Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Terrassevarmere test-guide: Vores vurdering af de bedste modeller baseret på tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Terrassevarmere test-guide: Vores vurdering af de bedste modeller baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Længes du efter at nyde aftenstunderne på terrassen? En terrassevarmer kan være løsningen. Med en stigende popularitet i Danmark, er det blevet et must-have for mange husejere, der ønsker at udnytte deres udendørs område året rundt.

Vores artikel præsenterer dig for vores bud på de 4 bedste terrassevarmere, baseret på eksterne ekspertanmeldelser. Vi gennemgår hver model grundigt og giver dig alle de vigtige detaljer, du skal bruge for at træffe det rigtige valg. Læs videre og opdag hvordan du kan forlænge dine sommeraftener og gøre dine forårs- og efterårsdage hyggeligere.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af Terrassevarmere, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

16. februar 2024

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste terrassevarmere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte terrassevarmere

Heatscope Pure 3.000W - terrassevarmer med høj effekt

God til opvarmning på ethvert område

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Heatscope Pure 3.000W:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ren varme
 • Let og enkel at montere
 • Indebærer 3.000 watt

Forbrugsguidens vurdering

Vi mener, at modellen fra Heatscope Pure er et godt valg for dig, der ønsker hurtig og effektiv opvarmning, grundet modellens opvarmningshastighed på blot 15-60 sekunder, som dermed hurtigt skaber et varmt og indbydende uderum. Hertil tilføjer kablet med et stik, som har IP-beskyttelsesklasse 65 et ekstra lag af sikkerhed og bekvemmelighed til modellen.

Derudover mener vi, at en af de mest fremtrædende egenskaber ved terrassevarmeren er dens retningsbestemte varmefunktion, så du har mulighed for at målrette varme på specifikke områder, og uanset om du nyder et måltid på terrassen eller er vært for en sammenkomst i baghaven, sikrer modellen, at alle har det behageligt.

Det er dog vigtigt at bemærke, at modellen ligger i den lidt dyrere ende, men vi synes, det er vigtigt at overveje modellens fordele, som vi vurdere gør den til investeringen værd, og hvis du er på udkig efter en pålidelig og effektiv terrassevarmer, der giver hurtig varme med ekstra sikkerhedsfunktioner, mener vi, at modellens fra Heatscope Pure er værd at overveje.

Fordele

 • Hurtig opvarmning på 15-60 sekunder
 • Kabel med stik med IP-beskyttelsesklasse 65
 • Retningsbestemt opvarmning

Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen

Modellen fra Heatscope giver ren varme, som omdanner mere end 90% af den tilførte energi til strålevarme, hvilket gør den velegnet til dig, der ønsker en effektiv varmeløsning.

Anmeldelse og analyse af Heatscope Pure

Specifikationer

 • Effekt: 3000 W
 • Dimensioner: 16,6 x 8,7 x 104,4 cm
 • Vægt: 7,6 kg
 • Spredeareal: ?
 • Materiale: Industriel glaskeramik, aluminium

3.000 watt

Terrassevarmeren fra Heatscope Pure har en høj effekt på 3.000 watt, hvilket sikrer en god og effektiv varmeforsyning til forskellige indendørs eller udendørs rum. Til sammenligning har den infrarøde terrassevarmer fra Hortus en lavere effekt på 2.100 watt, hvilket gør den til en god løsning til mindre eller mere specifikke varmebehov.

Hurtig opvarmning

Modellen fra Heatscope Pure giver dig varme inden for millisekunder og opnår 100% varmeeffekt inden for 15-60 sekunder. Med en hurtig kontakt aktivering opnår modellen sin maksimale effekt på blot 20 sekunder, hvilket giver øjeblikkelig og behagelig varme, præcis når og hvor du har behov for det, og hertil har modellen et dækningsområde på op til 14 kvadratmeter.

Let at bruge samt vandtæt

Terrassevarmeren har en tænd/sluk-knap med to justerbare effektniveauer på 100% og 50%. Derudover er modellen let at integrere med Smart Home-systemer, hvilket gør dem velegnede til hjem som i forvejen har systemerne, og med sine væg- og loftbeslag er den ligeledes nem at montere. Derudover er modellen designet til at modstå al slags vejr, herunder vind, støv og regn, hvilket fjerner behovet for at købe en beskyttelsesskærm til terrassevarmeren.

Mere om Heatscope Pure 3.000W

Specifikationer

 • Effekt: 3000 W
 • Dimensioner: 16,6 x 8,7 x 104,4 cm
 • Vægt: 7,6 kg
 • Spredeareal: ?
 • Materiale: Industriel glaskeramik, aluminium

Solarmagic Premium+ 2500 ARC - væghængt terrassevarmer med stor varmespredelse

Premium valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Solarmagic Premium+ 2500 ARC:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • God anmeldelse i terrassevarmer test
 • Til fastmontering på væg eller loft
 • Premium-model
 • Stor varmespredning
 • Du kan styre den med fjernbetjeningen

Ulemper

 • Skal hænges op

Solarmagic Premium+ 2500 ARC er en terrassevarmer el, der er inkluderet i Pricerunner.dk’s terrassevarmer test af 5 forskellige modeller.

Pricerunner.dk er meget begejstrede for produktet, som de kalder ”… en strålevarmer i premium-segmentet med behagelig varme og god spredning”. De roser især apparatet for at have en robust byggekvalitet og muligheden for at blive sammenkoblet med flere varianter. Eksperterne noterer med begejstring også den brede spredning af varme, og at du vil kunne tænde og slukke for varmen på selve kroppen.

På minussiden forklarer Pricerunner.dk, at prisen er noget høj, og så er brugervenligheden ikke den bedste. Den er tillige noget besværlig at montere.

Anmeldelse: Produktanalyse af Solarmagic Premium+ 2500 ARC

Specifikationer

 • Effekt: 2500 W
 • Spredeareal: 19 m²
 • Dimensioner: 9,2 x 20 x 86,6 cm
 • Materiale: Aluminium, Stål
 • Vægt: 5,15 kg

Til montering på væg eller loft

Solarmagic Premium+ 2500 ARC vil være et godt valg for den forbruger, der leder efter en effektiv reflektor-model, du kan montere på væggen eller i loftet. Den måler 87 centimeter i længden og er aflang, og derfor vil den fylde noget der, hvor den bliver placeret. Til gengæld vil du slippe for, at den optager plads på havebordet eller på terrassen.

Stilen er enkel og simpel, og den vil ikke gøre meget væsen af sig. Den er robust og hårdfør og skabt i rustfrit stål og vejrbestandigt aluminium. Det betyder, at selv dårlige vejrforhold ikke vil ødelægge den. Produktet er som en bonus en smule vandtæt, så den bliver ikke ødelagt af lidt regn.

Varianten er en el terrassevarmer, og derfor kører den på strøm. Du vil dog få en fin fleksibilitet, for ledningen er 1,8 meter lang.

Den har en effekt på op til 2500 watt, og det er en del. De 2500 watt er det maksimale niveau, men du behøver ikke have fuld kraft på hver gang: Der er flere niveau-indstillinger for varme, du kan vælge efter behov.

Som et plus kan du koble den sammen med flere apparater og få en bredere dækning.

Høj varmespredning

Solarmagic Premium+ 2500 ARC kommer med mange fordele som nævnt, men der er en, der især kræver opmærksomhed – og det er varmespredningen. Den kommer med den nytænkende Ultra No Glare Teknologi og en asymmetrisk reflektor, og til sammen giver det en fantastisk varmespredning. Distributionen af varme er højnet med 15 procent, og derfor vil varianten kunne varme et areal op til 19 m2. Det er rigtig meget.

Her er tale om en strålevarmer, og den slags kommer gerne med en fjernbetjening til at styre kontrollen. Det gælder også for enheden her (læg mærke til at den nogle steder bliver købt separat), og så behøver du ikke længere at rejse dig op, hvis du vil ændre på varmen.

Du kan dog godt styre kontrollen på selve kroppen, og det er et plus, da mange moderne strålevarmere kun kan blive betjent via fjernbetjeningen. Det betyder, at hvis du kommer til at smide fjernbetjeningen væk, så kan du stadig anvende produktet.

Alt i alt er Solarmagic Premium+ 2500 ARC en terrassevarmer el i den absolutte premium-klasse, og den er ideel, hvis du har budgettet til den.

Mere om Solarmagic Premium+ 2500 ARC

Specifikationer

 • Effekt: 2500 W
 • Spredeareal: 19 m²
 • Dimensioner: 9,2 x 20 x 86,6 cm
 • Materiale: Aluminium, Stål
 • Vægt: 5,15 kg

Dagens bedste priser og tilbud på Solarmagic 1400 Eco+ Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • God bedømmelse i terrassevarmer test
 • Til montering på væg, loft eller under markiser og parasoller
 • God varmespredning
 • Solarmagic No Glare-teknologi
 • Miljøvenlig

Solarmagic 1400 Eco+ Pro er blevet testet af to forskellige ekspertkilder: Det inkluderer en terrassevarmer test hos henholdsvis det tyske testmagasin Testberichte.de samt hos det tyske terrassevarmer-testmagasin Heizstrahler-test.de.

Begge hold eksperter er meget begejstrede for modellen. For eksempel skriver Testberichte.de, at den får 4,1 ud af 5 stjerner, og de beskriver evnerne med ordene: ”Solarmagic 1400 Eco+ Pro sikrer en behagelig, jævnt fordelt varme efter kort tid” (oversat fra tysk).

Testberichte.de roser el terrassevarmeren for flere øvrige ting, og det omfatter for eksempel brugervenligheden og monteringen. De forklarer, at den er meget let at samle, og så er det smart, at du kan vinkel-justere den efter samlingen. Dog synes de, at ledningen er lidt for kort.

Anmeldelse: Produktanalyse af Solarmagic 1400 Eco+ Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2500 W
 • Spredeareal: 19 m²
 • Materiale: Aluminium, Stål
 • Dimensioner: 9,2 x 20 x 86,6 cm
 • Vægt: 5,15 kg

Stilfuld variant til vægmontering

Solarmagic 1400 Eco+ Pro er en moderne løsning for dig, der ønsker at kunne sidde ude på terrassen, selv når solen er gået ned. Her er tale om en infrarød terrassevarmer med el, der er slank og aflang. Den måler 44 centimeter i længden og er lidt mindre end storebroren, Solarmagic Premium+ 2500.

Designet er enkelt og moderne og blander funktionalitet og æstetik. Prisen på modellen er heller ikke helt lav – dog er den mere prisvenlig end den føromtalte storebror.

Den er skabt til montering på væg eller loft, men hvis du ønsker det, kan du også montere den under for eksempel parasollen eller markisen. Så kan du skjule den og samtidig udnytte den fulde ydelse.

Produktet har en effekt på op til 1400 watt, hvilket er pænt uden at være prangende. Der er fokus på varmespredningen, så den vil kunne varme et større areal op. Varmekapaciteten ligger på op til 14 m2, hvilket er en del. Derfor kan dine gæster til selv den større havefest alle kunne sidde lunt og rart.

Det miljøvenlige valg

Hvis du går meget op i klima og miljø, vil Solarmagic 1400 Eco+ Pro også være det perfekte valg for dig. Takket være moderne teknologier som Solarmagic No Glare udnytter apparatet energien bedre til opvarmningen, og du vil opleve en infrarød varmeteknologi, der både giver en prisvenlig og effektiv opvarmning.

Energiudnyttelsen hos enheden ligger på imponerende 94, 8 procent, og det betyder, at knap 95 procent af den brugte energi bliver omdannet til varme. Det giver som en bonus en mindre belastning af miljøet.

Produktet er skabt af en kombination af rustfrit stål og vejrbestandigt aluminium, så du vil opleve en høj robusthed og slidstærkhed, der giver modellen en lang levetid. Som et plus er den moderat vandtæt, så den vil ikke tage skade af et mindre sammenstød med det danske sommervejr.

Som nævnt er her tale om en terrassevarmer el, og derfor kører den på strøm. Ledningen er på 1,8 meter. En lav vægt på 2,3 kilo gør den let at have med at gøre ved montering.

Alt i alt er Solarmagic 1400 Eco+ Pro en flot mindre terrassevarmer til ophæng, der anvender de mest moderne teknologier til at få en høj energiudnyttelse.

Mere om Solarmagic 1400 Eco+ Pro

Specifikationer

 • Effekt: 2500 W
 • Spredeareal: 19 m²
 • Materiale: Aluminium, Stål
 • Dimensioner: 9,2 x 20 x 86,6 cm
 • Vægt: 5,15 kg

Eva Solo HeatUp - Smuk terrassevarmer til de mildt kolde dage

Dagens bedste priser og tilbud på Eva Solo HeatUp:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Topscorer i terrassevarmer test
 • Fantastisk flot design – det eksklusive valg
 • God stabilitet med tre ben
 • 3 varmeindstillinger
 • Varmer op på kun 5 sekunder

Eva Solo HeatUp er et populært valg hos både forbrugere og eksperter. Forbrugerne giver den i gennemsnit 3,5 ud af 5 stjerner hos Amazon, mens det norske teknologimagasin Tek.no tildeler den 7,5 ud af 10 stjerner i deres terrassevarmer test. De udnævner den også til topscorer.

Tek.no begrunder deres flotte score med, at modellen især imponerer med sit blændende smukke design. Eksperterne noterer, at den er utrolig stilfuld og flot, og som en bonus er den meget robust og hårdfør. Ydeevnen er blevet testet, men resultater viser, at selv om varmen er god, er den ikke den kraftigste på markedet. Dog bemærker Tek.no, at den er meget standhaftig selv i blæsevejr, hvor mange af konkurrenterne har problemer. Den er tillige støjsvag, forklarer eksperterne, men prisen er noget høj.

Eksperterne opsummerer oplevelsen med ordene: ”Dette er en robust terrassevarmer med et fantastisk design” (oversat fra norsk).

Anmeldelse: Produktanalyse af Eva Solo HeatUp

Specifikationer

 • Effekt: 1500 W
 • Materiale: Aluminium, Plast
 • Dimensioner: 111 x 11 cm
 • Vægt: 8,1 kg
 • Spredeareal: ?

Æstetisk perle

Er du æstetisk orienteret og tiltrukket af det, der virkelig er flot at se på? Så vil Eva Solo HeatUp være lige noget for dig.

Her er tale om et stilfuldt infrarødt vidunder, der er særdeles smuk at se på. Den er skabt af sort rustfrit stål i et højt og slankt design. Nederst er foden, der er udformet som en tripod eller trebenet skammel, og formerne er runde og indbydende. Bagest er ledningen på 1,8 meter placeret, da den kører på el.

Produktet er skabt til at stå på gulvet, hvor den vil sprede sin varme ud i en pæn radius – om end ikke den største på markedet. Prisen er klart til den høje side, men du vil også få meget kvalitet for pengene, og ikke mindst en arkitektonisk perle. Eva Solo er generelt kendt for høj kvalitet, og apparatet her er fremstillet til at være meget robust og hårdfør.

Det gælder også i forhold til vejret, da den er beskyttet mod skader og er en smule vandtæt. Dog skal der ikke for meget vand i nærheden af varmelegemet – det gælder tillige for rengøringen, som du let kan klare med en opvredet klud uden rengøringsmidler. Tør den blot efter med en tør klud. Det vil ofte kun være nødvendigt med rengøring, når havesæsonen er slut, og du skal sætte den væk for vinteren. Husk at opbevare den et tørt sted.

Fuld effekt efter 5 sekunder

Eva Solo HeatUp er mere end blot en fryd for øjet. Takket være de tre ben vil den stå stabilt og have et godt tyngdepunkt, og den vil være svær at vælte – de 8,8 kilo sørger for det. Hvis du alligevel skulle være så uheldig at vælte enheden, så er den udstyret med en væltesikring. Den gør, at varmen automatisk bliver afbrudt ved fald.

Det gør den tillige meget miljøvenlig, og producenten har fremstillet Eva Solo HeatUp til at være CO2-reducerende.

Den målrettede varmefordeling sker også takket være den aflange fysiske form, for på den måde kan den tilføre varme til et større område uden at spilde energi – både under og over bordet.

Alt i alt er Eva Solo HeatUp en fantastisk stilfuld og miljøvenlig terrassevarmer med en hurtig opvarmning, der emmer af eksklusivitet.

Mere om Eva Solo HeatUp

Specifikationer

 • Effekt: 1500 W
 • Materiale: Aluminium, Plast
 • Dimensioner: 111 x 11 cm
 • Vægt: 8,1 kg
 • Spredeareal: ?

7 ting du skal overveje, før du køber terrassevarmer

 • Type

  Vælg imellem enheder, der står på gulvet eller bordet og enheder, der er fastmonteret i loftet, væggen eller i markisen/parasollen.

 • Energitype

  Leder du efter en terrassevarmer gas eller terrassevarmer el?

 • Varmekapacitet

  Skal du opvarme en lille terrasse eller en stor? Nogle modeller er mest velegnede til det ene og andre til det andet.

 • Funktioner:

  Det kan være en god ide med flere varmeindstillinger at vælge imellem og måske en fjernbetjening.

 • Design

  En terrassevarmer vil ofte være synlig på terrassen, så hvis du går op i æstetik, kan det være, at designet har betydning.

 • Pris

  Prisen hænger gerne sammen med type, funktioner og evner, så du får ofte, hvad du betaler for.

 • Sikkerhed

  Sikkerhed er vigtigt, når du har med en varmekilde at gøre. Tjek om den er stabil og har eventuelle sikkerhedsforanstaltninger.

arrow-more

Test og anmeldelser af terrassevarmere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Heizstrahler-test.de

Heizstrahler-test.de er et tysk magasin, der foretager tests af terrassevarmere. Her har de tyske eksperter foretaget en terrassevarmer test af modellen Solarmagic 1400 Eco+ Pro. Læs mere om testen hos Heizstrahler-test.de.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske version af den internationale sammenligningsside Pricerunner. Her kan du få sammenlignet prisen på en given vare hos flere forhandlere, så du lettere kan foretage det billigste valg. Pricerunner.dk udfører også egne tests af diverse forbrugerprodukter, og her gælder det en terrassevarmer test, hvor modellerne Hortus Terrassevarmer Bordmodel og Solarmagic Premium+ 2500 ARC indgår. Du kan læse testen i sin helhed hos Pricerunner.dk.

Tek.no

Tek.no er et norsk teknologimagasin, der skriver om alt, hvad der rører sig inden for teknologiens verden. Det inkluderer for eksempel nyheder, trends, guides, tips, videoer, anmeldelser og tests. Her drejer det sig om en terrassevarmer test, hvor modellerne Opranic Thor og Eva Solo HeatUp indgår. Du kan læse testen i fuld længde hos Tek.no.

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler resultaterne fra en lang række tyske tests, hvorefter eksperterne danner deres egen vurdering. Her har Testberichte.de set nærmere på to forskellige modeller:

Læs mere om eksperternes vurdering af Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas hos Testberichte.de.

Læs mere om eksperternes vurdering af Solarmagic 1400 Eco+ Pro hos Testberichte.de.

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores terrassevarmer test artikel set nærmere på 6 af de bedste varianter på markedet.

Hvis du gerne vil vide mere om flere varme- og kuldeprodukter til hjemmet, kan du finde inspiration i flere andre af vores test-artikler:

Det drejer sig for eksempel om en varmeblæser test, hvor vi præsenterer dig for de 6 bedste modeller på markedet. En varmeblæser kan tilføre mere varme til hjemmet indendørs, hvor terrassevarmere er til udendørs brug.

Du kan også læse vores varmepumpe test-artikel, hvor vi giver dig et overblik over de bedste varmepumper til hjemmet. En varmepumpe er efterhånden en meget anvendt metode til at få opvarme hjemmet på og kan for eksempel erstatte elvarme, brændeovn eller fyr. I artiklen får du ekstra information om alt det, du bør vide, når du skal vælge en varmepumpe. Her kan du også læse om Panasonic varmepumper, som er et meget anerkendt brand indenfor området.

Hvis du i højere grad er interesseret i at få tilført kulde til hjemmet, kan du læse vores klimaanlæg test-artikel eller vores aircondition test-artikel. Her præsenterer vi dig for de mest velfungerende maskiner på markedet, plus vi bringer videns-afsnit, så du kan blive mere vis omkring alt det praktiske.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Læs mere om hvad brugerne mener om Enders/Densol Elegance Terrassevarmer her.

Læs mere om hvad brugerne mener om Opranic Thor her.

Guide: Det bør du overveje, før du vælger din terrassevarmer

Der er mange terrassevarmere af forskellige typer på markedet, så hvis du er i tvivl om, hvilken der passer bedst til dig, er du ikke alene.

Her har vi – baseret på ekspertviden fra Bolius.dk og Idenyt.dk – udfærdiget en guide, hvor du kan få svar på de spørgsmål, du måtte have:

Type

Du kan få terrassevarmere i flere typer, når det gælder udformning og tiltænkt placering. Nogle varianter er fremstillet til at blive placeret på bordet eller på gulvet, hvor andre er skabt til at blive fastmonteret på væg eller loft, eller under markisen eller parasollen.

 • Standervarianten, der står placeret på jorden på selve terrassen, er et populært og klassisk valg. Den vil være tydelig på terrassen, men til gengæld er mange af de moderne modeller meget flotte og stilfulde at se på. Derfor kan de faktisk pynte. Standervarianten kommer både som terrassevarmer gas og terrassevarmer el, og den vil ofte være meget stabil og levere en god varmefordeling. Som en bonus kan du flytte den efter behov.
 • Bordvarianten er en mindre version af stander-terrassevarmeren. Den vil kunne stå på bordet og være meget let transportabel. Derfor vil du let kunne tage den med i sommerhuset eller på campingturen. Til gengæld vil den ofte ikke kunne levere så meget varme.
 • Loftvarianten kan hænge i loftet over bordet og være en del af dekorationen. Du vil kunne få flotte enheder, der passer til din unikke stil, og de vil typisk kunne opvarme et fint område.
 • Vægvarianten har den fordel, at du næsten ikke vil kunne se den med den rette placering. Montér den på husmuren, og den vil stort set være usynlig. Kan levere en fin varmefordeling. Du vil i nogle tilfælde også kunne montere den under markisen eller i toppen af parasollen.

Terrassevarmer gas eller terrassevarmer el?

Den anden type, du skal være opmærksom på, er energitypen. De fleste terrassevarmere har enten el eller gas som energikilde, og der er fordele og ulemper ved begge.

 • Gas-modellen er den måske mest hyppige på cafeer og restauranter til udendørsservering, men efterhånden er den også ofte at finde i de private haver. Gas-modellen vil typisk være i standerformat med en skjult gasflaske i bunden. En af fordele er den gode varmespredning, som gassen kan levere. Placér standeren i midten, så alle vil kunne sidde tæt på, og du vil få en behagelig og varm oplevelse. Ulempen kan være CO2, som kan være højt med gas. Du må også kun anvende den udendørs på grund af den kuldioxid, der bliver udviklet ved brug. Og løber du tør for gas, kan du ikke få glæde af den. Gas-modellerne er ofte billige i anskaffelse (men dyrere i drift) og passer godt til de større terrasser. Lyset vil være til den orange og mere hyggelige side.
 • El-modellen får sin energi fra stikkontaktens strøm, og derfor kan du være sikker på ikke at løbe tør. Du kan både få el-apparater med infrarød-, halogen- og reflektorvarme. Den infrarøde og halogen’en minder en del om hinanden og ligner almindelige lamper. De fungerer ved, at lampen sender infrarøde stråler ned, og når personer eller ting er i spotlightet, bliver de varmet op. Det er altså opvarmningen af personer og ting – og ikke luften – der kræver energi. Mange terrassevarmere benytter sig af infrarød opvarmning i dag. Reflektorlampen fungerer lidt ligesom en brødrister og sender varme ud via en plade – reflektoren. Her bliver luften også varmet op, og den kan være noget energislugende.

Uanset type så er en terrassevarmer el ofte noget dyrere i anskaffelse end en gas. Den vil typisk tillige udlede mindre CO2, og den vil også kunne målrette varmen bedre. Derfor sparer du energi og penge. Det røde infrarøde lys vil dog ikke være alles kop te – der udsender gas-enheden et mere behageligt orange lys.

Pris

Som nævnt vil gas-varianten ofte være billigere i anskaffelse, men dyrere i drift, hvor el-varianten vil være dyrere i anskaffelse og billigere i drift.

El-varmerne koster gerne to-tre gange så meget i anskaffelse, men med begge typer kommer du nok af med et par tusinde kroner. Derfor er en terrassevarmer ikke en helt billig investering.

Så kommer driften, og ligegyldig hvilken type du vælger, skal du have pengepungen op af lommen. Som en tommelfingerregel koster de mest prisvenlige el-apparater mellem 1 og 5 kroner i timen, mens de dyreste gerne koster tre-fire gange så meget.

Driftsprisen afhænger både af energitype og kapacitet.

Varmekapacitet og watt

Varmekapaciteten hænger sammen med det antal watt, apparatet har som effekt. Til en mindre terrasse vil 1400 watt typisk være passende, 2000 watt er fint til den mellemstore, og 2500 watt er påkrævet for at kunne opvarme den store terrasse.

Nogle produkter vil kunne varme et par meter, mens de større vil kunne opvarme op mod 20 meter.

Design

Design kan være en anden faktor, der kan have betydning for valget. Produkterne kommer i vidt forskellige designs, hvor nogle har mest fokus på funktionalitet og andre på begge dele. Går du meget op i stil, kan du med fordel vælge en af dem, der er pænere at se på.

Funktioner

Terrassevarmere har generelt ikke særlig mange funktioner, men det kan være smart med flere varmeindstillinger. Så kan du både få den varme, der passer til temperaturen, samt sikre at du ikke fyrer unødvendigt for gråspurvene. En fjernbetjening er en anden smart funktion, der kan gøre det lettere for dig at kontrollere varmen.

Sikkerhed

Sikkerhed er et vigtigt aspekt. Vælg gerne en, der står – eller kan blive monteret – stabilt. Vælg også gerne en, der kommer med sikkerhedsanordninger som en væltesikring, så du er sikker på, at der ikke kan gå ild i noget. Endelig er det vigtigt, at du kun anvender din terrassevarmer indendørs, hvis det er udtrykkeligt angivet. Ellers risikerer du forgiftning, eventuelt med døden til følge.

Transport

Hvis du gerne vil tage din terrassevarmer med dig i for eksempel sommerhus eller på campingturen, så kan du med fordel vælge en let-transportabel en i bordformat. De vejer gerne kun nogle kilo. Vil du flytte rundt på modellen i haven, kan du også gøre det med en stander-variant. De vil dog være noget tungere. En fastmonteret varmer i loft eller på væg vil du ikke kunne tage med eller flytte rundt på.

Lys

Alt afhængig af type (el eller gas) giver produkterne et forskelligt lys. Lyset fra de infrarøde el-drevne er gerne til den røde side, hvor de gas-drevne har et hyggeligere og mere orange skær. Det er en smagssag, hvad du foretrækker.

Viden: Hvilken type terrassevarmer er bedst for miljøet og pengepungen?

Som nævnt er en terrassevarmer ikke omkostningsfri i brug, og du kan hurtigt komme af med mange penge, mens du nyder den forlængede sommeraften.

Baseret på ekspertviden fra Sparenergi.dk og Voresvilla.dk guider vi her til, hvordan terrassevarmerne og økonomien hænger sammen:

En dyr fornøjelse

Er du på budget, men vil gerne have varme på terrassen med en terrassevarmer, når solen svigter? Så guider vi her til, hvordan du slipper billigst.

Først og fremmest gør eksperterne opmærksom på, at den allerbilligste metode er helt at droppe terrassevarmeren og tage et tæppe på i stedet. Men det er ikke altid hverken nok, praktisk eller særligt hyggeligt, så derfor vil terrassevarmeren være tiltalende.

Eksperterne anbefaler dernæst, at du vælger en model med el. Og gerne af den infrarøde slags. De infrarøde opvarmer kun personer og ting, men ikke luften, og derfor vil de være mere energivenlige i brug. Ofte vil de kun forbruge halvt så meget energi som de øvrige typer med gas. En eldreven med reflektor kan være fristende, da indkøbsprisen gerne er lavere, men ifølge eksperterne er det ikke en god investering.

Eksperterne forklarer videre, at du bør købe kapacitet i forhold til individuelle behov. For eksempel er der ingen grund til at købe en til 20 m2, hvis der kun er 2 personer i husstanden. Jo højere en kapacitet, jo højere er energiforbruget og CO2-udledningen også.

Vælg tillige type i forhold til brug. Har du en lille terrasse, så vælg en bord-model i stedet for en stander.

Forskel på el og gas

Eksperterne afdækker forskellene på gas- og el-varianterne: Her forklarer de, at gas-produkterne ofte kan dække et større område, men til gengæld udleder de mere CO2 og andre skadelige stoffer.

El-modellerne udleder mindre skadelig kemi, og du kan få dem i varierende størrelser. De infrarøde vil typisk være de mest energibesparende i forhold til dem med en reflektor.

Det koster de forskellige typer i brug

Her sammenligner vi de tre mest populære typer i forhold til indkøbspris, driftsomkostninger og CO2-udledning. Det drejer sig om terrassevarmer gas og terrassevarmer el: infrarød og reflektor.

 • Elvarmer med infrarød opvarmning: Indkøbspris: Omkring 2000-4000 kroner.
 • Elvarmer med reflektorvarme: Indkøbspris: Omkring 500-1000 kroner.
 • Gasvarmer: Driftsomkostninger: Omkring 18-19 kroner i timen.
 • Elvarmer med infrarød opvarmning: Driftsomkostninger: Omkring 1-2 kroner i timen.
 • Elvarmer med reflektorvarme: Driftsomkostninger: Omkring 4-6 kroner i timen.
 • Gasvarmer: CO2-udledning: Omkring 3 kilo i timen.
 • Elvarmer med infrarød opvarmning: CO2-udledning: Omkring 0,2 kilo i timen.
 • Elvarmer med reflektorvarme: CO2-udledning: Omkring 0,7 kilo i timen.
 • Læg mærke til at ovenstående tal afhænger af apparaternes kapacitet og størrelse.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme