Elektriske tandbørster - Bedst i test: Her er de 14 bedste el tandbørster i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: februar 22, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Elektriske tandbørster - Bedst i test: Her er de 14 bedste el tandbørster i test

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Oral B iO Series 8S IO8BK er udvalgt som bedst i test hos dansk uafhængigt testpanel.

Elektriske tandbørster er de senere år blevet både bedre og billigere – sandsynligvis noget, der hænger sammen med de tests foretaget af tandlæger, som viser, at de generelt børster mere effektivt end den almindelige tandbørste. Bakteriebelægninger og plak fjernes altså i højere grad, hvilket øger mundhygiejnen betydeligt over tid.

Derfor kigger vi i vores artikel nærmere på en række testvindende elektriske tandbørster, så du let kan danne dig et overblik over hvilke modeller, der findes, og hvilken, der passer bedst til lige netop dig.

Udover at belyse produkternes generelle egenskaber, kommer vi også ind på deres fordele og ulemper samt hvem, vi mener, den specifikke tandbørste passer bedst til. Til sidst i artiklen giver vi også information om, hvordan du på bedste vis børster tænder og hvilke konkrete fordele, du får ved at bruge en elektrisk tandbørste fremfor en almindelig.

Så læs med herunder og bliv klogere på de 14 elektriske tandbørser, vi anbefaler:

Seneste ændring:

Vi har opdateret vores artikel med den nye elektriske tandbørste Ionpa Home. Med sin IPX7-verifikation er den en god tilføjelse til dig, der ønsker at strømline din morgenrutine, så du kan børste tænder, mens du er i bad.

Tidligere ændringer:

2. juni 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 14 bedste elektriske tandbørster i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte elektriske tandbørster

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber elektrisk tandbørste

 • Rengøringsfunktioner

  Inden du køber en elektrisk tandbørste, skal du overveje, hvilke rengøringsfunktioner, du har brug for. De mest gængse funktioner er bl.a. “daglig rengøringsfunktion”, som er oplagt til daglig fjernelse af plak, “Polish”, der hjælper med at polere og gøre tænderne hvidere, og “Sensitive”, som er ideelt til dig med følsomme tænder og tandkød. Derudover er “Massage” en nyttig funktion, idet tandkødet nænsomt masseres, og endelig giver “Deep clean” dybdegående rengøring af hele munden.

  Nogle elektriske tandbørster giver dig endda mulighed for at kombinere forskellige funktioner og intensiteter, så du kan skræddersy din børste-rutine til mindste detalje. En anden ting, der har indflydelse på, hvor effektiv din tandbørstning er antal rotationer pr. minut. Gennemsnittet ligger på omkring 30.000, så alt over er klassificeret som højt, mens alt under er lavt.

 • Batteritid

  Med nye elektriske tandbørster er det efterhånden blevet normalt at kunne bruge dem i alt mellem 5-14 dage uden at oplade – men det afhænger af batteriet. De dyreste og bedste modeller kan dog holde batteri i op mod 30 dage. I gennemsnit tager det mellem 8-15 timer at oplade en elektrisk tandbørste fuldt op, men det varierer ligeledes fra model til model.

 • Funktioner

  Nogle el-tandbørster har en indbygget timer, så du er sikker på, at du børster dine tænder i de anbefalede to minutter. Andre har tryksensorer, der fortæller dig, hvis du børster for hårdt, så du undgår at skade dit tandkød. Visse elektriske tandbørster kan endda forbindes til din smartphone via Bluetooth, for at hjælpe dig med at spore og forbedre dine vaner og give dig besked om udskiftning af børstehovedet, så du ikke overbruger den. Overvej dine behov, og hvad der er vigtigt for dig – på den måde ender du ikke med at betale for noget, du ikke skal bruge.

 • Pris

  Dyrere modeller koster omkring 1.500 kr. eller mere, men har som regel længere batteritid, Bluetooth, 30 sekunders zoneskift timer og meget mere. Billigere modeller koster omkring 100 kr. og opefter, og selvom batteritiden typisk er kortere og funktionerne færre, så findes der faktisk rigtig solide budgetvenlige el-tandbørster. Fastlæg på forhånd hvilke egenskaber eller funktioner, der er de vigtigste for dig, hvorefter det bliver noget lettere at finde den rette elektriske tandbørste – ved du f.eks., at du vil have en masse high-tech features, er det en dyrere model, du skal investere i.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser

  Vi anbefaler altid, at du læser kunde- og ekspertanmeldelser (hvis muligt) om et produkt, inden du køber det. I forbindelse med elektriske tandbørster kan kundeanmeldelser fortælle dig om, hvor godt en given model fungerer i praksis og til hverdag, hvor længe batteriet faktisk holder og om den er brugervenlig. Ekspertanmeldelser kan derimod mere dybdegående fortælle dig om funktionerne, hvordan du udnytter dem bedst muligt og hvordan tandbørsten klarer sig sammenlignet med konkurrenter.

arrow-more

BeconfiDent Sonic Whitening - elektrisk tandbørste med slankt børstehoved og ergonomisk greb

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på BeconfiDent Sonic Whitening:

Helsebixen.dk
På lager
449 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 3 børstetilstande : Ren - Følsom - Whitening
 • Stille motor
 • Fjerner 62 % mere plak end en manuel tandbørste

Forbrugsguidens vurdering

Sonic Whitening fra BeconfiDent er en god løsning til prisen – især hvis du vil sikre din mundhygiejne. Tandbørsten udmærker sig ved sin lange batteritid, høje brugervenlighed, enkle børstehoved og tre børstetilstande. Desuden adskiller børstens soniske vibrationer, der kan lave 38.000 bevægelser i minuttet, sig betydeligt fra mængden. Og det faktum, at den angiveligt fjerner op til 62 % mere plak og tandsten end manuelle børster, understreger dens effektivitet.

Selvom børstens timer automatisk slukker efter 2 minutter, hvilket kan være en lille ulempe for nogle, opvejer batteritiden og de gode børsteresultater ulempen, hvorfor Sonic Whitening for os at se er et rigtig godt valg til enhver, der ikke vil bruge en masse penge på en ny el tandbørste.

Fordele

 • Lang batteritid
 • Nem at holde
 • Simpelt børstehoved
 • LED lys
 • Lydsvag motor

Ulemper

 • Slukker automatisk efter 2 minutter
 • Uden avancerede funktioner sammenlignet med andre modeller

BeconfiDent er langt fra lige så kendt et brand som Oral-B, men med Sonic Whitening kan det måske snart ændre sig. El tandbørsten er nemlig et godt valg, hvis du prioriterer kvalitet til pengene. I test har det endda vist sig, at modellen fjerner op mod 62% mere plak og tandsten end manuelle tandbørster. Det skyldes de soniske vibrationer, der adskiller tandbørsten fra mange andre modeller i vores oversigt.

Anmeldelse: Produktanalyse af BeconfiDent Sonic Whitening

Specifikationer

 • Børste teknologi: Vibrationer
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: 90 dage
 • Antal rotationer/min.: 38.000
 • Børstehoveder: 2
 • Indbygget timer
 • Opladningstid: ?

Soniske vibrationer gør det hårde arbejde
38.000 bevægelser i minuttet. Så mange vibrationer har Sonic Whitening, hvilket vil sige, at du på de gennemsnitlige 2 minutter med garanti får poleret hver enkel tand – så længe du selv får kørt tandbørsten rundt i munden. Er du vandt til en oscillerende tandbørste, kræver den soniske følelse en smule tilvænning, men når du først har brugt den et par gange, er det svært at gå tilbage igen.

Tandpasta til enhver smag
Selvom du selvfølgelig kan bruge alle typer tandpasta, vil du opleve endnu bedre resultater, hvis du bruger producentens egen tandpasta sammen. Tandpastaen er nemlig skabt til at fungere sammen med de soniske vibrationer – dog kræver det, at du selv lægger nogle kræfter i at massere tandpastaen ind mellem tænderne.

Kom ind i hjørnerne med det slanke og aflange børstehoved
Sonic Whitening Selve har et ganske enkelt, men alligevel elegant, design. Du får fornemmelsen af kvalitet, og fordi børstehovedet ikke er rundt, men derimod aflagt og slankt, får du noget nemmere ved at komme ind til de bagerste tænder. Håndtaget er desuden behageligt at holde om med sit glatte og slanke ydre, og der er ingen knapper at forholde sig til.

Den eneste teknologi, tandbørsten harm er den indbyggede timer, der hjælper dig med at holde styr på antallet af minutter. En ulempe ved timeren er dog, at den slukker af sig selv efter to minutter, hvilket for nogle kan være irriterende, hvis du ikke føler, at du er færdig med at børste tænder.

Mere om BeconfiDent Sonic Whitening

Specifikationer

 • Børste teknologi: Vibrationer
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: 90 dage
 • Antal rotationer/min.: 38.000
 • Børstehoveder: 2
 • Indbygget timer
 • Opladningstid: ?

Oral-B Vitality 100 CrossAction - billig elektrisk tandbørste for børn

Bedste design til yngre

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B Vitality 100 CrossAction:

avXperten.dk
På lager
199 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 2D rengøring
 • Hele 10 børstehoveder kan anvendes
 • Har en 2 minutters timer

Forbrugsguidens vurdering

Oral-B Vitality 100 CrossAction er nem at bruge, og dine tænder føles rene, når du har brugt den. Vi synes også, at designet er pænt, hvilket er vigtigt for de yngre generationer, der er vant til højteknologiske gadgets.

Den eneste ulempe er, at der ikke er nogen indikatorer på håndtaget, der viser, hvor meget batteritid, der er tilbage.

Fordele

 • Simpel at anvende
 • Med timer
 • Lille rundt børstehoved
 • Håndtag der er nemt at holde om

Ulemper

 • Ingen indikatorer viser batteritid
 • Begrænset antal funktioner

Oral-B Vitality 100 CrossAction er til personer, der ønsker en enkel og brugervenlig elektrisk tandbørste. 2D-rengøringsaktionen hjælper med at fjerne plak på svært tilgængelige områder, men ellers er der ikke meget teknologi.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral-B Vitality 100 CrossAction

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 8 days
 • Antal rotationer/min.: 45000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer

Timer og pacer gør det nemmere
Selvom Oral-B Vitality 100 CrossAction er relative simpelt bygget op, bliver du ikke snydt for en smart timer og pacer. Disse to mekanismer hjælper dig med at holde styr på din tid og hastighed under tandbørstningen, og på den måde er du altid sikker på at børste tænder i tilstrækkelig grad.

Når den elektriske tandbørste tændes, begynder timeren at tælle ned fra to minutter. På samme tid holder paceren dig opdateret på, hvornår der er gået 30 sekunder. Du vil derfor høre en anderledes lyd fra tandbørsten, når det er tid til at skifte vinkel og bevægelser.

Vandafvisende og nem at holde ved
Vitality 100 CrossAction er vandafvisende, og den tætte forsegling sikrer, at der ikke slipper vand ind i mekanikken. På den anden side er håndtaget belagt med knoppet gummi, så tandbørsten ikke glider ved en fejl. Selve børstehovedet er også meget behageligt med sit runde ydre.

Enkel kontrol med lang batteritid
Mange elektriske tandbørster er propfyldte med forskellige funktioner, og nogle gange kræver det nærmest en manual at komme igennem tandbørstningen. Sådan er det ikke med Oral-B Vitality 100 CrossAction, der byder dig på et simpelt design med én enkel mulighed for at børste tænder; du skal med andre ord bare trykke på knappen for at komme i gang.

Med en højde på 22 centimeter – når den påsat sit børstehoved – og en vægt på lidt over 100 gram vil den ikke fylde for meget ude på badeværelset. Vitality 100 CrossAction har til gengæld lang batteritid og kan give dig op til 8 dages rene tænder.

Mere om Oral-B Vitality 100 CrossAction

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 8 days
 • Antal rotationer/min.: 45000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 - sonisk elektrisk tandbørste med tryksensor

Bedste soniske el-tandbørste

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803:

 • Brush Sync teknologi: Fortæller dig hvornår du skal udskifte tandbørste hoved
 • Timer som fortæller dig hvornår du er færdig med at børste
 • Flere ugers batteritid og indbygget tryksensor

Forbrugsguidens vurdering

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 er effektiv til at fjerne plak og har dertil lang batteritid. Du får altså en elektrisk tandbørste, som ikke nødvendigvis har de vildeste funktioner, men til gengæld er den enormt effektiv til de funktioner, den har.

Fordele

 • Gør brug af sonisk teknologi som effektivt skubber vand mellem tænderne
 • Optimal rengøring med Protective Clean
 • Indbygget tryksensor som gør, at du aldrig børster for hårdt
 • Indbygget timer som hjælper dig med at børste i de anbefalede 2 minutter
 • Lang batteritid

Ulemper

 • Ikke den model med allerflest funktioner

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 er en af de mest anmelderroste soniske tandbørster på markedet.  Udover at benytte sig af sonisk teknologi, så har den også tryksensor, børste slid-indikator, samt et startprogram som gradvist vænner dine tænder til den nye tandbørste. Tandbørsten er ikke den med allerflest funktioner generelt set, men ift. prisen får du høj værdi.

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 780 min
 • Antal rotationer/min.: 62000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Fjerner 7 gange mere plak end manuel tandbørste
4300 HX6803 fra Philips er designet til at holde din mund og dine tænder helt rene, hvilket bl.a. ses ved, at den fjerner op til 7 gange mere plak end en almindelig, manuel tandbørste. Det gør den via det unikke Protective Clean-system, som sørger for den mest optimale rengøring af tænderne.

Selvom der børstes effektivt og grundigt, er modellen dog stadig skabt til at give en nænsom tandbørstning mod både tænder og tandkød. Den er nemlig udstyret med en tryksensor, der kan registrere, hvis du børster for hårdt.

Timer og Brush Sync
HX6803 kommer med flere funktioner, som gør tandbørstningen mere effektiv – her er bl.a. tale om en timer og Brush Sync-teknologien. Timeren kan dertil registrere flere ting under tandbørstningen – både når det er tid til at skifte sektion i munden, men også når de anbefalede 2 minutter er gået.

Herudover findes også Brush Sync, som er en teknologi, der giver signal, når det er tid til at skifte børstehoved. Derved får du altid det mest optimale børsteresultat, da et for brugt børstehoved giver forringet tandbørstning. Modellen er desuden udstyret med et langtidsholdbart batteri, der faktisk kan bruges i helt op til flere uger pr. opladning.

Hvad siger eksperterne om Philips Sonicare Protective Clean 4300?

Eksperterne har talt, og det ser ud til, at Philips Sonicare Protective Clean 4300 er et godt valg for dem, der leder efter en effektiv tandbørste. Anmeldere fra Which.co.uk og Toothbrushadvisor.co.uk er nemlig imponerede over børstens evne til at rense tænderne og dens lange batteritid.

Mere om Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 780 min
 • Antal rotationer/min.: 62000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Niceboy ION Sonic - sonisk el tandbørste med lang batteritid

Bedste budgetvenlige eltandbørste

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Niceboy ION Sonic:

Powerbanken.dk
På lager
279 kr.
savier 1 Rabatkode fundet party

Vi har fundet 1 Rabatkode til Powerbanken.dk. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
 • 43.000 svingninger pr. minut
 • 100% vandtæt ifølge IPX7
 • Indbygget timer på 2 minutter

Forbrugsguidens vurdering

Efter at have undersøgt samt testet Niceboys ION Sonic elektriske tandbørste, kan vi vurdere, du her fåren prisvenlig el tandbørste med flere af de funktioner du finder i dyrere modeller. 43.000 svingninger i minuttet og den lange batteritid er gode elementer at have i din elektriske tandbørste – og særligt ind i denne prisklasse. Dertil får du også en indbygget intervaltimer, som sikrer, at du børste din tandoverflade i den korrekte tid.

Ikke kun synes vi, at du får meget for pengene, dette gør forbrugerne på Google Shopping også med deres 4,8/5 stjerner. Man skal dog stadig tage forbehold for at datagrundlaget på Google Shopping er forholdsvist småt. Samlet set anbefaler vi tandbørsten på grund af dens meget favorable pris og dertil dets funktioner og tekniske egenskaber. Det eneste vi savnede i vores test var flere af de mere avancerede features som f.eks. tryksensor og hurtigere opladning – men for en tandbørste til denne pris, er det til at acceptere.

Fordele

 • 40.000 svingninger i minuttet som sikrer at tandbørsten kommer dybt ned i tandkødet og mellem tænderne
 • 3 forskellige børstehoveder med forskellige hårdheder afhængigt af dine ønsker
 • Lang batteritid
 • Indbygget timer som sørger for du børster længe nok

Ulemper

 • Tager længere tid at oplade end andre modeller på markedet
 • Kun én knap, så man skal igennem alle modes, for at stoppe den "før tid"

Med den elektriske tandbørste fra Niceboy får du en lavpris, sonisk tandbørste med mange af de samme funktioner, som du finder i dyrere modeller. Du får blandt andet en lang batteritid og en indbygget timer, samt flere forskellige hoveder og modes.

Anmeldelse: Produktanalyse af Niceboy ION Sonic

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: 40 dage
 • Opladningstid: 600 min
 • Antal rotationer/min.: 43000
 • Børstehoveder: 3
 • App styring
 • Indbygget timer

Svingninger
Som nævnt ovenfor, så får du en elektrisk tandbørste med mellem 40.000 og 43.000 svingninger i minuttet. Det betyder, at du får en god og fejlfri tandrensning. Svingningerne sørger også for, at du når at komme godt i bund med tandbørstningen i løbet af de 2 minutter du har pr. interval. Når det er tid til at skifte tandrække, så vibrerer tandbørsten, hvilket gør det nemt for dig at holde styr på, hvornår du skal skifte.

Batteri
Niceboys ION Sonic tandbørste har en lang batteritid. Batteriet holder i op til 40 dage, såfremt du bruger deres anbefalede 2 gange 2 minutter om dagen. Den lange batteritid sikrer dig en behagelig oplevelse, hvor du ikke altid skal sætte den til opladning. Dertil har den elektriske tandbørste trådløs docking, som tilsluttes med USB-C, hvilket kun få producenter tilbyder. Når batteriet er brugt op, tager det mellem 8 og 10 timer at genoplade det.

Tilbehør
Som standard følger der 3 børstehoveder med, et blødt, et medium og et hårdt. Såfremt du ønsker flere børstehoveder, kan det også tilkøbes.

Hvad siger forbrugerne om Niceboy ION Sonic Elektrisk Tandbørste?

Også forbrugerne er meget positive overfor hvad du her får på prisen, hvilket særligt afspejler sig i Google Shopping. Her er produktet blevet bedømt til 4,8/5 stjerner, hvor enkelte bruger særligt fremhæver at den ligger godt i hånden, samt det æstetiske udseende. Niceboy ION Sonic er dog stadig en forholdsvis ny elektrisk tandbørste på markedet, og derved er data grundlaget af anmeldelser stadig småt.

Mere om Niceboy ION Sonic

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: 40 dage
 • Opladningstid: 600 min
 • Antal rotationer/min.: 43000
 • Børstehoveder: 3
 • App styring
 • Indbygget timer
Læs mere om Niceboy ION Sonic

Oral B iO Series 8S IO8BK - elektrisk tandbørste med AI-teknologi

Bedst i test hos dansk uafhængigt testpanel

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral B iO Series 8S IO8BK:

 • Interaktivt LED-display
 • 6 Smart Modes til personlig børstning
 • Kunstig intelligens som fortæller dig hvor du skal børste bedre

Forbrugsguidens vurdering

Oral B iO Series 8S, som har vundet bedst i test elektrisk tandbørste hos dansk uafhængigt testpanel, er et ideelt valg for dig, der leder efter en tandbørste, som guider dig og sørger for du ikke misser ét eneste område af munden. Tandbørsten giver derudover en grundig rengøring af alle tænder og har dertil lang batteritid. Derudover har den gode, afbalancerede vibrationer på grund af dens tryksensor, der gør tandbørstningen nemmere og mere behagelig – hver gang. Tandbørsten ligger dog i den dyrere ende af prisskalaen, og børstehovederne kan føles en smule tykke.

Fordele

 • Grundig rensning af tænderne
 • Nem at bruge
 • Lang batteritid
 • Balancerede vibrationer ved hjælp af tryksensor

Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Børstehovederne er en smule tykke

Oral B iO Series 8S er en premium tandbørste med alle de nyeste funktioner. Udover at den har 6 børsteindstillinger, tryksensor og benytter et roterende børstehoved, så har den også kunstig intelligens, som gør, at du aldrig kommer til at misse et område af munden igen.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral B iO Series 8S

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 6
 • Batteritid: 14 dage
 • Opladningstid: 180 min
 • Børstehoveder: 1
 • App styring
 • Indbygget timer
 • Tryksensor
 • Antal rotationer/min.: ?

Bliv guidet via kunstig intelligens
Oral B iO IO8BK bidrager først og fremmest til en renere og mere frisk mund grundet de 6 forskellige børstetilstande, men i særdeleshed også pga. dens kunstige intelligens, der guider din tandbørstning via LED-skærmen. Du kommer altså ikke til at misse et område af munden igen, hvorfor din generelle mundhygiejne øges markant på sigt. De 6 forskellige børstetilstande inkluderer daglig rensning, sensitiv rensning, intens rensning, tandkødspleje, whitening, tungerens og super sensitiv rensning.

Skånsom rensning og tryksensor
Skånsom rensning er altid en del af din tandbørstning med IO8BK fra Oral B, da den indbyggede tryksensor sikrer, at du ikke presser for hårdt mod dine tænder og dit tandkød. Tandbørsten vejleder dig med tydelige farvekoder, hvor rød betyder, at du presser for hårdt, og grøn betyder, at du bruger det rette tryk.

Skånsom tandplejning er yderligere sikret via LED-skærmen, der gør din tandbørstning interaktiv. Den indbyggede timer sikrer desuden, at du børster de anbefalede 2 minutter – og endda med en påmindelse hvert 30 sekunder, så du når alle 4 ”dele” af munden.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Oral B iO Series 8S

IO8BK fra Oral B modtager 4,6/5 stjerner hos Elgiganten samt 4,7/5 stjerner af forbrugerne på Google, hvilket indikerer stor kundetilfredshed generelt. Derudover udtaler eksperter fra Wired.com, “Den digitale grænseflade er en fin detalje. Runde børstehoveder giver en bedre rengøringsoplevelse”, og tanbørste har desuden vundet bedst i test elektriske tandbørste hos dansk uafhængigt testpanel. Det er altså tydeligt at se, at du her får en vellidt tandbørste fra et anerkendt mærke.

Mere om Oral B iO Series 8S IO8BK

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 6
 • Batteritid: 14 dage
 • Opladningstid: 180 min
 • Børstehoveder: 1
 • App styring
 • Indbygget timer
 • Tryksensor
 • Antal rotationer/min.: ?

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Brush Buddy - Effektiv elektrisk tandbørste til en lav pris

Bedste værdi for prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Brush Buddy:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Op til 30 dages driftstid
 • 5 børsteindstillinger
 • Induktiv opladning

Forbrugsguidens vurdering

Brush Buddy er, efter vores vurdering, velegnet til enhver tandplejerutine, og vores egen test af modellen bekræfter, at den leverer en effektiv rengøring. Vi er særligt tilfredse med den lange batteritid og designet, der gør, at du kan nå selv de svært tilgængelige områder i munden.

På den anden side bemærkede vi, at det kan være lidt udfordrende at holde den helt ren, da tandpastapletter let bliver synlige på den sorte farve. Desuden er lydniveauet en smule højere sammenlignet med andre modeller. Det er dog ikke generende højt.

Til trods for det vurderer vi stadig, at Brush Buddy er et godt valg, hvis du ønsker en brugervenlig eltandbørste med god værdi for pengene – den udfører nemlig præcis, hvad den skal, og så til en rimelig pris.

Fordele

 • Dybdegående rengøring
 • Solid batteritid
 • Når også de inderste områder af munden
 • Pænt design

Ulemper

 • Får nemt pletter
 • Lydniveauet er ikke det laveste

Den elektriske tandbørste, Brush Buddy, hævdes at have en batteritid på hele 30 dage og oplader desuden trådløst, hvilket er meget praktisk – og noget vi desuden efter egen test kan bekræfte. Baseret på vores erfaring mener vi på den baggrund, at el-tandbørsten er ideel for dig, der gerne vil undgå hyppige opladninger og samtidig ønsker en bekvem løsning, når det endelig er tid til opladning.

Anmeldelse: Produktanalyse af Brush Buddy

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: Op til 30 dage
 • Opladningstid: ?
 • Antal rotationer/min.: 37000
 • Indbygget timer
 • indbygget tryksensor
 • app-styring: ?
 • Børstehoveder: 2

Effektive rengøringsfunktioner
Brush Buddy arbejder med 37.000 soniske vibrationer i minuttet, hvilket sikrer en dybdegående og omhyggelig rengøring, hver gang du børster tænder.  Den elektriske tandbørste fjerner angiveligt op til 10 gange mere plak sammenlignet med manuelle tandbørster.

Alsidige indstillinger og brugervenlighed
Når det kommer til tilpasning, skuffer Brush Buddy ikke. Gentle Mode er specielt designet til nybegyndere inden for elektrisk tandbørstning og er også velegnet til personer over 8 år. Hvis du har sarte tænder eller tandkød, tilbyder Sensitive Mode en blid, men effektiv rengøring. Derudover er Cleaning Mode ideel til den daglige standardrengøring, hvilket sikrer, at dine tænder forbliver pletfrie dag ud og dag ind.

Hvis fokus primært er på tandkødets sundhed, giver Gum Protection Mode en kombination af rengøring og tandkødsmassage. Endelig er Whitening Mode specielt udviklet til dem, der har gennemgået tandblegning. Alle tilstandene er nemme at skifte mellem via tandbørstens eneste knap – og kombineret med en 2-minutters timer er du sikker på at børste tænder i den anbefalede tid.

Hvad siger brugere om Brush Buddy?

På Trustpilot er kunderne generelt super glade for el-tandbørsten, og primært pga. dens effektive rengøringsevne. De fremhæver især, hvor friske deres tænder føles.

Batteritiden er også et omdrejningspunkt, og mange nævner, at de sjældent behøver at oplade den. Selvom det kan tage lidt tid at vænne sig til vibrationsfornemmelsen, finder flertallet af kunderne generelt oplevelsen positiv.

Mens mange roste de forskellige børstetilstande, udtrykte enkelte forvirring over deres præcise funktioner. På den positive side blev virksomhedens kundeservice dog fremhævet af flere kunder.

Mere om Brush Buddy

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: Op til 30 dage
 • Opladningstid: ?
 • Antal rotationer/min.: 37000
 • Indbygget timer
 • indbygget tryksensor
 • app-styring: ?
 • Børstehoveder: 2
Læs mere om Brush Buddy

Oral-B Pro 3000 - el-tandbørste med effektive cirkulære bevægelser

Bedste bekvemme elektriske tandbørste

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B Pro 3000:

 • 360 graders trykkontrol
 • Imponerende rengøringsresultater
 • Alle nyttige funktioner er inkluderet

Forbrugsguidens vurdering

Oral-B Pro 3000 CrossAction er nem at håndtere og behagelig at bruge. Tryksensoren er en fin detalje, og vi er glade for, at tandbørsten fås i forskellige farver. Ulemper inkluderer, at der kun er betjening med én knap, men overordnet set er dette et godt valg for en simpel elektrisk tandbørste.

Fordele

 • Rengør tænderne fint
 • Børstehovedet er nemt at udskifte
 • Er mere komfortabel at bruge og larmer mindre end andre tandbørster
 • Indbygget timer

Ulemper

 • Tager lang tid at oplade helt

Oral-B Pro 3000 CrossAction er en elektrisk tandbørste med 360° kontrol af hvor meget pres du anvender. Dette er en fordel for folk, der ønsker en elektrisk tandbørste med en høj pulsfrekvens, da det hjælper med at rense tænder og tandkød mere effektivt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral-B Pro 3000

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 3
 • Batteritid: 10 days
 • Opladningstid: 15 min
 • Antal rotationer/min.: 48000
 • Børstehoveder: 2
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

3D teknologi
Oral-B Pro 3000 har en pulsfrekvens på 40.000, der ifølge producenten fjerner plak effektivt og sikrer rene, hvide tænder. El-tandbørsten har derudover 3 forskellige indstillinger: daglig rengøring, en indstilling til følsomme tænder samt en indstilling, der polerer tænderne og gør dem ekstra hvide.

Oral-B Pro 3000 er udstyret med en integreret timer, der bipper når der er gået 2 minutter, så du børster dine tænder i den anbefalede tid. Ud over dette, så bipper den hver 30 sekund, så du husker at børste alle steder i munden lige længe.

Tryksensor og 3 forskellige børstehoveder
Denne elektriske tandbørste er indstillet med en tryksensor, der sikrer, at du ikke trykker for hårdt mod tænder og tandkød. Den bipper nemlig hvis du kommer til at trykke for hårdt. Derudover kommer el-tandbørsten med 3 forskellige børstehoveder:

 • Precision Clean, til den daglige rengøring
 •  FlossAction, der går ekstra dybt ind mellem tænderne
 • 3D White, der skulle polere ekstra godt for hvidere tænder

Ud over dette, så medfølger der er rejseetui, en oplader med børsteopbevaring samt et ekstra håndtag.

Hvad siger  eksperterne om Oral-B Pro 3000?

Oral-B Pro 3000 blev testvinder hos blandt andet den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest, hvor tandbørsten roses for at være effektiv, nem at bruge og holdbar.

Mere om Oral-B Pro 3000

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 3
 • Batteritid: 10 days
 • Opladningstid: 15 min
 • Antal rotationer/min.: 48000
 • Børstehoveder: 2
 • Indbygget timer
 • Tryksensor
Læs mere om Oral-B Pro 3000

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 - elektrisk tandbørste med timer

Bedste elektriske tandbørste til følsomt tandkød

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 :

 • Designet af praktiserende tandlæger
 • Brush sync-teknologi
 • Sikker og skånsom omkring sensitive områder

Forbrugsguidens vurdering

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 fjerner 7 gange mere plak end en almindelig tandbørste, har tryksensor-teknologi, der forhindrer, at tænderne beskadiges, og er udstyret med Brush Sync-teknologi, der hjælper den med at holde op til 10 timer mellem opladningerne.

Vi vil helt klart anbefale modellen til dig, der leder efter en elektrisk tandbørste, der har vist sit værd i test. De gode kundeanmeldelser viser også hvor vellidt tandbørsten er, hvilket understreger tandbørstens kvalitet. Den eneste ulempe er, at den larmer en smule under brug.

Fordele

 • Fjerner 7 gange mere plak end normal tandbørste
 • Med tryksensor
 • Bush Sync-teknologi
 • Med timer
 • Velegnet til dig med tandproblemer

Ulemper

 • Få funktioner og tilstande
 • Lidt støjende

4300 HX6800 fra Philips er designet til at børste dine tænder skånsomt, samtidig med at den fjerner op til 7 gange så meget plak som en manuel tandbørste, hvilket giver dig hvidere tænder og friskere ånde.

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 780 min
 • Antal rotationer/min.: 62000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Moderne elektrisk tandbørste med tryksensor
Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 er skabt til at holde tænder og tandkød sundt, og derfor kan modellen fjerne op til 7 gange mere plak end en manuel tandbørste. Selv svært tilgængeligt plak fjernes af det unikke børstehoved, hvilket resulterer i færre tandproblemer. Især er der fokus på at fjerne plak mellem tænderne. Ydermere kommer den med en smart tryksensor, som registrerer, hvis man presser børsten for hårdt mod tænder og tandkød.

Brush Sync-teknologi
For hele tiden at give dig det bedste børsteresultat er Philips’ tandbørste også udstyret med Brush Sync-teknologi, som beregner og fortæller, når det er tid til at skifte børstehovedet.

Dertil er der fokus på tændernes sundhed, hvorfor modellen også er god til dig med tandproblemer, herunder blødninger og betændelse i tænderne, bøjle, fyldninger, kroner og facadebehandlinger. Modellen kommer endvidere med en smart timer, der giver besked om, hvornår du skal skifte til den næste sektion, samt hvornår du er færdig med børstningen.

Hvad siger brugere og eksperterne om Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800?

Eksperterne, der har testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800, er generelt meget positive over for den. De kan godt lide, at tandbørsten er rigtig god til at fjerne plak, har et batteri med lang levetid og fås i flere attraktive farver. De nævner dog også nogle få ulemper, såsom at tandbørsten er lidt tung og uhåndterbar, og at der ikke findes ekstra tilbehør.

Mere om Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 780 min
 • Antal rotationer/min.: 62000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Oral-B Smart 6 6000N - oral b elektrisk tandbørste rost af både eksperter og forbrugere

Bedste valg med 3D-teknologi

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B Smart 6 6000N :

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 3D-bevægelsesteknologi
 • Feedback i realtid med Oral-B-appen
 • 3D-Flere smarte kleneringstilstande

Forbrugsguidens vurdering

Oral-B Smart 6 6000N har et væld af fantastiske funktioner, som f.eks. den indbyggede timer og tryksensor, og den er til en meget rimelig pris. Vores eneste klager er, at det tager lang tid at oplade den, og at der ikke er nogen måde at se de indstillinger, du vælger. Samlet set er tandbørsten en god mulighed for alle, der leder efter en elektrisk tandbørste med 3D-teknologi.

Fordele

 • Batteriet holder i mere end 2 uger
 • Indbygget timer
 • Bluetooth-forbindelse
 • Rejsetaske medfølger
 • Tryksensor

Ulemper

 • Er relativ lang tid om at oplade
 • Viser ikke indstillingerne

Oral-B Smart 6 6000N er en god elektrisk tandbørste til folk, der ønsker en rejsevenlig løsning. CrossAction-børstehovedet hjælper med at fjerne plak og bakterier fra tænderne, og app-funktionen giver dig mulighed for at spore dine børstevaner.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral-B Smart 6 6000N

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende, roterende og pulserende
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 72 yes/no
 • Antal rotationer/min.: 10500
 • Børstehoveder: 3
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Effektiv 3D
3D er ikke kun noget, man finder i biografen. Denne Oral-B tandbørste er nemlig udstyret med en smart 3D teknik, som fjerner op til 100% mere plak fra dine tænder. Den har fem indstillinger, så du kan få renset dine tænder, præcist som du ønsker.

Herudover kan du downloade Oral-B appen og få feedback på din børstning, så du er sikker på at opnå den bedst mulige mundhygiejne.

Skånsom børstning med tryksensor
Oral-B Smart 6 6000N er en kraftfuld, men skånsom tandbørste, med tryksensor, der hjælper dig med at undgå overbørstning. Med 10.500 rotationer i minuttet hjælper børsten derudover med at fjerne plak og bakterier fra dine tænder hurtigt og nemt.

Bluetooth giver dig dertil mulighed for at tilpasse din børsterutine og spore dine fremskridt – og hvor godt du gør det. Tandbørsten vejer 499 g, hvilket er fornuftigt for de fleste brugere. Den middelhøje prisklasse giver el-tandbørsten god værdi i forhold til kvaliteten.

Hvad siger brugere og eksperter om Oral-B Smart 6 6000N?

På tværs af platforme er Smart 6 6000N blevet anmeldt af hundredvis af tilfredse købere. Hos Google Shopping får den for eksempel 4,8/5 stjerner.

Hos Elgiganten skriver en glad køber, at dette er den femte Oral-B-tandbørste, han har prøvet. Det er dog også den bedste – han mener, at den fungerer mere intensivt og renser bedre end mange andre modeller.

Hos Amazon.co.uk er el tandbørsten blevet vurderet af mere end 1.500 købere, hvor den på parametrene ”dyb rensning” og ”rejsevenlighed” scorer særligt højt. Her bliver tandbørsten vurderet til henholdsvis 4,8 og 4,4/5 stjerner.

Hvis du vil have en af de mest effektive og rejsevenlige tandbørster, bør du vælge denne.

Mere om Oral-B Smart 6 6000N

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende, roterende og pulserende
 • Antal funktioner: 5
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 72 yes/no
 • Antal rotationer/min.: 10500
 • Børstehoveder: 3
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Oral-B Pro 600 - effektiv eltandbørste til alle tænder

Bedste praktiske eltandbørste

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B Pro 600 :

 • Praktisk og simpelt til hverdagsbrug
 • Designet til at rense tænder fra alle vinkler
 • Anbefalet af tandlæger på verdensplan

Forbrugsguidens vurdering

Med Pro 600 er det nemt at udskifte børstehovederne, og så er tandbørsten mere komfortabel og mindre støjende end andre modeller. Den eneste ulempe er, at el tandbørsten ikke har en tryksensor, og at der kun er én børstetilstand. Vi mener dog, at det stadig er et af de bedste praktiske valg på markedet i prisklassen.

Fordele

 • Nemt at udskifte børstehovederne
 • Komfortabel i brug og larmer mindre end andre tandbørster
 • Ligger i den billige ende af prisskalaen
 • Robust
 • Skånsom mod tandkød

Ulemper

 • Ingen tryksensor
 • Kun én børsteindstilling

Oral-B Pro 600 er en elektrisk tandbørste, der tilbyder høj kvalitet uden at koste meget. Tandbørsten har et praktisk og enkelt design, der er perfekt til hverdagsbrug. Tandbørsten er altså til dig, der ønsker at vedligeholde deres tænder uden at bruge en formue.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral-B Pro 600

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 10 days
 • Opladningstid: 360 min
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Antal rotationer/min.: ?

En enkel tandbørste uden mange finesser
Sammenlignet med mange andre elektriske tandbørster fra både samme brand og andre producenter, har Oral-B Pro 600 ikke mange særlige finesser, men den klarer ifølge testresultaterne sin vigtigste opgave, nemlig at rengøre og polere tænderne, ganske glimrende og effektivt.

El-tandbørsten har kun et program, daglig rengøring, men ifølge undersøgelser af lignende elektriske tandbørster, så er det også dette program, der bruges mest.

Opladerindikator samt tryksensor
Oral-B Pro 600 er udstyret med en indikator, der fortæller hvornår det er tid til at oplade tandbørsten. Ud over dette har den en tryksensor, hvor lyden ændres hvis du trykker for hårdt og pulseringen vil stoppe i et kort stykke tid så du har mulighed for at ændre trykket.

El-tandbørsten er også udstyret med en timer, der afgiver et kort brum hver 30. sekund, så du kan skifte sektion og efter 2 minutter ved du, at du har børstet længe nok.

Hvad siger eksperterne om Oral-B Pro 600?

Oral-B Pro 600 er en el-tandbørste, der på trods af sin relativt lave pris, klarer sig rigtig godt i mange tests. Den er blandt andet blevet udvalgt som det bedste budgetvalg i en test foretaget af det svenske blad Aftonbladet. Modellen roses for at rense tænderne effektivt, for at være behagelig at holde om og for at være af god kvalitet og ikke larme.

Mere om Oral-B Pro 600

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 10 days
 • Opladningstid: 360 min
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Antal rotationer/min.: ?
Læs mere om Oral-B Pro 600

Oral-B Smart 4 4000N - eltandbørste med tryksensor

Bedste valg for begyndere

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B Smart 4 4000N :

 • Oral-B-app med smart coaching
 • Hvidgør tænderne over tid
 • Anbefalet af tandlæger

Forbrugsguidens vurdering

Oral-B Smart 4 4000N er en elektrisk tandbørste, der er værd at se nærmere på. Det er meget nemt at tage børstehovedet af og på, børstevejledningen er klar, tydelig og kortfattet, hvilket gør tandbørsten til et godt valg for alle, der er nye i brugen af en elektrisk tandbørste.

El tandbørsten er også let og føles ikke alt for stor i hånden. Den eneste ulempe er, at batteriet tager et stykke tid at oplade, men alt i alt er Oral-B Smart 4 4000N et kvalitetsprodukt, som vi bestemt vil anbefale.

Fordele

 • Rengør tænderne godt
 • Indbygget trykregulering og timer
 • Nemt at fjerne og fastgøre børstehovedet
 • Gode instruktioner til børstning

Ulemper

 • Er lang tid om at oplade

Den elektriske tandbørste Oral-B Smart 4 4000N er til alle, der leder efter en flot designet tandbørste, der gør tænderne hvidere med tiden. Den største fordel ved tandbørsten er, at den hjælper med at fjerne plak og gule pletter fra tænderne, så de bliver mere nuanceret.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral-B Smart 4 4000N

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 3
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 720 min
 • Antal rotationer/min.: 32500
 • Børstehoveder: 2
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Designet til at fjerne mere plak
Oral-B Smart 4 4000N er skabt til både at fjerne almindeligt snavs fra tænderne, men også den plak som kan blive siddende og skabe problemer for tænder og tandkød. I forhold til en almindelig tandbørste er denne model designet til at kunne fjerne op til 100% mere plak.

Det gøres ved først at gøre tandbørsten våd og komme tandpasta på, og så skal børstehovedet føres blidt henover hver tand på alle 3 sider (inderside, yderside og tyggeflade), og man vil opleve at få feedback fra modellen selv, hvis man børster forkert.

Model med tryksensor
Oral-B Smart 4 4000N’s feedback kommer i form af en tryksensor, som selv registrerer, hvis man børster for hårdt. For at der ikke skal være nogen tvivl, så lyser modellen også selv op, så man bliver gjort opmærksom på en for hård børstning.

Dermed skånes tænderne, og man slipper for irriteret tandkød, som kan opstå på grund af for hård børstning. Oral-B Smart 4 4000N kører herudover på batteri og kan holde i mere end 2 uger per opladning. Oral-B Smart 4 4000N kan anvendes af hele familien, og der medfølger 2 børstehoveder med modellen.

5 funktioner
4000N kommer med 5 forskellige funktioner, således at det er muligt at tilpasse sin tandbørstning til de individuelle behov. Derfor findes der blandt andet funktionerne ”sensitiv” og ”hvidgørende”, og hvor hvidgørende er med til at få tænderne til at fremstå hvidere ved at fjerne misfarvninger med de polerende børste-indstillinger, så er sensitiv en god indstilling, hvis man har følsomt tandkød. Modellen sikrer nemlig en blidere børstning af både tandkød og tænder, således der opstår mindre irritation.

Mere om Oral-B Smart 4 4000N

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende
 • Antal funktioner: 3
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 720 min
 • Antal rotationer/min.: 32500
 • Børstehoveder: 2
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Oral-B Pro 2 2000 - el-tandbørste med rundt børstehoved for sundere tandkød

Bedste brugervenlige valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B Pro 2 2000 :

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Unik designet børstehoved
 • Bidrager til sundere tandkød
 • 2 forskellige indstillinger

Forbrugsguidens vurdering

Oral-B Pro 2000 el-tandbørsten er komfortabel og larmer mindre end andre tandbørster i samme prisklasse. Massagen af tandkødet er helt sikkert også en god tilføjelse. Den eneste ulempe er, at modellen har en lidt kort batterilevetid. Alt i alt synes vi dog, at det er en elektrisk tandbørste, der er værd at kigge på.

Fordele

 • Super god til at rense tænderne
 • Nemt at udskifte børstehovedet
 • Er mere komfortabel og larmer mindre end andre tandbørster

Ulemper

 • Ingen understøttelse af apps

Den elektriske tandbørste Oral-B Pro 2 2000 har en indbygget tryksensor, der hjælper dig med at rense dine tænder med lethed. Den er til folk, der ønsker en god elektrisk tandbørste til daglig brug.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral-B Pro 2 2000

Specifikationer

 • Børste teknologi: Roterende-oscillerende
 • Antal funktioner: 2
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 900 min
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor
 • Antal rotationer/min.: 40000

Rene tænder på 2 minutter
Oral-B Pro 2000 er designet til at være effektiv men mild, og derfor vil det være nok at børste sine tænder 2 minutter med modellen. De 2 minutter er nemlig nok til at fjerne madrester og plak via det 40.000 rotationer pr minut.

Her er dermed tale om en meget effektiv elektrisk tandbørste, som også har en timer, der informerer omkring tidsforbruget. Den milde tandbørstning sikres, idet Oral-B Pro 2000 også har en indbygget tryksensor, som registrerer, hvis man børster for hårdt.

CrossAction børstehoved
Ud over de mange rotationer og pulseringer kommer Oral-B Pro 2000 også med et unikt-udformet børstehoved, som er designet til at kunne komme til alle vegne omkring tænderne – selv der hvor det er svært at komme til i små kroge og hjørner.

Derfor har Oral-B Pro 2000 det specialdesignede CrossAction børstehoved, hvis børstehårs retning og vinkling er specifikt designet i forhold til tændernes udformning. Oral-B Pro 2000 kommer desuden med 2 forskellige indstillinger, herunder ”Daily Clean” og den mere skånsomme indstilling, ”Gum Care”, som er ekstra blid mod tandkødet.

Hvad siger eksperterne om Oral-B Pro 2 2000?

Modellen Oral-B Pro 2000 er blevet testet af 3 forskellige ekspertkilder fra Storbritannien. Her er tale om avisen Telegraph.co.uk, teknologisiden Techadvisor.co.uk og det store testmagasin Which.co.uk. Alle 3 ekspertpaneler har afprøvet og vurderet Oral-B Pro 2000, og de er alle enige om, at her er tale om en rigtig god og velfungerende elektrisk tandbørste.

Mere om Oral-B Pro 2 2000

Specifikationer

 • Børste teknologi: Roterende-oscillerende
 • Antal funktioner: 2
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 900 min
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor
 • Antal rotationer/min.: 40000
Læs mere om Oral-B Pro 2 2000

Philips Sonicare EasyClean HX6511 - el-tandbørste med ubesværet rengøringsoplevelse

Høj værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Sonicare EasyClean HX6511 :

 • Unik, dynamisk handling og bevægelse
 • Slankt håndtag til nem manøvrering
 • Patenteret sonisk teknologi med 31.000 bevægelser pr. minut

Forbrugsguidens vurdering

Philips Sonicare EasyClean HX6511 er en af de bedste elektriske tandbørster i sin prisklasse. Modellen fjerner plak rigtig godt og har en lang batterilevetid, så du behøver næsten aldrig at oplade den. Som endnu et plus oplades tandbørsten også hurtigt. Den eneste ulempe er, at el tandbørsten kunne være mere komfortabel.

Fordele

 • Effektiv fjernelse af plak
 • Lang batterilevetid
 • Skal sjældent oplades
 • Hurtig til at lade op

Ulemper

 • Er mindre komfortabel at børste med sammenlignet med andre tandbørster

Philips Sonicare EasyClean HX6511 er en elektrisk tandbørste, der bruger patenteret Sonicare-teknologi til at rense tænderne dobbelt så effektivt som en normal tandbørste. Tandbørsten er til folk, der ønsker en god elektrisk tandbørste, der er nem at bruge og holder længe.

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips Sonicare EasyClean HX6511

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 24 min
 • Antal rotationer/min.: 31000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Effektivitet til en god pris
Philips Sonicare Easy Clean HX6511 hører til de mere budgetvenlige valg, men det er stadig en meget effektiv el-tandbørste. Modellen er designet til at være hård mod plak, men skånsom mod tænder og tandkød.

Derfor har den funktionen Easy Start, som fungerer ved at starte børsten forsigtigt de første par gange for at skåne tandkødet og gøre overgangen fra en manuel tandbørste lettere.

Sonicare-teknologi og indbygget timer
Philips Sonicare Easy Clean HX6511 fungerer med den såkaldte Sonicare-teknologi, ligesom Diamond Clean-modellerne, som sikrer den bedst mulige tandbørstning. I kombination med børstehovedet fjerner tandbørsten dobbelt så meget plak som en almindelig variant.

Modellen er også udstyret med en timer, som hjælper med at holde styr på tiden. Hvert 30. sekund indikerer den, at du bør skifte segment, og efter 2 minutter signalerer den, at børstningen er færdig.

Hvad siger brugere og eksperterne om Philips Sonicare EasyClean HX6511?

Philips Sonicare Easy Clean HX6511 er rost af eksperterne, som giver modellen topkarakter.

Eksperterne forklarer, at der er tale om en basismodel, som derfor heller ikke koster mange penge. Det gør den elektriske tandbørste mere tilgængelig for et større antal forbrugere. På trods af den lave pris er der dog også tale om en effektiv tandbørste.

Det påpeges, at Philips Sonicare Easy Clean HX6511 er meget grundig, når det kommer til at fjerne plak, hvilket giver smukke og rene tænder. Which.co.uk nævner blandt andet, at den er langt bedre til at fjerne plak end flere af de dyrere modeller.

El tandbørsten får også ros for at have en lang batterilevetid, og når du endelig skal oplade tandbørsten, så tager det ikke lang tid.

Mere om Philips Sonicare EasyClean HX6511

Specifikationer

 • Børste teknologi: Sonisk
 • Antal funktioner: 1
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 24 min
 • Antal rotationer/min.: 31000
 • Børstehoveder: 1
 • Indbygget timer
 • Tryksensor

Oral-B Genius 8000 - elektrisk tandbørste med rejsetaske og app

Bedste elektriske tandbørste med app-styring

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Oral-B Genius 8000:

Fragrancedirect
På lager
1.222 kr.
savier 13 Rabatkoder fundet party

Vi har fundet 13 Rabatkoder. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
 • Unik positions-teknologi
 • Tandlæge inspirerede runde børstehoveder
 • Brugertilpasset mundhygiejne med Oral-B app

Forbrugsguidens vurdering

Tandbørsten er effektiv til at fjerne plak fra dine tænder, og så er den er nem at bruge. Vi kan godt lide, at den leveres med en række forskellige indstillinger og børstehoveder samt et rejseetui. Den eneste ulempe er, at position-teknologien kan være vanskelig at bruge. Generelt synes vi dog, at tandbørsten er værd at kigge nærmere på.

Fordele

 • Effektiv fjernelse af plak
 • Nem at bruge
 • Indeholder en række forskellige indstillinger og børstehoveder
 • Rejsetaske medfølger

Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Position-teknologien kan være svær at bruge

Denne elektriske tandbørste har fået gode karakterer i flere forskellige tests, blandt hos Techadvisor og Techgearlab, samt den danske hjemmeside mobilsiden.dk, der har lavet en lang uddybende artikel om netop denne tandbørste samt den lidt nyere model Genius 9000. Oral-B Genius 8000 roses for at give en god tandbørstning, fjerne plak effektivt samt det, at den har en smartphone app, som kan give dig feedback på din tandbørstning.

Anmeldelse: Produktanalyse af Oral-B Genius 8000

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende, roterende, pulserende
 • Antal funktioner: 6
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 180 min
 • Børstehoveder: 3
 • App styring
 • Indbygget timer
 • Tryksensor
 • Antal rotationer/min.: ?

Et tandlægeinspireret, rundt hoved
El-tandbørste har et tandlægeinspireret rundt hoved, som omslutter hver enkelt tand med en oscillerende, roterende og pulserende teknologi. Ifølge Braun, kan teknologien fjerne op til dobbelt så meget plak, som en almindelig manuel tandbørste.

Smartphone-funktion, der gør det sjovt at børste længere
En speciel detalje ved denne elektriske tandbørste er, at den kan tilsluttes til en app på din telefon, der holder øje med, hvor længe og hvor grundigt du børster dine tænder. Den indbyggede timer fortæller dig hvornår du har børstet de forskellige områder i munden længe nok.

Oral-B Genius 8000 har også en trykkontrol, der sikrer at dit tandkød er beskyttet mod overbørstning. Tandbørsten afgiver et bip og kan også indstilles til at lyse op i 12 forskellige farver, så du ikke børster hvert område længere end de anbefalede 30 sekunder.

Der var forskellige reaktioner til appen i de tests, vi har gennemgået. Mange af anmelderne elskede appen og mente, at det hjalp dem med at børste tænder længere og grundigere. Andre mente dog, at funktionen var spild af tid og ikke noget, de ville bruge til daglig, da de ikke ønskede at medbringe deres telefon, hver gang de skulle børste tænder.

5 forskellige indstillinger og 3 børstehoveder
Oral-B Genius 8000 har 5 forskellige indstillinger, afhængig af hvad du vil prioritere. Der er eksempelvis et program, der beskytter tandkødet og et whitening-program, for ekstra hvide tænder. Tandbørsten kommer desuden med 3 forskellige børstehoveder, blandt andet 3D White-børstehovedet, som hjælper med at polere tænderne og fjerne misfarvninger.

Derudover følger der er praktisk rejseetui med, en oplader og en Smartphone-holder til badeværelset, så du nemt kan anvende Oral-B’s app, uden at skulle børste tænder med den ene hånd og holde telefonen med den anden.

Mere om Oral-B Genius 8000

Specifikationer

 • Børste teknologi: Oscillerende, roterende, pulserende
 • Antal funktioner: 6
 • Batteritid: 14 days
 • Opladningstid: 180 min
 • Børstehoveder: 3
 • App styring
 • Indbygget timer
 • Tryksensor
 • Antal rotationer/min.: ?

Test og anmeldelser af elektriske tandbørster anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

Tu.no

Tu.no er et norsk ugeblad, der beskæftiger sig med teknologi og opfindelser. Ugebladet har testet de tre førende elektriske tandbørster på markedet. Du kan læse mere om testen ved at klikke her.

Tek.no

Tek.no er en hjemmeside for forbrugerteknologi, der udfører tests af diverse husholdningsapparater. Tek.no testede 5 forskellige elektriske tandbørster. Du kan se testen ved at klikke på her.

Aftonbladet

Aftonbladet er en af Sveriges største aviser. De har i deres test af elektriske tandbørster gennemgået 6 af de førende tandbørster og bedømt dem ud fra en lang række punkter. Du kan læse testen her. Vær opmærksom på, at det kræver abonnement at få adgang til hele testen.

Mobilsiden.dk

Mobilsiden.dk har skrevet en lang artikel om to af Oral-Bs førende el-tandbørster, Oral-B Genius 8000 og 9000. Du kan læse artiklen om tandbørsterne ved at klikke her.

Stiftung Warentest

Dette er en tysk forbrugerorganisation, der svarer til det danske Tænk. De har lavet en test over en lang række tandbørster, som du kan læse ved at klikke på linket her. Det kræver dog abonnement at få adgang til hele testen.

Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en test af 6 elektriske tandbørster og vurderet dem på en lang række kriterier. Du kan læse testen ved at klikke her, men det kræver et abonnement at få fuld adgang.

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologi-webside, som har fokus på at rådgive forbrugerne inden for den teknologiske verden. Hovedfokus ligger på computer-verdenen, men Techadvisor.co.uk skriver også generelt om nyheder inden for branchen, plus der laves også tests og guides, så forbrugerne kan blive klogere. Her har Techadvisor.co.uk testet modellen Oral-B Pro 2000.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse artiklen her.

T3.com

T3.com er et amerikansk teknologimagasin, der har fokus forskellige emner inden for teknologi – for eksempel både nyheder, anmeldelser, guides og diverse artikler. Det er især de elektroniske forbrugerprodukter, som har fokus hos T3.com, såsom telefoner, computere, lyd, spil og fitness, men andre forbrugerprodukter får også plads hos T3.com. Her har T3.com foretaget en test af 8 forskellige elektriske tandbørster, hvor modellen Oral-B Pro 7000 er inkluderet.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse hele artiklen hos T3 her.

T3 har også anmeldt Oral-B Pro 2 2500 til 4 ud af 5 stjerner, og det skyldes blandt andet, at tandbørsten giver gode resultater til en relativ lav pris. 

Anmeldelsen af Oral-B Pro 2 2500 er sidst opdateret den: 22. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter.

Which.co.uk har også testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 – du kan læse hele anmeldelsen her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Electricteeth.co.uk

Electricteeth.co.uk er et britisk magasin, der tester elektriske tandbørster. Her gælder det en test af Philips Sonicare Protective Clean 4300, som kan læses i fuld længde hos Electricteeth.co.uk.

Electric Teeth har også testet og vurderet Oral-B Vitality 100 CrossAction.

Anmeldelsen af Oral-B Vitality 100 CrossAction er sidst opdateret den: 15. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her

M3

M3 er et svensk teknologimagasin med fokus på teknologiske forbrugerprodukter og den teknologiske udvikling. M3 foretager derfor også tests af diverse produkter, og her gælder det en test af Oral B Genius 10000N. Læs hele testen hos M3.

Toothbrushadvisor.co.uk

Toothbrushadvisor.co.uk er et britisk magasin, der beskæftiger sig med tandbørster. Magasinet giver gode råd til tandbørstning samt foretager tests af forskellige tandbørster. Her er der tale om en test af modellen Philips Sonicare Protective Clean 4300. Læs testen i sin helhed hos Toothbrushadvisor.co.uk.

Pricerunner

Pricerunner er én af de mest populære hjemmesider, når det kommer til at sammenligner produkter og finde de bedste priser. Her kan du også se om eltandbørsten er på tilbud.

Pricerunner har udgivet en liste over de 14 bedste elektriske tandbørster, hvor Oral-B Pro 2 2000N, BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush og Oral-B Smart 5 5000N er bedømt og anmeldt

Anmeldelsen er opdateret den: 24. februar 2021

På Pricerunner giver kunderne også stjerner til Oral-B Pro 2 2000N CrossAction, og bedømmelsen baserer sig på mere end 5600 anmeldelser.

Expert Reviews

Siden 1987 har Expert Reviews testet og anmeldt produkter inden for et bredt udvalg af kategorier, og målet for hjemmesiden er at give deres læsere et så retvisende billede af et produkt som muligt.

Expert Reviews har lavet en liste over de 12 bedste elektriske tandbørster i 2021, og Oral-B Pro 2 2500 er med på oversigten.

Anmeldelsen er udgivet den: 15. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

T3 har også anmeldt Oral-B Pro 2 2500 til 4 ud af 5 stjerner, og det skyldes blandt andet, at tandbørsten giver gode resultater til en relativ lav pris. 

Anmeldelsen af Oral-B Pro 2 2500 er sidst opdateret den: 22. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er på vej til at blive én af de førende platforme, hvor brugere kan finde, læse om og anmelde bestemte produkter fra webshops.

Brugerne på Google Shopping har anmeldt Oral-B Vitality 100 CrossAction.
Du kan se anmeldelserne her

Oral-B AdvancePower 400 er også blevet vurderet af brugerne på Google Shopping.
Du kan se anmeldelserne her

På Google Shopping får Oral-B Pro 2 2500 mere end 2000 kunderbedømmelser, der har anmeldt den elektriske tandbørste.
Du kan se anmeldelserne her

På Google Shopping har mere end 1100 kunder anmeldt Oral-B Smart 5 5000N.
Du kan se anmeldelserne her

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo er bedømt af end 7100 personer.
Du kan se anmeldelserne her

Amazon

Amazon er en amerikansk multinational teknologivirksomhed, der primært er kendt for sin e-handelsplatform, som giver brugerne mulighed for at købe et stort udvalg af varer lige fra bøger til elektronik til tøj og meget mere. Den indeholder et brugervurderingssystem, der giver kunderne mulighed for at bedømme produkter på en skala fra 1 til 5 stjerner, hvor 5 er det bedste.

Derudover kan brugerne skrive anmeldelser, der forklarer deres erfaringer med produktet, hvilket giver mere detaljeret indsigt i dets kvalitet og ydeevne. Dette system hjælper potentielle købere med at træffe informerede beslutninger ved at afsløre tidligere køberes erfaringer og derved hjælpe med at bestemme et produkts troværdighed og pålidelighed, før de køber det.

Se Oral B iO Series 8S IO8BK brugerbedømmelser her.

Se Oral-B Pro 3000 brugerbedømmelser her.

Se Oral-B Vitality 100 CrossAction brugerbedømmelser her.

Se Oral-B Smart 6 6000N brugerbedømmelser her.

Se Oral-B AdvancePower 400 brugerbedømmelser her.

Se Oral-B Pro 2 2500 brugerbedømmelser her.

Se Oral-B Smart 4 4000N brugerbedømmelser her.

Se Philips Sonicare EasyClean HX6511 brugerbedømmelser her.

Se Ionickiss Ionpa Home brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvilken elektrisk tandbørste er bedst?
Den "bedste" elektriske tandbørste er den, der passer bedst til dig hvad angår børstehoved, funktioner, kvalitet og pris. Elektriske tandbørster behøver ikke at koste en formue for at være af god kvalitet. Et godt valg kunne f.eks. være Tony fra GoBrush, da den er populær hos kunderne, vandtæt og effektiv.
Hvordan renser man en elektrisk tandbørste?
Sørg for at skylle din tandbørste med vand efter brug, så du fjerner tandpasta og andre rester. Lad den lufttørre i opretstående position. Sørg for at udskifte hovedet cirka hver 3. måned. Undlad også at børste for hårdt - så holder børstehovedet længere tid. Et godt tip er også at skylle børstehovedet med kogende vand en gang imellem.
Hvordan børster man tænder med en elektrisk tandbørste?
Når du skal børste tænder med en elektrisk tandbørste, skal du tage tandpasta på børste hovedet. Hold den derefter 45 graders vinkel, ligesom du ville med en manuel tandbørste. Tænd el tandbørsten og bevæg den fra tand til tand. Før tandbørsten langs forsiden, bagsiden og tyggefladen på hver tand. Brug gerne to minutter på at børste tænder, så du er sikker på at få rengjort hver tand.

Sådan børster du dine tænder korrekt

Ifølge en undersøgelse lavet af Dansk Sundhedsinstitut, er danskernes mundhygiejne desværre ikke så god, som man kunne håbe. Selv om 8 ud af 10 danskere børster tænder to gange daglig, har kun hver trejde dansker god mundhygiejne. Ifølge tandlægerne, der står bag undersøgelsen, skyldes det, at vi simpelthen ikke børster grundigt nok.

Tandlægerne anbefaler, at man børster tænderne to gange dagligt, om morgenen og om aftenen – mindst 2 minutter.

Del munden op i 4 området når du børster tænder

Tandlæger anbefaler, at man deler munden op i områder, så man får børstet alle tænderne lige grundigt. I rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut foreslår de, at man deler tandbørstningsområdet op i følgende områder:

 • Overkæbe og underkæbe
 • Højre og venstre side
 • Ydersiden, indersiden og tyggerfladerne på tænderne
 • Området bag de bagerste tænder samt imellem tænderne

Det er en god ide at skabe sin egen rutine, så man ikke glemmer nogle af områderne. Endvidere anbefales det at børste med cirklende bevægelser i stedet for frem og tilbage, da det skåner tandkødet meget mere. Sørg for, at du ikke trykker for hårdt og hold samtidig øje med, at tandkødet ikke trækker sig tilbage eller begynder at bløde. Hvis det sker, er det sandsynligvis fordi du trykker for hårdt eller fordi tandbørstehovedet er for hårdt.

Almindelig tandbørste eller el-tandbørste

Ifølge en rapport fra Dansk Sundhedsinstitut, så virker begge dele fint, så længe du børster rigtigt – og længe nok. Vælger du en almindelig tandbørste, skal du sørge for at udskifte den med jævne mellemrum. Tandbørsten skal være rimelig blød, så den ikke skader tandkødet, og så skal børstehårene sidde tæt sammen.
Mange mennesker foretrækker i dag en el-tandbørste, netop fordi du ikke selv skal bevæge tandbørsten ret meget. Mange el-tandbørster er endvidere udstyret med diverse programmer, der holder øje med hvor længe og grundigt du børster, hvilket er en stor hjælp for mange.

Vil du læse mere om rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut, kan du gøre det her.

Vil du have inspiration til en bedre tandbørstning, så har tandportalen.dk lavet en video, hvor de viser, hvordan man børster tænderne korrekt med både en almindelig og en elektrisk tandbørste.

Er en el-tandbørste bedre end en almindelig tandbørste?

Ifølge en professor ved Institut for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen er der undersøgelser der tyder på, at en elektronisk tandbørste fjerner bakteriebelægninger bedre end en manuel tandbørste. Forskellen er dog ikke særlig stor, vel at mærke hvis man bruger den manuelle tandbørste korrekt og børster de anbefalede 2 minutter to gange dagligt.

Hvem har især fordel af at børste tænder med en elektrisk tandbørste

Ifølge den samme undersøgelse er det især ældre, der kan have stor glæde af en el-tandbørste. Dette skyldes, at el-tandbørster er nemmere at holde og at hånden ikke skal bevæges så meget, som med en manuel tandbørste.

En elektrisk tandbørste kan dog være god for alle – og især børn, fordi det kan føles noget sjovere at få tænderne børstet – specielt nu hvor der findes mange modeller specielt til børn med sjove farver, lyde og design.

Dansk Sundhedsinstitut konkluderer i deres rapport, at for de fleste vil det være en smagssag, hvorvidt man vil bruge en elektrisk tandbørste eller en almindelig. Igen er det blot vigtigt, at du børster i mindst 2 minutter hver gang, og at du gør det med de rigtige bevægelser. Fordelen ved en el-tandbørste er, at den laver de anbefalede roterende bevægelser, som mange har svært ved med en manuel tandbørste.

Kan du skade dine tænder med en tandbørste?

Ifølge undersøgelser lavet af tandlæger, bør man undgå hårde børster, ligegyldigt om det er en manuel tandbørste eller en elektrisk tandbørste. En hård tandbørste kan nemlig skade både tandemaljen og tandkødet. De fleste tandbørster og børstehoveder til elektriske tandbørster, har deres hårdhed angivet på deres emballage.

Kan man spare tid ved at bruge en elektrisk tandbørste?

Svaret er nej. Grunden til dette er, at de fleste manuelle tandbørster har et større børstehoved end de elektriske tandbørster, så selv om en el-tandbørste har langt flere omdrejninger end du kan klare med hånden, når du et mindre område ad gangen.

Tandlæger anbefaler, at man bruger en tandpasta med fluor hver morgen og hver aften, gerne i to minutter eller længere. Tandtråd er også en god ide, især hvis dine tænder sidder tæt sammen, da hverken en elektrisk eller almindelig tandbørste kan trænge helt ind.

Alt i alt viser undersøgelserne derfor, at begge dele fungerer fint, hvis man børster længe og grundigt nok. En elektronisk tandbørste er dog en smule bedre til at fjerne plak og bakteriebelægninger og en god idé for folk, der ikke har en god tandbørstningteknik, eller som på grund af alder har svært ved at børste i den anbefalede tid.

Det bedste er at prøve sig frem og finde ud af hvilken løsning, der passer bedst til dig, gerne i samråd med din tandlæge. Du kan læse mere om emnet ved at klikke på linket her.

Sådan sørger du for en god tandbørste-hygiejne

De færreste tænker til daglig over, hvor mange bakterier vi er omgivet af – og at især badeværelset er et bakterie-paradis. En undersøgelse foretaget af American Microbiology Society viser nemlig, at der på langt de fleste badeværelser er uanede mængder bakterier, såsom stafylokokker og bakterier fra afføring. Og det gælder ikke kun gulvet og selve toilettet, men også alt hvad vi har stående på badeværelset. Det betyder altså også, at vores tandbørster er bakteriebomber, der i værste fald kan gøre os rigtig syge.

Hjælper det at gemme tandbørsten væk i et skab?

Mange tror fejlagtigt, at ved at gemme tandbørsten væk i skabet sammen med barbermaskinen og glattejernet, at de dermed beskytter tandbørsten fra de farlige bakterier. Desværre viser undersøgelser at det ikke hjælper, snarere tværtimod. Ved at lukke tandbørsten inde, skaber du et fugtigt miljø, der blot øger bakterievæksten.

Det er dog heller ikke en god ide, at have tandbørsten stående ved vasken, da man så sprøjter ud over tandbørsten hver gang man vasker hænder. Den bedste løsning er at sætte en hylde op, så langt væk fra toiletkummen som muligt, hvis det kan lade sig gøre rent pladsmæssigt.

Forskernes råd til at holde din tandbørste bakteriefri

Den værste bakteriespreder på badeværelset er selvfølgelig selve toiletkummen. Undersøgelser viser, at bakterier kan flyve helt op til 25 centimeter over toilettet ved skyl, så husk at lukke toiletbrættet ned, hver eneste gang du skyller.

Derudover er det vigtigt, at tandbørsten altid står op, så den har mulighed for at tørre imellem brug. Hvis den ligger ned, er lukket i en skuffe med IPL hårfjerneren, eller er lukket inde i en beholder, kan den ikke tørre ordentligt og bliver dermed et sandt paradis for svamp og diverse skadelige bakterier.

Det er en god ide at købe en tandbørste hver trejde måned eller i hvert fald at skolde den i kogende vand med jævne mellemrum.

Det er også vigtigt at bruge en god tandpasta, der slår bakterier ihjel, og at man sørger for at vaske hænder inden man rører ved tandpastatuben, så man ikke overfører unødvendige bakterier til tuben.

Du kan læse mere om tandbørstehygiejne ved at klikke på dette link.

Pas på tandkødet når du børster tænder

Flere undersøgelser viser, at mange af os lider af vigende tandkød eller andre gener, der skyldes at vi børster tænderne for hårdt, forkert og med børster, der er for hårde.

Ifølge en lang række danske tandlæger, er det helt op til 80% af befolkningen, der børster deres tænder forkert og dermed risikerer at skade deres tandkød.

Hvis man børster tandkødet for hårdt, risikerer man at komme til at lide af tandkødsretraktioner, hvilket betyder, at tandkødet trækker sig tilbage. Dette blotter tandhalsene og gør tænderne mere sensitive, hvilket man især kan mærke når man spiser en is eller drikker varm kaffe eller te.

I værste fald kan man risikere at tænderne blive løse.

Hvis tandkødet først har trukket sig tilbage er det som regel for sent at rette op på det og den eneste løsning er ofte at dække tandhalsen med en plastikfyldning. Dette hjælper som regel på smerterne og isningen og beskytter tandkødet mod yderligere skader.

Hvordan beskytter man bedst sit tandkød?

Modsat hvad mange tror, skal tandkødet ikke børstes andet end hvad man nu rammer under tandbørstningen. Bakterierne sidder på og mellem tænderne og ikke på tandkødet.

Derudover er det vigtigt at din tandbørste ikke er for hård, da dette slider for meget på både tandemaljen og tandkødet.

Mange tandlæger anbefaler, at man bruger en elektrisk tandbørste, især hvis man har problemer med tandkødet, da børstehovedet som regel er meget mindre og bevægelserne mere skånsomme.

Mange el-tandbørster har også tryksensorer, der fortæller hvis man trykker for hårdt, så man på den måde kan lære en bedre teknik.

Er dit tandkød allerede blevet skadet, er det bedst at søge tandlæge så hurtigt som muligt. Derudover er det også en god ide at benytte en mild tandpasta, der skåner både tandemaljen og tandkødet. Der findes mange forskellige mærker på markedet fremstillet specielt til folk med tandkødsproblemer.

Du kan få flere gode råd om hvordan du bedst beskytter dit tandkød ved at læse denne artikel fra Politikken eller denne artikel skrevet i samarbejde med Zendium.

Gode råd til brug af tandtråd

Mange mennesker synes at tandtråd er unødvendig hvis de blot børster deres tænder to gange daglig. Undersøgelser viser dog tydeligt, at ligegyldigt hvor grundigt du børster, vil der altid være områder du ikke kan nå med en tandbørste. Dette gælder især mellem tænderne og ved tandkødsranden, og her kan tandtråd hjælpe. Ved at følge de nedenstående forslag får du størst udbytte af at bruge tandtråd:

 • Start med omkring 40-45 centimeter tandtråd viklet rundt om dine pegefingre, med ca. 3-5 cm imellem.
 • Hold tandtråden udspændt mellem din pegefinger og din tommelfinger og før den forsigtig ind mellem dine tænder.
 • Prøv forsigtigt at komme ind under tandkødsranden, men sørg for ikke at beskadige tandkødet, da dette kan medføre blottede tandhalse.
 • Skift til ren tandtråd når du bevæger dig fra tand til tand.

Der findes mange forskellige slags tandtråde, både med og uden voks og med diverse smage, så prøv dig frem og find den, du bedst kan lide.

Sådan holder du en god mundhygiejne

En række undersøgelser verden over har påvist, at der er sammenhæng mellem mundhygiejne og vores helbred generelt. Blandt andet er det blevet påvist, at der er en sammenhæng mellem tandkødsbetændelse og en lang række alvorlige sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge, luftvejsinfektioner og svangerskabskomplikationer.

God mundhygiejne er dermed langt vigtigere end man før troede. Vi har alle en masse bakterier i munden mange af dem gavnlige, men også mange skadelige.

Dårlig mundhygiejne kan også føre til udvikling af tandkødsbetændelse, huller i tænderne samt løse tænder. Derudover kan dårlig mundhygiejne også føre til at man lugter dårligt ud af munden, hvilket kan påvirke både selvtilliden og det sociale liv.

En god mundhygiejne betyder ikke at din mund skal være helt bakteriefri. Tværtimod er der mange gavnlige bakterier i vores mund, vi ikke kan undvære. Det gælder i stedet om at skabe det rigtige miljø i munden, så man undgår de uhensigtsmæssige bakterier. Kosten har her en stor indflydelse – f.eks. kan en kost, der indeholder meget sukker, skabe ubalance i hele kroppen og også i munden.

Hvordan er din mundhygiejne?

Er du i tvivl om hvordan din mundhygiejne er, er det altid en god ide at besøge tandlægen. Men der er også nogle ting, du selv kan undersøge.

 • Har du plak eller tandsten i munden?
 • Hvordan ser dit tandkød ud? Hvis det er mørkerødt er dette et tegn på at noget er galt
 • Er dit tandkød ømt eller bløder du når du børster tænder?
 • Har du en dårlig smag i munden og dårlig ånde?

Hvis du har et eller flere af disse symptomer, er det et tegn på at den er gal med din mundhygiejne. Måske skal du børste dine tænder bedre, skifte tandpastamærke eller købe en ny tandbørste. Er du i tvivl så kontakt din tandlæge.

Tandbørsten, dit vigtigste redskab

Dit vigtigste redskab er en god tandbørste. Tandbørsten må ikke være for hård og du må prøve dig frem og se, hvorvidt du foretrækker en elektrisk tandbørste eller en almindelig tandbørste.

Børst tænderne to gange dagligt, morgen og aften, i mindst to minutter hver gang. Brug en tandpasta, der indeholder fluor og gerne en bakteriedræbende en af slagsen.

Tandtråd

Tandtråd er vigtigt for at komme ind imellem tænderne for at fjerne plak. Dette gælder især for folk, der har tætsiddende tænder, da en tandbørste ikke kan komme ind i alle mellemrum.

Spis sundt

Vores kost påvirker hele vores krop, også munden, og det er derfor vigtigt at spise sundt for at opnå den rette bakteriebalance. Prøv at spise mindre sukker, masser af grønsager og godt med fibre. Det frarådes også at drikke syreholdige drikke kort inden sengetid, da det kan skade tandemaljen.

Ønsker du flere råd om hvordan du passer bedre på din mund, kan du læse mere i denne artikel.

Helbred og mundhygiejne

Mundhygiejne handler om så meget mere end blot munden, tænderne og tandkødet. Fordi munden er en primær indgang i kroppen, kan dårlig mundhygiejne have negative konsekvenser for hele kroppen. Tænder, der gør ondt, tandkød, der bløder og en dårlig ånde, er alle indikatorer på en dårlig mundhygiejne.

Bakterier fra munden kan let komme ind i blodbanen og forårsage infektion og inflammation. Derfor er det vigtigt at have god mundhygiejne samt regelmæssigt at gå til tandlægen. Her er almindelige og alvorlige helbredsproblemer, som dårlig mundhygiejne kan forårsage:

Kardiovaskulær sygdom

At have dårlig mundhygiejne kan øge risikoen for hjertesygdomme. Hvis tandkødet er betændt på grund af de bakterier, der forårsager periodontal sygdom, kan de samme bakterier faktisk komme ind i blodbanen, hvilket får arterierne til at opbygge plak. Denne hærdning af arterierne hedder aterosklerose og er meget alvorlig. Den kan nemlig føre til blokering af arterierne, hvilket øger sandsynligheden for at få et hjerteanfald.

Demens

En dårlig mundhygiejne kan også påvirke hjernen. Stoffer, der frigives fra et betændt tandkød, kan faktisk dræbe hjerneceller og føre til hukommelsestab. Demens og muligvis endda Alzheimers sygdom kan skyldes tandkødsbetændelse, når bakterierne i munden spredes til nervekanalerne eller kommer ind i blodbanen.

Diabetes

Ikke alene er diabetikere mere modtagelige for infektion, såsom infektion i tandkødet og periodontal sygdom, men periodontal sygdom kan også gøre det sværere at kontrollere diabetes. Det er især vigtigt for diabetikere at tage sig godt af deres mundhygiejne for at forhindre komplikationer. Fordi tyggesygdomme kan føre til højere blodsukkerniveauer, har en person med dårlig mundhygiejne en øget risiko for at udvikle diabetes.

Nyresygdom

Kroniske nyresygdomme er et alvorligt helbredsproblem, der påvirker nyrerne, hjertet, knoglerne og blodtrykket. Infektioner i kroppen såsom periodontal sygdom kan føre til nyresygdomme.

Ledgigt

Personer med dårlig mundhygiejne er fire gange mere tilbøjelige til at lide af ledgigt, end personer uden.

Hvis du ønsker at læse mere om mundhygiejne og dit helbred, kan du klikke ind her eller her.

Valg af tandpasta

At vælge den rette tandpasta kan være svært, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du skal kigge efter. Hos Tandlægeforeningen giver de gode råd, når det kommer til tandpasta og mundskyllemidler.

Gode råd om tandpasta

 • Brug fluortandpasta, da dette hæmmer udviklingen af karies
 • Sørg for at bruge 1 centimeter tandpasta ved hver tandbørstning
 • Brug ikke tandpasta med triclosan, da det kan være hormonforstyrrende
 • Undgå tandpasta med Natrium Lauryl Sulfat, hvis du har en sart mund

Gode råd om mundskyllemidler

 • Brug ikke mundskyllemidler, hvis din mundhygiejne er god
 • Erstat ikke tandbørstning med mundskyllemidler
 • Mundskyllemidler med zink kan være gavnlige for dårlig ånde
 • Mundskyllemidler med klorhexidin kan være gavnlige, hvis du har fået fjernet en tand

Hvor ofte bør jeg gå til tandlægen?

Er du i tvivl om, hvor meget du skal gå til tandlægen? Så er svaret ifølge Tandlægeforeningen, at det kommer an på dine individuelle behov. Hvor du førhen skulle gå til tandlægen cirka hvert halve år, så skal du i dag gå til tandlægen, når du har behov for det.

Det er derfor en fordel, hvis du aftaler med din tandlæge, hvor ofte du skal komme. Her tager tandlægen hensyn til din risikoprofil (hvor stor risiko er der for, at du udvikler en mundsygdom), din tidligere sygdomshistorie samt, hvordan dine tænder og din mund har det lige nu. Hvis du har en mundsygdom, så skal du naturligvis gå mere til tandlæge, end hvis din mund og dine tænder ikke fejler noget.

Derudover kan det være, at du i enkelte perioder skal besøge tandlægen noget mere. Eksempelvis når du er barn, så går du typisk mere til tandlægen, fordi du taber dine mælketænder og får dine voksentænder. Hvis du har andre former for implantater eller lignende i munden, så kræver det typisk også en hyppigere kontrol fra tandlægen.

Selvfølgelig kan du altid selv vælge at gå mere eller mindre til tandlægen uafhængig af din tandlæges anbefalinger. Det anbefales dog altid, at du følger, hvad din tandlæge siger.

Værd at vide om tandbørstning

Hvis dine tænder ikke fejler noget, så er en tandbørstning om aftenen samt om morgenen typisk nok til at holde eventuelle problemer væk. Dog er tandbørstning ikke bare tandbørstning, da det er en fordel, at du vælger den rette tandbørste samt børster tænder på den mest optimale måde i forhold til dine behov. Tandlægeforeningen forklarer, hvordan du vælger den rette tandbørste samt børster dine tænder.

Vælg den rette tandbørste

Alle personer skal ikke vælge den samme tandbørste, da dette kommer an på ens individuelle behov. Om du skal anvende en almindelig tandbørste eller en elektrisk tandbørste, er derfor afhængig af dine egne behov. Nedenfor kan du finde punkter, der kan hjælpe dig med at finde den rette tandbørste.

 • Find en tandbørste med mange tætsiddende børstehår.
 • Find en blød tandbørste. Det kan skade dit tandkød, hvis tandbørsten er for hård.
 • Find en med et mindre hoved, så tandbørsten kan nå ind til de bagerste tænder.
 • Tandbørsten skal ligge godt i hånden.

Derudover er det vigtigt, at du sørger for at skylle tandbørsten ordentligt for at undgå bakterier. Tandbørsten skal desuden tørre med hovedet opad og skal udskiftes, når tandbørstens hår spreder sig. Som tommelfingerregel er det en fordel at udskifte din tandbørste cirka hver tredje måned.

Sørg for at børste dine tænder grundigt

De fleste har hørt, at man skal børste tænder to gange dagligt i to minutter. Dette er stadig tilfældet. Derudover skal du sørge for at kigge dig i spejlet, når du børster tænder for at sikre dig, at du kommer rundt over det hele. Sørg for at alle tænder bliver børstet og børst helt op til tandkødet, da der også kan sidde bakterier der. Det er vigtigt, at tandpastaens fluor bliver fordelt i hele munden.

Du kan børste tænder på flere måder. Hvis du er i tvivl om, hvordan du børster dine tænder ordentligt, så er det en god idé at spørge din tandlæge. Det er vigtigt, at du sørger for at børste dine tænder roligt, samt at du laver en form for system, så alle tandflader og tænder bliver børstet. Husk på, at du ikke skal børste alt for hårdt, da dette i sidste ende kan skade dine tænder og dit tandkød. Når du er færdig med at børste tænder, skal du spytte tandpastaen ud. Du behøver ikke at skylle munden, men hvis du ønsker at skylle munden, skal det være med blot en smule vand.

Sådan bekæmper du dårlig ånde

Det kan være ubehageligt at døje med dårlig ånde, men der er rent faktisk flere ting, du kan gøre, for at bekæmpe det. I dette afsnit kan du læse lidt mere om, hvorfor du får dårlig ånde samt, hvad du kan gøre ved det.

Derfor får du dårlig ånde

Der er flere grunde til, hvorfor du eventuelt døjer med dårlig ånde. Disse grunde kan eksempelvis være:

Mundhygiejnen er dårlig

I de fleste tilfælde skyldes dårlig ånde, at mundhygiejnen ikke er særlig god. Dette kan for eksempel være på grund af manglende tandbørstning. Når du ikke børster tænder, så vil bakterierne ofte sætte sig på tandkødet, i tændernes dybe huller m.m., hvilket kan forårsage en dårlig lugt.

Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse kan også være en faktor, der fører til dårlig ånde. Derfor er det en god idé at sørge for at få en tandrensning regelmæssigt.

Madvarer og spisevaner

De fleste af os har prøvet at spise mad, der er kendt for at give dårlig ånde. Her er der eksempelvis tale om hvidløg, der er en stor synder. Endvidere kan dine spisevaner også føre til dårlig ånde. Jo længere tid siden det er, at du har spist, jo større er risikoen for, at du får dårlig ånde. Dette er på grund af, at der ikke dannes lige så meget spyt, hvorfor der vil komme flere bakterier i munden.

Hvad kan jeg gøre ved dårlig ånde?

Hvis du oplever, at du har dårlig ånde, så er der flere ting du kan gøre. Du kan eksempelvis gøre følgende:

 • Sørg for at have en god mundhygiejne ved at børste tænder
 • Brug tandtråd og tandstikkere, hvis det er nødvendigt
 • Sørg for at holde din tunge ren ved at børste den med en tandbørste eller rense den med en tungeskraber
 • Tyg sukkerfrit tyggegummi
 • Anvend mundskyllemidler (ikke alt for ofte)

Dog er det altid bedre at finde roden af problemet i stedet for blot at gøre brug af eksempelvis tyggegummi og mundskyllemiddel. Hvis du ikke ved, hvad problemer er, så sørg for at gå til tandlægen.

Dette bør du overveje, når du køber en elektrisk tandbørste

Den store tandbørste-producent Oral-B forklarer, at man i dag har mange valgmuligheder, når det kommer til valg af tandbørste.

De forklarer, at tandlæger over hele verden efterhånden har fået fortalt befolkningen, at en elektrisk tandbørste grundlæggende er mere effektiv end en manuel, men når det kommer til elektriske tandbørster, så finder der mange varianter til både høje og lave priser, som kommer med forskellige funktioner.

Oral-B og Wupti.com fortæller her, hvad man som forbruger især bør overveje, når man skal købe en ny elektrisk tandbørste:

Børstehovedet

Elektriske tandbørster kan have forskellige typer af børstehoveder – nogle er roterende, mens andre er oscillerende (bevæger sig fra side til side). Nogle børstehoveder kan også pulsere og bevæge sig ind og ud mellem tænderne.

Funktioner/indstillinger

Nogle elektriske tandbørster er simple og har kun én indstilling. Andre har mange flere, således at man også kan vælge for eksempel en sensitiv tandbørstning, en dybde-rengøring eller en funktion, der er ”hvidgørende”, hvilket betyder, at den polerer bedre og efterlader tænderne hvidere.

Timer

Mange elektriske tandbørster kommer med en timer, der fortæller, når de anbefalede 2 minutter et gået. Nogle fortæller også, når det er tid til at skifte sektion og børste videre i andre dele af munden.

Sensor

En del elektriske tandbørster har også en tryksensor, som aktiveres, hvis man børster for hårdt på tænder og tandkød.

App

De mest teknologiske elektriske tandbørster kan også kommunikere med telefonen via Bluetooth og en app, som kan downloades til telefonen. Her kan man se historik samt få feedback omkring sine børstevaner og -rutiner, således at ens tandbørstning kan blive så optimal som muligt.

Pris

Der er stor forskel på priserne på elektriske tandbørster. Mange af de billige modeller har ikke så mange funktioner, men til gengæld kan de stadig sagtens have gode rengøringsevner.

Særlige modeller til børn

Der findes elektriske tandbørster, som er specialdesignede til børnene, og disse modellers ydre bærer præg af dette. Ofte er de elektriske tandbørster til børn fyldt med motiver fra kendte tegneserier og tegnefilm, og deres børstehoveder er ofte mindre og blødere end dem til voksne – men stadig effektive.

Kan børn tage skade af at bruge en elektrisk tandbørste?

Selv om der findes elektriske tandbørster, som er specialdesignede til børn, er mange forældre nervøse ved ideen om at benytte en elektrisk model til børnenes små tænder og sarte tandkød.

Den norske avis Dinside.no har undersøgt sagen og talt med en ekspert inden for tandplejning, og eksperten forklarer, at der ingen fare på færde er.

Sjovere tandbørstning

Eksperten fortæller derimod, at en elektrisk tandbørste kan give barnet en sjovere oplevelse end med en manuel model, hvor barnet ikke vil åbne munden, og med lidt kreativitet så vil tandbørstningen ofte gå lettere.

Forældrene har ansvaret

Eksperten understreger dog, at en elektrisk tandbørste ikke må anses som en genvej, så forældrene ikke behøver at tænke på tandbørstningen, for det er stadig dem, der har ansvaret og dem, der styrer børsten. Børn indtil omkring 10 år bør ikke få til opgave selv at stå for tandbørstningen – ej heller hvis de har en elektrisk tandbørste.

Som barnet bliver ældre, så kan forældrene begynde selv at lade børnene børste og så kontrollere tænderne bagefter og holde øje med selve børste-processen.

Eksperten anbefaler, at børnene får børstet tænderne 2 gange dagligt, og at man altid anvender tandpasta med flour, idet flour styrker tænderne og modvirker huller. Derfor er det også vigtigt, at al plakken bliver børstet væk – også det, der gemmer sig ved tandkødet og mellem tænderne.

Sådan testes elektriske tandbørster

Det store britiske testmagasin Which.co.uk foretager en lang række af tests af forbrugerprodukter. Her har de britiske eksperter testet elektriske tandbørster, og herunder forklarer de, hvad de specielt lægger vægt på i deres bedømmelse:

Rengøringsevner

De elektriske tandbørsters evner til at gøre tænderne rene er det vigtigste parameter for eksperterne fra Which.co.uk. Hver tandbørste skal igennem 200 tandbørstninger, hvor niveauet af plak måles før og efter.

Batteri

Hver tandbørste bliver testet for, hvor mange tandbørstninger á 2 minutter, den kan klare på én opladning. For at kunne få det mest nøjagtige resultat for, hvad forbrugerne kan regne med, så gik der i Which.co.uk’s test 12 timer mellem hver børstning – det svarer nogenlunde til, når man børster 2 gange om dagen.

Opladning af batteri

Der måles for, hvor lang tid det tager at lade batteriet helt op. Which.co.uk forklarer, at her findes store forskelle, for nogle modeller lader fuldt op på mindre end 10 timer, hvor andre tager flere dage.

Brugervenlighed

Det vurderes, hvor komfortabel hver tandbørste er at anvende, holde på og børste med. Der testes også for, hvor let det er at skifte børstehoved.

Støj

Endelig tester eksperterne for støjniveauet.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Ionickiss Ionpa Home - Elektrisk tandbørste med god batteritid

Tony eltandbørste - elektrisk tandbørste med lang batteritid

Oral-B AdvancePower 400 - kraftfuld elektrisk tandbørste på batteri

Oral-B Pro 2 2500 - imponerende styrke fra en budgetvenlig elektrisk tandbørste

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo - to elektriske tandbørster i ét produkt

Oral-B Genius 10100S

Oral-B Genius 9000

Oral-B Genius 10000N

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction elektrisk tandbørste

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme