemærke drevet, og du kan bruge det, uden at genere hverken dine omgivelser, orden eller æstetik.

Mere om Samsung Portable SSD T7

Samsung Portable SSD T7 er stødsikkert, så du kan vide dig 100% sikker med produktet! Drevet bruger en USB-bus som strømkilde, og er dermed nem og hurtig at lade op f.eks. i tasken, hvis du har en kompatibel powerbank.

T7 lyser med LED, så du kan følge med i, hvad drevet gør, og hvor fingeraftrykslæseren befinder sig. Drevets format svarer omtrent til et kreditkort, og aluminiumkonstruktionen tillader det at lægge godt i hånden og helt og aldeles umærkbart i en taske.

Drevet kan overføre enorme filer på ganske få sekunder, og det holdbare design og det høje fokus på sikkerhed sørger for, at alt, du lægger på drevet, bliver holdt sikkert, til du skal bruge det igen. Der kan både gemmes arbejdsdokumenter og billedfiler på drevet, men også spilfiler, film eller personlige dokumenter.

Gå til den billigste forhandler
award

Seagate Backup Plus Ultra Touch » 1.020 Kr. hos Proshop.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

ekstern harddisk med lavt energiforbrug

Seagate Backup Plus Ultra Touch
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Seagate Backup Plus Ultra Touch får ros fra både eksperter og brugere, primært på grund af dens kompakte dimensioner og hurtige dataoverførselsfunktioner, der fremhæver dens egnethed til mobil brug takket være dens lille, lette form og inkluderede USB-C-kabel. Den udmærker sig især inden for databeskyttelse og tilbyder en kapacitet på 1 TB med avanceret password-sikkerhed og 256-bit AES-hardwarekryptering. Desuden understøtter den problemfrit både PC- og Mac-platforme og tilbyder alsidighed gennem USB-C- og USB 3.0-forbindelser.

Ikke desto mindre er det vigtigt at bemærke visse ulemper, såsom dens noget glatte struktur og lejlighedsvise præstationsbegrænsninger under omfattende kopierings-/skrivningsopgaver. På trods af begrænsningerne mener vi, at Seagate Backup Plus Ultra Touch med sin blanding af bekvemmelighed, sikkerhed og overordnede ydeevne fortsat er et solidt valg for en bred vifte af brugere, herunder professionelle, sikkerhedsbevidste personer, studerende og almindelige forbrugere, der søger pålidelig ekstern lagring.

Fordele

 • pros Originalt design med stofelementer
 • pros Lavt energiforbrug, ingen strømforsyning påkrævet
 • pros Praktisk sikkerhedssoftware inkluderet
 • pros Hardware -kryptering

Ulemper

 • cons Ydeevne svagheder i store kopi- / skriveprocesser
 • cons Glat overflade

Seagate Backup Plus Ultra Touch er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer PCmag.com, Testberichte.de, Tomshardware.com og PCworld.com. Alle eksperter er glade for den eksterne harddisk, som de har givet en god bedømmelse.

Det har de blandt andet gjort på grund af harddiskens kompakte størrelse og hurtige dataoverførsel. Til gengæld er de mindre vilde med, at Seagate Backup Plus Ultra Touch er en smule glat at røre ved.


Det skal du vide, før du køber Seagate Backup Plus Ultra Touch

Kompakt ekstern harddisk med hurtig dataoverførsel, ifølge eksperterne

Ifølge de fire ekspertkilder er Seagate Backup Plus Ultra Touch en god ekstern harddisk, der vil passe til de fleste brugeres ønsker og behov. Eksempelvis skriver eksperterne fra PCmag.com, at harddisken er lille og let, så den er nem at have med på farten.

Det er eksperterne fra Testberichte.de og Tomshardware.com enige i og forklarer yderligere, at Seagate Backup Plus Ultra Touch er forsynet med et USB-C-kabel. PCworld.com skriver desuden, at den eksterne harddisk er en god performer og har en hurtig dataoverførsel.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Seagate Backup Plus Ultra Touch. Dog nævner de, at det er ærgerligt, at harddisken ikke har nogle gummifødder.

Beskyt dine filer

Med Seagate Backup Plus Ultra Touch får du en ekstern harddisk, der giver mulighed for at gemme alle dine vigtige data. Harddisken har en kapacitet på 1 TB, men den kan også fås med andre kapaciteter.

Derudover kommer harddisken med en avanceret kodeordsbeskyttelse samt en 256 AES-hardwarekryptering. Det sørger for, at alle dine private data er sikre, så der ikke er andre, der kan få adgang til dem.

Fungerer med både PC og MAC

Seagate Backup Plus Ultra Touch kan bruges lige så snart, den erpakket ud. Harddisken er nemlig kompatibel med både PC og Mac. Det gør, at du ikke skal installere nogen drivere, samt at enheden ikke skal installeres igen.

Endvidere er harddisken kompatibel med USB-C og USB 3.0, hvilket altid er en fordel. Selve harddisken vejer desuden blot 151 gram, så den kan sagtens tages med på farten.

Gå til den billigste forhandler
award

WD My Book 8TB » 1.418 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

ekstern harddisk med adgangskodebeskyttelse

WD My Book 8TB
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

WD My Book 8TB fås i størrelser op til 8TB og har en USB 3.0-grænseflade, som sikrer, at du ikke løber tør for plads til dine fotos, videoer og dokumenter. Det, der adskiller den fra mængden, er desuden WD Backup-programmet, der giver ro i maven ved at forhindre datatab.

En anden funktion, vi sætter pris på, er muligheden for at tilpasse automatiske sikkerhedskopier, hvilket giver dig fuld kontrol over din datahåndtering. Desuden styrker inkluderingen af Acronis True Image WD Edition yderligere mulighederne for datagendannelse, hvilket vi finder betryggende. Selvom den er lidt klodset, som nogle eksperter bemærker, kan man ikke overse bekvemmeligheden ved en ekstern harddisk med adgangskodebeskyttelse, der er klar til brug. WD Security-softwaren tilføjer et ekstra lag af sikkerhed, og muligheden for automatisk oplåsning på din computer forbedrer brugervenligheden yderligere. Med aktiv 256-bit AES-hardwarekryptering forbliver dine data godt beskyttede.

Konklusionen er, at WD My Book 8TB er en god mulighed for dig der søger en budgetvenlig ekstern harddisk med høj kapacitet og robuste sikkerheds- og databackupfunktioner, på trods af dens relativt større fysiske størrelse.

Fordele

 • pros Adgangskodebeskyttelse og 256-bit AES-hardwarekryptering
 • pros Plug-and-play-betjening
 • pros Kensington -lås
 • pros Godt softwareudstyr

Ulemper

 • cons En smule klodset

WD My Book 8TB er blevet testet og anmeldt af de fire ekspertkilder PCmag.com, Lifewire.com, Cloudwards.net og Thewirecutter.com. Alle ekspertkilder er begejstrede for den eksterne harddisk, som de har givet en god bedømmelse.

Det er blandt andet på grund af modellens hurtige overførselshastigheder og høje lagerkapacitet. Selvom eksperterne generelt er vilde med WD My Book 8TB, nævner de også, at den eksterne harddisk er forholdsvis stor.


Det skal du vide, før du køber WD My Book 8TB

Eksperterne: Budgetvenlig ekstern harddisk med meget lagerplads

Ifølge de fire ekspertkilder er WD My Book 8TB en ekstern harddisk, der er et godt valg for de fleste forbrugere. Eksempelvis skriver eksperterne fra PCmag.com, at det er ”en god og budgetvenlig ekstern harddisk”, der kan bruges til opbevaring af alt lige fra billeder til musik, videoer samt meget mere.

Det er eksperterne fra Lifewire.com enige i og forklarer, at WD My Book 8TB er forsynet med masser af lagerplads, så det skal du ikke bekymre sig om. De er ydermere imponerede over den eksterne harddisks hurtige overførselshastigheder, der ”er hurtigere end gennemsnittet”.

Eksperterne fra Cloudwards.net hæfter sig desuden ved, at modellen er forsynet med sikkerhedsfunktioner såsom en adgangskode, hvilket også bliver nævnt flere gange af Thewirecutter.com. Til gengæld er flere ekspertkilder mindre begejstrede for, at man skal gøre brug af ekstern strøm, for at harddisken virker.

Praktisk ekstern harddisk med mulighed for gendannelse af data 

WD My Book 8TB er en ekstern harddisk, der fås i kapaciteter på op til 8 TB kapacitet og tilsluttes med hjælp fra et USB 3.0-interface. Modellen kommer med programmet WD Backup, så du trygt kan stole på, at du ikke mister billeder, videoer, dokumenter m.m.

Der er desuden mulighed for at konfigurere den eksterne harddisk, så den automatisk arbejder ud fra et bestemt skema. Det vil sige, at du selv kan vælge, hvor ofte dine filer skal sikkerhedskopieres.

Takket være programmet samt Acronis True Image WD Edition får du en backuprutine, der hjælper med at gendanne data, hvis der er noget, som forsvinder fra din computer.

Brugervenlig harddisk med kodeordsbeskyttelse 

Med WD My Book 8TB får du en brugervenlig ekstern harddisk, der er klar til brug lige efter køb. Du kan derfor begynde at overføre filer lige med det samme.

Den eksterne harddisk leveres med software, der sørger for at beskytte al din data. Den kommer blandt andet med WD Security, der hjælper med at holde filerne sikre. Du skal blot aktivere kodeordsbeskyttelsen og vælge din egen adgangskode.

Hvis du ønsker hurtig adgang til filerne, kan du konfigurere WD Security til pr. automatik at låse harddisken op på din computer, så du ikke behøver at angive adgangskoden hele tiden. Harddisken har ydermere en aktiv 256-bit AES hardware-kryptering.

Gå til den billigste forhandler

Verbatim Store 'n' Go  » 941 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

hurtig og kompakt ekstern harddisk

Verbatim Store 'n' Go 
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Verbatim Store ‘n’ Go tilbyder en farverig og kompakt ekstern harddiskløsning med en kapacitet på 1 TB. Dens pålidelige Samsung-standarddisk og USB3-interface leverer prisværdig ydelse til en overkommelig pris. Den indeholder Nero BackItUp & Burn Essentials-software til alsidige backup-muligheder og dvd-brænding.

Mens det børstede aluminiumsdesign og USB 3.2 Gen 1-forbindelsen sikrer hurtige dataoverførsler, er det vigtigt at bemærke afhængigheden af et USB-A-kabel, som kan kræve adaptere til moderne enheder. Alt i alt mener vi, at Verbatim Store ‘n’ Go er et attraktivt og praktisk valg til stilfuld og budgetbevidst bærbar lagring.

Fordele

 • pros Meget hurtig
 • pros Let at bruge
 • pros Lille fodaftryk (kompakt)
 • pros Med Nero BackItUp & Burn Essentials

Ulemper

 • cons Kun USB-A tilslutningskabel

Kapaciteten er på 1 TB og modellen udmærker sig ved at kunne fås i mange forskellige farver. Det er forfriskende i et marked, hvor de fleste eksterne harddiske er ret kedelige at se på.


Det skal du vide, før du køber Verbatim Store 'n' Go 

Verbatim Store ‘n’ Go er lille og praktisk

Med beskedne dimensioner på blot 15 x 80 x 121 millimeter og en vægt på bare 150 gram er Verbatim Store ‘n’ Go ”et fantastisk transportabelt lager” vurderer Ekspert Reviews, og giver den lille eksterne harddisk 5 stjerner ud af 5 mulige.

Klassiske komponenter holder prisen i bund

Indmaden i Verbatim Store ‘n’ Go baserer sig på er en standarddisk fra Samsung (HN-M500MBB). Det er en velgennemprøvet mærkevare, som har været på markedet et stykke tid, og derfor giver et rigtig godt forhold mellem pris, kvalitet og ydelse.

Omdrejningstallet på 5400/minut giver en moderat datahastighed, som dog er uden flaskehalse takket være USB3-interfacet. Alt i alt rigtig god ydelse til prisen.

Bundlet med Nero Essentials

Verbatim Store ‘n’ Go er bundlet med Nero BackItUp & Burn Essentials, som er et stykke software med mange anvendelsesmuligheder. Her kan du blandt andet foretage backup, både som totalbackup eller automatisk løbende backup, hvor du selv bestemmer frekvensen og hvilke filer, der skal sikres.

Softwaren kan også assistere med brænding af DVD’er, hvis du foretrækker mere permanente kopier af dine vigtigste data.

Gå til den billigste forhandler

SanDisk Extreme PRO Portable SSD - 1TB » 1.209 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

vandtæt og stødsikker ekstern harddisk

SanDisk Extreme PRO Portable SSD - 1TB
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB imponerer over hele linjen og får ros fra ekspertkilder. Eksperterne hylder den kollektivt som en af de bedste eksterne harddiske, der findes, med henvisning til dens enestående ydeevne, praktiske design og robuste konstruktion.

Den tilbyder bl.a. lynhurtige dataoverførselshastigheder via en USB-C 3.1-grænseflade med stødbeskyttelse, så den er pålidelig, når du er på farten. Selvom nogle af konkurrenterne måske er lidt hurtigere, mener vi, at denne SSD giver en alsidig og højtydende lagringsløsning, på trods af de kortere kabler og potentielle ekstraomkostninger til specifikke opsætninger.

Fordele

 • pros Avanceret USB 3.2 Gen 2x2
 • pros Vandtæt og stødsikker
 • pros Reference-mistænkt tempo
 • pros 256-bit AES hardware kryptering
 • pros Godt udvalg af kapaciteter

Ulemper

 • cons 2x2 udvidelseskort koster ekstra,
 • cons Leveres med korte kabler

SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, hvilket inkluderer PCworld.com, Techradar.com, Cnet.com, PCmag.com og Techadvisor.co.uk. Alle eksperter er begejstrede for den eksterne harddisk, som de har givet en god bedømmelse.

De har testet harddisken ud fra ydeevne, design, funktioner m.m., hvorefter de har givet en vurdering af modellen.


Det skal du vide, før du køber SanDisk Extreme PRO Portable SSD 

En af de bedste eksterne harddisk på markedet, ifølge eksperterne

Ifølge de fem ekspertkilder er SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB en ekstern harddisk, de fleste vil elske at have lige ved hånden.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Techradar.com, at dette ”er en af de bedste eksterne harddisk på markedet” takket være dens optimale performance. Den gode performance bliver der ligeledes lagt vægt på i anmeldelsen fra Cnet.com.

Flere eksperter er enige i dette, hvor PCmag.com forklarer, at SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er designet på en praktisk måde. Det sikrer, at den er nem at holde på, når man er på farten, hvilket Techadvisor.co.uk også fremhæver. Til gengæld mener de, at den er en smule dyr.

En anden ting, som eksperterne fra PCmag.com bemærker, er, at SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB næsten er den hurtigste SSD-harddisk. Dog er den en smule langsommere end eksempelvis en model fra Samsung, hvilket man bør være opmærksom på.

Tag data med på farten

Med SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er der mulighed for at tage sin data med på farten nemt og hurtigt. Harddisken er forsynet med en kapacitet på 1 TB. Dog er det muligt at få denne model med andre kapaciteter.

Derudover har SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB en hurtig USB-C 3.1 interface samt op til 1.050 MB/s, så man er sikret hurtige overførsels- og reaktionshastigheder. Med denne enhed kan man derfor medbringe alle sine data og få den samme hastighed som eksempelvis med et NVMe-drev.

Robust ekstern harddisk

SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er en robust ekstern harddisk med et solidt kabinet. Kabinettet tilbyder en optimal stødbeskyttelse, hvilket er ideelt, når man er på farten med harddisken.

Sidst men ikke mindst kommer SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB med et medfølgende USB-C-kabel til et USB-kabel. Det vil sige, at man også kan anvende den eksterne harddisk sammen med spillekonsoller eller computere, der ikke er udstyret med en USB-C port.

Gå til den billigste forhandler

LaCie Mobile Drive 2TB » 978 Kr. hos happii.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

ekstern harddisk med hurtig overførselshastighed

LaCie Mobile Drive 2TB
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Elegant design
 • pros Hurtige overførselshastigheder
 • pros One-click-funktion
 • pros Automatisk sikkerhedskopiering
 • pros Kompatibel med flere enheder

Ulemper

 • cons En smule tung
 • cons Toolkit -værktøj kræver et download

Både PCmag.com, Tomshardware.com og Digitalcameraworld.com har testet og anmeldt LaCie Mobile Drive 2TB. Alle ekspertkilder har givet den eksterne harddisk en god anmeldelse, da de mener, at den passer til de fleste forbrugere.

Blandt andet skriver eksperterne, at en af de største fordele ved LaCie Mobile Drive 2TB er, at den er udformet i et pænt design og kommer med hurtige overførselshastigheder. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at LaCie Mobile Drive 2TB er forholdsvis dyr i forhold til, hvad man får.


Det skal du vide, før du køber LaCie Mobile Drive 2TB

Eksperterne: Ekstern harddisk, der fungerer godt til de flestes behov 

Ifølge de tre ekspertkilder er LaCie Mobile Drive 2TB en ekstern harddisk, der fungerer godt og kan opfylde de flestes behov. De mener desuden, at den ser godt ud, hvor eksperterne fra PCmag.com forklarer, at ”både dens design og performance er lige som, det skal være”. De forklarer ydermere, at harddisken er rettet mod macOS-brugere, men kan bruges af enhver, ”som ønsker en gadget med stil”.

Dette er eksperterne fra Tomshardware.com enige i og nævner, at LaCie Mobile Drive 2TB er forsynet med en god kapacitet og hurtige overførselshastigheder, hvilket altid er et plus.

Dog mener de, at hvis man er ligeglad med designet og ikke ønsker en måneds gratis Adobes Creative Cloud, findes der andre gode muligheder på markedet. Digitalcameraworld.com hæfter sig ved præcis det samme, men nævner også til sidst i anmeldelsen, at den kommer med en nem sikkerhedskopiering.

Ekstern harddisk med meget lagerplads og hurtige overførselshastigheder

Med LaCie Mobile Drive 2TB får man en ekstern harddisk, der benytter sig af USB-C 3.1 Gen2. Det betyder, at overførselshastigheden er hurtig og stabil, så det ikke tager særlig lang tid. På grund af den store lagerplads er der plads til både billeder, musik, dokumenter m.m.

Man er derfor sikret en ekstern harddisk, hvor man hverken skal bekymre sig om hastigheden eller opbevaringspladsen. Den er desuden fremstillet i et diamantskåret design, der gør modellen mere stilren og elegant sammenlignet med andre eksterne harddisks på markedet.

Nem sikkerhedskopiering og automatisk sikkerhedskopieringssoftware 

Den eksterne harddisk er kompatibel med både Windows, Mac, USB-C og USB 3.0, så man er sikret en nem adgang. Med den automatiske sikkerhedskopieringssoftware er man sikret en nem sikkerhedskopiering, der gør opbevaringen af ens filer problemfri.

Der er desuden mulighed for at gøre brug af den nemme one-click-funkion, når man ønsker at sikkerhedskopiere sine data, hvis man ikke ønsker at gøre brug af den automatiske funktion.

Gå til den billigste forhandler

Samsung 860 EVO 2.5" SSD » 763 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

højt anbefalet ssd ekstern harddisk fra samsung

Samsung 860 EVO 2.5
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Usædvanligt hurtig
 • pros Lang levetid
 • pros Rimelig pris

Ulemper

 • cons Beskeden hastighed til sekventiel skrivning

Den forventede levetid på 860 EVO SSD er på omkring 1.500.000 timer, så der er overhovedet ikke nogen grund til at frygte, at drevet lige pludselig går død eller holder op med at virke, så længe der bliver passet godt på det. Hvis man altså bare sørger for at pakke det ordentligt sammen, burde drevet holde sig godt og stabilt mange år frem.


Det skal du vide, før du køber Samsung 860 EVO 2.5" SSD

Derfor anbefaler vi Samsung 860 EVO SSD

Samsung 860 EVO er en lidt anden model end de to foregående, idet den ikke ser lige så smart og lækker ud. Men anmeldere er begejstrede for drevet alligevel, og Techradar roser 860 EVO ved at kalde det ”An exceptional evolution of Samsung’s budget SSD line”.

Af udseende er Samsung 860 EVO ikke noget særligt – men det er heller ikke designet, der er det vigtigste. Sat til en moderat pris er dette drev et ganske fint et til dem, der bare gerne vil have et SSD, der fungerer, som de skal, og har den nødvendige plads.

Samsung 860 EVO er et ganske fint Solid State Drive med et robust udseende, der stadig præsterer med hurtig overførsel af dokumenter og en udmærket makskapacitet for indhold. Drevet er ikke designet til at se godt eller smart ud på skrivebordet, men til at udfylde en funktion og gøre det til perfektion.

Drevet kan nemt gemmes af vejen i computertasken i en lille sidelomme, og kan sågar puttes i lommen, hvis man skal fragte større dokumenter fra A til B. Drevet er en smule tungere, idet det ikke er designet til at være stilfuld, men derimod holdbart, men vejer stadig under 70 gram.

Det er Samsung, der står bag 860 EVO SSD, og firmaet har de sidste mange år brillieret med SSD’er. Fra dem kommer høj kvalitet og pålidelighed, og du kan vide dig sikker med, at dine dokumenter ligger godt og trygt i dette eksterne drive.

Mere om Samsung 860 EVO SSD

Samsung 860 EVO SSD har TRIM support og en Auto Garbage Collection-algoritme, og drevet er designet til at kunne præstere helt exceptionelt. Hvis man sætter funktionalitet og praksis højest, så er det dette drev, man leder efter!

Uden et overdrevet smart eller futuristisk design har Samsung 860 EVO SSD en form for teknisk minimalisme over sig. Det er ikke designet til at være pynt på bordet, men til at blive taget i brug og opbevare dine vigtige dokumenter, så du altid ved, hvor de er gemt. Drevet tillader dig at opbevare stort set hvad som helst, uanset om det er film til ferien, vigtige arbejdsdokumenter eller fortrolige papirer. Drevet kan gemme dokumenter såvel som andre filer, og størrelsen er næsten underordnet, da drevet har den samme imponerende kapacitet som sine forgængere.

Gå til den billigste forhandler

Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1  » 979 Kr. hos iPhonehus lige nu (samarbejde med Pricerunner)

lynhurtig ekstern ssd harddisk med kryptering

Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Lavt strømforbrug
 • pros Ingen varmeudvikling
 • pros Relativt hurtig ydeevne

Ulemper

 • cons Ydeevne falder lidt
 • cons Mens du skriver

At have et mobilt lager, der fungerer ved en høj hastighed er altafgørende for alle, der har brug for at gemme data eller store filer nemt og hurtigt.


Det skal du vide, før du køber Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 

Lynhurtig overførselshastighed og stødsikker 

Ankomsten af USB 3,0 teknologi har gjort det muligt for eksterne enheder at operere med hurtige hastigheder. Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 er hurtigere end konventionelle harddiske, mindre modtagelig for stødskader og bruger mindre strøm.

Techadvisor.co.uk beskriver derfor Samsung T5 som værende et perfekt bevis for dette, da den leverer alle disse ting i en enkelt enhed.

Lille og kompakt med flot og elegant design 

Denne model måler 74 x 57 x 10.5 mm og vejer 51 g. Ifølge Techradar.com er den derfor lille nok til at blive puttet i en bukselomme uden problemer. Modellen er udelukkende fremstillet af metal.

Den er ikke meget forskellig fra T3-modellen bortset fra, at denne ikke har to forskellige farver. At vælge et metallisk chassismateriale sikrer, at enheden indeni forbliver afkølet og øger den samlede robusthed af enheden på samme tid, mener Techradar.com, hvilket bakkes op af Techadvisor.co.uk.

Techadvisor.co.uk bemærker især den lille velcrostop ved kablerne, som en detalje de er særligt begejstrede for.

Med krypteringssoftware og nem tilslutning 

Der er mulighed for at tilslutte T5 til forskellige enheder fra din Mac, computer, smartphone eller noget helt fjerde. Du skal ikke investere i andre adaptere, da det medfølgende USB Type-C til C kabel og USB Type-C til A kabel sørger for en nem og hurtig tilslutning.

Som standard indeholder denne model en krypteringssoftware, som følger med i prisen. Denne software kan nemt installeres på en computer. Krypteringssoftwaren sikrer, at andre ikke kan få adgang til dine data, hvis de får fat i din eksterne harddisk.

Gå til den billigste forhandler

Hvad du skal overveje, før du køber ekstern harddisk

Kapacitet

At vælge den rigtige kapacitet til en ekstern harddisk afhænger af dine individuelle behov og brug. Til grundlæggende fillagring og sikkerhedskopiering er et drev på 500 GB til 1 TB ofte tilstrækkeligt og velegnet til hverdagsbrugere og studerende. Til mere omfattende mediesamlinger og arbejdsrelaterede data giver 2TB til 4TB-drev rigelig plads. Kreative fagfolk, gamere og dig med omfattende multimediebiblioteker bør vælge 6TB til 8TB-drev for at få plads til større filer og projekter. Virksomheder med omfattende datakrav kan desuden have brug for endnu større kapacitet, f.eks. 10 TB eller mere. Det er vigtigt at vurdere dine specifikke lagringsbehov og fremtidige vækstforventninger for at vælge den ideelle kapacitet til din eksterne harddisk.

Læse- og skrivehastighed

Læse- og skrivehastigheden på en ekstern harddisk måles i megabyte pr. sekund (MB/s) og er en afgørende faktor at overveje, når du skal vælge en ekstern harddisk. Hurtigere læse- og skrivehastigheder bidrager nemlig til hurtigere dataoverførsler og bedre generel ydeevne. Hvis du primært bruger drevet til basale opgaver som fillagring og sikkerhedskopiering, er hastigheder på 100-150 MB/s tilstrækkelige. Til opgaver, der involverer store mediefiler eller hyppige dataoverførsler, skal du derimod sigte efter hastigheder omkring 150-300 MB/s. Kreative fagfolk, gamere og dig, der arbejder med medier i høj opløsning, kan have gavn af endnu hurtigere hastigheder, f.eks. 300 MB/s eller mere, for at sikre problemfri redigering, gaming og dataadgang. I sidste ende bør valget være i overensstemmelse med dine specifikke brugskrav og dit budget.

Grænseflade og tilslutningsmuligheder

Grænsefladen bestemmer, hvordan drevet forbindes til din computer eller enhed, hvilket påvirker dataoverførselshastigheder og kompatibilitet. Almindelige grænseflader omfatter USB, som er alsidigt og bredt kompatibelt, men kan tilbyde forskellige hastigheder (USB 2.0, 3.0, 3.1 eller USB-C), og Thunderbolt, som er kendt for sine højhastighedsdataoverførselsfunktioner, der er ideelle til professionel brug. For maksimal fleksibilitet bør du vælge et drev med flere interface-muligheder. Overvej også trådløse eller NAS-drev (Network Attached Storage) til fjernadgang og delingsfunktioner, der er velegnede til samarbejde eller mediestreaming. Sørg for, at grænsefladen og forbindelsen passer til dine enheder og den tilsigtede brug for at sikre problemfri ydeevne og kompatibilitet.

Pris

I det budgetvenlige område omkring 450 kr kan du forvente at finde pålidelige løsninger med moderat kapacitet (typisk 1-2 TB), der er velegnede til grundlæggende fillagring, sikkerhedskopiering og daglig brug. Drevene kan tilbyde anstændige læse-/skrivehastigheder og en standardgrænseflade som USB 3.0 eller 3.1 til generelle opgaver. På den anden side, hvis du er villig til at investere op til 2500 kr i en premium-løsning, får du adgang til højere kapacitet (3TB og derover), lynhurtige læse-/skrivehastigheder, avancerede funktioner som hardwarekryptering og robust byggekvalitet. Premium-drev er ideelle til professionelle, kreativt arbejde, gaming eller enhver, der har brug for ydeevne i topklasse og omfattende lagerplads. Dit valg skal passe til dine specifikke behov og sikre, at du får den bedste værdi for din investering.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Bruger- og ekspertanmeldelser spiller en afgørende rolle, når du skal vælge det rigtige produkt til dine behov. Brugeranmeldelser giver erfaringer fra den virkelige verden og indsigt fra personer, der har brugt produktet, og giver praktisk feedback om dets ydeevne, holdbarhed og brugervenlighed. Ekspertanmeldelser, på den anden side, tilbyder dybdegående analyser og tekniske vurderinger, der ofte sammenligner produkter med industristandarder og konkurrenter. Anmeldelserne fremhæver nøglefunktioner, fordele og ulemper og hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning. Ved at kombinere bruger- og ekspertfeedback får du en omfattende forståelse af, hvordan et produkt fungerer i forskellige scenarier, hvilket i sidste ende kan guide dig mod den bedst egnede løsning til dine specifikke krav og præferencer.

I vores artikel har vi inkluderet evalueringer fra både brugere og eksperter for at give dig en afrundet forståelse af produktets ydeevne og kvalitet.

Gode råd, når du skal vælge ekstern harddisk

Mulighederne er mange, når der skal vælges ekstern harddisk, og det kan måske være en smule uoverskueligt. Hvis du tager udgangspunkt i de produkter, vi har listet her i artiklen, går du ikke helt galt i byen, men der er stadig en del forskellige eksterne harddiske at vælge mellem. Hvis du er i tvivl, kan du læse med her.

Først og fremmest skal du have afdækket dit behov og din brugssituationen. Hvis du forventer at bruge den eksterne harddisk i det daglige som arbejdsdisk, er det klart, at hastigheden bliver en vigtig parameter. Her kan du med fordel se nærmere på eksterne harddiske af SSD-typen. De er markant hurtigere end traditionelle diske, og skal du flytte store filer ofte, kan det virkelig spare tid.

Desværre er SSD-teknologien stadig væsentlig dyrere end traditionelle diske, så her må du overveje behovet kontra budgettet. Du kan eventuelt vælge en SSD-disk med lidt mindre kapacitet end du ellers ville have valgt. Det gør nemlig prisen mere overkommelig.

Fordelen ved SSD-diske er desuden, at de er meget lette, da indmaden kun består af computerchips. Det gør også denne type diske mere resistente overfor stød og slag. Så er din hverdag ”turbulent” og eget omkringfarende, kan det også være et argument for SSD-disken.

Billigere med traditionelle diske til ren backup

Skal du på den anden side kun bruge den eksterne harddisk til backup af vigtige data fra tid til anden, får du mest kapacitet for pengene ved at vælge en traditionel disktype. De fås i både bærbare og stationære modeller. Så valget afhænger lidt af dine behov. Du får mest opbevaringskapacitet ved køb af store stationære eksterne harddiske, men de egner sig ikke til at have med i tasken.

De fleste tilslutter den eksterne harddisk via almindelig USB-forbindelse, og det er standard for alle eksterne diske. Men hvis hastigheden er vigtig, skal du være opmærksom på alternative protokoller som eksempelvis FireWire, Thunderbolt eller eSATA, som understøttes af nogle computere. Har du mulighed for at udnytte disse protokoller, kan du overveje køb af en ekstern harddisk, som understøtter dette.

Hvor stor en disk skal du købe?

Det kan være fristende at købe en meget større ekstern harddisk, end der aktuelt er behov for ud fra devisen om, at behovet måske kan opstå i fremtiden. Det er som udgangspunkt et fornuftigt ræsonnement, men netop computerhardware er konstant i rivende udvikling. Så her er det sjældent en god ide at se alt for langt ud i fremtiden.

Priserne falder konstant, mens standardkapaciteten stiger år for år. Hvis du et par år ude i fremtiden får større lagringsbehov, vil det sandsynligvis være billigere at købe nyt til den tid. På den anden side bør du naturligvis sørge for, at det aktuelle behov er dækket ind så godt og vel. Som med så meget andet, er der ”mængderabat” på lagerkapacitet, hvis du køber større ind. Så det koster sjældent alverden at være fornuftigt dækket ind i forhold til dit nuværende behov.

Der er en del andre overvejelser, du også kan gøre dig før indkøb, men pladsen er ikke til at dække det hele her. Læs eventuelt denne udmærkede artikel fra Alt om Data, som giver flere tips og tricks til valg af harddisk-type og -størrelse.

Slet dine data, før du kasserer harddisken

Teknologien er som allerede nævnt konstant i rivende udvikling. Så levetiden for computerhardware er som regel kun ganske få år. Nye, bedre og billigere produkter kommer på markedet hele tiden, og kravene til ydelse stiger år for år. Ofte kan det ikke betale sig at reparere og opgradere eksisterende hardware, og hvert år kasseres der derfor store mængder computere og harddiske.

Står du i en situation, hvor du skal skifte din gamle hardware ud, skal du være opmærksom på, at dine data følger med på lossepladsen, hvis du ikke aktivt garderer dig. Data fra både indbyggede og eksterne harddiske kan ofte genskabes, selv om du måske har slettet alle filerne og smidt dem i den elektroniske ”papirkurv”.

Det er selvfølgelig ikke et problem i praksis, hvis der udelukkende er tale om computerspil og ufølsomme data. Men har du personlige filer, kan det være en god ide at sikre, at de ikke falder i de forkerte hænder. Problemstillingen kan også opstå, hvis du vælger at returnere et købt produkt til butikken, eller sælger din brugte hardware til tredjemand.

Den bedste løsning er ikke en fuldstændig formatering af harddisken, heller ikke selv om du gentager formateringen en eller flere gange. For selv om det reducerer muligheden for at genskabe data markant, er de først slettet fuldstændigt og helt endegyldigt, hvis du bruger et program, der skriver noget i samtlige lagerenheder på harddisken.

Det er dog kun, hvis du påtænker at smide disken på lossepladsen eller skal levere den tilbage til forhandleren, at du behøver gå så drastisk til værks. Skal disken bruges af et andet familiemedlem eller gives væk til nogen du kender, vil det som regel være nok at formatere den igen en eller flere gangen. Det er forholdsvis ukompliceret at formatere en ekstern harddisk, og det kan gøres direkte fra operativsystemet på computeren. Det tager dog lidt tid, men du kan eventuelt lade computeren arbejde om natten, så det ikke går ud over din egen tid og effektivitet.

Forbrugermagasinet Tænk har i øvrigt skrevet en artikel om sletning af følsomme data, og den kan du eventuelt også tage et kig på, hvis du er usikker på fremgangsmåden.

Har du overvejet din ”digitale arv”?

Før eller siden skal vi alle forlade den fysiske verden. I ”gamle dage” efterlod vi os måske en fysisk arv af en vis værdi, samt måske nogle papirfotos og andre minder af affektionsværdi. I den digitale tidsalder er tingene imidlertid lidt mere komplicerede. Vi efterlader nemlig langt flere aftryk i form af digitale data, og det kan være en overvejelse værd. Der kan måske være ting, du ønsker at holde for dig selv, og der kan også være digitale data i form af billeder, videoer og dokumenter, som du ønsker skal tilfalde dine efterladte.

Ofte vil dine data være passwordbeskyttede, og har du ikke efterladt et ”testamente” med passwords og andre vitale instruktioner, vil dine data være tabt for de efterladte. I denne situation kan den eksterne harddisk være en god og nem løsning på problematikken. Her kan du lagre alle de digitale værdier, som du gerne vil give videre. Sørg for, at disse data ikke er passwordbeskyttede, så de problemfrit kan tilgås af de efterladte.

Også i cyberspace kan der ligge mange data, som enten skal slettes eller håndteres af de efterladte. De fleste online-tjenester giver mulighed for, at man kan give pårørende adgang til data, men det er selvsagt noget, der skal ske på forhånd. Læs eventuelt mere om håndtering af den digitale arv i denne artikel hos Kristeligt Dagblad.

Husk den løbende backup

De fleste af os har før eller siden oplevet tab af vigtige data, og det er en fare, som gradvist vokser i takt med, at en stadig større del af vores data lagres elektronisk. Det er ikke mange år siden, at cd’en eller dvd’en var det foretrukne lagermedie til backup af data, men sådan er det ikke i dag.

Dels har disse lagermedier slet ikke kapacitet nok til nutidens filstørrelser og behov, og dels har det også vist sig, at sådanne diske er fysisk skrøbelige og ikke sikre til lagring ud over ganske få år. I dag vælger en del at lagre vigtige informationer i ”skyen”, dvs. på eksterne servere via internettet, og det er for så vidt også en udmærket og sikker løsning. Problemet er dog, at dataoverførsel som regel går meget langsom, og ikke mindst, at et sådant lager koster penge – løbende.

Her er den eksterne harddisk et godt bud på en både sikker, nem, hurtig og billig oplagringsplads. Uanset hvilken løsning du vælger, at nøgleordet ”redundans” – eller oplagring af de samme data flere steder. Der findes nemlig intet lagermedie, der er 100 % sikkert, men hvis du har dine data flere steder, er det altid muligt at genskabe dem, hvis den ene lagerplads skulle svigte.

Heldigvis er computerens styresystem forberedt for backup, og det er forholdsvis let at sikre sig. Det kan du læse meget mere om i denne artikel fra Alt om Data, hvor de forskellige muligheder er behandlet mere detaljeret. Samme magasin har også en glimrende guide om sikkerhedskopiering fra pc, hvor fremgangsmåden er beskrevet trin for trin.

Eksterne harddiske sikrer dig effektivt mod ransomware

En af tidens værste trusler mod dine data, er den såkaldte ransomware. Det er et ondsindet program, som installerer sig på samme måde som en computervirus. Efter installationen krypterer programmet alle dine data på computeren og afkræver dig en løsesum, før du får dem igen.

Her kan det være en god ide at gemme en sikkerhedskopi af alle dine data på en ekstern harddisk med jævne mellemrum og så tage disken ud af USB-stikket igen og lægge den væk.

Derved er der ikke fysisk forbindelse mellem disken og din computer. Så hvis du får computeren krypteret af ransomware og bliver afkrævet en løsesum, bliver din sikkerhedskopi på den eksterne harddisk ikke ramt. Det sker til gengæld oftest med den sikkerhedskop, du måske har liggende på OneDrive eller Dropbox i skyen, fordi disse tjenester synkroniserer data automatisk.

Så hvis du har foretaget en komplet sikkerhedskopiering af alle vigtige data, billeder og dokumenter til din eksterne harddisk for nylig, kan du bare geninstallere computeren og slippe af med ransomwaren uden at betale. Efter geninstallationen kan du tilslutte den eksterne harddisk og genindlæse din sikkerhedskopi, mens du gælder dig over de penge, du sparede dig selv for at betale i løsesum.

Hvilken størrelse ekstern harddisk skal jeg vælge?

Overvej, hvor meget data du har brug for at gemme eller tage backup af. Hvis du kun har brug for at sikkerhedskopiere dokumenter og et par fotos, kan et drev med mindre kapacitet (f.eks. 500 GB eller 1 TB) være tilstrækkeligt. Hvis du arbejder med store mediefiler, såsom videoer eller billeder i høj opløsning, eller har brug for at sikkerhedskopiere en hel computer, har du måske brug for et drev med større kapacitet (2 TB eller mere).

 • Fremtidig vækst: Tænk over dine fremtidige lagringsbehov. Hvis du forventer, at dine krav til datalagring vil vokse med tiden, er det en god idé at vælge et drev med mere kapacitet, end du har brug for i øjeblikket, for at undgå, at du hurtigt vokser ud af det.
 • Budget: Drev med større kapacitet koster typisk mere. Overvej dit budget, når du træffer din beslutning. Du kan måske finde en balance mellem kapacitet og pris, der passer til dine behov.
 • Bærbarhed vs. stationær: Eksterne harddiske findes i bærbare og stationære versioner. Bærbare harddiske er mindre og mere velegnede til brug på farten, mens stationære harddiske er mere omfangsrige, men ofte har højere kapacitet. Vælg ud fra dine krav til mobilitet.
 • Backup-behov: Hvis du primært bruger drevet til sikkerhedskopiering, skal du overveje, hvor ofte du vil sikkerhedskopiere dine data. Hvis du vil have flere backups eller versionshistorik, har du måske brug for mere plads.
 • Medier og filtyper: Store video-, lyd- eller billedfiler vil kræve mere plads end tekstdokumenter. Overvej, hvilke typer filer du vil gemme.
 • RAID eller redundans: Hvis du opretter et RAID-system eller har brug for redundans til databeskyttelse, skal du bruge flere drev med tilstrækkelig kapacitet.

Kort sagt afhænger størrelsen på den eksterne harddisk, du skal vælge, af dine specifikke krav, herunder dit lagringsbehov, budget og tilsigtede brug. Det er ofte en god idé at vælge lidt mere kapacitet, end du tror, du får brug for, for at imødekomme fremtidig vækst og sikre, at du har nok plads til dine data.

FAQ

Hvad er en ekstern harddisk?

En ekstern harddisk er et stykke udstyr, som du kan tilkoble din computer for at skabe mere lagerplads. Dermed er det altså oplagt at bruge en ekstern harddisk, når computerens interne harddisk er ved at være fuld. Det smarte ved en ekstern harddisk er ligeledes, at den er transportabel.

Hvilke eksterne harddiske er de bedste at købe?

Modellerne SanDisk Extreme PRO Portable SSD 1TB og Samsung Portable SSD T7 er i øjeblikket nogle af de bedste eksterne harddiske på markedet. De har scoret nogle flotte testresultater i en række tests, hvor de blandt andet bliver rost for deres robuste designs.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en ekstern harddisk?

Når du skal købe en ekstern harddisk, bør du først og fremmest overveje, hvor meget plads, du har brug for, at den eksterne harddisk har. Dertil bør du også tjekke, at den enkelte model kan tilkobles til din computer, såvel som at harddisken har en fin hastighed.

Er det pengene værd at købe en ekstern harddisk?

Hvis du er ved at løbe tør for plads på din computer, eller hvis du gerne vil have en ekstern backup til dine filer, så kan det helt bestemt være pengene værd at købe en ekstern harddisk. Det kan være en måde, hvorpå du kan sikre dine vigtigste filer.

Test og anmeldelser af eksterne harddiske anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

PC World

PC World er en del af IDG-koncernen, som driver en række magasiner med fokus på teknologi og elektronik. Magasinet PC World beskæftiger sig primært med soft- og hardware-relaterede emner, og i den amerikanske onlineversion af bladet fandt vi en ret dybdegående test af Samsung T3. En glimrende kilde, hvis du gerne vil se nogle konkrete performance-målinger.

PCworld.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB og Seagate Backup Plus Ultra Touch.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, kan du klikke ind her og her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Ultra Touch, kan du klikke ind her.

Cnet.com

Magasinet Cnet.com er en gren af amerikanske CBS Interactive, og her beskæftiger de sig med alt nyt inden for forbrugerelektronik. Magasinet har millioner af læsere verden over, og er generelt ret anerkendt for sine dybdegående tests. I bladets online-spalter fandt vi blandt andet tests af Samsung T3 og Seagate Backup Plus. Cnet.com har ligeledes testet og anmeldt WD My Passport Wireless Pro og Buffalo MiniStation Thunderbolt.

Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro her.
Læs hele anmeldelsen af Buffalo MiniStation Thunderbolt her.

Cnet.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

PC Advisor/Tech Advisor

PC Advisor er en del af Tech Advisor, som med sine mere end 400.000 medlemmer er en af mastodonterne i computerbranchen. Magasinet, der primært fokuserer på mobiltelefoner, tablets og computere, har bragt flere tests af eksterne harddiske, og her finder vi blandt andet også tests af Samsung Portable SSD T3 og SanDisk Extreme 500 Portable SSD.

Techadvisor.co.uk har ligeledes testet og anmeldt iStorage diskAshur DT, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techadvisor.co.uk har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

PC Magazine

PC Magazine er måske bedst kendt i sin amerikanske udgave, men det findes også i en britisk version med mere fokus på relevante nyheder og tests i forhold til det europæiske marked. Her kan du blandt andet finde en vurdering af SanDisk Extreme 500 med både fordele, ulemper og konklusion. Der er også en række lidt mere dybdegående test af blandt andet Seagate Backup Plus DesktopVerbatim Store ‘n’ GoBuffalo DriveStation og Seagate Backup Plus Portable.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt LaCie Mobile Drive 2TB, WD My Passport Wireless Pro, Buffalo MiniStation Thunderbolt og WD My Book 8TB.

Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro her.
Læs hele anmeldelsen af Buffalo MiniStation Thunderbolt her.
Læs hele anmeldelsen af LaCie Mobile Drive 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af WD My Book 8TB her.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB og Seagate Backup Plus Ultra Touch.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Ultra Touch, kan du klikke ind her.

Thewirecutter.com

Magasinet ”The Wirecutter” er en del af New York Times, hvor redaktører og skribenter arbejder med at finde og udpege de bedste deals inden for forbrugselektronik for dig som forbruger. Magasinet har også haft flere af de listede produkter til test. Hvordan det gik, kan du læse mere om her.

Thewirecutter.com har ligeledes testet og anmeldt WD My Book 8TB, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews

Som navnet antyder, beskæftiger dette magasin sig med ekspertbaserede tests og analyser. Fokusområdet er software og forbrugerelektronik, så selvfølgelig har også eksterne harddiske været i kikkerten hos magasinet. Her kan du blandt andet læse tests af Verbatim Store ‘n’ Go og Seagate Backup Plus Desktop.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Buffalo MiniStation Thunderbolt, som de har givet 3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

TechRadar

Magasinet TechRadar har primært fokus på artikler, anmeldelser og tests af avanceret forbrugerelektronik. De britiske anmeldere har blandt andet haft radaren indstillet på Verbatim Store ‘n’ Go og Buffalo DriveStation, og begge fik ganske fine bedømmelser med sig.

Techradar.com har ligeledes testet og anmeldt iStorage diskAshur DT, WD My Passport Wireless Pro og Buffalo MiniStation Thunderbolt.

Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro her.
Læs hele anmeldelsen af Buffalo MiniStation Thunderbolt her.
Læs hele anmeldelsen af iStorage diskAshur DT her.

Techradar.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Laptopmag

Et britisk magasin, der, som navnet mere end antyder, udelukkende beskæftiger sig med laptop-relaterede emner (samt dog også en smule tablet-relateret stof). Eksterne harddiske er naturligvis relevant tilbehør, og magasinet har blandt andet testet Buffalo Drivestation. Testen er ret dybdegående, og du kan læse den her.

MacWorld

IDG-koncernen driver en række online-magasiner, og et af dem er MacWorld, som udelukkende fokuserer på Apple-relaterede emner. Buffalo DriveStation fungerer godt sammen med Apple-produkter, så den har været i test hos MacWorld. Du kan se den flotte bedømmelse i denne artikel.

PCStats

Det canadisk ejede magasin PCStats beskæftiger sig udelukkende med hardware, herunder naturligvis også eksterne harddiske. I 2016 var det Seagate Backup Plus, der var på testbænken, og resultaterne kan du læse mere om her.

Digitalcameraworld.com

Digitalcameraworld.com er et amerikansk teknikmagasin med fokus på især billeder og fotografering. De anmelder dog også andre elektroniske produkter heriblandt eksterne harddisks. Her har de testet og anmeldt LaCie Mobile Drive 2TB, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

Lifewire.com

Det amerikanske teknikmagasin Lifewire.com ønsker at gøre det nemmere for brugerne at finde produkter, som de bliver glade for. Deres anmeldelser og gode råd vejleder forbrugerne til at finde de rette produkter til hjemmet. De tester blandt andet eksterne harddisk såsom WD My Book 8TB, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Stufftv.com

Stuff.tv er et britisk gadget- og teknikmagasin med et online-univers. Stuff.tv leverer blandt andet anmeldelser af elektroniske produkter. Her har Stuff.tv testet den eksterne harddisk WD My Passport Wireless Pro, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse mere om WD My Passport Wireless Pro, kan du klikke ind her på dette link.

Techhive.com

Det amerikanske teknikmagasin Techhive.com leverer nyheder, anmeldelser og analyser inden for home-teknologi. De skriver om både overvågning, hjemmeunderholdning, gadgets m.m. Techhive.com har blandt andet testet den eksterne harddisk WD My Passport Wireless Pro, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tomshardware.com

Det amerikanske teknikmagasin Tomshardware.com hjælper forbrugerne med at købe den bedste hardware til hjemmet. Desuden fokuserer magasinet på, at man kan finde hjælp til at bygge den bedste computer med alt det nødvendige udstyr. Derfor anmelder og tester de produkter såsom eksterne harddisks. I denne omgang har Tomshardware.com testet LaCie Mobile Drive 2TB, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

Tomshardware.com har ligeledes testet og anmeldt Seagate Backup Plus Ultra Touch, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter, som de vurderer på baggrund af diverse kilders anmeldelser. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne, så de kan læse dem. Her har de testet Seagate Backup Plus Ultra Touch, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme