KitchenAid Røremaskine Test – Her er de bedste KitchenAid røremaskiner ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om forskellige KitchenAid røremaskiner, der hører til blandt eksperternes favoritter. Vi har set nærmere på de bedste KitchenAid røremaskiner, der hver især har opnået høj ros hos diverse ekspertpaneler.

Vi gennemgår først, hvad hver KitchenAid røremaskine kan, og derefter kommer vi ind på, hvad eksperterne konkret har skrevet i deres anmeldelser.

Herefter gennemgår vi en række alternativer modeller, som ligeledes har fået gode anmeldelser i tests. Disse er fra henholdsvis Bosch, Kenwood og Electrolux.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne KitchenAid røremaskine test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste KitchenAid røremaskiner 
🔸 Overblik over gode alternativer til KitchenAid røremaskinen 
🔸 Gode opskrifter til røremaskinen 
🔸 Guide til hvad du skal overveje, når du køber ny røremaskine 
🔸 Information om KitchenAid 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

KitchenAid røremaskine test 2020 – Her er eksperternes favoritter

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de KitchenAid røremaskiner, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig her de bedst bedømte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.


KitchenAid 5K45SS 

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 
86 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute 
God anmeldelse hos Storbritanniens største forbruger/testmagasin Which.co.uk

KitchenAid 5K45SS Classic

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.699,00 2.699,00 Læs mere
2.699,00 2.699,00 Læs mere
2.999,00 2.999,00 Læs mere

.
3 forskellige hold eksperter har testet KitchenAid 5K45SS – henholdsvis Forbrugerrådet Tænk, det britiske Good Housekeeping Institute og det britiske forbruger/testmagasin Which.co.uk. Modellen er blevet testet på udvalgte parametre, og eftersom den præsterer godt, modtager den høje karakterer.

Flot vintage-design

KitchenAid 5K45SS kommer i klassisk KitchenAid-stil, som har en spændende retro-følelse over sig. Derfor er den meget iøjnefaldende og fås dertil i forskellige farver – et klart plus, hvis man går op i æstetik. Den arbejder ved 275 watt, hvilket ligger i den lave ende, men det unikke bevægelsessystem gør, at der ikke er behov for mere kraft.

Der findes desuden 10 hastigheder til forskellige opgaver, og der medfølger 3 værktøjer – en dejkrog, et almindeligt piskeris og et fladt piskeris. Det gør det muligt både at ælte, mikse, blande og piske. Man kan tilkøbe flere typer værktøj. Skålens kapacitet ligger på 4,3 liter.

God til alle opgaver, ifølge eksperterne

Hvis man leder efter en røremaskine, der er god over hele linjen, så bør man ifølge eksperterne fra Good Housekeeping Institute overveje KitchenAid 5K45SS. Denne er nemlig meget let i brug, god til det meste (både at piske, ælte og blande) og solidt bygget. Dens robuste form gør, at den sagtens kan håndtere tungere portioner. Ydermere er den flot at se på.

Eksperterne nævner kun få minusser, og de går blandt andet på, at den har problemer ved de helt små portioner, og så er det lidt svært at styre hastighederne ordentligt.

Perfekt til det mindre køkken, ifølge eksperterne

KitchenAid 5K45SS er også blevet testet af forbruger/testmagasinet Which.co.uk, som fremhæver, at hvis man ønsker en KitchenAid røremaskine, men ikke har budgettet til en af de helt nye modeller, så vil denne være et godt valg.

Eksperterne understreger endvidere, at den opererer rigtig godt og er god til de fleste opgaver, og yderligere fylder den ikke helt så meget som de større apparater – dermed er den velegnet til det lille køkken, hvor det kniber med pladsen. 

Nøgleoplysninger – KitchenAid 5K45SS 
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 35,3 centimeter
🔴 Bredde: 35,8 centimeter
🔴 Dybde: 22,1 centimeter
🔴 Vægt: 10,5 kilo
🔴 Watt: 275
🔴 Kapacitet: 4,3 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5K45SS 
🔵 Flot i vintage-stil
🔵 Kan både piske, ælte og blande
🔵 Lavt energiforbrug
🔵 Mange hastigheder
🔵 3 medfølgende værktøjer

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid 5K45SS. Videoen er produceret af KitchenAid:


KitchenAid 5KSM3311X

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
84 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute 
4 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com 
71 ud af 100 point hos Storbritanniens største forbruger/testmagasin Which.co.uk

KitchenAid 5KSM3311X

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.999,00 3.999,00 Læs mere
4.432,00 4.432,00 Læs mere

.
KitchenAid 5KSM3311X er blevet testet af 4 forskellige hold eksperter, der spænder fra det danske forbrugerråd Tænk, over det britiske Good Housekeeping Institute til testmagasinerne Trustedreviews.com og Which.co.uk.

Eksperterne har set nærmere på parametre såsom piske/ælte/blandings-evner, funktioner, indstillinger, design, pris og brugervenlighed, og der hersker en bred enighed om, at denne model er meget velfungerende.

Flot, moderne og effektiv

KitchenAid 5KSM3311X hører til blandt de mest effektive modeller i KitchenAid røremaskine-serien med en energibesparende motor og gode teknologier.

Den opererer ved 275 watt, hvilket er forholdsvis lavt, men det påvirker ikke de endelige resultater negativt. I stedet er den mere miljøvenlig, og via interne intelligente teknologier med unikke bevægelsesmønstre kompenserer den for den lavere energi i watt.

Det betyder, at man både kan piske, ælte og blande på dette produkt, og dermed er den ideel til hjemmebageren. Der findes 10 hastighedsindstillinger, og så kommer den med en fin kapacitet.

Denne ligger på 3,3 liter. Herudover er maskinen robust fremstillet i det genkendelige KitchenAid-design og vejer 6,5 kilo. Denne vægt er relativ høj, men sikrer også en bedre stabilitet.

Solid og robust, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KSM3311X er blandt andet blevet testet af Good Housekeeping Institute, som giver en god score. De roser især, at den er god til krævende opgaver, og man kan sagtens fylde skålen godt op (kapaciteten er nemlig ikke så stor, så det kan være nødvendigt, påpeges det). Herudover kommenteres det, at byggekvaliteten er meget høj, og den er solid og robust.

KitchenAid 5KSM3311X er også blevet anmeldt hos forbruger/testmagasinet Which.co.uk, som fremhæver, at den er god til både at ælte, blande og piske. Herudover er den meget let at anvende, og rengøringen er slet ikke besværlig. Yderligere er den stillegående. Alt i alt har den ingen større fejl og mangler, understreges det.

Let at bruge og simpel rengøring, ifølge eksperterne

Testmagasinet Trustedreviews.com er ligeledes godt tilfredse med modellens kunnen. De fremhæver blandt andet, at den er utrolig let at bruge, og kontrolpanelet er tillige udformet enkelt og simpelt – dermed kan alle være med.

Herudover kommenteres det, at rengøringen er meget hurtig, idet størstedelen tåler opvaskemaskine, og den føles robust. Trustedreviews.com påpeger dog også et par minusser, for de synes, den er meget dyr, har en begrænset kapacitet og mangler et sprøjteskjold. 

Nøgleoplysninger – KitchenAid 5KSM3311X 
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 31,2 centimeter
🔴 Bredde: 19,8 centimeter
🔴 Dybde: 31,2 centimeter
🔴 Vægt: 6,5 kilo
🔴 Watt: 275
🔴 Kapacitet: 3,3 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KSM3311X 
🔵 Let i brug
🔵 Enkel betjening
🔵 Let rengøring
🔵 Solid og robust
🔵 Mange hastigheder

Her kan du se en kort video om, hvordan og hvad man kan bruge KitchenAid 5KSM3311X til. Videoen er produceret af KitchenAid: 


KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
4,5 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.195,00 4.195,00 Læs mere
5.855,00 5.855,00 Læs mere

.
KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er blevet testet af 3 hold eksperter, der inkluderer det danske forbrugerråd Tænk samt testmagasinerne Trustedreviews.com og Testberichte.de.

Eksperterne har set nærmere på blandt andet evner inden for æltning, piskning og blanding, funktioner, design, brugervenlighed og rengøring, og alle er de enige om, at her er tale om en god røremaskine.

Flot og smart med sprøjteskærm

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er en flot og effektiv maskine, som kan fås i et væld af farver – perfekt til den enkeltes personlighed.

Antallet af watt ligger på 300, hvilket ikke er så meget, men det gør den ikke mindre effektiv – unikke bevægelsesmønstre gør, at den både kan ælte tunge brøddeje, blande lettere kagedeje og piske æg eller flødeskum.

Her findes 10 forskellige indstillinger, og kapaciteten i skålen er på 4,8 liter. Herudover medfølger et praktisk sprøjteskjold, således at tilberedningen ikke sviner.

Kvalitet over kvantitet, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er blandt andet blevet testet af testmagasinet Trustedreviews.com, som er meget imponeret. Eksperterne forklarer, at her er tale om et virkeligt kvalitetsprodukt, der leverer varen.

Modellen er hurtig i brug og larmer ikke særlig meget, og så kommer den med et smart sprøjteskjold, der værner imod sprøjt fra madlavningen.

Det nævnes, at i forhold til konkurrenterne kommer den ikke med så meget tilbehør eller funktioner, men lidt er ifølge eksperterne godt – de kalder det ”kvalitet over kvantitet” og påpeger, at den er fremragende til både at piske, ælte og blande.

Det fremhæves, at produktet kan anbefales til alle typer af hjemmebagere – nye som erfarne. Dog skal man være opmærksom på, at prisen ligger klart mod den høje ende.

God til mange opgaver, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er også blevet anmeldt hos det tyske testmagasin Testberichte.de, som giver en god bedømmelse. Godt nok noteres det, at der ikke medfølger så meget tilbehør, men den klarer sig godt med det, den har.

Her er tale om noget af en klassiker, nævnes det, og den er robust og solid i konstruktionen. Det fremhæves, at den er god til mange typer af opgaver, blandt andet at ælte tunge gærdeje, men også til at forarbejde for eksempel wienerbrødsdej.

Herudover roses den for at komme med et sprøjteskjold og gode instruktioner. 

Nøgleoplysninger – KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA 
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 24 centimeter
🔴 Dybde: 37 centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo
🔴 Watt: 300
🔴 Kapacitet: 4,8 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølge
🔴 Fladt piskeris medfølger

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA 
🔵 Hurtig
🔵 Med sprøjteskjold
🔵 Stillegående
🔵 God kapacitet
🔵 Til alle niveauer af erfarenhed

Her kan du se en video om, hvorfor KitchenAid er mere end bare en køkkenmaskine. Videoen er produceret af KitchenAid: 


KitchenAid Artisan 5KSM125 

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
94 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute 
72 ud af 100 point hos Storbritanniens største forbruger/testmagasin Which.co.uk

KitchenAid Artisan 5KSM125

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.499,00 3.499,00 Læs mere
3.499,00 3.499,00 Læs mere
3.625,00 3.625,00 Læs mere
3.745,00 3.745,00 Læs mere

.
KitchenAid Artisan 5KSM125 er blevet testet af 3 hold eksperter, som inkluderer det danske forbrugerråd Tænk, det britiske Good Housekeeping Institute og forbruger/testmagasinet Which.co.uk.

Eksperterne har afprøvet, testet og bedømt produktet, og ud fra fastsatte parametre er der blevet givet en endelig bedømmelse. Vurderingerne lyder, at her er tale om en rigtig god røremaskine.

Til alle opgaver

KitchenAid Artisan 5KSM125 vil være et godt valg for den hjemmebager, der både ønsker at kunne ælte tunge brøddeje, lettere kagedeje og piske æg eller flødeskum. Der medfølger værktøj til alle 3 opgaver i form af 2 piskeris og en dejkrog.

Her er yderligere tale om en solid og robust røremaskine med en høj vægt på 10,4 kilo. Dette kan lyde af meget, men den høje vægt er også med til at skabe stabilitet.

Herudover arbejder apparatet ved 300 watt, og man kan vælge imellem 10 forskellige hastigheder – disse passer til de forskellige opgaver.

Skålstørrelsen er fin med en kapacitet på 4,8 liter, og skålen er designet til at kunne blive fuldt udnyttet. Den kan fint indeholde op til 1 kilo mel og klare at piske op til 12 æg ad gangen.

Alle pengene værd, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KSM125 er blevet testet af det britiske Good Housekeeping Institute, som er meget begejstrede. De forklarer, at der stort set ingen minusser er, og så arbejder den bare som en professionel.

Maskinen vil ifølge eksperterne klart blive en publikumsfavorit, idet den stort set klarer alle opgaver til perfektion – ligegyldigt om det drejer sig om lette piske-opgaver eller at ælte tunge brøddeje. Den er lige god til både små og store portioner, og den er ideel til den ivrige hjemmebager, der ønsker en kvalitets-røremaskine.

Eksperterne forklarer derudover, at nok er den meget dyr, men til gengæld er den alle pengene værd. En rigtig god investering.

Der nævnes kun få minusser, der går på den høje pris, og at piskeriset ikke tåler maskinopvask. Derudover savnes der bedre instruktioner omkring maksimum-mængder.

Klar fanfavorit, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KSM125 er tillige blevet afprøvet hos det britiske forbruger/testmagasin Which.co.uk, som også er meget imponerede.

De forklarer, at her er tale om et produkt, der klart vil blive en fremtidig fanfavorit, og så er den smart, flot og en god opgraderet version af de tidligere KitchenAid-modeller.

Ydermere forklarer Which.co.uk, at denne vil være en rigtig god investering, for den er meget brugervenlig og god til alle de stillede opgaver: De lettere kagedeje bliver fantastisk behandlet, de tungere brøddeje bliver godt gennemarbejdet, og pisket flødeskum får en fremragende luftig konsistens – og opgaverne udføres dertil meget hurtigt.

Eksperterne nævner kun få minusser, som blandt andet går på, at det kan svine en del, hvis man tilsætter mel, mens den arbejder, og så kan det være svært at læse hastighederne. 

Nøgleoplysninger – KitchenAid Artisan 5KSM125 
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 24 centimeter
🔴 Dybde: 37 centimeter
🔴 Vægt: 10,4 kilo
🔴 Watt: 300
🔴 Kapacitet: 4,8 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KSM125 
🔵 Til både æltning, piskning og blanding
🔵 3 værktøjer medfølger
🔵 Høj vægt giver høj stabilitet
🔵 10 hastigheder
🔵 Fin kapacitet

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan 5KSM125. Videoen er produceret af KitchenAid:


KitchenAid Artisan 5KSM7580 

90 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute 
Anbefalet af det amerikanske teknologi-testmagasin Thewirecutter.com 
Anbefalet af den amerikanske business-avis Businessinsider.com

KitchenAid Artisan 5KSM7580

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.999,00 5.999,00 Læs mere
6.456,00 6.456,00 Læs mere
0,00 7.040,00 Læs mere
7.999,00 7.999,00 Læs mere

.
KitchenAid Artisan 5KSM7580 er blevet testet hos 3 hold eksperter, der inkluderer det britiske Good Housekeeping Institute, teknologi/testmagasinet Thewirecutter.com og business-avisen Businessinsider.com.

Her er modellen blevet testet på aspekter såsom piskning, æltning og blanding, brugervenlighed, funktioner, holdbarhed, design og rengøring. Efter endte tests vurderes det fra alle ekspertkilderne, at her er tale om en rigtig god røremaskine.

Høj kapacitet

KitchenAid Artisan 5KSM7580 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en KitchenAid-model, der kommer med en høj kapacitet. Skålen på denne kan nemlig rumme hele 6,9 liter, hvilket er rigtig meget. Derfor er apparatet ideelt for den hjemmebager, der har brug for at lave store portioner.

For at kunne klare så store mængder er her også tale om en stærk røremaskine, der er udstyret med 500 watt. Det er en del mere end andre KitchenAid-varianter.

Der findes 10 forskellige indstillinger for hastigheder, som passer til diverse opgaver inden for piskning, æltning og blanding, og tillige medfølger der tilsvarende værktøjer. Her er generelt tale om en af de større produkter fra KitchenAid, og vægten ligger da også på 13,1 kilo. Det er rigtig meget, men sikrer også en højere stabilitet.

Bygget til store portioner, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KSM7580 er blandt andet blevet testet af Good Housekeeping Institute, der forklarer, at dette her er den måske bedste røremaskine til den forbruger, der ønsker at lave store portioner.

Desuden er den strømlinet og robust takket være den høje vægt – det bevirker, at den står fast på bordet, når den arbejder.

Herudover kommenteres det, at den klarer det imponerende godt, når det kommer til de lettere kagedeje, men også de tunge brøddeje, og med det tidløse design vil den se flot ud på alle køkkenborde.

Kontrollen er god med 10 hastigheder, og så er den stillegående – selv når den arbejder på de høje hastigheder.

Professionel maskine, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan 5KSM7580 er desuden blevet test af Thewirecutter.com, der forklarer, at dette produkt er meget pålideligt, og derfor anvendes den af mange professionelle.

Den er især god, hvis man laver store portioner eller især fokuserer på brød eller tunge kagedeje, og motoren er kraftfuld nok til at klare disse opgaver. Her er tale om en robust arbejdshest.

Businessinsider.com påpeger ligeledes, at der er et kraftigt professionelt strejf over denne model, og at den især er ideel til den ivrige hjemmebager. Den er et helt bæst, som er meget kraftfuld og kommer med en meget stor kapacitet.

Vægten er høj (kan være et problem for nogle), og det samme er prisen. Man får rigtig meget røremaskine med denne model, men for den gennemsnitlige bager kommer man måske til at betale for mere, end man behøver. 

Nøgleoplysninger – KitchenAid Artisan 5KSM7580 
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 42 centimeter
🔴 Bredde: 28,7 centimeter
🔴 Dybde: 37,1 centimeter
🔴 Vægt: 13,1 kilo
🔴 Watt: 500
🔴 Kapacitet: 6,9 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KSM7580 
🔵 Stor model
🔵 Meget høj kapacitet
🔵 Mange watt
🔵 10 indstillinger
🔵 Høj vægt, der giver en forbedret stabilitet

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan 5KSM7580. Videoen er produceret af KitchenAid:


Alternativer til KitchenAid røremaskiner

I det ovenstående har vi set nærmere på 5 forskellige KitchenAid røremaskiner. I dette afsnit bringer vi 3 alternativer fra henholdsvis Bosch, Kenwood og Electrolux.


Bosch MUM54A00 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch MUM54A00

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
999,00 999,00 Læs mere
1.069,00 1.069,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere

.
Bosch MUM54A00 indgår i en større test af røremaskiner udført af det danske forbrugerråd Tænk. Her er modellerne blevet bedømt på udvalgte parametre, og det konkluderes, at dette apparat klarer sig virkelig godt – derfor udnævnes den til testvinder.

Kraftfuld model til overkommelig pris

Bosch MUM54A00 er skabt med en stærk kraft på 900 watt, hvilket er rigtig højt – det sikrer, at man uden problemer kan håndtere både lette og tunge blandinger samt piske let og luftigt.

Dette apparat vil være fordelagtigt for den hjemmebager, der ønsker en mere overkommelig pris.

3 værktøjer

Med produktet kommer 3 stykker værktøj, som er skabt til at klare forskellige typer af ælte/piske/blande-opgaver. Her er tale om en dejkrog samt 2 forskellige piskeris. Piskerisene er henholdsvis et groft og fint et, og de er skabt til både at kunne piske, mikse og blande.

Maskinen kommer yderligere med en fin kapacitet, idet skålen kan rumme 3,9 liter, og så findes der 7 hastigheder, man kan vælge imellem i forhold til type af opgave.

Unikt bevægelses-system

Bosch MUM54A00 arbejder ud fra et planetarisk bevægelses-system, som fungerer ved, at skålen står fast, mens det er værktøjerne, der bevæger sig. De bevæger sig rundt i forskellige retninger, og det giver et ensartet og jævnt resultat.

Desuden findes et højt sikkerhedsniveau, da modellen kommer med kraftige gummifødder. Hertil kan maskinen kun starte, hvis værktøjet er korrekt placeret. 

Nøgleoplysninger – Bosch MUM54A00 
🔴 Producent: Bosch
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 28,2 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Dybde: 27,1 centimeter
🔴 Vægt: 5,2 kilo
🔴 Watt: 900
🔴 Kapacitet: 3,9 liter
🔴 Antal hastigheder: 7
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger

Udvalgte fordele ved Bosch MUM54A00 
🔵 Høj kraft med 900 watt
🔵 Fin pris
🔵 7 hastigheder
🔵 Unikke, planetariske bevægelser
🔵 Høj sikkerhed

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch MUM5-serien. Videoen er produceret af Bosch: 


Kenwood Chef XL KVL4100S 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Kenwood Chef XL KVL4100S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 2.299,00 Læs mere
2.299,00 2.299,00 Læs mere
2.571,00 2.571,00 Læs mere

.
Kenwood Chef XL KVL4100S har været inkluderet i en større test af røremaskiner udført af det danske forbrugerråd Tænk.

Modellerne er blevet bedømt ud fra parametre som ydeevner, design, brugervenlighed og funktioner, og det vurderes, at dette Kenwood-produkt er så godt, at den bliver kåret som testvinder.

Stærk motor

Kenwood Chef XL KVL4100S er designet til at kunne håndtere både tunge og lette blandinger, og derfor er den skabt med mange kræfter – nemlig en watteffekt på 1200. Det er rigtig højt. Det betyder, at den derfor kan klare selv de tungeste brøddeje.

Der medfølger 3 værktøjer, der fremmer præstationerne inden for både piskning, æltning og blanding. Det drejer sig om en dejkrog, piskeris og et fladt piskeris (en såkaldt K-spade).

Høj hastighedskontrol

Produktet kommer dertil med en smart hastighedskontrol med indbygget trinløs styring, og denne giver både en rolig overgang mellem trinnene samt mindre sprøjt. Dertil medfølger en sprøjteskærm, der værner imod yderligere svineri.

Designet er klassisk Kenwood med den lidt firkantede og industrille stil. Stilen er enkel, og det samme er betjeningen med en drejeknap, der styrer hastigheden.

Stor kapacitet

Kenwood Chef XL KVL4100S hører desuden til de store modeller, der fylder en del – dermed vil denne maskine hurtigt blive omdrejningspunktet i hjemmet. Vægten er derfor også høj med 9,4 kilo, men den høje vægt sikrer til gengæld en bedre stabilitet.

Kapaciteten er dertil markant med en skål på 6,7 liter – perfekt til større portioner. 

Nøgleoplysninger – Kenwood Chef XL KVL4100S 
🔴 Producent: Kenwood
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 34,5 centimeter
🔴 Bredde: 38,5 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 9,4 kilo
🔴 Watt: 1200
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastigheder: Trinløs
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger

Udvalgte fordele ved Kenwood Chef XL KVL4100S 
🔵 1200 watt
🔵 Let trinsløs hastighedskontrol
🔵 3 medfølgende værktøjer
🔵 Stilfuld
🔵 Høj kapacitet


Electrolux EKM4300

Testvinder i en uafhængig test hos Pricerunner.se
7,5 ud af 10 stjerner hos det norske teknologimagasin Tek.no
4 ud af 6 stjerner hos norske avis Dinside.no

Electrolux EKM4300

i samarbejde med PriceRunner

Electrolux EKM4300 er blevet testet af 3 hold eksperter, der inkluderer svenske Pricerunner.se, det norske teknologimagasin Tek.no og den norske avis Dinside.no.

Eksperterne har set nærmere på blandt andet præstationsevner, brugervenlighed, funktioner, design, rengøring og pris, og alle konkluderer, at her er tale om en velfungerende røremaskine.

Alsidig model

Electrolux EKM4300 er skabt til at være en god køkkenassistent – især hvis man bager. Den er udstyret med en høj effekt på 1000 watt, der gør, at den kan håndtere alle typer af arbejdsopgaver – både piskning, æltning og blanding.

Til ovenstående opgaver medfølger både piskeris, dejkrog og fladt piskeris. Hertil findes der 10 hastigheder, et sprøjteskjold samt 2 skåle. Skålenes kapacitet ligger på henholdsvis 4,8 og 2,9 liter. Som klar bonus findes der tillige en smart LED-belysning samt ekstra store gummi-sikkerhedsfødder. Det giver en højere sikkerhed og bedre stabilitet.

Stilfuld og solid, ifølge eksperterne

Electrolux EKM4300 er blevet testet af forskellige kilder, og deriblandt svenske Pricerunner.se. Eksperterne herfra er meget begejstrede for modellen, som de betegner som stilfuld og solid.

Ligeledes fremhæves den stærke motor og gode ydeevner, og så er eksperterne også glade for de mange hastigheder, som bidrager til at gøre det færdige resultat endnu bedre. Det bemærkes dog, at hovedet godt kan begynde at hoppe lidt, når den arbejder på de højeste hastigheder.

God pris, flot design og smart belysning, ifølge eksperterne

Electrolux EKM4300 er desuden blevet testet af det norske teknologimagasin Tek.no, der generelt også er rigtig begejstrede. De fremhæver især, at prisen er god og overkommelig, og at designet er flot. Dog havde de foretrukket, at kapaciteten var lidt større.

Den norske avis Dinside.no er ligeledes imponerede og roser maskinen for en generelt god præstation – dog opstår der af og til lidt problemer i kanterne. Dertil kommer, at de er meget betagede af den smarte LED-belysning. 

Nøgleoplysninger – Electrolux EKM4300 
🔴 Producent: Electrolux
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 37 centimeter
🔴 Dybde: 21 centimeter
🔴 Vægt: 8,7 kilo
🔴 Watt: 1000
🔴 Kapacitet: To skåle på 4,8 og 2,9 liter
🔴 Antal hastigheder: 10
🔴 Piskeris medfølger
🔴 Dejkrog medfølger
🔴 Fladt piskeris medfølger

Udvalgte fordele ved Electrolux EKM4300 
🔵 Kraftfuld motor
🔵 10 hastigheder
🔵 2 skåle medfølger
🔵 Med sprøjteskærm
🔵 Sikkerhedsfødder og belysning


Dette skal du tænke over, når du vælger ny KitchenAid røremaskine

KitchenAid Røremaskine Test

Baseret på ekspertviden fra det danske forbrugerråd Tænk og det amerikanske madmagasin Tasteofhome.com guider vi i dette afsnit til, hvad du skal have in mente, når du leder efter en ny røremaskine:

Brug og tilbehør 
En god røremaskine skal kunne klare følgende opgaver: At ælte, røre, mikse, blande og piske. Til disse opgaver har man brug for både dejkrog, piskeris og fladt piskeris.

TilbehørHar du brug for yderligere funktioner såsom at hakke kød eller lave pastaplader, kan tilbehør tilkøbes, eller du kan købe en model, der kommer med det inklusiv. Har du herudover brug for at kunne blende og mikse i en foodprocessor, kan du investere i en variant, der kommer med værktøjer og tilbehør til dette også.

Ovenstående tilbehør kan være dyrt og kan fylde en del i køkkenet, så køb kun en maskine der kommer med det inklusiv, hvis du har brug for det.

Yderligere kan det være nyttigt med flere skåle i forskellige størrelser, indbygget belysning og en sprøjteskærm.

Funktioner 
De fleste apparater kommer ikke med særlig mange funktioner. Dog bør du gå efter en maskine med flere hastighedsindstillinger, som hver især passer til forskellige opgaver.

Motorkraft 
motorstyrkeMotorstørrelsen i watt er i teorien med til at afgøre, hvor tunge deje/blandinger der kan tilberedes. Nogle ligger på under 300 watt, mens de kraftfulde har over 1700 watt.

Det skal dog bemærkes, at en kraftfuld model ikke nødvendigvis er bedre end en svagere. Det handler i lige så høj grad om teknologi og teknikker. Hertil kan du med fordel læse, hvad eksperterne mener. Link til disse undersøgelser findes nederst i denne artikel.

Det nævnes dog af eksperterne, at man ikke bør gå under de 250-300 watt.

Kapacitet og størrelse 
Når det kommer til kapacitet, så kan de største skåle rumme over 6 liter. Disse vil især være ideelle til den større husholdning, hvor der skal laves store portioner. Vælger man en stor model, er det nødvendigt med meget kraft også, så man er sikker på, at alle ingredienserne bliver tilberedt lige godt.

Flere apparater kommer med flere skåle i forskellige størrelser.

Angående fysisk størrelse så kan de store varianter godt fylde rigtig meget. Kniber det med pladsen, kan man vælge en mindre og kompakt. Dog nævnes det, at det kan være en god ide med en lidt høj vægt, da det vil skabe bedre stabilitet – så flytter modellen sig heller ikke, når den arbejder.

Pris 
prisEn røremaskine bør ses som en investering, forklarer eksperterne, og derfor bør man være varsom med de helt billige produkter – disse har nemlig en tendens til at gå i stykker meget hurtigt.

Ligesom med kraft og evner, så hænger pris og evner heller ikke nødvendigvis sammen. De mere budgetvenlige varianter kan sagtens være udmærkede. Læs mere om dette i eksperternes undersøgelser, som vi linker til nederst i denne artikel.

Generelt er røremaskiner dog ikke billige – de mest prisvenlige koster omkring 500 kroner. De dyreste mange tusinde.

De dyre apparater er ofte designet af de kendte mærker, og de kommer gerne med flere funktioner og mere ekstraudstyr. Er budgettet stramt, så overvej om du har brug for meget tilbehør.


Gode opskrifter til KitchenAid røremaskinen

Herunder bringer vi nogle gode og alsidige bageopskrifter, som er fordelagtige at lave med en røremaskine.


Brød med nøddeagtig aroma 

Brød med nøddeagtig aroma Hvilken brød-type er her tale om?
Brød-elskeren vil kunne bage sit eget brød lettere med en røremaskine. Prøv derfor gerne dette brød med en nøddeagtig aroma, der er et godt alternativ til det både hvide og grove brød. Brødet har endvidere en spændstig krumme. Ideelt alene med pålæg på, men kan også anvendes til sandwich.

Hvem passer opskriften bedst til? 
En god basis-opskrift til hjemmebageren.

Sværhedsgrad: 
Dette brød kræver en del tålmodighed og en del special-ingredienser. Laves gerne lang tid i forvejen.

Hvor kan jeg læse hele opskriften?
Læs opskrift og fremgangsmetode hos Bonappetit.com.


Sød glutenfri gulerodskage 

Sød glutenfri gulerodskage Hvilken kage-type er her tale om? 
Finurlig og anderledes gulerodskage til forbrugeren, der ikke ønsker at indtage gluten. Kagen er blandt andet baseret på mandel-mel, hvilket giver en sød smag og komplimenteres af friske gulerødder, valnødder og rosiner.

Hvem passer opskriften bedst til? 
Gluten-allergikeren, der ønsker en lidt mere avanceret gulerodskage med mange smage og varianter.

Sværhedsgrad: 
Sværere end en standardgulerodskage. Kræver en del ingredienser.

Hvor kan jeg læse hele opskriften? 
Læs opskrift og fremgangsmetode hos Bonappetit.com.


Store chokolade-småkager med nødder 

Store chokolade-småkager med nødder Hvilken kage-type er her tale om? 
En moderne og frisk kombination af chokolade og klassiske småkager i større format. Med hasselnødder, der giver en blød smag og komplementerer den bitre chokolade godt. Sprøde og velsmagende og en af læsernes favoritter.

Hvem passer opskriften bedst til? 
Ideel til hjemmebageren, der ønsker en traditionel småkage med et moderne præg.

Sværhedsgrad: 
En af de lettere opskrifter. Kræver dog stadig en del ingredienser. Kan laves i en enklere version, hvis man ønsker det.

Hvor kan jeg læse hele opskriften? 
Læs opskrift og fremgangsmetode hos Bonappetit.com.


Sprød focaccia 

Sprød focaccia Hvilken brød-type er her tale om? 
Klassisk focacciabrød, der er meget let at lave. Dette focaccia kommer med en høj indvendig fugtighed, der sikrer, at brødet ikke bliver tørt, mens skorpen er let og sprød. Indeholder en del olivenolie, som tillader denne kombination.

Hvem passer opskriften bedst til? 
Ideel til den klassiske brødbager, der ønsker et nemt focaccia-brød.

Sværhedsgrad: 
Brødet kræver ikke ret mange ingredienser og er derfor meget overskueligt at lave. Det er dog nødvendigt at følge opskriften nøje for at sikre en høj succes.

Hvor kan jeg læse hele opskriften? 
Læs opskrift og fremgangsmetode hos Bonappetit.com.


Hjemmelavet pasta 

Hjemmelavet pasta Hvilken bage-type er her tale om? 
Hjemmelavet pasta, som kan anvendes i diverse pastaretter. Denne er uden æg, hvilket gør teksturen meget al dente. Det vil sige lidt hård og med bid i – det gør den også nemmere at arbejde med.

Hvem passer opskriften bedst til? 
En god basis-opskrift til forbrugeren, der ønsker selv at lave pasta.

Sværhedsgrad: 
Let og hurtig uden mange ingredienser. God til nybegynderen.

Hvor kan jeg læse hele opskriften? 
Læs opskrift og fremgangsmetode hos Bonappetit.com.


Historien om KitchenAid

KitchenAid-logo

KitchenAid blev funderet i Michigan, USA, i 1919 med fremstilling af køkkenapparater som omdrejningspunkt.

Fra starten anvendte kræfterne bag KitchenAid datidens teknologi i fremstillingen, således at samspillet mellem teknologi og køkkenapparater var i højsædet. Det mundede efter kort tid ud i verdens første elektriske mikser. Denne opfindelse revolutionerede køkkener verden over, og blev hurtigt taget til sig af især bagerne. Det unikke var nemlig, at dette nyskabende produkt højnede effektiviteten i madlavningen markant. 

Kendis-maskine

kitchenaid gammel køkkenmaskineFlere lignende produkter kom efterfølgende til fra konkurrenterne, men KitchenAids apparater blev ved med at skille sig ud – ikke mindst på grund af design og teknologi. I 1930’erne lanceredes den i dag berømte K-model-serie, som bidrog til køkken-revolutionen.

Maskinernes særprægede stil og design, der blandede funktionalitet og udtryk, blev også et af varemærkerne, og det resulterede faktisk i, at flere kendisser i de celebre kredse begyndte at anvende dem.

Fokusset på design i forhold til funktionalitet er stadig i højsædet i dag, og nu skiller KitchenAid sig også ud på et andet punkt – nemlig farverne. Hvor de fleste køkkenapparater traditionelt set har været hvide eller grå, kan man få KitchenAid-serierne i et utal af flotte farver. Det inkluderer blandt andet lyseblå, lysegrøn, lysegul, lyserød, rød, blå, grøn, hvid, sort og grå.

Tilbage hos de kendte – nu i Bagedysten

KitchenAid har længe været et kendt mærke inden for køkkenapparater, men det har for alvor fået det internationale, folkelige og moderne gennembrud igennem den britiske version af Den Store Bagedyst – her har produkterne nemlig været anvendt af deltagerne og dermed fået en høj eksponering i fjernsynet.

Hvis du vil vide mere om KitchenAids historie og virke, kan du se med på nedenstående YouTube-video. Hør blandt andet her den sjove historie om, hvordan virksomheden fik navnet ”KitchenAid”.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke KitchenAid røremaskiner har fået de bedste bedømmelser i test?

KitchenAid 5K45SS, KitchenAid 5KSM3311X, KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA, KitchenAid Artisan 5KSM125 og KitchenAid Artisan 5KSM7580

🤓 Hvordan er KitchenAid røremaskinerne blevet testet?

Røremaskinerne er blevet vurderet ud fra deres evner til blandt andet at piske, røre og ælte. Derudover har eksperterne set på maskinernes kvalitet, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rette model?

For at finde den model der passer til dit behov, er det anbefalet, at du først og fremmest overvejer maskinens kapacitet, størrelse og vægt. Derefter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og indbyggede funktioner.


KitchenAid røremaskiner test – anvendte kilder samt links

Businessinsider.com 🇺🇸
Businessinsider.com er en business-avis med fokus på finans, medier og teknologi. Businessinsider.com har også fokus på forbrugerliv i forbindelse med de ovenstående emner, og det inkluderer tests fra tid til anden. Her har Businessinsider.com derfor testet forskellige røremaskiner, inklusiv KitchenAid 5KSM7580. Læs hele testen hos Businessinsider.com.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med det danske forbrugerliv, og det inkluderer tests af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af røremaskiner.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. Fuld adgang til testens specifikke resultater kræver dog abonnement. Man kan også købe sig adgang til testene enkeltvis.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en norsk avis, der beskæftiger sig med forbrugerprodukter til bil, bolig, fritid og rejser. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet Electrolux EKM4300. Læs mere her.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet flere forskellige røremaskiner:

Klik her for at læse om testen af KitchenAid 5K45SS.

Klik her for at læse om testen af KitchenAid 5KSM3311X.

Klik her for at læse om testen af KitchenAid 5KSM125.

Klik her for at læse om testen af KitchenAid 5KSM7580.

Pricerunner.se 🇸🇪
Pricerunner.se er den svenske udgave af Pricerunner, som mange anvender til at sammenligne priser. Pricerunner.se har også artikler på deres hjemmeside, og her gælder det en test af forskellige røremaskiner inklusiv Electrolux EKM4300. Læs testen i sin helhed hos Pricerunner.se.

Tek.no 🇳🇴
Tek.no er et norsk teknologimagasin, der skriver om nyheder, artikler, guides og test, der har med teknologi at gøre. Her har Tek.no foretaget en test af flere forskellige røremaskiner, inklusiv Electrolux EKM4300. Læs hele testen hos Tek.no.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er en tysk testmagasin, som har som formål at samle resultater fra forskellige, tyske test- og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Her gælder det en test af KitchenAid 5KSM175PSECA. Læs mere om testen hos Testberichte.de.

Thewirecutter.com 🇺🇸
Thewirecutter.com er et amerikansk testmagasin, der har fokus på anmeldelser af teknologiske produkter. Baseret på egne videnskabeligt-funderede tests guider eksperterne til køb af de bedste apparater. Her gælder det en test af røremaskiner, inklusiv KitchenAid 5KSM7580. Læs hele testen hos Thewirecutter.com.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er et internationalt testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har eksperterne testet forskellige røremaskiner:

Læs mere om testen af KitchenAid 5KSM3311X hos Trustedreviews.com.

Læs mere om testen af KitchenAid 5KSM175PSECA hos Trustedreviews.com.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Storbritanniens største forbruger/testmagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det tests af forskellige røremaskiner:

Her kan du læse mere om testen af KitchenAid 5K45SS.

Her kan du læse mere om testen af KitchenAid 5KSM3311X.

Her kan du læse mere om testen af KitchenAid 5KSM125.

Fuld adgang til alle tests kræver abonnement.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en KitchenAid røremaskine er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en lang række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Med hjælp fra vores generelle røremaskine og køkkenmaskine tests kan du hurtigt skabe dig et overblik over, hvad markedet ellers har at byde på, på tværs af producenterne.

Er der et bestemt mærke, der fanger dine øjne, kan du passende give dig i kast med vores mange producent-specifikke tests, der alle indeholder ekspertvurderede testvindere og topscorere. Her finder du vores Electrolux røremaskine test, vores Teddy Bjørn røremaskine test, vores Bosch køkkenmaskine test og vores Ankarsrum Assistent test.

Særligt én producent skaber gang på gang topscorende og testvindende røremaskiner. Her taler vi selvfølgelig om den britiske producent, Kenwood. Derfor finder du her vores Kenwood køkkenmaskine test og vores Kenwood røremaskine test.

Skulle der være en bestemt Kenwood model, du er særligt interesseret i, kan du læse vores linjespecifikke Kenwood tests. Læs fx vores Kenwood Chef test, vores Kenwood Chef XL test, vores Kenwood Major test og vores Kenwood kMix test, der alle indeholder testvindende modeller.

Vi håber, du får stor glæde af din nye køkkenmaskine.