Kenwood køkkenmaskine test – find de bedste Kenwood køkkenmaskiner

1

Denne artikel ser nærmere på tests af køkkenmaskiner fra mærket Kenwood. Vi undersøger eksperternes vurdering i flere anerkendte tests, og gennemgår køkkenmaskinerne en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt maskine til et godt køb.

Vi har blandt andet set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt tests fra internationale aviser som Independent, Daily Mail, Telegraph og Søndagsavisen. Desuden ser vi også på tests fra andre sites samt brugeranmeldelser.

I denne Kenwood køkkenmaskine test får du:

🔸 Overblik over de bedste Kenwood-køkkenmaskiner samt et par fra andre mærker
🔸 Guide til hvilke køkkenredskaber, man bør anskaffe sig
🔸 Opskrifter, hvor køkkenmaskinen tages flittigt i brug
🔸 Information om Kenwood
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Kenwood KMM770

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinder hos norske tv2.no

 Kenwood-KMM770

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.954,00 Kr. 0,00 Kr. 2.954,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.095,00 Kr. 0,00 Kr. 3.095,00 Kr. Læs mere
3.299,00 Kr. 0,00 Kr. 3.299,00 Kr. Læs mere
3.299,00 Kr. 0,00 Kr. 3.299,00 Kr. Læs mere

 

For mange er Kenwood lig med køkkenmaskiner, og mærket har da også rigtig mange modeller på markedet, som hver passer til forskellige typer af brugere. Der er bred enighed blandt de skandinaviske eksperter om, at Kenwood KMM770 er et rigtig godt valg, hvis man skal investere i en køkkenmaskine.

Ideel til den ivrige bager
De fleste har efterhånden set så mange mad- og bage-tv-programmer, at de har lagt mærke til, at både professionelle og amatører ikke længere står med håndmixeren, piskeriset eller skeen i hænderne, når der skal blandes ingredienser sammen. I stedet benyttes køkkenmaskinen, og det er især inden for bager- og konditorfaget, at maskinerne er blevet allemandseje.

Hvis man derfor godt kan lide at bage og dermed ælter rigtig meget kagedej samt den lidt tungere brøddej, så er Kenwood KMM770 en god assistent i køkkenet. Også piskningsfunktionen af de lette konsistenser fungerer rigtig godt hos denne model, og æggehvider og flødeskum piskes let, og resultatet er en fløjlsblød og jævn masse.

Simpel med god
Kenwood KMM770 er ikke den mest avancerede model på markedet: Hvor andre og mere avancerede køkkenmaskiner har flere funktioner som for eksempel presning af appelsiner og rivning og skæring af grøntsager, så er Kenwood KMM770 mere simpel. Til gengæld er modellens spidskompetencer utroligt gode, især inden for bagning. Dejkapaciteten er på 2,4 kilo, så skålen er god og rummelig, hvis man skal lave en stor portion.

Let at gøre ren
Kvaliteten er også høj, og er man ikke fortrolig med en køkkenmaskine, så medfølger der en brugermanual, som kan sætte den nye forbruger ind i funktioner og generel brug. Især hvis man bager meget, kan skåle og piskeris/kroge hurtigt blive meget tilsølede, men det er meget let at rengøre Kenwood KMM770. Det vil på længere sigt fremme brugen, da en besværlig rengøringsproces ellers kunne tage glæden fra de gode anvendelsesmuligheder.

Maskinen vejer 8 kilo, hvilket er lidt mod den tunge ende, og der medfølger en skål og en blender.

Udvalgte fordele ved Kenwood KMM770:
🔵 
Enkel model
🔵 God til bagværk og især til dej
🔵 Pisker creme og kagedej let og luftig
🔵 God kvalitet
🔵 Let at rengøre

Her kan du se en lille præsentation af KMM770:


Kenwood kMix

✅ Testvinder hos britiske independent.co.uk
✅ Testvinder hos britiske dailymail.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos expressen.se

Kenwood kMix

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.070,00 Kr. 0,00 Kr. 3.070,00 Kr. Læs mere

 

De britiske aviser Independent og Daily Mail har begge en sektion om mad og forbrug, hvori de har testet forskellige køkkenmaskiner og sammenlignet dem med hinanden. Begge har testet Kenwood kMix på parametre som æltning, piskning, brugervenlighed, design og lyd, og Kenwood kMix blev kåret som testvinder begge steder. Desuden har det svenske nyhedssite expressen.se også vurderet modellen efter samme parametre og givet den topkarakter.

Kendt fra tv
Man kan ikke komme udenom, at køkkenarbejdet bliver bare lidt sjovere med en køkkenmaskine, uanset om man tilbereder formkager, brød, wienerbrød eller budding. Kenwood kMix har opnået international anerkendelse og er også blevet udvalgt til at blive brugt som køkkenmaskine på det store britiske tv-bage-program The Great British Bake Off. Naturligvis er modellens forcer derfor alle former for opgaver inden for bagning. Og her gælder det både, når der skal æltes dej til brød, blandes dej til flydende kager, piskes flødeskum og andre konsistenser.

God til den søde tand
Eftersom Kenwood kMix er blevet brugt i et stort bage-tv-program, er forventningerne naturligvis høje, og eksperterne har nøje gennemgået maskinens evner inden for bagerens repertoire. Teknik og finesse er ofte vigtigt, hvis man er meget perfektionistisk omkring sin bagning. Når man for eksempel bager kager, der skal have en fugtig svampe-agtig konsistens i midten, så er det piskningen af smør og sukker, der afgør, om det ønskede resultat opnås. Det gør det med Kenwood kMix, som blander smørret og sukkeret til en let og candyfloss-agtig konsistens uden klumper.

Flot design
Når man investerer i en køkkenmaskine, skal man naturligvis overveje mange faktorer – hvilke opgaver vil man bruge den til? Skal den også kunne hakke og skære? Er designet vigtigt?

Netop design spiller også en stor rolle hos Kenwood kMix, som i sit stilrene design vil pynte på ethvert køkkenbord med sin stil, der hælder en smule mod retro-vintage looket. Dermed er maskinen så flot, at den ikke behøver at blive pakket væk efter brug. Eneste minus her er ledningen, som ikke har en indbygget opbevaringsplads.

Modellen vejer lige over 8 kilo, men vægten øger også stabiliteten. Desuden vurderer eksperterne, at Kenwood kMix er let at bruge, og som en bonus larmer den ikke særlig meget. Den fås i mange flotte farver som rød, blå, grøn, gul, sort, hvid og grå, og der medfølger både piskeris, dejkrog og ballon-piskeris.

Udvalgte fordele ved Kenwood kMix:
🔵 Ideel til bagværk
🔵 Rigtig god til teknisk udfordrende kager
🔵 Pisker kagedej jævn og blød uden klumper
🔵 Flot design
🔵 Støjsvag model

Her kan du se en lille præsentation af kMix modellen: 


Kenwood Chef Sense XL

✅ 6 ud af 6 stjerner hos dinside.no
✅ Vinder af Red Dot Design Award

 Kenwood Chef Sense XL

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Kenwood Chef Sense XL er, som navnet antyder, en af Kenwoods større modeller. Og udover den fysiske størrelse er denne model rigtig alsidig, så hvis man leder efter en køkkenmaskine, der kan mere end kun primært blive brugt til bagværk, så er Kenwood Chef Sense XL et godt valg. Det norske forbrugersite dinside.no har testet modellen og er begejstrede for den.

Mere end bagning
Hvor mange forbinder køkkenmaskiner udelukkende med bagning og med opgaver, der mest er egnet til bagværk, så findes der også køkkenmaskiner, der har flere funktioner. En af dem er Kenwood Chef Sense XL, der passer godt til den kræsne og krævende kok i hjemmet, som ønsker at bruge sin køkkenmaskine til mange forskellige formål. Kenwood Chef Sense XL kan nemlig klare de fleste opgaver i køkkenet, der udover bage-funktionerne også kan blende for eksempel smoothies og tage sig af kød. Der findes nemlig en veludviklet kødhakker til formålet.

Gode hastigheder
Kenwood Chef Sense XL er skabt med omtanke for forbrugerens komfort, for rotationsbevægelserne af piskeris og kroge er konstrueret således, at der røres i et sådant mønster, at alle ingredienser bliver blandet optimalt sammen. Den specielle rotation sørger for, at både ingredienser i bunden, midten og i siderne bliver indfanget og blandet ind i massen.

Desuden findes der 6 forskellige hastighedsintervaller, som sørger for, at farten bliver styret med størst muligt overblik og sikkerhed. De gode intervaller gør både, at indholdet ikke bliver slynget ud af skålen, og at massen bliver bedst muligt gennemarbejdet. Hastigheden styres med et hjul på siden, som gør overgangen mellem intervallerne mere smidig og jævn. En yderligere puls-funktion kan give øjeblikkelig høj fart og kraft, og modsat sørger en langsom vende-funktion for, at sammenblanding af ingredienser giver både luft og fylde i massen.

Stor model
På alle måder er Kenwood Chef Sense XL en stor køkkenmaskine. Vægten er høj med 9,4 kilo, og kapaciteten er på hele 6,7 liter. Det gør, at man med fordel kan bruge maskinen til store portioner. Der medfølger både piskris, dejkrog og Kenwoods såkaldte ”K-piskeris” plus en glasblender og kødhakker. Faktisk er der 20 slags tilbehør medfølgende modellen, som både giver dig mulighed for at snitte, rive, juice og hakke ingredienser. Desuden har Kenwood Chef Sense XL en praktisk ledningsopbevaringsfunktion, som sørger for, at du kun bruger den mængde ledning, der er brug for, og så skjuler den ledningen, når du ikke bruger maskinen.

Udvalgte fordele ved Kenwood Chef Sense XL:
🔵 Meget alsidig
🔵 Kødhakker medfølger
🔵 Mulighed for at blende smoothies
🔵 Gode hastighedsintervaller
🔵 Stor model med kapacitet på 6,7 liter


Kenwood Major KM636

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön

Kenwood Major KM636 koekkenmaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.790,00 Kr. 0,00 Kr. 2.790,00 Kr. Læs mere

 

Kenwood Major KM636 fungerer rigtig godt til bagværk. Brøddej kan godt være noget sej at arbejde med, da massen ofte er klistret og tung. Den vejer således godt til, og for at opnå det bedste resultat, hvor alle ingredienser som smør, æg og sukker er æltet godt sammen og ikke længere kan ses som individuelle ingredienser, kræver det en god æltningsteknik og dejkrog. Det har Kenwood Major KM636, og konsistensen af brødet bliver rigtig god efter behandlingen i maskinen.

Især smør kan være besværligt, da det har tendens til at klumpe massen sammen. En god køkkenmaskine sørger for, at klumper udjævnes og massen efterlades blød og smidig.

Piskning af æg og fløde
To af de opgaver, som en køkkenmaskine oftest vil støde på på piskningsområdet, er piskning af fløde og æggehvider. Æggehvider skal piskes med teknik, således at de ikke bliver behandlet for hårdt. En for hård piskning kan ødelægge hviderne eller få dem til at skille, men Kenwood Major KM636 er rigtig god til at tage hånd om hviderne. For det første går det hurtigt, og for det andet pisker modellen hviderne jævne, luftige og fløjlsbløde med en knitrende lyd og fine små bobler.

En anden hyppig opgave i køkkenet er piskning af flødeskum. Flødeskum bruges til mange formål, og en velpisket flødeskum skal være let og luftig og hænge godt sammen. Flødeskum er tykkere i konsistens end æggehvider og kan tåle en hårdere piskning, så pisk gerne fløde på de høje hastigheder. Kenwood Major KM636 sørger for at få alt indholdet i skålen med, således at der er mindst muligt spild samtidig med, at den hurtigt leverer en velpisket skum.

Let at gøre ren
Når alt det sjove arbejde er overstået, står man ofte tilbage med et tilsølet køkken. Det gælder også køkkenmaskinen, men Kenwood Major KM636 er meget let at gøre ren. Delene kan hurtigt skilles ad og tages ud, og maskinen sprøjter ikke meget. Kenwood Major KM636 er god at håndtere og benytte, og den veludformede manual gør, at brugervenligheden er i top på denne model. Vægten er på 7 kilo, og ledningen er lang (134 cm), hvilket gør oplevelsen med modellen endnu mere let og håndterbar.

Udvalgte fordele ved Kenwood Major KM636:
🔵 Rigtig god til æltning – især af brøddej
🔵 Pisker æggehvider og fløde let og luftig
🔵 Let at rengøre
🔵 Brugervenlig manual
🔵 God kvalitet


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ Testvinder hos norske vg.no
✅ 6 ud af 6 stjerner hos Gastromand.dk
✅ Testvinder hos norske Tek.no

 Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.888,00 Kr. 0,00 Kr. 3.888,00 Kr. Læs mere
3.888,00 Kr. 0,00 Kr. 3.888,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.443,00 Kr. 0,00 Kr. 4.443,00 Kr. Læs mere
4.695,00 Kr. 0,00 Kr. 4.695,00 Kr. Læs mere

 

”Verdens Gang” – bedre kendt som ”vg” – er Norges næststørste avis og udgives dagligt. Online versionen vg.no er Norges mest læste nyhedssite med 1,9 millioner daglige læsere. Avisen behandler også gastronomi og forbrugerstof og har i denne test testet 9 køkkenmaskiner på forskellige parametre. Der har primært været fokus på æltning af dej og piskning af flødeskum. Efter testens udførsel konkluderes det, at Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er testvinderen, som slår de øvrige 8 konkurrenter.

God til tung dej
Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en stor maskine som med sin store kraft fungerer rigtig godt til æltning af brøddej. Gærdeje kan godt være noget tunge i det, men en tung masse giver ikke problemer for Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Dejkapaciteten er på 2,56 kg, hvilket giver mulighed for at ælte rigtig meget dej på en gang. Mindre dej giver normalt en bedre og mere effektiv æltning, da maskinen så lettere kan bearbejde al dejen, men med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S sagtner motoren stort ikke farten eller bliver mindre effektiv selv ved meget dej i skålen.

Stor muskelkraft
Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en meget kraftig køkkenmaskine med masser af muskler. Denne kraft giver en meget stærk motor, og da modellen også har en vægt på 10,4 kilo, er den på alle måder kraftfuld. Det er også på grund af denne kraft, at modellen kan håndtere selv tung dej og meget af den. Dog gør det også æltningsarbejdet lettere, at dejkrogen er specielt konstrueret til at håndtere sådanne opgaver.

Nogle ser det som et minus, at en køkkenmaskine er meget stor, men eksperterne vurderer her, at den store kraft og vægt faktisk giver et bedre resultat hos Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, som føles meget solid og robust. Maskinen står nemlig derfor også mere fast på køkkenbordet, og man kan godt vende ryggen til den, selv om den bevæger sig noget, mens den arbejder. Huskeregel: jo tungere masse, jo mere bevægelse.

Praktisk maskine
Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S giver meget kraft for pengene og er dog også at finde i den dyrere ende af prisskalaen for køkkenmaskiner. Modellen er udstyret med LED-lys og den smarte splash-guard-funktion, som er en slags beskyttelse mod sprøjt. Den er let at rengøre, og både finmotoriske og grov-motoriske evner fungerer rigtig godt. Der medfølger en skål og piskeris, dejkrog, ballonpiskeris og blande-piskeris.

Udvalgte fordele ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
🔵 God til tung brøddej
🔵 Selv meget dej forringer ikke æltningsevnen
🔵 Stærk motor
🔵 Solid og robust model
🔵 Med splash guard-funktion som beskytter mod sprøjt


Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack

 ✅ Brugerfavorit

Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.154,00 Kr. 0,00 Kr. 6.154,00 Kr. Læs mere
6.154,00 Kr. 0,00 Kr. 6.154,00 Kr. Læs mere
7.800,00 Kr. 0,00 Kr. 7.800,00 Kr. Læs mere

 

Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack har ikke været medtaget i samme tests som de andre Kenwood køkkenmaskiner, men vi har valgt at medtage denne model i vores artikel, da den er særdeles populær blandt forbrugerne. Forbrugerne har nemlig afprøvet Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack i praksis, og det er en gennemgående opfattelse blandt brugerne, at især funktionaliteten er i top, og at modellen favner meget bredt.

Hos forhandleren Whiteaway har Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack fået 4,8 ud af 5 stjerner af brugerne.

God til hjemmebageren
Mange køkkenmaskiner fungerer bedst til bage-opgaver, men med Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack får man mange flere anvendelsesmuligheder i én maskine. Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack er dog også rigtig god til bagværket, og nybegynder som bagermester vil få glæde af modellen, hvor man kan skabe dej til både brød og for eksempel rundstykker samt også bearbejde dej til mere flydende kager og desserter. Ved delikate kager og desserter er det især vigtigt, at ælteteknikken er god, da dejen ellers kan beskadiges, således at dejen enten ikke hæver ordentligt eller får den ønskede konsistens.

Alsidig model
Denne model hedder ikke ”megapack” for ingenting, for med denne køkkenmaskine følger ekstra tilbehør til mere alsidig brug. Heriblandt er der tale om en kødhakker til forskelligt slags kød, foodprocessor, minihakker, citruspresser, vægt og blender. Dermed er det muligt at bruge køkkenmaskinen til rigtig mange formål, som også er en af de ting, brugerne selv fremhæver ved modellen. Desuden medfølger skål, dejkrog, piskeris og creme-piskeris.

Hak og skær
Med Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack er det muligt at lave mange forskellige retter, og man kan lave et helt måltid aftensmad med maskinen: Kødet kan hakkes, pastaen kan laves, grøntsagerne kan skæres og rives, og saften kan presses. Der er tre forskellige hastigheder, som alle passer til forskellige formål. Husk især at bruge de lavere hastigheder til sarte saucer og æltning, mens man godt kan skrue op for hastigheden, når man pisker mix, smør og sukker. Det er også muligt at lave store portioner ad gangen med en skålstørrelse på 6,7 liter. Skal man bage brød, kan skålen klare 2,4 kg tung dej.

Udvalgte fordele ved Kenwood Major Titanium KMM063 Megapack:
🔵 Alsidig model – god til både bagning og aftensmåltidet
🔵 Ekstra meget tilbehør medfølger
🔵 Kan hakke kød, presse frugter og rive grøntsager
🔵 Skålstørrelse på 6,7 liter
🔵 Kan håndtere 2,4 kg dej


Kenwood KM336 Chef Classic

✅ Testvinder hos finske Yle

Kenwood KM336 Chef Classic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Den finske public service-tv-udbyder Yle.fi har testet 4 udvalgte køkkenmaskiner ved, at de har haft forskellige typer af fagfolk til at se på maskinerne og bedømme dem. Der var fire gode og kendte mærker med i testen, men det var Kenwood KM336 Chef Classic, som løb med sejren. Især maskinens hurtighed, kraft og effektivitet blev fremhævet.

Store mængder brød
Eksperterne vurderer, at køkkenmaskinens vigtigste egenskab er, at den udfører det ønskede stykke arbejde, og samtidig vil den perfekte maskine sørge for, at kokken har mere tid, da han/hun kun skal hælde ingredienserne i og starte maskinen. Altså en effektiv maskine, der selv klarer arbejdet.

Kenwood KM336 Chef Classic var den af de testede køkkenmaskiner, som var mest effektiv. Det gjaldt især, når det kom til store mængder dej, som modellen æltede hurtigt og effektivt. Også de hårde deje kunne den overkomme. Dog var det svært for alle de testede køkkenmaskiner at stå helt fast under æltning, og det gælder især, når de hårde og seje deje æltes. Men underlaget er her vigtigt, og hos Kenwood KM336 Chef Classic medfølger en gummimåtte til at stille under skålen. Har man ikke en gummimåtte, kan man forsøge i stedet at lægge et fugtigt viskestykke under maskinen, så den står bedre fast.

Rummelig og stærk
En anden vigtig del af en god køkkenmaskine er skålen, som gerne skal være rimelig stor. Kenwood KM336 Chef Classic opfylder fint dette krav med en skål med en kapacitet på 4,6 liter. Desuden er motoren stærk, hvilket gør æltningen effektiv, og maskinen arbejder hurtigt. Justeringen af hastighederne fungerer rigtig godt, og modellen er udstyret med puls-funktion, der gør arbejdet hurtigere og lettere.

Let at bruge
Eksperterne vurderer, at Kenwood KM336 Chef Classic en rigtig let at bruge. Rengøringen foregår let, og delene er nemme at vaske ordentligt af, så der ikke sidder madrester tilbage på dem. For ekstra brugervenlighed medfølger et opskriftshæfte, så selv nybegyndere kan komme godt i gang med at bruge køkkenmaskinen. Her kan man finde tips og opskrifter, der er velegnede til netop køkkenmaskinen. Ydermere medfølger en brugermanual, men Kenwood KM336 Chef Classic er så enkel at bruge, at man knap behøver instruktioner.

Udvalgte fordele ved Kenwood KM336 Chef Classic:
🔵 God til både store mængder dej og hård dej
🔵 Gummimåtte for bedre stabilitet medfølger
🔵 Rummelig model
🔵 Hurtig og effektiv
🔵 Både opskriftshæfte og manual medfølger

Du kan se en præsentationsvideo af KM336 her: 


Kenwood KMM020 Major Titanium

✅ Testvinder hos Søndagsavisen

Kenwood KMM020 Major Titanium koekkenmaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Den sidste Kenwood køkkenmaskine i artiklen har været testet af Søndagsavisen, der har haft 6 forskellige køkkenmaskiner gennem testene. Der er blandt andet blevet set på evner inden for piskning af æggehvider, æltning af brøddej og kagedej, brugervenlighed og skålstørrelse, og efter endt undersøgelse blev Kenwood KMM020 Major Titanium kåret som testvinder.

God til både æltning og piskning
Eksperterne konkluderer, at Kenwood KMM020 Major Titanium vinder testen, da den simpelthen får høje karakterer over hele linjen. Kenwood KMM020 Major Titanium er således et rigtig godt valg, hvis man ønsker en god all-round model, der klarer alle æltnings- og piske-opgaver rigtig godt. Især piskningsopgaven udfører modellen særdeles godt, og æggehviderne efterlades gennemarbejdede, jævne og med en let og luftig konsistens.

God udholdenhed og stabilitet
Et af de parametre, hvor eksperterne især lagde vægten, var på maskinernes udholdenhed. En køkkenmaskine har sikkerhedssensorer, der slukker motoren, hvis den skal arbejde for hårdt, og hvis maskinen hele tiden slukker, fungerer køkkenmaskinen selvsagt ikke særlig godt. Det viste sig, at på udholdenhed var Kenwood KMM020 Major Titanium utrolig hårdfør og stabil, og der var ingen problemer i at håndtere selv tung dej.

Stor model
En anden fordel ved Kenwood KMM020 Major Titanium er, at det er en stor model, som derfor kan bruges til at arbejde med store mængder mad. Med 1500 watt er motoren meget kraftig, men selv kraftig piskning får ikke maskinen til hverken at spilde eller sprøjte indholdet.

Skålen er tillige rummelig og kan kapere hele 6,7 liter. Bruger man maskinen til at bage, så er der også mulighed for at arbejde med en stor mængde brød, for skålen kan rumme 2,6 kg dej. Modellen er også brugervenlig, og delene er lette at skille ad og vaske.

Udvalgte fordele ved Kenwood KMM020 Major Titanium:
🔵 God til både at ælte og piske
🔵 Meget udholdende
🔵 Stabil og robust
🔵 Stor skål til store portioner
🔵 Brugervenlig og let at rengøre

Se en præsentationsvideo af Major Titanium her:


Andre testvindere

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Kenwood-køkkenmaskiner, som har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests.

Udover disse topscorere fra Kenwood findes der også mange andre gode køkkenmaskiner på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre køkkenmaskiner, der også har fået ros af eksperterne.


Ankarsrum Assistent AKM 6220

 Testvinder hos politiken.dk
✅ Testvinder hos expressen.se

 Ankarsrum Assistent AKM 6220

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.587,00 Kr. 0,00 Kr. 3.587,00 Kr. Læs mere

 

Vi har også medtaget et mindre kendt mærke i artiklen. Der er tale om svenske Ankarsrum Assistent med modellen AKM 6220, som både den svenske avis expressen.se og den danske avis Politiken har kåret som vinder af deres respektive tests. Ankarsrum Assistent AKM 6220 fremhæves især for at være lidt anderledes – på den gode måde.

God til store mængder dej
Noget af det første, eksperterne lagde mærke til ved Ankarsrum Assistent AKM 6220, var modellens store rummelighed, der gør det muligt at arbejde med rigtig store masser ad gangen. Maskinen er god til at ælte brøddej, og skålen er på hele 7 liter. På trods af den store skål sørger maskinen omhyggeligt for, at alt melet optages i dejen, så der ikke ligger noget tilbage i bunden.

Et punkt, hvor Ankarsrum Assistent AKM 6220 rigtig skiller sig ud, er ved piskning af flødeskum, som den pisker meget hurtigt og jævnt. Til denne opgave kan man med fordel bruge dobbelt-piskeriset. Dog larmer piskningen noget (82 dB), men til gengæld arbejder Ankarsrum Assistent AKM 6220 langt mere lydløst, når det gælder æltning. Her overstiger lydniveauet ikke 65 dB, som ikke er meget højere end en almindelig samtale.

Omvendt piskning
Hvor det normalt er piskerisene, der bevæger sig, så forholder det sig omvendt med Ankarsrum Assistent AKM 6220. Her er det nemlig selve skålen, der roterer rundt, og derfor ser modellen også lidt anderledes ud end konkurrenterne. Det er uvist, om det altid er en fordel, men metoden virker for Ankarsrum Assistent AKM 6220 med sine to kåringer som testvinder. Eksperterne bemærker også, at maskinen er af rigtig høj kvalitet generelt, og især knapper, håndtag og timerfunktionen fungerer rigtig godt.

Meget tilbehør
Det er muligt at tilkøbe rigtig meget tilbehør til Ankarsrum Assistent AKM 6220. Det kan være lidt svært at montere de forskellige dele, men til gengæld er tilbehøret rigtig effektivt og åbner op for mange flere anvendelsesmuligheder. Der er tale om tilbehør som kødhakker, kaffekværn og pastamaskine. Der medfølger også tilbehør, blandt andet piskeris, dobbelt-piskeris, dejkrog, dejskraber, opskriftshæfte og instruktions-dvd, og modellen kan fås i mange spændende farver, blandt andet orange, lyseblå, creme, rød, grøn og rosa udover de neutrale som sort og hvid.

Udvalgte fordele ved Ankarsrum Assistent AKM 6220:
🔵 God til store portioner
🔵 God til æltning af dej
🔵 Pisker flødeskum hurtigt og godt
🔵 Roterende skål
🔵 Ekstra tilbehør kan tilkøbes, for eksempel kaffekværn og kødhakker


KitchenAid Artisan køkkenmaskine

✅ Anbefalet hos britiske telegraph.co.uk
✅ Anbefalet hos Good Housekeeping Institute
✅ 4,4 stjerner ud af 5 hos trustedreviews.com

KitchenAid Artisan

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.332,00 Kr. 0,00 Kr. 3.332,00 Kr. Læs mere
3.376,00 Kr. 0,00 Kr. 3.376,00 Kr. Læs mere
3.449,00 Kr. 0,00 Kr. 3.449,00 Kr. Læs mere
3.470,00 Kr. 0,00 Kr. 3.470,00 Kr. Læs mere
3.645,00 Kr. 0,00 Kr. 3.645,00 Kr. Læs mere
3.762,00 Kr. 0,00 Kr. 3.762,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Den britiske avis Telegraph og det britiske Good Housekeeping Institute har begge testet flere køkkenmaskiner for at se, om den traditionsrige KitchenAid Artisan køkkenmaskine stadig kan blive siddende på tronen over køkkenmaskiner. Dommen er, at det kan den bestemt. Også ekspertvurderings-sitet trustedreviews.com er glade for modellen og giver den 4,4 ud af 5 stjerner.

Ikon hos bageren
KitchenAid har ikke været til at komme udenom, når man taler køkkenmaskiner. Hverken for professionelle eller amatører. Navnet stammer helt tilbage fra 1918, hvor konerne til cheferne prøvede maskinerne af. En af kvinderne sagde lige ud, at dette var den bedste køkkenhjælper (oversat = kitchen aid), hun havde oplevet, og deraf opstod navnet.

Eksperterne roser KitchenAid Artisan køkkenmaskinen stort over hele linjen, og den er god til alle bage-opgaver lige fra tunge blandinger som brøddej og budding over knasende sprøde kager til de lettere, svampeagtige, bløde konditorkager. Som et plus kan maskinen også sagtens arbejde med små masser, som ellers kan være svære at få rørt ordentligt sammen.

Gode hastigheder
KitchenAid Artisan køkkenmaskine er bygget til at håndtere mange former for bagværk, og der er kræset for detaljerne og brugervenligheden på modellen. For lettere at kunne opnå lige præcis den hastighed, der passer til de individuelle opgaver, er der hele 10 hastighedsintervaller at vælge imellem med soft start-funktion for at undgå spild og sprøjt. KitchenAid Artisan køkkenmaskine er også udstyret med non-slip feet, som gør, at maskinen står så fast som muligt, hvilket er rigtig praktisk, når de høje hastigheder benyttes, eller de tungere masser æltes. Her kan selv gode køkkenmaskiner nemlig have svært ved ikke at bevæge sig.

Stilrent design
Man kan ikke sige KitchenAid uden at tænke på design og udformning også. Stilen er strømlinet og spektakulær og ser flot ud på ethvert køkkenbord, og tilmed larmer den ikke ret meget. Den kan købes i den ikoniske røde farve, men også i hele 27 andre farver, som hurtigt leder tankerne hen på en amerikansk diner fra 1950’erne. Kvaliteten er helt i top, og maskinen kan holde rigtig længe, men KitchenAid Artisan køkkenmaskinen kommer med en pris, for KitchenAid køkkenmaskiner er ikke billige. Tidligere har netop KitchenAid Artisan køkkenmaskine været brugt i det kendte britiske bageprogram The Great British Bake Off.

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan køkkenmaskine:
🔵 Rigtig god kvalitet
🔵 Særdeles god til alle bage-opgaver
🔵 Arbejder godt med også små portioner
🔵 10 hastighedsintervaller
🔵 Enestående design


Forskellige redskaber til forskellige behov i køkkenet

I denne artikel har vi gennemgået forskellige køkkenmaskiner, der alle har en masse brugbare funktioner. Det varierer dog fra maskine til maskine, hvad hver enkelt præcist er god til, ligesom der medfølger forskelligt tilbehør til de forskellige maskiner.

Alle hjemmekokke har brug for forskellige funktioner til individuelle behov, så derfor er det vigtigt præcist at vide, hvad ens køkkenmaskine skal bruges til, og hvilke alternativer man eventuelt kan investere i i stedet. Baseret på en artikel fra forbrugerrådet Tænk bringer vi her vigtige faktorer, man bør overveje, inden man går på køkkenredskabs-shopping:

Bagning: Hvis bagning er hovedformålet i køkkenet, så er en køkkenmaskine ikke til at komme udenom. Det er vigtigt først og fremmest at se efter en køkkenmaskine med en kraftig men smidig dejkrog. Det er dejkrogen, der ælter dejen sammen. Herefter er det en god ide at se efter maskinens evner inden for æltning af mere flydende kagedej, samt hvor godt den pisker æggehvider og flødeskum, som er nogle af de funktioner, man oftest vil komme til at bruge til bagværk. Se også efter hvilke piskeris, der medfølger.dej til koekkenmaskine

Vil man ikke investere i en køkkenmaskine, kan en håndmixer også klare arbejdet, så længe den er udstyret med en dejkrog. Det bliver dog uundgåeligt mere besværligt at ælte og piske med en håndmixer, da man selv skal holde mixeren og overvåge hele processen, samt at håndmixeren ikke kan håndtere lige så store portioner, som køkkenmaskinen kan. Har man hverken håndmixer eller køkkenmaskine, kan man bruge foodprocessoren som nødløsning til at ælte dej, men det vil ikke fungere optimalt.

Grøntsager: Har grøntsagerne førsteprioritet, så er en foodprocessor et godt valg, for den kan både rive, hakke og skære grøntsager i skiver meget hurtigt, nemt og præcist. Faktisk bedre end en køkkenmaskine vil kunne.groentsager til koekkenmaskine

Medfølgende minihakkere til køkkenmaskinen kan dog sagtens være en god hjælper til grøntsagerne, for den kan udmærket klare opgaver som at hakke krydderurter, løg og tomater med mere. Til gengæld kan den ikke rive eller skære, og dens lille størrelse giver også en lille kapacitet.

Kødhakning: For at kunne hakke kød ordentligt er der brug for at føre kødet gennem en rigtig kødhakker. Det vil ikke fungere at blende kødet eller køre kødet gennem foodprocessorens kniv, for det vil snarere ødelægge kødet. Invester i stedet i en rigtig kødhakker, men de kan også fås som tilbehør til en køkkenmaskine.

Kaffe: Foretrækker man at købe sine kaffebønner hele og selv kværne dem, så er det nødvendigt at investere i en kaffemølle eller kaffekværn. Man kan få deciderede kaffekværne som tilbehør til køkkenmaskinen på visse modeller.

Flydende frugt og grøntsager: Foretrækker man at indtage det daglige frugt og grønt flydende, så er det nødvendigt at investere i en blender. Nogle køkkenmaskiner har også separat tilbehør til at blende og lave for eksempel smoothies. En stavblender kan bruges som alternativ, og den er især god til supper, hvor grøntsagerne er bløde.

Saft: Ønsker man at lave frugt og grønt om til drikkeklar juice, skal det ske i en juicer eller en saftpresser. Saften presses her ud af frugtkødet, således at man har en drikkeklar væske uden kød. Nogle køkkenmaskiner har saftpresser som tilbehør.


Kom godt i gang med lette opskrifter

Ét er at investere i en køkkenmaskine. Det næste er at komme i gang med at bruge den. Ved første øjekast kan det godt virke lidt uoverkommeligt at komme i gang med at bruge maskinen, for de fleste modeller har mange funktioner og tilbehør.

Kenwood har samlet nogle gode, alsidige og klassiske opskrifter på retter, drikkevarer og desserter, som ikke er for svære at starte ud med. Find opskrifterne på Kenwoods hjemmeside. Hvis du vil have et hurtigt overblik over sværhedsgrader, kan du prøve disse opskrifter. 


Om Kenwood
kenwood logo

Det svenske mærke Kenwood blev grundlagt tilbage i 1947 af Kenneth Kenwood, og allerede fra start blev der fokuseret både på maskine og kunst, hvor kvalitet og design skulle gå hånd i hånd. Det hele startede med en brødrister, som kunne riste brødet på begge sider.

Fra midt i 1950’erne blev Kenwood så populært, at virksomheden opnåede international succes. Populariteten er kun vokset med årene, og nu sælges der et Kenwood-produkt hvert tredje sekund i verden.

Kenwoods mål er at være både den professionelle kok og amatørkokkens betroede køkkenpartner. Nøgleordene er tillid og innovation, og udvalget af køkkenredskaber er stort, lige fra køkkenmaskiner til kødhakkere, brødristere, foodprocessorer, blendere og håndmixere.

Fokus er også på kunderne, og det er ifølge Kenwood selv deres vigtigste opgave at gøre kunderne glade og tilfredse og gøre deres oplevelser i køkkenet enklere og bedre.

Kenwood har lanceret flere serier, hvoraf kMix-serien er en solid bestseller. Farve og design spiller også en væsentlig rolle for mærket, og ofte er de klassiske toner (rød, sort, hvid) fremtrædende.

Den farverige kok kan da også få redskaber i mere personificerede og iøjnefaldende farver som lyseblå og pink. Ideen er, at køkkenet skal være kunst i sig selv og samtidig være tidløst elegant. Læs mere om Kenwood på hjemmesiden.


Kenwood køkkenmaskine test – disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk

Det danske forbrugerråd. Her udføres adskillige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Testene er ofte omfattende og meget grundige. Her er der tale om en test af 13 køkkenmaskiner fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd, og ligesom det danske udfører de en masse test af produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet 27 forskellige køkkenmaskiner i alle prisklasser og mærker. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Daily Mail

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896, som udkommer hver dag, og den er Storbritanniens næstmest solgte. Der skrives både om nyheder, sport og underholdning, men også forbrugerstof har en plads. Her testes to køkkenmaskiner, som begge har været brugt i det kendte bage-program The Great British Bake Off for at finde frem til den bedste maskine. Læs mere her.


Dinside.no

Norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger sitet sig dog med motor, data, mobil og bolig. Her har sitet testet en enkelt Kenwood-model alene og givet den en bedømmelse fra 1-6 stjerner. Læs mere her.


Expressen

Expressen er en svensk avis, der udkommer hver aften. Den har over 1 million læsere hver dag og skriver både om nyheder, sport og underholdning. Avisen har også et stort nyhedssite, hvor indholdet er blandet. I denne test af køkkenmaskiner er der testet 5 køkkenmaskiner på forskellige parametre som for eksempel æltning, piskning, brugervenlighed, anvendelighed og holdbarhed. Læs mere her.


Goodhousekeeping.co.uk

Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af køkkenmaskiner, men sitet har løbende testet et udvalg af køkkenmaskiner. Her får maskinerne så karakterer på en skala op til 100 for at afgøre, hvor gode de er. Læs mere her.


Independent

Avisen er en af de største og mest omfangsrige, britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof har også en plads i avisen. I denne test har avisen testet 10 køkkenmaskiner. Læs mere her.


Politiken

Politiken er grundlagt i 1884 og er i dag stadig en af Danmarks førende aviser. Danske Politiken bringer her en test udført af en levnedsmiddelstekniker, som har gennemprøvet 8 forskellige køkkenmaskiner til avisens tillæg Lørdagsliv. Læs mere her, men adgang til hele testen kræver dog abonnement.


Søndagsavisen

Den danske ugeavis Søndagsavisen bliver omdelt med posten og skriver om både nyheder, forbrug, livsstil, tests, undersøgelser med mere. Her bringer avisen en laboratorietest af 6 forskellige køkkenmaskiner. Der testes for æltning, piskning, udholdenhed, brugervenlighed og spild/sprøjt. Læs mere her.


The Telegraph

Den traditionelle britiske avis blev grundlagt i 1855 og udkommer i fysisk form dagligt. The Telegraph har også et stort tilknyttet online-univers. Stort set alle verdens emner har plads i avisen eller på sitet fra nyheder, sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og business. Her er tale om en test, hvor avisen har sat sig for at finde ud af, om KitchenAid er den bedste køkkenmaskine. Læs mere her.


Trustedreviews.com

Sitet bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er en enkelt køkkenmaskine blevet gennemtestet, og herefter er en udførlig anmeldelse blevet skrevet. Læs mere her.


TV2 Norge

Norges største kommercielle tv-kanal. Kanalen fokuserer både på nyheder, underholdning, sport og livsstil. Her har TV2 Norge testet og sammenlignet 5 forskellige køkkenmaskiner fra forskellige mærker, hvor både billige og dyre modeller er med. Læs mere her.


VG Norge

VG står for Verdens Gang og er både et online-site og en fysisk avis, som er den næststørste i Norge. Her er 9 forskellige køkkenmaskiner blevet testet og sat op mod hinanden. Der ses både på faktiske evner inden for æltning og piskning men også på funktioner og brugervenlighed. Læs mere her.


YLE

Yle er den nationale, finske public service-udbyder. Her er der testet 4 forskellige køkkenmaskiner fra forskellige mærker af flere eksperter for at finde frem til den bedste model. Læs mere her.

Øvrige relevante tests

Hvis du ønsker at læse en bredere artikel, hvor der er mere større fokus på andre mærker end kun Kenwood, så kan du med fordel læse vores røremaskine test. I denne artikel gennemgår vi røremaskiner fra flere forskellige producenter, og ser nærmere på hvilke modeller der har fået de bedste bedømmelser i eksperternes tests.

Vi sammenligner også priserne på produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Hvis du er glad for at bage brød og elsker friskbagt brød, så kan du med fordel også læse denne bagemaskine test, hvor vi har samlet en oversigt de bedste bagemaskiner på markedet. Med en bagemaskine kan du forudindstille den til at have friskbagt brød klar til dig, hver morgen når du står op. I denne artikel har vi naturligvis også foretaget prissammenligning hos de forskellige forhandlere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvor produkterne kan købes billigst.