Ekstern harddisk test-guide – De bedste eksterne harddiske i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Backup kan foretages ved brænding af DVD’er eller uploading af data til ”skyen”, men mange foretrækker i dag fortsat den eksterne harddisk, som også kan bruges som midlertidigt lager. I denne artikel sætter vi fokus på de eksterne harddiske, som fås i flere typer og størrelser.

Læs med her, hvis du overvejer indkøb af ekstra lagerkapacitet.

Denne artikel indeholder:
🔸 En oversigt over de bedste og mest testvindende eksterne harddiske på markedet
🔸 Guide: hvad bør du være opmærksom på, når du vælger din eksterne harddisk
🔸 Guide: Din digitale arv – hvad er det og hvad bør du være opmærksom på
🔸 Læs hvordan, du kan sikre dig mod ransomware med en ekstern harddisk
🔸 En oversigt over de kilder, som vi har anvendt til artiklen

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet

Eksterne harddisk test – De 15 bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de eksterne harddiske, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Samsung Portable SSD T7

”Redaktørens Valg” hos magasinet PCworld.com
”Redaktørens Valg” hos det britiske magasin PCmag.com
Anbefalet af Forbes.com
Anbefalet af techmagasinet Techradar.com
8/10 stjerner hos Theverge.com
4/5 stjerner hos den britiske side Tomshardware.com

Samsung Portable SSD T7

 

Derfor anbefaler vi Samsung Portable SSD T7

Det amerikanske magasin The Verge roser især Samsung Portable SSD T7 for sin sikkerhed, som det ses I denne udtalelse: ”A good portable SSD should be small, fast, and able to connect to devices through the almighty USB-C port. Samsung’s new T7 Touch checks all of those boxes, plus another big one: it’s more secure than your average SSD.”

Samsung Portable SSD T7 har fingeraftrykslæser og opdateret sikkerhed, så kun du kan bruge dit eksterne drev. Det betyder dog også, at du er nødt til at registrere dine fingeraftryk og låse drevet op, før det tages i brug. Der er selvfølgelig også mulighed for at tilknytte et kodeord, skulle det ske, dit fingeraftryk ikke kan læses.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du kommer til skade med fingrene, så dine aftryk ikke kan læses (f.eks. ved skrammer), og du har glemt dit kodeord, er det ikke muligt for dig at nulstille drevet. Når drevet ikke er låst op, kan dokumenter og filer derpå ses, men ikke redigeres.

Samsung Portable SSD T7 er tyndere og smartere i design end sin forgænger, men lever op til de samme standarder med performance. Med lidt mindre plads, men med en pris, der matcher, er dette Solid State Drive perfekt til dem, der har brug for at opbevare en række vigtige dokumenter eksternt fra deres computer.

Samsungs software er nem at bruge, og drevets smarte design, der matcher sine forgængere, kan let pakkes sammen i en taske eller gemmes væk, så det er ude af syne for uønsket opmærksomhed. Det elegante og flotte design kan nemt gemmes af vejen og fylder næsten ikke noget, hvis man har det liggende på skrive- eller arbejdsbordet ved siden af sig. Med sin lille størrelse bemærker man stort set ikke drevet, og man kan bruge det, uden at genere hverken omgivelser, orden eller æstetik.

Mere om Samsung Portable SSD T7

Samsung Portable SSD T7 er stødsikkert, så du kan vide dig 100% sikker med produktet! Drevet bruger en USB-bus som strømkilde, og er dermed nem og hurtig at lade op f.eks. i tasken, hvis man har en kompatibel powerbank.

T7 lyser med LED, så du kan følge med i, hvad drevet gør og hvor fingeraftrykslæseren befinder sig. Drevets format svarer omtrent til et kreditkort, og aluminiumkonstruktionen tillader det at lægge godt i hånden og helt og aldeles umærkbart i en taske.

Drevet kan overføre enorme filer på ganske få sekunder, og det holdbare design og det høje fokus på sikkerhed sørger for, at alt, du lægger på drevet, bliver holdt sikkert, til du finder det frem igen. Der kan både gemmes arbejdsdokumenter og billedfiler på drevet, men også spilfiler, film eller personlige dokumenter.

Fordele

 • Meget hurtige dataoverførselshastigheder og USB 3.2 Gen 2
 • To kabler inkluderet (type A til C, type C til C)
 • Meget kompak
 • Op til 2 TB kapacitet
Ulemper

 • Uden USB-C 3.2 Gen 2-porte vil den fungere stort set som T5

Vigtigere parametre ved Samsung Portable SSD T7
Kapacitet: 1 TB
Højde: 5,7 cm
Dybde: 0,8 cm
Bredde: 8,5 cm
Vægt: 51 g


Seagate Backup Plus Ultra Touch

Kåret som “Editor’s Choice” hos det britiske tech-magasin PCmag.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin Tomshardware.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin PCworld.com
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Seagate Backup Plus Ultra Touch

 

 

Seagate Backup Plus Ultra Touch er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer PCmag.com, Testberichte.de, Tomshardware.com og PCworld.com. Alle eksperter er glade for den eksterne harddisk, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af harddiskens kompakte størrelse og hurtige dataoverførsel. Til gengæld er de mindre vilde med, at Seagate Backup Plus Ultra Touch er en smule glat at røre ved.

Kompakt ekstern harddisk med hurtig dataoverførsel, ifølge eksperterne

Ifølge de fire ekspertkilder er Seagate Backup Plus Ultra Touch en god ekstern harddisk, der vil passe til de flestes ønsker og behov. Eksempelvis skriver eksperterne fra PCmag.com, at harddisken er lille og let, hvorfor den er nem at have med på farten.

Dette er eksperterne fra Testberichte.de og Tomshardware.com enige i og forklarer ydermere, at Seagate Backup Plus Ultra Touch er forsynet med et USB-C-kabel. PCworld.com skriver desuden, at den eksterne harddisk er en god performer og har en hurtig dataoverførsel.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Seagate Backup Plus Ultra Touch. Dog nævner de, at det er ærgerligt, at harddisken ikke har nogle gummifødder.

Beskyt dine filer

Med Seagate Backup Plus Ultra Touch får man en ekstern harddisk, der giver mulighed for at gemme alle sine vigtige data. Harddisken har en kapacitet på 1 TB, men den kan også fås med andre kapaciteter.

Derudover kommer Seagate Backup Plus Ultra Touch med en avanceret kodeordsbeskyttelse samt en 256 AES-hardwarekryptering. Det sørger for, at alle ens private data er sikre, så der ikke er andre, som kan få adgang til dem.

Fungerer med både PC og MAC

Seagate Backup Plus Ultra Touch kan bruges lige så snart, at den pakkes ud. Harddisken er nemlig kompatibel med både PC og Mac. Det gør, at man ikke skal installere nogen drivere samt, at enheden ikke skal installeres igen.

Endvidere er Seagate Backup Plus Ultra Touch kompatibel med USB-C og USB 3.0, hvilket altid er en fordel. Selve harddisken vejer desuden blot 151 gram, så den kan sagtens tages med rundt i en taske eller lignende.

Fordele

 • Originalt design med stofelementer
 • Lavt energiforbrug, ingen strømforsyning påkrævet
 • Praktisk sikkerhedssoftware inkluderet
 • Hardware -kryptering
Ulemper

 • Ydeevne svagheder i store kopi- / skriveprocesser
 • Kun maksimalt 2 TB lagerplads

Vigtige parametre for Seagate Backup Plus Ultra Touch:
Kompakt
Vejer ikke meget
Beskyttelse af filer på en sikker måde
Kompatibel med både PC og Mac
256 AES-hardwarekryptering

Her kan du se en præsentationsvideo af Seagate Backup Plus Ultra Touch. Videoen er produceret af Seagate:

 


WD My Book 8TB

4.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin PCmag.com
4.3 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Lifewire.com 
4.3 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Cloudwards.net 
God anmeldelse hos det amerikanske testmagasin Thewirecutter.com

WD My Book 8TB

 

.
WD My Book 8TB er blevet testet og anmeldt af de fire ekspertkilder PCmag.com, Lifewire.com, Cloudwards.net og Thewirecutter.com. Alle ekspertkilder er begejstrede for den eksterne harddisk, som de har givet en god bedømmelse.

Dette er blandt andet på grund af modellens hurtige overførselshastigheder og høje lagerkapacitet. Selvom eksperterne generelt er vilde med WD My Book 8TB, nævner de også, at den eksterne harddisk er forholdsvis stor.

Eksperterne: Budgetvenlig ekstern harddisk med meget lagerplads

Ifølge de fire ekspertkilder er WD My Book 8TB en ekstern harddisk, der er et godt valg for de fleste forbrugere. Eksempelvis skriver eksperterne fra PCmag.com, at det er ”en god og budgetvenlig ekstern harddisk”, der kan bruges til opbevaring af alt lige fra billeder til musik, videoer samt meget mere.

Dette er eksperterne fra Lifewire.com enige i og forklarer, at WD My Book 8TB er forsynet med masser af lagerplads, så man ikke skal bekymre sig om dette. De er ydermere imponerede over den eksterne harddisks hurtige overførselshastigheder, der ”er hurtigere end gennemsnittet”.

Eksperterne fra Cloudwards.net hæfter sig desuden ved, at modellen er forsynet med sikkerhedsfunktioner såsom en adgangskode, hvilket også bliver nævnt flere gange af Thewirecutter.com. Til gengæld er flere ekspertkilder mindre begejstrede for, at man skal gøre brug af ekstern strøm, førend harddisken virker.

Praktisk ekstern harddisk med mulighed for gendannelse af data 

WD My Book 8TB er en ekstern harddisk, der fås i kapaciteter på op til 8 TB kapacitet og tilsluttes med hjælp fra et USB 3.0-interface. Modellen kommer med programmet WD Backup, så man trygt kan stole på, at man ikke mister billeder, videoer, dokumenter m.m.

Der er mulighed for at konfigurere den eksterne harddisk, så den automatisk arbejder ud fra et bestemt skema. Det vil sige, at man selv kan vælge, hvor ofte ens filer skal sikkerhedskopieres.

Takket være dette program samt Acronis True Image WD Edition får man en backuprutine, der hjælper med at gendanne data, hvis der er noget, som forsvinder fra ens computer.

Brugervenlig harddisk med kodeordsbeskyttelse 

Med WD My Book 8TB får man en brugervenlig ekstern harddisk, der er klar til brug lige efter køb. Man kan derfor begynde at overføre filer lige med det samme.

Den eksterne harddisk leveres med software, der sørger for at beskytte al ens data. Den kommer blandt andet med WD Security, der hjælper med at holde filerne sikre. Man skal blot aktivere kodeordsbeskyttelsen og vælge sin egen adgangskode.

Hvis man ønsker hurtig adgang til filerne, kan man konfigurere WD Security til pr. automatik at låse harddisken op på ens computer, så man ikke behøver at angive adgangskoden hele tiden. Harddisken har ydermere en aktiv 256-bit AES hardware-kryptering.

Fordele

 • Kensington -lås
 • Overkommelig pris
 • Godt softwareudstyr
Ulemper

 • Kassen er svær at åbne uden at beskadige den

Vigtige parametre for WD My Book 8TB:
Brugervenlig ekstern harddisk
Meget lagerplads
Hurtige overførselshastigheder
Kodeordsbeskyttelse og hardware-kryptering
Automatisk sikkerhedskopiering af filer

 


LaCie Mobile Drive 2TB

4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin PCmag.com
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Tomshardware.com 
4.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Digitalcameraworld.com 

LaCie Mobile Drive 2TB

 

.
Både PCmag.com, Tomshardware.com og Digitalcameraworld.com har testet og anmeldt LaCie Mobile Drive 2TB. Alle ekspertkilder har givet den eksterne harddisk en god anmeldelse, da de mener, at den passer til de fleste forbrugere.

Blandt andet skriver eksperterne, at en af de største fordele ved LaCie Mobile Drive 2TB er, at den er udformet i et pænt design og kommer med hurtige overførselshastigheder. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at LaCie Mobile Drive 2TB er forholdsvis dyr i forhold til, hvad man får.

Eksperterne: Ekstern harddisk, der fungerer godt til de flestes behov 

Ifølge de tre ekspertkilder er LaCie Mobile Drive 2TB en ekstern harddisk, der fungerer godt og kan opfylde de flestes behov. De mener desuden, at den ser godt ud, hvor eksperterne fra PCmag.com forklarer, at ”både dens design og performance er lige som, det skal være”. De forklarer ydermere, at harddisken er rettet mod macOS-brugere, men kan bruges af enhver, ”som ønsker en gadget med stil”.

Dette er eksperterne fra Tomshardware.com enige i og nævner, at LaCie Mobile Drive 2TB er forsynet med en god kapacitet og hurtige overførselshastigheder, hvilket altid er et plus.

Dog mener de, at hvis man er ligeglad med designet og ikke ønsker en måneds gratis Adobes Creative Cloud, findes der andre gode muligheder på markedet. Digitalcameraworld.com hæfter sig ved præcis det samme, men nævner også til sidst i anmeldelsen, at den kommer med en nem sikkerhedskopiering.

Ekstern harddisk med meget lagerplads og hurtige overførselshastigheder

Med LaCie Mobile Drive 2TB får man en ekstern harddisk, der benytter sig af USB-C 3.1 Gen2. Det betyder, at overførselshastigheden er hurtig og stabil, så det ikke tager særlig lang tid. På grund af den store lagerplads er der plads til både billeder, musik, dokumenter m.m.

Man er derfor sikret en ekstern harddisk, hvor man hverken skal bekymre sig om hastigheden eller opbevaringspladsen. Den er desuden fremstillet i et diamantskåret design, der gør modellen mere stilren og elegant sammenlignet med andre eksterne harddisks på markedet.

Nem sikkerhedskopiering og automatisk sikkerhedskopieringssoftware 

Den eksterne harddisk er kompatibel med både Windows, Mac, USB-C og USB 3.0, så man er sikret en nem adgang. Med den automatiske sikkerhedskopieringssoftware er man sikret en nem sikkerhedskopiering, der gør opbevaringen af ens filer problemfri.

Der er desuden mulighed for at gøre brug af den nemme one-click-funkion, når man ønsker at sikkerhedskopiere sine data, hvis man ikke ønsker at gøre brug af den automatiske funktion.

Fordele

 • Elegant design
 • Hurtige overførselshastigheder
 • One-click-funktion
 • Automatisk sikkerhedskopiering
 • Kompatibel med flere enheder
Ulemper

 • En smule tung
 • Toolkit -værktøj kræver et download

Vigtige parametre for LaCie Mobile Drive 2TB: 
Elegant design
Hurtige overførselshastigheder
One-click-funktion
Automatisk sikkerhedskopiering
Kompatibel med flere enheder


Verbatim Store ‘n’ Go 

4,5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com
 3,5 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com
5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.com

Verbatim Store 'n' Go

 

.
Verbatim Store ‘n’ Go er lille og praktisk

Med beskedne dimensioner på blot 15 x 80 x 121 millimeter og en vægt på bare 150 gram er Verbatim Store ‘n’ Go ”et fantastisk transportabelt lager” vurderer Ekspert Reviews, og giver den lille eksterne harddisk 5 stjerner ud af 5 mulige.

Kapaciteten er på 1 TB og modellen udmærker sig ved at kunne fås i mange forskellige farver. Det er forfriskende i et marked, hvor de fleste eksterne harddiske er ret kedelige at se på.

Klassiske komponenter holder prisen i bund

Indmaden i Verbatim Store ‘n’ Go baserer sig på er en standarddisk fra Samsung (HN-M500MBB). Det er en velgennemprøvet mærkevare, som har været på markedet et stykke tid, og derfor giver et rigtig godt forhold mellem pris, kvalitet og ydelse.

Omdrejningstallet på 5400/minut giver en moderat datahastighed, som dog er uden flaskehalse takket være USB3-interfacet. Alt i alt rigtig god ydelse til prisen.

Bundlet med Nero Essentials

Verbatim Store ‘n’ Go er bundlet med Nero BackItUp & Burn Essentials, som er et stykke software med mange anvendelsesmuligheder. Her kan du blandt andet foretage backup, både som totalbackup eller automatisk løbende backup, hvor du selv bestemmer frekvensen og hvilke filer, der skal sikres.

Softwaren kan også assistere med brænding af DVD’er, hvis du foretrækker mere permanente kopier af dine vigtigste data.

Fordele

 • Meget hurtig
 • Let at bruge
 • Lille fodaftryk (kompakt)
 • Med Nero BackItUp & Burn Essentials
Ulemper

 • Kun USB-A tilslutningskabel

Vigtige parametre for Verbatim Store ‘n’ Go:
Dimensioner: 15 x 80 x 121 millimeter; Vægt: 150 gram
Fås i forskellige farver
Bestykket med originalt Samsung-drev, 5400 RPM
Bundlet med Nero BackItUp & Burn Essentials

 


SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB

Testvinder hos det amerikanske tech-magasin PCworld.com
Anbefalet af det amerikanske tech-magasin Cnet.com
4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske tech-magasin Techradar.com
4 ud af 5 stjerner hos det britiske tech-magasin Techadvisor.co.uk
3.5 ud af 5 stjerner hos det britiske tech-magasin PCmag.com

SanDisk Extreme PRO Portable SSD - 1TB

 

SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, hvilket inkluderer PCworld.com, Techradar.com, Cnet.com, PCmag.com og Techadvisor.co.uk. Alle eksperter er begejstrede for den eksterne harddisk, som de har givet en god bedømmelse.

De har testet harddisken ud fra ydeevne, design, funktioner m.m., hvorefter de har givet en vurdering af modellen.

En af de bedste eksterne harddisk på markedet, ifølge eksperterne

Ifølge de fem ekspertkilder er SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB en ekstern harddisk, de fleste vil elske at have lige ved hånden.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Techradar.com, at dette ”er en af de bedste eksterne harddisk på markedet” takket være dens optimale performance. Den gode performance bliver der ligeledes lagt vægt på i anmeldelsen fra Cnet.com.

Flere eksperter er enige i dette, hvor PCmag.com forklarer, at SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er designet på en praktisk måde. Det sikrer, at den er nem at holde på, når man er på farten, hvilket Techadvisor.co.uk også fremhæver. Til gengæld mener de, at den er en smule dyr.

En anden ting, som eksperterne fra PCmag.com bemærker, er, at SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB næsten er den hurtigste SSD-harddisk. Dog er den en smule langsommere end eksempelvis en model fra Samsung, hvilket man bør være opmærksom på.

Tag data med på farten

Med SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er der mulighed for at tage sin data med på farten nemt og hurtigt. Harddisken er forsynet med en kapacitet på 1 TB. Dog er det muligt at få denne model med andre kapaciteter.

Derudover har SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB en hurtig USB-C 3.1 interface samt op til 1.050 MB/s, så man er sikret hurtige overførsels- og reaktionshastigheder. Med denne enhed kan man derfor medbringe alle sine data og få den samme hastighed som eksempelvis med et NVMe-drev.

Robust ekstern harddisk

SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB er en robust ekstern harddisk med et solidt kabinet. Kabinettet tilbyder en optimal stødbeskyttelse, hvilket er ideelt, når man er på farten med harddisken.

Sidst men ikke mindst kommer SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB med et medfølgende USB-C-kabel til et USB-kabel. Det vil sige, at man også kan anvende den eksterne harddisk sammen med spillekonsoller eller computere, der ikke er udstyret med en USB-C port.

Fordele

 • Avanceret USB 3.2 Gen 2×2
 • Vandtæt og stødsikker
 • Reference-mistænkt tempo
 • 256-bit AES hardware kryptering
Ulemper

 • Dyr

Vigtige parametre for SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB:
Hurtig dataoverførsel
Robust kabinet
Kan anvendes med spillekonsoller og computere
Medfølgende USB-C-kabel til et USB-kabel
Tag nemt data med på farten

Her kan du se en præsentationsvideo af SanDisk Extreme PRO Portable SSD. Videoen er produceret af SanDisk:


Gode råd, når du skal vælge ekstern harddisk

Mulighederne er mange, når der skal vælges ekstern harddisk, og det kan måske være en smule uoverskueligt. Hvis du tager udgangspunkt i de produkter, vi har listet her i artiklen, går du ikke helt galt i byen, men der er stadig en del forskellige eksterne harddiske at vælge mellem. Hvis du er i tvivl, kan du læse med her.

harddisk-Data-BackupFørst og fremmest skal du have afdækket dit behov og din brugssituationen. Hvis du forventer at bruge den eksterne harddisk i det daglige som arbejdsdisk, er det klart, at hastigheden bliver en vigtig parameter. Her kan du med fordel se nærmere på eksterne harddiske af SSD-typen. De er markant hurtigere end traditionelle diske, og skal du flytte store filer ofte, kan det virkelig spare tid.

Desværre er SSD-teknologien stadig væsentlig dyrere end traditionelle diske, så her må du overveje behovet kontra budgettet. Du kan eventuelt vælge en SSD-disk med lidt mindre kapacitet end du ellers ville have valgt. Det gør nemlig prisen mere overkommelig.

Fordelen ved SSD-diske er desuden, at de er meget lette, da indmaden kun består af computerchips. Det gør også denne type diske mere resistente overfor stød og slag. Så er din hverdag ”turbulent” og eget omkringfarende, kan det også være et argument for SSD-disken.

Billigere med traditionelle diske til ren backup

Skal du på den anden side kun bruge den eksterne harddisk til backup af vigtige data fra tid til anden, får du mest kapacitet for pengene ved at vælge en traditionel disktype. De fås i både bærbare og stationære modeller. Så valget afhænger lidt af dine behov. Du får mest opbevaringskapacitet ved køb af store stationære eksterne harddiske, men de egner sig ikke til at have med i tasken.

De fleste tilslutter den eksterne harddisk via almindelig USB-forbindelse, og det er standard for alle eksterne diske. Men hvis hastigheden er vigtig, skal du være opmærksom på alternative protokoller som eksempelvis FireWire, Thunderbolt eller eSATA, som understøttes af nogle computere. Har du mulighed for at udnytte disse protokoller, kan du overveje køb af en ekstern harddisk, som understøtter dette.

Hvor stor en disk skal du købe?

Det kan være fristende at købe en meget større ekstern harddisk, end der aktuelt er behov for ud fra devisen om, at behovet måske kan opstå i fremtiden. Det er som udgangspunkt et fornuftigt ræsonnement, men netop computerhardware er konstant i rivende udvikling. Så her er det sjældent en god ide at se alt for langt ud i fremtiden.

Priserne falder konstant, mens standardkapaciteten stiger år for år. Hvis du et par år ude i fremtiden får større lagringsbehov, vil det sandsynligvis være billigere at købe nyt til den tid. På den anden side bør du naturligvis sørge for, at det aktuelle behov er dækket ind så godt og vel. Som med så meget andet, er der ”mængderabat” på lagerkapacitet, hvis du køber større ind. Så det koster sjældent alverden at være fornuftigt dækket ind i forhold til dit nuværende behov.

Der er en del andre overvejelser, du også kan gøre dig før indkøb, men pladsen er ikke til at dække det hele her. Læs eventuelt denne udmærkede artikel fra Alt om Data, som giver flere tips og tricks til valg af harddisk-type og -størrelse.

Slet dataSlet dine data, før du kasserer harddisken

Teknologien er som allerede nævnt konstant i rivende udvikling. Så levetiden for computerhardware er som regel kun ganske få år. Nye, bedre og billigere produkter kommer på markedet hele tiden, og kravene til ydelse stiger år for år. Ofte kan det ikke betale sig at reparere og opgradere eksisterende hardware, og hvert år kasseres der derfor store mængder computere og harddiske.

Står du i en situation, hvor du skal skifte din gamle hardware ud, skal du være opmærksom på, at dine data følger med på lossepladsen, hvis du ikke aktivt garderer dig. Data fra både indbyggede og eksterne harddiske kan ofte genskabes, selv om du måske har slettet alle filerne og smidt dem i den elektroniske ”papirkurv”.

Det er selvfølgelig ikke et problem i praksis, hvis der udelukkende er tale om computerspil og ufølsomme data. Men har du personlige filer, kan det være en god ide at sikre, at de ikke falder i de forkerte hænder. Problemstillingen kan også opstå, hvis du vælger at returnere et købt produkt til butikken, eller sælger din brugte hardware til tredjemand.

Den bedste løsning er ikke en fuldstændig formatering af harddisken, heller ikke selv om du gentager formateringen en eller flere gange. For selv om det reducerer muligheden for at genskabe data markant, er de først slettet fuldstændigt og helt endegyldigt, hvis du bruger et program, der skriver noget i samtlige lagerenheder på harddisken.

Det er dog kun, hvis du påtænker at smide disken på lossepladsen eller skal levere den tilbage til forhandleren, at du behøver gå så drastisk til værks. Skal disken bruges af et andet familiemedlem eller gives væk til nogen du kender, vil det som regel være nok at formatere den igen en eller flere gangen. Det er forholdsvis ukompliceret at formatere en ekstern harddisk, og det kan gøres direkte fra operativsystemet på computeren. Det tager dog lidt tid, men du kan eventuelt lade computeren arbejde om natten, så det ikke går ud over din egen tid og effektivitet.

Forbrugermagasinet Tænk har i øvrigt skrevet en artikel om sletning af følsomme data, og den kan du eventuelt også tage et kig på, hvis du er usikker på fremgangsmåden.


Har du overvejet din ”digitale arv”?

Før eller siden skal vi alle forlade den fysiske verden. I ”gamle dage” efterlod vi os måske en fysisk arv af en vis værdi, samt måske nogle papirfotos og andre minder af affektionsværdi. I den digitale tidsalder er tingene imidlertid lidt mere komplicerede. Vi efterlader nemlig langt flere aftryk i form af digitale data, og det kan være en overvejelse værd. Der kan måske være ting, du ønsker at holde for dig selv, og der kan også være digitale data i form af billeder, videoer og dokumenter, som du ønsker skal tilfalde dine efterladte.

Ofte vil dine data være passwordbeskyttede, og har du ikke efterladt et ”testamente” med passwords og andre vitale instruktioner, vil dine data være tabt for de efterladte. I denne situation kan den eksterne harddisk være en god og nem løsning på problematikken. Her kan du lagre alle de digitale værdier, som du gerne vil give videre. Sørg for, at disse data ikke er passwordbeskyttede, så de problemfrit kan tilgås af de efterladte.

Også i cyberspace kan der ligge mange data, som enten skal slettes eller håndteres af de efterladte. De fleste online-tjenester giver mulighed for, at man kan give pårørende adgang til data, men det er selvsagt noget, der skal ske på forhånd. Læs eventuelt mere om håndtering af den digitale arv i denne artikel hos Kristeligt Dagblad.

Digital arv


Husk den løbende backup

De fleste af os har før eller siden oplevet tab af vigtige data, og det er en fare, som gradvist vokser i takt med, at en stadig større del af vores data lagres elektronisk. Det er ikke mange år siden, at cd’en eller dvd’en var det foretrukne lagermedie til backup af data, men sådan er det ikke i dag.

Dels har disse lagermedier slet ikke kapacitet nok til nutidens filstørrelser og behov, og dels har det også vist sig, at sådanne diske er fysisk skrøbelige og ikke sikre til lagring ud over ganske få år. I dag vælger en del at lagre vigtige informationer i ”skyen”, dvs. på eksterne servere via internettet, og det er for så vidt også en udmærket og sikker løsning. Problemet er dog, at dataoverførsel som regel går meget langsom, og ikke mindst, at et sådant lager koster penge – løbende.

Her er den eksterne harddisk et godt bud på en både sikker, nem, hurtig og billig oplagringsplads. Uanset hvilken løsning du vælger, at nøgleordet ”redundans” – eller oplagring af de samme data flere steder. Der findes nemlig intet lagermedie, der er 100 % sikkert, men hvis du har dine data flere steder, er det altid muligt at genskabe dem, hvis den ene lagerplads skulle svigte.

Heldigvis er computerens styresystem forberedt for backup, og det er forholdsvis let at sikre sig. Det kan du læse meget mere om i denne artikel fra Alt om Data, hvor de forskellige muligheder er behandlet mere detaljeret. Samme magasin har også en glimrende guide om sikkerhedskopiering fra pc, hvor fremgangsmåden er beskrevet trin for trin.


Eksterne harddiske sikrer dig effektivt mod ransomware

ransomware dataEn af tidens værste trusler mod dine data, er den såkaldte ransomware. Det er et ondsindet program, som installerer sig på samme måde som en computervirus. Efter installationen krypterer programmet alle dine data på computeren og afkræver dig en løsesum, før du får dem igen.

Her kan det være en god ide at gemme en sikkerhedskopi af alle dine data på en ekstern harddisk med jævne mellemrum og så tage disken ud af USB-stikket igen og lægge den væk.

Derved er der ikke fysisk forbindelse mellem disken og din computer. Så hvis du får computeren krypteret af ransomware og bliver afkrævet en løsesum, bliver din sikkerhedskopi på den eksterne harddisk ikke ramt. Det sker til gengæld oftest med den sikkerhedskop, du måske har liggende på OneDrive eller Dropbox i skyen, fordi disse tjenester synkroniserer data automatisk.

Så hvis du har foretaget en komplet sikkerhedskopiering af alle vigtige data, billeder og dokumenter til din eksterne harddisk for nylig, kan du bare geninstallere computeren og slippe af med ransomwaren uden at betale. Efter geninstallationen kan du tilslutte den eksterne harddisk og genindlæse din sikkerhedskopi, mens du gælder dig over de penge, du sparede dig selv for at betale i løsesum.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Buffalo DriveStation 

 4,5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com
4,5 ud af 5 stjerner hos Laptopmag.com
4 ud af 5 stjerner hos Macworld.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos Pcmag.com

Buffalo DriveStation

 

.Masser af plads til selv krævende brugere

Buffalo DriveStation scorer højt i alle de test, vi har fundet, og Laptop Mag vurderer ligefrem, at der er tale om et reelt ”røverkøb for multimedie-hamstrere og grafiske kunstnere”. Med en diskplads på enten 2 TB eller 3 TB kan der lagres uanede mængder af billeder, grafik, video og data i det hele taget, uden at det behøver koste alverden.

Drevet er kompatibelt med både pc og MAC, og installerer sig selv på sekunder, når du tilslutter det til computeren.

RAM-cache øger hastigheden betragteligt

Buffalo DriveStation er baseret på traditionelle mekaniske diske, men er konstrueret som en form for hybrid med 1 GB DDR3-RAM cache, som sikrer hurtige opstartstider og lynhurtig læsning og skrivning. På den måde får du mulighed for at komme i nærheden af SSD-hastighederne, men til almindelig diskpris.

Masser af funktionalitet med Buffalo DriveStation

Ud over at være almindeligt lagermedie byder Buffalo DriveStation også på en lang række indbyggede funktioner. Eksempelvis kan den sættes op, så en del af computerens hukommelse også bruges til diskfunktionaliteten med yderligere hastighedsforøgelser til følge.

Der er også indbyggede back up-faciliteter, krypteringsmuligheder og mulighed for at justere på ydeevne kontra strømforbrug.

Fordele

 • Fuldt kompatibel med både pc og MAC
 • 2 TB og 3 TB diskplads med ekstra RAM-cache
 • Høj datahastighed til prisen
 • Mulighed for bl.a. back up og kryptering
Ulemper

 • I den højere prisklasse

Vigtige parametre for Buffalo DriveStation:
Fuldt kompatibel med både pc og MAC
2 TB og 3 TB diskplads med ekstra RAM-cache
Høj datahastighed til prisen
Mulighed for bl.a. back up og kryptering


Buffalo MiniStation Thunderbolt

4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Cnet.com
3.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Techradar.com 
4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin PCmag.com 
3 ud af 5 stjerner hos den britiske testside Expertreviews.co.uk

Buffalo MiniStation Thunderbolt

.
Buffalo MiniStation Thunderbolt er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder. Dette inkluderer Cnet.com, Techradar.com, PCmag.com og Expertreviews.co.uk. Alle eksperter er begejstrede for den eksterne harddisk, som de har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra Cnet.com og Techradar.com især er vilde med modellens hurtige overførselshastigheder og budgetvenlige pris, er PCmag.com og Expertreviews.co.uk imponerede over, at harddisken kommer med USB.

Til gengæld er flere ekspertkilder mindre begejstrede for, at Buffalo MiniStation Thunderbolt kun er forsynet med en enkelt Thunderbolt-port.

Hurtige overførselshastigheder og godt design, ifølge eksperterne

Ifølge de fire ekspertkilder er Buffalo MiniStation Thunderbolt en ”budgetvenlig ekstern harddisk, der tilbyder et hav af praktiske funktioner”.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Cnet.com, at Buffalo MiniStation Thunderbolt ”tilbyder en hurtig performance via både Thunderbolt og USB”. Dette er eksperterne fra PCmag.com enige i og er vilde med, at modellen kommer med både en USB- samt et Thunderbolt-port. Eksperterne fra Expertreviews.co.uk hæfter sig også ved dette som værende en af de største fordele.

Derudover forklarer flere ekspertkilder, heriblandt Cnet.com og Techradar.com, at Buffalo MiniStation Thunderbolt ”er en alsidig, hurtig ekstern harddisk i et flot design, der kan bruges til de fleste ting”. Derfor mener Cnet.com, at Buffalo MiniStation Thunderbolt ”er et godt køb for dem, der ønsker en transportabel enhed til opbevaring af filer”.

Dog ville flere ekspertkilder ønske, at der var mere end blot en enkelt Thunderbolt-port. Til gengæld kan den eksterne harddisk købes til en god pris og opfylde de flestes behov på samme tid.

Alsidig ekstern harddisk til både PC og Mac 

Buffalo MiniStation Thunderbolt er en alsidig ekstern harddisk med en USB 3.0 dual-interface ekstern drevløsning. Thunderbolt-grænsefladen er to gange hurtigere end USB 3.0, mens den bevarer kompatibiliteten med eksisterende enheder, der understøtter USB 2.0 eller USB 3.0.

Endvidere kan Buffalo MiniStation Thunderbolt formateres til at understøtte både PC og Mac, hvilket gør den til en bærbar opbevaringsløsning til enhver enhed.

Den eksterne harddisk kræver ingen ekstra strømforsyning og er let at have med på farten. Designet er slankt og i aluminium med en gennemsigtig top.

Med Thunderbolt-lagerteknologi 

Buffalo MiniStation Thunderbolt er forsynet med Thunderbolt-lagerteknologi. Den eksterne harddisk leverer hastigheder på op til 10 Gbps, så man hurtigt har mulighed for at overføre filer derhjemme eller på farten.

Buffalo MiniStation Thunderbolt er, som nævnt, lavet til Mac-computere, men kan let formateres til brug med andre PC’er. Den er kompatibel med Time Machine til data-sikkerhedskopiering.

Fordele

 • Stille
 • Thunderbolt -kabel inkluderet
Ulemper

 • Ingen hastighedsfordel gennem Thunderbolt

Vigtige parametre for Buffalo MiniStation Thunderbolt:
Med Thunderbolt-lagerteknologi
Hurtige overførselshastigheder
Kompatibel med både Mac og andre PC’er
Kræver ingen ekstra strømforsyning
Flot design


Samsung 860 EVO 2.5″ SSD

Anbefalet af magasinet T3.com
4,5/5 stjerner hos techmagasinet Techadvisor
4,5/5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
4,5/5 stjerner hos techmagasinet Techradar.com
4/5 stjerner hos testmagasinet Expertreviews
4/5 stjerner hos PCworld.com

Samsung 860 EVO 2.5 SSD 1TB

Derfor anbefaler vi Samsung 860 EVO SSD

Samsung 860 EVO er en lidt anden model end de to foregående, idet den ikke ser lige så smart og lækker ud. Men anmeldere er begejstrede for drevet alligevel, og Techradar roser 860 EVO ved at kalde det ”An exceptional evolution of Samsung’s budget SSD line”.

Af udseende er Samsung 860 EVO ikke noget særligt – men det er heller ikke designet, der er det vigtigste. Sat til en moderat pris er dette drev et ganske fint et til dem, der bare gerne vil have et SSD, der fungerer, som de skal, og har den nødvendige plads.

Samsung 860 EVO er et ganske fint Solid State Drive med et robust udseende, der stadig præsterer med hurtig overførsel af dokumenter og en udmærket makskapacitet for indhold. Drevet er ikke designet til at se godt eller smart ud på skrivebordet, men til at udfylde en funktion og gøre det til perfektion.

Drevet kan nemt gemmes af vejen i computertasken i en lille sidelomme, og kan sågar puttes i lommen, hvis man skal fragte større dokumenter fra A til B. Drevet er en smule tungere, idet det ikke er designet til at være stilfuld, men derimod holdbart, men vejer stadig under 70 gram.

Det er Samsung, der står bag 860 EVO SSD, og firmaet har de sidste mange år brillieret med SSD’er. Fra dem kommer høj kvalitet og pålidelighed, og du kan vide dig sikker med, at dine dokumenter ligger godt og trygt i dette eksterne drive.

Mere om Samsung 860 EVO SSD

Samsung 860 EVO SSD har TRIM support og en Auto Garbage Collection-algoritme, og drevet er designet til at kunne præstere helt exceptionelt. Hvis man sætter funktionalitet og praksis højest, så er det dette drev, man leder efter!

Uden et overdrevet smart eller futuristisk design har Samsung 860 EVO SSD en form for teknisk minimalisme over sig. Det er ikke designet til at være pynt på bordet, men til at blive taget i brug og opbevare dine vigtige dokumenter, så du altid ved, hvor de er gemt. Drevet tillader dig at opbevare stort set hvad som helst, uanset om det er film til ferien, vigtige arbejdsdokumenter eller fortrolige papirer. Drevet kan gemme dokumenter såvel som andre filer, og størrelsen er næsten underordnet, da drevet har den samme imponerende kapacitet som sine forgængere.

Den forventede levetid på 860 EVO SSD er på omkring 1.500.000 timer, så der er overhovedet ikke nogen grund til at frygte, at drevet lige pludselig går død eller holder op med at virke, så længe der bliver passet godt på det. Hvis man altså bare sørger for at pakke det ordentligt sammen, burde drevet holde sig godt og stabilt mange år frem.

Fordele

 • Usædvanligt hurtig
 • Lang levetid
 • Rimelig pris
Ulemper

 • Beskeden hastighed til sekventiel skrivning

Vigtigere parametre ved Samsung 860 EVO SSD
Kapacitet: 1 TB
Bredde: 69,85 mm
Dybde: 100 mm
Højde: 6,8 mm
Vægt 62 g


Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0

4 ud af 5 stjerner Techadvisor.co.uk 
4 ud af 5 stjerner hos PCmag.com

Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0

 

.
Seagate Backup Plus Ultra Slim lever op til sit navn 

Bærbare harddiske tilbyder en stor opbevaringskapacitet til en lav pris, men er ofte store at bære rundt på, hvorfor de ikke er særligt fleksible. Seagate Backup Plus Ultra Slim er dog tro mod sit navn med en tykkelse på kun 9,6 mm, hvorfor den nemt kan tages med rundt i lommen eller tasken.

Denne eksterne harddisk har 2 terabite, altså 2000 GB. Som Techadvisor.co.uk beskriver det, er denne model lige så lille som de fleste smartphones på markedet. Drevet kan købes til en overkommelig pris med 4p pr. GB og tilbyder rigeligt med lagerplads. Modellen kan købes i farverne: guld og platin.

Især PCmag.com er vilde med enhedens “skarpe og super kompakte” design.

Simpel backupsoftware 

Den medfølgende software, Seagate Dashboard, gør dig i stand til at lave en almindelig computerbackup. Dog giver denne software dig også mulighed for at lave en direkte backup til din mobil samt dele dit indhold direkte på sociale medier. Der er også mulighed for at tilføje Cloud Storage med drevet.

Ifølge Techadvisor.co.uk er det også muligt at benytte sig af Dropbox eller Google Drev til sikkerhedskopiering af sine filer. Alle dine filer, billeder og videoer kan derfor nemt sikkerhedskopieres fra computeren ved hjælp af den medfølgende software.

USB 3.0-interface og masser af lagerplads 

Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 er et godt køb, men anmelderne er også begejstrede for den rigelige mængde af lagerplads, der blandt andet kan opbevare alle dine filer, videoer og billeder.

I forhold til dens størrelse er anmelderne enige om, at dens overførselshastighed er hurtig, men den kunne, ifølge Techadvisor.co.uk godt være en smule hurtigere. På plussiden er anmelderne enige om, at enheden er tilsluttet en USB 3.0 interface. 

Fordele

 • Kompakt
 • Let og lille
 • Overkommelig pris
 • Inkluderet backupsoftware
 • Masser af lagerplads
 • USB 3.0 interface
Ulemper

 • Højt strømforbrug
 • Bliver hurtigt varm

Vigtige parametre for Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0:
Kompakt, let og lille
Overkommelig pris
Inkluderet backupsoftware
Masser af lagerplads
USB 3.0 interface


Samsung Portable SSD T5

Testvinder hos techmagasinet Techradar.com
Test hos magasinet Wirecutter
Anbefalet af eksperter hos ITpro.com
4,5/5 stjerner hos techmagasinet Techadvisor
4,5/5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
4/5 stjerner hos det britiske magasin PCmag.com

Samsung Portable SSD T5 1TB

Derfor anbefaler vi Samsung Portable SSD T5
Samsung Portable SSD T5 er et eksternt drive i smart design til din computer eller bærbare, der kan forbindes via USB. Det smarte lille drive er blevet rost af udenlandske magasiner, og ITpro.com skriver blandt andet således: ”We’ve been hugely impressed with Samsung’s internat SSDs, as they’ve pushed the boundaries of what’s possible…”

Både anmeldere, tech-guruer og forbrugere er vilde med det fine og kompakte drive fra Samsung, og hvis du jævnligt flytter rundt på eller opbevare filer, kan et SSD gøre dig godt.

SSD står for ”Solid State Drive” og er perfekt, hvad end du er kunstner og skal flytte krævende filer, eller ejendomsmægler og skal rykke rundt på købsdokumenter. Det smarte drive passer lige ned i tasken, så du kan flytte det med mellem arbejde og kontor eller skole, og med en enorm mængde plads skal du ikke bekymre dig om, om du går tør.

Samsung Portable SSD T5 leverer på det, den lover, og selvom prisen ikke er lille, er det alle pengene værd! Med produkter som dette er det værd at investere lidt, specielt fordi man får meget mere for pengene end med billigere typer! Dette drev ser ikke bare smart ud med sit strømlinede og elegante design, det er også let og har en imponerende makskapacitet hvad gælder opbevaring af indhold!

Drevet kan let forbindes med din PC og kan hurtig overføre dokumenter, så du ikke skal slås med kabler eller USB-stik. Drivet er hurtigt og kan også bruge til opbevaring af filer, du ikke har brug for at have liggende på din computer. Så du kan hente og opbevare vigtige, digitale dokumenter et sikkert sted, ved at gemme dem på Samsung Portable SSD T5.

Med Samsung Portable SSD T5 kommer du op på næste niveau, når det gælder dataoverførsel, og med det smarte og elegante design leverer drevet på alle punkter!

Mere om Samsung Portable SSD T5

Samsung Portable SSD T5 er stødsikkert, så du trygt kan bruge drivet. Overførsel af dokumenter og filer kan ske med op til 540 megabite i sekundet. På trods af sin hastighed og imponerende kapacitet, er denne SSD både let og nem at pakke væk. Man kan tage den med, hvis behovet opstår, eller snildt gemme den væk, hvis man vil holde særlige informationer sikker, og den lille størrelse påvirker ikke kvaliteten det mindste!

Drevet kører på USB 3.1 Type C Gen 2, og det lille, smarte drev kan let puttes i skjulte taskelommer, for at holde uønskede fingre væk, eller låses inde bagerst i et pengeskab, hvis informationerne derpå er ekstra følsomt. Samsung Portable SSD T5 kommer selvfølgelig med selve drevet, men også med et USB 3.1 kabe og USB-C til type A.

Fordele

 • Konsekvent høje datahastigheder
 • Især ved korte transmissioner
 • Meget hurtigt svar
 • Ekstremt lavt strømforbrug
 • Særligt let og lille
Ulemper

 • Ikke hurtigere end forgængeren T3 til lange sikkerhedskopier
 • Bliver ret varm ved lange sikkerhedskopier

Vigtigere parametre ved Samsung Portable SSD T5
Kapacitet: 250 GB til 1 TB
Højde: 5,73 cm
Bredde: 7,4 cm
Dybde: 1,05 cm
Vægt: 51 g


Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 

4.5 ud af 5 stjerner hos Techadvisor.co.uk
4.5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com

Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1

Lynhurtig overførselshastighed og stødsikker 

At have et mobilt lager, der fungerer ved en høj hastighed er altafgørende for alle, der har brug for at gemme data eller store filer nemt og hurtigt.

Ankomsten af USB 3,0 teknologi har gjort det muligt for eksterne enheder at operere med hurtige hastigheder. Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 er hurtigere end konventionelle harddiske, mindre modtagelig for stødskader og bruger mindre strøm.

Techadvisor.co.uk beskriver derfor Samsung T5 som værende et perfekt bevis for dette, da den leverer alle disse ting i en enkelt enhed.

Lille og kompakt med flot og elegant design 

Denne model måler 74 x 57 x 10.5 mm og vejer 51 g. Ifølge Techradar.com er den derfor lille nok til at blive puttet i en bukselomme uden problemer. Modellen er udelukkende fremstillet af metal.

Den er ikke meget forskellig fra T3-modellen bortset fra, at denne ikke har to forskellige farver. At vælge et metallisk chassismateriale sikrer, at enheden indeni forbliver afkølet og øger den samlede robusthed af enheden på samme tid, mener Techradar.com, hvilket bakkes op af Techadvisor.co.uk.

Techadvisor.co.uk bemærker især den lille velcrostop ved kablerne, som en detalje de er særligt begejstrede for.

Med krypteringssoftware og nem tilslutning 

Der er mulighed for at tilslutte T5 til forskellige enheder fra din Mac, computer, smartphone eller noget helt fjerde. Du skal ikke investere i andre adaptere, da det medfølgende USB Type-C til C kabel og USB Type-C til A kabel sørger for en nem og hurtig tilslutning.

Som standard indeholder denne model en krypteringssoftware, som følger med i prisen. Denne software kan nemt installeres på en computer. Krypteringssoftwaren sikrer, at andre ikke kan få adgang til dine data, hvis de får fat i din eksterne harddisk.

Fordele

 • Lavt strømforbrug
 • Ingen varmeudvikling
 • Relativt hurtig ydeevne
Ulemper

 • Ydeevne falder lidt
 • Mens du skriver

Vigtige parametre forSamsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1:
Kompakt, let og lille
Lynhurtig overførsel med SSD-teknologi
Inkluderet krypteringssoftware
Flot og elegant design
Nem og hurtig tilslutning


Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0

7.8 ud af 10 stjerner hos Cnet.com 
4 ud af 5 stjerner Hos PCmag.com

Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0

 

.
Robust og stødsikker ekstern harddisk der er vand- og støvafvisende 

MiniStation Extreme er en robust og sikker lager og backup-enhed med 2 terabit, altså 2000 GB. Den er udstyret med et unikt USB-kabel, hardwarekryptering og NFC-teknologi. Denne model er større end andre modeller på markedet, men til gengæld er eksperterne enige om, at den er godt beskyttet, hvorfor størrelsen ikke er af betydning. Den er nemlig stødbeskyttende og kan derfor klare fald fra op til 1,2 meter uden at blive ødelagt.

Derudover forklarer eksperterne fra Cnet.com i deres test, at den også kan klare dråber fra op til 1,2 meters højde. Dette er i overensstemmelse med IPX3-standarder for vandtæthed, hvilket betyder at denne eksterne harddisk kan klare en smule vand.

MiniStation Extreme har et integrereret USB-kabel, der er permanent knyttet til drevet. Dette er PCmag.com begejstrede for, da kablet blot rulles rundt omkring drevkanten i en rille, der gemmer det pænt væk, når enheden ikke er i brug.

NFC-teknologi og hardwarekryptering 

Automatisk 256-bit AES Full Data Encryption (FDE) beskytter dine data mod uautoriseret adgang. Hvis du nogensinde taber eller mister din MiniStation Extreme, vil alle data være utilgængelige for alle udover ejeren.

Ved brug af denne funktion skal du vælge en adgangskode, som du skal bruge hver gang, du tilslutter drevet til din computer.

Dog giver drevets NFC-teknologi brugere mulighed for nemt at oplåse filerne på deres MiniStation Extreme ved hjælp af det medfølgende smart card uden at skulle huske en adgangskode. Det beskytter også værdifulde data fra at blive åbnet i tilfælde af tyveri eller tab af harddisken.

Hvad bliver beskrevet som en ofte ”kedelig proces”, bliver ifølge eksperterne fra Cnet.com gjort nemt og behageligt i dette tilfælde.

Nem og hurtig sikkerhedskopiering

Hvis du investerer i MiniStation Extreme, har du mulighed for at planlægge regelmæssige sikkerhedskopier til din computer med Buffalo Backup Utility eller med Time Machine, hvis du ejer en Mac. Med denne funktion er der mulighed for at beskytte alle dine data helt ned til den sidste byte.  

Fordele

 • Stødbeskyttende
 • Støv- og vandtæt
 • NFC-teknologi der beskytter data
 • Integreret USB-kabel til nem og bekvem tilslutning
 • Hurtig sikkerhedskopiering
Ulemper

 • Dyr
 • Klumpet

Vigtige parametre forBuffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0:
Stødbeskyttende
Støv- og vandtæt
NFC-teknologi der beskytter data
Integreret USB-kabel til nem og bekvem tilslutning
Hurtig sikkerhedskopiering

Udover eksterne harddiske, så har vi også lavet en test-guide over de bedste powerbanks for at gøre det nemmere for dig. Vi har testet en række forskellige powerbanks, så du kan finde en, der passer til dig, hvilket du kan læse mere om i vores test-guide over de bedste powerbanks.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤔 Hvad er en ekstern harddisk?

En ekstern harddisk er et stykke udstyr, som du kan tilkoble til din computer for at skabe mere lagerplads. Dermed er det altså oplagt at bruge en ekstern harddisk, når computerens interne harddisk er ved at være fuldt. Det smarte ved en ekstern harddisk er ligeledes, at den er transportabel.

🤩 Hvilke eksterne harddiske er de bedste at købe?

Modellerne Samsung Portable SSD T5, SanDisk Extreme PRO Portable SSD 1TB og Samsung Portable SSD T7 er i øjeblikket nogle af de bedste eksterne harddiske på markedet. De har scoret nogle flotte testresultater i en række tests, hvor de blandt andet bliver rost for deres robuste designs.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en ekstern harddisk?

Når du skal købe en ekstern harddisk, så bør du først og fremmest overveje, hvor meget plads, du har brug for, at den eksterne harddisk har. Dertil bør du også tjekke, at den enkelte model kan tilkobles til din computer, såvel som at harddisken har en fin hastighed.

👍 Er det pengene værd at købe en ekstern harddisk?

Hvis du er ved at løbe tør for plads på din computer, eller hvis du gerne vil have en ekstern backup til dine filer, så kan det helt bestemt være pengene værd at købe en ekstern harddisk. Det kan være en måde, hvorpå du kan sikre dine vigtigste filer.


Beskrivelse af kilder og tests

testkilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Altomdata.dk 🇩🇰

Magasinet Alt om Data har kunnet købes i landets kiosker i over 30 år. Så det behøver nok ikke nærmere præsentation. En del af indholdet publiceres også gratis på hjemmesiden, og her fandt vi blandt andet en test af Samsung Portable SSD T3. Læs hele testen her.

PC World 🇺🇸

PC World er en del af IDG-koncernen, som driver en række magasiner med fokus på teknologi og elektronik. Magasinet PC World beskæftiger sig primært med soft- og hardware-relaterede emner, og i den amerikanske onlineversion af bladet fandt vi en ret dybdegående test af Samsung T3. En glimrende kilde, hvis du gerne vil se nogle konkrete performance-målinger.

PCworld.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB og Seagate Backup Plus Ultra Touch.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, kan du klikke ind her og her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Ultra Touch, kan du klikke ind her.

Cnet.com 🇺🇸

Magasinet Cnet.com er en gren af amerikanske CBS Interactive, og her beskæftiger de sig med alt nyt inden for forbrugerelektronik. Magasinet har millioner af læsere verden over, og er generelt ret anerkendt for sine dybdegående tests. I bladets online-spalter fandt vi blandt andet tests af Samsung T3 og Seagate Backup Plus. Cnet.com har ligeledes testet og anmeldt WD My Passport Wireless Pro og Buffalo MiniStation Thunderbolt.

Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro her.
Læs hele anmeldelsen af Buffalo MiniStation Thunderbolt her.

Cnet.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

PC Advisor/Tech Advisor 🇬🇧

PC Advisor er en del af Tech Advisor, som med sine mere end 400.000 medlemmer er en af mastodonterne i computerbranchen. Magasinet, der primært fokuserer på mobiltelefoner, tablets og computere, har bragt flere tests af eksterne harddiske, og her finder vi blandt andet også tests af Samsung Portable SSD T3 og SanDisk Extreme 500 Portable SSD.

Techadvisor.co.uk har ligeledes testet og anmeldt iStorage diskAshur DT, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techadvisor.co.uk har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

PC Magazine 🇬🇧

PC Magazine er måske bedst kendt i sin amerikanske udgave, men det findes også i en britisk version med mere fokus på relevante nyheder og tests i forhold til det europæiske marked. Her kan du blandt andet finde en vurdering af SanDisk Extreme 500 med både fordele, ulemper og konklusion. Der er også en række lidt mere dybdegående test af blandt andet Seagate Backup Plus DesktopVerbatim Store ‘n’ GoBuffalo DriveStation og Seagate Backup Plus Portable.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt LaCie Mobile Drive 2TB, WD My Passport Wireless Pro, Buffalo MiniStation Thunderbolt og WD My Book 8TB.

Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro her.
Læs hele anmeldelsen af Buffalo MiniStation Thunderbolt her.
Læs hele anmeldelsen af LaCie Mobile Drive 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af WD My Book 8TB her.

PCmag.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB og Seagate Backup Plus Ultra Touch.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Ultra Touch, kan du klikke ind her.

Thewirecutter.com 🇺🇸

Magasinet ”The Wirecutter” er en del af New York Times, hvor redaktører og skribenter arbejder med at finde og udpege de bedste deals inden for forbrugselektronik for dig som forbruger. Magasinet har også haft flere af de listede produkter til test. Hvordan det gik, kan du læse mere om her.

Thewirecutter.com har ligeledes testet og anmeldt WD My Book 8TB, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews 🇺🇸

Som navnet antyder, beskæftiger dette magasin sig med ekspertbaserede tests og analyser. Fokusområdet er software og forbrugerelektronik, så selvfølgelig har også eksterne harddiske været i kikkerten hos magasinet. Her kan du blandt andet læse tests af Verbatim Store ‘n’ Go og Seagate Backup Plus Desktop.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Buffalo MiniStation Thunderbolt, som de har givet 3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

TechRadar 🇺🇸

Magasinet TechRadar har primært fokus på artikler, anmeldelser og tests af avanceret forbrugerelektronik. De britiske anmeldere har blandt andet haft radaren indstillet på Verbatim Store ‘n’ Go og Buffalo DriveStation, og begge fik ganske fine bedømmelser med sig.

Techradar.com har ligeledes testet og anmeldt iStorage diskAshur DT, WD My Passport Wireless Pro og Buffalo MiniStation Thunderbolt.

Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro her.
Læs hele anmeldelsen af Buffalo MiniStation Thunderbolt her.
Læs hele anmeldelsen af iStorage diskAshur DT her.

Techradar.com har ligeledes testet og anmeldt SanDisk Extreme PRO Portable SSD – 1TB, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Laptopmag 🇺🇸

Et britisk magasin, der, som navnet mere end antyder, udelukkende beskæftiger sig med laptop-relaterede emner (samt dog også en smule tablet-relateret stof). Eksterne harddiske er naturligvis relevant tilbehør, og magasinet har blandt andet testet Buffalo Drivestation. Testen er ret dybdegående, og du kan læse den her.

MacWorld 🇺🇸

IDG-koncernen driver en række online-magasiner, og et af dem er MacWorld, som udelukkende fokuserer på Apple-relaterede emner. Buffalo DriveStation fungerer godt sammen med Apple-produkter, så den har været i test hos MacWorld. Du kan se den flotte bedømmelse i denne artikel.

PCStats 🇺🇸

Det canadisk ejede magasin PCStats beskæftiger sig udelukkende med hardware, herunder naturligvis også eksterne harddiske. I 2016 var det Seagate Backup Plus, der var på testbænken, og resultaterne kan du læse mere om her.

Cloudwards.net 🇺🇸

Cloudwards.net er et amerikansk teknikmagasin, der leverer anmeldelser af forskellige produkter heriblandt eksterne harddisks. I denne omgang har de testet og anmeldt WD My Book 8TB, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. 

Digitalcameraworld.com 🇺🇸

Digitalcameraworld.com er et amerikansk teknikmagasin med fokus på især billeder og fotografering. De anmelder dog også andre elektroniske produkter heriblandt eksterne harddisks. Her har de testet og anmeldt LaCie Mobile Drive 2TB, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

Lifewire.com 🇺🇸

Det amerikanske teknikmagasin Lifewire.com ønsker at gøre det nemmere for brugerne at finde produkter, som de bliver glade for. Deres anmeldelser og gode råd vejleder forbrugerne til at finde de rette produkter til hjemmet. De tester blandt andet eksterne harddisk såsom WD My Book 8TB, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Stufftv.com 🇬🇧

Stuff.tv er et britisk gadget- og teknikmagasin med et online-univers. Stuff.tv leverer blandt andet anmeldelser af elektroniske produkter. Her har Stuff.tv testet den eksterne harddisk WD My Passport Wireless Pro, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse mere om WD My Passport Wireless Pro, kan du klikke ind her på dette link.

Techhive.com 🇺🇸

Det amerikanske teknikmagasin Techhive.com leverer nyheder, anmeldelser og analyser inden for home-teknologi. De skriver om både overvågning, hjemmeunderholdning, gadgets m.m. Techhive.com har blandt andet testet den eksterne harddisk WD My Passport Wireless Pro, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tomshardware.com 🇺🇸

Det amerikanske teknikmagasin Tomshardware.com hjælper forbrugerne med at købe den bedste hardware til hjemmet. Desuden fokuserer magasinet på, at man kan finde hjælp til at bygge den bedste computer med alt det nødvendige udstyr. Derfor anmelder og tester de produkter såsom eksterne harddisks. I denne omgang har Tomshardware.com testet LaCie Mobile Drive 2TB, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

Tomshardware.com har ligeledes testet og anmeldt Seagate Backup Plus Ultra Touch, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter, som de vurderer på baggrund af diverse kilders anmeldelser. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne, så de kan læse dem. Her har de testet Seagate Backup Plus Ultra Touch, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette eksterne harddisk i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Ønsker du en bestemt størrelse på din nye eksterne harddisk, kan du passende læse vores specifikke ekstern harddisk 1TB og ekstern harddisk 2TB tests, der begge indeholder en lang række af eksperternes favoritter.

Betyder upload og download hastigheden meget for dig, kunne en SSD harddisk være det rette valg for dig. I denne test finder du en oversigt over markedets bedst bedømte modeller.

Er din internethastighed begyndt at halte, trods du betaler for hurtigt WiFi, kunne det være et tegn på, du burde anskaffe dig en ny router.

Med vores generelle trådløs router og router tests, giver vi dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller, der sikre dig din optimale internethastighed.

Du kan også vores specifikke Asus router og Google Nest WiFi tests, der indeholder op til flere testvindende modeller.

Er din internethastighed tilfredsstillende, men det kniber med dækningen, kan løsningen være at anskaffe sig en god WiFi forstærker. Her kan du se en gennemgang af de bedste modeller på markedet.

Til trods for at de ovenstående tests indeholder en lang række af fremragende routere og WiFi forstærkere, er der fornyeligt kommet en ny type netværkssystemer på markedet, der langsomt men sikkert er ved at udfase de gamle. Her er selvfølelig tale om de smarte mesh WiFi systemer.

Et mesh-netværk er et router-system, der virker på samme måde som en almindelig router, men med flere små satellitter/routere, som man placerer rundt omkring i hjemmet. Fordelen ved sådan et netværk er, at forbindelsen, dækningen og rækkevidden ender med at være langt større og mere stabil, da der findes flere ”points” end blot et enkelt.

Her kan du læse vores store mesh WiFi test, der giver dig et overblik over markedets bedste modeller, samt gode råd til køb og nyttig viden om emnet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme