Elektrisk tandbørste test-guide: De bedste el tandbørster i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Elektriske tandbørster er de senere år blevet både meget bedre og billigere end tidligere. Mange tests, foretaget af tandlæger, viser, at de generelt børster mere effektivt end den almindelige tandbørste og herved fjerner mere plak og bakteriebelægninger.
I denne artikel vil Forbrugsguiden gennemgå en række testvindende elektriske tandbørster, så du kan danne dig et overblik over, hvilken model der passer bedst til dig.

Under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test-oversigt, vil du kunne danne dig et overblik over hvilken elektrisk tandbørste der passer bedst til dine behov i forhold til kvalitet og pris. Eltandbørster behøver ikke at vælte budgettet for at være af god kvalitet. Føler du alligevel at priserne er for høje til dit budget, kan du holde øje med om eltandbørsterne kommer på tilbud.

OBS: Tjek altid Trustpilot inden du køber. Vi har tidligere haft eltandbørste-brands listet, som har efterfølgende har fået dårlige anmeldelser, hvorefter vi har revurderet eller fjernet fra artiklen. Vi anbefaler at være opmærksom på især på nye brands med mange dårlige anmeldelser på det seneste.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

​​Hvad skal man overveje, når man køber en elektrisk tandbørste?

Rengøringsfunktioner – Når du køber en elektrisk tandbørste, skal du overveje, hvilke rengøringsfunktioner du ønsker, den skal have. Nogle el-tandbørster har mere end én rengøringsfunktion. Man kan f.eks. finde modeller med “Daglig rengøringsfunktion”, som er fantastisk til daglig fjernelse af plak. En anden funktion er “Polish”, der hjælper med at blege tænderne gradvist, og hvis du har følsomme tænder og tandkød, skal du vælge en model med “Sensitive”-funktionen.

“Massage”-funktionen masserer tandkødet nænsomt, og endelig giver “Deep clean”-funktionen mulighed for at bruge længere tid på at børste, så du når alle de områder, der er vanskelige at nå. Dette er nogle af de mest almindelige funktioner på de fleste gængse elektriske tandbørster. Nogle giver dig endda mulighed for at kombinere forskellige funktioner og intensiteter, så du kan børste efter dine personlige præferencer. En anden ting, der har indflydelse på, hvor effektiv din tandbørstning er, er børstebevægelser pr. minut. Gennemsnittet ligger på omkring 30.000, så alt over er klassificeret som højt, mens alt under er lavt.

Batterilevetid – Du bør også se på batteriets levetid. Afhængigt af batteriets styrke bør du kunne bruge din elektriske tandbørste uden at oplade den i 5-14 dage. De dyreste og bedste modeller kan holde batteri i op mod 30 dage. I gennemsnit tager det mellem 8-15 timer at oplade din elektriske tandbørste fuldt op, men det varierer fra model til model.

Funktioner – Det er vigtigt at vide, hvilke funktioner den elektriske tandbørste har. Nogle eltandbørster har en timer, så du er sikker på, at du børster dine tænder i de anbefalede to minutter. Andre har tryksensorer, der fortæller dig, hvis du børster for hårdt og kan skade dit tandkød. Nogle elektriske tandbørster kan endda forbindes til din smartphone via Bluetooth, for at hjælpe dig med at spore og forbedre dine vaner og give dig besked om udskiftning af børstehovedet, så du ikke overbruger den og får mindre rengøringseffekt. Overvej, hvilke funktioner der er vigtigst for dig, når du vælger en elektrisk tandbørste.

Pris – Når du skal købe en elektrisk tandbørste, bør du overveje, hvor mange penge du vil bruge. De dyrere modeller koster omkring 1500 kr. og har som regel længere batterilevetid, Bluetooth-tilkobling, 30 sekunders zoneskift timer og meget mere. Billigere modeller koster omkring 100 kr. og har ofte lidt kortere batterilevetid og færre funktioner. Det er vigtigt, at du overvejer, hvad du vil have ud af din elektriske tandbørste, da de billige modeller kan være tilstrækkelige for nogles behov, mens andre ønsker flere højteknologiske funktioner, og derfor bør investere i en dyrere model.

Forbruger- og ekspertanmeldelser – Det anbefales at læse, hvad andre forbrugere mener om det specifikke produkt, som du planlægger at købe. Brugeranmeldelser kan fortælle dig, hvor godt en given model fungerer, og om den er brugervenlig, hvor længe batteriet faktisk holder osv. Ekspertanmeldelser kan fortælle dig mere om funktionerne, og hvordan du udnytter dem bedst muligt.

arrow-more


Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort – Overraskende behagelig og stilfuld

Bedste eltandbørste i test

✅ Oral B iO Series 8S IO8BK har scoret 4,6 stjerner ud af 5 hos Elgiganten.
✅ 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
✅ Bedst i test hos uvildigt forbrugermagasin
✅ App med AI-teknologi, der hjælper dig med at komme hele vejen rundt 

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort - Overraskende behagelig og stilfuld

Oral B iO Series 8S er en premium tandbørste som har alle de nyeste funktioner. Udover at den har 6 børsteindstillinger, tryksensor og benytter et roterende børstehovede, så kommer den med kunstig intelligens som gør at du aldrig kommer til at misse et område fremover.

 • LED skærm
 • 6 forskellige børste indstillinger
 • Kunstig intelligens som fortæller dig hvor du skal børste bedre

En detaljeret gennemgang af Oral B iO Series 8S

Bliv guidet gennem kunstig intelligens
Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort bidrager til en frisk og ren følelse. Dette er muligt grundet den kunstige intelligens, der guider din tandbørstning via LED-skærmen, samt grundet de 6 forskellige børstetilstande, der sikrer at tandbørsten er fleksibel og passer forskellige præferencer samt forskellige tandbørstnings formål. De 6 forskellige børstetilstande inkluderer daglig rensning, sensitiv rensning, intens rensning, tandkødspleje, hvidtning, tunge rens og super sensitiv rensning. 

Skånsom rensning og trykstyringssystem
Den skånsomme rensning er dog altid en del af din tandrensning med Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort, da det indbyggede trykstyringssystem sikrer, at du ikke presser for hårdt mod dine tænder og dit tandkød. Tandbørsten vejleder dig med farvekoder på den måde, at den lyder rød, hvis du presser for hårdt og grøn, hvis du pålægger tandbørsten det rette tryk. Den skånsomme tandplejer er yderligere sikret via LED-skærmen, der gør din tandbørstning interaktiv, og den indbyggede timer sikrer, at du børster de anbefalede minutter, men ikke længere, da dette også slider på dine tænder. Denne fungerer endda ekstra effektivt og fornuftigt, da den giver dig en påmindelse hvert 30 sekunder, så du når alle 4 ”dele” af munden.

Hvad siger  forbrugere og eksperterne om Oral B iO Series 8S

Denne tandbørste kan anbefales, da den har fået 4,6 stjerner ud af 5 hos Elgiganten, samt 4,7 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Google Shopping, hvilket indikerer stor kundetilfredshed. På den anden side har eksperter fra Wired.com udtalt: “Den digitale grænseflade er en fin detalje. Runde børstehoveder giver en bedre rengøringsoplevelse”. 

Fordele

 • Grundig rensning af tænderne
 • Nem at bruge
 • Lang batterilevetid
 • Balancerede vibrationer ved hjælp af tryksensor
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Børstehovederne er en smule tykke

Forbrugsguidens vurdering

Oral B iO Series 8S er et ideelt valg for dem, der leder efter en tandbørste som guider dig og sørger for du ikke misser nogle områder. Den giver en grundig rengøring af tænderne og har lang batterilevetid. Derudover har den gode, afbalancerede vibrationer på grund af dens tryksensor, der gør tandbørstningen nemmere og mere behagelig. Tandbørsten ligger dog i den dyrere ende af prisskalaen, og børstehovederne kan føles en smule tykke.

Specifikationer:
Børstefunktioner: 6
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 40 minutter per opladning
Batteriopladningstid: 2 timer: 3
Hastighed: 34800 per minut
Vægt i gram: 509
Har et indbygget trykkontrolsystem
Har en indbygget timer
Højde i cm: 18.30
Bredde i cm: 3
Dybde i cm: 3
Én børste inkluderet
Opladningsenhed inkluderet

Her kan du se en præsentationsvideo af Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort. Videoen er produceret af Electic Teeth:


Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 – skånsom mod tænderne

Bedste soniske el-tandbørste

✅ Godt køb ifølge det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
✅ Sonisk teknologi sender vand ind mellem tænderne, hvilket hjælper med at fjerne plak
✅ Indbygget tryksensor, så du aldrig børster for hårdt

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 er en af de mest anmelderroste soniske tandbørster på markedet.  Udover at benytte sig af sonisk teknologi, så kommer den med tryksensor, børste slid-indikator, samt et startprogram som gradvist vender dine tænder til den nye tandbørste. Denne elektriske tandbørste har måske ikke allerflest forskellige funktioner, men den er til gengæld en af de bedste i sin klasse til at fuldføre dem.
 • Brush Sync teknologi: Fortæller dig hvornår du skal udskifte tandbørste hoved
 • Timer funktion som fortæller dig hvornår du er færdig med at børste
 • Flere ugers batterilevetid og indbygget tryksensor

En detaljeret gennemgang af Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803

Fjerner 7 gange mere plak end manuel tandbørste
Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 er designet til at holde alle typer af munde og tænder helt rene, og derfor kan den også fjerne op til 7 gange mere plak end en almindelig, manuel tandbørste. Det gør den via det unikke Protective Clean-system, som sørger for den mest optimale rengøring af tænderne.

Selv om der børstes effektivt og grundigt, er modellen skabt til at give en nænsom tandbørstning mod både tænder og tandkød. Den er nemlig udstyret med en tryksensor, der kan registrere, hvis man børster for hårdt. Gør man dette, advarer den om problemet, hvorefter man kan trykke blidere. Derved undgår man, at en for hård børstning går ud over emaljen, hvilket kan føre til blottede tandrødder og isninger.

Timer og Brush Sync
Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 kommer med flere funktioner, som gør tandbørstningen mere effektiv – her er tale om en timer og Brush Sync-teknologien. Timeren kan registrere flere ting under tandbørstningen – både når det er tid til at skifte sektion i munden, og når de anbefalede 2 minutter er gået.

Herudover findes også Brush Sync, som er en teknologi, der giver signal, når det er tid til at skifte børstehoved. Derved vil man altid få det mest optimale børsteresultat, da et for brugt børstehoved giver en forringet tandbørstning. Modellen er desuden udstyret med et langtidsholdbart batteri, som er genopladeligt. Dette batteri kan holde i op til flere uger med 2 børstninger a 2 minutter hver dag.

Hvad siger eksperterne om Philips Sonicare Protective Clean 4300

Eksperterne har talt, og det ser ud til, at Philips Sonicare Protective Clean 4300 er et godt valg for dem, der leder efter en effektiv tandbørste. Anmeldere fra publikationer som Which.co.uk og Toothbrushadvisor.co.uk er imponerede over børstens evne til at rense tænderne og dens lange batterilevetid. 

Fordele

 • Gør brug af sonisk teknologi som effektivt skubber vand mellem tænderne
 • Optimal rengøring med Protective Clean
 • Indbygget tryksensor som gør du aldrig børster for hårdt
 • Indbygget timer som hjælper dig med at børste i de anbefalede 2 minutter
 • Lang batterilevetid
Ulemper

 • Få funktioner sammenlignet med andre modeller i prisklassen

Forbrugsguidens vurdering

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 er ideel til effektiv fjernelse af plak og har en lang batterilevetid. Du får her en elektrisk tandbørste som ikke nødvendigvis har de vildeste funktioner, men til gengæld er den enormt effektiv til de funktioner den har. På baggrund af de nævnte test resultater kåres den derfor som den bedste i sin klasse.

Specifikationer
Børstefunktioner: 1
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 56 minutter
Vægt: 440 gram

Tryksensor: Ja
Indikator for skift af hoved: Ja
Timer: Ja
Højde: 23,5 centimeter
Bredde: 3,1 centimeter
Dybde: 3,1 centimeter


Niceboy ION Sonic – Elektrisk tandbørste med 40 timers batteritid

✅ Indbygget timer
✅ 40.000 svingninger i minuttet som sikrer en god penetration mellem tænder og tandkød
✅ Hele 40 timers batteritid

Med den elektriske tandbørste fra Niceboy får du en lavpris tandbørste med mange af de samme funktioner, som du finder i dyrere modeller. Du får blandt andet en lang batteritid og en indbygget timer.

 • 40.000 svingninger pr. minut
 • 100% vandtæt ifølge IPX7
 • Indbygget timer på 2 minutter

Analyse og anmeldelse af Niceboy ION Sonic Elektrisk Tandbørste:

Svingninger
Som nævnt ovenfor, så får du en elektrisk tandbørste med mellem 40.000 og 43.000 svingninger i minuttet. Det betyder, at du får en god og fejlfri tandrensning. Svingningerne sørger også for, at du når at komme godt i bund med tandbørstningen i løbet af de 2 minutter du har pr. interval. Når det er tid til at skifte tandrække, så vibrerer tandbørsten, hvilket gør det nemt for dig at holde styr på hvornår du skal skifte.

Batteri
Niceboys ION Sonic tandbørste har en lang batteritid. Batteriet holder i op til 40 dage, såfremt du bruger deres anbefalede 2 gange 2 minutter om dagen. Den lange batteritid sikrer dig en behagelig oplevelse, hvor du ikke altid skal sætte den til opladning. Dertil har den elektriske tandbørste trådløs docking, hvilket kun få producenter tilbyder. Når batteriet er brugt op, tager det mellem 8 og 10 timer at genoplade det.

Tilbehør
Som standard følger der 3 børstehoveder med, et blødt, et medium og et hårdt. Såfremt du ønsker flere børstehoveder, kan det også tilkøbes.

Hvad siger forbrugerne om Niceboy ION Sonic Elektrisk Tandbørste?

Også forbrugerne er meget positive overfor hvad du her får på prisen, hvilket særligt afspejler sig i Google Shopping. Her er produktet blevet bedømt til 4,8/5 stjerner, hvor enkelte bruger særligt fremhæver at den ligger godt i hånden, samt det æstetiske udseende. Niceboy ION Sonic er dog stadig en forholdsvis ny elektrisk tandbørste på markedet, og derved er data grundlaget af anmeldelser stadig småt.

Fordele

 • 40.000 svingninger i minuttet som sikrer at tandbørsten kommer dybt ned i tandkødet og mellem tænderne
 • 3 forskellige børstehoveder med forskellige hårdheder afhængigt af dine ønsker
 • Lang batteritid
 • Indbygget timer som sørger for du børster længe nok
Ulemper

 • Tager længere tid at oplade end andre modeller på markedet

Forbrugsguidens vurdering

Med Niceboys ION Sonic elektriske tandbørste får du en prisvenlig el tandbørste med enkelte af de funktioner du finder i dyrere modeller. 40.000 svingninger i minuttet og den lange batteritid er gode elementer at have i din elektriske tandbørste. Dertil får du også en indbygget intervaltimer, som sikrer, at du børste din tandoverflade i den korrekte tid.

Ikke kun vi synes at du får meget for pengene, dette gør forbrugerne på Google Shopping også med deres 4,8/5 stjerner. Man skal dog stadig tage forbehold for at datagrundlaget på Google Shopping er forholdsvist småt. Samlet set anbefaler vi tandbørsten på grund af dens meget favorable pris. Man kan dog godt savne flere af de mere avancerede features som f.eks. tryksensor og hurtigere opladning.

Specifikationer
Børstehoveder: 3
Batterilevetid:  Op til 40 dage
Hastighed: 40.000 – 43.000 svingninger i minuttet
Indbygget timer: Ja
Vandafvisende: Ja
Power: 1,85W


BeconfiDent Sonic Whitening elektrisk tandbørste – slankt børstehoved med ergonomisk greb

Bedste lydsvage tandbørste

 • 7. pladsen på Pricerunners liste over de bedste elektriske tandbørster

BeconfiDent Sonic Whitening elektrisk tandbørste

Det kan godt være, at ”BeconfiDent” ikke er et nær så kendt brand som for eksempel ”Oral-B”, men med Sonic Whitening-modellen kan det måske snart ændre sig. BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush er i høj grad et godt valg, hvis du vil investere lidt flere penge i at sikre dig hvidere tænder på sigt. Producenten lover nemlig, at du med denne soniske tandbørste opnår skinnende resultater på kort sigt. 

I test har det vist sig, at BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush fjerner op mod 62% mere plak og tandsten end manuelle tandbørster. Det skyldes de soniske vibrationer, der adskiller denne elektriske tandbørste fra mange andre modeller på denne liste.

 • 38000 bevægelser i minuttet
 • 90 dages batterilevetid
 • LED lys

En detaljeret gennemgang af BeconfiDent Sonic Whitening elektrisk tandbørste

Soniske vibrationer gør det hårde arbejde
38.000 bevægelser i minuttet. Så mange vibrationer sender denne elektriske tandbørste ind igennem dine tænder, og på de gennemsnitlige 2 minutter vil du altså nærmere dig mere end 70.000 vibrationer. Det lyder måske en anelse underligt, når du er vant til de roterende bevægelser ved en oscillerende tandbørste. Det kræver også en smule tilvænning.

Men når du først har accepteret den kildende måde, BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush rengør dine tænder, kan det være svært at gå tilbage til en oscillerende tandbørste. Når BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush sender vibrationer ind igennem dine tænder, vil du på sigt opleve hvidere tænder, fordi plak og tandsten løsrives lidt efter lidt. Du skal selv bevæge den elektriske tandbørste, som var det en manuel tandbørste, men det vil du hurtigt vænne dig til.

Tandpasta til enhver smag
Selvom du selvfølgelig kan bruge alle typer tandpasta, vil du muligvis opleve endnu bedre resultater, hvis du bruger producentens egen tandpasta sammen med BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush. Tandpastaen er nemlig skabt til at fungere sammen med de soniske vibrationer, og det kræver også, at du selv lægger nogle kræfter i at massere tandpastaen ind mellem tænderne.

Til gengæld får du et fint lille udvalg af forskellige smage at vælge imellem. Hvis du kan finde BeconfiDent på hylderne – eller bestille tandpastaen over nettet – har du fem forskellige valgmuligheder. Du behøver derfor ikke altid at vælge pebermynte-smagen, hvis du er ved at være træt af den. Du får mulighed for at vælge eksempelvis kokossmag eller jordbærsmag, og på den måde kan du puste nyt liv i det ellers trivielle børstearbejde.

Kom ind i hjørnerne med slankt og aflangt børstehoved
Det er tydeligt at se og mærke, at BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush er et premiumvalg. Selve designet er meget enkelt og elegant, og du får fornemmelsen af, at tandbørsten består af gode, solide materialer. Børstehovedet adskiller sig ved ikke at være rundt, men derimod aflagt og slankt. Det gør det nemmere at få ind til de bagerste tænder, og børstehovedet føles behageligt i munden.

Håndtaget er behageligt at holde om med sit glatte og slanke ydre. Du skal ikke forholde dig til mange knapper, men der er en timer, der hjælper dig med at holde styr på antallet af minutter. En ulempe ved denne timer er dog, at den slukker af sig selv efter to minutter, og det kan være irriterende, hvis du ikke føler, at du er færdig med at børste tænder.

Fordele

 • Lang batterilevetid
 • Nem at holde ved
 • Simpelt børstehoved
 • 3 børsteindstillinger
 • Lydsvag motor
Ulemper

 • Slukker automatisk efter 2 minutter

Forbrugsguidens vurdering

Vi fandt BeconfiDent Sonic Whitening tandbørsten til at være en god elektrisk tandbørste. Tandbørsten har en lang batterilevetid, er nem at holde ved og leveres med et enkelt børstehoved. Vi kunne godt lide, at den har tre børstetilstande, og at den er støjsvag. Den eneste ulempe, vi har fundet er, at den automatisk slukker efter 2 minutter. På trods af det, vil vi helt klart anbefale tandbørsten til alle, der leder efter en elektrisk tandbørste.

Specifikationer
Børstefunktioner: 5
Børstehoveder: 1
Batterilevetid:  3 timer
Hastighed: 38.000 bevægelser i minuttet
Indbygget timer: Ja
Vandafvisende: Ja
Højde: 24,5 cm
Vægt: 320 g


Oral-B Pro 3000 – tandbørste med effektive cirkulære bevægelser

Bedste bekvemme valg

 • Testvinder hos tyske Stiftung Warentest

Oral-B Pro 3000

 

Oral-B Pro 3 3000 CrossAction er en elektrisk tandbørste med 360° kontrol af hvor meget pres du anvender. Dette er en fordel for folk, der ønsker en elektrisk tandbørste med en høj pulsfrekvens, da det hjælper med at rense tænder og tandkød mere effektivt.

 • 360 graders trykkontrol
 • Imponerende rengøringsresultater
 • Alle nyttige funktioner er inkluderet

En detaljeret gennemgang af Oral-B Pro 3000

3D teknologi
Oral-B Pro 3000 har en pulsfrekvens på 40.000, der ifølge producenten fjerner plak effektivt og sikrer rene, hvide tænder. El-tandbørsten har 3 forskellige indstillinger: daglig rengøring, en indstilling til følsomme tænder samt en indstilling, der polerer tænderne og gør dem ekstra hvide.

Oral-B Pro 3000 er udstyret med en integreret timer, der bipper når der er gået 2 minutter, så du børster dine tænder i den anbefalede tid. Ud over dette, så bipper den hver 30 sekund, så du husker at børste alle steder i munden lige længe.

Tryksensor og 3 forskellige børstehoveder
Denne elektriske tandbørste er indstillet med en tryksensor, der sikrer, at du ikke trykker for hårdt mod tænder og tandkød. Den bipper nemlig hvis du kommer til at trykke for hårdt. Derudover kommer el-tandbørsten med 3 forskellige børstehoveder:

– Precision Clean, til den daglige rengøring
– FlossAction, der går ekstra dybt ind mellem tænderne
– 3D White, der skulle polere ekstra godt for hvidere tænder

Ud over dette, så medfølger der er rejseetui, en oplader med børsteopbevaring samt et ekstra håndtag.

Hvad siger  eksperterne om Oral-B Pro 3000

Den elektriske tandbørste, Oral-B Pro 3000,  blev testvinder hos blandt andet den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest, hvor tandbørsten roses for at være effektiv, nem at bruge og holdbar.

Fordele

 • Rengør tænderne fint
 • Børstehovedet er nemt at udskifte
 • Er mere komfortabel at bruge og larmer mindre end andre tandbørster.
Ulemper

 • Batterilevetiden er ikke specielt lang
 • Hvormed den oftere skal lades op.

Forbrugsguidens vurdering 

Vi kan godt lide den elektriske tandbørste Oral-B Pro 3 3000 CrossAction, fordi den er nem at håndtere og behagelig at bruge. Tryksensoren er en fin detalje, og vi er glade for, at tandbørsten fås i forskellige farver. Ulemper inkluderer, at der kun er betjening med én knap, men overordnet set er dette et godt valg for en simpel elektrisk tandbørste.

Specifikationer
Børstefunktioner: 3
Børstehoveder: 1
Batteri: Genopladeligt batteri
Vægt: 344 g
Batterilevetid: 56 minutter
Batteriopladningstid: 12 timer
Rotationer: 8.800 i minuttet
Vibrationer: 40.000 i minuttet


Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 – elektrisk tandbørste til sikker og skånsom børstning

Kundernes favorit

 • 87 ud af 100 point og kåret til ”Best Buy” hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk
 • 4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Toothbrushadvisor.co.uk
 • 4,6/5 stjerner baseret på 3.400+ anmeldelser på Google Shopping

Philips Sonicare Protectiveclean 4300 HX6800


Tandbørsten er lavet til at børste dine tænder skånsomt, samtidig med at den fjerner op til syv gange så meget plak som en manuel tandbørste, hvilket giver dig hvidere tænder og friskere ånde.

 • Inspireret af praktiserende tandlæger
 • Brush sync-teknologi
 • Sikker og skånsom omkring sensitive områder

En detaljeret gennemgang af Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800

Moderne elektrisk tandbørste med tryksensor
Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 er skabt til at holde tænder og tandkød sundt, og derfor kan denne model fjerne op til 7 gange mere plak end en manuel tandbørste. Selv svært tilgængeligt plak fjernes af det unikke børstehoved, hvilket resulterer i færre tandproblemer. Især er der fokus på at fjerne plak mellem tænderne. Ydermere kommer den med en smart tryksensor, som registrerer, hvis man presser børsten for hårdt mod tænder og tandkød.

Brush Sync-teknologi

For hele tiden at give forbrugeren det bedste børsteresultat er Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 også udstyret ed Brush Sync-teknologi. Denne teknologi beregner og fortæller, når det er tid til at skifte børstehovedet. Ydermere er der fokus på tændernes sundhed, og produktet er tillige skabt til forbrugere, der har tandproblemer såsom blødninger og betændelse i tænderne, bøjle, fyldninger, kroner og facadebehandlinger. Modellen kommer endvidere med en smart timer, der giver besked om, hvornår man skal videre til den næste tandsektion, samt hvornår man er færdig med børstningen.

Hvad siger brugere og eksperterne om Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800

Eksperterne, der har testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 tandbørsten, er generelt meget positive over for den. De kan godt lide, at tandbørsten er rigtig god til at fjerne plak, har et batteri med lang levetid og fås i flere attraktive farver. De nævner dog også nogle få ulemper, såsom at tandbørsten er lidt tung og uhåndterbar, og at der ikke findes ekstra tilbehør.

Fordele

 • Fjerner 7 gange mere plak end normal tandbørste
 • Med tryksensor
 • Bush Sync-teknologi
 • Med timer
 • Velegnet til forbrugere med tandproblemer
Ulemper

 • Få funktioner og tilstande
 • Lidt støjende

Forbrugsguidens vurdering

Vi synes, at Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 er en interessant elektrisk tandbørste. Tandbørsten fjerner syv gange mere plak end en almindelig tandbørste, har tryksensor-teknologi, der forhindrer, at tænderne beskadiges, og er udstyret med Brush Sync-teknologi, der hjælper den med at holde op til 10 timer mellem opladningerne. Vi vil helt klart anbefale dette produkt til folk, der leder efter en elektrisk tandbørste, der har vist sit værd i test. De gode kundeanmeldelser viser også hvor vellidt tandbørsten er, hvilket understreger hvilken kvalitet el tandbørsten er lavet i. Den eneste ulempe er, at tandbørsten larmer en smule, når den er i brug.

Specifikationer:
Børstefunktioner: 2
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 56 minutter
Hastighed: 62000 Pulseringer  per/min
Vægt: 282 gram

Tryksensor: Ja
Indikator for skift af hoved: Ja
Timer: Ja
Højde: 25 centimeter
Bredde: 2,7 centimeter
Dybde: 3 centimeter

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips Sonicare Protective Clean 4300. Videoen er produceret af Philips:


Oral-B Vitality 100 CrossAction elektrisk tandbørste – Billig eltandbørste

Bedste design til yngre generationer

 • 4,7 ud af 5 stjerner af brugerne på Google Shopping
 • 3 ud af 5 stjerner på Electric Teeth

Oral-B Vitality 100 CrossAction elektrisk tandbørste

Oral-B Vitality 100 CrossAction er til personer, der ønsker en enkel og brugervenlig elektrisk tandbørste. 2D-rengøringsaktionen hjælper med at fjerne plak på svært tilgængelige områder.

 • 2D Rengøringsaktion
 • Hele 10 børstehoveder kan anvendes
 • Har en 2 minutters timer

En detaljeret gennemgang af Oral-B Vitality 100 CrossAction elektrisk tandbørste

Timer og pacer gør det nemmere
Selvom Oral-B Vitality 100 CrossAction er relative simpelt bygget op, bliver du ikke snydt for en smart timer og pacer. Disse to mekanismer hjælper dig med at holde styr på din tid og hastighed under tandbørstningen, og på den måde er du altid sikker på at børste tænder i tilstrækkelig grad.

Når den elektriske tandbørste tændes, begynder timeren at tælle ned fra to minutter. På samme tid holder paceren dig opdateret på, hvornår der er gået 30 sekunder. Du vil derfor høre en anderledes lyd fra tandbørsten, når det er tid til at skifte vinkel og bevægelser.

Vandafvisende og nem at holde ved
Du skal ikke være nervøs for at komme til at tabe Oral-B Vitality 100 CrossAction ned i vasken ved et uheld. På den ene side er tandbørsten vandafvisende, og den tætte forsegling sikrer, at der ikke slipper vand ind i mekanismen. På den anden side er håndtaget belagt med knoppet gummi, så tandbørsten ikke glider ud mellem fingrene ved en fejl. Selve børstehovedet er også meget behageligt med sit runde ydre. Det sikrer optimal bevægelighed inde i munden, og du vil ikke komme til at skære eller bule dig selv, når du børster tænder.

Enkel kontrol med lang batterilevetid
Mange elektriske tandbørster er propfyldte med forskellige funktioner, og nogle gange kræver det nærmest en manual at komme igennem tandbørstningen. Sådan er det ikke med Oral-B Vitality 100 CrossAction, der byder dig på et simpelt design med én enkel mulighed for at børste tænder; du skal med andre ord bare trykke på knappen for at komme i gang.

Med en højde på 22 centimeter – når den bærer sit børstehoved – og en vægt på lidt over 100 gram vil den ikke fylde for meget ude på badeværelset. Oral-B Vitality 100 CrossAction har til gengæld en lang batterilevetid og kan give dig op til 8 dages rene tænder. Tandbørsten mangler dog indikatorer, der viser, hvor meget batteri der er tilbage inden næste genopladning.

Fordele

 • Simpel at anvende
 • En timer og en pacer opmuntrer til at børste tænder i tilstrækkelig lang tid
 • Lille rundt børstehoved
 • Håndtag der er nemt at holde om
Ulemper

 • Ingen indikatorer viser batterilevetid
 • Begrænset antal funktioner

Forbrugsguidens vurdering

Vi kan virkelig godt lide den elektriske tandbørste Oral-B Vitality 100 CrossAction. El-tandbørsten er nem at bruge, og dine tænder føles rene, når du har brugt den. Vi synes også, at designet er pænt, hvilket er vigtigt for de yngre generationer, der er vant til højteknologiske gadgets. Den eneste ulempe er, at der ikke er nogen indikatorer på håndtaget, der viser, hvor meget batteritid, der er tilbage. Men alt i alt kan vi helt sikkert anbefale denne el-tandbørste.

Specifikationer:
Børstefunktioner: 1
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 8 dage
Vægt: 105 g

Indbygget timer: Ja
Vandafvisende: Ja
Højde: 22 cm


Oral-B Smart 6 6000N – Rost at både eksperter og forbrugere

Bedste valg med 3D-teknologi

 • 4,8/5 stjerner hos Google Shopping
 • Kåret som ”Bedste elektriske tandbørste i mellemklassen” af Expertreviews.co.uk
 • 4,6/5 stjerner hos Amazon.co.uk
 • 4,3/5 stjerner hos Elgiganten.dk

Oral-B Smart 6 6000N – Rost at både eksperter og forbrugere

Oral-B Smart 6 6000N er en god elektrisk tandbørste til folk, der ønsker en rejsevenlig løsning. CrossAction-børstehovedet hjælper med at fjerne plak og bakterier fra tænderne, og app-funktionen giver dig mulighed for at spore dine børstevaner.

 • Oral-B app
 • Bluetooth
 • 3D-teknologi

En detaljeret gennemgang af Oral-B Vitality 100 CrossAction elektrisk tandbørste

Effektiv 3D teknik
3D er ikke kun noget, man finder i biografen. Denne Oral-B tandbørste er nemlig udstyret med en smart 3D teknik, som fjerner op til 100% mere plak fra dine tænder. Den har fem indstillinger, så du kan få renset dine tænder, præcist som du ønsker.
Herudover kan du downloade Oral-B appen og få feedback på din børstning, så du er sikker på at opnå den bedst mulige mundhygiejne. 

Skånsom børstning med tryksensor
Den elektriske tandbørste Oral-B Smart 6 6000N er en kraftfuld, men skånsom tandbørste med en tryksensor, der hjælper dig med at undgå overbørstning. Med 10.500 svingninger i minuttet hjælper denne børste med at fjerne plak og bakterier fra dine tænder hurtigt og nemt. Den medfølgende Bluetooth-forbindelse giver dig mulighed for at tilpasse din børsterutine og spore dine fremskridt. Tandbørsten vejer 499 gram, hvilket vil være fornuftigt for de fleste brugere. Den middelhøje prisklasse giver el-tandbørsten en god værdi i forhold til kvaliteten af den børsteoplevelse du får.

Hvad siger brugere og eksperterne om Oral-B Smart 6 6000N

Her har vi en rigtig forbrugerfavorit fra Oral-B. På tværs af platforme er den blevet anmeldt af hundredvis af tilfredse købere. Hos Google Shopping får den for eksempel 4,8 ud af 5 mulige stjerner.
Hos Elgiganten skriver en glad, svensk køber, at dette er den femte Oral-B-tandbørste, han har prøvet. Det er dog også den bedste – han mener, at den fungerer mere intensivt og renser bedre end mange andre modeller.

Hos Amazon.co.uk er denne el-tandbørste blevet vurderet af mere end 1.500 købere. På parametrene ”dyb rensning” og ”rejsevenlighed” scorer den særligt højt. Her bliver tandbørsten vurderet til henholdsvis 4,8 og 4,4 ud af 5 mulige stjerner.
Hvis du vil have en af de mest effektive og rejsevenlige tandbørster, bør du vælge denne.

Fordele

 • Indbygget timer
 • Har mange indstillingsmuligheder
 • Indeholder tryk-censor
Ulemper

 • Er relativ lang tid om at oplade
 • Viser ikke indstillingerne

Forbrugsguidens vurdering

Oral-B Smart 6 6000N har et væld af fantastiske funktioner, som f.eks. den indbyggede timer og tryksensor, og den er til en meget rimelig pris. Vores eneste klager er, at det tager lang tid at oplade den, og at der ikke er nogen måde at se de indstillinger, du vælger. Samlet set er Oral-B Smart 6 6000N en god mulighed for alle, der leder efter en elektrisk tandbørste med 3D-teknologi.

Specifikationer:
Børstefunktioner: 1
Børstehoveder: 3
Batterilevetid: 56 minutter
Hastighed: 10.500 Oscileringer pr. min.
Vægt: 499 gram
Tryksensor: Ja
Timer: Ja
Højde: 24 cm
Bredde: 3 cm
Dybde: 3,5 cm


Brush Buddy – elektrisk tandbørste med lang batteritid og unikke funktioner

God og billig elektrisk tandbørste

 • 4,5/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Trustpilot

Vi anbefaler Brush Buddy til dig, som nemt vil kunne have din elektriske tandbørste med på farten. Den har en batteritid på hele 30 timer, og tilbyder 5 forskellige

børstefunktioner – så du er helt sikker på at finde en indstilling der passer til dine behov. Du kan også tilmelde dig en abonnementsordning, så du slipper for selv at købe nye børstehoveder.

 • 5 forskellige børstefunktioner
 • 30 dages batterilevetid
 • Indbygget tidsprogram

Det skal du vide, før du køber Brush Buddy

Trådløs opladning og lang batteritid
Når du køber en Brush Buddy startpakke medfølger 1 elektrisk tandbørste, 2 børstehoveder og 1 induktiv oplader. Opladeren gør det muligt at oplade din eltandbørste trådløst. Når Brush Buddy er fuldt opladt, har den en brugstid på hele 30 timer, hvilket gør tandbørsten ideel til dig, som nemt og bekvemt vil kunne have din elektriske tandbørste med på farten. 

5 forskellige børstefunktioner
Brush Buddy tilbyder dig hele 5 forskellige børstefunktioner, hvilket er mere end de fleste andre eltandbørster på markedet. Brush Buddy er derfor velegnet til de fleste, da programmerne varierer lige fra sensitive til whitening mode. Tandbørsten er også brugervenlig – den har én knap, hvorfra du kan både tænde, slukke og indstille efter dine behov 

Indbygget program med tidsinterval
Når du tænder og indstiller din Brush Buddy på det ønskede program, begynder det indbyggede, tidsbestemte program automatisk. Programmet kører i de anbefalede 2 minutter med tidsintervaller på 30 sekunder, så du ved, hvornår det er tid til at skifte side.

Hvad siger forbrugerne om Brush Buddy?

På Trustpilot får Brush Buddy den fine karakter 4,5 ud af 5 mulige stjerner af forbrugerne. De fremhæver især den gode service fra virksomheden, og produktets gode kvalitet. Flere forbrugere fortæller, at tandbørsten kræver lidt tilvænning, da den kilder de første gange den bruges.

Fordele

 • 5 børstefunktioner
 • Batterilevetid på op til 30 dage
 • Trådløs opladning
 • Abonnementsordning uden binding
Ulemper

 • Børstehoveder kan ikke købes enkeltvise
 • Lang opladningstid

Forbrugsguidens vurdering

Brush Buddy er en elektrisk tandbørste med rigtig lang batterilevetid. Vi anbefaler den især til dig, som ikke vil være afhængig af konstante opladninger, og som nemt vil kunne have eltandbørsten med i tasken. Modsat mange andre modeller, bruger tandbørstehovedet på Brush Buddy soniske vibrationer, i stedet for rotationer. Det betyder, at børsten bevæger sig fra side til side. Derfor kan en eltandbørste med soniske vibrationer bevæge sig hurtigere og rengøre dybere end en roterende tandbørste. 

Specifikationer:
Børstefunktioner: 5
Børstehoveder: 3

Batterilevetid: 30 dage ved anbefalet børstetid
Vibrationer: 37.000 soniske vibrationer/minuttet

Aksel i rustfrit stål
Indbygget 2 minutters program m. 30 sekunders interval
Trådløs opladning
Dupont børstehoveder
Mulighed for abonnementsordning på børstehoveder
Farver: Sort eller hvid


Oral-B AdvancePower 400 elektriske tandbørste – kraftfuld elektriske tandbørste på batteri

Bedste rejsevenlige budgetmodel

 • 4,5 ud af 5 stjerner af brugerne på Google Shopping

Oral-B AdvancePower 400 elektriske tandbørste

Hvis du virkelig er på et stramt budget, er Oral-B AdvancePower 400 et meget godt valg. I forhold til mange af de andre elektriske tandbørster, får du ikke et hav af smarte funktioner – men det er også okay. Oral-B AdvancePower 400 er en enkel elektrisk tandbørste, der nok skal sikre dig optimal mundhygiejne.

Oral-B AdvancePower 400 er også kompatibel med alle Oral-B børstehoveder, og på den måde kan du selv tilpasse den til din munds behov. Hvis du ikke er tilfreds med det medfølgende børstehoved, kan du nemt udskifte det med et mere avanceret børstehoved, der minder om de dyrere modeller.

 • Bruger AA batterier
 • Er kompatibel med andre Oral-B børstehoveder
 • Roterende bevægelse

En detaljeret gennemgang af Oral-B AdvancePower 400 elektriske tandbørste

Imponerende styrke i et simpelt design
Oral-B AdvancePower 400 adskiller sig især fra andre elektriske tandbørster på ét parameter: Den kan ikke lades op via strømkabel. I stedet skal du placere to AA-batterier i Oral-B AdvancePower 400, og du skal løbende sikre dig, at der er tilstrækkelig energi i den.

Det kan dog også anses for at være en af tandbørstens styrker i forhold til andre modeller. For det første er det praktisk, da det altid er nemt at udskifte batterierne. AA-batterier kan du købe alle steder, så hvis du er ude at rejse, behøver du ikke at gå i panik over ikke at have medbragt det rette strømkabel. For det andet giver to AA-batterier også overraskende meget energi, og du vil derfor opleve, at den billigere elektriske tandbørste rent faktisk kan måle sig med mange af de dyrere modeller, når det kommer til styrke og rotationshastigheder. 

Dybdegående børstning med forskellige børstehoveder
Du kan ikke komme udenom, at Oral-B AdvancePower 400 – på trods af navnet – er en meget simpel elektrisk tandbørste. Den byder ikke på mange smarte funktioner, og du kan hverken anvende apps eller timere ved Oral-B AdvancePower 400. Til gengæld får du en elektrisk tandbørste, der renser tænderne overraskende dybdegående.

Alt efter hvilken type børstehoved, du anvender, vil du kunne opnå forskellige resultater. Men med den styrke, som de to AA-batterier giver, vil Oral-B AdvancePower 400 kunne rense alle dine tænder i munden med en hastighed, der måler sig med de mere avancerede modeller.

Fordele

 • Kraftfuld i forhold til sin størrelse
 • God pris
 • Hurtig
 • Renser dybdegående
Ulemper

 • Ikke genopladelig

Forbrugsguidens vurdering

Vi kan virkelig godt lide Oral-B AdvancePower 400 tandbørsten, fordi den er meget prisvenlig. El-Tandbørsten er også kraftfuld i forhold til sin størrelse og er en af de billigere løsninger på markedet. Tandbørsten renser dine tænder hurtigt og dybt. Den eneste ulempe er, at modellen ikke er genopladelig, men generelt synes vi, at det er en god budgetmulighed til rejser.

Specifikationer
Børstefunktioner: 1
Børstehoveder: 1

Strømforsyning: 2 x AA-batterier
Indbygget timer: Nej
Type: Oscillerende


Oral-B Pro 2 2500 – imponerende styrke fra en budgetvenlig elektrisk tandbørste

Udvalgt af forbrugsguiden.dk

 • 2. pladsen på Expert Reviews liste over de bedste elektriske tandbørster
 • 4,8 ud af 5 stjerner af brugerne på Google Shopping
 • 3 ud af 5 stjerner hos T3

Oral-B Pro 2 2500

Oral-B Pro 2 2500 er på mange måder ligesom AdvancePower 400-modellen; du får en billig elektrisk tandbørste, der leverer overraskende imponerende resultater. Forholdet mellem pris og kvalitet er også én af grundene til, at brugerne på Google Shopping giver tandbørsten så høje karakterer, mens Oral-B Pro 2 2500 lander på en 2. plads på Expert Reviews’ liste over de bedste elektriske tandbørster.

Oral-B Pro 2 2500 adskiller sig fra AdvancePower 400-modellen ved at være genopladelig, og så medfølger der en del flere funktioner og tilbehør. Du bør derfor vælge tandbørsten, hvis du vil have en simpel model, der trods alt har en del mere at byde på.

 • 360 ̊ trykkontrol
 • 3 børsteindstillinger
 • 43 minutters batteritid

En detaljeret gennemgang af Oral-B Pro 2 2500

Vælg det helt rette børstehoved
Ligesom ved AdvancePower 400-modellen er det muligt at udskifte børstehovedet på Oral-B Pro 2 2500. Modellen er kompatibel med langt de fleste børstehoveder fra Oral-B, og du får derfor mulighed for at vælge lige præcis dét børstehoved, der passer bedst til dine behov.

Det er også en fordel, da børstehoveder fra Oral-B generelt set er forholdsvis billige. For få penge kan du få fingrene i 3D White-, Sensitive-, Precision- og FlossAction-børstehovederne, og du har derfor rig mulighed for at opnå de mest optimale resultater.

Behageligt design
Ved første øjekast gør Oral-B Pro 2 2500 ikke det store væsen af sig. Den kan faktisk se en anelse billig ud med sit ydre plastik og med sine kraftige farver. Men når du holder om Oral-B Pro 2 2500, vil du hurtigt mærke, at det er en meget behagelig elektrisk tandbørste. Den er skabt i et ergonomisk design, og du vil nemt kunne kontrollere den mellem fingrene, når du børster dine tænder.

De fleste børstehoveder fra Oral-B er også designet til at skulle være små og kompakte, hvilket gør det nemt at komme ind til de bagerste tænder. Du skal ikke være bange for at komme til at presse for hårdt på tænderne, for Oral-B Pro 2 2500 gør brug af en tryksensor, der med LED-lys advarer dig, når presset bliver for stort. På samme tid fortæller en timer dig også, hvornår du har været i gang i lang nok tid.

2 børstefunktioner med nem justering af hastighed
I forhold til mange andre lignende modeller er batteriet ikke noget, der skiller med Oral-B Pro 2 2500 ud. På en fuld opladning opnår du omtrent 43 minutters batterilevetid, og det tager forholdsvist lang tid at genoplade den elektriske tandbørste.

Til gengæld vil du formentligt blive overrasket over, hvor gode resultater du kan opnå med Oral-B Pro 2 2500. Den elektriske tandbørste har to forskellige børstefunktioner, hvoraf den ene kaldes “Sensitive mode”. Når du trykker på startknappen to gange, roterer børstehovedet færre gange i minuttet, og det er mere behageligt, hvis du har sensitive tænder. Til gengæld giver den normale hastighed optimale resultater, hvilket især har imponeret brugerne på Google Shopping.

Fordele

 • Effektive svingninger ved brug
 • Let at holde ren
 • Kompakt hoved – let at komme godt rundt
 • God pris i forhold til ydeevnen
 • Leveres med et beskyttelsesetui
Ulemper

 • Ingen smart bluetooth funktion
 • Opladning tager relativ lang tid

Forbrugsguidens vurdering

We think that the Oral-B Pro 2 2500 is a great electric toothbrush. It has an effective oscillating action which helps to clean teeth more effectively than a manual brush. The compact head also makes it easy to get all areas of your mouth, and the price/performance ratio is very good. The only drawback is that it does not have Bluetooth smart function, but overall we still think it is an interesting product.

Specifikationer
Børstefunktioner: 2
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 43 minutter
Batteritype: Litium-ion
Indbygget timer: Ja
Indbygget tryksensor: Ja
Garanti: 2 år


Oral-B Pro 600 – effektiv børsteteknik til alle tænder

Bedste praktiske valg

 • Udnævnt som bedste budgetvalg hos Aftonbladet
 • Topscorer hos Råd & Rön
 • Topscorer hos tyske Stiftung Warentest

Oral-B Pro 600

Oral-B Pro 600 er en elektrisk tandbørste, der tilbyder høj kvalitet uden at koste mange penge. Tandbørsten har et praktisk og enkelt design, der er perfekt til hverdagsbrug. Oral-B tandbørsten er egnet til dem, der ønsker at vedligeholde deres tænderuden at bruge en formue.

 • Praktisk og simpelt til hverdagsbrug
 • Designet til at rense tænder fra alle vinkler
 • Anbefalet af tandlæger på verdensplan

En detaljeret gennemgang af Oral-B Pro 600

En enkel tandbørste uden mange finesser
Sammenlignet med mange andre elektriske tandbørster fra samme og andre producenter, har Oral-B Pro 600 ikke mange særlige finesser, men den klarer ifølge testresultaterne sin vigtigste opgave, nemlig at rengøre og polere tænderne, ganske glimrende og effektivt. El-tandbørsten har kun et program, daglig rengøring, men ifølge undersøgelser af lignende elektriske tandbørster, så er det også dette program, der bruges mest.

Opladerindikator samt tryksensor
Oral-B Pro 600 er udstyret med en indikator, der fortæller hvornår det er tid til at oplade tandbørsten. Ud over dette har den en tryksensor, hvor lyden ændres hvis du trykker for hårdt og pulseringen vil stoppe i et kort stykke tid så du har mulighed for at ændre trykket. El-tandbørsten er også udstyret med en timer, der afgiver et kort brum hver 30. sekund, så du kan skifte kvadrant og efter 2 minutter, så du ved, at du har børstet længe nok. 

Hvad siger eksperterne om Oral-B Pro 600

Oral-B Pro 600 er en el-tandbørste, der på trods af sin relativt lave pris, klarer sig rigtig godt i mange tests. Den er blandt andet blevet udvalgt som det bedste budgetvalg, i en test foretaget af det svenske blad Aftonbladet. Modellen roses for at rense tænderne effektivt, for at være behagelig at holde om og for at være af god kvalitet og ikke larme.

Fordele

 • Nemt at udskifte børstehovederne
 • Mere komfortabel i brug og larmer mindre end nogle andre tandbørster
 • Ligger i den billige ende af prisskalaen
 • Robust og veludført
 • Skånsom mod tandkøb
Ulemper

 • Ingen tryksensor
 • Kun en børsteindstilling

Forbrugsguidens vurdering

Da vi gennemgik Oral-B Pro 600-tandbørsten, fandt vi ud af, at det er nemt at udskifte børstehovederne, at tandbørsten er mere komfortabel og mindre støjende end andre modeller, og at den er meget godt lavet. Den eneste ulempe er, at el-tandbørsten ikke har en tryksensor, og at der kun er én børstetilstand. Vi mener dog, at det stadig er et af de bedste praktiske valg på markedet i prisklassen.

Specifikationer:
Børstefunktioner: 1
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 56 minutter
Batteriopladningstid: 6 timer
Hastighed: 8800/20000 Oscileringer pr. min.
Vægt: 499 gram


Oral-B Smart 4 4000N – anbefalet af tandlæger

Bedste valg for begyndere

Oral-B Smart 4 4000N

 

Den elektriske tandbørste Oral-B Smart 4 4000N er til alle, der leder efter en flot designet tandbørste, der gør tænderne hvidere med tiden. Den største fordel ved tandbørsten er, at den hjælper med at fjerne plak og gule pletter fra tænderne, så de bliver mere nuanceret .

 • Designet til bedre børstning
 • Hvidgør tænderne over tid
 • Anbefalet af tandlæger

En detaljeret gennemgang af Oral-B Smart 4 4000N

Designet til at fjerne mere plak
Oral-B Smart 4 4000N er skabt til både at fjerne almindeligt snavs fra tænderne, men også den plak som kan blive siddende og skabe problemer for tænder og tandkød. I forhold til en almindelig tandbørste er denne model designet til at kunne fjerne op til 100 procent mere plak. Det gøres ved først at gøre tandbørsten våd og komme tandpasta på, og så skal børstehovedet føres blidt henover hver tand på alle 3 sider (inderside, yderside og tyggeflade), og man vil opleve at få feedback fra modellen selv, hvis man børster forkert.

Model med tryksensor
Oral-B Smart 4 4000N’s feedback kommer i form af en tryksensor, som selv registrerer, hvis man børster for hårdt. For at der ikke skal være nogen tvivl, så lyser modellen også selv op, så man bliver gjort opmærksom på en for hård børstning. Dermed skånes tænderne, og man slipper for irriteret tandkød, som kan opstå på grund af for hård børstning. Oral-B Smart 4 4000N kører herudover på batteri og kan holde i mere end 2 uger per opladning. Oral-B Smart 4 4000N kan anvendes af hele familien, og der medfølger 2 børstehoveder med modellen.

5 funktioner
Oral-B Smart 4 4000N kommer med 5 forskellige funktioner, således at det er muligt at tilpasse sin tandbørstning til de individuelle behov. Derfor findes der blandt andet funktionerne ”sensitiv” og ”hvidgørende”, og hvor hvidgørende er med til at få tænderne til at fremstå hvidere ved at fjerne misfarvninger med de polerende børste-indstillinger, så er sensitiv en god indstilling, hvis man har følsomt tandkød. Modellen sikrer nemlig en blidere børstning af både tandkød og tænder, således at der opstår mindre irritation.

Fordele

 • Rengør tænderne godt
 • Nemt at fjerne og fastgøre børstehovedet
 • Gode instruktioner til børstning
Ulemper

 • Batteriet er ikke det bedste
 • Er lang tid om at genoplade

Forbrugsguidens vurdering

Oral-B Smart 4 4000N er en elektrisk tandbørste, der er værd at se nærmere på. Det er meget nemt at tage børstehovedet af og på, og resultaterne af vores test i forhold til tandrensning var fremragende. Børstevejledningen er klar, tydelig og kortfattet, hvilket gør tandbørsten til et godt valg for alle, der er nye i brugen af en elektrisk tandbørste. El tandbørsten er også let og føles ikke alt for stor i hånden. Den eneste ulempe er, at batteriet tager et stykke tid at oplade, men alt i alt er Oral-B Smart 4 4000N el-tandbørsten et kvalitetsprodukt, som vi bestemt vil anbefale.

Specifikationer
Børstefunktioner: 3
Børstehoveder: 2
Batterilevetid: 66 minutter
Batteriopladningstid: 12 timer
Batteri: Genopladeligt batteri
Rotationer: 9.900 i minuttet
Vibrationer: 40.000 i minuttet
Vægt: 250 gram


Oral-B Pro 2 2000 – med rundt børstehoved for sundere tandkød

Bedste brugervenlige valg

 • God bedømmelse hos den britiske avis Telegraph.co.uk
 • 4 ud af 5 stjerner hos britiske Techadvisor.co.uk
 • Anbefalet af det britiske testmagasin Which.co.uk

Oral-B Pro 2000

Den elektriske tandbørste Oral-B Pro 2 2000 har en indbygget tryksensor, der hjælper dig med at rense dine tænder med lethed. Den er til folk, der ønsker en god elektrisk tandbørste til daglig brug.

 • Unik designet børstehoved
 • 40000 vibrationer i minuttet
 • 2 forskellige indstillinger

En detaljeret gennemgang af Oral-B Pro 2 2000

Rene tænder på 2 minutter
Oral-B Pro 2000 er designet til at være effektiv men mild, og derfor vil det være nok at børste sine tænder 2 minutter med modellen. De kun 2 minutter er nemlig nok til at fjerne madrester og plak, og det er det takket være de 8.000 rotationer per minut og 40.000 pulseringer per minut. Her er dermed tale om en meget effektiv elektrisk tandbørste, som også har en timer, der informerer omkring tidsforbruget. Den milde tandbørstning sikres, idet Oral-B Pro 2000 også har en indbygget tryksensor, som registrerer, hvis man børster for hårdt.

CrossAction børstehoved
Ud over de mange rotationer og pulseringer kommer Oral-B Pro 2000 også med et unikt-udformet børstehoved, som er designet til at kunne komme til alle vegne omkring tænderne – selv der hvor det er svært at komme til i små kroge og hjørner. Derfor har Oral-B Pro 2000 det specialdesignede CrossAction børstehoved, hvis børstehårs retning og vinkling er specifikt designet i forhold til tændernes udformning. Oral-B Pro 2000 kommer desuden med 2 forskellige indstillinger, som er normal-indstillingen ”Daily Clean” og den mere skånsomme indstilling, der kaldes ”Gum Care”, som er ekstra blid mod tandkødet.

Hvad siger eksperterne om Oral-B Pro 2 2000

Modellen Oral-B Pro 2000 er blevet testet af 3 forskellige ekspertkilder fra Storbritannien. Her er tale om avisen Telegraph.co.uk, teknologisiden Techadvisor.co.uk og det store testmagasin Which.co.uk. Alle 3 ekspertpaneler har afprøvet og vurderet Oral-B Pro 2000, og de er alle enige om, at her er tale om en rigtig god og velfungerende elektrisk tandbørste.

Fordele

 • Super god til at rense tænderne
 • Nemt at udskifte børstehovedet
 • Er mere komfortabel og larmer mindre end andre tandbørster.
Ulemper

 • Kort batterilevetid.

Forbrugsguidens vurdering 

Oral-B Pro 2000 el-tandbørsten er komfortabel og larmer mindre end andre tandbørster i samme prisklasse. Massagen af tandkødet er helt sikkert også en god tilføjelse. Den eneste ulempe er, at modellen har en lidt kort batterilevetid. Alt i alt synes vi, at det er en elektrisk tandbørste, der er værd at kigge på.

Specifikationer
Børstefunktioner: 2
Børstehoveder: 1
Batteri: 2 AA batterier
Rotationer: 8000 i minuttet
Vibrationer: 40.000 i minuttet
Vægt: 356 gram


Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo – to elektriske tandbørster i ét produkt

Oplagt til dig, der har brug for lang batterilevetid

 • 4,7 ud af 5 stjerner af brugerne på Google Shopping

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo

Hvorfor nøjes med én elektrisk tandbørste, når du kan få to med i købet? Med Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo får du et makkerpar af gode tandbørster, der sikrer dig optimale resultater og lang batterilevetid. Faktisk har nogle anmeldere opnået op til 14 dages brug på bare én opladning, og det betyder, at Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo er ideelle at have med på en længere rejse.

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo er også en klar favorit blandt kunder i hele verden. På Google Shopping giver brugerne topkarakterer til Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo, og det skyldes især den gode batterilevetid og den meget overkommelige pris.

 • Svingende, vibrerende og roterende
 • Tryksensor
 • Op til 7 dages batterilevetid

En detaljeret gennemgang af Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo

Børstehoved omslutter tanden
Oral-B har især udmærket sig med Cross Action-børstehovederne, der har klinisk dokumentation på, at resultaterne er meget bedre end ved manuel tandbørstning. Det skyldes, at Cross Action-børstehovederne er designet til at skulle omslutte hele tanden, og på den måde renses hver en sprække samt tandkød på én gang.

3D-rengøringsfunktionen byder på 8800 rotationer og 40.000 pulseringer per minut. Det løsriver og fjerner op mod 100% mere plak og tandsten, og efter 2 minutters brug hver dag vil du hurtigt se imponerende resultater. Det kan godt være, at de mange rotationer afgiver en vis støj, men det er understreger bare, hvor effektiv Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo er.

Timer sikrer optimal børstetid
Ligesom mange andre Oral-B-modeller er Pro 2 2900 Cross Action Duo kendetegnet ved også at have en indbygget timer. På den måde er du sikker på, at du som minimum børster tænder i de anbefalede to minutter, og med 30 sekunders intervaller får du besked om, hvornår det er på tide at skifte position i munden.

På samme tid hjælper tryksensoren dig med at lægge nok pres på tænderne, så de hverken får for meget eller for lidt. Hvis du presser en elektrisk tandbørste for hårdt ind mod tandkødet, kan det på sigt slide hårdt på både gummerne og tænderne. Omvendt må du heller ikke være for blid, da børstehovedet skal have mulighed for at komme i dybden med behandlingen. Derfor er det smart, at Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo selv giver dig besked, hvornår nok er er nok. 

Lang batterilevetid på 7 dage
Du skal være meget uheldig, hvis du en dag vågner op til en Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo, der ikke har mere energi i sig. Selvom tandbørstens størrelse ikke viser det, indeholder Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo et relativt stort batteri, der sikrer dig levetid i op til 7 dage. Hvis du kombinerer det med, at du rent faktisk får to modeller med i købet, kan det give dig mulighed for at børste tænder i to uger uden at medbringe opladeren.

Fordele

 • Kraftfuld børsteegenskab
 • God batterilevetid
 • Meget overkommelig pris
 • God overordnet kvalitet
Ulemper

 • Knappen er meget hård
 • En anelse larmende

Forbrugsguidens vurdering 

Oral-B Pro 2 2900 CrossAction har mange gode egenskaber, f.eks. den kraftige børste og den lange batterilevetid. Tandbørsten er også ret overkommelig sammenlignet med andre elektriske tandbørster på markedet. Den eneste ulempe vi kunne finde var, at modellen larmer en smule, når den er i brug. Generelt synes vi, at det er et godt produkt, der er værd at overveje.

Specifikationer
Børstefunktioner: 2
Børstehoveder: 2
Batterilevetid: 7 dage
Børstehastighed: 8800 rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut
Antal tandbørster: 2
Indbygget timer: Ja
Indbygget tryksensor: Ja


Oral-B Genius 10000N – bedste Oral B tandbørste

 • 7 ud af 10 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3

Oral B Genius 10000N

Oral-B Genius 10000N er en elektrisk tandbørste, der har det unikke Pro Clean-program. Programmet er designet til at holde over tid, hvilket gør den modstandsdygtig overfor slid. Modellen er perfekt til dem, der har brug for en elektrisk tandbørste, der holder på lang sigt.

 • Unik Pro Clean program
 • Positions-teknologi til grundig rengøring
 • Indbygget beskyttelses system

En detaljeret gennemgang af Oral B Genius 10000N

Effektiv børste med mange børstefunktioner
Oral-B Genius 10000N er skabt til at give en effektiv tandbørstning med hele 10.500 rotationer per minut. Derved lokaliseres og løsnes plak fra selv svært tilgængelige steder, hvilket giver renere tænder. Børstehovedet er yderligere designet til at komme godt rundt om alle tænder – også skæve tænder, hvor pladsen er begrænset. En af de store fordele ved denne model, er, at den kommer med hele 6 forskellige børstefunktioner.

Derved kan man børste tænderne både efter hvilken tilstand, tænderne findes i, og efter hvilket resultat, man ønsker. Tandbørsten er yderligere designet til at fjerne 100 procent mere plak end en manuel variant, og der findes endvidere Position Detection, således at intet område i munden overses.

Med timer og tryksensor
Oral-B Genius 10000N er endvidere udstyret med flere andre gode funktioner, som gør tandbørstningen lettere og sundere for tænderne. Her er blandt andet tale om en smart tryksensor, der kan registrere, hvis forbrugeren børster for hårdt. I så fald gives der besked om det, så tænderne ikke tager skade.

Modellen kommer ligeledes med en timer, der angiver, hvornår man er færdig med tandbørstningen, således at de anbefalede 2 minutter overholdes. Der findes desuden et kraftfuldt li-ion batteri, som sikrer en børstetid på flere uger, før den skal oplades igen. Apparatet kommer også med indbygget Bluetooth.

Hvad siger eksperterne om Oral-B Genius 10000N

Oral-B Genius 10000N er blandt andet blevet testet af det svenske teknologimagasin M3, som giver en flot score på 7 ud af 10 stjerner. De forklarer, at her er tale om en meget luksuriøs tandbørste, der kommer med rigtig mange plusser. Blandt andet fremhæves det, at den præsterer virkelig godt med flotte rengøringsevner, og så ligger den rigtig godt i hånden, når man børster.

M3 roser yderligere modellen for at komme med mange gode funktioner og meget tilbehør, og så er det rigtig smart med både muligheden for Bluetooth og den medfølgende rejsetaske. De svenske eksperter konkluderer, at her er tale om en af de bedste elektriske tandbørster på markedet. Dette til trods påpeges der nogle minusser, som blandt andet går på et lidt kedeligt design, og at den medfølgende smart phone-holder ikke sidder så godt fast.

Fordele

 • Høj rotation for et rent resultat
 • Passer til skæve tænder
 • 6 børstefunktioner
 • Tryksensor
 • Timer
Ulemper

 • Rejsetasken fylder meget
 • Pro clean -programmer tømmer batteriet hurtigere og er lidt støjende

Forbrugsguidens vurdering 

El-tandbørsten, Oral-B Genius 10000N, har høj rotation for en fantastisk, ren finish. Modellen er velegnet til dem med skæve tænder og har også 6 børstefunktioner og en tryksensor. Som endnu en positiv ting, holder tandbørsten i op til 10 dage på én opladning. Den eneste ulempe er, at rejsetasken fylder en del i din bagage. Bortset fra det er Oral-B Genius 10000N tandbørsten i topklasse og værd at købe.

Specifikationer:
Børstefunktioner: 6
Børstehoveder: 4
Batterilevetid: 50 minutter
Vægt: 816 gram 

Tryksensor: Ja
Timer: Ja
Højde: 24,2 centimeter
Bredde: 11 centimeter
Dybde: 5,2 centimeter


Oral-B Genius 10100S – opfylder alle behov

Oral-B Genius 10100S

Oral-B Genius 10100S er en unik tandbørste, da børsten opererer med knap 60,000 børstebevælgelser i minuttet. Du får også mange gode egenskaber i tandbørsten, og så medfølger en tilhørende smart series app som standard.

 • 6 børsteindstillinger
 • Kompatibel med 10 børstehoveder
 • 2 ugers strøm på én opladning

En detaljeret gennemgang af Oral B Genius 10100S

Beskytter dine tænder
Oral-B Genius 10100S vil være et godt valg for den forbruger, der både ønsker en elektrisk tandbørste, der er effektiv mod plak og snavs, men som også har fokus på at beskytte tænder og tandkød.

Børsten opererer nemlig med knap 60.000 børstebevægelser i minuttet, som grundigt fjerner plak på alle tændernes overflader – både nede i tænderne og hele vejen rundt om dem. Der kan fjernes helt op til 100 procent mere plak i forhold til en almindelig, manuel tandbørste.

Herudover findes der den såkaldte Gum Guard-teknologi, der har øje for at skåne tandkødet, mens der børstes. Derved opstår der mindre irritationer, der ellers kan føre til blødninger og betændelse.

6 børsteindstillinger
Oral-B Genius 10100S er designet til at blive anvendt af alle typer af forbrugere med forskellige behov for tandbørstning – derfor findes der 6 forskellige børstefunktioner, som man kan vælge imellem, og her er blandt andet indstillinger for sensitivt tandkød (Gum Care), for et ekstra rent resultat (Pro Clean) og for et hvidere resultat (Whitening).

Herudover findes der også en indbygget tryksensor, der arbejder sammen med børsteindstillingerne. Denne sensor sørger for at give besked, hvis man børster for hårdt, således at man kan slække grebet og skåne tandkød og tandemalje mere.

Tilhørende app
Oral-B Genius 10100S kommer desuden med en velfungerende timer, der indikerer, når man har børstet de anbefalede 2 minutter, samt et stærkt li-ion batteri, der kan holde i op til flere uger ved 2 børstninger 2 gange om dagen.

Herudover er her tale om en meget moderne tandbørste, der kommer med en tilhørende app til telefonen. Det gælder den såkaldte Smart Series App, der kan hjælpe til at maksimere effektiviteten af tandbørstningen samtidig med, at den samler information omkring forbrugerens unikke tandbørstning, vaner og rutiner.

Fordele

 • Renser tænderne meget hurtigt
 • Indeholder fantastiske indstillinger
 • Præcis rapportering til appen
Ulemper

 • Man er nødt til at medbringe sin smartphone for at få rapporter om børstningen fra appen

Forbrugsguidens vurdering 

Den største fordel ved Oral-B Genius 10100S er, at den har seks børstetilstande: Daily Clean, Gum Care, Sensitive og Whitening med mere. Tandbørsten er også designet til at holde over tid, hvilket gør modellen til et godt valg for dem, der har brug for en modstandsdygtig elektrisk tandbørste.

Specifikationer
Børstefunktioner: 6
Børstehoveder: 4
Batterilevetid: 56 minutter
Vægt: 815 gram
Tryksensor: Ja
Timer: Ja
Højde: 24 centimeter
Bredde: 2,7 centimeter
Dybde: 3,2 centimeter


Philips Sonicare EasyClean HX6511 – ubesværet rengøringsoplevelse

 • Kåret som ”bedste elektriske tandbørste under 50 pund” af Expertreviews.co.uk
 • Kåret som ”bedste køb” af det engelske magasin Which.co.uk
 • 4,7/5 stjerner med tusindvis af anmeldelser hos Google Shopping

Philips Sonicare EasyClean HX6511 – Den bedste el-tandbørste til prisen


Philips Sonicare EasyClean HX6511 er en elektrisk tandbørste, der bruger patenteret Sonicare-teknologi til at rense tænderne dobbelt så effektivt som en normal tandbørste. Tandbørsten er til folk, der ønsker en god elektrisk tandbørste, der er nem at bruge og holder længe.

 • Sonicare-teknologi
 • Nem at vænne sig til
 • Indbygget intervalur

En detaljeret gennemgang af Philips Sonicare EasyClean HX6511

Effektivitet til en god pris
Philips Sonicare Easy Clean HX6511 hører til de mere budgetvenlige valg, men det er stadig en meget effektiv el-tandbørste. Modellen er designet til at være hård mod plak, men skånsom mod tænder og tandkød.

Derfor har den funktionen Easy Start, som fungerer ved at starte børsten forsigtigt de første par gange for at skåne tandkødet og gøre overgangen fra en manuel tandbørste lettere.

Sonicare-teknologi og indbygget timer
Philips Sonicare Easy Clean HX6511 fungerer med den såkaldte Sonicare-teknologi, ligesom Diamond Clean-modellerne, som sikrer den bedst mulige tandbørstning. I kombination med børstehovedet fjerner tandbørsten dobbelt så meget plak som en almindelig variant.

Modellen er også udstyret med en timer, som hjælper med at holde styr på tiden. Hvert 30. sekund indikerer den, at du bør skifte segment, og efter 2 minutter signalerer den, at børstningen er færdig.

Hvad siger brugere og eksperterne om Philips Sonicare EasyClean HX6511

Philips Sonicare Easy Clean HX6511 er meget rost af eksperterne, som giver modellen topkarakter.

Eksperterne forklarer, at der er tale om en basismodel, som derfor heller ikke koster mange penge. Det gør den elektriske tandbørste mere tilgængelig for et større antal forbrugere. På trods af den lave pris er der dog også tale om en effektiv tandbørste.

Det påpeges, at Philips Sonicare Easy Clean HX6511 er meget grundig, når det kommer til at fjerne plak, hvilket giver smukke og rene tænder. Which.co.uk nævner blandt andet, at den er langt bedre til at fjerne plak end flere af de dyrere modeller.

El tandbørsten får også ros for at have en lang batterilevetid, og når du endelig skal oplade tandbørsten, så tager det ikke lang tid.

Fordele

 • Effektiv fjernelse af plak
 • Lang batterilevetid
 • Skal sjældent oplades
 • Hurtig til at lade op
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Er mindre komfortabel at børste med sammenlignet med andre tandbørster

Forbrugsguidens vurdering: 

Philips Sonicare EasyClean HX6511 er en af de bedste elektriske tandbørster i sin prisklasse. Modellen fjerner plak rigtig godt og har en lang batterilevetid, så du behøver næsten aldrig at oplade den. Som endnu et plus oplades tandbørsten også hurtigt. Den eneste ulempe er, at el tandbørsten kunne være mere komfortabel, men generelt er tandbørsten virkelig god.

Specifikationer
Børstefunktioner: 1
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 40 minutter
Hastighed: 31.000

Tryksensor: Ja
Timer: Ja
Garanti: 2 år


Oral-B Genius 8000 – elektrisk tandbørste med rejsetaske

 • 5 ud af 6 stjerner hos mobilsiden.dk
 • 4,5 ud af 5 stjerner hos Techadvisor
 • 5 ud af 5 stjerner hos Techgearlab

Oral-B Genius 8000

Denne elektriske tandbørste har fået gode karakterer i flere forskellige tests, blandt hos Techadvisor og Techgearlab, samt den danske hjemmeside mobilsiden.dk, der har lavet en lang uddybende artikel om netop denne tandbørste samt den lidt nyere model Genius 9000. Oral-B Genius 8000 roses for at give en god tandbørstning, fjerne plak effektivt samt det, at den har en smartphone app, som kan give dig feedback på din tandbørstning.

 • Unik positions-teknologi
 • Tandlæge inspirerede runde børstehoveder
 • Avanceret bluetooth forbindelse

En detaljeret gennemgang af Oral-B Genius 8000

Et tandlægeinspireret, rundt hoved
Denne el-tandbørste har et tandlægeinspireret rundt hoved, som omslutter hver enkelt tand med en oscillerende, roterende og pulserende teknologi. Ifølge producenten Braun, kan denne teknologi fjerne op til dobbelt så meget plak, som en almindelig manuel tandbørste.

Smartphone-funktion, der gør det sjovt at børste længere
En speciel detalje ved denne elektriske tandbørste er, at den kan tilsluttes til et program på din telefon, der holder øje med, hvor længe og hvor grundigt du børster dine tænder. Den indbyggede timer fortæller dig hvornår du har børstet de forskellige områder i munden længe nok. Oral-B Genius 8000 har også en trykkontrol, der sikrer at dit tandkød er beskyttet mod overbørstning. Tandbørsten afgiver et bip og kan også indstilles til at lyse op i 12 forskellige farver, så du ikke børster hvert område længere end de anbefalede 30 sekunder.

Der var forskellige reaktioner til smartphone-programmet, i de tests vi har gennemgået. Mange af anmelderne elskede programmet og mente, at det hjalp dem med at børste tænder længere og grundigere. Andre mente dog, at funktionen var spild af tid og ikke noget, de ville bruge til daglig, da de ikke ønskede at medbringe deres telefon, hver gang de skulle børste tænder.

5 forskellige indstillinger og 3 børstehoveder

Oral-B Genius 8000 har 5 forskellige indstillinger, afhængig af hvad du vil prioritere. Der er eksempelvis et program, der beskytter tandkødet og et whitening-program, for ekstra hvide tænder.Tandbørsten kommer med 3 forskellige børstehoveder, blandt andet 3D White-børstehovedet, som hjælper med at polere tænderne og fjerne misfarvninger.

Derudover følger der er praktisk rejseetui med, en oplader og en Smartphone-holder til badeværelset, så du nemt kan anvende Oral-Bs tandbørstnings app, uden at skulle børste tænder med den ene hånd og holde telefonen med den anden.

Fordele

 • Effektiv fjernelse af plak
 • Nem at bruge
 • Indeholder en række forskellige indstillinger og børstehoveder
 • Rejsetaske medfølger
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Position-teknologien kan være svær at bruge

Forbrugsguidens vurdering 

Tandbørsten er meget effektiv til at fjerne plak fra dine tænder, og så er den er nem at bruge. Vi kan godt lide, at den leveres med en række forskellige indstillinger og børstehoveder samt et rejseetui. Den eneste ulempe er, at position-teknologien kan være vanskelig at bruge. Generelt synes vi dog, at denne tandbørste er udemærket.

Specifikationer
Børstefunktioner: 5
Børstehoveder: 3
Batterilevetid: 14 dage
Vægt: 815 gram


Oral-B Genius 9000 – model med god kvalitet og mange funktioner

 • Anbefalet af M3
 • 5 stjerner hos expertreviews.co.uk
 • 4 ud af 5 stjerner hos altomdata.dk
 • 8 ud af 10 stjerner hos tek.no

Oral-B Genius 9000

Oral-B Genius 9000 er en elektrisk tandbørste med en lang række funktioner, hvilket gør den perfekt til folk, der ønsker det praktiske ved en app. Appen giver dig mulighed for at tilpasse din børsteoplevelse, spore dine fremskridt og endda konkurrere med andre om børstetider.

 • Stort udvalg af smarte funktioner
 • Godt udvalg af børstehoveder
 • Praktisk app

En detaljeret gennemgang af Oral-B Genius 9000

Kan forbindes til en app, der holder øje med din tandbørstning
Det, der adskiller Oral-B Genius 9000 mest fra andre elektriske tandbørster er, at den kan tilsluttes til en app på din telefon, der registrerer om du børster tænderne længe nok samt om du gør det rigtigt.

Tandbørsten, der brummer og lyser
Oral-B Genius 9000 er udstyret med hele 7 forskellige indstillinger: Pro Clean, dybderengøring, daglig rengøring, tandkødspleje, sensitive tænder, polerende og endda et tungerengørings-program. Ud over dette, så er tandbørsten indstillet til at brumme og lyse hver gang du har børstet i 30 sekunder for at mindre dig om, at du skal flytte tandbørsten til næste område. Børster du tænderne for hårdt, lyser den også op og brummer, så du ved at du skal regulere trykket en smule.

Farverig LED-ring, så du kan personliggøre din elektriske tandbørste
Oral-B Genius 9000 har udover de allerede nævnte finesser, en LED-ring, hvor du kan vælge mellem 12 farver, så du dermed kan ændre farve på tandbørsten. Ud over dette medfølger der et rejseetui, hvor der også er plads til telefonen, en holder til opbevaring af fire børstehoveder, en mobilholder til spejlet med sugekop, der kan bruges, når du benytter dig af den førnævnte app og selvfølgelig en oplader. I dagligdagen står børsten lodret i opladeren, der i øvrigt benytter induktionsopladning.

Batteri, der holder til 12 dage
Oral-B Genius 9000 har en batterit id på omkring 12 dage, ved to daglige tandbørstninger på to minutter hver. Ud over det, så er tandbørsten væsentligt lettere end tidligere modeller, så man ikke bliver træt i armen under brug.

Hvad siger eksperterne om Oral-B Genius 9000

I test klarer appen til Oral-B Genius 9000 sig relativt godt. Flere testpersoner påpegede, at appen var sjovt indspark og at det mindede dem om at børste tænderne de anbefalede 2 minutter. Ulempen ved at tilslutte sin el-tandbørste til en app er, at man er nødt til at tage sin telefon med ud på badeværelset og bruge tid på at findeprogrammet frem. Konklusionen blandt de forskellige tests var, at det var en god ide at bruge appen i starten til at få en god tandbørstningsrutine og derefter kun bruge den en gang imellem for at sikre, at man gjorde det hele rigtigt. Der medfølger en sugekop du kan bruge til at sætte telefonen på spejlet med, men vær opmærksom på, at sugekoppen har en tendens til at glide efter nogen tid.

Fordele

 • Fantastisk rensning af tænderne
 • Indeholder mange forskellige indstillinger
 • Stort udvalg af børstehoveder
 • Bluetooth forbindelse
 • 6 børsteindstillinger
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Trackingen via appen er ikke speciel effektiv

Forbrugsguidens vurdering 

Oral-B Genius 9000 er en god elektrisk tandbørste. Modellen har mange forskellige funktioner, herunder en Bluetooth-forbindelse og seks børsteindstillinger. Tænderne er spotløse efter brug, og børstehovederne findes i et stort udvalg af typer. Der er kun få ulemper – tandbørsten kan larme, og er ikke perfekt til alle. Vi anbefaler dog produktet til alle, der leder efter en elektrisk tandbørste af høj kvalitet.

Specifikationer
Børstefunktioner: 6
Børstehoveder: 4
Batterilevetid: 48 min
Batteriopladningstid: 12 timer
Hastighed: 10500/40000 

Vægt: 815 gram


Sådan børster du dine tænder korrekt

Ifølge en undersøgelse lavet af Dansk Sundhedsinstitut, er danskernes mundhygiejne slet ikke så god som man skulle forvente. Selv om 8 ud af 10 danskere børster tænder to gange daglig, har kun hver trejde dansker en god mundhygiejne. Ifølge tandlægerne, der står bag undersøgelsen, skyldes dette at danskerne ikke børster grundigt nok.

Tandlægerne anbefaler, at man børster tænderne to gange dagligt, om morgenen og om aftenen, inden man går i seng. Hver tandbørstning bør tage mindst 2 minutter.

Del munden op i 4 området når du børster tænder

Tandlæger anbefaler, at man deler munden op i områder, så man får børstet alle tænderne lige grundigt. I rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut foreslår de, at man deler tandbørstningsområdet op i følgende områder:

 1. Overkæbe og underkæbe
 2. Højre og venstre side
 3. Ydersiden, indersiden og tyggerfladerne på tænderne
 4. Området bag de bagerste tænder samt imellem tænderne

Det er en god ide at skabe sin egen rutine, så man ikke glemmer nogle af områderne. Endvidere anbefales det at børste med cirklende bevægelser i stedet for frem og tilbage, da dette er mere skånsomt for tandkødet.

Det er vigtigt at passe på tandkødet mens man børster. Sørg for, at du ikke trykker for hårdt og hold øje med, at tandkødet ikke trækker sig tilbage eller begynder at bløde. Hvis dette sker, er det muligt at du trykker for hårdt eller at tandbørstehovedet er for hårdt.


Almindelig tandbørste eller el-tandbørste

IfAlmindelig vs. elektrisk tanboersteølge rapport fra Dansk Sundhedsinstitut, så virker begge dele fint, så længe man børster rigtig og længe nok. Vælger man en almindelig tandbørste, skal man sørge for at udskifte den med jævne mellemrum. Tandbørsten skal være rimlig blød, så den ikke skader tandkødet og børstehårene skal sidde tæt sammen.
Mange mennesker foretrækker i dag en el-tandbørste, da man ikke skal bevæge tandbørsten så meget. Mange el-tandbørster er endvidere udstyret med diverse programmer, der holder øje med hvor længe og grundigt du børster, så dette kan også være en hjælp for mange.

Ønsker du at læse mere om rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut kan du gøre det her.

Ønsker du inspiration til en bedre tandbørstning, så har tandportalen.dk lavet en video hvor de viser, hvordan man børster tænderne korrekt med både en almindelig og en elektrisk tandbørste.

Er en el-tandbørste bedre end en almindelig tandbørste?

Ifølge en professor ved Institut for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen er der undersøgelser der tyder på, at en elektrisk tandbørste fjerner bakteriebelægninger bedre end en manuel tandbørste. Forskellen er dog ikke særlig stor, vel at mærke hvis man bruger den manuelle tandbørste korrekt og børster de anbefalede 2 minutter to gange dagligt.

Hvem har især fordel af at børste tænder med en elektrisk tandbørste

Ifølge den samme undersøgelse er det især ældre, der kan have stor glæde af en el-tandbørste. Dette skyldes at el-tandbørster er nemmere at holde og at hånden ikke skal bevæges så meget, som med en manuel tandbørste.

En elektrisk tandbørste kan også gøre det sjovere for børn at børste tænderne, især nu hvor der findes mange modeller, lavet specielt til børn med sjove farver, lyde og design.

Dansk Sundhedsinstitut konkluderer i deres rapport, at for de fleste vil det være en smagssag, hvorvidt man vil bruge en elektrisk tandbørste eller en almindelig. Igen er det blot vigtigt, at du børster i mindst 2 minutter hver gang og at du gør det med de rigtige bevægelser. Fordelen ved en el-tandbørste er, at den laver de anbefalede roterende bevægelser, som mange har svært ved med en manuel tandbørste.

Kan du skade dine tænder med en tandbørste?

Ifølge undersøgelser lavet af tandlæger, bør man undgå hårde børster, ligegyldigt om det er en manuel tandbørste eller en elektrisk tandbørste. En hård tandbørste kan nemlig skade både tandemaljen og tandkødet. De fleste tandbørster og børstehoveder til elektriske tandbørster, har deres hårdhed angivet på deres emballage.

Kan man spare tid ved at bruge en elektrisk tandbørste?

Svaret er nej. Grunden til dette er, at de fleste manuelle tandbørster har et større børstehoved end de elektriske tandbørster, så selv om en el-tandbørste har langt flere omdrejninger end du kan klare med hånden, når du et mindre område ad gangen.Elektrisk tandboerste

Tandlæger anbefaler, at man bruger en tandpasta med fluor hver morgen og hver aften, gerne i to minutter eller længere. Tandtråd er også en god ide, især hvis dine tænder sidder tæt sammen, da hverken en elektrisk eller almindelig tandbørste kan trænge helt ind.

Alt i alt viser undersøgelserne derfor, at begge dele fungerer fint, hvis man børster længe og grundigt nok. En elektrisk tandbørste er dog en smule bedre til at fjerne plak og bakteriebelægninger og en god idé for folk, der ikke har en god tandbørstningteknik, eller som på grund af alder har svært ved at børste i den anbefalede tid.

Det bedste er at prøve sig frem og finde ud af hvilken løsning, der passer bedst til dig, gerne i samråd med din tandlæge. Du kan læse mere om emnet ved at klikke på linket her.


Sådan sørger du for en god tandbørste-hygiejne

De færreste tænker til daglig over, hvor mange bakterier vi er omgivet af og at især badeværelset er et sandt bakterie-paradis. En undersøgelse foretaget af American Microbiology Society viser, at der på langt de fleste badeværelser er utallige skadelige bakterier, såsom stafylokokker og bakterier fra afføring. Men dette gælder altså ikke kun gulvet og selve toilettet, men også alt hvad vi har stående på badeværelset. Dette betyder altså også, at vores tandbørster er bakteriebomber, der i værste fald kan gøre os rigtig syge.

Hjælptandboersterer det at gemme tandbørsten væk i et skab?

Mange tror fejlagtigt, at ved at gemme tandbørsten væk i medicinskabet, at de dermed beskytter tandbørsten fra de farlige bakterier. Desværre viser undersøgelser at dette ikke hjælper, snarere tværtimod. Ved at lukke tandbørsten inde, skaber du et fugtigt miljø, der blot øger bakterievæksten.

Det er dog heller ikke en god ide, at have tandbørsten stående ved vasken, da man så sprøjter ud over tandbørsten hver gang man vasker hænder. Den bedste løsning er at sætte en hylde op, så langt væk fra toiletkummen som muligt, hvis dette kan lade sig gøre rent pladsmæssigt.

Forskernes råd til at holde din tandbørste bakteriefri

Den værste bakteriespreder på badeværelset er selvfølgelig selve toiletkummen. Undersøgelser viser, at bakterier kan flyve helt op til 25 centimeter over toilettet ved skyl, så husk at lukke toiletbrættet ned, hver eneste gang du skyller.

Derudover er det vigtigt, at tandbørsten altid står op, så den har mulighed for at tørre imellem brug. Hvis den ligger ned eller er lukket inde i en beholder, kan den ikke tørre ordentligt og bliver dermed et sandt paradis for svamp og diverse skadelige bakterier.

Det er en god ide at købe en tandbørste hver trejde måned eller i hvert fald at skolde den i kogende vand med jævne mellemrum.

Det er også vigtigt at bruge en god tandpasta, der slår bakterier ihjel, og at man sørger for at vaske hænder inden man rører ved tandpastatuben, så man ikke overfører unødvendige bakterier til tuben.

Du kan læse mere om tandbørstehygiejne ved at klikke på dette link.


Pas på tandkødet når du børster tænder

Flere undersøgelser viser, at mange af os lider af vigende tandkød eller andre gener, der skyldes at vi børster tænderne for hårdt, forkert og med børster, der er for hårde.

sunde taenderIfølge en lang række danske tandlæger, er det helt op til 80% af befolkningen, der børster deres tænder forkert og dermed risikerer at skade deres tandkød.

Hvis man børster tandkødet for hårdt, risikerer man at komme til at lide af tandkødsretraktioner, hvilket betyder, at tandkødet trækker sig tilbage. Dette blotter tandhalsene og gør tænderne mere sensitive, hvilket man især kan mærke når man spiser en is eller drikker varm kaffe eller te.

I værste fald kan man risikere at tænderne blive løse og der dermed er større sansynlighed for at de falder ud.

Hvis tandkødet først har trukket sig tilbage er det som regel for sent at rette op på det og den eneste løsning er ofte at dække tandhalsen med en plastikfyldning. Dette hjælper som regel på smerterne og isningen og beskytter tandkødet mod yderligere skader.

Hvordan beskytter man bedst sit tandkød?

Modsat hvad mange tror, skal tandkødet ikke børstes andet end hvad man nu rammer under tandbørstningen. Bakterierne sidder på og mellem tænderne og ikke på tandkødet.

Derudover er det vigtigt at din tandbørste ikke er for hård, da dette slider for meget på både tandemaljen og tandkødet.

Mange tandlæger anbefaler, at man bruger en elektrisk tandbørste, især hvis man har problemer med tandkødet, da børstehovedet som regel er meget mindre og bevægelserne mere skånsomme.

Mange el-tandbørster har også tryksensorer, der fortæller hvis man trykker for hårdt, så man på den måde kan lære en bedre teknik.

Er dit tandkød allerede blevet skadet, er det bedst at søge tandlæge så hurtigt som muligt. Derudover er det også en god ide at benytte en mild tandpasta, der skåner både tandemaljen og tandkødet. Der findes mange forskellige mærker på markedet fremstillet specielt til folk med tandkødsproblemer.

Du kan få flere gode råd om hvordan du bedst beskytter dit tandkød ved at læse denne artikel fra Politikken eller denne artikel skrevet i samarbejde med Zendium.


Gode råd til brug af tandtråd

Mange mennesker synes at tandtråd er unødvendig hvis de blot børster deres tænder to gange daglig. Undersøgelser viser dog tydeligt, at ligegyldigt hvor grundigt du børster, vil der altid være områder du ikke kan nå med en tandbørste. Dette gælder især mellem tænderne og ved tandkødsranden, og her kan tandtråd hjælpe. Ved at følge de nedenstående forslag får du størst udbytte af at bruge tandtråd:

tandtraad– Start med omkring 40-45 centimeter tandtråd viklet rundt om dine pegefingre, med ca. 3 til 5 centimer imellem.

– Hold tandtråden udspændt mellem din pegefinger og din tommelfinger og før den forsigtig ind mellem dine tænder.

– Prøv forsigtigt at komme ind under tandkødsranden, men sørg for ikke at beskadige tandkødet, da dette kan medføre blottede tandhalse.

– Skift til ren tandtråd når du bevæger dig fra tand til tand.

Der findes mange forskellige slags tandtråde, både med og uden voks og med diverse smage, så prøv dig frem og find den du bedst kan lide.

Du kan få flere gode råd om brug af tandtråd i denne artikel skrevet af Colgate.


Sådan holder du en god mundhygiejne

En række undersøgelser verden over har påvist, at der er sammenhæng mellem mundhygiejne og vores helbred generelt. Blandt andet er det blevet påvist, at der er en sammenhæng mellem tandkødsbetændelse og en lang række alvorlige sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge, luftvejsinfektioner og svangerskabskomplikationer.

En god mundhygiejne er dermed langt vigtigere end man før troede. Vi har alle en masse bakterier i munden mange af dem gavnlige, men også mange skadelige.

Ud over de nævnte sygdomme, kan dårlig mundhygiejne føre til udvikling af tandkødsbetændelse, huller i tænderne samt løse tænder. Derudover kan dårlig mundhygiejne også føre til at man lugter dårligt ud af munden, hvilket kan påvirke både selvtilliden og det sociale liv.

En god mundhygiejne betyder ikke at din mund skal være helt bakteriefri. Tværtimod er der mange gavnlige bakterier i vores mund, vi ikke kan undvære. Det gælder i stedet om at skabe det rigtige miljø i munden, så man undgår de uhensigtsmæssige bakterier. Kosten har her en stor indflydelse, for eksempel kan en kost, der indeholder meget sukker, skabe ubalance i hele kroppen og også munden.

Hvordan er din mundhygiejne?

Er du i tvivl om hvordan din mundhygiejne er, er det altid en god ide at besøge tandlægen. Men der er også nogle ting, du selv kan undersøge.

 • Har du plak eller tandsten i munden?
 • Hvordan ser dit tandkød ud? Hvis det er mørkerødt er dette et tegn på at noget er galt
 • Er dit tandkød ømt eller bløder du når du børster tænder?
 • Har du en dårlig smag i munden og dårlig ånde?

Hvis du har et eller flere af disse symptomer, er det et tegn på at den er gal med din mundhygiejne. Måske skal du børste dine tænder bedre, skifte tandpastamærke eller købe en ny tandbørste. Er du i tvivl så kontakt din tandlæge.

Tandbørsten, dit vigtigste redskab

Dit vigtigste redskab er en god tandbørste. Tandbørsten må ikke være for hård og du må prøve dig frem og se, hvorvidt du foretrækker en elektrisk tandbørste eller en almindelig tandbørste.

Børst tænderne to gange dagligt, morgen og aften, i mindst to minutter hver gang. Brug en tandpasta, der indeholder fluor og gerne en bakteriedræbende en af slagsen.

Tandtråd

Tandtråd er vigtigt for at komme ind imellem tænderne for at fjerne plak. Dette gælder især for folk, der har tætsiddende tænder, da en tandbørste ikke kan komme ind i alle mellemrum.

Spis sundt

Vores kost påvirker hele vores krop, også munden, og det er derfor vigtigt at spise sundt for at opnå den rette bakteriebalance. Prøv at spise mindre sukker, masser af grønsager og godt med fibre. Det frarådes også at drikke syreholdige drikke kort inden sengetid, da dette kan skade tandemaljen.

Du kan læse mere om mundhygiejne og de sygdomme, der er forbundet med en dårlig mundhygiejne her. Ønsker du at få flere råd om hvordan du passer bedre på din mund, kan du læse mere i denne artikel.

elektriske tandboerster


Helbred og mundhygiejne

Helbred og mundhygiejneMundhygiejne handler om så meget mere end blot munden, tænderne og tandkødet. Fordi munden er en primær indgang i kroppen, kan dårlig mundhygiejne have negative konsekvenser for hele kroppen. Tænder, der gør ondt, tandkød, der bløder og en dårlig ånde, er alle indikatorer på en dårlig mundhygiejne.

Bakterier fra munden kan let komme ind i blodbanen og forårsage infektion og inflammation. Det er vigtigt at have en god mundhygiejne samt regelmæssigt at gå til tandlægen for, at din mundhygiejne ikke går udover dit helbred. Her er almindelige og alvorlige helbredsproblemer, en dårlig mundhygiejne kan forårsage:

Kardiovaskulær sygdom

At have dårlig mundhygiejne kan øge risikoen for hjertesygdomme. Hvis tandkødet er betændt på grund af de bakterier, der forårsager periodontal sygdom, kan de samme bakterier faktisk komme ind i blodbanen, hvilket får arterierne til at opbygge plak. Denne hærdning af arterierne hedder aterosklerose og er meget alvorlig. Den kan nemlig føre til blokering af arterierne, hvilket øger sandsynligheden for at få et hjerteanfald.

Demens

En dårlig mundhygiejne kan også påvirke hjernen. Stoffer, der frigives fra et betændt tandkød, kan faktisk dræbe hjerneceller og føre til hukommelsestab. Demens og muligvis endda Alzheimers sygdom kan skyldes tandkødsbetændelse, når bakterierne i munden spredes til nervekanalerne eller kommer ind i blodbanen.

Diabetes

Ikke alene er diabetikere mere modtagelige for infektion, såsom infektion i tandkødet og periodontal sygdom, men periodontal sygdom kan også gøre det sværere at kontrollere diabetes. Det er især vigtigt for diabetikere at tage sig godt af deres mundhygiejne for at forhindre komplikationer. Fordi tyggesygdomme kan føre til højere blodsukkerniveauer, har en person med dårlig mundhygiejne en øget risiko for at udvikle diabetes.

Nyresygdom

Kroniske nyresygdomme er et alvorligt helbredsproblem, der påvirker nyrerne, hjertet, knoglerne og blodtrykket. Infektioner i kroppen såsom periodontal sygdom kan føre til nyresygdomme. Mennesker med tyggesygdomme har generelt svagere immunsystemer og er mere tilbøjelige til at erhverve infektioner. Nyresygdomme kan være dødelige, hvis det fører til nyresvigt eller til en kardiovaskulær sygdom.

Leddegigt

Personer med tyggesygdomme er fire gange mere tilbøjelige til at lide af leddegigt, end personer uden tyggesygdomme. Begge sygdomme kan øge betændelsen i hele kroppen, hvilket gør risikoen for udviklingen af leddegigt meget højere.

Hvis du ønsker at læse mere om mundhygiejne og dit helbred, kan du klikke ind her eller her.


Valg af tandpasta

Valg af tandpastaAt vælge den rette tandpasta kan være svært, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du skal kigge efter. Hos Tandlægeforeningen giver de gode råd, når det kommer til tandpasta og mundskyllemidler.

Gode råd om tandpasta

 • Brug fluortandpasta, da dette hæmmer udviklingen af karies
 • Sørg for at bruge 1 centimeter tandpasta ved hver tandbørstning
 • Brug ikke tandpasta med triclosan, da det kan være hormonforstyrrende
 • Undgå tandpasta med Natrium Lauryl Sulfat, hvis du har en sart mund

Gode råd om mundskyllemidler

 • Brug ikke mundskyllemidler, hvis din mundhygiejne er god
 • Erstat ikke tandbørstning med mundskyllemidler
 • Mundskyllemidler med zink kan være gavnlige for dårlig ånde
 • Mundskyllemidler med klorhexidin kan være gavnlige, hvis du har fået fjernet en tand

Hvor ofte bør jeg gå til tandlægen?

Hvor ofte boer jeg gaa til tandlaegenEr du i tvivl om, hvor meget du skal gå til tandlægen? Så er svaret ifølge Tandlægeforeningen, at det kommer an på dine individuelle behov. Hvor du førhen skulle gå til tandlægen cirka hvert halve år, så skal du i dag gå til tandlægen, når du har behov for det.

Det er derfor en fordel, hvis du aftaler med din tandlæge, hvor ofte du skal komme. Her tager tandlægen hensyn til din risikoprofil (hvor stor risiko er der for, at du udvikler en mundsygdom), din tidligere sygdomshistorie samt, hvordan dine tænder og din mund har det lige nu. Hvis du har en mundsygdom, så skal du naturligvis gå mere til tandlæge, end hvis din mund og dine tænder ikke fejler noget.

Derudover kan det være, at du i enkelte perioder skal besøge tandlægen noget mere. Eksempelvis når du er barn, så går du typisk mere til tandlægen, fordi du taber dine mælketænder og får dine voksentænder. Hvis du har andre former for implantater eller lignende i munden, så kræver det typisk også en hyppigere kontrol fra tandlægen.

Selvfølgelig kan du altid selv vælge at gå mere eller mindre til tandlægen uafhængig af din tandlæges anbefalinger. Det anbefales dog altid, at du følger, hvad din tandlæge siger, da du herved opnår den bedste tand- og mundhygiejne.


Værd at vide om tandbørstning

Vaerd at vide om tandboerstning

Hvis dine tænder ikke fejler noget, så er en tandbørstning om aftenen samt om morgenen nok til at holde eventuelle tandsygdomme m.m. væk. Dog er tandbørstning ikke bare tandbørstning, da det er en fordel, at du vælger den rette tandbørste samt børster tænder på den mest optimale måde i forhold til dine behov. Tandlægeforeningen forklarer, hvordan du vælger den rette tandbørste samt børster dine tænder.

Vælg den rette tandbørste

Alle personer skal ikke vælge den samme tandbørste, da dette kommer an på ens individuelle behov. Om du skal anvende en almindelig tandbørste eller en elektrisk tandbørste, er derfor afhængig af dine egne behov. Nedenfor kan du finde punkter, der kan hjælpe dig med at finde den rette tandbørste.

 • En tandbørste med mange tætsiddende børstehår.
 • En blød tandbørste. Det kan skade dit tandkød, hvis tandbørsten er alt for hård.
 • Et mindre hoved, så tandbørsten kan nå hen til de bagerste tænder.
 • Tandbørsten skal ligge godt i hånden.

Derudover er det vigtigt, at du sørger for at skylle tandbørsten ordentligt for at undgå bakterier. Tandbørsten skal desuden tørre med hovedet opad og skal udskiftes, når tandbørstens hår spreder sig. Som tommelfingerregel er det en fordel at udskifte din tandbørste cirka hver tredje måned.

Sørg for at børste dine tænder grundigt

De fleste har hørt, at man skal børste tænder to gange dagligt i to minutter. Dette er stadig tilfældet. Derudover skal du sørge for at kigge dig i spejlet, når du børster tænder for at sikre dig, at du kommer rundt over det hele. Sørg for at alle tænder bliver børstet og børst helt op til tandkødet, da der også kan sidde bakterier der. Det er vigtigt, at tandpastaens fluor bliver fordelt i hele munden.

Du kan børste tænder på flere måder. Hvis du er i tvivl om, hvordan du børster dine tænder ordentligt, så er det en god idé at spørge din tandlæge. Det er vigtigt, at du sørger for at børste dine tænder roligt, samt at du laver en form for system, så alle tandflader og tænder bliver børstet. Husk på, at du ikke skal børste alt for hårdt, da dette i sidste ende kan skade dine tænder og dit tandkød. Når du er færdig med at børste tænder, skal du spytte tandpastaen ud. Du behøver ikke at skylle munden, men hvis du ønsker at skylle munden, skal det være med blot en smule vand.


Sådan bekæmper du dårlig ånde

Saadan bekaemper du daarlig aandeDet kan være meget ubehageligt at døje med dårlig ånde. Men der er rent faktisk flere ting, som du kan gøre, når det kommer til at bekæmpe dårlig ånde. I dette afsnit kan du derfor læse lidt mere om, hvorfor du får dårlig ånde samt, hvad du kan gøre ved det.

Derfor får du dårlig ånde

Der er flere grunde til, hvorfor du eventuelt døjer med dårlig ånde. Disse grunde kan eksempelvis være:

 • Mundhygiejnen er dårlig
  I de fleste tilfælde skyldes dårlig ånde, at mundhygiejnen ikke er særlig god. Dette kan for eksempel være på grund af manglende tandbørstning. Når du ikke børster tænder, så vil bakterierne ofte sætte sig på tandkødet, i tændernes dybe huller m.m., hvilket kan forårsage en dårlig lugt.
 • Tandkødsbetændelse
  Tandkødsbetændelse kan også være en faktor, der fører til dårlig ånde. Derfor er det en god idé at sørge for at få en tandrensning regelmæssigt.
 • Sygdomme
  Sygdomme i munden og svælget kan føre til dårlig ånde, men helt almindelige sygdomme kan faktisk også være synderen. Eksempelvis kan diabetes føre til en dårlig lugt i munden, hvis dit blodsukker bliver for højt. Hvis du tilmed lider af en nyresygdom, så kan der ende med at komme en lugt af urin fra munden.
  Sygdomme i luftvejene samt sygdomme i mavetarmkanalen er også sygdomme, der kan ende med, at din ånde begynder at lugte.
 • Madvarer og spisevaner
  De fleste af os har prøvet at spise mad, der er kendt for at give dårlig ånde. Her er der eksempelvis tale om hvidløg, der er en stor synder. Endvidere kan dine spisevaner også føre til dårlig ånde. Jo længere tid siden det er, at du har spist, jo større er risikoen for, at du får dårlig ånde. Dette er på grund af, at der ikke dannes lige så meget spyt, hvorfor der vil komme flere bakterier i munden.

Hvad kan jeg gøre ved dårlig ånde?  

Hvad kan jeg goere ved daarlig aandeHvis du oplever, at du har dårlig ånde, så er der flere ting du kan gøre. Du kan eksempelvis gøre følgende:

 • Sørg for at have en god mundhygiejne ved at børste tænder
 • Brug tandtråd og tandstikkere, hvis det er nødvendigt
 • Sørg for at holde din tunge ren ved at børste den med en tandbørste eller rense den med en tungeskraber
 • Tyg sukkerfrit tyggegummi
 • Anvend mundskyllemidler (ikke alt for ofte)

Dog er det altid bedre at finde roden af problemet i stedet for blot at gøre brug af eksempelvis tyggegummi og mundskyllemiddel. Hvis du ikke ved, hvad problemer er, så sørg for at gå til tandlægen.

Ønsker du at finde flere gode råd om bekæmpelsen af dårlig ånde, så kan du klikke ind her.


Dette bør du overveje, når du køber en elektrisk tandbørste

Den store tandbørste-producent Oral-B forklarer, at man i dag har mange valgmuligheder, når det kommer til valg af tandbørste.

De forklarer, at tandlæger over hele verden efterhånden har fået fortalt befolkningen, at en elektrisk tandbørste grundlæggende er mere effektiv end en manuel, men når det kommer til elektriske tandbørster, så finder der mange varianter til både høje og lave priser, som kommer med forskellige funktioner.

Oral-B og Wupti.com fortæller her, hvad man som forbruger især bør overveje, når man skal købe en ny elektrisk tandbørste:

BørstehovedetBørstehovedet

Elektriske tandbørster kan have forskellige typer af børstehoveder – nogle er roterende, mens andre er oscillerende (bevæger sig fra side til side). Nogle børstehoveder kan også pulsere og bevæge sig ind og ud mellem tænderne.

Funktioner/indstillinger

Nogle elektriske tandbørster er simple og har kun én indstilling. Andre har mange flere, således at man også kan vælge for eksempel en sensitiv tandbørstning, en dybde-rengøring eller en funktion, der er ”hvidgørende”, hvilket betyder, at den polerer bedre og efterlader tænderne hvidere.

Timer

Mange elektriske tandbørster kommer med en timer, der fortæller, når de anbefalede 2 minutter et gået. Nogle fortæller også, når det er tid til at skifte sektion og børste videre i andre dele af munden.

Sensor

En del elektriske tandbørster har også en tryksensor, som aktiveres, hvis man børster for hårdt på tænder og tandkød.

AppApp

De mest teknologiske elektriske tandbørster kan også kommunikere med telefonen via Bluetooth og en app, som kan downloades til telefonen. Her kan man se historik samt få feedback omkring sine børstevaner og -rutiner, således at ens tandbørstning kan blive så optimal som muligt.

Pris

Der er stor forskel på priserne på elektriske tandbørster. Mange af de billige modeller har ikke så mange funktioner, men til gengæld kan de stadig sagtens have gode rengøringsevner.

Særlige modeller til børn

Der findes elektriske tandbørster, som er specialdesignede til børnene, og disse modellers ydre bærer præg af dette. Ofte er de elektriske tandbørster til børn fyldt med motiver fra kendte tegneserier og tegnefilm, og deres børstehoveder er ofte mindre og blødere end dem til voksne – men stadig effektive.


Kan børn tage skade af at bruge en elektrisk tandbørste?

Kan børn tage skade af at bruge en elektrisk tandbørste?Selv om der findes elektriske tandbørster, som er specialdesignede til børn, er mange forældre nervøse ved ideen om at benytte en elektrisk model til børnenes små tænder og sarte tandkød.

Den norske avis Dinside.no har undersøgt sagen og talt med en ekspert inden for tandplejning, og eksperten forklarer, at der ingen fare på færde er.

Sjovere tandbørstning

Eksperten fortæller derimod, at en elektrisk tandbørste kan give barnet en sjovere oplevelse end med en manuel model, hvor barnet ikke vil åbne munden, og med lidt kreativitet så vil tandbørstningen ofte gå lettere.

Forældrene har ansvaret

Eksperten understreger dog, at en elektrisk tandbørste ikke må anses som en genvej, så forældrene ikke behøver at tænke på tandbørstningen, for det er stadig dem, der har ansvaret og dem, der styrer børsten. Børn indtil omkring 10 år bør ikke få til opgave selv at stå for tandbørstningen – ej heller hvis de har en elektrisk tandbørste.

Som barnet bliver ældre, så kan forældrene begynde selv at lade børnene børste og så kontrollere tænderne bagefter og holde øje med selve børste-processen.

Eksperten anbefaler, at børnene får børstet tænderne 2 gange dagligt, og at man altid anvender tandpasta med flour, idet flour styrker tænderne og modvirker huller. Derfor er det også vigtigt, at al plakken bliver børstet væk – også det, der gemmer sig ved tandkødet og mellem tænderne.


Sådan testes elektriske tandbørster

testDet store britiske testmagasin Which.co.uk foretager en lang række af tests af forbrugerprodukter. Her har de britiske eksperter testet elektriske tandbørster, og herunder forklarer de, hvad de specielt lægger vægt på i deres bedømmelse:

Rengøringsevner

De elektriske tandbørsters evner til at gøre tænderne rene er det vigtigste parameter for eksperterne fra Which.co.uk. Hver tandbørste skal igennem 200 tandbørstninger, hvor niveauet af plak måles før og efter.

Batteri

Hver tandbørste bliver testet for, hvor mange tandbørstninger á 2 minutter, den kan klare på én opladning. For at kunne få det mest nøjagtige resultat for, hvad forbrugerne kan regne med, så gik der i Which.co.uk’s test 12 timer mellem hver børstning – det svarer nogenlunde til, når man børster 2 gange om dagen.

Opladning af batteri

Der måles for, hvor lang tid det tager at lade batteriet helt op. Which.co.uk forklarer, at her findes store forskelle, for nogle modeller lader fuldt op på mindre end 10 timer, hvor andre tager flere dage.

Brugervenlighed

Det vurderes, hvor komfortabel hver tandbørste er at anvende, holde på og børste med. Der testes også for, hvor let det er at skifte børstehoved.

Støj

Endelig tester eksperterne for støjniveauet.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Oral-B Pro 2 2000N CrossAction elektrisk tandbørste – høj rotationshastighed

Bedst designet el tandbørste i prisklassen

 • 1. pladsen på Pricerunners liste over de bedste elektriske tandbørster
 • 4,5 ud af 5 stjerner af kunderne på Pricerunner
 • 5. pladsen på Telegraphs liste over de bedste elektriske tandbørster

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction elektrisk tandbørste

Hvis du er interesseret i en elektrisk tandbørste, der på mange måder minder om de dyreste modeller, men som koster det halve, bør du overveje Oral-B Pro 2 2000N CrossAction. Du får en meget effektiv elektrisk tandbørste, der byder på imponerende rotationshastigheder, og du vil også nemt kunne tage den med, når du er på farten.

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction bærer et simpelt design. Der er ikke mange knapper at forholde sig til, og de blå/hvide-farver giver et sanitært og professionelt udtryk. Ligesom ved mange andre elektriske tandbørster har Oral-B Pro 2 2000N CrossAction en indbygget timer, der hjælper dig med at børste tænder i tilstrækkelig lang nok tid.

 • Op til 100% bedre plak fjernelse 
 • Bidrager til sundere tandkød
 • Hele 2 ugers drift i en opladning

En detaljeret gennemgang af Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

Gum Care masserer tandkødet
Når du trykker to gange på knappen, begynder en ekstra funktion kaldet ”Gum Care”. Det er en slags massagefunktion, der med en pulserende intensitet masserer tandkødet rundt om tænderne. Ved at stimulere gummerne sikrer du dig, at tandkødet holdes frisk og stærkt, og på den måde undgår du på sigt infektioner og ømme tænder.

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction har ikke mange ekstra funktioner end dette, og det kan for nogle anses som værende et minus. Der er heller ingen tilhørende app, hvor du kan forsvinde ned i en masse indstillinger, statistikker og valgmuligheder. Men mange brugere oplever, at denne simplicitet er med til at højne kvaliteten af Oral-B Pro 2 2000N CrossAction, da du får en elektrisk tandbørste, der gør dét, den skal: børste dine tænder to gange om dagen.

Smart i en fart
Det er et typisk problem, at elektriske tandbørster er besværlige at have med, når du skal ud at rejse. De fylder meget, der er mange forskellige dele at holde styr på, og ledningerne kan hurtigt blive viklet ind i hinanden. 

Men sådan er det ikke med Oral-B Pro 2 2000N CrossAction. Her får du nemlig mulighed for at få et unikt rejseetui med, som gør tandbørsten nem at pakke ned i tasken. Med en vægt på 130 gram vil den heller ikke slide for hårdt på skuldermusklerne.

Indbygget tryksensor med advarselslampe
Selvom det egentlig kun er meningen, at du skal børste dine tænder i 2 minutters tid, kan du nemt komme til at stå i længere tid med Oral-B Pro 2 2000N CrossAction. Det skyldes, at tandbørsten er skabt i ergonomisk design, og den er generelt meget behagelig at holde ved. På samme tid er børstehovedet lille og kompakt, hvilket betyder, at det er nemt at få tandbørsten ind og ramme selv de mest besværlige tænder.

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction har en indbygget tryksensor, så du ikke risikerer at gøre skade på dine tænder. Ofte kan man med en elektrisk tandbørste trykke for hårdt ind på tænderne, og dét, kombineret med de mange rotationer, kan være en stor belastning på længere sigt. Men med Oral-B Pro 2 2000N CrossAction lyser en lille advarselslampe op, når du trykker for hårdt med tandbørsten.

Fordele

 • Timer der tracker tid
 • Billig i forhold til andre modeller
 • Glasholder inkluderet
 • Unikt rejseetui
Ulemper

 • Begrænset børstefunktioner
 • Ingen tilhørende app

Forbrugsguidens vurdering 

Elektriske tandbørster er fantastiske til at gøre dine tænder rene. Oral-B Pro 2 2000N CrossAction er ingen undtagelse. Tandbørsten har mange funktioner, der gør den til et godt valg for dem, der leder efter en elektrisk tandbørste. El tandbørstens timer hjælper dig med at børste i de anbefalede to minutter, og den lave pris gør Oral-B Pro 2 2000N mere overkommelig end andre modeller på markedet.

Glasholderen og den unikke rejsekuffert gør det også nem at tage tandbørsten med dig, når du er på farten. Modellen har dog ikke en tilhørende app, hvilket kan ses som en ulempe af nogle brugere. På trods af ulempen mener vi, at Oral-B Pro 2 2000N CrossAction stadig er blandt de bedste elektriske tandbørster, der findes i dag i sin prisklasse.

Specifikationer
Børstefunktioner: 2
Børstehoveder: 1
Batterilevetid: 2 uger
Hastighed: 8.800 rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut
Vægt: 130 g
Indbygget timer: Ja
Vandtæt: Ja
Farve: Sort


Oral-B Vitality Precision Clean

 • Testvinder hos SVT – Sveriges Television
 • Testvinder hos nrk.no

Oral-B Vitality Precision Clean

Oral-B Vitality Precision Clean har klaret sig rigtig godt i mange tests. Det er en enkel og prisvenlig el-tandbørste, uden nogen særlige finesser, som effektivt rengør og fjerner plak.

Ifølge nrk.no blev modellen kåret som testvinder, fordi den giver god valuta for pengene, er nem at bruge og meget effektiv. Testpersonerne i testen foretaget af nrk.no, havde efter brug af el-tandbørsten en bakteriebelægning i munden, der var 75% mindre end ved børstning med en almindelig tandbørste.

Oral-Bs Precision Clean børstehovede

Børstehovedet, som følger med denne elektriske tandbørste, er Oral Bs patenterede Precision Clean børstehovede, der ifølge producenten Braun, fjerner plak effektivt og rengør grundigt mellem tænderne.

Tests har vist, at den fjerner plak og bakteriebelægning i munden lige så effektivt eller bedre end mange langt dyrere elektriske tandbørster.

Indbygget timer, der sikrer en 2 minutters børstning

Oral-B Precision Clean har en timer, der bipper, når du har børstet de anbefalede to minutter. Derudover fortæller den dig også, når det er tid til at udskifte børstehovedet. Batteriets levetid er omkring 30 minutter, så den skal oplades oftere end de dyrere modeller, nemlig omkring en gang om ugen.

Fordele

 • Rengør tænderne godt
 • Aftagelige og alsidige børstehoveder
 • Fås til en overkommelig pris
 • Har en 2-minutters timer.
Ulemper

 • Er ikke nem at have med på farten
 • Har ingen batteri-indikator
 • Har kun én hastighedsindstilling.

Oral-B Smart 5 5000N – elektrisk tandbørste med smart app-funktion

Bedste valg til skinnende tænder

 • 4,7 ud af 5 stjerner af brugerne på Google Shopping
 • 8. pladsen på Pricerunners liste over de bedste elektriske tandbørster

Oral-B Smart 5 5000N

Du kan ofte aflæse på tallene i produktnavnet, hvor høj kvalitet og hvor skinnende resultater, du vil opnå med en elektrisk tandbørste. Derfor bør det heller ikke overraske dig, at Oral-B Smart 5 5000N lige tager skridtet videre fra Pro 2 2500-modellen, når det kommer til at levere dybdegående rensning af tænderne.

Oral-B Smart 5 5000N er én af producentens mest populære modeller, og det skyldes i høj grad dens mange forskellige funktioner. Her får du både en tandbørste, der arbejder med mange rotationer i minuttet, mens du også kan forbinde tandbørsten med en app for at opnå optimale resultater.

Fjerner 300% mere plak

Hvis du har store problemer med plak og tandsten, er Oral-B Smart 5 5000N et meget godt valg. Tandbørsten anvender nemlig, hvad producenten kalder ”3D-børstning”, og det betyder, at de mange svingninger, rotationer og pulseringer virkelig går i dybden med rensningen af dine tænder.

Med 8800 rotationer og 40.000 pulseringer per minut skulle Oral-B Smart 5 5000N være i stand til at fjerne op mod 300% mere plak end en almindelig manuel tandbørste. Selvom du kun skal bruge omtrent 2 minutter på at børste dine tænder morgen og aften, vil de 2 minutter blive udnyttet fuldt ud, når du anvender Oral-B Smart 5 5000N.

Hold styr på dine tænder med en app

Selvom det kan lyde en smule underligt, giver det faktisk god mening: Oral-B Smart 5 5000N kan forbindes til en app på din smartphone. Det er nu ikke fordi, du skal styre din elektriske tandbørste på afstand med din mobil. Det handler snarere om at tracke dine børstevaner og teknikker, så du kan få feedback tilbage og dermed optimerer dit daglige ritual med at holde tænderne skinnende og rene.

Du parrer din tandbørste med din smartphone via Bluetooth. Når du børster tænder, går du løbende gode råd, og du får også besked om, hvornår det giver mening at skifte mellem de forskellige fjerdedele i munden. Efter hver session kan du finde data og statistikker, der fortæller dig, hvor god du er til at børste tænder. Det kan både motivere dig til at opretholde den gode mundhygiejne, men det hjælper dig også til at forstå, hvor du kan forbedre dig.

Investering i dine tænders fremtid med 4 børstefunktioner

Ved Oral-B Smart 5 5000N kan du vælge mellem 4 forskellige børstefunktioner: daglig rengøring, tandkødspleje, blød pleje og blegende pleje. Du får altså rig mulighed for at opnå så optimale resultater som muligt, og du kan uden problemer skifte mellem de forskellige tilstande, når du føler behov for det.

Det kommer dog ikke helt uden en pris, at Oral-B Smart 5 5000N har flere funktioner og kan forbindes til din smartphone. Oral-B Smart 5 5000N er en anelse dyrere end andre modeller på denne liste, og du skal derfor se tandbørsten som en større investering i din tandhygiejne. Til gengæld får du en god garanti med i købet, og på sigt vil du formentligt spare en del tandlægeregninger væk.

Fordele

 • Meget gode børsteresultater
 • Smart tilhørende app
 • God garanti
Ulemper

 • I den dyrere ende af prisskalaen

Specifikationer
Børstehastighed: 8800 rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut
Antal børstefunktioner: 4
Batterilevetid: 40 min.
Indbygget timer: Ja
Indbygget tryksensor: Ja
Kompatibel med app: Ja
Vægt: 397 g
Højde: 24 cm


Oral-B AP950TX Kids
 • Topscorer hos tyske Stiftung Warentest

Denne elektriske tandbørste fra Oral-B er den eneste i denne artikel, der er lavet specielt for børn. Det er en sjov, børnevenlig model, der har fået topkarakterer fra den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest. Den roses for at være nem at bruge og for at gøre det sjovere for børn at børste tænder.

Stiftung Warentest testede i alt 13 forskellige elektriske tandbørster til børn og denne model udmærkede sig på sin holdbarhed, effektive tandrensning og på, at den ikke indeholder giftige stoffer.

Farverigt design og sjove melodier

Denne elektriske tandbørste er udstyret med en timer, der spiller 16 forskellige melodier, så barnet ved hvor længe der skal børstes. Hver sang spiller i præcis to minutter, hvilket er den tid tandlæger anbefaler, at man bruger på sin tandbørstning.
Håndtaget er lavet i farverigt gummi, der sikrer et godt greb for børnene og som samtidig ser sjovere og mere indbydende ud end voksen-tandbørsterne i deres enkle farver.

Oral-B Ap950TX Kids er en simpel model, designet specielt til børn. Børstehovedet, der er mindre end de normale børstehoveder til voksne, er designet så det giver optimal beskyttelse for både tænder og gummer.

Fordele og ulemper ved Oral-B Ap950TX Kids:

Fordele

 • Har en god batterilevetid
 • Afspiller musik
 • Brugervenlig
Ulemper

 • Ingen opladningsindikator
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111

 • Vurderet som ”bedste hygiejniske tandbørste” af magasinet Goodhousekeeping.com
 • 4,2/5 stjerner hos forbrugere på Amazon.co.uk

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 – Mundhygiejne i verdensklasse

Bemærk: Da Philips Sonicare Platinium HX9111 er udgået af produktion, viser vi her priserne for Philips Sonicare FlexCare HX9192, der er en lignende model. Produkt teksten omhandler stadig Philips Sonicare Platinium HX9111.
Her får du en tandbørste, som sikrer dig en høj mundhygiejne gemmen sin dybe og effektive rensning af tænderne. Hos magasinet Goodhousekeeping.com bliver den nævnt som en af de bedste elektriske tandbørster på markedet. Her bliver den særligt rost for sin effektivitet og muligheden for at bruge den specialudviklede app til at få feedback på tandbørstningen. 

Med app og UV-lys

Hvis du vil være sikker på at holde din mund sund og rask, bør du vælge HX9111 modellen fra Philips. Her får du meget høj kvalitet og flere praktiske funktioner.
Tandbørsten har for eksempel et UV-lys, som du kan tænde for at se, om du mangler at børste nogle steder i munden. Herudover kan du tilkoble tandbørsten med en app på din smartphone og finde ud af, om du kan børste dine tænder mere effektivt.

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 vs. markedet

Philips leverer altid høj kvalitet – og denne tandbørste er ikke en undtagelse. Forbrugerne hos Amazon mener, at denne skiller sig ud fra andre populære el-tandbørster på flere parametre. De roser den særligt for dens dybe rensning (4/5 stjerner), gode batterilevetid og den kompakte og rejsevenlige størrelse.

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 – specifikationer
Mærke: Philips
Tryksensor: Ja
Timer: Ja
Omdrejninger pr. minut: 31.000

Fordele

 • Nem at have med på farten
 • God rensning af tænderne
 • Nem at bruge
 • Lang batterilevetid.
Ulemper

 • Lidt højt støjniveau
 • Appen fungerer ikke optimalt.

Oral-B Pro 7000

 • God bedømmelse hos det amerikanske teknologimagasin T3.com

Oral-B Pro 7000

Det amerikanske teknologimagasin T3.com har haft modellen Oral-B Pro 7000 inde til vurdering sammen med 7 andre elektriske tandbørster, og de amerikanske eksperter har afprøvet og testet modellen på forskellige parametre såsom rengøringsevner, funktioner og batteri.

Efter testen konkluderer T3.com, at med Oral-B Pro 7000 er der tale om en god og velfungerende elektrisk tandbørste, og derfor opnår modellen en god bedømmelse hos de amerikanske eksperter.

Model med 3D-bevægelser

Oral-B Pro 7000 er designet til at være effektiv mod snavs og plak. Derfor har modellen forskellige teknologier, som muliggør dette. Det gælder blandt andet 8.800 rotationer og 40.000 pulseringer per minut, hvilket sikrer, at hele arealet af tænder og tandkød nås plus med forskellige rotationer.

Herudover er Oral-B Pro 7000 også udstyret med det specialdesignede CrossAction børstehoved, som har special-vinklede børstehår samt et rengøringssystem med 3D-bevægelser, som kan opfange mere plak – også fra svært tilgængelige steder.

Mange funktioner

Oral-B Pro 7000 kommer med muligheden for at passe til enhver forbruger og hans eller hendes ønsker. Derfor kan man blandt andet anvende en ”normal” indstilling men også en ”sensitiv” indstilling, som er ekstra skånsom mod tænderne. Her findes også en ”dybde-rengøring”, som virkelig går i dybden plus en tungerensnings-funktion og en ”hvidgørende” funktion, som sikrer hvidere tænder via polering.

Herudover har Oral-B Pro 7000 også en tryksensor, samt den kan kommunikere med telefonen via en app, da modellen er udstyret med Bluetooth. Der medfølger 5 børstehoveder med Oral-B Pro 7000 samt et smart rejse-etui.

God rengøring men overflødig app, ifølge eksperterne

Eksperterne fra det amerikanske teknologimagasin T3.com forklarer, at her er tale om en elektrisk tandbørste, som har en høj pris. Oral-B Pro 7000 er dog imidlertid prisen værd, for eksperterne vurderer, at denne model har rigtig gode rengøringsevner og er god til at gøre alle flader og sider rene.

Modellen har også en smart timer, som ifølge eksperterne er langt mere brugbar end den tilhørende app, som de ikke helt ved, hvad de skal bruge til.

Fordele

 • Har en god rengøringspræstation
 • Har en smart guide og visuel timer
 • Har mange
 • Omfattende indstillinger
 • Appen er nem at bruge.
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Appen kunne være bedre.

Philips Sonicare Flexcare HX6921 

 • 8,5 ud af 10 stjerner hos Tek.no
 • 4 ud af 5 stjerner hos dailymail.co.uk

Philips Sonicare Flexcare HX6921 tandboerste


Denne elektriske tandbørste fra Philips får rigtig gode karakterer i flere forskellige tandbørste-tests. Den sammenlignes positivt med den noget dyrere Diamond Clean i samme serie og får næsten lige så høje karakter.

Den roses blandt andet for at være rigtig effektiv til at fjerne plak, for at have en høj pulseringsfrekvens og for tandbørstens lange batteritid.

Futuristisk tandbørste, der vibrerer ved en høj frekvens

I modsætning til de fleste elektriske tandbørster, der roterer, er denne el-tandbørste udviklet med en særlig sonisk teknologi, der gør, at den vibrerer ved en høj frekvens og dermed fjerner plak og urenheder mere effektivt. Bevægelserne presser, ifølge producenten, væske ind imellem tænderne og tandkødet hvilket skulle sikre en ekstra nænsom og samtidig effektiv rengøring.

5 forskellige børsteindstillinger med én børste

Philips Sonicare Flexcare har fem forskellige instillinger:

– Clean mode, der er en almindelig 2 minutters tandbørstning
– Sensitive mode, der sikrer en skånsom børstning af tandkødet
– Refresh mode, der er et program, der kun varer 1 minut, når du blot skal friske munden op
– Massage mode, der stimulerer tandkødet
– Gum care mode, der forbedrer tandkødets helbred

Timer og easy-start-program

El-tandbørsten er udstyret med en timer, der sikrer at du børster tænderne i de anbefalede to minutter og som bipper, når du har børstet længe nok. Derudover kan du indstille tandbørsten til det såkaldte easy-start-program, der øger styrken over 14 dage, så du stille og roligt kan vænne dig til at bruge el-tandbørsten.

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Flexcare HX6921:
Udviklet med en patenteret sonisk teknologi, der via vibrationer renser dine tænder og tandkød
Timer og easy-start-program
5 forskellige børsteindstillinger
Leveres med rejseetui, oplader samt InterCare tandbørstehoved


Elektrisk tandbørste test – disse kilder har vi anvendt: 

Tu.no 🇳🇴
Tu.no er et norsk ugeblad, der beskæftiger sig med teknologi og opfindelser. Ugebladet har testet de tre førende elektriske tandbørster på markedet. Du kan læse mere om testen ved at klikke her.
Tek.no 🇳🇴
Tek.no er en hjemmeside for forbrugerteknologi, der udfører tests af diverse husholdningsapparater. Tek.no testede 5 forskellige elektriske tandbørster. Du kan se testen ved at klikke på her.
Aftonbladet 🇸🇪
Aftonbladet er en af Sveriges største aviser. De har i deres test af elektriske tandbørster gennemgået 6 af de førende tandbørster og bedømt dem ud fra en lang række punkter. Du kan læse testen her. Vær opmærksom på, at det kræver abonnement at få adgang til hele testen.
Mobilsiden.dk 🇩🇰
Mobilsiden.dk har skrevet en lang artikel om to af Oral-Bs førende el-tandbørster, Oral-B Genius 8000 og 9000. Du kan læse artiklen om tandbørsterne ved at klikke her.
Stiftung Warentest 🇩🇪
Dette er en tysk forbrugerorganisation, der svarer til det danske Tænk. De har lavet en test over en lang række tandbørster, som du kan læse ved at klikke på linket her. Det kræver dog abonnement at få adgang til hele testen.
Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en test af 6 elektriske tandbørster og vurderet dem på en lang række kriterier. Du kan læse testen ved at klikke her, men det kræver et abonnement at få fuld adgang.
Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologi-webside, som har fokus på at rådgive forbrugerne inden for den teknologiske verden. Hovedfokus ligger på computer-verdenen, men Techadvisor.co.uk skriver også generelt om nyheder inden for branchen, plus der laves også tests og guides, så forbrugerne kan blive klogere. Her har Techadvisor.co.uk testet modellen Oral-B Pro 2000.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse artiklen her.

Telegraph.co.uk 🇬🇧

The Telegraph er en af de traditionsrige, britiske aviser. Avisen så dagens lys i 1855 og udkommer stadig dagligt på tryk samtidig med, at avisen også har et stort onlineliv. Avisen skriver primært om nyheder fra ind- og udland, men også om sport, underholdning, kultur og livsstil. Her har avisen foretaget en test for at finde frem til de bedste elektriske tandbørster på markedet. Modellen Oral-B Pro 2000 er inkluderet i denne test.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Telegraph har desuden anmeldt Oral-B Pro 2 2000N CrossAction i en liste over de bedste elektriske tandbørster.

Anmeldelsen er udført den: 14. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk teknologimagasin, der har fokus forskellige emner inden for teknologi – for eksempel både nyheder, anmeldelser, guides og diverse artikler. Det er især de elektroniske forbrugerprodukter, som har fokus hos T3.com, såsom telefoner, computere, lyd, spil og fitness, men andre forbrugerprodukter får også plads hos T3.com. Her har T3.com foretaget en test af 8 forskellige elektriske tandbørster, hvor modellen Oral-B Pro 7000 er inkluderet.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse hele artiklen hos T3 her.

T3 har også anmeldt Oral-B Pro 2 2500 til 4 ud af 5 stjerner, og det skyldes blandt andet, at tandbørsten giver gode resultater til en relativ lav pris. 

Anmeldelsen af Oral-B Pro 2 2500 er sidst opdateret den: 22. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det den elektriske tandbørste Oral-B Pro 2000. Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse mere her.

Which.co.uk har også testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 – du kan læse hele anmeldelsen her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Electricteeth.co.uk 🇬🇧

Electricteeth.co.uk er et britisk magasin, der tester elektriske tandbørster. Her gælder det en test af Philips Sonicare Protective Clean 4300, som kan læses i fuld længde hos Electricteeth.co.uk.

Electric Teeth har også testet og vurderet Oral-B Vitality 100 CrossAction.

Anmeldelsen af Oral-B Vitality 100 CrossAction er sidst opdateret den: 15. juni 2021
Du kan se anmeldelsen her

M3🇸🇪
M3 er et svensk teknologimagasin med fokus på teknologiske forbrugerprodukter og den teknologiske udvikling. M3 foretager derfor også tests af diverse produkter, og her gælder det en test af Oral B Genius 10000N. Læs hele testen hos M3.
Toothbrushadvisor.co.uk🇬🇧
Toothbrushadvisor.co.uk er et britisk magasin, der beskæftiger sig med tandbørster. Magasinet giver gode råd til tandbørstning samt foretager tests af forskellige tandbørster. Her er der tale om en test af modellen Philips Sonicare Protective Clean 4300. Læs testen i sin helhed hos Toothbrushadvisor.co.uk.
Google Shopping 🇬🇧

Google Shopping er på vej til at blive én af de førende platforme, hvor brugere kan finde, læse om og anmelde bestemte produkter fra webshops.

Brugerne på Google Shopping har anmeldt Oral-B Vitality 100 CrossAction.

Du kan se anmeldelserne her

Oral-B AdvancePower 400 er også blevet vurderet af brugerne på Google Shopping.

Du kan se anmeldelserne her

På Google Shopping får Oral-B Pro 2 2500 mere end 2000 kunderbedømmelser, der har anmeldt den elektriske tandbørste. 

Du kan se anmeldelserne her

På Google Shopping har mere end 1100 kunder anmeldt Oral-B Smart 5 5000N.

Du kan se anmeldelserne her

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo er bedømt af end 7100 personer.

Du kan se anmeldelserne her

Pricerunner 🇩🇰

Pricerunner er én af de mest populære hjemmesider, når det kommer til at sammenligner produkter og finde de bedste priser. Her kan du også se om eltandbørsten er på tilbud.

Pricerunner har udgivet en liste over de 14 bedste elektriske tandbørster, hvor Oral-B Pro 2 2000N, BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush og Oral-B Smart 5 5000N er bedømt og anmeldt

Anmeldelsen er opdateret den: 24. februar 2021

På Pricerunner giver kunderne også stjerner til Oral-B Pro 2 2000N CrossAction, og bedømmelsen baserer sig på mere end 5600 anmeldelser. 

Expert Reviews 🇬🇧

Siden 1987 har Expert Reviews testet og anmeldt produkter inden for et bredt udvalg af kategorier, og målet for hjemmesiden er at give deres læsere et så retvisende billede af et produkt som muligt.

Expert Reviews har lavet en liste over de 12 bedste elektriske tandbørster i 2021, og Oral-B Pro 2 2500 er med på oversigten.

Anmeldelsen er udgivet den: 15. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

T3 har også anmeldt Oral-B Pro 2 2500 til 4 ud af 5 stjerner, og det skyldes blandt andet, at tandbørsten giver gode resultater til en relativ lav pris. 

Anmeldelsen af Oral-B Pro 2 2500 er sidst opdateret den: 22. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

 

FAQ

Hvilken elektrisk tandbørste er bedst?
Den bedste elektriske tandbørste har en god balance mellem børstehoved, funktioner, kvalitet og pris. Elektriske tandbørster behøver ikke at vælte budgettet for at være af god kvalitet. Vi anbefaler el tandbørsten fra GETTONY, da den er populær hos kunderne, er vandtæt og effektiv.
Hvordan renser man en elektrisk tandbørste?
Sørg for at skylle din tandbørste med vand efter brug, så du fjerner tandpasta og andre rester. Lad den lufttørre i en opretstående position. Sørg for at udskifte hovedet cirka hver 3. måned. Undlad også at børste for hårdt → så holder børstehovedet længere tid.
Hvordan børster man tænder med en elektrisk tandbørste?
Når du skal børste tænder med en elektrisk tandbørste, skal du tage tandpasta på børste hovedet. Hold den i en vinkel på 45 grader, ligesom du ville med en manuel tandbørste. Tænd el tandbørsten og bevæg den fra tand til tand. Før tandbørsten langs forsiden, bagsiden og tyggefladen på hver tand. Brug gerne to minutter på at børste tænder, så du er sikker på at få rengjort hver tand.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme