Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Kenwood køkkenmaskine test-guide: Vores vurdering af de bedste modeller baseret på anmeldelser og eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Kenwood køkkenmaskine test-guide: Vores vurdering af de bedste modeller baseret på anmeldelser og eksperter

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Er du på udkig efter en ny køkkenmaskine? En der kan klare alle opgaverne i køkkenet uden besvær? Du er ikke alene.

Og netop derfor har vi kigget lidt nærmere på Kenwood køkkenmaskiner. Vi har analyseret flere eksterne tests, så du får et overblik over vores bud på de 4 bedste modeller, samt en guide til hvilke køkkenredskaber, du mere kan overveje. Lad os hjælpe dig med at finde den perfekte Kenwood maskine, der passer til dine behov.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste kenwood køkkenmaskiner i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Kenwood Chef XL KVL4100S:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Let at betjene
 • Kraftfuld motor
 • Fungerer godt med brøddej
 • Meget stor skål

Ulemper

 • Højere støjniveau end annonceret

Kenwood Chef XL KVL4100S er blevet testet og anmeldt af det britiske testmagasin Kagoo.co.uk. Eksperter er begejstrede for denne køkkenmaskine, som de henholdsvis kåret som testvinder og tildelte 84 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for maskinens store kapacitet og alsidighed. Til gengæld nævner eksperterne, at Kenwood Chef XL KVL4100S ikke er lige så god til at lave pandekagedej og mayonnaise sammenlignet med andre modeller.

Anmeldelse : Analyse af Kenwood Chef XL KVL4100S

Rummelig køkkenmaskine

Med Kenwood Chef XL KVL4100S får man en rummelig køkkenmaskine med en kapacitet på 6,7 liter. Der er derfor mulighed for at tilberede store portioner på én gang. Når man tilbereder maden i skålen, vil man ikke opleve en masse sprøjt og stænk takket være sprøjteskærmen.

Betjeningen af Kenwood Chef XL KVL4100S er simpel, da modellen betjenes med hjælp fra en stor drejeknap. På drejeknappen kan man justere hastigheden, så man kan gøre brug af den hastighed, der passer bedst til de pågældende ingredienser.

Fremragende køkkenmaskine, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Kenwood Chef XL KVL4100S en ”fremragende køkkenmaskine”, der kan bruges til mange forskellige formål i et køkken. Eksempelvis skriver eksperterne fra Kagoo.co.uk, at denne køkkenmaskine klarer de fleste ”opgaver til perfektion” uanset, hvad man skal lave.

Eksperterne fremhæver ydermere, at den er ”nem at anvende” og ”komme i gang med”, så man ikke behøver at bruge meget tid på dette. Samtidigt hæfter de sig ved, at Kenwood Chef XL KVL4100S ikke larmer meget under brug, hvilket altid er et plus.

Selvom eksperterne generelt er glade for Kenwood Chef XL KVL4100S, nævner de kort, at modellen er forholdsvis dyr.

Alsidig køkkenmaskine

Kenwood Chef XL KVL4100S er en alsidig køkkenmaskine, der kan anvendes til både de bløde og de mere krævende ingredienser takket være motoren på 1200 Watt. Herved er der mulighed for at benytte sig af maskinen, hvis man eksempelvis ønsker at lave en mere tung dej til brød.

Vælger man at investere i denne køkkenmaskine, medfølger der både en K-spade, en dejkrog samt et piskeris. Det er derfor muligt at bruge modellen til alt lige fra at piske til at mose, mikse, ælte, røre og blande. Har man brug for mere tilbehør, kan man tilkøbe ekstra.

Sidst men ikke mindst er Kenwood Chef XL KVL4100S forsynet med en trinløs elektronisk hastighedskontrol. På den måde har man fuld kontrol over hastigheden under tilberedningen.

Dagens bedste priser og tilbud på Kenwood KMX750:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Flot og stilfuld model
 • Stærk model på 1000 watt
 • God skålkapacitet på 5 liter
 • Kan både piske, ælte, blande og mikse sammen
 •  Højt sikkerhedsniveau 

Ulemper

 • Ret tung
 • Svært at vedhæfte stænkskærm
 • Ikke god til smørcreme

Kenwood KMX750 modellen er blevet testet af 2 forskellige ekspertkilder, som omfatter det britiske testmagasin Which.co.uk og British Good Housekeeping Institute.

Alle 2 ekspertkilder er meget begejstrede for denne model fra Kenwood, og det betyder, at modellen får rigtig gode karakterer og omtaler fra eksperterne.

Anmeldelse : Analyse af Kenwood KMX750

Stilfuld og stærk maskine

Kenwood KMX750 hører til de køkkenmaskiner, som både er meget kraftfulde og samtidig vil se godt ud på køkkenbordet. Denne model kommer i forskellige farver som for eksempel sort, hvid og rød, og den har et strømlinet og glat design uden elementer, der bryder designet.

Her er med Kenwood KMX750 også tale om en stærk køkkenmaskine med mange kræfter, for modellen kommer med en effekt på 1000 watt, hvilket er en del. Det betyder, at modellen vil være i stand til at ælte selv de tungere brøddeje sammen.

Dette er også en rummelig model, for den medfølgende skål, der er fremstillet i rustfrit stål, har en kapacitet på 5 liter.

Til mange opgaver

Denne maskine med forskellige værktøjer, som man kan benytte til at udføre forskellige opgaver. Her er derfor tale om både et piskeris, en K-spade og en dejkrog. Piskeriset kan benyttes til for eksempel at piske flødeskum eller æggehvider, K-spaden til at blande og mikse og dejkrogen til at ælte tungere deje sammen.

Modellen er udstyret med en hastighedskontrol med 6 niveauer, hvor man jævnt kan øge hastigheden, så der ikke opstår sprøjt og spild. Kenwood KMX750 er også skabt til at være en meget sikker køkkenmaskine, og derfor stopper modellen med at arbejde, hvis hovedet på modellen løftes.

En af de bedste modeller på markedet, ifølge eksperterne

Det britiske testmagasin Which.co.uk kalder Kenwood KMX750 for en af de bedste modeller, der findes, og først og fremmest synes de, at modellen er utrolig flot i sin retro-stil.

Også ydeevnerne modtager stor ros, for ifølge Which.co.uk er modellen god til alle de stillede opgaver – og så larmer den heller ikke så meget i brug. Which.co.uk er så begejstrede for modellen, at de ikke mener, at Kenwood KMX750 har nogen større fejl.

Også det britiske Good Housekeeping Institute er begejstrede for maskinen. De kommenterer blandt andet, at modellen klarer alle de stillede opgaver rigtig godt, og så mener de, at modellen både er flot, stærk og stabil.

Good Housekeeping Institute fremhæver desuden, at Kenwood KMX750 er en meget brugervenlig køkkenmaskine, for det er let at skifte mellem værktøjerne. De britiske eksperter synes dog også, at prisen er noget til den dyre side. Og så er modellen bedst til lidt større portioner – for eksempel har den svært ved kun at piske et enkelt æg.

Andre testvindere

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Kenwood-køkkenmaskiner, som har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests.

Udover disse topscorere fra Kenwood findes der også mange andre gode køkkenmaskiner på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre køkkenmaskiner, der også har fået ros af eksperterne.

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid 5K45SS Classic:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Ikonisk og smukt design
 • Effektiv
 • God og stor kapacitet

Ulemper

 • Nogle "kompatible" vedhæftede filer er ikke så kompatible

Modellen KitchenAid 5K45SS Classic er blevet testet af det britiske Good Housekeeping Institute, som har udført en solotest af modellen. De er begejstrede for denne maskine, og den får høje karakterer.

Anmeldelse : Analyse af KitchenAid 5K45SS Classic

Flot vintage-køkkenmaskine

Denne model Classic kommer i et flot og retro-agtigt design, som man kender fra KitchenAid og ligner en opgraderet version af et køkkenredskab fra 1950’erne i USA. Designet er strømlinet og glat og især et plus, hvis man kan lide vintage-stilen.

Denne maskine er udstyret med et unikt bevægelses-system, idet denne model har planetariske bevægelser – det betyder, at det er skålen, der står stille under arbejdet, mens værktøjet bevæger sig i forskellige retninger.

Det gør også, at der ikke er lige så stort et behov for mange watt for at kunne udføre selv tunge opgaver, og KitchenAid 5K45SS Classic kommer da også ”kun” med 275 watt, hvilket er meget mindre end Kenwood-modellerne.

10 hastigheder

KitchenAid 5K45SS Classic er udstyret med forskellige værktøjer, så modellens alsidighed øges – her er tale om en dejkrog, et almindeligt piskeris og et fladt piskeris. Det vil gøre modellen i stand til både at ælte, mikse, blande og piske – plus man kan købe ekstraværktøj til modellen, hvis man ønsker flere anvendelsesmuligheder.

KitchenAid 5K45SS Classic er udstyret med yderligere 10 forskellige hastigheder, som hver især passer til de forskellige typer af opgaver.

Flot og velfungerende model, ifølge eksperterne

Good Housekeeping Institute giver KitchenAid 5K45SS Classic 86 point ud af 100 og er dermed meget begejstrede for modellen. De forklarer, at KitchenAid 5K45SS Classic er en rigtig flot køkkenmaskine, som virkelig vil pynte på køkkenbordet, og så er den meget velfungerende i brug.

Modellen klarede alle de stillede opgaver rigtig godt, og især på områderne æltning og blanding udmærker modellen sig.

Dog er der forbedringer at hente, når det kommer til at piske æggehvider, for her er det svært for modellen at nå bunden af skålen. Den modtager desuden også ros for en høj brugervenlighed.

Dagens bedste priser og tilbud på Kenwood KMX760BC Røremaskine:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • God bedømmelse
 • Variabel hastighedsfunktion
 • Innovativt stænklåg
 • 6 forskellige hastigheder
 • Multifunktionel

Kenwood kMix KMX760BC kan blive din personlige hjælp i køkkenet. Med denne model kan du trygt begive dig ud i nye opskrifter. Maskinen evner det hele med det rette valg af tilbehør, uanset om du vil røre, ælte eller mose ingredienserne.

Takket være variabel hastighedsfunktion bliver dine ingredienser blandet optimalt. Maskinen har 6 forskellige hastigheder. Tilpas tempoet til de valgte ingredienser. Med en motoreffekt på 1000 watt, kan røremaskinen med lethed håndtere selv en kraftig dej.

KMX760BC er en multidimensionsmixer med hjælpemidler som piskeris, dejkrog og dejpisker.

Anmeldelse : Analyse af Kenwood KMX760BC

Kompakt og innovativt design

KMX760BC er ikke bare effektiv i brug, men er også flot at have stående i køkkenet. Den har et kompakt design med metallisk finish, som udstråler kvalitet og godt håndværk. Maskinen har praktisk ledningsopbevaring.

Skålen kan rumme 5 liter og har ergonomisk håndtag. Den er let at rengøre, og som bonus tåler den opvaskemaskine. Det samme gør maskinens forskellige andre dele.

For optimal sikkerhed stopper maskinen automatisk ved løft af låget. Stænkbeskyttelse sikrer, at ingredienserne forbliver i skålen under brug. Stænklåget har et stort indføringsrør, så du hurtigt og bekvemt kan tilføje ingredienser, mens maskinen arbejder.

Kenwood KMX760BC vs. markedet

Kenwood kMix KMX760BC får en høj bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner af eksperter ved Trusted Reviews og HonestJohn.co.uk. Som fordele ved produktet fremhæver Trusted Reviews: robust konstruktion, fantastisk præstation og alle dele tåler opvaskemaskine. HonestJohn.co.uk giver produktet stjerner inden for forskellige områder:

 • Pris: 4/5
 • Funktioner: 4/5
 • Værdi: 4,5/5
 • Funktionalitet: 4,5/5
 • Design: 4,5/5

Også forbrugerne giver modellen en flot bedømmelse. KMX760BC får henholdsvis 4,7 og 4,9 ud af 5 stjerner af forbrugere hos PriceRunner og John Lewis. Hos John Lewis giver kunderne produktet mærkaterne ”Fremragende kvalitet” og ”Fremragende værdi”. Forbrugerne udviser tilfredshed med modellens brugervenlighed, ydeevne, design og alsidighed.

En kunde hos John Lewis skriver for eksempel: ”Elsker min nye KMix. Meget nem at bruge, flot og stille med fremragende resultater”. En anden tilfreds forbruger skriver: ”Denne metalliske Kenwood røremaskine er robust. Dens tilbehør føles solidt, holdbart og af høj kvalitet. Jeg er sikker på, at den holder i mange år frem”. En tredje kunde oplever skriver: ”Jeg er så tilfreds med røremaskinen. Fantastisk surdej og kager. Skålen i rustfrit stål er let at rengøre”.

 

Test og anmeldelser af kenwood køkkenmaskiner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Daily Mail

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896, som udkommer hver dag, og den er Storbritanniens næstmest solgte. Der skrives både om nyheder, sport og underholdning, men også forbrugerstof har en plads. Her testes to køkkenmaskiner, som begge har været brugt i det kendte bage-program The Great British Bake Off for at finde frem til den bedste maskine. Læs mere her.

Dinside.no

Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet en enkelt Kenwood-model alene og givet den en bedømmelse fra 1-6 stjerner. Læs mere her.

Goodhousekeeping.co.uk

Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af køkkenmaskiner, men sitet har løbende testet et udvalg af køkkenmaskiner. Her får maskinerne så karakterer på en skala op til 100 for at afgøre, hvor gode de er. Læs mere her.

Ønsker du at læse mere om testen af Kenwood KMX750, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af KitchenAid 5K45SS Classic, kan du klikke på dette link.

Expressen

Expressen er en svensk avis, der udkommer hver aften. Den har over 1 million læsere hver dag og skriver både om nyheder, sport og underholdning. Avisen har også et stort nyhedssite, hvor indholdet er blandet. I denne test af køkkenmaskiner er der testet 5 køkkenmaskiner på forskellige parametre som for eksempel æltning, piskning, brugervenlighed, anvendelighed og holdbarhed. Læs mere her.

Independent

Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof har også en plads i avisen. I denne test har avisen testet 10 køkkenmaskiner. Læs mere her.

Politiken

Politiken er grundlagt i 1884 og er i dag stadig en af Danmarks førende aviser. Danske Politiken bringer her en test udført af en levnedsmiddelstekniker, som har gennemprøvet 8 forskellige køkkenmaskiner til avisens tillæg Lørdagsliv. Læs mere her, men adgang til hele testen kræver dog abonnement.

The Telegraph

Den traditionelle britiske avis blev grundlagt i 1855 og udkommer i fysisk form dagligt. The Telegraph har også et stort tilknyttet online-univers. Stort set alle verdens emner har plads i avisen eller på sitet fra nyheder, sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og business. Her er tale om en test, hvor avisen har sat sig for at finde ud af, om KitchenAid er den bedste køkkenmaskine. Læs mere her.

Trustedreviews.com

Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt køkkenmaskine blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.

TV2 Norge

Norges største kommercielle tv-kanal. Kanalen fokuserer både på nyheder, underholdning, sport og livsstil. Her har TV2 Norge testet og sammenlignet 5 forskellige køkkenmaskiner fra forskellige mærker, hvor både billige og dyre modeller er med. Læs mere her.

Gastromand.dk

Dansk magasin med fokus på gastronomi, opskrifter, restauranter, kogebøger, gear og køkkengrej set med mænds øjne. Her er der tale om en enkel men grundig test af én køkkenmaskine, nemlig modellen Kenwood KCC9060S Cooking Chef. Du kan læse hele artiklen her. 

Tek.no

Norges største onlineside for forbrugerteknologi med mere end 900.000 læsere om ugen. Her findes både nyheder, artikler, guides og tests. Her er der tale om en tests af ni forskellige køkkenmaskiner, hvor modellerne Kenwood KVL8320s og Electrolux EKM6000 er inkluderet. Læs mere her.

Digitalreviews.net

Testmagasinet Digitalreviews.net beskæftiger sig med nyheder og ekspertvurderinger inden for den digitale verden. De vurderer forskellige forbrugerprodukter, hvor de her har testet og anmeldt Kenwood Cooking Chef KCC9040S, som de har kåret som ”Editors Choice”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Alternative tests og artikler

Fandt du ikke din ønskede Kenwood røremaskinemodel i denne artikel, kan du med fordel dykke ned i vores linjespecifikke Kenwood køkkenmaskine tests.

Her kan du blandt andet læse vores Kenwood Chef test, vores Kenwood Chef XL test og vores Kenwood kMix test, der alle indeholder testvindende modeller.

Ønsker du derimod at læse nogle bredere artikler, hvor der er større fokus på andre producenter end kun Kenwood, kan du med fordel læse vores generelle røremaskine og køkkenmaskine tests. I disse artikler gennemgår vi røremaskiner fra forskellige producenter, og ser nærmere på hvilke modeller der har fået de bedste bedømmelser i eksperternes tests.

Er der et bestemt mærke, der vækker din interesse, kan du passende give dig i kast med en af vores mange producent-specifikke tests.

Her finder du vores Teddy Bjørn røremaskine test, vores KitchenAid røremaskine test, vores Bosch køkkenmaskine test og vores Ankarsrum Assistent test, der alle indeholder ekspertvurderede testvindere og topscorere.

Er du glad for at bage og elsker friskbagt brød, så kan du med fordel også læse denne bagemaskine test. Med en bagemaskine har du muligheden for at forudindstille den, så der er friskbagt brød klar til at spise, hver morgen når du står op.

Som et alternativ til de store røremaskiner, kan man med de fleste kage og tærte opskrifter fint slippe afsted med at benytte en god foodprocessor.

Her kan du læse vores store foodprocessor test eller vores specifikke Kenwood foodprocessor og KitchenAid foodprocessor tests, der alle indeholder testvindende og topscorende foodprocessorer til ethvert budget.

FAQ

Hvilken er den bedste Kenwood køkkenmaskine?
Køkkenmaskiner er næsten uundværlige, hvis du står meget i køkkenet og bager og laver mad. Derfor er det også enormt heldigt, at markedet er fyldt med en masse smarte og effektive køkkenmaskiner fra mærket Kenwood. En af de mest populære Kenwood køkkenmaskiner er modellen XL KVL8470S.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en Kenwood køkkenmaskine?
Du skal kigge efter mange forskellige ting, når du skal købe en Kenwood Chef køkkenmaskine. Du skal blandt andet kigge efter køkkenmaskinens hastighedskontrol, størrelsen på dens skål, belysningen på maskinen og den køkkenmaskinens generelle kvalitet. Det er bare med at undersøge markedet grundigt og finde den køkkenmaskine, der passer dig.
Hvem fremstiller Kenwood køkkenapparater?
Det er Kenwood Chef producenten selv, der fremstiller alle de fine køkkenmaskiner, som Kenwood Chef har at tilbyde. Fordelen ved det er, at du som kunde kan være sikker på altid at få en køkkenmaskine i topkvalitet med gode funktioner - og er du utilfreds, skal du blot kontakte Kenwood.
Er alt Kenwood tilbehør udskifteligt?
Du kan på mange måder selv designe din Kenwood Chef køkkenmaskine og udskifte dele og udstyr, som du har lyst til. Du kan for eksempel udskifte skrabere og røredele, hvis du ønsker at bage eller lave noget bestemt. Med Kenwood Chef køkkenmaskinerne bliver kokkerering meget lettere!

Forskellige redskaber til forskellige behov i køkkenet

I denne artikel har vi gennemgået forskellige køkkenmaskiner, der alle har en masse brugbare funktioner. Det varierer dog fra maskine til maskine, hvad hver enkelt præcist er god til, ligesom der medfølger forskelligt tilbehør til de forskellige maskiner.

Alle hjemmekokke har brug for forskellige funktioner til individuelle behov, så derfor er det vigtigt præcist at vide, hvad ens køkkenmaskine skal bruges til, og hvilke alternativer man eventuelt kan investere i i stedet. Her kan du læse mere om hvilke vigtige faktorer du bør overveje, får du begynder at shoppe efter køkkenredskaber:

Bagning: Hvis bagning er hovedformålet i køkkenet, så er en køkkenmaskine ikke til at komme udenom. Det er vigtigt først og fremmest at se efter en køkkenmaskine med en kraftig men smidig dejkrog. Det er dejkrogen, der ælter dejen sammen. Herefter er det en god ide at se efter maskinens evner inden for æltning af mere flydende kagedej, samt hvor godt den pisker æggehvider og flødeskum, som er nogle af de funktioner, man oftest vil komme til at bruge til bagværk. Se også efter hvilke piskeris, der medfølger.

Vil man ikke investere i en køkkenmaskine, kan en håndmixer også klare arbejdet, så længe den er udstyret med en dejkrog. Det bliver dog uundgåeligt mere besværligt at ælte og piske med en håndmixer, da man selv skal holde mixeren og overvåge hele processen, samt at håndmixeren ikke kan håndtere lige så store portioner, som køkkenmaskinen kan. Har man hverken håndmixer eller køkkenmaskine, kan man bruge foodprocessoren som nødløsning til at ælte dej, men det vil ikke fungere optimalt.

Grøntsager: Har grøntsagerne førsteprioritet, så er en foodprocessor et godt valg, for den kan både rive, hakke og skære grøntsager i skiver meget hurtigt, nemt og præcist. Faktisk bedre end en køkkenmaskine vil kunne.

Medfølgende minihakkere til køkkenmaskinen kan dog sagtens være en god hjælper til grøntsagerne, for den kan udmærket klare opgaver som at hakke krydderurter, løg og tomater med mere. Til gengæld kan den ikke rive eller skære, og dens lille størrelse giver også en lille kapacitet.

Kødhakning: For at kunne hakke kød ordentligt er der brug for at føre kødet gennem en rigtig kødhakker. Det vil ikke fungere at blende kødet eller køre kødet gennem foodprocessorens kniv, for det vil snarere ødelægge kødet. Invester i stedet i en rigtig kødhakker, men de kan også fås som tilbehør til en køkkenmaskine.

Kaffe: Foretrækker man at købe sine kaffebønner hele og selv kværne dem, så er det nødvendigt at investere i en kaffemølle eller kaffekværn. Man kan få deciderede kaffekværne som tilbehør til køkkenmaskinen på visse modeller.

Flydende frugt og grøntsager: Foretrækker man at indtage det daglige frugt og grønt flydende, så er det nødvendigt at investere i en blender. Nogle køkkenmaskiner har også separat tilbehør til at blende og lave for eksempel smoothies. En stavblender kan bruges som alternativ, og den er især god til supper, hvor grøntsagerne er bløde.

Saft: Ønsker man at lave frugt og grønt om til drikkeklar juice, skal det ske i en juicer eller en saftpresser. Saften presses her ud af frugtkødet, således at man har en drikkeklar væske uden kød. Nogle køkkenmaskiner har saftpresser som tilbehør.

Det kan du bruge din køkkenmaskine til

Den danske webshop Imerco.dk skriver, at køkkenmaskinen ofte kan være en rigtig stor hjælp i køkkenet, hvis man husker at bruge den.

En køkkenmaskine kan nemlig ofte varetage rigtig mange typer af opgaver, hvis man blot anvender den rigtigt, for moderne køkkenmaskiner kommer med så meget ekstra udstyr, at mange af de andre typer køkkenapparater bliver overflødige, hvis man har en køkkenmaskine.

Her guider Imerco.dk i samarbejde med en madblogger til, hvilke ting, man kan bruge køkkenmaskinen til:

Ælte brød: Æltet dej på en køkkenmaskine bliver ofte bedre æltet, end hvis man gjorde det i hånden. Især tung dej som rugbrødsdej er lettere på maskinen end i hånden.

Kager: Når man skal lave kager eller småkager, så skal dejen være let og luftig, og det kan tage sin tid med smør og sukker. Køkkenmaskinen kan gøre dette let, og så har man tid til at tilberede andre dele af opskriften imens.

Flødeboller eller marengs: Køkkenmaskinen er især anvendelig, når man skal piske meget og længe. For eksempel hvis man laver marengs eller fyld til flødeboller.

Pandekager: Man slipper for klumper, hvis man anvender køkkenmaskinen til pandekagedejen – og så slipper man også for røre-arbejdet.

Fars: Moderne køkkenmaskiner kommer også med værktøj til at røre kødfars sammen, og da kødfars kan være tung, så går det hurtigere og lettere med maskinen.

Is: Skal man lave hjemmelavet is, så kan køkkenmaskinen let stå for forarbejdet. Rør basen sammen på køkkenmaskinen. Køkkenmaskinen er også velegnet til parfait, hvor der skal røres rigtig meget.

Kartoffelmos: Det er de færreste, der overvejer, at man kan lave kartoffelmos på en køkkenmaskine. Men det er faktisk let, og så sikrer maskinen, at mosen får luft, så den ikke bliver tung, men i stedet blød og luftig.

Kom godt i gang med lette opskrifter

Ét er at investere i en køkkenmaskine. Det næste er at komme i gang med at bruge den. Ved første øjekast kan det godt virke lidt uoverkommeligt at komme i gang med at bruge maskinen, for de fleste modeller har mange funktioner og tilbehør.

Kenwood har samlet nogle gode, alsidige og klassiske opskrifter på retter, drikkevarer og desserter, som ikke er for svære at starte ud med. Find opskrifterne på Kenwoods hjemmeside. Hvis du vil have et hurtigt overblik over sværhedsgrader, kan du prøve disse opskrifter. 

Sådan opbevarer du din køkkenmaskine

En køkkenmaskine kan godt fylde en del på køkkenbordet, og hvis man ikke har særlig meget plads, så kan maskinen godt gå hen og være i vejen.

Omvendt så er nogle modeller ligefrem designet til at stå fremme, idet deres design enten er ikonisk eller utrolig flot.

Jyllands-posten.dk guider her til forskellige måder at opbevare køkkenmaskinen på:

Køkkenredskabs-hjørne

Afsæt et hjørne af køkkenet til køkkenapparater som køkkenmaskinen, og afhængig af pladsen så sæt de flotteste eller oftest anvendte apparater her. Især hvis de er i samme serie, vil de se flotte ud og give et professionelt skær over køkkenet. Det kan også blot være én hylde, hvis man ikke har plads på køkkenbordet.

Ekstra skab

Hvis man ikke har plads i køkkenets eksisterende skabe, så anskaf et ekstra skab som passer til køkkenets design. Opbevar alle typer af køkkenredskaber her inklusiv køkkenmaskinen for let adgang.

Bag jalousi-lågen

En jalousilåge er en god måde at bevare en enkel stil i køkkenet, og så er det let at få fat i køkkenmaskinen, når man har brug for den.

Udnyt pladsen i hjørneskabet

Hjørneskabe er ofte store og rummelige, men de kan være svære at udnytte ordentligt. Installer hylder i hjørneskaber for bedre pladsudnyttelse, som eventuelt kan trækkes ud.

Skuffer

Mange skuffer er rummelige nok til at kunne huse de fleste køkkenapparater. Prioritér for eksempel at have køkkenmaskinen stående fremme og lægge de mindre apparater her i stedet.

Anvend køkkenmaskinen som møbel

Hvis man ikke har skabsplads til køkkenmaskinen, så kan man være kreativ og anvende den som et møbel, der kan huse andre maskiner. Eventuelt så de passer sammen i stilen.

På udtrækshylden

Har man udtrækshylder i skabet, kan køkkenmaskinen stå her. Så er den nem at få ud, når den skal bruges.

Walk-in skab

Hvis man har meget plads i sit hus, så kan man indrette noget af pladsen som en form for walk-in skab, hvor man placerer sine køkkenapparater i stedet for tøj.

Synlighed = hyppigt brug

Hvis man sætter køkkenmaskinen for langt væk, vil man ofte glemme, at man har den, og så får man den ikke brugt. Er her tale om en flot model, så vil den ofte fortjene en plads, hvor man kan se den.

Sådan testes køkkenmaskiner

Det norske teknikmagasin Tek.no har foretaget en tests af forskellige køkkenmaskiner, og her er de parametre, som de norske eksperter især har dømt ud fra:

Basale funktioner: Eksperterne har overvejende set på køkkenmaskinernes evner til at ælte dej og piske flødeskum og således undladt at afprøve eventuelle ekstrafunktioner. Disse simple opgaver kan nemlig i sig selv let fortælle om, hvordan modellernes finmotoriske evner og motoregenskaber arbejder.

Motorkraft: Modellernes effekt er blevet målt.

Stabilitet: Der er blevet set nærmere på, hvor stabile modellerne er, når de arbejder. Vægt er også taget med i betragtningen her.

Tilbehør: Der er set på, hvilket tilbehør der følger med modellerne.

Rengøring: Eksperterne har afprøvet, hvor let rengøringen af modellerne er.

Støj: Modellernes støjniveau er også blevet målt. Efter testene blev det vurderet, at der dog ikke skulle lægges en så høj vægt på dette parameter.

Om Kenwood

Det svenske mærke Kenwood blev grundlagt tilbage i 1947 af Kenneth Kenwood, og allerede fra start blev der fokuseret både på maskine og kunst, hvor kvalitet og design skulle gå hånd i hånd. Det hele startede med en brødrister, som kunne riste brødet på begge sider.

Fra midt i 1950’erne blev Kenwood så populært, at virksomheden opnåede international succes. Populariteten er kun vokset med årene, og nu sælges der et Kenwood-produkt hvert tredje sekund i verden.

Kenwoods mål er at være både den professionelle kok og amatørkokkens betroede køkkenpartner. Nøgleordene er tillid og innovation, og udvalget af køkkenredskaber er stort, lige fra køkkenmaskiner til kødhakkere, brødristere, foodprocessorer, blendere og håndmixere.

Fokus er også på kunderne, og det er ifølge Kenwood selv deres vigtigste opgave at gøre kunderne glade og tilfredse og gøre deres oplevelser i køkkenet enklere og bedre.

Kenwood har lanceret flere serier, hvoraf kMix-serien er en solid bestseller. Farve og design spiller også en væsentlig rolle for mærket, og ofte er de klassiske toner (rød, sort, hvid) fremtrædende.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme