Terrassevarmer Test 2021 – se de 6 bedste modeller ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

Vil du gerne forlænge sommeraftenerne eller sidde ude både forår og efterår? Så skal du overveje at anskaffe dig en terrassevarmer.

Der er mange varianter på markedet, så for lethedens skyld har vi gjort benarbejdet for dig. Vi præsenterer dig for de 6 bedste modeller, ifølge eksperterne. Hver model vil sikre dig masser af dejlig lune stunde udenfor på terrassen.

Vi gennemgår alle produkterne hver for sig, så du på en overskuelig og let måde kan se alt det vigtige om hver terrassevarmer. Her får du både de praktiske oplysninger og en gennemgang af eksperternes kommentarer.

Er du på udkig efter flere varme- eller kuldeapparater, kan du ligeledes få hjælp hos os til at finde de bedste varianter inden for hver kategori. Sidst i artiklen finder du links til vores test-artikler om aircondition- og klimaanlæg samt varmeblæsere og varmepumper.

Det bør du skrive dig bag øret, før du køber din nye terrassevarmer

Føler du en længsel efter at forlænge de skønne sommeraftener med en terrassevarmer, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, før du foretager dit køb:

Type: Vælg imellem enheder, der står på gulvet eller bordet og enheder, der er fastmonteret i loftet, væggen eller i markisen/parasollen.
Energitype: Leder du efter en terrassevarmer gas eller terrassevarmer el? 
Varmekapacitet: Skal du opvarme en lille terrasse eller en stor? Nogle modeller er mest velegnede til det ene og andre til det andet.
Funktioner: Det kan være en god ide med flere varmeindstillinger at vælge imellem og måske en fjernbetjening.
Design: En terrassevarmer vil ofte være synlig på terrassen, så hvis du går op i æstetik, kan det være, at designet har betydning.
Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, funktioner og evner, så du får ofte, hvad du betaler for.
Sikkerhed: Sikkerhed er vigtigt, når du har med en varmekilde at gøre. Tjek om den er stabil og har eventuelle sikkerhedsforanstaltninger.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. 

Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Vores terrassevarmer test artikel indeholder:

🔸Overblik over de 6 bedste terrassevarmere på markedet
🔸Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔸Information om hvad apparaterne kan
🔸Guide til at vælge den bedste terrassevarmer
🔸Viden om terrassevarmere og økonomi/miljø
🔸Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Terrassevarmer test 2021 – Her er de 6 bedste, ifølge eksperterne

Herunder følger en gennemgang af 6 af de bedste ventilatorer på markedet. Her finder du både topscorere, favoritter og øvrige, så variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvad eksperterne fremhæver ved hvert apparat, og her vil du også finde en prissammenligning af de forskellige modeller. På den måde vil du hurtigere og nemmere kunne se, hvor du kan opnå de mest favorable priser.


Hortus Terrassevarmer Bordmodel – Står stabilt og er let at flytte på

Topscorer hos Pricerunner.dk
Brugervenlig
Meget stabil – selv i blæsevejr

Hortus Terrassevarmer Bordmodel – Står stabilt og er let at flytte på

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.381,00 1.381,00 Læs mere
1.699,00 1.699,00 Læs mere

Hortus Terrassevarmer Bordmodel er blevet testet i en terrassevarmer test udført af den danske sammenligningsside Pricerunner.dk. Her er i alt 5 modeller blevet testet, og Hortus-produktet opnår en flot placering som topscorer.

Pricerunner.dk kalder den for ”Meget transportabel infrarød terrassevarmer i flot design” og fremhæver både, at den er brugervenlig og stabil. Den står godt fast på bordet og leverer en fin varmespredning, kommenterer eksperterne, og så er valutaen for pengene høj. Pricerunner.dk noterer, at der er tre indstillinger for intensitet, men du skal sidde tæt på for at mærke varmen. Men så er varmen også rigtig behagelig. Som et plus giver enheden en fin belysning, og så er det smart, at den kommer i bord-format. Så er den lettere at flytte rundt på i haven. Eksperterne har kun få minusser, som for eksempel at de savner en fjernbetjening.

Pricerunnner.dk opsummerer oplevelsen sådan: ”Hortus Terrassevarmer Bordmodel er velegnet, hvis du vil have en infrarød terrassevarmer, der er nem at flytte rundt på, varmer godt til et mindre selskab og også kan anvendes som belysning, når mørket falder på”.

Ligner en lampe

Hortus Terrassevarmer Bordmodel vil være det ideelle valg for dig, der leder efter en mindre infrarød model, du let kan flytte rundt på. Den er tillige et godt valg, hvis du vægter design og æstetik højt. Hortus’en fylder ikke ret meget og er fremstillet til at blive placeret på bordet. Med en lav vægt på kun 6,2 kilo vil den være let nok til at blive flyttet rundt på efter behov. Den kan fungere, hvis bare der er strøm i nærheden, for her er tale om en el terrassevarmer.

Ledningen er dog på 2 meter, så du vil få meget råderum. Selv om den ikke fylder så meget, er der ingen spørgsmålstegn at sætte ved stabiliteten. Med vægten på de 6,2 kilo er den tung nok til ikke at vælte i selv stærk blæst, så du behøver ikke frygte uheld. Udformningen med den brede fod bidrager også til stabiliteten.

Udseendemæssigt er produktet ligeledes en perle, for den er særdeles smuk. Den er designet som en stilfuld lampe med lige linjer i skandinavisk stil, og den ligner til forveksling en lampe. Du kan faktisk endda anvende apparatet som lyskilde, for mens den varmer, afgiver den også lys. Det vil være nok til at give en behagelig belysning på en sommerdag, når solen er gået ned.

Kapacitet på op til 8 m2

Hortus Terrassevarmer Bordmodel er som nævnt en el terrassevarmer, der får sin energi fra stikkontakten. Det drejer sig om 230 volt og en effekt på 2100 watt. Effekten er derfor nok til at opvarme et pænt område, og ifølge producenten selv vil den have en varmekapacitet på op til 8 m2. Det svarer til et selskab på 8-10 personer afhængig af afstand.

Den er 80 centimeter i højden, så læg mærke til at den vil fylde en smule på bordet.

Varianten leverer en utrolig hurtig opvarmning, for det tager kun få sekunder, før den når op på den fulde effekt. Du kan finde tre indstillinger for varmetilførsel, og de ligger på 900 watt, 1200 watt og 2100 watt.

Hortus Terrassevarmer Bordmodel kommer med flere fordele, og den måske største er størrelsen eller mangel på samme. Den fylder ikke særlig meget sammenlignet med en traditionel terrassevarmer, og det gør den ideel til at blive taget med på farten – for eksempel på ferien, til campingturen eller til brug i sommerhuset. 

Alt i alt en meget solid og robust bord-model, der både afgiver en rar varme og et behageligt lys plus er let at transportere. 

Specifikationer ved Hortus Terrassevarmer Bordmodel – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Hortus
🔴 Type: Terrassevarmer til bord, infrarød
🔴 Energikilde: Terrassevarmer el
🔴 Effekt: 2100 watt
🔴 Volt: 230
🔴 Materiale: Rustfrit stål / aluminium
🔴 Varmekapacitet: Op til 8 m2
🔴 Højde: 80 centimeter 
🔴 Vægt: 6,2 kilo

Fordele ved Hortus Terrassevarmer Bordmodel

Topscorer i terrassevarmer test
Let at flytte rundt på eller tage med på ferien
Attraktivt design i bordformat
Tre indstillinger for varme
Ideel til de mindre selskaber


Solarmagic Premium+ 2500 ARC – Muligt med sammenslutning med flere terrassevarmere 

God anmeldelse hos Pricerunner.dk
Høj varmespredning
Moderne teknologi

Solarmagic Premium+ 2500 ARC – Muligt med sammenslutning med flere terrassevarmere

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.656,00 5.656,00 Læs mere
6.348,00 6.348,00 Læs mere

Solarmagic Premium+ 2500 ARC er en terrassevarmer el, der er inkluderet i Pricerunner.dk’s terrassevarmer test af 5 forskellige modeller.

Pricerunner.dk er meget begejstrede for produktet, som de kalder ”… en strålevarmer i premium-segmentet med behagelig varme og god spredning”. De roser især apparatet for at have en robust byggekvalitet og muligheden for at blive sammenkoblet med flere varianter. Eksperterne noterer med begejstring også den brede spredning af varme, og at du vil kunne tænde og slukke for varmen på selve kroppen.

På minussiden forklarer Pricerunner.dk, at prisen er noget høj, og så er brugervenligheden ikke den bedste. Den er tillige noget besværlig at montere.

Til montering på væg eller loft

Solarmagic Premium+ 2500 ARC vil være et godt valg for den forbruger, der leder efter en effektiv reflektor-model, du kan montere på væggen eller i loftet. Den måler 87 centimeter i længden og er aflang, og derfor vil den fylde noget der, hvor den bliver placeret. Til gengæld vil du slippe for, at den optager plads på havebordet eller på terrassen.

Stilen er enkel og simpel, og den vil ikke gøre meget væsen af sig. Den er robust og hårdfør og skabt i rustfrit stål og vejrbestandigt aluminium. Det betyder, at selv dårlige vejrforhold ikke vil ødelægge den. Produktet er som en bonus en smule vandtæt, så den bliver ikke ødelagt af lidt regn.

Varianten er en el terrassevarmer, og derfor kører den på strøm. Du vil dog få en fin fleksibilitet, for ledningen er 1,8 meter lang.

Den har en effekt på op til 2500 watt, og det er en del. De 2500 watt er det maksimale niveau, men du behøver ikke have fuld kraft på hver gang: Der er flere niveau-indstillinger for varme, du kan vælge efter behov.

Som et plus kan du koble den sammen med flere apparater og få en bredere dækning.

Høj varmespredning

Solarmagic Premium+ 2500 ARC kommer med mange fordele som nævnt, men der er en, der især kræver opmærksomhed – og det er varmespredningen. Den kommer med den nytænkende Ultra No Glare Teknologi og en asymmetrisk reflektor, og til sammen giver det en fantastisk varmespredning. Distributionen af varme er højnet med 15 procent, og derfor vil varianten kunne varme et areal op til 19 m2. Det er rigtig meget.

Her er tale om en strålevarmer, og den slags kommer gerne med en fjernbetjening til at styre kontrollen. Det gælder også for enheden her (læg mærke til at den nogle steder bliver købt separat), og så behøver du ikke længere at rejse dig op, hvis du vil ændre på varmen.

Du kan dog godt styre kontrollen på selve kroppen, og det er et plus, da mange moderne strålevarmere kun kan blive betjent via fjernbetjeningen. Det betyder, at hvis du kommer til at smide fjernbetjeningen væk, så kan du stadig anvende produktet.

Alt i alt er Solarmagic Premium+ 2500 ARC en terrassevarmer el i den absolutte premium-klasse, og den er ideel, hvis du har budgettet til den. 

Specifikationer ved Solarmagic Premium+ 2500 ARC – nøgleoplysninger 

🔴Producent: Solarmagic
🔴Type: Terrassevarmer til væg eller loft, reflektor
🔴Energikilde: Terrassevarmer el
🔴Effekt: 2500 watt
🔴Volt: 230
🔴Materiale: Rustfrit stål / aluminium
🔴Varmekapacitet: Op til 19 m2
🔴Længde: 87 centimeter 
🔴Vægt: 3,9 kilo
Fordele ved Solarmagic Premium+ 2500 ARC 

God anmeldelse i terrassevarmer test
Til fastmontering på væg eller loft
Premium-model
Stor varmespredning
Du kan styre den med fjernbetjeningen


Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas – Meget lidt gas giver høj varme

Topscorer hos det tyske testmagasin Testberichte.de
4,6 ud af 5 stjerner hos Amazon
Høj valuta for pengene
God varmeeffekt

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.536,00 1.536,00 Læs mere

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas er en terrassevarmer med gas, der både hører til blandt eksperternes og brugernes favoritter.

Modellen modtager hele 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos Amazon, og hos det tyske testmagasin Testberichte.de bliver den kåret til topscorer i en terrassevarmer test.

De tyske eksperter forklarer, at den scorer 93,2 procent ud af 100, hvilket er utrolig højt. De kalder produktet for ”meget god” og skriver om varmen, at den ”udstråler helt jævnt og kan mærkes fra et bredt område” (oversat fra tysk). Det betyder, at apparatet vil kunne opvarme et større areal, og eksperterne noterer sig i den forbindelse, at varmen er dejlig og behagelig. Den er tillige så effektiv, at den vil kunne blive anvendt selv i køligt efterårsvejr.  

Flot design i standerformat

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas vil være et oplagt valg for dig, der leder efter en terrassevarmer gas, der samtidig er elegant og energivenlig.

Modellen benytter sig, som navnet antyder, af gas, og derfor slipper du for irriterende strømledninger, der bremser fleksibiliteten og den frie følelse. Gasbeholderen er en integreret del af det smukke design, og den er skjult, så du ikke ser den. Selve stilen er utrolig elegant og stilfuld, og produktet vil klart pynte på hver en terrasse.

Her er tale om en terrassevarmer i standerformat, og derfor skal du placere den på jorden. Den er udformet lidt som en lampe i minimalistisk facon, og den er høj og slank. Apparatet måler 220 centimeter, men med det slanke design kommer du ikke til at føle, at den fylder for meget.

Vægten ligger på 16,5 kilo, hvilket er en del, men du vil sagtens kunne flytte på den, hvis du ønsker det. De 16,5 kilo er dog nok til, at den står rigtig godt fast, og der er ingen fare for, at den bare vælter.

Som en bonus er prisen overkommelig, så den vil være tilgængelig for en bred vifte af forbrugere.

Miljøvenlig

Eftersom Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas benytter sig af gas som energikilde, vil du måske overveje, om den er dårlig for miljøet. Det har producenterne haft in mente under produktionen, og de har fremstillet den til at have reduceret CO2-udslippet med 30 procent i forhold til en normal terrassevarmer med gas. 

Derfor er den meget miljøvenlig, og varmeydelsen bliver ikke forringet som følge af det reducerede CO2-udslip.

Enheden har en stærk effekt på op til 8000 watt, hvilket er rigtig meget. Den kan varme et areal på op til 9 meter i diameteren, og står den i midten af selskabet, vil den kunne varme 4,5 meter på hver side. Det betyder, at du sagtens kan invitere en del gæster til havefesten.

Modellen kommer med flere fordele, der blandt andet inkluderer den såkaldte piezo-tænding. En piezo-tænding gør, at apparatet vil være klar til brug det øjeblik, du trykker på tænd-knappen. Der er tillige flere sikkerhedsforanstaltninger, så ingen kommer til skade: Det inkluderer en anti-vippe mekanisme samt en afbrydelse af gastilførslen, hvis flammen bliver stærk påvirket af vind og vejr. Anti-vippe mekanismen gør, at hvis produktet bliver tippet mere end 45 grader, så bliver gastilførslen automatisk afbrudt.

Alt i alt er Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas en stilfuld og miljøvenlig stander-terrassevarmer med en god varmespredning og flere sikkerhedsanordninger. 

Specifikationer ved Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas – nøgleoplysninger 

🔴Producent: Enders/Densol
🔴Type: Terrassevarmer til gulv
🔴Energikilde: Terrassevarmer gas
🔴Effekt: 8000 watt
🔴Materiale: Rustfrit stål
🔴Varmekapacitet: Op til 4,5 meter
🔴Højde: 220 centimeter 
🔴Vægt: 16,5 kilo

Fordele ved Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas

Topscorer i terrassevarmer test
Stilfuldt design i standerformat
Med piezo-tænding
Energivenlig
Brugbare sikkerhedsforanstaltninger 


Solarmagic 1400 Eco+ Pro – Det pladsbesparende valg

God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
God bedømmelse hos det tyske terrassevarmer-testmagasin Heizstrahler-test.de
Kompakt størrelse
Varmer godt uden støj- eller lugtgener

Solarmagic 1400 Eco+ Pro

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.422,00 3.422,00 Læs mere

Solarmagic 1400 Eco+ Pro er blevet testet af to forskellige ekspertkilder: Det inkluderer en terrassevarmer test hos henholdsvis det tyske testmagasin Testberichte.de samt hos det tyske terrassevarmer-testmagasin Heizstrahler-test.de.

Begge hold eksperter er meget begejstrede for modellen. For eksempel skriver Testberichte.de, at den får 4,1 ud af 5 stjerner, og de beskriver evnerne med ordene: ”Solarmagic 1400 Eco+ Pro sikrer en behagelig, jævnt fordelt varme efter kort tid” (oversat fra tysk).

Testberichte.de roser produktet for flere øvrige ting, og det omfatter for eksempel brugervenligheden og monteringen. De forklarer, at den er meget let at samle, og så er det smart, at du kan vinkel-justere den efter samlingen. Dog synes de, at ledningen er lidt for kort.

Stilfuld variant til vægmontering

Solarmagic 1400 Eco+ Pro er en moderne løsning for dig, der ønsker at kunne sidde ude på terrassen, selv når solen er gået ned. Her er tale om en infrarød terrassevarmer med el, der er slank og aflang. Den måler 44 centimeter i længden og er lidt mindre end storebroren, Solarmagic Premium+ 2500.

Designet er enkelt og moderne og blander funktionalitet og æstetik. Prisen på modellen er heller ikke helt lav – dog er den mere prisvenlig end den føromtalte storebror.

Den er skabt til montering på væg eller loft, men hvis du ønsker det, kan du også montere den under for eksempel parasollen eller markisen. Så kan du skjule den og samtidig udnytte den fulde ydelse.

Produktet har en effekt på op til 1400 watt, hvilket er pænt uden at være prangende. Der er fokus på varmespredningen, så den vil kunne varme et større areal op. Varmekapaciteten ligger på op til 14 m2, hvilket er en del. Derfor kan dine gæster til selv den større havefest alle kunne sidde lunt og rart.

Det miljøvenlige valg

Hvis du går meget op i klima og miljø, vil Solarmagic 1400 Eco+ Pro også være det perfekte valg for dig. Takket være moderne teknologier som Solarmagic No Glare udnytter apparatet energien bedre til opvarmningen, og du vil opleve en infrarød varmeteknologi, der både giver en prisvenlig og effektiv opvarmning.

Energiudnyttelsen hos enheden ligger på imponerende 94, 8 procent, og det betyder, at knap 95 procent af den brugte energi bliver omdannet til varme. Det giver som en bonus en mindre belastning af miljøet.

Produktet er skabt af en kombination af rustfrit stål og vejrbestandigt aluminium, så du vil opleve en høj robusthed og slidstærkhed, der giver modellen en lang levetid. Som et plus er den moderat vandtæt, så den vil ikke tage skade af et mindre sammenstød med det danske sommervejr.

Som nævnt er her tale om en terrassevarmer el, og derfor kører den på strøm. Ledningen er på 1,8 meter. En lav vægt på 2,3 kilo gør den let at have med at gøre ved montering.

Alt i alt er Solarmagic 1400 Eco+ Pro en flot mindre terrassevarmer til ophæng, der anvender de mest moderne teknologier til at få en høj energiudnyttelse.

Specifikationer ved Solarmagic 1400 Eco+ Pro – nøgleoplysninger

🔴Producent: Solarmagic
🔴Type: Terrassevarmer til væg eller loft, infrarød
🔴Energikilde: Terrassevarmer el
🔴Effekt: 1400 watt
🔴Volt: 230
🔴Materiale: Rustfrit stål / aluminium
🔴Varmekapacitet: Op til 14 m2
🔴Længde: 44 centimeter 
🔴Vægt: 2,3 kilo

Fordele ved Solarmagic 1400 Eco+ Pro

 God bedømmelse i terrassevarmer test
 Til montering på væg, loft eller under markiser og parasoller
 God varmespredning
 Solarmagic No Glare-teknologi
 Miljøvenlig


Opranic Thor – Bedst på den beskyttede plads

Topscorer hos det norske teknologimagasin Tek.no
4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon
Lav vægt
Top mellembølge-valg
Let at samle og anvende

Opranic Thor

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Opranic Thor hører både til eksperternes og brugernes favoritter. Den modtager 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos brugerne, og så tildeler det norske teknologimagasin den 8 ud af 10 stjerner i deres terrassevarmer test. De udnævner den ligeledes til topscorer.

Tek.no noterer sig, at der er rigtig mange plusser ved modellen her, og til dem hører blandt andet den stærke robusthed over for vind og vejr plus en fin varmefordeling, der leverer en behagelig varme. Eksperterne forklarer, at produktet også har et rigtig fint lys, som ikke virker generende, og så er det en fordel, at forbrugeren selv kan skifte varmerør. Rosen til trods nævner Tek.no et par minusser, der især går på, at den larmer lidt, og så bliver ydeevnen påvirket en smule, når vejrforholdene er dårlige.

Let at transportere

Opranic Thor vil være det ideelle valg til den forbruger, der ønsker en let måde at få tilført varme til terrassen på. Apparatet er af den høje og slanke infrarøde slags, og den måler 100 centimeter i højden. Med den højde kan den enten blive placeret direkte på bordet eller på terrassen ved siden af.

Den er stilfuld og elegant udformet i sort aluminium, så den vil pynte i enhver have.

Den vejer heller ikke ret meget med en lav vægt på kun 3,5 kilo. Det gør, at det vil være meget let at flytte rundt på den, og derfor kan du placere den hvor i haven, du ønsker. På grund af den lave vægt og det transportable design kan du også tage enheden med på ferien, på campingturen eller i sommerhuset. Her vil du kunne nyde den i samme omfang, og alt, du behøver, er et stik til strøm. Her er tale om en terrassevarmer el.

Effekten på modellen er høj på op til 2000 watt, men hvis du ikke ønsker så meget varme tilført, kan du vælge et lavere niveau. I alt er der 5 varmeindstillinger at vælge imellem. Derfor kan du benytte den både de lune sommeraftener eller de kølige efterårs/forårsaftener.

Med fjernbetjening

Opranic Thor gør det så let for dig som muligt at få varmen. Der er en medfølgende fjernbetjening, og den kan du benytte til for eksempel at vælge varmeindstilling. Så behøver du ikke rejse dig op.

Varmekapaciteten er fin uden at ligge i den absolut højeste ende i sammenligning med konkurrenterne, og den er på op til 4 meter. Det gør det muligt for alle gæsterne omkring bordet at mærke ydeevnen.

Opranic Thor kommer med infrarød mellembølge-varme, der hedder R X Teknologi. Teknologien gør det muligt med en retningsbestemt varmefordeling mod personerne i stedet for luften, hvilket udnytter så meget af energien som muligt. Det gør den tillige miljøvenlig. Mellembølgevarmen vil give dig den samme varmefølelse, som du kender fra solvarmen, og derfor vil det være behageligt at sidde nær produktet.

Varianten kommer med flere fordele, der blandt andet tæller en væltesikring i foden, en semi-vandtæthed og et behageligt lys til den orange og naturlige side. Der medfølger en ledning på 1,9 meter, og så er den beskyttet mod vind og vejr.

Alt i alt en smart og transportabel terrassevarmer, du kan tage med på ferien, og som anvender den moderne og miljøvenlige R X Teknologi.

Specifikationer ved Opranic Thor – nøgleoplysninger 

🔴Producent: Opranic
🔴Type: Terrassevarmer til bord eller til gulv, infrarød
🔴Energikilde: Terrassevarmer el
🔴Effekt: 2000 watt
🔴Volt: 230
🔴Materiale: Aluminium
🔴Varmekapacitet: Op til 4 meter
🔴Højde: 100 centimeter 
🔴Vægt: 3,5 kilo

Fordele ved Opranic Thor

Topscorer i terrassevarmer test
Til bord eller jorden
Transportabel
R X Teknologi
Miljøvenlig


Eva Solo HeatUp – Smuk model til de mildt kolde dage

Topscorer hos det norske teknologimagasin Tek.no
3,5 ud af 5 stjerner hos Amazon
Elegant design
Godt kortbølge-valg

Eva Solo HeatUp

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.382,00 3.382,00 Læs mere
3.999,00 3.999,00 Læs mere

Eva Solo HeatUp er et populært valg hos både forbrugere og eksperter. Forbrugerne giver den i gennemsnit 3,5 ud af 5 stjerner hos Amazon, mens det norske teknologimagasin Tek.no tildeler den 7,5 ud af 10 stjerner i deres terrassevarmer test. De udnævner den også til topscorer.

Tek.no begrunder deres flotte score med, at modellen især imponerer med sit blændende smukke design. Eksperterne noterer, at den er utrolig stilfuld og flot, og som en bonus er den meget robust og hårdfør. Ydeevnen er blevet testet, men resultater viser, at selv om varmen er god, er den ikke den kraftigste på markedet. Dog bemærker Tek.no, at den er meget standhaftig selv i blæsevejr, hvor mange af konkurrenterne har problemer. Den er tillige støjsvag, forklarer eksperterne, men prisen er noget høj.

Eksperterne opsummerer oplevelsen med ordene: ”Dette er en robust terrassevarmer med et fantastisk design” (oversat fra norsk).

Æstetisk perle

Er du æstetisk orienteret og tiltrukket af det, der virkelig er flot at se på? Så vil Eva Solo HeatUp være lige noget for dig.

Her er tale om et stilfuldt infrarødt vidunder, der er særdeles smuk at se på. Den er skabt af sort rustfrit stål i et højt og slankt design. Nederst er foden, der er udformet som en tripod eller trebenet skammel, og formerne er runde og indbydende. Bagest er ledningen på 1,8 meter placeret, da den kører på el.

Produktet er skabt til at stå på gulvet, hvor den vil sprede sin varme ud i en pæn radius – om end ikke den største på markedet. Prisen er klart til den høje side, men du vil også få meget kvalitet for pengene, og ikke mindst en arkitektonisk perle. Eva Solo er generelt kendt for høj kvalitet, og apparatet her er fremstillet til at være meget robust og hårdfør.

Det gælder også i forhold til vejret, da den er beskyttet mod skader og er en smule vandtæt. Dog skal der ikke for meget vand i nærheden af varmelegemet – det gælder tillige for rengøringen, som du let kan klare med en opvredet klud uden rengøringsmidler. Tør den blot efter med en tør klud. Det vil ofte kun være nødvendigt med rengøring, når havesæsonen er slut, og du skal sætte den væk for vinteren. Husk at opbevare den et tørt sted.

Fuld effekt efter 5 sekunder

Eva Solo HeatUp er mere end blot en fryd for øjet. Takket være de tre ben vil den stå stabilt og have et godt tyngdepunkt, og den vil være svær at vælte – de 8,8 kilo sørger for det. Hvis du alligevel skulle være så uheldig at vælte enheden, så er den udstyret med en væltesikring. Den gør, at varmen automatisk bliver afbrudt ved fald.
Modellen er meget hurtig til at varme op, og allerede efter kun 5 sekunder er den i fuld vigør. Der er tre varmeindstillinger, du selv kan vælge imellem, og de afgør, hvor meget apparatet varmer. Varmen er af den målrettede type, og det gør, at den er stilet mod personerne omkring bordet og ikke bare sender varmen ud i luften.

Det gør den tillige meget miljøvenlig, og producenten har fremstillet Eva Solo HeatUp til at være CO2-reducerende.

Den målrettede varmefordeling sker også takket være den aflange fysiske form, for på den måde kan den tilføre varme til et større område uden at spilde energi – både under og over bordet.

Alt i alt er Eva Solo HeatUp en fantastisk stilfuld og miljøvenlig terrassevarmer med en hurtig opvarmning, der emmer af eksklusivitet.

Specifikationer ved Eva Solo HeatUp – nøgleoplysninger 

🔴Producent: Eva Solo
🔴Type: Terrassevarmer til gulv, infrarød
🔴Energikilde: Terrassevarmer el
🔴Effekt: 1500 watt
🔴Volt: 230
🔴Materiale: Rustfrit stål / aluminium
🔴Varmekapacitet: Op til 4 meter
🔴Højde: 110 centimeter 
🔴Vægt: 8,8 kilo

Fordele ved Eva Solo HeatUp

Topscorer i terrassevarmer test
Fantastisk flot design – det eksklusive valg
God stabilitet med tre ben
3 varmeindstillinger
Varmer op på kun 5 sekunder


Guide: Det bør du overveje, før du vælger din terrassevarmer

Der er mange terrassevarmere af forskellige typer på markedet, så hvis du er i tvivl om, hvilken der passer bedst til dig, er du ikke alene.

Her har vi – baseret på ekspertviden fra Bolius.dk og Idenyt.dk – udfærdiget en guide, hvor du kan få svar på de spørgsmål, du måtte have:

Type

Du kan få terrassevarmere i flere typer, når det gælder udformning og tiltænkt placering. Nogle varianter er fremstillet til at blive placeret på bordet eller på gulvet, hvor andre er skabt til at blive fastmonteret på væg eller loft, eller under markisen eller parasollen.

 • Standervarianten, der står placeret på jorden på selve terrassen, er et populært og klassisk valg. Den vil være tydelig på terrassen, men til gengæld er mange af de moderne modeller meget flotte og stilfulde at se på. Derfor kan de faktisk pynte. Standervarianten kommer både som terrassevarmer gas og terrassevarmer el, og den vil ofte være meget stabil og levere en god varmefordeling. Som en bonus kan du flytte den efter behov.
 • Bordvarianten er en mindre version af stander-terrassevarmeren. Den vil kunne stå på bordet og være meget let transportabel. Derfor vil du let kunne tage den med i sommerhuset eller på campingturen. Til gengæld vil den ofte ikke kunne levere så meget varme.
 • Loftvarianten kan hænge i loftet over bordet og være en del af dekorationen. Du vil kunne få flotte enheder, der passer til din unikke stil, og de vil typisk kunne opvarme et fint område.
 • Vægvarianten har den fordel, at du næsten ikke vil kunne se den med den rette placering. Montér den på husmuren, og den vil stort set være usynlig. Kan levere en fin varmefordeling. Du vil i nogle tilfælde også kunne montere den under markisen eller i toppen af parasollen.

Terrassevarmer gas eller terrassevarmer el?

Den anden type, du skal være opmærksom på, er energitypen. De fleste terrassevarmere har enten el eller gas som energikilde, og der er fordele og ulemper ved begge.

 • Gas-modellen er den måske mest hyppige på cafeer og restauranter til udendørsservering, men efterhånden er den også ofte at finde i de private haver. Gas-modellen vil typisk være i standerformat med en skjult gasflaske i bunden. En af fordele er den gode varmespredning, som gassen kan levere. Placér standeren i midten, så alle vil kunne sidde tæt på, og du vil få en behagelig og varm oplevelse. Ulempen kan være CO2, som kan være højt med gas. Du må også kun anvende den udendørs på grund af den kuldioxid, der bliver udviklet ved brug. Og løber du tør for gas, kan du ikke få glæde af den. Gas-modellerne er ofte billige i anskaffelse (men dyrere i drift) og passer godt til de større terrasser. Lyset vil være til den orange og mere hyggelige side.
 • El-modellen får sin energi fra stikkontaktens strøm, og derfor kan du være sikker på ikke at løbe tør. Du kan både få el-apparater med infrarød-, halogen- og reflektorvarme. Den infrarøde og halogen’en minder en del om hinanden og ligner almindelige lamper. De fungerer ved, at lampen sender infrarøde stråler ned, og når personer eller ting er i spotlightet, bliver de varmet op. Det er altså opvarmningen af personer og ting – og ikke luften – der kræver energi. Mange terrassevarmere benytter sig af infrarød opvarmning i dag. Reflektorlampen fungerer lidt ligesom en brødrister og sender varme ud via en plade – reflektoren. Her bliver luften også varmet op, og den kan være noget energislugende. 

Uanset type så er en terrassevarmer el ofte noget dyrere i anskaffelse end en gas. Den vil typisk tillige udlede mindre CO2, og den vil også kunne målrette varmen bedre. Derfor sparer du energi og penge. Det røde infrarøde lys vil dog ikke være alles kop te – der udsender gas-enheden et mere behageligt orange lys.

Pris

Som nævnt vil gas-varianten ofte være billigere i anskaffelse, men dyrere i drift, hvor el-varianten vil være dyrere i anskaffelse og billigere i drift.

El-varmerne koster gerne to-tre gange så meget i anskaffelse, men med begge typer kommer du nok af med et par tusinde kroner. Derfor er en terrassevarmer ikke en helt billig investering.

Så kommer driften, og ligegyldig hvilken type du vælger, skal du have pengepungen op af lommen. Som en tommelfingerregel koster de mest prisvenlige el-apparater mellem 1 og 5 kroner i timen, mens de dyreste gerne koster tre-fire gange så meget.

Driftsprisen afhænger både af energitype og kapacitet.

Varmekapacitet og watt

Varmekapaciteten hænger sammen med det antal watt, apparatet har som effekt. Til en mindre terrasse vil 1400 watt typisk være passende, 2000 watt er fint til den mellemstore, og 2500 watt er påkrævet for at kunne opvarme den store terrasse.

Nogle produkter vil kunne varme et par meter, mens de større vil kunne opvarme op mod 20 meter.

Design

Design kan være en anden faktor, der kan have betydning for valget. Produkterne kommer i vidt forskellige designs, hvor nogle har mest fokus på funktionalitet og andre på begge dele. Går du meget op i stil, kan du med fordel vælge en af dem, der er pænere at se på.

Funktioner

Terrassevarmere har generelt ikke særlig mange funktioner, men det kan være smart med flere varmeindstillinger. Så kan du både få den varme, der passer til temperaturen, samt sikre at du ikke fyrer unødvendigt for gråspurvene. En fjernbetjening er en anden smart funktion, der kan gøre det lettere for dig at kontrollere varmen.

Sikkerhed

Sikkerhed er et vigtigt aspekt. Vælg gerne en, der står – eller kan blive monteret – stabilt. Vælg også gerne en, der kommer med sikkerhedsanordninger som en væltesikring, så du er sikker på, at der ikke kan gå ild i noget. Endelig er det vigtigt, at du kun anvender din terrassevarmer indendørs, hvis det er udtrykkeligt angivet. Ellers risikerer du forgiftning, eventuelt med døden til følge.

Transport

Hvis du gerne vil tage din terrassevarmer med dig i for eksempel sommerhus eller på campingturen, så kan du med fordel vælge en let-transportabel en i bordformat. De vejer gerne kun nogle kilo. Vil du flytte rundt på modellen i haven, kan du også gøre det med en stander-variant. De vil dog være noget tungere. En fastmonteret varmer i loft eller på væg vil du ikke kunne tage med eller flytte rundt på.

Lys

Alt afhængig af type (el eller gas) giver produkterne et forskelligt lys. Lyset fra de infrarøde el-drevne er gerne til den røde side, hvor de gas-drevne har et hyggeligere og mere orange skær. Det er en smagssag, hvad du foretrækker.

Viden: Hvilken type terrassevarmer er bedst for miljøet og pengepungen?

Som nævnt er en terrassevarmer ikke omkostningsfri i brug, og du kan hurtigt komme af med mange penge, mens du nyder den forlængede sommeraften.

Baseret på ekspertviden fra Sparenergi.dk og Voresvilla.dk guider vi her til, hvordan terrassevarmerne og økonomien hænger sammen:

En dyr fornøjelse

Er du på budget, men vil gerne have varme på terrassen med en terrassevarmer, når solen svigter? Så guider vi her til, hvordan du slipper billigst.

Først og fremmest gør eksperterne opmærksom på, at den allerbilligste metode er helt at droppe terrassevarmeren og tage et tæppe på i stedet. Men det er ikke altid hverken nok, praktisk eller særligt hyggeligt, så derfor vil terrassevarmeren være tiltalende.

Eksperterne anbefaler dernæst, at du vælger en model med el. Og gerne af den infrarøde slags. De infrarøde opvarmer kun personer og ting, men ikke luften, og derfor vil de være mere energivenlige i brug. Ofte vil de kun forbruge halvt så meget energi som de øvrige typer med gas. En eldreven med reflektor kan være fristende, da indkøbsprisen gerne er lavere, men ifølge eksperterne er det ikke en god investering.

Eksperterne forklarer videre, at du bør købe kapacitet i forhold til individuelle behov. For eksempel er der ingen grund til at købe en til 20 m2, hvis der kun er 2 personer i husstanden. Jo højere en kapacitet, jo højere er energiforbruget og CO2-udledningen også.

Vælg tillige type i forhold til brug. Har du en lille terrasse, så vælg en bord-model i stedet for en stander.

Forskel på el og gas

Eksperterne afdækker forskellene på gas- og el-varianterne: Her forklarer de, at gas-produkterne ofte kan dække et større område, men til gengæld udleder de mere CO2 og andre skadelige stoffer.

El-modellerne udleder mindre skadelig kemi, og du kan få dem i varierende størrelser. De infrarøde vil typisk være de mest energibesparende i forhold til dem med en reflektor.

Det koster de forskellige typer i brug

Her sammenligner vi de tre mest populære typer i forhold til indkøbspris, driftsomkostninger og CO2-udledning. Det drejer sig om terrassevarmer gas og terrassevarmer el: infrarød og reflektor.

 • Gasvarmer: Indkøbspris: Omkring 1000 kroner.
 • Elvarmer med infrarød opvarmning: Indkøbspris: Omkring 2000-4000 kroner.
 • Elvarmer med reflektorvarme: Indkøbspris: Omkring 500-1000 kroner.
 • Gasvarmer: Driftsomkostninger: Omkring 18-19 kroner i timen.
 • Elvarmer med infrarød opvarmning: Driftsomkostninger: Omkring 1-2 kroner i timen.
 • Elvarmer med reflektorvarme: Driftsomkostninger: Omkring 4-6 kroner i timen.
 • Gasvarmer: CO2-udledning: Omkring 3 kilo i timen.
 • Elvarmer med infrarød opvarmning: CO2-udledning: Omkring 0,2 kilo i timen.
 • Elvarmer med reflektorvarme: CO2-udledning: Omkring 0,7 kilo i timen.

Læg mærke til at ovenstående tal afhænger af apparaternes kapacitet og størrelse.

FAQ 

🤔Terrassevarmer test: Hvilken er den bedste?

Der er flere gode terrassevarmere på markedet, og i vores terrassevarmer test artikel har vi gennemgået de 6 bedste: De inkluderer Hortus Terrassevarmer Bordmodel, Solarmagic Premium+ 2500 ARC, Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas, Solarmagic 1400 Eco+ Pro, Opranic Thor og Eva Solo HeatUp.

🧐Hvad skal jeg være opmærksom på, før jeg køber en terrassevarmer?

Der er flere kriterier og forhold, du bør undersøge, før du vælger en terrassevarmer. Det gælder især type (skal den stå på bordet, gulvet eller være lofts- eller væghængt), energikilden (terrassevarmer el eller gas), varmeindstillinger og varmekapacitet. Du bør også se efter pris, stabilitet, funktioner, lys, manøvrerbarhed og design. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel nærstudere terrassevarmer test udført af eksperterne. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

😏Har jeg brug for en terrassevarmer? Og skal det være en terrassevarmer gas eller el?

Det nordiske vejr arter sig ikke altid særlig godt, og derfor kan det være en kold fornøjelse at sidde udenfor – selv midt på sommeren. Med en terrassevarmer kan du få tilført varme, så det bliver mere behageligt at opholde sig udendørs. Du kan vælge imellem flere typer, både en terrassevarmer gas og en terrassevarmer el. Den ene type får energi fra stikkontakten, hvor den anden får fra en gastank. Det er en smagssag, hvad du foretrækker, men ofte er el-varianterne billigere på langt sigt. De udleder også mindre CO2.

Beskrivelse af kilder og tests 

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Læs mere om hvad brugerne mener om Enders/Densol Elegance Terrassevarmer her

Læs mere om hvad brugerne mener om Opranic Thor her.

Læs mere om hvad brugerne mener om Eva Solo HeatUp her

Heizstrahler-test.de

Heizstrahler-test.de er et tysk magasin, der foretager tests af terrassevarmere. Her har de tyske eksperter foretaget en terrassevarmer test af modellen Solarmagic 1400 Eco+ Pro. Læs mere om testen hos Heizstrahler-test.de.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske version af den internationale sammenligningsside Pricerunner. Her kan du få sammenlignet prisen på en given vare hos flere forhandlere, så du lettere kan foretage det billigste valg. Pricerunner.dk udfører også egne tests af diverse forbrugerprodukter, og her gælder det en terrassevarmer test, hvor modellerne Hortus Terrassevarmer Bordmodel og Solarmagic Premium+ 2500 ARC indgår. Du kan læse testen i sin helhed hos Pricerunner.dk.

Tek.no

Tek.no er et norsk teknologimagasin, der skriver om alt, hvad der rører sig inden for teknologiens verden. Det inkluderer for eksempel nyheder, trends, guides, tips, videoer, anmeldelser og tests. Her drejer det sig om en terrassevarmer test, hvor modellerne Opranic Thor og Eva Solo HeatUp indgår. Du kan læse testen i fuld længde hos Tek.no.

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler resultaterne fra en lang række tyske tests, hvorefter eksperterne danner deres egen vurdering. Her har Testberichte.de set nærmere på to forskellige modeller:

Læs mere om eksperternes vurdering af Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gas hos Testberichte.de.

Læs mere om eksperternes vurdering af Solarmagic 1400 Eco+ Pro hos Testberichte.de.

Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores terrassevarmer test artikel set nærmere på 6 af de bedste varianter på markedet.

Hvis du gerne vil vide mere om flere varme- og kuldeprodukter til hjemmet, kan du finde inspiration i flere andre af vores test-artikler:

Det drejer sig for eksempel om en varmeblæser test, hvor vi præsenterer dig for de 6 bedste modeller på markedet. En varmeblæser kan tilføre mere varme til hjemmet indendørs, hvor terrassevarmere er til udendørs brug.

Du kan også læse vores varmepumpe test-artikel, hvor vi giver dig et overblik over de bedste varmepumper til hjemmet. En varmepumpe er efterhånden en meget anvendt metode til at få opvarme hjemmet på og kan for eksempel erstatte elvarme, brændeovn eller fyr. I artiklen får du ekstra information om alt det, du bør vide, når du skal vælge en varmepumpe.

Hvis du i højere grad er interesseret i at få tilført kulde til hjemmet, kan du læse vores klimaanlæg test-artikel eller vores aircondition test-artikel. Her præsenterer vi dig for de mest velfungerende maskiner på markedet, plus vi bringer videns-afsnit, så du kan blive mere vis omkring alt det praktiske.