De 10 bedste måltider til en mikrobølgeovn

Mikrobølgeovne har revolutioneret den måde, vi i dag laver mad på, og gør det muligt at tilberede lækre måltider på ingen tid. Uanset om du har travlt, er studerende eller bare leder efter et praktisk måltid, så vil vores 10 opskrifter til mikroovnen spare dig masser af tid – uden at du skal gå på kompromis med smagen. Lad os dykke ned i opskrifterne, som helt sikkert vil imponere dine smagsløs.
1. Laks med citron og hvidløg
Ingredienser:
- 2 laksefileter
- 1 citron, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, hakket
- Salt og peber efter smag
Instruktioner:
- Læg laksefileterne i et fad, som må bruges i en mikroovn, og krydr med salt og peber.
- Drys hakket hvidløg jævnt over fileterne, og læg citronskiverne ovenpå.
- Dæk fadet med et låg, som er sikkert at bruge i en mikroovn, eller plastfolie, så der er en lille åbning.
- Sæt mikroovnen på høj varme i 3-4 minutter, eller indtil laksen er gennemstegt og let kan flækkes med en gaffel.
- Lad den hvile et øjeblik før servering. Server med dampede grøntsager eller en salat som tilbehør for et komplet måltid.
2. Mexicansk quinoa-skål
Ingredienser:
- 1/2 kop quinoa
- 1 kop grøntsagsbouillon
- 1/2 kop sorte bønner, drænede og skyllede
- 1/2 kop majskerner
- 1/2 kop tomater i tern
- 1/4 kop rødløg i tern
- 1/4 kop hakket koriander
- 1 teskefuld spidskommen
- Salt og peber efter smag
- Valgfrit tilbehør: avocado, strimlet ost, salsa
Instruktioner:
- Skyl quinoaen under koldt vand, og lad den dryppe af.
- Bland quinoa og grøntsagsbouillon i en skål, der kan tåle at være i en mikroovn.
- Dæk skålen med et sikkert låg eller plastfolie, så der er en lille åbning.
- Sæt mikroovnen på højeste blus i 5 minutter, tag den ud, og rør rundt.
- Sæt skålen tilbage i mikroovnen, og kog i yderligere 4-5 minutter, indtil quinoaen er mør, og væsken er absorberet.
- Når quinoaen er færdigkogt, skal du puste den op med en gaffel og lade den køle lidt af.
- I en separat skål blandes sorte bønner, majs, tomater, rødløg, koriander, limesaft, spidskommen, salt og peber.
- Tilsæt den kogte quinoa til skålen, og vend forsigtigt rundt.
- Sæt blandingen i mikroovnen i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.
- Server den mexicanske quinoaskål med valgfri topping som avocado, revet ost og salsa for at give den ekstra smag.
3. Osteagtig gryderet med broccoli og kylling
Ingredienser:
- 2 kopper broccolibuketter
- 1 kop kogt kyllingebryst, skåret i tern
- 1 kop strimlet cheddarost
- 1/2 kop mælk
- 1/4 kop mel til alle formål
- 1/4 kop brødkrummer
- 2 spiseskefulde smør
- 1/2 teskefuld hvidløgspulver
- Salt og peber efter smag
Instruktioner:
- Damp broccolibuketterne i en sikker skål med en lille smule vand, indtil de er møre. Lad dem dryppe af, og sæt dem til side.
- Smelt smørret i en anden skål, der kan tåle at komme i en mikroovn. Rør mel, hvidløgspulver, salt og peber i for at lave en roux.
- Pisk gradvist mælken i til en glat sauce. Varm i mikrovnen i 1-2 minutter under omrøring hvert 30. sekund, indtil saucen tykner.
- Tilsæt den strimlede cheddarost til saucen, og rør, til den er smeltet.
- Rør kyllingen i tern og den dampede broccoli i.
- Bland brødkrummer med lidt smeltet smør i en separat skål, der også kan tåle mikroovn.
- Fordel raspblandingen jævnt over kyllinge- og broccoliblandingen.
- Sæt mikrovnen på høj varme i 5-6 minutter, eller indtil gryden er gennemvarm, og raspen er gylden og sprød.
- Lad den køle af i et par minutter før servering. Denne osteagtige gryderet med broccoli og kylling er et mættende og nærende måltid i sig selv.
4. Fyldte peberfrugter med spinat og feta
Ingredienser:
- 2 peberfrugter
- 1 kop frisk spinat, hakket
- 1/2 kop smuldret fetaost
- 1/4 kop rødløg i tern
- 1/4 kop tomater i tern
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamicoeddike
- 1 teskefuld tørret oregano
- Salt og peber efter smag
Instruktioner:
- Skær peberfrugterne i halve, og fjern kerner og membraner.
- Læg de halve peberfrugter med skærefladen opad i en skål, der kan tåle mikroovn.
- I en separat skål blandes spinat, fetaost, rødløg, tomater, olivenolie, balsamico, tørret oregano, salt og peber.
- Fordel spinat- og fetaostblandingen jævnt i hver peberfrugthalvdel.
- Dæk skålen med et sikkert låg eller plastfolie, så der er en lille åbning.
- Sæt mikroovnen på høj varme i 5-7 minutter, eller indtil peberfrugterne er møre, og fyldet er gennemvarmt.
- Tag den ud af mikroovnen, og lad den køle af et øjeblik, før du serverer den. Disse fyldte peberfrugter er et farverigt og smagfuldt vegetarisk måltid.
5. Nudler med thailandske jordnødder
Ingredienser:
- 4 ounces risnudler
- 2 spiseskefulde jordnøddesmør
- 1 spiseskefuld sojasauce
- 1 spiseskefuld limesaft
- 1 spiseskefuld honning eller ahornsirup
- 1 fed hvidløg, hakket
- 1/2 teskefuld revet ingefær
- 1/4 teskefuld rød peberflager (valgfrit)
- 2 grønne løg, hakket
- 1/4 kop hakkede jordnødder (til pynt)
Instruktioner:
- Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken, til de er møre. Lad dem dryppe af, og sæt dem til side.
- Bland jordnøddesmør, sojasauce, limesaft, honning (eller ahornsirup), hakket hvidløg, revet ingefær og rød peberflager (hvis det ønskes) i en skål, der kan tåle mikroovn. Rør godt for at kombinere.
- Put sovseblandingen i mikroovnen i 30 sekunder til 1 minut, eller indtil peanutbutteren er blødgjort.
- Rør de kogte risnudler i saucen, indtil de er godt overtrukket.
- Put nudel blandingen i mikroovnen i 2-3 minutter under omrøring halvvejs, indtil den er gennemvarm.
- Pynt med hakkede grønne løg og hakkede jordnødder for ekstra struktur og smag.
- Server de thailandske jordnøddenudler som et mættende og eksotisk måltid.
6. Middelhavsfyldte courgetter
Ingredienser:
- 2 mellemstore zucchini
- 1/2 kop kogt quinoa
- 1/4 kop smuldret fetaost
- 1/4 kop hakkede sorte oliven
- 1/4 kop tomater i tern
- 2 spiseskefulde hakket frisk basilikum
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 fed hvidløg, hakket
- Salt og peber efter smag
Instruktioner:
- Halvér squashen på langs, og skrab midten ud, så du får hule både.
- Læg courgettehalvdelene med skærefladen opad i en skål, der kan tåle mikroovn.
- I en separat skål blandes kogt quinoa, smuldret fetaost, sorte oliven, tomater i tern, hakket frisk basilikum, olivenolie, hakket hvidløg, salt og peber.
- Fordel quinoablandingen jævnt i hver zucchinibåd.
- Dæk skålen med et mikroovn-sikkert låg eller plastfolie, så der er en lille åbning.
- Lad det varme i 6-8 minutter, eller indtil courgetterne er møre, og fyldet er gennemvarmt.
7. Quesadilla med grillkylling
Ingredienser:
- 2 tortillas af mel
- 1 kop kogt kylling, strimlet
- 1/4 kop BBQ-sauce
- 1/2 kop strimlet cheddarost
- 2 spiseskefulde rødløg i tern
- 2 spiseskefulde hakket frisk koriander
Instruktioner:
- Læg en tortilla på en tallerken, der kan tåle mikroovn.
- Bland den kogte kylling med BBQ-sauce i en skål, indtil den er jævnt dækket.
- Fordel BBQ-kyllingeblandingen jævnt over den ene halvdel af tortillaen.
- Drys strimlet cheddarost, rødløg i tern og frisk koriander over kyllingeblandingen.
- Fold tortillaen på midten, så den dækker fyldet.
- Sæt mikroovnen på højeste effekt i 1-2 minutter, eller indtil osten er smeltet, og quesadillaen er gennemvarm.
- Tag den forsigtigt ud af mikroovnen, og lad den køle af et øjeblik, før du skærer den i stykker. Servér med creme fraiche eller salsa til at dyppe i.
8. Caprese-fyldt kyllingebryst
Ingredienser:
- 2 kyllingebryster
- 1/4 kop soltørrede tomater, hakkede
- 1/4 kop friske basilikumblade, hakkede
- 2 spiseskefulde balsamico-glasur
- 2 spiseskefulde olivenolie
- Salt og peber efter smag
- 2 skiver mozzarellaost
Instruktioner:
- Krydr kyllingebrysterne med salt, peber og olivenolie på begge sider.
- Bland de hakkede soltørrede tomater og friske basilikumblade i en lille skål.
- Skær et snit i hvert kyllingebryst for at skabe en lomme til fyldet.
- Fyld hvert kyllingebryst med blandingen af soltørrede tomater og basilikum.
- Læg en skive mozzarellaost på toppen af hvert kyllingebryst.
- Dryp balsamicoglace over kyllingebrysterne.
- Læg kyllingebrysterne i et fad, der kan tåle mikroovn, og dæk med et sikkert låg eller plastfolie, så der er en lille åbning.
- Sæt mikroovnen på højeste effekt i 6-8 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt, og osten er smeltet.
- Lad kyllingen hvile i et minut, før den serveres. Caprese-fyldte kyllingebryst er en smagfuld og mættende hovedret.
9. Veggie-omelet i et krus
Ingredienser:
- 2 æg
- 2 spiseskefulde mælk
- 2 spiseskefulde peberfrugt i tern
- 2 spiseskefulde tomater i tern
- 2 spiseskefulde champignon i tern
- 2 spiseskefulde ost i strimler
- Salt og peber efter smag
Instruktioner:
- Pisk æggene med mælk, salt og peber i et krus, der kan tåle mikroovn, indtil det er godt blandet.
- Tilsæt peberfrugt i tern, tomater, svampe og revet ost i kruset.
- Rør det hele forsigtigt sammen.
- Sæt kruset i mikroovnen på højeste blus i 1 minut.
- Tag det ud af mikroovnen, og rør forsigtigt rundt.
- Giv det yderligere 1-2 minutter i mikroovnen, indtil æggene er færdigkogte og har sat sig.
- Lad den køle af et øjeblik, før du nyder en hurtig og nærende grøntsagsomelet.
10. Mug Cake med æble og kanel
Ingredienser:
- 4 spiseskefulde mel til alle formål
- 2 spiseskefulde granuleret sukker
- 1/4 teskefuld bagepulver
- 1/4 teskefuld stødt kanel
- 2 spiseskefulde usaltet smør, smeltet
- 2 spiseskefulde mælk
- 1/4 teskefuld vaniljeekstrakt
- 1/4 kop æble i tern
Instruktioner:
- Bland mel til alle formål, sukker, bagepulver og stødt kanel i et krus. Bland det godt sammen.
- Tilsæt smeltet smør, mælk og vaniljeekstrakt til kruset. Rør, indtil dejen er glat og godt blandet.
- Fold æbleternene i, og sørg for, at de er jævnt fordelt i dejen.
- Sæt kruset i mikroovnen på højeste effekt i 1 minut og 30 sekunder til 2 minutter, eller indtil kagen har hævet sig og er færdigbagt i midten. Tilberedningstiden kan variere afhængigt af mikroovnens watt-tal, så hold godt øje med den.
- Tag forsigtigt kruset ud af mikroovnen (det vil være varmt), og lad kagen køle af i et minut, før du nyder den.
- Du kan eventuelt toppe æble-kanel-kagen med et drys flormelis, en klat flødeskum eller en klat karamelsauce for at give den et ekstra strejf af sødme.
Vi synes de her 10 opskrifter til mikroovnen, viser den utrolige alsidighed og bekvemmelighed ved mikroovnmadlavning. Fra saftig laks til smagfulde fyldte grøntsager og fra mættende gryderetter til dejlige mug cakes – det her er opskrifter, som beviser, at du sagtens kan lave lækre og mættende måltider ved hjælp af din mikroovn. Med de rigtige ingredienser og et par minutters tilberedningstid kan du piske imponerende retter sammen, som både er tidsbesparende og fulde af smag.