Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Ekstern Harddisk 2TB test-oversigt: Vores vurdering af de bedste modeller baseret på anmeldelser og ekspertindblik

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING juni 5, 2024.

Ekstern Harddisk 2TB test-oversigt: Vores vurdering af de bedste modeller baseret på anmeldelser og ekspertindblik

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

I vores gennemgang af eksterne harddiske på 2TB ser vi nærmere på vores bud på 5 gode modeller. Med et stigende behov for digital lagring, er det nemlig essentielt at vælge den rigtige harddisk.

Vi dykker ned i forskellige aspekter af eksterne harddiske; fra funktioner til fordele og ulemper. Vi giver dig også en købsguide til hvordan du vælger den rette harddisk, samt råd til sletning af data.

Seneste ændring:

Med fire nye tilføjelser har vi opdateret vores udvalg af de bedste eksterne harddiske. De nye produkter er nøje udvalgt på baggrund af deres ydeevne, kompatibilitet, tilslutningsmuligheder og generelle værdi. Vi har især fundet nogle kandidater, der har modtaget høje bedømmelser, og som leverer imponerende resultater. De nye produkter inkluderer: SanDisk Extreme Portable V2, Seagate One Touch, Crucial X6 Portable SSD og Toshiba Canvio Flex.

Tidligere ændringer:

21. februar 2024

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste eksterne harddiske i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte eksterne harddiske

SanDisk Extreme Portable V2 - Højhastighedsydelse pakket i et lille, meget bærbart drev

Bedste bærbare valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på SanDisk Extreme Portable V2:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • AES 256-bit hardware-kryptering
 • Designet med en bøjle
 • Gummibelagt med IP55-klassificering

Forbrugsguidens vurdering

Vi mener, at SanDisk Extreme V2 er et af de bedste valg, når vi snakker om små, lette SSD drev. Den bærbare SSD har nemlig alt, du har brug for – heriblandt markedets bedste hardwarebaserede datakryptering og en ydeevne uden lige, når vi taler overførselshastigheder. SSD’ens design er desuden yderst kompakt, hvilket gør den nem at have med rundt overalt, og så er den samtidig utrolig slidstærk, da den er designet til at modstå vand, støv og hårde stød.

Sammenlignet med lignende modeller har den en højere pris – især når vi kigger på SSD-drev med en kapacitet på 2 TB. Dog skal du huske på, at du sjældent erstatter et eksternt drev, da de ikke bliver brugt så ofte. Derudover får du med Extreme V2 nogle imponerende præstationer, som i den grad er over gennemsnittet.

Så leder du efter en ekstern SSD i topklasse, som er både hurtig, pålidelig og nem at have med rundt, er SanDisk V2 efter vores mening en af de bedste muligheder på markedet.

Fordele

 • Dataoverførsler med høj hastighed
 • Bedste tilgængelige hardwarekryptering inkluderet
 • Meget kompakt profil
 • Støv- og vandafvisende med gummibelægning
 • Hjørnebøjle til sikker og praktisk transport

Ulemper

 • Højere pris

Selv uden at tage kvaliteten i betragtning, er der flere features ved den eksterne harddisk, som gør den meget attraktiv. For eksempel kommer den med 256-bit hardwarekryptering og en IP55 klassificering. Harddisken anses af mange som værende en af de bedste på markedet – måske endda den bedste. Den er desuden yderst mobil, hvilket gør den ideel til dig, der rejser meget.

Anmeldelse: Produktanalyse af SanDisk Extreme Portable V2

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 10 Gbps
 • Usb-type: 3.2 Gen 2
 • Beskyttelse mod indtrængen: IP55
 • Størrelse: 52,42 x 100,54 x 8,95 mm
 • Vægt: 110 g

Udnytter den stærkeste krypteringsstandard

I den digitale tidsalder er sikkerhed utrolig vigtig, og her imødekommer SanDisk Extreme Portable V2 dine bekymringer ved at tilbyde AES 256-bit hardwarekryptering. Krypteringsniveauet er ideelt til dig, der vægter sikkerheden af dine data – det være sig professionelle eller private brugere. Uanset om du gemmer personlige fotos, følsomme dokumenter eller vigtige projekter, så sørger krypteringen for, at dine data forbliver 100% fortrolige.

Faktisk kan AES (Advanced Encryption Standard) 256-bit-kryptering ikke brydes med normale metoder, og det er derfor den stærkeste krypteringsstandard på markedet. Det er en stor fordel for SanDisk, da mange eksterne harddiske i dag ikke tilbyder hardwarebaseret kryptering, men i stedet kun er beskyttet af softwarekryptering.

Fremragende SSD-overførselshastigheder

SanDisk lever virkelig op til sit navn og er et yderst solidt og hurtigt USB stik. Med en overførselshastighed på helt op til 10 Gbps kan du let overføre selv store filer på ingen tid. Især deres ydeevne imponerer, og ifølge Tech Gear Lab, imponerer især SanDisks læse- og skrivehastighed. Når USB stikket er tilsluttet til en Mac, ligger den gennemsnitlige læsehastighed på 652 MB/s, mens skrivehastigheden er hele 771 MB/s. Hastighederne bliver dog endnu højere, hvis du i stedet tilslutter USB stikket til en pc, hvor du vil kunne opnå en læsehastighed på 1052 MB/s og en skrivehastighed på 934 MB/s – det betyder, at en fil på 1 GB overføres på under 2 sekunder. SanDisk er derfor ideel til dig, der ofte arbejder med store filer, da gennemsnitlige overførselstider for SSD-harddiske typisk ligger på omkring 3 minutter for en fil på 10 GB. Vær dog opmærksom på, at hastighederne kan variere og afhænger af flere faktorer – herunder specifikationerne for netop din computer.

Sikkert at tage med på camping

Designet og fremstillingen af SanDisk er uden tvivl noget, der får den lille harddisk til at skille sig ud. Faktisk er det en af de primære årsager til, at SanDisk i særdeleshed imponerede os – især når det kommer til bærbare harddiske. Vi var især glade for, at harddisken er belagt med gummi, hvilket gør det markant sværere for dig at tabe den, samtidig med at det mindsker eventuelle stød, hvis uheldet alligevel skulle ske. Derudover har harddisken også en IP55 certificering, hvilket giver dig en vis beskyttelse mod vand og støv – noget enhver, der ofte har deres elektroniske apparater med på farten, uden tvivl vil kunne se værdien i. Til sidst, men bestemt ikke mindst, så synes vi, at det faktum, at harddisken har et bærehul i det ene hjørne, er et ret unikt og praktisk designtouch, der kun gør det endnu nemmere (og sikrere!) for dig at have den med rundt overalt.

Hvad siger brugere og eksperterne om SanDisk Extreme Portable V2?

V2 opnår typisk høje placeringer i ekspertvurderinger eller vinder testen. Den har fået tildelt prisen “Best Overall” af space.com og modtaget en “Editor’s Choice” hos techgearlab.com, hvor eksperterne især roser SSD’ens hurtige ydeevne, kompakte design og høje holdbarhed. På techgearlab.com skriver de eksempelvis: “SanDisk Extreme Portable V2 udmærker sig på alle punkter, når det kommer til ydeevne,” mens space.com konkluderer, at “SanDisk Extreme er uden tvivl en af de bedste bærbare SSD’er på markedet – og så ser den også fantastisk ud.”

Over 77.500 kunder har givet deres mening til kende på Amazon, og de er samlet set meget imponerede, hvilket de udtrykker med en samlet vurdering på 4,7. Især omtaler brugerne den “lynhurtige” overførselshastighed og USB’ens kompakte design, der gør, at du let kan have den på en nøglering. Derudover fremhæver mange også produktets pålidelige ydelse og holdbarhed. Alt i alt et yderst anbefalelsesværdigt produkt.

Mere om SanDisk Extreme Portable V2

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 10 Gbps
 • Usb-type: 3.2 Gen 2
 • Beskyttelse mod indtrængen: IP55
 • Størrelse: 52,42 x 100,54 x 8,95 mm
 • Vægt: 110 g

Seagate One Touch - Højhastighedsydelse pakket i et lille, meget bærbart drev

God til professionelle

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Seagate One Touch:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Hastigheder på op til 1030 MB/s
 • Seagate Toolkit-software
 • Lille og let med minimalistisk design

Forbrugsguidens vurdering

Vores vurdering af Seagate One Touch viste, at den er en yderst højtydende storage løsning. Med en hurtig overførsel af data, stor kompatibilitet (både Mac og PC) samt en smart backup-funktion, imødekommer den uden tvivl de fleste brugeres behov. Derudover er den super nem at have med at gøre, da den er lille og let, og så kræver opsætningen stort set ingen tid eller teknisk kunnen – du kan bare tilslutte den, og så er du good to go. Så er du tit på farten, eller sætter du bare pris på enkelthed, er Seagate One Touch et oplagt valg.

Selvom manglen på vandbeskyttelse og de korte USB-kabler kan være en ulempe, synes vi ikke, at de er nok til at opveje de mange fordele. Faktisk mener vi, at Seagate One Touch formår at ramme en perfekt balance mellem hastighed, bekvemmelighed og bærbarhed, hvilket gør den til det oplagte valg for dig, der søger pålidelig ekstern lagring. Med et yderst attraktivt design og en lang række features til en god pris, er harddisken desuden særlig ideel til dig, der har brug for en smart og effektiv løsning til dit arbejde.

Fordele

 • Høj dataoverførselshastighed
 • Kompatibel med de fleste enheder (Mac, pc osv.)
 • Medfølgende software sikkerhedskopierer automatisk data
 • Meget let og meget lille
 • Nem "plug-and-play"-opsætning

Ulemper

 • Ingen beskyttelse mod vand
 • Leveres med korte USB-kabler

Du kan ikke undervurdder One Touch fra Seagate, når det kommer til kvalitet og værdi. Vi tror dog samtidig, at især kræsne professionelle vil have stor glæde af den, da de får en kompakt ekstern harddisk med et flot, minimalistisk design.

Anmeldelse: Produktanalyse af Seagate One Touch

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 10 Gbps
 • Usb-type: 3.2 Gen 2
 • Ingress rating: ?
 • Størrelse: 10,6 x 50 x 70 mm
 • Vægt: 45 g

Fremragende synlighed under alle lysforhold

Med Seagate One Touch kan du opnå hastigheder på helt op til 1030 MB/s takket være dens USB 3.2 Gen 2-interface – det er en af de mest imponerende ting ved harddisken. Hastigheden sikrer især hurtig filadgang og -overførsel, hvilket er ideelt for dig, der f.eks. arbejder professionelt med videoredigering, grafisk design eller fotografering, da du dermed undgår langsomme processer, der ellers kan sænke dig.

One Touch er desuden hurtigere end andre eksterne harddiske i samme kategori, hvilket gør den til det oplagte valg for dig, der ikke gider at spilde tiden, når du skal have adgang til dine filer.

Automatiske opdateringer, dataspejling og sikkerhedskopiering

Du får desuden en anden fordel med Seagate One Touch – nemlig Seagate Toolkit-software. Softwarepakken giver dig nemlig intuitive muligheder for backup og spejling, hvilket især er nyttigt, hvis du bruger din harddisk til arbejde. Dermed kan du nemlig beskytte dit arbejde mod datatab.

Med muligheden for at opsætte automatiske sikkerhedskopier kan du være sikker på, at dine filer altid bliver kopieret i realtid, mens du selv kan fokusere på dine opgaver – helt uden bekymringer. Derudover får du, når du køber One Touch, et 6 måneders abonnement på Dropbox – på den måde kan du yderligere sikre dine data.

Design og bærbarhed

Seagate One Touch har et lille og let design med meget kompakte dimensioner og en vægt på kun 45 g – det er faktisk en af vores favoritter, når det kommer til design. Den minimalistiske harddisk er både super smart og praktisk, og er derfor det ideelle tilbehør for dig, der altid er på farten. Med sit slanke og blanke metalfinish ser den godt ud, og så er dens nul-nonsens-tilgang til det overordnede design også en stor fordel – især hvis du spørger os. Så, hvis du spørger os, så er One Touch et oplagt valg til enhver, der værdsætter godt design.

Hvad siger brugere og eksperterne om Seagate One Touch?

One Touch har været yderst populær blandt anmelderne, og har imponeret med sine mange funktioner. Hos T3 har de for eksempel givet One Touch topkarakter, nærmere bestemt 5 ud af 5 stjerner, og har samtidig tildelt den deres Platinum Award på grund af dens kompakte design, hurtige ydelse og den store værdi, som følger med i form af softwaren. One Touch har også modtaget titlen som ‘Editor’s Choice’ hos Tech Advisor, hvor den får ros for sine imponerende præstationer. Tech Advisors udtalelse lyder: “Den nye One Touch SDD har alt, du skal bruge for at synkronisere filer fra din computer og nemt transportere data.” Derudover har eksperter inden for rumfart hos space.com placeret One Touch på en andenplads på deres liste over de bedste SSD-drev, hvor de beskriver den som “en praktisk og hurtig bærbar harddisk, der er klar til brug med det samme.”

One Touch får en samlet score på imponerende 4,6 på baggrund af over 20.000 brugeranmeldelser fra Amazon, så det er tydeligt, at de er vilde med det. Anmeldelserne kalder endda One Touch for “den bedste”, “fantastiske” samt “pålidelig”, og fremhæver især SSD’ens høje overførselshastigheder og automatiske cloud-baggrundskopiering. Med One Touch får du altså en solid og hurtig SSD, som vi varmt kan anbefale.

Mere om Seagate One Touch

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 10 Gbps
 • Usb-type: 3.2 Gen 2
 • Ingress rating: ?
 • Størrelse: 10,6 x 50 x 70 mm
 • Vægt: 45 g

Crucial X6 Portable SSD - hurtigtarbejdende ekstern harddisk designet til at bære

God til de fleste brugere

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Crucial X6 Portable SSD:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Hurtig og pålidelig ydeevne
 • Ergonomisk design, der passer i lommen
 • Drevet af Micron

Forbrugsguidens vurdering

Gennemgangen af Crucial X6 Portable SSD viser, at den er et oplagt valg for dig, der vægter hastighed, bærbarhed og pålidelighed højt, når du skal vælge en SSD. Du får en imponerende gennemsnitlig læse- og skrivehastighed på ca. 830 MB/s, og takket være sit lette design, der nærmest ingen plads optager, er den nem at have med overalt. Uanset om du skal bruge en SSD til arbejde eller fritid, så dækker Crucial X6 med sin hastighed og bærbarhed stort set alles behov – du får med andre ord bare en rigtig god og hurtig SSD.

Vi har lagt mærke til nogle uheldige ting ved denne model, specifikt manglen på hardwarekryptering. Det kan nemlig vise sig at være et problem for dig, især hvis du ofte opbevarer data, der er lidt mere følsomme, eller hvis du bare generelt har nogle sikkerhedsbekymringer.

Derudover yder det generiske plastikkabinet heller ingen faktisk beskyttelse mod vand, støv eller eventuelle stød. Selvom det er småting, så betyder det stadig, at Crucial har sine ulemper. Dog mener vi stadig, at Crucial X6 tilbyder en yderst imponerende værdi – især hvis du primært er på udkig efter et hurtigt og pålideligt eksternt lager til en skarp pris.

Fordele

 • Høj gennemsnitlig læse-/skrivehastighed (~830 MB/s)
 • 42 g drev, der nemt passer i lommen
 • Hurtig, pålidelig og langtidsholdbar
 • Leveres med C-til-C- og C-til-A-USB-kabel

Ulemper

 • Minimal beskyttelse
 • Ingen hardware-kryptering

Crucials eksterne SSD-harddisk er en oplagt løsning til dig, der mangler ekstra plads. Harddisken har nemlig en høj hastighed og pålidelig ydelse i et meget kompakt design, som du nemt kan have med dig overalt. Du vil hurtigt kunne overføre dine filer, da SSD’en er op til 30 gange hurtigere end en almindelig harddisk. Så er du på udkig efter ekstra plads, hvor du ikke skal gå på kompromis med hastigheden, så er Crucial SSD det oplagte valg.

Anmeldelse: Produktanalyse af Crucial X6 Portable SSD

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 10 Gbps
 • Usb-type: USB-C 3.1 Gen 2
 • Indtrængningsklasse: ?
 • Størrelse: 69 x 64 x 11 mm
 • Vægt: 42 g

Få dine filer hurtigt

Crucial X6 imponerer med sine hastigheder på helt op til 10 Gbps, hvilket skyldes dens USB-C 3.1 Gen 2-interface. Hastigheden egner sig til en lang række opgaver såsom hurtige filoverførsler og problemfri mediestreaming, hvorfor den især er oplagt til dig, der arbejder professionelt med for eksempel videoredigering, fotografering eller design, da du ofte har brug for at overføre store filer på ingen tid.

Crucial X6 er specielt fordelagtig sammenlignet med andre SSD diske, da den leverer en høj ydelse uden at du skal betale en formue – noget der især har vist sig at være en fordel.

Super let og passer i lommen

Et af de mest overbevisende ting ved Crucial X6 er dets ergonomiske design, som ikke kun ligger godt i lommen, men også har en letvægtsprofil på kun 42 gram. Designet er især en fordel for dig, der altid er på farten – måske er du en professionel, studerende eller bare en person, der værdsætter at have dine ting med overalt, uden de fylder det hvide ud af dine lagener. Faktisk er det sådan, at designet kan ligge i selv små lommer, og hvis du ofte går rundt med lignende ting i dine lommer, så ved du måske allerede, hvor generende de kan være. Men sådan er det ikke med X6.

Langtidsholdbar teknologi

Crucial X6’s ydeevne er baseret på Microns førende teknologi, som er et solidt bevis på drevets høje kvalitet og pålidelighed. Micron er nemlig en af de bedste i branchen, når det kommer til produktion af flash-hukommelse og computerlagring. Du vil især kunne mærke Microns kvalitet på de imponerende hastigheder, hvor de gennemsnitlige læse- og skrivehastigheder ligger på hele 830 MB/s.

Teknologien fra Micron sørger for en høj pålidelighed, der yderligere sikrer, at dine data og drev har en lang levetid – du kan med andre ord regne med din Crucial X6, mens du bruger den.

Hvad siger brugere og eksperterne om Crucial X6 Portable SSD?

Der er blevet ytret mange rosende ord om Crucial fra en bred vifte af kilder. Vi har samlet nogle af de mest overbevisende anmeldelser af X6 – heriblandt en fra Wired, hvor den blev kåret som ‘Bedste bærbare drev’. Derudover har PC World også valgt at give den titlen som ‘Bedste budget 10Gpbs eksterne SSD’. Faktisk har en række andre anmeldere heriblandt Tech Advisor også belønnet X6 med meget høje karakterer. Samarbejdet mellem bærbarheden, ydeevnen og prisen gør ifølge anmelderne, at X6 er et oplagt valg for de fleste, der ønsker en simpel og kompakt SSD. Det faktum har Wired også anerkendt dem for, mens eksperter fra PC World og Tech Advisor især har fokuseret på X6’s imponerende ydeevne.

Ligeledes er brugernes anmeldelser meget positive, og især størrelsen og den pålidelige samt hurtige ydelse værdsættes af de mange kunder på Amazon. Derudover fremhæver flere den samlede værdi af produktet, og nævner, at de har fået langt mere end forventet for deres penge. Luftrenseren har opnået en gennemsnitlig score på 4,5 baseret på over 21.000 anmeldelser, hvilket vidner om en yderst tilfredsstillende kvalitet.

Mere om Crucial X6 Portable SSD

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 10 Gbps
 • Usb-type: USB-C 3.1 Gen 2
 • Indtrængningsklasse: ?
 • Størrelse: 69 x 64 x 11 mm
 • Vægt: 42 g

Toshiba Canvio Flex - Højhastighedsydelse pakket i et lille, meget bærbart drev

God mulighed for budget-harddisk

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Toshiba Canvio Flex:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • exFAT-hukommelsesallokering
 • Kompatibel med iPad og tablets
 • Micro-B USB til USB-C/USB-A tilslutning

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores gennemgang af Toshiba Canvio Flex er det tydeligt for os, at den bærbare harddisk repræsenterer et fremragende mix af funktionalitet og bekvemmelighed. Harddisken har nemlig hastigheder over gennemsnittet for en HDD, og skiller sig samtidig ud med sin problemfri integration på tværs af forskellige platforme, såsom PC, Mac, iPad og Android – dermed imødekommer den alle dine behov i en digital hverdag.

Canvio Flex er designet i en kompakt og let udgave, og med sine fleksible tilslutningsmuligheder er den både praktisk og nem at have med rundt. Selvom harddisken ikke kan matche hastighederne på tilsvarende SSD’er, og mangler beskyttelse mod eventuelle datasikkerhedsbrud, tilbyder Toshiba dog en 3-års garanti, som underbygger harddisken pålidelighed. Sammen med Canvio Flex’ attraktive pris, er den derfor et fornuftigt valg til dig, der søger en pålidelig og alsidig løsning til ekstern lagring. Vi mener i øvrigt også, at Canvio Flex’ fordele i høj grad opvejer dens ulemper – du får med andre ord rigtig meget værdi for pengene, og derfor er harddisken et smart valg for enhver, der ønsker en pålidelig og alsidig løsning.

Fordele

 • HDD-hastigheder over gennemsnittet
 • Integreret til brug på tværs af forskellige platforme (pc, MAC, iPad, Android osv.)
 • Ganske lille og let af en HDD at være
 • Fleksible tilslutningsmuligheder
 • Pålidelig og langtidsholdbar (3 års garanti)

Ulemper

 • Begrænsede hastigheder sammenlignet med SSD-hukommelse
 • Ingen beskyttelse mod indtrængen

Toshiba Canvio Flex er en yderst fleksibel og brugervenlig harddisk, som tilmed fås til en yderst attraktiv pris – især sammenlignet med de fleste SSD-modeller. Harddisken er nem at have med rundt, og er derfor oplagt til dig, der er meget på farten. Så hvis du ønsker en pålidelig lagerenhed, men helst ikke vil bruge for mange penge, er Toshiba Canvio Flex et rigtig godt bud.

Anmeldelse: Produktanalyse af Toshiba Canvio Flex

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 5 Gbps
 • Usb-type: USB-C 3.2, Gen 1
 • Indtrængningsklasse: ?
 • Størrelse: 80 x 111 x 13,5 mm
 • Vægt: 149 g

Strømlinet performance på tværs af forskellige platforme

Canvio Flex gør det muligt at overføre data mellem Windows og macOS uden behov for omformatering, fordi den kører på det exFAT-filsystem. Det er specielt nyttigt for dig, der arbejder på tværs af forskellige styresystemer, da du nemt kan dele store filer og datasæt uden problemer. exFAT sikrer nemlig, at Canvio Flex er universelt tilgængelig, hvilket forbedrer harddiskens anvendelighed for en bred vifte af brugere. Samtidig får du også et performance-boost, da exFAT pakker data i større bidder, og dermed kan overføre det hurtigere. Så slip for besværet, og få en smidig og hurtig oplevelse, når du overfører filer.

Plug-and-play-funktionalitet med tablets

I en tid, hvor tablets bliver brugt mere og mere til professionelt arbejde, så skiller Canvio Flex sig ud ved at være kompatibel med iPad og andre tablets. Det betyder helt konkret, at du nu har mulighed for at udvide din enheds lagerplads, så du lettere kan håndtere store filer, lave præsentationer eller redigere videoer – direkte fra din tablet. Især for dig, der arbejder med digital kunst, redigering af videoer eller generelt bruger din tablet meget i forbindelse med arbejde, så vil det øge din produktivitet, samtidig med at du får langt flere kreative muligheder.

Kan tilpasses forskellige krav til tilslutningsmuligheder

Med Micro-B USB til USB-C- og USB-A-kabler imødekommer Toshiba Canvio Flex et udbredt problem – nemlig manglen på alsidige tilslutningsmuligheder. Det betyder, at du kan tilslutte harddisken til stort set alle enheder, lige fra ældre laptops med USB-A-porte til de nyeste modeller med USB-C. På den måde slipper du for at skulle investere i ekstra adaptere og kabler, hvilket selvfølgelig bare gør det hele endnu nemmere for dig. Derfor er Canvio Flex et oplagt valg til dig, der værdsætter brugervenlighed og samtidig har en masse forskellige teknologiske enheder.

Hvad siger brugere og eksperterne om Toshiba Canvio Flex?

Selvom der ikke er super mange anmeldelser, har en række eksperter testet Toshiba, og der er generel enighed om, at det er et rigtig godt produkt. Anmelderne fra space.com synes eksempelvis, at Toshiba er et oplagt valg, når det kommer til harddiske, og de var især imponerede over, hvor nem den er at bruge, samt at den fungerer godt sammen med alle dine enheder. De beskriver endda Toshiba som “et pålideligt drev uden noget fnidder”.

Det er tydeligt, at modellen imponerer sine brugere. På Amazon er der rigtig mange anmeldelser, og flertallet af dem er meget positive, hvilket resulterer i en samlet vurdering på 4,6 ud af næsten 7.000 separate anmeldelser. Især den nemme opsætning og brug, er noget som mange fremhæver. Derudover er størrelsen og den lette profil et stort plus, og mange synes, at den er yderst velegnet til opbevaring af familiefotos, film og lignende.

Mere om Toshiba Canvio Flex

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: 5 Gbps
 • Usb-type: USB-C 3.2, Gen 1
 • Indtrængningsklasse: ?
 • Størrelse: 80 x 111 x 13,5 mm
 • Vægt: 149 g

Toshiba Canvio Basics 2TB - højtydende ekstern harddisk med plug-and-play brugervenlighed

God budgetmulighed

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Toshiba Canvio Basics 2TB:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Pålidelig
 • Brugervenlig
 • Nem at tage med på farten
 • Hurtige overførselshastigheder med SuperSpeed USB 3.0
 • USB 2.0-kompatibilitet

Toshiba Canvio Basics 2TB er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Eteknix.com, Cloudwards.net og The Telegraph.

I deres anmeldelser af den eksterne harddisk er eksperterne især vilde med, at modellen er praktisk, billig og kommer med en god performance. Til gengæld er flere eksperter mindre begejstrede for modellens design

Anmeldelse: Produktanalyse af Toshiba Canvio Basics 2TB

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: ?
 • Usb-type: 3.0
 • Vægt: ?

Praktisk ekstern harddisk, der klarer arbejdet, ifølge eksperterne 

Ifølge de tre ekspertkilder er Toshiba Canvio Basics 2TB en ”almindelig ekstern harddisk”, der kommer med hurtige hastigheder og meget lagerplads.

Selvom de ikke mener, at der er nogen overraskelser i forhold til funktionerne og designet, er den stadig god, når det kommer til dens performance ifølge Eteknix.com.

Dette er eksperterne fra Cloudwards.net enige i og skriver, at Toshiba Canvio Basics 2TB er en ”arbejdshest”. Selvom den er ”lidt langsom og ikke kan bruges til masseoverførsler, holder den stadig for evigt og er også ret billig”.

Eksperterne fra The Telegraph hæfter sig også ved, at Toshiba Canvio Basics 2TB er forholdsvis billig. Selvom prisen er i den billige ende, mener de dog stadig, at den ”gør hvad der skal gøres”, samt at den er ”praktisk at have på sit skrivebord”.

Hurtig ekstern harddisk, der er nem at tage med på farten 

Med Toshiba Canvio Basics 2TB får man en mindre ekstern harddisk, der er nem at tage med på farten. Den kan hurtigt puttes i tasken eller i lommen og bruges, når man ikke er derhjemme, da det er en bærbar enhed.

Derudover kommer Toshiba Canvio Basics 2TB med hurtige overførselshastigheder takket være SuperSpeed USB 3.0. Med denne model er der desuden mulighed for at tilslutte ældre software med USB 2.0-kompatibilitet.

Pålidelig og brugervenlig ekstern harddisk 

Selvom Toshiba Canvio Basics 2TB er en forholdsvis simpel ekstern harddisk, er den stadigvæk pålidelig. Harddisken er bygget efter kvalitetsstandarder hos Toshiba og er en robust enhed, så man ikke skal bekymre sig om at have den med rundt omkring.

Endvidere er det let at gøre brug af Toshiba Canvio Basics 2TB. Den er nemlig nem og hurtig, når det kommer til at tilslutte den til ens computer, da den tilbyder en enkel plug-and-play-betjening. Den er klar til brug med ens computer med det samme og kræver ingen softwareinstallation. Når den er sat til, kan man trække og slippe filer fra ens computer, så de gemmes på den eksterne harddisk.

Mere om Toshiba Canvio Basics 2TB

Specifikationer

 • Lagerplads: 2 TB
 • Hastighed: ?
 • Usb-type: 3.0
 • Vægt: ?

Test og anmeldelser af eksterne harddiske anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Space.com

Space.com er et topwebsted, som er dedikeret til alt, hvad angår det ydre rum og astronomi. De tilbyder et stort udvalg af nyheder, dybdegående artikler og opdateringer om rumfart, astronomi og de seneste teknologiske fremskridt, hvilket gør siden til et oplagt valg for både entusiaster og fagfolk.

Læs anmeldelsen SanDisk Extreme Portable V2 anmeldelseher

Læs anmeldelsen af Seagate One Touchher

Læs anmeldelsen af Toshiba Canvio Flexher

Tech Gear Lab

I mere end et årti har TechGearLab specialiseret sig i at tilbyde dybdegående anmeldelser og sammenligninger af den seneste teknologi og udstyr. Uanset om du er på udkig efter nyt udstyr til udendørs eventyr eller spændende elektronik til hjemmet, guider de dig gennem junglen af produkter, så du kan træffe de mest informerede beslutninger. TechGearLab udfører nemlig omfattende tests og analyser, hvilket gør kilder til en yderst pålidelig rådgivning, når det kommer til teknologi.

Læs hele anmeldelsen af SanDisk Extreme Portable V2 her

Wired

Wired er et nyskabende online magasin, som undersøger, hvordan teknologi ændrer alle aspekter af vores liv – lige fra kultur og erhvervsliv, til videnskab og design. Med deres dybdegående artikler og skarpe analyser, er Wired et must-read for dig, der interesserer dig for de nyeste opdagelser, trends og ikke mindst de innovationer, der er med til at forme vores fremtid – og de spændende historier bag dem.

Læs anmeldelsen af Crucial X6 Portable SSD her

Tom’s Hardware

Tom’s Hardware er et anerkendt online magasin, som tilbyder grundige anmeldelser, analyser og nyheder om den seneste computer hardware og teknologi. Deres indhold henvender sig til både entusiaster og professionelle, som leder efter pålidelig information om komponenter, systemer og teknologiske trends – du kan med andre ord altid regne med dem, når du har brug for teknisk rådgivning eller opdateringer.

Læs hele anmeldelsen af SanDisk Extreme Portable V2 her

T3.com

T3 er et stilfuldt online magasin, der udelukkende fokuserer på det seneste inden for teknologi og gadgets. Du finder alt lige fra ekspert- anmeldelser og nyheder til gode råd om alt inden for elektronik – lige fra smartphones til husholdningsapparater. Dermed er T3 den oplagte ressource til dig, der ønsker at blive klogere på de nyeste trends og produkter inden for tech-verdenen.

Læs hele anmeldelsen af Seagate One Touch her

Tech Advisor

Med ekspertvejledning og anmeldelser, dækker Tech Advisor alt fra smartphones og tablets til bærbare computere og software. De tilbyder pålidelig information, og er derfor en god kilde for dig, der leder efter råd om køb af tech-produkter – du kan også finde tips, how-to’s og få indsigt i de nyeste tech-trends.

Læs hele anmeldelsen af Seagate One Touch her

Læs hele anmeldelsen af Crucial X6 Portable her

PC World

PC World er et ledende onlinemagasin, som dækker et stort udvalg af emner inden for computere og teknologi. Her får du grundige anmeldelser, nyheder, tips og analyser af hardware, software og gadgets, så uanset om du er en stor teknologi entusiast eller arbejder professionelt med it, er PC World en helt essentiel ressource, hvis du ønsker at holde dig opdateret med den seneste udvikling.

Læs hele anmeldelsen af Crucial X6 her

Digital Camera World

Det amerikanske teknikmagasin Digitalcameraworld.com skriver et hav af forskellige artikler, hvor de giver gode råd, laver guides samt tips og tricks. Derudover tester og anmelder de også produkter som for eksempel eksterne harddisks. Her har de testet LaCie Mobile Drive 2TB, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Læs hele anmeldelsen af Toshiba Canvio Flex her

Cloudwards.net

Det amerikanske teknikmagasin Cloudwards.net fokuserer på teknologi og elektronik. På deres side anmelder de teknologiske produkter, så det bliver nemmere for forbrugerne at få et overblik over deres valgmuligheder. Her har de testet og anmeldt Toshiba Canvio Basics 2TB, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Cnet.com

Det amerikanske teknikmagasin Cnet.com skriver om emner inden for forbrugerelektronik. De leverer artikler med nyheder, gode råd samt anmeldelser og tests af forskellige produkter. I denne omgang har Cnet.com testet og anmeldt WD My Passport Wireless Pro 2TB, Seagate Backup Plus Slim 2TB og Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0.

Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Slim 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 her.

Digitaltrends.com

Det amerikanske teknikmagasin Digitaltrends.com er en side, der leverer artikler inden for teknologi. De skriver om alt lige fra teknologinyheder til produktanmeldelser. I denne omgang har de testet og anmeldt den eksterne harddisk Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

ExpertReviews

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin, der tester og anmelder et hav af forskellige produkter på markedet med fokus på især forbrugerelektronik. I denne omgang har de testet og anmeldt Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Laptopmag.com

Det amerikanske teknikmagasin Laptopmag.com beskæftiger sig med alt inden for computerverdenen. Derfor tester og anmelder de også forskellige produkter som for eksempel eksterne harddisks. Her har de testet Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0, som de har kåret som ”Editor’s Choice”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

PCmag.com

Det britiske teknikmagasin PCmag.com leverer nyheder og tests af elektroniske og teknologiske produkter. I denne omgang har de testet og anmeldt Samsung Portable SSD T5 2TB, Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 og LaCie Mobile Drive 2TB.

Læs hele anmeldelsen af Samsung Portable SSD T5 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 her.
Læs hele anmeldelsen af LaCie Mobile Drive 2TB.

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er et britisk teknikmagasin, der skriver artikler inden for elektronikkens og teknologiens verden. Derudover tester og anmelder de produkter som for eksempel eksterne harddisks. Her har de testet og anmeldt Samsung Portable SSD T5 2TB, Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 og iStorage diskAshur 2TB.

Læs hele anmeldelsen af Samsung Portable SSD T5 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 her.
Læs hele anmeldelsen af iStorage diskAshur 2TB her.

Techhive.com

Det amerikanske teknikmagasin Techhive.com skriver nyheder og analyser inden for home-teknologi. De laver også produktanmeldelser af forskellige produkter såsom eksterne harddisks. I denne omgang har de testet og anmeldt WD My Passport Wireless Pro 2TB, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

TechRadar

Det britiske teknikmagasin Techradar.com leverer artikler, anmeldelser og tests inden for forbrugerelektronik. Her har de testet og anmeldt Samsung Portable SSD T5 2TB, WD My Passport Wireless Pro 2TB, Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0 og iStorage diskAshur 2TB.

Læs hele anmeldelsen af Samsung Portable SSD T5 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af WD My Passport Wireless Pro 2TB her.
Læs hele anmeldelsen af Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0 her.
Læs hele anmeldelsen af iStorage diskAshur 2TB her.

Telegraph

Den britiske avis The Telegraph leverer artikler inden for underholdning, nyheder i ind- og udland, kultur og meget mere. Derudover anmelder og tester de også forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Seagate Backup Plus Slim 2TB, Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0 og Toshiba Canvio Basics 2TB. Læs de tre anmeldelser her.

Thewirecutter.com

Thewirecutter.com er et amerikansk magasin, der er en del af The New York Times. Denne side skriver artikler om forbrugerelektronik og laver desuden også produktanmeldelser. Her har de testet og anmeldt Samsung Portable SSD T5 2TB og Seagate Backup Plus Slim 2TB. Ønsker du at læse de to anmeldelser, kan du klikke ind her og her.

Tomshardware.com

Det amerikanske teknikmagasin Tomshardware.com er en side, der har et mål om at hjælpe forbrugere med at finde frem til den rette hardware. Derfor anmelder og tester de produkter som for eksempel eksterne harddisks. Her har de testet og anmeldt LaCie Mobile Drive 2TB, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Alternative tests og artikler

Fandt du ikke, hvad du ledte efter i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Skab dig et mere varieret overblik over, hvad markedet ellers har at byde på, men vores generelle ekstern harddisk test. I denne test har vi samlet en lang række af eksperternes favoritter, og giver dig samtidig en prissammenligning, så du nemt kan finde din nye eksterne harddisk, til den bedste pris.

Du kan også læse vores mere specifikke tests. Her finder du vores ekstern harddisk 1TB test og vores SSD harddisk test. I begge tests finder du en oversigt over eksperternes favoritter.

Oplever du, at din internethastighed er begyndt at halte, kunne det være et tegn på, at du skal have dig en ny router.

I vores store trådløs router test og i vores generelle router test, giver vi dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller, der sikre dig din optimale internethastighed.

Oplever du derimod, at hastigheden er god nogle steder, men svag andre steder, kunne løsningen være at anskaffe sig en WiFi-forstærker. I denne test finder du et overblik over en lang række af de bedste modeller på markedet.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en kendt global online markedsplads, som er yderst populær på grund af sin store samling af brugeranmeldelser. Anmeldelserne er med til at give dig et unikt indblik og feedback på produkter inden for alle mulige kategorier, så du nemmere kan træffe den helt rigtige beslutning, når du skal handle. Det store udvalg af førstehåndserfaringer fra andre kunder hjælper dig med at forbedre din samlede oplevelse, da du kan shoppe langt mere informeret på platformen.

Find alle brugeranmeldelser af SanDisk Extreme Portable V2 her.

Find alle brugeranmeldelser af Seagate One Touch her.

Find alle brugeranmeldelser af Crucial X6 Portable SSD her.

Find alle brugeranmeldelser af Toshiba Canvio Flex her

FAQ

Hvilken er den bedste eksterne harddisk 2TB?
En af de bedste eksterne harddiske 2TB er uden tvivl en Samsung Portable SSD T5 2TB harddisken. Harddisken er testvinder hos det amerikanske magasin Thewirecutter.com og har fået enormt gode anmeldelser af både kunder og eksperter. Harddisken har en god størrelse og er let at have med på farten.
Hvor meget koster en 2TB harddisk?
Det er meget forskelligt fra 2TB harddisk til 2TB harddisk, hvor meget den koster. Der er som regel en starts pris på cirka 2.500 kroner - du kan dog være heldig at finde den smarte harddisk på tilbud, og på den måde spare nogle penge.
Bliver harddiske dårlige, hvis de ikke bruges?
Det er svært at sige, hvorvidt en harddisk bliver dårlig, hvis den ikke bliver brugt. Der kan være mange ting galt, hvis din harddisk pludselig går i stykker eller stopper med at virke - en af de ting kan være grundet, at den er blevet brugt en for lidt.
Kan en harddisk holde i 10 år?
Som udgangspunkt skal en harddisk kunne holde i mindst ti år. Der er dog forskellige faktorer, der ofte gør, at mange oplever problemer med deres harddiske allerede efter nogle måneder. En af de faktorer er blandt andet TLC, der gør, at data i harddisken forringes allerede efter få måneder.

Hvad er en ekstern harddisk?

Ifølge Lifewire.com er en ekstern harddisk en harddisk (HDD) eller et solid-state drev (SSD), der tilsluttes en computer.

En ekstern harddisk er ligesom en intern harddisk, der blot er blevet fjernet fra computerens indmad. Mens nogle ikke har brug for en ekstern strømforsyning, er der andre, der bruger en AC-forbindelse for at få strøm.

Eksterne harddiske har forskellige lagerkapaciteter, men de forbindes alle til en computer enten via USB, FireWire, eSATA eller trådløst.

Disse typer harddiske er bærbare, nemme at bruge og kan give ekstra lagerplads, hvis du har brug for at gemme filer og dokumenter. Det er desuden nemt at tage en ekstern harddisk med på farten, så man altid har sine filer med sig.

Købsguide: Sådan vælger du den rigtige eksterne harddisk

Det er altid en fordel at sikkerhedskopiere sine filer ved at gemme dem på en ekstern harddisk. Det er nemlig ikke altid nok at gemme dem i skyen, hvis nu der pludselig sker noget med dit internet, så du ikke har adgang til det. Dette er ikke muligt med en ekstern harddisk, da filer og dokumenter altid vil være direkte på harddisken.

Der findes et væld af forskellige eksterne harddiske på markedet i dag med forskellige mængder plads, overførselshastigheder, funktioner, priser m.m. Derfor kan det være svært at finde frem til, hvordan du finder en harddisk til dine behov.

Ved køb af en ny ekstern harddisk skal du helst overveje nedenstående faktorer for at finde den rigtige til dine behov.

Hvor meget lagerplads?

En af de vigtigste parametre, du skal overveje, er den eksterne harddisks lagerplads. Der er nemlig ikke noget ved at have en hurtig model, hvis der ikke er nok plads på den i forhold til dine behov.

Men der er heller ingen grund til at betale overpris for en model med masser af lagerplads, hvis du slet ikke har brug for det. Du skal derfor nøje overveje, hvad du har af behov, og hvad du ønsker at gemme på harddisken.

Du behøver ikke meget lagerplads, hvis du blot ønsker en harddisk til overførsel af en smule dokumenter, billeder og andre typer filer, eller hvis du ønsker en smule mere plads, end hvad din computer tilbyder.

Ønsker du i stedet at gemme rigtig mange filer samt opbevare dem i en længere periode, er det en fordel at købe en model med mere lagerplads.

Eksterne harddisks med en lagerplads på omkring 1TB eller 2TB er typisk nok for de fleste brugere. Men har du brug for at opbevare rigtig mange billeder, flere film og så videre, skal du vælge en model, der er større end disse.

Hvor hurtig skal den være?

Når det kommer til valg af en ny ekstern harddisk, skal du ikke blot tage et kig på modellens lagerplads. Du skal nemlig også overveje, hvor hurtig den skal være. Her skal du tage et kig på overførselshastigheder, der også er vigtig.

Hvis du overfører en del filer, er der ikke noget ved at have en model, der er langsom.

Det er altid en fordel at få fingrene i en ekstern harddisk, der hurtigt overfører en fil fra din computer til selve drevet eller omvendt.

I forhold til overførselshastigheden er der to faktorer, som du skal være opmærksom på. Mens den ene er lagringsteknologien, er den anden selve stikket. Du skal ligeledes have in mente, at SSD-harddisks typisk er hurtigere end HDD-harddisks.

Hvor sikker er den?

At gemme data og filer på en ekstern harddisk er noget, som mange af os gør. Derfor er det også vigtigt, at alle disse filer er sikre, da vi også gemmer personlige oplysninger. Hvis dette er tilfældet, er det en fordel at vælge en model med kryptering af data.

Der findes en del harddisks på markedet, der er kompatible med softwarekrypteringsløsninger. Dette er typisk fint for mange, men hvis du ønsker endnu mere sikkerhed, skal du vælge en ekstern harddisk med hardwarekryptering.

Hvor stor skal den være?

En ekstern harddisk er typisk ikke særlig stor, men der er forskel på størrelsen. Hvis du ofte vil have den eksterne harddisk med på farten, er det en fordel, at den er nem at putte i tasken eller i din lomme. Tag derfor altid et kig på størrelsen, hvis du allerede nu ved, at du ofte skal have modellen med på farten.

Hvis du ikke skal have den eksterne harddisk med dig rundt, men i stedet blot skal bruge den derhjemme, er størrelsen typisk ikke lige så vigtig.

Har du brug for andre funktioner?

Det er vigtigt, at du grundigt overvejer alle ovenstående funktioner, da det hjælper dig med at finde den helt rigtige eksterne harddisk til dine behov.

Udover dette skal du ligeledes finde ud af, om du ønsker, at harddisken skal have andre former for funktioner.

Dette kan hjælpe dig med at indskrænke din søgning, da du herved ved, at du kun skal kigge på modeller med lige præcis den eller de funktioner, som du har brug for.

Er du interesseret i at læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber en ny ekstern harddisk, kan du læse denne artikel fra Digitaltrends.com, denne artikel fra Altomdata.dk eller denne artikel fra Cnet.com.

Sådan sletter du din harddisk

Ønsker du mere plads på din harddisk eller eksterne harddisk, eller har du ikke længere brug for at holde fast på nogle specifikke personlige oplysninger? Så kan det være, at du blot smider din harddisk ud eller lignende.

Men dette er ikke altid en god idé. Du skal nemlig sørge for, at alle dine data er slettet uden mulighed for at gendanne dem.

Du kan ikke bare slette dine filer

u sletter ikke alle dine filer og data, hvis du blot sletter dem på din HDD-harddisk. Her er der nemlig stadig mulighed for at gendanne disse data med hjælp fra en gendannelsessoftware. Derfor betyder det ikke, at din fil er slettet, når du rent faktisk har slettet den. Og det er der flere grunde til.

Først og fremmest vil det sige, at der er mulighed for at gendanne en fil, som du har slettet ved en fejl. Dette er naturligvis altid en fordel, hvis dette er tilfældet.

For det andet er det ligeledes med til at gøre ydeevnen bedre, da det er mere effektivt at slette indgangen til filen end selve filen.

Dette fungerer ikke helt på samme måde med SSD-harddisks, da henvisningen til filen slettes med det samme, når du sletter en fil.

Sørg for at formatere din harddisk

Betyder det ikke så meget for dig, om dine filer kan gendannes, er det muligt blot at formatere din harddisk.

Dette er en fordel, hvis du ønsker at filerne skal væk, men ikke har noget imod, hvis nu der er nogen, som ser dem. Dette er også en fordel, hvis harddisken blot skal gives væk eller lånes til en, du kender.

Sådan opnår du en sikker sletningsproces
Ønsker du at være helt sikker på, at alle dine filer slettes på en sikker måde, er der nogle, som mener, at du skal destruere din harddisk. Det er dog ikke os alle sammen, der ønsker at tage denne metode i brug.

Da formateringen ikke er den mest sikre måde, kan du i stedet prøve at anvende en tredjepartssoftware til sletning af dine filer.

Dette er en fordel, da du herved som regel får mere kontrol over lige præcis, det der bliver slettet og på hvilken måde, det bliver slettet. Du skal derfor typisk gøre brug af en app eller en software for at slette dine filer sikkert på din eksterne harddisk.

Digital arv: Forbered dit digitale liv efter døden

Vi lever ikke for evigt. Og det betyder, at du på et eller andet tidspunkt i dit liv ikke længere er på jorden i fysisk tilstand.

Men i dag betyder det også, at du efterlader et digitalt aftryk. Dette gælder i hvert fald for de fleste af os. Og hvis det er tilfældet, er der nogle ting, som du skal overveje.

For nogle gemmer de meget private oplysninger digitalt, hvilket ikke nødvendigvis er noget, som andre mennesker skal ske. Der kan også være oplysninger, som du har gemt digitalt, som du meget gerne vil have, at andre skal have fat i, når du ikke længere er her mere.

Dine personlige data vil som regel være beskyttet af en privat adgangskode, hvor det ikke er sikkert, at andre kender denne adgangskode.

Her er det en fordel, at du efterlader en vejledning eller andet til dine efterladte, så de ved, hvad de skal gøre, og hvordan de finder frem til adgangskoden og dine personlige data.

Det kan herved også være en god idé at have en ekstern harddisk, hvor du gemmer alle de oplysninger og filer, der har en værdi for dig. Det gør det nemlig nemmere for de efterladte at finde alle de ting, som du gerne vil have, at de finder.

Du skal dog sørge for at alle filer ikke beskyttes af en adgangskode eller i hvert fald lave en vejledning med adgangskoderne.

Derudover er det også meget muligt, at der er ting på internettet, som du gerne vil have bliver håndteret for dig. Her er der ofte mulighed for pårørende at tage sig af dette, da disse platforme giver lov til det.

Men igen er det noget, som du skal sørge for, inden du ikke er her mere. Det gør i hvert fald hele processen nemmere for dine efterladte.

Ønsker du at læse mere om din digitale arv, kan du tage et kig i denne artikel fra Colorado.edu eller denne artikel fra Ældresagen.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme