Test af elektriske tandbørster 2021 – find de bedste eltandbørster her

Senest opdateret den 0

Indhold

Elektriske tandbørster er de senere år blevet både meget bedre og billigere end tidligere. Mange tests, foretaget af tandlæger, viser, at de generelt børster mere effektivt end den almindelige tandbørste og herved fjerner mere plak og bakteriebelægninger.

I denne artikel vil Forbrugsguiden gennemgå en række testvindende elektriske tandbørster, så du kan danne dig et overblik over, hvilken model der passer bedst til dig.

Ønsker du at vide mere om de forskellige tests, bringer vi sidst i artiklen en liste med links til de kilder vi har anvendt.

Denne artikel indeholder:
🔸 Et overblik over de mest testvindende elektriske tandbørster på markedet lige nu
🔸 Guide: sådan børster du bedst dine tænder
🔸 Er en el-tandbørste bedre end en almindelig tandbørste?
🔸 Sådan sørger du for en god tandbørste-hygiejne
🔸 Guide: Pas på tandkødet, når du børster tænder
🔸 Gode råd til brug af tandtråd
🔸 Sådan holder du en god mundhygiejne
🔸 En gennemgang af de tests, vi har undersøgt og anvendt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Elektrisk tandbørste test – Her er de bedste elektriske tandbørster

Her følger en gennemgang af de elektriske tandbørster på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test, vil du kunne danne dig et overblik over hvilken elektrisk tandbørste der passer bedst til dine behov.


GETTONY – Forbrugsguidens Topscorer & Bedst til prisen 

✅ Egenskaber og kvalitet der svarer til en højere prisklasse
✅ Udelukkende 5 ud af 5 stjerner hos Trustpilot
✅ Største værdi for pengene

Se priser og tilbud på TONY eltandbørste her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere

Vi har kigget nærmere på det nye brand GetTony, som har lanceret en ny spiller på markedet inden for elektriske tandbørster. TONY er en prisvenlig eltandbørste i god kvalitet, som er udstyret med flere smarte børstefunktioner. 

I et testforløb af tandbørsten har vi sammenlignet både egenskaber og design med markedets førende modeller. Konklusionen er, at eltandbørsten fra TONY snildt kan være med, når det kommer til både kvalitet og effekt – og så til en utrolig overkommelig pris. 

GetTony er så sikre på kvaliteten af deres elektriske tandbørste, at de tilbyder dig 5 års garanti. 

Interval timer og 4 smarte børstefunktioner

Når du børster med en almindelig tandbørste, er der kun én børstemetode. Det er også svært at vide, hvor lang tid, du skal børste, og så skal tandbørsten tilmed skiftes ud efter kun et par måneder.

Det helt særlige ved TONY er, at den tilbyder 4 smarte børstefunktioner: Clean, Whitening, Polish og Gum Care. Du kan derfor nemt vælge din personlige favorit og opnå det ønskede resultat. Børsten bevæger sig med 38.000 rotationer i minuttet, uden at trykke for hårdt og gøre skade på dit tandkød. 

TONY har også en intervalfunktion. Hvert 30. sekund vil du mærke blød vibration, der fortæller dig, at du skal skifte område i munden. På den måde kan du være sikker på, at du kommer hele vejen rundt. 

Danske tandlæger anbefaler, at du børster dine tænder i 2 minutter, to gange om dagen. TONY er udstyret med en timer, der fortæller dig præcis, hvornår tiden er gået. Det sikrer en grundig og effektiv tandbørstning, og så slipper du for ubehagelige besøg hos tandlægen, som typisk koster alt for mange penge. 

Du kender sikkert også til travle morgener, hvor du er kommet lidt for sent op? I den situation kan  det være nødvendigt at effektivisere de daglige rutiner en smule. TONY er IPX7 vandtæt, så du kan trygt og risikofrit tage den med i badet og spare tid, uden at bekymre dig om at skade produktet.

Du kan også nemt oplade din nye elektriske tandbørste fra TONY. Èn enkelt tur i opladeren giver dig 20 dages rensning og børstning to gange dagligt. Hvis der ikke er nogle frie stikkontakter i sigte i huset eller lejligheden, kan du også oplade via USB.

Mange andre tandbørster på markedet har et lidt gammeldags design. Hvis du køber en eltandbørste fra GetTony, kan du vælge produktet i en moderne hvid eller mat sort – et elegant og neutralt look til de fleste badeværelser. TONY eltandbørsten har også et ergonomisk design, så den ligger godt og naturligt i håndfladen, når du skal børste dine tænder. 

Levering i en travl hverdag

Ligesom du skifter sengetøj og badehåndklæder, skal du også huske at skifte din tandbørste. Med Tony behøver du ikke bekymre dig om at skulle ud og købe nye børstehoveder.

Hvis du bliver medlem, kan du få en fast levering, så du selv, eller alle medlemmer i familien, får udskiftet børstehoved på regelmæssig basis. Det kan være rart i en travl hverdag, hvor der i forvejen er alt for meget planlægning.

Som kunde hos GetTony får du en masse frihed. Du kan helt selv skræddersy din levering og til hver en tid justere på, hvor ofte du ønsker at få nye børstehoveder – lige til døren.

TONY eltandbørste – specifikationer: 

🔴 38.000 rotationer i minuttet
🔴 4 børstefunktioner
🔴 Interval timer
🔴 2 min. timer
🔴 IPX7 Vandtæt
🔴 Lang batteritid

Fordele ved TONY:

🔵 5 års garanti
🔵 Fri fragt
🔵 Dansk kundeservice
🔵 Høj kvalitet
🔵 Sundere tænder
🔵 Spar penge
🔵 Ergonomisk og flot design

Startpakken indeholder: 

🔴 Elektrisk tandbørste
🔴 Børstehoved
🔴 USB oplader station
🔴 Brugsanvisning


Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 – Testvinder 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
87 ud af 100 point og kåret til ”Best Buy” hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk 
4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Toothbrushadvisor.co.uk 
4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Electricteeth.co.uk

Testwinner-badgePhilips Sonicare Protectiveclean 4300 HX6800

Se priser og tilbud på Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
443,00 443,00 Læs mere
454,00 454,00 Læs mere

.
Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 er blevet testet af 4 forskellige hold eksperter, som inkluderer forbrugerrådet Tænk og testmagasinet Which.co.uk samt de to tandbørstningsmagasiner Toothbrushadvisor.co.uk og Electricteeth.co.uk.

Her er der blevet set nærmere på modellens rengøringsevner, design, funktioner og anvendelighed, og eksperterne konkluderer alle, at her er tale om et rigtig velfungerende produkt.

Moderne tandbørste med tryksensor

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 er skabt til at holde tænder og tandkød sundt, og derfor kan denne model fjerne op til 7 gange mere plak end en manuel tandbørste.

Selv svært tilgængeligt plak fjernes af det unikke børstehoved, hvilket resulterer i færre tandproblemer. Især er der fokus på at fjerne plak mellem tænderne.

Ydermere kommer den med en smart tryksensor, som registrerer, hvis man presser børsten for hårdt mod tænder og tandkød.

Brush Sync-teknologi

For hele tiden at give forbrugeren det bedste børsteresultat er Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 også udstyret ed Brush Sync-teknologi. Denne teknologi beregner og fortæller, når det er tid til at skifte børstehovedet.

Ydermere er der fokus på tændernes sundhed, og produktet er tillige skabt til forbrugere, der har tandproblemer såsom blødninger og betændelse i tænderne, bøjle, fyldninger, kroner og facadebehandlinger.

Modellen kommer endvidere med en smart timer, der giver besked om, hvornår man skal videre til den næste tandsektion, samt hvornår man er færdig med børstningen.

Tandbørste med mange fordele, ifølge eksperterne

Flere eksperter har testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800, og en af disse er det store britiske testmagasin Which.co.uk.

Which.co.uk er meget begejstrede for denne model og fremhæver især, at den er virkelig god til at fjerne plak, og så kommer den med et utrolig velfungerende batteri – dette kan holde flere uger, og herefter er opladningen hurtig. Dog påpeges det også, at tandbørsten er noget dyr.

Den er også blevet testet af Toothbrushadvisor.co.uk, som forklarer, at dette produkt giver en rigtig god værdi for pengene. Her er nemlig tale om en tandbørste, der er meget pålidelig og kommer med et rigtig godt batteri, og så fremhæves det også, at den er stilfuld at se på og kan fås i flere flotte farver.

Selv om der kun er få funktioner, så er disse rigtig velfungerende. Der nævnes dog også et par minusser, idet eksperterne mener, at modellen er en smule tung og uhåndterbar, hvilket blandt andet gør det svært at pakke den med på rejse.

Electricteeth.co.uk roser ligeledes Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 højt og kommenterer, at den børster meget rent, selv om der kun er få funktioner, og så er det smart med tryk-sensoren, der giver besked, hvis man trykker for hårdt.

Herudover modtager modellen også ros for et smart design, et holdbart batteri samt et godt greb. Selv om eksperterne er rigtig glade for produktet, så savner de dog mere tilbehør (gerne et hoved mere), og de synes, at den er en smule dyr.

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 – specifikationer: 
🔴 Mærke: Philips
🔴 Tryksensor: Ja
🔴 Indikator for skift af hoved: Ja
🔴 Timer: Ja
🔴 Brugstid per batteriopladning: 56 minutter
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 2,7 centimeter
🔴 Dybde: 3 centimeter
🔴 Vægt: 282 gram 

Fordele ved Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800:
🔵 Fjerner 7 gange mere plak end normal tandbørste
🔵 Med tryksensor
🔵 Bush Sync-teknologi
🔵 Med timer
🔵 Velegnet til forbrugere med tandproblemer

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips Sonicare Protective Clean 4300. Videoen er produceret af Philips:


Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort – Overraskende behagelig og stilfuld

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort har scoret 4,6 stjerner ud af 5 hos Elgiganten.

best-premum-choice-badgeOral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort - Overraskende behagelig og stilfuld

Se priser og tilbud på Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.359,00 1.359,00 Læs mere
1.415,00 1.415,00 Læs mere
.
Bliv guidet gennem kunstig intelligens

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort bidrager til en frisk og ren følelse. Dette er muligt grundet den kunstige intelligens, der guider din tandbørstning via LED-skærmen, samt grundet de 6 forskellige børstetilstande, der sikrer at tandbørsten er fleksibel og passer forskellige præferencer samt forskellige tandbørstnings formål. De 6 forskellige børstetilstande inkluderer daglig rensning, sensitiv rensning, intens rensning, tandkødspleje, hvidtning, tunge rens og super sensitiv rensning. 

Skånsom rensning og trykstyringssystem

Den skånsomme rensning er dog altid en del af din tandrensning med Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort, da det indbyggede trykstyringssystem sikrer, at du ikke presser for hårdt mod dine tænder og dit tandkød. Tandbørsten vejleder dig med farvekoder på den måde, at den lyder rød, hvis du presser for hårdt og grøn, hvis du pålægger tandbørsten det rette tryk. Den skånsomme tandplejer er yderligere sikret via LED-skærmen, der gør din tandbørstning interaktiv, og den indbyggede timer sikrer, at du børster de anbefalede minutter, men ikke længere, da dette også slider på dine tænder. Denne fungerer endda ekstra effektivt og fornuftigt, da den giver dig en påmindelse hvert 30 sekunder, så du når alle 4 ”dele” af munden.

Med i pakken fås først og fremmest iO8 tandbørstningshåndtaget. Yderligere medfølger også ét ultimate Clean børstehoved, ét rejseetui med indbygget oplader, én oplader til hjemmet og én genopfyldningsbeholder.

Nem opladning

Tandbørsten oplades nemt via den medfølgende magnetiske oplader. Det tager 3 timer at oplade tandbørsten helt, hvorefter den kan holde strøm i 40 minutter, hvilket gør, at den kan holde strøm i lidt over en uge, hvis håndtaget kun bruges af én person.

Oral B iO Series 8S – specifikationer:

🔴 Børstetilstande: 6
🔴 Brugstid: 40 minutter per opladning
🔴 Opladningstid i timer: 3
🔴 Børstebevægelser per minut: 34800
🔴 Har et indbygget trykkontrolsystem
🔴 Har en indbygget timer
🔴 Mål.
🔴 Højde i cm: 18.30
🔴 Bredde i cm: 3
🔴 Dybde i cm: 3
🔴 Vægt i gram: 509
🔴 Én børste inkluderet
🔴 Opladningsenhed inkluderet

Fordele

 • Grundig rensning af tænderne
 • Nem at bruge
 • Lang batterilevetid.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Her kan du se en præsentationsvideo af Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK i sort. Videoen er produceret af Electic Teeth:


Oral B Genius 10000N – Testvinder

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
7 ud af 10 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3

customer-favorite-topscorerOral B Genius 10000N

Se priser og tilbud på Oral B Genius 10000N her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
968,00 968,00 Læs mere
Beautycos.dk 1.049,00 1.049,00 Læs mere
1.398,00 1.398,00 Læs mere

.
Oral B Genius 10000N har været inkluderet i 2 forskellige eksperttests udført af henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og det svenske teknologimagasin M3.

Efter at have set nærmere på produktets rengøringsevner, funktioner og anvendelighed er begge hold eksperter imponerede, hvilket resulterer i gode anmeldelser og flotte scorer.

Effektiv børste med mange børstefunktioner

Oral B Genius 10000N er skabt til at give en effektiv tandbørstning med hele 10.500 rotationer per minut.

Derved lokaliseres og løsnes plak fra selv svært tilgængelige steder, hvilket giver renere tænder. Børstehovedet er yderligere designet til at komme godt rundt om alle tænder – også skæve tænder, hvor pladsen er begrænset.

En af de store fordele ved denne model, er, at den kommer med hele 6 forskellige børstefunktioner.

Derved kan man børste tænderne både efter hvilken tilstand, tænderne findes i, og efter hvilket resultat, man ønsker. Tandbørsten er yderligere designet til at fjerne 100 procent mere plak end en manuel variant, og der findes endvidere Position Detection, således at intet område i munden overses.

Med timer og tryksensor

Oral B Genius 10000N er endvidere udstyret med flere andre gode funktioner, som gør tandbørstningen lettere og sundere for tænderne.

Her er blandt andet tale om en smart tryksensor, der kan registrere, hvis forbrugeren børster for hårdt. I så fald gives der besked om det, så tænderne ikke tager skade.

Modellen kommer ligeledes med en timer, der angiver, hvornår man er færdig med tandbørstningen, således at de anbefalede 2 minutter overholdes. Der findes desuden et kraftfuldt li-ion batteri, som sikrer en børstetid på flere uger, før den skal oplades igen. Apparatet kommer også med indbygget Bluetooth.

Luksuriøs, ifølge eksperterne

Oral B Genius 10000N er blandt andet blevet testet af det svenske teknologimagasin M3, som giver en flot score på 7 ud af 10 stjerner. De forklarer, at her er tale om en meget luksuriøs tandbørste, der kommer med rigtig mange plusser. Blandt andet fremhæves det, at den præsterer virkelig godt med flotte rengøringsevner, og så ligger den rigtig godt i hånden, når man børster.

M3 roser yderligere modellen for at komme med mange gode funktioner og meget tilbehør, og så er det rigtig smart med både muligheden for Bluetooth og den medfølgende rejsetaske.

De svenske eksperter konkluderer, at her er tale om en af de bedste elektriske tandbørster på markedet. Dette til trods påpeges der nogle minusser, som blandt andet går på et lidt kedeligt design, og at den medfølgende smart phone-holder ikke sidder så godt fast.

Oral B Genius 10000N er også blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, men her er tale om en betalingskilde, hvor man skal betale for at kunne læse resultatet. Hvis dette ønskes, findes der link til Tænks undersøgelse nederst i denne artikel.

Oral B Genius 10000N – specifikationer: 
🔴 Mærke: Oral B
🔴 Tryksensor: Ja
🔴 Timer: Ja
🔴 Børstefunktioner: 6
🔴 Brugstid per batteriopladning: 50 minutter
🔴 Højde: 24,2 centimeter
🔴 Bredde: 11 centimeter
🔴 Dybde: 5,2 centimeter
🔴 Vægt: 816 gram 

Fordele ved Oral B Genius 10000N: 
🔵 Høj rotation for et rent resultat
🔵 Passer til skæve tænder
🔵 6 børstefunktioner
🔵 Tryksensor
🔵 Timer


Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ 87 ud af 100 point og kåret til “Best Buy” hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk
✅ 4,5 ud 5 stjerner hos det britiske magasin Toothbrushadvisor.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Electricteeth.co.uk

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803

Se priser og tilbud på Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
443,00 443,00 Læs mere
454,00 454,00 Læs mere

.
4 forskellige hold eksperter har afprøvet, analyseret og testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803, og modellen begejstrer dem alle. Her er tale om det danske forbrugerråd Tænk samt magasinerne Which.co.uk, Toothbrushadvisor.co.uk og Electricteeth.co.uk, som har set nærmere på blandt andet rengøringsevner, greb og funktioner.

Fjerner 7 gange mere plak end manuel tandbørste

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 er designet til at holde alle typer af munde og tænder helt rene, og derfor kan den også fjerne op til 7 gange mere plak end en almindelig, manuel tandbørste. Det gør den via det unikke Protective Clean-system, som sørger for den mest optimale rengøring af tænderne.

Selv om der børstes effektivt og grundigt, er modellen skabt til at give en nænsom tandbørstning mod både tænder og tandkød. Den er nemlig udstyret med en tryksensor, der kan registrere, hvis man børster for hårdt.

Gør man dette, advarer den om problemet, hvorefter man kan trykke blidere. Derved undgår man, at en for hård børstning går ud over emaljen, hvilket kan føre til blottede tandrødder og isninger.

Timer og Brush Sync

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 kommer med flere funktioner, som gør tandbørstningen mere effektiv – her er tale om en timer og Brush Sync-teknologien. Timeren kan registrere flere ting under tandbørstningen – både når det er tid til at skifte sektion i munden, og når de anbefalede 2 minutter er gået.

Herudover findes også Brush Sync, som er en teknologi, der giver signal, når det er tid til at skifte børstehoved. Derved vil man altid få det mest optimale børsteresultat, da et for brugt børstehoved giver en forringet tandbørstning.

Modellen er desuden udstyret med et langtidsholdbart batteri, som er genopladeligt. Dette batteri kan holde i op til flere uger med 2 børstninger a 2 minutter hver dag.

Ukompliceret men velfungerende, ifølge eksperterne

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 er blevet testet af flere hold eksperter, som blandt andet inkluderer det britiske testmagasin Which.co.uk. De britiske eksperter er meget imponerede over denne model og kårer den til Best Buy.

Dette begrundes især med, at produktet er utroligt effektivt mod plak, og så er batterilevetiden en af de bedste på markedet, bemærkes det. Dog kommer de mange gode egenskaber også til en høj pris, noteres det.

Toothbrushadvisor.co.uk har ligeledes testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803, og eksperterne herfra er meget imponerede. De fremhæver, at her er tale om en meget ukompliceret elektrisk tandbørste, der kun kommer med få funktioner.

Men dette gør ikke noget, idet den har rigtig gode rengøringsevner, og dermed giver den rigtig meget værdi for pengene.

Eksperterne fremhæver yderligere, at den er meget pålidelig og stilfuld, og batteriet har en god holdbarhed.

Dog påpeges der et par minusser, idet eksperterne finder tandbørsten noget tung og klodset, og så er det dyrt at købe nye hoveder.

Electricteeth.co.uk er også begejstrede for apparatet og nævner, at det faktisk fungerer fint med kun få funktioner. Den børster rent og kommer med en smart tryksensor, der angiver, hvis man trykker for hårdt.

Endvidere roses den for at have en smart timer, god pålidelighed, at ligge godt i hånden og for Brush Sync-teknologien, der fortæller, når hovedet skal skiftes.

Electricteeth.co.uk nævner dog også et par minusser – at der savnes ekstra hoveder, at tryksensoren ikke er synlig, og at der findes andre elektriske tandbørster, der giver mere værdi for pengene.

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 – specifikationer: 
🔴 Mærke: Philips
🔴 Tryksensor: Ja
🔴 Indikator for skift af hoved: Ja
🔴 Timer: Ja
🔴 Brugstid per batteriopladning: 56 minutter
🔴 Højde: 23,5 centimeter
🔴 Bredde: 3,1 centimeter
🔴 Dybde: 3,1 centimeter
🔴 Vægt: 440 gram 

Fordele ved Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803:
🔵 Fjerner plak effektivt
🔵 Optimal rengøring med Protective Clean
🔵 Tryksensor
🔵 Timer
🔵 Lang batterilevetid


Philips Sonicare EasyClean HX6511 – Kup til prisen 

Kåret som ”bedste elektriske tandbørste under 50 pund” af Expertreviews.co.uk
Kåret som ”bedste køb” af det engelske magasin Which.co.uk
4,7/5 stjerner med tusindvis af anmeldelser hos Google Shopping

Philips Sonicare EasyClean HX6511 – Den bedste el-tandbørste til prisen

Se priser og tilbud på Philips Sonicare EasyClean HX6511 her:

i samarbejde med PriceRunner

.
Her har vi endnu en populær tandbørste fra Philips. Hos det engelske forbrugermagasin, Expertreviews.co.uk, bliver Philips Sonicare EasyClean HX6511 særligt rost for sin høje kvalitet, der står i en attraktiv modsætning til den lave pris. 

Op til 114 børstninger mellem opladninger

Da det britiske magasin Expertreviews.co.uk testede denne elektriske tandbørste, fandt de hurtigt frem til nogle meget positive ting. Tandbørsten er ganske effektiv, og man bliver efterladt med en ren og glat fornemmelse i munden. Endnu mere imponerende er det dog, at magasinet kunne anvende tandbørsten op til 114 gange, før den skulle lades op. 

Hvis du vil have høj kvalitet og en lang batterilevetid til en vildt skarp pris, så vælg denne el-tandbørste fra Philips.

Philips Sonicare EasyClean HX6511 vs. markedet

I forhold til mange andre gode el-tandbørster på markedet, adskiller denne sig særligt på prisen. Her får du høj kvalitet til en ganske lav pris. Det peger det engelske magasin, Which.co.uk, også på i deres anmeldelse af Philips Sonicare EasyClean HX6511. Her scorer tandbørsten hele 85/100 point og bliver særligt rost for sin effektivitet, batterilevetid og hurtige opladning

Philips Sonicare EasyClean HX6511 – specifikationer

🔵 Mærke: Philips
🔵 Tryksensor: Ja
🔵 Timer: Ja
🔵 Brugstid pr. batteriopladning: 40 minutter
🔵 Omdrejninger pr. minut: 31.000
🔵 Garanti: 2 år

Fordele

 • Effektiv fjernelse af plak
 • Lang batterilevetid
 • Skal sjældent oplades
 • Hurtig til at lade op.
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Er mindre komfortabel at børste med sammenlignet med andre tandbørster.

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 – Mundhygiejne i verdensklasse

Vurderet som ”bedste hygiejniske tandbørste” af magasinet Goodhousekeeping.com
4,2/5 stjerner hos forbrugere på Amazon.co.uk

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 – Mundhygiejne i verdensklasse

Bemærk: Da Philips Sonicare Platinium HX9111 er udgået af produktion, viser vi her priserne for Philips Sonicare FlexCare HX9192, der er en lignende model. Produkt teksten omhandler stadig Philips Sonicare Platinium HX9111.

Se priser og tilbud på Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 her:

i samarbejde med PriceRunner

.
Her får du en tandbørste, som sikrer dig en høj mundhygiejne gemmen sin dybe og effektive rensning af tænderne. Hos magasinet Goodhousekeeping.com bliver den nævnt som en af de bedste elektriske tandbørster på markedet. Her bliver den særligt rost for sin effektivitet og muligheden for at bruge den specialudviklede app til at få feedback på tandbørstningen. 

Med app og UV-lys

Hvis du vil være sikker på at holde din mund sund og rask, bør du vælge HX9111 modellen fra Philips. Her får du meget høj kvalitet og flere praktiske funktioner.
Tandbørsten har for eksempel et UV-lys, som du kan tænde for at se, om du mangler at børste nogle steder i munden. Herudover kan du tilkoble tandbørsten med en app på din smartphone og finde ud af, om du kan børste dine tænder mere effektivt.

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 vs. markedet

Philips leverer altid høj kvalitet – og denne tandbørste er ikke en undtagelse. Forbrugerne hos Amazon mener, at denne skiller sig ud fra andre populære el-tandbørster på flere parametre. De roser den særligt for dens dybe rensning (4/5 stjerner), gode batterilevetid og den kompakte og rejsevenlige størrelse.

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111 – specifikationer
🔵 Mærke: Philips
🔵 Tryksensor: Ja
🔵 Timer: Ja
🔵 Omdrejninger pr. minut: 31.000

Fordele

 • Nem at have med på farten
 • God rensning af tænderne
 • Nem at bruge
 • Lang batterilevetid.
Ulemper

 • Lidt højt støjniveau
 • Appen fungerer ikke optimalt.

Oral-B Smart 6 6000N – Rost at både eksperter og forbrugere

4,8/5 stjerner hos Google Shopping
Kåret som ”Bedste elektriske tandbørste i mellemklassen” af Expertreviews.co.uk
4,6/5 stjerner hos Amazon.co.uk
4,3/5 stjerner hos Elgiganten.dk

Oral-B Smart 6 6000N – Rost at både eksperter og forbrugere

Se priser og tilbud på Oral-B Smart 6 6000N her:

i samarbejde med PriceRunner

.
Her har vi en rigtig forbrugerfavorit fra Oral-B. På tværs af platforme er den blevet anmeldt af hundredvis af tilfredse købere. Hos Google Shopping får den for eksempel 4,8 ud af 5 mulige stjerner.

Hos Elgiganten skriver en glad, svensk køber, at dette er den femte Oral-B-tandbørste, han har prøvet. Det er dog også den bedste – han mener, at den fungerer mere intensivt og renser bedre end mange andre modeller.

Effektiv 3D teknik

3D er ikke kun noget, man finder i biografen. Denne Oral-B tandbørste er nemlig udstyret med en smart 3D teknik, som fjerner op til 100% mere plak fra dine tænder. Den har fem indstillinger, så du kan få renset dine tænder, præcist som du ønsker.
Herudover kan du downloade Oral-B appen og få feedback på din børstning, så du er sikker på at opnå den bedst mulige mundhygiejne. 

Oral-B Smart 6 6000N vs. markedet

Hos Amazon.co.uk er denne el-tandbørste blevet vurderet af mere end 1.500 købere. På parametrene ”dyb rensning” og ”rejsevenlighed” scorer den særligt højt. Her bliver tandbørsten vurderet til henholdsvis 4,8 og 4,4 ud af 5 mulige stjerner.
Hvis du vil have en af de mest effektive og rejsevenlige tandbørster, bør du vælge denne.

Oral-B Smart 6 6000N – specifikationer
🔵 Mærke: Oral-B
🔵 Tryksensor: Ja
🔵 Timer: Ja
🔵 Brugstid pr. batteriopladning: 56 minutter
🔵 Oscileringer pr. minut: 10.500
🔵 Højde: 24 cm
🔵 Bredde: 3 cm
🔵 Dybde: 3,5 cm
🔵 Vægt: 499 gram

Fordele

 • Indbygget timer
 • Har mange indstillingsmuligheder
 • Indeholder tryk-censor.
Ulemper

 • Er relativ lang tid om at oplade
 • Viser ikke indstillingerne.

Oral B Genius 10100S

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Oral-B Genius 10100S

Se priser og tilbud på Oral B Genius 10100S her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
916,00 916,00 Læs mere
977,00 977,00 Læs mere
0,00 1.199,00 Læs mere
1.331,00 1.331,00 Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en test af en række forskellige elektriske tandbørster fra forskellige mærker og prisklasser.

Modellen Oral B Genius 10100S indgår i denne test, hvor der analyseres ud fra kriterier såsom design, rengøringsevner, funktioner og funktionalitet. Dette ligger til grund for en endelig bedømmelse, og her klarer Oral B Genius 10100S sig rigtig godt – tandbørsten udnævnes nemlig til testvinder.

Læg mærke til at forbrugerrådet Tænk er en betalingskilde, hvor man skal betale for at kunne læse resultatet. Hvis dette ønskes, findes der link til Tænks undersøgelse nederst i denne artikel.

Beskytter dine tænder

Oral B Genius 10100S vil være et godt valg for den forbruger, der både ønsker en elektrisk tandbørste, der er effektiv mod plak og snavs, men som også har fokus på at beskytte tænder og tandkød.

Børsten opererer nemlig med knap 60.000 børstebevægelser i minuttet, som grundigt fjerner plak på alle tændernes overflader – både nede i tænderne og hele vejen rundt om dem. Der kan fjernes helt op til 100 procent mere plak i forhold til en almindelig, manuel tandbørste.

Herudover findes der den såkaldte Gum Guard-teknologi, der har øje for at skåne tandkødet, mens der børstes. Derved opstår der mindre irritationer, der ellers kan føre til blødninger og betændelse.

6 børsteindstillinger

Oral B Genius 10100S er designet til at blive anvendt af alle typer af forbrugere med forskellige behov for tandbørstning – derfor findes der 6 forskellige børstefunktioner, som man kan vælge imellem, og her er blandt andet indstillinger for sensitivt tandkød (Gum Care), for et ekstra rent resultat (Pro Clean) og for et hvidere resultat (Whitening).

Herudover findes der også en indbygget tryksensor, der arbejder sammen med børsteindstillingerne. Denne sensor sørger for at give besked, hvis man børster for hårdt, således at man kan slække grebet og skåne tandkød og tandemalje mere.

Tilhørende app

Oral B Genius 10100S kommer desuden med en velfungerende timer, der indikerer, når man har børstet de anbefalede 2 minutter, samt et stærkt li-ion batteri, der kan holde i op til flere uger ved 2 børstninger 2 gange om dagen.

Herudover er her tale om en meget moderne tandbørste, der kommer med en tilhørende app til telefonen. Det gælder den såkaldte Smart Series App, der kan hjælpe til at maksimere effektiviteten af tandbørstningen samtidig med, at den samler information omkring forbrugerens unikke tandbørstning, vaner og rutiner.

Oral B Genius 10100S – specifikationer: 
🔴 Mærke: Oral B
🔴 Tryksensor: Ja
🔴 Timer: Ja
🔴 Brugstid per batteriopladning: 56 minutter
🔴 Børstefunktioner: 6
🔴 Højde: 24 centimeter
🔴 Bredde: 2,7 centimeter
🔴 Dybde: 3,2 centimeter
🔴 Vægt: 815 gram

Fordele

 • Renser tænderne meget hurtigt
 • Indeholder fantastiske indstillinger
 • Præcis rapportering til appen.
Ulemper

 • Man er nødt til at medbringe sin smartphone for at få rapporter om børstningen fra appen.

Oral-B Genius 8000

✅ 5 ud af 6 stjerner hos mobilsiden.dk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Techadvisor
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Techgearlab

Oral-B Genius 8000

Se priser og tilbud på Oral-B Genius 8000 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 969,00 Læs mere
Beautycos.dk 0,00 1.199,00 Læs mere

.
Denne elektriske tandbørste har fået gode karakterer i flere forskellige tests, blandt hos Techadvisor og Techgearlab, samt den danske hjemmeside mobilsiden.dk, der har lavet en lang uddybende artikel om netop denne tandbørste samt den lidt nyere model Genius 9000.

Oral-B Genius 8000 roses for at give en god tandbørstning, fjerne plak effektivt samt det, at den har en smartphone app, som kan give dig feedback på din tandbørstning.

Et tandlægeinspireret, rundt hoved

Denne el-tandbørste har et tandlægeinspireret rundt hoved, som omslutter hver enkelt tand med en oscillerende, roterende og pulserende teknologi. Ifølge producenten Braun, kan denne teknologi fjerne op til dobbelt så meget plak, som en almindelig manuel tandbørste.

Smartphone-funktion, der gør det sjovt at børste længere

En speciel detalje ved denne elektriske tandbørste er, at den kan tilsluttes til et program på din telefon, der holder øje med, hvor længe og hvor grundigt du børster dine tænder. Den indbyggede timer fortæller dig hvornår du har børstet de forskellige områder i munden længe nok. Oral-B Genius 8000 har også en trykkontrol, der sikrer at dit tandkød er beskyttet mod overbørstning. Tandbørsten afgiver et bip og kan også indstilles til at lyse op i 12 forskellige farver, så du ikke børster hvert område længere end de anbefalede 30 sekunder.

Der var forskellige reaktioner til smartphone-programmet, i de tests vi har gennemgået. Mange af anmelderne elskede programmet og mente, at det hjalp dem med at børste tænder længere og grundigere. Andre mente dog, at funktionen var spild af tid og ikke noget, de ville bruge til daglig, da de ikke ønskede at medbringe deres telefon, hver gang de skulle børste tænder.

5 forskellige indstillinger og 3 børstehoveder

holder Oral-B Genius 8000Oral-B Genius 8000 har 5 forskellige indstillinger, afhængig af hvad du vil prioritere. Der er eksempelvis et program, der beskytter tandkødet og et whitening-program, for ekstra hvide tænder.
Tandbørsten kommer med 3 forskellige børstehoveder, blandt andet 3D White-børstehovedet, som hjælper med at polere tænderne og fjerne misfarvninger.

Derudover følger der er praktisk rejseetui med, en oplader og en Smartphone-holder til badeværelset, så du nemt kan anvende Oral-Bs tandbørstnings app, uden at skulle børste tænder med den ene hånd og holde telefonen med den anden.

Fordele

 • Effektiv fjernelse af plak
 • Nem at bruge
 • Indeholder en række forskellige indstillinger og børstehoveder.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Her kan du se en præsentationsvideo produceret af Oral-B: 


Oral-B Vitality Precision Clean 

✅ Testvinder hos SVT – Sveriges Television
✅ Testvinder hos nrk.no
✅ Testvinder hos forbrugerrådet Tænk

Oral-B Vitality Precision Clean

Se priser og tilbud på Oral-B Vitality Precision Clean her:

.

i samarbejde med PriceRunner

 

 

 

Oral-B Vitality Precision Clean har klaret sig rigtig godt i mange tests. Det er en enkel og prisvenlig el-tandbørste, uden nogen særlige finesser, som effektivt rengør og fjerner plak.

Ifølge nrk.no blev modellen kåret som testvinder, fordi den giver god valuta for pengene, er nem at bruge og meget effektiv. Testpersonerne i testen foretaget af nrk.no, havde efter brug af el-tandbørsten en bakteriebelægning i munden, der var 75% mindre end ved børstning med en almindelig tandbørste.

Oral-Bs Precision Clean børstehovede

Børstehovedet, som følger med denne elektriske tandbørste, er Oral Bs patenterede Precision Clean børstehovede, der ifølge producenten Braun, fjerner plak effektivt og rengør grundigt mellem tænderne.

Tests har vist, at den fjerner plak og bakteriebelægning i munden lige så effektivt eller bedre end mange langt dyrere elektriske tandbørster.

Indbygget timer, der sikrer en 2 minutters børstning

Oral-B Precision Clean har en timer, der bipper, når du har børstet de anbefalede to minutter. Derudover fortæller den dig også, når det er tid til at udskifte børstehovedet. Batteriets levetid er omkring 30 minutter, så den skal oplades oftere end de dyrere modeller, nemlig omkring en gang om ugen.

Fordele

 • Rengør tænderne godt
 • Aftagelige og alsidige børstehoveder
 • Fås til en overkommelig pris
 • Har en 2-minutters timer.
Ulemper

 • Er ikke nem at have med på farten
 • Har ingen batteri-indikator
 • Har kun én hastighedsindstilling.

Her kan du se et review af tandbørsten “Oral-B Vitality Precision Clean”. Videoen er produceret af youtube-kanalen Electric Teeth: 


Oral-B Pro 3000 

✅ Testvinder hos tyske Stiftung Warentest

Oral-B Pro 3000

Se priser og tilbud på Oral-B Pro 3000 her:

i samarbejde med PriceRunner

.
Denne elektriske tandbørste blev testvinder hos blandt andet den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest, hvor den roses for at være effektiv, nem at bruge og holdbar.

3D teknologi

Oral-B Pro 3000 har en pulsfrekvens på 40.000, der ifølge producenten fjerner plak effektivt og sikrer rene, hvide tænder. El-tandbørsten har 3 forskellige indstillinger: daglig rengøring, en indstilling til følsomme tænder samt en indstilling, der polerer tænderne og gør dem ekstra hvide.

Oral-B Pro 3000 er udstyret med en integreret timer, der bipper når der er gået 2 minutter, så du børster dine tænder i den anbefalede tid. Ud over dette, så bipper den hver 30 sekund, så du husker at børste alle steder i munden lige længe.

Tryksensor og 3 forskellige børstehoveder

Denne elektriske tandbørste er indstillet med en tryksensor, der sikrer, at du ikke trykker for hårdt mod tænder og tandkød. Den bipper nemlig hvis du kommer til at trykke for hårdt. Derudover kommer el-tandbørsten med 3 forskellige børstehoveder:

– Precision Clean, til den daglige rengøring
– FlossAction, der går ekstra dybt ind mellem tænderne
– 3D White, der skulle polere ekstra godt for hvidere tænder

Ud over dette, så medfølger der er rejseetui, en oplader med børsteopbevaring samt et ekstra håndtag.

Fordele

 • Rengør tænderne fint
 • Børstehovedet er nemt at udskifte
 • Er mere komfortabel at bruge og larmer mindre end andre tandbørster.
Ulemper

 • Batterilevetiden er ikke specielt lang
 • Hvormed den oftere skal lades op.

Her kan du se et review af tandbørsten “Oral-B Pro 3000”. Videoen er produceret af youtube-kanalen Electric Teeth: 


Oral-B Pro 600 

✅ Udnævnt som bedste budgetvalg hos Aftonbladet
✅ Topscorer hos Råd & Rön
✅ Topscorer hos tyske Stiftung Warentest

Oral-B Pro 600

Se priser og tilbud på Oral-B Pro 600 her:

i samarbejde med PriceRunner

.
Oral-B Pro 600 er en el-tandbørste, der på trods af sin relativt lave pris, klarer sig rigtig godt i mange tests. Den er blandt andet blevet udvalgt som det bedste budgetvalg, i en test foretaget af det svenske blad Aftonbladet.

Modellen roses for at rense tænderne effektivt, for at være behagelig at holde om og for at være af god kvalitet og ikke larme.

En enkel tandbørste uden mange finesser

Sammenlignet med mange andre elektriske tandbørster fra samme og andre producenter, har Oral-B Pro 600 ikke mange særlige finesser, men den klarer ifølge testresultaterne sin vigtigste opgave, nemlig at rengøre og polere tænderne, ganske glimrende og effektivt.

El-tandbørsten har kun et program, daglig rengøring, men ifølge undersøgelser af lignende elektriske tandbørster, så er det også dette program, der bruges mest.

Opladerindikator samt tryksensor

Oral-B Pro 600 er udstyret med en indikator, der fortæller hvornår det er tid til at oplade tandbørsten. Ud over dette har den en tryksensor, hvor lyden ændres hvis du trykker for hårdt og pulseringen vil stoppe i et kort stykke tid så du har mulighed for at ændre trykket. El-tandbørsten er også udstyret med en timer, der afgiver et kort brum hver 30. sekund, så du kan skifte kvadrant og efter 2 minutter, så du ved, at du har børstet længe nok.

Fordele

 • Nemt at udskifte børstehovederne
 • Mere komfortabel i brug og larmer mindre end nogle andre tandbørster
 • Ligger i den billige ende af prisskalaen.
Ulemper

 • Er dårligere til at rengøre tænderne sammenlignet med andre modeller
 • Batterilevetiden er kort
 • Er relativ længe om at genoplade.

Her kan du se en præsentationsvideo af tandbørsten “Oral-B Pro 600”. Videoen er produceret af Oral-B: 


Oral-B Smart 4 4000N

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Oral-B Smart 4 4000N

Se priser og tilbud på Oral-B Smart 4 4000N her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
495,00 495,00 Læs mere
979,00 979,00 Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en test af 22 forskellige elektriske tandbørster, hvor forskellige parametre såsom rengøringsevne af tænderne, batteri, anvendelighed og funktioner er blevet testet. Modellen Oral-B Smart 4 4000N har været inkluderet i denne test, og eftersom den klarer sig godt, så får den en god generel bedømmelse hos de danske eksperter.

Designet til at fjerne mere plak

Oral-B Smart 4 4000N er skabt til både at fjerne almindeligt snavs fra tænderne, men også den plak som kan blive siddende og skabe problemer for tænder og tandkød.

I forhold til en almindelig tandbørste er denne model designet til at kunne fjerne op til 100 procent mere plak. Det gøres ved først at gøre tandbørsten våd og komme tandpasta på, og så skal børstehovedet føres blidt henover hver tand på alle 3 sider (inderside, yderside og tyggeflade), og man vil opleve at få feedback fra modellen selv, hvis man børster forkert.

Model med tryksensor

Oral-B Smart 4 4000N’s feedback kommer i form af en tryksensor, som selv registrerer, hvis man børster for hårdt. For at der ikke skal være nogen tvivl, så lyser modellen også selv op, så man bliver gjort opmærksom på en for hård børstning. Dermed skånes tænderne, og man slipper for irriteret tandkød, som kan opstå på grund af for hård børstning.

Oral-B Smart 4 4000N kører herudover på batteri og kan holde i mere end 2 uger per opladning. Oral-B Smart 4 4000N kan anvendes af hele familien, og der medfølger 2 børstehoveder med modellen.

5 funktioner

Oral-B Smart 4 4000N kommer med 5 forskellige funktioner, således at det er muligt at tilpasse sin tandbørstning til de individuelle behov. Derfor findes der blandt andet funktionerne ”sensitiv” og ”hvidgørende”, og hvor hvidgørende er med til at få tænderne til at fremstå hvidere ved at fjerne misfarvninger med de polerende børste-indstillinger, så er sensitiv en god indstilling, hvis man har følsomt tandkød.

Modellen sikrer nemlig en blidere børstning af både tandkød og tænder, således at der opstår mindre irritation..

Fordele

 • Rengør tænderne godt
 • Nemt at fjerne og fastgøre børstehovedet
 • Gode instruktioner til børstning.
Ulemper

 • Batteriet er ikke det bedste
 • Er lang tid om at genoplade.

Her kan du se en præsentationsvideo produceret af Oral-B: 


Oral-B Pro 2000

✅ God bedømmelse hos den britiske avis Telegraph.co.uk 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos britiske Techadvisor.co.uk 
✅ Anbefalet af det britiske testmagasin Which.co.uk

Oral-B Pro 2000

Se priser og tilbud på Oral-B Pro 2000 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
537,00 537,00 Læs mere

.
Modellen Oral-B Pro 2000 er blevet testet af 3 forskellige ekspertkilder fra Storbritannien. Her er tale om avisen Telegraph.co.uk, teknologisiden Techadvisor.co.uk og det store testmagasin Which.co.uk. Alle 3 ekspertpaneler har afprøvet og vurderet Oral-B Pro 2000, og de er alle enige om, at her er tale om en rigtig god og velfungerende elektrisk tandbørste.

Rene tænder på 2 minutter

Oral-B Pro 2000 er designet til at være effektiv men mild, og derfor vil det være nok at børste sine tænder 2 minutter med modellen. De kun 2 minutter er nemlig nok til at fjerne madrester og plak, og det er det takket være de 8.000 rotationer per minut og 40.000 pulseringer per minut. Her er dermed tale om en meget effektiv elektrisk tandbørste, som også har en timer, der informerer omkring tidsforbruget.

Den milde tandbørstning sikres, idet Oral-B Pro 2000 også har en indbygget tryksensor, som registrerer, hvis man børster for hårdt.

CrossAction børstehoved

Ud over de mange rotationer og pulseringer kommer Oral-B Pro 2000 også med et unikt-udformet børstehoved, som er designet til at kunne komme til alle vegne omkring tænderne – selv der hvor det er svært at komme til i små kroge og hjørner. Derfor har Oral-B Pro 2000 det specialdesignede CrossAction børstehoved, hvis børstehårs retning og vinkling er specifikt designet i forhold til tændernes udformning.

Oral-B Pro 2000 kommer desuden med 2 forskellige indstillinger, som er normal-indstillingen ”Daily Clean” og den mere skånsomme indstilling, der kaldes ”Gum Care”, som er ekstra blid mod tandkødet.

Effektiv model til god pris, ifølge eksperterne

Eksperterne er begejstrede for Oral-B Pro 2000, og det er de af flere grunde. Det fremhæves, at her er tale om en model, der ikke vælter budgettet, og så er den – takket være det runde hoved og dets udformning – meget effektiv til at rengøre tænderne.

Oral-B Pro 2000 kommer med standard-indstillinger og dermed ikke med mange ekstra funktioner, men eksperterne fortæller, hvis man ikke har behov det det, men blot ønsker en elektrisk tandbørste, som virkelig rengør tænderne grundigt, så vil Oral-B Pro 2000 være et rigtig godt valg.

Et minus ved Oral-B Pro 2000 er dog batterilevetiden, som ikke er lige så lang, som eksperterne havde foretrukket.

Fordele

 • Super god til at rense tænderne
 • Nemt at udskifte børstehovedet
 • Er mere komfortabel og larmer mindre end andre tandbørster.
Ulemper

 • Kort batterilevetid.

Her kan du se en præsentationsvideo produceret af Oral-B: 


Oral-B Pro 7000

✅ God bedømmelse hos det amerikanske teknologimagasin T3.com

Oral-B Pro 7000

Se priser og tilbud på Oral-B Pro 7000 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
863,00 863,00 Læs mere

.
Det amerikanske teknologimagasin T3.com har haft modellen Oral-B Pro 7000 inde til vurdering sammen med 7 andre elektriske tandbørster, og de amerikanske eksperter har afprøvet og testet modellen på forskellige parametre såsom rengøringsevner, funktioner og batteri.

Efter testen konkluderer T3.com, at med Oral-B Pro 7000 er der tale om en god og velfungerende elektrisk tandbørste, og derfor opnår modellen en god bedømmelse hos de amerikanske eksperter.

Model med 3D-bevægelser

Oral-B Pro 7000 er designet til at være effektiv mod snavs og plak. Derfor har modellen forskellige teknologier, som muliggør dette. Det gælder blandt andet 8.800 rotationer og 40.000 pulseringer per minut, hvilket sikrer, at hele arealet af tænder og tandkød nås plus med forskellige rotationer.

Herudover er Oral-B Pro 7000 også udstyret med det specialdesignede CrossAction børstehoved, som har special-vinklede børstehår samt et rengøringssystem med 3D-bevægelser, som kan opfange mere plak – også fra svært tilgængelige steder.

Mange funktioner

Oral-B Pro 7000 kommer med muligheden for at passe til enhver forbruger og hans eller hendes ønsker. Derfor kan man blandt andet anvende en ”normal” indstilling men også en ”sensitiv” indstilling, som er ekstra skånsom mod tænderne. Her findes også en ”dybde-rengøring”, som virkelig går i dybden plus en tungerensnings-funktion og en ”hvidgørende” funktion, som sikrer hvidere tænder via polering.

Herudover har Oral-B Pro 7000 også en tryksensor, samt den kan kommunikere med telefonen via en app, da modellen er udstyret med Bluetooth. Der medfølger 5 børstehoveder med Oral-B Pro 7000 samt et smart rejse-etui.

God rengøring men overflødig app, ifølge eksperterne

Eksperterne fra det amerikanske teknologimagasin T3.com forklarer, at her er tale om en elektrisk tandbørste, som har en høj pris. Oral-B Pro 7000 er dog imidlertid prisen værd, for eksperterne vurderer, at denne model har rigtig gode rengøringsevner og er god til at gøre alle flader og sider rene.

Modellen har også en smart timer, som ifølge eksperterne er langt mere brugbar end den tilhørende app, som de ikke helt ved, hvad de skal bruge til.

Fordele

 • Har en god rengøringspræstation
 • Har en smart guide og visuel timer
 • Har mange
 • Omfattende indstillinger
 • Appen er nem at bruge.
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Appen kunne være bedre.

Her kan du se en præsentationsvideo produceret af Oral-B: 


Philips Sonicare Flexcare HX6921 

✅ 8,5 ud af 10 stjerner hos Tek.no
✅ 4 ud af 5 stjerner hos dailymail.co.uk

 

Philips Sonicare Flexcare HX6921 tandboerste

Se priser og tilbud på Philips Sonicare Flexcare HX6921 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere

.
Denne elektriske tandbørste fra Philips får rigtig gode karakterer i flere forskellige tandbørste-tests. Den sammenlignes positivt med den noget dyrere Diamond Clean i samme serie og får næsten lige så høje karakter.

Den roses blandt andet for at være rigtig effektiv til at fjerne plak, for at have en høj pulseringsfrekvens og for tandbørstens lange batteritid.

Futuristisk tandbørste, der vibrerer ved en høj frekvens

I modsætning til de fleste elektriske tandbørster, der roterer, er denne el-tandbørste udviklet med en særlig sonisk teknologi, der gør, at den vibrerer ved en høj frekvens og dermed fjerner plak og urenheder mere effektivt. Bevægelserne presser, ifølge producenten, væske ind imellem tænderne og tandkødet hvilket skulle sikre en ekstra nænsom og samtidig effektiv rengøring.

5 forskellige børsteindstillinger med én børste

Philips Sonicare Flexcare har fem forskellige instillinger:

– Clean mode, der er en almindelig 2 minutters tandbørstning
– Sensitive mode, der sikrer en skånsom børstning af tandkødet
– Refresh mode, der er et program, der kun varer 1 minut, når du blot skal friske munden op
– Massage mode, der stimulerer tandkødet
– Gum care mode, der forbedrer tandkødets helbred

Timer og easy-start-program

El-tandbørsten er udstyret med en timer, der sikrer at du børster tænderne i de anbefalede to minutter og som bipper, når du har børstet længe nok. Derudover kan du indstille tandbørsten til det såkaldte easy-start-program, der øger styrken over 14 dage, så du stille og roligt kan vænne dig til at bruge el-tandbørsten.

Udvalgte fordele ved Philips Sonicare Flexcare HX6921:
🔵 Udviklet med en patenteret sonisk teknologi, der via vibrationer renser dine tænder og tandkød
🔵 Timer og easy-start-program
🔵 5 forskellige børsteindstillinger
🔵 Leveres med rejseetui, oplader samt InterCare tandbørstehoved


Oral-B AP950TX Kids

✅ Topscorer hos tyske Stiftung Warentest

Oral-B AP950TX Kids

Se priser og tilbud på Oral-B AP950TX Kids her:

 

i samarbejde med PriceRunner

.
Denne elektriske tandbørste fra Oral-B er den eneste i denne artikel, der er lavet specielt for børn. Det er en sjov, børnevenlig model, der har fået topkarakterer fra den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest. Den roses for at være nem at bruge og for at gøre det sjovere for børn at børste tænder.

Oral-B AP950TX Kids boerstehovederStiftung Warentest testede i alt 13 forskellige elektriske tandbørster til børn og denne model udmærkede sig på sin holdbarhed, effektive tandrensning og på, at den ikke indeholder giftige stoffer.

Farverigt design og sjove melodier

Denne elektriske tandbørste er udstyret med en timer, der spiller 16 forskellige melodier, så barnet ved hvor længe der skal børstes. Hver sang spiller i præcis to minutter, hvilket er den tid tandlæger anbefaler, at man bruger på sin tandbørstning.
Håndtaget er lavet i farverigt gummi, der sikrer et godt greb for børnene og som samtidig ser sjovere og mere indbydende ud end voksen-tandbørsterne i deres enkle farver.

Oral-B Ap950TX Kids er en simpel model, designet specielt til børn. Børstehovedet, der er mindre end de normale børstehoveder til voksne, er designet så det giver optimal beskyttelse for både tænder og gummer.

Fordele

 • Har en god batterilevetid
 • Afspiller musik
 • Brugervenlig.
Ulemper

 • Ingen opladningsindikator
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Sådan børster du dine tænder korrekt

Ifølge en undersøgelse lavet af Dansk Sundhedsinstitut, er danskernes mundhygiejne slet ikke så god som man skulle forvente. Selv om 8 ud af 10 danskere børster tænder to gange daglig, har kun hver trejde dansker en god mundhygiejne. Ifølge tandlægerne, der står bag undersøgelsen, skyldes dette at danskerne ikke børster grundigt nok.

Tandlægerne anbefaler, at man børster tænderne to gange dagligt, om morgenen og om aftenen, inden man går i seng. Hver tandbørstning bør tage mindst 2 minutter.

Del munden op i 4 området når du børster tænder

Tandlæger anbefaler, at man deler munden op i områder, så man får børstet alle tænderne lige grundigt. I rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut foreslår de, at man deler tandbørstningsområdet op i følgende områder:

– Overkæbe og underkæbe
– Højre og venstre side
– Ydersiden, indersiden og tyggerfladerne på tænderne
– Området bag de bagerste tænder samt imellem tænderne

Det er en god ide at skabe sin egen rutine, så man ikke glemmer nogle af områderne. Endvidere anbefales det at børste med cirklende bevægelser i stedet for frem og tilbage, da dette er mere skånsomt for tandkødet.

Det er vigtigt at passe på tandkødet mens man børster. Sørg for, at du ikke trykker for hårdt og hold øje med, at tandkødet ikke trækker sig tilbage eller begynder at bløde. Hvis dette sker, er det muligt at du trykker for hårdt eller at tandbørstehovedet er for hårdt.


Almindelig tandbørste eller el-tandbørste

IfAlmindelig vs. elektrisk tanboersteølge rapport fra Dansk Sundhedsinstitut, så virker begge dele fint, så længe man børster rigtig og længe nok. Vælger man en almindelig tandbørste, skal man sørge for at udskifte den med jævne mellemrum. Tandbørsten skal være rimlig blød, så den ikke skader tandkødet og børstehårene skal sidde tæt sammen.
Mange mennesker foretrækker i dag en el-tandbørste, da man ikke skal bevæge tandbørsten så meget. Mange el-tandbørster er endvidere udstyret med diverse programmer, der holder øje med hvor længe og grundigt du børster, så dette kan også være en hjælp for mange.

Ønsker du at læse mere om rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut kan du gøre det her.

Ønsker du inspiration til en bedre tandbørstning, så har tandportalen.dk lavet en video hvor de viser, hvordan man børster tænderne korrekt med både en almindelig og en elektrisk tandbørste.

Er en el-tandbørste bedre end en almindelig tandbørste?

Ifølge en professor ved Institut for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen er der undersøgelser der tyder på, at en elektrisk tandbørste fjerner bakteriebelægninger bedre end en manuel tandbørste. Forskellen er dog ikke særlig stor, vel at mærke hvis man bruger den manuelle tandbørste korrekt og børster de anbefalede 2 minutter to gange dagligt.

Hvem har især fordel af at børste tænder med en elektrisk tandbørste

Ifølge den samme undersøgelse er det især ældre, der kan have stor glæde af en el-tandbørste. Dette skyldes at el-tandbørster er nemmere at holde og at hånden ikke skal bevæges så meget, som med en manuel tandbørste.

En elektrisk tandbørste kan også gøre det sjovere for børn at børste tænderne, især nu hvor der findes mange modeller, lavet specielt til børn med sjove farver, lyde og design.

Dansk Sundhedsinstitut konkluderer i deres rapport, at for de fleste vil det være en smagssag, hvorvidt man vil bruge en elektrisk tandbørste eller en almindelig. Igen er det blot vigtigt, at du børster i mindst 2 minutter hver gang og at du gør det med de rigtige bevægelser. Fordelen ved en el-tandbørste er, at den laver de anbefalede roterende bevægelser, som mange har svært ved med en manuel tandbørste.

Kan du skade dine tænder med en tandbørste?

Ifølge undersøgelser lavet af tandlæger, bør man undgå hårde børster, ligegyldigt om det er en manuel tandbørste eller en elektrisk tandbørste. En hård tandbørste kan nemlig skade både tandemaljen og tandkødet. De fleste tandbørster og børstehoveder til elektriske tandbørster, har deres hårdhed angivet på deres emballage.

Kan man spare tid ved at bruge en elektrisk tandbørste?

Svaret er nej. Grunden til dette er, at de fleste manuelle tandbørster har et større børstehoved end de elektriske tandbørster, så selv om en el-tandbørste har langt flere omdrejninger end du kan klare med hånden, når du et mindre område ad gangen.Elektrisk tandboerste

Tandlæger anbefaler, at man bruger en tandpasta med fluor hver morgen og hver aften, gerne i to minutter eller længere. Tandtråd er også en god ide, især hvis dine tænder sidder tæt sammen, da hverken en elektrisk eller almindelig tandbørste kan trænge helt ind.

Alt i alt viser undersøgelserne derfor, at begge dele fungerer fint, hvis man børster længe og grundigt nok. En elektrisk tandbørste er dog en smule bedre til at fjerne plak og bakteriebelægninger og en god idé for folk, der ikke har en god tandbørstningteknik, eller som på grund af alder har svært ved at børste i den anbefalede tid.

Det bedste er at prøve sig frem og finde ud af hvilken løsning, der passer bedst til dig, gerne i samråd med din tandlæge. Du kan læse mere om emnet ved at klikke på linket her.


Sådan sørger du for en god tandbørste-hygiejne

De færreste tænker til daglig over, hvor mange bakterier vi er omgivet af og at især badeværelset er et sandt bakterie-paradis. En undersøgelse foretaget af American Microbiology Society viser, at der på langt de fleste badeværelser er utallige skadelige bakterier, såsom stafylokokker og bakterier fra afføring. Men dette gælder altså ikke kun gulvet og selve toilettet, men også alt hvad vi har stående på badeværelset. Dette betyder altså også, at vores tandbørster er bakteriebomber, der i værste fald kan gøre os rigtig syge.

Hjælptandboersterer det at gemme tandbørsten væk i et skab?

Mange tror fejlagtigt, at ved at gemme tandbørsten væk i medicinskabet, at de dermed beskytter tandbørsten fra de farlige bakterier. Desværre viser undersøgelser at dette ikke hjælper, snarere tværtimod. Ved at lukke tandbørsten inde, skaber du et fugtigt miljø, der blot øger bakterievæksten.

Det er dog heller ikke en god ide, at have tandbørsten stående ved vasken, da man så sprøjter ud over tandbørsten hver gang man vasker hænder. Den bedste løsning er at sætte en hylde op, så langt væk fra toiletkummen som muligt, hvis dette kan lade sig gøre rent pladsmæssigt.

Forskernes råd til at holde din tandbørste bakteriefri

Den værste bakteriespreder på badeværelset er selvfølgelig selve toiletkummen. Undersøgelser viser, at bakterier kan flyve helt op til 25 centimeter over toilettet ved skyl, så husk at lukke toiletbrættet ned, hver eneste gang du skyller.

Derudover er det vigtigt, at tandbørsten altid står op, så den har mulighed for at tørre imellem brug. Hvis den ligger ned eller er lukket inde i en beholder, kan den ikke tørre ordentligt og bliver dermed et sandt paradis for svamp og diverse skadelige bakterier.

Det er en god ide at købe en tandbørste hver trejde måned eller i hvert fald at skolde den i kogende vand med jævne mellemrum.

Det er også vigtigt at bruge en god tandpasta, der slår bakterier ihjel, og at man sørger for at vaske hænder inden man rører ved tandpastatuben, så man ikke overfører unødvendige bakterier til tuben.

Du kan læse mere om tandbørstehygiejne ved at klikke på dette link.


Pas på tandkødet når du børster tænder

Flere undersøgelser viser, at mange af os lider af vigende tandkød eller andre gener, der skyldes at vi børster tænderne for hårdt, forkert og med børster, der er for hårde.

sunde taenderIfølge en lang række danske tandlæger, er det helt op til 80% af befolkningen, der børster deres tænder forkert og dermed risikerer at skade deres tandkød.

Hvis man børster tandkødet for hårdt, risikerer man at komme til at lide af tandkødsretraktioner, hvilket betyder, at tandkødet trækker sig tilbage. Dette blotter tandhalsene og gør tænderne mere sensitive, hvilket man især kan mærke når man spiser en is eller drikker varm kaffe eller te.

I værste fald kan man risikere at tænderne blive løse og der dermed er større sansynlighed for at de falder ud.

Hvis tandkødet først har trukket sig tilbage er det som regel for sent at rette op på det og den eneste løsning er ofte at dække tandhalsen med en plastikfyldning. Dette hjælper som regel på smerterne og isningen og beskytter tandkødet mod yderligere skader.

Hvordan beskytter man bedst sit tandkød?

Modsat hvad mange tror, skal tandkødet ikke børstes andet end hvad man nu rammer under tandbørstningen. Bakterierne sidder på og mellem tænderne og ikke på tandkødet.

Derudover er det vigtigt at din tandbørste ikke er for hård, da dette slider for meget på både tandemaljen og tandkødet.

Mange tandlæger anbefaler, at man bruger en elektrisk tandbørste, især hvis man har problemer med tandkødet, da børstehovedet som regel er meget mindre og bevægelserne mere skånsomme.

Mange el-tandbørster har også tryksensorer, der fortæller hvis man trykker for hårdt, så man på den måde kan lære en bedre teknik.

Er dit tandkød allerede blevet skadet, er det bedst at søge tandlæge så hurtigt som muligt. Derudover er det også en god ide at benytte en mild tandpasta, der skåner både tandemaljen og tandkødet. Der findes mange forskellige mærker på markedet fremstillet specielt til folk med tandkødsproblemer.

Du kan få flere gode råd om hvordan du bedst beskytter dit tandkød ved at læse denne artikel fra Politikken eller denne artikel skrevet i samarbejde med Zendium.


Gode råd til brug af tandtråd

Mange mennesker synes at tandtråd er unødvendig hvis de blot børster deres tænder to gange daglig. Undersøgelser viser dog tydeligt, at ligegyldigt hvor grundigt du børster, vil der altid være områder du ikke kan nå med en tandbørste. Dette gælder især mellem tænderne og ved tandkødsranden, og her kan tandtråd hjælpe. Ved at følge de nedenstående forslag får du størst udbytte af at bruge tandtråd:

tandtraad– Start med omkring 40-45 centimeter tandtråd viklet rundt om dine pegefingre, med ca. 3 til 5 centimer imellem.

– Hold tandtråden udspændt mellem din pegefinger og din tommelfinger og før den forsigtig ind mellem dine tænder.

– Prøv forsigtigt at komme ind under tandkødsranden, men sørg for ikke at beskadige tandkødet, da dette kan medføre blottede tandhalse.

– Skift til ren tandtråd når du bevæger dig fra tand til tand.

Der findes mange forskellige slags tandtråde, både med og uden voks og med diverse smage, så prøv dig frem og find den du bedst kan lide.

Du kan få flere gode råd om brug af tandtråd i denne artikel skrevet af Colgate.


Sådan holder du en god mundhygiejne

En række undersøgelser verden over har påvist, at der er sammenhæng mellem mundhygiejne og vores helbred generelt. Blandt andet er det blevet påvist, at der er en sammenhæng mellem tandkødsbetændelse og en lang række alvorlige sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge, luftvejsinfektioner og svangerskabskomplikationer.

En god mundhygiejne er dermed langt vigtigere end man før troede. Vi har alle en masse bakterier i munden mange af dem gavnlige, men også mange skadelige.

Ud over de nævnte sygdomme, kan dårlig mundhygiejne føre til udvikling af tandkødsbetændelse, huller i tænderne samt løse tænder. Derudover kan dårlig mundhygiejne også føre til at man lugter dårligt ud af munden, hvilket kan påvirke både selvtilliden og det sociale liv.

En god mundhygiejne betyder ikke at din mund skal være helt bakteriefri. Tværtimod er der mange gavnlige bakterier i vores mund, vi ikke kan undvære. Det gælder i stedet om at skabe det rigtige miljø i munden, så man undgår de uhensigtsmæssige bakterier. Kosten har her en stor indflydelse, for eksempel kan en kost, der indeholder meget sukker, skabe ubalance i hele kroppen og også munden.

Hvordan er din mundhygiejne?

Er du i tvivl om hvordan din mundhygiejne er, er det altid en god ide at besøge tandlægen. Men der er også nogle ting, du selv kan undersøge.

– Har du plak eller tandsten i munden?
– Hvordan ser dit tandkød ud? Hvis det er mørkerødt er dette et tegn på at noget er galt
– Er dit tandkød ømt eller bløder du når du børster tænder?
– Har du en dårlig smag i munden og dårlig ånde?

Hvis du har et eller flere af disse symptomer, er det et tegn på at den er gal med din mundhygiejne. Måske skal du børste dine tænder bedre, skifte tandpastamærke eller købe en ny tandbørste. Er du i tvivl så kontakt din tandlæge.

Tandbørsten, dit vigtigste redskab

Dit vigtigste redskab er en god tandbørste. Tandbørsten må ikke være for hård og du må prøve dig frem og se, hvorvidt du foretrækker en elektrisk tandbørste eller en almindelig tandbørste.

Børst tænderne to gange dagligt, morgen og aften, i mindst to minutter hver gang. Brug en tandpasta, der indeholder fluor og gerne en bakteriedræbende en af slagsen.

Tandtråd

Tandtråd er vigtigt for at komme ind imellem tænderne for at fjerne plak. Dette gælder især for folk, der har tætsiddende tænder, da en tandbørste ikke kan komme ind i alle mellemrum.

Spis sundt

Vores kost påvirker hele vores krop, også munden, og det er derfor vigtigt at spise sundt for at opnå den rette bakteriebalance. Prøv at spise mindre sukker, masser af grønsager og godt med fibre. Det frarådes også at drikke syreholdige drikke kort inden sengetid, da dette kan skade tandemaljen.

Du kan læse mere om mundhygiejne og de sygdomme, der er forbundet med en dårlig mundhygiejne her. Ønsker du at få flere råd om hvordan du passer bedre på din mund, kan du læse mere i denne artikel.

elektriske tandboerster


Helbred og mundhygiejne 

Helbred og mundhygiejneMundhygiejne handler om så meget mere end blot munden, tænderne og tandkødet. Fordi munden er en primær indgang i kroppen, kan dårlig mundhygiejne have negative konsekvenser for hele kroppen. Tænder, der gør ondt, tandkød, der bløder og en dårlig ånde, er alle indikatorer på en dårlig mundhygiejne.

Bakterier fra munden kan let komme ind i blodbanen og forårsage infektion og inflammation. Det er vigtigt at have en god mundhygiejne samt regelmæssigt at gå til tandlægen for, at din mundhygiejne ikke går udover dit helbred. Her er almindelige og alvorlige helbredsproblemer, en dårlig mundhygiejne kan forårsage:

Kardiovaskulær sygdom

At have dårlig mundhygiejne kan øge risikoen for hjertesygdomme. Hvis tandkødet er betændt på grund af de bakterier, der forårsager periodontal sygdom, kan de samme bakterier faktisk komme ind i blodbanen, hvilket får arterierne til at opbygge plak. Denne hærdning af arterierne hedder aterosklerose og er meget alvorlig. Den kan nemlig føre til blokering af arterierne, hvilket øger sandsynligheden for at få et hjerteanfald.

Demens

En dårlig mundhygiejne kan også påvirke hjernen. Stoffer, der frigives fra et betændt tandkød, kan faktisk dræbe hjerneceller og føre til hukommelsestab. Demens og muligvis endda Alzheimers sygdom kan skyldes tandkødsbetændelse, når bakterierne i munden spredes til nervekanalerne eller kommer ind i blodbanen.

Diabetes

Ikke alene er diabetikere mere modtagelige for infektion, såsom infektion i tandkødet og periodontal sygdom, men periodontal sygdom kan også gøre det sværere at kontrollere diabetes. Det er især vigtigt for diabetikere at tage sig godt af deres mundhygiejne for at forhindre komplikationer. Fordi tyggesygdomme kan føre til højere blodsukkerniveauer, har en person med dårlig mundhygiejne en øget risiko for at udvikle diabetes.

Nyresygdom

Kroniske nyresygdomme er et alvorligt helbredsproblem, der påvirker nyrerne, hjertet, knoglerne og blodtrykket. Infektioner i kroppen såsom periodontal sygdom kan føre til nyresygdomme. Mennesker med tyggesygdomme har generelt svagere immunsystemer og er mere tilbøjelige til at erhverve infektioner. Nyresygdomme kan være dødelige, hvis det fører til nyresvigt eller til en kardiovaskulær sygdom.

Leddegigt

Personer med tyggesygdomme er fire gange mere tilbøjelige til at lide af leddegigt, end personer uden tyggesygdomme. Begge sygdomme kan øge betændelsen i hele kroppen, hvilket gør risikoen for udviklingen af leddegigt meget højere.

Hvis du ønsker at læse mere om mundhygiejne og dit helbred, kan du klikke ind her eller her.


Valg af tandpasta 

Valg af tandpastaAt vælge den rette tandpasta kan være svært, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du skal kigge efter. Hos Tandlægeforeningen giver de gode råd, når det kommer til tandpasta og mundskyllemidler.

Gode råd om tandpasta

Brug fluortandpasta, da dette hæmmer udviklingen af karies

Sørg for at bruge 1 centimeter tandpasta ved hver tandbørstning

Brug ikke tandpasta med triclosan, da det kan være hormonforstyrrende

Undgå tandpasta med Natrium Lauryl Sulfat, hvis du har en sart mund

Gode råd om mundskyllemidler

Brug ikke mundskyllemidler, hvis din mundhygiejne er god

Erstat ikke tandbørstning med mundskyllemidler

Mundskyllemidler med zink kan være gavnlige for dårlig ånde

Mundskyllemidler med klorhexidin kan være gavnlige, hvis du har fået fjernet en tand


Hvor ofte bør jeg gå til tandlægen?

Hvor ofte boer jeg gaa til tandlaegenEr du i tvivl om, hvor meget du skal gå til tandlægen? Så er svaret ifølge Tandlægeforeningen, at det kommer an på dine individuelle behov. Hvor du førhen skulle gå til tandlægen cirka hvert halve år, så skal du i dag gå til tandlægen, når du har behov for det.

Det er derfor en fordel, hvis du aftaler med din tandlæge, hvor ofte du skal komme. Her tager tandlægen hensyn til din risikoprofil (hvor stor risiko er der for, at du udvikler en mundsygdom), din tidligere sygdomshistorie samt, hvordan dine tænder og din mund har det lige nu. Hvis du har en mundsygdom, så skal du naturligvis gå mere til tandlæge, end hvis din mund og dine tænder ikke fejler noget.

Derudover kan det være, at du i enkelte perioder skal besøge tandlægen noget mere. Eksempelvis når du er barn, så går du typisk mere til tandlægen, fordi du taber dine mælketænder og får dine voksentænder. Hvis du har andre former for implantater eller lignende i munden, så kræver det typisk også en hyppigere kontrol fra tandlægen.

Selvfølgelig kan du altid selv vælge at gå mere eller mindre til tandlægen uafhængig af din tandlæges anbefalinger. Det anbefales dog altid, at du følger, hvad din tandlæge siger, da du herved opnår den bedste tand- og mundhygiejne.


Værd at vide om tandbørstning 

Vaerd at vide om tandboerstning

Hvis dine tænder ikke fejler noget, så er en tandbørstning om aftenen samt om morgenen nok til at holde eventuelle tandsygdomme m.m. væk. Dog er tandbørstning ikke bare tandbørstning, da det er en fordel, at du vælger den rette tandbørste samt børster tænder på den mest optimale måde i forhold til dine behov. Tandlægeforeningen forklarer, hvordan du vælger den rette tandbørste samt børster dine tænder.

Vælg den rette tandbørste

Alle personer skal ikke vælge den samme tandbørste, da dette kommer an på ens individuelle behov. Om du skal anvende en almindelig tandbørste eller en elektrisk tandbørste, er derfor afhængig af dine egne behov. Nedenfor kan du finde punkter, der kan hjælpe dig med at finde den rette tandbørste.

– En tandbørste med mange tætsiddende børstehår.
– En blød tandbørste. Det kan skade dit tandkød, hvis tandbørsten er alt for hård.
– Et mindre hoved, så tandbørsten kan nå hen til de bagerste tænder.
– Tandbørsten skal ligge godt i hånden.

Derudover er det vigtigt, at du sørger for at skylle tandbørsten ordentligt for at undgå bakterier. Tandbørsten skal desuden tørre med hovedet opad og skal udskiftes, når tandbørstens hår spreder sig. Som tommelfingerregel er det en fordel at udskifte din tandbørste cirka hver tredje måned.

Sørg for at børste dine tænder grundigt

De fleste har hørt, at man skal børste tænder to gange dagligt i to minutter. Dette er stadig tilfældet. Derudover skal du sørge for at kigge dig i spejlet, når du børster tænder for at sikre dig, at du kommer rundt over det hele. Sørg for at alle tænder bliver børstet og børst helt op til tandkødet, da der også kan sidde bakterier der. Det er vigtigt, at tandpastaens fluor bliver fordelt i hele munden.

Du kan børste tænder på flere måder. Hvis du er i tvivl om, hvordan du børster dine tænder ordentligt, så er det en god idé at spørge din tandlæge. Det er vigtigt, at du sørger for at børste dine tænder roligt, samt at du laver en form for system, så alle tandflader og tænder bliver børstet. Husk på, at du ikke skal børste alt for hårdt, da dette i sidste ende kan skade dine tænder og dit tandkød. Når du er færdig med at børste tænder, skal du spytte tandpastaen ud. Du behøver ikke at skylle munden, men hvis du ønsker at skylle munden, skal det være med blot en smule vand.


Sådan bekæmper du dårlig ånde

Saadan bekaemper du daarlig aandeDet kan være meget ubehageligt at døje med dårlig ånde. Men der er rent faktisk flere ting, som du kan gøre, når det kommer til at bekæmpe dårlig ånde. I dette afsnit kan du derfor læse lidt mere om, hvorfor du får dårlig ånde samt, hvad du kan gøre ved det.

Derfor får du dårlig ånde

Der er flere grunde til, hvorfor du eventuelt døjer med dårlig ånde. Disse grunde kan eksempelvis være:

Mundhygiejnen er dårlig

I de fleste tilfælde skyldes dårlig ånde, at mundhygiejnen ikke er særlig god. Dette kan for eksempel være på grund af manglende tandbørstning. Når du ikke børster tænder, så vil bakterierne ofte sætte sig på tandkødet, i tændernes dybe huller m.m., hvilket kan forårsage en dårlig lugt.

Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse kan også være en faktor, der fører til dårlig ånde. Derfor er det en god idé at sørge for at få en tandrensning regelmæssigt.

Sygdomme

Sygdomme i munden og svælget kan føre til dårlig ånde, men helt almindelige sygdomme kan faktisk også være synderen. Eksempelvis kan diabetes føre til en dårlig lugt i munden, hvis dit blodsukker bliver for højt. Hvis du tilmed lider af en nyresygdom, så kan der ende med at komme en lugt af urin fra munden.

Sygdomme i luftvejene samt sygdomme i mavetarmkanalen er også sygdomme, der kan ende med, at din ånde begynder at lugte.

Madvarer og spisevaner

De fleste af os har prøvet at spise mad, der er kendt for at give dårlig ånde. Her er der eksempelvis tale om hvidløg, der er en stor synder. Endvidere kan dine spisevaner også føre til dårlig ånde. Jo længere tid siden det er, at du har spist, jo større er risikoen for, at du får dårlig ånde. Dette er på grund af, at der ikke dannes lige så meget spyt, hvorfor der vil komme flere bakterier i munden.

Hvad kan jeg gøre ved dårlig ånde?  

Hvad kan jeg goere ved daarlig aandeHvis du oplever, at du har dårlig ånde, så er der flere ting du kan gøre. Du kan eksempelvis gøre følgende:

– Sørg for at have en god mundhygiejne ved at børste tænder
– Brug tandtråd og tandstikkere, hvis det er nødvendigt
– Sørg for at holde din tunge ren ved at børste den med en tandbørste eller rense den med en tungeskraber
– Tyg sukkerfrit tyggegummi
– Anvend mundskyllemidler (ikke alt for ofte)

Dog er det altid bedre at finde roden af problemet i stedet for blot at gøre brug af eksempelvis tyggegummi og mundskyllemiddel. Hvis du ikke ved, hvad problemer er, så sørg for at gå til tandlægen.

Ønsker du at finde flere gode råd om bekæmpelsen af dårlig ånde, så kan du klikke ind her.


Dette bør du overveje, når du køber en elektrisk tandbørste

Den store tandbørste-producent Oral-B forklarer, at man i dag har mange valgmuligheder, når det kommer til valg af tandbørste.

De forklarer, at tandlæger over hele verden efterhånden har fået fortalt befolkningen, at en elektrisk tandbørste grundlæggende er mere effektiv end en manuel, men når det kommer til elektriske tandbørster, så finder der mange varianter til både høje og lave priser, som kommer med forskellige funktioner.

Oral-B og Wupti.com fortæller her, hvad man som forbruger især bør overveje, når man skal købe en ny elektrisk tandbørste:

BørstehovedetBørstehovedet

Elektriske tandbørster kan have forskellige typer af børstehoveder – nogle er roterende, mens andre er oscillerende (bevæger sig fra side til side). Nogle børstehoveder kan også pulsere og bevæge sig ind og ud mellem tænderne.

Funktioner/indstillinger

Nogle elektriske tandbørster er simple og har kun én indstilling. Andre har mange flere, således at man også kan vælge for eksempel en sensitiv tandbørstning, en dybde-rengøring eller en funktion, der er ”hvidgørende”, hvilket betyder, at den polerer bedre og efterlader tænderne hvidere.

Timer

Mange elektriske tandbørster kommer med en timer, der fortæller, når de anbefalede 2 minutter et gået. Nogle fortæller også, når det er tid til at skifte sektion og børste videre i andre dele af munden.

Sensor

En del elektriske tandbørster har også en tryksensor, som aktiveres, hvis man børster for hårdt på tænder og tandkød.

AppApp

De mest teknologiske elektriske tandbørster kan også kommunikere med telefonen via Bluetooth og en app, som kan downloades til telefonen. Her kan man se historik samt få feedback omkring sine børstevaner og -rutiner, således at ens tandbørstning kan blive så optimal som muligt.

Pris

Der er stor forskel på priserne på elektriske tandbørster. Mange af de billige modeller har ikke så mange funktioner, men til gengæld kan de stadig sagtens have gode rengøringsevner.

Særlige modeller til børn

Der findes elektriske tandbørster, som er specialdesignede til børnene, og disse modellers ydre bærer præg af dette. Ofte er de elektriske tandbørster til børn fyldt med motiver fra kendte tegneserier og tegnefilm, og deres børstehoveder er ofte mindre og blødere end dem til voksne – men stadig effektive.


Kan børn tage skade af at bruge en elektrisk tandbørste?

Kan børn tage skade af at bruge en elektrisk tandbørste?Selv om der findes elektriske tandbørster, som er specialdesignede til børn, er mange forældre nervøse ved ideen om at benytte en elektrisk model til børnenes små tænder og sarte tandkød.

Den norske avis Dinside.no har undersøgt sagen og talt med en ekspert inden for tandplejning, og eksperten forklarer, at der ingen fare på færde er.

Sjovere tandbørstning

Eksperten fortæller derimod, at en elektrisk tandbørste kan give barnet en sjovere oplevelse end med en manuel model, hvor barnet ikke vil åbne munden, og med lidt kreativitet så vil tandbørstningen ofte gå lettere.

Forældrene har ansvaret

Eksperten understreger dog, at en elektrisk tandbørste ikke må anses som en genvej, så forældrene ikke behøver at tænke på tandbørstningen, for det er stadig dem, der har ansvaret og dem, der styrer børsten. Børn indtil omkring 10 år bør ikke få til opgave selv at stå for tandbørstningen – ej heller hvis de har en elektrisk tandbørste.

Som barnet bliver ældre, så kan forældrene begynde selv at lade børnene børste og så kontrollere tænderne bagefter og holde øje med selve børste-processen.

Eksperten anbefaler, at børnene får børstet tænderne 2 gange dagligt, og at man altid anvender tandpasta med flour, idet flour styrker tænderne og modvirker huller. Derfor er det også vigtigt, at al plakken bliver børstet væk – også det, der gemmer sig ved tandkødet og mellem tænderne.


Sådan testes elektriske tandbørster

testDet store britiske testmagasin Which.co.uk foretager en lang række af tests af forbrugerprodukter. Her har de britiske eksperter testet elektriske tandbørster, og herunder forklarer de, hvad de specielt lægger vægt på i deres bedømmelse:

Rengøringsevner

De elektriske tandbørsters evner til at gøre tænderne rene er det vigtigste parameter for eksperterne fra Which.co.uk. Hver tandbørste skal igennem 200 tandbørstninger, hvor niveauet af plak måles før og efter.

Batteri

Hver tandbørste bliver testet for, hvor mange tandbørstninger á 2 minutter, den kan klare på én opladning. For at kunne få det mest nøjagtige resultat for, hvad forbrugerne kan regne med, så gik der i Which.co.uk’s test 12 timer mellem hver børstning – det svarer nogenlunde til, når man børster 2 gange om dagen.

Opladning af batteri

Der måles for, hvor lang tid det tager at lade batteriet helt op. Which.co.uk forklarer, at her findes store forskelle, for nogle modeller lader fuldt op på mindre end 10 timer, hvor andre tager flere dage.

Brugervenlighed

Det vurderes, hvor komfortabel hver tandbørste er at anvende, holde på og børste med. Der testes også for, hvor let det er at skifte børstehoved.

Støj

Endelig tester eksperterne for støjniveauet.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Oral-B Genius 9000

✅ Anbefalet af M3
✅ 5 stjerner hos expertreviews.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos altomdata.dk
✅ 8 ud af 10 stjerner hos tek.no

Oral-B Genius 9000

.
Denne elektriske tandbørste fra Oral-B scorer høje karakterer i alle de tests vi har gennemgået og roses især for sin effektive fjernelse af plak og polering af tænderne. Ifølge testpersonerne i de forskellige tests, var der synlige resultater efter 14 dages brug og et besøg hos tandlægen beviste også, at det er en effektiv tandbørste.

Kan forbindes til en app, der holder øje med din tandbørstning

Det, der adskiller Oral-B Genius 9000 mest fra andre elektriske tandbørster er, at den kan tilsluttes til en app på din telefon, der registrerer om du børster tænderne længe nok samt om du gør det rigtigt.

Oral-B Genius 9000 mobil appI test klarer appen til Oral-B Genius 9000 sig relativt godt. Flere testpersoner påpegede, at appen var sjovt indspark og at det mindede dem om at børste tænderne de anbefalede 2 minutter. Ulempen ved at tilslutte sin el-tandbørste til en app er, at man er nødt til at tage sin telefon med ud på badeværelset og bruge tid på at findeprogrammet frem. Konklusionen blandt de forskellige tests var, at det var en god ide at bruge appen i starten til at få en god tandbørstningsrutine og derefter kun bruge den en gang imellem for at sikre, at man gjorde det hele rigtigt. Der medfølger en sugekop du kan bruge til at sætte telefonen på spejlet med, men vær opmærksom på, at sugekoppen har en tendens til at glide efter nogen tid.

Tandbørsten, der brummer og lyser

Oral-B Genius 9000 er udstyret med hele 7 forskellige indstillinger: Pro Clean, dybderengøring, daglig rengøring, tandkødspleje, sensitive tænder, polerende og endda et tungerengørings-program. Ud over dette, så er tandbørsten indstillet til at brumme og lyse hver gang du har børstet i 30 sekunder for at mindre dig om, at du skal flytte tandbørsten til næste område. Børster du tænderne for hårdt, lyser den også op og brummer, så du ved at du skal regulere trykket en smule.

Farverig LED-ring, så du kan personliggøre din elektriske tandbørste

Oral-B Genius 9000 har udover de allerede nævnte finesser, en LED-ring, hvor du kan vælge mellem 12 farver, så du dermed kan ændre farve på tandbørsten. Ud over dette medfølger der et rejseetui, hvor der også er plads til telefonen, en holder til opbevaring af fire børstehoveder, en mobilholder til spejlet med sugekop, der kan bruges, når du benytter dig af den førnævnte app og selvfølgelig en oplader. I dagligdagen står børsten lodret i opladeren, der i øvrigt benytter induktionsopladning.

Batteri, der holder til 12 dage

Oral-B Genius 9000 har en batterit id på omkring 12 dage, ved to daglige tandbørstninger på to minutter hver. Ud over det, så er tandbørsten væsentligt lettere end tidligere modeller, så man ikke bliver træt i armen under brug.

Fordele

 • Fantastisk rensning af tænderne
 • Indeholder mange forskellige indstillinger
 • Stort udvalg af børstehoveder.
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Trackingen via appen er ikke speciel effektiv.

Her kan du se en præsentationsvideo produceret af Oral-B: 


FAQ

🤩 Hvilke elektriske tandbørster er de bedste på markedet?

Hvilke elektriske tandbørster, der er de bedste på markedet, afhænger selvfølgelig delvist af, hvorvidt de enkelte modeller lever op til dine personlige præferencer og behov. Dog er tre bud på nogle super gode elektriske tandbørster henholdsvis GETTONY, Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 og Oral B iO Series 8S.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en elektrisk tandbørste?

Når du skal købe dig en elektrisk tandbørste, så er der en række faktorer, som der er gode lige at være opmærksom på. For eksempel bør du tage stilling til, hvorvidt du ønsker, at din tandbørste skal indeholde forskellige funktioner og programmer, såvel som hvor lang batterilevetiden skal være.

👍 Anbefaler tandlæger, at jeg bruger elektriske tandbørster?

Ja, tandlæger anbefaler faktisk både elektriske og manuelle tandbørster. Dog har de elektriske tandbørster den fordel, at de kan gøre det nemmere for dig at rense dine tænder ordentligt, hvormed du bedre kan beskytte dine tænder. Dermed kan det være en stor fordel at skifte til en elektrisk tandbørste.

🤔 Er det pengene værd at købe en elektrisk tandbørste?

Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe en elektrisk tandbørste. En elektrisk tandbørste kan gøre tandbørstningen meget nemmere og mere effektiv for dig, hvormed du lettere kan beskytte dine tænder imod plak og bakterier. Dermed kan der være store fordele ved at skifte til en elektrisk tandbørste.


Elektrisk tandbørste test – disse kilder har vi anvendt: 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Testen fra Forbrugerrådet Tænk gennemgår 7 forskellige tandbørster i forskellige prisklasser. Der er fokus på hvor effektivt plak fjernes, hvor holdbare el-tandbørsterne er og hvor brugervenlige de er. Derudover bliver der også kigget på hvor længe batteriet holder, designet samt tilbehør. Du kan læse testen ved at klikke her. Du bør dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement.

Tu.no 🇳🇴
Tu.no er et norsk ugeblad, der beskæftiger sig med teknologi og opfindelser. Ugebladet har testet de tre førende elektriske tandbørster på markedet. Du kan læse mere om testen ved at klikke her.

Tek.no 🇳🇴
Tek.no er en hjemmeside for forbrugerteknologi, der udfører tests af diverse husholdningsapparater. Tek.no testede 5 forskellige elektriske tandbørster. Du kan se testen ved at klikke på her.

Aftonbladet 🇸🇪
Aftonbladet er en af Sveriges største aviser. De har i deres test af elektriske tandbørster gennemgået 6 af de førende tandbørster og bedømt dem ud fra en lang række punkter. Du kan læse testen her. Vær opmærksom på, at det kræver abonnement at få adgang til hele testen.

Mobilsiden.dk 🇩🇰
Mobilsiden.dk har skrevet en lang artikel om to af Oral-Bs førende el-tandbørster, Oral-B Genius 8000 og 9000. Du kan læse artiklen om tandbørsterne ved at klikke her.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Dette er en tysk forbrugerorganisation, der svarer til det danske Tænk. De har lavet en test over en lang række tandbørster, som du kan læse ved at klikke på linket her. Det kræver dog abonnement at få adgang til hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en test af 6 elektriske tandbørster og vurderet dem på en lang række kriterier. Du kan læse testen ved at klikke her, men det kræver et abonnement at få fuld adgang.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧
Techadvisor.co.uk er en britisk teknologi-webside, som har fokus på at rådgive forbrugerne inden for den teknologiske verden. Hovedfokus ligger på computer-verdenen, men Techadvisor.co.uk skriver også generelt om nyheder inden for branchen, plus der laves også tests og guides, så forbrugerne kan blive klogere. Her har Techadvisor.co.uk testet modellen Oral-B Pro 2000.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse artiklen her.

Telegraph.co.uk 🇬🇧
The Telegraph er en af de traditionsrige, britiske aviser. Avisen så dagens lys i 1855 og udkommer stadig dagligt på tryk samtidig med, at avisen også har et stort onlineliv. Avisen skriver primært om nyheder fra ind- og udland, men også om sport, underholdning, kultur og livsstil. Her har avisen foretaget en test for at finde frem til de bedste elektriske tandbørster på markedet. Modellen Oral-B Pro 2000 er inkluderet i denne test.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologimagasin, der har fokus forskellige emner inden for teknologi – for eksempel både nyheder, anmeldelser, guides og diverse artikler. Det er især de elektroniske forbrugerprodukter, som har fokus hos T3.com, såsom telefoner, computere, lyd, spil og fitness, men andre forbrugerprodukter får også plads hos T3.com. Her har T3.com foretaget en test af 8 forskellige elektriske tandbørster, hvor modellen Oral-B Pro 7000 er inkluderet.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse hele artiklen hos T3 her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det den elektriske tandbørste Oral-B Pro 2000. Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse mere her.

Which.co.uk har også testet Philips Sonicare Protective Clean 4300 – du kan læse hele anmeldelsen her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Electricteeth.co.uk 🇬🇧
Electricteeth.co.uk er et britisk magasin, der tester elektriske tandbørster. Her gælder det en test af Philips Sonicare Protective Clean 4300, som kan læses i fuld længde hos Electricteeth.co.uk.

M3 🇸🇪
M3 er et svensk teknologimagasin med fokus på teknologiske forbrugerprodukter og den teknologiske udvikling. M3 foretager derfor også tests af diverse produkter, og her gælder det en test af Oral B Genius 10000N. Læs hele testen hos M3.

Toothbrushadvisor.co.uk 🇬🇧
Toothbrushadvisor.co.uk er et britisk magasin, der beskæftiger sig med tandbørster. Magasinet giver gode råd til tandbørstning samt foretager tests af forskellige tandbørster. Her er der tale om en test af modellen Philips Sonicare Protective Clean 4300. Læs testen i sin helhed hos Toothbrushadvisor.co.uk.

Denne side er anmeldt af: Asger A. Koch Rating 5/5