Blue Yeti mikrofon test 2021 – Se eksperternes vurdering af Blue Yeti

Senest opdateret den 0

I denne artikel bliver der givet et overblik over fire meget populære USB-mikrofoner fra mærket Blue. Yeti-mikrofonen udkom først og er derfor den ældste af disse mikrofoner. 

Produkter fra Blue er verdensførende, især når det kommer til USB-mikrofoner. Disse mikrofoner er til forbrugeren, der ønsker eller har brug for at lave professionelle optagelser til alt lige fra voice-overs, podcasts, streaming af spil eller optagelse af sang og instrumenter.

Alle modeller er blevet testet af flere forskellige eksperter, der har vurderet og gennemgået mikrofonerne i forhold til lyd, design, kvalitet med mere.

Disse eksperter tæller alt lige fra TechRadar.com, PcMag.com, Pcgamer.com og Musicradar.com. De forklarer, hvad man især skal være opmærksom på ved de forskellige USB-mikrofoner, samt hvad fordelene og ulemperne er ved dem.

I denne artikel bliver de forskellige mikrofoners produktspecifikationer også gennemgået i forhold til funktioner, design, lyd, kvalitet med mere. Et overblik over de forskellige eksperttest vil også være at finde i denne artikel.

I denne Blue Yeti mikrofon test finder du:
🔸 Introduktion til Blue Yeti, Blue Yeti Pro, Blue Yeti X og Blue Yeti Nano
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering
🔸 Præsentation af virksomheden Blue
🔸 Konklusion og opsummering

Vær opmærksom på at Forbrugsguiden ikke selv har testet USB-mikrofonerne. Denne artikel er baseret på andre ekspertkilders tests og vurderinger, hvor vi herefter har samlet resultaterne af disse tests. På denne måde kan man nemt og hurtigt få et overblik over de forskellige USB-mikrofoners produktspecifikationer og anbefalinger.

Blue Yeti mikrofon test 2021 – Eksperternes foretrukne valg

I nedenstående artikel finder du en dybdegående gennemgang af Yeti, Yeti Pro, Yeti X og Yeti Nano mikrofonerne fra mærket Blue. Forbrugsguiden har analyseret ekspert tests fra både ind og udland, og sammenfatter her anmeldelser og vurderinger, så du som forbruger hurtigt kan danne dig et overblik. Du finder også en prissammenligning, så du nemt kan finde den billigste forhandler.


Introduktion til Blue Yeti

blue yeti

Prissammenligning af Blue Yeti: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
889,00 889,00 Læs mere
0,00 999,00 Læs mere

.
Når det kommer til mikrofoner i god kvalitet, så er Blue Yeti uden tvivl et førstevalg blandt andre USB-mikrofoner. Sandheden er nemlig, at USB-mikrofoner bliver lavet af et væld af forskellige producenter, hvorfor der findes et stort udvalg på markedet.

Virksomheden Blue er et firma, der specialiserer sig i professionelle kvalitetsmikrofoner, hvilket mikrofonen Blue Yeti har et ry for at være. De fleste betegner mikrofonen som værende i god konstruktion og kvalitet samt med en fremragende lyd.

Til forskel fra mange andre mikrofoner tilsluttes denne dog via et USB-stik, hvilket for nogle er en fordel, mens det for andre er en ulempe – det er derfor en smagssag. Den gode nyhed ved mikrofonen Blue Yeti, er, at den har et meget moderat prismærke, hvorfor man ikke behøver at ødelægge sit budget for at købe en professionel mikrofon til sit hjemmestudie.

Design og funktionalitet

Hvis man aldrig har anvendt en studio-mikrofon før, så kan Blue Yeti føles en anelse stor. Dog er dens dimensioner ikke helt vildt meget større end andre mikrofoner (dog er den større), og for de fleste er det rent faktisk en helt perfekt størrelse. Blue Yetis størrelse er følgende: 4.7 x 4.9 x 11.6 (bredde, dybde og højde).

Blue yeti hvidDenne model er lavet af et solidt metal med en meget robust konstruktion. På den ene side af mikrofonen kan man finde nogle kontrolknapper, som man ikke skal være alt for hård ved, da disse kan være en smule skrøbelige. Det anbefales, at man ikke bruger disse knapper alt for meget, da disse er det mest skrøbelige på selve mikrofonen. Jo mindre man bruger dem, jo længere tid kan de holde uden at blive alt for slidte.

Blue Yeti kan det meste af det, som man forventer, når det kommer til en USB-mikrofon. Blue Yeti har selvfølgelig et USB-stik – heraf en USB-mikrofon – som styrer enheden samt sender det digitale signal til ens computer.

Denne model har en standardprøveudtagningshastighed på omkring 16 bit ved 48 kHz. USB-kablet hører med i pakken, når man køber mikrofonen. Det andet stik er et hovedtelefonstik på 3,5 milimeter.

På denne måde kan man høre alt det, som man optager. Begge disse porte eller stik er placeret under enheden sammen med en støddæmper. Stødmonteringen er dog kke inkluderet i mikrofonpakken, hvilket man skal være opmærksom på.

På Blue Yetis forside findes der en lydløs knap samt en lydstyrkekontrol. På mikrofonens bagside er der blandt andet en omskifter. Man kan vælge mellem fire forskellige pick-up mønstre på mikrofonen. Der kan vælges mellem cardioid, tovejsede, omnidirektionelle eller stereoplukningsmønstre.

Lyd og kvalitet

Blue Yeti har en overraskende god lyd, når man kigger på mikrofonens pris. Dog skal man være opmærksom på, at det er en følsom mikrofon. Man skal derfor være forberedt på, at mikrofonen kan opfange både ønskede og uønskede lyde.

En korrekt positionering kan imidlertid bidrage til at opnå et godt niveau af støjafbrydelse. For eksempel hvis støjkilden findes bag mikrofonen, kan man bruge et cardioid mønster, eller hvis støjen kommer fra siderne, kan et tovejsmønster være praktisk. Det er her, hvor mikrofonens funktionalitet er ekstremt nyttigt.

Den største fordel ved Blue Yeti er helt klart også THX-certificeringen. Faktisk var det den første mikrofon på markedet, som opnåede dette. THX garanterer lydkvalitet samt at hele frekvensområdet leveres lige som det skal.

Mange har lagt mærke til at uden en støddæmper, så kan vibrationer komme op gennem mikrofonstativet, som man for eksempel kan høre, hvis man placerer sin mikrofon ved et bord, flytter rundt på den eller lignende, mens man optager.

Hvis man ikke er interesseret i dette og for at fjerne sådanne lyde, vil de fleste forbrugere gøre brug af en stødmontering. Man skal dog være opmærksom på, at Blue Yetis størrelse ikke er en standardstørrelse, hvorfor alle stødmonteringer ikke vil passe til lige præcis denne model.

Opsummering om Blue Yeti
blue yeti blå

For at opsummere det hele, vil vi forklare hvem der kan bruge Yeti-mikrofonen, og hvorfor man skal overveje at få fingrene i denne USB-mikrofon. Blue Yeti er produceret til at håndtere ting såsom podcasting og voiceovers.

Derudover kan mikrofonen også anvendes til konferenceopkald eller optagelser af sang og instrumenter. Selve mikrofonen er lavet i høj kvalitet, hvorfor det sagtens kan være et godt køb, når man tænker på dens pris.

I modsætning til andre studiemikrofoner behøver man ikke noget specielt udstyr såsom en forstærker eller andet. Det er derfor meget nemt at bruge Blue Yeti med enhver computer eller endda en bærbar computer, da alt man skal gøre er at tilslutte mikrofonen – og så er den klar til brug. Mikrofonens direkte hovedtelefonudgang er også en utrolig nyttig funktion. Det er nemlig på denne måde stadig muligt at høre en selv – altså hvad man laver eller er i gang med at optage.

Samlet set er Blue Yeti et godt valg for enhver praktiserende sanger, podcaster eller til noget helt trejde. De fleste forbrugere og eksperter er enige om, at det er en mikrofon til alle, der har brug for en alt-i-en budgetløsning til sit hjemmestudie.

Blue Yeti specifikationer:
🌀
THX-certificering
🌀 God pris
🌀 Behøver ingen opsætning eller ekstra udstyr
🌀 Hovedtelefonudgang
🌀 Massiv metalkrop
🌀 4 tilstande inklusive stereotilstand
🌀 USB-stik

Prissammenligning af Blue Yeti: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
889,00 889,00 Læs mere
0,00 999,00 Læs mere

.
Du kan her se hvordan en YouTuber bruger Blue Yeti til at optage hans videoer: 


Det siger eksperterne om Blue Yeti

Vi starter med en oversigt over ekspertkildernes vurdering af USB-mikrofonen Blue Yeti. Vi har brugt følgende ekspertkilder og tests i dette afsnit: IGN.com, Thewirecutter.com, Techradar.com, Pcmag.com, Play3r.com og Pcgamer.com.


IGN.com

ign logo
Vurdering: 8,5 ud af 10 stjerner

Det store teknikmagasin IGN.com anser Blue Yeti som værende en mikrofon til en høj pris. Men hvis man er på udkig efter en mikrofon med en god brugervenlighed, alsidighed og solid konstruktion, mener eksperterne, at denne model er alle pengene værd.

Teknikmagasinet IGN.com fortsætter og kalder Blue Yeti for et ”must buy”, der burde være på alle podcasters eller streamers ønskeliste. De mener, at hvis man er seriøs, når det kommer til lydkvalitet, men ikke ønsker at købe en af de dyreste mikrofoner på markedet, at Blue Yeti er det perfekte valg.

by almSom man vil se i flere af de andre vurderinger af eksperter, er IGN.com, utrolig imponerede over tanken bag mikrofonens konstruktion. Mikrofonen er nemlig opbygget så stabilt og robust, at selvom man har en tendens til at sprede armene lidt for meget og støde ind i ting, vil den stadig stå oprejst uden at blive væltet rundt.

Blue Yetiaccepterer standard 3,5 mm hovedtelefoner og har realtidsoptagelse, hvilket betyder, at man kan høre sig selv gennem et headset i realtid nøjagtigt, som det lyder for ens publikum. Eksperterne mener, at dette er en utrolig flot funktion, hvor man slipper for eventuelt at spørge om alle kan høre en nogenlunde. Med justeringen af hovedtelefonens lydstyrke på forsiden er det lige i øjet.

Hvad angår lydkvalitet, mener IGN.com, at Blue Yeti virkelig leverer. Dog forklarer de, at med mikrofonens 16-bit, 48KHz optagelseshastighed, vil den ikke tilfredsstille seriøse audiophiler. Men hvis man er streamer, podcaster eller en semi-seriøs bruger vil det være et helt fint resultat.

Endvidere hæfter eksperterne sig bestemt også ved Blue Yetis stemmeoptagelse. De forklarer denne som værende ’ideel’ til eksempelvis en podcast. Dens plug-and-play design sørger for alsidighed, så man kan bruge det til nærmest enhver computer, selvom man vil bruge den sammen med en lidt mere ukendt computer. Lydkvaliteten er også perfekt til optagelser af video voiceovers.

Sammenlagt er der ifølge IGN.com nærmest kun fordele at se ved USB-mikrofonen Blue Yeti. Den største ulempe som eksperterne nævner er, at USB-porten er en USB Type A til Mini-B-stik. Dette er en ulempe, fordi at disse ikke er lige så almindelige, som de engang var. Hvis man smider kablet væk, er det ikke lige så nemt at finde et reservekabel eller købe et nyt mere. Læs hele anmeldelsen fra IGN.com lige her.


Thewirecutter.com 

Billedresultat for Thewirecutter.com logo
Kåret som testvinder

Eksperterne fra den amerikanske side Thewirecutter.com er efter masser af tests, overbeviste om, at Blue Yeti er en af de mikrofoner med den bedste lyd på markedet i den prisklasse. Det bedste ved denne model er, at mikrofonen giver et bredere spektrum af stemmer, der lyder bedre end hos andre mikrofoner, som de også har testet.

BLUE-YETI-WHITEOUTIfølge Thewirecutter.com er Blue Yeti også en af deres favoritter på grund af dens solide konstruktion samt nemme og hurtige opsætning. De er vilde med, at mikrofonen er så nem at sætte op på ens skrivebord.

Thewirecutter.com mener heller ikke, at lyden er at kimse af, når det kommer til Blue Yeti. De mener, at den er bedst til at optage en enkel stemme, men denne model er skam også helt okay, når det kommer til optagelse af musiksessioner eller en optagelse af to personer. Dog foretrækker de optagelser med en enkelt stemme.

Dog mener eksperterne, at man skal være opmærksom på, at det er muligt at få bedre resultater ved at bruge tid på en anden – men muligvis også meget dyrere – mikrofon med mere udførligt udstyr. Men i og med Blue Yeti ikke har de værste forhindringer, har en behagelig lyd og er en god mikrofon til prisen, er den skam pengene værd.

Thewirecutter.com mener ikke, at der er de største ulemper ved denne model – især ikke taget i betragtning af dens prisklasse. Ifølge eksperterne fra Thewirecutter.com er Blue Yetis tunge vægt og mikrofonens base helt klart den største ulempe. Den er nemlig ikke rygsækvenlig, da den vejer ret meget i forhold til andre mikrofoner. Derudover skal man helst holde mikrofonen på den samme base, hvilket er tæt på ens computer for at optage den bedste lyd. Læs hele anmeldelsen fra Thewirecutter.com lige her.


Techradar.com

techradar
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner

Hos det britiske teknikmagasin Techradar.com betragter de USB-mikrofonen, Blue Yeti, som værende ”en højkvalitets mikrofon til en latterligt rimelig pris”. Selvom denne model ikke har alle de funktioner, som man kan finde på andre modeller, så skal man ifølge eksperterne fra Techradar.com huske på, at disse modeller også vil koste meget mere end Yeti.

Det første som Techradar.com umiddelbart lægger mærke til er, at Blue Yeti – efterfølgeren til den banebrydende Snowball USB-mikrofon – udstråler en retro charme helt i modsætning til førnævnte. Den tunge metalkonstruktion gør mikrofonen komplet i forhold til, hvad mikrofonens ”lillebror” manglede, når det kom til både udseendet og konstruktionen.

Blue yetiTechradar.com mener, at Blue Yeti har utrolig mange fordele og funktioner, som de fleste lydentusiaster vil elske. Med dens indbyggede forstærkerknap, lydstyrkeknap til live-overvågning af hovedtelefonforstærkeren samt en lydløs knap til at stoppe optagelsen har denne model ifølge Techradar.com meget af det, som man har brug for, når det kommer til en hjemmestudiemikrofon.

Ved afprøvning af mikrofonens forskellige mønstre var testene entydige fra alle eksperterne fra Techradar.com. Lyden blev leveret fuld og klar, hvilket var en ren oplevelse. Hvis man ønsker den bedste oplevelse med mikrofonen, anbefaler Techradar.com, at man investerer i et popskjold. Mikrofonen indfangede lyden meget præcist, selvom man skulle læne sig tæt på mikrofonen for at få det bedste ud af den.

Techradar.com mener ikke, at der er nogen åbenlyse ulemper ved Blue Yeti. Det eneste som de var opmærksomme på var det faktum, at man er bundet til en enkelt mikrofon i stedet for en multi-head opsætning. Dog er dette en smagssag – og vil ikke genere alle og enhver. Læs hele anmeldelsen fra Techradar.com lige her.


Pcmag.com

PCMag
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner

Det britiske teknikmagasin Pcmag.com har ligesom de andre ekspertkilder testet USB-mikrofonen Blue Yeti. Pcmag.com ved, hvor dyrt det kan være at oprette sit eget hjemmestudie. Hvis man ikke har råd i budgettet til uanede mængder af dyrt udstyr, mener de, at Blue Yeti-mikrofonen er et godt valg.

Med dens fire forskellige optagefunktioner og ekstremt klare lyd passer den perfekt til amatørbrug. Denne model koster nemlig meget mindre end virksomhedens high-end mikrofoner og fordelen ved dette er, at man kan komme i gang med sit hjemmestudie uden at bruge alt for mange penge.

blue-yeti-studioPcmag.com beskriver Blue Yeti således: ”Med en meget tung vægt, er Yeti noget af en mikrofon. Hvis mikronen var forgyldt i stedet for en kedelig sølvfarve, ville det se mere ud som et trofæ for broadcasters end en USB-mikrofon”. De mener dog alligevel, at det er en flot og solid mikrofon.

Eksperterne mener derfor, at man skal være opmærksom på mikrofonens størrelse, da den er ret stor – og man kan sagtens finde mindre modeller på markedet, hvis man er på udkig efter det. Dog mener Pcmag.com, at Blue Yetis størrelse er en fordel, da den er mere stabil og robust end så mange andre mikrofoner på markedet.

Noget som Pcmag.com især lægger mærke til ved Blue Yeti er dens lydkvalitet, som er ekstrem god. Udover dens gode størrelse og kvalitet er Blue Yetis største appel dets mange pick-up mønstre. Med mulighed for at vælge mellem flere forskellige optagefunktioner kan man indstille det til præcis det, som man ønsker.

Pcmag.com er også særdeles begejstrede over Blue Yets stemmekvalitet, som de betegner som værende ’fremragende’ både til individuelle brugere og små grupper. Hvor cardioid er fantastisk til podcasts og taleopkald, er omnidirektionel og tovejsede gode til interviews og gruppediskussioner.

I eksperternes test optog mikrofonen stemmerne klare og tydelige uden indblanding eller uklarhed. Derudover hjalp den justerbare forstærkning med at reducere omgivende støj, hvilket helt klart var en fordel ifølge eksperterne.

Afslutningsvist konkluderer Pcmag.com, at som mikrofon til podcasts eller anden optagelse er Blue Yeti et ’kraftfuldt værktøj’. Dog skal man være klar over, at Blue Yeti ikke egnes til et dedikeret studie – i hvert fald hvis det står til eksperterne fra Pcmag.com. Til et hjemmestudie er det dog et rigtig godt valg.

Hvis du vil læse hele anmeldelsen fra disse eksperter, skal du blot klikke ind på hjemmesiden Pcmag.com. Læs hele anmeldelsen fra Pcmag.com her.


Play3r.net

Play3r logo
”Editors Choice”

Hos Play3r.com er de helt vilde med USB-mikrofonen Yeti fra Blue. De mener bestemt ikke, at den positive omtale af denne mikrofon er ren og skær luft. De beskriver nemlig denne model som værende ”en alsidig studio-niveau USB-mikrofon”, der både har stilen, kvaliteten og prisen som dens fordele. Disse tre faktorer er især det, der gør denne model attraktiv og interessant ifølge Play3r.com.

Play3r.com er især glade for mikrofonens enkle plug-and-play design, hvilket giver podcastere mulighed for at skabe fantastisk lydindhold, hvor end de er henne. Med mikronens fire forskellige lydmønstre er det virkelig værd at overveje at investere i denne model på grund af dens især attraktive pris.

Rent faktisk mener eksperterne fra Play3r.com, at Blue Yeti er den bedste USB-mikrofon under 150 dollars til både podcastere og streamere. Dette er noget af et statement, hvorfor man virkelig kan læse, hvor vilde Play3r.com rent faktisk er med denne USB-mikrofon.

Blue yeti contentSelvom Blue Yeti er en fantastisk mikrofon i Play3r.com’s øjne, så har de også fundet nogle enkelte svagheder. Til sammenligning med andre mikrofoner på markedet så opfanger Yeti næsten alle former for baggrundsstøj. De anbefaler derfor, at hvis man bor i et område med meget støj eller andet, så skal man være opmærksom på dette ved køb af denne model. De sammenlignede mikrofonens baggrundsstøj med den anden mikron Rode NT-USB, hvilket viste en rigtig stor forskel.

Udover den lille ulempe med baggrundsstøjen beskriver Play3r.com Yeti som en perfekt mikrofon på rigtig mange måder. Men selvom mange af dens funktioner er perfekte pointerer de stadigvæk, at den godt kunne trænge til andre forbedringer. Eksempelvis er dens knapper og skruer til montering af stativet lavet af plast. Hvis disse var af metal, ville det være en mere robust og solid mikrofon, når det kom til kvaliteten og udseendet. Bortsat fra de enkelte plastdele er standen utrolig solid – og man skal bestemt ikke være bange for at støde ind i mikrofonen og vælte den ned fra ens skrivebord.

Sammenlagt har Blue Yeti ifølge Play3r.com en god værdi i forhold til dens alsidighed. Hvis man er en amatøroptager på udkig efter en god mikrofon, så er denne model et oplagt valg – især hvis man ikke har lyst til at bruge alt for mange penge på en ny mikrofon. Play3r.com afslutter deres vurdering af Blue Yeti med at sige, at hvis valget stod mellem en Yeti fra Blue eller en Rode NT-USB ville valget falde på Yeti, fordi den tilbyder mere alsidighed samt en meget bedre stand.

Hvis du vil læse hele anmeldelsen fra Play3r.com, så skal du blot klikke ind her. Hvis du ønsker at vide mere om Play3r.com’s anmeldelse af Blue Yeti, så kan du se en sammenligning af denne model, Rode NT USB og Logitech C920, som der også er henvist til i ovenstående afsnit. I videoen tester Play3r.com lydkvaliteten hos de tre mikrofoner, hvilket du kan se her.


Pcgamer.com

PC_Gamer_logo
Kåret til testvinder

Selvfølgelig har den amerikanske side Pcgamer.com også vurderet og testen USB-mikrofonen Blue Yeti. De starter med en udmelding, der lyder, at der er rigtig mange ting, som der er værd at kunne lide ved Blue Yeti. Ikke mindst er den nem at sætte op, men den har også en sammenligneligt lav pris til forskel fra andre mikrofoner med denne models niveau af lydkvalitet. Det er derfor en rigtig god mikrofon, når man kigger på prisen.

bule yeti coolPcgamer.com mener dog, at en af de bedste træk ved Blue Yet er dets tilpasningsevne. Ens afstand fra mikrofonen, samt om man taler direkte ned i mikrofonen eller ej, kan have en stor indvirkning på lydkvaliteten. Men Pcgamer.com forklarer, at Yeti fungerer godt selv under mindre ideelle forhold. Alt i alt var Pcgamer.com helt vilde med lydkvaliteten, når det kom til Blue Yeti – også selvom man ikke sad lige ved siden af mikrofonen. Eksperterne var ret overraskede – men også utroligt begejstrede – over dette, da denne mikrofon har en rigtig god pris, når man kigger på dens funktioner og selvfølgelig også lydkvaliteten.

Ligegyldigt hvor god en mikrofon er, så er der for det meste også nogle små problemer ved dem. Det er også tilfældet med Blue Yeti. Men ifølge Pcgamer.com er det ikke de store problemer, som der er ved denne USB-mikrofon.

En ting, som Yeti havde problemer med, var dens tendens til at opfange tastaturklik og skrivebordslyde. De små skumplader på mikrofonen hjalp med at dæmpe dette lidt, men lyden kom stadig klart med, hvis eksperterne ved et uheld sparkede til skrivebordet eller satte en kop ned for hårdt. Hvis man gerne vil undgå dette, så kan man lægge et tykt stykke stof nedenunder mikrofonen, hvilket fik opfangningen af disse lyde til at forsvinde, når Pcgamer testede dette.

Et andet positivt element er, ifølge Pcgamer.com, Blue Yetis form og base. Man skal slet ikke bekymre sig om at støde ind i mikrofonen, da den kan holde til det hele. Selvom mikrofonen nok ikke får en pris for at være ”den smukkeste mikrofon”, så gør den det, som den er lavet til at gøre.

Pcgamer.com konkluderer, at man helt sikkert kan betale mere for at få en højere lydkvalitet, men Blue Yeti kan alt, hvis man er podcaster, live streamer eller noget helt tredje, der har brug for en god mikrofon i høj kvalitet. Men hvis man har planlagt at gå hele vejen med stødmonteringer og en opsætning som et studie, så er det værd at bruge lidt flere penge på en anden mikrofon, der kan lidt mere. Men til prisen er Yeti god til mange situationer, som den gennemsnitlige live streamer eller gamer kan få brug for i hverdagen. Hvis du vil læse hele anmeldelsen fra Pcgamer.com, så skal du blot klikke lige her.


Opsummerende konklusion: Blue Yeti

Blue Yeti

Prissammenligning af Blue Yeti: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
889,00 889,00 Læs mere
0,00 999,00 Læs mere

.
Blue Yeti er blevet testet af 6 forskellige hold eksperter, der alle beskæftiger sig med former for teknologi. Alle er de enige i, at denne model præsterer virkelig flot.

Gennemgående modtager produktet ros for rigtig mange aspekter – blandt andet den virkelig gode bygningskvalitet, der giver en solid konstruktion. Den optager en rigtig god og klar lyd – hvis man er seriøs omkring lydkvalitet, vil denne være en af de bedste på markedet, påpeges det. Især stemmeoptagelse er en af dens helt store forcer – det gør den ideel til podcasteren.

Herudover roser eksperterne også mikrofonen for at være meget brugervenlig, idet den er enkel og intuitiv i anvendelsen, og så er den let at sætte op og komme i gang med. Det bemærkes dog, at den er noget stor og tung – det gør den svær at transportere.

Angående prisen så er eksperterne lidt uenige om, hvorvidt de finder den rimelig eller for bekostelig.


Introduktion til Blue Yeti Pro

blue pro

Prissammenligning af Blue Yeti Pro: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 2.099,00 Læs mere

.
Hvis man er på udkig efter en USB-mikrofon, der er nem at bruge, så kan Blue Yeti Pro være en god mulighed. Dette er nemlig en alsidig mikrofon, der hurtigt blev kendt for at levere gode og solide resultater, når det kom til lydoptagelser med mere. Som man kan se ud fra billederne af Blue Yeti Pro er det en moderne og klassisk mikrofon.

Mikrofonkroppen har et marineblåt tekstureret plastik udseende, mens resten er produceret i tungt metal af høj kvalitet. Den eneste plastik, som man kan finde på mikrofonen, er knapperne. De fleste USB-mikrofoner kommer med en eller anden form for mikrofonstand, hvor nogle kan være utrolig spinkle.

Med Blue Yeti Pro medfølger der også en stand, men denne er utrolig solid og robust. Dette betyder, at mikrofonen i helhed vejer en smule mere end andre mikrofoner. Man har også mulighed for at tilslutte mikrofonen til et andet standardmikrofonstativ, hvis man har brug for det.

I forhold til Blue Yeti er Blue Yeti Pro en del dyrere, når det kommer til prisen, hvorfor man først og fremmest skal være opmærksom på dette, hvis man overvejer at investere i en USB-mikrofon fra virksomheden Blue.

Derudover er der også andre forskelle, når det kommer til disse to mikrofoner. Nedenunder kan man se mere om, hvilke funktioner, specifikationer med mere, som er kendetegnene for USB-mikrofonen Blue Yeti Pro.

Lyd og optagelsesopløsning

Blue Yeti ProBlue Yeti Pro-mikrofonen er en kondensatormikrofon, der er kendt for sagtens at kunne konkurrere mod de endnu dyrere mikrofoner på markedet, når det kommer til især lyden.

I og med Blue Yeti Pro er en kondensatormikrofon, kan den optage de mindste detaljer og nuancer. Dette kan man opdage ved, at hvis man taler alt for tæt på mikrofonen under eksempelvis et podcastinterview, så vil lyden af ens spyt i munden rent faktisk kunne høres. Dette kan selvfølgelig være en ulempe for nogle, men det kan også sagtens ses som en fordel, da mikrofonen herved kan opfange selv de mindste nuancer, hvis man optager musik eller noget lignende.

De fleste USB-mikrofoner optager i cd-kvalitet.
Blue Yeti Pro er anderledes, fordi denne mikrofon er i stand til at optage med en noget højere opløsning. Denne model kan optage op til 24-bit – hvilket er 192 kHz for at være præcis. Hvis man optager og redigerer med denne kvalitet, er der mulighed for at få fat i en del flere nuancer. Man skal bare være opmærksom på, at man skaber meget store lydfiler.

Funktioner

Yeti Pro har en USB-forbindelse og kan herved genkendes automatisk af ens computer som en komplet lydgrænseflade. Dette holder ens skrivebord fri fra ekstra kabler og unødvendig rod i lydgrænseflader og XLR mics.

Hvis man vil køre ens Yeti Pro via en pre-amp, kan man sagtens gøre dette, da Blue har inkluderet en stereo XLR-tilslutning, som der kan findes på bunden af ​​mikrofonen. På bunden af ​​mikrofonen finder man også et hovedtelefonstik. På bagsiden kan man finde to knapper, der justerer mikrofonens kardioide pickup mønster. Der er i alt fire pick-up mønstre: Cardioid, SuperCardioid, Omnidirectional og Bi-Directional.

Med mikrofonens forskellige pick-up mønstre har man mulighed for at justere måden, hvorpå mikronen opfanger lyden. Hvis man vælger at have, hvad der bliver kaldt for cardioid mønster, så vil lyden kun blive opfanget fra mikrofonens forside, hvilket kan være en fordel, hvis man ikke ønsker, at mikrofonen skal opfange lyden i baggrunden. Med de forskellige muligheder og funktioner kan man optage præcis, som man føler vil være bedst til lige præcis det, som man sidder og skal optage.

På forsiden af Blue Yeti Pro er der en lydløs knap (som kun virker, når man bruger mikrofonen via USB-tilslutningen) og en lydstyrke til at styre​​ hovedtelefonstikket. Blue Yeti Pro har derfor et væld af forskellige funktioner, som man kan gøre brug af, hvis man har behov for dette.

Opsummering om Blue Yeti Pro

Blue Yeti ProDenne mikrofon har været på markedet i flere år, men er iblandt favoritterne, når det kommer til studiemikrofoner.

Denne mikrofon er dyrere end eksempelvis Blue Yeti, men billigere end mange andre endnu dyrere mikrofoner med næsten samme funktioner. Blue Yeti Pro kan anvendes til alt lige fra podcasts til demoer. Derudover kan mikrofonen også bruges til Skype-opkald, hvis man vil opleve en endnu bedre lydkvaliet, end hvad man er vant til med eksempelvis ens computers mikrofon.

Blue Yeti Pro specifikationer:
🌀 4 pick-up mønstre
🌀 Dyrere model end Blue Yeti, men billigere end andre mikrofoner med samme funktioner
🌀 Behøver ingen opsætning eller ekstra udstyr
🌀 Robust og solid mikrofonstand
🌀 USB-stik
🌀 Stereo XLR-tilslutning
🌀 24 bit – 192 kHz

Prissammenligning af Blue Yeti Pro: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 2.099,00 Læs mere

Det siger eksperterne om Blue Yeti Pro

I dette afsnit har vi lavet en oversigt over ekspertkildernes vurdering af den næste USB-mikrofon Blue Yeti Pro. Vi har brugt følgende ekspertkilder og tests i dette afsnit: Trustedreviews.com, Expertreviews.com, Techradar.com og Musicradar.com.


Trustedreviews.com 

trusted-reviews
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner

Hos en af de største testsider i verdenen, nemlig det britiske testmagasin Trustedreviews.com, har de testet og vurderet mikrofonen Blue Yeti Pro. Eksperterne hos Trustedreviews.com anser denne model som værende en ’voldsom økonomisk byrde’, da de mener, at det er en meget dyr mikrofon. Derudover er det også en byrde i form af dens størrelse og vægt. Til forskel fra mikrofonen Samson Meteor – som de sammenligner Blue Yeti Pro med – er den utrolig tung og stor. Blue Yeti Pro vejer nemlig hele 1,55 kilo og er 29,5 cm høj og 12,5 cm bred med dens medfølgende stativ.

Selvom det ikke er umådelig tungt, så er det ikke en mikrofon, som man vil tage med sig overalt. Dog kan man fjerne stativet eller folde mikrofonen sammen, hvilket Trustedreviews.com ser som værende utrolig belejligt. Til gengæld har den tunge vægt en fordel i og med, at mikrofonen ikke så nemt vælter og går i stykker.

blue yeti pro studioMen det hele er skam ikke kun beklagelser fra Trustedreviews.com’s side af. Der er nemlig mange fordele ved denne mikrofon, som de også lægger stor vægt på. De er imponerede over dens alsidighed, der gør det utrolig nemt at få gode kvalitetsoptagelser på ens computer uden at skulle investere i komplicerede lydkort.

Man skal bare tilslutte mikronen, og så kan man allerede gå i gang. Derudover er de også imponerede over, at mikrofonen ikke blot har en USB-adgang, men også en XLR-udgang, hvilket eksperterne mener, er en stor fordel. Dette betyder nemlig, at mikronen sørger for en meget høj kvalitet. Rent faktisk kalder Trustedreviews.com mikrofonen for ”ikke kun en mikrofon, men et mini-optagestudie”.

Ifølge Trustedreviews.com er designet af Blue Yeti Pro tilfredsstillende, da mikrofonen hovedsageligt er lavet af metal. Dog er et par enkelte knapper lavet af plast såsom mute-knappen og de forskellige drejeknapper.

Selvom de selvfølgelig ikke er helt lige så flotte og tilfredsstillende, som de detaljer der ikke er lavet af plastik, er knapperne stadig robuste, lydhøre og nemme at bruge. Det er derfor fra Trustedreviews.com’s side af ikke et minus – blot noget som man lige skal tage et kig på, inden man vælger at investere i denne model.

I teorien vurderer Trustedreviews.com monitor volumen-knappen til hovedtelefoner som værende en god idé. Dog er denne knap utrolig stiv, hvilket betyder, at man ikke har nogen visuel reference til lydstyrken. Derudover er det heller ikke en hurtig eller ubesværet opgave at finde det niveau, som man har brug for. Omvendt har mic-forstærkerknappen på bagsiden af mikrofonen en ret lav modstand.

Sidst men ikke mindst forklarer Trustedreviews.com lidt om mikronens pickup-mønster, der er rigtig godt. Selve knappen til disse mønstre er lidt stiv, men ellers fungerer de forskellige mønstre rigtig godt, når først man har valgt den rette til ens behov. Der er fire forskellige mønstre, hvorfor man kan optage lige præcis det, som man har brug for. Hvis man vil læse hele anmeldelsen af Blue Yeti Pro fra Trustedreviews.com, så kan man klikke ind her.


Expertreviews.com 

expertreviews logo
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner 

Det britiske testmagasin Expertreviews.com starter deres test og anmeldelse af USB-mikrofonen Blue Yeti Pro ud med at sige, at dette er ’den ultimative hjemmeoptagelsesmikrofon’. Men dens superb optagekvalitet og dens væld af funktioner er det mikrofonen, som man helt klart skal have i sit hjemmestudie.

Endvidere forklarer Expertreviews.com, at Blue Yeti Pro hverken er den mest attraktive eller den mest kompakte mikrofon på markedet. Men ifølge dem er dette komplet underordnet, fordi denne model har en fremragende kvalitet samt stamtavle. Sidste år vurderede Expertreviews.com ’lillebroren’ til Blue Yeti Pro – altså Blue Yeti – som koster en del mindre end denne model. Dette var en af deres bedste produceringer til dato, men ifølge Expertreviews.com har denne model helt klart toppet den foregående model.

Yeti Pro har tre 14 milimeter indstillede kondensorkapsler ved kernen. Dette mener Expertreviews.com ikke er særdeles velegnet til at arbejde i støjende omgivelser, da de foretrækker dynamiske mikrofoner til dette på grund af, at de ikke opfanger og optager lige så meget støj. Men Yeti Pros følsomme og ærlige gengivelse af alle akustiske egenskaber ved eksempelvis et instrument eller en stemme er ikke til at kimse af.

blue-yeti-proDa Expertreviews.com prøvede at optage deres akustiske guitar, blev det en meget klar og præcis optagelse med hele spektret af vokaler, harmonier med mere. Dette mener de bestemt ikke ville være muligt, hvis man vælger at købe en noget billigere mikrofon. Det er især denne egenskab og funktion, der gør Blue Yeti Pro til noget helt specielt ifølge eksperterne fra Expertreviews.com.

Expertreviews.com er især også glade for, at mikronen har flere optagefunktioner. Selvom de fleste mennesker bruger cardioid, så er der mulighed for at vælge mellem tre andre tilstande også.

Expertreviews.com testede Blue Yeti Pro ved hjælp fra en computer, der gav en hel masse fanestøj. Denne lyd kunne tydeligt høres i optagelserne, når mikronen var sat til cardioid. Men det var ikke noget problem at filtrere denne støj væk fra optagelsen, når man efterfølgende gjorde brug af et lydredigeringsprogram.

Selvom Yeti Pro ikke er i samme prisklasse som virksomheden Blues andre kommercielle mikrofoner, mener Expertreviews.com stadig ikke, at dette er en billig mikrofon. De antyder derfor, at prisklassen helt klart er en af de største ulemper ved denne model. I og med at man eksempelvis betaler meget mere end den originale Yeti, så får man ikke en hel masse mere for pengene ifølge disse eksperter. De mener nemlig ikke, at man modtager en højere kvalitet – blot at man får nogle flere funktioner for de ekstra penge.

Eksempelvis har Blue Yeti Pro et andet integreret USB-lydkort, der gør det muligt at optage ved opløsninger og bithastigheder på op til 192 khZ ved 24 bit, snarere end Blue Yetis mere beskedne 48 kHz ved 16 bit. Det kommer derfor an på, hvor mange ekstra funktioner, som man har brug for og vil betale for, hvis man skal investere i Blue Yeti Pro ifølge Expertreviews.com.

Hvis man ønsker at læse hele anmeldelsen af Blue Yeti Pro fra Expertreviews.com, så kan man klikke her.


Techradar.com 

techradar
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner 

Hos det britiske teknikmagasin Techradar.com er der ingen debat, når det kommer til valget af den bedste USB-mikrofon. De mener helt bestemt, at det er den oprindelige Blue Yeti, der slår alle andre USB-mikrofoner på markedet på baggrund af dens budgetvenlige pris. De gav Blue Yeti hele 5 stjerner, hvorimod Blue Yeti Pro ”kun” har fået 5 stjerner – men hvordan kan det så være?

Techradar.com mener ikke, at der er særlig mange ændringer fra standardversionen til proversionen. Denne model har nemlig mange af de samme funktioner, og den er også udstyret med den samme to-vejs USB-grænseflade. Den store forskel fra standard- til proversionen er tilføjelsen af et stereo XLR-kabel, hvilket betyder, at Yeti Pro kan tilsluttes til enhver industristandard mixer og bruges som en kondensatormikrofon. Ifølge Techradar.com løser dette den eneste mangel, som de kunne finde på den oprindelige version fra Blue.

Yeti ProTechradar.com er glade for denne funktion, og mener at det er en ren luksus. Men de mener også, at dette kommer med en pris. Denne model koster nemlig mere end dobbelt så meget som den oprindelige model, hvilket de mener er en hel del, da der ifølge dem ikke er tilføjet andet end blot en enkelt ekstra funktion.

Det bedste ved denne model er fleksibiliteten, der tilbydes. At man kan tage den samme mikrofon, som man bruger i sit hjemmestudie med ud i virkeligheden er ikke noget, som man skal kimse af. Dog lægger Techradar.com meget vægt på mikrofonens pris, da de føler, at det kun er XLR-soklen, som man betaler de ekstra penge for – og mange forbrugere vil nemlig slet ikke få brug for denne ekstra funktion.

Alt hvad de mener mangler på denne model er, at den skal ned i pris, så den er mere budgetvenlig – ellers er alle funktionerne og brugen af mikronen lige i øjet. Dog vurderer de stadig mikrofonen til at være rigtig god, da den har alle de samme funktioner som Yeti fra Blue.

Hvis du vil læse hele anmeldelsen fra Techradar.com, så skal du blot klikke her.


Musicradar.com

Musicradar logo
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner 

Det britiske musikmagasin Musicradar.com’s første kommentar til USB-mikrofonen Blue Yeti Pro er, at lyden er af fremragende kvalitet. Den optagne lyd er klar, præcis og tydelig. Med dens forskellige pick-up mønstre, mute switch og solide stand er der ikke meget, der ikke er lige i øjet ved denne model. Selvom det ikke er den mest overkommelige mikrofon – hvad angår pris – på markedet, bliver USB-mikrofoner ikke meget bedre end Blue Yeti Pro.

Der lægges især positiv vægt på USB-mikrofonens praktiske egenskaber såsom inkorporering af selve mikrofonen til optagelser. Derudover er de også glade for, at den er så nem at tilslutte til ens computer og fortsætte med ens optagelser. Dog mener Musicradar.com, at man skal være opmærksom på, at der sommetider er færre muligheder med disse typer af mikrofoner end med en separat mikrofon og lydgrænseflade. Musicradar.com mener dog ikke, at dette er tilfældet med Blue Yeti Pro. Disse ulemper er nemlig ikke til at finde ved denne model, da den tilbyder en høj kvalitet med 24 bit – 192 kHz optageopløsning via USB. Derudover har den også en XLR-udgang, hvilket er en af de bedste funktioner ved denne model.

B Y proMusicradar.com er især tilfredse med mikrofonens mulighed for at vælge mellem fire forskellige pick-up mønstre. Dette gør det nemlig – i deres øjne – nemmere at håndtere et stort udvalg af optagelsesopgaver som for eksempel podcasts, musikoptagelser, livestreaming, taleoptagelser med mere.

Som Musicradar.com selv skriver i deres vurdering og anmeldelse af Blue Yeti Pro, er der ikke rigtig nogle ulemper ved denne mikrofon. Det skriver selv ved en oversigt af ulemperne, at der ”ikke er mange” – så man får faktisk slet ikke at vide, om der er en specifik ulempe ifølge dem. Man kan derfor sige, at ifølge Musicradar.com’s anmeldelse og vurdering af Blue Yeti Pro, at de er helt vilde med denne USB-mikrofon til mange forskellige optagelsesopgaver.

Hvis du vil læse hele anmeldelsen af Blue Yeti Pro fra Musicradar.com, så kan man klikke ind her.


Opsummerende konklusion: Blue Yeti Pro

Blue Yeti Pro

Prissammenligning af Blue Yeti Pro: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 2.099,00 Læs mere

.
Blue Yeti Pro er blevet testet af 4 forskellige ekspertkilder, der både inkluderer testmagasiner, et teknologimagasin og et musikmagasin.

Til trods for de forskellige fokusområder er alle ekspertkilderne dog rørende enige i, at her er tale om en virkelig god mikrofon. Gennemgående pointeres det, at den leverer fantastisk gode lydoptagelser med klar og ren lyd (nærmest som i et lille studie), og så er den meget alsidig.

Produktet roses tillige for at komme med et væld af brugbare funktioner, som gør den meget professionel at arbejde med.

Eksperterne nævner også nogle minusser ved denne model, og de går især på pris og størrelse. Blue Yeti Pro er nemlig ikke nogen prisvenlig mikrofon, og derfor vil den være uden for manges budget. Derudover vejer den meget og fylder rigtig meget – derfor vil det være svært at tage den med sig. Dog gør den høje vægt, at den ikke så let vælter og går i stykker.


Introduktion til Blue Yeti X

Blue Yeti X

Prissammenligning af Blue Yeti X: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.289,00 1.289,00 Læs mere
1.290,00 1.290,00 Læs mere

.
Blue Yeti X er endnu en mikrofon i Blue Yeti-serien, som både henvender sig til de professionelle, semi-professionelle og lyd-entusiasterne.

Den kommer i det klassiske Blue-design, som nærmest ligner en lille mand fra rummet. Det gør den letgenkendelig og speciel, og udseendet gør klart væsen af sig. Ud over dette er udtrykket enkelt og simpelt med et strejf af nostalgi over sig.

Prisen er selvfølgelig ikke lav, men til gengæld får man meget kvalitet for pengene.

Funktionalitet og anvendelse

Blue Yeti XBlue Yeti X kan anvendes af mange typer af forbrugere, der ønsker fokus på lyden. For eksempel er apparatet designet med e-sports-spillere in mente, og der stræbes efter at blive de professionelle spilleres foretrukne valg.

Herudover vil den også være ideel til andre grupper af forbrugere – for eksempel til podcasts, streams, musikoptagelser og produktioner på YouTube. Flere og flere privatpersoner lægger i dag videoer ud på YouTube, og for at kunne producere seriøst og fagligt indhold er en god mikrofon et must.

Blue Yeti X vil netop være et godt valg til ovenstående, idet lyden er skabt til at være helt klar og fri for knas og støj.

Der er blevet fokuseret på de indre komponenter angående lyden i denne model for at skabe en seriøs mikrofon, der kan udelukke udefrakommende elementer og kun fokusere på det vigtige.

Lyd og kvalitet

Der findes yderligere et helt nyt modul i Blue Yeti X, der inkluderer kondensator-mikrofoner, som øger denne variants fokus, og hertil er der ikke mindre end 4 optagelses-tilstande. Dermed får man større valgfrihed for optagelser end hos flere af konkurrenterne.

For at give forbrugeren så fuld en kontrol som muligt over produktet er det udstyret med en oplyst multifunktions-knap, hvor man både kan overvåge og holde øje med stemmeniveauet samt justere på det efter behov – i realtid.

Modellens Blue Voice øger alsidigheden, idet man så kan få mikrofonen til at lyde præcis, som man ønsker det – altså ideelt også til den kreative forbruger.

For at appellere til en så bred brugerskare som muligt fungerer Blue Yeti X både med almindelig PC og Apple, og man slutter den let til via USB. 

Opsummering af Blue Yeti X

Blue Yeti XBlue Yeti X vil være det fordelagtige valg for flere grupper af forbrugere: for eksempel e-sport-udøveren, der har brug for en præcis lyd for at modtage og afsende kommandoer, podcasteren, der ønsker en klar og ikke-skrattende lyd til lytterne eller YouTuberen, der vil øge niveauet af professionalisme i indholdet.

Mikrofonen er nemlig forbedret indvendigt samt har 4 optagelses-tilstande, som vil give både større kontrol, flere muligheder og en klarere lyd.

Blue Yeti X Specifikationer:
🌀 Type: Mikrofon
🌀 Producent: Blue
🌀 Velegnet til: E-sport, podcasts, stream, musik, lyd- og video-kreatører med videre
🌀 Antal optage-tilstande: 4
🌀 Kompatibel med: PC og Apple
🌀 Tilslutning: USB
🌀 Højde: 28,9 centimeter
🌀 Bredde: 11 centimeter
🌀 Dybde: 12,2 centimeter
🌀 Vægt: 519 gram

Prissammenligning af Blue Yeti X: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.289,00 1.289,00 Læs mere
1.290,00 1.290,00 Læs mere

.
Her kan du se en præsentationsvideo af Blue Yeti X. Videoen er produceret af Blue Microphones:


Det siger eksperterne om Blue Yeti X

I dette afsnit har vi lavet en oversigt over ekspertkildernes vurdering af Blue Yeti X. Vi har brugt følgende ekspertkilder og tests i dette afsnit: Ign.com, Pcmag.com og Tomshardware.com.


Ign.com

ign logo
Vurdering: 9,5 ud af 10 stjerner 

Ign.com tildeler Blue Yeti X en absolut topscore på 9,5 ud af 10 stjerner, hvilket er meget højt, og de kalder den i konklusionen for ”Fantastisk. Den er en fabelagtig forbedring i forhold til den ikoniske original-version. Den er en eminent efterfølger til Yeti”.

Ign.com er dermed meget begejstrede og skriver tillige, at når det kommer til YouTube og streaming, så findes der ingen bedre mikrofon på markedet end Blue Yeti.

Den har nemlig en overkommelig pris (for et produkt af denne kaliber), en høj alsidighed og en dramatisk kvalitets-forbedring i forhold til almindelige gaming headsets. Derfor er det intet under, at mærket har været en brugerfavorit i mange år nu.

Alle pengene værd

Blue Yeti XI forhold til denne version, Blue Yeti X, forklarer eksperterne, at den har fået et nyt udtryk, forbedret kontrolpanel og Blue Voice-teknologi, som muliggør, at man fuldstændig kan skabe sin egen lyd. Disse opdateringer er nok ikke helt uden et hak opad i prisen, men eksperterne noterer her også, at den er alle pengene værd.

Ign.com uddyber, at det nye udtryk føles meget frisk og kommer med spændende kontrastfarver og materialer, der fanger øjet – dog er det badet i nostalgi og afgiver en rar vintage-aura.

Når det kommer til mikrofonens ydeevner, forklarer eksperterne, at den har alle de specifikationer og komponenter, der kan gøre den meget potent. Blue rækker op mod himlen med forbedringer, hæfter eksperterne sig ved, og det lønner sig denne gang. Derfor modtager man som forbruger en fantastisk klar lyd.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Blue Yeti X, kan den findes hos Ign.com.


Pcmag.com

PCMag
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner

Pcmag.com tildeler Blue Yeti X en topscore på 4 ud af 5 stjerner og kalder den for ”en værdig opdatering til serien med 4 optagelses-tilstande for at imødekomme en række forskellige optagelses-behov”. Dermed er de meget imponerede over denne variant.

Eksperterne skriver, at den originale Blue Yeti har været på markedet et godt stykke tid nu og er en af de mest letgenkendelige mikrofoner overhovedet, men nu er den blevet opdateret: Her i form af Blue Yeti X, der har fået et lettere og friskt udtryk samt nye funktioner.

Bedre lyd

Blue Yeti XDisse nye funktioner inkluderer blandt andet LED-måling, 4 kondenser-kapsler (den originale har 3) og Blue Voice-teknologi. Ulig flere af de mere prisvenlige konkurrenter med USB-tilslutning så anvender denne version ikke DSP (digital signal proces), hvilket tillader større fleksibilitet efter optagelse og et klarere signal under optagelse, kommenteres det.

Pcmag.com fortsætter og forklarer, at ovenstående resulterer i en høj alsidighed og flere tilstande, som udgør en solid opdatering i forhold til originalen.

Alsidigheden ligger i, at produktet kan anvendes til mange forskellige formål, hvilket giver den en bred appel. Lydkvaliteten roses som værende høj og ren, og signalet er både klart og robust. Modellen er dog ikke helt billig, og hvis man ikke er meget seriøs omkring sin lyd, så kan der være mere prisvenlige alternativer, bemærkes det dog.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Blue Yeti X, kan den findes hos Pcmag.com.

Her kan du se en præsentationsvideo af Blue Yeti X. Videoen er produceret af Blue Microphones:


Tomshardware.com

Tomshardware.com
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner 

Tomshardware.com giver Blue Yeti X en næsten perfekt score på 4,5 ud af 5 stjerner og opsummerer, at ”dette nye multifunktionelle produkt med skarpere vinkler kan blive Blue Yetis nye flagskib”. Det uddybes, at her er velkomne opgraderinger i forhold til originalen, når det gælder kontrol og muligheder for individuelle præferencer samt et æstetisk løft.

Dog bemærkes det også, at hvis man allerede er ejer af en tidligere version, så vil man ikke få så meget valuta for pengene ved at investere i den opdaterede variant.

Mange plusser

Blue Yeti XTomshardware.com er dog meget imponerede over Blue Yeti X, og det gælder på flere fronter: Modellen høster nemlig eksperternes ros angående flere aspekter, og det gælder for eksempel lydkvaliteten.

Her forklares det, at lyden i mikrofonen generelt set er virkelig god, solid og robust med en høj klarhed, og så findes der en multifunktionel styring af apparatet.

Yderligere skriver eksperterne, at de 4 forskellige optagelses-tilstande forkæler forbrugeren med et væld af nye optagelsesformer, og denne alsidighed kan virkelig føles.

Som en øvrig bonus er der Blue Voice-teknologi, som især vil være et stort plus for den forbruger, der har fokus på stemmer. Vokalerne får nemlig nyt liv og kraft gennem denne teknologi.

Til trods for rosen nævner Tomshardware.com dog også nogle ulemper ved modellen – ud over at der ikke findes meget nyt for personer, der allerede har originalen, så føles kontrolpanelet lidt plastikagtigt og løst, og prisen er ikke i den lave ende.

Dog understreger eksperterne, at her er tale om et virkelig godt produkt, der har originalens stærke bygningskvalitet, bløde lydsystem og lette betjening, og de nye funktioner tilskriver bestemt ny værdi til denne version.

Har man ikke allerede en USB mikrofon af denne kaliber derhjemme, bør man som professionel eller semi-professionel have denne på ønskelisten.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Blue Yeti X, kan den findes hos Tomshardware.com.


Opsummerende konklusion: Blue Yeti X

Blue Yeti X

Prissammenligning af Blue Yeti X: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.289,00 1.289,00 Læs mere
1.290,00 1.290,00 Læs mere

.
3 forskellige hold eksperter har testet Blue Yeti X – det drejer sig om henholdsvis Ign.com, Pcmag.com og Tomshardware.com, som alle beskæftiger sig med teknologi.

Her hersker der en meget stærk tilfredshed med produktet, som alle 3 steder modtager høj ros. Rosen går på mange forskellige aspekter som både design, bygningskvalitet, funktioner, lyd og forbedringer. Det lyder nemlig fra eksperterne, at her er tale om en vellykket opgradering i forhold til den originale Blue Yeti-mikrofon, men har man allerede originalen, vil man ikke finde meget nyt.

Eksperterne forklarer, at lyden i Blue Yeti X har fået en stærk forbedring, og den fremstår både klar, blød og robust. Designet er stilfuldt og vintage-agtigt, og gode funktioner som Blue Voice (der giver en klarere vokal) er kærkomne. Yderligere findes der hele 4 optagelses-tilstande, som øger alsidigheden og gør denne mikrofon til et næsten fuldkomment produkt.


Introduktion til Blue Yeti Nano

blue yeti nano

Prissammenligning af Blue Yeti Nano: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 799,00 Læs mere
899,00 899,00 Læs mere

.
Blue Yeti Nano er en af de enklere mikrofoner i Blue Yeti-serien, og denne model vil være et godt valg for alle – professionelle eller lydentusiaster – der kræver en god og klar lyd i deres daglige virke, uanset om man udøver e-sport, lægger videoer ud på YouTube, laver podcasts eller blot ønsker en god lyd til Skype-møderne.

Produktet kommer i den klassiske Blue Yeti-form, som ligner en lille rummand, men denne har en enklere fod og et mere simpelt design. Udtrykket er stilfuld og elegant, og tankerne ledes hen på fortidens retro og nostalgi.

Et af de store kendetegn ved Nano’en er, at den er mindre i størrelse og vægt end flere af konkurrenterne. Det samme gælder prisen, som dermed gør den mere tilgængelig for flere typer af forbrugere – også gerne nybegyndere.

Funktionalitet og anvendelse

blue yeti nanoSom nævnt vil flere typer af forbrugere kunne få glæde af Blue Yeti Nano, blandt andet til podcastere og streamere – modellen kommer nemlig med en klar og forbedret lyd.

Ved podcasts er det meget vigtigt, at lyden er fejlfri, idet det er det eneste, lytterne har fokus på – her er intet billede til at ledsage lyden, hvilket kun gør dette audio-aspekt vigtigere.

YouTubere eller andre video-skabere vil tillige kunne anvende dennes evner til at foretage mere seriøst indhold, end hvis man blot optager med kameraets lydspor, og også for e-sport-spillere vil den være fordelagtig. Med denne mikrofon er man som professionel spiller sikret en klar kommunikation med holdkammeraterne, og det er vigtigt, når hver en bevægelse tæller mod sejren.

I det hele taget er Blue Yeti Nano meget anvendelig for alle, der har brug for en god lyd – det kan også være forretningsmanden, der har brug for at foretage mange Skype-opkald, eller den spirende musiker der ønsker at optage sange og numre.

Lyd og kvalitet

Blue Yeti Nano kommer med 2 optagelses-tilstande: Cardioid og Flerretning. Cardioid-tilstanden benyttes, når man befinder sig alene foran mikrofonen, idet den så kun registrerer, hvad der kommer ud af munden på ham/hende, der taler. Denne tilstand er derfor fordelagtig til e-sport-spilleren, podcasteren eller sangeren.

Den anden tilstand, Flerretnings-tilstanden, kan samle lyd op fra flere retninger. Denne er god, hvis man har et band, hvor alle instrumenterne er vigtige, eller hvis der er flere personer til stede under optagelsen af en podcast eller stream.

Yderligere er der et højt fokus på helt klar lyd på denne model, der derfor også er udstyret med 2 kondenser-kapsler. Der findes en tilhørende app, hvor man kan tilpasse mange forskellige indstillinger. 

Opsummering af Blue Yeti Nano

blue yeti nanoBlue Yeti Nano er en af de mere enkle Blue-mikrofoner, som dog er blevet forbedret, hvad angår lyd. Det gør den ideel til mange typer af lydoptage-opgaver:

Det kan for eksempel være til e-sport-udøveren eller podcasteren, YouTuberen eller musikeren – stort set alle, der har behov for god og klar lyd uden skrat og støj. Dette gælder uanset, om man arbejder på en PC eller Mac-computer – Blue Yeti Nano er nemlig kompatibel med begge.

Den er mindre og billigere end flere af konkurrenterne og vil være et godt valg for både den erfarne forbruger, hvor prisen er afgørende, eller hos den uerfarne nybegynder.

Læg mærke til at den anvender USB-stik i tilslutningen.

Blue Yeti Nano Specifikationer:
🌀 Type: Mikrofon
🌀 Producent: Blue
🌀 Velegnet til: E-sport, podcasts, stream, musik, lyd- og video-kreatører, musikere med videre
🌀 Antal optage-tilstande: 2
🌀 Kompatibel med: PC og Apple
🌀 Tilslutning: USB
🌀 Højde: 21,1 centimeter
🌀 Bredde: 9,6 centimeter
🌀 Dybde: 10,9 centimeter
🌀 Vægt: 630 gram

Prissammenligning af Blue Yeti Nano: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 799,00 Læs mere
899,00 899,00 Læs mere

.
Her kan du se en præsentationsvideo af Blue Yeti X. Videoen er produceret af Blue Microphones:


Det siger eksperterne om Blue Yeti Nano

I dette afsnit har vi lavet en oversigt over ekspertkildernes vurdering af Blue Yeti Nano. Vi har brugt følgende ekspertkilder og tests i dette afsnit: Pcmag.com, Techadvisor.co.uk og Tweak.dk.


Pcmag.com

PCMag
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner 

Pcmag.com tildeler Blue Yeti Nano en flot score på 4 ud af 5 stjerner, hvilket vidner om, at eksperterne er meget tilfredse. De opsummerer kort, at ”denne USB mikrofon kommer til en fornuftig pris og leverer en utrolig klar lyd af høj kvalitet med 2 forskellige optagelses-tilstande uden DSP i signal-rækken”.

Eksperterne skriver endvidere, at Blue Yeti efterhånden har lanceret forskellige versioner af deres flagskib, som stort set har mestret perfektion inden for lyd-feltet, og her gælder det en mere prisvenlig version, som vil være tilgængelig for flere forbrugere. Den lavere pris betyder dog også, at her er færre optagelses-tilstande end hos de øvrige familiemedlemmer, men det er ikke ødelæggende for kvaliteten, påpeges det.

Fantastisk lyd

blue yeti nanoPcmag.com forklarer, at på grund af den lavere pris, er der gået på kompromis med et par vigtige elementer, hvilket kan lede til irritation, men hvis man indstiller sig på, at her ikke er tale om den absolutte luksus-model, så vil man få meget glæde af Blue Yeti Nano.

For eksempel leverer den fantastisk lyd, kommenterer eksperterne, som bliver høj og tydelig, klar og ren. Det gør især denne variant fordelagtig til podcasts eller musikoptagelser. Også udseendet modtager ros, og her noteres det, at designet er stilfuldt, elegant og meget professionelt at se på.

Der findes tillige en tilhørende app, hvis man ønsker at foretage avancerede indstillinger. Det bemærkes, at det kan være nødvendigt at bruge denne app til indstillinger, idet den manuelle kontrol er et af de parametre, hvor der er blevet indgået kompromis på grund af den lavere pris.

Herudover er den klar til lydoptagelser stort set med det samme. Man kan blot trykke på optage-knappen, og så findes det rigtig niveau af sig selv. Det øger brugervenligheden, og det, man hører i høretelefonerne, stemmer helt overens med real-tid-lyden i rummet.

Pcmag.com konkluderer, at Blue Yeti Nano gør stort set alting rigtigt med undtagelse af et par steder, hvor der er blevet ofret til fordel for en lavere pris.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Blue Yeti Nano, kan den findes hos Pcmag.com.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner 

Det britiske teknologimagasin Techadvisor.co.uk giver Blue Yeti Nano en flot score på 4 ud af 5 stjerner og forklarer, at denne model ”skaber en god balance mellem funktionalitet og bærbarhed”.

Kortfattet opsummerer eksperterne, at dette apparat er en solid mikrofon særlig ideel for den forbruger, der lige er begyndt at lære at skabe audio-indhold til for eksempel YouTube eller podcasts.

Den tilbyder et kvantespring af kvalitet i forhold til de indbyggede mikrofoner i telefoner eller kameraer, men er dog ikke kvalitetsmæssigt så velskabt, at den kan karakteriseres som studio-kvalitet.

Der savnes også fysiske kontrolknapper på selve kroppen, som er ofret på grund af en lavere pris og mindre dimensioner. Det kan være frustrerende for nogle forbrugere.

God til den uerfarne

blue yeti nanoTechadvisor.co.uk understreger i hele anmeldelsen, at Blue Yeti Nano er klart bedst til nybegynderen, som skal til at eksperimentere med at skabe god lyd, og måske i forbindelse med videooptagelser.

I forhold til flere af familiemedlemmerne fylder Nano-versionen ikke så meget, og det gør det lettere at tage den med ud på optagelse.

Prisen er også er klart plus, nævnes det, igen især til den uerfarne, som lige skal lære kunsten og videnskaben bag og ikke har brug for meget avancerede teknologier endnu.

Selv om størrelsen er lille, og der ikke er helt så meget kvalitet i denne i forhold til storebrødrene, er den stadig utrolig meget bedre end lyden fra andre mikrofoner, der findes i øvrige enheder.

Er man derfor interesseret i at skabe gode lydoptagelser, så vil man opleve en verden til forskel i forhold til kameramikrofonen. Som spirende YouTuber eller musiker kan det udgøre en afgørende forskel.

Herudover så roser eksperterne tillige Blue Yeti Nano for at have et meget attraktivt design. Den lille udformning betyder, at de eksterne knapper er væk, hvilket ifølge eksperterne er måske den største ulempe ved denne variant i forhold til de øvrige familiemedlemmer.

I stedet bliver man nødt til at anvende den tilhørende app, som dog ifølge eksperterne er meget brugervenlig – men det er ikke lige så let som bare at ændre på indstillingerne fysisk på produktets krop.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Blue Yeti Nano, kan den findes hos Techadvisor.co.uk.


Tweak.dk

Tweak.dk logo
Vurdering: 9 ud af 10 stjerner 

Det danske teknologimagasin Tweak.dk har også testet Blue Yeti Nano og giver en meget høj score på 9 ud af 10 stjerner. De forklarer, at Blue efterhånden har fået skabt sig et ry for at være en af de førende inden for lyd-feltet, og det er specielt Blue Yeti-mikrofonerne, der har sikret denne status. Det gælder både hos e-sportsudøvere, streamere, podcastere og andre indholds-skabere, der foretrækker et værktøj, der er en del bedre end gennemsnittet.

Når det gælder Blue Yeti Nano, så er Tweak.dk meget imponerede – de synes, det er utroligt, hvad den kan, når man både tager den lille størrelse og mindre pris i betragtning. Det forklares, at i den danske test viste mikrofonen sig i stand til at kunne opfange en helt klar lyd – uanset hvordan de talendes toneleje var.

Flot at se på i kvalitetsmaterialer

blue yeti nanoEksperterne kommenterer også på designet, som de synes er virkelig flot – den er skabt af kvalitetsmaterialer, der giver et strejf af luksus. Både når man ser på den, og når man rører ved den. Dertil ses det som et stort plus, at der findes en mute-knap på mikrofonen, og at man kan skifte optageles-mønster direkte på den.

De danske eksperter fremhæver derudover den lille størrelse, som gør den meget transportabel – den kan yderligere foldes sammen, så den bliver 5 centimeter kortere.

Al rosen til trods påpeger Tweak.dk også nogle kritikpunkter ved denne model – blandt andet synes de, at den tilhørende app er fin til at holde firmware opdateret, men ud over det føles den lidt ligegyldig. Derudover savnes der en mulighed for at kunne indstille gain-volumen direkte på kroppen.

Det konkluderes, at Blue Yeti Nano er et virkelig godt lille produkt, som leverer en solid ydelse – næsten lige så god som de større familiemedlemmer, men til en lavere pris.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Blue Yeti Nano, kan den findes hos Tweak.dk.


Opsummerende konklusion: Blue Yeti Nano

blue yeti nano

Prissammenligning af Blue Yeti Nano: 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 799,00 Læs mere
899,00 899,00 Læs mere

.
Blue Yeti Nano er blevet testet af 3 hold eksperter – nemlig teknologimagasinerne Pcmag.com, Techadvisor.co.uk og Tweak.dk, som alle er meget imponerede.

Gennemgående fremhæver eksperterne, at her er tale om en mindre og billigere lillebror i Blue Yeti-serien, som på grund af den lavere pris vil være mere tilgængelig for flere typer af forbrugere. Til prisen leverer den en virkelig høj kvalitet, så længe man er klar over, at man må undvære den helt absolutte luksuskvalitet, som storebrødrene leverer. Til gengæld gør det ikke nær så ondt på pengepungen.

Kvaliteten er dog stadig høj understreges det, men ikke den højeste på markedet. Den vil især være fordelagtig til den uerfarne YouTuber, podcaster eller content-skaber, der skal til at lære audio-arbejdet.

Eksperterne forklarer yderligere, at denne model er meget flot og attraktiv at se på, og det lidt mindre design gør den ideel til at blive transporteret og taget med på farten.


Om virksomheden Blue

Blue microphones logo
Hvis man er interesseret i at vide mere, om selve virksomheden bag de to ovenstående mikrofoner, så skal man blot læse med videre her. Blue er et lydproduktionsselskab, der producerer alt lige fra mikrofoner, optagelsesværktøjer, hovedtelefoner, musiktilbehør og signalprocessorer til både forbrugere og musikere.

Blue – navnet står for Baltic Latvian Universal Electronics – har eksisteret i lidt over 20 år, da virksomheden blev grundlagt i år 1995 af Skipper Wise og Martins Saulespurens. Skipper Wise var en amerikansk musiker, mens Martins Saulespurens var en lettisk ingeniør. Blue har i dag stadig til huse i USA i Californien. Virksomheden ejes i dag af The Riverside Company, hvilket de har gjort siden 2013.

I dag er virksomheden Blue verdenskendt for deres førende lydprodukter. De sælger alt lige fra kondensatormikrofoner til USB-mikrofoner, mikrofontilbehør, båndmikrofoner, dynamiske mikrofoner og hovedtelefoner.

Blue har gennem årene vundet flere forskellige priser for deres produkter, hvorfor mange lydelskere er vilde med at investere i både deres nye og lidt ældre produkter. Siden den allerførste dag har Blue været i centrum af streamingrevolutionen. Fra podcasts til YouTube, Twitch, Skype med mere, bliver mikrofoner fra Blue brugt hver eneste dag af millioner af mennesker i hele verdenen. Du kan læse mere på deres hjemmeside her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Blue Yeti mikrofonerne?

Blue Yeti mikrofonen er blevet testet af IGN.com, Thewirecutter.com, Techradar.com, Pcmag.com, Play3r.net og Pcgamer.com. Blue Yeti Pro er blevet testet af Trustedreviews.com, Expertreviews.com, Techradar.com, Musicradar.com og flere andre.

🤓 Hvordan er Blue Yeti mikrofonerne blevet testet?

Mikrofonerne blevet først og fremmest vurderet ud fra, hvor klar, tydelig og præcis lyden er. Derudover har eksperterne også set på brugervenlighed, alsidighed og forskellige indbyggede features så som pick-up mønstre og mute switch.

🤔 Hvad er der af fordele ved at bruge en USB-mikrofon?

Når man taler fordele ved at bruge USB-mikrofoner, kan man blandt andet nævne, at de er nemme at transportere, hurtige at koble til computeren, skal ikke bruge nogen anden form for energiforsyning og er fantastiske til at optage sange, instrumenter eller hele demoer med.


Andre relevante tests og artikler sektion

I forlængelse af denne artikel fremhæver vi her en række af vores andre tests med testvindende produkter.

Ønsker du information om hvilke højtalere der netop nu er blandt de bedste på markedet, finder du her vores generelle bluetooth højtaler test. I denne artikel gennemgår vi en lang række af eksperternes favoritter på tværs af de forskellige producenter, samt viser dig en prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Er der et bestemt mærke du er særligt interesseret i, kan du med fordel dykke ned i vores række af producent-specifikke tests. Her kan du blandt andet læse vores JBL højttaler test, vores Marshall Stanmore højtaler test, vores Google Home Mini test, vores JBL Charge 3 test og vores Sonos Play 1 test, der alle indeholder testvindende og topscorende produkter.

Vær opmærksom på at man med visse soundbars, så som Sonos Beam, både kan opgradere lyden på TV’et, samt benytte soundbaren som højtaler.

Står du og skal have nye høretelefoner, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette. Her kan du læse vores generelle test af høretelefoner, der giver dig en god introduktion til markedets bedst bedømte modeller.

Også i denne kategori finder du producent specifikke tests. Læs blandt andet vores dybdegående test af Marshall høretelefoner.

Skal du primært bruge dit nye headset til gaming, vil vi anbefale at du læser vores gode gaming headset test, eller fordyber dig i vores specifikke Sennheiser Game Zero og Kingston HyperX Cloud 2 tests.