Kenwood røremaskine test-guide: De bedste køkkenmaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel kan du finde et overblik over de bedste Kenwood røremaskiner, baseret ud fra hvilke modeller eksperterne har givet bedst bedømmelse i forskellige tests.

Under hvert produkt kan du se hvilke test de forskellige røremaskiner er blevet bedømt i, samt hvilken bedømmelse de forskellige modeller fået. Du finder også prissammenligning af de forskellige produkter.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Kenwood røremaskine test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Kenwood røremaskiner
🔸 Overblik over alternativer røremaskiner fra andre producenter
🔸 Guide til hvad man skal overveje, når man køber ny røremaskine
🔸 Gode opskrifter til røremaskinen
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kenwood røremaskine test-oversigt – Her er de 7 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Kenwood røremaskiner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række anerkendte tests fra både ind og udland, og viser dig her eksperternes favoritter.

Du finder også prissammenligning af de forskellige Kenwood røremaskiner, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Kenwood kMix KMX750 

God anmeldelse hos tyske Testberichte.de

Kenwood KMX750

.
Kenwood kMix KMX750 er blevet testet af 2 forskellige ekspertkilder, som inkluderer den tyske testside Testberichte.de.

Både de tyske og danske eksperter er begejstrede for modellen, som modtager flotte kommentarer.

Kraftfuld maskine

Kenwood kMix KMX750 hører til de kraftfulde røremaskiner, som også vil se godt ud på køkkenbordet – man kan nemlig få den i en række forskellige farver som sort, hvid og rød. Designet er strømlinet og glat uden afbrydelser.

Maskinen er kraftfuld, idet her er tale om en motor med en effekt på 1000 watt, hvilket er meget – det gør den i stand til let at kunne behandle selv hårde ingredienser og tunge deje. Herudover medfølger en rummelig skål i rustfrit stål, som har en kapacitet på 5 liter.

Til mange typer af opgaver

Kenwood kMix KMX750 kommer desuden med flere stykker værktøj som både et piskeris, en K-spade og en dejkrog – disse kan bruges til både at piske, blande, mikse og ælte.

Der findes 6 forskellige hastigheder på modellen, som også er udstyret med en hastighedskontrol, der forhindrer sprøjt.

Kenwood kMix KMX750 er desuden skabt til at være en meget sikker røremaskine, og derfor stopper den med at arbejde, hvis hovedet løftes.

Velfungerende maskine, ifølge eksperterne

Kenwood kMix KMX750 er blevet testet hos de tyske eksperter fra Testberichte.de, som er begejstrede for modellen.

De forklarer, at maskinen generelt klarer sig rigtig godt, og der gives bedømmelse ud fra kriterierne funktioner, håndtering, forarbejdning og energi.

Dette produkt scorer højest på håndtering og forarbejdning, men både funktioner og energi er lige efter. Derfor vurderes det, at maskinen er meget velfungerende.

Fordele

 • God til at piske
 • Rigtig god til at ælte
 • Velegnet til at blande kagedej
 • Dejligt let
 • Nem at bruge
Ulemper

 • Er relativ tung
 • Stænkskærmen er besværlig at sætte på
 • Er ikke velegnet til smørcreme

Nøgleoplysninger – Kenwood kMix KMX750
🔴 Højde: 35,5 centimeter
🔴 Bredde: 24 centimeter
🔴 Dybde: 38,5 centimeter
🔴 Vægt: 9,1 kilo
🔴 Watt: 1000
🔴 Kapacitet: 5 liter
🔴 Antal hastigheder: 6
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 K-spade medfølger

Her kan du se en præsenationsvideo af KMix modellen. Videoen er udarbejet af Kenwood:


Kenwood Chef XL KVL4100S 

✅ Blandt vinderne i en større, uvildig test

Kenwood Chef XL KVL4100S


Alle maskiner er blevet bedømt ud fra parametre såsom design, brugervenlighed, funktioner og ydeevner, og eksperterne vurderer, at Kenwood Chef XL KVL4100S skal kåres som testvinder.

1200 watt

Kenwood Chef XL KVL4100S er skabt til at kunne håndtere både lette og tunge blandinger, og derfor er modellen udstyret med mange kræfter – nemlig en effekt på 1200 watt. Dermed kan maskinen klare selv de tungeste blandinger såsom brøddeje.

Derfor kommer maskinen med netop en dejkrog til æltning af brød, men også en K-spade og et piskeris. K-spaden er fordelagtig til at blande og mikse, og piskeris anvendes til at piske for eksempel æggehvider eller flødeskum.

Trinløs og flot

Kenwood Chef XL KVL4100S kommer desuden med en smart hastighedskontrol med trinløs styring, som sikrer både en blid overgang mellem trinnene og mindre sprøjt. For yderligere at sikre et mindre griseri medfølger også en sprøjteskærm, som tager vildfarne ingredienser.

Herudover er her tale om et klassisk Kenwood-udseende med den firkantede og industrille stil. Stilen er enkel og stort set kun afbrudt af drejeknappen, hvor hastigheden styres.

Stor model

Kenwood Chef XL KVL4100S hører desuden til de store modeller, som fylder en del – med det unikke design vil denne maskine hurtigt blive omdrejningspunktet i køkkenet. Vægten er derfor heller ikke helt lav på 9,4 kilo, men den høje vægt sikrer også en høj stabilitet.

Desuden medfølger en stor skål med en kapacitet på 6,7 liter, som gør maskinen særligt fordelagtig, hvis man foretrækker at lave store portioner ad gangen.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Har en kraftfuld motor
 • Velegnet til brøddej
 • Skålen er meget stor
Uemeper

 • Støjer mere end beskrevet i reklamen

Nøgleoplysninger – Kenwood Chef XL KVL4100S
🔴 Højde: 34,5 centimeter
🔴 Bredde: 38,5 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 9,4 kilo
🔴 Watt: 1200
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: Trinløs
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 K-spade medfølger

Her kan du se en unboxing video af Kenwood Chef XL KVL4100S. Videoen er produceret af WhiteAway.com: 


Kenwood Chef KVC3170S 

Kåret som ‘Bedst i test’ i en større uafhængig test

Kenwood Chef KVC3170S

Let justering af hastighed

Kenwood Chef KVC3170S kommer i det traditionelle, let industrielle Kenwood-design, som er solidt og firkantet. Her er måske ikke tale om en så prangende model som andre røremaskiner, men den er robust og kraftig med sine 7,3 kilo.

Designet gør, at den er brugervenlig, og det gælder især drejeknappen på siden, hvor man justerer hastigheden. Denne er trinløs og gør, at man får en mere jævn overgang mellem trinnene – det giver også mindre spild og sprøjt.

1000 watt

Kenwood Chef KVC3170S hører til de kraftfulde røremaskiner, idet den kommer med en motor med en effekt på 1000 watt – det er meget. Dertil medfølger specialdesignet værktøj til både at kunne piske, ælte, blande og mikse – værktøj og effekt gør, at det både bliver nemt at ælte tunge deje men også de lettere typer, således at der ikke efterlades klumper.

Der medfølger desuden en skål i rustfrit stål, som har en kapacitet på 4,7 liter. Det er en del, og det gør, at man vil kunne lave store portioner ad gangen. Den høje vægt på 7,3 kilo gør også, at maskinen står stille, mens den arbejder.

Justerbar røremaskine

Kenwood Chef KVC3170S er justerbar i højden, hvilket betyder, at man kan regulere højden for værktøjet, således at man er sikker på at få alle ingredienser med. Dette gøres med en medfølgende nøgle.

Herudover findes en smart sprøjteskærm, der fungerer som et værn imod eventuelle sprøjt fra skålen.

Fordele

 • Variabel og trinløs hastighedskontrol
 • Motor på 1000 watt
 • Værktøj til flere opgaver medfølger
 • Kan justeres i forhold til placeringen af værktøj
Uemper

 • Skålen har ingen håndtag
 • Ikke egnet til tung dej (fx pizzadej)

Nøgleoplysninger – Kenwood Chef KVC3170S
🔴 Højde: 30 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 7,3 kilo
🔴 Watt: 1000
🔴 Kapacitet: 4,7 liter
🔴 Antal hastigheder: Trinløs
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 K-spade medfølger 


Alternativer til Kenwood røremaskiner

Her ser vi nærmere på 3 alternativer til røremaskinerne fra Kenwood:


KitchenAid 5K45SS Classic 

86 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SS Classic

.
Begge testkilder er begejstrede for produktet og det belønnes med høje karakterer.

Flot design i vintage-stil

KitchenAid 5K45SS Classic kommer i den klassiske KitchenAid-stil, der er inspireret af vintage og retro fra 1950’ernes USA. Den er derfor meget iøjnefaldende og kan fås i forskellige farver – et klart plus, hvis man kan lide denne stil.

Her findes desuden et unikt bevægelses-system med planetariske bevægelser – det betyder, at det er skålen, der står stille under arbejdet, mens værktøjet bevæger sig i forskellige retninger.

Derfor er det kun nødvendigt med 275 watt, hvilket gør modellen meget mere miljøvenlig i brug.

10 hastigheder og 3 værktøjer

På KitchenAid 5K45SS Classic findes hele 10 indstillinger for hastigheder, hvilket er meget i forhold til Kenwood-modellerne. Disse passer til de forskellige opgaver – de høje til for eksempel piskning og de lavere til æltning.

Det samme gør de 3 medfølgende værktøjer – en dejkrog, et almindeligt piskeris og et fladt piskeris – hvilket gør det muligt både at ælte, mikse, blande og piske.

Man kan dertil tilkøbe flere typer værktøj. Skålen har en desuden en kapacitet på 4,3 liter.

Flot stil og gode præstationer, ifølge eksperterne

Good Housekeeping Institute er meget begejstrede for KitchenAid 5K45SS Classic, som de blandt andet fremhæver for det flotte design.

Her er nemlig tale om en røremaskine, der for alvor vil pynte på køkkenbordet, og som har en høj brugervenlighed.

Når det kommer til præstationsevnerne, så roses produktet også meget: Det bemærkes, at modellen klarer alle de stillede opgaver rigtig godt – især når det gælder æltning og blanding.

Dog har den lidt problemer med at piske æggehvider, da den har svært ved at nå helt ned til bunden.

Nøgleoplysninger – KitchenAid 5K45SS Classic
🔴 Højde: 35,3 centimeter
🔴 Bredde: 35,8 centimeter
🔴 Dybde: 22,1 centimeter
🔴 Vægt: 10,5 kilo
🔴 Watt: 275
🔴 Kapacitet: 4,3 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 2 piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger

Fordele

 • Ikonisk og smukt design
 • Effektiv
 • Har en god, stor kapacitet
 • Lavt energiforbrug
 • Mange hastigheder
 • Har tre medfølgende ekstradele
Ulemper

 • Nogle af de “kompatible” ekstradele passer ikke specielt godt

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid 5K45SS Classic. Videoen er produceret af KitchenAid: 


Bosch MUM54A00 

✅ Bedst i test hos officielle forbrugermagasiner

Bosch MUM54A00

.
Stærk model til god pris

Bosch MUM54A00 kommer med en god kraft på 900 watt, hvilket næsten matcher, hvad Kenwood-varianterne kan. De 900 watt er dog nok til at kunne håndtere både lette og tunge blandinger.

Herudover er her tale om en røremaskine til en mere overkommelig pris end flere af Kenwood-maskinerne.

Dejkrog samt 2 piskeris

Bosch MUM54A00 kommer også med værktøj til at klare forskellige opgaver – navnlig at piske og ælte. Der medfølger nemlig en dejkrog samt 2 forskellige piskeris.

De 2 piskeris er henholdsvis et groft og fint et af slagsen, og de kan både piske og mikse.

Der findes yderligere en fin kapacitet på denne maskine med en skål på 3,9 liter – det er dog ikke så meget som flere af konkurrenterne. Herudover findes der 7 hastigheder.

Unikke bevægelser

Bosch MUM54A00 har et lidt anderledes bevægelsessystem kaldet planetariske bevægelser, og det fungerer ved, at skålen står stille, mens det er værktøjet, der bevæger sig i kraftige baner. Værktøjet bevæger sig så i forskellige retninger, hvilket giver et jævnt og ensartet resultat.

Herudover findes der et højt sikkerhedsniveau, idet modellen har kraftige gummifødder, og så kan maskinen kun starte, hvis værktøjet er placeret korrekt.

Fordele

 • Flere forskellige funktioner
 • Har et udvalg af ekstradele og stænkskærm
 • Har automatisk kabelspoling
Ulemper

 • Hakkeren tåler ikke maskinopvask

Nøgleoplysninger – Bosch MUM54A00
🔴 Højde: 28,2 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Dybde: 27,1 centimeter
🔴 Vægt: 5,2 kilo
🔴 Watt: 900
🔴 Kapacitet: 3,9 liter
🔴 Antal hastigheder: 7
🔴 2 piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S 

✅ Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

Kenwood KVL8320s

.
Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S er blevet testet af det danske forbrugerråd i en test af flere røremaskiner samtidig. Her klarer den sig rigtig godt, og det belønnes med en placering som topscorer.

Meget høj kraft

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S vil være et godt valg, hvis man ønsker en røremaskine, der har en særdeles høj kraft – denne kommer nemlig med en motoreffekt på hele 1700 watt, hvilket er virkelig meget.

Det betyder, at denne model er meget velegnet til både store portioner men også tunge brøddeje, så den er ideel til bage-entusiasten.

Høj vægt og kapacitet

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S er på alle måder en stor røremaskine. Ud over de 1700 watt vejer denne også hele 10,4 kilo, hvilket er virkelig meget.

Det kan gøre det besværligt at flytte rundt på den og håndtere den, men til gengæld giver vægten en utrolig høj stabilitet.

Også kapaciteten i skålen er høj, hvilket man vil forvente på en så stor model. Her er tale om en rummelighed på 6,7 liter, som gør den velegnet til selv meget store portioner.

3 værktøjer og 2 hastigheder

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S er udstyret med 3 værktøjer til forskellige opgaver – piskeris, dejkrog og K-spade. Disse kan anvendes til henholdsvis piskning, æltning og at blande. Her er tale om værktøjer fra SystemPro-serien, som sikrer høj kvalitet.

Herudover findes der 2 hastigheder på maskinen.

Fordele

 • 1700 watt,Stor kapacitet på 6,7 liter
 • Betjening via drejeknap
 • SystemPro-værktøj
 • Blender medfølger også
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end lignende modeller

Nøgleoplysninger – Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S
🔴 Højde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 35 centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo
🔴 Watt: 1700
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 K-spade medfølger

Her kan du se en præsentationsvideo af Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S. Videoen er produceret af Kenwood:


Kenwood Chef XL KVL8470S 

Kenwood Chef XL KVL8470

.
Det danske madmagasin Gastromand.dk har testet Kenwood Chef XL KVL8470S, og der er set nærmere på både maskinens præstationsevner, funktioner og alsidighed. Modellen imponerer stort og får 6 ud af 6 mulige stjerner.

Kraftig maskine

Kenwood Chef XL KVL8470S vil være et godt valg, hvis man ønsker en særdeles kraftfuld røremaskine – denne kommer nemlig med en effekt på 1700 watt, som gør den stærk nok til at klare selv de tungeste opgaver.

Bygningen er også kraftig, og det betyder, at den vejer 10,4 kilo – det er en del, men det sikrer samtidig en bedre stabilitet. Kapaciteten er ligeledes høj med skålens rummelighed på 6,7 liter.

Meget tilbehør

Kenwood Chef XL KVL8470S er en meget alsidig maskine, der kommer med en del tilbehør ud over det sædvanlige. Der medfølger nemlig 5 SystemPro-værktøjer: Både ballonpiskeris, K-piskeris, creme-pisker, flexi-pisker og dejkrog.

Herudover får man en del andet tilbehør, som gør, at denne maskine også kan fungere som hjælper til aftensmåltidet – nemlig kværn, foodprocessor og blender. Dette betyder dog, at her ikke er tale om en prisvenlig røremaskine.

Herudover findes der 2 hastigheder samt en smart LED-belysning i hovedet.

Maskulin og effektiv, ifølge eksperterne

Kenwood Chef XL KVL8470S er blevet testet af Gastromand.dk, som er meget imponerede. De forklarer, at her er tale om den ultimative, maskuline røremaskine, som virkelig er kraftfuld.

Eksperterne forklarer yderligere, at denne maskine kan mikse/ælte stort set alt, hvad man kommer i den, og resultatet bliver virkelig godt.

Det fremhæves også, at maskinen er solid, robust og står godt fast på bordet, og så er mindre detaljer som LED-belysningen rigtig smart.

Fordele

 • Stor og stærk model
 • Fem stykker værktøj medfølger
 • Yderligere værktøj til madlavning medfølger
 • Kraftfuld model på 1700 watt
 • Stor kapacitet
Ulemper

 • Maskinen er en smule tung

Nøgleoplysninger – Kenwood Chef XL KVL8470S
🔴 Højde: 35,6 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,1 centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo
🔴 Watt: 1700 watt
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastighed: 2
🔴 Piskeris medfølger
🔴 K-piskeris medfølger
🔴 Cremepisk medfølger
🔴 Flexipisker medfølger
🔴 Dejkrog medfølger

Her kan du se en kort video om, hvordan man kan lave Churros ved hjælp af sin Kenwood Chef køkkenmaskine. Videoen er produceret af Kenwood: 


Kenwood Chef Titanium KVC7300S 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

.
Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blevet testet af det britiske testmagasin Which.co.uk på parametre som forskellige tilberedningsdiscipliner, brugervenlighed, rengøring og design. Det vurderes, at modellen klarer sig godt, og derfor modtager den en fin anmeldelse.

1500 watt i motoreffekt

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er designet til at assistere i køkkenet med alle former for røre-, blande-, mikse- og ælteopgaver.

Derfor kommer den med en kraftig motor – her er tale om en effekt på 1500 watt, som betyder, at den hverken vil få problemer med tunge ælteopgaver eller med at piske for eksempel flødeskum luftigt med en høj hastighed.

Herudover findes en skål med en kapacitet på 4,6 liter.

3 SystemPro-værktøjer

For at kunne præstere godt inden for flere opgaver medfølger 3 såkaldte SystemPro-værktøjer. Det inkluderer piskeris, dejkrog og K-spade: piskeris til for eksempel piskning af flødeskum eller æggehvider, dejkrog til æltning af brød og K-spade til at blande og mikse ingredienser sammen.

I tillæg medfølger også en cremepisker og et vendeværktøj, og der findes 2 hastigheder. Som en smart detalje findes også LED-belysning i hovedet.

God men dyr model, ifølge eksperterne

Det britiske testmagasin Which.co.uk skriver, at Kenwood Chef Titanium KVC7300S generelt er god til alle de stillede opgaver, som inkluderer at ælte, blande og piske.

Det fremhæves også, at her findes en høj brugervenlighed og en lav støj.

Desuden nævnes det, at det er en klar fordel, at de løse dele på maskinen kan komme i opvaskemaskinen, men prisen på modellen trækker noget ned.

Fordele

 • Stærk model på 1500 watt
 • Fin skålstørrelse på 4,6 liter
 • 5 værktøjer medfølger
 • Let betjening på drejeknap
 • LED-belysning
Ulemper

 • Flere brugere synes, at maskinen føles ustabil.

Nøgleoplysninger – Kenwood Chef Titanium KVC7300S
🔴 Højde: 30,5 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vægt: 9,2 kilo
🔴 Watt: 1500
🔴 Kapacitet: 4,6 liter
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 K-spade medfølger
🔴 Cremepisker medfølger
🔴 Vendeværktøj medfølger

Her kan du se en kort video om Kenwood Titanium modellerne. Videoen er produceret af AO.com:


Electrolux EKM4300 

✅ Testvinder i en uafhængig test hos Pricerunner.se
✅ 4 ud af 6 stjerner hos norske Dinside.no
✅ 7,5 ud af 10 stjerner hos den norske teknologiside Tek.no

Electrolux EKM4300

Electrolux EKM4300 er blevet testet af 3 hold eksperter fra både Sverige og Norge, og alle eksperterne er begejstrede for dette produkt. Derfor modtager røremaskinen flotte kommentarer.

Alsidig røremaskine

Electrolux EKM4300 vil være en god assistent i køkkenet – især når man bager. For at kunne håndtere forskellige bage-opgaver findes der først og fremmest en høj effekt på 1000 watt, og med denne effekt kan maskinen både foretage højhastighedspiskning af æggehvider og flødeskum samt håndtere tunge brøddeje.

Derudover medfølger der både piskeris, dejkrog og røre-værktøj til de forskellige opgaver.

10 hastigheder og 2 skåle

Electrolux EKM4300 kommer med 10 hastigheder, som passer til de forskellige typer af opgaver, og selv når man anvender de høje hastigheder, så undgår man sprøjt, da der medfølger en sprøjteskærm.

Der medfølger desuden 2 forskellige skåle, og sprøjteskærmen passer til begge. De 2 skåle har en kapacitet på henholdsvis 4,8 og 2,9 liter.

Electrolux EKM4300 kommer yderligere med en smart LED-belysning i hovedet samt ekstra store sikkerhedsfødder i gummi. Det giver en endnu bedre stabilitet og højere sikkerhed.

Solid og stilfuld, ifølge eksperterne

Electrolux EKM4300 er blandt andet blevet testet af Pricerunner.se, som kalder maskinen for solid og stilfuld.

Den kraftige motor og de gode præstationer fremhæves også, og så er det smart med de mange hastigheder, som gør det færdige resultat rigtig godt – på de høje hastigheder kan hovedet dog godt begynde at hoppe lidt.

Norske Dinside.no er også begejstrede for Electrolux EKM4300 og synes, det er rigtig smart med LED-belysningen.

Herudover kommenterer de, at maskinen præsterer, som den skal, og derfor er den helt fyldestgørende – dog har den lidt problemer i kanterne.

Tek.no tilføjer desuden, at her er tale om en røremaskine til en god pris, og så er designet rigtig flot. Alligevel savner de en lidt større kapacitet.

Fordele

 • Alsidig i brug
 • Brugervenlig
 • Stabil
 • Nem at rengøre
Ulemper

 • Har et relativt højt støjniveau

Nøgleoplysninger – Electrolux EKM4300
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 37 centimeter
🔴 Dybde: 21 centimeter
🔴 Vægt: 8,7 kilo
🔴 Watt: 1000
🔴 Kapacitet: To skåle på 4,8 og 2,9 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Røre-værktøj medfølger


Købsguide: Det skal du overveje, når du køber en røremaskine

Thespruceeats.com og Tasteofhome.com forklarer her, hvad man skal overveje, når man køber en røremaskine:

Kapacitet, størrelse og vægt
Hvis man har en stor familie eller holder af at bage ofte, så vil det være en god ide med en høj kapacitet. I så fald er det også vigtigt, at røremaskinen har en kraftfuld motor for at kunne få det hele mikset sammen. De store modeller kan rumme over 6 liter.

Har man ikke så meget plads i køkkenet, kan man med fordel vælge en kompakt og mindre model.

Det vil også være en god ide at finde en røremaskine i den tungere afdeling – det gør, at den ikke så let bevæger sig, når den arbejder.

Pris
prisEksperterne forklarer, at købet af en røremaskine er en investering til køkkenet, så man bør undgå de helt billige modeller, som har en tendens til hurtigere at gå i stykker.

Man kan få røremaskiner ned til omkring 500 hundrede kroner, mens de dyre mærker koster mange tusinde kroner.

Man bør også vælge model ud fra hvor meget, man har brug for af funktioner og ekstraudstyr – jo mere af dette, jo højere er prisen også.

Kraft
Man bør gå efter de kraftfulde røremaskiner med mange watt, idet de bedre vil være i stand til at mikse, blande og ælte tunge ingredienser. Gå gerne efter modeller med minimum 300 watt.

Nogle maskiner har dog færre watt men specialdesignede værktøjer og teknologier, som gør det ud for de færre watt.

Funktioner og tilbehør
Røremaskiner kommer ofte med flere hastighedsindstillinger, og eksperterne anbefaler også, at man vælger en model med mange hastighedstrin.

Gå desuden efter en røremaskine der både kommer med piskeris, dejkrog og blandeværktøj.

Flere skåle, belysning og sprøjteskærm er andre aspekter, som kan være nyttige.


5 gode opskrifter til røremaskinen

Her har vi samlet 5 opskrifter, som du kan lave med din røremaskine:


Hasselnød-macarons

Hasselnød-macaronsIngredienser:
6 æggehvider
4 deciliter ristede hasselnødder
6 deciliter flormelis
½ teskefuld salt
1 deciliter sukker 

Kaffe-smørcreme:
2½ deciliter sukker
6 spiseskefulde vand
6 store æggeblommer
4 teskefulde instant espresso-pulver
1 teskefuld vaniljesukker
3½ deciliter blødt smør
6 spiseskefulde flormelis 

Sådan gør du:
1. Læg æggehviderne i en skål.

2. Forvarm ovnen til 175 grader. Blend hasselnødder og flormelis i en røremaskine.

3. Tilsæt salt til æggehviderne og pisk, indtil der dannes bløde toppe. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk til æggehviderne er stive. Vend hasselnød-blandingen i.

4. Form småkager af dejen og placer dem på bagepapir. Bag i 9-12 minutter. Lad dem herefter køle af.

5. Smørcreme: Kog sukker og vand i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Fjern gryden fra varmen. Pisk lidt af den varme sirup sammen med æggeblommerne. Hæld det herefter tilbage i gryden og kog siruppen i 2-3 minutter. Rør espressopulver og vanilje i og lad siruppen køle af.

6. Pisk smørret i en røremaskine. Tilsæt gradvist den afkølede sirup. Vend flormelis i og sæt cremen på køl i 10 minutter.

7. Smør 1½ teskefuld smørcreme på halvdelen af ​småkagerne og placer de resterende småkager ovenpå.

Du kan læse hele opskriften her.


Tiramisu med chokolade

Tiramisu med chokoladeIngredienser:
3 spiseskefulde kakao
3 spiseskefulde sukker
2 spiseskefulde vand
5 deciliter mælk 

Tiramisu:
3 store æggeblommer
2½ deciliter sukker
5 deciliter marscarpone
2½ deciliter piskefløde
45 sprøde ladyfingers
70 gram små chokoladestykker
2 teskefulde kanel 

Sådan gør du:
1. Kog kakao, sukker og vand. Rør herefter mælken i. Hæld blandingen i en skål og lad den afkøle.

2. Tiramisu: Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret sammen. Anbring skålen over et vandbad i 2-3 minutter.

3. Fjern blandingen fra varmen. Pisk med en stavblender i 5 minutter. Tilføj mascarpone. Pisk til blandingen er jævn.

4. Pisk fløden i en anden skål til den er tyktflydende. Tilsæt resten af sukkeret til fløden og pisk det sammen. Vend fløden i mascarpone-blandingen.

5. Smør 1/3 af flødeblandingen i et ovnfast fad. Dyp halvdelen af ​​ladyfingerene halvvejs ned i den afkølede kakao og læg dem oven på fløden. Byg et tilsvarende lag af fløde og ladyfingers. Brug resten af fløden som topping og drys med chokoladestykker og kanel. Sæt tiramisuen overdækket i køleskab i mindst 8 timer.

Du kan læse hele opskriften her.


Sandwich-småkager med chokoladestykker

Sandwich-småkager med chokoladestykkerIngredienser:
2½ deciliter vegetabilsk fedstof
2½ deciliter rørsukker
1 deciliter sukker
2 store æg
1 teskefuld vaniljesukker
5 deciliter hvedemel
1 teskefuld bagepulver
1 teskefuld salt
300 gram chokolade-stykker 

Fyld:
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
3 æggehvider
1 deciliter sukker
½ teskefuld vaniljesukker
¾ teskefuld usaltet blødt smør 

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk fedtstof og sukker sammen. Tilføj æg og vanilje. Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål og vend det gradvist i. Tilsæt chokoladestykker og lad dejen afkøle i 1 time.

2. Form dejen til små kugler. Placer dem på en bageplade og bag dem i 8-10 minutter.

3. Fyld: Opvarm vaniljekorn, æggehvider, sukker og vaniljesukker i en gryde over et vandbad. Pisk indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.

4. Brug en røremaskine til at piske blandingen. Afkøl herefter i 8-10 minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Pisk til konsistensen bliver jævn.

5. Smør 1 teskefuld af blandingen på ​​halvdelen af de bagte ​​cookies og dæk dem med de resterende cookies.

Du kan læse hele opskriften her.


Artisan-brød

Artisan-brødIngredienser:
7 deciliter lunkent vand
1½ spiseskefuld gær
1½ spiseskefuld salt
15 deciliter hvedemel 

Sådan gør du:
1. Rør lunkent vand, salt og gær sammen.

2. Hæld melet i røremaskinen. Tilsæt gærblandingen og ælt det med dejkrog.

3. Lad dejen hæve i 2 timer.

3. Del dejen i to. Form stykkerne til brød, og placer dem på bagepladen. Lad dem hæve i 30 minutter.

4. Forvarm ovnen til 230 grader. Placer en bageplade med vand nederst i ovnen, før brødet sættes ind.

5. Bag brødet i 30-35 minutter.

Du kan læse hele opskriften her.


Brød med banan, æble og blåbær

Brød med banan, æble og blåbærIngredienser:
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
225 gram usaltet, blødt smør
140 gram kokos-sukker
2 modne bananer, moste
3 æg
2 æbler – 1 revet, 1 skåret i tynde skiver
125 gram blåbær, knuste
100 gram rismel
85 gram kokos-mel
175 gram mandel-mel
1 teskefuld bagepulver
60 milliliter mandel-mælk
90 gram honning (og lidt ekstra til topping)

Krydderiblanding:
2 hele stjerneanisser
1 teskefuld hvide peberkorn
2 små kanelstænger
½ teskefuld nelliker
2 teskefulde kardemomme
2 teskefulde enebær (valgfrit)
¼ teskefuld saffran-tråde
1 teskefuld salt-flager 

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Krydderiblanding: Varm stjerneanis, peberkorn, kanel, nelliker og kardemomme på en pande i 1-2 minutter. Knus enebær, saffran og salt i en morter.

3. Pisk vanilje, 200 gram smør, sukker og kokos-sukker sammen med en røremaskine. Tilsæt bananer og æg. Tilsæt 1½ teskefuld krydderiblanding, revet æble, blåbær, kokos-mel, mandel-mel, bagepulver, mandelmælk og 1 teskefuld salt.

4. Hæld blandingen i en smurt form. Bag brødet i 75 minutter.

5. Opvarm 25 gram smør og honning. Tilføj de tynde æble-skiver. Kog i 3-4 minutter og placer den oven på brødet.

6. Server drysset med honning.

Du kan læse hele opskriften her.


FAQ

Hvilken Kenwood røremaskine er den bedste?
Den bedste Kenwood røremaskine er i øjeblikket modellen Kenwood kMix KMX750. Røremaskinen har opnået nogle gode resultater i en række tests, som blandt andet beskriver maskinen som værende utrolig kraftfuld. Dertil roses røremaskinen for at være meget alsidig i brug, hvormed den egner sig til mange typer af opgaver.
Hvordan vælger jeg en røremaskine?
Når du skal vælge en røremaskine, så bør du tænke over, hvor mange watt maskinen skal bruge. Jo flere watt en røremaskine bruger, jo kraftigere er den. Dermed kan det være en fordel med mange watt, hvis du skal røre drøje og grove deje sammen.
Er en Kenwood røremaskine pengene værd?
Ja, en Kenwood røremaskine kan helt bestemt være pengene værd. Kenwood er kendt for at lave solide og kraftfulde røremaskiner, hvilket gør det meget nemmere at røre forskellige typer af deje sammen. Dermed kan en Kenwood røremaskine være en god tilføjelse til et hvert køkken.
Er Kenwood et godt brand?
Ja, Kenwood er et godt brand, hvis produkter ofte får nogle gode anmeldelser både af forbrugere og af forbrugsteste, da deres produkter ofte er af en god kvalitet. Kenwood er især kendt for at lave nogle gode og kraftfulde røremaskiner, som er super praktiske og alsidige i brug.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Dinside.no 🇳🇴

Dinside.no er en norsk avis, der beskæftiger sig med forbrugerprodukter til bil, bolig, fritid og rejser. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet Electrolux EKM4300. Læs mere her.

Fratellaifornelli.it 🇮🇹

Fratellaifornelli.it er en italiensk webside med fokus på opskrifter. Her har de italienske eksperter testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Læs mere om testen her.

Gastromand.dk 🇩🇰

Gastromand.dk er et dansk mandemagasin med fokus på gastronomien. Det indebærer både madtrends, opskrifter, restauranter og køkkengrej. Gastromand.dk har her testetKenwood Chef XL KVL8470S. Læs hele testen hos Gastromand.dk.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧

Good Housekeeping Institute leverer viden, information og vurderinger af forskellige hus- og haveprodukter til forbrugerne. Dette inkluderer også tests – her af KitchenAid 5K45SS Classic. Læs mere om testen her.

Tek.no 🇳🇴

Tek.no er et norsk teknologimagasin, der skriver om nyheder, artikler, guides og test, der har med teknologi at gøre. Her har Tek.no foretaget en test af flere forskellige røremaskiner. Læs hele testen hos Tek.no.

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er en tysk webside, der samler resultater fra forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Testberichte.de former deres egen ekspertvurderinger herudfra og giver en samlet vurdering. Her gælder det en test af Kenwood kMix KMX750WH. Læs mere om testen hos Testberichte.de.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at give forbrugerne den bedst mulige viden inden køb af produkter. Det inkluderer også tests – her af følgende røremaskiner:

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S – klik her for at læse testen.

Kenwood Chef Titanium KVC7300S – klik her for at læse testen.

Fuld adgang kræver dog abonnement.


Alternative tests og artikler

Ønsker du mere viden om de forskellige Kenwood modeller, kan du med fordel læse vores brede Kenwood køkkenmaskine test, eller vores række af mere specifikke Kenwood tests, så som vores Kenwood Major test, vores Kenwood Chef test eller vores Kenwood Chef XL test. I disse tests finder du eksperternes favoritter fra Kenwood samt en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Du kan også læse vores helt generelle røremaskine artikel, hvor vi har samlet alle de røremaskiner der klarer sig bedst i test, på tværs af alle de forskellige producenter der findes på markedet.

Læs også vores producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores Teddy Bjørn røremaskine test, vores Electrolux røremaskine test og vores Ankarsrum Assistent test, der alle indeholder testvindende røremaskiner.

Hvis formålet med at købe en røremaskine er at lave lækkert hjemmebagt brød, kunne en bagemaskine være værd at overveje. Her kan du læse vores bagemaskine test, der indeholder en oversigt over de bedste og mest testvindende bagemaskiner på markedet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme